Och var hör du hemma?

De kom på kvällen, fredagen den 15 augusti 1997. De två små koreanska babyflickorna togs emot på flygplatsen i Baltimore av två familjer som inte hade någonting gemensamt utom just dessa adoptivbarn.

Bitsy Donaldson och hennes man Brad är tryggt förankrade i sin miljö, varma, öppna och en smula naiva i sin övertygelse om den amerikanska livsstilens förträfflighet.
Den andra familjen är Yazdans, bestående av den exotiska, osäkra Ziba från Iran, hennes amerikaniserade man Sami och hans mor Maryam, en elegant och kultiverad iranskfödd änka.
Varje år firar de två familjerna Ankomstdagen tillsammans, alltmedan den robusta Jin-ho och den lilla gracila Susan rotar sig och växer upp som amerikaner
Maryam är iakttagaren, som trots många år i USA fortfarande känner sig som en främling, en gäst i detta land vars koder och tabun hon har svårt att förstå sig på.
Mot henne och sonens familj ställs Donaldsons bullrande, superamerikanska släkt. Deras olika synsätt och traditioner blir uppenbara, och kulturkrockarna både tragikomiska och hjärtskärande i de möten som de två små adoptivflickorna är upphovet till.

Anne Tyler har skrivit ännu en bok full av träffsäkra iakttagelser som kastar ett genomskådande ljus över den amerikanska livsstilen sett från två perspektiv.
På ytan beskriver romanen den lilla världen men temat är stort: det handlar om tillhörighet och främlingskap, om stolthet och fördomar, om kärlek och acceptans.

Nominerad till det brittiska litteraturpriset Orange Prize 2007
I lager
Mer information
Författare Tyler, Anne
Förlag B Wahlströms
Bredd 159
Höjd 231
Rygg 22
Omfång (sidor) 284
Mediatyp Bok
Bandtyp Inbunden
Utg.datum 20070816
Upplagenr 1
PLU 9789132333774
ISBN 32333774
Vikt (g) 520.0000
Lagerstatus Begränsat lager
50,00 kr

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå