View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 5372

per sida
Fallande ordning
  1. Den motsägelsefulla glädjen
    Den motsägelsefulla glädjen
    Beskrivning
    Saligprisningarna hör oskiljaktigt samman med bergspredikan, vilket sägs vara själva hjärtat i det kristna budskapet.
    50,00 kr
  2. Den  svåra konsten att fatta rätt beslut i en komplicerad värld
    Den svåra konsten att fatta rätt beslut i en komplicerad värld
    Beskrivning
    I en tid när många kulturer och traditioner bryts mot varandra, och samhället ställs inför svåra moraliska frågeställningar vill Smedes bok förstärka den ofta alltför svaga röst som kallas samvetet.
    50,00 kr
  3. Hela familjens hobbybok
    Hela familjens hobbybok
    Beskrivning
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK
    av Anne Vittorina Golinelli


    Pyssla tillsammans!

    I HELA FAMILJENS HOBBYBOK råder det ingen brist på kreativitet och idéer.
    Trots att spargrisar och elefantmobiler trängs med sjörövarburkar och fotoramar, får såväl påskkycklingar som varma vintersjalar plats.
    Boken är uppdelad i säsonger, men den påhittiga lånar och ändrar efter behov. Måla julängeln gul och byt änglahåret mot en bit rutigt tyg - och vips, så blir hon en påskkärring!
    Teknikerna och materialen är många. Här får både den som tycker om att virka, sticka och sy och den som hellre målar glas sitt lystmäte stillat. Vill du måla, arbeta med decoupage eller göra smycken så finns det idéer för dig också.
    HELA FAMILJENS HOBBYBOK är en skattkista för både pysselsugna barn och mer rutinerade hobbyentusiaster. Så det är bara att ta fram pyssellådan och sätta igång!



























    100,00 kr
  4. Grattis morsan!
    Grattis morsan!
    Beskrivning
    Familjeserien har en bok för varje ny sort som kan tänkas uppkomma vid tillkomsten av ett barn; en mamma, pappa, son eller dotter. Med charmiga bilder och humoristiska texter tar varje bok upp den nya situationen."Att städa huset när man har barn hemma är som att skotta gången innan det har slutat snöa."
    15,00 kr
  5. Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
    Se människan! : en studie av Luleå stifts möte med den moderna kulturen und
    Beskrivning
    Se människan handlar om Luleå stifts möte med den moderna kulturen under 1900-talets första hälft. Boken visar hur stiftets lågkyrkliga syn på tron, kunde bemöta en växande jagmedvetenhet och individualism mer framgångsrikt än de strategier som högkyrkligheten tillämpade. Boken ställer frågor om hur vårt eget tänkande har utvecklats och hur detta har kommit att påverka den kristna tron.
    150,00 kr
  6. David
    David
    Beskrivning
    David är liten, och Goljat är stor, men vem är det som vinner till slut? Julie Clayden och Angela Joliffe berättar om en av världens mest kända pojkar i en bok för de allra minsta som vill vända blad fort, fort, för den som håller på att lära sig läsa och för vuxna högläsare som gärna berättar med egna ord. Bokens tolv ord, ett på varje sida, finns också inbyggda i en lite mer utförlig version av berättelsen längst bak.
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
    • Köp 50 för 11,25 kr/st
    • Köp 100 för 10,50 kr/st
  7. Noa
    Noa
    Beskrivning
    Berättelsen om Noa och hans båt är en av Bibelns mest kända. Här gestaltar Julie Clayden och Angela Joliffe den med färgstarka bilder och bara ett enda ord på varje sida - och Noa och alla djuren klarar sig undan den stora översvämningen ... En bok för de allra minsta som vill vända blad fort, fort, för den som håller på att lära sig läsa och för vuxna högläsare som gärna berättar med egna ord. De tolv orden finns också inbyggda i en lite mer utförlig version av berättelsen längst bak i boken.
    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
    • Köp 25 för 12,00 kr/st
    • Köp 50 för 11,25 kr/st
    • Köp 100 för 10,50 kr/st
  8. Hålla vad man lovat : lust, plikt eller kraft?
    Hålla vad man lovat : lust, plikt eller kraft?
    Beskrivning
    Vigselringar, medlemsmärken, partibeteckningar och uniformer av olika slag ... det finns många synliga tecken på att vi människor lever med löften och åtaganden. Det som bestämmer våra liv är emellertid inte bara de löften vi gett, utan lika mycket de löften vi fått av andra. Våra förväntningar att andra skall hålla vad de lovat präglar vår upplevelse av tillvaron. Till stor del utgörs den framtid vi räknar med och hoppas på av ömsesidiga överenskommelser och löften.


    Boken inleds med ett antal personliga berättelser om löften som författaren själv gett i några viktiga situationer i livet. Senare i boken reflekterar författaren över löftesformuleringar från kyrka och samhälle. Förhoppningen är att läsaren skall kunna känna igen sig i och därmed utmanas att reflektera över löften i sitt eget liv.


    Vad är egentligen ett löfte? Hur förhåller sig löften till alla de lustimpulser och plikter som ständigt möter oss, vare sig vi lovat något eller ej? Hur kan vi bli pålitliga människor som inte lovar mer än vi kan hålla, men som håller vad vi lovar. Var finns de goda växtplatserna? I familjen? I skolan? I kyrkan?
    50,00 kr
  9. Du klarar det, Misa
    Du klarar det, Misa
    Beskrivning
    "Amorn!" ropar jag när jag kommer hem från skolan. Men den här dagen är det ingen som svarar. Amorn, min storasyster, har åkt till Bangkok. Hon ska tjäna mycket pengar, säger pappa. Jag får sova ensam på vår madrass och tänker att snart har vi kanske råd med en tv. Utan Amorn blir allt annorlunda: jag måste sluta skolan och arbeta med mamma på fälten i stället. Och när Amorn kommer hem blir det ändå inte som förr. Hon ligger bara på sin madrass. Det är då mamma säger det: "Misa, visst vill du gå i skolan?" Det vill jag ju. Och då förklarar mamma att i så fall måste jag flytta långt, långt bort. Ensam. Mamma vill inte att pappa ska skicka mig till Bangkok -- men hur ska jag klara det här? Du klarar det, Misa handlar om livet för en flicka i Thailand på 2000-talet. Carolina Lundgren, som skrivit boken om henne, är journalist och förlagsredaktör. Hennes första bok, Kompisprovet, kom ut på Libris 2005.
    35,00 kr
  10. Kristendomens spår
    Kristendomens spår
    Beskrivning
    Hur hamnade korken i vinflaskan? Vad gör en siciliansk flicka i den svenska vinternatten? Varför skrivs musik på fem parallella streck? Har idealsamhället någonsin existerat? Vilka var först med allmän läskunnighet? Hur uppträder man i ett offentligt bad?;Det är omöjligt att svara på dessa frågor utan att berätta om den kristna tron. I själva verket har kristendomen satt spår i vår värld på många, många fler områden.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
    • Köp 25 för 236,00 kr/st
  11. Syns jag? Hörs jag? : konsten att nå fram med det du vill ha sagt
    Syns jag? Hörs jag? : konsten att nå fram med det du vill ha sagt
    Beskrivning
    Humoristiskt skriven bok i ämnet retorik. Illustrerad av Anders Parsmo med 16 bilder, en per kapitel. Boken behandlar ämnet retorik på ett folkligt plan. Den vänder sig till den som har skäl att höja sin stämma emellanåt. Den är lättillgänglig och skriven med humor. I kyrkliga sammanhang är det vanligt att man får tillfälle att tala offentligt. Boken vänder sig därför till en bred allmän grupp - inom och utanför kyrkan. En särskild målgrupp är predikanter och andra som arbetar i församling och saknar utbildning inom området. I boken finns exempel från föreläsningar, middagstal, födelsedagstal, invigningstal -- men också ett mycket bra avsnitt om hur man introducerar en talare.
    75,00 kr
  12. Tillsammansmat
    Tillsammansmat
    Beskrivning
    Det behöver inte bli dyrt. Det behöver inte innehålla ingredienser som ingen kan uttala. Det behöver inte vara trerätters. Det behöver inte ha tagit en månads planering, eller ens en veckas. Det behöver kanske inte ens vara så där superspeciellt och ovanligt. Men det behöver hända! Möt Anna-Karin som lagar mat åt upp till 6 000 personer i Taizé. Möt Edward som aldrig kommer att glömma agapemåltiden i Östberlin. Möt Gudrun som inte har lyckats med fiskfärsreceptet än, men som minns vännen som kunde. Möt Björn som hamnade på grillparty på Västbanken. Möt Therese som fick oväntat besök i lägenheten i Göteborg. Ett bord, fyra stolar och en gryta med tomatsoppa kan göra all skillnad i världen. Eller varför inte åtta hopfällbara bord, fyrtioåtta klappstolar och en ordentlig bytta pastasallad? Måltidsgemenskap. En bristvara? Du kan göra något åt det. Tillsammansmat innehåller allt du behöver för att våga bjuda: billigt, snabbt, färgglatt, självklart, enkelt, mycket, kreativt. Recept - och tankar för stunden medan det puttrar, och ett och annat att prata om runt bordet
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  13. I livets tjänst : om Diakonia 40 år
    I livets tjänst : om Diakonia 40 år
    Beskrivning
    Den ekumeniska biståndsorganisationen <i>Diakonia</i> firar 40 årsjubileum 2006. I denna bok skildrar redaktör Rachel Norborg-Jerkeby hur <i>Frikyrkan Hjälper</i> så småningom bytte namn till Diakonia och dess historia under fyra årtionden.
    125,00 kr
  14. Allt förändras – jag också
    Allt förändras – jag också
    Beskrivning
    Det går inte att undvika dem -- förändringarna.<br /> På arbetet, i familjen, i samhället, i föreningsstyrelsen, bland vännerna, i församlingen, överallt händer det saker som får oss att konstatera att det inte riktigt är som förr.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  15. Guds son : en roman om Jesus
    Guds son : en roman om Jesus
    Beskrivning
    Vem är den där mannen? Till och med hans egen mamma undrar ibland. Hur kan det komma sig att så snart han säger ja känner någon annan sig absolut tvungen att säga nej? Och detta samtidigt som ansikten lyser runt honom överallt där han går ansikten som plötslig fyllds av hopp, tillförsikt, liv ... Vem är den där mannen? Lärjungen som han älskar följer honom på nära håll, ser det mesta men förstår inte allt. Ända in i slutet följer lärjungen med men vilket slut? Mästerlige Walter Wangerin, tidigare belönad med New York Times Book of the Year och National Book Award, återvänder till Bibelns berättelser om Jesus och skapar ett sällsynt levande porträtt. Century Fox har köpt filmrättigheterna.
    50,00 kr
  16. Andliga ledare-Trons hemligheter
    Andliga ledare-Trons hemligheter
    Beskrivning
    Någon har gått före dig. Någon har byggt det hus du bor i och de vägar du vandrar på. Det finns alltid fotspår att följa. Andligt ledarskap handlar inte bara om dem som har en offentlig ledarroll. Att leda och ledas hör till det djupt mänskliga. Vi kan inte skaka av oss frågan om vilka ledare vi följer. Vi kan inte heller smita från ansvaret för hur vi leder andra. Hur känner man igen en god andlig ledare? Vilka egenskaper och gåvor bör vi söka hos dem vi väljer till ledare i den kristna församlingen? Denna skrift är ett försök att formulera Bibelns hållning i frågor som rör andligt ledarskap. Andliga ledare ingår i skriftserien Trons hemlighet som utges av det Teologiska nätverket i Pingst
    40,00 kr
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  17. Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
    Jag litar på din kärlek : Bibelandakter och sånger från Taizé
    Beskrivning
    66 bibelandakter som kommit till i den ekumeniska kommuniteten i franska Taize. Innehåller även sånger från Taize
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  18. Våra älskade psalmer
    Våra älskade psalmer
    Beskrivning
    "Den blomstertid nu kommer", "Må din väg gå dig till mötes", "O, store Gud", "Jag vill ge dig, o Herre, min lovsång" ... Sverige har en alldeles egen skatt av kristna sånger och psalmer, en blandning av ursvenskt och internationellt, traditionsvarmt och alldeles nytt. Och vi svenskar älskar att sjunga: i kyrkan på första advent, i kör, på veckomässan, i tv-soffan. Varje sång är skriven av minst en person, och varje sång har sin egen berättelse. I "Våra älskade psalmer" har Per Harling samlat ett trettiotal av pärlorna. Han berättar om hur de kom till, om deras upphovsmän och -kvinnor, om troskamp och små mirakel, om hur sångerna togs emot och om hur de sjungs nu. Han tar sin läsare med upp i ett höghus i Moskva, på en cykeltur i Småland och till en ö vid Skottlands kust. Kristen kulturhistoria för alla musikälskare - med noter till samtliga sånger och psalmer. Porträtt av Anders Frostenson, Dietrich Bonhoeffer, Lina Sandell, Christer Hultgren, Fred Kaan, Ylva Eggehorn m fl.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  19. Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
    Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
    Beskrivning
    "Och när ska du gifta dig?" Camerin Courtney, journalist och kristen singeltjej, skriver för alla andra kristna singeltjejer som får jobbiga frågor ibland, älskar att leva, tvivlar då och då och känner på sig att livet inte bara kan gå ut på att "träffa någon". Den viktigaste personen är redan på plats -- och han älskar oss oavsett om vi har ring eller ej.
    • Köp 3 för 35,10 kr/st
    • Köp 10 för 33,15 kr/st
  20. Var Dags Etik
    Var Dags Etik
    Beskrivning
    Boken vill visa att etik inte är något filosofiskt och högtravande diskussionsämne förbehållet proffstyckare och experter.
    50,00 kr
  21. Vänner med ord : 66 författarporträtt
    Vänner med ord : 66 författarporträtt
    Beskrivning
    Författaren säger mer än han själv vet. Det hör samman med att inspirationen är den avgörande punkten i allt verkligt författarskap." Det skriver prästen och kulturarbetaren Christian Braw i Vänner med ord, en samling porträtt av skrivande människor som han mött och vars böcker han återvänder till. Mötena har ägt rum i Sverige men också i Danmark, Finland, Estland och England. "Tanken med dessa författarporträtt är att gestalta diktare och forskare som jag har ett personligt intryck av", skriver han. "I några fall är de mina personliga vänner, i andra fall har det endast rört sig om enstaka möten, men det har ändå varit sammanträffanden som gett förblivande intryck och kunnat belysa deras litterära verk." Bland de porträtterade finns Ylva Eggehorn, Georg Henrik von Wright, Jaan Kross, Olov Hartman, Jaan Kaplinski, Ellen Niit, Inga-Lina Lindqvist, Andres Küng, Bo Setterlind och Sven Stolpe. Ord och tro ligger nära varandra. Inte minst för troende författare. Christian Braw, präst och även han skönlitterär författare, presenterar i sin bok Vänner med ord ett stort antal personer som han själv har mött och som har påverkat honom genom det de skrivit. Christian Braws arbete med boken Vänner med ord började med att han fick i uppdrag att skriva en serie författarporträtt i tidningen Dagen för omkring tio år sedan. -- Jag märkte att jag hade mer att säga än vad som rymdes i en tidningsartikel. Jag upptäckte också att jag hade fler författarvänner än jag först hade tänkt på. Ända sedan barndomen har Christian Braw haft författare omkring sig, både i föräldrarnas och i hans egna umgängeskretsar. Alla de 66 personer som han porträtterar i boken är sådana som han har träffat -- några bara vid ett enstaka tillfälle, men andra har varit goda och nära vänner. Alla, både kända och okända, hade någonting att säga. Särskilt spännande var det med lyrikerna. Och spännande var det också att upptäcka att det första intrycket inte alltid gav en hel bild av författaren. -- Jag träffade Bo Setterlind en gång på en 70-årsfest. Han utstrålade en magnetism som inte gick att ta fel på, och människor stod runt omkring honom. Men det var inte hela sanningen. I lyriken upptäckte Christian Braw en Bo Setterlind som kände sig utanför. Ylva Eggehorn, som också porträtteras i boken, är "en mycket varmhjärtad person", men hennes lyrik har en skarp samhälls- och kulturkritik. -- Vad kan det bero på, att hon kunnat säga allt detta skarpa? Kanske för att lyriken är oemotsäglig. En artikel eller essä kan man debattera emot, men det går inte att debattera emot lyrik. Det finns inget uttalat tema i urvalet av de författare som presenteras, utöver mötet med Christan Braw själv. Han placerar in porträtten kronologiskt i sin egen historia. I den ordningen kommer också författare från Danmark, Finland, England och Estland in, där Christian Braw har varit verksam eller har haft regelbundna kontakter. Men det går trots allt också att se att det i urvalet finns ett tema av en motkultur. -- Den författarkrets jag skildrar står för en annan kultur än den som finns på DN:s kultursida eller i litterära tidskrifter. Det är genomgående sådana människor som tänker självständigt och inte frågar efter om de är i tiden. På så sätt kan man kalla dem en sanningens international. Alla författare som porträtteras i boken är inte kristna, men hos alla finns en vilja till sanning. -- På något sätt beskriver alla godhetens spröda villkor. Det kan finnas en Gudsnärvaro som författaren själv inte är uppmärksam på -- också hos en skeptiker till tron kan godhet och sanning lysa igenom, menar Christian Braw. -- Och så finns det där mystiska begreppet "inspiration", att diktaren säger mer än han själv vet. :
    75,00 kr
  22. I själens vinterdagar
    I själens vinterdagar
    Beskrivning
    Ett lyckligt barn ska börja skolan. Men lyckan förvandlas till skam -- skammen att vara fattig. Familjen har inte råd att köpa den första läseboken.<br /> Barnet hette Lars Åke Lundberg och händelsen kom att bli avgörande för hans engagemang för människor i underläge. Att "förstå för att förändra" blev en ledstjärna.<br />
    100,00 kr
  23. Ett veck i tiden
    Ett veck i tiden
    Beskrivning
    Det är en mörk och stormig natt. Meg Murry sitter i sitt rum på vinden och funderar på vad som skulle hända om taket flög av och hon själv bara blåste iväg.
    40,00 kr
  24. Se upp för Super-Sally!
    Se upp för Super-Sally!
    Beskrivning
    Sally ska starta ett band. Eftersom hon är sångerska ska hon sjunga. Det borde inte vara så svårt att övertala henne att vara med i ett så bra band.
    Amy är en av glitterflickorna i Sallys klass. Sally vill så gärna att Amys glitter liksom ska smitta av sig lite.
    Då börjar glitterflickorna kalla Sally för "blå tjejen". Tänk om alla glömmer bort att hon heter Sally nu! Men det finns en som vet vem Sally är mycket mer än en blå tjej ...
    40,00 kr
  25. Församling i rörelse
    Församling i rörelse
    Beskrivning
    Kristen tro är församlingsliv. Det är i den kristna gemenskapen som tron blir till, tar sig uttryck och växer. Studiet av församlingen är därför viktigt för att förstå den kristna trons villkor och möjligheter. Församling i rörelse är en sådan undersökning, tillkommen som ett forskningsprojekt i västra Värmland. Tre lärare vid Teologiska Högskolan Stockholm har där studerat elva församlingar i deras ambition att förnya sin verksamhet och finna sin plats i ett föränderligt samhälle. Författarna har deltagit i församlingarnas vardag och gudstjänster som mentorer, pastorer, lärare och forskare, och de har frågat sig: Kan en gammal församling förnyas? Hur kan en församling nå utanför sina egna trösklar? Finns det några alternativ till nedläggning av en liten och trött församling? Hur hittar man fungerande ledarstrukturer i en församling? Resultatet av undersökningen kan läsas som en bok om kristen tro i västra Värmland, men också studeras som en bok om olika försök att sätta församlingar i rörelse, inte bara i Värmland utan runt om i vårt avlånga land. Boken passar särskilt för studiegrupper, i styrelser och arbetslag, i fortbildning och i pastors- och prästutbildningar. Församling i rörelse ger en unik inblick i den konkreta kyrkan. Jag rekommenderar den som läsning i praktisk teologi kring ledarskap och kristen gemenskap. Pekka Mellergård, rektor vid Örebro Missionsskola
    100,00 kr
  26. Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
    Så som det har berättats för oss : om bibel, gudstjänst och tro
    Beskrivning
    I den här boken står bibel och kyrka i centrum. Artiklarna, som alla är nyskrivna, spänner över bibeltolkningens vida fält med varierande infallsvinklar. Vi får möta frågan om kyrkan hemlighållit vissa upplysningar om Jesus och vi får ta del av nya rön inom bibelforskningen, till exempel om "kvinnotexter" i lukasskrifterna, pingstfestens dag och liknelsetolkning.
    Några artiklar lyfter fram gudstjänstfirande, dop och förbön i ett bibelteologiskt perspektiv. Andra visar hur trosfrågor diskuteras i dag, till exempel synen på frälsning och kyrka, betydelsen av försoning samt ondskan på film.
    En återkommande utgångspunkt för dessa artiklar är impulser från Lennart Thörns verksamhet som exeget, lärare och pastor. Boken är skriven av Thörns studenter, kollegor och vänner som en hyllning för hans banbrytande insatser i kyrka och akademi, men också som en inbjudan till fördjupad teologisk reflektion kring bibel, gudstjänst och tro i vår tid.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  27. Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
    Beskrivning
    Desmond Tutu kan med rätta kallas för rättvisans rebell. Känd som apartheidmotståndare och förespråkare för icke-våld för sin kamp mot apartheidsystemet mottog han Nobels fredspris 1984. Tutu,den anglikanska kyrkans förste svarte ärkebiskop i Sydafrika förstod att rättvisa är den enda verkliga grunden för fred. Det var ju därför han ställde till bråk och konfronterade Sydafrikas apartheidregering öga mot öga. Han ställde till bråk när han ledde de fredliga demonstrationer med en rasande polisstyrka tätt intill, och han ställde till bråk inför hela världen när han uppmanade till ekonomiska sanktioner mot sitt eget hemland.
    50,00 kr
  28. Att vara missnöjd är en bra början
    Att vara missnöjd är en bra början
    Beskrivning
    Social orättvisa
    AIDS-problemet
    Dåliga predikningar
    Trasiga relationer

    Skälen till vårt missnöje med till ståndet i världen kan vara många. Och vilka är dina områden som du, när du tänker på dem, inte kan hålla dig lugn?
    I den här boken visar Bill Hybels vilken dramatisk inverkan detta missnöje kan få när vi låter det inspirera i stället för att frustrera oss. Genom exempel från Bibeln, sitt eget liv och andra människors erfarenheter visar han hur vi kan låta detta missnöje bli en drivkraft till att förändra världen.
    100,00 kr
  29. Men jag överlevde
    Men jag överlevde
    Beskrivning
    "De dödade mig, mig och hela min familj, i Rwanda i april 1994. Jag var femton år. Jag dog inte."<br /><br />Ett årtionde efter folkmordet börjar Révérien Rurangwa berätta om vad det var som hände i Rwanda den vår när hela världen stod som lamslagen, när två folk som levt sida vid sida plötsligt förvandlades till mördare och offer. Han berättar om sin hemby och dess historia som plötsligt blev våldsam, om hur grannarna dödade hela hans släkt och om hur en person som han kände väl gav sig på hans familj och utplånade den -- egentligen honom själv också.<br /><br />Det var bara det att Révérien inte dog. Han överlevde, och sedan den där dagen i april 1994 är varje dag en dag som han måste överleva. Ondskan får inte vinna.<br />
    65,00 kr
  30. Lewis brev : urval ur Lewi Pethrus korrespondens 1918-1973
    Lewis brev : urval ur Lewi Pethrus korrespondens 1918-1973
    Beskrivning
    Han var en andlig gigant i Sverige under 1900-talet -- pastor Lewi Pethrus (1884--1974). Genom Per Olov Enquists roman Lewis resa har ett brett intresse väckts för historien om denne ledare och hans betydelsefulla roll, i Sverige såväl som internationellt.

    Genom Lewis brev fördjupas och kompletteras bilden av den svenska pingströrelsens förgrundsgestalt när nu autentiska brev ur Pethrus stora brevsamling för första gången publiceras. Kyrkohistorikern Joel Halldorf har valt ut ett hundratal brev, skrivna av Pethrus eller ställda till honom. Att läsa dem ger nya och oväntade inblickar i den svenska pingströrelsens brokiga historia.

    I brevväxlingarna speglas framgångarna, väckelserna -- framför allt förnyelseväckelsen och "särlaregnet" -- och de offentliga uppgörelserna med A. P. Franklin och Sven Lidman, liksom kampen för att hålla samman rörelsen. Kollegor som Smith Wigglesworth och Einar Ekberg, och konkurrenter som ärkebiskopen Nathan Söderblom, baptistpastorn John Ongman och syster Esther Gustafsson finns också med. Med varsam hand tecknar Halldorf de historiska sammanhangen för breven och ger värdefulla kommentarer till nutida läsare.

    "Vem var han då, och vad kan vi lära av denna ibland onekligen svarta brevsamling om de fridsönskande och frommas mycket världsliga konflikter? För det första det nyttiga med självrannsakan, öppenhet, om än på plågsamt långt tidsavstånd. Vem Lewi själv var -- ja, vi vet i varje fall vem han ville vara. Åtminstone i rollen som ledare för en vildsint, känslostark, dramatiskt växande andlig rörelse."
    Per Olov Enquist i bokens förord
    100,00 kr
  31. Sökord: lärjunge
    Sökord: lärjunge
    Beskrivning
    Norske ungdomsprästen Knut Tveitereid, författare till bästsäljarna Minutbibeln och Evangelium enligt Gunnar, är tillbaka med en tredje bok. Också den här gången överraskar han sin läsare med både oväntade insikter och udda liknelser.
    Du får gärna skriva en bok om lärjungaskap, sa Knuts kompis, bara du inte använder det ordet på omslaget. Folk får så trista associationer.
    Här är Knuts bok, tolv kapitel (vad annars?) om att följa Jesus inåt, utåt och uppåt. Det är det som är att vara en lärjunge och Knut vet, för han har letat i hela Nya testamentet. Alla de bibelverser där ordet lärjunge nämns har han ringat in och läst extra noga. Trist? Inte särskilt! Vi är kallade att följa Jesus allihop och han vill ha oss precis som vi är och ta med oss rakt in i sitt stora projekt: att rädda världen.
    En perfekt fortsättning för dig som läst Minutbibeln och kanske Evangelium enligt Gunnar. Knut tror att du läser hela boken på en och en halv timme och föreslår att du pratar med andra om den så att den räcker lite till. Resten av livet, gärna.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
    • Köp 50 för 56,25 kr/st
  32. Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
    Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
    Beskrivning
    Jesus väcker nyfikenhet också i vår tid. Här delar tre andliga ledare från Asien, Afrika och Latinamerika sina tankar om vem Jesus är och vad han åstadkommer. Deras reflektioner för samman Jesustron och kyrkans mission på ett spännande sätt.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  33. Kontakt med den osynlige : hur förhåller jag mig till en Gud som inte lever upp till mina förväntnin
    Kontakt med den osynlige : hur förhåller jag mig till en Gud som inte lever upp till mina förväntnin
    Beskrivning
    Livet med Gud fungerar inte alltid som vi tänkt oss. Höga förväntningar kraschar mot verkligheten i form av personliga svagheter och ovälkomna överraskningar. Och den Gud om vilken vi hört att han längtar efter gemenskap med oss kan tyckas långt borta och känslomässigt svåråtkomlig. Leker Gud med oss? Vad kan vi vänta oss av honom? Hur kan vi veta? Hur kan vi lära känna Gud? Denna relation med en Gud som vi inte kan se, höra eller vidröra - hur går den till, egentligen? "Kontakt med den Osynlige" ger djupa, goda insikter som lyfter fram och bekräftar de frågor som vi ibland är rädda att ställa. Ärligt och djupt personligt talas här öppet om kristenlivet för den man eller kvinna som önskar sig mer än patentsvar på livsgåtorna. Till sist byter Yancey fokus. Han lämnar frågorna och vänder sig mot den Ende, som själv blir svaret. Den Gud som inbjuder oss att sträcka oss mot honom - och finna honom. "Denna glödande bok, som är omutligt ärlig, bygger upp tron genom att hjälpa oss att brottas med tvivlen. Gå med Philip Yancey i detta sökande, så kommer du ännu närmare den Gud som är osynlig men mycket verklig." Lee Strobel, författare till "Fria eller fälla? En reporter ställer kristen tro mot väggen."
    150,00 kr
  34. Efter Roskilde
    Efter Roskilde
    Beskrivning
    Kalle Gustafsson, 20 år, står i trängseln framför Roskildefestivalens största scen för att lyssna på sitt favoritband, Pearl Jam.
    En timme senare ligger han underst i publikhavet och kan inte få luft. Festivalens höjdpunkt slutar i död för honom och åtta andra unga män.
    Föräldrarna hemma i Tranås vet inte ens om att deras son är i Danmark. Utan någon förvarning får Ebbe och Birgitta och deras dotter beskedet ett dygn senare. En vanlig familjs värld rasar samman i ett slag.

    Det tar år att resa sig. Och detta är berättelsen om en familjs kamp och sorg, om hur döden och alla frågor kväver glädjen och livslusten och om hur bitterheten över händelserna i Roskilde hotar att ta över allt annat.
    Men hoppet blir till slut starkare än förtvivlan. Steg för steg börjar föräldrarna med det som är enkelt och samtidigt mycket svårt: Att gå förlåtelsens väg.


    Ebbe och Birgitta Gustafsson har berättat sin historia för journalisten Jonatan Sverker. Han har tidigare skrivit den uppmärksammade boken om Daniel och Paulina Brolin: 165 dagar -- ett kidnappningsdrama.


    40,00 kr
  35. Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Beskrivning
    Är det saligt att samla citron? De vuxna sjunger ju också:
    "När du går över floden, lämna salt..."
    "Omänskligt hett, ställ dörrn på glänt ..."
    "Guds änglar de vaknar i mörkret och slåss ..."
    "Uppstoppad är Jesus. Hurra! Hurra!"
    "Tryggare kan ingen vara, än Guds lilla barn i Skara ..."

    Det är lätt att göra en lång lista över alla de psalmer och andliga sånger som barn missuppfattat genom tiderna. När Birgitta Rudberg via radio och tidningar efterlyste exempel på barns missförstånd av psalmverser och sångverser fick hon in mer än 1500 svar.
    Här har hon samlat alla missuppfattningar och berättelser, härliga i sin äkta naivitet. Att "lyfta ögat mot himmelen" verkar otäckt, för då måste man ju först ta ut det, eller hur? Och när man sjunger "ställ dörr´n på glänt", då är det väl meningen att man ska göra det också?
    Samtidigt som boken ger oss många glada och igenkännande skratt, får vi även veta mer om hur dessa psalmer och sånger kommit till.

    Register över psalmerna och psalmförfattarna gör det enkelt att hitta.



    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  36. Till Bolivias indianer-" : berättelsen om svensk pingstmission i "Syd-Ameri
    Till Bolivias indianer-" : berättelsen om svensk pingstmission i "Syd-Ameri
    Beskrivning
    För åttio år sedan, redan 1921, startade den svenska missionen i Bolivia. Sedan dess har svenska missionärer oavbrutet arbetat där. I generation efter generation har svenskarna funnits i detta indianland.

    Bolivia är det land i Sydamerika där den svenska missionen haft flest missionärer och de största sociala projekten. Det är här som de legendariska indianmissionärerna Gustaf Flood och Astrid Jansson har arbetat. Det var också hit som de uppmärksammade Boliviafararna emigrerade på femtiotalet.

    Varför reste de? Vad var det som drev dem? Vad trodde de om landet långt där borta? Hur tog de sig dit? Vad skrev de om i breven hem? Vilka resultat har de uppnått?

    I den här boken berättas historien om den svenska pingstmissionen i Bolivia. Här får vi följa missionärerna i både helg och vardag, i med- och motgång, på resor och strapatser. Genom rikliga utdrag ur unika texter och många dokumentära bilder får vi svar på frågorna om missionärerna och deras liv.
    30,00 kr
  37. Välkommen till Harmony
    Välkommen till Harmony
    Beskrivning
    Tusentals läsare har redan blivit förälskade i Harmony, den lilla (men fiktiva) småstaden vars invånare känns som gamla bekanta. Berättelsen om pastor Sam Gardner och hans lätt vrickade vänner bjuder på många leeenden. De gör det mesta fel, men när de minst anar det händer ett mirakel.
    85,00 kr
  38. En rimligare värld
    En rimligare värld
    Beskrivning
    Vi lever i en tid och situation som de flesta människor känner olust inför: stressen i våra liv, våldet och utslagningen runt omkring oss. Illavarslande relationer till dem vi älskar mest. Larmrapporter om en allt sjukare miljö. Krigen, fattigdomen och hopplösheten i tvåtredjedelsvärlden. Lägg därtill det perversa faktum att god vardagsmoral -- hänsyn, omtanke och respekt -- har förvisats till privatlivet. Det största problemet är ändå att ingen tycks veta vad vi ska göra åt det. Var finns alternativen? Det är dags att börja drömma i det offentliga rummet. BrommaDialogen har inbjudit människor för att börja drömma, att ge positiva bilder av något nytt, något vi ännu inte sett. En rimligare värld. Hösten 2002 var En rimligare värld temat för både en konferens och en bok.

    Bland de medverkande finns Sven-Gösta Holst, Tommy Hellsten, K G Hammar, Stefan Edman, Anita Goldman, Ylva Egghorn, Tomas Brytting, JanOlof Nordström, Larsåke W Persson, Tomas Andersson Wij, Martin Lönnebo, Harry Månsus, Susanna Ehdin, Fredrik Lund, Eva-Karin Holst.
    75,00 kr
  39. Bibeln
    Bibeln
    Beskrivning
    Innehåll: Bibel 2000-översättningen Gamla och Nya testamentet Tillägg till Gamla testamentet (Apokryferna) Kartor, tabeller och faktarutor insprängda i texten Bibelkommissionens parallellhänvisningar, noter, förklaringar, uppslagsdel, tabeller och rubrikregister Libris Bibelsök: Bibelns böcker, Kända bibelord, Citatnyckel, Bibeln om livet, Bibelläsningsplan, Bibelns värld, Personer och namn, Namn på Gud, Geografi, Ord och begrepp, Evangeliesynops Bibelguiden: 32 sidig färgbilaga som introducerar, beskriver och sammanfattar Bibeln Format 120x168 mm. Ryggmått ca 40 mm Hårda pärmar Märkband Vitt snitt
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  40. Lyckas med jobbet
    Lyckas med jobbet
    Beskrivning
    Fortsätt gärna uppåt på karriärstegen, men innan du gör det ställ dig frågan: Har du verkligen ställt din stege mot rätt vägg?
    Författaren Rob Parsons ställer frågan och ger dig samtidigt sju goda råd som gör det lättare att lyckas i arbetslivet utan att misslyckas med allt det andra.

    Här är råden:
    1. Var inte nöjd med att ha gott om pengar och ont om tid.
    2. Tro att det jobb du gör förändrar något.
    3. Hitta det som är din styrka - din faktor X.
    4. Tro på drömmarnas kraft.
    5. Sätt familjen före karriären.
    6. Behandla alla som dina jämlikar.
    7. Var inte nöjd med bara framgång - satsa på att verkligen betyda något.
    75,00 kr
  41. Tro
    Tro
    Beskrivning
    "Om jag är troende" frågar Ole Paus. "Nej, jag är klamrande!"

    Vi önskar mening och tillhörighet, ett eller annat att tro på och en gemenskap där vi känner oss hemma. Är den kristna tron ett alternativ? Finns det en tillflyktsplats i kultur som är så starkt orienterat mot aktivism och självförverkligande?

    Vi har händer att arbeta med, mun att äta med, fötter att gå på och huvud att tänka med. Men vad skall vi tro med?

    I denna här boken önskar Per Arne Dahl att säga något om att Gud värdesätter oss och "tror på oss" även om vi inte vet om vi tror på honom. Kristen tro är inte en mänsklig prestation utan en reaktion i mötet med en trovärdig person.

    Detta är Per Arne Dahls andra bok i trilogin om Tro, Hopp och kärlek. Tidigare har på svenska utkommit Den stora kärleken -- Nio lektioner i konsten att älska.

    Utan tro mister vi något att orientera oss efter.
    Utan hopp mister vi livets nödvändiga horisont.
    Utan kärlek dör vi.
    85,00 kr
  42. Tro som förändrar världen
    Tro som förändrar världen
    Beskrivning
    Varifrån tar man orken till engagemang och hoppingivande insatser i samhället? Var finns de värderingar som kan ge en grund att bygga livet på? Jim Wallis visar att det är tron som gör skillnaden. Tron gör det möjligt. Många söker i dag vägar för att praktisera sin tro. Många uttrycker den i olika former av andlighet. För Wallis är trons främsta uttryck ett praktiskt socialt och politiskt engagemang. Boken innehåller 12 lärdomar i konsten att stå stadigt på samhällets botten. Jim Wallis öser ur sin egen erfarenhet. Det handlar inte bara om att sätta upp fingret i luften och känna efter vart vindarna blåser. Trons människor vill förändra vindarna.
    100,00 kr
  43. Stressad?
    Stressad?
    Beskrivning
    Det sägs att stress är vår tids stora folksjukdom. De flesta känner av den -- om än i väldigt olika omfattning. I dess spår följer livströtthet och tilltufsat mod, men också en längtan efter stillhet och nyorientering. Och kanske är det vår tids stora möjlighet.
    En bok fylld med kloka råd och tips -- utan att bli banal. Den är inte för genomläsning utan läses bäst portionsvis.
    30,00 kr
  44. Den djupa glädjen, pocket
    Den djupa glädjen, pocket
    Beskrivning
    Den djupa glädjen är en bok för hela året med texter ur C S Lewis rika produktion. Innehållet är varierande och fångar Lewis i olika stämningar. Ibland är det stora livsfrågor som behandlas, ibland är det enkla vardagsproblem.

    Texterna kännetecknas av typisk lewisk djärvhet där han ställer många invanda frågeställningar på huvudet. Fräscha resonemang och kvicka infall levereras med träffsäker precision och ger stimulans för både tanke och känsla.

    Ofta bottnar texterna i det som var centralt hos Lewis, längtan efter den sanna djupa Glädjen, den längtan som inget i den här världen riktigt kan uppfylla.

    80,00 kr
  45. Sanningar och gömställen : en själavårdsbok om att säga som det är
    Sanningar och gömställen : en själavårdsbok om att säga som det är
    Beskrivning
    Om man aldrig har mött någon som sett så börjar man dölja saker och ting också för sig själv. Det påstår Marianne Fredriksson i boken "Den som vandrar om natten" och Larsåke W Persson tar det som utgångspunkt för sin själavårdsbok om vad vi ska säga och vad vi ska förtiga i livet. Boken tillämpar god själavårdsundervisning. Här finns livsberättelsen, både egen och andras livserfarenhet. Här finns teologi, mötet med den kristna trons viktigaste källor - gudstjänsten och bibeln. Här finns också psykologi, goda teorier och modeller om vad det är att vara människa. Författaren skriver engagerat och insiktsfullt. Detta är en bok som berör. Genom att visa på olika positioner till sanning och lögn blir boken en praktisk vägledning i livet.
    100,00 kr
  46. Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
    Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
    Beskrivning
    Våra barn gör sällan samma val som vi. Många i kyrkan har barn eller vänner som har lämnat tron och den kristna gemenskap som de vuxit upp i. Kvar finns föräldrar och andra - ofta med skuldkänslor och sorg. Vad gjorde vi för fel? Med liknelsen om den förlorade sonen som utgångspunkt förmedlar Rob Parsons ett hoppfullt och utmanade budskap till alla som bryr sig dem som lämnat tron - eller kanske bara kyrkan. Det är dags att sluta döma och skuldbelägga, skriver Parsons. Vi behöver både tålamod att vänta och förmåga att acceptera, men framför allt behöver vi upptäcka kraften i den förlåtelse och kärlek som inte ställer några krav. Det finns inga garantier för att en förlorad son eller dotter ska komma hem igen. Men vi kan be, hoppas och förbereda allt där hemma inför den dag då dem vi saknar allra mest kanske kommer tillbaka - och alltid lämna en lampa tänd ... Översättning: Kerstin Gårsjö
    40,00 kr
  47. Liam
    Liam
    Beskrivning
    Detta är ingen bok som vill uppmana till brott. Det är i stället en bok som vill uppmana till att söka sanningen. Hur ont den än kan göra. Jag har ingen ambition att hävda mig själv eller att försöka framstå som bättre än den jag är -- eller har varit. Jag har haft -- och har fortfarande -- många brister som människa men jag har samtidigt fått ett nytt liv. Jag lever i dag långt ifrån den drömda lyxvärld jag så gärna ville erövra som ung. Ändå, inte för en sekund ångrar jag mitt nya liv. Tvärtom gläds jag åt att ha hittat ett liv som är så rikt. Inte rikt på materiella ting, men rikt i en djupare mening.<br /><br />Så berättar Liam Norberg i förordet till den bok han har skrivit tillsammans med Annica Triberg. I boken får vi följa Liam från pojkrummet i en förort söder om Stockholm via graffitimåleri, kampsporter, Kungsankravallerna och allt grövre kriminalitet till det liv han lever i dag.<br /><br /><br />Liam Norberg är för det stora flertalet känd dels för sina filmroller i Stockholmsnatt och Sökarna, dels för att han tidigare ostraffad dömdes till ett rekordlångt fängelsestraff för den så kallade 930-miljonerskuppen i Stockholm 1990 och för väpnat rån av en värdetransport i Göteborg 1991. Han frigavs 1999, fast besluten att visa omvärlden att det går att ändra sitt vägval, hur förutsättningarna än ser ut.<br /><br />
    100,00 kr
  48. David och Goljat
    David och Goljat
    Beskrivning
    David är ju så liten! protesterar mamma. Den tunga korgen! Och det är så långt att gå ... Och om det är sant som folk säger, det där om jätten ...<br /> Davids pappa har bestämt att David ska gå med mat till sina bröder, som är soldater. Och David går gärna, fastän mamma inte tycker att han ska -- han som annars bara får vakta får har äntligen fått något spännande att göra!<br /> Inte för att det inte händer saker när man är ute med fåren på nätterna. David har jagat bort rovdjur så att det har dunkat i hans hjärta i flera timmar efteråt.<br /> Nu ser han till sin förvåning att stora, vuxna bröder också kan vara rädda. När den jättestore soldaten i fiendearmén retar dem säger de ingenting. Alla är tysta.<br /> Och David känner plötsligt hur ilskan växer i honom ...<br /><br />Bilderboksduon Eicke-Knorr har skapat en stämningsfull och spännande version av den kända bibelberättelsen och låter David själv komma till tals. Särskilt de fantastiska perspektiven och färgerna i bilderna är det många förhandstittare som har kommenterat. David är inte stor, men han är inte ensam heller!<br /> En bok för alla förskolebarn som tycker om spännande berättelser -- och för alla vuxna som älskar vackra och välgjorda bilderböcker.<br />
    35,00 kr
  49. Helande
    Helande
    Beskrivning
    Varför drabbar sjukdom i en värld som från början var god? Och vad kommer det sig att några blir helade och andra inte? Frågorna om sjukdom och helande hör till dem som människan brottats intensivt med under historien. I Nya testamentet spelar helandet en avgörande roll. Bota de sjuka uppmanar Jesus sina lärjungar. Den kristna församlingenär kallad att stå i helandets tjänst.
    40,00 kr
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
    • Köp 50 för 45,00 kr/st
    • Köp 100 för 42,00 kr/st
  50. Bibelsyn och bibelbruk /pk
    Bibelsyn och bibelbruk /pk
    Beskrivning
    "Vad säger Bibeln?" - det har kristna i alla tider frågat. Precis som vi har de burits av övertygelsen att Bibeln är Guds ord och att anden kan ge nytt ljus över Ordet Men hur förhåller vi oss till Bibeln i en tid när omgivningen betraktar den som vilken bok som helst? Denna skrift ger hjälp att formulera en syn på Bibeln som har delats av kristna sedan urkyrkans dagar.
    40,00 kr
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
    • Köp 50 för 45,00 kr/st
    • Köp 100 för 42,00 kr/st
  51. Pappas pojkar
    Pappas pojkar
    Beskrivning
    i>En pappa hade söner två.
    Han älskade dem båda så ...

    Pappas pojkar är inte särskilt lika. Storebror Tom är helt nöjd med att valla kor på pappas gård, men lillebror Ben vill absolut ut i stora världen. Att ha en egen båt verkar spännande -- och så får han genast en massa nya vänner!
    Hur blir det då när pengarna som Ben fått av pappa tar slut? Ska han våga gå hem igen?


    Berättelsen om den förlorade sonen är en av Bibelns mest kända. Här har Melody Carlson och Steve Björkman tagit sig an den på sitt eget oväntade och humoristiska vis. Anna Dunér har översatt till svenska.


    Välkommen på fest i Vilda Västern!

    I samma serie:
    Lammet som sprang bort
    Ville & Nick bygger hus
    30,00 kr
  52. Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Beskrivning
    Konsten att leva är en verktygslåda för friskvård, recovery och solidaritet på andlig grund. Den här boken kommer helt rätt i tid i den process som nu är på gång, när enskilda och församlingar söker efter verktyg.
    En rad författare medverkar i boken med sina olika specialkunskaper.

    Från förundran till förändring
    Stefan Edman skriver sitt första bidrag under favoriteken -- jätten i den sydsvenska skogsgläntan -- född ur ett ollon på 1600-talet. En ärrad, erfaren gamling som ändå är fullt alert med gulgröna blommor i små hängen varje vår.
    -- Trädet, djuprotat i tillvaron, är för mig sinnebilden av våra ljusaste drömmar om trygg identitet och generös solidaritet. Minst tusen olika arter lever och dör i den gamla ekens myllriga höghus: äter, älskar, föder, tar skydd.
    Stefan Edman skildrar hur mänskligheten står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare i historien. Samtidigt har våra möjligheter att lösa problemen nog aldrig varit större än nu. Det finns kunskap, teknik, pengar, strategier och faktiskt många löftesrika trender!
    En av dessa hoppingivande trender skildrar Martin Lönnebo i sitt kapitel om "Andlighetens återkomst" i vår kultur. Tillvarons starkaste kraft är fortfarande på jordens och människornas sida. I sitt andra bidrag i boken visar Stefan Edman hur förändringsprocessen, steg för steg, kan börja i vårt eget liv och lokala sammanhang.

    Friskvård på andlig grund
    Även den enskilda människan står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare. Utmattningsfenomenen ökar och drabbar allt yngre. Relationer skaver och brister som aldrig förr. Samtidigt visar JanOlof Nordström att vi aldrig haft så många nya verktyg att lösa problemen med och påbörja en helandeprocess. Han visar hur enskilda och grupper i Sverige kan använda det "Wellbeing-bibliotek" som världens mest lästa själavårdare, Howard Clinebell, under årtionden skapat i ett sammanhang av sjudande terapeutisk kreativitet.
    Med impulser från många håll skildrar Bertil Forsberg "Kurs i konsten att leva" -- ett nytt spännande friskvårdsprojekt i en medelstor svensk församling. Danspedagogen Anette Sundell-Liljedahl hävdar att det är "synd" att inte dansa och att kroppen är ett av andlighetens viktigaste instrument, att vi är skapade för hängivelse.

    Det inre barnets resa till vuxenlivet
    Livet går inte alltid på räls. I vissa lägen kan talet om personlig utveckling och hängivelse verka som slag i ansiktet. I ett samarbete visar Tommy Hellsten och Harry Månsus hur starka företeelser i vår uppväxtmiljö (till exempel auktoritär religion, arbetsnarkomani, övergrepp, alkoholism) kan leda till att vi försöker lindra smärtan genom att stänga av känslomässigt eller går in i en för oss främmande "roll". Men de visar också konkret hur vi kan påbörja resan till befrielse ur "nedfrysning" och falska roller och ge det inre barnet möjlighet att tänka, känna och uttrycka sin unika personlighet. Inte minst Juanita och Dale Ryan, välkända på den amerikanska recovery-scenen, ger oss vägledning genom sin folkliga bok "Andlig förskola" -- tolv steg till ett djupare liv, som i bearbetad form ingår i denna bok.

    Drömmen om en rimligare värld
    Det är en illusion att människor kan må bra i ett samhälle och på en jord som mår allt sämre. Många såg Annika Spalde på tv-nyheterna efter hennes avrustningsaktion mot kärnvapenbåten Trident. Den protesten gav henne flera månaders fängelse i England. Hon och Pelle Strindlund skildrar hur en andlig motståndsrörelse kan böra rent konkret, ett närverk av radikala "shalomgrupper" i Sverige.
    Det tar fortfarande lika lång tid för sår att helas som det gjorde på stenåldern. Även psykiska sår och nära relationer behöver tid. Eva-Karin Holst och flera röster från Shalomgemenskapen i Stockholm skildrar sitt djärva försöka att befria livet och ge relationerna ett "sabbatsutrymme" mitt i vårt uppskruvade turbosamhälle.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  53. Min mamma bor på en stjärna
    Min mamma bor på en stjärna
    Beskrivning
    Å, om livet bara kunde vara så där enkelt som för lillebror Sebastian! Han leker sopbåt vid frukostbordet och blir glad igen när han har varit ledsen.<br /> För Henrietta har allt blivit krångligt. Vad hände med hennes bästa vän? Varför kan hon inte koncentrera sig i skolan? Varifrån kommer tårarna? Varför ser pappa så trött ut?<br /> Henrietta längtar efter att prata med mamma.<br /> Det går inte. Mamma bor på en stjärna.<br /> Men kanske finns det någon annan som kan vara Henriettas vän?<br /><br />Ylva Uggla fick ett hedersomnämnande i Bokförlaget Libris stora manustävling år 2004. <i>Min mamma bor på en stjärna</i> är hennes första bok.<br />
    50,00 kr
  54. Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
    Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
    Beskrivning
    Föräldrarna påverkar oss vare sig vi vill eller inte. Många av oss upptäcker långt upp i vuxen ålder att spåren av föräldrarna fortfarande lever kvar. Kanske bär du på sår efter övergrepp eller lider av följderna av att aldrig ha blivit bekräftad som barn. Eller så inser du hur bra och tydliga föräldrar haft stor betydelse för hur du som vuxen klarat livets motgångar.

    Oavsett om föräldrarna påverkat dig positivt eller negativt, kan insikten om deras roll i ditt liv hjälpa dig att utveckla egna starka sidor. Reflektionen kring föräldraarvet kan ge lösningar till problem som du står i idag. Var och en av oss får leva med att vara den som föräldrarna har gjort oss till - men vi kan lära oss att ta ansvar för den som vi faktiskt vill vara.

    Den erfarne norske psykiatern Hans Olav Tungesvik låter oss ta del av vanliga människors berättelser och reflekterar enkelt, varmt och klokt om föräldrar som nyckel till självinsikt. Tungesvik har tidigare skrivit flera böcker, bland annat den uppskattade Mod att leva (Libris 2002).

    Efterord av barnläkaren Lars H Gustafsson.



    85,00 kr
  55. Prästgudinnan : - och han i den gula jackan
    Prästgudinnan : - och han i den gula jackan
    Beskrivning
    Hedda behöver bara säga "ja". Det är det man gör på uppropet i skolan. Men Hedda är inte i sin vanliga skola, den där hon kände alla och satt bredvid roliga Elin på lektionerna och alltid spelade fotboll på rasterna. Hon sitter på en ny ... Status: Slutsåld Slut hos förlaget
    65,00 kr
  56. Ville och Nick bygger hus
    Ville och Nick bygger hus
    Beskrivning
    Var sitt hus ska två kompisar bygga. Ville tänker göra allting rätt, men Nick vill helst att det ska gå lätt ... En festlig rimversion av Jesu kända liknelse i samma serie som den kritikerrosade Lammet som sprang bort och även här är det den kända barnboksförfattarinnan Anna Dunér som står för den svenska texten.Sagt om Lammet som sprang bort:Liknelsen om fåret som sprang bort och herden som letade tills han hittade det igen ligger till grund för denna underbara bilderbok. Berättelsen är skriven på rim med fyra rader på varje uppslag. Detta är en text som man kan göra mycket av om man läser den med inlevelse. De hundra fåren, med sina unika ansiktsuttryck, har fått namn från A till Ö. Ögonfröjd saknas när herden räknar in dem. Genast ger han sig ut i mörkret för att leta. Den lömska räven lurar i skuggorna, men herden och hans lykta lyser i mörkret och utstrålar den fullkomliga tryggheten, och till sist får räven traska bort utan kvällsmat. Akvareller med härliga färger och tunna konturer i svart flödar ut över hela uppslagen. Boken avslutas med liknelsen citerad från Bibeln. Detta är en bilderbokspärla att läsa om och om igen där både text och bilder är suveräna.Solveig Lidén, Bibliotekstjänst
    35,00 kr
  57. Fredsbyggare sökes
    Fredsbyggare sökes
    Beskrivning
    Vår generation kan avskaffa krigen

    Men våldsamma konflikter och krig dominerar fortfarande löpsedlarna. Detta trots att det aldrig tidigare i världens historia har funnits sådana möjligheter som nu att förhindra att konflikter eskalerar till våld och krig. Det finns metoder och redskap. Det finns kunskaper, erfarenheter och insikter.

    Fortfarande utbildas hundratals tusen för att föra krig. Nu behövs det tusentals människor som har utbildning, kompetens och mod att bygga freden. I Sverige och internationellt. Ideellt och professionellt.

    Det håller på att växa fram nya sätt att arbeta, nya utbildningar och nya yrken. Det gäller både inom det civila samhällets organisationer och i statliga och internationella organ.

    Fredsbyggare sökes är till för alla som vill veta mer om möjligheterna till ett spännande och meningsfullt arbete för mänskliga rättigheter, demokrati och en hållbar fred.
    30,00 kr
  58. Jag kan bara leva
    Jag kan bara leva
    Beskrivning
    Från den dag Katarina får reda på att hon har akut lemfatisk leukemi till sin död skriver hon dagbok. Hon skriver om sin vardag, sina känslor, men också om sina tankar kring livet och människor. Redan då hoppades hon att hon skulle kunna ge ut en bok när hon blev frisk. Det blev hon nu aldrig, men det som finns kvar är hennes röst genom dagboken. Det som genomsyrar hela boken är livet. Hon skriver öppet och ärligt om sin tro och sina funderingar. Hon lyckas fånga det svårfångade i sina glimtvis geniala formuleringar. Hon växlar mellan sin alltid närvarande humor till den djupaste förtvivlan, och i allt detta försöker hon greppa det som är livet. Cancer är en av vår tids vanligaste sjukdomar, även unga kan få den och detta är ett dokument över en ung kvinnas tankar under sin sjukdomsperiod fram till sin alltför tidiga död.
    35,00 kr
  59. Kristna källsprång
    Kristna källsprång
    Beskrivning
    52 betraktelser
    75,00 kr
  60. En själens vagabond
    En själens vagabond
    Beskrivning
    Inbunden bok 256 sidor och rikligt illustrerad!

    En underfundig livsberättelse av och om en själens äventyrare i tid och rum. Den här boken handlar om Andromedaren Ralph Lundsten, Ni vet, han med fötterna på jorden och huvudet bland molnen – för att inte säga kosmos!
    75,00 kr
  61. Happy earthday : lustbara kåserier
    Happy earthday : lustbara kåserier
    Beskrivning
    Bok + CD

    HAPPY EARTHDAY är en ljuflig samling kåserier där det lilla och det stora, livets alla tankar möts i en sällsam blandning av humor och poetiskt allvar. I mild anarkistisk anda informeras Du om vad som gäller i tid och rum – allt förmedlat av den Andromedanske elektronmusikmästaren och svenske kosmopoliten RALPH LUNDSTEN.
    50,00 kr
  62. Herden
    Herden
    Beskrivning
    Högt uppe i Karpaternas böljande ängsmarker lever den rumänska herdekulturen fortfarande stark och rik. När bilderna från herdens liv möter Bibelns herdetexter får båda nya dimensioner. Jord möter himmel i denna bok, som ger uppmuntran och tröst, hopp och framtidstro. Natursköna bilder, rika bibeltexter och korta kommentarer för meditation gör den lämplig både som presentbok och som tankebok. Till boken hör en CD-skiva med instrumental panflöjt, 12 spår.
    50,00 kr
  63. Guds rikes framtid
    Guds rikes framtid
    Beskrivning
    Vad är livets mening? Inte bara för jordelivet utan för evigheten, hur man nu vill förstå den? Hur blir allt till sist? Hur hänger himmel och jord ihop? Sådana frågor och andra behandlas i denna bok om Guds rikes framtid. Den handlar mycket om de yttersta tingen, det som Bibeln berättar om inför slutet på historien, de yttersta tiderna, frågor som alltid fängslat människors fantasi. Boken vill visa att sådana frågor i hög grad hänger ihop med livet här och nu, på jorden och inte bara i himlen
    40,00 kr
  64. Män i en ny värld
    Män i en ny värld
    Beskrivning
    Män i en ny värld är en reportagebok som handlar om fyra iranska kurder som försöker finna en plats i ett nytt samhälle - en ny mansroll, ett arbete, nya musikvänner och ett nytt fotbollslag. Men också om krig och förtryck, om kärlek, föräldraskap, familjesammanhållning och hemlängtan.
    100,00 kr
  65. Ett nytt liv
    Ett nytt liv
    Beskrivning
    Fyra reportage om flykt, om minnen av ett annat land och om hur det är att byta livsvillkor.
    75,00 kr
  66. Ljusbubblan
    Ljusbubblan
    Beskrivning
    Författaren berättar om sitt möte med gurus, umgjänget med John Lennon och med andra kändisar runt om i världen.
    50,00 kr
  67. Påtår med biskopen
    Påtår med biskopen
    Beskrivning
    15 radiosamtal om vardagens trosfrågor med Claes-Bertil Ytterberg
    50,00 kr
  68. Glastaket
    Glastaket
    Beskrivning
    Berättelsen om kampen mellan det evigt manliga och nya kvinnliga inom den akademiska världen
    50,00 kr
  69. Med lust och bävan
    Med lust och bävan
    Beskrivning

    Vägen till biskopsstolen inom Svenska Kyrkan uner 1900-talet.

    100,00 kr
  70. Psykologi (A+B)
    Psykologi (A+B)
    Beskrivning
    Psykologi är avsedd för kurs A och B för gymnasieskolan och komvux. Boken varvar beskrivningar och teorier med exempel från verkligheten. Tips på litteratur och filmer samt diskussionsfrågor anknyter till texten och ger en djupare förståelse av ämnet psykologi.
    200,00 kr
  71. Kom bara jag vet att det går!
    Kom bara jag vet att det går!
    Beskrivning
    Boken handlar om Pastor Dennis Lundmark, sångförfattare, musiker skogsarbetare m.m Boken pendlar meddan förtvivlan och upprördhet till skrattfyllda episoder.
    100,00 kr
  72. INDIEN i stort och smått
    INDIEN i stort och smått
    Beskrivning
    Kontraster och stormaktsdrömmar under 60 år
    100,00 kr
  73. Vad hjärtat är fullt av
    Vad hjärtat är fullt av
    Beskrivning
    Denna bok vill försöka förklara hur tro och bekännelse hör ihop. Tro kommer av att höra Guds ord
    100,00 kr
  74. Stålblänk, kåserier
    Stålblänk, kåserier
    Beskrivning
    Kåserier.
    15,00 kr
  75. Text och tankar ur Nya Testamentet
    Text och tankar ur Nya Testamentet
    Beskrivning
    Boken bygger på material från Gunnar Ohlovssons predikningar 1969 till 1991
    65,00 kr
  76. Bibel 1981 Vinröd
    Bibel 1981 Vinröd
    Beskrivning
    Bibeln GT 1917, NT 1981 Vinröd . Innehåller kartor och uppslagsdel 165x120 mm
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  77. Ögonen i Gaza
    Ögonen i Gaza
    Beskrivning
    De norska läkarna Erik Fosse och Mads Gilbert var några av de få från väst som fanns på plats i Gaza under Israels offensiv mot den innestängda befolkningen på Gazaremsan kring årsskiftet 20082009.

    I två veckor arbetade Gilbert och Fosse i princip dygnet runt på Al Shifa-sjukhuset tillsammans med sina pakistanska kollegor, och fick där uppleva de grymma och katastrofala följderna av Israels invasion på nära håll. Vi känner väl igen dem som de enda ögonvittnena från väst då de ofta förekom i Al Jazeera och tidningar.

    Ögonen i Gaza är deras gripande och omskakande skildring av sina upplevelser. Boken ger oss en nära inblick i en av vår tids mest komplicerade och infekterade konflikter. Fosse och Gilbert berättar känsloladdat om sina patienter och deras öden och om sammanhållningen bland kollegorna på sjukhuset. Vi dras också in i de konkreta, praktiska upplevelserna: det krävande arbetet på en akutmottagning på ett sjukhus under ett krig, där arbetet pågår även medan bomberna faller och där det ständigt råder brist på utrustning och mediciner. Ögonen i Gaza är illustrerad i färg med författarnas egna foton.

    75,00 kr
  78. Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Äkta vara : guide till oförfalskad mat
    Beskrivning
    Vad är det egentligen vi stoppar i oss?Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken - det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?Svaren på dessa frågor och många fler ger Mats-Eric Nilsson i sin nya bok Äkta vara. Här bjuder han på fler avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar samtidigt om mängder av goda alternativ.Denna shoppingguide är en detaljerad genomgång av 200 livsmedel och förhoppningen är att den ska få följa med sina läsare ända in i butiken.
    135,00 kr
  79. Mannen bakom Da Vinci-koden : den inofficiella biografin över Dan Brown
    Mannen bakom Da Vinci-koden : den inofficiella biografin över Dan Brown
    Beskrivning
    Sanningen om Dan Browns hemliga liv– ett avslöjande porträtt av en av världens mestsäljande författareDan Brown är tillsammans med JK Rowling och Paulo Coelho en avvärldens mest sålda författare. Hans bok Da Vinci-koden har sålt fleramiljoner exemplar på över 40 språk och har blivit ett fenomen överhela världen. Men trots Da Vinci-kodens succé så har Dan Brown självlyckats hålla en låg profil. Det finns flera böcker som löser mysterietmed Da Vinci-koden – det här är den första boken som löser mysterietom vem Dan Brown är.Mannen bakom Da Vinci-koden är den första bok som berättar historienom en av vår tids mest fascinerande författare. Genom exklusivaintervjuer med Dan Browns vänner, kolleger och familj skapar Lisa Rogaken helhetsbild av en författare som visar sig ha lika många mysteriersom hans böcker.
    75,00 kr
  80. Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig
    Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig
    Beskrivning
    Vad har en arg nunna i Calcutta gemensamt med en taxichaufför i Göteborg som slickar på kreditkort? Båda har någon gång passerat i Mark Levengoods liv. Detta är hans femte bok, en ny samling krönikor om allt och lite till. Men författare vägrar Mark Levengood att kalla sig.
    125,00 kr
  81. Lilla barnkammarboken : grodor, prinsar och prinsessor
    Lilla barnkammarboken : grodor, prinsar och prinsessor
    Beskrivning

    Här hittar du de mest omtyckta prins- och prinsessagorna som "Törnrosa", "Lilla sjöjungfrun", "Prinsessan på ärten" och "Askungen". Alla rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Med boken följer en skiva där etablerade artister och skådespelare läser några av sagorna från boken.


    Lilla barnkammarboken - ny serie i mindre format och omfång, men med samma höga kvalitet som de älskade Barnkammarböckerna. Hittills har utkommt: "Godnattvisor", "Rim och ramsor för händer, fötter och kropp", "Sju små sagor" och "Julsånger".


    Sagor på cd-skivan
    1. Askungen - Niklas Hjulström
    2. Snövit - Vanna Rosenberg
    3: Lilla sjöjungfrun - Helge Skoog
    4. Prinsessan på ärten - Vanna Rosenberg
    5. Törnrosa - Niklas Hjulström
    6. Grodkungen - Helge Skoog
    7. Rapunsel - Vanna Rosenberg

    135,00 kr
  82. Lilla barnkammarboken : Sju små sagor
    Lilla barnkammarboken : Sju små sagor
    Beskrivning

    I "Lilla barnkammarboken: Sju små sagor" hittar du de mest omtyckta klassiska sagorna som "Rödluvan", "Hans och Greta", "Bockarna Bruse" och "Guldlock och de tre björnarna". Alla rikt illustrerade av våra främsta tecknare. Med boken följer en skiva där etablerade artister och skådespelare läser några av sagorna från boken.

    Lilla barnkammarboken - ny serie i mindre format och omfång, men med samma höga kvalitet som de älskade Barnkammarböckerna. Hittills har utkommt: "Godnattvisor" och "Rim och ramsor för händer, fötter och kropp".

    Sagor på cd-skivan:
    1. Bockarna Bruse - Tomas Bolme
    2. De tre små grisarna - Sharon Dyall
    3. Rödluvan - Magnus Carlsson
    4. Vanten - Tomas Bolme
    5. Hans och Greta - Magnus Carlsson
    6. Sagan om den tjocka feta pannkakan - Sharon Dyall
    7. Guldlock och de tre björnarna - Tomas Bolme

    100,00 kr
  83. Mannen som förändrade världen
    Mannen som förändrade världen
    Beskrivning
    Mannen som förändrade världen är berättelsen om Jesus presenterad i tidsföljd, en s.k. evangeliesynopsis, där de fyra evangelierna samt Apostlagärningarna finns med. Detta gör att den är lämplig att läsas av varje person som vill veta mer om Guds son och hans budskap till oss. Boken ges ut som pocketbok för att kunna masspridas.

    För människor som inte läst Bibeln tidigare kan den vara ett första steg till att lära känna Jesus Kristus som han framställs i evangelierna för att sedan gå vidare till att läsa hela Nya testamentet.

    Bibeltexten är hämtad från Svenska Folkbibeln 2015. Boken är lämplig att delas ut eller personligen överlämnas till icke-kristna, men även till kristna som vill läsa evangelierna i tidsföljd.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  84. En dags bekymmer räcker
    En dags bekymmer räcker
    Beskrivning
    den här småskriften tar författaren upp vår tids stora folksjukdom oro ur ett antal olika perspektiv. På ett intressant sätt beskrivs förhållandet mellan själslig oro och fysisk ohälsa. Flera tänkvärda och roliga berättelser åskådliggör framställningen. John D. Rockefellers livshistoria tas också upp som ett exempel på vad vår livsinställning kan betyda för vår hälsa.

    Ämnet är angeläget och författaren skriver både enkelt och lättförståeligt samtidigt som han ger flera träffsäkra exempel som bekräftar trovärdigheten i det han för fram.

    Författaren har tidigare gett ut pocketboken ”Tusen skäl att tro” och småskrifterna ”Ateisten som ändrade sig”, “Slump eller Intelligent Design?”, ”Vägen fram till korset” och den allra senaste ”Tolv scener ur Passionshistorien”.

    • Köp 3 för 13,50 kr/st
    • Köp 10 för 12,75 kr/st
  85. Nyreligiositet i Sverige : Ett religionsvetenskapligt perspektiv
    Nyreligiositet i Sverige : Ett religionsvetenskapligt perspektiv
    Beskrivning
    Vad är egentligen att betrakta som nyreligiositet? Hur förhåller det sig till de gamla religionerna och till det sekulariserade samhället? Inte minst viktig är den distinktion som görs mellan begreppen nyreligiositet, nya religiösa rörelser och New Age, företeelser som blandas vilt bl a i medierna, men som sinsemellan är vitt skilda. Genom att anlägga ett religionsvetenskapligt perspektiv, och undersöka företeelserna ur ett historiskt och sociologiskt perspektiv, skapar Frisk ordning i begreppen och avmystifierar sådant som kan verka underligt och ibland rentav skrämmande.
    75,00 kr
  86. Gör om hemma med färg
    Gör om hemma med färg
    Beskrivning
    Med några färgburkar kan man lätt förändra och fräscha upp hemma!
    Reva Hallbäck, från det populära TV-programmet "Äntligen hemma", älskar färger och tycker att höjden av lycka är att stå med pensel och färgpyts i handen – då är möjligheterna oändliga. Här har hon målat om och fixat till i stort och smått i olika miljöer, med färg och tyg, blommor och annat som gör hemmet ombonat och personligt.
    Mängder av bilder inspirerar och lockar. Det är bara att titta, välja – och gå till närmsta färghandel!

    75,00 kr
  87. Farornas flod
    Farornas flod
    Beskrivning

    Lilla Vargen ska snart bli antagen som krigare. Då adopterar hans farfar en vit man somvill lära sig senecaindianernas sprk och levnadssätt. Lilla Vargen ger sig iväg för att hitta mat och lär sig av Samuel Kirkland vad vänskap är. Boken bygger på en verklig händelse om Samuel Kirklans som kom som missionär till senecaindianerna.

    40,00 kr
  88. Korstågspastorn: Porträtt av  John Hedlund
    Korstågspastorn: Porträtt av John Hedlund
    Beskrivning
    Spännande närbild av pionjären som hela tiden varit steget före.
    50,00 kr
  89. Röda spöket
    Röda spöket
    Beskrivning
    Skildring från en epok i svensk väckelshistoria.
    50,00 kr
  90. Korsfästarna
    Korsfästarna
    Beskrivning
    Historisk roman där vi får följa Johannes döparen, Herodes Antipas och Paulus.
    50,00 kr
  91. En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
    En man att lita på. Löftesbärarens 7 löften
    Beskrivning
    En man att lita på är skriven av kristna män i ledande postioner i samhället.
    75,00 kr
  92. Zigenarliv o kärleken till ett folk på vandring
    Zigenarliv o kärleken till ett folk på vandring
    Beskrivning
    Clement Le Cossec fick som ung pastor i Bretagne kallelsen att ge evangeliet till zigenarna som fanns där.
    50,00 kr
  93. Det är nog torsdag
    Det är nog torsdag
    Beskrivning
    Familjeskildring om Heli som är förståndshandikappad och i början av tonåren. Uppföljare till "Änglaprinsessan"
    50,00 kr
  94. Daniel, mannen som såg framtiden
    Daniel, mannen som såg framtiden
    Beskrivning
    Hebreérna kände honom som Daniel. Barndomsvännen. Medfången. Utlänningen. Men i Guds ögon var han bestämd till något mycket mer. Läs om dramat kring Daniel
    65,00 kr
  95. Mannen som grät
    Mannen som grät
    Beskrivning
    En skildring av profeten Jeremia i romanform.
    50,00 kr
  96. Ge inte upp!
    Ge inte upp!
    Beskrivning
    Roman ur svensk frikyrkomiljö, där många människor figurerar och mycket händer runt pastor Perngren.
    50,00 kr
  97. Riskfyllt uppdrag
    Riskfyllt uppdrag
    Beskrivning
    Kwei Er arbetar med att transportera varor på åsna och kärra. Eric Lidell - tidigare olympisk mästare och nu deras pastor - dem om hjälp. En skada soldat måste föras till det kristna sjukhuset.
    40,00 kr
  98. Upptäckten av Nimbus - en annorlunda värld
    Upptäckten av Nimbus - en annorlunda värld
    Beskrivning
    Farbror Carl upptäcker vid ett flygplanshaveri ett märkligt moln. Molnet är en egen värld med människor och djur.
    40,00 kr
  99. Jesus gör under
    Jesus gör under
    Beskrivning
    Tio berättelser om Jesu under.
    40,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 701-800 av 5372

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå