View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 50

per sida
Fallande ordning
 1. Psalmskatt - Not
  Psalmskatt - Not
  Beskrivning
  PSALMSKATT – 21 psalmer i arrangemang för 1-3-stämmig kör med pianoackompanjemang av Alwar Almkvisth Gud vår Gud, vi lovar dig (Ignaz Franz, Olov Hartman/tysk-österrikisk melodi) Måne och sol (Britt G Hallqvist/Egil Hovland) Jesus från Nasaret (Anders Frostenson/Gustaf Nordqvist) Jesus för världen (Lina Sandell/F A Ekström) Se jag vill bära ditt budskap, Herre (Hilaire Nkounkou, svensk text: Olle Berglund) Hosianna Davids son (Matt 21:9/G J Vogler) Nu tändas tusen juleljus (Emmy Köhler) Vad ljus över griften (F M Franzén, Karl-Gustaf Hildebrand/dansk melodi) Världen som nu föds på nytt (Adam av S:t Victor, N F S Grundtvig, Anders Frostenson/J P E Hartmann) Den blomstertid nu kommer (Israel Kolmodin, J O Wallin/svensk folkvisa) Guds kärlek är som stranden (Anders Frostenson/Lars Åke Lundberg) Gud ditt folk är vandringsfolket (William Williams/John Hughes, svensk text: Anders Frostenson) Vi reser ett tecken (Jonas Jonson/Per Harling) Han gick den svåra vägen (Britt G Hallqvist/Egil Hovland) Jag är hos dig, min Gud (Margareta Melin/Lars Åke Lundberg) Grip du mig, helige Ande (Pia Perkiö/Ilkka Kuusisto, svensk text: Ull-Britt Gustafsson-Pensar) Du är en bön (Ingmar Johánsson) Möt mig nu som den jag är (John L Bell, svensk text: Victoria Rudebark) Gud i dina händer (Anna-Mari Kaskinen/Pekka Simojoki, svensk text: Per Harling) Du vet väl om att du är värdefull (Ingemar Olsson) Som liljan på sin äng (Jan Arvid Hellström/svensk folkemlodi)
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 2. Psalmvalslista
  Psalmvalslista
  Beskrivning
  Att välja psalmer är en spännande uppgift. Vad vill vi att psalmen ska förmedla, passar texten till söndagens tema, är den lätt att sjunga? Psalmvalslista är en hjälp i det arbetet och ett komplement till psalmböckernas förteckningar och register. I den nya reviderade Psalmvalista ingår även Psalmer i 2000-talets psalmer. För varje högtidsdag hela kyrkoåret finns flera olika förslag samt psalmer för speciella tillfällen. Förslagen är ordnade enligt principen: ingånspsalm, offertoriepsalm, slutpsalm, psalmer för dagens tema samt psalmer för familjegudstjänst. Varje psalm är angiven med tonart och taktart. Underlag för psalmvalslistan är, utöver Psalmer i 2000-talet, Den svenska psalmboken med tillägg samt Kyrksång.
  • Köp 3 för 178,50 kr/st
 3. Psalmvaro - Not
  Psalmvaro - Not
  Beskrivning
  48 psalmer med ackompanjemang.

  Under drygt 50 års tid har jag skrivit sånger för kyrkans sammanhang. Det torde nog handla om cirka 900 stycken vid det här laget. I Latinamerika hörde jag en gång någon säga att ”folkets sånger formar folkets teologi”. Jag tror det är sant. Människor sjunger sig alltmer till en insikt i vad tro handlar om. Tack vare de upprepade sångerna/psalmerna skaffar vi oss våra gudsbilder och vår förståelse av vad det innebär att vara människa i dag. Genom psalmernas redan formulerade ord - och toner - får vi redskap till att orientera oss i trons märkliga landskap, antingen vi redan är övertygade kristna eller mer famlande och osäkra i vår tro. Min egen tro genom åren har jag framför allt sökt formulera genom mina sånger. Där har min famlande teologi fått sitt mest genuina uttryck.

  I föreliggande material har jag samlat 48 sånger/psalmer av mig, som kommit till genom åren. Några av dem har tidigare publicerats i diverse sångmaterial, än som körsånger, än som sånger att bara sjungas tillsammans. Här och var har dock en del av dessa sånger fått en textlig redigering/uppdatering. Majoriteten av sångerna i detta material är dock nyskrivna och publiceras här för första gången.

  • Köp 3 för 234,00 kr/st
  • Köp 10 för 221,00 kr/st
 4. Psaltarpsalmer
  Psaltarpsalmer
  Beskrivning
  Mika Lidéns sångbok är en bok för församlingsbruk. I den finns tonsättningar av psaltarpsalmer för kyrkoårets alla sön- och helgdagar tillsammans med några andra bibliska texter.

  Psaltarpsalmerna har fått en enkel psalmton, så att de kan sjungas av försångare, kör och/eller församling. Varje psalm har också fått en antifon, en refräng som sammanfattar bönens och söndagens tema. Dessa psaltarpsalmer har tonsatts för att bes mellan de två första läsningarna i mässan, och bildar då en brygga mellan Gamla och Nya testamentet, men kan även användas till exempel för bön i tidegärdens form eller i en gudstjänst i taizéanda.
  Utöver psaltarpsalmerna finns fem bibelvisor, som passar under nattvardens utdelande. De kan förstås också användas i andra sammanhang, till exempel en andaktsstund.
  Till sist finns inte mindre än tre tonsättningar av Herrens bön, till såväl den traditionella (1917) som den nya (2000) översättningen.

  Sångerna i denna bok är numrerade med en inledande nolla, från 01 till 091, så att församlingen kan se på psalmtavlan att den ska sjunga från denna bok.

  • Köp 3 för 126,00 kr/st
  • Köp 10 för 119,00 kr/st
 5. Requiem Nu är en dag framliden : Kontr.bas, Gitarr, Piano, Orgel
  Requiem Nu är en dag framliden : Kontr.bas, Gitarr, Piano, Orgel
  Beskrivning
  Nu är en dag framliden är ett folkmusikrequiem, en kongenial fullträff av två erfarna och välkända upphovsmän. Ett verk som träffar utövaren och lyssnaren rakt i hjärtat. Denna instrumentalstämma är för kontrabas, gitarr, piano och orgel. Innehållsförteckning: Ack döden haver hädanryckt/ Nu är en dag framliden / Så fjärran från stranden - Requiem / Aftonpsalm / Begrundan - Kyrie / Sent häromdagen - Psalm / Barnen och Mästaren (efter Mark 10:13–15) / I Rymden finns det svarta hål - Lux aeterna / Lovsägelse - Sursum corda / Om vi än vandrar i mörko land - Sanctus / Vandring med Mästaren - Agnus Dei / Nu är en dag framliden - Psalm / Närmare nånstans/Nu är en dag framliden / Kanhända är jag framme nu - Libera me
  205,00 kr
 6. Requiem Nu är en dag framliden, flöjt, fiol 1, fiol 2
  Requiem Nu är en dag framliden, flöjt, fiol 1, fiol 2
  Beskrivning
  Nu är en dag framliden är ett folkmusikrequiem, en kongenial fullträff av två erfarna och välkända upphovsmän. Ett verk som träffar utövaren och lyssnaren rakt i hjärtat. Denna instrumentalstämma är för flöjt, fiol 1 och fiol 2/altfiol. Innehållsförteckning: Ack döden haver hädanryckt/ Nu är en dag framliden / Så fjärran från stranden - Requiem / Aftonpsalm / Begrundan - Kyrie / Sent häromdagen - Psalm / Barnen och Mästaren (efter Mark 10:13–15) / I Rymden finns det svarta hål - Lux aeterna / Lovsägelse - Sursum corda / Om vi än vandrar i mörko land - Sanctus / Vandring med Mästaren - Agnus Dei / Nu är en dag framliden - Psalm / Närmare nånstans/Nu är en dag framliden / Kanhända är jag framme nu - Libera me
  • Köp 3 för 182,75 kr/st
 7. Ruotsin kirkon käsikirja - Not
  Ruotsin kirkon käsikirja - Not
  Beskrivning
  Den svenska kyrkohandboken musik. På finska
  250,00 kr
 8. Så som på jorden : sånger från Wild Goose Resource Group inom Iona Community
  Så som på jorden : sånger från Wild Goose Resource Group inom Iona Community
  Beskrivning
  Sångboken Himlen och jorden sjuder har bidragit till starka upplevelser av sångens förmåga att skapa identitet, gemenskap och livskraft. Nu finns Så som på jorden med nya korta sånger som ger rum åt tankar och idéer och banar väg för ett livskraftigt andaktsliv.

  Så som på jorden innehåller ett 60-tal sånger, många med liturgisk text eller med anknytning till psaltarpsalmer och bibeltexter.
  • Köp 3 för 110,51 kr/st
 9. Sions Toner blå klot
  Sions Toner blå klot
  Beskrivning
  Sångbok utgiven av EFS 1972 års utgåva med tillägg 1981
  50,00 kr
 10. Sions Toner lätt orgelutgåva
  Sions Toner lätt orgelutgåva
  Beskrivning
  Lätt orgelutgåva med sånger ur sions toner.
  50,00 kr
 11. Swedish hymns : and the stories behind them
  Swedish hymns : and the stories behind them
  Beskrivning
  Boken Swedish Hymns innehåller svenska psalmer på engelska. Att sjunga tillsammans är en oslagbar gemenskapsbyggare.
  Den svenska psalmskatten innehåller det mesta – sommarglädje, juleftertänksamhet, stora frågor, Sanctus-jubel.

  Genom Swedish Hymns kan den bli användbar i flera sammanhang, till exempel i möten med nyanlända, vid dop, vigsel och begravning i flerspråkiga familjer och vid körresor.

  Swedish Hymns innehåller drygt 40 psalmer på svenska och engelska, med noter och ackordanalys. Per Harling presenterar var och en av dem

  • Köp 3 för 140,25 kr/st
 12. Tystnaden bryts : sånger från WGRG inom Iona
  Tystnaden bryts : sånger från WGRG inom Iona
  Beskrivning
  I samlingen Tystnaden bryts, med sånger av John Bell från Wild Goose Resource Group inom Iona, är variationen stor. Här finns sånger som är längre men inte nödvändigtvis svårare. Sånger som kan framföras a cappella och sånger som är arrangerade för piano/orgel och ev. ytterligare instrument. Sånger från Iona Commutity berikar den svenska sångskatten. Här finns både korta och längre sånger för alla tillfällen, gudstjänster och sinnesstämningar.
  • Köp 3 för 178,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 37-48 av 50

per sida
Fallande ordning

 

 

Måndag - Fredag 9.30-17.30
Lördag 10-14

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå