View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 373

per sida
Fallande ordning
 1. Katolska kyrkans katekes
  Katolska kyrkans katekes
  Beskrivning
  I nytt, praktiskt och påkostat utförande.Katolska Kyrkans Katekes är den katolska kyrkans officiella sammanfattning av läran. Den är en i det närmaste outtömlig skatt för den som vill fördjupa sig i den kristna tron. Den sedan flera år efterlängtade nyutgåvan står i överensstämmelse med den normerande latinska utgåvan från 1997 som promulgerades av påven Johannes Paulus II.

  I denna tredje utgåva av den svenska översättningen har bokförlaget Catholica velat förena det vackra i praktutgåvan med det praktiska i pocketutgåvan. Detta har resulterat i en behändig volym tryckt på tunt papper med en smidig och vacker cabrapärm i vad vi på förlaget brukar kalla ?katekesrött?.

  • Köp 3 för 265,50 kr/st
  • Köp 10 för 250,75 kr/st
  • Köp 25 för 236,00 kr/st
 2. Korset
  Korset
  Beskrivning
  Korset. Det står i centrum för den kristna tron och är ett tecken på Guds kärlek och omsorg. En symbol för både död och evigt liv.
  Max Lucado har ofta återkommit till korsets betydelse i sina texter och i den här boken finns ett urval av dessa texter samlade och presenterade tillsammans med enastående vackra fotografier. Låt den här boken fungera som en påminnelse om korsets betydelse för dig. Låt texterna skänka frid, uppmuntran och tacksamhet åt både bra och dåliga dagar. Ha dessa ord nära till hands och återvänd till dem för att hämta inspiration och glädje i vardagens med- och motgångar.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 3. Kraftkällor och viloplatser
  Kraftkällor och viloplatser
  Beskrivning
  Tio andakter, tänkta för samlingar med tonårsföräldrar. Andakterna förutsätter inte att den som lyssnar är troende, men delar funderingar kring utmaningar och ljuspunkter i livet som tonårsförälder och hur Gud är med oss i allt detta.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 4. Kristus - vårt liv
  Kristus - vårt liv
  Beskrivning
  Ny andaktsbok! Vacker presentbok med färgfoton på verje sida!

  Kristus - vårt liv. 31 kortandakter. Kärnfriska andakter som trots sitt lilla format både "avslöjar och befriar" på typiskt rosenianskt vis. Kristus - vårt liv har ett budskap till alla åldrar.

  Författare: C. O. Rosenius
  Översättning: från danska

  • Köp 3 för 114,75 kr/st
 5. Kungars kung
  Kungars kung
  Beskrivning
  Bibelord och illustrerade bilder.
  30,00 kr
 6. Kyssa spår : daglig läsning från den tidiga kristna kyrkan
  Kyssa spår : daglig läsning från den tidiga kristna kyrkan
  Beskrivning
  Kyssa spår, nu i mjukband Peter Halldorf har gjort ett urval av texter från den tidiga kyrkans andliga mästare, kyrkofäder och ökenfäder, att läsas dagligen under ett år. Innehållet gör sig bäst för långsam, meditativ läsning. Hur lät det när kyrkofäderna talade om Gud? Vad var det som fick tanken att svindlaoch hjärtan att glöda när man hörde dem? Hisnande andlig lyrik blandas med handfasta råd för vardagen. Gurkskörden och grälsjukan, samlivet och samvetet – här behandlas andligt och världsligt med samma självklarhet. Som själasörjare och vägvisare till Gud är fornkyrkans fäder och mödrar i hög grad levande.I denna andaktsbok låter Peter Halldorf oss möta arvet från den tidiga kristna kyrkan genom texter från bland andra: Augustinus, Origenes, Irenaeus, Gregorios av Nyssa, Hieronymus och Patrick av Irland.
  175,00 kr
 7. Längre in i bönens land
  Längre in i bönens land
  Beskrivning
  Att be är djupt mänskligt. Men som allt mänskligt längtar vi efter utveckling och fördjupning. Vi vill vidare, längre in, där luften är renare att andas och synerna är vackrare för våra ögon.

  På sitt sedvanliga enkla men samtidigt djuplodande sätt tar oss karmelitbrodern längre in i det landskap som både är en vandring med Gud men också en resa till honom. Vi får här en teologisk grund för bönen. Han delger oss vad han själv fått lära och vad andra medvandrare har förmedlat om vandringen längre in i bönens land.

  Vi saknar vår rätta position i tillvaron om vi inte har en relation till Gud. Bön är mer än att sitta stilla, delta i en gudstjänst eller att personligt samtala med Gud. Bön är en livshällning, en alltomfattande gemenskap med Gud.

  Wilfrid Stinissen föddes i Belgien och var sedan 1967 bosatt i Sverige. Han var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare till ett tjugotal böcker på Libris, bland annat den mycket uppskattade andaktsboken I dag är Guds dag. Hans böcker har också översatts till en rad andra språk. Wilfrid Stinissen avled i december 2013

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 8. Längtan möter närvaro
  Längtan möter närvaro
  Beskrivning
  I en förändrad livssituation blir nya dimensioner i budskapet levande. Upplevelsen att budskapet, utan att ändras i grunden, tar olika gestalt delar jag med troende i alla tider. Evangeliet inkarneras, blir verkligt där jag befinner mig." Biskop Ragnar Persenius herdabrev utgår från en personlig tro som bär och genomsyrar livet. En förtröstan på att Gud längtar efter oss, och möter vår längtan. Författaren låter sin egen tro och kyrkans apostoliska tro förenas i texterna. Aktuella ämnen, debatter och händelser får mötas i bibeltexterna, och återspeglas i böner och tankar om relationen mellan Gud och människan. Den här varma och personligt skrivna boken har vuxit fram under Ragnar Persenius tolv biskopsår
  150,00 kr
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 9. Låt livet bära dig
  Låt livet bära dig
  Beskrivning
  Gud, min Fader. Du känner mig bättre än jag känner mig själv. Du vet allt om mitt liv, du känner mina glädjeämnen och sorger, mina misslyckanden och mina segrar. Du lämnar mig inte vind för våg, utan du leder och stöder. I din famn vågar jag hoppas att livet bär, att du bär mitt liv."
  150,00 kr
 10. Ledljus
  Ledljus
  125,00 kr
 11. Ledljus NY
  Ledljus NY
  Beskrivning
  Ofta kan det göra ont att komma in i Guds ljus. Ljuset avslöjar. Men samtidigt är det skönt att vara i ljuset. I Guds ljus får du nämligen också se hur mycket Gud tycker om dig. Du får se Jesus. Ljuset gör dig glad! Genom dessa dagliga ljusglimtar hoppas jag få ge dig en enkel vägledning för hur man ska leva rätt här i världen Egil Sjaastad är bibellärare på Fjellhaug skoler i Oslop

  195,00 kr
 12. Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
  Lek och allvar : 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer
  Beskrivning
  Britt G. Hallqvists inflytande på kyrkan går inte att överskatta varken vad gäller den språkliga förnyelsen eller det teologiska innehållet. Lek och allvar innehåller trettio reflektioner om livet och tron där Caroline Krook utgår från Britt G. Hallqvists många böner och psalmer. Boken innehåller dessutom en längre inledning om Britt G. Hallqvists liv och livssyn.

  I inledningen beskriver Caroline Krook en av de saker hon uppskattar i Britt G. Hallqvists texter: »Britt G. Hallqvist ömmade för de små i världen, barn som far illa, de blyga och missförstådda, de upptäckarglada och livliga. I bönerna försöker hon enkelt och rättframt ge ord för en sökande tro och möjlighet för människor att identifiera sig i utsatta situationer

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 13. Lek sa Gud
  Lek sa Gud
  Beskrivning
  Denna bok är tänkt att ha med sig under årets dagar.Texter som utmanar, berör och får följa dig en vecka åt gången ibland med en tydlig koppling till kyrkoårets teman ibland mindre synlig. Likaså valet av bilder. Från självklart till det mer lekfulla. Lev dig in i berättelse och dialog, i text och bild. Ta olika roller. Använd dina sinnen. Låt läsandet bli en bön. Lyssna. Sök skatten.Lek sa Gud!
  100,00 kr
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 14. Levande vatten
  Levande vatten
  Beskrivning
  några meditationerav Peter Hornung, jesuitpater. Han predikar för nutidsmänniskan.
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 15. Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
  Liksom regn och snö : möten med den nya Bibeln
  Beskrivning
  Ingen bok har haft så stor betydelse i västerlandet som Bibeln. Likt ett kvarnhjul rör den sig genom vår kulturhistoria, som en ständig inspiratör och livstolkare.
  Den första översättningen till svenska kom 1541. Den andra 1917. Första advent 1999 utkommer den tredje officiella översättningen; ett arbete som påbörjades 1973 av Bibelkommissionen. Att Bibeln måste nyöversättas beror givetvis på att språket hela tiden utvecklas och förändras. Men också på att ny kunskap om Bibelns grundtexter tillförs kunskap som gör en ny översättning mer troget originalet.
  I Liksom regn och snö möter en mängd författare och teologer var sin bibeltext ur den nya, kommande Bibeln och ger sin personliga kommentar och tolkning av textens språkdräkt och betydelse.
  Varje bibeltext i boken har även en bildkommentar i färg av Andreas Berg, professor i illustration på Konstfack i Stockholm.

  Liksom regn och snö introducerar den största bokhändelsen i Sverige på många år nyöversättningen av Böckernas bok genom att vara en rik, spännande och tankeväckande vägvisare till den nya bibeltexten.


  Liksom regn och snö faller från himlen
  och inte vänder tillbaka dit
  utan vattnar jorden,
  får den att grönska och bära frukt,
  och ger säd att så och bröd att äta,
  så är det med ordet
  som kommer från min mun:
  det vänder inte fruktlöst tillbaka
  utan gör det jag vill
  och utför mitt uppdrag.
  Jes 55:10-11

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 16. Lilla brevariet
  Lilla brevariet
  Beskrivning
  Lilla breviariet är en liten »överlevnadsbok« att alltid ha med sig. Den innehåller en minitidegärd, med Psaltarpsalm och böner morgon och kväll för veckans dagar, psalmverser och några andliga råd som tål att upprepas alla dagar. Det är Martin Lönnebo som sammanställde denna lilla bok när han var biskop i Linköpings stift. Nu är det tusentals kristna som bär den med sig. En underbar gåva till alla anställda i församlingen eller andra
  • Köp 3 för 72,00 kr/st
  • Köp 10 för 68,00 kr/st
  • Köp 25 för 64,00 kr/st
  • Köp 50 för 60,00 kr/st
  • Köp 100 för 56,00 kr/st
 17. Lilla Ordet Tack
  Lilla Ordet Tack
  Beskrivning
  Tankar och bilder omkring ordetTack.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 18. Lilla Pilgrimsboken
  Lilla Pilgrimsboken
  Beskrivning
  Att pilgrimsvandra, alltså att vandra mot en helig plats eller för att söka livets mening, blir alltmer populärt. En fantastisk möjlighet för nutidens människor att vända sig inåt för att bättre kunna leva utåt.

  Lilla Pilgrimsboken kan bli din hjälp på vandringen. Den ger både praktisk vägledning och ett andligt förråd av böner, psalmer, bibelord och korta meningar att meditera över. Boken får lätt plats i fickan.
  Den nya upplagan av Lilla Pilgrimsboken har något större format och därmed ökad läsbarhet, justerat förord, nyskriven inledning med de sju nyckelorden, två mässor, samt uppdaterat

  • Köp 3 för 127,50 kr/st
 19. Lita på att det ljusnar : 71 texter
  Lita på att det ljusnar : 71 texter
  Beskrivning
  Jag har ett måtto för allt jag skriver: Att tala uppriktigt om livet och att alltid försöka tillföra en gnutta hopp. Aldrig det ena utan det andra. Uppriktigheten och hoppet förutsätter varandra och båda är en del av skrivarens ansvar. Att skriva för en så vid och mångskiftande läsekrets är en utmaning som osäkrar varje text, man vet aldrig var den landar, man vet inte hur läsarens liv ser ut när texten blir läst. Just där utmanas jag som mest, där finner jag mitt uppdrag särskilt viktigt: Att mötas i tillvarons mörker, och om det går, sätta ord på det svåra och tillsammans lita på att det ljusnar. Jag tänker ibland att det är hoppet som är min uppdragsgivare och ljuset den jag står ansvarig inför.

  Lita på att det ljusnar är Tomas tredje bok med krönikor och samlar 71 texter om livet och att möta tillvarons mörker med hoppet om att vi omges av goda krafter, tankar, blickar och sammanhang. Boken riktar ljuset på de högst ordinära saker och människor som omger oss och väcker tron på att vi själva kan få bli en plats av ljus och hopp och möjlighet för någon annan.

  Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

  Tomas är omåttligt populär och vi älskar honom! Hans Vinter- och Sommarprat ligger i topp på lyssnarfrekvens. Bibi Rödöö, programredaktör för P1 Vinterredaktion

  Tomas Sjödin har en enastående förmåga att på ett finstämt sätt ta med sina läsare på lärorika resor i tid och rum. Hans krönikor väcker alltid tankar och manar till reflektion. Det är dessutom ett rent nöje att samarbeta med en så klok och sympatisk människa som Tomas en av Göteborgs-Postens allra mest populära krönikörer under många år. Julle Lennartson, redaktör, Göteborg-Posten

  150,00 kr
 20. Liten fastebok för själen
  Liten fastebok för själen
  Beskrivning
  Liten fastebok för själen Gör dagens höga tempo att vi inte hittar fram till det goda hos oss själva och hos andra? Lägger kraven på oss människor bortom vårt eget jag? har vi någonsin så gott om tid att vi hinner begrunda våra behov och våra villkor? Ta chansen att göra kyrkans traditionella fasta till en eftertänksamhetens tid, en möjlighet till inre stillhet. Men Liten fastebok för själen presenteras en alternativ fasteform, tankefastan. Under fyrtio dagar ledsagas du genom sju veckoteman, hämtade från de latinska namnen på fastesöndagarna – översatta och tolkade till vår tid. Du kan välja antingen att fundera kring temat i stort eller att gå lite djupare in i det dag för dag. Som inspiration finns kortfattade tankar, uppmaningar och citat för varje fastedag. Och så det viktigaste: anteckningsutrymme för dina egna tankar. Bindningstyp Häftad, med illustrationer Antal sidor 28 Utgivningsår 2015
  • Köp 3 för 63,00 kr/st
  • Köp 10 för 59,50 kr/st
  • Köp 25 för 56,00 kr/st
  • Köp 50 för 52,50 kr/st
  • Köp 100 för 49,00 kr/st
 21. Livet - 100 dagars andaktsbok
  Livet - 100 dagars andaktsbok
  Beskrivning
  Undrar du någonsin om evangeliet verkligen är "goda nyheter" för ditt faktiska, vardagliga ofta svåra, ibland smärtsamma och oftast galna verkliga liv? Jodå, det är det. Men ibland behöver vi alla påminnas om att Guds trofasthet faktiskt följer oss, mitt i allt det där plågsamma, svåra och ibland också komiska som händer.

  I sin nya andaktsbok Livet, är det precis vad Lisa Harper gör: hon utforskar relevanta och befriande situationer i Bibeln som bevisar att Guds nåd är mer än nog, både i det stora och det lilla som sker i våra liv.

  Oavsett om vi möter personliga förluster, trauman, globala kriser eller helt enkelt har en dålig dag när vi inte får ordning på frisyren, räcker evangeliets kraft för att hantera vad som helst, så dyk ner i Livet och ta emot hopp för ditt eget!

  Lisa Harper är en inspirerande, dråplig kommunikatör, men också en genuin och verklighetsförankrad bibellärare som många tycker om att lyssna till, i verkligheten eller på någon av många radiooch tv-kanaler. Hon har en master i teologi från Covenant Seminary och doktorerar nu vid Denver Seminary. Hon har arbetat som predikant i trettio år och skrivit nitton böcker och bibelstudiematerial, men säger själv att hennes absolut största bedrift är att bli mamma till Missy (hennes adoptivdotter från Haiti)! De bor på en uperad liten gård söder om Nashville, Tennessee, där de gärna äter enorma mängder.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 22. Livet är inte spikrakt
  Livet är inte spikrakt
  Beskrivning
  Livet är inte spikrakt innehåller 25 berättelser, som visar att livet inte alltid är så utstakat som vi ibland kan tro och att oavsett vad som händer så finns det en som älskar oss mer än vi anar. Till varje berättelse finns också ett bibelord och en bön.

  Boken fungerar som en andaktsbok för ungdomar (varför inte ge bort den som konfirmationspresent?), likaväl som en inspirationsbok för ledaren.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 23. Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
  Livet är inte svartvitt : 25 betraktelser om tro, tvivel och allt det andra
  Beskrivning
  Livet är inte svartvitt är den fristående uppföljaren till Livet är inte spikrakt. Precis som i föregångaren handlar det om 25 vardagsnära berättelser om tro, tvivel och allt det andra som människan brottas med. Här finns bland annat funderingar om vad som är det viktigaste i livet, om att våga vara sig själv, om att bli den man är, om bön och självmordstankar.

  Markus Leandersson, präst i Falkenberg, skriver på ett lättillgängligt sätt som passar såväl unga som äldre.

  Livet är inte svartvitt är en bok där gränsen mellan vad som är kristen tro och vad som är vanliga mänskliga funderingar inte är knivskarp. De två världarna vävs samman och gör att budskapet känns aktuellt och relevant.

  Boken fungerar lika bra att användas i den personliga andaktsläsningen som i grupper i kyrkan.
  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 24. Livets ängel är med dig
  Livets ängel är med dig
  Beskrivning
  För många år sedan började jag leva som om dagen kom till mig bara för den här dagen, med timmarna som verktyg för att klara den, och när aftonen kommer får jag lägga ned verktygen, och avsluta dagens timmar
  Varje dag känns som ny.
  Varje dag har blivit ett steg på vägen. Livet blir som en resa, med hållplatser för varje dag och återblick över dagens händelser. Gud finns med på vägen oavsett hur dagen är. Varje dag blir som en förväntan, förundran och en dag att lära mig något om livets väg.

  Alla människor jag möter, lär mig så mycket om vägen och om mig själv. Jag har lärt mig älska vägen som den är. Jag vill tacka för alla möten av människor som visar mig sådant jag själv inte upptäcker, men får lära mig, genom samtal med dem.

  Varje ny dag formulerar jag som bön:
  Gud idag vill jag
  Vara
  Älska
  Leva
  Göra
  Lära
  För att lämna tillbaka, dagens timmar innan natten för att finna vila och ro. Genom boken vill jag delge vad änglarna visat mig på livets väg.

  195,00 kr
 25. Livsmod
  Livsmod
  20,00 kr
 26. Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
  Lugn och tillit : tankefrön och psalmer
  Beskrivning
  Lugn och tillit innehåller tankefrön – texter för reflektion – med stillhet omkring. Tankefrön som rymmer vår tillit och vårt missmod, med utgångspunkt i nyskrivna psalmer med text av Kerstin Hesslefors Persson och tonsättning av Johan-Magnus Sjöberg. Ord och ton att reflektera över tillsammans och var för sig, att sjunga ensam eller gemensamt med andra. Noter finns inkluderade i slutet av boken.

  Till de första femton psalmerna finns två tankefrön. Den avslutande psalmen inleds med sändningstankar. De sammanlagt 31 tankefröna och 16 psalmerna kan på så sätt bli till andaktsstunder under en månad.

  Det finns en styrka i ord som blir till sång. Det finns djup i psalmen – eller som Augustinus, teolog och filosof, uttryckte det redan på 400-talet: Den som sjunger ber dubbelt

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 27. Målet i sikte
  Målet i sikte
  Beskrivning
  Vad har du för mål i livet? Resa jorden runt, vara lycklig eller kanske att sluta skjuta upp saker och ting?

  I bibeln liknar Paulus livet vid en tävling där vi alla behöver ha siktet inställt på det viktigaste målet: evigheten med Jesus.Ett mål och ett segerpris som är så mycket större och mäktigare än vi kan föreställa oss.

  Denna bok innehåller 70 olika andakter som lyfter fram Bibelns budskap på ett enkelt och tillgänglilgt sätt.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
 28. Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
  Många röster, många rum : läsestycken från höst till höst
  Beskrivning
  Texter för kyrkoårets olika tider och högtider, där de olika texterna visar hur man utifrån kvinnliga perspektiv kan tolka sina liv efter bibelns berättelser, hur man lever med bibelns människor, hur mönstret från Kristi liv tränger igenom ens egna liv och hur man kommer att tänka på Gud.
  75,00 kr
 29. Manna, sexton affirmationer
  Manna, sexton affirmationer
  Beskrivning
  Sexton positiva affirmationer i kombination med stämningsfulla bilder. Exempel: Jag är älskad, Jag har allt jag behöver, Jag släpper min oro, Jag ser tydligt vilken väg jag ska gå. Varje affirmation har direkt koppling till ett antal bibelord hämtade ur Levande Bibeln. Format A6, ringbunden med praktiskt bordsstöd.
  50,00 kr
 30. Mätta oss var morgon med din nåd : 75 betraktelser för kyrkoåret
  Mätta oss var morgon med din nåd : 75 betraktelser för kyrkoåret
  Beskrivning
  Mätta oss var morgon med din nåd innehåller 75 betraktelser, en till varje söndag och helgdag i kyrkoåret. Det gör boken till en fin följeslagare under ett års tid.

  Bland skribenterna finns Anders Piltz, Annika Spalde, Carl-Henric Jaktlund, Caroline Krook, Eva Brunne, Fredrik Modéus, Göran Larsson, Joel Halldorf, Kerstin Dillmar, KG Hammar, Lina Mattebo, Linda Alexandersson, Magnus Sundell, Maria Küchen, Martin Modéus, Misha Jaksic, Niklas Piensoho, Owe Wikström, Patrik Hagman, Per Eckerdal, Sara Blom, Sven Hillert, Tommie Sewón och Urban Ringbäck.

  Betraktelserna har tidigare varit publicerade i Kyrkoårets gudstjänster 2014/15, 2015/16 och 2016/17.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 31. Med dig vill jag leva mina dagar
  Med dig vill jag leva mina dagar
  Beskrivning
  Med dig vill jag leva mina dagar är en andaktsbok för daglig läsning med utvalda texter ur Dietrich Bonhoeffers rika produktion. Här finns goda ord att bära med sig och bli buren av. En djup källa att ösa ur, morgon som kväll, för årets alla dagar.
  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 32. Med doft av salighet
  Med doft av salighet
  Beskrivning
  Med doft av salighet innehåller 31 betraktelser av Magnus Friedrich Roos i ny översättning av domprosten em. Hakon Långström. Magnus Friedrich Roos var präst och levde i Württemberg i sydvästra Tyskland på 1700-talet. Hans betraktelsebok Christliches Hausbuch, som utkom i Tyskland 1783, översattes till svenska 1847 genom Pro Fide et Christianismos försorg och gick ut i stora upplagor.

  Roos Betraktelser för morgon och afton, som boken kallas i senare upplagor, hör till det mest lästa av honom vid sidan av hans bönbok. Det finns en klar och innerlig ton, med himmelsperspektiv, i texterna. De ger en rik kunskap om Guds ord att ta till hjärtat och leva av i vardag och helg. Bibelord från såväl Gamla som Nya testamentet förklaras och tillämpas, och det är många bibelcitat i den löpande texten. Fokus ligger på vad treenig Gud gjort och vill göra och på hur vi ska leva i Jesu efterföljd. Förkunnelsen är i bästa mening enkel och innerlig.

  Roos kommer aldrig med en överlägsen attityd, trots sin stora lärdom, utan han skriver som till trossyskon.

  130,00 kr
 33. Med evig kärlek 1
  Med evig kärlek 1
  Beskrivning
  Ett andaktshäfte i Alltid älskad- och Det är aldrig kört-stil. Häftet inne­håller tio korta andakter utifrån tio olika bibelord, samt förslag till ämnen att ta med i sin bön. Med evig kärlek är tänkt för den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker (eller som kanske inte ens läser så många böcker överhuvudtaget). Därför är de skrivna på ett lättillgängligt sätt, utan att för den skull banalisera innehållet. En utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare, frivillig­ledare och den som på ett enkelt sätt vill prova på att skapa egna andaktsstunder.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 34. Med evig kärlek 2
  Med evig kärlek 2
  Beskrivning
  En fortsättning på den nystartade Med evig kärlek-serien. Med evig kärlek 2 innehåller också korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivillig-ledare.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 35. Med evig kärlek 3
  Med evig kärlek 3
  Beskrivning
  Med evig kärlek 3 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den "nykristne" eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 36. Med evig kärlek 4
  Med evig kärlek 4
  Beskrivning
  Med evig kärlek 4 innehåller korta, lättillgängliga andaktstexter för tonåringar och vuxna. Passar bra för den .nykristne. eller den som inte är så van vid att läsa andaktsböcker. Utmärkt gåva till faddrar, alphagruppsdeltagare och frivilligledare.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
 37. Med evig kärlek : daglig läsning
  Med evig kärlek : daglig läsning
  Beskrivning
  Få saker är mer oumbärliga för ett varmt andligt liv än regelbunden läsning. Ord som fäster tanken och hjärtat vid Gud kan, om de läses med eftertanke, ge ”liv, och liv i överflöd”. Läsningen blir såväl födelseplats som växtplats för tron. Betraktelserna i denna bok är ämnade för daglig läsning under ett år. De följer kyrkoåret och har nedtecknats i umgänget med Guds ord och den kristna traditionen. Vi får möjlighet att upptäcka dyrgripar i trons rikedomar som kanske tidigare varit dolda för oss. När Skriften läses uthålligt och i kyrkans gemenskap växer tron på Guds löften. Vi är inte längre enskilda kristna som har vår privata andakt, vi tillhör i det fördolda de heligas gemenskap och vandrar tillsammans genom bönens land. Vi delar varandras vittnesbörd och får tröst och uppmuntran längs vägen
  265,00 kr
 38. Med evig kärlek : samlingsvolym
  Med evig kärlek : samlingsvolym
  Beskrivning
  50 lättlästa men innehållsrika andakter. Varje andakt avslutas med .Tankar inför bönen., där läsaren får del av frågor som hjälper till med funderingar att ta med sig in i bönen.Samlingsvolymen innehåller samtliga berättelser ur de fyra tidigare utgivna häftena, samt tio nya texter.
  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
 39. Med Gud lever vi utan Gud
  Med Gud lever vi utan Gud
  Beskrivning
  Under sitt blott trettionioåriga liv hann den tyske prästen och motståndskämpen Dietrich Bonhoeffer göra så starkt avtryck att han i dag, drygt sjuttio år efter sin död, är en av världens mest kända teologer.

  Martin Lind upptäckte Bonhoeffer första gången som nittonåring och har sedan dess återkommit till hans texter varje år. I Med Gud lever vi utan Gud tar Martin Lind avstamp i Bonhoeffers texter och delar tankar som inspirerats av dessa. Och hittar en gemensam klangbotten i texter som präglas av dödens närhet.

  Med Gud lever vi utan Gud innehåller trettio reflektioner samt en längre inledning om Bonhoeffers liv och teologi. Boken är en utmärkt följeslagare med daglig läsning under en månads tid.

  Martin Lind är biskop i den lutherska kyrkan i Storbritannien och biskop emeritus inom Svenska kyrkan

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 40. Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
  Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt
  Beskrivning
  Med stövlarna på jorden och blicken riktad uppåt

  Kan man möta Jesus på en Finlandsfärja? Predikar lingon? Vad har en ko att lära oss om Gud? Detta och mycket mer får du läsa om i den här andaktsboken med femtio vardagsnära betraktelser, som passar lika bra för konfirmanderna som på äldreboendet, och det egna nattduksbordet.

  En bok med doft av mylla, där reflektioner kring livet och tron får växa. En bok för vanliga människor, sådana som Jesus mötte när han trampade grusvägarna fram, och sådana som du och jag.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 41. Med tomma händer : böner i väntetider
  Med tomma händer : böner i väntetider
  Beskrivning
  Med tomma händer innehåller böner i förberedelsetider eller väntetider: från advent till jul, fastetiden fram till påsk och dagarna mellan Kristi himmelsfärd och pingst. Med hopp om att bönerna kan sätta ord på din egen bön och samtidigt hjälpa dig att förankra din andlighet i kyrkans år. Ylva Eggehorn säger om boken: ”Enkla och jordnära skriver sig Ulla Källs böner in i mig. Att läsa dem, att be dem är som att lyssna till Ullas gitarrspel. Hon har en sådan omsorg om varje ton, som om den vore den enda. Också här fi nns mycket rymd kring varje ord och ingen brådska. Kanske det som verkligen ger mig vad jag behöver är att få lägga av allt det som jag inte behöver och vända mig mot Källan som sorlar under is och bråte varje dag i mitt liv.”
  195,00 kr
 42. Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
  Mellan skymning och mörker : åtta betraktelser om trons utblottelse
  Beskrivning
  Varför hade ingen sagt att man måste förlora den gamla friden för att vinna en ny och verkligare frid? När döden sväljer Jesus förlorar lärjungarna sin tro.
  Påskaftonen, dagen mellan korset och uppståndelsen, svarar mot en realism som ingen troende undkommer.
  De dagar när ateismen öppnar sig som en avgrund i den egna själen. Är Gud död? Finns han inte längre? Har jag levt på en illusion? Med utgångspunkt i den viljornas kamp som Jesus utkämpar på Olivberget, och som blir inledningen till påskdramat, vill denna bok visa hur tron varken är en idé eller ens enbart en förtröstan.
  Tron är en hållning som vi låter prägla våra liv. Den hållning av överlåtelse som var hemligheten till Jesu tro. Men på samma gång som människans ja till Gud måste vara hennes eget, kan hon bara ge sitt ja om hon får det som gåva.

  De åtta betraktelserna i Mellan skymning och mörker är fristående och kan med fördel läsas under fastetiden inför påsk. I dem alla rör sig en och samma fråga: Hur får vi vår kärlek att växa?

  Sagt om boken: "Vad ska vi ta oss till när håller på att förlora hoppet i livet, förlora tron? Peter Halldorf leder oss varsamt in i mörkret, mellan långfredag och påskdag och visar oss att tvivlet kan vara början till en djupare tro.
  Boken tar oss med på en fascinerande resa där vi följer Jesus väg till korset tillsammans med pålitliga andliga vägledare från den stora kristna traditionen.

  En bok som kan hjälpa oss att låta tron på Jesus Kristus gå från tanken till hjärtat." Robert Eriksson, Pastor & föreståndare i Betlehemskyrkan, Göteborg

  85,00 kr
 43. Min andakt
  Min andakt
  Beskrivning
  Andakter skrivna av elever på Johannelunds teol. inst. Innehåller ca 70 helgandakter
  50,00 kr
 44. Min bön
  Min bön
  Beskrivning
  Bönboken följer kalenderåret dag för dag. Januari har byggts upp som en kort böneskola, medan de föjande månadernas böner hämtar sin inspiration från Gamla och Nya testamentet. I texterna för oktober och november bygger föfattaren på sin populära men numera slutsålda katekesförklaring Innantill. Slutligen blickar bönerna för december fram mot advents- och jultidens tematik och den stora glädje som får prägla oss året om. Erik Vikström är biskop emeritius i Borgå stift och författare till ett flertal böcker, bland annat andaktsboken För Dig.
  125,00 kr
 45. Min kärlek till dig! : goda tankar till någon speciell
  Min kärlek till dig! : goda tankar till någon speciell
  Beskrivning
  Goda tankar till någon speciell. Tanken med denna lilla bok är att den ska påminna om att jag tänker på någon alldeles speciell.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 46. Min själ blir aldrig jord
  Min själ blir aldrig jord
  Beskrivning
  Få har som Atle Burman fått sprida så mycket hopp och förtröstan med sina ord. Genom sina dikter förmedlar han en glädje över livet här och nu . och samtidigt en bortanförlängtan till det land där vi hör hemma. Både den minsta blomman och den storslagna, stjärnklara himlen blir i Atle Burmans dikter en påminnelse om skaparens kärlek. I Min själ blir aldrig jord finns 230 av Atle Burmans dikter samlade. De är tematiskt ordnade, så att det blir enkelt att hitta en dikt för varje tillfälle.
  • Köp 3 för 315,00 kr/st
  • Köp 10 för 297,50 kr/st
 47. Min vän är min och jag är hans
  Min vän är min och jag är hans
  Beskrivning
  ATT FÅ LYSSNA TILL HERREN och samtala med Honom är en gåva. Varje dag finns nåden för oss att ta vara på ett samtal med Honom. Undret kan hända: Han blir min vän och jag blir Hans! En livslång vänskap med Herren är en Livets nödvändighet!
  Min vän är min och jag är Hans är en andaktbok för hela året. I boken finns också ett särskilt kapitel som handlar om bönen. Därefter följer en hel bönbok med böner för varje söndag och för olika tillfällen i livet. Dessutom böner till alla psalmer i Psaltaren för att inspirera till bön med Psaltarens egna ord.
  230,00 kr
 48. Minutbibeln
  Minutbibeln
  Beskrivning
  På ett sätt är Bibeln en helt överkomlig bok. Huvudpoängen i Bibeln är så lättfattlig att vem som helst kan få tag i den. Den handlar om Jesus. Den handlar om dig. Den handlar om möjligheten att komma ut ur detta livet levande. På ett annat sätt är Bibeln en ganska oöverkomlig bok. Den pratar om stora och komplicerade saker, och den säger det med ord som i bästa fall var vanliga för flera tusen år sedan, i kulturer mycket olika vår egen. Minutbibeln är skriven för att det ska bli enklare att få till bibelläsningen." Knut Tveitereids sätt att lägga upp en bibelläsningsplan -- med en text som tar ungefär en minut att läsa varje dag, en reflektion, faktaruta eller fråga till och tips om mer läsning -- har hjälpt många, många konfirmander, studenter och vuxna igång. Bara i Sverige har Minutbibeln tryckts tio gånger. Nu har den fått ett nytt utseende. Innehållet är precis detsamma! Bibeltexterna är hämtade ur Bibel 2000. Sagt om Minutbibeln: Minutbibeln känns lättillgänglig och inbjuder till att fördjupa sig i Guds ord och i sin egen personliga relation till Gud. Den erbjuder ett roligt, nytt och enkelt sätt att närma sig världens viktigaste bok oavsett om det är för första eller hundrade gången. -- Josefine Arenius Minutbibeln är ett enkelt sätt att börja läsa Bibeln. (...) Jag kan rekommendera den varmt till ungdomar som börjat tro och vill gå vidare. -- Mikael Hansson, Korsväg [Bibelavsnitten] grep snabbt tag i mitt sinne. De var väl valda och i tiden. Tillämpningarna och frågorna kändes äkta och klev rakt in i min värld. -- Roger Arnfjell, Junia
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 49. Minutbibeln
  Minutbibeln
  125,00 kr
 50. Minutböner
  Minutböner
  Beskrivning
  Ta en minut och tala med Honom.Du får en möjlighet att lägga fram dina behovoch glädjeämnen inför Gud.
  75,00 kr
 51. Mitt liv i dina händer : en annorlunda och kreativ andaktsbok
  Mitt liv i dina händer : en annorlunda och kreativ andaktsbok
  Beskrivning
  Vi alla har saker som vi kämpar med. Livet är inte alltid en dans på rosor. Vi kommer att få våra törnar och ibland trasslar det till sig rejält. Vem ser och känner mig på djupet? Finns det någon som förstår hur jag har det? Är jag älskad som jag är?

  Gud inbjuder oss att gå i närkamp med honom istället för att själva brottas med livets alla utmaningar och försöka lösa dem på egen hand. Om jag lyfter upp mitt hjärta i bön inför Gud vill han möta mig och ge mig sin frid.

  I denna annorlunda och kreativa andaktsbok kan du bläddra fram och tillbaka lite som du känner för. Du kan stanna upp och titta på de vackra bilderna i fyrfärg av Signe Flink, läsa en dikt eller en andakt av Lina Hansson, få med dig ett ord från Bibeln och kanske slå upp det och läsa mer i sitt sammanhang. Några av dikterna har blivit tonsatta av Fredrik Hermansson och vill du kan du plocka fram gitarren och sjunga också.

  Mitt liv i dina händer slår an en helhetstanke där varje del av hjärtat kan mötas - i en bild, ett bibelord, en sång eller en andakt. Signe Flink som målat de otroligt vackra bilderna i boken. Hon började måla på ett nytt sätt efter att Jesus rört vid hennes liv och helade henne från många själsliga sår och bördor. Hennes konst är djupt berörande och talar till hjärtat. Se gärna hennes facebooksida: Signe Flink - art.

  Lina Hansson bor på en gård ute på landet med sin man och deras tre barn. Hon är en förskollärare och bokslukare som inspireras av naturen, möten med människor, samspelet med hennes barn och livets växlingar. Mitt liv i dina händer är hennes första bok.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 52. Möten längs vägen
  Möten längs vägen
  Beskrivning
  Vägmärken stöter vi på varje dag, men tänk om de kan förmedla mer än bara trafikinformation. Om de faktiskt kan vara glimtar av Guds närvaro på vår väg genom livet. I Möten längs vägen använder Maria Hanner vägmärkenas stilistiska enkelhet som utgångspunkt för 40 reflektioner kring vår relation till Gud, varandra och oss själva. Skylten »Övergångsställe« säger att vi är inneslutna av en treenig Gud, »Livsfarlig ledning« utmanar oss att våga gå dit Gud vill och märket för betalstation vittnar om den som en gång för alla betalat priset för vägen till frälsning.
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 53. När det hettar till
  När det hettar till
  Beskrivning
  Den här boken vill hjälpa läsaren att ta fram de positiva aspekterna av ilska och hitta ett bekvämt sätt att leva tillsammans med vårt ibland vresiga jag!
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
  • Köp 50 för 22,50 kr/st
  • Köp 100 för 21,00 kr/st
 54. När Gud försvinner
  När Gud försvinner
  Beskrivning
  I När Gud försvinner berättar Erling Rimehaug om sin upplevelse av att plötsligt befinna sig i ett andligt mörker.

  »En dag slukades jag av natten. Den låter sig egentligen inte beskrivas. Ändå vill jag försöka berätta om den. En del av oss har ömma punkter, ställen där vi saknar försvar, områden där vi har blivit slagna utan att vi kanske minns det. Plötsligt träffar slaget oss där vi inte har något att sätta emot. Och så är natten där och slukar oss, och vi är hjälplösa.

  Det är då vi skulle behöva Gud. Men en del av oss får vara med om att Gud försvinner just då när vi behöver honom som bäst. Det är detta jag kallar själens mörkaste natt.

  Det allra mörkaste mörkret i själens natt infaller när Guds frånvaro får oss att förstå hur djupt vi älskar honom, samtidigt som vi inte längre tror att han älskar oss.

  Jag har inga goda råd om hur du ska ta dig ur mörkret. Utgången får vi treva oss fram till på egen hand. Jag har bara tänkt berätta hur det är att vara där.«

  Erling Rimehaug (född 1947) är författare och redaktör på norska tidningen Vårt Land

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 55. När sorgen värker
  När sorgen värker
  Beskrivning
  Att sörja är att älska utan att hitta hem. Sorgen är inget tillstånd, snarare en fysisk åkomma. Livet kastas omkull, är inte som vanligt. I sorgen brottas vi med saknaden. Vi hade inte saknat om vi inte hade älskat. Sakna och älska hör tätt ihop. Vi får tillåta oss att sakna och fortsätta att älska i våra hjärtan. När sorgen värker är böner för dagar och nätter fyllda av sorg och saknad. Böner att vila i och hämta kraft ifrån på vägen vidare.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
  • Köp 100 för 35,00 kr/st
 56. Närkontakt med Gud : handbok att möta det himmelska
  Närkontakt med Gud : handbok att möta det himmelska
  Beskrivning
  Även om det vore önskvärt så meddelar sig Gud inte som en dånande röst ur skyarna, inte ens att Gud skriver med eldskrift på himlavalvet. Inte för att det kan uteslutas, om så skulle ske är det sällsynt, ytterst sällsynt.Men likväl, Gud är en kontaktsökare av stora mått, som ständigt gör sig hörd i det finstilta, himmelens försynta viskningar som överraskar, oroar och gläder.I 170 olika småberättelser skildrar boken hur Gud uppenbarar sig i vardagen. För den Gudstroende såväl som för tvivlaren är berättelserna en handledning i att upptäcka Guds sätt att kommunicera.
  100,00 kr
 57. Närmare Guds hjärta
  Närmare Guds hjärta
  Beskrivning
  I den här boken möter vi några av den kristna trons främsta andliga gestalter. Här får de själva ordet och kan tala till oss över århundradena. Författaren Bernard Bangley har använt sig av den enorma skatt av andliga klassiker som spänner över sekler av kristen erfarenhet och insikt. Han skriver: ”Vad jag har gjort är att jag har parafraserat dessa skrifter till ett klart, enkelt, modernt språk. Jag har gjort styckena tillgängliga för människor som annars kunde ha kört fast i originaltexterna. Jag har kortat ned meningar och uttryckt författarnas tankar med hjälp av ett vardagligt men ändå värdigt språk. Det finns ett stycke för var och en av årets dagar. Styckena är avsedda för enskild andakt.”

  Det finns en klar samstämmighet bland alla kristna traditioners andliga vägledare om att det är nyttigt, ja, kanske nödvändigt, för en kristen att umgås med systrar och bröder som gått före oss på vårt livs pilgrimsvandring.

  ”Vi blir som den vi älskar”, sa heliga Birgitta. Tillsammans med en sky av vittnen inbjuds vi genom denna bok att närma oss Guds hjärta.

  210,00 kr
 58. Närvarons sakrament : 25 texter om det heliga mitt ibland oss
  Närvarons sakrament : 25 texter om det heliga mitt ibland oss
  Beskrivning
  25 texter om det heliga mitt ibland oss.

  Andaktsbok för vuxna.

  Det heliga finns mitt ibland oss. Mitt i vår vardag, mitt i vår värld. Ibland bara som en aning – ibland drabbar det med full kraft.

  Närvarons sakrament innehåller 25 texter som passar bra till andakt och reflektion. Texterna tar avstamp i kyrkoåret och ger nya insikter om välkända teman. De väver samman berättelsen om Jesus med berättelserna om oss. Jesus är Närvarons sakrament, den som gör Gud synlig och påtaglig. I mötet med honom kan det heliga få färg och gestalt.

  Fredrik Ivarsson är kyrkoherde i Varbergs församling

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 59. Natt och dag : ord för årets alla dagar
  Natt och dag : ord för årets alla dagar
  Beskrivning
  Natt och dag är en bok för daglig reflektion och andakt under ett helt år. Texterna spänner över olika genrer, allt från bön och lyrik till krönikans form, reflektioner och iakttagelser. Ylva Eggehorn har valt texter från olika perioder av sitt författarskap och varvat det med nyskrivet material. Texternas tematik följer årets gång.
  • Köp 3 för 292,50 kr/st
  • Köp 10 för 276,25 kr/st
 60. Naturens katedral : meditationsbok
  Naturens katedral : meditationsbok
  Beskrivning
  Boken innehåller 50 naturmeditationer skrivna av pilgrimsprästen Hans-Erik Lindström. Här får vi bland annat möta en vanlig brännässla som lär oss om tillgänglighet, en förrädisk myr om ledarskap, en guldgul maskros om växtkraft och måsen som vill uppmuntra oss till större bekymmerslöshet.

  Naturen är en bild- och ljudbok som lär människan om livet. Vi får gå i dess specialklass och förstå mer om oss själva. Och Gud.

  Säger Författaren Hans-Erik Lindström som tidigare har gett ut ett 20-tal böcker. Som Sveriges första pilgrimspräst har han också varit med om att bygga upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena.

  En bok för sommarvandrare, vägkyrkor och andra sommarsamlingar.

  Svartvita illustrationer av Anna Lindström

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 61. Nya evangeliepostillan
  Nya evangeliepostillan
  Beskrivning
  Andakter som följer kyrkoåret
  100,00 kr
 62. Nyckelhålet
  Nyckelhålet
  Beskrivning
  Nyckelhålet är den sjätte boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Caroline Krook tar oss genom fastetiden med konstnären Dan Wolgers bilder som vägmärken. Utifrån de femton scenerna som gestaltar Jesus liv fram till påsken ger hon oss sina tankar och reflekterar över våra liv i dag.

  "Här stannar vi: ett nyckelhål som är Kristus. Bakom nyckelhålet kan vi se en annan värld. Genom honom, Kristus, kan vi för ett ögonblick kika in i den världen. Vi ser inte så mycket, för det gör man inte genom ett nyckelhål. Vi ser ingenting åt sidorna, ingen helhet, ändå ser vi ett annat rum än det vi kikar från. Om vi inte hittar nyckelbrickan med hålet ser vi ingenting."

  Ärkebiskop Antje Jackelén har skrivit bokens förord, och för varje såld bok går tio kronor till Svenska kyrkans fasteinsamling

  • Köp 3 för 191,25 kr/st
 63. Ögonblick och evighet
  Ögonblick och evighet
  Beskrivning
  En felmålad kompassros, en överväxt hörnsten och den varma andedräkten från en häst är något av det som blir avstamp för Helena Fhagers mycket personliga texter om livet och tron på Gud. Häftet innehåller 12 texter, vackert illustrerade med stämningsfulla foton, som kan bli utgångspunkt för egna reflektioner eller en andakt. Ögonblick och evighet är också en fin gåva att ge bort till någon som behöver värmande ord om Guds ändlösa kärlek till oss.
  • Köp 3 för 27,00 kr/st
  • Köp 10 för 25,50 kr/st
  • Köp 25 för 24,00 kr/st
  • Köp 50 för 22,50 kr/st
  • Köp 100 för 21,00 kr/st
 64. Öknens dagg
  Öknens dagg
  Beskrivning
  En samling texter om livet med Gud
  35,00 kr
 65. Omfamnad : 100 andakter om att vila i Guds kärlek
  Omfamnad : 100 andakter om att vila i Guds kärlek
  Beskrivning
  Omfamnad innehåller 100 andakter som vill försäkra dig om att Gud håller dig nära för evigt.

  Den bästa sortens omfamning är när någon som älskar oss djupt slår armarna om oss och drar oss tätt intill sig. Vi är skapade för den sortens kärlek och trygghet men många av oss är mer vana att uppleva sviken kärlek och rädsla.

  Gud drar sig inte undan. Han drar dig tätt intill sig. Han har omfamnat dig en gång för alla och kommer inte att släppa dig.

  Lysa TerKeurst delar sina egna livsproblem och tvivel i andakterna och de vill hjälpa dig att:

  - Lära dig nya sätt att uppleva Guds kärlek och genom detta bli fri från sådant som hållit dig fången.

  - Bearbeta dina djupaste sår på ett bibliskt sätt för att sedan kunna släppa taget om dem.

  - Söka Guds ledning genom att höra honom tala förtroligt till ditt hjärta.

  - Prioritera att ta en stund tillsammans med Gud utifrån bokens texter och därmed få en närmre relation med honom.

  Omfamnad blev 2019 utsedd till årets kristna bok alla kategorier av ECPA

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 66. Ord för dagen
  Ord för dagen
  Beskrivning
  Martin Luther (1483–1546) är känd som kyrkoreformator och hans insatser under 1500-taletsa första halva har påverkat hela Västerlandets historia. Reformationen innebar att också kyrkan i Sverige blev luthersk.

  Men Martin Luther har också betytt mycket personligen för många kristna i vårt land. Genom att sjunga hans sånger och läsa hans böcker formades generation efter generation. Lilla Katekesen var den mest spridda läroboken i kristen tro och genom postillor och andaktsböcker blev han själavårdare i många hem.

  I Ord för dagen finns för varje dag under ett år en bibelvers med en kort utläggning ur Luthers skrifter. Andaktsboken har tryckts i många upplagar och hette tidigare "Manna för Guds barn". BV-Förlag gläds över att kunna ge ut den på nytt i reviderat språkdräkt.

  200,00 kr
 67. Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro
  Ord för dagen - 365 texter för styrka & sinnesro
  Beskrivning
  En bok till dig som längtar, hoppas eller är beredd att hoppa. Till dig som är stressad, känner dig överväldigad eller saknar riktning och mening. Till dig som vill fortsätta att gå med styrka och sinnesro och upptäcka allt som du kan bli, skapa och göra. Ord för dagen ger dig hoppingivande, upplyftande och tänkvärda dagliga reflektioner. Texterna är korta och lättillgängliga för att kunna läsas på språng och lämnar dig med en känsla av tillförsikt och värme.

  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 68. Ord Om Hopp
  Ord Om Hopp
  Beskrivning
  Hopp är att höra framtidens melodi.Tro är att dansa efter den.
  • Köp 3 för 13,50 kr/st
  • Köp 10 för 12,75 kr/st
  • Köp 25 för 12,00 kr/st
  • Köp 50 för 11,25 kr/st
 69. Ord på vägen 20/fp
  Ord på vägen 20/fp
  Beskrivning
  Åter i lager! Efterlängtad och efterfrågad... 20:e upplagan, nu 1 000 000 tryckta av detta mycket uppskattade häfte till ytterst lågt pris för att dela ut till medmänniskor. Många har vittnat om välsignelsen av denna lilla skrift. Klammerhäftad, 32 sidor. 5,5 x 8 cm En vers ur Ordspråksboken och Psaltaren för varje dag i månaden. Alla fyra motiv ligger blandade i en förpackning
  110,00 kr
 70. Ordet : andaktsbok dag för dag
  Ordet : andaktsbok dag för dag
  Beskrivning
  "Ordet" är en riktig pärla med ett bibelord och en kort text för varje dag.Varje troende går igenom olika faser och mognadsskeden i sitt liv som kristen. En god hjälp för att hitta Guds tankar och förstå Guds Ord kan tidvis komma genom en erfaren lärares vägledning dag för dag. Du kanske är i en andlig öken med torka och känner ett stort behov av vattnet från Guds Ord på ett fattbart och nära sätt. Denna bok släcker din törst. Du kanske är i början av ditt andliga liv och behöver hjälp att förstå vad bibelordet betyder översatt till vardagslivet där du själv ska orientera dig som en Jesu lärjunge.
  Denna bok kan lägga en stabil grund som du sedan kan bygga vidare på. Du står kanske mitt i kampen för att utbreda Guds rike och har svårt att hinna få den ro och koncentration för bibelläsning som du är van vid. Denna andaktsbok rymmer djup som får dig att häpna, inspireras och styrkas. Den är genomsyrad av innerlighet och kärlek till Jesus, Guds Son. Du som inte riktigt vet var du står när det gäller tron, men gärna skulle vilja få en försmak och en förstärkt längtan, får vägledningar som hjälper dig att finna fram till målet.
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 71. Oremus Katolsk Bönbok
  Oremus Katolsk Bönbok
  Beskrivning
  Denna nya utgåva (2014) av bönboken Oremus innehåller den nya översättningen av Mässans texter. 580 sid, röd skinnimitation med två läsband. Lätt att bära med sig, endast 18 mm tjock, men har ändå god läsbarhet
  250,00 kr
 72. Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet
  Ovillkorligt älskad : 365 påminnelser om vår sannaste identitet
  Beskrivning
  Ovillkorligt älskad är en bok med dagliga meditationer för ett helt år, utvalda från skrifter, föreläsningar och brev av den välkända och älskade prästen och författaren Henri Nouwen. Henri Nouwen kämpade hela livet med ensamhet och ångest. När han var som djupast nere i sitt mörker gjorde han ett medvetet val att tillbringa en del av dagen i ensamhet för att söka Gud. Resultatet blev en uppenbarelse: "Du är Guds älskade." Först orkade han knappt höra orden, men gradvis lät han dem slå rot i sitt hjärta och bli sin primära identitet.

  I Ovillkorligt älskad uppmanar Henri Nouwen läsarna att göra samma upptäckt: Du är Guds älskade. Så mycket förändras när den insikten landar i våra hjärtan. Vi blir mer intresserade av att vara än att göra; vi binder våra sår snarare än springer från det som orsakar oss smärta; vi befinner oss nära döden i stället för att förneka den.

  Henri Nouwen (1932-1996) var universitetslärare vid bland annat Yale och Harvard, romersk-katolsk präst och författare. De sista åren av sitt liv ägnade han åt att vara medarbetare och präst i en kommunitet för personer med psykisk funktionsnedsättning.

  "Henri Nouwen sår en oro i min medelklasstrygghet och bjuder mig att följa Jesus mer helt och fullt."

  Tomas Sjödin, författare, i tidningen Pilgrim

  "Kombinationen av äkta inlevelse i människors situation och djup insikt i det kristna budskapet gör att otaliga läsare av hans böcker har blivit så berörda, ja, har omvänt sig till Kristus."

  Anders Arborelius, biskop och kardinal, i förordet till Att komma hem

  • Köp 3 för 229,50 kr/st
  • Köp 10 för 216,75 kr/st
 73. På helgens tröskel/storstil
  På helgens tröskel/storstil
  Beskrivning
  Boken följer svenska evangelibokens texter och har bibelhänvisningar och psalmförslag till varje andakt.STORSTIL
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 74. På kammarn : andlig återhämtning med biskop Karin
  På kammarn : andlig återhämtning med biskop Karin
  Beskrivning
  I varje ögonblick finns det möjlighet till andlig återhämtning. Var och en av oss har en inre bönekammare som ligger precis där vi befinner oss. Den är öppen dygnet runt. Med enkla och vardagsnära övningar visar biskop Karin Johannesson hur vi alla kan hålla hjärtats samtal med Kristus levande. Texterna i boken är lika många som veckorna under ett år. Varje avsnitt finns som inspelat i ett filmklipp som nås via QR-kod.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 75. På tal om livet
  På tal om livet
  Beskrivning
  Denna produkt har lite längre leveranstid eftersom den trycks vid beställning.

  På tal om livet är den femte boken i serien Ärkebiskopens fastebok för enskild eller gemensam reflektion. Esbjörn Hagberg bjuder in oss att brottas med frågor som handlar om livet. Sin utgångspunkt tar han i frågor som Jesus ställde till människor runt omkring sig då, och med hjälp av dem leder han oss fram till påsken.

  Ärkebiskop Antje Jackelén har skrivit bokens förord, och för varje såld bok går tio kronor till Act Svenska kyrkan.

  • Köp 3 för 225,25 kr/st
 76. Pärlan - En andaktsbok (365) av Ewa Enebog
  Pärlan - En andaktsbok (365) av Ewa Enebog
  Beskrivning
  Vid varje dags läsning får du en glimt av Pärlan, av det himmelska medborgar-skapets innebörd. Sök det, ingen blir avvisad! Konungens namn ger dig rätten därtill. Det kostar dig allt, men ändå inget! Där blir du fri. Pärlan är en fint inbunden andaktsbok för årets alla dagar. Författaren Ewa Enebog presenterar dag för dag en levande text med ett rikt bildspråk. Pärlan är en värdefull bok med ett jordnära och tydligt budskap. Den passar utmärkt för den dagliga andakten. En bok att ha nära till hands. En bok att leva och växa med.
  100,00 kr
 77. Pilgrimsträdgård flyttar in
  Pilgrimsträdgård flyttar in
  Beskrivning
  Det handlar inte om trender och stilar, det handlar om att inreda ett hem där vi mår bra. Ett hem där naturen med sin läkande kraft får flytta in i kök, sovrum och vardagsrum. Med enkla idéer och gör-det-själv-tips vill vi inspirera till ett grönare liv inomhus. Dessutom tar vi de sju pilgrimsorden till hjälp för att hemmet verkligen ska bli den plats där vi kan hämta kraft i vardagen. Pilgrimsträdgård flyttar in är en bok för alla som älskar naturnära inredning. Det är också en bok för dig som längtar efter växt och mognad i ditt hjärtas trädgård.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 78. Predikningar I
  Predikningar I
  Beskrivning
  Dominikanmunken Mäster Eckehart (1260-1328) räknas som västerlandets främste mystiker. Hans utomordentliga andliga erfarenheter kopplade till ett skarpt intellekt och en virtuos språkkänsla har gjort honom till en allmänt erkänd auktoritet och en mäster i det inre livets teologi och filosofi. Det moderna intresset för Mäster Eckehart är starkt ökande. »Eckehart är en tänkare för alla tider och alla människor, för lärd och olärd, för huvud och hjärta«, skrev Hans Larsson i förordet till den första Eckehartöversättningen 1922. Denna utgåva, är den tredje upplagan av Bertil Brismans översättning. När den utkom första gången 1961 fick den lysande lovord.
  215,00 kr
 79. Predikningar till ett kyrkoår
  Predikningar till ett kyrkoår
  Beskrivning
  Ett kyrkoår, från det att Jesus rider in i Jerusalem under ropet: .Välsignad är han som kommer., till dess att han kommer åter på himmelens skyar, går fort. Ändå ryms det i den räcka texter för alla sön- och helgdagar som finns i vår evangeliebok ett innehåll som är tänkt att räcka för evigheten.
  125,00 kr
 80. Prinsessan Estelles bönbok
  Prinsessan Estelles bönbok
  Beskrivning

   

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 81. Profeten
  Profeten
  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
 82. Profeten
  Profeten
  75,00 kr
 83. Profeten
  Profeten
  Beskrivning
  Profeten gavs ut på svenska av Proprius Förlag första gången 1976 och omarbetades 2002. Den nuvarande upplagan är utgiven 2020 med översättning av Ulla Ericson. Denna bok har större format 115 x 180 mm mot tidigare 120 x 160 mm och är i mjukband. Almustafa är den visa mannen som berättar om livets stora frågor mellan födelsen och döden.
  140,00 kr
 84. Psalmerna i livet
  Psalmerna i livet
  Beskrivning
  I den här boken följer vi den svenska psalmboken genom tiderna och dess roll i människors liv. Några människor berättar personligt om en psalm. Boken passar både som fördjupningsbok coh som utgångspunkt för andakter.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 85. Psaltaren för barn
  Psaltaren för barn
  Beskrivning
  Psaltaren är fylld med bilder som är så starka att de kan kännas både överraskande och bekanta för barn. Trots att de är skrivna för flera tusen år sedan, säger de ändå så mycket till oss i dag om den Gud som går med oss genom hela livet och bevarar oss »i sina vingars skugga«.

  Psaltaren för barn innehåller 40 texter från Psaltaren, parafraserade så att de blir tillgängliga för barn. Det gör boken till en fin bönbok, som rymmer både jublande glädje och djup oro

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 86. Psalterium för de fyra veckorna
  Psalterium för de fyra veckorna
  Beskrivning
  Utdrag ur kyrkans dagliga förbön
  150,00 kr
 87. Puls : om tro och idrott - för vinnare och alla oss andra
  Puls : om tro och idrott - för vinnare och alla oss andra
  Beskrivning
  I idrottens värld, men också i vardagen, möter vi sådant som tvingar oss att kämpa. Livet och träningen rymmer både kamp och glädje. Men i varje dag, under varje träningspass, är Gud nära. Han är hela livets Gud. Puls är en andaktsbok med 52 nyskrivna texter om kristen tro och träningsglädje, självkänsla och gemenskap.
  200,00 kr
 88. Rise Above
  Rise Above
  Beskrivning
  Under bråkdelen av en sekund förändrades allt för Bethany Hamilton. Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod, beslutsamhet och tro på Gud allt starkare. Bethany delade sin otroliga berättelse om sin tro och kampen för att komma tillbaka till tävlingssurfingen i succéboken – och senare även i filmen – Soul Surfer.

  Nu har hon skrivit en inspirerande andaktsbok för tonåringar. Hon skriver öppenhjärtigt om egna erfarenheter i ämnen som ungdomar möter idag. Varje dag delar hon ett bibelord, en bön och en rolig händelse från sitt liv.

  Bethany och hennes man Adam Dirks arbetar med välgörenhetsorganisationen Friends of Bethany. Som professionell surfare och motivationstalare fortsätter Bethany att inspirera människor över hela världen

  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
 89. Rofyllda stunder
  Rofyllda stunder
  Beskrivning
  Vår tid präglas av ett högt uppskruvat tempo, där många krav ställs på oss från alla håll. Innerst inne vet vi att det finns andra värden i livet än pengar, prylar och karriär. Därför behöver vi trycka på pausknappen ibland, skapa tillfällen för reflektion och tid att tänka våra tankar klart. Att vårda sitt inre kan fylla de djupaste behoven vi har, ge själen ro och samtidigt göra att livet känns meningsfullt. En viktig del av den ro vi behöver är förenad med tron på Gud. Hos honom finner vi ro och styrka. Rofyllda stunder ger tillfällen att vårda din själ och ger dagarna och livet ett innehåll som har bestående värde.
  • Köp 3 för 117,00 kr/st
  • Köp 10 för 110,51 kr/st
  • Köp 25 för 104,00 kr/st
 90. Samtal med Kristus
  Samtal med Kristus
  Beskrivning
  Efter ett i flera avseenden verksamt liv som forskare, föreläsare och lärare drabbades Stig Lindholm av en sällsynt form av reumatism. Han blev sittande i rullstol oförmögen att klara sig själv. Om detta har han berättat i boken Omprövning - anteckningar i en rullstol (1983, ny upplaga 1996). Stig Lindholm var katolik och hade en stor kärlek och trohet till Kristus och hans Kyrka. I Samtal med Kristus, låter Sig Lindholm oss få en glimt av det böneliv som präglat hans jordiska liv. bokens böner och meditationer är både personligt formulerade och allmängiltiga till sitt innehåll. Det präglas av en stark förankring i klassisk katolsk fromhet. Stig Lindholm ber för en lidande mänsklighet, världen och Kyrkan. Från sjukbädden omfamnar samtalet med Kristus samtidigt både dem som kommer in i hans rum och hela den vida världen utanför - ända till Santiagos slumkvarter och till Jacob Matsose i Sydafrika.
  75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 373

per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå