View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 630

per sida
Fallande ordning
  1. Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Beskrivning
    Rasmus Troedsson, folkkär skådespelare som fick sitt stora genombrott efter han fyllt femtio! De allra flesta av oss vet vem hovmästare Bellan Roos i SVTs episka serie Vår tid är nu är.

    Rasmus livsresa är en bokstavlig askungesaga från barnhem till stora gods. Ett liv kantat av tragedier och djupaste smärta en resa från mörker till ljus. Rasmus delar generöst med sig av sina många liv, allt från svek och missbruk till himmelska höjder. Framför allt är det en berättelse om livsmod och hopp, som tar vid där hans uppskattade Sommarprat i P1 häromåret slutade.

    Rasmus Troedsson, uppskattad journalist och föreläsare presenterar sin självbiografi, skriven tillsammans med journalisten Elin Liljero Eriksson.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  2. Mina 40 bibelutmaningar
    Mina 40 bibelutmaningar
    Beskrivning
    Här presenteras en bok som är helt ny för den kristna, svenska marknaden! ”Mina 40 bibelutmaningar” innehåller 40 olika andakter och åtta olika kapitel med fem andakter i varje. I den här andaktsboken kommer du att lära dig saker som får dig att växa på livets viktiga områden och börja se dig själv som Gud ser dig-fantastisk! Läs, tänk, rita och utmanas för att förstå bibeln bättre. Den här boken passar lika bra i hemmet som i en barngrupp i kyrkan!

    Mina 40 bibel-utmaningar innehåller samma bibelord och andakter som i boken ”Min kreativa bibeldagbok.” Det som skiljer sig är att istället för pyssel är det utmaningar.

    Ålder: 9-12 a°r Format: 96 sidor / softcover Svensk text: Alexandra Hyllerud

    165,00 kr
  3. Mina bästa bordsböner
    Mina bästa bordsböner
    Beskrivning
    Läs eller sjung med i barnens bästa bordsböner! Att be för maten är en tradition och en viktig del av den dagliga rutinen för många människor: Vi kan be Gud välsigna måltiden, tacka Gud för maten eller be för någon som behöver det. Ane Gustavssons underbara illustrationer levandegör texten och ökar förståelsen för bönen. Varsågoda!
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  4. Mina bibliska storasystrar : glimtar från Nya testamentet
    Mina bibliska storasystrar : glimtar från Nya testamentet
    Beskrivning
    Mina bibliska storasystrar glimtar från Nya testamentet är Anna Sophia Bondes fortsatta vandring med Bibelns kvinnor. Här möter hon Jesu mor Maria, den tålmodiga profeten Hanna, systrarna Marta och Maria som var nära vänner till Jesus, affärskvinnan Lydia och pedagogen Prisca samt flera andra kvinnor vilkas namn är bortglömda av alla utom Gud.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  5. Mirakel vid sjön
    Mirakel vid sjön
    Beskrivning
    En spännande äventyrsserie som hjälper barn att upptäcka Bibeln!

    Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr.

    I Mirakel vid sjön reser Peter, Mary och Hank tillbaka i tiden till Galileiska sjön där en lärare som heter Jesus predikar idéer som gör de religiösa ledarna arga. Häng med när syskonen får träffa Jesu lärjungar, se otroliga mirakel och fly från tempelvakterna som leds av en hotfull farisé. Klarar de att lösa skriftrullens hemlighet innan vakterna får tag på dem?

    OM BOKSERIEN:

    Följ med syskonen Peter och Mary och deras hund Hank när de med hjälp av några urgamla skriftrullar färdas tillbaka i tiden och landar mitt i Bibelns mest spännande äventyr. De upptäcker en värld fylld av under, äventyr och faror. De måste söka efter ledtrådar för att lösa skriftrullarnas hemligheter annars kommer de att fastna i det förflutna för alltid!

    Bokserien innehåller en rik uppsättning karaktärer, såsom gammelmorbror Solomon, den excentriske arkeologen som upptäckte skriftrullarna, och ängeln Mikael som leder barnen på deras äventyr.

    Perfekt för unga läsare 6-12 år och alla som älskar äventyr. Mysteriet med de gömda skriftrullarna gör att de älskade bibelberättelserna får nytt, äventyrligt liv.

    Om författaren:

    Mike Thomas växte upp i Florida. Han har en kandidatexamen i Bibelvetenskap från Liberty University. När Mikes son var nio år letade Mike efter böcker som kunde lära ut bibelberättelserna på ett roligt och fantasifullt sätt. När han inte hittade några bestämde han sig för att skriva en egen bokserie. I Mysteriet med de gömda skriftrullarna kombinerar Mike biblisk noggrannhet med äventyr och fantasi. Mike bor i Tennessee med sin fru, två söner och familjens hund Hank.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  6. Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Missa det inte - Varje vecka som förälder räknas
    Beskrivning
    Du har omkring 988 veckor från det att ditt barn föds till dess att han eller hon tar studenten.

    Det går snabbt.

    Ansvaret för att forma ditt barns tro och karaktär kan kännas överväldigande.

    Som förälder har du nog vid det här laget insett att du inte kan . . . få en tvååring att dela med sig, tvinga ett barn att tro, tvinga en tonåring att fatta kloka beslut.

    Men det finns något du kan göra.

    Du kan få den här veckan att räknas.

    Och sedan gör du samma sak igen, och igen. De insikter du får om dina barn nu har potential att påverka deras framtid.

    Så missa det inte.

    Om du inte missar det som händer i denna period i deras liv, kanske de inte kommer missa en del viktiga saker som de behöver lära sig om livet.

    Det är därför som det du gör denna vecka är betydelsefullt.

    Tiden är begränsad, så missa den inte.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  7. Mitt år med Jesus
    Mitt år med Jesus
    Beskrivning
    En andaktsbok för äldre barn

    Vi har börjat skolan efter ett långt jullov. Vår lärare föreslår att alla byter plats i klassrummet. Jag hamnar längst fram vid fönstret. Nu kommer alla att titta på min korta, tunna hästsvans. Bakom mig sitter Samuel, han som är elak och snygg på samma gång. Helt klart den snyggaste killen i klassen.

    Lärarna brukar påminna oss om att alltid vara snälla mot varandra. Samuel är bara snäll och duktig när lärarna ser honom. När de inte ser bråkar han ofta med mig. Om jag struntar i honom brukar han sluta. Emilia och jag brukar kalla honom för sura-snobbiga-snygga-skit-Samuel, och förkortar det med s-s-s-s-Samuel.

    Jag berättar för farmor om Samuel. Då tittar hon på mig med sina genomträngande, varma ögon och säger: Du kan be att Samuel och du ska bli kompisar. Be att Gud ska hjälpa dig. Jag nickar eftertänksamt mot farmor men suckar inombords. Jag vill inte bli kompis med någon som ger mig fula blickar och tycker att jag är en tönt. Jag tänker inte be att vi ska bli kompisar. Aldrig i livet! Jag ska be att Gud skickar honom till en annan skola.

    Följ med i Karins liv under ett helt år. Ta del av hennes tankar och funderingar kring att vara ett Guds barn. Varje dag får du en fråga eller reflektion som du själv kan fundera kring. Läs boken varje dag som en andaktsbok eller som en roman i sin helhet!

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  8. Mitt bästa sommarlov!
    Mitt bästa sommarlov!
    Beskrivning
    Sommarlovet har precis börjat och Beppe njuter av varje sekund i sommarstugan. Den här sommaren ska hon och pappa bygga en båt och så ska familjen åka på långresa till släkten i Lappland.

    Men hon är inte beredd på den historia som gammelfaster berättar för henne. För hon inser plötsligt att det är med nöd och näppe som hennes släkt, och hon själv, lever. Det blir en sommar hon aldrig ska glömma.

    Mitt bästa sommarlov! är den tredje och fristående delen i serien om Beppe, som bygger på författarens egen uppväxt i 50-talets Sverige. Då vuxna hade bestämda åsikter om hur flickor och pojkar skulle vara. Tillsammans med Kajsa Hallströms retro-illustrationer är böckerna om Beppe ljuvliga bokpärlor att högläsa tillsammans.

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  9. Mobilgåtan och de stulna biskvierna
    Mobilgåtan och de stulna biskvierna
    Beskrivning
    Mobilgåtan och de stulna biskvierna - Berättelser om Sara & Arvid

    Henny Johansson

    I den här boken får du lära känna syskonen Sara och Arvid. Du möter dem i deras vardag, i skolan och i kyrkan, i glädje och bekymmer. Tillsammans med sina föräldrar funderar de ofta på hur det är att vara kristen och hur allt hänger ihop. Varje kapitel är fristående och boken passar både till enskild läsning och högläsning hemma eller i kyrkan.

    Arvid! Vi har ett mysterium att lösa, väser Sara halvhögt.

    Arvid tittar nyfiket upp på Sara.

    Vad har hänt? viskar han.

    Tuvas nya iPhone blev stulen.

    Sch! Du skriker. Vi får prata sedan, viskar Arvid och suckar.

    Typiskt Sara. Hon kan aldrig vara tyst, tänker han. Samtidigt känner han pirret i magen. Stöld är ju på riktigt!

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  10. Mod att leda
    Mod att leda
    Beskrivning
    I en rad bästsäljande böcker har Brené Brown lärt oss vad det innebär att vara sårbar och operfekt, att resa sig stark och och att trotsa livets vildmark. I Mod att leda ger oss Brené Brown handlingskraftiga strategier och verktyg och visar oss hur vi kan omvandla dessa idéer i praktiken.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  11. Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Beskrivning
    Elise Lindqvist kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan och har av påven Franciskus omnämnts som Sveriges Moder Teresa, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan.

    Elise utsattes för övergrepp som barn och såldes till prostitution som tonåring. Efter en stor och livsförvandlande vändning, där hon fann hon en tro och styrkan att resa sig, har hon arbetat i över 25 år med praktiska hjälpinsatser till utsatta kvinnor.

    Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på mänskliga rättigheter, och hon företräder socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet.

    Elise och Ruth har haft ett nära samarbete under många år för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor samt för att ge hopp till utsatta människor. Vi får följa med bakom kulisserna i arbetet och får möta flera av de utsatta människor som fått hjälp och mod att resa sig ur livets svåraste situationer. Hur gör man för att orka resa sig igen när livet är mörkt och tungt? Finns det nycklar till inre styrka och mod?

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  12. Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Modiga-vandra med kvinnorna som följde Jesus
    Beskrivning
    Modiga fokuserar på kvinnorna som följde Jesus. Den kristna kyrkan har ibland haft en problematisk relation till kvinnor. Inte minst därför är det viktigt att se på hur Jesus bemötte, lyfte fram och gav kvinnor plats i sin tjänst. Dessa kvinnor var människor som du och jag och deras överlåtelse, tro och mod gör dem till föredömen för alla som vill följa Jesus.

    Detta är en fristående uppföljare till Vandra med de tolv som handlar om Jesus manliga lärjungar.

    Henrik Steen har än en gång skrivit en fantastisk bok om människorna omkring Jesus. MARITHA VILHELMSSON, PASTOR NEW LIFE, GÖTEBORG

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  13. Mönstad mössa  Älskad unge 3-10 år
    Mönstad mössa Älskad unge 3-10 år
    Beskrivning
    MÖNSTRAD MÖSSA AV EKOLOGISK BOMULL: ÄLSKADE UNGE!
    Snygg mössa sydd av vårt egna Älskade unge-tyg. Tyget är skön och stretchig trikå.

    Texten på tyget är älskad, värdefull, dyrbar, unik, fantastisk, underbar, störtskön och härlig och det passar ju på varenda unge. Tvättas i 40 grader utan sköljmedel. Stryk med en prick och torktumla inte. Krymper någon procent. 3 - 10 år

    250,00 kr
  14. Mönstrad mössa  Älskad unge,L
    Mönstrad mössa Älskad unge,L
    Beskrivning
    MÖNSTRAD MÖSSA AV EKOLOGISK BOMULL: ÄLSKADE UNGE!

    Texten på tyget är älskad, värdefull, dyrbar, unik, fantastisk, underbar, störtskön och härlig och det passar ju på varenda unge och varenda vuxen, förstås! Tvättas i 40 grader utan sköljmedel. Stryk med en prick och torktumla inte. Krymper någon procent. Strl L

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  15. Morgonrodnad
    Morgonrodnad
    Beskrivning
    Morgonrodnad - Del 2 om Moa och Caspian. Uppföljaren till Efter regn.

    I slutet av hösten, när allt fortfarande kändes så tungt och jobbigt, kände Moa hur Gud gav henne ett löfte. Ett löfte om att vintern är över, regntiden slut och förbi. Att blommorna nu visar sig på marken och att sångens tid har kommit.

    Moa ler när hon tänker på hur Gud höll löftet han gav henne. För på samma sätt som snön smälte i hagar och trädgårdar, visade sig också blommorna i hennes liv, när sådant hon bett för och önskat så länge äntligen blir verklighet.

    Trots dessa glädjeämnen blir livet inte en dans på rosor. För när sommaren går mot sitt slut flyttar hennes älskade Caspian plötsligt tusen kilometer norrut, till Kiruna, för att börja på rymdgymnasiet, Minna sviker än en gång och till råga på allt hotar pappa att lämna familjen. Ensamheten är tung att bära.

    Men Moa har bestämt sig för att följa Gud, oavsett omständigheter. Hennes ridlärare Fredrika är mer än villig att undervisa och förmana om Guds vägar, men beslutet har ett så högt pris är frågan hur mycket Moa är beredd att betala för sin tro?

    Morgonrodnad är en uppföljare till Efter regn. Vi får fortsätta följa den nu fjortonåriga Moa och hennes liv med skola, familj, hästar, kärlek och tro. Boken är också en utmaning till varje person som kallar sig Jesu efterföljare. Låter du det beslutet påverka sättet du lever ditt liv? Och hur mycket är du villig att ge upp för att hålla fast vid din tro?

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  16. Mörkrets makter uppenbaras
    Mörkrets makter uppenbaras
    Beskrivning
    I likhet med Jonathan Cahns tidigare böcker avslöjas de mest häpnadsväckande hemligheter, samband och sanningar bakom dagens världsomfattande händelser som tidigare inte varit kända. Följ med på en otroligt fascinerande och oförglömlig resa som inte kommer att lämna någon oberörd… Du kommer att kunna se på världen med helt nya ögon!

    Är det möjligt att det bakom de stora, genomgripande förändringar som vi ser i vår tid, ligger ett bibliskt mysterium som handlar om forntidens avgudar, andemakter… och att dessa nu har återvänt?

    Jonathan Cahn tar dig med på en omtumlande resa för att hitta pusselbitarna till de världshändelser du idag med egna ögon ser framför dig. Vilka är dessa avgudar? Vad gör de? Och är det möjligt att dessa ”makter” från biblisk tid är dolda katalysatorer till utvecklingen i vår värld?

    Kan dessa väsen ligga bakom de mest avgörande händelser, krafter och rörelser som går igenom världen just nu? Arbetar de för att förändra och omdefiniera samhället, våra barn och våra liv? Verkar de just nu – i våra städer och byar? Kan det vara ”gudarna” som står bakom såväl mycket av det som fyller skärmar och media, tv och filmer, som det som våra barn får lära sig i skolan, och de krafter som bryter ner traditionella normer för familj och äktenskap?

    Kan det vara så att bakom det vi tidigare har betraktat som vidskepelse och myter faktiskt ligger en andlig verklighet? Är det möjligt att dessa väsen och makter till och med påverkar våra liv utan att vi inser det? Hur kan man i så fall känna igen tecknen på det? Vad leder det till, och vad kan man göra åt det?

    Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren. Detta är hans sjunde bok. Hans tidigare böcker har sålts i stora upplagor, även i Sverige.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  17. Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Beskrivning
    Av alla jordens miljarder människor har ingen människa betytt mer för mänskligheten än Abraham, med undantag för Jesus Kristus.

    Det intressanta med Bibelns beskrivning av Abraham, är att Bibeln inte framställer honom som någon andlig atlet eller fullkomlig människa. Hans tro var inte av stor personlig övertygelse, utan liknade många gånger det senapskorn som Jesus vittnar om när han talar om tro.

    I den här boken tar KG Larsson med dig flera tusen år tillbaka i tiden till trons fader. Välkommen att följa med på Abrahams livsresa!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  18. Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar
    Möta Jesus i stormen : om livet som kristen med psykiska hälsoutmaningar
    Beskrivning
    I mötet med psykisk ohälsa, räcker det inte med ”tunna” diagnoser och förklaringar som riskerar att stigmatisera och ge människor en stämplad identitet. För en djupare förståelse behövs ”tjocka” beskrivningar. Sådana kan endast växa fram i en öppen dialogprocess där människors unika berättelser blir lyssnade på med respekt.

    Utifrån kvalitativa forskningsintervjuer med personer som vill ”leva med Jesus” och som samtidigt lever under någon av diagnoserna depression, schizofreni och bipolär sjukdom, strävar John Swinton i boken Möta Jesus i stormen efter just en sådan djupare förståelse. Han reflekterar teologiskt – i dialog med medicinska, psykologiska och filosofiska perspektiv – över såväl samhällets som psykiatrins och kyrkans bemötanden, och hur ett helande bortom botandet kan se ut.

    Resultatet är en enastående och prisbelönad bok som handlar om personer i stället för symtom, beskrivningar i stället för diagnoser och om ett livgivande hopp för de som lever mitt i stormen. Boken vänder sig till alla som på något sätt berörs av psykiska hälsoutmaningar, oavsett om man arbetar inom kyrkan eller vården, vill vara en god medvandrare eller själv lever med en sådan utmaning.

    John Swinton är professor i praktisk teologi vid Aberdeens universitet i Skottland, med särskild inriktning mot området teologi och funktionsvariation. Swinton har en mångårig bakgrund som sjuksköterska inom bland annat psykiatrin, har grundat Aberdeens Centre for Spirituality, Health, and Disability och är en flitigt anlitad föreläsare världen över.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  19. Möten och mångfald : om religiös identitet och öppenhet för varandra
    Möten och mångfald : om religiös identitet och öppenhet för varandra
    Beskrivning
    I dagens mångkulturella och mångreligiösa Sverige, finns det ett behov av att prata med och lyssna till varandra för att förstå. Genom att skapa samhörighet över gränserna och nå bortom diskussioner om vem som har rätt och fel kan ett gott samhälle för alla uppstå. Den här boken riktar sig till dig som har denna önskan, oavsett vilken tro eller livssyn du har. I boken möter du tretton personer – kristna, muslimer och judar – som berättar om sin egen tro, om vilken betydelse religionen kan ha i vardagen, om hur de ser på varandras traditioner och hur man med nyfikenhet och respekt kan närma sig varandra.

    Dessutom medverkar imam Salahuddin Barakat, rabbi Ute Steyer och biskop Åke Bonnier med varsin text om mötet med den andre.

    Med hjälp av samtalsfrågor bjuds du som läsare in att fundera och samtala med andra om möten och mångfald utifrån era egna liv. På så sätt kan nya berättelser skapas.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  20. Möts aldrig halvvägs : förhandla som om det gällde livet
    Möts aldrig halvvägs : förhandla som om det gällde livet
    Beskrivning
    Möts aldrig halvvägs är en fängslande, oumbärlig handbok, fylld av förhandlingsprinciper tagna och slipade från Chris Voss häpnadsväckande karriär som gisslanförhandlare och senare som prisbelönt lärare på världens mest prestigefyllda handelshögskolor. Från sina dagar som polis på Kansas tuffaste gator och sin roll som FBI:s ledande förhandlare vid internationella kidnappningssituationer, till att han började lära ut förhandling på framstående universitet, har Voss testat sina tekniker och bevisat att strategierna är effektiva. Många har dragit nytta av teknikerna bland annat klienter inom affärslivet som har fått miljoner i ökade vinster, MBA-studenter som har fått bättre jobb och föräldrar som har fått hjälp att hantera konflikter med sina barn.

    Möts aldrig halvvägs tar med läsaren bakom kulisserna i dramatiska scener, från Haitis gängmiljöer till ett bankrån i Brooklyn som helt spårar ur. Boken avslöjar de förhandlingsstrategier som hjälpte Voss och hans kollegor att lyckas när det verkligen krävdes: när liv stod på spel. Voss, en förhandlare i världsklass, visar hur du kan använda färdigheterna han avslöjar på arbetsplatsen och i andra delar av ditt liv.

    295,00 kr
  21. Mugg - Ängel, Blå
    Mugg - Ängel, Blå
    Beskrivning
    Mugg med blå ängel och citat: Det finns tre perioder i livet....ungdomen, medelåldern och vad pigg du ser ut

    165,00 kr
  22. Mugg - Ängel, Blå "Sitt ner"
    Mugg - Ängel, Blå "Sitt ner"
    Beskrivning
    Mugg med blå ängel och citat

    165,00 kr
  23. Mugg - Ängel, Lila
    Mugg - Ängel, Lila
    Beskrivning
    Mugg med lila ängel och citat

    165,00 kr
  24. Mugg - Ängel, Rosa
    Mugg - Ängel, Rosa
    Beskrivning
    Mugg med rosa ängel och citat

    165,00 kr
  25. Mugg - Camping
    Mugg - Camping
    Beskrivning
    Mugg med camping motiv

    165,00 kr
  26. Mugg Flatebo
    Mugg Flatebo
    • Köp 3 för 157,50 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  27. Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Nådens språk : att finna den gränslösa kärlekens verklighet
    Beskrivning
    Christopher Jamison blev bekant för många genom BBCs tv-program Klostret och Tystnaden. Genom sina uppskattade böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer har han också visat sin förmåga att förmedla klostervisdom för vardagslivet och att kommunicera andliga insikter på ett tillgängligt sätt.

    Nådens språk fokuserar på hur vi människor kan erfara och förmedla kärlek, barmhärtighet och nåd i vår väldigt stressade och även ofta förvirrade kultur. Jamison visar på att det sätt vi lyssnar, talar, läser och skriver kan vara kanaler för nåd och kärlek. Han illustrerar det genom litteratur och böcker så mångskiftande som den medeltida legenden om den heliga Gral, Tystnaden av den japanske författaren Shusaku Endo, texter av de spanska mystikerna Johannes av Korset och Teresa av Avila och romanerna av Pulitzerpris-vinnaren Marilynne Robinson.

    Den här boken visar på nya perspektiv hur vi människor kan bli helade från den ensamhet och misströstansom många upplever idag, inte minst i den kulturella turbulens och politiska extremism som präglar vårsamtid. Jamison vill visa på hur vi återuppbygger denmisstro till varandra som vi ofta ser i samhället och hurvi kan vitalisera den kärleksfulla nådens språk och blibättre på att förmedla den till varandra.

    Christopher Jamison O.S.B. är benediktinermunk och före detta abbot av Worth Abbey i West Sussex, England. Han fungerar för närvarande som preses för benediktinkongregationen. Hans böcker Rummet inom dig och Lyckan kommer utgivna på Libris har blivit mycket uppskattade.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  28. När allt gick fel
    När allt gick fel
    Beskrivning
    Åke Samuelsson har gjort det igen; skrivit sin nionde bok med Munken och Kulan! I varje bok ryms det fyra olika berättelser, så även i den här. Som vanligt så blandas både skratt, lärdomar och allvar i böckerna om Munken och Kulan. Viktiga saker tas också upp i boken såsom alkohol i hemmet, en förälder som sitter i fängelse och om ensamhet. Men boken hinner också med en tur till Israel där man får följa med Munken och Kulan till olika platser.

    Varje kapitel bygger på en bibelberättelse eller en bibelperson. Den här gången får vi följa med Munken och Kulan på deras resa till Israel. De besöker kända platser som Nasaret, Golgata och Jerusalem. På resan händer många spännande saker; Munken och Kulan blir tagna av israelisk polis och de får testa på att krypa i Hiskias tunnel. Men att gå på vatten vill de verkligen inte göra för de vill bada och svalka sig.

    Ett av kapitlen handlar om hur alkoholen kan komma in i hemmet och vad det kan föra med sig. Munken och Kulan försöker också att praktisera den Gyllene Regeln, men det blir bara fel.

    Du som vuxen rekommenderas att läsa den här boken tillsammans med barnen. Här finns många viktiga saker att prata om men även tillfälle att få skratta ihop.

    Passar åldrarna 7-12 år | 112 sidor / hardcover

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  29. När allting blir annorlunda
    När allting blir annorlunda
    Beskrivning
    Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet.

    Eleonora Lahti driver sedan hösten 2013 den populära bloggen In my living room. Inläggen, som har blivit till hundratals texter, färgas av en innerlig längtan efter att Guds ord alltid ska få vara i centrum.

    Det går inte undgå att ryckas med och låta sig beröras av hennes färgstarka skildringar av livet, och på samma sätt som årstiderna växlar innehåller hennes andra bok – med fler än 60 utvalda bloggtexter – också en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

    NÅGRA BLOGGRUBRIKER: Oboy, här var det ord och inga visor! Underhållningskolhydrater Vanliga viktiga dagar Hur är det med våra kyrkotraditioner – egentligen? När kristen tro curlas bort Andliga väderkartor Världen håller andan

    Under 1980-talet blev Eleonora Lahti känd för hela svenska folket genom TV programmen Hela Kyrkan Sjunger. Hon har varit aktiv inom olika kyrkors musikliv och spelat in flera egna musikproduktioner. Eleonora arbetar parallellt med musiken och skrivandet även som högstadielärare. Tillsammans med sin make Curt har hon fyra vuxna barn och sex barnbarn.

    275,00 kr
  30. När en kompis mår dåligt
    När en kompis mår dåligt
    Beskrivning
    Psykisk ohälsa blir allt vanligare bland ungdomar, och här har kyrkan en viktig roll att fylla.

    Runt den som mår dåligt finns kompisar som vill stötta, men kanske inte alltid vet hur. Då kan detta häfte vara till hjälp. Johanna Olander, leg. psykoterapeut och teol. kand., förklarar på ett enkelt sätt vad som kan orsaka psykisk ohälsa, hur man som kompis kan vara till hjälp, vad man inte ska göra och hur Gud och församlingen kan vara ett stöd i det svåra.

    Häftet är lättläst och ger en mängd praktiska tips. Här finns också hänvisningar till webbsidor och telefonjourer dit man kan vända sig för att få mer hjälp.

    75,00 kr
  31. När Gud grep in
    När Gud grep in
    Beskrivning
    Trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors möten med Gud. /

    Journalisten Börje Norlén har intervjuat människor som gjort mirakulösa upplevelser efter ett gudsingripande. Varje trosstärkande vittnesbörd om förvandlade liv är uppmuntrande och ger en nära inblick i hur Gud personligen bryr sig om och griper in i människors liv – mitt i vardagen. /

    Oavsett om man kallar sig själv en troende eller inte, visar de här berättelserna på att Gud är väldigt aktiv i vår värld. Bli inspirerad av över tjugo sanna berättelser om helanden, livsförvandling och otroliga händelser som bara kan förklaras som ett under från Gud. /

    Börje Norlén är frilansjournalist, specialiserad på människors fascinerande livsberättelser. Börje är bosatt i Akalla utanför Stockholm, har tre gifta barn och sju barnbarn.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  32. När krisen kommer : att hantera det oväntade
    När krisen kommer : att hantera det oväntade
    Beskrivning
    Ett dödsfall i familjen, bland vänner eller på arbetsplatsen, en svår sjukdom som slår till, en olycka eller andra traumatiska händelser är exempel på kriser som drabbas oss alla i något skede av livet. Men hur beredda är vi när kriserna kommer? Och kan och orkar vi tala om det svåra?

    Vår ovana vid att tänka om och att tala om det som är svårt gör att vi kan stå handfallna när en svår situation verkligen uppstår. Om vi på arbetsplatsen saknar beredskap och övning i att möta kriser blir situationen ännu svårare.

    Den här boken vill vara ett stöd för dig att hantera en personlig kris, men den vill också hjälpa dig att kunna vara ett stöd för en medmänniska som drabbats av något svårt.

    Boken tar upp konkreta frågor, exempelvis vad som händer vid ett dödsfall eller en svår olycka, både privat och på arbetsplatsen och hur man kan förbereda sig på det allra svåraste och trots allt gå vidare i livet.

    Här finns också övningar i krishantering och checklistor för hur man kan agera. Det här är en bok för alla: både för dig som människa, arbetskamrat eller medmänniska, men också för dig som är chef eller personalansvarig på en arbetsplats.

    Cecilia Wikström, har tjänstgjort som präst bland annat i Uppsala Domkyrka och varit riksdagsledamot och Europaparlamentariker. I dag är hon vd för Beijerstiftelsen och Anders Walls stiftelse samt är styrelseledamot i företag och organisationer.

    • Köp 3 för 279,00 kr/st
    • Köp 10 för 263,49 kr/st
  33. När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
    När kroppen gråter : om kroppens och själens smärta och läkning
    Beskrivning
    Ont i kroppen? Ont i själen? Sedan länge? Smärtläkaren Rolf Nordemar och arbetsterapeuten Kristina Nordemar har mött smärtpatienter i över 40 år. Många av dem har haft ont i flera år utan att det har gått att hitta några tydliga kroppsliga orsaker.

    "Det finns många böcker om smärtans biomedicinska natur, om den psykologiska dimensionen och om sociala aspekter", säger Rolf och Kristina Nordemar, "men få eller inga böcker som handlar om helheten och om mötet mellan läkare och patient eller mellan terapeut och patient. Vi vill göra ett försök att berätta om det fascinerande mötet mellan läkare eller terapeut och patient och om vad som kan ske under en process där smärtan tvingas på reträtt, inte besegras fullständigt men i många fall så mycket att livet blir värt att leva och ibland till och med mer värt än tidigare."

    En bok för alla som möter långvarig smärta hos medmänniskor eller patienter.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  34. Nära dig Jul, 10-pack
    Nära dig Jul, 10-pack
    Beskrivning
    Vad var det som hände den allra första julen? Vad är det som gör att vi fortfarande firar jul? Följ med Maria och Josef när Jesus föds i Betlehem. Nära dig Jul ger en möjlighet för barn att bekanta sig med julens händelser och genom dem utforska livets frågor och känslor. Berättelsen varvas med frågor så att barnet tillsammans med en vuxen kan fundera över livet.

    Nära dig Jul är ett utdrag ur boken Nära dig, Bibelberättelser om livets frågor och känslor av Niclas Blåder, präst och Anna Blåder, illustratör. Nära dig jul innehåller ett nyskrivet uppslag, en illustration att färglägga och psalm 114 Stilla natt.

    • Köp 3 för 301,75 kr/st
  35. Nära dig Påsk, 10-pack
    Nära dig Påsk, 10-pack
    Beskrivning
    Nära dig Påsk är ett utdrag ur boken Nära dig med ett nyskrivet uppslag om den sista måltiden.

    Vad var det som hände under påsken egentligen? Vänskap, rädsla, förvåning och glädje. Jesus och hans vänner fick uppleva mycket under dagarna i Jerusalem då Jesus dog och blev levande igen. Den här foldern ger en möjlighet för barn att bekanta sig med påskens händelser och genom dem utforska livets frågor och känslor. Berättelsen varvas med frågor så att barnet tillsammans med en vuxen kan fundera över livet. För barn mellan 6-9 år, men passar också fint att läsa för yngre barn.

    • Köp 3 för 289,00 kr/st
  36. Natten ska vika
    Natten ska vika
    Beskrivning
    När det mörknar förlorar den bedjande människan Gud ur sikte och tappar tilltron både till sin egen förmåga och till Guds vilja att vara nära. Moderna terapeuter kan benämna detta som en existentiell kris. Johannes av Korset kallar det ”Natten”. Och där, just i det mörkret, kan det ske att vi plötsligt anar Guds närvaro.” I ”Natten ska vika” behandlar Johan Tyrberg frågan om vad det innebär att leva...

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  37. Nattjakten : Glösa
    Nattjakten : Glösa
    Beskrivning
    Det är sommarlov och Saga och Emil har följ med mamma till Glösa, byn mellan Östersund och Åre, där många hällristningar från stenåldern finns.

    - Äntligen ett ställe ni är imponerade av redan från början, skrattar mamma när de kliver in i hyddan.

    Men den roliga utflykten förvandlas snart till en otäck mardröm. Plötsligt har Saga och Emil förflyttats genom tiden och upptäcker att ett barn försvunnit. Barnet har krupit iväg från hyddan, rakt mot de stora fångstgroparna, som älgarna snart ska jagas ner i. I fjärran hör de hur jägarna förbereder jakten. Kommer Saga och Emil att hinna rädda barnet innan det är för sent?

    Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Nattjakten besöks Glösa. Äventyret utspelar sig för 5000 år sedan, på stenåldern, då många människor var jägare. I Glösa finns både fångstgropar och hällristningar bevarade från den här tiden.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  38. Nerver av stål
    Nerver av stål
    Beskrivning
    Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning.

    Tammie Joe Shults hade under hela sitt liv fascinerats av himlens öppna skyar, och trots att hon hade alla odds emot sig blev hon en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan.

    Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot och den 17 april 2018, tjugo minuter från start, under en rutinmässig inrikesflygning ställdes flygkapten Shults inför det otänkbara. Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakade en explosion som punkterade hydrauliken och skadade flera bränsleslangar.

    Kapten Shults och hennes medpilot kämpade för att få kontroll på flygplanet. Hur skulle Tammie Jo, trots sina tuffa erfarenheter som stridspilot, kunna klara det omöjliga; att få ner det allvarligt skadade planet med 148 skräckslagna passagerare säkert på marken igen?

    Tammie Jo Shults tjänstgjorde först inom den amerikanska flottan, som en av de första kvinnliga stridspiloterna, men jobbar numera på Southwest Airlines. Hennes ovanliga erfarenheter och anmärkningsvärda berättelse har inspirerat många. Tammie Jo och hennes man Dean bor utanför San Antonio, Texas.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  39. Ni är mina vänner
    Ni är mina vänner
    Beskrivning
    En andaktsbok.

    Som kan läsas i olika samlingar. Eller vid sängkanten. Som kan kluras och funderas på. Eller bara läsas rakt upp och ner. En andaktsbok för barn helt enkelt.

    Jesus sa: Ni är mina vänner , och ni ska älska varandra . Den här andaktsboken handlar om vänner hur vi ska vara bra vänner till varandra, och hur vi som är Jesu vänner kan älska varandra. Vi får följa olika barn och olika dilemman som de ställs inför. Varje andakt är fristående och utgår ifrån ett bibelord. Ni är mina vänner innehåller 20 andakter med tillhörande böner och frågor. Boken är en hjälp för alla som håller i andakter för barn.

    Sofia Häggmyr har efter sin socionomexamen arbetat som barn- och ungdomsledare i Löddebygdens församling. Hon bor tillsammans med sin man i Lund och är blivande diakon i Lunds stift. Att skriva har alltid varit ett av hennes stora intressen, och detta är hennes första bok.

    185,00 kr
  40. Noa
    Noa
    Beskrivning
    Den här boken handlar om Noa som byggde en stor båt där han tog med sig sin familj och många djur. Du kan också läsa om detta i Bibeln i Första Mosebok 6:5 till 9:17.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  41. Noël
    Noël
    Beskrivning
    Det finns inget i hela världen som Noël önskar sig mer än en syster. Men när man inte riktigt passar in i det fina folkets Paris i slutet av 1800-talet, och när hon till allas fasa dessutom drar med sig löss till flickskolan så är det svårt att ens hitta en vän.

    Just när allt känns som mest hopplöst får hon en ny lärarinna, samtidigt som hon träffar någon som vänder upp och ner på allt. Den tolvåriga, hårda och tuffa Retti med hål i skorna och smutsiga kläder spelar fiol lika bra som Noël gör det dåligt. Kan de verkligen bli vänner? Och vem är egentligen den andra flickan?

    När så julen och Noëls födelsedag närmar sig drar en snöstorm in över Paris och tillvaron för både Retti och Noël ställs på ända igen ... Noel är en lekfull, rolig och underhållande kapitelbok med känslan av en klassiker, en berättelse om den välbärgade flickan som längtar efter en syster och träffar flickan från gatan som spelar så vackert på sin fiol. Kan de bli vänner? Vad är viktigt i livet? Är det viktigare att passa in än att göra det rätta?

    Noël vill ge läsaren en förståelse för att alla människor är olika och att det är bra! En förståelse för att alla människor har sina egna unika erfarenheter i rycksäcken som formar dem. Budskapet är framför allt att den som läser är högt älskad av himmelens Gud. Här möter vi den enkla, vardagliga tron på Gud: att pappa Gud är med i allt, att han tar hand om mig och att han gör mirakler. Människor är inte perfekta, människar kan göra fel, men Gud är den som ställer saker till rätta igen.

    Elisabeth MARIE Andersson är postulant på Alsike kloster. Där bor hon tillsammans med två systrar, tio flyktingvänner, en volontär, en god vän, tre katter, en kungs-pudelvalp, två åsnor och tre får. "Naturen här är underbar och atmosfären likaså. I kapellet ber vi tidebön varje dag och vi får allt som oftast träffa många olika människor från alla möjliga håll och kanter och sammanhang."

    200,00 kr
  42. Nöjesfält : skräck, sockervadd och svindlande snurrar
    Nöjesfält : skräck, sockervadd och svindlande snurrar
    Beskrivning
    Vilken är världens längsta berg-och dalbana? Varför ramlar inte vagnarna ur loopen? Och när uppfanns egentligen sockervadden? Häng med till en plats för drömmare, sagovärldar fyllda av spänning och dramatik men där ingenting är farligt på riktigt. Eller?

    Det här är boken för dig som älskar nöjesfält. Här kan du läsa om historierna bakom några av landets mest hisnande berg- och dalbanor, hur det går till när ett nöjesfält bygger ett riktigt läskigt skräckhus och hur många kilo nappar som faktiskt lämnas till Lisebergskaninerna varje vecka.

    Nöjesfält skräck, sockervadd och svindlande snurrar är en faktabok för dig som längtar efter pirr i magen. Här samsas historia, intervjuer, roliga fakta, fysik på nöjesfält och jakten på nya rekord. I boken försöker vi förklara allt det som får nöjesfältet att snurra.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  43. Nolbyn : värmländskt hantverk - miniatyrer och tittskåp
    Nolbyn : värmländskt hantverk - miniatyrer och tittskåp
    Beskrivning
    Berith Bergström (1896-1979) är en av vårt lands mest ansedda miniatyrkonstnärer såväl inom Sverige som utomlands och känd för sin hantverksskicklighet, precision och autenticitet.

    Miniatyrproduktionen kom till genom leken med brorsbarnen då de tillsammans skapade miniatyrbyn Nolbyn, med inspiration från barndomshemmet Bosjö Bruk, norr om Filipstad.

    Barnens intresse och aktivitet var utgångspunkten för den skapande leken, en pedagogik som Berith Bergström tog intryck av vid möten i sin ungdom med reformpedagoger som Anna Withlock och Ellen Key.

    I många avseenden levde Berith Bergström i det förgångna, men paradoxalt nog var hon en modern konstnär som kämpade för en ensamstående kvinnas rätt att få ett konstnärligt erkännande. Berith Bergströms miniatyrproduktion finns idag representerad i samlingar på Nordiska Museet, Värmlands Museum men även i samlingar som tillhör Stockholms universitet, Försäkringsbolaget Skandia samt Rockefeller Foundation, New York.

    I boken berättas om Berith Bergströms konstnärskap, bildning, samlariver samt intresse för släkt och Värmlandsbygd. Det är en spännande och intressant levnadsberättelse som kompletteras med en mängd foton framtagna av bland annat Värmlands Museum. Berith Bergström var starkt engagerad i bevarande av kulturhistoriska miljöer och medverkade med inredningar i bl.a. Skogaholms herrgård på Skansen och i Drottningholms Slottsteater.

    300,00 kr
  44. Nya vägar för världens skull : förändringsarbete i frikyrkliga församlingar
    Nya vägar för världens skull : förändringsarbete i frikyrkliga församlingar
    Beskrivning
    Allting som lever måste förändras för att i längden överleva och växa till. Det gäller även församlingen. Men hur går det till i praktiken så att det blir konstruktivt, sunt och skapar förutsättningar för en god expansion?

    I Nya vägar för världens skull ges möjlighet att gå i närkamp med en rad frågor utifrån olika perspektiv. Vilken iver är god att ha som drivkraft och vilken riskerar leda fel? Går det att bygga tillsammans över generationsgränserna? Vad är viktigt att tänka på när det gäller sången och musiken i ett förändringsarbete? Hur är man ledare som vågar ta ut riktning i skapandet av en god kultur? Detta och mycket mer tänkvärt möter du i denna bok.

    Boken rör i synnerhet förändringsarbete inom frikyrkosamfunden, men här finns mycket som lär vara av intresse även i allmänhet varhelst församlingsliv finns och önskar utvecklas och fördjupas.

    Låt oss nyfiket titta upp för att fånga in den värld som är vår idag, och utgå från de förhållanden som nu är när vi funderar över församlingens kallelse och uppdrag. Karin Wiborn i bokens epilog

    Medverkande: Josefine Arenius, Björn Asserhed, Emma Boije, Ida-Maria Brengesjö, Klas Eriksson, Björn Gusmark, Carin Hemmati, Carl-Henric Jaktlund, Ulrik Josefsson, Åsa Kristensson, Mattias Martinson, Emil Mattsson, Jonas Melin, Åsa Molin, Mattias Neve, Marie-Louise Nilsson, Emma Rudäng, Karin Wiborn.

    TRO & LIV SKRIFTSERIE är en bokserie på Enskilda Högskolan Stockholm med inriktning mot teologiska samtidsstudier.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  45. Nyckelband Gud som haver...
    Nyckelband Gud som haver...
    Beskrivning
    Grått, långt nyckelband med texten; Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är.

    • Köp 3 för 40,50 kr/st
    • Köp 10 för 38,25 kr/st
  46. Nyckelring mjuk silikon
    Nyckelring mjuk silikon
    Beskrivning
    NYCKELRING I MJUK SILIKON: ÄLSKAD, VÄRDEFULL, DYRBAR. OCH ALLMÄNT BRA! Snygg, mjuk nyckelring av silikon med utstående motiv på framsidan och svart baksida.

    Fin på nyckeln, väskan eller ryggsäcken!

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,00 kr/st
  47. Och plötsligt ska vi minnas
    Och plötsligt ska vi minnas
    Beskrivning
    Hud mot bark, fingrar som flätar rottrådar. Ansiktet vänt mot jorden. En vädjan om att få komma tillbaka.

    Det här är en bok för oss med hemlängtan. Som försöker leva med ett språk utan ord.

    Marken i oss viskar att helighet aldrig kan vara att avskilja. Vi vill så gärna att klockorna ska ringa. Vill ha ord och ordningar för det som bara är ett träd. Vi vill ha över och under och vi låtsas att det känns som hemma, men vi är framlekta av någon ur marken och leken är vårt hemspråk.

    Kent Wisti har skrivit bokens inledande del och målat bilderna. Han är präst, bildkonstnär och författare. Susanne Dahl har skrivit dikterna. Hon är studentpräst och skribent.

    Och plötsligt ska vi minnas är en fristående del i en svit där även Vem såg mig då ingår.

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  48. Om jag glömmer dina händer
    Om jag glömmer dina händer
    Beskrivning
    19 sånger om sorg för barn och unga

    Har du också saknat sånger om sorg, för barn och unga? Sånger lämpade för begravning där man vill inkludera barn. Sånger för barnkören i allhelgonatid eller samlingar med skolan. Sånger som tillåter känslor av sorg, ilska och saknad eller sånger för sorgegrupp med barn och unga.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  49. Om jag skulle predika idag
    Om jag skulle predika idag
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  50. Om tröst : hopp och livsmod
    Om tröst : hopp och livsmod
    Beskrivning
    Kan man trösta sig själv? Hur gör man för att trösta andra? Var finner man hopp och livsmod när livet inte blir som man tänkt sig? I sin nya inspirationsbok för hopp och livsmod skriver Olle Carlsson om första hjälpen till tröst för dig själv och andra.

    Man behöver inte vara en profet för att se och förstå att vi alla står inför stora prövningar meningslöshet, fler pandemier, misslyckanden i relationer och på jobbet, en skenande klimatkris, hopplöshet, krig, fattigdom, att förlora nära och kära, flykt och ond bråd död. Kanske är tiden inne för dig och mig att ställa om. I slutändan handlar det inte om någon enskild kärleksrelation, att vinna, samla ägodelar eller toppa karriären. Utan om hur mycket vi har vågat älska trots att vi en dag ska förlora allt det, om att finna tröst och dela den med varandra.

    Hur kan du och jag finna tröst, hopp och livsmod idag? Denna bok ger tankar om tröst till alla oss som brottas med känslor av sorg, oro, tvivel. Det kan handla om allt från förlust av en relation, om identitet, oro för sin egen eller andras hälsa, att mista en närstående eller sitt jobb, och om livets allra största frågor. För dagens sociala kontrakt är svårt att bryta det är svårt att visa sig svag och skör. Och det är svårt att hantera andras smärta. Men med Olles praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap, medkänsla och tröst blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga trösta och be om tröst.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  51. Omsluten
    Omsluten
    Beskrivning
    Ett av de sista kapitlen i den bok du just nu håller i din hand har som överskrift Min bästa tid är nu. Förra hösten fick jag diagnosen ALS, så kanske det borde stått Min sista tid är nu? Men det gör det inte.

    I boken berättar jag om ett underbart, ibland förskräckligt och helt galet liv. Men jag ångrar ingenting. Efter en traumatisk familjetragedi på 80-talet med kriminella inslag, mötte jag Honom som lärde mig att vägen till inre frid sker genom förlåtelse. Jag tog honom på orden och blev helad inombords.

    Nu går solen snart ner för sista gången. Men jag äger ett hopp om en framtid som är både ljusare och bättre än den här. Jag vilar i min Herres barmhärtiga händer, omsluten av hans stora nåd.

    OM FÖRFATTAREN Annika Karlsson född 1951 är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är utbildad frisör och pastor. Annika har varit gift två gånger, har två barn och tre barnbarn. Omsluten – min väg till tro, är hennes debutbok.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  52. Operation framtiden
    Operation framtiden
    Beskrivning
    Del 5 i barnboksserien om Funkisfamiljen

    Järnspikar! Mios rullstol har fått punka igen!"

    Funkisfamiljen ska åka på semester men det är inte säkert att de kommer iväg. Mamma och pappa är så trötta och hängiga. Det känns som Vides mage är full av myror. Vem ska ta hand om Mio när mamma och pappa blir gamla? Vide vill hitta en lösning. Men är det verkligen Vides ansvar? Dags för Operaton framtiden!

    Böckerna om Funkisfamiljen handlar om Vide samt syskonen Mio och Tintin. Mio har en sällsynt diagnos, kan inte kan gå eller prata. Operation vän i nöd handlar om barns tankar om utsatthet. För vad händer när ett barn som inte kan prata behöver hjälp? Tillsammans med Mios lärare startar Vide Operation vän i nöd. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga.

    Seriens första bok, Operation slutstirrat, tar upp frågor om bemötande och kom ut hösten 2018. Seriens andra bok, Operation rädda sommarlovet, tar upp frågor om ovisshet och kom ut våren 2019. Seriens tredje bok, Operation dödsviktigt, handlar om döden och kom ut våren 2020. Seriens fjärde bok, Operation vän i nöd, handlar om utsatthet och kom ut hösten 2020. Spelet om Funkisfamiljen kom ut 2021.

    Anna Pella är journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

    Anna Forsmark som illustrerat boken använder humor, värme och mycket detaljer i sina illustrationer. Hon har tidigare illustrerat Lek istället för bråk, Lilla hemlis-boken samt på Libris Lilla nej-boken, Lilla nätet-boken, Operation slutstirrat, Operation rädda sommarlovet, Operation dödsviktigt och Operation vän i nöd.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  53. Operation Joktan
    Operation Joktan
    Beskrivning
    USA Today och Publishers Weekly bästsäljare

    ”Det var en helt perfekt dag – ända tills skottlossningen startade.”

    Nir Tavor är anställd av den israeliska försvarsmakten, men blir snabbt rekryterad som hemlig agent av säkerhetstjänsten Mossad.

    Nicole le Roux är en framgångsrik modell med en oväntad, dold talang.

    En terroristattack för dem samman, men arbetet tvingar dem från varandra – tills de plötsligt dyker upp i varandras väg igen. Men det är inte upplagt för någon romantik. Medan våldsamma, radikala krafter hotar att skapa kaos och ödeläggelse i Mellanöstern, måste de samarbeta för att stoppa extremisterna. Nicole tvingas bidra med sina värdefulla kunskaper och Nir genomför uppdrag ute i fält på sitt eget högst kontroversiella sätt. Varje nytt och nervpirrande steg under operationen för dem närmare sanningen – och närmare faran. Spänningsromanen är nästan omöjlig att lägga ifrån sig och bygger på såväl verkliga händelser som erfarenheter från Amir Tsarfatis tid inom det israeliska försvaret. På ett otroligt fängslande och mästerligt sätt belyser författarna hur avgörande världshändelser ofta utspelar sig i det fördolda, helt utanför massmedias insyn. Amr Tsarfati är född i Israel och har tidigare varit major inom det israeliska försvaret (IDF). Steve Yohn är en välkänd författare och redaktör.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  54. Öppet sinne : kraften i att veta vad du inte vet
    Öppet sinne : kraften i att veta vad du inte vet
    Beskrivning
    Intelligens ses ofta som förmågan att tänka och lära sig, men i en värld som snabbt förändras finns det en annan uppsättning kognitiva färdigheter som kan vara ännu viktigare: förmågan att tänka och lära om. Alltför många av oss föredrar övertygelsens bekvämlighet framför tvivlets obehag. Vi lyssnar på åsikter som får oss att må bra i stället för på idéer som får oss att tänka efter. Vi beter oss som åklagare som försöker bevisa att motståndarsidan har fel i stället för som forskare på jakt efter sanningen.

    Organisationspsykologen Adam Grant är expert på att öppna andras sinnen och på att få oss att öppna våra egna sinnen. Baserat på vetenskaplig evidens formulerar han nyskapande idéer kring hur vi kan välkomna glädjen över att ha fel, hur man kan nyansera laddade samtal och skapa skolor, arbetsplatser och gemenskaper där man lär livet ut. Öppet sinne visar att vi inte behöver tro på allt vi tänker eller internalisera allt vi känner. Det är en inbjudan till att släppa taget om åsikter som inte längre gagnar oss och värdera mental flexibilitet, ödmjukhet och nyfikenhet högre än korkad tvärsäkerhet.

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  55. Öppna Bibeln : upptäck ditt liv i den stora berättelsen
    Öppna Bibeln : upptäck ditt liv i den stora berättelsen
    Beskrivning
    Bibeln innehåller många berättelser, men bakom dem anar vi den Stora berättelsen. Den om hur människan mognar och utvecklas, lär sig att tänka själv och agera moraliskt. Den om hur Gud förändras i relationen med människan. Den Stora berättelsen handlar om människor som är ömsom heliga och ömsom hopplösa men som oavsett söker och finner Gud. Öppna Bibeln vill hjälpa dig att se de gamla bibeltexterna inte i första hand som historiska dokument utan som berättelser som också handlar om ditt liv idag. Kanske misslyckas du som David och Petrus? Finner du en inre styrka som Rut och Maria Magdalena? I de frågor som avslutar varje avsnitt inbjuds du att upptäcka ditt liv i texternas berättelser. Då blir texterna relevanta.

    Boken introducerar det judiska tänkandet för en kristen läsare. Rabbinerna har genom seklerna betonat att Gud vill att människa ska tänka själv och våga ifrågasätta allt, även Gud. I ljuset av det judiska tänkandet får också Jesus sätt att agera och tala ny innebörd.

    Öppna Bibeln riktar sig till den som läst Bibeln mycket eller lite. Boken avslutas med handledningsfrågor så att den också kan användas i studiecirklar.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  56. Örhängen G-klav
    Örhängen G-klav
    Beskrivning
    Handgjord G-klav

    13mmx5mm

    175,00 kr
  57. Orkidéer på Gotland
    Orkidéer på Gotland
    Beskrivning
    Gotland är Sveriges främsta orkidélandskap. Av Sveriges cirka 55 arter och underarter av orkidéer kan man hitta hela 40 arter och underarter på Gotland i så vitt skilda miljöer som alvarmark, strandängar, ädellövskog och i många olika typer av kärr.

    Boken passar såväl den intresserade turisten i allmänhet som den Gotlandsbosatta botanikern.

    275,00 kr
  58. Ovanliga sporter
    Ovanliga sporter
    Beskrivning
    Vad drömmer du om att göra? Tycker du att de vanliga sporterna är ja, alldeles för vanliga? Då är det här boken för dig! Ovanliga sporter handlar om personer som vågar sticka ut.

    I nio kapitel träffar vi en person som håller på med en ovanlig sport. Det som gör sporterna ovanliga varierar. De kan vara farliga, konstiga, svåra eller helt enkelt okända.

    Kan man verkligen tävla i korvätning? Vad är Timbersport? Och hur går egentligen schack-boxning till?

    Genren kallar vi för fantasifull fakta. Just på grund av att böckerna har två syften. Lust och lärande i ett. Vi vill väcka tankar och ge inspiration till nya drömmar, samtidigt som läsaren får lära sig nyttiga (och ibland helt onyttiga) saker i mötet med texternas färgstarka karaktärer. Joel & Marie

    Joel Berglund är författare och bor i Värnamo med sin familj. Kommer ursprungligen från Stockholm. Joel har skrivit böcker i många olika genrer. Allt från deckare och läromedel till poesi och barnböcker. Ovanliga Sporter är den tredje fristående delen i serien Ovanliga Böcker.

    Marie Herzog frilansande illustratör, uppväxt i Arild (Kullaberg) som numera bor i Malmö. Marie har en MFA i design från HDK-Valand och har även undervisat i bildberättande. Främst illustrerar hon böcker; ett tiotal böcker riktade till vuxna som går Sfi, en sorg- och minnesbok för barn och unga, samt flera bilderböcker för barn.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  59. Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Övervinnare när allt känns övermäktigt : 5 steg för att överleva livets kaos
    Beskrivning
    Beskrivning Det är dags att ta itu med det som försöker köra över dig

    Har du kört fast – känns livet svårt och krångligt? Undrar du hur du hamnade här, och försöker få rätsida på alltihop? Ge inte upp!

    I Övervinnare när allt känns övermäkigt ger pastor Jentezen Franklin fem steg som hjälper dig att: • resa dig och komma ut i frihet • kliva in i planerna som Gud har förberett för dig.

    Jentezen avslöjar fiendens strategier för att stoppa din andliga tillväxt, distrahera dig och hindra dig från att nå din fulla potential i denna avgörande, profetiska tid.

    Om du upplever att varje strid du utkämpar har blivit tuffare – om du känner dig förlamad och inte vet var vägen går – kom då ihåg att Gud inte bara kallar dig för en överlevare. Han kallar dig för en övervinnare.

    Om författaren: Jentezen Franklin är huvudpastor i Free Chapel, en församling i USA med flera campus. Varje vecka sänds hans tv-program, Kingdom Connection, på stora tv-kanaler över hela världen. Jentezen finns på New York Times bästsäljarlista och har skrivit tio böcker, bland annat Dolda diamanter, Älska som om du aldrig blivit sårad och den banbrytande Hemligheten med fasta och bön. Jentezen och hans fru Cherise har varit gifta i mer än 30 år, de har fem barn och fyra barnbarn, och bor i Gainesville, Georgia Mer information hittar du på jentezenfranklin.org

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  60. Oviss vår
    Oviss vår
    Beskrivning
    På en pir i New York står Germund, som tidigare emigrerat till Amerika från Sverige. Nu är han på väg tillbaka. Kommer fartyget att klara färden över den stormiga Atlanten och nå Göteborgs hamn? Och vad väntar honom när han kommer fram? Finns det någon förlåtelse för det svåra han gjort? Även i Lillängsbyn väntar en oviss vår. Varför blir Örjan så arg när barnen hittar en liten täljd trähäst på vinden? Vad är det för brev som Linda hastigt gömmer undan för barnen och som får hennes ögon att tåras i förtvivlan? Frågorna hopar sig i Lillängsbyn bland både barnen och de vuxna.

    De fristående böckerna i serien om barnen i Lillängsbyn, från sekelskfitets Sverige, är fyllda av vardagsnära och spännande berättelser om kärlek, vänskap och tro.

    Böckrna väjer inte för livets stora och små frågor och gör budskapet aktuellt, oavsett ålder eller bakgrund. 1920-talet ger den historiska inramningen, men frågorna som människorna i böckerna ställs inför är desamma nu som då. Är vi beredda att ge någon en ny chans trots allt som tidigare har hänt? Är vi villiga att ompröva vår uppfattning om en annan människa eller är vi fastlåsta i vårt eget tankemönster? Väljer vi att ta emot en uträckt hand eller låter vi bli? Boken kan vara en dörröppnare för samtal kring livets viktiga frågor som rör både vuxna och barn. Oviss vår är den tredje delen i bokserien om barnen i Lillängsbyn. Varje bok är fristående och kan läsas i den ordning man vill, men flätas ändå samman. Del 1 är Den annorlunda sommaren och del 2 Julen vi aldrig glömde. Del 2 ges ut i en ny reviderad upplaga, med nytt omslag, hösten 2021.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  61. På en avlägsen strand
    På en avlägsen strand
    Beskrivning
    Ibland kan mirakler ske på en avlägsen strand, inte bara en utan två gånger … Hon var en liten flicka som blev fångad av en undervattensström i det karibiska havet. Han var en tonåring från USA:s östkust på semester med sin familj. Han kastade sig i havet för att rädda henne, och under ett fruktansvärt ögonblick förändrades livet för dem båda för alltid. Tio år senare är Jack Ryder en orädd hemlig agent inom FBI och Eliza Lawrence bor kvar på paradisön. Hon är en orörd prinsessa i ett kungarike byggt på mörker och ondska, på väg att tvingas in i ett äktenskap med en farlig och fruktad knarkkung, ett äktenskap som hennes far har arrangerat. Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Donald, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  62. På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    På långt håll har jag sett ditt ljus : livet i kommuniteten Taizé
    Beskrivning
    Texter om och av broder Roger, broder Alois och broder Johan.

    Varje år besöker tusentals svenska ungdomar kommuniteten i den lilla franska byn Taizé för att be och sjunga tillsammans med besökare från hela Europa. Taizé har blivit en plats för reflektion, eftertanke och gemensamma andliga möten där de tre dagliga bönerna står i fokus. En plats präglad av den speciella upplevelse som uppstår när flera tusen människor sitter tysta tillsammans i gudsförväntan.

    År 1966, 22 år gammal, avlade Johan från Sverige sitt löfte om att viga resten av sitt liv åt Gud och kommuniteten. Det var ett intensivt sökande som hade lett honom hela vägen från Skara till Taizé. Sedan dess har många av de svenska besökarna hört honom berätta om sitt liv under någon av samlingarna han hållit. I På långt håll har jag sett ditt ljus delar han med sig av sina reflektioner ur den andliga dagbok han började skriva på 1970-talet, där sökandet efter Gud löper som en röd tråd tillsammans med tacksamhet över att få vara en del av kommuniteten och att få tillhöra Gud. Men här finns också texter som visar att livet som broder inte alltid varit lätt.

    Boken innehåller även en längre intervju med broder Johan samt ett reportage från Taizé där flera unga samt den nya svenskkontakten, broder Matthew, berättar om vad som gör platsen så speciell. Här finns också tidigare outgivna texter av broder Roger, Taizés grundare, samt broder Alois, som är kommunitetens nuvarande prior.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  63. På spaning efter Eriks anda
    På spaning efter Eriks anda
    Beskrivning
    Kan man leda och verka i en rörelse utifrån en grun-dares anda? Det är vad man strävar efter på barnrätts-organisationen Erikshjälpen. Erik Nilssons liv och gärning är så exceptionellt och inspirerande att medarbetare, partners och gåvogivare än idag hämtar energi och motivation från hans exempel. Den fattige, svårt sjukdomsdrabbade och totalt uträknade ynglingen gav aldrig upp, trots motgångar och olycks-korpar. Och när 1900-talets store medieprofil Sven Jerring uppmärksammade honom i en radiointervju blev Farbror Erik rikskänd. I denna bok ger sig journalisten och generalsekreteraren Daniel Grahn ut på spaning efter den anda som bar Erik och som än idag präglar den växande rörelsen. Samma egenskaper är värda att förvalta och utveckla utifrån den stora visionen om en förändrad värld där barns drömmar får liv. En värld av hopp och hållbarhet. Erikshjälpen är en barnrättsorganisation med en ideell second hand-verksamhet. Målet är att bekämpa fattigdom och utsatthet genom att förverkliga barns rättigheter, med fokus på utbildning och fritid, hälsa samt trygghet och skydd.
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  64. På väg
    På väg
    Beskrivning
    Det kristna livet är en vandring där vi varje dag får ta steg framåt tillsammans med Jesus. Vandringen är inte alltid enkel. Vi möter prövningar, uppförsbackar och ibland ställs vi inför svåra vägval. När Jesus kallade oss med orden följ mig var det till ett liv i lärjungaskap. På väg med frälsningen som mål kommer ge dig vad du behöver för att få den bästa möjliga start på din resa. Utöver det kommer du både rustas, uppmuntras och utmanas att fortsätta din vandring tillsammans med Jesus.

    Frågan om hur vi ska få fler människor att komma till tro på Jesus är oerhört viktig. Men frågan om hur vi ska kunna få människor att också förbli i tron är nog ännu viktigare. Denna bok kan hjälpa oss att komma närmare svaret på den frågan! Hans Jansson, förkunnare, författare och mentor

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  65. På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    På väg till Emmaus, 5-pack : Om vandring och pilgrimsskap
    Beskrivning
    Vi får slå följe med Emmausvandrarna under deras omvälvande resa längs vägen från Jerusalem. De är trötta, förtvivlade och förvirrade av de senaste dagarnas erfarenheter: Jesus är korsfäst och död, men finns inte längre kvar i graven – och vissa säger sig till och med ha mött honom livs levande igen. När en okänd slår följe längs vägen ställs allt på sin spets. Deras liv ska komma att förändras för alltid.

    På väg till Emmaus inbjuder oss läsare – enskilt eller i grupp - att tillsammans med de två lärjungarna följa med på resan via stationerna: uppbrott, vandring, möte, rastplats, bön, måltid och mål.

    Hans-Erik Lindström är präst och författare och har tidigare gett ut ett 30-tal böcker. Åren 1997–2009 var han med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena, han har också myntat pilgrimens sju nyckelord: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande samt lett flera hundra pilgrimsvandringar.

    • Köp 3 för 199,75 kr/st
  66. Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor
    Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor
    Beskrivning
    ´Papua´presenterar bilder med sådan känsla och kvalitet att naturfotografi upphöjs till konst. Bokens unika kombination av naturskildringar både från land och hav gör detta till sällsynt rik läsning. Men boken berättar också om människorna i Papua, hur de lyckats bevara sin fantastiska biologiska mångfald. Här ser vi hur medvetet naturskydd kan öka naturens värde. Det gör Årets Pandabok 2022 till ett viktigt vittnesmål om en hållbar väg framåt. Papua är därmed en bok som inte bara hänför den inspirerar och väcker hopp, helt i WWF:s anda.

    Följ med på en expedition till Papua och naturens osannolika mångfald på och runt denna världens näst största ö. Du möter paradisfåglar, trädkänguruer och strutsstora kasuarer i ångande, uråldriga regnskogar. Du dyker ned under ytan bland gigantiska djävulsrockor och valhajar, som vakar över världens kanske mest unika korallträdgårdar, där djur som clownfiskar, wobbegonger och pygmésjöhästar lever sina liv." ur Pandabok-juryns motivering

    Papua är en storslagen fotoreportagebok om några av jordens allra mest artrika och säregna vildmarker - regnskogarna och korallreven i Nya Guineas övärld. Vi tas med till fantastiska platser, som för de flesta av oss tidigare kanske varit okända. Vi kommer nära inpå fiskare och skogsbor, som också hjälper fotograferna fram till både fotomotiv och olika frågeställningar. Hur ska det papuanska naturarvet fortsatt skyddas och överleva? Är ekoturism kanske redan en del av lösningen? Vad kan papuanerna lära oss om naturskydd?

    • Köp 3 för 319,51 kr/st
    • Köp 10 för 301,75 kr/st
  67. Pärlälven
    Pärlälven
    Beskrivning
    Martin Lönnebo tar med oss på en lekfull fjällvandring längs en stor brusande älv, Pärlälven i Lappland. Det är både en yttre resa, längs älven, och en inre resa eftersom Frälsarkransen utgör ramen för vandringen. Pärlorna är fyllda av texter och personer som har betytt mycket för Martin Lönnebo genom livet. Det är hans andliga testamente till var och en som vill läsa. Martin Lönnebo utmanar oss att ta livet och döden på allvar i en helig lek – genom vandringen längs Pärlälven. Boken kan läsas under fastan, under Stilla veckan och under hela året.

    "Detta är ett försök att skriva en bok som passar det underbara och allvarsamma livet. Boken får gärna vara allvarlig på riktigt, det tycker jag om, men jag hoppas innerligt att den inte är tråkig." Martin Lönnebo

    Pärlälven är första delen i en trilogi. De två andra är Drömmen om innersta sjön och Livets farkost – SOS. Varje del är självständig. Den här utgåvan är i hårdband och matchar de andra två böckerna i trilogin.

    Pärlälven var den sjunde boken i serien Ärkebiskopens fastebok och utkom 2019.

    295,00 kr
  68. Påskberättelsen för barn
    Påskberättelsen för barn
    Beskrivning
    Vad handlar påsken om, egentligen?

    Påsken är en högtid som har firats i flera tusen år. Den firas för att man vill minnas vad som hände i staden Jerusalem i Mellanöstern omkring år 33.

    Följ med nästan 2000 år tillbaka i historien och läs om vad påsken verkligen handlar om.

    Passar åldrarna 4-7 år.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  69. Påsken
    Påsken
    Beskrivning
    Den här boken handlar om varför vi firar påsk. Vill du veta mer kan du läsa om det i Bibeln på många ställen. Matteus kap 27 och 28, Markus kap 15 och 16, Lukas kap 23 och 24 och Johannes kap 19 och 20.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  70. Påskens stora under
    Påskens stora under
    Beskrivning
    Ett påskäventyr för hela familjen

    Ett enastående och lättanvänt material som gör det enkelt för familjen att upptäcka påskens stora under.

    Följ med på ett äventyr och fira påskens gränslösa under med dessa flexibla och lättanvända familjeandakter. Vandra tillsammans genom Lukas evangelium och upptäck varför skildringen av Jesu död och uppståndelse är världshistoriens mest fantastiska berättelse.

    Den här boken består av 34 färdiga familjeandakter med frågor för varje åldersgrupp, från små barn till tonåringar och vuxna. Varje andakt tar mindre än 10 minuter. Missar ni en andakt så fortsätter ni bara där ni var nästa gång. Gör som det passar er familj, för alla familjer är olika.

    Gud välsigne er familj medan ni upplever Påskens stora under tillsammans!

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  71. Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
    Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
    Beskrivning
    I den här boken ger Eugene Peterson, författaren till den miljonsäljande bibelöversättningen The Message, sin livsberättelse som ett svar på frågan: Vad innebär det att vara pastor? När Peterson fick förfrågan från sitt samfund om att grunda en ny församling i Bel Air i Maryland tackade han till sin egen förvåning ja. På det sättet föddes Christ Our King Presbyterian Church. Men snart insåg Peterson att han inte riktigt visste vad en pastor förväntas göra. Han hade mött många pastorer i sitt liv och bara kommit att uppskatta ett fåtal av dem. Han visste att arbetets utmaningar skulle bli övermäktiga om han inte listade ut vad innebörden i hans jobb egentligen var. Därmed började en trettioårig resa in i själva hjärtat av detta ovanliga yrke pastor. Petersons självbiografi är en både vacker och mustig återgivning av ett liv och en tro som är starkt knutna till det jordnära landet, luften och människorna, något som format både Petersons kallelse och hans tro. Han avhandlar kyrkans kluvna relation till att behöva marknadsföra sig, problemet med megapastorer och den västerländska kyrkans överdrivna förtjusning i glitter och konsumism och berättar om sin egen motvision av vad det innebär att vara pastor i dag. Till slut upptäcker han att pastorskallelsen helt kan sammanfattas som att uppfatta och rikta uppmärksamheten mot det som sker just nu, människor emellan och i förhållandet till Gud .

    Eugene Peterson (1932 2018) var pastor, författare och professor emeritus vid Regent College i Vancouver. Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i flera år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete i Bel Air i Maryland började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message. Efter 30 år blev översättningen klar och har sedan dess spridits över hela den engelskspråkiga världen.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  72. Påtår med Britta : Depåstopp på livsresan
    Påtår med Britta : Depåstopp på livsresan
    Beskrivning
    Hej!

    Jag vill ge dig ett knippe tankar för de dagar som är livet. De sköna dagarna och de spretiga. För de där stunderna när vi undrar om något någonsin ska falla på rätt plats. Och om det spelar någon roll att vi finns.

    Ibland behöver vi pausa, fast vi inte har tid. Mitt i kaos och skav får vi pusta ut och andas in ändå. Kanske unna oss den där påtåren som vi tror att vi varken har tid eller plats för.

    Tack för att jag får pausa med dig.

    / Din vän Britta Britta Bolmenäs är teolog, pastor och ofta anlitad talare. Påtår med Britta är hennes andra bok.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  73. Pekbibeln
    Pekbibeln
    Beskrivning
    Hittar du ankorna? Och kan du hitta och räkna de tio äpplena? Vill du också räkna med Bibeln?

    Pekbibeln är en pek- och räknebok för de allra yngsta med sju olika ögonblick från Bibeln fulla av detaljer. Varje uppslag har en kort introducerande text att läsa för barnet och till höger finns en ruta med föremål för barnet att leta efter och räkna.

    Pekbibeln är tänkt som den första vägen in till Bibelns berättelser för barn i pekboksåldern och för vuxna och storasyskon som vill upptäcka Bibeln tillsammans med dem. Förutom att titta på alla detaljer får barnet även möjlighet att hitta och räkna de olika föremålen.

    De berättelser som finns med i Pekbibeln är: Skapelsen Noas ark Vandringen genom Sävhavet Ängeln som kommer till Maria

    Jesus födelse Det förlorade fåret Jesus som berättar om kärlek

    Boken riktar sig främst till barn i åldrarna 0-3 år. Illustratör: Moa Fagerlund Boken är i kartonnage med vadderad fram- och baksida

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  74. Pepparkaksform: fot
    Pepparkaksform: fot
    Beskrivning
    PEPPARKAKSFORM: FOT
    Pepparkaksmått, 11×70 mm stort.

    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  75. Perelandra
    Perelandra
    Beskrivning
    Två människor störtar ner genom det molnskikt som omger planeten Venus. En av dem representerar en ogripbar, ofattbar ondska den andre är utsänd på ett förfärande uppdrag. På den sällsamma planeten Venus yta möts de i en kamp som kommer att avgöra en ung och oskuldsfull världs öde. Perelandra behandlar det urgamla temat om kampen mellan det goda och det onda, men den gör det med en intensitet och en klarsyn som gör den unik. I denna fristående fortsättning av Utflykt från tyst planet för C. S. Lewis debatten om människans natur vidare i en form som inte bara är effektiv och tänkvärd, utan också formas till en sällsynt läsvärd roman.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  76. Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Beskrivning
    Boktryckaren Petter Winge var en lokal medieprofil med egen boklåda där han sålde böcker och tidningar, oftast tryckta på eget tryckeri. När Nyköpings societet ville ha de nyaste sällskapsvisorna tryckte Petter Winge visorna i skillingtryck, gärna dryckesvisor och ibland först av alla.

    Skillingtryck är namnet på enkla vistryck som producerats i Sverige under mer än 300 år. Visorna i trycken är av alla möjliga slag: psalmer, lyriska visor och skämtvisor liksom visor om nyheter, olyckor och brott. Den stora mängden är anonyma, ibland muntligt traderade texter, men det hände lika gärna att dikter av kända författare återgavs. På så sätt spreds kvalificerad svensk dikt till en bred publik. Petter Winge var förstås inte den ende som tryckte visor åren omkring 1800, men frågan är varför hans skillingtryck innehöll så ovanligt många dryckesvisor och varifrån han fick texterna? Christina Mattsson, tidigare styresman för Nordiska museet, känd folklorist och mångårig medarbetare i radio och TV, bland annat som rikskanalchef för P2. I sin egenskap av visforskare har hon skrivit artiklar, uppsatser och flera böcker, både om fula visor och snapsvisor, men också om andra folkloristiska ämnen.

    På Votum förlag har hon tidigare svarat för utgivningen av Juvelarian. Historien om Christina Nilssons smaragder (2017 tillsammans med Elsebeth Welander-Berggren), Jobs keramik och textil. Lisbet Jobs och Gocken Jobs. Två systrar - två konstnärskap (2018 tillsammans med Hedvig Hedqvist) och Blomsterbrodösen Elisabet Jobs (2021).

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  77. Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Pilgrimens karta : att tänka kristet i ett sekulärt samhälle
    Beskrivning
    Är Gud ett tillägg ovanpå ett sekulärt liv, eller utgångspunkten för ett annat sätt att leva?

    Är kyrkan en andlig legitimering av denna världens makter, eller ett tecken på ett annat rike?

    Om Gud har skapat himmel och jord, hur kan då vår gudsrelation vara en privatsak?

    Kan etiketten »kristen« klistras på vilka värderingar och politiska rörelser som helst?

    För många i Västerlandet är kristendom något mycket privat, som tar sig uttryck i känslolivet och kyrkliga aktiviteter. Vi är inte vana vid att tänka kristet, att se världen med trons ögon där allt får sin mening utifrån Guds existens. Därför har vi också svårt att urskilja vad som inte stämmer med Jesu efterföljelse. Det kan få oanade personliga och politiska konsekvenser.

    Pilgrimens karta ger öppningar till en större katedral än »min egen sanning«.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  78. Pilgrimsbön
    Pilgrimsbön
    Beskrivning
    Pilgrimsbön innehåller mer än 100 böner om livet och framtiden för oss människor och vår värld. De utgår från pilgrimens sju nyckelord. Här finns böner om att vara fri att följa sitt hjärta, att vara tyst eller inte, att leva enkelt i samklang med naturen, att vara sunt bekymmerslös, att leva långsamt och långsiktigt, att vara andlig och att dela liv och längtan. Med boken följer rätten för församlingar att publicera bönerna på sina sociala medier, i församlingstidningen, på sin webbsida och så vidare.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  79. Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Pilgrimsfärd för rättvis värld : möten med kyrkorna i Israel och Palestina
    Beskrivning
    Pilgrimsfärd för rättvis värld är oumbärlig för resan till det heliga landet. Boken har kartor, bilder, historia, beskrivningar och fakta för möten med de kristna – oavsett om du reser ensam eller i grupp.

    Med bokens hjälp kan man besöka kyrkorna i Jerusalem, lära känna deras historia och ta del i deras gudstjänstliv. Genom reportage ges inblickar i unga palestinska kristnas vardag, präglad av ockupation, våld och hopplöshet. De delar också sina tankar om vägar till rättvisans fred.

    Flera författare lyfter i boken fram ”folkrätten” som basen för fred och rättvisa. Ett annat återkommande tema är ”skapelsevänlighet” med vägledning för ett resande som är mer hållbart för allt levande.

    Först som sist resonerar författarna om vad det konkret innebär att vara pilgrim i dag. Här finns också böner och meditationer att använda under en pilgrimsfärd. Och två svenska institutioner i Jerusalem som arbetar med studier, resande och pilgrimsfrågor – Svenska teologiska institutet (STI) och Swedish Christian Study Center (SCSC) – delar med sig av sina erfarenheter och kompetens.

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  80. Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Pilgrimsliv : handbok för vandrare
    Beskrivning
    Pilgrimsliv vänder sig till den som är intresserad av pilgrimsvandringen som idé. I boken finns bakgrund, tankar och fakta om pilgrimsvandringen. Boken kan också fungera som en handledning för att leda en grupp på vandring. Boken innehåller tre delar: pilgrimens historia och omvärld, en tolkning av pilgrimens själ och teologi och avslutas med det praktiska kring pilgrimsvandringen.

    Handboken vänder sig till den enskilde och grupper som vill ha stöd för att börja eller fortsätta med pilgrimsvandring. I anslutning till de olika kapitlen finns frågeställningar till texten och i slutet av boken ett kapitel som riktar sig till den som vill använda boken i kurssammanhang.

    • Köp 3 för 318,75 kr/st
  81. Planethjältarna
    Planethjältarna
    Beskrivning
    Planethjältarna

    Paul Kerensa & Ruth Valerio

    52 sätt att ta hand om Guds värld

    Hej! Har du märkt vilken härlig planet vi bor på? Fast den är inte riktigt sig lik. Det är mycket som har gått på tok, och djuren, växterna och människorna som lever här behöver verkligen hjälp. Vill du vara med oss och förbättra vårt stora, vackra, runda hem?

    Vi har en hel mängd fina förslag (52, för att vara exakt) på hur du kan vara med och rädda och skydda jorden som Gud gett oss. Du kan jobba med förslagen på egen hand, i skolan, med din familj och i kyrkan.

    Du kan bli en PLANETHJÄLTE! Och det finns många saker du kan göra för att bli en sådan hjälte allt från att cykla mer och välja fairtrade till att duscha kortare tid och återvinna saker.

    Du hittar en ny utmaning för varje vecka, inspiration och tips från verklighetens Planethjältar (ALLA är barn!), intressanta fakta, kloka bibelord och du får veta mer om varför det är så viktigt att bry sig om miljön och Guds skapelse. Du får klart för dig att ALLTING GÖR SKILLNAD! Var med oss och RÄDDA VÄRLDEN! (Känn ingen press!)

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  82. Pojken med brödet och fiskarna
    Pojken med brödet och fiskarna
    Beskrivning
    Den här boken handlar om en pojke som gav bort sin matsäck till Jesus som gjorde ett mirakel med den. Du kan läsa också om detta i Bibeln i Joh 4: 1-15.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  83. Prästen
    Prästen
    Beskrivning
    Hans mod täckte sin brors rädsla. Hans uppoffringar försonade folkets synd. Hans röst bar Guds ord.

    Mose delade Röda havet, men i hans skugga stod Aron. En man som för alltid symboliserar vår store överstepräst. Bli utmanad av denne trogna man vars historia vi aldrig får glömma.

    Prästen är berättelsen om Aron och bok ett i den populära serien Hoppets söner, om fem män som tyst förändrade evigheten.

    Som slavar i Egypten längtar israeliterna efter den befrielse som Gud lovat dem, men efter fyra hundra år ser det ännu inte ut som om befrielsen är nära. Men när Gud kallar Mose att stå inför farao, blir Aron indragen i en av historiens mest dramatiska händelser. Som talesperson för sin bror får Aron bevittna Guds storhet när han slår ner Egypterna och befriar sitt folk ifrån slaveriet.

    Boken innehåller ett djupgående bibelstudium, perfekt för personlig reflektion eller gruppdiskussion.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  84. Pray for Europe
    Pray for Europe
    Beskrivning
    Sångerna i häftet har vuxit fram i samband med skapandet av ett nytt konfirmationsmaterial – Pray for Europe – i S:t Johannes församling, Stockholm. Varje sång kan framföras på ett enkelt sätt, men även i mer avancerad form för körer och solister. Sångerna är helt fristående och kan därför lämpligen användas på olika sätt i gudstjänster, andakter, sångstunder, konserter mm. Samtliga upphovspersoner är musiker, körledare och präster med anknytning till S:t Johannes församling: Ingemar Berglind, Annika Björnström, Arvid Elenäs, Martina Möllås, Jill Nord, Sigvard Selinus och Stefanie Sporre.
    195,00 kr
  85. Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Prepperprästens beredskapsbok : så överlever du, gör gott & sprider hopp
    Beskrivning
    Vad händer om krisen verkligen kommer? Vad är att preppa?

    Detta är ingen vanlig prepperbok, den vänder sig i första hand till dig som undrar om det verkligen är lönt att just jag preppar och i så fall hur?

    Författaren som till vardags är präst fokuserar inte bara på våra basala behov utan på de psykologiska faktorerna som hjälper oss igenom en kris liten som stor. Han delar frikostigt med sig av sina egna kunskaper och avvägningar, hur vi säkrar upp våra grundläggande behov. Även de inre behov och de existentiella frågorna som kommer till ytan under en kris. Framför allt handlar boken om att det alltid blir bättre om vi möter krisen tillsammans: i bostadsområdet, i bostadsrättsföreningen, i kyrkan, i idrottsföreningen, i kören, i arbetsgemenskapen, i familjen och så vidare det är där vi skapar de bästa förutsättningarna för att klara oss. Om vi förbereder oss rätt kan vi också hjälpa andra. Bokens ledord är: så överlever du, gör gott och sprider hopp. Välkommen till en annorlunda och hoppfull prepping .

    Jonas Ahlforn arbetar sedan 13 år tillbaka som präst i Svenska kyrkan. Inom sitt arbete har han mött många människor i kris samt varit jourhavande präst vid SOS 112. Han är även instruktör via Civilförsvarsförbundet för Hemberedskap i händelse av kris och krig, samt instruktör för Första hjälpen, brandkunskap samt utbildare för säkra barn och säkra seniorer. Genom tidningsartiklar och reportage är han känd som prepperprästen . Jonas är gift, har tre barn och bor med familjen i Örebro.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  86. Prick till Prick
    Prick till Prick
    Beskrivning
    Massor av roliga prickar

    Gör klart bilderna i boken genom att binda samman prickarna. Vad kommer det att bli? Häng med på många roliga timmar av prick till prick aktiviteter och se hur bilderna växer fram.

    Från 3 år

    65,00 kr
  87. Prinsen: Jonatan
    Prinsen: Jonatan
    Beskrivning
    Bok 3 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    Hans iver förde honom in i striden. Hans trofasthet gav honom ära bland sitt folk. Hans ödmjukhet ledde honom in i en vänskap med den man som skulle bli kung i hans ställe.

    David var en man efter Guds eget hjärta. Men det var modet och osjälviskheten hos hans bästa vän Jonatan som öppnade dörren till Davids styre. En man med heder och djup tro. Prinsen är historien om Jonatan och bok tre i den populära serien Hoppets söner om fem män som i tysthet förändrade evigheten. ”Den här novellen är kraftfull med karaktärer som känns i själen. Det här är en fantastisk berättelse om mod, trofasthet, sorg och stor glädje.” – Romantic Times

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    195,00 kr
  88. Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Priset - att följa Jesus i ett muslimskt land
    Beskrivning
    Mycket tidigt på morgonen vaknade jag av min fars skrik. Redan innan jag öppnade ögonen var jag klarvaken, men de arga männens ansikten gjorde mig vettskrämd. De var beväpnade med järnstänger, men konstigt nog fanns det en övernaturlig frid i mitt inre. Jag kände närheten till Jesus. ”Vi ska döda dig”, ropade de, skrek och svor. ”Idag är det slut med dig. Din sista stund har kommit.” De hade sett mig gå till kyrkan. Förbannelser och förolämpningar hälldes över mig medan järn­stängerna­ obarmhärtigt träffade min kropp med kraftiga slag. Långsamt tappade­ jag medvetandet och trodde att det nu blivit dags för mig att komma till himlen.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  89. Profeten Sakarja och hans bok
    Profeten Sakarja och hans bok
    Beskrivning
    Idag sägs allt oftare inom den akademiska världen och liberala kyrkosamfund att Gamla testamentet inte får läsas i ljuset av Nya testamentet. Det anses förtryckande mot judiska trosutövare att se Jesus som uppfyllelsen av gamla förbundets löften. Seth Erlandsson tillhör inte dem som slagit in på en sådan antikristlig väg. På ett uppfriskande, övertygande och trosstärkande sätt visar han hur Jesus Kristus är kärnan och stjärnan i Gamla testamentet och inte minst i profeten Sakarjas bok.

    Erlandsson har genom sin mångåriga forskning och pedagogiska förmåga de rätta förutsättningarna att vägleda läsaren genom Sakarjabokens fjorton kapitel. Det kan behövas eftersom profetens syner inte alltid är lättolkade. Vem är mannen bland myrtenträden? Och vad vill synen med kvinnan i tunnan säga? Dessa frågor och många andra blir besvarade i denna kommentar.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  90. Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Profetisk liturgi : i en tid av överkonsumtion och klimatkris
    Beskrivning
    Klimatkris, miljöförstöring, orättvisor, krig och nya kärnvapenhot kastar mörka skuggor över nuet och framtiden. Var finns en möjlighet att nås av hopp och inspiration till engagemang?

    Söndag efter söndag firar kyrkan gudstjänst. Den traditionella liturgin rymmer en radikalitet som vi har lätt att missa. Högmässan har en profetisk dimension. Med avstamp i bibeltexter, teologi från olika kyrkliga traditioner samt exempel från skönlitteratur och film, är Profetisk liturgi en inbjudan att reflektera över högmässan i en tid av överkonsumtion och klimatkris.

    »Jag skriver med hopp om att högmässan ska vara en plats, ett skeende, en händelse som utmanar och skakar om både den enskilda gudstjänstdeltagaren och gudstjänstgemenskapen, samtidigt som den skänker glädje och hopp. Och kraft till handling«, skriver Göran Lindström i bokens inledning.

    Göran Lindström har varit församlingspräst och arbetat som stiftsadjunkt för gudstjänstutveckling i Uppsala stift.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  91. Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Psalterium : Bibeltexter för växelsång, ut Bibel 2000
    Beskrivning
    Psaltaren är bönboken framför andra, och har så varit i mer än tvåtusen år. Att be med Psaltaren är att dela böneord med Jesus och med Guds folk över hela jorden. Genom århundradena kom Kyrkan att finna böneord också i andra bibeltexter, detta psalterium innehåller ett urval av dessa cantica. Samtliga texter är uppställda för växelsång. Här finns noter till tio förenklade melodier samt förslag på psalmval och ordningar för bön vid olika tider under dagen tidebönen. Psalterium Bibeltexter för växelsång ges ut med förhoppningen att befrämja bönen, den enskilda och den gemensamma.
    240,01 kr
  92. Råg i ryggen
    Råg i ryggen
    Beskrivning
    Vi behöver ge råg i ryggen till alla som arbetar över religionsgränser, som verkar för fred och som engagerar sig för livet på planeten. Det var målet för den broderitävling som Svenska kyrkan utlyste. Tolv inspirerande citat var utgångspunkten och 66 kreativa broderier blev resultatet. Varför just broderier? Många av oss bär på minnen av korsstygnstavlor och snirkliga bonader från köksväggen eller församlingshemmet, med budskap som lågmält har påverkat under en hel livstid. Handarbeten som fått växa fram under timmar och dagar ger en särskild tyngd åt orden de illustrerar.

    I den här boken presenteras de tolv citaten tillsammans med korta reflektioner av lika många teologer. Broderier på allt från second hand-fyndade dukar till jeansjackor ger form och färg åt orden. Tillsammans visar de att vi lever i en värld av grannar.

    Med sitt stora format (21 x 21 cm) och extra tjocka papper har boken en lyxig känsla och passar utmärkt som presentbok!

    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
  93. Räkna med Gud : han räknar med dig
    Räkna med Gud : han räknar med dig
    Beskrivning
    En vacker bok om livet, kärleken, problem och pengar.

    På ett avskalat och öppenhjärtigt sätt berättar Tommy och Karin från sina egna liv om hur de möttes, om utmaningen i att leva 150 mil från varandra, men också om profetiska tilltal och hur de gjorde när de bad fram en båt.

    Boken är fylld av såväl varma berättelser direkt från livet som dråpliga exempel, som varför Tommy fått bygga ut Karins del av garderoben.

    Men det handlar också om ekonomi, bön och tro och hur man kan få de här områdena i livet att fungera. I botten finns ett allvar och en undervisning om balans och att söka Guds rike först, som en livets kompass.

    Den här boken är skriven för dig som bättre vill förstå sambandet mellan att Gud vill ge dig allt du behöver utifrån sitt överflöd och hur viktigt det är att leva för Jesus för att inte tappa fotfästet.

    Tommy Lilja leder idag ett omfattande internationellt arbete över hela världen. Han har skrivit närmare 20 böcker som getts ut på flera språk. Karin Lilja är samtalsterapeut, chef, föreläsare och författare. Hon debuterade 2017 med boken När själen inte mår bra, som direkt blev en storsäljare. Räkna med Gud är den första bok de skrivit tillsammans.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  94. Rebusar för barn 7-9 år
    Rebusar för barn 7-9 år
    Beskrivning
    Gillar du att leka med ord? Utmana dig själv med rebusarna i den här boken. Rebusar är en rolig aktivitet och ett bra sätt att träna stavning, lära sig bilda ord och förstå deras sammansättning.

    Rebusar för barn 7-9 år är en aktivitetsbok som innehåller enkla rebusar för nybörjaren. De färgglada rebusarna är pedagogiskt konstruerade med tydliga bilder och ordval som är anpassade för barn i lågstadieåldern. Här finns en mängd olika sorters rebusar, ordpyssel och korsord i stegrande svårighetsgrad. Att lösa rebusar är ett underhållande tidsfördriv som dessutom utvecklar tankeförmågan - lycka till!

    STEN JOHNSON är en erfaren korsordskonstruktör med en bakgrund som speciallärare. Han har skapat ett stort antal pedagogiska aktivitetsböcker och korsordsböcker för barn och ungdomar.

    65,00 kr
  95. Resan går vidare
    Resan går vidare
    Beskrivning
    BORDSSAMTAL FÖR FAMILJER Dagliga bibelstunder för familjer, anpassade för åldersgruppen fyra till tolv år. Bordssamtalen tar ungefär tio minuter, kanske vid frukosten eller kvällsmaten. Välj det som passar er familj bäst. Bordssamtalen är kopplade till bibelläsningsmaterialet för barn Utforska Bibeln (UB). Bibelavsnitten är desamma för både bordssamtalen och UB – så att man kan använda dem tillsammans eller var för sig. Gör det som passar er bäst.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  96. Resan till Pannkakslandet
    Resan till Pannkakslandet
    Beskrivning
    Resan till Pannkakslandet är en fantasifull berättelse om en kaninfamilj som får vara med om ett spännande äventyr. En morgon när kaninfamiljen vaknar och är sugna på pannkaksfrukost så föreslår Pappa Kanin att de ska resa till Pannkakslandet. Hur kommer man dit kan man undra? Jo, har man en magisk säng som kan flyga överallt i hela vida världen så är det lätt som en plätt. De stöter dock på ett litet problem när flygknappen säger att de måste rimma för att sängen ska starta. Pappa Kanin kan inte rimma, kan Hoppis det? Kommer de i väg? Följ med på deras resa som är full av roliga upptåg .

    Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim.

    Jag har nu läst boken Resan till Pannkakslandet och är väldigt imponerad. Bokens uppbyggnad leder på ett enkelt och smart sätt in till samtal om både rim och pannkakor. Att på ett lekfullt sätt väva in ett pannkakrecept gav genast barnen jag läste den för en iver att själva göra pannkakor. Sagan är väldigt trevlig med fantastiska illustrationer som verkligen lyfter och förstärker själva berättelsen. Min personliga favoritdel i boken är i slutet där karaktärerna vill leka det äventyr de varit med om. Att skriva in det i en saga leder barnen in i en fantastisk lek. Det var just det barnen gjorde på min förskola när jag läste för dem. Toppenbra bok.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  97. Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
    Resan till Pannkakslandet. Lärarhandledning
    Beskrivning
    Boken kan delas in i fem avsnitt som man kan arbeta med på olika sätt. Tanken med boken är att väcka språklust och på det sättet förstärka och utveckla den språkliga medvetenheten hos barnen. Språklig medvetenhet är när barnet självständigt tänker på språket, de börjar lägga märke till språkets form och kan skilja språket från dess betydelse. Det är en av grundstenarna inför läs- och skrivinlärningen. De olika språkmomenten återkommer genom hela boken, men de olika avsnitten har lite olika fokus.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  98. Resarna
    Resarna
    Beskrivning
    Karin är arg. Så väldigt arg. För hur kan mamma och pappa bara bestämma att de ska flytta någon annanstans? Trots att de vet att hon lämnar sin bästa vän, deras härliga hus och den stora hemligheten. Eller vänta nu, hemligheten känner de ju inte till ... den stora mystiska hemligheten som bara hon och Maja vet om. Hemligheten som är både spännande och kanske lite farlig, men ändå så härlig. Den om att de kan resa i tiden ...

    Hemligheten började på kyrkogården, en mörk vinterkväll när hon och Maja var på väg hem. De hörde något och kanske såg de något också, men de visste inte vad. Senare gick Karin ensam tillbaka och smög in i kyrkan. Där hittade hon ett ark med ett meddelande till bara dem. Från den stunden börjar ett mystiskt äventyr där de träffar en speciell pojke och möter M och A och prinsessan och får ta del av ett omöjlig och fantastisk berättelse.

    Resarna är en spännande berättelse om många viktiga frågor, satta i Bibelns Egypten där vi får följa Mose och hans syster, Farao och den väldiga stora berättelsen om uttåget. Samtidigt speglar berättelsen Karins egna frågor kring svek, sorg och frihet, krig, hemligheter och förståelse för andra.

    Hur boken kom till med författarens egna ord: När jag var i 1012-årsåldern grunnade jag mycket på frågor som t.ex. varför det finns krig, om att svika eller bli sviken själv, att ha hemligheter, hur Gud är och vad som händer när en kompis plötsligt dör. De flesta, både barn och vuxna, tänker nog på liknande frågor. Jag prövade att "resa i tiden" ibland för att se hur det varit för andra i samma ålder som jag, men i andra tider och på andra platser. Jag funderade på om de hade andra frågor eller tänkte på andra sätt. Då dök äventyren upp i en historia som ständigt upprepar sig och som väcker både hopp, nyfikenhet och kanske ett och annat svar på frågorna. Så började boken om Resarna ta form!

    OM FÖRFATTAREN: Lillemor Högerås är leg.psykoterapeut, pastor i Equmeniakyrkan och barnsköterska. Hon är författare till åtta poesiböcker som tar upp existentiella frågor, en psykologibok om vår identitetsutveckling, två barnböcker och hon har medverkat i tre novellsamlingar. Lillemor är uppvuxen i Östervåla, Örebro och Västerås. Hon har sedan bott och arbetat bla på Öland och lever nu i Småland på en liten gård på landet ,utanför Misterhult, med sin man. Lillemor har fyra vuxna barn och är mormor och farmor till sex barnbarn.

    190,01 kr
  99. Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Beskrivning
    Som ung var han en glödande revolutionär beredd att ta till våld i den politiska kampen. Men en dramatisk omvändelse förvandlade Georg Gustafsson (1899-1983) till en brinnande väckelseförkunnare. Människor i skaror samlades omkring honom, inte minst på grund av de märkliga helanden som skedde. Utan pengar men med stöd från betrodda personer köpte han Folkets hus i Värnamo och förvandlade det till ett pingstkapell. 1924 grundade han Värnamo Filadelfiaförsamling. I samband med hundraårsjubileet ger Libris ut denna samlingsvolym med Ivar Lundgrens båda uppskattade böcker om Georg Gustafsson, Georg Herrens revolutionär (1975) och Georg visionären (1984). Georg Gustafsson kom att förestå några av landets största pingstförsamlingar. Han blev en ledande förkunnare och bibellärare i hela Norden. Pingströrelsens arkiv rymmer tiotusentals brev från människor som vände sig till honom för att få stöd och hjälp och många av breven berättar om bönesvar. Ivar Lundgren skildrar på ett gripande och ytterst informativt sätt Georg Gustafssons liv, tjänst och fram- och motgångar. För unga och medelålders kristna, som inte tidigare känt till hans liv, ges här möjlighet till inblick i ett föredömligt liv ett utmanande exempel på sann efterföljelse. Teol dr Nils-Eje Stävare. Författare till avhandlingen Georg Gustafsson (Uppsala Universitet)
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  100. RIGHT NOW - RIGHT NOW - CD
    RIGHT NOW - RIGHT NOW - CD
    Beskrivning
    Äntligen släpper Samuel Ljungblahd nytt album. Right Now är innerligt och avskalat med väldigt mycket känsla. Låtar som är personliga och betyder mycket för Samuel. Soundet med vackra stråkarrangemang i kombination med fantastiskt spel vid flygeln av Ola Hedén ger en helt ny unik upplevelse. Samuels röst kommer mer till rätta än någonsin tidigare och han levererar skönsång på en helt ny nivå. Några nyskrivna låtar men också några gamla hits i helt ny kostym.
    185,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 630

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå