View as Tabell Lista

Artiklar 301-394 av 394

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Prästen
    Prästen
    Beskrivning
    Hans mod täckte sin brors rädsla. Hans uppoffringar försonade folkets synd. Hans röst bar Guds ord.

    Mose delade Röda havet, men i hans skugga stod Aron. En man som för alltid symboliserar vår store överstepräst. Bli utmanad av denne trogna man vars historia vi aldrig får glömma.

    Prästen är berättelsen om Aron och bok ett i den populära serien Hoppets söner, om fem män som tyst förändrade evigheten.

    Som slavar i Egypten längtar israeliterna efter den befrielse som Gud lovat dem, men efter fyra hundra år ser det ännu inte ut som om befrielsen är nära. Men när Gud kallar Mose att stå inför farao, blir Aron indragen i en av historiens mest dramatiska händelser. Som talesperson för sin bror får Aron bevittna Guds storhet när han slår ner Egypterna och befriar sitt folk ifrån slaveriet.

    Boken innehåller ett djupgående bibelstudium, perfekt för personlig reflektion eller gruppdiskussion.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  2. Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Beskrivning
    Vad händer om krisen verkligen kommer? Vad är att preppa?

    Detta är ingen vanlig prepperbok, den vänder sig i första hand till dig som undrar om det verkligen är lönt att just jag preppar och i så fall hur?

    Författaren som till vardags är präst fokuserar inte bara på våra basala behov utan på de psykologiska faktorerna som hjälper oss igenom en kris liten som stor. Han delar frikostigt med sig av sina egna kunskaper och avvägningar, hur vi säkrar upp våra grundläggande behov. Även de inre behov och de existentiella frågorna som kommer till ytan under en kris. Framför allt handlar boken om att det alltid blir bättre om vi möter krisen tillsammans: i bostadsområdet, i bostadsrättsföreningen, i kyrkan, i idrottsföreningen, i kören, i arbetsgemenskapen, i familjen och så vidare det är där vi skapar de bästa förutsättningarna för att klara oss. Om vi förbereder oss rätt kan vi också hjälpa andra. Bokens ledord är: så överlever du, gör gott och sprider hopp. Välkommen till en annorlunda och hoppfull prepping .

    Jonas Ahlforn arbetar sedan 13 år tillbaka som präst i Svenska kyrkan. Inom sitt arbete har han mött många människor i kris samt varit jourhavande präst vid SOS 112. Han är även instruktör via Civilförsvarsförbundet för Hemberedskap i händelse av kris och krig, samt instruktör för Första hjälpen, brandkunskap samt utbildare för säkra barn och säkra seniorer. Genom tidningsartiklar och reportage är han känd som prepperprästen . Jonas är gift, har tre barn och bor med familjen i Örebro.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  3. Prinsen: Jonatan
    Prinsen: Jonatan
    Beskrivning
    Bok 3 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    Hans iver förde honom in i striden. Hans trofasthet gav honom ära bland sitt folk. Hans ödmjukhet ledde honom in i en vänskap med den man som skulle bli kung i hans ställe.

    David var en man efter Guds eget hjärta. Men det var modet och osjälviskheten hos hans bästa vän Jonatan som öppnade dörren till Davids styre. En man med heder och djup tro. Prinsen är historien om Jonatan och bok tre i den populära serien Hoppets söner om fem män som i tysthet förändrade evigheten. ”Den här novellen är kraftfull med karaktärer som känns i själen. Det här är en fantastisk berättelse om mod, trofasthet, sorg och stor glädje.” – Romantic Times

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    195,00 kr
  4. Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Beskrivning
    Mycket tidigt på morgonen vaknade jag av min fars skrik. Redan innan jag öppnade ögonen var jag klarvaken, men de arga männens ansikten gjorde mig vettskrämd. De var beväpnade med järnstänger, men konstigt nog fanns det en övernaturlig frid i mitt inre. Jag kände närheten till Jesus. ”Vi ska döda dig”, ropade de, skrek och svor. ”Idag är det slut med dig. Din sista stund har kommit.” De hade sett mig gå till kyrkan. Förbannelser och förolämpningar hälldes över mig medan järn­stängerna­ obarmhärtigt träffade min kropp med kraftiga slag. Långsamt tappade­ jag medvetandet och trodde att det nu blivit dags för mig att komma till himlen.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  5. Profeten Sakarja och hans bok
    Profeten Sakarja och hans bok
    Beskrivning
    Idag sägs allt oftare inom den akademiska världen och liberala kyrkosamfund att Gamla testamentet inte får läsas i ljuset av Nya testamentet. Det anses förtryckande mot judiska trosutövare att se Jesus som uppfyllelsen av gamla förbundets löften. Seth Erlandsson tillhör inte dem som slagit in på en sådan antikristlig väg. På ett uppfriskande, övertygande och trosstärkande sätt visar han hur Jesus Kristus är kärnan och stjärnan i Gamla testamentet och inte minst i profeten Sakarjas bok.

    Erlandsson har genom sin mångåriga forskning och pedagogiska förmåga de rätta förutsättningarna att vägleda läsaren genom Sakarjabokens fjorton kapitel. Det kan behövas eftersom profetens syner inte alltid är lättolkade. Vem är mannen bland myrtenträden? Och vad vill synen med kvinnan i tunnan säga? Dessa frågor och många andra blir besvarade i denna kommentar.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  6. Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Beskrivning
    Klimatkris, miljöförstöring, orättvisor, krig och nya kärnvapenhot kastar mörka skuggor över nuet och framtiden. Var finns en möjlighet att nås av hopp och inspiration till engagemang?

    Söndag efter söndag firar kyrkan gudstjänst. Den traditionella liturgin rymmer en radikalitet som vi har lätt att missa. Högmässan har en profetisk dimension. Med avstamp i bibeltexter, teologi från olika kyrkliga traditioner samt exempel från skönlitteratur och film, är Profetisk liturgi en inbjudan att reflektera över högmässan i en tid av överkonsumtion och klimatkris.

    »Jag skriver med hopp om att högmässan ska vara en plats, ett skeende, en händelse som utmanar och skakar om både den enskilda gudstjänstdeltagaren och gudstjänstgemenskapen, samtidigt som den skänker glädje och hopp. Och kraft till handling«, skriver Göran Lindström i bokens inledning.

    Göran Lindström har varit församlingspräst och arbetat som stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling i Uppsala stift.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  7. Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Beskrivning
    Psaltaren är bönboken framför andra, och har så varit i mer än tvåtusen år. Att be med Psaltaren är att dela böneord med Jesus och med Guds folk över hela jorden. Genom århundradena kom Kyrkan att finna böneord också i andra bibeltexter, detta psalterium innehåller ett urval av dessa cantica. Samtliga texter är uppställda för växelsång. Här finns noter till tio förenklade melodier samt förslag på psalmval och ordningar för bön vid olika tider under dagen tidebönen. Psalterium Bibeltexter för växelsång ges ut med förhoppningen att befrämja bönen, den enskilda och den gemensamma.
    240,01 kr
  8. Råg i ryggen
    Råg i ryggen
    Beskrivning
    Vi behöver ge råg i ryggen till alla som arbetar över religionsgränser, som verkar för fred och som engagerar sig för livet på planeten. Det var målet för den broderitävling som Svenska kyrkan utlyste. Tolv inspirerande citat var utgångspunkten och 66 kreativa broderier blev resultatet. Varför just broderier? Många av oss bär på minnen av korsstygnstavlor och snirkliga bonader från köksväggen eller församlingshemmet, med budskap som lågmält har påverkat under en hel livstid. Handarbeten som fått växa fram under timmar och dagar ger en särskild tyngd åt orden de illustrerar.

    I den här boken presenteras de tolv citaten tillsammans med korta reflektioner av lika många teologer. Broderier på allt från second hand-fyndade dukar till jeansjackor ger form och färg åt orden. Tillsammans visar de att vi lever i en värld av grannar.

    Med sitt stora format (21 x 21 cm) och extra tjocka papper har boken en lyxig känsla och passar utmärkt som presentbok!

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  9. Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Beskrivning
    Som ung var han en glödande revolutionär beredd att ta till våld i den politiska kampen. Men en dramatisk omvändelse förvandlade Georg Gustafsson (1899-1983) till en brinnande väckelseförkunnare. Människor i skaror samlades omkring honom, inte minst på grund av de märkliga helanden som skedde. Utan pengar men med stöd från betrodda personer köpte han Folkets hus i Värnamo och förvandlade det till ett pingstkapell. 1924 grundade han Värnamo Filadelfiaförsamling. I samband med hundraårsjubileet ger Libris ut denna samlingsvolym med Ivar Lundgrens båda uppskattade böcker om Georg Gustafsson, Georg Herrens revolutionär (1975) och Georg visionären (1984). Georg Gustafsson kom att förestå några av landets största pingstförsamlingar. Han blev en ledande förkunnare och bibellärare i hela Norden. Pingströrelsens arkiv rymmer tiotusentals brev från människor som vände sig till honom för att få stöd och hjälp och många av breven berättar om bönesvar. Ivar Lundgren skildrar på ett gripande och ytterst informativt sätt Georg Gustafssons liv, tjänst och fram- och motgångar. För unga och medelålders kristna, som inte tidigare känt till hans liv, ges här möjlighet till inblick i ett föredömligt liv ett utmanande exempel på sann efterföljelse. Teol dr Nils-Eje Stävare. Författare till avhandlingen Georg Gustafsson (Uppsala Universitet)
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  10. Ring honom in : den bidade Messias
    Ring honom in : den bidade Messias
    Beskrivning
    Ring honom in är boken om den länge bortglömda vers som avslutar Tennysons Nyårsklockan. Men i de skälvande sista sekunderna av 2019 öppnade Lena Endre via diktläsningen under nyårssändningen på SVT våra ögon för hela hemligheten. De som byggde vår moderna tid ville göra sig av med religiös vidskepelse. I över hundra år har radikala politiker och debattörer målmedvetet arbetat på Sveriges avkristning. De har varit lika okunniga om sista versen som Skansens publik. De har inte känt till första kapitlet i vår västerländska historia heller, hur Jesus Kristus dog för världens synder. Det var den bidade Messias som inledde Europas väg mot vetenskap och välstånd, mot tolerans, barmhärtighet och de internationella överenskommelser som kallas folkrätt och mänskliga rättigheter. Jesus Kristus, även om han förkastades av socialister och liberaler, är västerlandets grund. Detta avslöjades för mig under mitt livs resa, genom föräldrar och tidiga lärare och kolleger, men framför allt av kyrkokonstnären David Ralson, i brev och under samtalen i hans ateljéer. Anders Bylander är lärare i svenska och filosofi men har arbetat även på förlag, med läromedel och fortbildning. Han har fyra barn och sju barnbarn. Hans tidigare publikationer omfattar närmare tio utgivna titlar. Bl a En värld av himmelsk ljus (Semnos 2020).
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  11. Riter i kriser
    Riter i kriser
    Beskrivning
    Vilken roll spelar kyrkornas riter i krissituationer? Hur formas ritual och gudstjänst under omständigheter präglade av olyckor, pandemi, krig eller andra oförutsedda kriser på individ-, kyrko- och samhällsnivå? Dessa frågor utgör tema för årets volym av Svenskt gudstjänstliv: Riter i kriser. I årsbokens fem artiklar belyser sex författare på olika sätt såväl historiska som aktuella kriser och vad dessa inneburit för gudstjänstlivets språk, konst, musik och trosuppfattning, liksom för dess rituella praxis. Inte minst inbjuder fallstudiernas perspektiv på gudstjänstens anpassningar och fördjupade innebörd till reflektion och analys av gudstjänstlivet i vår tids stora kriser i form av världspandemi och krigsutbrott i Europa. Sist i årsboken följer en recensionsavdelning över ny litteratur inom liturgik, kyrkokonst, kyrkomusik och homiletik. Årsbok för Svenskt Gudstjänstliv årgång 97 / 2022
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  12. Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet
    Roten som bär dig : om Israel i Nya testamentet
    Beskrivning
    Det räcker med att nämna namnet Israel så reagerar folk på olika sätt. En av många svårigheter med att skriva en bok om Israel är just att ämnet är så komplext. Många nalkas ämnet med ett historiskt perspektiv och andra med ett politiskt.

    Den som läser sin bibel kan inte undgå ämnet. Men undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag. Författaren skriver lättförståeligt och inspirerande om Israels unika roll i Nya testamentet. Det går nämligen inte att bara förpassa Israel till Gamla testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv.

    Visar på kyrkans judiska rötter och argumenterar övertygande mot ersättningsteologin. Ger samtidigt en balanserad syn på vad vi kan veta om Israels roll i ändens tid.

    – Anders Gerdmar, rektor Skandinavisk teologisk högskola

    Hans genomgång av Israels roll i Nya testamentet ger läsaren en överskådlig bild av den judiska kontexten som Jesus och apostlarna levde i. ... en mycket fin och viktig bok som säkerligen kommer väcka många nya tankar och upptäckter, för fördjupad bibelförståelse, hos läsaren.

    – David Åhlén, tidningen Dagen

    Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bl a Så länge dagen varar, (Semnos 2020).

    210,00 kr
  13. Rytm - för dagar med mer bön
    Rytm - för dagar med mer bön
    Beskrivning
    Ulla Källs fjärde bok är en bruksbok för dig som vill sätta av mer tid till bön och reflektion, antingen vid stilla dagar eller när du vill skapa utrymme för mer bön i vardagen. Boken skapar en god rytm med sin växling mellan bibelläsning, reflektion och bön genom åtta utvalda teman. Varje tema belyses från olika sidor under två eller tre dagar. Här är allt tillrättalagt för mer bön, ensam eller tillsammans med andra. – Jag tänker att det vore fint om det runt om i församlingarna kunde ges en möjlighet till att få en »en smak av retreat» just där man bor, säger diakonen och retreatledaren Ulla Käll. – Så kanske steget att senare resa på retreat inte blir så stort? Ulla Käll är diakon, retreatledare, författare och musiker. I många år har hon besökt församlingar och grupper i Sverige och Norge för att leda samlingar kallade »Smak av retreat». »Många av oss har försökt, på många olika sätt, att förklara för vänner, för församlingen o.s.v., vad retreat är. Ibland når vi fram med orden, ibland inte. Det oslagbara är att få uppleva det, att få erfara hur Gud verkar i stillheten. Och det fina är att det kan ske, även om du inte riktigt vet, var du står i förhållande till tron och kyrkan.» Boken har tidigare varit utgiven i norsk översättning och tagits emot mycket väl i Norge. Illustrationer av Maria Mannberg. Danskt band.
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  14. Så mycket mer, så mycket större
    Så mycket mer, så mycket större
    Beskrivning
    Många förlorar sin tro i övergången till vuxenlivet eller så hamnar den i ett passivt pausläge. En av anledningarna kan vara att tron inte har bearbetats, fått substans och kunnat växa samtidigt som man har mognat på andra områden i livet, intellektuellt och personlighetsmässigt. Därför finns det ofta ett behov av bearbetning och fördjupning av trons grundstenar.

    Den här boken vill visa att Gud är större än våra bilder, bibeln är mer än en samling böcker som drar åt olika håll, den "stora berättelsen" är större än vi har förstått. Sören Perder tar upp grundläggande ämnen som: Bibelns röda tråd, vad är innebörden i skapelsen, syndafallet, Jesu födelse, död och uppståndelse med mera. Ett kapitel behandlar den kristna trons framtidshopp och ett annat den progressiva uppenbarelsen.

    Sören Perder är pastor och bibellärare. Han är medförfattare till Ledare i motvind, Andra Korinthierbrevet i kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB).

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  15. Samiskt kyrkoliv
    Samiskt kyrkoliv
    Beskrivning
    I den samiska kristna traditionen finns djupa brunnar att ösa ur. Här finns en förståelse för att spiritualiteten behöver ta sig kroppsliga uttryck och många hundra års erfarenhet av den livsnödvändiga respekten för skapelsen. Här finns också välsignelsen som en bärande grund i vardagen. Detta är en skatt som kan berika hela kristenheten.

    Bön, välsignelse och handling går hand i hand i samisk spiritualitet. Andligheten lever i det dagliga livet.

    I boken ger Birgitta Simma grundkunskaper om samisk historia, kultur, spiritualitet och traditioner. Hennes förhoppning är att församlingar, genom att få en större förståelse för samiskt kyrkoliv, ska bli bättre rustade att möta behoven av andliga rum där samer kan bära med sig sin identitet och kultur och på lika villkor bidra med sina kunskaper och erfarenheter.

    Birgitta Simma berättar också om Sápmi, de samiska språken, samerna som urfolk och förtryckt folkgrupp och om försoningsprocessen mellan Svenska kyrkan och samerna. Flertalet personer delar med sig av sina erfarenheter av att vara same idag.

    Boken är framtagen i samarbete med Luleå stift.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  16. Sånt som rör sig i huvudet : en "fylla i-bok" för tweens
    Sånt som rör sig i huvudet : en "fylla i-bok" för tweens
    Beskrivning
    Att prata om livet, både det som är positivt och det som är dåligt eller jobbigt, är viktigt för att må bra. Så hur skapar man utrymme för sådana funderingar hos tweens, alltså åldersgruppen 9–12 år? Sånt som rör sig i huvudet vill hjälpa till med detta, och låter läsaren fylla i sina tankar om bland annat sociala medier, känslor, familjen, kroppen och drömmar om framtiden. Svaren kan vara utgångspunkt för samtal, eller behållas privat för den som skrivit ner dem.

    I häftet finns korta berättelser om tio fiktiva personer, som tar upp olika utmaningar och möjligheter. Det ger ytterligare ingångar till funderingarna.

    Häftet är framtaget i samarbete med Suntprat, Equmenia.

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
  17. Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
    Skåne : nya perspektiv på gamla landskap
    Beskrivning
    "'Skåne - Nya perspektiv på gamla landskap' är en lågflygande, vilsam, vacker och intressant upplevelse. Perspektivet från ovan är få förunnat, men tack vare fotografen Ola Karlssons förtjänst kan vi alla njuta av det. Ola Karlsson ville visa Skåne på ett nytt och annorlunda sätt. Resultatet är lyckat." - Min Husbil i Sverige nr 3 2022.

    Följ med på en annorlunda fotografisk resa genom en av Sveriges mest natursköna regioner. Låt dig överraskas av hur fågelperspektivet förvandlar välkända landskap till abstrakta mönster där detaljerna ersatts av bärande linjer och där människans påverkan plötsligt kan kännas marginell. Skåne - nya perspektiv på gamla landskap är en bok fylld av storslagna vyer sedda från vinklar och positioner som det tidigare inte varit möjligt att fotografera från.

    Bilderna ackompanjeras av texter där en stor mängd historiska resenärer och betraktare ger sin bild av landskapet och dess natur. Det handlar om välkända turistmagneter som Kullaberg, Österlen och Falsterbo likaväl som mindre kända guldkorn och ganska vardagliga landskap där fågelperspektivet tillför nya dimensioner.

    Boken är generöst formgiven i extra stort format och trivs bäst framlagd och uppslagen där bilderna kan förändras i takt med att olika ögon ser och tolkar dem.

    Skåne - nya perspektiv på gamla landskap väcker både förundran och nyfikenhet på det landskap som Carl von Linné redan på 1700-talet förstod var något speciellt: Situationen av Skåne land är åtskillig.

    Ola Karlsson och Martin Borg har tidigare gett ut flera fotografiska böcker både tillsammans och var för sig. De senaste är Sydsvenska nationalparker (2019), Österlen (2019) och Blå Jungfrun (2016).

    315,00 kr
  18. Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Skapad skapare : essäer om att vara människa
    Beskrivning
    Hur blir en människa den hon är? Det är en av de stora olösta frågorna som i årtusenden drivit fram filosofiskt och religiöst tänkande. Samtidigt är det en fråga som i varje tid behöver ställas på nya sätt.

    I denna bok diskuterar teologen Patrik Hagman vad det är att vara människa utgående från en rad aktuella perspektiv: Vad gör sociala medier med oss? Vad gör vi när vi söker oss själva? Hur formas och förändras synen på manligt, kvinnligt och det som inte är någondera?

    Boken består av fristående essäer som ur ett teologiskt perspektiv, och ofta utgående från populärkulturella uttryck, undersöker det mänskliga livet i det samhälle vi nu lever i. Ett återkommande tema är att människan är skapad till att skapa sig själv, men att mycket går fel när detta blir ett individuellt projekt i stället för något som växer fram i en mänsklig gemenskap. Därför blir också kyrkan den arena där dessa frågor, kanske inte får sina svar, men hittar sin hemmaplan.

    Patrik Hagman är teolog och författare, född och uppvuxen i Finland, men nu verksam i Sverige.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  19. Skriv och må bra
    Skriv och må bra
    Beskrivning
    Skrivandet kan hjälpa oss på olika sätt i livet. Den här boken innehåller tips och övningar för att komma i gång med och utveckla skrivandet ur ett hälsofrämjande perspektiv. Med hjälp av skrivandet kan du bearbeta tankar, känslor och händelser. Du kan ha varit med om något själv eller så berörs du av allt som händer runt omkring. Du kan även skriva om vardagliga händelser och för att utvecklas som person.

    Skriv och må bra!

    Lousie Alvarsson är skrivpedagog och certifierad Write Your Self-vägledare. Hon handleder och håller kurser inom hälsofrämjande skrivande och har tidigare gett ut boken Skriv bara skriv tillsammans med Magnus Lersten, formgivare och fotograf.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  20. Smaka på Guds ord : bibelmeditationer till kyrkoåret
    Smaka på Guds ord : bibelmeditationer till kyrkoåret
    Beskrivning
    Vi kan höra och läsa en bibeltext många gånger utan att den når längre än till intellektet. För att komma på djupet i bibelordet behöver vi också möta det med våra känslor, vår fantasi och våra erfarenheter.

    Smaka på Guds ord innehåller bibelmeditationer i ignatiansk anda som vill hjälpa till med just detta. Det finns en meditation för varje dag i kyrkoåret, och den utgår från någon av dagens bibeltexter. Läsaren guidas genom texten och får reflektera över frågor för att lära känna Gud ännu djupare.

    28 personer från hela landet och från olika sammanhang bidrar med texter i boken.

    »Författarna till denna bok är del av en vitaliserande och hoppfull rörelse i svensk kristenhet, där en förnyad kärlek till Bibeln, i synnerhet evangelierna, är den förenande kraften«, skriver Peter Halldorf i sitt förord.

    245,00 kr
  21. Som en flod
    Som en flod
    Beskrivning
    FLODERNAS RESA ÄR INTE ALLTID LÄTT. DE MÅSTE VRIDA OCH VÄNDA PÅ SIG. ÄNDÅ RINNER DE PÅ.

    Den 4 juni 2019 njöt countrysångaren Granger Smith av en sista kväll med sina barn innan han begav sig till Nashville för CMT Music Awards och sin nästa turné. Medan han hjälpte sin dotter London med hennes gymnastik föll hans yngste son i deras pool. Granger gjorde allt han kunde för att rädda honom, men det var för sent. River drunknade och Grangers värld rasade samman. Dagarna, veckorna och månaderna efter Rivers död var en mörk och smärtsam resa för Granger. Varje gång han blundade återupplevde han den fruktansvärda händelsen i sitt inre, och varje gång han öppnade sin dator bombarderades han av kritik från människor som beskyllde honom för olyckan. Trots att han gjorde sitt bästa för att komma tillbaka till scenen med ett leende och en sång, var det bara en fasad. På insidan var han döende. Lyckligtvis var det inte så hans historia slutade. Och nu känner han ett kall att hjälpa människor över hela världen att hitta styrka, frid och hopp efter tragedier. Floder rinner inte av egen kraft, de flödar från sin källa. När vi försöker fortsätta på egen hand kommer vi inte att klara det, men när vi ansluter oss till den större källan kommer vi att finna styrkan och tron att fortsätta leva efter att vi upplevt förluster. Denna triumferande berättelse om nytt liv som föds ur döden kommer att inspirera varje läsare att leva som en flod.

    SANNINGEN ÄR DEN ATT ALLA HAR INRE SÅR - ÄVEN DE SOM VERKAR HA ALLT UNDER KONTROLL

    Livet är en scen för alla människor. I större eller mindre utsträckning spelar vi hela tiden teater, för sanningen är den att alla har inre sår – även de som verkar ha allt under kontroll. För min del var jag stadd i upplösning. Min båt höll på att sjunka, fast ingen visste hur djupt ner jag redan var. Om jag var oärlig mot er 2019, så är det något jag skäms för. Jag fick snart betala ett högt pris för att jag försökt blunda för min smärta och mitt inre kaos. Stormen fortsatte rasa. Dammen till min lilla damm hade en irreparabel spricka och vattennivån i floden fortsatte stiga.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  22. Som spridda sädeskornen : Perspektiv på nattvardens levda teologi
    Som spridda sädeskornen : Perspektiv på nattvardens levda teologi
    Beskrivning
    I många av Svenska kyrkans församlingar firas mässa en eller flera gånger i veckan. Nattvarden är i högsta grad både aktuell och angelägen – och den engagerar. Med anledning av en ny kyrkohandbok 2017 och ett biskopsbrev om nattvarden 2020 har såväl gamla som nya frågor väckts, och diskussionen om nattvarden har intensifierats. Inte minst har förhållandet mellan teologin i de nya normativa dokumenten och den levda teologin i församlingarna aktualiserats. Till detta samtal samlar den här antologin tolv skribenter från olika akademiska och kyrkliga traditioner för att ge perspektiv på nattvarden i Svenska kyrkan idag. Bokens kapitel behandlar exempelvis frågor om språk, musik, praktik, barn och delaktighet. Här diskuteras också nattvarden i förhållande till ämnen som ekumenik, klimat, diakoni och digitalisering. Historiska perspektiv blandas med analyser av nutida praktiker och teologiska nytolkningar för vår tid och framtid. Till synes spridda sädeskorn från den teologiska forskningen möts med utgångspunkten att nattvarden är central – för såväl kyrkan i stort som den enskilda gudstjänstfiraren.

    Medverkande: Teresia Derlén (red.), Judith Fagrell, Ulrica Fritzson, Elin Lockneus, Mattias Lundberg, Frida Mannerfelt (red.), Michael Nausner, Karin Rubenson, Carina Sundberg, Karin Tillberg, Andreas Wejderstam, och Johannes Zeiler.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 391,50 kr/st
    • Köp 10 för 369,75 kr/st
  23. Som till en gud : om Jesu gåta
    Som till en gud : om Jesu gåta
    Beskrivning
    Kanske är det så att ju mindre känd kristendomen blir i ett sekulariserat samhälle, desto mer upplevs den som exotisk och därför intressant. Den väcker nyfikenhet, den har återfått nyhetens behag

    Så resonerar Jean Paillard i sitt förord till det som blev hans sista försök att utforska Jesu gåta. Vad får en teologiskt och bibliskt lärd dominikan att långt upp i 90-årsåldern envetet tränga bakom allt som kan skymma kitschiga bilder, överlastade kyrkor, pompösa hederstitlar som Davids son, Människoson, Guds son ? Han vill inte bevisa något om den förbryllande profeten från Nasaret, skriver Paillard, men han vill veta: hur kom de första troende fram till sin övertygelse? Han vill få klarhet i hur det gick till i början, försöka skildra en mognadsprocess, hur en del av Jesu samtida undan för undan trodde sig ha kommit underfund med Jesu djupa identitet.

    Och sedan, tillägger Paillard, får min läsare själv dra sina slutsatser med sin intellektuella hederlighet i behåll .

    Jean Paillard inträdde i dominikanorden redan 1939 och utbildade sig till psykolog i Paris. När han sommaren 2016 avled i Stockholm hade han tillbringat 61 år i Sverige. Många läsare har fascinerats av hans böcker om Paulus (Paulus i ny dager) och Judas (Broder Judas), liksom hans upptäckarglädje när han i svensk skönlitteratur träffade på Jesus kamouflerad i djurgestalter. In i det sista arbetade han med Som till en gud, ett sista försök att med öppet och kritiskt sinne gå i direktkontakt med evangelierna. I manuset hade han antecknat att boken skulle tillägnas de tröskelnyfikna. På Libris har även utkommit Till det osägbaras lov (2001).

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  24. Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
    Spår av passion : järnvägen med det stora hjärtat
    Beskrivning
    Spåret mellan Hultsfred och Västervik har av en del kallats Sveriges mest kända smalspåriga järnväg. Det är åtminstone den längsta i hela Norden, dessutom byggnadsminnes-märkt samt med status som ett av Sveriges tolv industriminnen. Järnvägen, som varje år lockar 15 000 resenärer från Sverige och andra delar av Europa, drivs ideellt av entusiaster som med hårt arbete och brinnande engagemang lyckas upprätthålla en fullskalig tågtrafik. Smalspåret Hultsfred-Västervik har därför kommit att bli något mycket mer levande än en traditionell museijärnväg. Idag är det en stark turistattraktion och upplevelse för besökare.

    Utmed sträckan möts tåget alltid med värme och vänlighet. Det är tåget alla vinkar till och tar bilder av. Järnvägen sätter också positiva avtryck i bygden och visar hur människor som vill något, inte bara för sin egen skull utan även för samhället, omgivningen och bygden får ett varmt gensvar tillbaka.

    Kort sagt: Det är en järnväg med stort hjärta.

    I Spår av passion presenterar fotografen och skribenten Staffan Ekengren i bild och text ett nära och nutida porträtt av Nordens längsta smalspårsjärnväg och människorna runt omkring den. Det är en berättelse om hur passion och jävlar anamma gör järnvägen möjlig men också om hur den skapar glädje hos människor lokalt, nationellt och även internationellt.

    295,00 kr
  25. Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Stå ut med de andra : en bok om kärlek och enhet
    Beskrivning
    Går det att hålla samman gemenskaper och relationer trots stora skillnader? Kyrkor ska per definition vara gemenskaper av olikheter och är uppmanade att söka enhet för världens skull. Men det är ofta oerhört svårt. Finns det någon poäng med att fortsätta gemenskapen med dem som är väldigt olika oss, de som vi inte är överens med, de som vi tycker har fel? Går det att lösa konflikter och motsättningar på andra sätt än att klippa banden, kasta ut den som tycker annorlunda eller skapa en utbrytarkonstellation?

    I Stå ut med de andra ger teologen Sofia Camnerin både konkreta redskap och fördjupad förståelse för varför enhet och gemenskap behövs, både på det personliga planet och det allmänna, utan att upplösa skillnader – samtidigt som hon är väl medveten om vikten av att alltid skydda offret och att det ibland är nödvändigt att gå skilda vägar. Hon visar att arbete för enhet, helande och försoning i en värld av stora konflikter och motsättningar både är en yttre och en inre resa och att all förändring börjar inifrån och nedifrån, i våra egna hjärtan.

    Boken är hjälpsam för församlingar som funderar kring hur man är en öppen gemenskap för alla, för dem som står i motsättningar och konflikter och för dem som behöver stöd i att tillsammans med andra arbeta mot polarisering och våld. Men också för den enskilda läsaren som personligen kämpar med konflikter eller relationer, och i det behöver hjälp att urskilja när man ska hålla ihop eller gå skilda vägar och hur man ska nå försoning.

    Sofia Camnerin är teol.dr och pastor. Hon har unik erfarenhet av hur man fattar beslut och håller samman i extrema olikheter efter att ha suttit i ledningen för Kyrkornas världsråd under 16 år, varit med och lett tre samfund till en ny kyrka och nu arbetar som generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Hon har disputerat på en avhandling om försoning, är förälder till ett barn i behov av särskilt stöd och har skrivit flera tidigare böcker.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  26. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    • Köp 3 för 895,50 kr/st
    • Köp 10 för 845,75 kr/st
  27. Steg för steg Studiebibel
    Steg för steg Studiebibel
    Beskrivning
    Steg för steg Studiebibel har den kompletta bibeltexten från Svenska Folkbibeln och dessutom hela 640 färgsidor med nyhetsgrafik. Allt för att guida läsaren in i texten. Det är en bibelutgåva som, även internationellt, saknar motstycke. Grafiksidorna är skapade av Jonas Dagson – en rutinerad nyhetsjournalist, grafisk redaktör och illustratör som också är teologiskt skolad. Med sig i sitt mångåriga projekt har han tagit den grävande journalistens nyfikenhet och en pedagogisk vana från kvällspressen. Studiebibeln förklarar sammanhangen genom illustrationer, diagram, kartor och tabeller. Anders Parsmos teckningar bidrar med en dimension som vanlig nyhetsgrafik sällan uppnår. Även för omtvistade teologiska frågor bidrar grafiken med tolkningsnycklar vare sig det handlar om dopet, Jesu korsdöd eller kristet ledarskap. Många känner igen Jonas Dagsons nyhetsgrafik från tidningen Petrus och från bibelkommentarerna ”Steg för steg genom Gamla testamentet” och motsvarande bok för Nya testamentet. Det är gensvaret på dessa som banat väg för den nya studiebibeln. Steg för steg Studiebibel är en rik resurs för fascinerande fördjupning i Bibelns värld. Lättillgänglig för den vanliga bibelläsaren, faktaspäckad för pastorer och bibelskoleelever, en guldgruva för varje intresserad kristen.
    875,00 kr
  28. Stockens färd mot havet
    Stockens färd mot havet
    Beskrivning
    Andra världskriget rasar. Tyskarna har blivit inringade i Stalingrad kanske håller kriget på att vända. Sågverket på Svartvik har lagts ner, och Bricken har fått veta av doktorn att hon är på den sista resan. Men ännu kan hon hjälpa sina vuxna barn när de är i nöd. Att hjälpa den som flyr från våld i hemmet vet Bricken hur hon ska göra svårare är att göra något åt den djupa klyfta politiken skapat mellan hennes söner. Bricken och Elvira bor kvar i sitt järnspisrum, och det är fortfarande en plats mitt i livet. Men det förflutna kommer närmare på den sista resan, och Bricken samtalar inom sig med de människor som format hennes liv.

    Stockens färd mot havet är Vibeke Olssons åttonde och avslutande bok i serien om sågverksarbetaren Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger, Som ett träd i skogen och Som skuggan följer ljuset.

    "Vibeke Olssons trilogi förtjänar att bli klassisk. Det är ett stycke genuin arbetarhistoria." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

    Vibeke Olsson föddes 1958 i Stockholm och debuterade som 17-åring med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Vibeke har mottagit ett flertal priser. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Normanpriset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset och 2018 mottog hon ST:s och SCA Forests jubileumsstipendium.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  29. Stränder in mot ljuset
    Stränder in mot ljuset
    Beskrivning
    Ylva Eggehorn är en av vår tids mest kända och omtyckta poeter. I Stränder in mot ljuset samlas ett stort urval av hennes andliga lyrik - dikter om att ta livet och sin längtan på allvar. Hon debuterade som trettonåring med Havsbarn, men fick sitt stora genombrott 1970 med Ska vi dela. Åren som gått har gjort henne till en av samtidens mest lästa andliga poeter kanske allra mest känd för psalmerna Var inte rädd, det finns ett hemligt tecken, Kärlekens tid och millenniepsalmen Innan gryningen, tonsatt av Benny Andersson.

    Här har dikter från femtio års tid har lagts tillsammans i ett icke-kronologiskt samtal om livets stora frågor: om tro, kärlek, upprättelse, befrielse, mognad, dolda källor och en ny jord. Titeln är hämtad ur psalmen Var inte rädd den psalm som kanske mer än andra kommit att användas när sorg drabbar. I samband med tsunamikatastrofen sjöngs den på Phukets flygplats som avskedspsalm varje gång ett plan med svenska kistor lämnade och finns idag på en minnessten på platsen. Omslaget är formgivet av Lotta Kühlhorn. >p Ylva Eggehorn föddes 1950 i Stockholm. Hon är författare och poet och har skrivit många psalmer som finns i den svenska psalmboken, bland annat Var inte rädd, Innan gryningen och Kärlekens tid. På Libris har Ylva bland annat utkommit med böckerna Mannen som aldrig byggde en veranda, En helt annan sång, Kryddad olja och En vän från himlen, en återberättelse av Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  30. Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Syftet och välsignelsen med ditt arbete
    Beskrivning
    Är arbete en välsignelse eller förbannelse? Är det bara något nödvändigt för att överleva - eller är det mer ån så? Hur kan du få en vinnarattityd och lyckas i ditt yrke?

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  31. Syrien - att se sitt land med nya ögon
    Syrien - att se sitt land med nya ögon
    Beskrivning
    Plötsligt hördes ett fruktansvärt oljud. Ahmad gjorde som han blivit tillsagd - sprang nära intill en husfasad, slöt ögonen och höll sina händer för ansiktet. Hans övertygelse var att om han inte kunde se någon, så var det heller ingen som kunde se honom. Först när oljudet avtog öppnade han försiktigt det högra ögonlocket, samtidigt som han fortsatte att hålla båda händerna för ansiktet. Det han såg genom sina fingrar, skulle för all framtid förändra honom.

    Följ Ahmads livsresa från Syrien på en flykt, tills han kommer som ensamkommande flykting till Sverige, och vad som väntade honom i Sverige. Namnen på personerna och orterna är fingerade, ett önskemål från de medverkande. Boken är en verklighetsbaserad ögonvittnesskildring från några av de som flytt från området och kommit till Sverige, nedskriven av KG Larsson som gjort över 140 resor i Mellanöstern.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  32. Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Ta av dig korset och följ mig : om efterföljelse i en efterkristen tid
    Beskrivning
    Ett blomstrande ideellt engagemang berikar kyrkans verksamhet och ger livet mening. På så sätt har idealiteten en djupt teologisk grund från kyrkans begynnelse. Men med sjunkande medlemstal och krympande ekonomi har idealitet också kommit att bli en av kyrkans viktigaste framtidsfrågor Att släppa in fler människor i verksamheten kan kännas som att tappa kontrollen. Men kyrkan ska inte vara perfekt, den ska spegla vad det är att vara människa. Framtidens kyrka måste grundas på tillit i stället för kontroll. En breddad idealitet bygger nya relationer som i förlängningen kan motivera fler att stanna kvar eller gå med i kyrkan. Boken Idealitet i förändring berättar på ett lättläst, tillgängligt sätt om idealitetens roll och möjligheter inom Svenska kyrkan. Den beskriver det omställningsarbete som krävs av församlingen och innehåller handfasta tips och mallar, samtalsfrågor och utmaningar. Måste vi fortsätta med samma verksamhet? Om ja, kan verksamheten genomföras på nya sätt? Hur byggs en bra organisation för idealitet? Hur tillvaratas individuella kompetenser och nya idéer från nya ideella? Finns det utrymme för olika former av ideellt engagemang?

    Henrik Roos är kyrkoherde. Denna bok bygger på hans masteruppsats Idealitet och gudstjänstgemenskap i Svenska kyrkan och Boo församlings arbete kring ideellt engagemang och medarbetarskap.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  33. Ta hand om dig
    Ta hand om dig
    Beskrivning
    Ju tuffare tider, ju mer engagerade vi är i andra och ju högre tempo vi håller, desto viktigare är det att vi lär oss att ta hand om och lugna ner oss själva. När livet utmanar känner vi oss ofta stressade och otillräckliga. Plötsligt händer det där som vi inte trodde skulle hända oss.

    De goda nyheterna är att vi kan träna upp vårt psykiska immunförsvar så att vi lättare kan hantera motgångarna. Något som stärker själens muskler och hjälper oss att ta oss igenom livets utmaningar är det Cajsa Tengblad kallar självomsorg.

    I Ta hand om dig får du konkreta nycklar till ökad självomsorg, hjälp till balans mellan uppvarvning och nedvarvning och inspiration till hur du kan leva ett hållbart liv i enlighet med det som är viktigt för dig.

    Att ta hand om sig själv är en färdighet som vi kan öva på. Det handlar inte om egoboost, utan om en sund balans mellan självomsorg och omsorg om andra. Vi behöver andas in för att kunna andas ut. Om vi endast andas ut tar luften och vi själva slut.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  34. Tänk att jag får predika!
    Tänk att jag får predika!
    Beskrivning
    Fröjden, det är få möjlighet att brottas med bibeltexter. Att fundera på teologin, leta i vad andra har sagt om texten och att stava sig igenom den grekiska grundtexten – kan den möjligen ge mig någon ny nyans på ett eller annat ord och uttryck? Fröjden är också att tänka på sin församling och vår gemensamma värld – vad har den här texten med det att göra? Och så den stora fröjden. Att få fira gudstjänst, stå där i predikstolen, möta ansikten, kända och okända och dela Ordet. Kanske blir det rentav något samtal om predikan efteråt vid fikat. Eller nån gång senare när vi möts.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  35. The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
    The bok : om rock- och nöjesetablissemanget The Tivoli
    Beskrivning
    I snart 25 år har The Tivoli i Helsingborg varit ett nöjescenter för konserter och stand-up och en samlingsplats för en yngre publik. Verksamheten har varit utsatt för MC-krig, hotats av nedläggning, varit med om en flytt och en konkurs, men ändå rest sig igen. En av förklaringarna är passion. En hängivenhet för verksamheten och en villkorslös, närmast besatt kärlek till musiken och de sammanhang och möten som den skapar.

    25-årsjubileet firas med en omfångsrik, snygg och inspirerande bok om ett rockhak som varit mer än en plats för konserter, bland annat plantskola för artister. Boken innehåller unika fotografier och intervjuer av och med artister som The Sounds, Bryan Adams, Smith&Tell, Bob Hund, Staffan Hellstrand, Jill Johnson och Tomas Andersson Wij, och ståuppare som Henrik Schyffert, Thomas Pettersson och Carl Stanley. Boken rymmer affischerna och tidningsurklippen, de dimmiga och stimmiga minnen och givetvis foton av Sofieros internationella stjärnor som Leonard Cohen, Bob Dylan och Tom Jones.

    Boken ger historien om The Tivoli, berättad framförallt av Hasse Hans Gösta Jönsson och är en angelägenhet inte bara för musikälskaren utan för alla som har ett intresse av populärkulturens roll i ett vidare samhällsbygge.

    Åke Högman, skribent som skrivit för tidningar som Café, MJ, Intrig, Sydsvenskan, Journalisten, Gourmet och Magasinet Skåne, har tidigare gett ut fyra romaner och är även musiker.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  36. The Chosen: Jag har kallat dig vid
    The Chosen: Jag har kallat dig vid
    Beskrivning
    En roman baserad på säsong ett i den kritikerrosade tv-serien The Chosen

    Hur var det att möta Jesus ansikte mot ansikte? Hur skulle han ha fått dig att känna och hur skulle han ha förändrat ditt sätt att se på Gud? Skulle han ha vänt upp och ner på din värld?

    Res tillbaka till det första århundradets Galileen och se hur han förvandlade tillvaron för dem han kallade att följa honom. Upplev livet och kraften i den perfekta människan, Guds son, som du aldrig har upplevt dem förr – genom ögonen på vanliga människor, precis som du.

    Jerry B. Jenkins, författare till många bestsellers på New York Times topplista, berättar i denna bok den mest fantastiska historia som någonsin skildrats – den om Jesus liv. Baserad på den hyllade serien The Chosen får vi uppleva den kända berättelsen på ett nytt och fräscht sätt.

    “Vilket fantastiskt sätt att levandegöra evangeliet och utforska den påverkan Jesus hade på dem som kom i kontakt med honom. Och vilken underbar uppmuntran för dem av oss som idag hungrar efter hans livsförvandlande närvaro. Jag rekommenderar varmt både serien och boken för var och en som längtar efter att uppleva hans förvandlande kärlek på djupet.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  37. Tid med Gud: Dag för dag genom Bibeln . del 1.
    Tid med Gud: Dag för dag genom Bibeln . del 1.
    Beskrivning
    Att vara kristen är inte en färdighet som man lär sig, som att snickra eller binda buketter. Det är inte heller ett livsstilsval, som vilka kläder man bär eller vilka människor man väljer att umgås med. Det handlar om att ha en verklig relation med den levande Guden genom hans Son, Jesus Kristus. Bibeln säger att den relationen är som ett äktenskap. Det är viktigt att börja med det här eftersom många kristna ser den dagliga bibelläsningen som en plikt eller sträng andlig övning. Att läsa Bibeln blir till ytterligare en sak som ska klämmas in i en hektisk vardag. Men i Bibeln talar Gud till oss. Där berättar han för oss vad han tänker, vad han vill med våra liv och vad han har för planer för världen. Och viktigast av allt: där får vi veta vad Gud har gjort för oss när han sände sin Son, Jesus Kristus, till världen. I Bibeln låter Anden oss få se Jesus och förvandlar oss när vi ser hans härlighet. Med en bibeltext varje dag, kommentarer och goda råd som hjälper dig på traven vill vi inspirera dig att hitta en fast rutin för att umgås med Gud. Den dagliga bibelläsningen och bönen kommer att fördjupa din gudsrelation och ge dig kraft och uppmuntran på din vandring med Herren. I den här boken går du igenom: En introduktion till Bibeln samt Jona med Tim Thornborough och Phil Galaterbrevet och Domarboken med Timothy Keller Mika med Stephen Um Johannesevangeliet med Christopher Ash Rut med Tony Merida Första och Andra Samuelsboken med Tim Chester Brevet till Titus och Judas brev med Mark Meynell Predikaren med Robin Ham Hebreerbrevet med Marcus Nodder Jakobs brev med Sam Allberry
    • Köp 3 för 288,00 kr/st
    • Köp 10 för 272,00 kr/st
  38. Tidegärden i kyrkotraditionerna
    Tidegärden i kyrkotraditionerna
    Beskrivning
    Tidegärden är vid sidan av mässan kyrkans huvudsakliga gudstjänst- och böneform. Alltsedan äldsta kristen tid har sjungandet eller läsandet av Psaltaren varit en del av fromhetslivet. Från senantik och tidig medeltid har veckans och kyrkoårets tidegärd utgjort ryggraden i både klostrens, kyrkornas, den privata fromhetens och den kristne individens gudstjänstliv.

    I väst har benediktinregeln från 500-talet, i vilken en sådan ordning för tiderna stadfästs, därför i modern retrospektion ibland kallats västerlandets viktigaste dokument även i bredare kulturhistorisk mening. Trots sin avgörande betydelse i människors liv genom seklerna har tidegärden haft en långt krokigare väg inom svenskt kyrko- och samhällsliv än mässan. Denna volym behandlar i ett antal vetenskapliga bidrag tidegärden ur olika aspekter.

    Här finns perspektiv från 1500-talets första tideböcker på svenska språket, via den skepsis med vilken gudstjänstformen senare under sekler kom att betraktas och dess därpå följande återupplivande under 1900-talet. Vidare belyses dagens läge med ett oväntat uppsving av digital, interaktiv tidegärd med tekniska hjälpmedel och oväntade ekumeniska strömningar mellan gamla och nya kyrkotraditioner. Sist i årsboken följer ett femtontal recensioner av nyutkommen litteratur inom liturgik, homiletik, kyrkokonst och kyrkomusik.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  39. Tidens tecken
    Tidens tecken
    Beskrivning
    Den fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut?

    David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem. Detta är hans femte bok på svenska.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  40. Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Till de utsattas försvar : om min match i den svenska åsiktskorridoren
    Beskrivning
    Advokaten Ruth Nordström blev känd för en bred allmänhet när hon försvarade den kristna barnmorskan Ellinor Grimmarks rätt att följa sitt samvete och inte medverka vid aborter. Samvetsfrihet är en mänsklig rättighet i över 40 europeiska länder men inte i Sverige. Det mediedrev som drabbade Ruth och hennes klient blev hänsynslöst. Ändå vågade de stå emot den svenska åsiktskorridoren.

    Här berättar Ruth själv för första gången om det uppmärksammade barnmorskemålet, men också om kampen för kvinnors rättigheter, om vänskapen med Sveriges Moder Teresa, Elise Lindqvist, och om tron som bär genom allt. Vi får följa med bakom kulisserna i Ruth Nordströmsarbete för hemlösa, papperslösa och för kvinnor och barn som blivit offer för trafficking.

    Det kräver mod att bekämpa orättvisor, att våga möta mörkret och tända ljus.Men vi kan vi alla tända ljus omkring oss. Genom att ge små glimtar av kärlek och se varje människa som vår medmänniska, kan vi möta dem med värdighet och respekt och tända en gnista av hopp , skriver hon om sina innersta drivkrafter som advokat där hon arbetar för att ge utsatta människor en röst och få sin sak rättvist prövad.

    I framtiden, närhistorien om den här eländiga eran skrivs,kommer Ruth Nordström bli ihågkommen som en av Europas lysande förkämpar för samvetet.

    Sohrab Ahmari,opinionsredaktör,New York Post

    Ett ytsnitt ur svensk samtid som visar att vårt offentliga samtal är starkt reglerat och försett med straff skalor och hårda påföljder för den som tycker fel. Att Ruth Nordström tagit sig igenom detta är en bedrift av såväl intellektuell som själslig kvalitet. Det arbete som juristjouren gör i S:ta Clara kyrka är ovärderligt. Skickliga jurister i kombination med genuin medmänsklighet sånt gör skillnad.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  41. Tillbaka till början
    Tillbaka till början
    Beskrivning
    Upplevelser och händelser från åren då jag med min familj bodde i Israel ...

    Kom med på en riktig upptäcktsfärd utifrån det judiska folkets och Israels historia. Jag delar de stora penseldragen från en historisk tid och in i framtiden för det judiska folket och församlingen.

    Jag insåg, när vi bodde i Israel, att min kunskap verkligen var knapphändig. Under flera år har jag arbetat mig igenom historia. Det blir både vardag, fest och högtider, men främst den profetiska linje jag ser i historien. Boken bygger på blogginlägg, dagboksanteckningar, reseskildringar och rena faktatexter.

    Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV programmen Hela Kyrkan Sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner. Tillsammans med sin make Curt har hon fyra vuxna barn och sex barnbarn.

    • Köp 3 för 279,00 kr/st
    • Köp 10 för 263,49 kr/st
  42. Tills vinden vänder
    Tills vinden vänder
    Beskrivning
    Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Hennes uthållighet sätts på prov även på andra sätt. Kommer Agnes finna modet och tilliten när tillvaron skakas? Första världskriget fortsätter rasa och Nathanael har tagit värvning. Han och Agnes möts på nytt när han får permission och reser till sommarhuset i Borgholm. Är de redo att ge varandra en ny chans och våga satsa på kärleken oavsett vad framtiden kan bära med sig?

    Elise kämpar för att få tillvaron att gå ihop. Saknaden efter Alessandro som försvann spårlöst för ett par år sedan får Elise att tänka tillbaka på hur de möttes i Paris 1912. De tillbringade några veckor i Bretagne med sina konstnärsvänner och upptäckte att de trots alla olikheter var kära. 1914 skilde kriget dem åt och Elise försöker acceptera att mannen hon älskar antagligen aldrig kommer tillbaka. Det förflutna gör sig också påmint när en person som Elise hoppats att aldrig mer behöva träffa återvänder till bygden. Det tvingar henne att ta itu med skammen och smärtan hon försökt glömma. Kan hon förlåta och dessutom offra allt för att få behålla Lexie och föräldrahemmet?

    Tills vinden vänder är sista delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. Livets alla svårigheter ställs mot hoppet och tron på en ljus framtid. Sårbarhet och helande skildras medryckande i berättelsen om vännernas längtan efter gemenskap och förståelse. Det är en kärlekshistoria om att försonas och släppa kontrollen genom att vila i tilliten

    Angelica Victorin är frilansjournalist och skriver livsberättelser i tidningen Junia. I hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  43. Tillsammans är vi Svenska kyrkan
    Tillsammans är vi Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Svenska kyrkans verksamheter bygger på kompetenta, engagerade och ansvarstagande medarbetare. En del medarbetare har uppdrag som ideella, några som anställda och ytterligare andra som förtroendevalda. Oavsett roller, behövs alla i Svenska kyrkan. Det gemensamma uppdraget är att på olika sätt tjäna människor, förmedla hopp och dela berättelsen om vad kyrkan är och gör.

    Alla organisationer behöver goda ambassadörer. Det bygger på att anställda och frivilliga medarbetare känner stolthet och lojalitet. Att de värdesätter det som organisationen står för och gör. Boken Tillsammans är vi Svenska kyrkan syftar till att alla medarbetare ska kunna känna sig trygga i sitt uppdrag och bli ännu bättre ambassadörer. Boken beskriver grunderna i Svenska kyrkans tro och grundläggande uppgift, men också kyrkans historia och organisation. Den berättar om Bibelns och psalmbokens betydelse, kulturarv och traditioner. Förhoppningen är att alla medarbetare ska ha nytta av boken – oavsett kyrklig bakgrund, roll eller utbildningsnivå. Varje kapitel har frågeställningar som kan diskuteras i grupp eller användas för individuell reflektion. Redan de första kristna församlingarna beskrevs som olika byggstenar i ett och samma bygge och mångfalden är viktig än idag. De människor som är engagerade i Svenska kyrkan har alla möjliga bakgrunder, ideologier och politiska inriktningar. Det är genom deras unika livshistorier och olika perspektiv som dagens och framtidens kyrka formas. Tillsammans är vi Svenska kyrkan grundar sig i ett utbildningsmaterial och är skriven av Lars Björksell, kyrkoherde, Maria Jälmsjö, diakon och Ulrika Widepalm, pedagog och verksamhetsutvecklare.

    • Köp 3 för 204,00 kr/st
  44. Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Beskrivning
    ATT VÄXA UPP i dagens komplicerade värld är inte lätt. Som ung kristen ställs man inför svåra frågor som kan göra det jobbigt att följa Jesus. Varför kan vi inte bara enas om att all kärlek är bra kärlek? Vem bryr sig om du är kille eller tjej? Hur kan man tro att Bibeln är sann?

    Författaren vill hjälpa unga kristna och andra sökare att förstå dagens värld och inse vilken skatt vi har i Jesus Kristus. En underbart intressant, spännande och lättläst bok!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  45. Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Tio frågor som alla unga bör ställa (och besvara) om kristen tro
    Beskrivning
    ATT VÄXA UPP i dagens komplicerade värld är inte lätt. Som ung kristen ställs man inför svåra frågor som kan göra det jobbigt att följa Jesus. Varför kan vi inte bara enas om att all kärlek är bra kärlek? Vem bryr sig om du är kille eller tjej? Hur kan man tro att Bibeln är sann?

    Författaren vill hjälpa unga kristna och andra sökare att förstå dagens värld och inse vilken skatt vi har i Jesus Kristus. En underbart intressant, spännande och lättläst bok!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  46. Tio liv : hur Jesus möter och bemöter den som är sjuk
    Tio liv : hur Jesus möter och bemöter den som är sjuk
    Beskrivning
    I Nya testamentet läser vi om oväntade, spännande samtal och situationer när Jesus mötte med människor. Hur agerade dessa människor, som led av sjukdom, när de var runt Jesus? Vad sa de till honom, och hur såg han på deras livssituation? Men kanske viktigast av allt: Vad gav han för svar på deras frågor?

    Joel Backman skriver om tio människors möten med Jesus från bibelns texter när han söker efter svar på frågorna kring helande.

    Finns det hopp för den som är sjuk? Kan – och vill – Jesus fortfarande hjälpa människor till hälsa och läkedom? Helande handlar nämligen inte främst om teologi, utan om den människa som lider och som söker hjälp av Jesus idag. Joel Backman är pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Eskilstuna, där han också lever tillsammans med sin hustru och deras tre barn. Joel är en uppskattad talare och skicklig skribent som regelbundet medverkar som krönikör i kristna tidningar. Han är även författare till böckerna Guds nåd sådan den verkligen är och Lev generöst!

    ”Med en själavårdande djup förmåga leder Joel oss in i evangelierna. Han lyfter fram olika människor på ett sådant sätt att de blir levande för oss och kan ge hjälp i vårt eget sökande efter hälsa. Beskrivningarna blir så levande att det känns som om det är grannen eller närmaste vännen som berättar.” Linda Bergling, Församlingen Arken

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  47. Tjolöholms slott : en sagolik historia
    Tjolöholms slott : en sagolik historia
    Beskrivning
    En bok om Tjolöholm är en bok om arkitektur och inredningskonst. Men det är också en bok av berättelser. Få platser i Sverige kan bjuda på så många fascinerande och fängslande berättelser som Tjolöholm. De löper genom tid och rum - från 1800-talets mitt till 1960-tal. Från Skottland till Fjärås och Ceylon. De återger tidsanda och idévärld i ett Sverige som utvecklas från bondesamhälle till industrisamhälle med obändig framtidstro. De handlar om byggnadskonst och hantverk på högsta nivå i en magnifik anläggning som är en fulländad blandning av svensk nationalromantik och den brittiska arts & crafts-stil som i dag åter kommit i ropet.
    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  48. Trädgårdens Gud
    Trädgårdens Gud
    Beskrivning
    ”Om jag var tvungen att koka ner det hela skulle jag säga så här: Jag vill använda mina gåvor för att berätta sanningen och berätta den så vackert jag kan.” Andrew Peterson

    Det finns en stark biblisk koppling mellan människor och träd. De kommer båda från jorden och är tillsagda att bära frukt. Faktum är att trädrelaterat språk så ofta används på människor att det är lätt att missa. Oavsett om vi pratar om släktträd, att så frön i tanken hos andra, är rotade på en plats eller bär frukt, så är det svårt att förneka att träd betyder någonting, teologiskt sett.

    Den här boken är på många sätt en memoar, men den är också ett försök att få läsaren att se hur Guds härlighet lyser genom hela hans skapelse.

    Den prisbelönte författaren och låtskrivaren Andrew Peterson delar i den här boken med sig, så ärligt som han bara kan, av en berättelse om barndom, sorg, försoning och fri genom att gå genom en skog av minnen. Han litar på att genom att berätta sin historia så kommer även du att möta din. Förhoppningsvis kommer du, precis som Andrew, att se att trädgårdens Gud är och alltid har varit närvarande, arbetat och behållit det han älskar. Ibland planterar han, ibland beskär han, men i sin godhet tänker han skörda en skörd av rättfärdighet.

    Om författaren Mångsysslaren Andrew Peterson är inte bara en författare utan även en prisbelönt musiker och låtskrivare och är grundare till Rabbit Room (ett forum för andra kreatörer).

    Den röda tråden i allt han gör är kärleken till Kristus och hans rike, hans tro på berättelsens och konstens kraft och hans behov av familj och gemenskap.

    Andrew är gift med Jamie och tillsammans med sina tre barn bor de i Warren, söder om Nashville.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  49. Tre kungar
    Tre kungar
    Beskrivning
    Till skillnad från alla andra i spjutkastandets historia visste David inte vad han skulle göra när ett spjut kastades mot honom. Han kastade inte tillbaka Sauls. Inte heller skaffade han sig egna spjut som han kastade. Det var något annorlunda med David. Allt han gjorde var att ducka. David blev aldrig träffad, men han lärde sig en väl dold hemlighet. Tre saker som skyddade honom från att bli träffad. Ett: han lärde sig aldrig något om den ädla konsten att kasta spjut. Två: han höll sig undan för alla spjutkastare. Tre: han lärde sig att tiga. På så sätt kom spjuten aldrig att träffa honom, inte ens om de skulle ha genomborrat hans hjärta.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  50. Trilogi.  Den Gud som finns till ; På flykt från förnuftet ; Gud finns och han har talat
    Trilogi. Den Gud som finns till ; På flykt från förnuftet ; Gud finns och han har talat
    Beskrivning
    Francis Schaeffer (1912–1984) är en av efterkrigstidens främsta kristna tänkare. Hans unika insikt i den moderna människans sökande efter sanning, skönhet och mening gör honom till en profet också för vår tid.

    De tre inflytelserika böckerna i denna trilogi har starkt bidragit till dagens våg av kristen apologetik och utgör ett bestående bidrag till det kristna tänkandet.

    Ur Stefan Gustavssons inledning: ”För mig är det en mycket stor glädje att vi äntligen har Francis Schaeffers böcker Den Gud som finns till och På flykt från förnuftet i ny, fin språkdräkt och att vi för första gången har Gud finns och han har talat på svenska. Schaeffers trilogi – hans tre grundläggande apologetiska verk – har sedan de skrevs haft ett stort inflytande och har på ett avgörande sätt påverkat tiotusentals människors liv, inklusive mitt eget. Det kommer hans böcker fortsätta att göra.”

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  51. Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
    Tro ditt hjärta om gott : om gudsbild och människosyn
    Beskrivning
    Livets stora gåva till en människa är att vara någon och att successivt bli till som den person hon är. Ändå lever många med en känsla av att vara ingen, präglade av en envis lögn: Du ska inte tro att du är någon. Du ska veta att du är någon! I Guds ögon har var och en sitt värde, sin skönhet. Innanför trasighet och fruktan finns en helighet, en ton av den kärlek som frambringat världen. Att se med Guds ögon är att se förbi ytan in till en kärna av gudomlighet.

    Tro ditt hjärta om gott är en varm röst mitt i vår tids krav på effektivitet och likformighet, en moteld mot föraktet för svaghet och avvikelser. I Margareta Melins texter glöder en tro på kärleken som människans djupaste identitet.

    Boken är en av Margareta Melins mycket uppskattade böcker och nu kommer den i en nyutgåva med nytt omslag. Bland hennes övriga böcker kan nämnas Vara i bön utan att be om något och Förlåta och bevara sitt hjärta.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  52. Tro hopp och strävan : Gudsriket som tröst och motiv för handling
    Tro hopp och strävan : Gudsriket som tröst och motiv för handling
    Beskrivning
    Redan nu men ännu inte. Kristen tro bär på ett löfte och ett hopp om att Gud fortsatt verkar med sin skapelse. Och detta handlande kan vi ana glimtvis. Tanken ger tröst och kraft att kämpa vidare men den är också utmanande. Uttrycket redan nu men ännu inte pekar samtidigt framåt. I kristen tro finns också ett löfte och ett hopp om att det som nu är sakernas tillstånd inte kommer vara så för alltid. När Guds rike bryter in helt och fullt ska en ny världsordning etableras, outgrundlig för oss här och nu, men som står i kontinuitet med Guds tidigare handlande. >p> Vad betyder det att leva i denna spänning mellan den värld som nu är och den som ska komma? Hur ska vår roll i världen här och nu se ut? Vad betyder våra handlingar och vårt sätt att leva i ett eskatologiskt perspektiv? För att få ett grepp om synen på dessa viktiga frågor bad Svenska kyrkans teologiska kommitté ett antal stiftsteologer och deras kollegor att diskutera detta. Svaren delgavs sedan ett antal forskare som fick bearbeta frågorna utifrån sina respektive forskningsfält. Resultatet blev denna bok där exegetiska, kyrkohistoriska, etiska och teologiska resurser bidrar till en fördjupad reflektion över framtidsfrågorna i vardagen i kyrka och samhälle.

    För att hantera en framtid som på många sätt ter sig dyster och övermäktig, behöver det finnas röster som ingjuter mod och motverkar hopplöshet. Kristen tro och tradition kan härbärgera den komplexitet som det innebär att vara människa tillsammans med andra och i relation till jorden, där allt som sker i nuet samtidigt är en rörelse mot det som ska komma.

    Författare: Lovisa Nyman, forskare vid Centrum för teologi och religionsvetenskap vid Lunds universitet (red), Johanna Gustafsson Lundberg, docent i teologisk etik vid Lunds universitet (red), Fredrik Lindström, professor emeritus i Gamla testamentets exegetik vid Lunds universitet, Björn Vikström, professor i systematisk teologi, Åbo universitet, Werner Jeanrond, professor emeritus i systematisk teologi vid universitetet i Oslo, Michael Nausner, forskare i systematisk teologi på Svenska kyrkans enhet för forskning och analys, Elisabeth Gerle, professor emerita i etik vid Lunds universitet och Thomas Ekstrand, docent i systematisk teologi vid Uppsala universitet.

    Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  53. Tron, bönen och sakramenten : Swebilius utläggning
    Tron, bönen och sakramenten : Swebilius utläggning
    Beskrivning
    År 1689 skrev ärkebiskop Olaus Swebilius (16241700) den första normerande katekesutläggningen för Svenska kyrkan. Under två månaders intensivt arbete färdigställde han ett teologiskt mästerverk som under århundranden har haft oöverskådlig betydelse för vårt lands andliga mentalitet. Tron, bönen och sakramenten är även i dag en dörr in till den kristna trons rikedom. Här ges en kristocentrisk, trinitarisk och sakramental utläggning av den kristna trons centrum; ett grundläggande sammandrag av Svenska kyrkans tro och bekännelse. Den återges på nutida svenska med interfolierade kommentarer av Johan Herbertsson (f. 1975) präst och forskare vid CTR, Lunds universitet.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  54. Trots allt : när blåklockorna blommar i öknen
    Trots allt : när blåklockorna blommar i öknen
    Beskrivning
    Vissa dörrar öppnas brutalt. Som den där kvällen när Elisabeth Malm sprang mot utgången efter föreläsningen. Den smällen skulle förändra hennes liv.

    Vad som först verkade som en tillfällig olycka stängde obevekligt vägen till fortsatt yrkesliv under de kommande åren. Mer skulle följa, både av nya olyckshändelser och omtumlande inre resor i ett nytt landskap.

    Den osannolika berättelsen om hur en förlust kan öppna nya dörrar är skriven i ett samspel mellan journalisten Malina Abrahamsson och psykoterapeuten Elisabeth Malm, gift med Magnus, mamma till fyra barn och farmor till fem barnbarn.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  55. Trots paragraf 6
    Trots paragraf 6
    Beskrivning
    ”’...på grund av synd...’ skiljdes två medlemmar från församlingen.” Betelförsamlingens protokoll från församlingsmötet den 8 augusti 1937, paragraf 6.

    De två som skildes från församlingen var mina blivande föräldrar. Efter att jag blev född i november, var mina föräldrar välkomna att åter bli medlemmar. En sådan hantering skulle idag aldrig förekomma. Men kanske kan även den yngre generationen dra nytta av att veta hur det kunde gå till förr?

    Många har säkert funderingar kring sin släkts historia: Hade de inte varit med i Filadelfia? Vad hände? Framför allt vill jag visa på att ett dåligt fattat beslut för länge sedan inte behöver få en dålig fortsättning.

    Efter att ha varit missionär i Etiopien, samt pastor i Värnamo och Umeå, blev Roland Nelsson välkänd som direktor för Erikshjälpen. Han har skrivit flera böcker.

    ”Många har farit illa och lämnat frikyrkan för att de inte accepterat eller levt upp till den stränga sexualmoral man haft. Roland som fick höra att han var en oäkting berättar här om det rika liv han trots det haft.” Alf B Svensson, legitimerad psykolog och författare

    ”Roland bevisar ännu en gång sin stilistiska skicklighet.” Johan T Lindwall, Chefredaktör, Svensk Damtidning

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  56. Tryggare kan väl ingen vara än Guds lilla lärjunge
    Tryggare kan väl ingen vara än Guds lilla lärjunge
    Beskrivning
    En humoristisk och självbiografisk sann historia om livet i frikyrkan – mitt i en tid av stora drömmar, men också mycket ansträngning.

    Kring millennieskiftet bubblar ambitionerna i frikyrkan. Det är en tid då ordet ”radikal” trendar, församlingar startas och den nya generationen vänder upp och ned på uppfattningen om ledarskap.

    Mitt i allt detta träder en ny liten lärjunge in i församlingen och hans försök att bemästra tron tar nog begreppet överandlig till en helt ny nivå. Samtidigt ser han hur många tröttar ut sig själva, blir besvikna och flyr kyrkan. Själv försöker han hålla sig kvar.

    Boken är en ärlig, komisk, ibland lite tragisk och många gånger knasig självbiografi som belyser drivkraften i att utöva tron med hjälp av egna idéer och metoder. Följaktligen bjuds läsaren på en resa med närmast osannolika scenarion. Nästan som om det vore påhittat. Men det är det förstås inte …

    Simon Berger Siroky är en mångfacetterad låtskrivare, musiker och talare med ett stort hjärta för människor. Med sin kreativitet brinner han för att visa vägen tillbaka till Jesus, både genom litteratur och musik. Han bor i Västsverige med sin fru Annie och två barn.

    ”Igenkänningsfaktorn är återkommande för oss som tillbringat dagar, veckor, månader och år i kyrkan.” David Sirviö, pastor Pingstkyrkan i Borås

    "Härligt skriven berättelse lockar till både skratt och eftertanke."

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  57. Tystnadens land
    Tystnadens land
    Beskrivning
    Innan Kristus kallade henne dotter … Innan hon rörde vid tofsen på hans plagg och blev helad… Elianna är en ung flicka som håller på att krossas under all skuld. Efter att hennes ende bror dödats i hennes vård försöker Elianna få förlåtelse genom att arbeta i sin fars textilhandel och ta hand om familjen. Men när en annan tragedi gör att Elianna blir ensam ansvarig för verksamheten får hon chansen att visa sin talang och framgången blir enorm. Ändå känner hon inte att hon får den försoning som hon längtar efter. Hon bryter förlovningen med den ende mannen som hon någonsin kommer att älska och sedan slår sjukdomen till. Den isolerar henne från alla och tar bort det lilla hon hade kvar.

    Ingen läkare kan bota henne. Inget slut i sikte. Tills hon hör viskningar om en man vars blotta beröring kan läka. Är det möjligt att en man kan läka såren i hennes kropp och själ efter så många år av lidande och besvikelse?

    Om författaren TESSA AFSHAR är en prisvinnande författare av biblisk, historisk fiktion. Tessa har tagit en Masters of divinity från Yale, där hon satt i styrelsen för the Evangelical Fellowship. Hon tjänade först i gemenskapen i ungefär tjugo år innan hon blev författare och talare på heltid.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  58. Upptäck alla dina gåvor
    Upptäck alla dina gåvor
    Beskrivning
    I kyrkan hör vi ofta att Gud har en plan för vårt liv. Men vi får sällan veta hur vi upptäcker våra gåvor, så att vi kan förverkliga den planen. Det finns många böcker som handlar om de så kallade andliga nådegåvorna. Men de tar inte upp alla våra naturliga gåvor som vi också fått av Gud och som också är lika viktiga.

    Utifrån sin erfarenhet som psykolog och föreläsare skriver Alf B Svensson om både våra naturliga och våra andliga gåvor på ett helt nytt och annorlunda sätt. Vill du upptäcka och utveckla alla dina gåvor och talanger? Då är den här boken till dig – särskilt om du är ung. Men också till dig som är förälder, mor- och farförälder, ungdomsledare eller pastor.

    Alf B Svensson är legitimerad psykolog och har under många år varit en av vårt lands mest efterfrågade föreläsare om barn, familj och äktenskap. Han har också skrivit tio böcker som sålts i mer än 100 000 exemplar.

    Denna bok skulle jag vilja ge till alla. Det finns alldeles för många nedgrävda talanger i oss som denna värld innerligt väl behöver få del av. Britta Bolmenäs, pastor Värnamo missionskyrka

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  59. Upptäck det vackra igen
    Upptäck det vackra igen
    Beskrivning
    Det spelar ingen roll hur trasigt ditt liv är du kan alltid bli hel igen.

    När man hamnar i en livskris är det lätt att man drar sig undan från andra människor och ger Gud skulden. Framtiden ligger tryggt utstakad och plötsligt slås tillvaron i spillror. Alla planer och drömmar krossas på ett ögonblick. Men det finns något som jag har upptäckt och som jag vill dela med dig. Smärtan som du känner i ditt hjärta är faktiskt ett bevis för att det just nu skapas något nytt i dig.

    Att upptäcka det vackra igen handlar inte om att du ska uppbåda mod för att göra något bättre eller att du ska lägga dina sårade känslor åt sidan och låtsas att du mår bra, när du egentligen gråter dig till sömns på natten. Det handlar om att öppna ögonen för godheten som redan finns runt omkring dig. Genom dessa femtio andakter delar jag med mig av min egen livskris som slog mitt liv i spillror, samtidigt som jag vill visa att det finns skäl att våga tro och hoppas igen.

    Mitt i smärtan du inte orsakade, förändringen du inte ville ha eller svaret du inte visste skulle komma ditt liv kan fortfarande bli vackert. För Gud kan göra långt mer än vi någonsin kan be om eller tänka oss!

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  60. Upptäckarbibeln
    Upptäckarbibeln
    Beskrivning
    En annorlunda utgåva av Nya Testamentet, som ger dig bibeltexten men också 128 sidor i fyrfärg med berättelser som handlar om livet.

    Upptäckarbibeln är för dig som inte kallar dig kristen, men som ändå funderar på meningen med alltihop och vart du är på väg.

    Upptäckarbibeln är också för dig som undrar vad den kristna tron egentligen går ut på och om det går att få svar på livets stora frågor.

    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
  61. Ur blod och aska
    Ur blod och aska
    Beskrivning
    Jungfrun

    Poppy har varit utvald redan från födseln för att inleda en ny era och hennes liv har aldrig varit hennes eget. Livet som jungfru är ensamt. Att aldrig få bli berörd, sedd eller tilltalad. Att aldrig få njuta. Att bara vänta på sin upphöjelse. Poppy föredrar vakternas sällskap och att lära sig bekämpa det onda som tog hennes familj framför att förbereda sig för att bli ansedd värdig av gudarna. Men valet har aldrig varit hennes.

    Plikten

    Kungadömets framtid vilar på Poppys axlar, en roll hon inte ens är helt säker på att hon vill ha. För även en jungfru har ett hjärta, en själ och en längtan. När så Hawke, en livvakt med gyllene ögon, anlitas för att skydda henne tills det är dags för hennes upphöjelse, blandas pliktkänslan och hennes utstakade öde med nyväckta lustar och önskningar. Han väcker hennes ilska, får henne att ifrågasätta allt hon tror på och frestar henne med det förbjudna.

    Kungadömet

    Ett fallet kungadöme, övergivet av gudarna och fruktat av de dödliga, reser sig för att genom våld och hämnd återta allt det har förlorat. Samtidigt som skuggan av de förbannade drar sig allt närmare suddas gränsen ut mellan det som är förbjudet och det som är rätt. Poppy är inte bara på väg att förlora sitt hjärta och av gudarna anses vara ovärdig, hon riskerar också sitt liv när varenda bloddränkt tråd som håller samman hennes värld börjar nystas upp.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  62. Ur djupet ropade din längtan
    Ur djupet ropade din längtan
    Beskrivning
    Pastorn och författaren Niklas Bjernhagen har återigen skrivit ett otroligt intressant, ödesmättat och djupsinnigt relationsdrama om människans starkaste drivkrafter och hennes längtan efter mening. Vi följer några brustna familjers vindlande öden på deras skilda vägar mot försoning, frihet och förlåtelse för att finna det ljus som bryter in i allas våra liv, om vi vågar tillåta det.

    Efter föräldrarnas tragiska död, under oklara omständigheter, bearbetar syskonen Markus och Lotten sorgen väldigt olika. Händelsen ute till havs på västkusten, när det ofattbara inträffade, bär för alltid med sig spår av djupt, tragiskt mörker.

    Vad gör man med ett föräldrahem fyllt av saker som måste gås igenom och tas om hand? Och vad gör alla minnena med en – egentligen? För Lotten växer sig nu ett beslut långsamt fram, men det kan snabbt påverka livet för människor i hennes närhet.

    Patrik flyttar ut till Viskön som ny lärare, och Lotten och hans vägar korsas. Snart visar det sig att Patriks dotter Klara bär på en smärtsam hemlighet som hotar att helt vända upp och ner på den nya tillvaro de håller på att bygga upp. Och i ett avlägset förflutet söker Eva efter sitt ursprung och svaret på frågan om vem hon djupast sett är, något som ska få konsekvenser för fler än henne själv. Alla följer de den längtan som ropar ur djupet inom dem.

    Niklas Bjernhagen är uppvuxen på västkusten, men bor numera i Borensberg, med fru och tre barn. Han arbetar som pastor, och i hans böcker skildras människors livsöden och relationer. Han har tidigare skrivit bl a romanerna Havet viskade ditt namn (som är en fristående föregångare till nya boken) och Ljuset från Faros.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  63. Utan Rädsla
    Utan Rädsla
    Beskrivning
    Möt Maria, en av de mest hedrade kvinnorna i historien, men ändå var hon en vanlig kvinna som strävade efter att behaga Gud på samma sätt som kvinnor fortfarande gör idag. När Gud talade svarade hon i enkel lydnad. Därför valde Gud henne att föda den efterlängtade Messias.

    Aldrig kunde hon väl ana att uppdraget att uppfostra den fullkomlige sonen skulle krossa hennes hjärta och förändra världen för alltid?

    Läsarna kommer med all säkerhet att få en ny uppskattning av den välbekanta historien genom Francine Rivers signaturstil.

    En studie om den bibliska texten ingår för personliga eller gruppstudier.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  64. Väckelsen i Bhojpuri
    Väckelsen i Bhojpuri
    Beskrivning
    Evangeliet sprids, människor blir frälsta, sjuka blir helade, och till och med döda uppstår. I ”missionens gravfält” – där både hinduismen och buddhismen föddes – pågår en av de mäktigaste väckelserörelserna i världen.

    Det började med några evangelister som hade en brinnande längtan efter att få se Gud verka. De bad som aldrig förr, övergav mänskliga metoder och traditioner och återgick till mönstren i Nya testamentet. Nyfrälsta blev lärjungar som startade församlingar och ledde andra till tro. I dag omfattar rörelsen miljontals människor.

    Victor John (och medförfattaren Dave Coles) utgår från mängder av personliga berättelser om hur människor förvandlats. Vi får ta del av insikter och lärdomar som vunnits längs vägen. Nya församlingar grundas ständigt och i dag utvidgas arbetet bland bhojpurierna till angränsande folkgrupper och marginaliserade samhällssektorer. Det överbryggar samhällsklyftor som språkskillnader, etnicitet, religionstillhörighet och kastväsende.

    Väckelsen i Bhojpuri är inte bara spännande missionshistoria – det är Apostlagärningarna i modern tid.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  65. Vad jag önskar att jag vetat innan vi blev föräldrar
    Vad jag önskar att jag vetat innan vi blev föräldrar
    Beskrivning
    Gary Chapman har hjälpt miljoner människor att förbereda sig för livet i ett äktenskap. Nu hjälper han dig att förbereda dig för att bli förälder.

    Den här boken, Vad jag önskar jag vetat innan vi blev föräldrar, har ett mål: att förbereda dig för att uppfostra småbarn.

    Tillsammans med dr Shannon Warden skriver Gary Chapman – relationsexpert och New York Times bästsäljande författare till Kärlekens fem språk – den bok de önskat att de fått tillgång till innan de blev föräldrar.

    Med värme och humor ger de konkreta tips på allt ifrån potträning till att be sitt barn om förlåtelse och samtidigt hålla liv i och bevara relationen till sin partner stark. Och hela tiden lyfter de den stora glädjen som barn tillför till varje förälders liv.

    Gary Chapman är författaren till den bästsäljande bokserien Kärlekens fem språk och chef för Marriage and Family Life Consultants, Inc. Gary Chapman håller seminarier världen över.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  66. Vad ska vi ta oss till?
    Vad ska vi ta oss till?
    Beskrivning
    Ju mer vi ser oss omkring, desto mer tycks vår moderna värld och livsstil hänga som på en lös tråd. Vi försöker återhämta oss från en pandemi, samtidigt som samhället fortsätter att plågas av hoten från sekulariseringen, globaliseringen och utraderingskulturen. Ekonomin är i fritt fall, kyrkorna är på nedgång och Jerusalem befinner sig återigen ovanpå den globala politikens krutdurk.

    Bästsäljande författaren och välkände bibelläraren David Jeremiah menar att de olika kriser som vår värld just nu går igenom inte är ett resultat av slumpmässiga, isolerade företeelser eller tillfälliga, olyckliga omständigheter. De är alla sammanvävda likt en spindelväv. För varje dag som går leder osynliga krafter oss allt närmare slutet på historien.

    Men detta är inte en tid då vi ska misströsta! Istället är detta tiden då vi mer än någonsin tidigare kan få uppleva tryggheten och förvissningen i Guds profetiska plan. Boken tar upp tio högaktuella företeelser och profetiska händelser i ljuset av den planen. Varje kapitel ger en överblick över vad som händer i världen, vad Bibeln säger och vad vi ska ta oss till och göra nu.

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 50 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i San Diego, Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning. Detta är hans sjätte bok på svenska.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  67. Våga vara operfekt
    Våga vara operfekt
    Beskrivning
    Jobba smartare, bli snyggare, leva bättre och mer hälsosamt. Många av oss tror att det är vägentill ett lyckligare liv.

    Brené Brown, som forskat om sårbarhet och skam, sägertvärtom: Var som du är. Var glad för det som blir bättre,men acceptera dina fel och brister. Strunta i vad andra tycker. Våga vara operfekt! Du är värdefull i alla fall.

    Våga vara operfekt (The Gifts of Imperfection) har hunnitfylla tio år. Den har fått stor betydelse för många människor,och även för Brené Brown själv som ofta har återkommittill den i sina senare böcker. Nu kommer den i en jubileumsutgåva med ett helt nytt förord där författaren ser tillbakapå hur hennes liv har förändrats sedan hon började övasig i att leva mer helhjärtat. Boken har också fått ett nyttpersonanpassat index som kan hjälpa läsaren att hitta ochkartlägga de mönster som bidrar till mening och förståelse.

    Precis som i sina övriga böcker väver Brown här ihopsin egen forskning på området med vardagliga och oftahumoristiska berättelser från sitt eget och andras liv. Ochhon visar hur bland annat äkthet, lek, samhörighet ochtillit kan hjälpa dig på vägen.

    BRENÉ BROWN är socionomen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. Hennes föredrag om sårbarhet vid TEDx-konferensen har visats närmare 30 miljoner gånger! Libris har även gett ut Mod att vara sårbar, Resa sig stark, Trotsa vildmarken och Mod att leda.

    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  68. Vägen är allt : en introduktion till religionspedagogik för den kristna församlingen
    Vägen är allt : en introduktion till religionspedagogik för den kristna församlingen
    Beskrivning
    Vägen är allt ger ett underlag som kan inspirera till en religionspedagogiskt medveten reflektion i en kristen kontext utifrån de didaktiska frågorna: Varför, Vem, Vilka, Vad och Hur?

    Caroline Klintborg har under flera år i sin roll som universitetslärare och som forskare i kontakten med medarbetare i församlingar mött en önskan att inom ramen för ämnet religionspedagogik få svar på frågan: Hur ska vi göra för att nå fram till människor? Denna pedagogikens hur-fråga är kanske den av de didaktiska frågorna som är enklast att ge ett konkret svar. Vi kan finna en metod om än inte den bästa och aldrig den enda – men en metod kan formuleras. Boken utgår från Klintborgs övertygelse att frågan Hur inte går att besvara utan ett reflekterat förhållande till de andra didaktiska frågorna: Vem är jag? Vilka är det jag möter? Vad vill jag förmedla? Varför? Först när dessa frågor besvarats kan vi göra en välgrundad reflektion över frågan Hur.

    Samtliga didaktiska frågor måste besvaras för att det pedagogiska arbetet ska bli helt, långsiktigt, reflekterat, trovärdigt och integrerat i oss själva. Boken riktar sig till alla som önskar utveckla och fördjupa sin religionspedagogiska kompetens.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  69. Vägen genom öknen
    Vägen genom öknen
    Beskrivning
    Att bli kristen innebär inte att vara framme utan att påbörja en vandring. På det sättet påminner det kristna livet om israeliternas ökenvandring. När vi följer Jesus finns både torka och oaser; frestelser och räddning; omvägar och medvandrare. Vägen genom öknen ger oss både större förståelse för den kristna trons rötter och fler redskap för att fortsätta vandringen när livet som kristen känns mer som en öken än som “lyckliga i alla sina dagar”.

    Många bibelläsare väljer att enbart läsa Nya testamentet. Men det är lättare för oss att förstå Nya testamentets budskap när vi även känner till Gamla testamentets berättelser. Nya testamentets författare såg ofta en djupare betydelse i de gammaltestamentliga texter de läste. Även Jesus använde texterna för att förklara sitt eget uppdrag. När vi läser texterna tillsammans med Anden ser vi att även de gammaltestamentliga texterna kan lära oss om både Jesus och livet som lärjunge till honom. I det kristna livet lever vi i hoppet om det utlovade landet, det paradis där Gud ställer allt till rätta. Det är en plats där inga sjukdomar, inga tårar, inget lidande och ingen död ska finnas mer. Det är dit vi färdas, men vi är ännu inte där. Än så länge befinner vi oss på vandring, mellan befrielsen i Jesus och det nya Jerusalem som väntar i himlen. Ur inledningen

    SAGT OM BOKEN

    Boken ger många värdefulla lärdomar för vardagslivet och hur vi kan få gå djupare i vår tro. Jonas Bergsten, huvudöversättare för Svenska Kärnbibeln

    Genom hänvisningar till Nya testamentet och aktuella erfarenheter visar han på sambandet mellan dåtid och nutid och hjälper oss spegla och förstå vår egen trosvandring i Bibelns ljus. LarsOlov Eriksson, docent i Gamla testamentets exegetik, författare och tidigare rektor vid Johannelunds teologiska högskola

    Boken borde vara obligatorisk läsning för alla, och inte minst pastorer och ungdomsledare, när det kommer till både egen uppbyggelse och för att kunna ge vidare praktisk bibeltillämpning i församlingar och föreningar. Maria Johansson, församlingsutvecklare inom Equmeniakyrkan

    Vem har inte känt av livets ökenperioder? Med Israels ökenvandring som modell för det kristna livet vill Arvid Nyström skapa mening i vår ökenvandring. Det är både lärorikt och trösterikt. Efter att ha läst den här boken känner jag mig styrkt på den fortsatta vandringen! Mikael Tellbe, författare, docent i Nya testamentet och lärare på ALT (Akademi för ledarskap och teologi)

    Den här boken är en ögonöppnare om hur viktigt det är att förstå och läsa GT för att få en hel bild om Guds frälsningsplan för människan [...] Tag och läs! Erik Tilling, låtskrivare och musiker

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  70. Vägen till Azusa
    Vägen till Azusa
    Beskrivning
    När Sarah Anne flyr för sitt liv genom skogen utanför Wilmington, vet hon inte att Gud kommer att använda det katastrofala som hänt för att föra henne in i ett spännande äventyr i Los Angeles.

    Vid sju års ålder hämtas Sarah Anne från ett barnhem av den rika familjen Banning, där hon sedan växer upp. På sin artonårsfest hör hon av misstag talas om ett mord som begåtts av en anställd. Hon är nu ett farligt vittne, och falskt anklagad för stöld flyr hon från sitt hem.

    Sarah Anne börjar ett nytt liv i Los Angeles, där hon lär känna William Seymour, Ruth och Richard Asberry och andra historiska personer som aktivt tjänade Gud under dessa dagar. Ska hon försöka återvinna både sin familjs förtroende och den unge mannen hon lämnade kvar, eller ska hon följa sin kallelse att tjäna Gud under väckelsen på Azusa Street?

    Vägen till Azusa är en historisk, fiktiv roman som utspelar sig under väckelsen på Azusa Street, Los Angeles, 1906.

    Annelie Anttila är lärare och författare, och hon har forskat i kyrkohistoria med fokus på den tidiga pentekostalismen.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  71. Vägen tillbaka till Gud (bunt med fem häften)
    Vägen tillbaka till Gud (bunt med fem häften)
    Beskrivning
    Frimodigt öser professor Bo Johnson i denna lilla skrift ur sin rika erfarenhet som bibelforskare, men också ur den svenskkyrkliga katekes- och själavårdstradition i vilken han är uppvuxen: »Evangeliet utgår ifrån att vi är människor, skapade av Gud, men att vi har kommit på avvägar. Därför gäller det än i dag att finna eller att återfinna Gud, inte bara som Skaparen utan också som Frälsaren och Hjälparen. Inkarnationen, att Gud blev människa, innebär att vi inte kan dela upp livet i en “profan” och en “religiös” sfär. Gud finns med överallt i livet. Det behöver vi inte skämmas för. » - Bo Johnson
    210,00 kr
  72. Vägra ge upp
    Vägra ge upp
    Beskrivning
    När snubblade du senast och föll pladask? Kanske inte fysiskt, men känslomässigt. Det är okej att erkänna det. Det har hänt Bianca Juárez Olthoff också – många gånger. Men hur frestad hon än har varit att ligga kvar nere för räkning, har allt hon lärt sig som pastor och podcastare gett henne stort hopp – inte bara för sin egen del, utan för alla som någonsin känt likadant.

    Bianca är en medkännande guide på vägen till större uthållighet, och hon backar upp sina personliga anekdoter med vishet och andliga insikter från aposteln Paulus liv. Med tydliga sammanfattningar, nyckelprinciper och böner efter varje kapitel, hjälper Vägra ge upp oss att:

    stå emot lögnerna som vi tror att våra misslyckanden är bevis för upptäcka hur vi kan bygga upp uthållighet i våra liv, och tillämpa den i vardagen utveckla nya tankemönster och beteenden som hindrar oss från att tappa modet eller ge upp, och desarmera jämförelsens och hjälplöshetens krafter i våra liv, genom att förändra vårt perspektiv. När allt kommer omkring reser vi oss inte bara för vår egen skull – vi gör det för dem som kommer att följa i våra fotspår. När människor omkring oss ser hur vi hanterar de mest förödande motgångar i våra liv, blir vår uthållighet och förmåga att studsa tillbaka också ett vittnesbörd om den Gud som vi tjänar.

    Bianca Juárez Olthoff är ordförande för organisationen In The Name of Love, värd för podcasten We’re Going There och bästsäljande författare. Men för vänner och familj är hon en tjej som älskar att bjuda på mat hemma vid köksbordet, skapa utrymme för människor som inte passar in, och hjälpa dem som inte ser någon utväg in i frihet. Bianca bor med sin familj i Orange County, Kalifornien, där hon älskar att leda tillsammans med sin man Matt, som stolta pastorer i församlingen The Father’s House OC. Du kan kontakta henne på sociala medier eller bjuda in henne att tala genom att gå in på www.BiancaOlthoff.com.

    245,00 kr
  73. Välkommen in - 50 dagar närmare Gud
    Välkommen in - 50 dagar närmare Gud
    Beskrivning
    Tänk dig att det fanns en skatt mitt framför ögonen på dig utan att du visste om det. Tänk dig att det fanns ett sätt att leva där du varje dag kände att du hade över­naturlig kraft på insidan.

    Välkommen in handlar om att öppna dörren till skatten och kraften. Den handlar om att välkomna Gud in i livet. Under 50 dagar kan du lära känna Gud mer, lära dig mer om vem han är och vad livet med honom innebär. Den här boken är en inbjudan till mer än vad du just nu upplever. Boken är skriven för vardagen, med ett enkelt språk utan så många religiösa uttryck. Genom att gensvara på inbjudan kan dina dagar bli mer fulla av liv än du någonsin kunnat ana.

    Välkommen in är för dig som vill veta mer om Gud och den kristna tron, för dig som är ny i tron, men också för dig som trott på Gud länge och längtar efter att lära känna honom mer. Boken kan läsas individuellt, med familjen eller med en grupp vänner.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  74. Välsignade vanor : lärjungaskap och församlingsliv i praktiken
    Välsignade vanor : lärjungaskap och församlingsliv i praktiken
    Beskrivning
    I den brittiska förnyelse­rörelsen Fresh Expressions, som i Sverige fått namnet Nya sätt att vara kyrka, har tio enkla aspekter av det kristna livet lyfts fram med utgångspunkt från dessa bibelverser. Det handlar om aktiviteter och förhållningssätt som tillsammans kan hjälpa enskilda kristna och församlingar att leva ut den kallelse som är vårt uppdrag. I Välsignade vanor presenterar Björn Gusmark dessa vanor utifrån en svensk kontext. Här ges en introduktion tillsammans med samtalsfrågor och bibelavsnitt som med fördel kan läsas tillsammans. Tio personer berättar också om hur någon av dessa välsignade vanor tar sig uttryck i deras egna liv.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  75. Vanliga människor i en ovanlig bok : hitta dig själv i Bibeln
    Vanliga människor i en ovanlig bok : hitta dig själv i Bibeln
    Beskrivning
    I Bibeln finns en mängd personligheter. Flera är kända, med framträdande röster i berättelserna. Andra träffar vi bara i förbifarten. Vad gjorde livet med dessa människor? Valde de vägen, eller var det så att vägen valde dem? Här skriver Leif Carlsson fram fängslande person­porträtt och kommer nära några av Bibelns människor. Det blir 17 starka möten som berör. Bibelns människor visar sig vara som folk är mest: De blir olyckligt kära, känner barnlängtan, får se sig svikna och bedragna men upplever också vänskap, livslust och kärlek. Med sin unika förmåga att levandegöra Bibelns budskap, och med stor omsorg om språket, väcker Leif Carlsson frågan: Vem är du och vem är jag i Bibeln – och vad gör det i så fall med våra liv här och nu?
    240,01 kr
  76. Väntesorg
    Väntesorg
    Beskrivning
    Jag minns inte när jag hörde ordet första gången. Jag visste bara att det var mitt. Att det beskrev det tillstånd jag befunnit mig i sen du föddes. Ordet var väntesorg.

    Anna Pellas dotter Agnes tillhör en helt ny generation unga som kallas de nya överlevarna. Men vardagen är skör och inte på något sätt självklar, och samhället står på många sätt oförberett när Agnes, som har en svår flerfunktionsnedsättning, nu blir vuxen.

    Väntesorg är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes. Vi får följa med när hennes föräldrar förbereder för att hon ska kunna flytta hemifrån samtidigt som hennes försämrade andning påminner dem om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.

    Dagboken till Agnes är en berättelse om att leva med en extra grundton i livet, att ha ständig beredskap för det värsta, men samtidigt försöka försonas med vetskapen om att ens barn bara är till låns. En hoppfull berättelse som påminner oss om att ta vara på livet. Medan det pågår.

    Väntesorg är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden Dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. (Libris 2017)

    Anna Pella är författare, journalist och föreläsare. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna har medverkat i SVTs När livet vänder och Svenska berättelser på Dramaten. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  77. Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Beskrivning
    Sverige är ett idag mångkulturellt och flerreligiöst samhälle där unga människor växer upp med tillgång till ett stort antal möjliga tolkningsramar som på olika sätt påverkar deras tro, hur de lever och hur de skapar mening.

    I Sverige utgör Svenska kyrkan fortsatt en majoritetskyrka men den positionen är idag inget man kan ta för given. Konfirmandtiden har i sammanhanget beskrivits vara av avgörande betydelse för unga människors fortsatta relation till kyrkan genom hela livet. Men hur mycket vet vi om hur konfirmerade ungdomar själva beskriver konfirmandtidens innehåll och mål och hur de själva beskriver en tänkt relation till Svenska kyrkan i framtiden?

    I den här boken ges ungas röster om konfirmandundervisning ett särskilt utrymme. Studien bygger på ett intervjumaterial där sammanlagt 28 ungdomar delar sina erfarenheter. De berättar vad de minns från sin tid som konfirmander, vad de uppfattar att de lärt sig och hur de själva relaterar till gudstjänst och till tro. Frågan ”Var är Jesus?” ställs av en av de intervjuade och sammanfattar en del av resultatet. Intervjuerna med ungdomarna har genomförts inom ramen för ett forskningsprojekt som finansierats av Härnösands och Lunds stift och haft sitt säte vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys.

    Var är Jesus? riktar sig till dig som är under utbildning för kyrklig tjänst, till dig som är kyrkligt anställd men också till dig som intresserar dig för religionens förändrade roll i vår samtid och i unga människors liv.

    Forskaren och författaren till boken heter Caroline Klintborg, docent i religionspedagogik och lektor vid Stockholms universitet.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  78. Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
    Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
    Beskrivning
    Kanske är det bristen på tröst som gör att vårt existentiella skav blir så svårt att hantera? Vi vet att tröst är något viktigt, ändå har vi så lätt att avfärda behovet av att bli tröstade. Vi kanske ser det som något främst för sörjande eller för små barn som ramlat och slagit sig. Eller som ett slags självömkan, ett sätt att inte ta tag i sina problem. Men tröst är en central del av själavårdsmötet.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  79. Varför bryr sig Gud om vem jag ligger med
    Varför bryr sig Gud om vem jag ligger med
    Beskrivning
    Ett bibliskt perspektiv på vad sex är designat för att vara, betyda och göra för oss.

    Kristna ses alltmer som förlegade, restriktiva och dömande när det kommer till sex före äktenskapet, samlevnad, homosexualitet, könsidentitet eller transpersoners rättigheter. Faktum är att för många människor är denna fråga ett av de största hindren för dem i förhållande till kristendomen.

    Sam Allberry, författare till många böcker, bland annat Is God Anti-Gay?, beskriver Guds goda plan för att uttrycka mänsklig sexualitet, och visar att Gud själv är kärlek och att bara han kan tillfredsställa våra djupaste önskningar.

    Den här boken är en bra påminnelse om Bibelns positiva plan för kärlek, sex, äktenskap och idealisk för att ge bort till människor som kan se detta som en stötesten för tron.

    Om författaren Sam Allberry talar i dag över hela världen över frågor om sexualitet och identitet, och arbetar även som församlingsledare och pastor. Han studerade teologi på Wycliffe Hall vid Oxford University, innan han började arbeta i olika församlingar i Oxford och Maidenhead i Storbritannien. Sam har skrivit flera böcker, exempelvis 7 Myths About Singleness, Why Bother With Church? och bästsäljaren Is God anti-gay?. Han arbetar även som pastor i Immanuel Church i Nashville, USA. På fritiden gillar Sam att fotvandra, studera amerikansk historia och sakta men säkert fullända sitt recept på grön thaicurry.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  80. Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
    Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
    Beskrivning
    En lättillgänglig och överskådlig bok om Bibelns alla böcker och deras centrala budskap. Bra för dig som vill få ut mer av din bibelläsning och få en djupare förståelse för bakgrunden till varje bibelbok. Under årens lopp har den uppdaterats för att ge läsaren den bästa presentationen av Bibelns böcker. Boken har under flera år använts på ett flertal bibelskolor runtom i landet.

    Bertil Swärd har gjort sig känd som en mycket kunnig bibellärare. Han har tidigare varit pastor inom pingströrelsen samt lärare och studierektor för Södermalmskyrkans bibelskola, numera We Are One Church. Idag har han en resande tjänst för We Are One Church Stockholm samtidigt som han undervisar på deras bibelskola. Hans klargörande och trosstärkande undervisning har gjort honom efterfrågad på bibelskolor och i församlingar i Asien, Afrika och Europa.

    265,00 kr
  81. Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
    Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
    Beskrivning
    Från författaren till den bästsäljande boken Gömstället.

    Varje ny dag är en samling korta, men djupa andakter för varje dag på året, skrivna från hjärtat av Corrie ten Boom. Denna anmärkningsvärda kvinna, med stor tro, kunde lita på och tjäna Gud under de mest horribla omständigheterna som ett nazistiskt koncentrationsläger erbjuder och sedan fortsätta att tjäna och älska honom varje dag därefter. I denna bok guidar hon läsarna till att också finna hopp, seger och visdom. Baserat på incidenter från Corries fascinerande liv, illustrerar Varje ny dag bibelns principer och vittnar om Guds trofasthet. Resultatet är en ett år lång påminnelse om den kristna segern över synden, Satan och döden, men också av Guds löften och omsorg för oss. Men Varje ny dag är framför allt en påminnelse om att varje dag ger oss en ny chans att tjäna och älska honom mer.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  82. Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Beskrivning
    Världens lyckligaste - Vilka är de? Vad är deras hemlighet? Berättelsen om Demos Shakarian återgiven av John och Elisabeth Sherrill

    I början av 1900-talet flydde familjen Shakarian folkmordet i Armenien och slog sig ner i Downey utanför Los Angeles. På denna ort startade de ett mejeri på 20 hektar med tre kor. Med en tro på Gud och hårt arbete multiplicerades verksamheten med en faktor på 1000. År 1943 hade Shakarians farm tre tusen kor och var det största privata mejeriet i USA vid den tiden.

    Världens lyckligaste skildrar familjen Shakarians resa i det nya landet. Motgångarna, framgångarna, tron på Gud och hur det världsomspännande affärsnätverket Full Gospel Business Men’s Fellowship International formades.

    Demos Shakarians livsberättelse har en hemlighet i beredskap åt oss. När vi upptäcker den kommer vi – oberoende av hur världen ser ut runt omkring oss – att vara världens lyckligaste.

    Världens lyckligaste har lästs av miljontals människor världen över och har översatts till 25 språk.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  83. Värmland : kronan bland Svea rikes länder / The crown among the counties of Sweden
    Värmland : kronan bland Svea rikes länder / The crown among the counties of Sweden
    Beskrivning
    Ack Värmeland du sköna, du härliga land, Du krona bland Svea rikes länder

    Citatet från Värmlandsvisan sammanfattar på ett utmärkt sätt kulturlandskapet Värmland. Här finns storslagen natur samtidigt som det är hemvist för några av Sveriges mest framstående tekniska genier, författare och konstnärer.

    Här finns en djupt rotad musikkultur med rötterna i den gamla bruksmiljön. Här bröts järnmalm under 400 år vilket bidrog till landets välstånd under stormaktstiden. Men här finns också en livskraftig idrottstradition och stolligheter som Båstnässkroten. Och det värmländska skrädmjölet kan skryta med att vara kvalitetsstämplat av EU.

    Boken Värmland - Kronan bland Svea rikes länder, med både svensk och engelsk text, beskriver vad som gjort Värmland till just Värmland. Kortfattade texter pekar på både dåtid och nutid - så passa på att lära dig lite mer om Värmland samtidigt som du kan njuta av de vackra bilderna i denna storslagna fotobok.

    Per Berggrén Efter 30 år som yrkesofficer på Värmlands regemente gick Per i pension 1994. Hans sista befattning på I 2 var informationschef för regementets flytt från Karlstad till Kristinehamn. Genom sitt yrke var han tvungen att känna Värmland, och han lärde sig uppskatta den kulturella mångfald som finns i landskapet.

    340,00 kr
  84. Vårt viktigaste uppdrag
    Vårt viktigaste uppdrag
    Beskrivning
    Att nå människor för Kristus

    Det finns många viktiga saker i världen, men kan vi säga att det finns en sak som är viktigare än allt annat? För oss Jesu Kristi efterföljare måste orsaken till att han kom för att leva och dö på denna jord vara vårt primära fokus.

    Denna bok visar att det viktigaste är förhållandet mellan människan och Gud. I slutet av en människas liv, när allt kommer omkring, kommer frågan om frälsning och evighet att väckas.

    Vårt viktigaste uppdrag ger en ny syn på praktisk evangelisation för 2000-talet, inspiration och praktiska råd för evangelisation, beskrivna i fyra olika delar:

    Skörden är stor Människofiskare Lyft din blick Tillsammans

    Mats-Ola Ishoel är huvudpastor i Livets Ord Moskva. Han är författare till Bygga team, Pastorns tjänst, Syftet och välsignelsen med ditt arbete och Gemenskap med Gud. Mats-Ola är en eftertraktad konferenstalare både i och utanför Ryssland. Under hans ledning har församlingen i Moskva sett en stadig tillväxt och man har nu gudstjänster på flera platser i Moskva med omnejd. Mats-Ola är gift med Randi och de har fyra barn.

    200,00 kr
  85. Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
    Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
    Beskrivning
    Bästsäljande författaren Sadie Robertson Huff närmar sig eftertänksamt det som är bra och det som är dåligt när det gäller sociala medier.

    I ”Vem följer du?” berättar Sadie om hur hon fann sin identitet i att inte bara vara gillad, utan älskad och hon visar oss hur vi kan välja vem vi följer i våra liv. Var beredd på att utforska hur du kan:

    • vara mer avsiktlig med vem du följer

    • bli känd av Gud istället för att bara bli sedd

    • vända dig bort från jämförelser och känslor av otillräcklighet

    • släppa människors uppfattning om dig och istället vila i Guds kärlek • använda dina sociala medier till att vara världens ljus.

    Hur följer man Jesus framför alla andra? Det börjar med att du tar av ditt filter och upptäcker verklig glädje. Det betyder att uppleva honom på ett äkta sätt i ditt privatliv och låta det svämma över till ditt offentliga liv. Och det resulterar i att byta ut att vara gillad för den du verkar vara mot att vara älskad för den du är.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  86. Vid dagens början : en sextio dagars andaktsbok
    Vid dagens början : en sextio dagars andaktsbok
    Beskrivning
    I sin tredje bok och mycket efterlängtade andaktsboksdebut bjuder bibelläraren och författaren Jackie Hill Perry på 60 dagliga betraktelser, genomsyrade av Skriften, för att vid dagens början hjälpa dig att vakna upp inför den Gud du skapades för och upptäcka livet han skapat dig till och den person han skapat dig att vara. Det finns inget i dina händer som inte Gud kommer att ersätta med mer av sig själv. Så släpp det. Låt det fara. Låt det flyga. Låt det brinna. Gud är bättre i alla fall.

    Jackie Hill Perry är författare, poet, bibellärare och artist. Efter att hon blev kristen har hon velat använda sina gåvor att tala och undervisa för att dela med sig av ljuset från Guds evangelium på ett så trovärdigt och äkta sätt som möjligt. Hon är gift med Preston och mamma till Eden, Autumn och Sage.

    255,00 kr
  87. Vid rabbi Jesus fötter
    Vid rabbi Jesus fötter
    Beskrivning
    Hur skulle det vara att resa tillbaka till det första århundradet och sitta vid Rabbi Jesus fötter som en av hans judiska lärjungar?

    Hur skulle din förståelse av evangeliet ha formats av seder, övertygelser och traditioner i den judiska kulturen där du levde?

    Vid Rabbi Jesus fötter tar dig med på en fascinerande rundtur i Jesus judiska värld och erbjuder inspirerande insikter som kan förvandla din tro.

    Ann Spangler och Lois Tverberg målar kraftfulla scener från Jesus tjänst och fördjupar dig i böner, högtider, historia, kultur och seder som formade Jesus och de som följde honom. Vid Rabbi Jesus fötter kommer att förändra ditt sätt att läsa Bibeln och fördjupa din förståelse av Jesus liv, men även utforska rötterna till din egen kristna tro. Den här boken är en sällsynt chans att lära känna Jesus som hans första lärjungar kände honom.

    Om författaren Lois Tverberg har talat och skrivit om kristendomens judiska ursprung i över tjugo år. Hon brinner för att den kultur och det tänkesätt, som Jesus levde och verkade i och utifrån, ska få fördjupa och stärka kristen tro. Lois Tverberg arbetar från hemmet i Holland, Michigan, USA. Hon talar i församlingar och på konferenser och retreater. Lois har tidigare gett ut Läs Bibeln med rabbi Jesus på svenska.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  88. Vingar som bär
    Vingar som bär
    Beskrivning
    Lars-Erik Wallhagen har under sitt liv som missionär och pilot fått vara med och göra skillnad i flera länder i Asien och Mellanöstern. I boken Vingar som bär får vi bland annat läsa om insatser vid den stora naturkatastrofen som drabbade Östpakistan i november 1970, befrielsekriget som ledde till födelsen av Bangladesh 1971 liksom uppdrag i Afghanistan och Iran.

    Boken skildrar även dramatiska inslag, som när Wall­hagen kryper runt kommandobryggan på ett fartyg för att undgå att träffas när skottlossning bryter ut. Eller när motorn på Cessnan stannar över Medelhavet och enda alternativet är att nödlanda på vattnet.

    250,00 kr
  89. Vinn kriget mot oron
    Vinn kriget mot oron
    Beskrivning
    Gud är större än all rädsla och dess kusiner – depression, ångest, panik och oro. På grund av denna sanning kan du steg för steg montera ner oron och ersätta den med tillit.

    Vinn kriget mot oron har potential att leda läsaren in på en ny väg och ge de verktyg som behövs för att byta ut oron mot tillit till den Allsmäktige. När vi lever i Kristus Jesus kommer Guds frid, som överträffar allt vi någonsin kan förstå, att skydda våra hjärtan och sinnen.

    Jesus har redan vunnit kriget mot oron och besegrat döden, helvetet och graven en gång för alla. När du läser denna enkla men kraftfulla bok kommer du att börja se tydligare hur:

    • Oro är en lögnare, men vi kan välja om vi vill lyssna på fienden eller vår himmelske Fader.

    • Rädsla föder oro, som föder vårt behov av kontroll, men Guds fullkomliga kärlek fördriver fruktan.

    • Du kan stå fast vid sanningen att Jesus både vill och kan bära det som oroar dig.

    • Du kan ersätta ängsliga tankar med tankar som stämmer överens med Guds karaktär och natur.

    ”Bekymra er inte; ängslas inte. Be i stället. Forma era bekymmer till böner och tacksägelser, och tala om för Gud vad ni behöver. Innan ni vet ordet av kommer ni att få erfara Guds frid, där allt samverkar till det bästa, och då blir ni lugna. Det är underbart när Kristus tränger ut oron ur våra hjärtan.” (Filipperbrevet 4:6-7, The Message).

    OM FÖRFATTAREN Louie Giglio är pastor i Passion City Church och grundare av Passionrörelsen, som finns för att kalla en generation av unga människor att ge sina liv för att hylla Jesus. Louie har skrivit ett flertal böcker. En av dessa är den omtyckta boken "Obeskrivlig" utgiven på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  90. Vredens tid
    Vredens tid
    Beskrivning
    En väldig skugga faller över jorden och koncentreras över en liten engelsk småstad. En organisation som behärskas av en utomjordisk ondska, så total att alla begrepp om godhet och ondska förlorar all mening, samlar sig för det slutgiltiga slaget.

    Vredens tid är den avslutande fristående romanen i C. S. Lewis berömda trilogi som inleds med Utflykt från tyst planet och Perelandra. Här förs skildringen mellan det goda och det onda fram till sitt slut. Det är inte bara en spännande roman, det är också en intelligent uppgörelse med människans värdeuppfattning och en väsentlig diskussion om hennes plats i världen och universum. Denna trilogi, vars delar utmärkt väl kan läsas separat, är C. S. Lewis storverk en oförglömlig läsupplevelse.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    160,00 kr
  91. Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Beskrivning
    Wisdom from the wild är en coffee-table bok fylld av information, bilder och visdomsord som inspirerar till nya äventyr. Bilderna är tagna under resor till Alaska, Sibirien och Lappland. Texterna är formerade runt förberedelser, genomförande och reflektion av ett äventyr i vildmarken. Du kan själv gräva guld i denna bok!

    Wisdom from the wild är den perfekta presenten till den som längtar efter äventyret i vildmarken, varför inte till dig själv.

    Per-Johan Stenstrand är en välkänd talare och inspiratör. Pastor PJ, som de flesta över världen kallar honom, är också en driven outdoor personlighet med stor kärlek till jakt och fiske. Per-Johan är gift med Ulrica, han har två gifta barn och två barnbarn. Pastor PJ är grundare av Lifecenter Church. Han är en jordnära entreprenör och ledare som lever ett uppmuntrande, passionerat och generöst liv.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  92. YOUCAT Bibeln
    YOUCAT Bibeln
    Beskrivning
    YOUCAT Bibeln är en introduktionsbibel för ungdomar, unga vuxna och andra ovana Bibel-läsare. En utmärkt lågtröskel-Bibel för den som vill hitta en ingång till boken varigenom Gud talar. Boken består av utdrag ur Bibelns alla böcker med kommentarer som binder ihop och ger sammanhang. De typiska YOUCAT-marginalerna är fyllda av citat, faktarutor, ordförklaringar och roliga illustrationer som underlättar läsningen.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  93. Yta och djup : att inreda kyrkan för ungdomar
    Yta och djup : att inreda kyrkan för ungdomar
    Beskrivning
    Vi behöver ytan för att nå ner till djupet. Det är Karl-Johan Eklunds utgångspunkt när han beskriver hur vi med hjälp av planlösning, möblering och oväntade inredningsdetaljer kan skapa rum i kyrkan där ungdomar känner sig välkomnade och hemma. En sådan miljö uppmuntrar till möten som går på djupet.

    I den här boken får du tips på hur du kan ordna aktiviteter för sjuttio personer i samma lokal, skapar platser för spontana samtal, använder ljud för att öka sammanhållningen, fixar skönt häng i surfmiljö och får så många som möjligt att koncentrera sig under andakten.

    Som kyrka får vi vara med och skapa en miljö där unga människor är trygga, där de förstår att de är älskade och där de möter en tro som växer genom livet.

    Karl-Johan Eklund är pedagog i Svenska kyrkan Trelleborg.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-394 av 394

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå