View as Tabell Lista

Artiklar 601-629 av 629

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Vägen till Azusa
    Vägen till Azusa
    Beskrivning
    När Sarah Anne flyr för sitt liv genom skogen utanför Wilmington, vet hon inte att Gud kommer att använda det katastrofala som hänt för att föra henne in i ett spännande äventyr i Los Angeles.

    Vid sju års ålder hämtas Sarah Anne från ett barnhem av den rika familjen Banning, där hon sedan växer upp. På sin artonårsfest hör hon av misstag talas om ett mord som begåtts av en anställd. Hon är nu ett farligt vittne, och falskt anklagad för stöld flyr hon från sitt hem.

    Sarah Anne börjar ett nytt liv i Los Angeles, där hon lär känna William Seymour, Ruth och Richard Asberry och andra historiska personer som aktivt tjänade Gud under dessa dagar. Ska hon försöka återvinna både sin familjs förtroende och den unge mannen hon lämnade kvar, eller ska hon följa sin kallelse att tjäna Gud under väckelsen på Azusa Street?

    Vägen till Azusa är en historisk, fiktiv roman som utspelar sig under väckelsen på Azusa Street, Los Angeles, 1906.

    Annelie Anttila är lärare och författare, och hon har forskat i kyrkohistoria med fokus på den tidiga pentekostalismen.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  2. Vägen tillbaka till Gud (bunt med fem häften)
    Vägen tillbaka till Gud (bunt med fem häften)
    Beskrivning
    Frimodigt öser professor Bo Johnson i denna lilla skrift ur sin rika erfarenhet som bibelforskare, men också ur den svenskkyrkliga katekes- och själavårdstradition i vilken han är uppvuxen: »Evangeliet utgår ifrån att vi är människor, skapade av Gud, men att vi har kommit på avvägar. Därför gäller det än i dag att finna eller att återfinna Gud, inte bara som Skaparen utan också som Frälsaren och Hjälparen. Inkarnationen, att Gud blev människa, innebär att vi inte kan dela upp livet i en “profan” och en “religiös” sfär. Gud finns med överallt i livet. Det behöver vi inte skämmas för. » - Bo Johnson
    210,00 kr
  3. Väggalmanacka- Ro för själen 2024
    Väggalmanacka- Ro för själen 2024
    Beskrivning
    Ro för själen, Almanacka för år 2024 Bilder målade av Kerstin Svensson Med bibelord och visdomsord

    42:a upplagan av Kerstin Svenssons populära konstkalender. Akvarellbilder försedda med citat, tänkespråk eller bibelord. Kalendariet har gott om skrivplats och innehåller namnsdagar, kyrkoåret, uppgifter om solens upp- och nedgång mm.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  4. Vägra ge upp
    Vägra ge upp
    Beskrivning
    När snubblade du senast och föll pladask? Kanske inte fysiskt, men känslomässigt. Det är okej att erkänna det. Det har hänt Bianca Juárez Olthoff också – många gånger. Men hur frestad hon än har varit att ligga kvar nere för räkning, har allt hon lärt sig som pastor och podcastare gett henne stort hopp – inte bara för sin egen del, utan för alla som någonsin känt likadant.

    Bianca är en medkännande guide på vägen till större uthållighet, och hon backar upp sina personliga anekdoter med vishet och andliga insikter från aposteln Paulus liv. Med tydliga sammanfattningar, nyckelprinciper och böner efter varje kapitel, hjälper Vägra ge upp oss att:

    stå emot lögnerna som vi tror att våra misslyckanden är bevis för upptäcka hur vi kan bygga upp uthållighet i våra liv, och tillämpa den i vardagen utveckla nya tankemönster och beteenden som hindrar oss från att tappa modet eller ge upp, och desarmera jämförelsens och hjälplöshetens krafter i våra liv, genom att förändra vårt perspektiv. När allt kommer omkring reser vi oss inte bara för vår egen skull – vi gör det för dem som kommer att följa i våra fotspår. När människor omkring oss ser hur vi hanterar de mest förödande motgångar i våra liv, blir vår uthållighet och förmåga att studsa tillbaka också ett vittnesbörd om den Gud som vi tjänar.

    Bianca Juárez Olthoff är ordförande för organisationen In The Name of Love, värd för podcasten We’re Going There och bästsäljande författare. Men för vänner och familj är hon en tjej som älskar att bjuda på mat hemma vid köksbordet, skapa utrymme för människor som inte passar in, och hjälpa dem som inte ser någon utväg in i frihet. Bianca bor med sin familj i Orange County, Kalifornien, där hon älskar att leda tillsammans med sin man Matt, som stolta pastorer i församlingen The Father’s House OC. Du kan kontakta henne på sociala medier eller bjuda in henne att tala genom att gå in på www.BiancaOlthoff.com.

    245,00 kr
  5. Välkommen in - 50 dagar närmare Gud
    Välkommen in - 50 dagar närmare Gud
    Beskrivning
    Tänk dig att det fanns en skatt mitt framför ögonen på dig utan att du visste om det. Tänk dig att det fanns ett sätt att leva där du varje dag kände att du hade över­naturlig kraft på insidan.

    Välkommen in handlar om att öppna dörren till skatten och kraften. Den handlar om att välkomna Gud in i livet. Under 50 dagar kan du lära känna Gud mer, lära dig mer om vem han är och vad livet med honom innebär. Den här boken är en inbjudan till mer än vad du just nu upplever. Boken är skriven för vardagen, med ett enkelt språk utan så många religiösa uttryck. Genom att gensvara på inbjudan kan dina dagar bli mer fulla av liv än du någonsin kunnat ana.

    Välkommen in är för dig som vill veta mer om Gud och den kristna tron, för dig som är ny i tron, men också för dig som trott på Gud länge och längtar efter att lära känna honom mer. Boken kan läsas individuellt, med familjen eller med en grupp vänner.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  6. Välsignade vanor : lärjungaskap och församlingsliv i praktiken
    Välsignade vanor : lärjungaskap och församlingsliv i praktiken
    Beskrivning
    I den brittiska förnyelse­rörelsen Fresh Expressions, som i Sverige fått namnet Nya sätt att vara kyrka, har tio enkla aspekter av det kristna livet lyfts fram med utgångspunkt från dessa bibelverser. Det handlar om aktiviteter och förhållningssätt som tillsammans kan hjälpa enskilda kristna och församlingar att leva ut den kallelse som är vårt uppdrag. I Välsignade vanor presenterar Björn Gusmark dessa vanor utifrån en svensk kontext. Här ges en introduktion tillsammans med samtalsfrågor och bibelavsnitt som med fördel kan läsas tillsammans. Tio personer berättar också om hur någon av dessa välsignade vanor tar sig uttryck i deras egna liv.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  7. Vanliga människor i en ovanlig bok : hitta dig själv i Bibeln
    Vanliga människor i en ovanlig bok : hitta dig själv i Bibeln
    Beskrivning
    I Bibeln finns en mängd personligheter. Flera är kända, med framträdande röster i berättelserna. Andra träffar vi bara i förbifarten. Vad gjorde livet med dessa människor? Valde de vägen, eller var det så att vägen valde dem? Här skriver Leif Carlsson fram fängslande person­porträtt och kommer nära några av Bibelns människor. Det blir 17 starka möten som berör. Bibelns människor visar sig vara som folk är mest: De blir olyckligt kära, känner barnlängtan, får se sig svikna och bedragna men upplever också vänskap, livslust och kärlek. Med sin unika förmåga att levandegöra Bibelns budskap, och med stor omsorg om språket, väcker Leif Carlsson frågan: Vem är du och vem är jag i Bibeln – och vad gör det i så fall med våra liv här och nu?
    240,01 kr
  8. Väntesorg
    Väntesorg
    Beskrivning
    Jag minns inte när jag hörde ordet första gången. Jag visste bara att det var mitt. Att det beskrev det tillstånd jag befunnit mig i sen du föddes. Ordet var väntesorg.

    Anna Pellas dotter Agnes tillhör en helt ny generation unga som kallas de nya överlevarna. Men vardagen är skör och inte på något sätt självklar, och samhället står på många sätt oförberett när Agnes, som har en svår flerfunktionsnedsättning, nu blir vuxen.

    Väntesorg är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes. Vi får följa med när hennes föräldrar förbereder för att hon ska kunna flytta hemifrån samtidigt som hennes försämrade andning påminner dem om att sanden i hennes timglas håller på att rinna ut.

    Dagboken till Agnes är en berättelse om att leva med en extra grundton i livet, att ha ständig beredskap för det värsta, men samtidigt försöka försonas med vetskapen om att ens barn bara är till låns. En hoppfull berättelse som påminner oss om att ta vara på livet. Medan det pågår.

    Väntesorg är en fristående uppföljare till När du ler stannar tiden Dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss vad som är viktigt. På riktigt. (Libris 2017)

    Anna Pella är författare, journalist och föreläsare. I hennes uppmärksammade bok När du ler stannar tiden berättar hon om hur det är att leva med en dotter med en svår medfödd hjärnskada. Anna har medverkat i SVTs När livet vänder och Svenska berättelser på Dramaten. Anna Pellas egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  9. Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Var är Jesus? : Ungas röster om konfirmandundervisning
    Beskrivning
    Sverige är ett idag mångkulturellt och flerreligiöst samhälle där unga människor växer upp med tillgång till ett stort antal möjliga tolkningsramar som på olika sätt påverkar deras tro, hur de lever och hur de skapar mening.

    I Sverige utgör Svenska kyrkan fortsatt en majoritetskyrka men den positionen är idag inget man kan ta för given. Konfirmandtiden har i sammanhanget beskrivits vara av avgörande betydelse för unga människors fortsatta relation till kyrkan genom hela livet. Men hur mycket vet vi om hur konfirmerade ungdomar själva beskriver konfirmandtidens innehåll och mål och hur de själva beskriver en tänkt relation till Svenska kyrkan i framtiden?

    I den här boken ges ungas röster om konfirmandundervisning ett särskilt utrymme. Studien bygger på ett intervjumaterial där sammanlagt 28 ungdomar delar sina erfarenheter. De berättar vad de minns från sin tid som konfirmander, vad de uppfattar att de lärt sig och hur de själva relaterar till gudstjänst och till tro. Frågan ”Var är Jesus?” ställs av en av de intervjuade och sammanfattar en del av resultatet. Intervjuerna med ungdomarna har genomförts inom ramen för ett forskningsprojekt som finansierats av Härnösands och Lunds stift och haft sitt säte vid Svenska kyrkans enhet för forskning och analys.

    Var är Jesus? riktar sig till dig som är under utbildning för kyrklig tjänst, till dig som är kyrkligt anställd men också till dig som intresserar dig för religionens förändrade roll i vår samtid och i unga människors liv.

    Forskaren och författaren till boken heter Caroline Klintborg, docent i religionspedagogik och lektor vid Stockholms universitet.

    Boken är en del av Svenska kyrkans forskningsserie som publicerar kyrko- och samhällsrelevant forskning som har genomgått en peer review process.

    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  10. Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
    Vara skillnad : om tröst och mod att finnas
    Beskrivning
    Kanske är det bristen på tröst som gör att vårt existentiella skav blir så svårt att hantera? Vi vet att tröst är något viktigt, ändå har vi så lätt att avfärda behovet av att bli tröstade. Vi kanske ser det som något främst för sörjande eller för små barn som ramlat och slagit sig. Eller som ett slags självömkan, ett sätt att inte ta tag i sina problem. Men tröst är en central del av själavårdsmötet.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  11. Varför bryr sig Gud om vem jag ligger med
    Varför bryr sig Gud om vem jag ligger med
    Beskrivning
    Ett bibliskt perspektiv på vad sex är designat för att vara, betyda och göra för oss.

    Kristna ses alltmer som förlegade, restriktiva och dömande när det kommer till sex före äktenskapet, samlevnad, homosexualitet, könsidentitet eller transpersoners rättigheter. Faktum är att för många människor är denna fråga ett av de största hindren för dem i förhållande till kristendomen.

    Sam Allberry, författare till många böcker, bland annat Is God Anti-Gay?, beskriver Guds goda plan för att uttrycka mänsklig sexualitet, och visar att Gud själv är kärlek och att bara han kan tillfredsställa våra djupaste önskningar.

    Den här boken är en bra påminnelse om Bibelns positiva plan för kärlek, sex, äktenskap och idealisk för att ge bort till människor som kan se detta som en stötesten för tron.

    Om författaren Sam Allberry talar i dag över hela världen över frågor om sexualitet och identitet, och arbetar även som församlingsledare och pastor. Han studerade teologi på Wycliffe Hall vid Oxford University, innan han började arbeta i olika församlingar i Oxford och Maidenhead i Storbritannien. Sam har skrivit flera böcker, exempelvis 7 Myths About Singleness, Why Bother With Church? och bästsäljaren Is God anti-gay?. Han arbetar även som pastor i Immanuel Church i Nashville, USA. På fritiden gillar Sam att fotvandra, studera amerikansk historia och sakta men säkert fullända sitt recept på grön thaicurry.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  12. Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
    Varje bok i skriften : en översikt över Bibelns böcker
    Beskrivning
    En lättillgänglig och överskådlig bok om Bibelns alla böcker och deras centrala budskap. Bra för dig som vill få ut mer av din bibelläsning och få en djupare förståelse för bakgrunden till varje bibelbok. Under årens lopp har den uppdaterats för att ge läsaren den bästa presentationen av Bibelns böcker. Boken har under flera år använts på ett flertal bibelskolor runtom i landet.

    Bertil Swärd har gjort sig känd som en mycket kunnig bibellärare. Han har tidigare varit pastor inom pingströrelsen samt lärare och studierektor för Södermalmskyrkans bibelskola, numera We Are One Church. Idag har han en resande tjänst för We Are One Church Stockholm samtidigt som han undervisar på deras bibelskola. Hans klargörande och trosstärkande undervisning har gjort honom efterfrågad på bibelskolor och i församlingar i Asien, Afrika och Europa.

    265,00 kr
  13. Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
    Varje ny dag - 365 andakter för årets alla dagar
    Beskrivning
    Från författaren till den bästsäljande boken Gömstället.

    Varje ny dag är en samling korta, men djupa andakter för varje dag på året, skrivna från hjärtat av Corrie ten Boom. Denna anmärkningsvärda kvinna, med stor tro, kunde lita på och tjäna Gud under de mest horribla omständigheterna som ett nazistiskt koncentrationsläger erbjuder och sedan fortsätta att tjäna och älska honom varje dag därefter. I denna bok guidar hon läsarna till att också finna hopp, seger och visdom. Baserat på incidenter från Corries fascinerande liv, illustrerar Varje ny dag bibelns principer och vittnar om Guds trofasthet. Resultatet är en ett år lång påminnelse om den kristna segern över synden, Satan och döden, men också av Guds löften och omsorg för oss. Men Varje ny dag är framför allt en påminnelse om att varje dag ger oss en ny chans att tjäna och älska honom mer.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  14. Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Världens lyckligaste : Vilka är de? Vad är deras hemlighet?
    Beskrivning
    Världens lyckligaste - Vilka är de? Vad är deras hemlighet? Berättelsen om Demos Shakarian återgiven av John och Elisabeth Sherrill

    I början av 1900-talet flydde familjen Shakarian folkmordet i Armenien och slog sig ner i Downey utanför Los Angeles. På denna ort startade de ett mejeri på 20 hektar med tre kor. Med en tro på Gud och hårt arbete multiplicerades verksamheten med en faktor på 1000. År 1943 hade Shakarians farm tre tusen kor och var det största privata mejeriet i USA vid den tiden.

    Världens lyckligaste skildrar familjen Shakarians resa i det nya landet. Motgångarna, framgångarna, tron på Gud och hur det världsomspännande affärsnätverket Full Gospel Business Men’s Fellowship International formades.

    Demos Shakarians livsberättelse har en hemlighet i beredskap åt oss. När vi upptäcker den kommer vi – oberoende av hur världen ser ut runt omkring oss – att vara världens lyckligaste.

    Världens lyckligaste har lästs av miljontals människor världen över och har översatts till 25 språk.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  15. Värmland : kronan bland Svea rikes länder / The crown among the counties of Sweden
    Värmland : kronan bland Svea rikes länder / The crown among the counties of Sweden
    Beskrivning
    Ack Värmeland du sköna, du härliga land, Du krona bland Svea rikes länder

    Citatet från Värmlandsvisan sammanfattar på ett utmärkt sätt kulturlandskapet Värmland. Här finns storslagen natur samtidigt som det är hemvist för några av Sveriges mest framstående tekniska genier, författare och konstnärer.

    Här finns en djupt rotad musikkultur med rötterna i den gamla bruksmiljön. Här bröts järnmalm under 400 år vilket bidrog till landets välstånd under stormaktstiden. Men här finns också en livskraftig idrottstradition och stolligheter som Båstnässkroten. Och det värmländska skrädmjölet kan skryta med att vara kvalitetsstämplat av EU.

    Boken Värmland - Kronan bland Svea rikes länder, med både svensk och engelsk text, beskriver vad som gjort Värmland till just Värmland. Kortfattade texter pekar på både dåtid och nutid - så passa på att lära dig lite mer om Värmland samtidigt som du kan njuta av de vackra bilderna i denna storslagna fotobok.

    Per Berggrén Efter 30 år som yrkesofficer på Värmlands regemente gick Per i pension 1994. Hans sista befattning på I 2 var informationschef för regementets flytt från Karlstad till Kristinehamn. Genom sitt yrke var han tvungen att känna Värmland, och han lärde sig uppskatta den kulturella mångfald som finns i landskapet.

    340,00 kr
  16. Vårt viktigaste uppdrag
    Vårt viktigaste uppdrag
    Beskrivning
    Att nå människor för Kristus

    Det finns många viktiga saker i världen, men kan vi säga att det finns en sak som är viktigare än allt annat? För oss Jesu Kristi efterföljare måste orsaken till att han kom för att leva och dö på denna jord vara vårt primära fokus.

    Denna bok visar att det viktigaste är förhållandet mellan människan och Gud. I slutet av en människas liv, när allt kommer omkring, kommer frågan om frälsning och evighet att väckas.

    Vårt viktigaste uppdrag ger en ny syn på praktisk evangelisation för 2000-talet, inspiration och praktiska råd för evangelisation, beskrivna i fyra olika delar:

    Skörden är stor Människofiskare Lyft din blick Tillsammans

    Mats-Ola Ishoel är huvudpastor i Livets Ord Moskva. Han är författare till Bygga team, Pastorns tjänst, Syftet och välsignelsen med ditt arbete och Gemenskap med Gud. Mats-Ola är en eftertraktad konferenstalare både i och utanför Ryssland. Under hans ledning har församlingen i Moskva sett en stadig tillväxt och man har nu gudstjänster på flera platser i Moskva med omnejd. Mats-Ola är gift med Randi och de har fyra barn.

    200,00 kr
  17. Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
    Vem är det du följer? : följ Jesus i en värld som är helt uppslukad av sociala medier
    Beskrivning
    Bästsäljande författaren Sadie Robertson Huff närmar sig eftertänksamt det som är bra och det som är dåligt när det gäller sociala medier.

    I ”Vem följer du?” berättar Sadie om hur hon fann sin identitet i att inte bara vara gillad, utan älskad och hon visar oss hur vi kan välja vem vi följer i våra liv. Var beredd på att utforska hur du kan:

    • vara mer avsiktlig med vem du följer

    • bli känd av Gud istället för att bara bli sedd

    • vända dig bort från jämförelser och känslor av otillräcklighet

    • släppa människors uppfattning om dig och istället vila i Guds kärlek • använda dina sociala medier till att vara världens ljus.

    Hur följer man Jesus framför alla andra? Det börjar med att du tar av ditt filter och upptäcker verklig glädje. Det betyder att uppleva honom på ett äkta sätt i ditt privatliv och låta det svämma över till ditt offentliga liv. Och det resulterar i att byta ut att vara gillad för den du verkar vara mot att vara älskad för den du är.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  18. Vi öppnar våra hjärtan : liturgisk musik i folkton - körhäfte
    Vi öppnar våra hjärtan : liturgisk musik i folkton - körhäfte
    Beskrivning
    Pernilla Emme Alexandersson har varsamt klätt Atle Burmans älskade dikter i en nordisk, folklig dräkt med inslag av visa och pop. I Tröstemässa varvas sång och diktläsning.

    Originaluppsättningen är tänkt för bas, trummor, gitarr, piano, fiol och dragspel, men mässan går utmärkt att framföra endast med piano och gitarr.

    I körledarhäftet finns körsats för SATB, ett pianoarrangemang (nivå enkel till medel) samt instrumentalstämma (förslagsvis för fiol eller tvärflöjt). Pianoarrangemanget är kompletterat med ackordsbeteckningar för den som vill engagera en större kompgrupp.

    I körhäftet finns körsats för SATB, kompletterad med ackord­beteckningar.

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  19. Vid dagens början : en sextio dagars andaktsbok
    Vid dagens början : en sextio dagars andaktsbok
    Beskrivning
    I sin tredje bok och mycket efterlängtade andaktsboksdebut bjuder bibelläraren och författaren Jackie Hill Perry på 60 dagliga betraktelser, genomsyrade av Skriften, för att vid dagens början hjälpa dig att vakna upp inför den Gud du skapades för och upptäcka livet han skapat dig till och den person han skapat dig att vara. Det finns inget i dina händer som inte Gud kommer att ersätta med mer av sig själv. Så släpp det. Låt det fara. Låt det flyga. Låt det brinna. Gud är bättre i alla fall.

    Jackie Hill Perry är författare, poet, bibellärare och artist. Efter att hon blev kristen har hon velat använda sina gåvor att tala och undervisa för att dela med sig av ljuset från Guds evangelium på ett så trovärdigt och äkta sätt som möjligt. Hon är gift med Preston och mamma till Eden, Autumn och Sage.

    255,00 kr
  20. Vid rabbi Jesus fötter
    Vid rabbi Jesus fötter
    Beskrivning
    Hur skulle det vara att resa tillbaka till det första århundradet och sitta vid Rabbi Jesus fötter som en av hans judiska lärjungar?

    Hur skulle din förståelse av evangeliet ha formats av seder, övertygelser och traditioner i den judiska kulturen där du levde?

    Vid Rabbi Jesus fötter tar dig med på en fascinerande rundtur i Jesus judiska värld och erbjuder inspirerande insikter som kan förvandla din tro.

    Ann Spangler och Lois Tverberg målar kraftfulla scener från Jesus tjänst och fördjupar dig i böner, högtider, historia, kultur och seder som formade Jesus och de som följde honom. Vid Rabbi Jesus fötter kommer att förändra ditt sätt att läsa Bibeln och fördjupa din förståelse av Jesus liv, men även utforska rötterna till din egen kristna tro. Den här boken är en sällsynt chans att lära känna Jesus som hans första lärjungar kände honom.

    Om författaren Lois Tverberg har talat och skrivit om kristendomens judiska ursprung i över tjugo år. Hon brinner för att den kultur och det tänkesätt, som Jesus levde och verkade i och utifrån, ska få fördjupa och stärka kristen tro. Lois Tverberg arbetar från hemmet i Holland, Michigan, USA. Hon talar i församlingar och på konferenser och retreater. Lois har tidigare gett ut Läs Bibeln med rabbi Jesus på svenska.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  21. Vigselbevis, Kalligrafi 25-pack
    Vigselbevis, Kalligrafi 25-pack
    Beskrivning
    Ett fint bibelord pryder omslaget på denna kalligrafiserie gjord av Charlotta Folkelind. Text av Jonas Eek samt ”På bröllopsdagen ber vi” (mel. Den blomstertid) av Christina Lövestam. Matt papper.

    Bär mig som ett sigill vid ditt hjärta som ett sigill vid din arm

    935,00 kr
  22. Vimmelbibeln
    Vimmelbibeln
    Beskrivning
    Vimmelbibeln är ett spännande koncept som lockar de små att leva sig in i bibelberättelserna. Sju bibelberättelser presenteras som stora panoraman med varm, inkännande och ibland underfundig framtoning. I ett myller av detaljer aktiveras barnen (ca 1-6 år) att söka sig fram genom berättelsen, scen efter scen på sidan. En enkel text som sammanfattar bibelberättelsen medföljer för högläsning. Boken omfattar skapelsen, Noas ark, Josef, Mose, David, Jesu födelse och tjänst, samt påskveckan. Boken är fin som barnpresent och för förskolor, söndagsskolor och annan barnverksamhet.
    100,00 kr
  23. Vingar som bär
    Vingar som bär
    Beskrivning
    Lars-Erik Wallhagen har under sitt liv som missionär och pilot fått vara med och göra skillnad i flera länder i Asien och Mellanöstern. I boken Vingar som bär får vi bland annat läsa om insatser vid den stora naturkatastrofen som drabbade Östpakistan i november 1970, befrielsekriget som ledde till födelsen av Bangladesh 1971 liksom uppdrag i Afghanistan och Iran.

    Boken skildrar även dramatiska inslag, som när Wall­hagen kryper runt kommandobryggan på ett fartyg för att undgå att träffas när skottlossning bryter ut. Eller när motorn på Cessnan stannar över Medelhavet och enda alternativet är att nödlanda på vattnet.

    250,00 kr
  24. Vinn kriget mot oron
    Vinn kriget mot oron
    Beskrivning
    Gud är större än all rädsla och dess kusiner – depression, ångest, panik och oro. På grund av denna sanning kan du steg för steg montera ner oron och ersätta den med tillit.

    Vinn kriget mot oron har potential att leda läsaren in på en ny väg och ge de verktyg som behövs för att byta ut oron mot tillit till den Allsmäktige. När vi lever i Kristus Jesus kommer Guds frid, som överträffar allt vi någonsin kan förstå, att skydda våra hjärtan och sinnen.

    Jesus har redan vunnit kriget mot oron och besegrat döden, helvetet och graven en gång för alla. När du läser denna enkla men kraftfulla bok kommer du att börja se tydligare hur:

    • Oro är en lögnare, men vi kan välja om vi vill lyssna på fienden eller vår himmelske Fader.

    • Rädsla föder oro, som föder vårt behov av kontroll, men Guds fullkomliga kärlek fördriver fruktan.

    • Du kan stå fast vid sanningen att Jesus både vill och kan bära det som oroar dig.

    • Du kan ersätta ängsliga tankar med tankar som stämmer överens med Guds karaktär och natur.

    ”Bekymra er inte; ängslas inte. Be i stället. Forma era bekymmer till böner och tacksägelser, och tala om för Gud vad ni behöver. Innan ni vet ordet av kommer ni att få erfara Guds frid, där allt samverkar till det bästa, och då blir ni lugna. Det är underbart när Kristus tränger ut oron ur våra hjärtan.” (Filipperbrevet 4:6-7, The Message).

    OM FÖRFATTAREN Louie Giglio är pastor i Passion City Church och grundare av Passionrörelsen, som finns för att kalla en generation av unga människor att ge sina liv för att hylla Jesus. Louie har skrivit ett flertal böcker. En av dessa är den omtyckta boken "Obeskrivlig" utgiven på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  25. Vördnad för Gud : upptäck hur en sund gudsfruktan förvandlar ditt liv
    Vördnad för Gud : upptäck hur en sund gudsfruktan förvandlar ditt liv
    Beskrivning
    I Vördnad för Gud inbjuder Bevere dig att ta en fräsch titt på vad det innebär att arbeta på sin frälsning med fruktan och bävan. Denna ofta bortglömda egenskap är den ovanliga vägen till ett tillfredsställande och fruktbärande liv. Här upptäcker du hur gudsfruktan …

    är helt avgörande för att få en nära relation med Gud. befriar oss från all annan fruktan och oro. renar våra innersta motiv och intentioner. leder oss till sann vishet, förståelse och kunskap. Vördnaden för Gud öppnar upp livet som han har tänkt för oss. Det är bara genom att utveckla och hålla fast vid den som vi finner friden, tryggheten och glädjen som många upplever som ouppnåelig. Gudsfruktan innebär inte att vi hukar oss i rädsla för Skaparen – den lyfter oss i stället till en högre nivå av liv som förändrar oss för alltid.

    John Bevere är en internationell talare och bästsäljande författare, känd för sin frimodiga och kompromisslösa inställning till Guds ord. John och hans fru, Lisa, har tillsammans grundat Messenger International – en organisation som arbetar för att resa upp kompromisslösa Kristi efterföljare som förvandlar vår värld. När han är hemma i Colorado, spelar han gärna kortspel med familjen, eller försöker övertala Lisa att börja spela golf.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  26. Vredens tid
    Vredens tid
    Beskrivning
    En väldig skugga faller över jorden och koncentreras över en liten engelsk småstad. En organisation som behärskas av en utomjordisk ondska, så total att alla begrepp om godhet och ondska förlorar all mening, samlar sig för det slutgiltiga slaget.

    Vredens tid är den avslutande fristående romanen i C. S. Lewis berömda trilogi som inleds med Utflykt från tyst planet och Perelandra. Här förs skildringen mellan det goda och det onda fram till sitt slut. Det är inte bara en spännande roman, det är också en intelligent uppgörelse med människans värdeuppfattning och en väsentlig diskussion om hennes plats i världen och universum. Denna trilogi, vars delar utmärkt väl kan läsas separat, är C. S. Lewis storverk en oförglömlig läsupplevelse.

    C. S. Lewis (1898 1963) var en av Englands mest kända kulturpersonligheter. Han var född i Belfast men bodde och arbetade större delen av sitt liv i Oxford, och blev mot slutet av sitt yrkesverksamma liv professor i Cambridge. Hans litterära produktion var mångsidig romaner och essäer, apologetik och akademiska texter. Inte minst känd är han för sin barnboksserie om landet Narnia.

    160,00 kr
  27. Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Wisdom from the wild / Visdom från vildmarken
    Beskrivning
    Wisdom from the wild är en coffee-table bok fylld av information, bilder och visdomsord som inspirerar till nya äventyr. Bilderna är tagna under resor till Alaska, Sibirien och Lappland. Texterna är formerade runt förberedelser, genomförande och reflektion av ett äventyr i vildmarken. Du kan själv gräva guld i denna bok!

    Wisdom from the wild är den perfekta presenten till den som längtar efter äventyret i vildmarken, varför inte till dig själv.

    Per-Johan Stenstrand är en välkänd talare och inspiratör. Pastor PJ, som de flesta över världen kallar honom, är också en driven outdoor personlighet med stor kärlek till jakt och fiske. Per-Johan är gift med Ulrica, han har två gifta barn och två barnbarn. Pastor PJ är grundare av Lifecenter Church. Han är en jordnära entreprenör och ledare som lever ett uppmuntrande, passionerat och generöst liv.

    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  28. YOUCAT Bibeln
    YOUCAT Bibeln
    Beskrivning
    YOUCAT Bibeln är en introduktionsbibel för ungdomar, unga vuxna och andra ovana Bibel-läsare. En utmärkt lågtröskel-Bibel för den som vill hitta en ingång till boken varigenom Gud talar. Boken består av utdrag ur Bibelns alla böcker med kommentarer som binder ihop och ger sammanhang. De typiska YOUCAT-marginalerna är fyllda av citat, faktarutor, ordförklaringar och roliga illustrationer som underlättar läsningen.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
    • Köp 25 för 200,00 kr/st
  29. Yta och djup : att inreda kyrkan för ungdomar
    Yta och djup : att inreda kyrkan för ungdomar
    Beskrivning
    Vi behöver ytan för att nå ner till djupet. Det är Karl-Johan Eklunds utgångspunkt när han beskriver hur vi med hjälp av planlösning, möblering och oväntade inredningsdetaljer kan skapa rum i kyrkan där ungdomar känner sig välkomnade och hemma. En sådan miljö uppmuntrar till möten som går på djupet.

    I den här boken får du tips på hur du kan ordna aktiviteter för sjuttio personer i samma lokal, skapar platser för spontana samtal, använder ljud för att öka sammanhållningen, fixar skönt häng i surfmiljö och får så många som möjligt att koncentrera sig under andakten.

    Som kyrka får vi vara med och skapa en miljö där unga människor är trygga, där de förstår att de är älskade och där de möter en tro som växer genom livet.

    Karl-Johan Eklund är pedagog i Svenska kyrkan Trelleborg.

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 601-629 av 629

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå