View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 5372

per sida
Fallande ordning
  1. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  2. Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
    Bortom tron : min uppväxt inom scientologin och min dramatiska flykt
    Beskrivning
    Jenna Miscavige Hill uppfostrades att lyda. Som brorsdotter till Scientologikyrkans ledare David Miscavige växte hon upp i hjärtat av denna mycket kontroversiella och mäktiga organisation. Men vid 21 års ålder bröt hon sig ut för att lämna scientologerna en gång för alla. Nu river hon den ridå av hemlighetsmakeri som omgärdar Scientologikyrkan och berättar om sina egna erfarenheter av sekten.

    Hon avslöjar en förtryckande kultur där allt handlar om kontroll och där de mest hängivna anhängarna ofta straffas hårdast när de faller utanför linjen. I detalj beskriver hon några av kyrkans mest beryktade praktiker, och berättar samtidigt om en barndom präglad av isolering och vanvård en barndom som skulle förbereda henne för ett liv i scientologins mest centrala organisation, Sea Org

    125,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  3. Betong inne
    Betong inne
    Beskrivning
    När betongen blir en del av inredningen öppnas helt nya möjligheter för detta inspirerande material, som lyckas med konsten att vara både dominant och neutralt. Med sin råa yta kan betongen förstärka en avskalad minimalistisk inredningsstil, samtidigt som den kan fungera som en spännande kontrast i ett mer dekorerat, romantiskt hem.

    Här presenteras mängder av inredningsidéer och betongprojekt från stort till smått. I handboken längst bak i boken ser du enkelt hur man gör med hjälp av tydliga anvisningar och steg-för-steg-bilder. Camilla Arvidssons och Malin Nilssons tidigare böcker om betong har sålt i över 100 000 ex i Sverige.

    165,00 kr
  4. Krukväxter
    Krukväxter
    Beskrivning
    Krukväxter är våra vanligaste och kanske mest älskade heminredningsdetaljer. Inte att undra på: De både livar upp och skapar harmoni i de flesta innemiljöer.

    I krukväxter visar Malin Hidesäter och Anna Skoog att det är både enkelt och effektfullt att upphöja våra inneväxter till blickfång. Och det behövs inga spektakulära eller ovanliga prydnadsväxter. Nej, när bladverk och bloms- terprakt exponeras på nya, oväntade sätt ser vi plötsligt gamla trotjänare med helt nya ögon. Här presenteras våra vanligaste krukväxter primula, pelargon, begonia, saintpaulia och cyklamen och många, många fler från sin allra bästa sida.

    Botanisera bland bokens alla kreativa tips om hur du kan göra ditt hem lite mer personligt och annorlunda med hjälp av blommor. Blomhelgen framför andra, julen, med doftan- de hyacinter och ståtliga amaryllis får ett helt eget kapitel fyllt av förslag på både klassiska och nydanande blomster- dekorationer och -uppsättningar. Naturligtvis rymmer boken även mängder av goda råd om skötsel, vattning och placering.

    125,00 kr
  5. Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Beskrivning
    Skotsk single malt whisky En reseguide till 100 destillerier är en lät¬tillgänglig och praktisk bok i fickformat för dig som planerar att besö¬ka destillerierna, eller bara vill resa från fåtöljen. Boken inleds med en kortfattad beskrivning av tillverkningsprocessen, men tyngdpunkten är presentationen av de omkring 100 destillerier som producerar single malt whisky i Skottland i dag. De presenteras med vägbeskrivning, historik, besöksfakta och uppgifter om vid vilken ålder destilleriets oli¬ka whisky har buteljerats. En av whiskysorterna från varje destilleri beskrivs mer ingående med färg, doft, smak och omdömen. Boken av¬slutas med omfattande engelsk/svenska och svensk/engelska ordlistor.
    125,00 kr
  6. Bind en krans
    Bind en krans
    Beskrivning
    I den här boken finns projekt och idéer för hela året: för särskilda ögonblick som bröllop, roliga påskkalas, ljuvliga sommarkalas, vilda och glada barnkalas Kort och gott: hela kittet med allt från inbjudningskort till dekorationer och gottpåsar.Vill man inte köra hela festen utan nöjer sig med att skicka en personlig hälsning ger den här boken en mängd uppslag.

    125,00 kr
  7. Wonderful Sweden : the glorious landscape and delicious cuisine
    Wonderful Sweden : the glorious landscape and delicious cuisine
    Beskrivning
    Följ med på en kulinarisk och geografisk resa genom Sverige med fantastiska naturbilder, förföriska tolkningar av klassiska svenska maträtter och förklarande texter. Sverige skildras i den här boken i sex nedslag och åtskilliga maträtter. Upplev Lapplands vida vildmark, Dalarnas somriga värme, Gotlands magiska vyer, Hallands västerhav, Stockholms unika skärgård och Skånes sydliga charm.Lockas av hjortronparfait, hembakat knäckebröd, soppa på jordgubbar och rabarber, torsk med pepparrot och färska räkor, skånsk äppelkaka, ärtsoppa, köttbullar, gravad lax, söndagsstek, gubbröra och mycket mer. Läs och njut av boken för att återuppleva dina minnen, eller som en provsmakning på det du ska få uppleva.Boken ges ut i svensk, engelsk samt tysk version.
    225,00 kr
  8. Pyssla Duka Bjud
    Pyssla Duka Bjud
    Beskrivning
    En bok för dig som gillar att pyssla och ha minst lika roligt när du förbereder en bjudning som när gästerna kommer. Här finns tio olika teman med allt från badkarsvickning för två till söndagsmiddag för hela släkten.

    125,00 kr
  9. Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Kalas : roliga lekar och gott att äta
    Beskrivning
    Barnkalas är kul! Men ibland är det svårt att komma på vad man ska göra. Vilka lekar ska vi ha? Vad ska vi bjuda på? Kalas har svaren!
    Här hittar du idéer för tio olika kalas, som Cirkuskalas, Grillpartaj i skogen och Discokalas. Du får förslag på lekar, mat, dryck och efterrätter, inbjudningskort och godispåsar, allt i fartfyllda teman som går som en röd tråd genom hela kalaset. Boken är sprängfylld av roliga och lättgenomförda idéer - testade och väl godkända av barn. Inget av kalasen i boken blir dyrt eller särskilt tidskrävande. Den som har trångt hemma behöver inte bege sig till hamburgerrestauranger eller lekland. Bjud i stället in till ett kalas i skogen, parken eller på stranden. Eller varför inte i skolans gympasal? Välkommen på kalas!
    150,00 kr
  10. Fixa barnrummet : snickra, sy och 37 olika projekt som förändrar barnens rum från baby till tonår
    Fixa barnrummet : snickra, sy och 37 olika projekt som förändrar barnens rum från baby till tonår
    Beskrivning
    Möjligheterna har inga gränser när man ska inreda barnens rum. Man kan låta fantasin flöda och skapa en unik och dynamisk miljö som följer barnen under åren. Men om idéerna tryter kan det vara skönt att få lite hjälp på traven, t.ex. av en inspirerande bok som denna. I Fixa barnrummet hittar du roliga, dekorativa och praktiska lösningar när du ska förändra och inreda barnens rum. Här finns förslag på återanvändning och nya funktioner för saker du redan har, men också sådant som är helt nyproducerat. Bland de 37 projekten finns bland annat hyllor, medaljsköldar, lampor, ramar, små pysselprojekt och även flera förslag till förvaringslösningar som kan förenkla vardagen för barnen. Du får också följa förändringen av ett rum från baby till tonår med idéer som passar både liten och stor.
    100,00 kr
  11. Fotografera friluftsliv
    Fotografera friluftsliv
    Beskrivning
    Friluftsfotografering handlar om så mycket mer än rätt utrustning och rätt inställningar på kameran. Här delar en av Sveriges mest erfarna friluftsfotografer med sig av sina bästa råd. Boken Fotografera friluftsliv inspirerar och förklarar hur du ska ta fantastiska bilder. Varje situation kräver sin speciella fototeknik och här finns även tips på vad du måste tänka på i olika klimat. Boken är uppdelad efter olika ämnen, som till exempel brant, fart, vatten, snö, grönt, paus och asfalt. Den tar också upp tekniska grunder som fotoutrustning, fototeknik, komposition, ljus och blixt skrivet på ett sätt som är enkelt att ta till sig. Oavsett om du vandrar i de nordiska fjällen, paddlar kajak i Medelhavet, åker långfärdsskridskor, cyklar i Provence, vandrar i Indonesiens djungler eller åker utför i Alperna har du nytta av Fotografera friluftsliv. Här får du tipsen du verkligen behöver för att kunna fotografera de vackra och spännande bilder du vill ha av ditt aktiva liv.
    150,00 kr
  12. Sydafrika : betraktelser från Kap till Kruger
    Sydafrika : betraktelser från Kap till Kruger
    Beskrivning
    Aktuellt och initierat om ett land i förändringSydafrika - betraktelser från Kap till Kruger tar läsaren med på promenader genom landets brokiga historia i både essäer och reportage. Flera av texterna använder historien som redskap för analys av attityder och tänkesätt, medan andra dyker rakt ner i en kaotisk nutid. Res i Mandelas fotspår och besök fängelseön Robben Island, läs om skyddsjakt på elefanter, hiv-problematik, kåkstäder och fina viner. Kontrasterna i landet är många och skarpa. Bokens texter bildar en geografisk spiral som börjar i Johannesburg och Pretoria, sträcker sig vidare norrut till gränslandet mot Zimbabwe, fortsätter ner i öster genom Krugerparken och sedan vidare mot sydväst till Zululand, Garden Route och Västra Kap för att till sist avslutas i Kapstaden. Varje kapitel har en geografisk utgångspunkt men också ett tematiskt fokus. Boken ger perspektiv på många av Sydafrikas mest populära resmål och gör oväntade avstickare från de redan upptrampade turiststigarna. Intresset för Sydafrika är stort och växande - sedan demokratiseringen 1994 ökar mängden resenärer för varje år. Sydafrika erbjuder spännande och angelägen läsning om ett land i förändring och fungerar också utmärkt som ett komplement till mer generella reseguider.
    75,00 kr
  13. Kransar året runt
    Kransar året runt
    Beskrivning
    I denna bok finns kransar för alla tillfällen och ändamål. En välkomnande krans med rosor, frukter och nypon på dörren, en krans med vitlökar på bordet eller kanske en krans med prästkragar och blåklint att ha på huvudet. Skira kransar med bara några strån och robusta kransar med ett myller av dekoration. Författaren Catharina Lindeberg-Bernhardsson ger i boken förslag på 35 kransar. Till och med talgbollar och bondbönder blir till mästerverk i dessa kransar. I boekn finns tydliga beskrivningar av varje moment när man binder en krans liksom andra råd för ett strålande resultat.

    100,00 kr
  14. Laga mat i mikron
    Laga mat i mikron
    Beskrivning
    I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Här beskrivs enkelt hur du kan kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt.

    Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron. Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
    85,00 kr
  15. Te
    Te
    Beskrivning
    Uppfriskande, lugnande och rogivande den enkla drycken av teblad och vatten, lagad i så många hem runt om i världen har många underbara aspekter. Inte minst det delikata och variationsrika omfånget av smaker. Hur du än dricker ditt te, med is i ett högt glas eller ångande varmt i finaste kinesiskt porslin kommer den här boken att ge dig den bästa koppen. 55 färgfoton, 7 recept.
    65,00 kr
  16. Seendets Gud
    Seendets Gud
    Beskrivning
    Seendets Gud är den andra boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. En bok som erbjuder både spännande, lite annorlunda och gripande fasteläsning. Författaren Gunilla Renöfält Henningsson, komminister i Bankeryds församling, Växjö stift, har skrivit en djupt personlig bok om livet och dess skiften, där hon särskilt lyfter fram en helig och alltid närvarande Gud. Tio kronor av varje såld bok går enligt Ärkebiskopens önskan till Svenska kyrkans fasteinsamling
    125,00 kr
  17. Här en strand
    Här en strand
    Beskrivning
    Vad upplever människan i liturgin? Är gudstjänsten en källa till hopp eller missmod. Kyrkans gudstjänstliv väcker en rad frågor. Här en strand är skriven för alla intresserade av kyrkans gudstjänst, och av hur den kan bli angelägen för fler människor. Boken vill inspirera till fördjupade samtal om gudstjänsten och är skriven utifrån övertygelsen att gudstjänsten är kyrkans centrum, skatten på kyrkans strand.
    • Köp 3 för 148,75 kr/st
  18. Hjärtats sånger
    Hjärtats sånger
    Beskrivning

    Efter succén med Hjärtats nycklar kommer nu Martin Lönnebo med en ny andaktsbok. Hjärtats sånger är en finstämd, eftertänksam bok för dig som vill utforska och träna din andlighet och tro. Boken innehåller 60 nyskrivna meditationer med en bön, ett bibelord, en av Martin Lönnebos egenskrivna psalmer och en begrundan.

     

    Varje andakt tar sin början på en sten under ett träd. I den första delen av meditationen vänder sig hjärtat mot det oändliga och tidlösa, Gud. I nästa del vänder sig hjärtat mot det synliga, jorden. Och i mötet mellan det vardagliga och det heliga kan livet förnyas och få större mening.

     

    -          Läs ett avsnitt i taget ur boken, gärna en psalm varje dag, och ge dig tid att pröva. I din själ och kropp fullbordar du den psalm som boken har påbörjat.

    175,00 kr
  19. Försoning behövs
    Försoning behövs
    Beskrivning
    Samtalet om försoning måste hållas levande. Det är utgångspunkten för denna bok, som är ett spännande inlägg i det teologiska samtalet. Med avstamp i sina personliga erfarenheter möter Sofia Camnerin och Arne Fritzson de stora teologiska frågeställningarna kring gudsbild, lidande, ondska, död och förlåtelse.

    I denna teologiska fördjupning kring försoning och korset tar Arne Fritzson sin utgångspunkt i den hermeneutiska teologin medan Sofia Camnerin utgår från ett befrielsefeministiskt perspektiv. Boken ger en fördjupande inblick i det viktiga samtalet om en av vår tids stora frågor: försoning.

    Om författarna: Sofia Camnerin och Arne Fritzson är bägge teologie doktorer i systematisk teologi och pastorer i kyrkan Gemensam Framtid, där Sofia Camnerin är biträdande kyrkoledare. De är även verksamma som föreläsare och skribenter och har en ekumenisk bakgrund bl a inom Kyrkornas Världsråd.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  20. Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
    Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
    Beskrivning
    Mission i vår tid handlar om Svenska kyrkans identitet och självbild som ständigt utmanas av förändringar i omvärlden. Kyrkan måste våga släppa taget och ersätta kontroll med tillit. I boken ger Ann Aldén en bakgrund till begreppet mission och tankar om vad mission kan vara i dag
    175,00 kr
    • Köp 3 för 263,49 kr/st
  21. Längtan möter närvaro
    Längtan möter närvaro
    Beskrivning
    I en förändrad livssituation blir nya dimensioner i budskapet levande. Upplevelsen att budskapet, utan att ändras i grunden, tar olika gestalt delar jag med troende i alla tider. Evangeliet inkarneras, blir verkligt där jag befinner mig." Biskop Ragnar Persenius herdabrev utgår från en personlig tro som bär och genomsyrar livet. En förtröstan på att Gud längtar efter oss, och möter vår längtan. Författaren låter sin egen tro och kyrkans apostoliska tro förenas i texterna. Aktuella ämnen, debatter och händelser får mötas i bibeltexterna, och återspeglas i böner och tankar om relationen mellan Gud och människan. Den här varma och personligt skrivna boken har vuxit fram under Ragnar Persenius tolv biskopsår
    150,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  22. Ögona böj
    Ögona böj
    Beskrivning
    Ridån gled åt sidan, folk applåderade och mina knän skakade. Jag tog några steg framåt och golvet gungade. Då hände något! Alice Babs började sjunga och dansa i mig! ”Swing it, magistern …” sjöng jag. Människorna framför mig log och skrattade, men pappas läppar var vita och stela."

    1957 flyttar Julia och hennes föräldrar in i prästgården i den lilla västerbottniska gruvbyn. Med andan i halsen kämpar Julia för att förstå vad som händer inuti och mellan de vuxna. Solveig Bergqvist Larssons delvis självbiografiska roman Ögona böj är en varm berättelse om ett flickas utsatthet och vilja att vara till lags. I sin vilsenhet om vem hon själv är, skapar Julia fantasivärldar som ingen kan förstöra. En roman om ensamhet, utanförskap och rotlöshet, men också om styrka och att hitta vägar i livet. Historien bärs fram av en livsglädje som studsar fram över sidorna. Och av den vuxna Julias längtan efter att våga stå på scenen igen…

    Om författaren:
    Solveig Bergqvist Larsson är författare och har tidigare utkommit med debattromanerna Låtsasmorsa och Skolbränd. Hon har också skrivit manus till succéföreställningen Ta’t lugnt ta en TOY – en humorresa genom 50-och 60-talet, inspirerad av barndomsromanen Ögona böj. Solveig, tidigare språk- och dramalärare, arbetar idag som föredragshållare och kåsör

    100,00 kr
  23. Förundran och förväntan
    Förundran och förväntan
    Beskrivning
    Jag hör till dem som menar att Gud inte behöver försvaras. Bokens budskap är att det viktigaste inte är att vi är emot något eller några. Den vill i stället betona den grundläggande övertygelsen att Gud är för oss: ”Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?” (Rom 8:31)

    Nu kommer prästen och forskaren Jesper Svartviks nya bok. Förundran och förväntan vänder sig till dig som ställer frågor om livet, om människan och om denna värld som vi älskar. Författaren ger förslag på hur trons centrala frågor kan tolkas och besvaras, utan att försvara eller dogmatisera. En teologiskt reflekterande bok med djup förankring i kristen tro, där Jesper Svartvik skriver utifrån sin egen erfarenhet som präst och troende. Förundran och förväntan är en personlig och lättillgänglig bok med mycket värme

    175,00 kr
    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  24. I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    Beskrivning
    I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helge är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hans liv avslutades tragiskt strax innan han skulle fylla 36. Boken är skriven av Omi söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan Söderblom.
    225,00 kr
    • Köp 3 för 297,50 kr/st
  25. Resa till Kina
    Resa till Kina
    Beskrivning
    Kina är kejsarpalats, tempel, lång historia, god mat, storslagen natur, folkmassor, trafik och cyklar och härlig, nästan oändlig, shopping. Kina är landet för den som vill se och uppleva något utöver det vanliga - ett land som ständigt fängslar, överraskar och fascinerar. Låt dig guidas till alla de kända och intressanta resmålen i Kina. Upplev Beijing, Kinas praktfulla huvudstad med världens största kejsarpalats, Förbjudna staden och den oförglömliga Kinesiska muren. Läs om Himmelens tempel, Sommarpalatset och Minggravarna. Fascineras av Shanghai, som i rekordfart utvecklas till ett modernt underverk, de gamla kulturhuvudstäderna, Xi'an med sina tusentals terrakottasoldater, Luoyang, Kaifeng och Nanjing samt de forna kolonierna Hongkong och Macao. Låt dig inspireras av de vackra trädgårdsstäderna i vattenriket i östra Kina, kända för sina kanaler och teodlingar, för sitt hantverk och sin sidentillverkning. Njut av den romantiska miljön kring Västra sjön i staden Hangzhou, och lite längre söderut i ett sagolikt landskap, Guilin och Yangshuo. Läs om flodfärder och magnifik natur längs den mäktiga Yangtsefloden, om att färdas utmed den gamla Sidenvägen från Xi'an till Kashgar, om Shuriket Sichuan och om Yunnan, landet söder om molnen och bortom bergen. Låt dig fascineras av palatsen och klostren i det förr så otillgängliga Tibet. Du får också tips och kännedom om många av de platser som ligger lite utanför de vanliga turiststråken men fortfarande är inom räckhåll. Boken berättar om kinesisk mat och dryck, om konsthantverk och om allt sådant som kan vara av intresse att köpa med sig hem. Du får en mängd praktiska tips inför resan. Som avslutning innehåller boken en förteckning över alla de platser i Kina som finns på UNESCO:s världsarvslista, en aktuell litteraturförteckning samt ett utförligt register. Författaren Ingrid Booz Morejohn är fotograf och reseledare. Hon har regelbundet rest runt i Kina sedan 1985 och hon har också bott och arbetat i Hongkong. Här berättar hon nu om allt det som är intressant, spännande och härligt med Kina.
    50,00 kr
  26. Renovera din lägenhet : praktiska tips och anvisningar för hemmafixaren
    Renovera din lägenhet : praktiska tips och anvisningar för hemmafixaren
    Beskrivning
    Böcker om renovering, om- och tillbyggnad finns det i massor, men de allra flesta utgår från att man har en hel villa att jobba med. Den här praktiska och handfasta boken är dock annorlunda, den har lägenheten som utgångspunkt, med de förutsättningar och de material som finns där. Här kan du läsa om vad som är är tillåtet att göra och vad som inte är tillåtet, hur du frächar upp taket, väggarna och golven, hur du ska gå till väga om du vill förnya köket eller badrummet. Här finns även tips och råd om hur du fixar effektiv förvaring på begränsade ytor, något alla som bor i lägenhet är i ständigt behov av. Ca 200 teckningar.
    75,00 kr
  27. Digitalvideohandboken : utrustning, teknik, teman, redigering
    Digitalvideohandboken : utrustning, teknik, teman, redigering
    Beskrivning
    Utvecklingen inom den digitala videtekniken har formligen exploderat de senaste åren. Med allt lägre priser på digitalvideokameror får fler tillgång till avancerad utrustning. Men att köpa bra utrustning är en sak, att få ut det optimala ur sin kamera är en helt annan sak. Tom Ang, som under många år undervisat i praktisk fotografering vid universitet Westminister i London, har i den här boken samlat all nödvändig information för dig som vill få ut maximalt ur din digitalvideokamera. Här finns grundliga genomgångar av utrustning och tillbehör, programvaror och filmteknik, ljussättning och ljud. På ett enkelt och lättförståeligt sätt förklaras tekniska begrepp, filmteknik och mycket mer. Så ta chansen att lära dig hur du använder din digitalvideokamera, lär dig hur du skapar professionella filmer, från semesterresan, bröllop och fester.
    100,00 kr
  28. Ekologisk trädgårdsglädje
    Ekologisk trädgårdsglädje
    Beskrivning
    Boken Ekologisk trädgårdsglädje ger inspiration, kunskap och idéer till ekologisk odling. Den ger tips om sådant som är meningsfullt, vackert och lustfyllt att odla och inte minst hur man förbereder trädgården för ett rikt och spännande djurliv. Tanken är att trädgården blir vackrare om du inte arbetar för mycket med den. Det innebär dessutom att trädgårdsmiljön blir mer ekologiskt balanserad och därmed miljövänligare för att inte tala om hur mycket tid man kan ägna åt att bara vara.

    Syftet är att stimulera läsarna till att anlägga och vårda sina trädgårdar långsiktigt, men också att få dem att förstå vilken resurs för välmående trädgården är. Budskapet förstärks av de fantastiska bilderna som är tagna av Håkan Aspnäs.

    95,00 kr
  29. Trä ute : snickeri till hus och trädgård
    Trä ute : snickeri till hus och trädgård
    Beskrivning
    Bygg själv till trädgården!Tomten runt din villa eller ditt fritidshus är också ett rum, ett stort uterum där du kan skapa en miljö som passar familjens behov och intressen. Tomtens storlek spelar ingen roll, varje hus och tomt har sina förutsättningar. Det är helheten hus, tomt, inramning - som är viktig.Det här är boken för dig som gillar att snickra och bygga. Här hittar du ett tjugotal fina projekt som gör trädgården till en trivsam och användbar plats och höjer värdet på din villa. Konstruktionerna är anpassade för svenska förhållanden och har en stil som passar våra trädgårdar och hus. Boken är indelad i tre delar: Inspiration visar en rad exempel på lyckade lösningar för olika hustyper och trädgårdar, som sommaraltanen, den nya takkupan och den efterlängtade glasverandan.Projekt presenterar allt från odlingslådor till mindre hus och mycket där emellan: utedäck, trappor, staket, spaljéer, plank, grindar, trädgårdsmöbler - Varje projekt har utförliga byggbeskrivningar och tydliga ritningar som gör det enkelt att lyckas.Praktikan redogör pedagogiskt för de grundtekniker du kommer att använda när du bygger. Du kan läsa om hur du gjuter plintar, får staketstolparna stabila och om olika ytbehandlingar som ökar livslängden på det du har byggt.
    125,00 kr
  30. Så blir du en fantastisk älskare eller inte
    Så blir du en fantastisk älskare eller inte
    Beskrivning
    Ny serie presentböcker med skrattgarantiHärliga bilder från djurens värld, tillsammans med korta texter som träffar mitt i prick, framkallar här garanterat gapskratt.Dessa små böcker är perfekta gåvor till maken, kärlekspartnern, den som fått ett nytt jobb och den som blivit befordrad.
    50,00 kr
  31. Hemtrevligt : tips och idéer för pyssel hemma
    Hemtrevligt : tips och idéer för pyssel hemma
    Beskrivning
    Fint hemma med små medelDet är de små, personliga detaljerna som skapar hemtrevnad. Det kan vara sådant man ärvt, hittat på resa eller loppis. Men allra mest betyder ofta sakerna man har gjort helt själv. I Hemtrevligt får du mängder av idéer till projekt för hemmets alla rum. Gör fiffiga kom-ihåg-klämmor till hallen, doftljus till badrummet eller fina örngott till sovrummet. Är det dags för fest får du gott om inspiration till hur du ordnar temakalas för både stora och små - liksom till presenter att ge bort. Många av projekten i boken har fokus på återanvändning och hur man kan spara pengar genom att göra saker själv.Hemtrevligt är en skattkista både för dig som är en van pysslare och för dig som ligger i startgroparna och har lust att sätta igång.

    100,00 kr
  32. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  33. Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Våra svenska traditioner - 51 klassiska maträtter
    Beskrivning
    "Så bjuder traditionen", brukar vi säga. Utan att veta varför."Svenska Mattraditioner" berättar om helger och dagar som firats i flera hundra år och som kommer att fortsätta firas så länge vi själva för arvet vidare. Christer Lingström på Sveriges enda tvåstjärniga krog, Edsbacka, är en sann traditionsfundamentalist. Ett sällsynt passionerat förhållande till kräftor och semlor fick honom att en gång grunda Svenska gastronomiska institutet. Som svensk matambassadör utomlands visar han världen hur de svenskaste av festrecept skall smaka. Nu gör han det även i bokform. Så varsågod: läs om, laga, och njut av rätterna ingen av våra folkkäraste fester till bords klarat sig utan. Inte i år heller.


    135,00 kr
  34. Hjärtevänner : vackra ord om kärlek
    Hjärtevänner : vackra ord om kärlek
    Beskrivning
    Den lilla boken Hjärtevänner förmedlar tankar och talesätt om kärlek och vad det innebär att äntligen finna sin själsfrände. Den perfekta gåvan för förälskade par att ge till varandra. Det här är en bok som kanske kan inspirera människor till att dela med sig av sin kärlek eller att bläddra i när man känner sig deppig. Med sina stämningsfulla djurbilder är boken också en hyllning till kärlekens obetvingliga kraft.

    65,00 kr
  35. Kram mamma! : en kärleksfull hyllning till alla mammor
    Kram mamma! : en kärleksfull hyllning till alla mammor
    Beskrivning
    Kram mamma! är en samling kloka och underfundiga tankar om mammor och moderskap, med bidrag från människor i alla åldrar över hela världen, som har velat dela med sig av sina funderingar kring det speciella förhållandet mellan mammor och deras barn. Den perfekta presenten att ge till din mamma för att visa henne hur mycket du tycker om henne.

    65,00 kr
  36. Båtsommar : mat, upplevelser och segelvatten i Norden
    Båtsommar : mat, upplevelser och segelvatten i Norden
    Beskrivning
    Detta är en bok som vill inspirera oss att kasta loss och upptäcka nya segelvatten, hitta på trevliga saker tillsammans och laga och äta god mat ombord. Boken är helt och hållet tillverkad till sjöss och innehåller recept, erfarenheter och upplevelser hämtade från många års seglatser. Att planera semestern ombord är lustfyllt, men det gäller att få med allt - och att packa och stuva rätt för att allt ska få plats. Boken ger mängder av praktiska tips och idéer som gör sommarens seglatser till en trevlig upplevelse. Bara för att man är ombord på en båt behöver inte maten vara torftig. Här finns förslag till god mat inför en långsegling, under gång, under soliga, stilla dagar vid bryggan eller när man har blivit inblåst i en naturhamn. Sammanlagt presenteras cirka 80 förslag på god och närande mat för frukost, lunch och middag och lite festligare mat när man har något att fira. Det är stor lyx att ha tid att vara tillsammans hela dagarna, men ibland kan man behöva idéer om vad man ska hitta på. Det gäller såväl under gång som i hamn. Boken ger många tips på vad man kan lära, utforska och skapa tillsammans med barnen. Inget är väl mer spännande än att upptäcka nya segelvatten och nya hamnar. Boken avslutas med en presentation av en rad spännande och intressanta platser i de nordiska farvattnen. Presentationen tar sin början i Finland och avslutas i Norge. På vägen har mängder av strandhugg gjorts i Stockholms skärgård, i Göta kanal, i Bohuslän och i Danmark.

    125,00 kr
  37. Smörgåstårtor
    Smörgåstårtor
    Beskrivning
    Smörgåstårtor är oerhört populära i vårt land. De är idealiska att bjuda på när man ska fira dop, konfirmation, examen, födelsedagar eller något annat speciellt. Smörgåstårtor passar till fest, och är perfekta på buffén. Det är inte svårt att göra en egen saftig smörgåstårta, den kan förberedas i god tid och garneras mycket festligt. Dessutom är den praktisk att bjuda på eftersom det inte behövs några extra tillbehör.

    Förutom de klassiska varianterna med till exempel lax, räkor och majonnäs, finns tårtor med färskost, soltorkade tomater, ruccola och parmaskinka eller ädelost och fikon!

    Den här boken innehåller även smörgåsbakelser som passar att bjuda som förrätt eller ha på ett buffébord. Bakelserna går utmärkt att göra om till tårtor och tårtorna till bakelser om så önskas.
    85,00 kr
  38. Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Your Way : vägen till ett rikare liv : kokbok för vardagar
    Beskrivning
    Det här är uppföljaren till krögaren Erik Lallerstedts succébok "My way", där han skildrade sin egen metod för att gå ner i vikt utan att göra avkall på livets goda. Denna bok visar hur man upprätthåller livsstilen i längden utan att behöva börja räkna kalorier. Som Erik själv säger: "Välmående får aldrig bli en tävlingsform". Det handlar inte om att vinna stilpoäng utan att prioritera det som är viktigt i livet. God och smart mat berikar och förlänger livet.

    Nyckeln till att detta är att få vardagen att fungera. Genom veckoplanering undviker man snabbmatsfällan. Samtidigt gäller det att vara realistisk. Ingen orkar eller hinner vara en gourmetkock en tisdagkväll. Här finns därför enkla och läckra recept som innehåller allt från fiskpinnar till blodpudding.
    75,00 kr
  39. Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Beskrivning
    Mötas i ögonhöjd handlar om vikten av en friare samtalskultur och dialog i Svenska kyrkan. Hur finner vi modet att våga dela våra personliga erfarenheter av tro? Och vilka är våra grundläggande berättelser, de som bär våra liv?

    Biskop Hans-Erik Nordin delar med sig av personliga erfarenheter av samtalets betydelse i den egna uppväxten, men också dess betydelse i tjänsten som biskop i Strängnäs stift, som församlingspräst samt erfarenheter från folkbildning och forskning.

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
  40. Hedvig harpälvan
    Hedvig harpälvan
    Beskrivning
    Musikaliska äventyr med nya älvorSju nya älvor i Daisy Meadows populära svit. Den här gången har kung Bore och svartalferna stulit musikälvornas magiska instrument, vilket skapar musikaliskt kaos.Rebecka och Kristin måste ännu en gång besöka Älvlandet för att hjälpa älvorna. Kung Bore och hans elaka svartalfer har nämligen lagt beslag på musikälvornas magiska instrument för att vinna en talangjakt. Men utan de magiska instrumenten låter all musik förskräcklig, både i Älvlandet och i människornas värld.
    50,00 kr
  41. Dansa med träben : maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris
    Dansa med träben : maskrosbarn och andra - om överlevnadens konst och pris
    Beskrivning
    Barn som far illa riskerar att tidigt hamna i missbruk och kriminalitet. De som trots allt klarar sig bra har en speciell "maskroskapacitet", men de är långt ifrån så osårbara som amerikanska forskare länge trodde.

    Maskrosbarn är ensamma och modiga barn och de växer upp till modiga vuxna. De är kreativa och de förmår att till sist skapa sig ett värdigt liv. Men överlevnaden har ett pris. Ett maskrosbarn måste ofta använda "proteser" som kan kompensera skador från uppväxtåren. Att dansa med träben är att riskera att snubbla och att falla hårt.

    Boken granskar de fördomar som finns kring maskrosbarnen och den hjälper oss att förstå vad som är verklighet och vad som blivit till myt i brist på kunskap. Ingående intervjuer och tester med en rad vuxna låter oss titta i facit och se hur deras "maskroskapacitet" hjälpte dem under uppväxtåren. Dikter, dagboksanteckningar, brev, drömmar - och mardrömmar - beskriver barnets förmåga till bearbetning med hjälp av fantasi, inre bilder, musik och ord, och den vuxna människans möjlighet att skapa sig en meningsfull tillvaro trots alla plågsamma minnen.

    Kunskap om vad som hjälper barn att utvecklas till levnadskraftiga och kompetenta vuxna kan användas i förebyggande verksamhet likaväl som vid behandling och pedagogiska insatser. Så utgår t ex Socialstyrelsen i ett pågående projekt från de erfarenheter som samlats in under arbetet med denna bok.


    Solveig Cronström-Beskow är legitimerad arbetsterapeut, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut. Efter många år inom rehabilitering, barn- och ungdomspsykiatri och vuxenpsykiatri ägnar hon sig nu huvudsakligen åt förebyggande verksamhet, forskning och undervisning. Hon har på Natur och Kultur tidigare givit ut Sorgens många ansikten, 1982, pocket 1991.
    75,00 kr
  42. Leva vidare
    Leva vidare
    Beskrivning
    Lea louises uppväxt i Uppsala är ljus, men familjens ungerska släkt dödas under kriget.
    50,00 kr
  43. Utvecklande förtrolighet : Tankar om kontaktmannaskap
    Utvecklande förtrolighet : Tankar om kontaktmannaskap
    Beskrivning

    Inom dagens psykiatriska vård har ofta varje patient både i sluten och i öppen vård en särskild kontaktman. Kontaktmannen är den som tillbringar mest tid med patienten, vilket gör en nära relation möjlig. Boken tecknar bakgrund och förändring från den gamla skötarrollen, beskriver psykologiska sammanhang och visar på kontaktmannaskapets många möjligheter till en utvecklande förtrolighet.

    100,00 kr
  44. Mitt i livet
    Mitt i livet
    Beskrivning
    Ett sextiotal personer har bidragit med kunskap om sina erfarenheter av mänskliga villkor och Guds mening. Boken har inte svaret på livets alla frågor men vill visa på Guds frälsningsplan och hjälpa oss finna sammanhang i vår tillvaro.
    50,00 kr
  45. Vänd mot Guds framtid
    Vänd mot Guds framtid
    Beskrivning
    Skriven för ekumeniskt föramlingsbyggande.
    75,00 kr
  46. Skogens öga : bilder från Borneos inre
    Skogens öga : bilder från Borneos inre
    Beskrivning
    Borneo, den stora ön i Sydostasien, har i alla tider fascinerat människor. De äldsta och mest spektakulära regnskogsområdena i världen finns där. I 14 månader har Mattias Klum med team arbetat i stora naturskyddade områden som Danum Valley och Crocker Range på den malaysiska delen av Borneo. Skogens öga är boken om orangutangernas, kungskobrans och de stora trädens skog. Om ljusets och mörkrets skog, en hemlighetsfull och osannolik värld. Men berättelsen om Borneos inre är också berättelsen om livets inre. Där finns livet tlll för sin egen skull. Mattias Klums fantastiska bilder gör oss medvetna om de små detaljerna och de stora känslorna - svårfångade ögonblick i en mäktig natur. Att läsa Skogens öga är som att slå läger vid livets början. Följ med på en resa in i det okända, till skönheten, kraften, färgerna och ljuset.
    150,00 kr
  47. Goda råd i rättan tid
    Goda råd i rättan tid
    Beskrivning
    Nina Yunkers samlade råd har blivit en räddare i nöden och det mest pålitliga uppslagsverket. Här finns några av de beprövade, klassiska lösningarna blandat med de senaste rönen. Boken ger svar på hur man behandlar fläckar av olika slag, tips om rengöring och klädvård, hur man tar hand om sin trädgård samt sköter sina smycken. Helt nya är kapitlen om segling och husbilssemester
    75,00 kr
  48. Olssons greatest hits. Vol. 1
    Olssons greatest hits. Vol. 1
    Beskrivning
    51 kåserier av Expressens krönikör
    75,00 kr
  49. Därför
    Därför
    Beskrivning
    Plötsligt står hon där - kvinnan i hans liv. Från den stunden är ingenting sig likt.
    35,00 kr
  50. Systrar och bröder
    Systrar och bröder
    Beskrivning
    Vad skulle Paulus säga om han idag skrev brev till församlingarna?Vad skulle han säga till kvinnor och män om kvinnans ställningi kyrkan och samhället?
    30,00 kr
  51. Italienaren
    Italienaren
    Beskrivning
    Det är något fel med Karl-Erik ”Italienaren” Andersson. Den västmanländska byn Ålsvartas svartmuskige kraftkarl är sig inte lik.Sonen Peter märker hur arbetet med gården går allt långsammare, att Italienaren blir alltmer dyster och inåtvänd. Sakta börjar sanningen om Italienaren på gården Sveddet komma fram. Han är sjuk i cancer. Stamgäster på gården börjar utebli när de inte längre kan be om tjänster, huset blir allt tystare och Peter försöker febrilt hindra gården från att förfalla. Samtidigt finns det gott om värme kvar på Sveddet. Familjens lite kärva, osentimentala relationer och smått absurda ombyggnationer ger berättelsen en excentricitet och humor som inte ens döden rår på.

    Händelserna i nuets Ålsvarta växlas med återblickar till det förflutna som format Italienaren. En uppväxt under vilken hans mor, Anna, skämdes för hans läshuvud och fruktade att han skulle lämna gården. Men Italienaren stretade på: med skogsavverkning, lantbruk och verkstadsarbete. Och han blev kvar på Sveddet. Som äldsta son har Peter alltså mycket att leva upp till. Han måste ta över fast han egentligen vill bli journalist.

    Sven Olov Karlssons debutroman Italienaren handlar om hur man kan stå med en fot på gårdsplanen och den andra i stan. Och om hur svårt det kan vara att säga att man älskar sin far. Det är en landsbygdsroman med ett alldeles eget temperament och ett fint personporträtt av en man som genom sin outtröttlighet blev en stöttepelare för många. Ända till det oundvikliga slutet då rymdvarelserna, Tubanerna, slutligen gör anspråk på hans själ.


    Sven Olov Karlsson är född 1971 och uppvuxen utanför Norbergi Västmanland och är sedan 1997 bosatt i Stockholm. Han har gått skrivarlinjen vid Tärna Folkhögskola och reportagelinjen vid Jakobsbergs folkhögskola och arbetar idag som journalist. Tidigare jobb har varit vaktmästare, verkstadsarbetare, underskötare, personlig assistent och lantbrukare.
    75,00 kr
  52. Min skattkammare 4 I myternas värld : I myternas värld
    Min skattkammare 4 I myternas värld : I myternas värld
    Beskrivning

    I den fjärde delen av den helt omarbetade serien, Min Skattkammare, presenteras den grekiska och nordiska mytologin på ett nytt och spännande sätt. Sonja Hulth har bearbetat de gamla myterna så att de blir tillgängliga även för barn i förskoleåldern. Lite längre berättelser varvas med historier i serieformat. Våra mest uppskattade barnbokskonstnärer medverkar till att levandegöra gudarna...

    150,00 kr
  53. Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst
    Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst
    Beskrivning
    Har du provat att äta med uppmärksamhet i stället för att kasta i dig köttet eller fisken, sluka potatisen och börja drömma om efterrätten innan du ätit upp grönsakerna? I Måltidens själ visar Donald Altman att den till synes enkla handlingen att äta är en konst. Att omsorgsfullt välja ut, tillaga och äta maten skänker tillfredsställelse och fyller behovet av såväl fysisk som andlig näring. Möjligheten att nå ökad självkännedom finns närvarande i varje måltid, i varje tugga.

    Donald Altman skriver om glädjen i att ge och ta emot mat, konsten att fasta med måttlighet och om skälen till att de religiösa traditionerna rekommenderar viss mat och förbjuder annan. I världens alla religioner har maten en rik andlig innebörd, buddhisterna betonar exempelvis vikten av att äta med måtta. I kristen tradition ses måltiden som ett tillfälle att stärka gemenskapen. Kunskapen om religiösa och kulturella sedvänjor kan användas för att skapa våra egna ritualer kring måltiderna. Vi kan t ex inspireras av en japansk teceremoni för att uppleva harmoni vid middagsbordet.

    Mat kan användas på en rad negativa sätt: för att fylla ett tomrum, lindra frustration och ensamhet eller bekämpa leda. Tröstätandet är ett välkänt fenomen. Altman avslutar varje kapitel med ett antal övningar avsedda att vägleda alla, oavsett religiös övertygelse, till matens yttersta syfte: kroppens och själens välbefinnande. Ett medvetet förhållningssätt till mat hjälper oss att tygla negativa begär, befria oss från ohälsosamma matvanor och ge oss en god hälsa.

    Översättning Eva Trägådh


    Donald Altman är författare, tvåfaldig Emmy Award-vinnare och gästföreläsare vid en rad amerikanska universitet. Han var tidigare buddhistmunk och fortsätter att studera och skriva inom detta område. Han är bosatt i Los Angeles.
    75,00 kr
  54. Tora trumälvan
    Tora trumälvan
    Beskrivning
    Musikaliska äventyr med nya älvorSju nya älvor i Daisy Meadows populära svit. Den här gången har kung Bore och svartalferna stulit musikälvornas magiska instrument, vilket skapar musikaliskt kaos.Rebecka och Kristin måste ännu en gång besöka Älvlandet för att hjälpa älvorna. Kung Bore och hans elaka svartalfer har nämligen lagt beslag på musikälvornas magiska instrument för att vinna en talangjakt. Men utan de magiska instrumenten låter all musik förskräcklig, både i Älvlandet och i människornas värld.
    50,00 kr
  55. Räven och Storken : baserad på Aisopos berättelse
    Räven och Storken : baserad på Aisopos berättelse
    Beskrivning
    Skrattar bäst som skrattar sist!Räven och Storken är vänner, men Räven kan inte låta bli att luras.Räven har bjudit hem Storken på middag. Men den listige Räven serverar soppan i grunda tallrikar och när Storken inte kan dricka en droppe, äter Räven girigt upp allt.Storken är dock inte sen att ge igen och när det är hans tur att bjuda på middag serverar han soppan i höga flaskor. Nu är det Räven som inte kan dricka!Denna färgglada omarbetning av Aisopos klassiska fabel har enkel text och roligt pyssel att göra när berättelsen lästs.
    50,00 kr
  56. J hjärta J
    J hjärta J
    Beskrivning
    Jonte hör bara hälften av vad Jenny säger. Han föreställer sig hur det ser ut hemma hos henne, och så kan han inte låta bli att tänka på hur söt hon är.Jonte och Jenny är kompisar i smyg. Nästan ingen vet att de brukar ses i kojan efter skolan och hjälpa varandra med läxorna. Men plötsligt dyker det upp en massa andra saker som gör att Jonte inte hinner träffa Jenny på en hel vecka. När han en dag äntligen hamnar bakom Jenny i matkön, så smusslar hon över en lapp till honom. Där står det: Kojan klockan halv fyra? Jonte blir varm inuti. Sen händer något som gör honom både glad och förtvivlad. Jenny säger att hon gillar honom men för att han nästan är som en tjejkompis! Kärlek är svårt. Är Jonte kär i Jenny? Och är Jenny istället kär i Jontes kompis Fredde?
    50,00 kr
  57. Judy Moody blir stjärnelev
    Judy Moody blir stjärnelev
    Beskrivning
    Judy Moody har aldrig varit roligare! Efter några extralektioner med en tuff högskolestudent är hon plötsligt en seriöst säker algebrafantast. Seriöst!Judy Moody är inte glad. Inte glad alls. Och absolut INTE matte-glad. Men klassens vikarie tycker att Judy borde bli både mer glad och mer lagd åt mattehållet. Så hon måste ta extralektioner efter skolan. Vilket bara betyder ännu mer matte!Judy är så lite glad hon bara kan, ända tills hon träffar sin extralärare. Det är inte bara en mattefantast, det är världens seriöst skönaste, softaste och sötaste mattetjej. Med en egen, lagom trendig och slapp studentstil. Judy vill plötsligt inget hellre än att spela trummor och klä sig lite lagom häftigt och beställa avancerade kaffedrinkar på café. (Nåja, varm choklad.) Och vara bra på matte. För det är det ultimata, tuffaste av allt. Och plötsligt är Judy Moody klassens drottning i matte!Det här är vardagsnära böcker, skrivna med mycket humor och värme, som läsarna känner igen sig i.
    50,00 kr
  58. En drake till pappa
    En drake till pappa
    Beskrivning
    Läxor är ju sällan roliga - men de brukar i alla fall inte vara livsfarliga. Fast när man går på kung Arturs riddarskola i Camelot, ja då kan vad som helst hända ... Stackars Harold får till exempel i uppgift att döda en drake och ta med den till skolan. Men hur ska det gå till? Drakar är ju farliga! Och inte blir det lättare att göra läxan när Harold råkar få veta att hans familj har en välbevarad hemlighet ...
    50,00 kr
  59. När dimman lättar
    När dimman lättar
    Beskrivning

    Boken berättar om den orörda regnskogen. Boken har formen av en nyfiken upptäcksfärd där spännande möten leder över till intressanta iakttagelser.

    100,00 kr
  60. Bruno Liljefors
    Bruno Liljefors
    Beskrivning

    Bruno Liljefors (1860 1939) är en av våra riktigt folkkära konstnärer. Hans naturmåleri har alltid fascinerat genom sina tekniska kvaliteter men också sitt levande idéinnehåll. Liljefors dyrkade den explosiva kraften hos de djur han porträtterade men förmedlade också känslan av ständig utsatthet i en värld av faror.

    Allan Ellenius lättillgängliga och genomlysande introduktion till Liljefors konstnärskap är utgiven i serien De stora mästarna ett samarbete med Nationalmuseum.

    De övriga titlarna i serien De stora mästarna om konstnärerna Hill, Josephson och Zorn har fått ett fint mottagande av publik och recensenter. Natur och Kultur och Nationalmuseum har uppmärksammats för sin ambition att presentera god konst med hög reproduktionskvalitet till ett rimligt pris. Ulf Abels Ernst Josephson och Birgitta Sandströms Anders Zorn har dessutom varit huvudböcker i konstbokklubben Pablo.

    100,00 kr
  61. Min skattkammare : läs och lek
    Min skattkammare : läs och lek
    Beskrivning

    Med Min Skattkammare läs och lek får barnen en läsebok och en lekbok i ett. Här samsas ramsor, lekar, sånger, gåtor, gatrim, språklekar, skrivande och bokstäver, många roliga rörelselekar och högläsning, allt för att ta vara på barnens naturliga ordglädje och lekfullhet i språket.


    Bland de medverkande författarna och konstnärerna kan nämnas Lennart Hellsing, Sven Nordqvist, Jujja Wieslander...

    150,00 kr
  62. Den nödvändiga olydnaden
    Den nödvändiga olydnaden
    Beskrivning
    Maria Modigs bok Den nödvändiga olydnaden fick stor uppmärksamhet när den kom ut första gången 1984. Sedan dess har den kommit i flera omarbetade upplagor och nu är det dags för den fjärde reviderade utgåvan.

    Diskussionen om olydnaden som en nödvändighet för att påverka såväl samhället som vår personliga situation har inte på länge varit lika aktuell som nu. De senaste åren har vi sett både kravaller och fredliga demonstrationer, människor som gömt flyktingar eller på andra sätt brutit mot lagen för att förändra eller stoppa något som de ansett orättvist.

    Olydnad har en både etisk och kreativ funktion i en fungerande demokrati. För att samhället ska utvecklas krävs det att människor prövar och överstiger gränserna för det tillåtna. Alla de stora uppfinnarna, tänkarna och konstnärerna har varit olydiga och vågat bryta mot traditionerna. Men att visa civilkurage och sätta sig upp mot auktoriteterna handlar om mycket mer än att engagera sig i de stora frågorna, det handlar också om att ta ansvar i det dagliga livet och att våga säga ifrån och ställa krav på sin omgivning.

    Den nödvändiga olydnaden är en inspirationskälla och ett stöd för alla som vill påverka och förändra sitt eget liv, sin arbetsplats, sitt samhälle. Maria Modig visar hur vi i vardagen kan bryta invanda mönster av maktlöshet och ersätta dem med personligt ansvar och kraft att förändra.
    Maria Modig, född 1945, är författare och journalist med beteendevetenskaplig, filosofisk och gestaltterapeutisk utbildning. Under många år har hon varit verksam som föreläsare och konsult i förändringsarbete, självkänsla och etiska frågor på såväl företag som universitet och i föreningar. Sedan 2002 är hon ordförande i Svenska PEN:s Writer’s in Prison Committee och arbetar för detfria litterära ordet.

    125,00 kr
  63. Dubbelstjärnan : Konsten att skapa arbetsglädje
    Dubbelstjärnan : Konsten att skapa arbetsglädje
    Beskrivning

    Nästan alla företag och organisationer är väl medvetna om att trivsel på arbetsplatsen och en god psykosocial arbetsmiljö är mycket viktiga faktorer för att verksamheten ska fungera bra. Det finns ett stort utbud av olika sorters trivselundersökningar och kartläggningar av arbetsmiljön. Enligt författarna till Dubbelstjärnan är dessa undersökningar många gånger tveeggade i bästa fall visar de...

    315,00 kr
  64. Ljusets hastighet
    Ljusets hastighet
    Beskrivning
    Syskonen Paula och Julian växer upp i skuggan av faderns plågsamma minnen från Förintelsen. När fadern dör tar han med sig sina demoner och sin aldrig berättade historia i graven men det förflutna fortsätter att påverka syskonen och deras liv. Julian övertar sin faders lidande och väljer ensamheten och vetenskapen i sin lägenhet där elva teveapparater utgör det huvudsakliga sällskapet. Paula, däremot, väljer världen och som operasångerska är hon ständigt i rörelse full av en dynamik och en röst som i hennes fall är lika mycket flykt som broderns ensamhet.

    När Paula ger sig ut på en längre turné låter hon sin hushållerska Sola bo i sin lägenhet och en speciell relation uppstår mellan henne och brodern som bor i våningen ovanför. De berättar sina hemligheter för varandra och det visar sig att också Sola varit med om något fruktansvärt. Hon är den enda överlevande från en brutal massaker i hennes hemby i Centralamerika. I Solas berättelse återfinner Julian drag som är gemensamma med hans egna upplevelser och samtidigt, på sitt håll, upptäcker Paula sanningen om faderns förflutna. Hon för en hård kamp med denna insikt innan hon tillsammans med Sola och Julian inser att det är genom att dela sina berättelser och sorger, att hålla minnet av det förflutna levande i nuet, som man finner kraft att leva.

    Ljusets hastighet är en mycket vacker och poetisk debutroman som berättas utifrån tre olika perspektiv och därmed tre olika röster. Rosner tar med värme, humor och stor insikt upp hur det förflutnas mystik och smärta kan drabba nuet om vi tyst bär våra minnen och berättelser kvar inom oss.

    Översättning Ulla Roseen


    Elizabeth Rosner bor i norra Kalifornien där hon länge undervisat i creative writing på ett universitet, men hon har nu dragit sig tillbaka för att kunna skriva på heltid. Hon har förut publicerat poesi och en del kortprosa men med Ljusets hastighet debuterar hon som romanförfattare. Rosners föräldrar överlevde, liksom fadern i hennes roman, förintelsen och träffades i Sverige efter kriget.
    75,00 kr
  65. Din är tiden
    Din är tiden
    Beskrivning
    Tiden fylls, men ditt grepp håller, Gud. Din är tiden och planen." En förtröstansfull bok uppbyggd kring kyrkoårets och tidens gång.
    100,00 kr
  66. Bön - Nyckel till väckelse
    Bön - Nyckel till väckelse
    Beskrivning
    Känns dina böner torra eller opersonliga? Känns ditt böneliv som en prestation eller krav du inte når upp till? Tänker du att Gud ändå inte svarar på just dina böner? ”I alltför många fall är våra böner inte något mer än en uppvärmning av standardönskningar, önskningar som framförs så halvhjärtat at ingen kan ta dem på allvar.” ”Bön förmår mycket. Det är inte et dekorativt komplement till troslivet, utan själva centrum i det andliga livet, det nav kring vilket allting kretsar. Tänk på at Herren aldrig lärde sina lärjungar hur de skulle predika, men at han vid upprepade tillfällen lärde dem hur de skulle be.” Dessa citat visar at Benedikt Peters bok om bön utgör en stark utmaning för läsaren. Själv präglad av den indiske väckelsepredikanten Bakht Sing ställer han oss framför Bibelns spegel. Dock blir förfataren inte stående vid diagnosen. Bibeltrogen som han är, tar han oss igenom Bibeln, pekar på hinder för bönhörelse och leder oss genom uppmuntrande erfarenheter fram till ett fruktbärande böneliv. Benedikt Peters Bön - nyckel till väckelse hård pärm, 118 sidor, 13,5x22 cm
    100,00 kr
  67. Vägen till Jerusalem
    Vägen till Jerusalem
    Beskrivning
    Nådens år 1150 föds Arn på Arnäs gård vid Vänerns strand. Första delen i trilogin från korstågstiden.
    75,00 kr
  68. Prästen i Uddarbo
    Prästen i Uddarbo
    Beskrivning
    Prästen i Uddarbo är en av orsaprosten Axel Hammbreaus mest lästa romaner, känd också från filmen med Max von Sydow i huvudrollen.
    40,00 kr
  69. Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
    Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
    Beskrivning
    Bok inkl. sång-cd.Mt Hajen Hugo och hans 27 alfabetsvänner i en skön mix av sånger och roliga fakta om djuren.
    100,00 kr
  70. Arly F. Brommy
    Arly F. Brommy
    Beskrivning
    Tecknad serie om Sune Persson alias Arly F. Brommy
    15,00 kr
  71. Eld som icke släckes ut
    Eld som icke släckes ut
    Beskrivning
    Utbränd kan bli tänd på nytt! från iver, arbetsglädje och visioner till depression och sjukskrivning. Ett arbetes utveckling, sett i relation till hälsan.Utbrändhet kan betyda utveckling. I de glöden av det utbrända kan det tända på nytt.
    75,00 kr
  72. Min enda tröst
    Min enda tröst
    Beskrivning
    Sexton andakter av Hans-Olof Hansson
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  73. Berget
    Berget
    Beskrivning
    "Snickaren Dag Ingvarsson kom till staden där han vuxit upp. Det är nog början." Han kommer för att bygga ett rum. Men i ett annat rum ser han första gången Gazzaleh.
    Det är ändå knappast början. Det finns ju alltid en förhistoria – som den om Kanonstadens grundande i folhemmets dunkla urtid, eller den om Måd som en gång i högstadieåren i slutet av 60-talet bodde i det där rummet – och hans berättelse rör sig ut och in genom personerna och minnena. Den liknar det skåp med rörliga delar och figurer som han har ägnat sitt vuxna liv åt att konstruera.
    Numera tillverkas det av ett bykooperativ i södra Indien, och han är på väg dit när det förflutna kastar honom ur kurs. Ett barn har rövats bort, det är Gazzalehs barn.
    Han innesluts i minnena av staden, vid namn Karlskoga, där allt fortsätter att börja och där allt tycks återvända.
    De var tre pojkar som hängde ihop där som folksagans tre bröder. Henning tog värvning i Arbetarklassen, blev därefter konstnär. Benny begav sig til
    75,00 kr
  74. Ett nät av lögner
    Ett nät av lögner
    Beskrivning
    Diamanthandel, maktspel och människors framgångar och motgångar.
    75,00 kr
  75. Sekonderna lämnar ringen
    Sekonderna lämnar ringen
    Beskrivning

    "Handlingen i den här boken är enkel ty den handlar om enkla ting. Berättelsen tilldrar sig under den vecka en efterlängtad vår anländer till Tammerfors i Finland. Den veckan har Tammerfors åtagit sig att stå som arrangör för världsmästerskapen i amatörboxning i stadens ishall. Det försöker jag berätta om och jag berättar också om en halvtimmes teveinspelning för Finlands svensktalande tevekanal. Jag är i Tammerfors för att skriva om boxningarna för tidningen Boxning och trasslar in mig i en kärlekshistoria med en grekiska som också agerar sportjournalist. Det berättar jag också om. Det är ungefär allt.
    Stig Claesson

    75,00 kr
  76. En stressig dag
    En stressig dag
    Beskrivning
    Hör du till dem som jobbar för mycket? Du kanske måste lära dig att säga NEJ? Författaren till försäljningssuccéerna En deppig dag, Kära mamma och Meningen med livet, återkommer här med en humoristisk och tänkvärd presentbok om något som berör många människor.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
    • Köp 50 för 93,75 kr/st
  77. Sagan om konungens återkomst
    Sagan om konungens återkomst
    Beskrivning
    Trede delen i trilogin omm härskarringen
    75,00 kr
  78. Oj vilka loja lejon
    Oj vilka loja lejon
    Beskrivning
    Efter en underbar lejondröm tar författaren bussen till London Zoo för att träffa lejon på riktigt. Där får han lära sig att det är lejoninnan som gör själva jobbet jagar och fäller bytet... Kåserisamling av Andhé
    75,00 kr
  79. Populärmusik från Vittula
    Populärmusik från Vittula
    Beskrivning
    Matti och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula. I översättning blir det Fittmyren, så kallat "som ett slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten". Det är sexti- och sjuttital, vägarna asfalteras, småjordbruken läggs ned, rockmusiken gör sin entré. De äldre generationerna bjuder dock hårt motstånd mot nymodigheterna, arvet från trettitalets magerår och från laestadianismen sitter djupt rotat. Men Mikael och hans kompisar drömmer om ett annat liv, det som kan anas bortom Tornedalens horisont.Mikael Niemi, född 1959, fick med romanen Populärmusik från Vittula ett sällan skådat genombrott och boken belönades med Augustpriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris. "Niemi gör mig lycklig!"Aftonbladet"ett fullkomligt mästerstycke som vibrerar av liv, humor och skärande smärta"Svenska Dagbladet"Niemi är nog den roligaste av alla dagens svenska författare."Nerikes Allehanda"det tornedalska svaret på The Commitments."Sundsvalls Tidning
    50,00 kr
  80. Ginny
    Ginny
    Beskrivning
    En flicka skadas i en trafikolycka.Läkarna bedömer att hon inte ska överleva. Ginnys mamma berättar här om sin dotters väg tillbaka till livet.
    50,00 kr
  81. Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien
    Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien
    Beskrivning
    Det blev en mardröm som hittills inte har berättats, med flyktförsök, skottskada och olika former av tortyr. Under 46 dagar satt reportern Magnus Falkehed och fotografen Niclas Hammarström som gisslan i Syrien. Som enda utländska journalister gav de sig in i västra Syrien, mitt under brinnande krig. På vägen ut, efter en knapp vecka av strapatsrika och dramatiska reportage, blev de gripna av beväpnade män och hållna som fångar mitt i frontlinjen.

    I den dagliga kampen mot hunger, kyla och krigets livsfaror sattes deras vänskap och tro på livet på hårda prov, inlåsta i en mörk källare och vaktade av krigare.

    För deras familjer och barn öppnades en nattsvart avgrund: en skräckfylld värld kantad av nattliga samtal, hemliga förhandlingar och hot om snar död. Mitt i det helvetet skulle två kvinnor, Anna och Florence, hålla samman sina familjer i en vardag som inte längre fanns.

    Idag skall vi inte dö är en självutlämnande bok om tvivel, kärlek och hopp, där människan tvingas hämta bränsle i det djupaste av sina hjärtan. Det är också en berättelse om hur svallvågorna av dramat kastar om livet för hela omgivningen. En bok om vanliga människor som dras ned i en overklig skuggvärld men vägrar ge upp

    125,00 kr
  82. Trädgårdens grunder : beskärning och uppbindning
    Trädgårdens grunder : beskärning och uppbindning
    Beskrivning
    Bob Flowerdew, känd från BBC:s Gardeners' Question Time, har över 30 års erfarenhet av organisk odling. Trädgårdens grunder är en serie små, läckra handböcker med tips och råd för trädgården. I den här boken får du veta allt om beskärning och klippning.
    75,00 kr
  83. Trädgårdens grunder : sådd och plantering
    Trädgårdens grunder : sådd och plantering
    Beskrivning
    Bob Flowerdew, känd från BBC:s Gardeners' Question Time, har över 30 års erfarenhet av organisk odling. Trädgårdens grunder är en serie små, läckra handböcker med tips och råd för trädgården. I den här boken får du veta allt om sådd, plantering och bevattning i din trädgård.
    75,00 kr
  84. Den lättskötta köksträdgården
    Den lättskötta köksträdgården
    Beskrivning
    Det är en glädje att se sina egna morötter och rädisor spira i rabatten och det blir allt viktigare för oss att slippa alla bekämpningsmedel och miljögifter. Vi vill ha ekologiskt och närodlat helt enkelt. Men hur gör man om man vill börja odla själv? Det här är en bok som med hjälp av enkla och praktiska instruktioner visar dig hur man får en lättskött köksträdgård utan alltför mycket ansträngning.
    125,00 kr
  85. Hängivelsen
    Hängivelsen
    Beskrivning
    Vad är förbjuden hängivelse? Vad får den kosta? I en roman om offer, makt och längtan ställs frågorna om tro vid undergångens gräns. Elisabeth Hjorths roman "Hängivelsen" utspelas på en bibelskola. Människor som böjer sig djupt och reser sig, renare än alla andra. Cecilia är den idealiska eleven. Hennes kunskap växer ut över hela världen. Den tar henne till en liten församling på den skånska landsbygden. Hon möter Marie och Einar, deras obönhörliga kärlek. Där stannar Cecilia alltför länge. Där stannar hon tills det är för sent.
    100,00 kr
  86. Norstedts tyska fickordbok : Tysk-svensk/Svensk-tysk
    Norstedts tyska fickordbok : Tysk-svensk/Svensk-tysk
    Beskrivning
    Tyskland, Österrike och Schweiz tillhör de länder som vi svenskar gärna besöker året om. Vår populära tyska fickordbok presenteras här i reviderad och aktualiserad upplaga. Ordboken innehåller också en parlördel, som bl.a. innehåller ett nytt avsnitt om hur du kan berätta om Sverige för en tysktalande. På pärmens insidor finns översikter över räkneord, veckodagar, månadsnamn m.m.
    85,00 kr
  87. Norstedts engelska fickordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk
    Norstedts engelska fickordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk
    Beskrivning
    Engelska är det språk vi generellt sett har mest nytta av vid utlandsresor. Det fungerar inte bara i engelskspråkiga länder, utan också som kontaktspråk världen över. Vår bästsäljande engelska fickordbok presenteras här i reviderad och aktualiserad upplaga. Ordboken har också en parlördel, som bland annat innehåller ett nytt avsnitt om hur du kan berätta om Sverige för en engelsktalande. På pärmens insidor finns översikter över räkneord, veckodagar, månadsnamn m.m.
    85,00 kr
  88. Boken om Blanche och Marie
    Boken om Blanche och Marie
    Beskrivning
    Boken om Blanche och Marie Per Olov EnquistBlanche Wittman var patient på Salpêtrière-sjukhuset i Paris. Hennes läkare var J M Charcot, världskänd som den förste att använda hypnos i sin behandling av kvinnor som led av "hysteri". Strindberg, Axel Munthe och den unge Freud besökte hans seanser. Blanche blev hans favoritpatient och hett åtrådda. När Charcot dog blev hon frisk och började arbeta som assistent till nobelpristagaren Marie Curie. De blev förtrogna och Blanche tog del av Maries olycka när hennes kärleksaffär med den gifta kollegan Paul Langevin gjorde skandal. Blanche dog 1913, svårt sargad av den radioaktiva strålning hon utsatts för. Kring dessa fantastiska gestalter i förra sekelskiftets Paris väver Per Olov Enquist en roman om den möjliga och den omöjliga kärleken. Hela tiden med Blanche, den hysteriska, den stympade, den älskande, i centrum. Per Olov Enquist, f 1934 i Hjoggböle, Västerbotten, är sedan flera decennier en av de ledande svenska författarna. Med Livläkarens besök (1999) fick han också sitt stora internationella genombrott. Hans senaste roman var Lewis resa (2002) och hans senaste bok barnboken De tre grottornas berg (2003).Skönlitteratur Omslag Elsa Wohlfahrt LarssonUtk aug Ca 250 s 91-1-301360-2
    75,00 kr
  89. Sjön utan namn
    Sjön utan namn
    Beskrivning
    En skildring av en trasig kvinnas försök att hitta sin identitet. Fortsättning på boken "huset vid Flon"
    75,00 kr
  90. En annan : krönika över en förvandling
    En annan : krönika över en förvandling
    Beskrivning
    Här reflekterar författaren över upplevelser från nittitalet.
    75,00 kr
  91. Resa till Port Said
    Resa till Port Said
    Beskrivning

    Östafrika 1948. Dagmar, en ung svensk kvinna, lämnar sitt uppdrag som medföljande sekreterare och ger sig ut på en egen resa. Full av hopp, men med en oroväckande sårbarhet. Hon skriver täta brev till sin mamma Sanna under sin allt mer omtumlande färd.
    Ångermanland femtio år senare. Maria, en äldre kvinna som vet att hon snart ska dö, har alltid levt för andra; barnen, maken Johannes. Nu beslutar hon sig för att granska sitt liv. Hon finner ord för sina egna tankar i hemliga brev till en präst.
    Dagmar och Maria känner inte varandra, men delar en inre ensamhet och längtan efter att få vara sig själva. Och deras öden, liksom Sannas och Johannes, visar sig ohjälpligt och smärtsamt sammanlänkade. Lina Sjöberg låter deras röster forma en berättelse om det svåra i att välja och ta ansvar, och om kärlek.


    Lina Sjöberg är född 1973. Hon är bosatt i Uppsala där hon är doktorand vid institutionen för teologi. Hon är också verksam som kulturskribent.


    Det finns någon här. Hon har en kropp och ett hjärta. Hon har sina tankar. Det är allt jag vet om mig själv för tillfället. Jag skall snart stiga upp och titta mig i ögonen genom spegelglaset. Se om jag finns därinne.


    Det var väl mig själv jag saknade mest av allt. Kanske förlorar alla mödrar kontakten med sin inre människa när barnen är små. Men en del lyckas nog finna henne innan de blir åttioett år och skall dö.

    75,00 kr
  92. Molly Moon stannar tiden
    Molly Moon stannar tiden
    Beskrivning
    Molly Moon har slagit sig ner på barnhemmet tillsammans med Rocky. Allt hade varit perfekt om hon bara inte hade lovat att aldrig mer använda sig av hypnos.

    Men när Molly får veta att den amerikanske mångmiljonären Primo Cell har hypnotiserat flera världsberömda filmstjärnor till att lyda hans minsta vink, måste hon bryta löftet och ingripa.

    Tillsammans med Rocky och hunden Petula reser hon till Hollywood men väl där inser de att Primo är en mycket farligare motståndare än de hade kunnat ana. Primo, som är en mycket skicklig hypnotisör, tror i sin tur att det är en enkel match att kontrollera två barns sinnen, men vad han inte vet är att Molly har upptäckt en ny otrolig förmåga. Hennes hypnotiska ögon kan faktiskt stanna tiden

    65,00 kr
  93. När Jesus gick på jorden
    När Jesus gick på jorden
    Beskrivning
    En samling bibelberättelser för de minsta. Illustrerad med teckningar av Kerstin Frykstrand
    40,00 kr
  94. För närvarande
    För närvarande
    Beskrivning
    Unga dikter och tankar
    30,00 kr
  95. Den ortodoxa kyrkans väg
    Den ortodoxa kyrkans väg
    Beskrivning
    En översiktlig framställning om lära och liv enligt den ortodoxa kyrkans tro. Grundläggande frågor: Gud - dold men uppenbarad. Ondskan och lidandets problem. Tron och frälsningen. Bönen. Döden och livet efter döden.
    125,00 kr
  96. Så ock på jorden
    Så ock på jorden
    Beskrivning

    Om kyrkans ansvar för miljöfrågor handlar denna bok.

    50,00 kr
  97. I Din Hand
    I Din Hand
    Beskrivning
    Böner för dig som inte hunnit bli gammal än.Innehåller alla slags böner.En del från bibeln.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  98. Oel å faffa
    Oel å faffa
    Beskrivning
    Boken beskriver barnets värld ur farfars perspektiv.Barn och vuxna kan känna igen sig i de typiska situationer som skildras. En bok att läsa tllsammans- barn och vuxna.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 5372

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå