View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 408

per sida
Fallande ordning
  1. Det vi kan säga och tänka
    Det vi kan säga och tänka
    Beskrivning
    Fin presentbok till dig själv eller någon i din närhet.

    Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås
    Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm

    Den här boken handlar mer om pratandet och lyssnandet, kanhända det allra viktigaste i våra relationer. För om kommunikationen oss emellan inte funkar, så har vi inte mycket att bygga på.

    Våra tankar och våra ord kan påverka både oss själva och vår omgivning. Vi kan tänka och tala oss in i situationer som vi önskar att vi aldrig hamnat i – likväl som att vi kan tiga och sedan inse att vi borde ha sagt något.

    Min önskan är att denna bok med sina tankar, kan bli en sorts kommunikation oss emellan. Att det finns något där som du kan känna igen dig i och förstå att det finns fler som tänker som du. Eller att det går att tänka på ett annat sätt!

    De allra flesta bilderna är från vår vackra natur och på en del bilder finns en förklaring var de är tagna. Bilderna på exotiska blommor är från Botaniska trädgården i Uppsala.

    När jag ser naturens mångfald så säger den något om Guds storhet och intelligens! Dessutom tror jag, att Han hade riktigt roligt när Han klurade ut alla små detaljer!

    Jag önskar dig många goda tankar!
    Kerstin Lindh Furås

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  2. Din är dagen & Din är Natten - Psaltaren i ord och bild
    Din är dagen & Din är Natten - Psaltaren i ord och bild
    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  3. Din är dagen : today's gift i svensk översättning
    Din är dagen : today's gift i svensk översättning
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  4. Din är tiden
    Din är tiden
    Beskrivning
    Tiden fylls, men ditt grepp håller, Gud. Din är tiden och planen." En förtröstansfull bok uppbyggd kring kyrkoårets och tidens gång.
    100,00 kr
  5. Din godhet och nåd ska följa mig
    Din godhet och nåd ska följa mig
    Beskrivning
    Dietrich Bonhoeffers bok om Psaltaren är en av den moderna kristna litteraturens mest kända och spridda texter. Här öppnar han Psaltarens rikedomar och visar hur de format hans egen fromhet och böneliv.
    För Bonhoeffer är det Jesus som bor i orden, förstår det mänskliga livets villkor och ber med oss i psalmerna, liksom generationer av bedjare gjort före oss.
    På så sätt blir Psaltaren en bok att bruka, tidlös och slitstark.

    Bonhoeffer skriver med stor värme om en skrift han älskar. Hos psalmisten söker han tröst och mod i en tid när främlingsfientliga krafter allt mer kommit att dominera Tyskland. Det märks inte minst i hans noteringar från samtalen med eleverna i den kringresande bibelskola han ledde i skuggan av Hitler-regimen. Din godhet och nåd ska följa mig blev det sista Bonhoeffer skrev innan han tystades, några veckor innan krigsslutet 1945. Hans bok är alltjämt en hjälp för den som söker fördjupning i sin andlighet

    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  6. Din tro, din väg, ditt liv
    Din tro, din väg, ditt liv
    Beskrivning
    Din tro, din väg, ditt liv

    Anna Borneling

    Din tro, din väg, ditt liv, är en andaktsbok med 65 korta andakter som främst riktar sig till tonåringar och unga vuxna. Varje andakt består av en lättillgänglig text, ett bibelord, en fråga samt gott om utrymme för egna reflektioner.

    Livet kan vara som en slingrig stig genom höga berg och djupa dalar. Ibland är stegen lätta och ibland är backen så brant att det känns som att du inte orkar ta ett endaste steg till. Men vet du vad? Du klarar det! För du går aldrig någonsin ensam. Gud är med dig i ALLT du gör och han har en plan för ditt liv (även när det känns som att du har gått vilse).

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  7. Ditt hjärta slår i mig
    Ditt hjärta slår i mig
    Beskrivning
    Texterna har alltid varit centrala i Michael Jeff Johnsons sånger. Här är de för första gången samlade tillsammans med korta betraktelser kring hur de kommit till. Dessutom finns det en bibelhänvisning till var och en av de 70 sångerna för den som vill använda boken till andakt. Denna samling fungerar utmärkt som ett textkonvolut till Michael Jeff Johnsons musik.

    Sedan 2005 har Michael Jeff Johnson gett ut sju soloalbum. Hans texter på svenska har för många blivit ett viktigt språk kring såväl livets svåra sidor som en trygg tro på Jesus Kristus.

    210,00 kr
  8. Ditt ord i mitt hjärta
    Ditt ord i mitt hjärta
    Beskrivning
    "Det är bara det som gått oss ur händerna - som gått oss förlorat - som kan återfinnas. Det är bara det trasiga, som kan läkas och tråcklas ihop på nytt."

    Ditt ord i mitt hjärta är en själavårdande andaktsbok med syfte att bygga upp och hjälpa dig att hitta en struktur när vardagslivet utmanar. Den tar sin början i livets stora frågor och leder dig sedan vidare i din egen livsberättelse, likt en manual att följa när livet kört fast. Vi står och slirar och undrar vart vägen och riktningen försvann - när vi till slut inser att det först gäller att backa för att kunna ta sig framåt igen. Det finns en väg vidare, igenom allt och trots allt.

    Boken är skriven utifrån Maria Ahlrikssons egna erfarenheter som själavårdare, men också utifrån hennes egen livskamp som påverkat stora delar av hennes liv. Ditt ord i mitt hjärta är väl förankrad i bibelordet och vill hjälpa dig att eftertänksamt reflektera över tro och liv. Den kan användas som den enskildes andaktsbok men också i grupp som ett gemensamt samtalsunderlag.

    Maria Ahlriksson är pastor och samtalsterapeut med själavårdsinriktning. Hon arbetar också som lärare i själavård.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  9. Ditt ord lyser väg
    Ditt ord lyser väg
    Beskrivning
    I ditt ljus ser vi ljus. Vi är kallade att ta emot och ge vidare.

    Gud söker vår uppmärksamhet genom att väcka vårt längtansfrö till liv. Vad känner du glädje i? Vad gör ditt hjärta passionerat? Varje kallelse är unik och kan aldrig börja någon annanstans än just där vi är, med det vi har. Vi är alla skapade att gå, göra fotspår och sätta avtryck. Vi är formade till att vara mer än ett skonummer.

    Att få tag i sin kallelse är att bli medveten om vem Gud är, och vem jag får vara tillsammans med honom. Är det en sann eller skev gudsbild som formar mig? Är det en trygg självbild som hjälper mig att göra livsval?

    Maria Ahlriksson vill med sina betraktelser uppmuntra dig att fundera kring identitet och kallelsemedvetenhet. Texterna vill hjälpa dig att bevara ditt hjärtas riktning gudsnära och livsnära. Ditt ord lyser väg kan användas som den enskildes andaktsbok, men också i grupp som ett gemensamt samtalsunderlag.

    Inte ska väl jag Tänk att det kanske är precis så det ska gå till. Att just du ska Inte för att synas eller bli märkvärdig, men för att du fått något som kan hjälpa och vägleda andra.

    Maria Ahlriksson är pastor och samtalsterapeut. Hon arbetar också som lärare i diakoni och själavård på Liljeholmens folkhögskola. Tidigare har hon skrivit boken Ditt ord i mitt hjärta.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  10. Djupare under ytan
    Djupare under ytan
    Beskrivning
    Andaktsboken för konfirmandgruppen Jag har alltid tyckt om berättelser. Så inleder Torgny Wirén den efterlängtade uppföljaren till den populära Under ytan, andaktsboken med berättelser som blivit en klassiker för konfirmander, ungdomar och andra vuxna.

    Djupare under ytan innehåller femtiotvå berättelser, frågor att fundera vidare utifrån, ett bibelord för varje dag under veckan samt en bön. Berättelserna i boken handlar ofta om vardagsnära frågor som knyts samman med de stora frågorna om livet.

    Djupare under ytan kan användas som en personlig andaktsbok men passar också utmärkt att använda vid andakter, i undervisningen i församlingen eller som gåva till de unga ledarna.

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  11. Djurens andaktsbok
    Djurens andaktsbok
    Beskrivning
    Djurens andaktsbok innehåller 15 korta, fristående berättelser att läsa högt på andakten eller samlingen. Berättelserna är anpassade för åldrarna 7-10 år.
    Varje berättelse avslutas med en fundering med kristen anknytning, som kan vara utgångspunkt för ett samtal kring berättelsens tema. Som avslutning finns också en kort bön.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  12. Drömmen om innersta sjön
    Drömmen om innersta sjön
    Beskrivning
    Drömmen om innersta sjön är en fortsättning på Martin Lönnebos bok Pärlälven . Med hjälp av boken och med Frälsarkransen i handen följer läsaren med Martin runt den vackra fjällsjön. Tillsammans stannar de till för meditation och bön.

    Boken ger andlig vägledning och erbjuder meditationer och bön i Frälsarkransens och Martin Lönnebos anda. Upplägget med olika vandringar gör att den fungerar väl för ett antal träffar eller boksamtal. Meditation erbjuds allt oftare i församlingar vilket öppnar för ytterligare ett användningsområde för boken.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  13. Drottning Silvias bönbok
    Drottning Silvias bönbok
    Beskrivning
    Drottning Silvias bönbok vill vara ett stöd för den egna andakten. Här finns några böner för större samlingar, men framför allt är Drottning Silvias bönbok tänkt att vara en personlig bok och en nära vän.

    Bönboken innehåller drygt 100 böner, varav en stor del är nyskrivna. Bland författarna finns Dag Hammarskjöld, KG Hammar, Caroline Krook, Christina Lövestam, Margareta Melin, Ulf Nilsson.

    Bönboken är illustrerad med fotografier av Kung Carl Gustaf.

    Drottningens bönbok är ett samarbete mellan Kungliga hovförsamlingen och Verbum förlag. Tio kronor av varje såld bok går direkt till Hela världen, Svenska kyrkans internationella arbete.
    150,00 kr
  14. Du är ljus
    Du är ljus
    Beskrivning
    Berättelser, böner och meditationer för andakten.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  15. Du som vill att jag ska finnas
    Du som vill att jag ska finnas
    Beskrivning
    Du som vill att jag ska finnas är en nyutgåva av Margareta Melins efterfrågade bönbok som gavs ut 2002. Bönboken är nu reviderad med flera nya böner. En liten bok till eftertanke och ro, till hopp och glädje för stora och små.

    Du som vill att jag ska finnas
    du som vet att jag är jag –
    du förstår mitt hjärtas längtan
    och är hos mig natt och dag.
    Din är jag och all din kärlek
    får jag varje andetag

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  16. Du vänder ditt ansikte mot jorden
    Du vänder ditt ansikte mot jorden
    Beskrivning
    Efter de två uppskattade andaktsböckerna med tema sommar och vinter kommer nu en ny andaktsbok från nätverket Nelly. Denna bok har våren som övergripande tema, med rubriker som: återälskade kaffefat, en hand i mörkret, Gud klär av sig, plantera i blindo och påskskrattet. Den här boken innehåller fyrtio vårandakter och är ett resultat av långvarig vänskap mellan elva teologer som här bjuder in oss som läsare att slå följe med dem. Det är en bok att börja eller avsluta dagen med, att läsa högt på en samling, en bok att ge vidare. Till varje text finns en bön.

    Författare: Anna-Carin Abrahamsson, butikschef Ge för livet Anna-Lena Thoursie, ledarutvecklare och lärare Carin Dernulf, pastor Equmeniakyrkan Charlotte Höglund, pastor Equmeniakyrkan Eleonore Gustafsson, pastor Hanna Wärlegård, lärare ALT Jenny Petersson, bibellärare Götabro Linnea Åberg, regionledare Lisa Fredlund, ledarutvecklare och förkunnare Maria Ledstam, lärare ALT Åsa Molin, lärare ALT

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  17. Du! Guds sprillans nya skapelse
    Du! Guds sprillans nya skapelse
    Beskrivning
    Skapad till att vara fantastisk Folk tycker om att förändra dig. Gud däremot vill att du ska vara duden bästa du kan vara! Han gav dig en alldeles unik design. Om du omfamnar den ärar du honom och får det bättre själv.Jag hoppas att de här texterna kommer att hjälpa dig att nå fram till det målet. De är skrivna för att förmedla en poäng: Du är Guds sprillans nya skapelse! Han har designat dig och gett dig gåvor som gör att du kan leva upp till det speciella syfte han har planerat för dig. Använd dina talanger och gåvor för att bygga upp ditt liv och uppfylla den plan Gud har utformat unikt för just DIG!
    75,00 kr
  18. En barfota trosbekännelse
    En barfota trosbekännelse
    Beskrivning
    Lina Mattebo är krönikör och bloggare med en förmåga att dela med sig av sina allra innersta tankar. I sina texter utmanar och berör hon med funderingar kring hur man egentligen ska bära sig åt för att vara kristen, om att vara rädd för mirakel och vad tomheten i hjärtat egentligen betyder. En barfota trosbekännelse innehåller 25 texter för andakt och reflektion.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  19. En delad tanke blir sällan halv : tankar och bilder
    En delad tanke blir sällan halv : tankar och bilder
    Beskrivning
    Presentbok till dig själv eller någon i din närhet.Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås.Under många år har jag skrivit ner tankar och reflektioner kring både glada, dystra och .vanliga. dagar. Att vara människa behöver ha sin tid och sin eftertanke. Vi behöver också kunna le åt något som vi känner igen, kanske till och med i oss själva. Min önskan är att mina tankar kan tillföra dina tankar något och att du vill stanna till en stund vid dem. Med bilderna vill jag förmedla en bit av vår vackra och mångfaldiga natur.Kerstin Lindh Furås
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  20. En Gud på knä
    En Gud på knä
    Beskrivning
    Vägen fram till påsk är fastan, 40 dagar lång – och Anna Alebo berättar om hur vi kan gå den som pilgrimer. Hon tar labyrinten utanför Lunds domkyrka till hjälp och leder oss fram till mötet med Jesus och skärtorsdagens måltid där vi alla får vara med. Anna Alebo är präst i Lunds domkyrkoförsamling och arbetar vid pilgrimsplatsen där, med pilgrimsvandringar och på Killans bönegård. Hon har tidigare skrivit boken Vandra med Frälsarkransen. En Gud på knä är den fjärde boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Antje Jackelén har skrivit bokens förord.
    • Köp 3 för 238,00 kr/st
  21. En Gud, En plan, Ett liv
    En Gud, En plan, Ett liv
    Beskrivning
    Livet är fullt av frågor ... men det finns bara ett svar.

    Livet kan vara klurigt att komma underfund med, särskilt med alla de förändringar som sker i tonåren. I en värld full av krav behöver du dagligen bli påmind om att Gud finns med dig, vad som än händer. De här 365 andakterna för tonåringar erbjuder dig meningsfulla sätt att möta Gud och de är en hjälp för dig att leva det liv som han har planerat för dig.

    En Gud, En Plan, Ett Liv tar upp viktiga ämnen som tro, lydnad och självbehärskning, men också de där ämnena som kan vara svåra att prata med föräldrar om, som mobbning, alkohol, sex och droger. För varje dag finns det en kort andakt, ett bibelord samt en tanke som vill tala rakt till ditt hjärta och inspirera dig att lita på den ende Gud som kommer att älska dig genom allt och trots allt.

    Du har bara ett liv. Och det finns bara en Gud som kan förvandla det livet till något fantastiskt.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  22. En liten bok om förbön
    En liten bok om förbön
    Beskrivning
    »Att be för andra är ingen prestation. Därför behöver du inte vara rädd för att misslyckas. Din identitet ligger inte i att du är en god förebedjare, utan i att du är döpt och är ett Guds barn.» – ur kapitlet »Grunderna för förbön» Boken försöker besvara ett antal grundläggande frågor om personlig förbön, som t.ex.: – Vem kan vara förebedjare? – Hur gör vi det enkelt för människor att be om förbön när de behöver den? – Hur kan enskild förbön vara en del av församlingens gudstjänstliv? Staffan Stadell, präst i Sollentuna, och Leif Nordenstorm, direktor för Fjellstedtska, berättar om hur de första kristnas sätt att ta sig an sorg, rädsla och oro (och dela glädje!) kan inspirera oss idag. Utgiven i serien »Skrifter utgivna av Stiftelsen Fjellstedtska skolan»
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  23. En minut om dagen
    En minut om dagen
    Beskrivning
    En minut om dagen är en andaktsbok i twitterformat. 366 korta bibelcitat följs av en kort reflektion. Denna strama ram tvingar ibland fram halsbrytande bilder: enkel vardagsprosa slår upp oväntade dörrar och banaliteter öppnar mot bråddjup. Så kan ett par korta meningar ge bränsle åt tankarna en hel dag.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  24. En skärva av din härlighet  : psalmmeditationer
    En skärva av din härlighet : psalmmeditationer
    Beskrivning
    Sofia Eriksson och Katarina Sandblom, båda präster i Svenska kyrkan i Alingsås, har skrivit en bok där texter ur Den Svenska Psalmboken varit en inspirationskälla. Boken är även smakfullt illustrerad av Olivér Joób, präst och lärare vid Hjo Folkhögskola.Bokens sextiofyra sidor innehåller tjugotvå psalmbetraktelser, eller meditationer, med texter som berör allt från förtröstan, tro och tvivel till nattvard, försoning och glädje. Precis som texterna i psalmboken. Lägg därtill Olivérs tänkvärda illustrationer.Detta är en bok för själen. En bok att återkomma till och som lockar till vidare läsning i både psalmbok och bibel. Texterna är skrivna både i prosa och lyrikform och vittnar om hur författarna närmat sig psalmbokens texter från två skilda håll och som här kompletterar varandra på ett fint sätt.
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
    • Köp 50 för 142,50 kr/st
    • Köp 100 för 133,00 kr/st
  25. En stilla glädje : ord från Taize för varje dag under året
    En stilla glädje : ord från Taize för varje dag under året
    Beskrivning
    En stilla glädje för varje dag under året - denna efterfrågade kalender från Taizé med 365 korta reflektioner och böner av kommunitetens förste ledare broder Roger kan stå på nattygsbordet, skrivbordet eller frukostbordet. Ringbunden evighetskalender med ett nytt blad för varje dag och stöd så att den står stadigt. [Texterna har tidigare funnits i bokform med titeln I allt frid i hjärtat. Denna utgåva bygger på en revidering som broder Roger gjorde under sina sista år.
    125,00 kr
  26. En tanke kan bli en bro som bär : tankar och bilder
    En tanke kan bli en bro som bär : tankar och bilder
    Beskrivning
    Ny fin presentbok till dig själv eller någon i din närhet.

    Tankar och bilder : Kerstin Lindh Furås

    Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm, 70 sidor

    ”Under många år har jag skrivit ner tankar och reflektioner kring både glada, dystra och ‘vanliga’ dagar. Att vara människa behöver ha sin tid och sin eftertanke. Vi behöver också kunna le åt något som vi känner igen, kanske till och med i oss själva. Min önskan är att mina tankar kan tillföra dina tankar något och att du vill stanna till en stund vid dem. Med bilderna vill jag förmedla en bit av vår vackra och mångfaldiga natur”

    Med varm hälsning

    Kerstin

    Några bilder var med i Väggalmanackan 2016.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  27. Ensam med Gud : böner av människor som inte ber
    Ensam med Gud : böner av människor som inte ber
    Beskrivning
    Janusz Korczak (1878?1942) var polack, barnläkare och pedagog. Han föddes i en judisk familj som var assimilerad i det polska samhället, men som inte levde enligt judisk tradition. Han var en av pionjärerna i det internationella arbetet för barnets rättigheter och dog under andra världskriget som martyr under det nazistiska folkmordet på judarna i Polen. Han valde att följa personal och de 200 barnhemsbarn som han hade ansvar för till förintelselägret, trots att han erbjöds fri lejd, och dog tillsammans med dem där år 1942.

    Ensam med Gud är en bok med böner som är utvalda ur en större samling som givits ut i Polen. Den är ett led i att fortsätta Korczaks arbete att vilja göra världen lite bättre. Urvalet har gjorts av Sven G Hartman m.fl. och översättningen är gjord av Lisa Mendoza Åsberg i nära samarbete med Svenska Korczaksällskapet.
    50,00 kr
  28. Ensamstående med man
    Ensamstående med man
    Beskrivning
    Varken Jöran eller jag har någonsin valt den lättaste vägen. Jöran var dubbelt så gammal som jag och hade svår cancer redan när vi träffades, dessutom var timingen i livet helt fel för oss båda. Han skrattade och sa att jag borde springa lång väg. Jag hade aldrig träffat någon som kändes så levande som han. Jag visste att jag skulle ångra mig resten av livet om jag inte tog chansen.

    Det började som en blogg. Sedan kunde jag bara inte sluta skriva. Berättelsen ville bli berättad. Inte bara för min skull, utan lika mycket för alla som gett livskvalitet eller kanske livsuppehållande vård åt en anhörig. Alla de tysta. Jag ville ge en röst till dem som jag i mitt arbete som diakon brukade kalla hjältar och hjältinnor. Nu hade jag blivit en av dem.

    Detta är min berättelse om hopp och förtvivlan, om svårigheter och glädjeämnen, om slit och lycka. Om att våga och orka gå mot strömmen. Om sorgens olika ansikten. Men allra mest är det en berättelse om kärlek, när livet ställts på sin spets.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  29. Ett år med Jesus : predikningar och samtal. 1
    Ett år med Jesus : predikningar och samtal. 1
    Beskrivning
    Bo Brander är en gudabenådad predikant. Hansdjupa teologiska lärdom uttrycks i enkla och aktuella bilder, som gör att man hela tiden vill veta mer.Journalisten Göran Skytte ställer vetgiriga frågor i spännande samtal efter varje predikan. Resultatet är en stor och unik bok i två band som går igenom hela kyrkoåret. Kristen tro blir begriplig, och det goda budskapet om förlåtelse, förnyelse och vandringen med Jesus, lyser fram.
    150,00 kr
  30. Ett år med Jesus : predikningar och samtal. 2
    Ett år med Jesus : predikningar och samtal. 2
    Beskrivning
    Bo Brander är en gudabenådad predikant. Hansdjupa teologiska lärdom uttrycks i enkla och aktuella bilder, som gör att man hela tiden vill veta mer.Journalisten Göran Skytte ställer vetgiriga frågor i spännande samtal efter varje predikan. Resultatet är en stor och unik bok i två band som går igenom hela kyrkoåret. Kristen tro blir begriplig, och det goda budskapet om förlåtelse, förnyelse och vandringen med Jesus, lyser fram.
    125,00 kr
  31. Ett år med Jesus, predikningar och samtal
    Ett år med Jesus, predikningar och samtal
    Beskrivning
    Fjärde och utökade upplagan!
    Nu kompletterad med 8 nya predikningar och samtal.

    Bo Brander är en gudabenådad predikant. Hans djupa teologiska lärdom uttrycks i enkla och aktuella bilder, som gör att man hela tiden vill veta mer. Journalisten Göran Skytte ställer vetgiriga frågor i spännande samtal efter varje predikan. Resultatet är en stor och unik bok som går igenom hela kyrkoåret. Kristen tro blir begriplig, och det goda budskapet om förlåtelse, förnyelse och vandringen med Jesus lyser fram. För varje predikant är boken en guldgruva, men den kan också med fördel läsas som en andaktsbok som följer Jesus vecka för vecka under ett år. Faktiskt är den så innehållsrik att den också kan läsas som en levande katekes om vad kristen tro är.

    Bo Brander, född 1951, är teol dr, präst, föreståndare för Laurentiistiftelsen i Lund, samt Confessor i Societas Sanctae Birgittae. Göran Skytte, född 1945, är en av Sveriges mest erfarna journalister, belönad med Stora Journalistpriset 1984

    225,00 kr
  32. Ett är nödvändigt
    Ett är nödvändigt
    Beskrivning
    På ett enkelt och klart sätt pekar Nissen både på synden och på nåden i Kristus. Boken innehåller riklig själavård med Kristus i centrum. På sitt eget personliga och inträngande sätt når hans ord rakt in i läsarens hjärta. Bibelcitat huvudsakligen från Svenska Folkbibeln
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  33. Ett bönens år
    Ett bönens år
    Beskrivning
    Ett bönens år är bönboken för hela året. Den följer kyrkoårets rytm och har söndagens texter som bas. Bönboken har kommit till under en lång följd av år och rymmer också Caroline Krooks tankar och personliga erfarenheter samt historik och perspektiv kring bön och tradition.

    Caroline Krook rekommenderar varmt att Ett bönens år används tillsammans med psalmboken. Bönboken innehåller 124 böner.
    • Köp 3 för 216,75 kr/st
  34. Ett Dygn i Taget
    Ett Dygn i Taget
    Beskrivning
    En tankebok dag för dag. För alla dem som är eller har varit beroende.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  35. Ett Liv i Bön
    Ett Liv i Bön
    Beskrivning
    En samling böner av Johannes Paulus II under hans resor runt om i världen. Han återkommer till tidlösa ideal som trofasthet, mod och kärlek till Kristus
    125,00 kr
  36. Ett liv i din dag : ett år, 366 reflektioner
    Ett liv i din dag : ett år, 366 reflektioner
    Beskrivning
    Maria Küchen vänder sig till alla som funderar över livet och existensen men inte vanligtvis läser kristna böcker eller går i kyrkan. Vissa av bokens texter ger avstamp för meditation, andra vill vara vitaminpiller i vardagen eller föda för tanken: Ibland är tankefödan lätt att genast svälja, ibland krävs mer reflektion. Korta texter varvas med långa, provokation med tröst, djup med lättsinne. Ett liv i din dag sträcker sig över årets alla dagar. Den bygger på kyrkoårets rytm och följder de ämnen och teman som kyrkoårets texter innehåller. Utdrag ur boken: ALLA MÄNNISKOR BER Alla människor tänker. Alla människor känner. Alla människor ber. Det sista skulle många ateister inte hålla med om: "Jag ber aldrig!" Men i lägen där inget annat hjälper -- där varken handling, analys eller kärlek hjälper -- ber också den som inte tror, tror jag. Det finns inget inträdesprov till bönen: Jag måste inte tro på Gud för att be. Så många innerliga böner har börjat: "Gud, jag tror inte att du finns, men -- "
    135,00 kr
  37. Evangelium enligt Gunnar
    Evangelium enligt Gunnar
    Beskrivning
    Vad är det att komma till tro? Här är romanen där Gunnar, 21 år, berättar om sig själv, om Jesus, om hur Jesus är i Gunnar och Gunnar i Jesus och om hur det blev så. Ett evangelium enligt Gunnar. Bra som dela-med-sig-bok. Vad är det att komma till tro? För Gunnar är det berättelsen om mammas plånbok, om att oroa sig för miljöförstöring, om en bajamaja på konfirmandlägercampingen och om en alldeles vanlig andakt i en alldeles vanlig ungdomsgrupp. Det är också berättelsen om en annan ung man, en som hade kunnat vara en fin människa i största allmänhet om det inte hade varit det där att han var Messias också. Och fortfarande är det. Här berättar Gunnar, 21 år, om sig själv, om Jesus, om hur Jesus är i Gunnar och Gunnar i Jesus och om hur det blev så. Ett evangelium enligt Gunnar.
    50,00 kr
  38. Evas krönikebok
    Evas krönikebok
    Beskrivning
    Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser. Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. Här ges nu ett urval av dessa ut i bokform.
    100,00 kr
  39. Evas krönikebok 2
    Evas krönikebok 2
    Beskrivning
    Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser.
    Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. I denna andra krönikebok ges nu ytterligare ett urval av dessa ut i bokform.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  40. Familjeandakt : i Bibeln, historien och ditt hem
    Familjeandakt : i Bibeln, historien och ditt hem
    Beskrivning
    Ta av dig skorna, ty platsen där du står är helig mark" (2 Mos 3:5). Många kristna familjer har aldrig upplevt den glädje och styrka som familjeandakten innebär. Här visar dock Don Whitney hur det är en vana med fasta rötter i Bibeln och genom hela kyrkan historia: att familjer dagligen tillber Gud tillsammans i hemmet. På så sätt kan vårt hem bli "ett Guds hus och en kyrka", som Martin Luther en gång uttryckte det. Denna praktiska bok visar hur enkelt och lätt det kan vara: Hur stressade hushåll i dagens samhälle kan återupptäcka familjeandakten. Och hur du, även om du inte är van vid familjeandakter, kan leda en sådan i ditt hem.

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
    • Köp 25 för 64,00 kr/st
    • Köp 50 för 60,00 kr/st
    • Köp 100 för 56,00 kr/st
  41. Finn vilan i Gud : ro för min själ
    Finn vilan i Gud : ro för min själ
    Beskrivning
    Upplev vilan i Gud och ro för din själ

    Andaktsbok för trettio dagar med vackra naturbilder som uppmuntrar till stunder av vila när du tillbringar tid tillsammans med Gud och Hans ord. Bilder i fyrfärg.

    Lindsey M. Graham har en doktorsexamen från Liberty University inom kristen sång och musik och hur den kan framföras i tjänst för Gud. Hon har även en musikexamen från Belmont University i ämnet professionellt scenframträdande. Lindsey är välkänd i Sverige efter flera uppskattade konsertturnéer och program på Kanal 10.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  42. Finna bönen som redan finns
    Finna bönen som redan finns
    Beskrivning
    Biskop Martin Modéus uppmuntrar till frimodighet i sin kommande bok "Finna bönen som redan finns". Själva utgångspunkten är att bönen är något som redan finns, som lever i oss. Martin vrider och vänder på bönen i nästa 50 korta texter om bön och varje avsnitt avslutas med två frågor att reflektera över och en andlig övning. Boken är ”friskis och svettis” för det andliga livet.

    Grundperspektivet i boken har med hopp att göra, på många olika sätt. Bönen behöver inte uppfinnas, eftersom den redan finns i oss. Bokens kanske viktigaste ärende är att hjälpa oss att få syn på detta och att hjälpa oss att leva i det.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  43. För Dig
    För Dig
    Beskrivning
    Andaktsboken För Dig är en inspirerande medvandrare som följer dig genom kyrkoåret från advent till domsöndag. Här får du fördjupning till veckans bibeltexter på ett kunnigt och samtidigt vardagsförankrat sätt, dag för dag.
    175,00 kr
  44. För livets skull : 52 övningar
    För livets skull : 52 övningar
    Beskrivning
    En bok med enkla övningar för att leva nära Gud och nära sig själv i vardagen. Författaren Magnus Malm säger om boken: »Det märks att Ulla Käll har lång erfarenhet av andlig vägledning. Hon vet att det enkla hjälper oss mot djupet. Här ger hon god hjälp att gå en enklare väg, samtidigt som hon öppnar dörrar till världar inom oss som vi kanske inte visste om.« En vackert illustrerad bok.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  45. Förnöjsamhet
    Förnöjsamhet
    Beskrivning
    Vi har inte fått in någon beskrivning av denna bok från förlaget. Om boken ännu inte utkommit är en beskrivning av boken förhoppningsvis på gång. Ett tips är annars att söka upp förlagets hemsida där mer information om boken kan finnas.
    125,00 kr
  46. Från hjärta till hjärta : 366 texter till eftertanke
    Från hjärta till hjärta : 366 texter till eftertanke
    Beskrivning
    Det är inte alltid det behövs ?obrutna dagar och oceaner av tid?. Ibland kan några minuters eftertanke avgöra en hel dag. Var hittar man näring för alla de möten, tankar och beslut som vardagen kan rymma?
    Vi valde ut 366 bibeltexter ? en för varje dag under året ? och gav dem till femton personer från olika sammanhang som på ett eller annat sätt hör ihop med Cordia, Trots Allt eller Pilgrim. Vi bad dem läsa, känna, tänka och skriva ? från hjärta till hjärta. Här är resultatet, en andaktsbok för dig som är mån om ditt inre och närheten till Gud.
    Boken är illustrerad av Lotta Backman, Tomas Boström, Majsan Sundell och Margret Utbult. I tolv bilder speglar de årstidernas växlingar.
    Medverkande:
    Liselotte J Andersson, Broder Johan från Taizé, Lena Bergström, Per Arne Dahl, Ylva Eggehorn, Peter Halldorf, Lillemor Hallin, Eskil Hofverberg, Martin Lönnebo, Niklas Piensoho, Susanne Rikner, Urban Ringbäck, Anders-Petter Sjödin, Tomas Sjödin, Syster Veronica
    225,00 kr
  47. Fridtid : 365 tankar för sinnesro
    Fridtid : 365 tankar för sinnesro
    Beskrivning
    Vi talar ofta om vårt uppenbara och självklara behov av fritid men faktum är att vi har ett lika viktigt och stort behov av FRIDTID, tid för stillhet, kon­templation och eftertanke. FRIDTID 365 tankar för sinnesro innehåller en tanke för varje dag under året. En text att reflektera över, inspireras av och samtala kring. Gärna tillsammans med någon. Börja eller avsluta dagen med en stunds FRIDTID och skapa dig en nödvändig andningspaus i den ­brusande tillvaron.

    Olle Carlsson är präst, Fotiní Carlsson journalist och tillsammans har paret skrivit flera uppskattade böcker såsom Just idag 365 tankar för sinnesro, Om tröst, hopp och livsmod samt Livsstegen 12 steg till inre hälsa och även utvecklat rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen.

    Tillsammans driver de existentiella mötesplatsen Kontempel där FRIDTID praktiseras regelbundet.

    Författarna samlar också ofta sin stora stjärnfamilj till en stunds FRIDTID. Det kan vara vid frukostbordet, tv-soffan, bilen eller på kvällen hemma vid middagsbordet: I vår tid med alla mobiler, datorer och spel då det alltid händer något och vi så ofta sitter framför våra olika skärmar är det alltför sällan som vi slår oss ner tillsammans för att berätta för varandra hur vi egentligen har det. Barn och vuxna på samma nivå. Det går nästan inte att beskriva hur meningsfullt det har känts för oss och vi hoppas att du också ska tycka om det.

    FRIDTID 365 tankar för sinnesro är en fördjupad och omarbetad nyutgåva av Stilla stund med barnen 365 tankar för stora och små. Boken vänder sig till såväl unga som äldre och är en unik gåva till oss själva och de vi bryr oss om. En klok bok som håller för hela livet och alltid påminner oss om att vi är älskade och välkomna precis som vi är.

    • Köp 3 för 274,50 kr/st
    • Köp 10 för 259,25 kr/st
  48. Frihetens Väg
    Frihetens Väg
    Beskrivning
    En trafikolycka ledde fram till dödens port. Där fick författaren uppleva en villkorslös kärlek som sopade undan alla farhågor. Nowen fick en insikt att han inte skulle dö utan leva vidare.Hans uppgift blev så att förkunna Guds kärlek på en nytt sätt.
    24,99 kr
  49. Ge oss idag
    Ge oss idag
    225,00 kr
  50. Glädjehopp. Andaktsbok för barn
    Glädjehopp. Andaktsbok för barn
    Beskrivning
    Varje dag vill Jesus att vi ska komma till honom och ta emot det han vill ge oss. När vi läser, ber och lyssnar till honom kommer han att vara där. Jesus kommer till oss och lämnar spår av glädje och hopp i våra hjärtan. Det behöver både barn och vuxna.

    Glädjehopp är en andaktsbok för barn, familjer och barngrupper. Med utgångspunkt i Bibelns ord har 45 textförfattare skrivit 366 fördjupande och förklarande texter om Jesus och om livet med honom.

    Redaktörer: Henny Johansson och Inese P Johansson arbetar som redaktörer för den kristna barntidningen Droppen. De har arbetat med texterna och urvalet av andakter i Glädjehopp. Flertalet texter är hämtade ur Droppen medan en fjärdedel är nyskrivet material. Boken följer kyrkoårets rytm och den svenska almanackan

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  51. Glimtar av en osynlig Gud : möten med Gud i vardagen : för kvinnor
    Glimtar av en osynlig Gud : möten med Gud i vardagen : för kvinnor
    Beskrivning
    Boken Glimtar av en osynlig Gud för kvinnor är full av kraftfulla bibelcitat och inspirerande berättelser om kvinnor precis som du, kvinnor som får uppleva Guds närvaro mitt i sitt vardagsliv. Dessa uppmuntrande vittnesbörd och funderingar vill visa dig vägen till Guds hjärta...och hans frid. Gud skapade dig för att du skulle lära känna honom, och han kommer inte att göra dig besviken.
    115,00 kr
  52. Goda nyheter om en stor glädje : 25 andakter för advent
    Goda nyheter om en stor glädje : 25 andakter för advent
    Beskrivning
    ”Den som hört John Piper predika vet att för honom handlar allt om Jesus. Det genomsyrar även denna bok. Andakterna får dig att stanna till och tänka på vad som hände den där första julen. De leder dig till en glädjefylld tillbedjan av Kung Jesus, han som är orsaken till att vi firar advent och jul. Oavsett vilket samfund du tillhör så uppmuntrar jag dig att göra denna bok till din andaktsbok denna adventstid.” Timothy De Bernardi, präst i Buråskyrkan, Göteborg (Svenska kyrkan)
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  53. Gode Gud
    Gode Gud
    Beskrivning
    I Storkyrkan i Stockholm har man kunnat lämna in bönelappar hos kyrkans präster. De mest läsvärda har samlat i den här boken. Caroline Krook ger sin syn på vad bön är och bönens betydelse för folk i alla åldrar och livssituationer.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  54. Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön
    Gode Gud välsigna maten amen : En bok om bordsbön
    Beskrivning
    En bok som håller länge - perfekt som gåva

    Vid många matbord är bordsbönen en självklar del, vid andra en mer sällsynt gäst. Men de allra flesta känner att de någon gång vill tacka för det fina i livet. Att be bordsbön kan hjälpa oss att uppmärksamma gemenskapen med varandra, den som har odlat och tillagat maten och att tacka Gud för de gåvor som livet ger. Bordsbönen kan bli en återkommande konkret och praktisk hjälp till att se Gud i vardagen.
    Gode Gud välsigna maten amen är en bok att ha framme i köket, bläddra och hitta inspiration i och djupdyka ner i för nya tankar och perspektiv.

    Boken innehåller:
    50 olika bordsböner för olika tillfällen, både klassiska och nyskrivna, för vuxna och för barn.
    Tio illustrerade bordsböner av Josephine Flatebö.
    Citat, siffror, topp-listor och tips.
    Nio texter om ämnen kopplade till bordsbön, som gemenskap, tillit, gästfrihet, tacksamhet, kroppssyn och jämlikhet, men som också ger tankar kring: Ska vi be bordsbön när barnen har kompisar på besök? Hur är det att be bordsbön i det offentliga rummet i ett sekulärt land som Sverige? Hur kan bordsbön användas när mat eller måltider mest är förknippade med ångest eller konflikter?

    Medverkande:
    Anne Lamott, amerikansk författare och talare, Esther Kazen, pastor och församlingsföreståndare, Joel Halldorf, docent i kyrkohistoria samt kultur- och ledarskribent, Johanna Gustavsson, bokscout och litteraturvetare, John Sjögren, kulturskribent, litteraturkritiker och författare, Kristian Lundberg, författare och litteraturkritiker, Lina Mattebo, journalist, skribent och redaktör, Norman Wirzba, brittisk professor i teologi, ekologi och lantliv, Åsa Molin, teol kand, lärare och författare

    75,00 kr
  55. Göm mig i dina vingars skugga
    Göm mig i dina vingars skugga
    Beskrivning
    Denna bönbok innehåller sångtexter från Erik Tillings åtta album: Göm mig i dina vingar, I skuggan av din nåd, I din hand ligger mina dagar, Hopp, Stor är din trofasthet, Hymn för sökare, Hel och Släpp taget.

    Erik Tillings lågmälda bönesånger med inspiration från Psaltaren och musikaliska influenser av folkton och hymn har blivit mycket omtyckta och används både i våra gudstjänster och i den personliga andakten. Sångerna andas hopp och förtröstan och är ett försök att visa på ett liv i tacksamhet där tillvaron bärs av en grundläggande glädje trots livets ojämnheter; från djupaste sorg till innerligaste glädje.

    Boken kan med fördel användas som andaktsbok men även som komplement till vår tids sätt att lyssna på musik via de digitala musiktjänsterna.

    Erik Tillings samlingsskiva med 16 sånger medföljer i boken.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  56. Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
    Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
    Beskrivning
    I boken Grundglädjen skriver Martin Lönnebo personligt om livet, familjen och sin gudstro.
    Texterna består av tre olika avsnitt; Livet och kärleken, Glädjen och sorgen samt Tron och hoppet. Äldre texter varvas med nyskrivet.

    Ta del av Martin Lönnebos livsfilosofi genom hans texter och med hjälp av nytagna foton från hans unika trädgård

    • Köp 3 för 280,50 kr/st
  57. Gud är med dig varje dag
    Gud är med dig varje dag
    Beskrivning
    Du är inte ensam. Det finns någon som alltid är med dig, som alltid finns nära och som alltid bryr sig.

    Han som skapade hela universum, som får världen att snurra - Han är med dig. Inte bara under glädjefyllda dagar. Inte bara under tuffa dagar. Gud är med dig varje dag och Han är på din sida och vill dra dig närmare Honom.

    Detta är budskapet i den välkände och uppskattade författaren Max Lucados nya andaktsbok. De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa.

    Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  58. Gud mellan raderna
    Gud mellan raderna
    Beskrivning
    Morfars och farfars grova arbetarhänder, vikten av att låta ögonen slappna av emellanåt och den gången Jesus kom med ett brev på posten utgör stommen till tre av Lina Mattebos elva texter. Det är personliga texter som med uppfriskande ärlighet tar sig an svåra frågor som död, lidande, ilska, mod, ansvar och tron på Gud.Häftet innehåller också stämningsfulla foton som höjer läsupplevelsen.
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
  59. Gud och jag tillsammans : 100 andakter för barn
    Gud och jag tillsammans : 100 andakter för barn
    Beskrivning
    100 spännande andakter skrivna speciellt för barn.

    Tillsammans med inspirerande bibeltexter och livfulla, engagerande illustrationer kommer andakterna att hjälpa barn att förstå den fantastiska plan som Gud har för deras liv.

    Med utgångspunkt i sin bästsäljande bok The purpose driven life (Leva med mål och mening) delar Rick Warren med sig av korta andakter som lyfter fram hur värdefull varje människa är för Gud och hur trygga vi kan vara i hans kärlek och omsorg.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  60. Guds liv i oss : andakter för årets alla dagar
    Guds liv i oss : andakter för årets alla dagar
    Beskrivning
    Denna andaktsbok för årets alla dagar är en samling guldkorn från Smith Wigglesworths fantastiska skatt av predikningar och undervisning.

    Nu har du möjligheten att dag efter dag ta emot uppbyggelse och inspiration från en ”trons apostel” som inte bara undervisade om det övernaturliga livet, utan också levde det.

    Wigglesworths relation till den helige Ande och de under, tecken och kraftgärningar som skedde i hans tjänst har gjort ett stort avtryck i historien. Han ses som en av pionjärerna inom pingstväckelsen och var med och banade väg för den karismatiska förnyelsen.

    Denna årslånga andaktsbok utmanar allt vad lagomkristendom och skrivbordsteologi heter. Genom dessa texter inbjuder Wigglesworth sina läsare att helhjärtat tro på Guds ord förvandlande kraft, leva varje dag i Guds påtagliga närvaro och låta den helige Ande verka

    195,00 kr
  61. Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Beskrivning
    Hans röst är inte svår att uppfatta. Hans språk och ord är inte svåra att förstå. Men att verkligen lyssna och ta det till sig är en utmaning."
    I texter, berättelser och erfarenheter från trons mödrar och fäder visar Richard Foster på de rikedomar som finns i den meditativa bönen -- förmågan att lyssna till Guds röst och att följa hans ledning. Boken är en praktisk vägledning som hjälper läsaren att lägga grunden för sitt böneliv, gå in i det och lära sig hantera vardagens hinder och svårigheter.

    RICHARD FOSTER är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Han har tidigare undervisat vid Friends University i Kansas. Flera av hans tidigare böcker har kommit ut på svenska, bland dem Pengar, sex och makt, Vägar till glädje och Fri att leva enkelt.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  62. Hållfast hopp
    Hållfast hopp
    Beskrivning
    Vill du leva målmedvetet för Gud och bygga andlig uthållighet för att fortsätta din vandring i tro? Även när bergen känns oöverstigliga? Och världen omkring dig är oförutsägbar och i ständig förändring? Du behöver både något eget och något evigt för att ta steget in i den framtid som Gud har för dig – en särskild sorts uthållighet.

    I Hållfast hopp delar Christine Caine med sig av sina lärdomar från vandringar i de kaliforniska bergen och inspirerar oss att upptäcka ett liv fyllt av hållfast hopp, och att bygga styrka genom att bestiga ett berg i taget.

    Varje andakt innehåller en bibeltext, Christines egna reflektioner och berättelser, och en avslutande bön. Den här boken kommer att göra dig tryggare än någonsin i Guds plan för ditt liv, och hjälpa dig att hålla blicken stadigt fäst på målet – även när du drabbas av bakslag och besvikelser.

    Christine Caine är född i Australien, har grekiskt påbrå och älskar Jesus. Hon är aktivist, författare och en internationellt ansedd talare. Tillsammans med sin man, Nick, har hon grundat A21, en antitrafficking-organisation. De har också grundat Propel Women, en organisation bildad för att uppmuntra varje kvinnas passion, syfte och potential. Christine och Nick bor i södra Kalifornien med sina döttrar Catherine och Sophia.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  63. Halsbrytande helighet
    Halsbrytande helighet
    Beskrivning
    Är Gud egentligen religiös? undrar präs­ten och författaren Lars Collmar. Han tycker sig ana en halsbrytande helig Gud i alla tänkbara och otänkbara sammanhang. Halsbrytande helighet består av 50 krönikor som Collmar skrivit för Allas veckotidning. Collmars Gud tycks trivas utmärkt bland kakrecept och modetips och kärleksnoveller. Några av krönikorna är brevsvar till läsare, de flesta är ögonblicksbilder ur den gamle prostens liv, när han i de mest oväntade sammanhang stöter på sin halsbrytande helige Gud.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  64. Han vederkvicker min själ : finn styrkan i Herrens bön och psalm 23
    Han vederkvicker min själ : finn styrkan i Herrens bön och psalm 23
    Beskrivning
    Helande för din själ genom bön

    När han inte visste hur han skulle be vände dr Mark Rutland sig till Herrens bön. Genom den mötte han Gud på ett nytt sätt och fann tröst, hopp och läkedom.

    I den här boken berättar han hur din själ kan bli vederkvickt av att be de ord som Jesus lärde oss. Dr Rutland utforskar Herrens bön parallellt med Psalm 23, och gör Bibelns två mest kända böner levande som aldrig förut.

    Låt dig inspireras av bokens berättelser om liv som blivit förvandlade av denna konkreta bönestrategi, som fungerar även för en mycket upptagen person. Upptäck själv vilken förmåga dessa böner har att välsigna och hela. Och ytterst sett handlar det inte om att bara be dessa böner – utan om att lära känna bönernas Herre.

    Om författaren:
    Dr Mark Rutland är pastor, talare, bästsäljande författare och kolumnist i tidskriften Ministry Today. Han är ledare för såväl the National Institute of Christian Leadership som Global Servants. Dr. Rutland ingår också i teamet av förkunnare i Jentezens Franklins församling Free Chapel. Han är en ofta sedd gäst i The 700 Club, TBN, James Robisons LIFE Today, Daystar och 100 Huntley Street. Hans radioprogram är det största kristna undervisningsprogrammet i Atlanta.
    Mark och hans hustru Alison bor i Atlanta, Georgia

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  65. Här kommer jag! : böner för och med treåringen
    Här kommer jag! : böner för och med treåringen
    Beskrivning
    Livet med en treåring är minst sagt intensivt. Treåringen bjuder på mycket vilja, många dråpligheter, stora känslor . och överflödande kärlek. Mitt i allt detta finns Livets Gud med, i både stort och smått. Här kommer jag! innehåller böner och dikter för barnets fjärde levnadsår. Varje uppslag innehåller två böner: en för den som är vuxen och en bön att be tillsammans med barnet. Kerstin Hesslefors Persson förmedlar värme och ärlighet i bönerna och visar hur vi får vända oss till en kärleksfull Gud som har omsorg om både små och stora.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
    • Köp 50 för 82,50 kr/st
    • Köp 100 för 77,00 kr/st
  66. Hej Gud, här bor jag! : barnens bönbok
    Hej Gud, här bor jag! : barnens bönbok
    Beskrivning
    Barnens egen bönbok leder in i bönerummet genom ord och bild. Knacka på dörren – och se var du hamnar!

    I boken får husets rum symbolisera olika tillfällen för bön. Här finns bland annat böner för sovrummet, köket, gården, hallen, gammelmormors rum och det hemliga rummet.

    Härliga bilder och underfundiga texter gör detta till en uppskattad bönbok för familjen att använda tillsammans

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  67. Hela mitt hjärta : eftertanke för årets alla dagar
    Hela mitt hjärta : eftertanke för årets alla dagar
    Beskrivning
    Hela mitt hjärta är en andaktsbok för årets alla dagar. De tjugofyra författarna, som kommer från olika delar av den svenska kyrkofamiljen, utgår i varje andakt från ett bibelord. Varje månad har ett tema som följer rytmen både från kyrkoåret och från vardagen. Dessutom finns det extra andakter för påskdagarna.

    Hela mitt hjärta är en bok för dig som längtar efter eftertanke, vardaglig kontakt med Gud och att leva mer helhjärtat. Boken är en uppföljare till Från hjärta till hjärta.

    Medverkande författare: Albin Tanke, Alva Dahl, André Jakobsson, Britta Hermansson, Camilla Lif, Carin Dernulf, Caroline Krook, Charlotte Frycklund, Göran Larsson, Ivani Ahlberg, Joakim Hagerius, Joel Halldorf, John Sjögren, Josefin de Gregorio, Leslie Ron, Lina Mattebo, Ludvig Lindelöf, Maria Gustin Bergström, Martin Lönnebo, Patricia Tudor-Sandahl, Robert Eriksson, Stefan Beimark, Susanne Dahl och Åsa Molin.

    • Köp 3 för 337,50 kr/st
    • Köp 10 för 318,75 kr/st
    • Köp 25 för 300,00 kr/st
  68. Heliga ögonblick
    Heliga ögonblick
    Beskrivning
    Begagnad i bra skick
    100,00 kr
  69. Helighet : en daglig andaktsbok
    Helighet : en daglig andaktsbok
    Beskrivning
    Helighet är en daglig andaktsbok som vägleder dig genom många viktiga ämnen, samtidigt som den ger dig inspiration till din relation med Gud.De korta andakterna är fulla av angelägna tankar, stimulerar till starkare engagemang och förvandlar dig på djupet.
    75,00 kr
  70. Hemligheternas bok
    Hemligheternas bok
    Beskrivning
    Hitta dolda skatter i Guds ord varje dag

    Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt; En upptäckt som kan ge svar på människans innersta och djupaste frågor, och ge nycklar som kan förvandla ditt liv och ditt sätt att se på världen.

    Hemligheternas bok inleds med att en man på resa möter en person som kallas läraren. Tillsammans utforskar de djupen i Bibelns texter och finner de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Följ med på en resa genom berg och dalar, trädgårdar, öknar och vida fält.

    Mannen för samtidigt en dagbok under resan, där han skriver ner de dolda hemligheter och skatter som han upptäcker i Guds ord. Boken blir därmed också en fascinerande andaktsbok, olik någon annan, med ett kort uppdrag för varje dag under året, och där varje dags läsning avslöjar en hemlighet kring Gud och Bibeln.

    Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  71. Herden
    Herden
    Beskrivning
    Högt uppe i Karpaternas böljande ängsmarker lever den rumänska herdekulturen fortfarande stark och rik. När bilderna från herdens liv möter Bibelns herdetexter får båda nya dimensioner. Jord möter himmel i denna bok, som ger uppmuntran och tröst, hopp och framtidstro. Natursköna bilder, rika bibeltexter och korta kommentarer för meditation gör den lämplig både som presentbok och som tankebok. Till boken hör en CD-skiva med instrumental panflöjt, 12 spår.
    50,00 kr
  72. Himlanära
    Himlanära
    Beskrivning
    140 andakter med inspiration från naturen!

    Naturens olika miljöer har varit en naturlig plats för Guds tilltal till Reine. I detta naturrum förnims Guds väsen så påtagligt. Guds skönhet - finns här för att beröra och väcka oss för Guds kärlek och nåd.

    Den här boken är den sjunde i ordningen som Reine givit ut och är en hyllning och kärleksförklaring till Herren och hans skapelseverk i det lilla, liksom i det stora.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  73. Hjärtats sånger
    Hjärtats sånger
    Beskrivning

    Efter succén med Hjärtats nycklar kommer nu Martin Lönnebo med en ny andaktsbok. Hjärtats sånger är en finstämd, eftertänksam bok för dig som vill utforska och träna din andlighet och tro. Boken innehåller 60 nyskrivna meditationer med en bön, ett bibelord, en av Martin Lönnebos egenskrivna psalmer och en begrundan.

     

    Varje andakt tar sin början på en sten under ett träd. I den första delen av meditationen vänder sig hjärtat mot det oändliga och tidlösa, Gud. I nästa del vänder sig hjärtat mot det synliga, jorden. Och i mötet mellan det vardagliga och det heliga kan livet förnyas och få större mening.

     

    -          Läs ett avsnitt i taget ur boken, gärna en psalm varje dag, och ge dig tid att pröva. I din själ och kropp fullbordar du den psalm som boken har påbörjat.

    175,00 kr
  74. Hjärtefrågor : utvalda texter
    Hjärtefrågor : utvalda texter
    Beskrivning
    I korselden mellan de tvärsäkra, de som har svar på alla frågor, finns alla som tvivlar, som undrar, som känner sig vilse. Den gruppen har en särskilt varm plats i Carl-Henric Jaktlunds hjärta. Under många år har han etablerat sig som en uppskattad författare och skribent, inte minst i tidningen Dagen där han bidragit med krönikor och ledare. I Hjärtefrågor finns ett urval av dessa samlade, där han med granskande blick och varmt anslag reflekterar över tro, samhälle och vardagsliv. »En av de rödaste trådarna i mitt krönikeskrivande, och därmed i denna bok, är försöken att uppmuntra den gudstro som många, i olika omfattning, har inombords men som man inte tror räcker eller betyder något.«
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  75. Hjärtskakning : 25 texter om livet, universum och allting
    Hjärtskakning : 25 texter om livet, universum och allting
    Beskrivning
    Det här är inte boken för dig som vill ha lösningen med stort L. Den finns inte med här. Däremot är det en bok för dig som gillar att tänka själv. Åt dig kan det i all ödmjukhet erbjudas: något att känna igen dig i, något att grubbla över, något att skratta åt, kanske en spark i baken.

    Ingvild Sandnes är skribent och har medverkat i en rad olika tidskrifter och antologier.

    I Hjärtskakning skriver hon om trotsiga snorungar, om att slåss med Gud, om kaos och vakuum, vild glädje och skimrande ögonblick, sex, skratt och lamslagen förtvivlan. På många sätt kan man säga att det är en bok om Livet, Universum och Allting

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  76. Höga visan och kärleken
    Höga visan och kärleken
    Beskrivning
    Texter ur Höga visan.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  77. Hopp
    Hopp
    Beskrivning
    Hoppet bär oss, leder oss och ger oss ny kraft även de mörkaste dagarna. Hoppet ger oss liv när allt känns övermäktigt.
    Max Lucados texter har genom åren genomsyrats av hopp och i denna inspirerande bok finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med vackert komponerade naturbilder. Låt den här boken fungera som en påminnelse om att leva ett liv präglat av hopp. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.

    Om författaren
    Max Lucado har i över trettio år inspirerat och uppmuntrat mer än 125 miljoner läsare runt om i världen. Han är pastor i Oak Hills Church i San Antonio, Texas.

    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  78. Hopp och tro i helig text
    Hopp och tro i helig text
    Beskrivning
    Kan kyrkan ge sitt bidrag i kampen för jordens överlevnad? Bibelns texter ger stöd för såväl hopp och tro inför framtiden. Texterna kan ge mod och kraft för arbetet för rättvisa, klimat och miljö. Utifrån den övertygelsen skriver Sven Hillert sin bok om Hopp och tro i helig text.

    Under kyrkans år finns en rad teman. Med stöd av bibeltexternas ursprungliga betydelser kopplar Sven Hillert varje tema till vår tids ödesfrågor. Varje möte mellan bibeltexten och dagens problem ger utrymme för nya samtal om tro och nåd, om liv och överlevnad.

    Boken vänder sig till alla som vill se en aktiv och engagerad kyrka och till alla som förbereder gudstjänst eller skall predika.
    175,00 kr
  79. Husandakt
    Husandakt
    Beskrivning
    JUBILEUMSUTGÅVA i samband med 200-årsminnet av CARL OLOF ROSENIUS födelse. Reviderad upplaga med Svenska Folkbibelns översättning!.

    365 dagliga andakter hämtade ur Pietisten, Rosenius tidning som utgavs i 10000 exemplar i mitten av 1800-talet. Aftonbladets upplaga var endast 4000 ex vid den här tidpunkten. Rosenius skrifter har tryckts i stora upplagor och är översatta till över 40 språk.

    Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med lycka och frid. Genom hela boken går en evangelisk ton av trosvisshet Försoningens hemlighet, omvändelsens nödvändighet, den sanna trons kännetecken och trons frukter i helgelsen behandlas här på ett sätt som är unikt i svensk uppbyggelselitteratur. Förlagets förhoppning är att många läsare genom denna bok ska finna "nåden i Guds hjärta".

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
    • Köp 25 för 208,00 kr/st
  80. I Din Hand
    I Din Hand
    Beskrivning
    Böner för dig som inte hunnit bli gammal än.Innehåller alla slags böner.En del från bibeln.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  81. I dina händer : saliga visshet Jesus är min
    I dina händer : saliga visshet Jesus är min
    Beskrivning
    Eva Spångberg skrev ned en del av de samtal hon hade med Gud. Genom texterna förs läsaren in i Evas gudsgemenskap på ett mycket nära sätt.
    Förhoppningsvis kan det hjälpa någon att finna sin egen relation till Gud och fördjupa den.
    Eva skriver också om altartavlan som blev som en mönsterbild för hennes liv, om sitt sökande efter Jesus och om hur vissheten om hans trofasthet blir till bekännelsen: Jesus är Herre.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  82. I Guds tystnad får jag vara : att starta och leda en meditationsgrupp
    I Guds tystnad får jag vara : att starta och leda en meditationsgrupp
    Beskrivning
    »Vi mediterar inte för att bli bättre människor eller bättre kristna, eller nå en högre nivå i våra andliga liv. Vi infinner oss. Vår närvaro är ett svar på Guds inbjudan«, skriver Peter Andreasson i bokens inledning.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  83. I morgonvinden : judiska andakter och reflektioner
    I morgonvinden : judiska andakter och reflektioner
    Beskrivning
    Med värme och humor berättar författaren om sin relation till andlighet och till Gud, om judiska traditioner och människans villkor ur ett religiöst perspektiv. Boken kan läsas om och om igen, att hämta kunskap, inspiration och vägledning.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  84. I syndares ställe
    I syndares ställe
    Beskrivning
    Passionsandakter
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
    • Köp 50 för 22,50 kr/st
    • Köp 100 för 21,00 kr/st
  85. I varje steg är du
    I varje steg är du
    Beskrivning
    Jag ser inga märkliga fenomen på himlen, inga änglar som ger sig tillkänna med omvälvande budskap, ingen brinnande buske som den Gud uppenbarade sig i för Moses i öknen. Allt är egentligen precis som vanligt, i alla fall till det yttre. Ovanligt vackert, men vanligt. (...) Det är det som är det fina med din och min relation, Gud. I varje steg är du. Genom årstiderna, i Lund, bland minnen och vänner, på Österlen, i kyrkohistorien och genom kyrkoåret vandrar Anna Alebo i sina tidningskrönikor. Här är ett urval av dem samlade till en bok som kan bli en reflektionsbok eller en andaktsbok för dig som gärna läser ensam eller tillsammans med andra. Många av texterna är skrivna inför en särskild söndag eller helgdag, och så kan de användas, men lika gärna kan de fungera för eftertänksam läsning när som helst.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 408

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå