Konfirmandboken

Konfirmandboken är en bok att uppleva. Boken är uppbyggd kring 20 olika teman som tar sin utgångspunkt i konfirmandernas livsfrågor. Vem är jag? Vem är Gud? Vad har Gud med mitt liv att göra? Varje tema rymmer både en text med personligt tilltal och en bibelberättelse. De bibliska berättelserna är återberättade ur olika perspektiv, för att ge nya ingångar och stimulera till samtal och reflektion. I boken finns också faktasidor om kristen tro, kyrkan, Jesus och Bibeln. Innehållet i de mer faktabetonade avsnitten vill bjuda in till fortsatta samtal om dop och tro, nattvard och gemenskap, livet, döden och hoppet.

Konfirmandboken är formgiven av Lilian Bäckman som 2009 vann Augustpriset för ungdomsboken Skriv om och om igen.

Ur innehållet:
Kan man tro? På vadå?
Att känna sig älskad är att tro. Att bli sedd är att tro. Att få höra till är att tro. Att älska är att tro. Att se andra är att tro. Att låta andra höra till är att tro. Att tro är att våga hoppas. Att tro är att känna, uppleva och vara nyfiken.

Kan man tro? Ja, varför inte?
Vissa får en uppenbarelse och börjar tro. Vissa bara tror, från första början. Andra behöver veta mer för att tro. Hur är det för dig?

Tro på vadå? En kraft, Gud, kärleken eller dig själv? Behöver det ena utesluta det andra?
Att utforska kristen tro är att som att ge sig ut på äventyr utan att veta var eller hur det slutar. Förhoppningsvis innebär äventyret att du upptäcker nya sidor hos dig själv, hos Gud och hos andra. När kvinnan vid Sykars brunn mötte Jesus kände hon att hon stod i centrum för hans tankar. Det är en bild av att tro. Har du upplevt det, kan tiden som konfirmand fördjupa den upplevelsen. Har du ännu inte känt den känslan kanske den här tiden kan få dig att älska, hoppas och tro.  

Om författarna:
Beatrice Lönnqvist är präst och har lång erfarenhet av konfirmandarbete, både i församling och som stiftsadjunkt, samt vid kyrkokansliet. Hon arbetar just nu med konfirmander och andra ungdomar i Botkyrka församling utanför Stockholm.

Anders Hedman är präst och har arbetat med konfirmander i församling och som präst på Fryshuset i Stockholm. Han är numera lärare vid Svenska kyrkans pastoralinstitut i Uppsala.

Kristin Windolf Granberg är präst i Svenska kyrkan och arbetar med gudstjänstutveckling i Uppsala stift.

Sören Dalevi är präst och forskare vid Karlstad universitet.

Mer information
Förlag Verbum AB
Bredd 0
Höjd 0
Rygg 0
Omfång (sidor) 0
Mediatyp Bok
Bandtyp Häftad
Utg.datum 20130408
Serie Konfirmand & Unga ledare
Upplagenr 1
PLU 9789152635636
ISBN 52635636
Vikt (g) 353.0000
Lagerstatus Finns i lager
235,00 kr
  • Köp 3 för 199,75 kr st och spara 16%

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå