View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 630

per sida
Fallande ordning
  1. Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Konst i kyrkorummet : teologi och praktik
    Beskrivning
    Det här är en handbok för den församling som vill vända sig tydligare mot sin samtid genom att visa konst i kyrkorummet.

    Boken fokuserar på tre områden:

    Varför visa konst i kyrkorummet – vad är den teologiska grunden? Hur kan hela församlingen bli bärare av visionen att använda konsten för att skapa kontaktytor mot lokalsamhället? Hur går man praktiskt till väga för att möjliggöra konstutställningar i kyrkorummet? Boken ger mängder av konkreta tips och grundläggande råd så att även den som inte har någon tidigare erfarenhet från konstvärlden kan våga ta steget att pröva. Här finns rikligt med exempel från författarens konstutställningar i olika kyrkorum, och berättelser från flera församlingar om hur de har arbetat med konst i sin kyrka.

    Genom att öppna kyrkorummet för konstutställningar får kyrkan nya vänner och kan arbeta med de angelägna samhällsfrågorna och de djupaste livsfrågorna på ett sätt som berör många. >p> Mats Hermansson är präst och konstnär med 30 års erfarenhet av att arbeta med konst i kyrkan. Han har bland annat ställt ut sina presenningsikoner i över 100 kyrkor. »Jag brinner för att kommunicera kyrka och tro i samtiden«, skriver han i boken. »Min plats i kyrkan, min väg genom livet kan skifta – men orubbad står min önskan till kommunikation, att bryta ny mark, att nå utanför murarna.«

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  2. Konstnärerna Saga Walli & Gunnel Kjellgren-Schultze i 1900-talets Göteborg
    Konstnärerna Saga Walli & Gunnel Kjellgren-Schultze i 1900-talets Göteborg
    Beskrivning
    Varför är Saga Walli och Gunnel Kjellgren-Schultze och deras konst intressant för oss på 2020-talet? Jo, för det första var de välkända och uppskattade med breda kontaktnät under sin aktiva tid på 1900-talet. För det andra är de nu under 2020-talet tyvärr alltför bortglömda och för det tredje är deras konst både vacker och intressant att betrakta.

    Både Saga Wallis och Gunnel Kjellgren-Schultzes konst nådde långt utanför hemorten i form av altartavlor i kyrkor, officiella porträtt av direktörer, präster, biskopar och rektorer, och som textil inredning i bostäder och offentlig miljö.

    Konstnärerna är en dubbel konstnärsbiografi över Sagas och Gunnels konstnärskap, deras liv och de utmaningar som mötte dem. Göteborgsmiljön med sina tongivande kvinnoföreningar spelade också en stor roll i konstnärsvännernas liv.

    Boken är illustrerad med drygt 80 fotografier, de flesta nytagna av Jon Erik Nordstrand.

    Charlotta Hanner Nordstrand är konstvetare och skrev år 2000 en avhandling om Göteborgs konstliv under 1800-talets mitt. Under arbetet letade hon upp flera kvinnliga konstnärer och frågan om varför de inte var mera kända väcktes. Charlotta har varit lektor vid Göteborgs universitet. Hon har också arbetat som intendent på Göteborgs konstmuseum och informatiker på Byggnadsvård Nääs

    205,00 kr
  3. Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Konvertiten : vem ska du tro på när du inte blir trodd?
    Beskrivning
    Genom tre olika perspektiv flätar Micael Grenholm ihop en väv av spänning och dramatik. Vi får följa en resa från Afghanistan till Sverige och tillbaka igen, allt i en kamp på liv och död. Romanen är inspirerad av flera verkliga livsöden.

    Hossein

    Gravplatsen var det som tog allra mest plats i Qurchi. Den var tre gånger så stor som marknaden tio gånger så stor som moskén men innehöll nästan aldrig några människor. Förutom de döda förstås.

    De hade all tid i världen. De levande i Fayrab, i den mån de kan kallas levande, hade ingen tid för sorg. Bara arbete och skräck. Det var mörkt. Klockan var över sex och majestätiska regnmoln hade samlat sig över dalen utan att uppfylla sitt löfte om nederbörd. Hossein knäböjde vid en liten grav i skuggan av ett gammalt cederträd. En grav med fel namn.

    Boken gestaltar starkt den förfärliga verklighet människor flyr ifrån, och hur den krockar med svensk aningslöshet. Berättelsen är spännande och djupt engagerande. Det är en skildring av ung, romantisk kärlek och av svårt dysfunktionella familjeband, av omvändelse, av vänskap och sorg.

    Vibeke Olsson

    Författare och pastor

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  4. Korset : meningen med Jesu död
    Korset : meningen med Jesu död
    Beskrivning
    "Jag skulle själv aldrig kunna tro på Gud om det inte vore för korset ... Hur skulle man i en värld full av smärta kunna tillbe en Gud som var immun mot smärta?" Med ärlighet och övertygelse visar John Stott på korsets centrala betydelse för hur Gud räddar vår smärtfyllda värld.

    Den kristna trons främsta symbol är ett romerskt avrättningsredskap. Hur kan då korset symbolisera liv och hopp? Varför måste Guds Son dö för att världen ska få liv?

    På ett mästerligt sätt lotsar John Stott läsaren fram till svaren på dessa och många andra frågor som rör meningen med Jesu död. Samtidigt bemöter han de vanligaste invändningarna mot vad Bibeln lär om försoningen.

    Förmågan till klarhet var ett av John Stotts signum, och här kommer den till sin fulla rätt. Han leder läsaren in i en spännande dialog med Skriften, den kristna teologin och samtidens brännande frågor och visar vad korset betyder för oss i dag. En verklig klassiker!

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  5. Korsets teologi : fyra texter av Martin Luther
    Korsets teologi : fyra texter av Martin Luther
    Beskrivning
    I Luthers teologi, liksom i Bibeln, möter vi motsatser som liv och död, gott och ont, barmhärtighet och vrede, liksom det som är fördolt och uppenbart i beskrivningen av Guds frälsande handlande. Begreppet ”korsets teologi” fångar för Luther upp den bakomliggande enheten i Guds handlande. I fyra nyöversatta texter av helt olika karaktär får du möta Luther när han skriver om detta centrala tema. Korsets teologi är den första boken i en serie skrifter där Martin Luther själv får komma till tals. Luthers betydelse för kyrka och samhälle i framförallt norra Europa kan knappast överskattas. Genom denna bokserie vill vi göra fler skrifter av honom tillgängliga för nutida svenskspråkiga läsare. Främst handlar det om skrifter som inte finns på svenska sedan tidigare, vilket kan bidra till att bredda och nyansera bilden av Luther som teolog och reformator. Även en del luthertexter som redan finns på svenska kommer att ingå i moderniserad form.
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  6. Kortask - Tröst
    Kortask - Tröst
    Beskrivning
    Kortasken Tröst innehåller 60 kort med texter som tröstar och hjälper i sorgen.

    Var öppen för ditt hjärtas lidande, det är vägen som leder till helande.

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  7. Kraft till förändring
    Kraft till förändring
    Beskrivning
    Få saker i livet är lika frustrerande som att veta att man behöver förändras, att vilja förändras, att försöka förändras, men ändå inte förändras. Pastorn och författaren Craig Groeschel vet hur det är att sitta fast i den onda cirkeln. Det var hans egen historia – tills han upptäckte praktiska principer för att få se bestående förändring. Under de 25 år som gått sedan dess, har Craig hjälpt många människor till verklig förändring i relationer, vanor och tankemönster.

    I Kraft till förändring hjälper Craig dig att förstå:

    Hur Guds kraft – inte din viljestyrka – leder till verklig förändring. De verkliga skälen till att du gör det du gör. • Varför det inte är ett misslyckande att misslyckas. Kraften i att skapa små vanor som leder till stora förändringar. Hur du kan välja det du allra helst vill ha framför det du vill just nu. Kraft till förändring är en stark mix av biblisk vishet och fascinerande psykologi. Den innehåller praktiska övningar, historier ur verkliga livet och livsförvandlande, andliga insikter.

    Oavsett om du vill gå ner i vikt, få ny luft under äktenskapets vingar, läsa Bibeln mer, bli skuldfri eller fri från ett beroende, rustar de beprövade strategierna i den här boken dig att steg för steg åstadkomma förändringarna som du längtar efter.

    Upptäck varför du gör det du gör, så att du kan bli den du verkligen är – och leva livet som Gud skapat dig till.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  8. Kreativ kalender med bibelord - En bit himmel
    Kreativ kalender med bibelord - En bit himmel
    Beskrivning
    En bok för planering och egna tankar

    Designa din vardag på ett kreativt sätt. Använd t.ex. washitejp, färgpennor och klistermärken och sätt din personliga prägel på denna kalender/bullet journal. Bara fantasin sätter gränser! Varje vecka består av två uppslag som ger dig plats för planering men även för bön och reflektion. Du får en god överblick av din tid och kan på ett tydligt sätt följa förändring och utveckling. I slutet av boken hittar du ett antal sidor med stödprickar där du kan skapa fritt utan gränser. Sätt din personliga prägel utifrån hur ditt liv ser ut! Den kreativa kalendern är årsneutral och går att börja med när du vill.

    Text framsida: Försök att alltid bevara en bit himmel över ditt liv Storlek: A5 (148 x 210 mm) Antal sidor: 232 sidor

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  9. Kreativt med kids : pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter
    Kreativt med kids : pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter
    Beskrivning
    Här kommer uppföljaren till Kreativt med kids - Pyssel för alla årstider. Författarens tidigare bok sålde slut den första upplagan på bara några veckor och blev till en stor succé.Den här boken, Kreativt med kids - Pyssel med lekfulla och lärorika aktiviteter, är fylld med pedagogiska, enkla och lekfulla pyssel som passar perfekt för både familjer och barngrupper!Längst bak i boken finns det även en QR-kod där man kan skriva ut flera olika mallar och pyssel. Kapitel i boken:Odla & växa, Djur & natur, Färg & form och Sinneslek. ”Min förhoppning är att denna bok ska bli till glädje och skapa tillfällen för många mysiga och kreativa stunder, både inomhus och ute i naturen. Vi använder oss av material man har hemma eller kan hitta i naturen. Det blir pyssel och aktiviteter som både är lekfulla och lärorika!”Författare, Michaela Lidbrandt
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  10. Krigaren
    Krigaren
    Beskrivning
    Bok 2 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    En brinnande man, vars ord berörde människors hjärtan. En handlingens man, vars mod räddade människors liv. En troende man, vars passion drev honom till Gud.

    Josua efterträdde Moses som nationens ledare. Men det var en annan mans iver som fick folket att omsätta sin tro i handling. Kalev. Bakom männen som formade historien finns hjältarna som för alltid förändrade den. I Krigaren belyser den älskade författarinnan Francine Rivers Kalevs liv, en man vars tro och iver för Gud hjälpte till att leda Guds folk in i det förlovade landet. Upptäck en man full av passion, ödmjukhet och tro; en man som uppmuntrade Josua och stod stark mot synden.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  11. Krigaren som fann vägen
    Krigaren som fann vägen
    Beskrivning
    Ramiro Tarazona Bautista värvades tidigt in i kriminalitet och droger. Efter sin fars bortgång gick han vilse i livet och lämnade flickvän och småbarn för att ta värvning i den terroriststämplade paramilitära organisationen AUC. Efter demobiliseringen av Colombias paramilitära styrkor sattes han tillsammans med sina vapenbröder i fängelse där han blev kvar under knappt två år innan han släpptes fri.

    Det dröjde emellertid inte länge innan han var tillbaka på den kriminella banan och när han tillfångatogs för andra gången, dömdes han för en mängd olika brott till ett nytt fängelsestraff. Denna gång på 60 år.

    När det gick upp för honom att han skulle spendera resten av sitt liv i de miserabla förhållandena som råder i Colombias fängelser, såg han ingen annan utväg än att ta sitt liv. En natt i december gjorde Ramiro sig redo för att sätta planen i verket. Men det gick inte riktigt som han hade tänkt och plötsligt förändrades allt ...

    Dokumentärromanen baseras på evangelistpastor Ramiro Tarazona Bautistas brokiga livshistoria som innefattar både våld, droger och ett långt fängelsestraff. Ramiro kom i kontakt med svenska Ankarstiftelsen under en resa 2016 och delade då sitt otroliga vittnesbörd som sedan har legat till grund för boken.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  12. Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Beskrivning
    Gud är död. / Nietzsche

    Nietzsche är död. / Gud Dessa träffsäkra ord klottrade på en vägg i Berlin speglar utvecklingen i det tidigare kristna västerlandet. Varken Marx eller Nietzsche, varken postmodern relativism eller nyateistisk religionskritik, har släckt människans gudslängtan. Religiös öppenhet växer, men samtidigt har frågan: Vad är sant? ofta ersatts med: Känns det rätt? eller Vad ger det mig?

    Mot denna bakgrund är Kristen på goda grunder 2.0 en mycket angelägen bok. Stefan Gustavsson vänder sig till alla som brottas med livsfrågorna och söker en hållbar grund för sitt liv. Men han vänder sig också till den som är kristen och brottas med sin tro och vill pröva grunden för dess sanning. Inte för att förskansa sig bakom tvärsäkra argument, utan för att växa både i övertygelse och öppenhet för dialog med andra människor.

    Författaren belyser några av de viktigaste argumenten för kristen tro men också de klassiska invändningarna mot den: frågan om Gud och det onda, vetenskap och tro, Bibelns trovärdighet och huruvida Jesus är unik. Dessutom ges en biblisk grund för apologetik – den bortglömda konsten att försvara tron. Kristen på goda grunder 2.0 är en uppdaterad version av den första utgåvan som gavs ut 1997 och som såldes i mer än 20 000 exemplar.

    - - - Stefan Gustavsson är en välkänd teolog, författare och föreläsare. Han har lång erfarenhet, både i Sverige och internationellt, av samtal och debatt i livsåskådningsfrågor. Sedan 2016 leder han Apologia – Centrum för kristen apologetik.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  13. Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Kristus förkunnar vi : så motverkas kyrkans inre sekularisering
    Beskrivning
    »Kristus förkunnar vi« är biskop Karin Johannessons valspråk, och är hämtat ur Kolosserbrevet. Här delar hon tankar och konstruktiva förslag om hur Kristus kan förkunnas i den tid och de sammanhang som är vår verklighet.

    I bokens första del står nåden i fokus. I en värld där intresset för andlighet är stort, men tilltron till andliga auktoriteter är låg, blir upplevelsen av den äkta, dyrbara nåden livsavgörande. Här lyfter Karin Johannesson fram Martin Luthers dubbla förståelse av nåden – vi blir både benådade och begåvade – som en nyckel för att motverka kyrkans inre sekularisering.

    Bokens andra del handlar om liv i Kristus. Det är vad kyrkan alltid har erbjudit människor. Men formerna behöver förnyas. I dag är vår utmaning att nå sökande människor som ser naturen snarare än kyrkan som den självklara platsen för andliga upplevelser. Att förkunna Kristus är ett uppdrag som förenar oss, även om vi inte alltid är överens om hur gudstjänsten ska firas eller vad mission egentligen innebär. Om detta behöver vi samtala, och i de samtalen vill denna bok vara ett stöd.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  14. Krummeflorer : målarbok med tänkvärda texter
    Krummeflorer : målarbok med tänkvärda texter
    Beskrivning
    Jag kallar dem Krummeflorer eftersom de är en blandning mellan krumelur och flora. Från början blev dessa fantasiblommor ritade i större format på akvarellpapper och sen färglagda och inramade. Numera blir de efter-maten-klotter på ett dubbelvikt A4-papper som ligger vid min plats på köksbordet. Jag börjar med en mjuk linje som blir en snirklig krumelur, en blomma eller ett blad som får växa fram på sitt eget sätt. Det är avkopplande och roligt utan krav att de måste se ut som på riktigt. De blir som de blir och jag blir ofta överraskad av resultatet.

    Krummeflorerna blir bara fler och fler men vad ska man göra med en krummeflor? Jo man gör en målarbok helt enkelt! Då kanske någon tycker att det är lika vilsamt och roligt att färglägga dem, som jag tycker det är att rita dem.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  15. Kuddfodral: Älskad, värdefull, dyrbar...
    Kuddfodral: Älskad, värdefull, dyrbar...
    Beskrivning
    LJUSGRÅTT KUDDFODRAL: ÄLSKAD, VÄRDEFULL, DYRBAR
    Kuddfodralet är sytt av våra vänner i Estland, är 42×42 cm, har en dold dragkedja under och ett vitt tryck mitt fram. Sytt av 100 % Öko-tex-bomull.

    Tvättas i 40 grader.

    Innerkudde medföljer inte, men helt vanliga 40×40-kuddar passar förstås prima.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  16. Kungen och jag - Kortask
    Kungen och jag - Kortask
    Beskrivning
    60 kort med bibelverser för barn. Uppmuntra barn att lära känna Kungen och hans rike.

    Låt barnen komma till mig, hindra dem inte, för Guds rike tillhör sådana som de. Mark 10:14 (NUB)

    105,00 kr
  17. Kuvert - Dopbevis - 10-pack C4
    Kuvert - Dopbevis - 10-pack C4
    Beskrivning
    Text: Dopbevis

    Säljs i 10-pack. Storlek: C4 (Passar till våra dopbevis i A4-storlek) Tryckt på Svanenmärkt och EU Ecolabel-märkt papper.

    • Köp 3 för 108,00 kr/st
    • Köp 10 för 102,00 kr/st
  18. Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
    Kvällstidningsteologi : 2010-2020 - från populism till pandemi
    Beskrivning
    2010-talet inleddes med populismens genombrott och slutade med en världsvid pandemi. Däremellan präglades detta dramatiska decennium av terrorism, streaming-tv, Greta Thunberg, flyktingkatastrofer, Facebook, Zlatan Ibrahimovic, religionens återkomst, Donald Trump, Metoo och Black Lives Matter-demonstrationer.

    Joel Halldorf har kommenterat allt detta genom en rad uppmärksammade krönikor, ledartexter och kulturartiklar. Genom sina texter i bland annat Expressen lyfter han teologins och religionens betydelse för att förstå vår samtid. Han skapar engagemang och debatt, såväl inom kyrkan som i samhället i stort.

    I boken Kvällstidningsteologi finns hans främsta och mest inflytelserika texter från detta omvälvande decennium. Här får vi en teologs blick på politik, kultur och dramatiska världshändelser men Halldorf ställer också frågan vad religion, kristen tro och kyrkan har för plats i allt detta.

    Boken är en högaktuell samtidshistoria som ger läsaren chansen att återuppleva och försöka förstå tiotalet. Med Halldorf som guide riktas uppmärksamheten inte bara mot de dramatiska händelserna, utan också mot de andliga och existentiella underströmmar som format vår tid.

    Joel Halldorf (f. 1980) är docent i kyrkohistoria och verksam vid Enskilda Högskolan Stockholm. Han medverkar regelbundet i tidningarna Expressen, Dagen, Axess och Fokus och har även medverkat i en rad tv- och radioprogram. Hans forskning handlar om religionen i det moderna samhället och han är författare till en rad böcker på detta tema senast Gud: Jakten och Gud: Återkomsten.

    Joel Halldorf är en av Sveriges viktigaste intellektuella. Med absolut gehör för sin samtid blottlägger han liberalismens och sekularismens smärtpunkter.

    Karin Olsson, kulturchef Expressen, om Gud: Återkomsten

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  19. Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Beskrivning
    Fredspristagaren Denis Mukwege föddes 1955 i dåvarande Belgiska Kongo. Under uppväxten upplevde han såväl den koloniala rasismen som det ekonomiska och moraliska sammanfallet under den framväxande diktaturen i Demokratiska republiken Kongo. Efter att ha utbildat sig till läkare och specialiserat sig på gynekologi har han med fara för sitt eget liv kommit att bedriva omfattande arbete för kvinnor som utsatts för sexuellt våld i hemlandets decennielånga konflikter. Han anses i dag vara världens ledande expert på behandling av våldtäktsrelaterade skador och hans holistiska arbetsmetoder har inspirerat flera andra initiativ världen över. Han har tilldelats EU-parlamentets Sacharovpris för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Tillsammans med människorättsaktivisten och överlevaren av sexuellt våld Nadia Murad tilldelades han 2018 Nobels fredspris.

    Nu berättar han sin egen och Kongos alla utsatta kvinnors historia.

    Bokens förord är skrivet av krigskorrespondenten Magda Gad, vars möte med doktor Mukwege blev avgörande för hennes karriär.

    300,00 kr
  20. Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Kyrkan och krisstödet : handbok vid allvarlig händelse
    Beskrivning
    När en kris eller katastrof inträffar behövs kyrkan mer än någonsin, men hur gör vi för att bäst kunna hjälpa? Kyrkan och krisstödet - Handbok vid allvarlig händelse är en handbok för kyrkans krisstödjare och dess ledare.

    I bokens första del lyfter författaren Gudrun Rosén fram kyrkans särskilda bidrag och visar hur man kan förbereda sig, förstå krisreaktioner, ge god psykologisk första hjälp och samtidigt sätta rimliga gränser. Fokus är på det akuta skedet i en kris.

    Ytterligare vägledning ger Hanna Wejryd, präst och Ingemar Hällqvist, diakon hur man kan stödja barn i kris, Jemima Bentham Brodin, diakon, och Wilhelmina Hoffman, geriatriker om stöd till människor med demens samt Kristina Åkerman, präst om hur man stöttar personer med intellektuell eller neuropykiatrisk nedsättning.

    Bokens andra del innehåller bland annat en checklista för minnesgudstjänster, dikter och böner samt förslag på samlings- och sändningsord, bibeltexter och psalmer. Dikterna och bönerna är skrivna av Gudrun Rosén, Per Harling, Christina Lövestam, Mika Wallander, Roland Stahre, Sofia Oreland med flera.

    Gudrun Rosén har lång erfarenhet som präst, kyrkoherde och sjukhuspräst.

    435,00 kr
  21. Kyrkans återkomst : inte om, utan när
    Kyrkans återkomst : inte om, utan när
    Beskrivning
    Vi befinner oss mitt i den perfekta stormen, den största kombinationen av utmaningar som mänskligheten mött på mycket länge. Det handlar om stora politiska förändringar över hela världen, om etiska värderingar som förändras dramatiskt och om förföljelse av religiöst oliktänkande som ökar.

    Plötsligt har troende i västvärlden hamnat i ett dilemma – att tvingas välja mellan att följa Jesus på det sätt som kristna under alla tider gjort, eller att omdefiniera sina värderingar för att inte bli starkt marginaliserade eller ifrågasatta. Vad var det som hände? Begrepp som frihet, kärlek, respekt för andra och mångfald har framgångsrikt omdefinierats av nya aktörer på ett sätt som är en kopiering från de mest fruktade reaktionära regimerna i världen. Utvecklingen drivs på i en rasande fart av bl a media, samtidigt som politiker och en del kyrkliga ledare följer efter.

    Men det finns samtidigt en annan och mycket spännande verklighet; Gud leder sin församling med kraft och på ett helt nytt sätt som förvånar bekännande kristna, men som också oroar och skrämmer församlingens värsta fiender. Gud har alltid vänt motstånd och förföljelse till välsignelse för dem som följer Honom. Frågan är inte om Kyrkan kommer att överleva motståndet, utan hur.

    210,00 kr
  22. Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Kyrkbänksteologi : en studie av gudstjänstfirares liturgiska praktikers teologi
    Beskrivning
    Vad händer egentligen, teologiskt, när en gudstjänstfirare slår sig ned i kyrkbänken på söndagsförmiddagen? Det finns knappt någon teologiskt forskning med fokus på dessa vanliga personers gudstjänstliv. Genom att se närmare på vad gudstjänstfirare faktiskt ägnar sig åt när de firar gudstjänst framträder i denna bok en gudstjänstteologi som är relationell, levande och i rörelse. Forskningsstudien bygger på ett rikt fältstudiematerial från två församlingars gudstjänstliv i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Detta material analyseras med praktikteorier samt teologiska teorier om kroppsligt kunnande, språklig artikulerande och visdom. Resultatet bidrar till en fördjupad kunskap om och ökat intresse för gudstjänstfirarnas liturgiska praktiker och deras teologi.

    Kyrkbänksteologi är en avhandlig i praktiskt teologi, framlagd vid Enskida Högskolan Stockholm.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  23. Kyrkmyller
    Kyrkmyller
    Beskrivning
    Det händer mycket i en kyrka, både på vardagar och på söndagar. En del är alldeles vanligt, annat är stämningsfullt och något kanske inte är helt planerat. Kyrkmyller vill visa att kyrkorna är fulla av liv, inte platser där barn bara ska sitta stilla i bänkarna.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  24. KYRKOÅRET 2024 
svart Fickkalender med bibelord
    KYRKOÅRET 2024 svart Fickkalender med bibelord
    Beskrivning
    Fickkalender, med mjuk plastpärm. Kalendern innehåller ett bibelord för varje dag samt ämnen och texter för hela kyrkoårets sön- och helgdagar. Söndagarna har dubbla utrymmet för anteckningar.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
    • Köp 50 för 82,50 kr/st
  25. Kyrkoåret 2024 Fickkalender med bibelord brun
    Kyrkoåret 2024 Fickkalender med bibelord brun
    Beskrivning
    Fickalmanacka med pärm i mjukt konstskinn i brunt. Årtalet är präglat, kalendern är spiralbunden och uppslagen består av en vecka, med extra skrivutrymme på söndagar. Varje veckodag innehåller ett bibelord och helgdagarna listar kyrkoårets ämnen och texter.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
    • Köp 50 för 82,50 kr/st
  26. Kyrkoåret med barnen
    Kyrkoåret med barnen
    Beskrivning
    Mängder med inspiration för dig som arbetar med barn! Här finns tre idéer till varje dag i kyrkoåret. Det kan vara en aktivitet, ett pyssel, ett drama, ett sätt att illustrera dagens tema eller ett underlag för samtal. Du får dessutom en färgläggningsbild till varje dag som anknyter till dagens tema. (Dessa laddas ner i en pdf-fil, och fungerar därefter som kopieringsunderlag.)

    Som hjälp till pysselförslagen får du också ett stort antal kopieringsunderlag (laddas ned som pdf-fil) med mallar och liknande.

    Tipsen är framtagna av Emma Boije, Martina Hansson, Kristina Reftel, Helena Ånestrand, Elin Öholm och Camilla Önnestam. Merparten av tipsen har publicerats i äldre utgåvor av Kyrkoårets gudstjänster, men många av kopieringsunderlagen och samtliga färgläggningsbilder är nya.

    265,00 kr
  27. Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Kyrkoårets gudstjänster 2022/23
    Beskrivning
    Betraktelserna är skrivna av Anna Ardin, Björn Gusmark, Britta Hermansson, Carl Magnus Adrian, Charlotte Frycklund, Ebba Älverbrandt, Emma Audas, Erik Keijser, Göran Eidevall, Hedvig Åström, Johan Tyrberg, Judith Fagrell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Marie Tonkin, Martin Lind, Miriam Arrebäck, Patrik Hagman, Per Harling, Peter Halldorf, Samuel Rubenson, Susanne Dahl, Sven Hillert och Tobias Hadin.
    • Köp 10 för 195,00 kr/st
    • Köp 20 för 172,00 kr/st
  28. Kyrkoårets gudstjänster 2023/24 : en inspirationsbok
    Kyrkoårets gudstjänster 2023/24 : en inspirationsbok
    Beskrivning
    Kyrkoårets gudstjänster 2023/2024 är en inspirationsbok för alla som arbetar med gudstjänster.

    Här finns varje söndag och helgdag presenterad på fyra sidor. Sidorna innehåller:

    betraktelser utifrån dagens tema introduktionstexter till dagens bibeltexter (som textläsaren kan presentera) liturgiska anvisningar förslag på psalmer bön (skriven av Martin Lind) dagens gammaltestamentliga text, episteltext och evangelietext finns utskrivna reflektionsfrågor utifrån texterna. Boken är också en fin gåva till den som av olika anledningar inte alltid kan medverka i gudstjänsten men ändå vill följa med i gudstjänstrytmen.

    Betraktelserna är skrivna av Anna Ardin, Annika Spalde, Charlotte Frycklund, Cristina Grenholm, Daniel Hafner, Emma Audas, Fanny Willman, Fredrik Ivarsson, Göran Lindström, Karin Ahlqvist, Karin Johannesson, Kent Wisti, Kim Rehnman, Kristoffer Lignell, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Martin Lind, Patrik Hagman, Peter Halldorf, Petra Carlsson Redell, Susanne Dahl, Sven Hillert, Tobias »Elof« Hadin, Tomas Åberg och Åke Bonnier.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
    • Köp 50 för 187,50 kr/st
  29. Kyrkoårets texter - Kärnbibeln
    Kyrkoårets texter - Kärnbibeln
    Beskrivning
    KYRKOÅRET – alla tre årgångar – med andakter för årets alla veckor Svenska Kärnbibeln I denna bok finns bibeltexterna för kyrkoårets alla 77 söndagar och högtider samlade.

    Varje kapitel inleds med en överskådlig presentation av temat och en betraktelse. Sedan följer bibeltexterna som är hämtade från Svenska Kärnbibelns expanderade översättning. Längst bak finns register för att lätt slå upp aktuella högtider för kommande år. Boken kan med fördel användas för den som följer kyrkoårets rytm, men fungerar även som en fristående andaktsbok för årets alla veckor. Eftersom varje söndag/högtid ofta innehåller tio olika stycken från Bibeln, så kan ett sätt vara att låta boken ligga på köksbordet och läsa en eller två bibelställen varje dag.

    Kyrkoåret Kyrkoåret är en bibelstudieplan i tre årgångar som går igenom de mest centrala delarna i den kristna tron. Kyrkoåret börjar Första Advent och slutar på Domsöndagen. Varje söndag inleds vid helgmålsbönen klockan 18:00 på lördagskvällen, sedan predikas texterna på söndagen och man dröjer sig kvar i temat under veckan fram till nästföljande lördag. På till exempel en onsdagssamling är det föregående söndags texter som läses och samtalas kring. Det finns dock lite olika traditioner, en del börjar introducera kommande söndag redan i mitten på veckan. En anledning kan vara att prästen eller pastorn redan lever i den kommande söndagens predikan. Det är totalt 77 olika söndagar/högtider i kyrkoåret. I kyrkoårets alla årgångar ingår 1 874 unika verser från GT och 3 152 verser från NT. Detta innebär att om man följer kyrkoåret läser man under tre års tid 8% av GT och 40% av NT. Varje söndag och helgdag finns också ett stycke från Psaltaren. Kyrkoåret täcker in verser från 57 av Bibelns 150 psaltarpsalmer. Även om kyrkoåret berör många olika bibeltexter är det dock tio böcker som inte alls är med (Andra Krönikeboken, Esra, Obadja, Nahum, Habackuk, Haggai, Filemonbrevet, Andra Johannesbrevet, Tredje Johannesbrevet och Judas brev). Kärnbibeln har inte med de apokryfiska böckerna, så i stället för dessa texter från 2003 års evangeliebok presenteras GT-texten från den tidigare evangelieboken från 1983.

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  30. Kyrkohandbok för Sv. kyrkan del 1 i urval på eng, fr, sp, ty
    Kyrkohandbok för Sv. kyrkan del 1 i urval på eng, fr, sp, ty
    Beskrivning
    Kyrkohandboken i urval på engelska, franska, spanska och tyska. Antagen för Svenska kyrkan av 2021 års kyrkomöte.

    Kyrkohandbok del I innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan, ordningar för de kyrkliga handlingarna samt ordning för Julotta, Långfredagsgudstjänst, Påsknattsmässa och Sjukkommunion.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 1 märkband, format: 140 x 200 mm

    Namntryck kan ordnas och tar ca tre veckor.

    • Köp 3 för 420,75 kr/st
  31. Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2023 års kyrkomöte. Del II
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan : antagen för Svenska kyrkan av 2023 års kyrkomöte. Del II
    Beskrivning
    Kyrkohandbok del II innehåller ordningar för vignings-, sändnings-, mottagnings- och invigningshandlingar.

    Enligt Kyrkomötets beslut tas Kyrkohandbok för Svenska kyrkan del II i bruk på pingstdagen 2024.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband.

    Format: 140 x 200 mm.

    595,00 kr
  32. Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska
    Beskrivning
    Kyrkohandbok för Svenska kyrkan på romska

    Del 1 i urval. Kyrkohandbok del 1 innehåller ordningen för gudstjänstfirande i Svenska kyrkan på romska samt ordningar för de kyrkliga handlingarna.

    Antagen för Svenska kyrkan av 2020 års kyrkomöte.

    Inbunden, rött klot, guldprägling, 6 märkband, format: 140 x 200 mm

    515,00 kr
  33. Kyrkoherdeuppdraget : Ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
    Kyrkoherdeuppdraget : Ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag?
    Beskrivning
    Är det ett omöjligt uppdrag att vara kyrkoherde i Svenska kyrkan?

    Kyrkoherden ska ansvara för den dagliga verksamheten och medarbetarna som driver den. Kyrkoherden är ledamot i kyrkorådet, som samtidigt är hens arbetsgivare. Kyrkoherden ska vara organisatorisk ledare för sin mångfacetterade personalgrupp och andlig herde för sin församling. Allt detta i en organisation som står inför stora utmaningar, i ett samhälle som alltmer sällan talar om tro.

    Rapporter om sjukskrivningar och konflikter dominerar ofta debatten. Och det finns lägen då man verkligen måste kliva av och värna om den egna hälsan. Men författarna till denna bok ville erbjuda ett annat narrativ: att det är möjligt och meningsfullt att vara kyrkoherde – på ett hållbart sätt.

    De bad tretton kyrkoherdar att skriva sina personliga berättelser. Varje kyrkoherde har formulerat tre nyckelfaktorer som varit avgörande för dem i sin roll. Biskop Åsa Nyström, med lång erfarenhet av att utbilda kyrkoherdar, reflekterar därefter kring de personliga berättelserna. Boken Kyrkoherdeuppdraget – ett möjligt, meningsfullt och hållbart uppdrag presenterar också några specialskrivna texter: bibelstudium kring herdeskapet, kyrkoherdeuppdraget i ett historiskt sammanhang, vikten att vårda sig själv och hitta andrum i en hektisk tillvaro. Boken erbjuder också reflektioner kring entreprenörskap och om relationen mellan kyrkoherde och kyrkoråd.

    Bokens redaktörer Peter Andreasson och Maria Åkerström är kyrkoherdar med lång erfarenhet av organisationsutveckling och ledarskap.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  34. Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Kyrkokalendern 2023-2024. Bygg upp Kristi kropp
    Beskrivning
    I Kyrkokalendern hittar du allt du behöver inför söndagens gudstjänst: introduktion till helgens tema och till bibeltexterna, gestaltning av kyrkorum, inspiration till förkunnelse och psalmval, fördjupande texter som följer kyrkoårets pedagogik. I Kyrkokalendern 2023-2024 är temat "Bygg upp Kristi kropp" (Efesierbrevet 4:12-13).

    För varje söndag och helgdag får du: • Introduktion till helgens tema • Introduktion till helgens bibeltexter • Förslag på kyrkorummets gestaltning • Förslag på aktiviteter till barnens gudstjänst • Psalmförslag och kör- och solosångsförslag • Reflekterande texter för predikoförberedelser och andakter • Fördjupande tematexter för studiecirklar och samtalsgrupper

    I Kyrkokalendern finns något för alla: • För vaktmästaren finns anvisningar för kyrkorummets gestaltning • För textläsaren finns introduktion till söndagens texter • För pedagogen finns tips på aktiviteter till barnens gudstjänst • För musikern finns psalmvalslistor och kör- och solosångsförslag • För prästen och diakonen finns inspiration till förkunnelse och fördjupande texter • För kyrk- och gudstjänstvärden finns introduktion till söndagen • För gudstjänstdeltagaren finns beskrivning av kyrkoårets högtider och kyrkoårets färger

    Förord skrivet av biskop Fredrik Modéus

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
    • Köp 50 för 142,50 kr/st
  35. Kyrkoordning 2023 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Kyrkoordning 2023 : med angränsande lagstiftning för Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Kyrkoordningen är ett arbetsredskap för förtroendevalda, anställda och andra som behöver känna till och kunna tillämpa de bestämmelser, lagar och förordningar som särskilt avser Svenska kyrkan.

    I den del av boken som innehåller angränsande lagstiftning finns bl.a. begravningslagen och delar av kulturmiljölagen. Där finns också utdrag ur äktenskapsbalken och lagen om Svenska kyrkan och övriga lagar som tillkom i samband med ändringen av relationerna mellan Svenska kyrkan och staten. Kyrkoordningen utkommer årligen.

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  36. Ladda kanonerna : Sveriges farligaste pirater
    Ladda kanonerna : Sveriges farligaste pirater
    Beskrivning
    Kanske tror du att sjörövare bara funnits i andra länder, långt borta på andra sidan haven?

    Sanningen är att det har kryllat av pirater i Sverige. Det här är historien om stulna skatter, blodiga strider och dånande kanoner. Och det läskigaste är att det har hänt på riktigt

    Ladda kanonerna är en faktabok om några av Sveriges vildaste och listigaste sjörövare. Bland andra:

    Piratprinsessan Alfhild, Pirathövdingen Störtebeker, Cecilia Vasa, Sjörövarkaptenerna Ingela och Lasse i gatan

    Gustav Boman bor i Stockholm med familjen. Skriver och producerar för TV och är författare till böckerna om Bödelhögens Grundskola.

    Simon Jannerland bor i Alingsås med familjen. Animatör inom spelbranschen och illustratör till ett antal bilderböcker. Simon är också författare till böckerna om Arga tanten.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  37. Landsförvisade
    Landsförvisade
    Beskrivning
    ”Döpardjävlar, kom ut!” ”Kom ut!” instämde en kör av röster därute på gatan. Vi tittade på varandra. Inte kunde vi gå ut. De skulle slita oss i stycken. Det hördes ytterligare skrik och vrål därutanför. Det lät som att det kom mer folk. ”Håll er borta från fönstren”, utropade Fredrik som varit med många gånger förr. ”Ducka!” ropade Christian. ”Skydda huvudena!” Med händerna över huvudet halvt kröp, halvt sprang Fredrik bort och petade till vindsluckan. Med ett gnisslande veks den ner. I samma ögonblick sprängdes köksfönstret av en sten. Alla ljus blåstes ut av vinddraget och skriken från folkmassan hördes ännu tydligare. I nästa sekund hördes en krasch från kammaren, när en sten for in genom fönstret där.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  38. Längtans landskap
    Längtans landskap
    Beskrivning
    För den som vill låta sig hänföras av vår svenska natur, är Längtans landskap en upplevelsebok att förtrollas av. Det är en bok om vad som väntar den som ger sig ut i naturen, låter sig förföras av landskapets storhet och smittas av naturglädjen i djurens och växternas värld.

    Längtans landskap inspirerar till naturupplevelser i vårt avlånga land. Med natur- och landskapsfotograf Torbjörn Skogedals ledning tas läsaren med i text och bild på utflykter från Torne träsk i norr till Falsterbo i söder, till både små och stora paradis.

    Det krävs inga flerdagarsexpeditioner i stiglöst land för att uppleva det som boken förmedlar. Oftast räcker det med korta promenader. Det enda som är lite obekvämt är att man, för att få ut det bästa, ibland måste vara på plats tidigt. I en del fall redan före soluppgången. Det är ju en aning besvärande. Förhoppningsvis kan en stund i läsfåtöljen, med denna bok som sällskap, också ge en resa i längtans landskap. Välkommen in! ur bokens förord

    Torbjörn Skogedal är utbildad vid Göteborgs universitet i bland annat biologi, kemi, naturgeografi och kulturgeografi och är professionell fotograf på heltid sedan många år. Hans bilder finns spridda över hela världen, främst i Sverige, Europa, Nordamerika och Asien. På Votum Förlag har Torbjörn tidigare utkommit med Hornborgasjön - Lockelsens landskap (2018) och Vid rinnande vatten (2020).

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  39. Länkarband: Alltid älskad
    Länkarband: Alltid älskad
    Beskrivning
    LÄNKARMBAND MED HJÄRTFORMAT HÄNGE: ALLTID ÄLSKAD
    Snyggt armband med berlock av matt stål. Berlocken har text på ena sidan.

    Armbandet är 21 cm långt. Om det är för stort är det bara att hyska fast karbinhaken i en annan ring på armbandet. Berlocken är 20 mm i diameter.

    175,00 kr
  40. Lär dig räkna enkla tal
    Lär dig räkna enkla tal
    Beskrivning
    Skriv och sudda ut - Lär dig räkna enkla tal.

    Penna ingår

    150,00 kr
  41. Lär dig teckna julkrubban
    Lär dig teckna julkrubban
    Beskrivning
    Lär dig teckna berättelsen om Jesu födelse.

    Teckna julkrubban, Jesus, Maria och Josef, herdarna, de vise männen och alla djuren som tittar på.

    Roliga illustrationer och tydliga instruktioner.

    Illustratören Steve Smallmans charmiga och skojiga illustrationsstil gör teckningarna roliga och enkla för barnen att återskapa.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  42. Lär dig teckna Noas ark
    Lär dig teckna Noas ark
    Beskrivning
    Lär dig teckna berättelsen om Noas ark!

    Hjälp Noa fylla arken med hans familj och alla de underbara djuren ombord.

    Roliga illustrationer och tydliga instruktioner.

    Illustratören Steve Smallmans charmiga och skojiga illustrationsstil gör teckningarna roliga och enkla för barnen att återskapa.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  43. Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Lär oss att lyssna : en enkel guide för vanliga människor att höra Guds röst
    Beskrivning
    Med uppfriskande ärlighet och humor utforskar Pete Greig historien om Jesu lekfulla, gripande samtal på vägen till Emmaus. Han väcker liv i vitt skilda ämnen, från biblisk meditation och profetiskt tal till uttydning av drömmar och den urgamla metoden lectio divina.

    I den här boken blandas historisk visdom från många olika traditioner med insikter som författaren samlat på sig under tjugo års vandring med Gud i bön, vilket gör den till en oumbärlig resurs – den hjälper nya troende, mogna lärjungar och hela församlingar att urskilja Guds ord och hans viskning i vår tids galna och stormiga värld.

    Pete Greig är grundare av den globala bönerörelsen 24–7 Prayer, som är en ekumenisk rörelse med värdeorden bön, mission och rättvisa. Han är även huvudpastor i Emmaus Rd i Guildford, England. Pete är med och skriver andakter för Lectio 365 och är även författare till flera bästsäljande böcker, bland annat Gud i tyst läge och Lär oss att be: En enkel guide för vanliga människor, vilken är föregångaren till den här boken

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  44. Låt ditt ansikte lysa över mig
    Låt ditt ansikte lysa över mig
    Beskrivning
    En enkel bönbok som också går på djupet!

    Låt ditt ansikte lysa över mig hjälper dig att be i 30 dagar med utgångspunkt i Psaltaren. Har du bara 1 minut? Be dagens psaltarvers flera gånger – boken ger tips på olika sätt att göra detta. Har du 5 minuter? Be psaltarversen och sedan med egna ord. Boken ger förslag på frågor att utgå från i bönen. Har du 15 minuter? Då kan du be psaltarversen, be med egna ord, lyssna på den föreslagna lovsången och avsluta med att läsa en reflektionstext.

    Invävt i boken finns också tio praktiska tips för att fördjupa sitt böneliv. Här får du till exempel veta hur en italiensk munk jämförde bön med vedträn, hur korstecknet kan bli en hel bön och vad bönetratten är för något.

    Låt ditt ansikte lysa över mig är skriven med unga vuxna i åtanke, och kan vara en fin present från församlingen. Men den passar även bra för vuxna, som vill ha en praktisk hjälp att fördjupa sitt böneliv.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  45. Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Låt er fyllas av Anden : livet i den helige ande och nådegåvorna
    Beskrivning
    Upptäck den helige Ande som vår personlige hjälpare och de övernaturliga nådegåvorna som våra gudomliga verktyg.

    Vilken roll hade den helige Ande i Jesu liv och tjänst, vad innebar andeuppfyllelsen i Apostlagärningarna och hur tillåter man Anden att verka i sitt liv?

    Den helige Ande var verksam i den urkristna församlingen. Hur är den helige Ande närvarande idag? Och hur undviker man att missbruka Andens gåvor? Bibelns undervisning om Andens frukt och nådegåvor visar hur den troende kan få såväl en starkare, växande tro som att uppleva Andens kraft och övernaturliga närvaro.

    ”Perfekt guide för dig som vill lära dig mer om Anden och som vill vägledas in i Andens liv. Binder ihop teori och praktik på bästa sätt.” Henrik Åström, Pastor och föreståndare, Pingstkyrkan Lund

    Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach, främst inom Pingst. Han har framför allt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Det här är Roines sjunde bok.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  46. Led som om det spelar roll : 7 ledarskapsprinciper för en kyrka som står i alla tider
    Led som om det spelar roll : 7 ledarskapsprinciper för en kyrka som står i alla tider
    Beskrivning
    Den här boken ger liv, förvandlar själen och inspirerar människor.

    Oavsett om du leder en organisation, ett företag eller en kyrka, har du en vision för vilken slags utveckling du vill skapa. Ibland förverkligas inte den visionen. Andra gånger blir framgången större än du någonsin kunde ha föreställt dig. Hur kommer det sig? Varför blomstrar vissa organisationer och andra inte?

    För nästan femton år sedan skrev Craig Groeschel en bok om hemligheten med en gudagiven, livsförvandlande kraft som han kallade ”det”. Nu kommer han med en helt reviderad och uppdaterad beskrivning av de ledarskapsprinciper som är orsaken till att vissa församlingar har det, andra inte.

    I Led som om det spelar roll förmedlar Groeschel sin förståelse av hur man effektivt bygger en blomstrande, bestående kyrka eller organisation. Med hjälp av sina egna erfarenheter som framgångsrik ledare, och en kombination av frispråkighet, torr humor, bibliska sanningar och principer för ledarskap, ger han dig verktygen för att kunna:

    • Känna igen när din organisation eller kyrka har det där odefinierbara men påtagliga det som leder till framgång.

    • Identifiera och tillämpa sju ledarskapsprinciper för att få en kyrka som står i alla tider.

    • Tända Guds eld i ditt team så att ni lämnar ”det vi alltid har gjort” och kliver ut i det meningsfulla arbete som du vet är möjligt för er.

    • Upptäcka de tre områden som varje ledare måste behärska för att lyckas.

    Led som om det spelar roll avslöjar hemligheten för att bygga momentum, och visar dig hur du behåller det. Med ny och vital information om hur man utvecklar en livskraftig kyrka i en värld full av oväsen, är Led som om det spelar roll en bok om församlingsledarskap för en ny generation.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  47. Ledare i Guds rike : bibliska principer för den kristna tjänsten
    Ledare i Guds rike : bibliska principer för den kristna tjänsten
    Beskrivning
    Vad är det unika med ett kristet ledarskap, jämfört med ledarskap i största allmänhet? Hur kan vi som ledare bli kanaler för Guds kraft, snarare än vår egen? Vilka principer för dne kristna tjänsten träder fram i Guds ord - och hur kan vi tillämpa dessa principer idag? Boken tar även upp ledarskapets utmaningar: kampen mot, ett överdrivet bekräftelsebehov, ansvaret för att inte manipulera och närkontakten med de anliga makterna. På så sätt handlar Ledare i Guds rike om ett ledarskap som rör sig naturligt både i den synliga och osynliga världen.

    Olof Edsinger är teolog och författare till ett tjugotal böcker om Bibeln och det kristna livet. Till vardags arbetar han som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  48. Ledarskap sitter i blicken : att vara närvarande och äkta
    Ledarskap sitter i blicken : att vara närvarande och äkta
    Beskrivning
    Alla människor utövar någon form av ledarskap. Som föräldrar, lärare, chefer, medarbetare eller politiker. Men, tänk om ledarskapets viktigaste fråga inte är Vad skall vi göra? utan Vilka skall vi vara? Då blir kanske en av de största utmaningarna för ledarskapet närvaro; att stå stilla i en värld som snurrar allt fortare. Att ha mod att vara autentisk och äkta, rakt igenom visa sårbarhet och skörhet både i sitt eget och andras liv.

    För att vara en sann ledare behöver man först och främst vara en sann människa. När vi på våra arbetsplatser, och i andra sammanhang, belönar effektivitet på bekostnad av det sant mänskliga, så leder det till att det är prestationerna som räknas, snarare än människorna. Men ett ledarskap värt namnet, innebä ratt man både vågar mötet med sin egen och andras inre värld. För detta krävs det närvaro, mod, och framför allt, medvetenhet.

    Tommy Hellsten har årtionden av erfarenhet av företagsledning och att utveckla olika företag och organisationer. Och ännu längre erfarenhet av att arbeta som terapeut. Från de utsiktsplatserna föddes denna bok.

    TOMMY HELLSTEN är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar, När allt faller på plats, Jag är inte längre rädd och Flodhästen i sovrummet.

    275,00 kr
  49. Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet
    Ledd för att leda : Timotheosbreven och Titusbrevet
    Beskrivning
    Första och Andra Timotheosbrevet och Titusbrevet brukar gemensamt kallas för Pastoralbreven eller herdabreven . De är skrivna till två av Paulus yngre medarbetare, Timotheos och Titus, som har skickats till Efesos respektive Kreta för att skapa ordning i den ledarkris som uppstått i de lokala husförsamlingarna.

    Titeln Ledd för att leda knyter an till Paulus roll som andlig mentor och hur han vill hjälpa sina medarbetare att leda rätt, klokt och uthålligt. Frågor om ledarskap var lika aktuella då som de är i dag: Vad innebär det att leda? Vem är värd förtroende? Och hur bör en församling egentligen ledas?

    Mikael Tellbe är docent i Nya testamentet och lektor vid Örebro Teologiska Högskola/Akademi för ledarskap och teologi (ALT). Han är huvudredaktör för kommentarserien Nya testamentets budskap (NTB) och har tidigare skrivit en kommentar i serien. På Libris har han även utkommit med bland annat Lammet och odjuret: en guide till Uppenbarelseboken, Med framtiden i ryggen: en guide till Paulus brev och budskap och senast Paulus mot väggen.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  50. Lev inga lögner
    Lev inga lögner
    Beskrivning
    ”Lev inga lögner är briljant, djup, biblisk, och kommer att utrusta dig för att möta fienden och strida.” — Jennie Allen, författaren till New York Times bestsellern Vinn över dina tankar

    ”Detta är boken jag har väntat på och en av de viktigaste böckerna en Jesus efterföljare någonsin kommer att läsa. Den kommer att bli en klassiker.” — Christine Caine, grundare till A21 och Propel Women

    ”I en tid som är full av motsägelser och förvirring gör John Mark ett mästerligt jobb med att lägga fram det som är sant, vad sant innebär och varför det är så fundamentalt att vi känner sanningen. Det här är boken för vår tid.” — Annie F. Downs, New York Times bästsäljande författare till That Sounds Fun

    ”Varje dag möter vi frestelser i en mängd olika former som drar oss iväg från troheten till Jesus väg. I detta övertygande verk målar John Mark Comer upp en bild av skönheten i Jesus i en kultur av lögner.” — Jon Tyson, pastor i Church of the City New York och författaren till The Intentional Father

    ”Denna bok är Gudasänd. Den avslöjar vår andliga fiende lögnen – en motståndare som påverkar vårt samhälle på en global nivå.” — Albert Tate, lead pastor of Fellowship Church

    ”Comer har personligen hjälpt mig i min trosvandring och jag ser honom som en av de största lärarna i vår tid.” — Rich Wilkerson Jr, pastor i VOUS Church

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  51. Lev livet du längtar efter
    Lev livet du längtar efter
    Beskrivning

    Vi är ofta så upptagna av att klättra upp för stegen som vi tror leder till lycka och framgång, att vi först när det är för sent, upptäcker att vi lutat stegen mot fel vägg. En framgångsrik karriär, pengar, prylar, skönhet och hälsa betyder inte så mycket som vi tror. Ska vi få ett rikt och meningsfullt liv ska vi vårda våra relationer, hitta en livsuppgift och bry oss om andra. Men också vara tacksamma, förlåta andra och oss själva och utveckla vår existentiella hälsa. I den här boken får du många praktiska råd som gör att du redan nu kan börja leva livet du innerst inne längtar efter.

    Alf B Svensson är en uppskattad psykolog, författare, föreläsare och krönikör som hjälpt många föräldrar och par med problem i familjen. Hans böcker har sålts i mer än 100 000 och lika många har lyssnat till honom. I den här boken finns hans mest lästa och delade krönikor och debattartiklar. Ett par är bland de mest delade någonsin på Facebook i Sverige.

    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  52. Lev livet större än en selfie
    Lev livet större än en selfie
    Beskrivning
    Vi lever i en självcentrerad kultur där vi jagar lycka genom likes och bekräftelse. I den här boken utmanar Albin Karlsson sina läsare att lyfta blicken och leva för ett högre syfte och leva för Gud och för sina medmänniskor.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  53. Leva mission tillsammans
    Leva mission tillsammans
    Beskrivning
    Som kyrka har vi såväl en kallelse som en längtan efter att ny nya människor med evangeliet. Vi vet ju att en relation med Jesus är vad varje människa mest av allt behöver. Många av oss upplever dock att det här är svårt. Det tycks som att våra sätt att arbeta inte bär samma frukt som de en gång gjorde. Den här boken vill hjälpa din kristna gemenskap till att analysera och utvärdera det ni gör idag, samt ge verktyg för att se hur ni kan dela Jesus med människor i er omgivning.
    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
    • Köp 25 för 48,00 kr/st
  54. Lilla ätbara floran
    Lilla ätbara floran
    Beskrivning
    Vår natur är full av ätbara skatter!

    En helt vanlig promenad kan bli ett otroligt spännande smakäventyr.

    Med hjälp av den här boken kan du gå på upptäcktsfärd och smaka dig fram i vår natur. Du kommer upptäcka att smakerna varierar med väder och årstid till och med på samma växt.

    Lilla Ätbara Floran är en ätbar guide till vår natur. Emma V Larsson och Maria Trolle guidar dig till de godaste ätbara växterna och bjuder på sina bästa recept. Följ med in i skogssnår, ner i diken, ut på ängen och till med ner under havsytan. Varsågod och ät!

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  55. Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Lilla fredsboken : om att vara följare till Jesus på fredens väg
    Beskrivning
    Det finns en stig i Bibeln som blivit allt viktigare för KG Hammar. Tolv scener ur historien visar var den går. Den handlar om efterföljelse. För vad betyder det egentligen idag att vara Jesu efterföljare, att slå följe med honom på fredens väg? Det handlar inte om att förlyfta sig, framhåller han. Det handlar om de små stegen – steg i surdegens och senapskornets anda. De som låter oss få och vara en del av hoppet om att en annan värld är möjlig. I Lilla fredsboken visar han tillsammans med Lotta Fång, Fredrika Gårdfeldt och Benjamin Ulbricht på olika möjligheter till freds- och fridsarbete som finns för vår tid – och våra liv. Här finns också en rad konkreta tips på hur församlingar och andra kristna grupper kan lyfta frågan om fred.
    • Köp 3 för 204,00 kr/st
  56. Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Lilla livsguiden : låt resan tillsammans med Gud börja
    Beskrivning
    Favoritförfattaren Max Lucado ger inspiration, uppmuntran och vägledning för Livets resa.

    Livsförvandlande, träffsäkra budskap, citat och bibelord för den som står inför livets alla viktiga vägval.

    Boken passar utmärkt till varje sängbord, som en klockren gåva eller varför inte i en ryggsäck. Är du studenten som är på väg in i vuxenvärlden, en nykristen som tar de första stegen på trons väg eller den som bara behöver lite extra inspiration för att orka fortsätta framåt på Livets väg?

    Inspirerande texter i fem avdelningar för livets berg- och dalbana: Guds plan för vår livsresa; En karta till framgång Stanna upp, se och lyssna; Goda vanor för en god resa Ett vägskäl; Att välja åt vilket håll du ska gå Faror och omvägar; Sakta ner, undvik katastrof Det är gott att vara två; En vän på resan

    Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Hans fängslande och inspirerande berättelser – och härliga träffsäkra humor – gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt får nya läsare. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    210,00 kr
  57. Lilla naturguiden: fåglar
    Lilla naturguiden: fåglar
    Beskrivning
    Strövtåg i naturen har blivit en ny favoritsysselsättning under pandemiåret och intresset för allt vi träffar på under våra promenader har exploderat.

    I denna guide finns tydliga illustrationer och beskrivningar av utseende, kännetecken, utbredning, och livsmiljö – allt som behövs för att kunna identifiera olika arter.

    Texten är översatt och anpassad av svenska experter.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  58. Lilla naturguiden: flora
    Lilla naturguiden: flora
    Beskrivning
    Strövtåg i naturen har blivit en ny favoritsysselsättning under pandemiåret och intresset för allt vi träffar på under våra promenader har exploderat.

    I denna guide finns tydliga illustrationer och beskrivningar av utseende, kännetecken, utbredning, och livsmiljö – allt som behövs för att kunna identifiera olika arter.

    Texten är översatt och anpassad av svenska experter.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  59. Lita på mig
    Lita på mig
    Beskrivning
    Ett fartfyllt äventyr fullt med lössnö, sylvassa klippor, lavinfara och ett annalkande snöoväder, men också en berättelse om förlåtelse, försoning och tillit och om hur Gud kan leda mitt i stormen.

    Gage Watson försöker lappa ihop sitt liv igen. Den ödesdigra kraschen i backen kostade honom inte bara karriären som professionell snowboardåkare, utan orsakade även en av sina fans död. Dessutom fick han hjärtat krossat av tjejen han tänkte tillbringa framtiden tillsammans med.

    Som en del av PEAK Räddningsteam i Glacier National Park i Montana befinner sig Gage snart i sin värsta mardröm när han återigen måste göra ett av sina riskfyllda åk nerför berget för att rädda några unga grabbar som rapporterats saknade.

    Ella har åkt till Montana för att stoppa sin vårdslösa bror från att göra ett episkt snowboardåk som han tror ska göra honom berömd. Trots att Ella vet att hon krossat Gages hjärta måste hon be honom om hjälp och innan hon vet ordet av står de tillsammans på toppen av berget utan annat val än att försöka lita på varandra för att ta sig helskinnade ner.

    På PEAK:s huvudkontor hittar Ellas vän, skribenten Brette, gott om material för att skriva riktiga hjältehistorier. Men samtidigt som medarbetarna med spänning följer Ella och Gages livsfarliga framfart nerför berget riskerar plötsligt flera av dem att få sina personliga hemligheter avslöjade av den grävande journalisten ...

    Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Hon har fått flera prestigefulla författarutmärkelser. Detta är hennes tredje roman på svenska som handlar om våghalsiga äventyr, gudstro och en kärlek som varar.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  60. Liten klosterregel för pilgrimer
    Liten klosterregel för pilgrimer
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  61. Liten rund magnet: alltid älskad
    Liten rund magnet: alltid älskad
    Beskrivning
    LITEN RUND MAGNET: ALLTID ÄLSKAD! Rund kylskåpsmagnet, 38 mm i diameter.

    • Köp 3 för 18,00 kr/st
    • Köp 10 för 17,00 kr/st
  62. Livet inifrån
    Livet inifrån
    Beskrivning
    Livet inifrån är en bok som blivit till medan livet levts. Tankar som väckts i duschen på badhuset och tankar om skönheten i det trasiga. Ska vi förresten leva varje dag som om den vore den sista?

    Sara Ankarberg delar med sig av en samling korta och lite längre texter präglade av det kristna hoppet. En bok att återkomma till och umgås med, snarare än en bok att läsa ut.

    Ibland kan det kännas som att själen inte hänger med. Som att den släpar i ett rep flera meter bakom. Vänd dig då om och se var du var när du tappade den! Dra i repet och hiva in den! Vänta till själen kommit ikapp och be om ursäkt för att du sprang så fort!

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  63. Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Livets farkost SOS : ögon som kan se Guds härlighet
    Beskrivning
    Livets farkost – SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en bok att inspireras av. Den skapar upptäckarlust att söka sig bakåt i sin livshistoria, för att förstå gjorda vägval, och att söka den bästa vägen framåt för jorden, själen och kärleken. Till hjälp berättar Martin Lönnebo om egna vägval och om tre viktiga områden som har stort inflytande över hans liv nämligen vetande, tro och kärlek.

    Vetandet, tron och kärleken gestaltas genom tre pyramider, Hoppets pyramider och det viktiga samspelet dem emellan.

    Livets farkost –SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en fristående fortsättning på Pärlälven och Drömmen om innersta sjön.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  64. Livets knapp - mot nya mål
    Livets knapp - mot nya mål
    Beskrivning
    Livets knapp innehåller tänkvärda texter om smått och stort, livets yta och djup - humor och allvar i en salig blandning. Texterna handlar om oss människor, om små och stora upplevelser och om några av de stora livsfrågorna.

    Ibland lyser trafikljuset rött och det blir tvärstopp i livet. Ibland lyser det gult och vi får lov att vänta. Det gröna ljuset signalerar att det är dags att köra. Livet pågår just nu i direktsändning, så tryck på livets knapp och ge dig av mot nya mål!

    Livets knapp är med sina vardagsnära och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan. Ewa Rosendahl delar frikostigt och med glimten i ögat med sig av sina livserfarenheter för att hjälpa just dig att växa som människa!

    Ewa Rosendahl är inspiratör, kreatör och folkbildare. Ewa har tidigare gett ut böckerna Den smala vägen (2014), Behöver du en pausknapp? (2017) och En gul knapp (2019).

    Tina Järdhult är en väletablerad illustratör vars populära akvarellmotiv pryder kalendrar, kort, presentartiklar och böcker.

    200,00 kr
  65. Livets vatten
    Livets vatten
    Beskrivning
    Temat i 2024 års fastebok är Livets vatten. Författaren Maria Küchen tar oss med på en oväntad pilgrimsresa till Yttre Hebriderna, en ögrupp utanför Skottlands västkust.

    I 40 korta dagbokstexter, från askonsdagen till annandag påsk, får vi följa hennes tid på ögruppen och uppleva ett fascinerande men kargt landskap – präglat av tiotusentals sjöar, vyer över oändliga hav och spår som historiens heliga lämnat efter sig.

    Vid källor och katedraler, och med regnet och vinden som sällskap, reflekterar hon kring det yttre och inre och kring historien och nuet. Hur hittar vi människor det vatten som ger liv? Vart går vi i tider av torka och brist? Och hur kan vi leva så att det levande vatten vi fått, även släcker andras törst?

    "Utanför Skottlands västkust ligger Yttre Hebriderna – öar långt ute i havet, piskade av ständiga regn, genombrutna av tiotusentals sjöar. Dit for jag i fastan för att skriva. Du som följer med på min färd i den här boken, gör mig också sällskap från askonsdagen till uppståndelsen. Texterna är korta, en för varje dag i fastan. De skildrar mänskligt liv på en utsatt plats, där källornas och havets vatten sedan årtusenden speglar det heliga."

    Livets vatten – en dagbok från de yttersta öarna är den tolfte boken i serien Ärkebiskopens fastebok som har etablerat sig som en uppskattad tradition. Ärkebiskopen väljer varje år ut författare och skriver bokens förord.

    Allt fler har som vana att läsa något fördjupande under fastan och i många församlingar i Svenska kyrkan finns samtalsgrupper som läser boken tillsammans. I boken finns reflektionsfrågor för att underlätta gemensam läsning. Texterna kan läsas enskilt eller i grupp, under fastetiden eller andra delar av året.

    För varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  66. Livsfrågor
    Livsfrågor
    Beskrivning
    Funderar du över livets många frågor? I mitt arbete som samtalsterapeut har jag mött flera olika frågeställningar och problem som människor kämpar med och ställts inför, inte minst i deras relationer.

    Frågorna i boken kommer från människor jag mött och samtalat med. Jag hoppas att svaren jag gett utifrån min erfarenhet också ska kunna hjälpa såväl dig som dina nära och kära.

    Boken kan få bli som ett samtal oss emellan, där jag kan få vara en mentor och en vän på din väg genom livet. Det går att komma tillrätta med det som tynger och gnager – och det finns mycket hopp om läkning!

    Kram, Karin!

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  67. Magic Vegan - Julbord
    Magic Vegan - Julbord
    Beskrivning
    Älskar du julen, men vill ha växtbaserad mat på julbordet då är det här den perfekta kokboken för dig. Har du dessutom släkt eller vänner som rynkar på näsan åt vegansk mat kan du överraska dem genom att laga supergoda julrecept. Magic Vegan JULBORD innehåller tydliga och enkla recept för hemmakocken. Den klassiska julmaten har omvandlats till moderna växtbaserade recept som du med stolthet kan bjuda både inbitna vegetarianer och veganer på, men också dem som i vanliga fall äter kött. Här får du lära dig att göra skärgårdsaubergine, rulla juliga vegobollar, slå ihop en hemlagad rödbetssallad med äpple, griljera senapsinbakad kålrot, laga krämig Magic Jansson, göra kryddiga ostar som går att hyvla, baka saffranskaka som passar dessertbordet och mycket mycket mer. Maträtterna är testade och godkända av både barn, ungdomar och vuxna som antingen är veganer, vegetarianer, flexitarianer eller köttätare. Magic Vegan JULBORD innehåller mängder med gröna recept som passar ett modernt julbord. Här finns allt från välkomstglögg till den söta och avslutande konfekten.
    • Köp 3 för 283,50 kr/st
    • Köp 10 för 267,75 kr/st
  68. Makalösa djur
    Makalösa djur
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  69. Målet i sikte
    Målet i sikte
    Beskrivning
    Vad har du för mål i livet? Resa jorden runt, vara lycklig eller kanske att sluta skjuta upp saker och ting?

    I bibeln liknar Paulus livet vid en tävling där vi alla behöver ha siktet inställt på det viktigaste målet: evigheten med Jesus.Ett mål och ett segerpris som är så mycket större och mäktigare än vi kan föreställa oss.

    Denna bok innehåller 70 olika andakter som lyfter fram Bibelns budskap på ett enkelt och tillgänglilgt sätt.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  70. Måne och sol
    Måne och sol
    Beskrivning
    Illustrerad av Ane Gustavsson Text: Britt G. Hallqvist

    Läs eller sjung med i barnens favoritpsalm! Måne och sol kombinerar underbara illustrationer med texten till den älskade sången. Den här sjunga-med-boken kommer vara till stor glädje för både dig och de barn som du sjunger tillsammans med!

    Sångens tillkomst

    Den norske kompositören Egil Hovland var sorgsen eftersom en god vän till honom hade dött. En dag kom ett brev från den svenska författarinnan Britt G Hallqvist med texten till Måne och sol. Hovland stod i sitt arbetsrum och läste texten samtidigt som han tänkte på sin vän som hade dött. På väggen hängde bilder på hans barnkörer från kyrkan i Fredrikstad. Plötsligt var det som om barnen från bilderna fick vingar och svävade ut i rummet som små änglar. Han berättar själv: Jag stod med ett notblad i handen och blev mest förvånad över synen. Så småningom landade de små änglarna på bladet och blev till noter. Refrängen till psalmen fick sin melodi på 20 sekunder och hela psalmen var klar på 3 minuter.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  71. Manna på engelska - Kortask
    Manna på engelska - Kortask
    Beskrivning
    60 Bible verses to encourage you and strengthen your faith. Give the Bible cards to someone in your life who needs to be uplifted or use them for your daily devotion.

    I am with you always, to the end of the age. Matthew 28:20 (NASB)

    105,00 kr
  72. Människa och kristen idag : skapelseteologiska perspektiv på samtiden
    Människa och kristen idag : skapelseteologiska perspektiv på samtiden
    Beskrivning
    Människa och kristen idag – skapelseteologiska perspektiv på samtiden är en ansats till att ta vidare ett lutherskt teologiskt arv som präglat den nordiska kyrkliga och samhälleliga kontexten under 1900-talet och in på 2000-talet. Syftet med boken är inte att återupprepa teologiska tankesystem från en gången tid. Istället sätts arvet från teologer som Wingren, Aulén, Grundtvig och Lögstrup i dialog med samtidens brännande frågor.

    De medverkande författarna bidrar med konstruktiv teologisk reflektion kring frågeställningar såsom klimat, eskatologi, kyrkosyn, antropologi, digitalisering, kristen växt, tro och politik, profetisk predikan för att nämna några exempel. Gemensamt för samtliga bidrag är att de utgår från ett skapelseorienterat synsätt på teologin med ett universellt perspektiv på människan som fokuserar på det som är gemensamt för alla människor och livet i skapelsen.

    Boken är en del av serien Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 310,25 kr/st
  73. Människan i centrum : nio röster om humaniora
    Människan i centrum : nio röster om humaniora
    Beskrivning
    Denna antologi är en samling essäer om nio humanistiska discipliner. De är författade av ledamöter i Kungliga Vetenskapsakademiens tionde klass. Bidragen grundar sig på en serie föredrag där företrädarna ombetts att svara på vissa grundläggande frågor om verksamhet, metoder och resultat inom respektive disciplin. Författarna har också ombetts beskriva hur de ser på den egna disciplinens relation till humanvetenskapen som helhet.

    Är det adekvat att betrakta sitt ämne som just humanistiskt och vad menar man i så fall med humaniora eller humanvetenskap?

    Som all annan vetenskaplig forskning innefattar humanvetenskapen ett vitt spektrum av kunskapsområden, som ibland visar mycket liten släktskap med varandra. Till exempel är avståndet stort mellan lingvistens analyser av textsamlingar och arkeologens kemiska analyser av materiella lämningar från det längesedan förflutna. Avståndet till trots har de humanistiska disciplinerna något särpräglat gemensamt. De har alla med mänsklig verksamhet och mänskligt tänkande att göra.

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  74. Maranata! : väckelse och samhällsförändring 1960-tal till 1990-tal
    Maranata! : väckelse och samhällsförändring 1960-tal till 1990-tal
    Beskrivning
    Maranata uppstod som en kristen väckelserörelse i Mellansverige under 1960-talet med ursprung i Pingströrelsen. De tre ledargestalterna, Donald Bergagård, Erik Gunnar Eriksson och Arne Imsen, fick stort medieutrymme och använde sig av nya populärkulturella uttrycksformer för att sprida väckelsen: tidsenlig musik med elförstärkta instrument, profana möteslokaler och en stark närvaro i media. Uttryck som vanligtvis associerades med nöjesindustrin och underhållningskulturen.

    Maranata fick ett insteg bland minoritetsgrupperna i det svenska samhället: resandefolket, finlandssvenskarna, sverigefinnarna och samerna. Från samtliga dessa kom predikanter och församlingsmedlemmar. Men Maranata blev inget samfund. Rörelsen började som ett löst nätverk kring fristående församlingar, predikanter, konferenser och missionsorganisationer och finns under andra namn kvar än idag.

    Den gren av Maranata som leddes av Arne Imsen organiserade under 1970-talet en kommunitetsrörelse och genomförde massmedialt uppmärksammade aktioner för att väcka opinion i aktuella och kontroversiella frågor. Opinionsbildningen föregick och speglade pågående samhällsförändringar, bland annat ifråga om porr, vapenvägran, Sveriges Radios monopolställning, drogliberalismen, barnaga, hemundervisning men även sexualetiska ställningstagande. Rörelsen tog även ställning i uppmärksammade vårdnadstvister och gömde personer som var eftersökta av rättsväsendet – samtidigt som man genererade ett stort medialt genomslag.

    Den här boken berättar den spännande historien om en kontroversiell kristen rörelse under 1960- och 1970-talen.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  75. Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    Mariablomster i våra hjärtan, trådbunden.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  76. Marias många systrar
    Marias många systrar
    Beskrivning
    Marias många systrar kan läsas som en andaktsbok, ett kapitel i taget. Den passar också bra att läsa från första december till tredjedag jul. Sedan år 2016 är Charlotte Frycklund anställd som nätpräst i Svenska kyrkan, vilket innebär att hennes »församling« och kontaktytor finns på nätet. Här delar hon uppmuntrande ord, tar del av människors böneämnen och möter frågor om liv och död, tro och tvivel. Som nätpräst rör sig Charlotte vant i olika forum på nätet och hon ser stora möjligheter när det gäller att nå människor som vanligtvis inte går till kyrkan. Inför fastan våren 2019 bestämde hon sig för att varje dag publicera ett inlägg på Facebook om en kvinna i Bibeln. Idén föddes i samband med Metoo-rörelsen under hösten 2017. Charlotte Frycklund var en av de kvinnor som skrev under uppropet #vardeljus, som var Svenska kyrkans reaktion på Metoo. Allt som kom fram i ljuset berörde henne starkt och hon kände ett behov av att lyfta kvinnors identitet och berättelser.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  77. Markens alla träd klappar händer : verktyg för en grönare predikstol
    Markens alla träd klappar händer : verktyg för en grönare predikstol
    Beskrivning
    Hur går det att predika hoppfullt mitt i en pågående klimatkris? Hur kan evangelium predikas utan att blunda för utmaningarna det innebär att leva mer hållbart? Med dessa frågor tog sig Magdalena Sjöholm an sin avhandling i predikan vid Lutheran School of Theology at Chicago. I denna bok delar hon med sig av de metoder hon hittat. Magdalena undersöker hur man kan predika utifrån och om klimatkrisen och redogör för teorier från tre teologer och en klimatpsykolog.

    I boken finns också ett antal predikningar från olika tider på kyrkoåret, som visar på hur en predikan kan se ut när man använder dessa modeller och strategier.

    Boken är tänkt som en slags verktygslåda och en inspiration. Det är en konkret och handfast hjälp till att tänka och tala exegetiskt, teologiskt och retoriskt om klimatkrisen, framför allt i predikningar och andakter.

    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  78. Massor av roliga labyrinter
    Massor av roliga labyrinter
    Beskrivning
    Pysselbok Massor av roliga labyrinter

    Aktiviteterna utvecklar ett barns visuella färdigheter och öga- hand- koordinationen. På varje sida finns det också en fråga som gör lärandet ännu roligare.

    65,00 kr
  79. Matrikel för Svenska kyrkan 2023
    Matrikel för Svenska kyrkan 2023
    Beskrivning
    I Matrikel för Svenska kyrkan finns Svenska kyrkans organisation med dess stift och församlingar samt en kort historik över alla stift och dess biskopar. Matrikeln är uppslagsboken för dig som vill veta var präster och diakoner tjänstgör. Här finns bland annat ledamöter i domkapitel, stiftsstyrelser, biskopsmötet och kyrkomötet.

    I Matrikel för Svenska kyrkan finns också en överblick över de viktigaste kyrkomötesbesluten under året.

    Här presenteras även diakoni- och utbildningsinstitutioner, förbund, förvaltningar samt andra kyrkliga organisationer och sammanslutningar. Även utlandskyrkan finns presenterad och i viss mån Kyrkokansliet. Matrikeln innehåller även kyrkostatistik samt en förteckning över årets indelningsändringar och upphörda församlingar och andra namnändringar

    925,00 kr
  80. Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Med alla levande varelser : hopp och motstånd i klimatkrisens skugga
    Beskrivning
    Detta är en bok för dig som vill leva med hopp i klimatkrisens tid. Hoppet säger inte att allt ordnar sig, men att det finns ljus någonstans och att vi får gå åt det hållet.

    Genom historien har den kristna tron uppmuntrat människor att se Guds närvaro i naturen och att förhålla sig till jorden på ett respektfullt sätt. Bibeln rymmer en vision om allt levandes helighet och hela skapelsens frälsning. Den visionen behöver vi återupptäcka. Tillsammans med alla levande varelser får vi vara del av den stora motståndsrörelsen mot förödelsen.

    Med alla levande varelser inleds med en ekologisk läsning av Bibeln med fokus på människans relation till naturen och Guds skapelse. Sedan följer förslag på praktiker som öppnar upp våra hjärtan för en livets och livsglädjens andlighet. Den avslutande delen är en bönbok för daglig bön i gemenskap med hela skapelsen. Bönen ger oss uthållighet att leva i hopp och motstånd i klimatkrisens skugga.

    Fredrik Ivarsson är exeget och kyrkoherde i Varberg. Annika Spalde är diakon och pilgrimsvandrare till klimatmötet i Glasgow.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  81. Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Med bävan och förundran : angelägna texter från mitt liv
    Beskrivning
    Varför ställa samman texter och tal från ett liv som snart är över? Kanske för att få en överblick som annars inte vore möjlig. Den kan ha sitt värde för de närmaste. Så tänkte morfar eller farfar. För Sigfrid Deminger har arbetet med denna bok också gett en möjlighet till förnyad prövning av det som varit. Att bättre förstå vad som hände och bli bättre rustad för det som kommer. Och att våga ställa frågan om mina ja och mina nej står sig. Varje tema i boken anknyter till ett av de uppdrag som författaren haft som rektor, pastor, politiker och rådgivare i biståndsarbete.

    Därför handlar boken om teologisk utbildning, frikyrklighetens utmaningar, tro på politiken och ansvaret vi har för varandra. I slutet av varje tema finns läsarinlägg från personer som nu är verksamma inom i kyrka och samhälle. Här finns inlägg av Joel Halldorf, Sara Lindblom, Roland Spjuth, Lennart Bondesson och Åsa Molin.

    Att ställa sig inför tanken att livet har en mening, stämmer Deminger till både förundran och bävan. Det förunderliga kan vara att ana samband utöver vad som går att överblicka. Att känna igen mönster. Bävan känner han inför att inte komma undan en inre röst och att rent av bli ett redskap. Till det äventyren inbjuder boken läsaren.

    Sigfrid Deminger (f. 1938) tidigare rektor för Örebro Teologiska Högskola, pastor i Betlehemskyrkan i Göteborg och senior adviser på biståndsmyndigheten Sida. Han blev teol. doktor 1985 på en avhandling om Stanley Jones. År 2012 blev han mycket uppmärksammad för en debattartikel i Dagen där han menade att frikyrkorna som kraft har upphört.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  82. Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Med Gud i verkligheten - bortom klyschor och fromma fasader
    Beskrivning
    Många kyrkor är bra på att nå ungdomar. Få kyrkor är bra på att vägleda ungdomar till en vuxen gudsrelation. Det händer något i glappet mellan ung och vuxen, där många vänder Gud ryggen – för de har aldrig fått hjälp att relatera Gud till sina egna liv. Christoffers bok går rakt in i det glappet. Hans vägledning bottnar i en egen erfarenhet av att ha låtit det gudomliga och det mänskliga mötas och samtala. Därför är han en trovärdig samtalspartner i en fas i livet där alltför många lämnas ensamma. Författaren Magnus Malm skriver följande om boken:
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  83. Med Gud och hans vänskap : på spaning efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden
    Med Gud och hans vänskap : på spaning efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden
    Beskrivning
    Vad är det att vara kyrka i ett epokskifte? De senaste åren har klimatförändringar, digitalisering, växande ekonomiska klyftor och hyperindividualism skapat ett landskap som kyrkorna behöver orientera sig i. Vad innebär detta för predikan, diakoni, kyrkligt förnyelsearbete och bibelläsning? Det är frågor som berörs i den här boken, där svenska teologer från olika traditioner och generationer spanar efter kyrkan i praktiken, historien och framtiden.

    Reflektionen sker i dialog med Sune Fahlgren - lärare, författare, mångårig redaktör på Libris och en av de främsta frikyrkliga teologerna i vår tid.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  84. Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet
    Med kamera om halsen : Sven Gillsäter, naturfotograf och världsresenär på 1900-talet
    Beskrivning
    I år skulle Sven Gillsäter ha fyllt 100 år. Med kamera runt halsen är en fascine­rande fotobok som bygger på Svens dagböcker, reseskildringar, fotoböcker och reportage. Tonen är lättsam, eftertänksam, stundtals humoristisk - ungefär så som Sven själv var - och innehåller en stor mängd av Sven Gillsäters fantastiska fotografier.

    Sven Gillsäter var en av Sveriges mest folkkära djur- och naturskildrare un­der mitten av 1900-talet. Med kamera om halsen och dagboken i fickan gjorde han expeditioner till resmål som få i Sverige ens kände till. Han fotograferade komodovaraner i Indonesien, isbjörnar på Svalbard, elefantsköldpaddor på Galápagosöarna och pingviner på Falklandsöarna, och berättade vad han sett genom filmer, TV-program, föreläsningsturnéer, böcker och reportage. Hans filmer sågs av miljoner och böckerna låg på bestsellerlistor. En dåtidens David Attenborough, helt enkelt.

    Sven Gillsäter är också en del av den svenska fotohistorien som en av de tio som bildade gruppen TIO fotografer. Han var en inflytelserik folkbildare ; 1971 var han med och bildade Världsnaturfonden i Sverige och kom att bli en av WWF:s mest framträdande goodwill-ambassadörer.

    • Köp 3 för 319,51 kr/st
    • Köp 10 för 301,75 kr/st
  85. Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
    Beskrivning
    Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt

    Kan man möta Jesus på en Finlandsfärja? Predikar lingon? Vad har en ko att lära oss om Gud? Detta och mycket mer får du läsa om i den här andaktsboken med femtio vardagsnära betraktelser, som passar lika bra för konfirmanderna som på äldreboendet, och det egna nattduksbordet.

    En bok med doft av mylla, där reflektioner kring livet och tron får växa. En bok för vanliga människor, sådana som Jesus mötte när han trampade grusvägarna fram, och sådana som du och jag.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  86. Medan vi ännu kan tala
    Medan vi ännu kan tala
    Beskrivning
    I den här boken har Vibeke Olsson samlat krönikor från tio års tid (2011-2021), från olika tidningar och från P1. Somligt är skrivet utifrån något som då var dagsaktuellt, annat är frågor som hon levt med i decennier. Varför blev det inte mer av våra drömmar om rättvisa och rättfärdighet? Vad är det som sker egentligen i det som synes ske?

    "Texterna har tillkommit ömsom i vrede, ömsom i hopp. Hur ska vi återta visionen av ett gott samhälle, bort från den råa individualismen och konsumismen? Vi som växte upp under rekordåren fostrades av föräldrar som bar en tyst kunskap om trettio- och fyrtiotalens katastrofer. Djupt i minnet finns deras insikter som kan leda oss mot en mer hållbar framtid." Vibeke Olsson i förordet

    Vibeke Olsson är författare till en rad uppmärksammade böcker och senast har hon just avslutat sin historiska boksvit om sågverksarbetaren Bricken.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  87. Medarbetare : En historia om organisation och lekfolksuppdrag i Svenska kyrkan.
    Medarbetare : En historia om organisation och lekfolksuppdrag i Svenska kyrkan.
    Beskrivning
    Inom Svenska kyrkan talas idag ofta om vikten av att rekrytera ideella medarbetare. I en tid då de ekonomiska resurserna minskar blir det viktigt att på nytt arbeta med människors engagemang. Vi har vant oss vid att de anställda medarbetarna är många, men hur och varför växte de stora arbetslagen fram?

    Detta är en bok om hur lekmannamedarbetare kom att bli en naturlig del av den församlingsverksamhet som utvecklades under 1900-talet inom Svenska kyrkan. Vilka var det som trädde in som aktiva medarbetare vid sidan av prästerskapet i kyrkoförsamlingarna? Hur förändrades gruppens sammansättning under ett sekel då både kyrka och samhälle omvandlades i grunden?

    I boken Medarbetare får vi följa hur ett aktivt lekfolk alltmer kom att bli bärare av en kyrklig söndagsskola och vardagsverksamhet för barn, ungdomsverksamhet och en församlingsbaserad diakoni. Till en början skedde dessa insatser på ideell basis. Med tiden kom de anställda medarbetarna att bli allt fler. I denna bok beskrivs och analyseras detta förändringsförlopp. Bokens författare argumenterar för att detta förlopp i grunden förändrade Svenska kyrkan som organisation. Svenska kyrkan blev en hybridorganisation där den offentliga sektorns särdrag kom att leva sida vid sida med ”tredje sektorns” kännetecken.

    Boken vänder sig till anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkan som vill reflektera över kyrkans rekrytering av ideella medarbetare utifrån ett historiskt perspektiv.

    Erik Sidenvall är stiftslektor i Växjö stift och adjungerad professor i kyrkohistoria vid Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 323,00 kr/st
  88. Meja och Barca-bollen
    Meja och Barca-bollen
    Beskrivning
    Meja älskar fotboll och har turen att ha världens bästa tränare. Bruno, grannkillen, har nämligen lovat att vara hennes PT.

    En dag visar Bruno stolt upp sin nya fotboll. Han har fått den av sin pappa som aldrig annars ger Bruno presenter. Och nu är det en likadan boll som spelarna i Barcelona har! Men när Meja får testa Brunos nya boll, händer det som inte får hända. Brunos Barca-boll går sönder. Bruno försvinner utan ett ord från fotbollsplanen. Meja vill bara dö. Och dagen som redan är den värsta dagen i Mejas liv, kommer snart att bli värre. Mycket värre.

    Böckerna om Meja och Bruno handlar om så mycket mer än fotboll. Om krångliga familjer, pengar som inte räcker till, och stora känslor. Meja och Barca-bollen tar upp ämnen som utanförskap, skuldkänslor, mod och riktig vänskap.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  89. Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
    Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
    Beskrivning
    Varför hade ingen sagt att man måste förlora den gamla friden för att vinna en ny och verkligare frid? När döden sväljer Jesus förlorar lärjungarna sin tro. Påskaftonen, dagen mellan korset och uppståndelsen, svarar mot en realism som ingen troende undkommer. De dagar när ateismen öppnar sig som en avgrund i den egna själen. Är Gud död? Finns han inte längre? Har jag levt på en illusion?

    Med utgångspunkt i den viljornas kamp som Jesus utkämpar på Olivberget, och som blir inledningen till påskdramat, vill denna bok visa hur tron varken är en idé eller ens enbart en förtröstan. Tron är en hållning som vi låter prägla våra liv. Den hållning av överlåtelse som var hemligheten till Jesu tro. Men på samma gång som människans ja till Gud måste vara hennes eget, kan hon bara ge sitt ja om hon får det som gåva.

    De åtta betraktelserna i Mellan skymning och mörker är fristående och kan med fördel läsas under fastetiden inför påsk. I dem alla rör sig en och samma fråga: Hur får vi vår kärlek att växa? Sagt om boken: "Vad ska vi ta oss till när håller på att förlora hoppet i livet, förlora tron? Peter Halldorf leder oss varsamt in i mörkret, mellan långfredag och påskdag och visar oss att tvivlet kan vara början till en djupare tro. Boken tar oss med på en fascinerande resa där vi följer Jesus väg till korset tillsammans med pålitliga andliga vägledare från den stora kristna traditionen. En bok som kan hjälpa oss att låta tron på Jesus Kristus gå från tanken till hjärtat." Robert Eriksson, Pastor & föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  90. Mellan vinge och kropp : en undersökning av fem bibliska berättelser
    Mellan vinge och kropp : en undersökning av fem bibliska berättelser
    Beskrivning
    Det finns kvinnor i Bibeln som inte talar. Det finns kvinnor i Bibeln som talar med Gud men vars erfarenheter sällan har lyfts fram som betydelsebärande. Det finns kvinnor som utsätts för ett ohyggligt våld, och kvinnor som smyg­er sig in makt­havarens sängkammare och hugger huvudet av honom för att sedan stoppa det i sin matsäckspåse. Mellan vinge och kropp är en undersökning av fem egenartade bibliska berättelser där det förekommer en kvinna som bjuder motstånd. Vad skulle dessa kvinnogestalter kunna bidra med in i vår egen tid? Med närläsning som huvudsaklig metod, och med etiska, feministiska och religionsfilosofiska perspektiv tecknar Anne Sörman porträtten av den bibliska Hagar, av den namnlösa kvinnan från Betlehem, Siseras mor, Rispa och ­Judit. Tillsammans skapar de en ny berättelse där undanskymda texter och scener träder fram som unika vittnesmål.
    300,00 kr
  91. Men jag ville ju inte flytta
    Men jag ville ju inte flytta
    Beskrivning
    Allt känns helt fel. Bara för att pappa fick ett nytt jobb blev hela familjen tvungen att flytta från Stockholm till Småland. Ella vill helst bara ligga under en filt och strunta i allt.

    Men så ringer det på dörren. Där utanför står Ellas nya klasskompis Maryam. Hon har också flyttat hit långt bortifrån.

    Den nya vänskapen hjälper Ella att långsamt vänja sig vid livet i Björkhult. Men så kommer ett omskakande besked Maryams familj får inte stanna.

    Men jag ville ju inte flytta är en bok om när saker förändras och om vänskap som hjälper när livet är svårt. Berättelsen lyfter alla barns lika värde och rätt till en trygg vardag oavsett varifrån de kommer. Boken passar för både enskild läsning och högläsning och har ett appendix om FN:s barnkonvention. På Libris förlags hemsida finns möjlighet att ladda ner en lärarhandledning som kan användas exempelvis för lektioner om demokrati och barns rättigheter. Detta är en bok för 9-12 årsåldern.

    Carolina Klintefelt är journalist och redaktör. Men jag ville ju inte flytta! är hennes femte barnbok.

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  92. Mer än en läkare
    Mer än en läkare
    Beskrivning
    Våra hjärtan, våra kroppar och vår värld är i desperat av helande. Oavsett om vi upplever fysisk, känslomässig eller ekonomisk trasighet, vänder vi oss med rätta till Jesus i hopp om att han ska svara på våra böner. Men hur passar helande in i Guds vilja, speciellt om bönesvaret uteblir? Och hur gör vi för att inte falla i fällan att söka Gud för vad han kan göra för oss, och inte för den han verkligen är?

    I denna bok ger författaren och pastorn Costi Hinn klarhet om Jesus och hans helandetjänst genom genomtänkta svar och bibliska sanningar. När Costi växte upp, i en av världens ledande troshelande-dynastier, bevittnade han sorgligt nog att människor sökte mer efter helande än efter Läkaren. Med fängslande berättelser – som börjar med det livliga minnet från natten då han upptäckte sin sons cancerdiagnos – packar Costi empatiskt upp de skiktande känslor och frågor vi har om Gud och hans helandekraft. Dessutom ger han praktiska råd som hjälper oss att lära känna Jesus på ett djupare plan. Med en mild klarhet och biblisk visdom förklarar Costi hur man ber om helande samtidigt som man underordnar sig Guds suveränitet, navigerar i tuffa samtal om ämnet och håller fast vid tron även i de mest smärtsamma prövningar. I stället för att vi ska jaga den Jesus vi vill ha, kommer denna hoppfulla och uppmuntrande bok att vägleda oss till att upptäcka den Jesus vi verkligen behöver.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  93. Mickis, Nanna & Tova : bytt är bytt
    Mickis, Nanna & Tova : bytt är bytt
    Beskrivning
    Äntligen julafton hemma hos Mickis, Nanna och Tova. Mickis har haft full koll på allas julklappar – ända sedan november. Hur tunga de var, i vilken ordning de låg i säcken, hur många var och en skulle få och vilket julpapper som fanns kring vilket paket.

    Men tänk om Nannas julklapp är finare, och innehåller precis det där som Mickis väntat på i över ett år? Kan man verkligen byta julklapp med sin lillasyster, bara så där, och på självaste julafton dessutom?

    I söndagsskolan hade man pratat om att Jesus är världens bästa julklapp. Hade julklapparna som Jesus fick den första julen också glittriga band och vackra papper? En dag, tänkte Mickis, kanske hon skulle förstå hur man skulle kunna slå in Jesus i något fint julpapper och ge honom som gåva.

    Lilian Ruotsala är utbildad magister i skådespelarkonst vid Teaterhögskolan i Helsingfors. Hon arbetar som regissör, skådespelare och dramatiker. Detta är hennes debutbok. Lina Forsblom är utbildad inom småbarnpedagogik vid Åbo Akademi och jobbar som tv-producent, bl.a. med barnprogram. Hon har illustrerat magasin och böcker sedan 2018.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  94. Min fars väg
    Min fars väg
    Beskrivning
    LÄRDOMAR FRÅN MIN FAR, SANNINGAR OM GUD.

    EN PERSONLIG INBLICK I DET INFLYTANDE EN PAPPA HAR ÖVER SINA BARN.

    I Min fars väg reflekterar Grammypristagaren Michael W. Smith över sin far Paul Smiths liv och arv. Hans pappa påverkade honom på alla områden i hans liv. Genom sin jordiske pappas liv och lins ger den multi-platinasäljande kristna artisten glimtar av en Fader i himlen som alla kan närma sig och uppleva. Michael berättar hur hans pappa inspirerade och uppmuntrade honom med hjälp av bibliska principer och dygder. Nu förmedlar Michael samma sanningar genom berättelser, vittnesbörd, bakgrundshistorier till sånger han skrivit, personliga insikter från sitt familjeliv och ett trettiofem år långt turnéliv som kristen artist. Genom att dela med sig av sin fars arv hoppas han att läsarna kommer att upptäcka att oavsett vilka våra jordiska föräldrar har varit i våra liv, kommer vår Abba Fader aldrig svika oss. Min fars väg kommer utmana läsarna i deras vandring i tron så att de en dag får höra: ”Bra gjort, gode och trogna tjänare. Du har kämpat den goda kampen, fullbordat loppet och har bevarat tron”, precis som Paul Smith hörde den dagen han kallades hem för att vara hos sin far.

    OM FÖRFATTAREN Michael W. Smith har som artist fått flera platinaskivor, vunnit tre Grammypriser, fyrtiofem Dove Awards och en American Music Award. Sammanlagt har han sålt mer än femton miljoner plattor. Han har också gett något tillbaka till världen genom att samla in pengar för att bekämpa aids i Afrika tillsammans med Bono från U2. Han har startat Rocketown, en fristad för ungdomar i Tenneessee där de kan finna hopp. Han har också bidragit till att förbättra mer än 83 000 barns liv via Compassion International. Med en karriär som spänner över mer än fyrtio år har Smith spelat i och komponerat musiken till många filmer. Han har skrivit fjorton böcker, bland annat en serie barnböcker. Han bor med sin fru Debbie i Franklin, Tennessee. De har fem vuxna barn och sexton barnbarn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  95. Min första löftesbibel
    Min första löftesbibel
    Beskrivning
    En helt ny bibel för de yngre barnen lanseras nu av Hylleruds förlag!

    Med pastelliga färger och vackra illustrationer målas ”Min lilla löftesbibel” upp.

    De 32 berättelserna är hämtade från både nya och gamla testamentet och de fångar och belyser barnet om Guds löften och dess tillhörande böner. För det är nämligen det speciella med den här bibeln; att barnen får lära sig om Guds löften och upptäcka den allra största gåvan!

    Guds löften är viktiga för våra barn och hjälper dem att växa in i en livslång relation med honom. Min Första Löftesbibel betonar framför allt fem av Guds viktigaste löften. Vart och ett av dem är fint illustrerade som olika gåvor vilket gör det lättare att förstå för den som är liten. Barnen kan genom de här löftena upptäcka den underbara gåvan av att lära känna och förstå Guds kärlek.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  96. Min Gud älskar mig-Bibeln
    Min Gud älskar mig-Bibeln
    Beskrivning
    Att få läsa den här boken för sina barn eller barnbarn och låta de små liven få känna Guds kärlek i tidig ålder, är något av det bästa man kan göra.

    En fantastisk bok med mjukt omslag och ett litet handtag, så att barnen lätt kan bära den med sig överallt. En bok där bibelberättelserna är skrivna på ett berörande och lättförståeligt sätt. I boken får barnen möta olika personer i bibeln som alla har fått uppleva Guds kärlek. Boken innehåller 18 bibelberättelser som tar den lilla läsaren genom hela bibeln, från Skapelsen till Kristi Himmelsfärd. Berättelserna är noga utvalda liksom bibelverserna som hör till. Och tillsammans med de varma och kärleksfulla illustrationerna, gör författaren det tydligt att varje barn ska få känna hur värdefulla och älskade de är i Guds ögon. Att Gud alltid är nära och att Han kan göra det som är trasigt helt.

    Passar åldrarna 1-5 år | 39 sidor / board

    Svensk text: Alexandra Hyllerud

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  97. Min kreativa BIBEL-dagbok
    Min kreativa BIBEL-dagbok
    Beskrivning
    Här presenteras en bok som är helt ny för den kristna, svenska marknaden! ”Min kreativa BIBEL-dagbok” innehåller 40 olika andakter och åtta olika kapitel med fem andakter i varje. Här finns ämnen som ”Väx i Guds kärlek”, ”Väx i självförtroende”, eller ”väx och bli mer lik Jesus” Allt för att barnet ska kunna växa i sin tro på Gud, men också förstå hur fantastiskt skapade de är och att Gud har en plan för varje människas liv. Det är färgglatt, det är kreativt, det är pyssligt. Men framförallt så lyser Guds ord genom på ett mäktigt sätt i den här boken. Att redan som liten få lära sig om sitt och andras värde, är guld värt! Varje andakt består av en bibelvers, en kort reflekterande text och en sammanfattande pysselaktivitet. Läs, tänk, rita och pyssla för att förstå bibeln bättre. Den här boken passar lika bra i hemmet som i en barngrupp i kyrkan!

    Passar åldrarna 9-13 år | 96 sidor / softcover

    Svensk text: Alexandra Hyllerud

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 630

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå