View as Tabell Lista

Artiklar 101-121 av 121

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Resarna
    Resarna
    Beskrivning
    Karin är arg. Så väldigt arg. För hur kan mamma och pappa bara bestämma att de ska flytta någon annanstans? Trots att de vet att hon lämnar sin bästa vän, deras härliga hus och den stora hemligheten. Eller vänta nu, hemligheten känner de ju inte till ... den stora mystiska hemligheten som bara hon och Maja vet om. Hemligheten som är både spännande och kanske lite farlig, men ändå så härlig. Den om att de kan resa i tiden ...

    Hemligheten började på kyrkogården, en mörk vinterkväll när hon och Maja var på väg hem. De hörde något och kanske såg de något också, men de visste inte vad. Senare gick Karin ensam tillbaka och smög in i kyrkan. Där hittade hon ett ark med ett meddelande till bara dem. Från den stunden börjar ett mystiskt äventyr där de träffar en speciell pojke och möter M och A och prinsessan och får ta del av ett omöjlig och fantastisk berättelse.

    Resarna är en spännande berättelse om många viktiga frågor, satta i Bibelns Egypten där vi får följa Mose och hans syster, Farao och den väldiga stora berättelsen om uttåget. Samtidigt speglar berättelsen Karins egna frågor kring svek, sorg och frihet, krig, hemligheter och förståelse för andra.

    Hur boken kom till med författarens egna ord: När jag var i 1012-årsåldern grunnade jag mycket på frågor som t.ex. varför det finns krig, om att svika eller bli sviken själv, att ha hemligheter, hur Gud är och vad som händer när en kompis plötsligt dör. De flesta, både barn och vuxna, tänker nog på liknande frågor. Jag prövade att "resa i tiden" ibland för att se hur det varit för andra i samma ålder som jag, men i andra tider och på andra platser. Jag funderade på om de hade andra frågor eller tänkte på andra sätt. Då dök äventyren upp i en historia som ständigt upprepar sig och som väcker både hopp, nyfikenhet och kanske ett och annat svar på frågorna. Så började boken om Resarna ta form!

    OM FÖRFATTAREN: Lillemor Högerås är leg.psykoterapeut, pastor i Equmeniakyrkan och barnsköterska. Hon är författare till åtta poesiböcker som tar upp existentiella frågor, en psykologibok om vår identitetsutveckling, två barnböcker och hon har medverkat i tre novellsamlingar. Lillemor är uppvuxen i Östervåla, Örebro och Västerås. Hon har sedan bott och arbetat bla på Öland och lever nu i Småland på en liten gård på landet ,utanför Misterhult, med sin man. Lillemor har fyra vuxna barn och är mormor och farmor till sex barnbarn.

    190,01 kr
  2. Sagan om den väldige Herr Bandorulli
    Sagan om den väldige Herr Bandorulli
    Beskrivning
    Hur ska de åtta kockarna lyckas mätta den väldige Herr Bandorulli? Han ropar ju bara på mera, och snart är katastrofen ett faktum!

    Det är tur att Ceasar Succé har en plan för att stoppa den väldige jätten.

    Han delar ju aldrig en smula med nån,

    vad finns det att säga till nån som är sån?

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  3. Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Beskrivning
    Följ med oss till Masai Mara i Afrika och träffa lejon, elefanter, giraffer, zebror, leoparder och många andra vilda djur som lever här på savannen. Vi kommer i precis rätt tid. Många av djuren har just fött sina ungar, och vi har chans att få se och lära oss mycket om hur de lever.

    Boken Simba kom första gången ut 1997. Den valdes då till Årets Pandabok för barn och ungdom av Världsnaturfonden. Det här är en omarbetad upplaga med till stora delar nytt bildmaterial.

    Röster om Simba:

    En godbit att läsa högt ur på sängkanten för vilken femåring som helst och för den som läser! Uno Nilsson, Bibliotekstjänst Ge boken Simba till era barn i julklapp! De kommer att tindra med ögonen. Mark Levengood Utsökta panoramafotografier, välskriven och lättfattlig. En guldgruva vid temastudier om Afrika. Elsie Runnö, Bibliotekstjänst

    Sven Zetterlund är en mångårig och kunnig naturfotograf. I sina barnböcker förmedlar han inte bara stor kunskap och passion för djur och natur, utan lyckas också fångat härliga, ömsinta och dråpliga situationer i djurens värld. Simba - Barnens bok om vilda djur i Afrika blev WWF:s pandabok 1997. Boken skrev han tillsammans med sin fru Ingegerd, som avled i en tragisk olycka 2002.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  4. Sista vägen hem
    Sista vägen hem
    Beskrivning
    Andra romanen i fristående serien om Prince Edward Islands stränder! En underbar berättelse om familjeband, tro, förlåtelse och om den slags kärlek som kan hela alla sår.

    När Eli Ross flyttade från Prince Edward Island för en framtid i hockeyligan NHL lämnade han en brusten familj bakom sig. Tio år senare är han utfattig och på väg tillbaka hem till en oviss framtid. Han vill ställa allting tillrätta, men hans mammas affärspartner gör det inte enkelt för honom.

    Violet Donaghy har under många år lagt ned hela sin själ på att få Elis mammas keramikverkstad att blomstra. Hon är som en i familjen, och ser inte framemot att ge den som sårade familjen en ny chans. Men när en kraftig brand i keramikugnen nära nog ödelägger verkstaden behöver hon all hjälp hon kan få för att rädda företaget.

    Kan två viljestarka personer tillsammans läka de brustna delarna? Eller kommer det förflutnas skuggor fortsätta jaga dem? Och hur kan något brustet bli helt?

    Liz Johnson är författare till fler än tio romaner, bl a den populära Prince Edward Island-serien (Semnos). Hon arbetar inom marknadsföring och bor i Phoenix, Arizona, men drömmer om att bo på Prince Edward Island.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  5. Skrivarklubben och Mystiska huset
    Skrivarklubben och Mystiska huset
    Beskrivning
    Det är någon där, väser Hedvig där vi står som förstelnade på min garageuppfart. – Det är någon i Mystiska Huset!

    Två hus bort, på andra sidan vägen, ligger det som vi ända sedan i våras har kallat för Mystiska Huset. När tanten som bodde där flyttat ut var alla persienner fördragna i fönstren. Men så en dag stod ett av fönstren i den stora villan lite, lite på glänt. Det kunde bara betyda en sak: Någon bodde i huset. Någon vi aldrig hade sett.

    Vem är det som bor i det mystiska huset? Vem är det som bankar mitt i natten? Och varför springer den där Johanna iväg så fort de kommer för att säga hej? Det tänker Hedvig och Alma ta reda på!

    Följ med Alma och Hedvig på ännu ett spännande äventyr. För man vet ju aldrig vad som händer när Skrivarklubben är på gång!

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  6. Slottsbranden : Vadstena
    Slottsbranden : Vadstena
    Beskrivning
    Det är sommarlov och Saga och Emil vill hellre bada än att följa med mamma till Vadstena klostermuseum.

    Det kanske blir superspännande, säger mamma.

    Ingen av dem anar hur spännande det kommer att bli.

    Mitt under rundturen upptäcker Saga och Emil att de förflyttats i tiden. Klostrets rum är utbytta mot stora slottssalar. Och istället för nunnor är det riddare de möter i korridorerna. Plötsligt ropar någon att elden är lös! Ska Saga och Emil hinna rädda pojken som sitter oskyldigt fängslad, innan lågorna når tornet?

    Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Slottsbranden besöks Vadstena. Äventyret utspelar sig på 1300-talet, då det fanns riddare i Sverige och då en brand skadade Folkungaättens palats i Vadstena. Ruinerna låg sedan gömda i 600 år bakom klostrets murar.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  7. Steg : en vandring i människans natur
    Steg : en vandring i människans natur
    Beskrivning
    Följ med ut i vårt svenska kulturlandskap, till platser där natur blivit till kultur - och kultur till natur.

    Detta är ingen traditionell guidebok som tar dig från en punkt till en annan. Istället är det en vävnad av berättelser och bilder som löper längs med gärden och fädrifter, mellan gods och gårdar, människor och möten, innovationer och förändring - över tid och rum.

    I arton essäer speglas landskapets förändring såväl som människans plats i tillvaron. Ett nätverk av korsande stigar mellan kultur och historia, där vandrarens rytm binds samman med det förflutna och nutid - tillhörighet med identitet.

    Vårt svenska naturlandskap är med sin rika natur och miljö i lika hög grad ett kulturlandskap - hävdat av generationer över tid. Där slagen från det övergivna stenbrottet ännu ekar i den svarta diabasen. Källans porlande minner om hur folk kom långväga för dess helande kraft. Och där marknadsplatsens köpslående och svordomar blandas med allmogens skratt och sorl. Tidsmarkörer som vittnar om de människor som en gång levde och verkade på den plats som styrde deras vardag som fest. Till mycket en svunnen tid - men där sedvänjor, traditioner och folktro lever kvar ända in i våra dagar.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  8. Titta en biskop, 10-pack
    Titta en biskop, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en biskop får de små barnen en bild av vad en biskop gör och att kyrkan finns i hela Sverige. Dela ut den till de små barnen för att de lättare ska känna igen sig när biskopen kommer på besök. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  9. Titta en biskop, 1st
    Titta en biskop, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en biskop får de små barnen en bild av vad en biskop gör och att kyrkan finns i hela Sverige. Dela ut den till de små barnen för att de lättare ska känna igen sig när biskopen kommer på besök. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  10. Titta en diakon, 10-pack
    Titta en diakon, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en diakon får de små barnen en bild av diakonens roll och det diakonala arbetet i församlingen. Dela ut den till de små barnen för att de ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en diakon gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  11. Titta en diakon, 1st
    Titta en diakon, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en diakon får de små barnen en bild av diakonens roll och det diakonala arbetet i församlingen. Dela ut den till de små barnen för att de ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en diakon gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  12. Titta en präst, 10-pack
    Titta en präst, 10-pack
    Beskrivning
    I pekboken Titta en präst får de små barnen en bild av en del av kyrkans verksamhet och prästens roll. Dela ut den till barnen i veckoverksamheten för att de lättare ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en präst gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    375,00 kr
  13. Titta en präst, 1st
    Titta en präst, 1st
    Beskrivning
    I pekboken Titta en präst får de små barnen en bild av en del av kyrkans verksamhet och prästens roll. Dela ut den till barnen i veckoverksamheten för att de lättare ska känna igen sig när de kommer till kyrkan och förstå vad en präst gör. Text av biskop Fredrik Modéus och humoristiska illustrationer av Maria Hall.

    Passar för barn 3-6 år. Säljs i 10-pack.

    45,00 kr
  14. Tro på dig själv!
    Tro på dig själv!
    Beskrivning
    En gång om året hölls en stor fest, en dag full av glädje och lek, alla trivdes som bäst!

    Följ med sengångaren Sam på en hjärtvärmande resa, när han gör sitt bästa för att ta reda på vad som gör honom speciell. Med hjälp av sina vänner hittar han till sin förvåning att svaret fanns inom honom själv hela tiden!

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  15. Troende vetenskapsmän : som gått till historien
    Troende vetenskapsmän : som gått till historien
    Beskrivning
    I vår sekulariserade västvärld anser många att det finns ett motsatsförhållande mellan tro och vetenskap. I denna bok beskriver Stig Hällzon sjutton troende vetenskapsmän som gått till historien för sina upptäckter. Deras livshistorier och livsgärningar visar med all tydlighet att tro och vetenskap visst går att kombinera. I många fall var tron en avgörande drivkraft för att upptäcka och förstå mer av Guds skapelse.

    “Jag tror tvärtom på en personlig Gud och jag kan säga med ett gott samvete att jag aldrig i mitt liv för en minut haft en ateistisk syn på livet.” ALBERT EINSTEIN

    ”Vi inte bara känner Gud genom Jesus Kristus allena, vi känner inte ens oss själva utom genom Jesus Kristus.” BLAISE PASCAL

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  16. Tygbok Jesus älskar mig
    Tygbok Jesus älskar mig
    Beskrivning
    De här prasselböckerna är inte bara mjuka och gosiga, de har färgglada och tydliga bilder också. Det gör att de passar perfekt för barn i de yngre åldrarna, 0-2 år.Inte nog med att de är sköna att hålla i, de prasslar också. Och om det lilla barnet skulle vilja bita i boken är det skönt att veta att den både är BPA- och giftfri.Det finns tre olika prasselböcker: Jesus älskar mig- berättelsen om det förlorade lilla lammet Min allra första jul- berättelsen om när Jesus föddes Min mjuka bibel- berättelser om Adam och Eva, Noa, Mose, David och Jesus
    130,00 kr
  17. Tygbok Min mjuka bibel
    Tygbok Min mjuka bibel
    Beskrivning
    De här prasselböckerna är inte bara mjuka och gosiga, de har färgglada och tydliga bilder också. Det gör att de passar perfekt för barn i de yngre åldrarna, 0-2 år.Inte nog med att de är sköna att hålla i, de prasslar också. Och om det lilla barnet skulle vilja bita i boken är det skönt att veta att den både är BPA- och giftfri.Det finns tre olika prasselböcker: Jesus älskar mig- berättelsen om det förlorade lilla lammet Min allra första jul- berättelsen om när Jesus föddes Min mjuka bibel- berättelser om Adam och Eva, Noa, Mose, David och Jesus
    130,00 kr
  18. Under och drömmar
    Under och drömmar
    Beskrivning
    BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  19. Vimmelbibeln
    Vimmelbibeln
    Beskrivning
    Vimmelbibeln är ett spännande koncept som lockar de små att leva sig in i bibelberättelserna. Sju bibelberättelser presenteras som stora panoraman med varm, inkännande och ibland underfundig framtoning. I ett myller av detaljer aktiveras barnen (ca 1-6 år) att söka sig fram genom berättelsen, scen efter scen på sidan. En enkel text som sammanfattar bibelberättelsen medföljer för högläsning. Boken omfattar skapelsen, Noas ark, Josef, Mose, David, Jesu födelse och tjänst, samt påskveckan. Boken är fin som barnpresent och för förskolor, söndagsskolor och annan barnverksamhet.
    100,00 kr
  20. Vördnad för Gud : upptäck hur en sund gudsfruktan förvandlar ditt liv
    Vördnad för Gud : upptäck hur en sund gudsfruktan förvandlar ditt liv
    Beskrivning
    I Vördnad för Gud inbjuder Bevere dig att ta en fräsch titt på vad det innebär att arbeta på sin frälsning med fruktan och bävan. Denna ofta bortglömda egenskap är den ovanliga vägen till ett tillfredsställande och fruktbärande liv. Här upptäcker du hur gudsfruktan …

    är helt avgörande för att få en nära relation med Gud. befriar oss från all annan fruktan och oro. renar våra innersta motiv och intentioner. leder oss till sann vishet, förståelse och kunskap. Vördnaden för Gud öppnar upp livet som han har tänkt för oss. Det är bara genom att utveckla och hålla fast vid den som vi finner friden, tryggheten och glädjen som många upplever som ouppnåelig. Gudsfruktan innebär inte att vi hukar oss i rädsla för Skaparen – den lyfter oss i stället till en högre nivå av liv som förändrar oss för alltid.

    John Bevere är en internationell talare och bästsäljande författare, känd för sin frimodiga och kompromisslösa inställning till Guds ord. John och hans fru, Lisa, har tillsammans grundat Messenger International – en organisation som arbetar för att resa upp kompromisslösa Kristi efterföljare som förvandlar vår värld. När han är hemma i Colorado, spelar han gärna kortspel med familjen, eller försöker övertala Lisa att börja spela golf.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-121 av 121

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå