View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 665

per sida
Fallande ordning
  1. En himla historia : kungar, drottningar och kalabalik
    En himla historia : kungar, drottningar och kalabalik
    Beskrivning
    Hedda och Dilvin blir kvar efter klassens besök på Livrustkammaren. När museet stänger och mörkret sänker sig börjar konstiga saker hända. Barnen får stifta bekantskap med Gustav II Adolfs spöke och tvingas ge sig ut på en tidsresa genom Sverige för att utföra olika uppdrag. De måste hindra drottning Kristina från att abdikera, hitta mordvapnet som Gustav III dödades med och en massa andra grejer. Om de misslyckas med något av de nio uppdragen får de aldrig komma hem igen. "En himla historia" är en äventyrsberättelse och en faktabok i ett. Varje kapitel avslutas med en färgstark och rolig faktaruta för den som vill veta mer.
    75,00 kr
  2. En knut till slut
    En knut till slut
    Beskrivning

    Axel och mamma provar skor i affären. Ett par är extra fina.
    Men de har skosnören och Axel är inte så bra på att knyta. Skosnörena är som ormar. De bara slingrar och trasslar.
    "En knut till slut" är den sjätte fristående delen i serien "Solgatan 1", en serie mycket lättlästa böcker om kompisarna Axel och Omar som bor i samma hus.

    50,00 kr
  3. En omväg till ditt hjärta
    En omväg till ditt hjärta
    Beskrivning

    Rosa har just gjort slut med Anton och åker och hälsar på sin pappa på Gotland. Och där börjar hon fundera på om hon kanske ändå inte är kär i Ville.? Ville är kvar i stan och funderar på om han kanske ändå inte är kär i Leila.? Det här är den sjunde boken om Rosa, somgår igenom alla de där viktiga sakerna som man upplever när man är tolv.

    65,00 kr
  4. En rejäl ryggsäck
    En rejäl ryggsäck
    Beskrivning
    Det är första dagen i skolan och Edvins föräldrar har inte hunnit köpa någon ny ryggsäck till Edvin. I stället får han ta en som pappa har fått från sitt jobb. En jättestor ryggsäck med jättemånga fack. Ingen har en så stor ryggsäck som Edvin!
    Den andra fristående boken i en nyproducerad serie lättlästa böcker om en skolklass, Klass 1 b. Roliga vardagsberättelser för både tjejer och killar.
    50,00 kr
  5. En tapir för mycket
    En tapir för mycket
    Beskrivning
    Tredje delen om vännerna Mango & Bambang!

    Charmiga Mango & Bambang är tillbaka och ställs inför nya utmaningar. Som vanligt tvingas de omaka vännerna att möta människors fördomar, men när Bambangs lilla kusin oväntat dyker upp prövas vänskapen som aldrig förr. Två tapirer i samma lägenhet visar sig nämligen vara MINST en för mycket, och Bambang börjar planera för att åka tillbaka till djungeln, där han egentligen hör hemma

    En tapir för mycket handlar om olikheter, om var man egentligen hör hemma, och om vem som är ens riktiga familj.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  6. En vän för alltid
    En vän för alltid
    Beskrivning
    Grävlingen vet att han snart ska dö. Han berättar för sina vänner, men när han en morgon plötsligt är borta blir sorgen ändå stor. Medan vinter blir till vår talar de om sin vän och vad han betytt för dem. Det är som om Grävlingen finns kvar genom allt han lärt dem.

    En vän för alltid handlar om sorg och saknad, kärleken och livet. En trösterik, mångbottnad berättelse för såväl barn som vuxna

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  7. En vän från himlen
    En vän från himlen
    Beskrivning
    Tänk att ha en vän från himlen! Han heter Jesus, och han föds i en liten stad i Mellanöstern. Redan när han föds märks det att han är en speciell person -- men när han växer upp får han höra samma berättelser som alla andra barn: om hur jorden blev till, om den stora översvämningen, om hur hans förfäder vandrade i öknen, om kungar och oväntade hjältar. En vän från himlen innehåller både berättelsen om Jesu liv och många av berättelserna ur Gamla testamentets stora skatt. Inför Barn och unga -- ärkebiskopens möte 2012 har ärkebiskop Anders Wejryd bett Ylva Eggehorn och Tord Nygren att återberätta Bibeln på ett nytt och annorlunda sätt för barn. En vän från himlen är Bibelns berättelser för en ny generation -- och passar för skolan och kyrkans barngrupper, som utdelningsgåva i församlingen, för högläsning bland de lite yngre och för tyst läsning när man kan läsa själv.
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  8. Ensamma i borgen
    Ensamma i borgen
    Beskrivning
    Riddare, äventyr, humor och lättläst i en lekfull blandning av riddarliv och skolmiljö för tjejer och killar som precis har börjat läsa själva. Spännande läsning med fartfyllda och tuffa illustrationer om de tre kompisarna Egon, Fiona och Urban som går i ”Riddarskolan”.

    Ikväll ska alla vuxna iväg på fest till byn. Inga barn får följa med. Orättvist och tråkigt tycker Fiona!

    Men kvällen i borgen blir allt annat än händelsefattig, för så snart de vuxna gett sig av närmar sig två svarta skuggor, som har siktet inställt på skattkammaren … Tur att Egon, Fiona och Urban alltid är beredda! Och med en bra plan och sanslösa upptåg klarar de som vanligt situationen galant.Ensamma i borgen är den elfte helt fristående boken i serien "Riddarskolan". Läs också: Den hemska draken, Det magiska svärdet, Världens bästa riddare, Den vilda galoppen, Liten är bäst!, Hemska Harald, Fest i borgen!, Jättarna anfaller, En egen drake och Urban går vilse samt faktaböckerna Slaget om borgen och Hur Rodrick blev riddare.

    75,00 kr
  9. Ensamma i stan
    Ensamma i stan
    Beskrivning
    Ensamma i stan är den tjugoandra helt fristående boken i Helena Bross omåttligt populära serie om kompisarna i "Klass 1b". Det är lättlästa böcker där både killar och tjejer kan känna igen sig. Den här gången får deras lärare Peter fullt upp när hela klassen ska åka till stan och gå på museum …

    Klass 1b är på utflykt. De ska på museum och se en utställning om dinosaurier. Alla tycker att det ska bli jättekul! För att komma till museet behöver de åka både buss och tunnelbana. Nu måste alla hålla ihop och gå på led!

    Det är så spännande att vara i stan. Vicke och Lova går sist i ledet. De går förbi flera affärer och tittar i fönstren. Vilka roliga saker … De stannar till en stund. Plötsligt är de andra borta! Varken Peter, eller klassen syns till. Vad ska de göra? Som tur är har Lova en lapp med Peters telefonnummer och det jobbar en jättesnäll tjej i affären …

    Läs fler böcker om "Klass 1b": Spöket i skolan, Starkast i klassen, Hemliga kompisar, Världens finaste glasögon, Ny i klassen, Tandligan, Vilse i skogen, Vi vill ha disco, Skrik och bajs, Ring 112!, Hjälp, vi kommer för sent!, Natt i skolan, Bli sams, Vilken vikarie!, Småkrypsjakten, Slagsmål, Allra bästa kompisen, Inbrott i skolan, Hej, hello!, Fira med fest och Spela kula.

    75,00 kr
  10. Erövringen av Jeriko
    Erövringen av Jeriko
    • Köp 3 för 40,50 kr/st
    • Köp 10 för 38,24 kr/st
    • Köp 25 för 36,00 kr/st
  11. Eva & Adam. Bästa ovänner
    Eva & Adam. Bästa ovänner
    Beskrivning
    Det är kul om fler är kära, tycker Eva & Adam. Kan bästisarna passa ihop? Tredje boken i en serie om hur det är att vara ung och kär idag, även känd från teve och bio.Boken ingår i bokrean 2003.
    40,00 kr
  12. Eva & Adam. Jul, jul, pinsamma jul
    Eva & Adam. Jul, jul, pinsamma jul
    Beskrivning
    Adam vill inte följa med sina föräldrar till Polen över julen. Det är ju egentligen inte så tråkigt när han är där, men en jul utan Eva - hur ska det gå till? Evas familj ska åka till Storlien och fira jul och efter mycket tjat lyckas Eva och Adam få igenom att Adam ska följa med dem istället. Jättekul! Fast... det är ju inte alldeles enkelt att fira jul med en annan familj. Och Evas familj kan både vara ganska frispråkig och allmänt rörig - det är inte mycket man får ha i fred...
    65,00 kr
  13. Fadderresan med Mats & Anita
    Fadderresan med Mats & Anita
    Beskrivning
    Vår tredje bok om Mats & Anitas äventyr!

    Anita kunde inte komma ihåg att hon någonsin hade varit så pirrig förut. Det kittlades i magen och önskelistan var lång. En egen mobil, en iPad, en till lillasyster och ett kilo godis. Tänk om hon skulle få allt som stod på hennes önskelista? Då skulle hon vara den lyckligaste i hela världen. Men några dagar innan Anitas födelsedag hände något märkligt... Anita och hennes bästa kompis Mats får följa med på en resa som kommer förändra deras liv för alltid, en resa där Mats och Anita får uppleva hur det är att göra skillnad.

    Tillsammans med sin dotter Lova, har Alexandra Hyllerud skrivit ännu en barnbok. Den här gången i samarbete med Hoppets Stjärna (Star of Hope). Syftet med boken är att på ett lättfattligt sätt förklara för ett barn vad en fadder är. Boken är skriven utifrån ett barns perspektiv och upplevelser och vill visa på hur man som barn kan hjälpa till att göra skillnad i vår värld och att alla kan hjälpa till oavsett ålder.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  14. Fallet med de små fegisarna
    Fallet med de små fegisarna
    Beskrivning
    Slugis, Knubben, Smalis och lillebror Tjalle är privatdeckare. Det står så på skylten på kojan. Där står det också: "Inga tjejer." Men det hindrar inte Maggan och hennes tjejkompisar att flytta in!
    En spännande och lättläst bok om deckarklubben Hemliga Ögat. I samma serie finns också titlarna Vem stal blåbärspajen? och Vem stal min katt?.
    50,00 kr
  15. Farligt möte
    Farligt möte
    Beskrivning
    Vinden viner utanför ladan och det prasslar i höet så fort någon av dem rör sig. Leo sover redan och Aron känner hur hans ögon håller på att falla ihop. Kroppen är tung av trötthet. Det har varit en lång dag.

    Men precis när han är på väg att somna rycker han till.
    Hörde ni? viskar han.
    Vad då? mumlar Henke sömnigt.
    Jag hörde röster, svarar Aron.
    Du bara inbillar dig, säger Henke. Sov nu.
    I nästa ögonblick sätter han sig upp med ett ryck.
    Jag hörde det också, viskar han.
    50,00 kr
  16. Felicia flöjtälvan
    Felicia flöjtälvan
    Beskrivning
    Musikaliska äventyr med nya älvorSju nya älvor i Daisy Meadows populära svit. Den här gången har kung Bore och svartalferna stulit musikälvornas magiska instrument, vilket skapar musikaliskt kaos.Rebecka och Kristin måste ännu en gång besöka Älvlandet för att hjälpa älvorna. Kung Bore och hans elaka svartalfer har nämligen lagt beslag på musikälvornas magiska instrument för att vinna en talangjakt. Men utan de magiska instrumenten låter all musik förskräcklig, både i Älvlandet och i människornas värld.
    50,00 kr
  17. Ficktjuvar i centrum
    Ficktjuvar i centrum
    Beskrivning

    Det snattas plånböcker i i centrum utan att offren märker nåt. Vilka är de fingerfärdiga tjuvarna och hur gör de? Kevin och Dina tänker ta redan på det, för de gillar att spana på allt som verkar mystiskt ...
    Dags för kompisarnas andra fall i serien Minimysterierna. Mysig spänning i barns vardagsmiljö, på lagom nivå för nybörjarläsare, av den erfarna och uppskattade Helen Bross.

    50,00 kr
  18. Fiffiga kroppen och finurliga knoppen - saga och fakta om kropp och rörelse
    Fiffiga kroppen och finurliga knoppen - saga och fakta om kropp och rörelse
    Beskrivning
    Bästisarna Saga och Samir bygger en hinderbana åt den trötta hunden Lars-Laban, men upptäcker att de vill testa banan själva. Här samsas fiktion och lätta fakta om kroppen i en bok om hur kul och bra det är att röra på sig. Boken är ett samarbete med den icke vinstdrivande organisationen Generation Pep, vars initiativtagare är kronprinssessparet Viktoria och Daniel. Förutom berättelsen om Saga och Samir ingår en faktadel om vad som händer i kroppen när vi rör på oss. Det här är en inspirationsbok som passar perfekt för den som älskar högläsning med många bilder och för den som vill veta mer om hur kroppen fungerar när vi rör på oss. Boken har i den här utgåvan utökats och innehåller även en faktadel om kost. Boken är framtagen tillsammans med Generation Pep – en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är initiativtagare till Generation Pep. Bakom initiativet står även ledande företag, stiftelser och ideella organisationer.

    Läs också kapitelböckerna:

    Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass Sagasagor: syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand: Sagasagor: bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

    Sagasagor finns även som tv-serie, nominerad till Kristallen 2019.

    50,00 kr
  19. Fjäderklubben på klassresa
    Fjäderklubben på klassresa
    Beskrivning
    Att åka på klassresa till havet, det tycker de fyra tjejerna i fjäderklubben är underbart. Men pygméerna, killarnas klubb, skall naturligtvis med också. Och de får för sig att de ska reta Fjäderklubben med barnsliga påhitt.Fast de där konstiga skratten ute på korridoren på natten, de kom inte från killarna. Kan det vara sant, det som folk på ön säger, att en strandrövare går igen? Det måste ju undersökas, för ingen är väl rädd för spöken!
    65,00 kr
  20. Flamma den orangea älvan
    Flamma den orangea älvan
    Beskrivning
    Följ med på magiska äventyr med regnbågens sju älvor!

    Flamma, den orangea älvan, är instängd och kommer inte ut. Kan en mjuk fjäder verkligen hjälpa Rebecka och Kristin att hitta henne?


    I varje bok i serien finns en älva gömd. Det gäller för Rebecka och Kristin att hitta alla sju så att Älvlandet får tillbaka sina färger.
    50,00 kr
  21. Flinga, snöälvan
    Flinga, snöälvan
    Beskrivning
    Följ med på magiska äventyr tillsammans med regnbågens sju väderälvor!

    Vad är det som händer? Plötsligt börjar det snöa mitt i sommaren! Det är Kung Bore som har stulit väderälvornas magiska fjädrar och ställt till med oreda i Älvlandet. Nu behöver älvorna hjälp av Rebecka och Kristin!

    I varje bok i serien finns en magisk fjäder gömd. Hjälp Rebecka och Kristin att hitta alla sju så att det blir ordning på vädret i Väderbyn igen.
    50,00 kr
  22. Flöjten
    Flöjten
    Beskrivning
    Vad är det som sker när döden brutalt tar ifrån oss den vi älskar? Marianne, nio år, upplever att hennes Jon Olav bror dör i en trafikolycka. Vi följer Marianne från det att familjen får det dystra beskedet och fra mtilkl begravingsdagen. Med hjälp av människorna runt sig kan hon klä känslorna om döden i ord och tankar. Men allt kan inte förstås - något kan hon bara ana... Musiken hjälper henne.
    50,00 kr
  23. Födelsedagslekar
    Födelsedagslekar
    Beskrivning
    Fixa bästa festen! Läsaren får tips på hur man gör roliga inbjudningskort, smaskiga menyer, festliga inredningstips och annorlunda partylekar. Här finns idéer som passar alla smaker. En lättsam och rolig inspirationsbok i färg för killar och tjejer från åtta år och uppåt.
    65,00 kr
  24. Första uppslagsboken
    Första uppslagsboken
    Beskrivning
    Hur fungerar kroppen? Hur bygger man ett hus? Vilka djur kan leva i öknen? Hur många stjärnor kan man se på himlen? Barn vill veta! Från det vi föds börjar vi utforska världen omkring oss och allteftersom vi växer, så växer också vår värld. Första uppslagsboken börjar i mammas mage och slutar långt, långt ute i rymden.
    185,00 kr
  25. Fotboll
    Fotboll
    Beskrivning
    Spektakulära mål, de bästa spelarna i världen och raffinerade finter är en del av vad denna spännande faktabok bjuder på. Med över 160 imponerande foton och illustrationer åskådliggörs fotbollsregler, hur turneringar går till eller hur en spelare utvecklas från amatör till proffs. Boken är lämplig från åtta år, en del av frågorna som man hittar svar på är:

    - Vilken fotbollsnation har rekord i VM-titlar?
    - Hur fungerar 4-4-2 systemet?
    - Vilka är framtidens fotbollsstjärnor?

    95,00 kr
  26. Fotboll
    Fotboll
    65,00 kr
  27. Fotbollsmysteriet
    Fotbollsmysteriet
    Beskrivning
    Det är dags för den årliga fotbollsmatchen mellan Valleby och Solbacka. Med Barbro Palm som back och polismästaren i mål kan väl ingenting gå fel? Eller?
    Lasse och Maja, som här står inför sitt fjortonde fall, är barnens favoriter. Böckerna har vunnit ett otal priser, ligger ständigt på topplistorna och har översatts till ett femtontal språk.
    50,00 kr
  28. Franciskus och djuren
    Franciskus och djuren
    Beskrivning
    Franciskus av Assisi levde på 1200-talet, men är genom sin kärlek till naturen högst aktuell idag. Alldeles särskilt blev Franciskus älskad för sin intuitiva närhet till djur, han hade en unik förmåga att kommunicera med dem. Boken skildrar hans djupa vänskap med djur, med den milda tofslärkan likväl som med den vilda vargen. Detta är den första barnboken om Franciskus i Sverige
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
    • Köp 25 för 92,00 kr/st
  29. Freja fredagsälvan
    Freja fredagsälvan
    Beskrivning
    Hitta de magiska flaggorna i varje bok och fyll veckan med skoj!De sju veckoälvorna ansvarar för att varje dag i veckan blir glittrande härlig och rolig. Men när kung Bore stjäl deras magi behöver de Kristin och Rebeckas hjälp. Utan älvornas särskilda flaggor blir varje veckodag trist och tråkig.Kan flickorna börja veckan på rätt sätt och hjälpa Moa måndagsälvan att hitta sin flagga? Eller ska kung Bore och svartalverna komma undan med sitt bus?Fristående fortsättning på: Regnbågsön, Väderälvorna, Husdjursälvorna, Julia julälvan, Maja sommarälvan, Partyälvorna, Ädelstensälvorna , Cassandra karnevalälvan
    50,00 kr
  30. Frida fenixälvan
    Frida fenixälvan
    Beskrivning
    Lyckodjursälvornas uppgift är att ta hand om sju speciella djurungar. Alla djuren har magiska krafter gör att både älvor och människor kan ha sju olika goda egenskaper. Älvornas jobb är att uppfostra de små djuren och lära dem att använda sin kraft på bästa sätt.Men nu behöver Lyckodjursälvorna hjälp av flickorna Rebecka och Kristin. Den elake kung Bore har nämligen tagit alla de sju djurungarna!
    50,00 kr
  31. Full fart på Farmor Anka
    Full fart på Farmor Anka
    Beskrivning
    Större bok om Farmor Anka.

    65,00 kr
  32. Fyra fötter, två sandaler
    Fyra fötter, två sandaler
    Beskrivning
    Fyra fötter, två sandaler är en bilderbok som handlar om Feroza och Lina som bor i ett flyktingläger. ”Vad är det för mening med att ha en sandal när man har två fötter?” säger Feroza.

    När en lastbil med kläder kom till flyktinglägret i Peshawar råkade hon och Lina få tag i en sandal var. Nu föreslår Lina att de ska dela på dem. Men Lina menar inte att båda två ska gå med en fot bar. Fyra fötter och två sandaler kan betyda mycket mer än så!

    Karen Lynn Williams, Khadra Mohammeds och Doug Chaykas bilderbok har fått en rad utmärkelser, bland annat ”Notable books for a Global Society” av International Reading Association. Översättning av Anna Braw.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
    • Köp 50 för 75,00 kr/st
    • Köp 100 för 70,00 kr/st
  33. Galoppmysteriet
    Galoppmysteriet
    Beskrivning

    Spänningen är olidlig på galoppbanan utanför Valleby. Har nybörjaren någon chans att vinna över de tre stjärnryttarna? Men när de rutinerade hästarna börjar tappa fart börjar det likna fusk. Lasse och Maja inser att de travat rakt in i sitt sjuttonde fall.

    65,00 kr
  34. Glad att vara jag : en bok för barn om självförtroende
    Glad att vara jag : en bok för barn om självförtroende
    Beskrivning
    Vartenda barn i världen är unikt, underbart och fyllt med gåvor. Alla behöver känna sig uppskattade och nöjda med sig själva och kunna säga "Glad att vara jag". Den här boken vill hjälpa till och bidra med det.
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
    • Köp 50 för 41,26 kr/st
    • Köp 100 för 38,50 kr/st
  35. Glimra önskeälvan
    Glimra önskeälvan
    Beskrivning
    En glittrande, extra tjock bok om Daisy Meadows populära älvor.Varje år hälsar Glimra önskeälvan på i människornas värld för att gömma de tre magiska saker som gör att julens önskningar går i uppfyllelse. Men kung Bore försöker stjäla sakerna och förstöra julen. Så det är dags för Rebecka och Kristin att rycka in och hjälpa älvorna igen!
    65,00 kr
  36. Glittra granatälvan
    Glittra granatälvan
    Beskrivning
    Det gnistrar och glittrar extra mycket om de glamorösa Ädelstensälvorna. Följ med på nya magiska och spännande äventyr tillsammans med dem! I varje bok finns en skimrande ädelsten - hjälp flickorna att samla in de vackra stenarna så att magin i Älvlandet inte går förlorad.
    Fristående fortsättning på: Regnbågsön, Väderälvorna, Husdjursälvorna, Julia julälvan, Maja sommarälvan, Partyälvorna.

    50,00 kr
  37. Gnistra vinterälvan
    Gnistra vinterälvan
    Beskrivning
    Den långa resan hemMånga faror hotar alverna i deras rike. Alvdrottningens tappra riddare är alltid redo att kämpa mot de mörka krafterna.Drottning Ärenpris och hennes tappra riddare är på flykt från den onda häxan Split. Men deras svåra väg hem kantas av många faror, och just när de börjar ge upp hoppet kommer hjälpen från oväntat håll ...Sista delen om Alvdrottningens riddare.
    65,00 kr
  38. Gömstället
    Gömstället
    Beskrivning
    Petrinideckarna är en serie med mycket spänning och varm humor. Mårten Sandén lyckas här både förvalta och utveckla den svenska barndeckaren på ett alldeles förträffligt sätt.Tvillingarna Peter och Petra är tolv år. I ett sommarvarmt Skåne ramlar de över det ena mysteriet efter det andra. I Petrinideckarna förvaltar Mårten Sandén på ett kärleksfullt sätt arvet från klassiker som Fem-böckerna, Kalle Blomkvist och Tvillingdetektiverna. Samtidigt tillför han egna litterära kvaliteter och utvecklar genren med ett psykologiskt djup. Resultatet blir äventyrsböcker att sluka från pärm till pärm - och ännu en generation läsare som med glädje kommer att spana på allsköns skumma typer.
    65,00 kr
  39. Gruvraset : Sala Silvergruva
    Gruvraset : Sala Silvergruva
    Beskrivning
    Det är sommarlov. Saga och Emil åker med mamma till Sala Silvergruva för att gå en rundtur nere i berget.

    Visst är det häftigt, säger mamma.

    Exakt hur häftigt det kommer att bli är det ingen av dem som anar ...

    Mitt under rundturen tappar Saga och Emil bort övriga gruppen och befinner sig mitt i ett äventyr. De inser att alla är i fara när gruvan riskerar att rasa. Det blir en kamp mot klockan när de upptäcker att en pojke fastnat längst in i gruvan.

    Ska Saga och Emil lyckas rädda pojken?

    Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Gruvraset besöks Sala Silvergruva. Äventyret utspelar sig på 1600-talet, då gruvdriften var stor i Sverige.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  40. Grym eld
    Grym eld
    Beskrivning
    - Du kan inte göra så här, skriker Nadja. Det är en sak att elda upp ett gatukök, men att mörda tre barn ... - Vad har jag att välja på, tycker du? Och mörda ..., det låter inte bra, det håller jag med om. Men det kan ju vara så att någon råkar sätta eld på det här garaget och då är det ju en himla otur om det råkar vara tre ungar inlåsta i det. - Du är galen! snyftar Nadja. - Och
    50,00 kr
  41. Gud är alltid med : andaktsbok för små och stora
    Gud är alltid med : andaktsbok för små och stora
    Beskrivning
    Allt ifrån hemligheter, känslor och ovänskap till bråttomdagar, husdjur och sommarlov får plats i Gud är alltid med -- en andaktsbok med vardagsnära texter för både små och stora. Bokens berättelser, dikter och böner passar att användas både hemma och i kyrkan. Ett utförligt ämnes- och förstaradsregister gör det enkelt att hitta.>Författaren Anna Dunér har framför allt gjort sig känd för de uppskattade böckerna om Emilia. På Libris har hon tidigare gett ut Regnbågsväder, en bok för barn om sorg och glädje.
    75,00 kr
  42. Gud är min vän : en bok för barn om Gud
    Gud är min vän : en bok för barn om Gud
    Beskrivning
    Den här boken introducerar barnens egen Bästa Kompis - Gud. Tillsammans med charmiga illustrationer hjälper den barn att lära känna Gud som en kompis, som finns där när som helst och var som helst.
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
  43. Gud och jag tar nya tag : 365 andakter för barn
    Gud och jag tar nya tag : 365 andakter för barn
    Beskrivning
    Andaktsbok för barnBoken innehåller 365 lättlästa andakter för barn och till varje andakt finns en bön och en charmigt illustrerad bild. Dina barn kommer att få träffa Emma, Anton, Nellie och Oscar och tillsammans med dem få lära sig att gå med Gud i allt de gör, varje dag.
    115,00 kr
  44. Gud och jag tillsammans : 100 andakter för barn
    Gud och jag tillsammans : 100 andakter för barn
    Beskrivning
    100 spännande andakter skrivna speciellt för barn.

    Tillsammans med inspirerande bibeltexter och livfulla, engagerande illustrationer kommer andakterna att hjälpa barn att förstå den fantastiska plan som Gud har för deras liv.

    Med utgångspunkt i sin bästsäljande bok The purpose driven life (Leva med mål och mening) delar Rick Warren med sig av korta andakter som lyfter fram hur värdefull varje människa är för Gud och hur trygga vi kan vara i hans kärlek och omsorg.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  45. Gud och jag varje dag : 365 andakter för barn
    Gud och jag varje dag : 365 andakter för barn
    Beskrivning
    Andaktsbok för barn365 andakter, bibelord och vers på rim. Underbara bilder i färg.Varje dag på året, kommer de charmiga barnen i den här boken att muntra upp och glädja barn med Guds underbara löften och tidlösa sanningar.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  46. Guds väldigt bra idé
    Guds väldigt bra idé
    Beskrivning
    En sann berättelse om alla underbart olika människor i Guds familj!

    Alla du ser är olika dig, men också lika dig. Vi ser olika ut, vi pratar olika och leker olika – men vi är alla lika värdefulla. I begynnelsen fick Gud en väldigt bra idé, och det var att han skulle skapa oss precis så.

    Det här är berättelsen om hans idé – och hur du kan vara en del av den!

    Upptäck också Guds väldigt bra idé genom den spännande aktivitetsboken som finns att köpa separat!

    85,00 kr
  47. Guds väldigt bra idé : målarbok och aktivitetsbok
    Guds väldigt bra idé : målarbok och aktivitetsbok
    Beskrivning
    En sann berättelse om alla underbart olika människor i Guds familj!

    Alla du ser är olika dig, men också lika dig. Vi ser olika ut, vi pratar olika och leker olika – men vi är alla lika värdefulla. I begynnelsen fick Gud en väldigt bra idé, och det var att han skulle skapa oss precis så.

    Upptäck Guds väldigt bra idé genom att färglägga, hitta ord och lösa knep och knåp i den här spännande aktivitetsboken!

    Upptäck också Guds väldigt bra idé genom att läsa huvudboken som finns att köpa separat!

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  48. Håkan Bråkan och den dumma
    Håkan Bråkan och den dumma
    Beskrivning
    Håkan Bråkan är besatt. Han har en liten djävul inuti sig. Den är elak. Ibland förvandlas Håkan Bråkan från att vara en kul, påhittig och lite busig grabb till att bli en riktigt dum kille. En kille som MOBBAR! Han kan inte hjälpa det. Eftersom Håkan är lite vild av sig så kan det ibland bli fel. I hans egen värld menar han inte att det ska bli så där fel som det faktiskt blir. Otursamt nog är det just en tjej som går i hans klass som blir offer för hans framfart.
    135,00 kr
  49. Håkan Bråkan och morfar i himlen
    Håkan Bråkan och morfar i himlen
    Beskrivning
    Håkans Bråkans morfar dog för tio år sedan. Men plötsligt känner Håkan hur han saknar sin morfar. Han blir jätteledsen. Mamma och pappa tycker att Håkan överdriver, det var ju så längesen morfar dog. Håkan tänker på allt han inte kan göra med sin morfar för att gubbstrutten gått och dött, det gör honom arg! Men arg får man inte vara på nån som är död. Då tänker Håkan på att morfar kanske är ett skelett, och blir rädd i stället. Men stora killar ska inte vara rädda, säger pappa. Men hur ska man vara då? undrar Håkan. Det är då mormor kommer på besök ...
    100,00 kr
  50. Håkan Bråkan och sagodagen
    Håkan Bråkan och sagodagen
    Beskrivning
    Klassen ska öva på sin sagopjäs. Håkan Bråkan njuter när han tänker på hur tuff han kommer att vara som riddarhjälte med uppgift att döda alla trollfulingar. Tjoho, vad kul det ska bli att kriga och slåss! Men plötsligt förändras allt. Fröknarna har bestämt att tjejerna och killarna ska byta roller med varandra. Alla killarna OCH tjejerna protesterar.
    Det hjälper inte. Håkan måste dra en lapp ur tjejhatten. Efter ett djupt andetag läser han nervöst vilken roll han får.AAAAAAAAAAA!!! Sanslöst rolig bilderbok för barn i förskoleåldern.Format: 200 x 247 mmKartonnage
    125,00 kr
  51. Halvhjärtade Herbert
    Halvhjärtade Herbert
    Beskrivning
    Halvhjärtade Herbert gör aldrig färdigt någonting. Han gör bara hälften av sina läxor, han städar bara halva sitt rum och han äter bara upp hälften av sin mat. Till och med hans hund är till hälften bulldog och till hälften pudel. Att göra allt till hälften har fungerat jättebra - ända tills nu. När halvhjärtade Herbert säger en halvsanning och tänker att det är ju inte direkt att ljuga - då rasar allsammans. Han får lära sig en läxa han aldrig kommer att glömma och upptäcker att ett Kristuslikt liv kräver lite mer än en halvhjärtad ansträngning. Men frågan är om Halvhjärtade Herbert någonsin kommer att kunna göra något helhjärtat?
    40,00 kr
  52. Hanna hamsterälvan
    Hanna hamsterälvan
    Beskrivning
    Älvan Hannas hamster är försvunnen sedan en tid. Och nu är hamstern som Kristin har lovat passa också borta. Är det svartalferna som har tagit båda två?
    50,00 kr
  53. Här kommer Axel och Omar! (samlingsvolym)
    Här kommer Axel och Omar! (samlingsvolym)
    Beskrivning
    Tre mysiga böcker i serien ”Solgatan 1” av Helena Bross. Varma och spännande vardagsberätteler om kompisarna Axel och Omar som bor i samma hus. Perfekta för de absoluta nybörjarläsarna med korta textrader och enkla ord i versaler.I den här samlingsvolymen kan du läsa om när Axel och Omar blir kompisar, när de ger hittepengarna till fattiga tant Nilsson eller när de klär ut sig och knackar på hos arga gubben. Kadri Ilves levande illustrationer understryker den varma stämningen och bidrar till att det är lätt att känna igen sig. Denna samlingsvolym innehåller böckerna: Nya kompisar, Hundralappen och Polisen kommer! Det finns fler böcker i serien. Läs också: Vad ska fröken säga?, Simskolan, En knut till slut, Vems katt?, Sova borta, Sparkcykeln, Dinoleken, Trassliga treor, Fina kojan, Vi vinner! och Rädda fågeln!.
    75,00 kr
  54. Havsälvorna 6 - Vera valälvan
    Havsälvorna 6 - Vera valälvan
    Beskrivning
    Lär känna sju nya älvor i Daisy Meadows superpopulära svit.Varje år hålls en havsgala i Älvlandet och under galan spelas särskild melodi på den magiska trumpetsnäckan, så att det blir lugn och ro i haven det kommande året. Men i år slår de elaka svartalferna sönder snäckan och deras härskare kung Bore sprider ut de sju bitarna i människornas värld. Han hatar nämligen stränder och vatten!Nu måste flickorna Rebecka och Kristin hjälpa älvorna att hitta de sju snäckbitarna, för annars kommer kaos att råda i alla hav. Till sin hjälp har de sju havsälvor och deras söta, magiska djur.
    50,00 kr
  55. Häxläxa
    Häxläxa
    Beskrivning
    Alma och Egon har upptäckt att det nog bor en häxa i deras hus. Eller? De börjar smyga på häxan, men saker och ting utvecklar sig på ett helt annat sätt än de tänkt sig! Häxläxa ingår i Rabén & Sjögrens satsning på lättlästa böcker för de allra yngsta nybörjarläsarna. Lite text med läsvänlig typografi, omväxling med pratbubblor och versal text. Carin Wirsén lägger sig på rätt nivå för nybörjarna - med glimten i ögat - och Karin Holmström har skapat härliga färgbilder!
    50,00 kr
  56. Häxön : Blå Jungfrun
    Häxön : Blå Jungfrun
    Beskrivning
    Det är sommarlov. Saga och Emil åker med mamma till Blå Jungfrun, ön som kallas både Blåkulla och Häxön.

    Det blir väl spännande? säger mamma.

    Exakt hur spännande det kommer att bli är det ingen av dem som anar ...

    Mitt under rundturen på ön får Saga och Emil syn på en flicka en bit bort. Hon verkar rädd för något. Plötsligt flyttas de genom tiden och hamnar mitt i en jakt på en misstänkt häxa.

    Ska Saga och Emil lyckas rädda flickan?

    Genom tiden är en serie historiska äventyr som utspelar sig runt om i Sverige. I Häxön besöks Blå Jungfrun. Äventyret utspelar sig på 1600-talet, då många flickor anklagades för häxeri.

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  57. Hedvig harpälvan
    Hedvig harpälvan
    Beskrivning
    Musikaliska äventyr med nya älvorSju nya älvor i Daisy Meadows populära svit. Den här gången har kung Bore och svartalferna stulit musikälvornas magiska instrument, vilket skapar musikaliskt kaos.Rebecka och Kristin måste ännu en gång besöka Älvlandet för att hjälpa älvorna. Kung Bore och hans elaka svartalfer har nämligen lagt beslag på musikälvornas magiska instrument för att vinna en talangjakt. Men utan de magiska instrumenten låter all musik förskräcklig, både i Älvlandet och i människornas värld.
    50,00 kr
  58. Hej Gud
    Hej Gud
    45,00 kr
  59. Hej, hello!
    Hej, hello!
    Beskrivning
    Helena Bross lättlästa böcker om barnen i "Klass 1b" toppar ständigt försäljningslistorna. I förstaklassarnas egen favoritserie kan både tjejer och killar känna igen sig. Och den här gången får kompisarna i klass 1b besök ända ifrån Amerika … Siri är så glad att hon nästan kan spricka! Hennes kusiner från USA ska komma och hälsa på. Men när hon får veta att de mest pratar engelska, blir hon lite orolig. Tänk om hon inte förstår vad de säger? Vad ska hon göra då? Och vad ska hon säga när de kommer? ”Hej!” eller ”Hello”?Hej, hello! är den nittonde, helt fristående, delen i serien om barnen i "Klass 1b". Läs också: Spöket i skolan, Starkast i klassen, Hemliga kompisar, Världens finaste glasögon, Ny i klassen, Tandligan, Vilse i skogen, Vi vill ha disco, Skrik och bajs, Ring 112!, Hjälp, vi kommer för sent!, Natt i skolan, Bli sams, Vilken vikarie!, Småkrypsjakten, Slagsmål, Allra bästa kompisen och Inbrott i skolan.
    65,00 kr
  60. Heja Tulla
    Heja Tulla
    Beskrivning

    "Heja Tulla" är den femte boken i serien "Djurkompisar", om barnen Maja, Lasse, Pelle och Ella som bor på landet och tar hand om olika djur. Här får vi lära känna Pelles hästar, Tulla och Totto. Och följa med Pelle på en fantasifull ridtur. Serien "Djurkompisar" ingår i Extra lätt att läsa för de absoluta nybörjarläsarna. Kul och lätt läsning med versaler!

    50,00 kr
  61. Hemliga Hanson
    Hemliga Hanson
    Beskrivning
    Lättläst och roligt i Lin Hallbergs serie ”Tiger Andersson” – som tillsammans med syskonen Levi och Lo hjälper djur i nöd. Perfekta böcker för alla nybörjarläsare, med massor av djur och mysiga, färgstarka illustrationer! På vägen hem hör Levi och Lo hur någon ropar. När de ser sig omkring upptäcker de en fågel som tittar på dem. Deras granne, Tiger Andersson, tror att det är en tamfågel som har rymt. Och då måste de såklart försöka hjälpa den, för hur ska den annars överleva? Ingen kan som Lin Hallberg berätta om djur för barn. I serien "Tiger Andersson" får Levi och Lo lära känna många olika djur: En del vilda, en del tama – alla beskrivna med glimten i ögat och en stor portion humor. Hemliga Hanson är den fjärde helt fristående delen i serien. Läs också: Djuren flyttar in, Det piper i påsen och Sälsommar.
    50,00 kr
  62. Hemliga kompisar
    Hemliga kompisar
    Beskrivning
    Alla i klassen har fått en hemlig kompis, som de ska vara extra snälla mot under en vecka. Oscar har fått Maja som hemlig kompis och han tänker ut olika snälla saker som han kan göra. Men vad gillar hon?
    Den tredje fristående boken i en nyproducerad serie lättlästa böcker om en skolklass, Klass 1 b. Roliga vardagsberättelser för både tjejer och killar.
    65,00 kr
  63. Hemliga möten i samarkad
    Hemliga möten i samarkad
    Beskrivning
    I Hemligt möte i Samarkand tar författaren Åke Olofsson med oss hem till 12-årige Karim i staden Samarkand i Uzbekistan. Där lever han med sin familj som i stor hemlighet delar ut biblar till nyfikna vänner och bekanta. I Sverige lever Agnes, som får höra talas om hur de kristna har det i Uzbekistan och bestämmer sig för att göra något åt saken. Boken är en varm berättelse om mod, vänskap och bibelgömmor. Hemligt möte i Samarkand är Åke Olofssons tolfte barnbok. Han utgår ofta från FN:s barnkonvention när han skriver och tvekade därför inte när han fick chans att lyfta fram barns situation i Uzbekistan. Med sina resor till landet i bagaget hoppas han kunna ge kunskap om hur barn i Centralasien har det och skapa ett genuint missionsintresse bland unga. Han hoppas också att boken kan ge idéer och tankar kring hur vi kan hjälpa de som har det svårt.
    75,00 kr
  64. Hemska Harald
    Hemska Harald
    Beskrivning

    Riddare, spöken, humor och lättläst i en lekfull blandning av riddarliv och skolmiljö för både tjejer och killar. Ibland hörs det ett hemskt vrål i Borgen. Då är det hemska Harald som spökar! Alla de vuxna är rädda för honom, men Fiona tycker att det är på tiden att något görs. "Hemska Harald" är den sjätte helt fristående delen i serien "Riddarskolan".

    60,00 kr
  65. Hipp Hopp
    Hipp Hopp
    50,00 kr
  66. Hitta Bosse
    Hitta Bosse
    Beskrivning

    Serien "Djurkompisar" handlar om barnen Maja, Lasse, Pelle och Ella som bor på landet och tar hand om olika djur. Här får vi följa med Ella ut i skogen, när hon letar efter den bortsprungna katten Bosse. Och skogen visar sig vara en spännande plats! Serien vänder sig till de absoluta nybörjarläsarna. Kul och lätt läsning med versaler!


     



     

    65,00 kr
  67. Hitta Lille Ville i Bibeln
    Hitta Lille Ville i Bibeln
    Beskrivning
    Ett roligt sätt att läsa bibeln
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  68. Hjälp! Jag måste hitta Mia
    Hjälp! Jag måste hitta Mia
    Beskrivning
    Magknipsframkallande, lättläst och spännande till sista sidan i nionde delen av Jo Salmsons och Veronica Iskssons populära Hjälp!-serie.

    Våra släktingar från Chile ska hälsa på oss!

    "Mia, Lois dotter, är i din ålder", säger mormor till mig

    Men det stämmer inte, visar det sig. Mia är flera år yngre än jag. Dessutom pratar hon bara spanska. Vad kan man då hitta på? Jag och mina kompisar tar med henne till köpcentrumet, där vår musiklärare ska spela in en musikvideo. Det händer så mycket under inspelningen. Plötsligt upptäcker vi att Mia har försvunnit! Vad ska vi nu ta oss till? Och Mia som inte ens har någon mobil med sig ...

    Med få ord, och stor plats för illustrationer, låter Jo Salmson läsaren följa med på ett lagom läskigt vardagsdrama.

    65,00 kr
  69. Hjälp! Var är skatten?
    Hjälp! Var är skatten?
    Beskrivning
    Det är skattjakt i skolan. Fröken delar ut kartor som vi ska följa. Jag, Samir Shania och Leonita hittar vår skatt under en parkbänk. Men hjälp! Det sitter ett par okända gubbar på bänken!
    Jo Salmson bjuder på ett lättläst och spännande vardagsdrama i lågstadiemiljö.
    75,00 kr
  70. Hjälp, jag är rädd!
    Hjälp, jag är rädd!
    Beskrivning
    Världen kan kännas som en skrämmande plats speciellt när nästan alla är större än dig och när många upplevelser är helt nya. Att känna sig rädd under barndomen är normalt. Men om rädslan börjar störa det vardagliga livet blir det problem för barnet och omtänksamma vuxna.Med charmiga illustrationer ger den här boken enkla, konkreta råd för att hantera rädsla och oro under barndomen. Barn kan lära sig att leva med en inneboende trygghet, fri från rädsla.
    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
    • Köp 25 för 44,00 kr/st
    • Köp 50 för 41,26 kr/st
    • Köp 100 för 38,50 kr/st
  71. Hjälp, vi kommer för sent!
    Hjälp, vi kommer för sent!
    Beskrivning

    Klass 1b är ettagluttarnas egen favoritserie. Lättlästa böcker där både killar och tjejer kan känna igen sig.
    Melker visar Frans att han kan klockan. De skruvar på visarna, fram och tillbaka. De skruvar så mycket att de till slut inte vet hur mycket klockan är på riktigt!
    "Hjälp, vi kommer för sent! är den tolfte helt fristående delen i den populära serien.

    75,00 kr
  72. Hoppa Hasse
    Hoppa Hasse
    Beskrivning

    "Hoppa Hasse" är den andra boken i serien "Djurkompisar". Kul och lätt läsning med versaler för de absoluta nybörjarläsarna. I serien får vi följa barnen Maja, Lasse, Pelle och Ella som bor på landet och tar hand om olika djur. Här ska de lära kaninen Hasse att hoppa över hinder.

    40,00 kr
  73. Hotellmysteriet
    Hotellmysteriet
    Beskrivning
    På själva julafton tar den fina familjen Åkerö in på stadshotellets svit i Valleby. Med sig har de sin ytterst värdefulla ögonsten - en kinesisk äppeltax. Hotelldirektören lovar familjen en minutiös omsorg om hunden, men så händer det som inte får hända. Äppeltaxen är spårlöst försvunnen! LasseMajas detektivbyrå blir inkopplad på ett knepigt fall.
    65,00 kr
  74. Hunden
    Hunden
    Beskrivning
    Robert är nio år. Han bor med sin pappa som blir mer och mer deppig efter skilsmässan med Roberts mamma. Till sist bokar pappan en resa över jul till Kanarieöarna för sig själv och Robert. Väl framme förändrar sig saker och ting i ett slag. En frånskild mamma dyker upp tillsammans med sin dotter och tillsammans med dem utforskar Robert och hans pappa ön.Plötsligt en natt hör de ett yl som från en gengångare. Vad i hela världen är det? Jo, en stackars hund som blivit lämnad i en bur utan mat. Ska de fyra våga sig på att rädda den?En varm och humoristisk bok för alla barn och vuxna om en självständig nioåring och en känslig pappa med stora muskler.
    65,00 kr
  75. Hunden som försvann
    Hunden som försvann
    Beskrivning
    I nya serien "Hemliga Fyran" lär vi inte bara känna fyra äventyrslystna vänner (varav en är hunden Prutten) - vi får också följa med dem när de försöker lösa sina gåtor! Hemliga Fyran och hunden som försvann är en lättläst minideckare, perfekt för att fängsla nybörjarläsaren! Bakom bokserien står Cecilia Lidbeck, som skrivit Vilma-böckerna, och illustratören Bettina Johansson.
    60,00 kr
  76. Hunden utan namn
    Hunden utan namn
    Beskrivning
    Deckarkompisarna löser nya spännande djurgåtor!
    Spårhundarna hittar av en slump en liten medtagen labradorvalp. Tiden går och valpen tillfrisknar. Efter hand lyckas de fyra vännerna gräva fram nya ledtrådar. Men det är något mystiskt med den lilla valpen eftersom ingen verkar sakna den ...Den perfekta serien för alla djurälskare!

    50,00 kr
  77. Hurra för Kartongstaden
    Hurra för Kartongstaden
    Beskrivning
    I Kartongstaden händer det alltid något. Farbror Viggo bygger en månraket och Bertil och Julle hjälper till. Faster Tut kan inte följa med på resan eftersom hon ska hänga tvätt. En dag kommer kungen på besök i staden. Och en annan dag beger sig familjen Kartongsson ut på skattjakt i sin ubåt. J
    a, det händer alltid något i Kartongstaden.I Kartongstaden händer det grejer, spännande saker för killar och tjejer. Varje dag ska vara en fest. Då har folket det bäst. Tycker du att detta är kloka ord? Öppna boken och hoppa ombord."... vackra, färgrika bilder dominerar bokens upplägg. Bilderna är pedagogiskt tecknade och är utan tvekan tilldragande för barn ... En spännande bilderbok för små barn som säkerligen hittar i den tillräckligt med olikheter och intressanta idéer för lek."Alan Pejkovic, Bibliotekstjänst (12109553)
    65,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 665

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå