Ordinarie öppettider:
Måndag – fredag: 09.30–17.30
Lördag: 10.00–14.00
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Alexander Floriander, en tandläkare som är på besök, är noga med att barnen inte ska äta godis eller dricka Coca-cola. Ska han få förstöra hela lovet med sitt tjat?
Samtidigt händer det spännande saker. På sjukhuset är det någon som stjäl från barnavdelningen. Sedan försvinner en man spårlöst i djungeln och familjen Andersson får ett hotbrev från Tjuvligan.
Aldrig har jag läst en bok som berört mig så djupt. Sigfrid Deminger, pastor och teolog
Sällan har 800 sidor varit lika fängslande och lättlästa. Dessutom i sig profetiska.
Pekka Mellergård, neurokirurg, tidigare rektor för Teologiska Högskolan i Örebro
En storartad berättelse om Jeremia, Bibelns böcker och om vår samtid. Här ryms vansinne och hopp och ett mandelträd som erinrar om vaka. Sofia Camnerin, teol.dr och biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan
Peter Halldorfs bok om Jeremia är kärleksfull, levande och from, och samtidigt en forskarinsats av rang. Den är ett fynd om man vill komma en av Gamla testamentets största profeter nära – och det finns all anledning till det. Maria Küchen, poet och författare
Peter Halldorf är pastor, redaktör för tidskriften Pilgrim och en av grundarna av den Ekumeniska Kommuniteten i Bjärka-Säby. I hans författarskap, som omfattar ett 30-tal böcker, ingår bland andra 21 kyrkofäder, Drick djupt av Anden, Med evig kärlek och Andens folk
Alla varelser ropar till dig vill vara en motvikt till ringaktandet av djuren. I denna antologi finns liturgier för mässa med djurvälsignelse samt en begravningsceremoni för djur. Här finns också reflektioner med djurvänlig utgångspunkt kring bland annat skapelseberättelsen, jul, fred och nattvard. Boken avslutas med en samling böner för skapelsen, djuren och en mänsklighet som behöver återerövra respekten för dessa.
Boken utkom första gången 2008. Detta är en reviderad och utökad utgåva.
Peter Halldorf har skrivit förord
Från Karen Kingsbury kommer en ny fristående bok om familjen Baxter som berättar historien om hur John och Elizabeth träffades och blev förälskade.
Från första stund var de som förutbestämda för varandra. Deras virvlande romans startade när de var unga studenter och varade i nästan trettio år – fram till Elizabeths död i cancer. John Baxter får frågan om att berätta om sin kärlekshistoria med Elizabeth, och hur allting började, för sitt barnbarn Coles skolarbete. Men John är inte säker på att han kan göra det. Saknaden känns helt enkelt för stor. Men med själ och hjärta går han ändå tillbaka till minnen och miljöer han inte tänkt på eller besökt under årtionden. Tillbaka till de trevande första ögonblicken, men också till den hemliga hjärtesorg som förde John och Elizabeth tillsammans.
Vare sig du möter familjen Baxter för första gången, eller om du har följt familjen i de tidigare böckerna i Försoningsserien, Förstföddserien och Gryningsserien, kommer Allt har en början att gripa tag, beröra och påminna dig om betydelsen av kärleksfulla familjeband
Det är ingen hemlighet att de som står oss allra närmast också kan såra oss allra djupast. När vi har upplevt svek bygger vi murar kring våra hjärtan för att skydda oss mot smärtan, men det är de där murarna som hindrar oss från att se nytt hopp, ta emot helande och känna kärlek.
Utifrån sina egna upplevelser visar pastorn och bästsäljande författaren Jentezen Franklin hur du kan finna styrka, mod och motivation att älska som om du aldrig blivit sårad.
Genom bibliska och nutida historier diskuterar han olika former av sår och besvikelser i relationer och svarar på frågor som: Varför ska jag lita på någon igen? och: Hur ska jag någonsin kunna förlåta på riktigt?
Låt inte andras gärningar styra hur ditt hjärta mår. Här hittar du allt du behöver för att riva ner dina egna murar, låta såren läkas, upprätta trasiga relationer och upptäcka kraften i ett öppet hjärta.
Om författaren:
Jentezen Franklin är huvudpastor i Free Chapel, och hans predikningar berör miljoner människor genom tv-programmet Kingdom Connection
I boken blandas erfarenheter från glesbygder och biktrum, observationer från gudstjänster och församlingsliv, historiska och internationella utblickar, altarbord och själavårdsbord. Med hjälp av ecklesiologin som raster närmar sig författarna själavården som ett centrum i kyrkans liv. Det gör det möjligt att urskilja väsentliga aspekter av kyrkans identitet, likaväl som det vidgar och fördjupar förståelsen av själavård.
Boken kan tillföra kreativa perspektiv till den som studerar, praktiserar och reflekterar kring själavård, samtidigt som den också fungerar som en god introduktion till forskningsfältet själavård och ecklesiologi.
Jonas Ideström och Gunilla Löf-Edberg (red.). Övriga författare är: Sven-Erik Brodd, Sara Jacobsson Grip, Leif Nordenstorm, Mikael Lundmark, Cecilia Wadstein.
Där människor är trygga med varandra tiger de om det oväsentliga och samtalar om det som betyder något. Då människor är otrygga med varandra är det säkrast att tiga om det väsentliga och prata om något löst och oviktigt.
Att skriva med en poetisk språkdräkt är att förvalta den kristna traditionen. Vi glömmer lätt att stora delar av Bibeln tillhör just poesins värld: Jobs bok, Höga Visan, Predikaren, Ordspråksboken, Klagovisorna och Psaltaren. Sammantaget handlar det om inte mindre än 248 kapitel."
Tommy Dahlman
Bättre än världens bästa bok är en underbar berättelse om en liten flicka som tar sig an omöjliga uppdrag, vilda äventyr och bortglömda trollkarlar. En bok om magi, fantasi och om kraften i berättandet
.
Allt på sprudlande rim och med finurliga illustrationer som får dig att le!
Marc Eastmond är en kreativitetsberoende formgivare från Göteborg som är rastlös och ständigt på jakt efter nya utmaningar. Sångare i ett antal band, manusförfattare till SVT:s ungdomsredaktion och nu också författare. De otaliga sagostunderna med de egna barnen är det som lett fram till boken som är Bättre än Världens bästa bok
Svenska kyrkan har på statens uppdrag huvudmannaskapet för begravningsväsendet. Det är uppdrag som väcker frågor och som med jämna mellanrum debatteras. Tanken med denna bok är att aktualisera några av de många och stora frågor som huvudmannaskapet väcker: Varför ska Svenska kyrkan ha hand om detta? Vilken kyrkosyn och samhällssyn ligger bakom de olika svaren? Ambitionen är att på bred front inom kyrka och samhälle lyfta begravningsfrågan för ett sansat och initierat samtal om för- och nackdelar med nuvarande system och skissa på möjliga vägar framåt.
"En del menar att Svenska kyrkan måste omfatta en majoritet av folket för att även fortsättningsvis vara folkkyrka. En kyrkotillhörighet under 50 procent skulle då innebära att hon inte längre är en folkkyrka. Det teologiskt motiverade folkkyrkobegreppet tar hänsyn inte till kyrkans storlek utan till att hon vänder sig med erbjudandet om evangelium till hela folket. Utifrån ett folkkyrkoperspektiv kan man alltså argumentera för att Svenska kyrkan ska fortsätta att anförtros uppdraget som begravningshuvudman även när samhället förändras och hennes medlemstal sjunker, eftersom hon har ett uppdrag att förmedla Guds nåd till alla människor." Ur Begravningsverksamheten och Svenska kyrkan