View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 67

per sida
Fallande ordning
 1. Ingmar Johansson - Där får jag andas ut - CD
  Ingmar Johansson - Där får jag andas ut - CD
  Beskrivning
  Ingmar Johánssons 2019-års release Där får jag andas ut.

  Efter fyra års paus kommer nu det 17:e albumet av musikern, låtskrivaren och tidigare kyrkoherden Ingmar Johánsson. Tonspråket känns igen med starka melodier, livsnära texter och numera 66 år av insikter och utsikter.

  Ingmar Johánsson har allt sedan skivdebuten på 70-talet varit en av de viktigaste och mest uppskattade artisterna inom svensk, kristen musik. Flera sånger från hans låtskatt finns idag i våra psalmböcker, bland annat Du är en bön, Alltid på väg och Se hur gudsvinden bär. Han har även skrivit de tidlösa mässorna Mysterium, Apokalyps och Till dig, flitigt använda i kyrkor runt om i landet.

  Det nya albumet Där får jag andas ut rör sig inom singer/songwriter-traditionen med en doft av country, blues och rock, där inspirationskällorna Joni Mitchell och Bob Dylan kan anas. Men tongivande är mötet med psalmerna och läsarsångerna från Ingmars uppväxt. Titelspåret, som han skrev tillsammans med artisten Tomas Andersson Wij för tjugo år sedan är exempel på just det. – Trots att det var så många år sedan, är det nog den låten som mest beskriver den sinnesstämning jag varit i de senaste åren.

  Ingmars eget favoritspår på skivan, Sjung en magisk psalm, är en hyllning till världens alla psalmböcker. Det tonspråk som fångade honom redan som barn och som han gång på gång återvänder till. 66 år av insikter och utsikter sätter spår. Plattan binder samman dagens Ingmar med Ingmar fjorton år, som precis startat sin musikaliska resa. Låten June August påbörjades faktiskt av den fjortonårige Ingmar. I denna bearbetade version möter en åldrande Ingmar sitt tonåriga jag. Varje text är som en kort novell. Och även om varje sång har sitt eget universum, så är de besläktade med varandra, genom sin värme, enkelhet, eftertänksamhet och hoppfullhet. – Jag hoppas att den som lyssnar ska känna igen sig. Att sångerna ska vara svar på något hos den som lyssnar. Jag vill förmedla hopp, att det aldrig är för sent, säger Ingmar.

  1. Där får jag andas ut 2. Sjung en magisk Psalm 3. Vårt inre ljus 4. Du mitt älskade barn 5. Int’ försent 6. Är det en dröm 7. Magiskt 8. All bön är trådlös konfirmation 9. June August

  185,00 kr
 2. Ingmar Johansson - Distant Destination - CD
  Ingmar Johansson - Distant Destination - CD
  Beskrivning
  Förr i tiden visste alla vem som var kyrkoherde i församlingen. Så är det inte längre. Därför har Ingmar Johánsson, kyrkoherde i S:t Johannes församling på Norrmalm i Stockholm, länge gått och grunnat på hur han på ett personligt sätt kan komma i kontakt med sina församlingsbor och presentera sig. Distant destination är ett musikaliskt herdebrev riktat till församlingsborna - och många fler.
  Albumet innehåller 13 sånger, alla utom en med text och musik av Ingmar. Sju låtar är på svenska och sex på engelska, en blandning som smakar överraskande bra. Många av sångerna har vuxit fram ur den nya gudstjänsten, andra är översättningar av äldre låtar men det mesta är nyskrivet material. Alla sångerna svarar mot ett möte med en människa han har kunnat känna igen sig i.

  Producenten Sven Lindvall har skapat en spännande ljudbild som lyfter låtarna till nya höjder och ger dem rättvisa. Den akustiska känslan är påtaglig, Ingmars röst har en skön patina vilket ger musiken en känsla av blues som också stämmer väl in med stämningen i texterna.

  1 A distant destination
  2 Abba Fader
  3The Cathedral
  4 All my life 03:40 5 Maria Magdalena
  6 Life is a prayer
  7 Felt someone answered my prayer
  8 Där farmor fann sin frid
  9 Every grain of sand
  10 Fattas jag dig, du fattas
  11 Gudomlig frid
  12 Halleluja
  13 Inför ditt ljus

  • Köp 3 för 157,25 kr/st
 3. Jan Sparring & Norlins - På samma spår - CD
  Jan Sparring & Norlins - På samma spår - CD
  Beskrivning
  Jan Sparring & Norlins populära platta från 70-talet med snygga arrangemang av Marcus Österdahl och eliten av studiomusiker, exempelvis Lasse Holm, Janne Schaffer och Per-Erik Hallin. Denna skiva sålde över 25.000 exemplar när den gavs ut på LP.

  Nu är den äntligen digitaliserad från originalbanden, lagom till 40-årsjubileumet ges den ut på nytt

  1 Sjung med oss i sången
  2 Han är min sång och min glädje
  3 En ny skön sång
  4 Tack för allt Du ger
  5 Jesus är ute och söker
  6 Allt det gamla det är slut
  7 När vi Honom ser
  8 När du ber
  9 Om det kärlek ej är
  10 O hur saligt att få vandra

  185,00 kr
 4. Jeanette Alfredsson - God - CD
  Jeanette Alfredsson - God - CD
  Beskrivning
  Perfekt skiva för dig som letar nya sånger till kyrkokören eller solosång.
  Musikaliskt i stil med Clas Vårdstedt, Michael Johnson och Maria Gustin-Bergström1. Guds sanna ljus

  2. Jesus Ditt namn
  3. Stjärnehimlens Gud
  4. Dag efter dag
  5. Trofast
  6. God
  7. Till Guds källa
  8. Vi sjunger Halleluja
  9. Sänd Ditt ljus
  10. Oändlig nåd (Min frälsare har dött för mig)
  11. Alfa Omega

  75,00 kr
 5. Johansson / Yngvesson - En sång som bara du kan sjunga - CD
  Johansson / Yngvesson - En sång som bara du kan sjunga - CD
  Beskrivning
  "En sång som bara du kan sjunga" innehåller tidlös musik! Ingmar Johanssons kompositioner har rötter i jazz och svensk folkmusik, där finns ett vemod, en andlighet som andas frihet och livsglädje Låtlista 1. I Detta Myller Av Liv 2. I Min Blick Ser Jag Din 3. Kärlekens Frekvens 4. Det Finns En Kraft 5. Allt Levandes Grund 6. Vem Säg Mig Vem 7. I Ett Enda Ögonblick 8. Stjärnstoft 9. En Sång Som Bara Du Kan Sjunga 10. Låt Oss Stilla Oss 11. Ino 12. Känns Som Om Gud Hört Min Bön 13. Mor Marias Hemlighet
  75,00 kr
 6. Kärlekens sånger - 3 CD box
  Kärlekens sånger - 3 CD box
  Beskrivning
  På temat Guds kärlek hittar du på denna 3CD-box både välkända och nyare sånger. CD 1 1. Björn Hedström-som en våg 2. Votum-när din kärlek drabbade mig 3. Bengt Johansson-i din öppna famn 4. Liza Lundqvist-för hans skull 5. Plus-med evig kärlek 6. Mikael Järlestrand-Gud din nåd är evig 7. Master's Voice-vem kan förstå 8. Mia Sjöö-du som är kärleken 9. Märta Svensson-ingen är som du 10. Vänner-din kärlek 11. Rebecca Tias-här är Gud 12. Urban&Carina Ringbäck-du lät himlen vänta 13. Manna-korset 14. Hasse Hallström-ett stilla sommarregn CD 2 1. Lina Nilsson-vänd dej till Jesus 2. Lars Mörlid&Peter Sandwall-kärleken 3. Gunnel&Fred Sjöberg-käleken som övervinner 4. IBRA-kören-störst av allt 5. Artur Erikson-så helt förlåter Gud 6. Anders Jaktlund med strängmusik-hans kärlek 7. Roland Utbult-jag kan ej tvivla 8. Pelle Karlsson-så stor är Jesu kärlek 9. Mikael Järlestrand-det var för oss 10. Evie-kärlek utan gräns 11. Gerd Ebegård-du är för evigt densamme 12. Viktor Klimenko-hymn till kärleken 13. Märta Svensson-i stillhetetn 14. Kjell Lönnå-blott en dag CD 3 1. Göran Stenlund-kärlekens lov 2. IBRA-kören-i sin kärlek 3. Jan Holmgren-Jesu namn det skönaste jag vet 4. Rolf Lundgren-kom nära mig 5. Einar Ekberg-han giver och giver 6. Solistkvartetten-herren är min herde 7. Örebro Kammarkör-räck ut din hand 8. Lennart Jernestrand-Guds kärlek är som stranden 9. Hasse Hallström-var inte rädd 10. Anders Andersson-o store Gud 11. Ingmar Johansson-se hur Gudsvinden bär 12. Tommy Körberg-innan natten kommer 13. Kjell Lönnå-bred dina vida vingar
  100,00 kr
 7. Kjell Lönnå - Mer info sen - CD
  Kjell Lönnå - Mer info sen - CD
  Beskrivning
  "När man har nått mogen ålder och passerat 80, känns det som en inspirerande utmaning att släppa en ny skiva. Jag har i alla år arbetat med kör i olika former och fortsätter så, men att skriva text och musik har alltid facinerat mig.
  På 60- och 70-talet gav jag ut några solo LP i vågen av viskonst som då svepte över Sverige. Här är en ny produktion, visor och tonfall som kanske kan beröra"
  - Kjell Lönnå (2016)

  Nordiska Kammarorkestern, Sundsvall i arrangemang av Anders Ekdahl.

  1. Så kom då hösten
  2. Mer info sen
  3. Ordspråksbonad
  4. En gång jag seglar i hamn
  5. Vindarna vänder snart
  6. En myras död
  7. I fåglar i träden burren
  8. Vem är det som sjunger
  9. Tre meditationer för piano:
  Vila
  Dröm
  Längtan
  10. Horisonten
  Bonusspår:
  LP-inspelningar med Kjell Lönnå från 60- och 70-talet
  11. Besök hos gammal man en jul
  12. Förtvivlan
  13. Livet en lek
  14. I livets grå kvarter

  150,00 kr
 8. Kom lite närmare - Magnus Helmner
  Kom lite närmare - Magnus Helmner
  Beskrivning
  01 Reträtt 02 Kom Lite Närmre 03 Klippa 04 Bara Ett Under 05 Helst Av Allt 06 Kom Ihåg Att Jag Sa Åt Dig Gå 07 När Det Knackar På 08 Inget Utom Allt 09 Eviga Hem 10 Så Enkelt 11 Jag Skulle Tro
  165,00 kr
 9. Liv att dela - CD
  Liv att dela - CD
  Beskrivning
  Liv att dela innehåller 15 nyskrivna sånger för gudstjänsten. Sångerna är fristående och vill komplettera den gudstjänstmusik som redan finns. De är skrivna av Johanna Olander, teolog, och Camilla Voigt, kyrkomusiker, och har vuxit fram i gudstjänstlivet i Partille församling.
  Musiken är lättillgänglig och texterna är inkluderande, inneslutande och skapar igenkänning. De är användbara i stora och små sammanhang, för alla åldrar och oavsett musikaliska förutsättningar.

  Till varje sång finns en tankevinjett. För någon – ord att inspireras av inför en samling eller gudstjänst. För någon annan – ord i ensamhet och avskildhet, ord för egen stund med Gud. Samtliga sånger insjungna av Lutherska missionskyrkans kör.

  150,00 kr
 10. Lutherska Missionskyrkan - Omsluten - CD
  Lutherska Missionskyrkan - Omsluten - CD
  Beskrivning
  Lutherska Missionskyrkans kör med skivan "Omsluten". För elfte gången har kören, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och glädja. På Omsluten blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger. Bland de 15 spåren finns bland andra Vilken vän vi har i Jesus, O sällhet stor och Oändlig nåd. På skivan, som präglas av stor musikalisk bredd, samsas jazziga klanger och visa med folkton och stilla a cappella, och i de genomarbetade arrangemangen ryms stråkar, brass och träblås.

  Både ny och trogen publik har genom åren frågat efter mer, om den musik de just fått höra finns på skiva. Efterfrågan och den uppskattning kören känner för sin musik och sina framträdanden har än en gång blivit till en inspelning med församlingskören från Göteborg, som i allt känner sig omsluten av Guds rika nåd och välsignelse.

  185,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 25-36 av 67

per sida
Fallande ordning

 

 

Sommaröppettider: 6/5 till 31/7 

Måndag - Fredag 10-17
Lördag stängt

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå