View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 419

per sida
Fallande ordning
  1. Kärlek i våldets huvudstad
    Kärlek i våldets huvudstad
    Beskrivning
    I Honduras sker flest mord i världen, och huvudstaden Tegucigalpa är våldets centrum. Precis här har svenskan Miriam Mondragon beslutat sig för att leva sitt liv och göra skillnad.

    Hon har grundat en avdelning inom människorättsorganisationen ASJ som inriktar sig på att tillsammans med polisen utreda och gripa personer som förgriper sig på barn. Arbetet har varit otroligt framgångsrikt, men det är en farlig miljö att arbeta i och flera av Miriams medarbetare har kidnappats och mördats.

    Trots farorna har Miriam beslutat sig för att stanna. Hon lever med sin man Alexis, som själv är uppvuxen runt en av huvudstadens soptippar. Och han för sin egen kamp för att rädda de av sina syskon som fortfarande går att rädda. Miriam och Alexis har två söner.

    Författaren Berthil Åkerlund har skrivit ett tiotal böcker, bland annat Vattenkriget som handlar om brunnsborraren Leif Zetterlund som anklagas för mordförsök på en minister i Sudan.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  2. Kärleken drev henne - Elna Lenell en svensk martyr i Kina
    Kärleken drev henne - Elna Lenell en svensk martyr i Kina
    Beskrivning
    ”Gud, varför frågar du just mig?! Har du inte andra redskap som duger bättre för den här uppgiften?” Elna Lenell var 23 år gammal när hon förstod att Gud talade till henne om att resa till Kina som missionär. Men det var inte behovet av arbetare som gjorde att hon efter en lång kamp sa ja. Och hade Gud frågat efter hennes duglighet för uppdraget hon definitivt sagt nej. Det som till slut fick henne att kapitulera var kärleken – Guds kärlek till Kinas otaliga miljoner. Den kärleken drev henne. Och den brann i hennes eget hjärta. Elna föddes 1894 i den lilla byn Lenåsen norr om Rättvik.

    Där växte hon upp som det yngsta barnet i en stor familj och i ett hem som var präglat av 1800-talets folkväckelse. Det första världskriget hade just avslutats då kallelsen förde henne till norra Kina, där Svenska Missionen i Kina (nuvarande Evangeliska Östasienmissionen) hade sitt missionsfält.

    I 27 år utförde hon troget den kallelse som var hennes, bland ett folk som genomlevde stora omvälvningar och ofattbara katastrofer. Där, på en av det andra världskrigets fronter, fick hennes livsgärning ett dramatiskt slut.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  3. Kärleken driver ut rädslan
    Kärleken driver ut rädslan
    Beskrivning
    En sann berättelse om förlåtelse och Guds ledning.

    Som liten pojke i Egypten fick broder Nathan bevittna en ofattbar attack mot sin far, en kristen pastor i ett land där majoriteten är muslimer. Efter attacken svor Nathan på att hämnas sin far.

    Som vuxen betjänar Nathan i dag, genom Guds oerhörda handlande, den by där hans far mördades, och otaliga andra städer och byar över hela Egypten och Mellanöstern.

    Kärleken driver ut rädslan är en gripande, sann berättelse om fara, överväldigande vrede och en förlåtelse som övergår allt förstånd. Genom Nathans upplevelser i Egypten, hans älskade hemland, får du en förstahandsskildring av den glädje och de svårigheter som kristna möter i den förföljda kyrkan i Mellanöstern. Och du kommer att förundras över Guds förmåga att ta hand om dem som följer hans kallelse och förändra hjärtan i ett av världens farligaste områden att bekänna Kristus som Herre.

    Om författaren:
    Broder Nathan är en kristen ledare som i dag arbetar i Egypten, där de kristna utgör en liten minoritet och dagligen möter svårigheter och utmaningar. Han har en universitetsexamen som veterinär, men följde Guds kallelse att lämna sitt arbete 1986 för att studera på New Life Bible School på Nya Zeeland. Efter avslutade studier återvände han till Egypten för att inleda sin tjänst. Han och hans fru har tre barn.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  4. Kärleken fann mig : En hinduprästs möte med Jesus
    Kärleken fann mig : En hinduprästs möte med Jesus
    Beskrivning
    Detta är den sanna berättelsen om en framgångsrik hindupräst, vars hela värld ställdes på huvudet när han drabbades av Jesu kärlek.
    Rahil Patel hade allt. Han arbetade internationellt för en av världens mest inflytelserika hinduistiska organisationer och vann gehör hos politiker och företagare och kändisar. På högsta nivå. Han tog sin tro på djupaste allvar. Han var högutbildad och en inspirerande talare, som vann människor för hinduismen på alla kontinenter. Men trots alla framgångar växte ofriden i Rahils hjärta. För att finna den kärleksfulle gud han längtade efter grävde han ännu djupare i de hinduistiska skrifterna och satsade ännu mer på olika meditationsövningar. Men ingenting hjälpte. Inte förrän han oväntat och oplanerat mötte den uppståndne Jesus – och omslöts av den kärlek han alltid anat men aldrig funnit. Sedan dess har Rahil fått uppleva en radikal förnyelse av sitt tankeliv och ett djupt helande av sin inre människa. Men processen har inte varit smärtfri! Man får inte en ny identitet utan att den gamla skalas av, lager för lager.

    Rahil Patel har besökt Sverige tolv gånger. Då som hindupräst med syftet att försöka omvända så många som möjligt till hinduismen. I september besöker han Sverige för första gången som kristen för att vittna om vad Jesus gjort i hans liv.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  5. Kärleken övervinner allt
    Kärleken övervinner allt
    Beskrivning
    Shaadia Firoz växte upp i en muslimsk familj i den ryska delen av Kaukasien, i skuggan av sin alkoholiserade och fruktade pappa. Trots att hon sökte gemenskap med Allah kunde hon inte finna den frid hon längtade efter och trots att hon blev en berömd sångerska kunde inte heller detta fylla hennes tomhet och hon sökte efter kärlek på alldeles fel ställen. Allting förändrades den dag Shaadia mötte Jesus...

    125,00 kr
  6. Kathryn Kuhlman
    Kathryn Kuhlman
    Beskrivning
    Det är det gudomliga, övernaturliga elementet i hennes förkunnelse och hennes metod, som griper hjärtana... Hon har en andlig utrustning som hör till de märkligaste vi har sett i pingstväckelsen.” – Lewi Pethrus Kathryn Kuhlman var en vanlig människa, med en ovanlig tro på Gud. När hon mitt i livet nådde en återvändsgränd överlät hon sig helt åt Gud. Efter det tillfället fick hon uppleva hur Gud verkade genom­ henne­ på ett mäktigt sätt. Miljontals människor berördes av Kathryn Kuhlmans tjänst och skaror upplevde frälsning och helande i hennes möten eller­ framför TV-programmet ”Jag tror på under”. Hon var en omstridd och omdebatterad kvinna – som var både älskad och hatad. I denna biografi skildras hennes­ liv och tjänst och läsaren­ får en större förståelse om vem denna mytomspunna kvinna verkligen var.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  7. Kidnappad av Österns blixt
    Kidnappad av Österns blixt
    Beskrivning
    Pastor Shens historia liknar ingen annans. I den här boken förklarar han hur kristna i Kina fått lida på grund av den ondskefulla sekten Österns blixt. Det är en ära för mig att idag få rekommendera hans bok för läsare runt om i världen. När vi får veta mer om vad han gått igenom ger det en bättre bild av hur den kinesiska underjordiska kyrkan vittnar om sin tro. BRODER YUN - FÖRFATTARE TILL BOKEN "DEN HIMMELSKE MANNEN"

    ”Jag skulle inte uppmuntra någon att söka förföljelse men som kristna bör vi aldrig förneka oss själva privilegiet att resa på lidandets väg. Det är en svår väg – men en härlig.” – Pastor Shen Xiaoming

    Shen Xiaoming är pastor och leder en församlingsrörelse på flera miljoner. Han har grundat en av de största underjordiska kyrkorna i Kina och är därför väl förtrogen med förföljelse från Kinas historiskt fientliga regering. Gång på gång har pastor Shen upplevt svårigheter, sjukdomar och fängelse som svar på hur mäktigt evangeliet sprids på landsbygden i centrala Kina.

    Men den 16 april 2002 togs förföljelsen till en helt ny nivå. Pastor Shen kidnappades av den mordiska sekten Österns blixt efter att ha lockats till en påstådd bibelkonferens. Denna farliga sekt tror att Kristus återvände i form av en kvinnlig kinesisk ledare och använder sig inte allt för sällan av våld, tortyr och indoktrinering för att rekrytera sina medlemmar. Ännu en gång var pastor Shen tvungen att ta ställning mot ondskan.

    Det här är hans historia.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  8. Kina och den yttersta tiden
    Kina och den yttersta tiden
    Beskrivning
    I Kina reser sig en armé I åratal har Kinas befolkningsstorlek, ekonomiska tillväxt och törst efter militär makt stått i centrum för de som studerar bibliska profetior. Många auktoriteter på den yttersta tiden ser ”den röda draken” som en av Israels angripare. I Uppenbarelseboken 16 och 19 kan Johannes omnämnande av arméerna som var iblandade i den sista striden, och som markerar världens undergång, mycket väl vara dagens kinesiska armé. Men en annan sorts armé reser sig samtidigt i Kina och den närmar sig snabbt tvåhundra miljoner människor. Denna armé är för Kristus, inte emot honom. Det är en stor skara kristna från den kinesiska underjordiska huskyrkan som utkämpar en kamp mot härskare och makter och sprider evangeliet på ett aldrig tidigare skådat sätt under intensiv förföljelse. Kina och den yttersta tiden utforskar det överraskande sambandet mellan bibliska profetior och Kinas moderna missionsfenomen. Gud använder sig av den röda draken för att fullfölja sina syften. Det stora missionsuppdraget är oundvikligt och Kristi återkomst är ostoppbar. Den här boken kommer att ge dig en ny syn på det profetiska skeendet i den yttersta tiden.
    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  9. Klosterlasse: Stormfågeln som ville återerövra Norden för katolicismen
    Klosterlasse: Stormfågeln som ville återerövra Norden för katolicismen
    Beskrivning
    Laurentius Norvegus (Laurits Nielsson av Norge, också kallad ”Klosterlasse”) hör till de mest framstående bland de norska lärda under 1500-talet. Han föddes i Tönsberg 1538. Efter skolgång vid Oslo katedralskola och studier i Köpenhamn reste han till Belgien där han skrev in sig vid det katolska universitetet i Louvain. Här konverterade han till den katolska kyrkan. 1564 upptogs han i jesuitorden och 1565 blev han prästvigd. Klosterlasse levde under den tid som kallas för motreformationen och kom att arbeta hela livet för att återinföra katolicismen i Skandinavien. För att genomföra den planen reste han till Sverige 1576, där han utgav sig för att vara luthersk präst och grundade ett jesuitkollegium i hemlighet. Han lyckades hålla sin verkliga identitet dold till 1580, då han avslöjades och förvisades ur landet. Längre fram gjorde han en resa till Danmark, och även en till Norge, för att grunda ett jesuitkollegium. Eftersom katolicismen (och särskilt jesuiterna) var strängt förbjudna i Danmark-Norge måste Klosterlasse vara ytterst försiktig. Troligen reste han i hemlighet, förklädd till handelsresande. Om han avslöjats hade han riskerat dödsstraff. Klosterlasse dog 1622 i Vilnius.

    Oskar Garstein (1924–1996) var verksam under många år som lektor vid flera skolor i Oslo, den sista var Oslo katedralskola (1969–1994). Han blev teologie doktor 1954 och filosofie doktor 1965. Professorstiteln fick han som gästföreläsare vid University of Wisconsin, där han var verksam 1968–1969. Han har skrivit flera verk om katolicismens historia i Norge.

    270,00 kr
  10. Kom bara jag vet att det går!
    Kom bara jag vet att det går!
    Beskrivning
    Boken handlar om Pastor Dennis Lundmark, sångförfattare, musiker skogsarbetare m.m Boken pendlar meddan förtvivlan och upprördhet till skrattfyllda episoder.
    100,00 kr
  11. Kom var mitt ljus : personliga brev och anteckningar
    Kom var mitt ljus : personliga brev och anteckningar
    Beskrivning
    "Kom, var mitt ljus!" Moder Teresa är 36 år när hon hör Jesus säga de orden, och för henne är de en kallelse till Calcuttas slumkvarter och till att tjäna de fattigaste av de fattiga. Det här är Moder Teresas självbiografi, den som hon aldrig skrev och som hon aldrig ens drömde om att skriva. SAGA
    135,00 kr
  12. Kunde någon älska lillebror?
    Kunde någon älska lillebror?
    Beskrivning
    Det här är en spännande berättelse med mycket dramatik. En ovanligt närgången skildring av en människas liv på samhällets botten, som också visar på en möjlighet att komma loss. Dessutom är den helt sann.
    100,00 kr
  13. Kvinnan som red över Himalaya
    Kvinnan som red över Himalaya
    Beskrivning
    ”Vi kom till Leh 15 oktober 1931 och startade vår karavanresa till Jarkend 18 oktober. Nu började besvärligheterna. Det var väl att vi hade packat om våra matlådor så vi hade fullt överallt. Första resdagen kom vi till foten av Khardung, 15 000 fot, omkring 4 500 meter högt. Det var svårt att andas och kallt och blåsigt. Det var min matdag. På morgonen när jag skulle laga frukost hade det fallit snö och vinden ven. Hu då! Men det gick. När vi var färdiga för ridning fanns det inga hästar. De hade sprungit tillbaka till Leh under natten. Långt om länge hade karavanmännen lyckats få rätt på dem så att vi kunde starta. Vi steg nu oupphörligt uppåt och kom slutligen rätt på toppen av passet, 17 600 fot. Här var det fullt av snö. Vi måste stiga av hästarna och vandra nerför. Genast jag kom av hästen satte jag en ordentlig rova i snön. Det var så halt och jag hade mina nya Gilgit-stövlar på mig. Det blev en besvärlig väg neråt. Vi blev så andfådda att vi var tvungna att sätta oss i snön och pusta ut. Flera av oss var alldeles blåa i ansiktet.Hästarna åkte kana utför branterna! En del rullade runt i snön. Det blev en besvärlig färd för oss alla.”
    200,00 kr
  14. Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Kvinnors styrka : vad jag lärt mig av kampen på det sexuella våldets frontlinje
    Beskrivning
    Fredspristagaren Denis Mukwege föddes 1955 i dåvarande Belgiska Kongo. Under uppväxten upplevde han såväl den koloniala rasismen som det ekonomiska och moraliska sammanfallet under den framväxande diktaturen i Demokratiska republiken Kongo. Efter att ha utbildat sig till läkare och specialiserat sig på gynekologi har han med fara för sitt eget liv kommit att bedriva omfattande arbete för kvinnor som utsatts för sexuellt våld i hemlandets decennielånga konflikter. Han anses i dag vara världens ledande expert på behandling av våldtäktsrelaterade skador och hans holistiska arbetsmetoder har inspirerat flera andra initiativ världen över. Han har tilldelats EU-parlamentets Sacharovpris för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Tillsammans med människorättsaktivisten och överlevaren av sexuellt våld Nadia Murad tilldelades han 2018 Nobels fredspris.

    Nu berättar han sin egen och Kongos alla utsatta kvinnors historia.

    Bokens förord är skrivet av krigskorrespondenten Magda Gad, vars möte med doktor Mukwege blev avgörande för hennes karriär.

    300,00 kr
  15. Lära sig att älska
    Lära sig att älska
    Beskrivning
    Hur ser kärlek ut? Kärlek är mat och tröst till en amputerad tioåring som sitter övergiven vid vägkanten. Kärlek är ett nytt tak som monteras åt en äldre kvinna innan regn­perioden. Kärlek är att ge bröd till de hungriga, vatten till de törstiga och frid till de krigs­drabbade Kärlek är mer än ett ideal. Kärlek är en handling. Kärleken har ett ansikte. I ”Lära sig att älska” får du följa Heidi och Rolland Baker och deras team i en vardag som utmärks av en kärlek som går till handling, av mirakler och förvandlade liv. Dessutom vävs klarsynt undervisning in i berättelsen om vad Gud gör i Afrika. Låt dig inspireras och smittas av den passion och brinnande kärlek som kännetecknar paret Bakers liv och tjänst. Heidi och Rolland Baker har grundat Iris Ministries. Tillsammans har de tjänat som missionärer i Indonesien, Hong Kong, och på Londons gator innan de följde Guds kallelse till Moçambique 1995. Församlingar startas, brunnar borras, människor får mat och under och tecken sker.
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  16. Låt mig avlägga räkenskap
    Låt mig avlägga räkenskap
    Beskrivning
    Henrik Roelvink föddes år 1937 i Oirschot, nära Eindhoven i Nederländerna. Barndomen präglades av det Andra världskriget. Hemmet fungerade som en sluss för nedskjutna brittiska flygare. Fadern satt under en period i tyskt fångläger. Författaren skildrar här sin tidiga kallelse till franciskan och präst. Något som hans far principiellt motsatte sig. Detta till trots inledde han filosofiska och teologiska studier, och vi får här en inblick i hur det var att studera till ordensman och katolsk präst under 1950- och 1960-talet. Henrik Roelvink tänkte sig ett liv som missionär i Brasilien, men hamnade i Sverige. I boken beskriver författaren mötet med det svenska samhället, de teologiska studierna i Uppsala och uppbyggandet av församlingen i Linköping. Författaren ledde under flera årtionden det ekumeniska arbetet i Stockholms katolska stift och i boken skildras initierat och utförligt det ekumeniska klimatet i Sverige. Under senare år har Henrik Roelvink medverkat i det så kallade "klosterprojektet" i Kumla, där internerna, under klosterlika förhållanden, får möjlighet att meditera och reflektera över sina liv. Arbetet har varit framgångsrikt. Författaren skriver: "Projektet håller kriminellt belastade personer efter fullbordat straff utanför fängelseväsendet, eftersom de flesta har ändrat sig på djupet av sin person." Henrik Roelvink avslutar boken med orden: "Jag tackar dig, du Ende och Trefaldige, som alltid har varit med mig." Författaren Torgny Lindgren skriver i förordet: "Under Henrik Roelvinks många år i Sverige har mycket hänt. Den svenska statskyrkan har avskaffats och politiserats, frikyrkorna har skrumpnat och i viss mån förenats, ekumeniken har blomstrat och långsamt vissnat, det Andra vatikankonciliet har bidragit till att föra in en ny känsla av frihet i kyrkan. Om detta berättar Roelvink i sina minnen, som därför kommer att utgöra ett väsentligt bidrag till vår kyrkohistoria."
    125,00 kr
  17. Ledd av  Guds hand
    Ledd av Guds hand
    Beskrivning
    Att läsa om hur Herren har lett Sten Nilsson och använt honom över hela världen, hur hans gudslängtan har drivit honom till att ständigt förnyas och gå vidare med Herren är oerhört inspirerande. Guds löften håller! Läs och inspireras av att vara Ledd av Guds hand.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  18. Lev i Petrus : en vandring med Jesus bland oaser i Petrus första brev
    Lev i Petrus : en vandring med Jesus bland oaser i Petrus första brev
    Beskrivning
    "Petrus har skrivit brev till dig. Han vet att du ibland blir både trött och missmodig. Ja, det händer att du gnäller och klagar och "torkar" och "törstar". Du känner dig kanske som en öken. Du har skoskav i själen och sand i sandalerna. Du begriper dig inte på detta krångliga livet och längtar efter liv, friskhet, nytändning och krafttillskott. Men det är inte kört. Petrus har letat rätt på dig och just nu håller du hans brev i din hand. Tag och läs! Ur förordet Bengt Pleijel är präst och var föreståndare på Åh stiftsgård i 26 år, karismatisk förgrundsgestalt, författare av ett flertal bibelkommentarer, vilka är bibelcentrerade, pedagogiska och humoristiska.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  19. Leva livet ut
    Leva livet ut
    Beskrivning
    Ska man efter yrkeslivets slut bara dra upp årorna, luta sig bakåt och passivt driva med tidens ström? Eller kan pensionärslivet vara fyllt av meningsfulla uppgifter och spännande utmaningar?

    Birger Thureson väver ihop sina egna tanketrådar i ämnet med filosofers, författares och teologers reflektioner över livets gåva och livets gång. Han blandar vass samtidsanalys med anekdoter fyllda av humor och värme.

    Thureson har intervjuat en rad personer som berättar om sina seniora erfarenheter av ensamhet, av sorg, av glädje – och om sin väg till ett meningsfullt äldreliv. Amelia Adamo, Berit Carlström, Birgit Eriksson, Gerd Forsberg, Sten-Gunnar Hedin, Anna-Lena Johansson, Anne-Monica Larsson, Ewa Samuelsson, Alf Svensson, Kerstin Åkerman – de har alla givit viktiga bidrag till den här boken.

    Människolivets höstlandskap har sina dimmiga dalar, men bjuder också på färgsprakande höjder. Även genom de sista åren kan livsglädjen porla som en frisk fjällbäck. Om det handlar den här guiden för mogen ungdom.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  20. Levande ord : Glimtar ur Emil Gustafsons författarskap
    Levande ord : Glimtar ur Emil Gustafsons författarskap
    Beskrivning
    Levande ord-glimtar ur Emil Gustafsons författarskap. Samlade av Stig Hällzon.För den som inte är nöjd med en ytlig religiositet är Emil Gustafsons skrifter en guldgruva.
    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  21. Lewis arv
    Lewis arv
    Beskrivning
    I boken Lewis arv finns närvaron av en människa, av en röst, som är märkvärdigt aktuell. Jag tror att Petter Danling har givit många en möjlighet att, inte bara upptäcka Lewi Pethrus, utan också få just inspiration, råd och vägledning!” - Pastor Sten-Gunnar Hedin, f.d. föreståndare för Pingst

    ”Lewi Pethrus har satt ett ordentligt avtryck i Sverige. Han blev för några år sedan utsedd till den femte mest omskrivne och kände svensken under hela 1900-talet, i en av de större Stockholmstidingarna. Detta innebär att han på listan hamnar före namn som exempelvis Olof Palme. Han skrev närmre femtio böcker och startade ett antal stora institutioner, däribland rehabiliteringshem för alkoholmissbrukare, dagstidning och politiskt parti. Han byggde Sveriges största samlingslokal, Europas största frikyrkolokal och ledde en av världens största församlingar, på sin tid. Bland gratulanterna och talarna vid firandet av hans 90-årsdag fanns kungen, statsministern samt ärkebiskopen. […] Målsättningen har varit att forma en bok som till största delen består av Lewis egna texter. Dessa har jag sedan vävt samman med egna kommentarer och reflektioner. Det är kanske inte så många som orkat ta sig igenom hela hans memoarverk i fem band, därför hoppas jag att Lewis arv kan göra denna rika livsresa mer lättillgänglig för fler.”

    - Ur Petter Danlings inledning

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  22. Linné i nytt ljus
    Linné i nytt ljus
    Beskrivning
    Bokens första del innehåller en ny analys av Linnés forskningsbidrag och perspektiv. Därefter presenteras den första fullständiga översättningen av Systema Naturae. I boken finns också ett fotogalleri som levandegör analysen.
    Den bild av Linné som framtonar i boken skiljer sig från den vedertagna "blomsterkungen Linné". Analysen visar att Linné inte främst var botaniker som många tror, utan snarare innovationsekonom. Grundidén bakom hans forskning var att genom innovativa processer förbättra viktiga näringar i landet som jordbruk, skogsbruk och gruvnäring. Därmed kan Linné placeras in bland andra ekonomer som Adam Smith eller Joseph Schumpeter.
    Forskningsprojektets publicering sker med stöd av bland andra Vinnova och Riksbankens Jubileumsfond.

    Ladda ner broschyr (pdf)
    75,00 kr
  23. Livets hjul : En självbiografi i dödens närhet
    Livets hjul : En självbiografi i dödens närhet
    Beskrivning

    Det här är Elisabeth Kübler-Ross sista bok och hennes testamente till världen.

    Efter ett mordbrandsattentat på hennes hem och efter en kraftig hjärnblödning som lett till förlamning av vänstra sidan gör nu dödsdamen sig redo för sin egen död eller för att få avlägga examen som hon själv uttrycker det.

    Från en liten ensam stuga i öknen i Arizona berättar hon om ett stormigt liv i dödens närhet, sammanfattar det hon lärt sig och beskriver det som hon kommit att se som meningen med vårt liv. Hon skriver att hon håller på att lära sig tålamod och underkastelse, något som är mycket svårt för henne och som hon skjutit upp i hela sitt liv.

    För alla dem som läst hennes förra bok, Döden är livsviktig, kompletterar Livets hjul bilden och berättar även om det som inte kom med där. Kübler-Ross berättar om sin uppväxt, om sin fars död och om sin första föreläsning om döden. Hon skriver också om en sexskandal i San Diego som fick omvälvande konsekvenser och om varför hon till slut flyttade från Kalifornien till Virginia.

    I denna bok får vi följa hur hon utvecklar sin lära om döendets fem stadier och dödens fyra stadier, inklusive en smått komisk redogörelse för hur det kändes för henne själv att, som hon ser det, faktiskt själv dö en gång då hennes hjärta krånglade. I ett avslutande kapitel summerar hon vad livet lärt henne och vad hon väntar sig av döden.

    Översättning Göran Grip


    Elisabeth Kübler-Ross (f 1926) är psykiater och världspionjär när det gäller vården av döende. Hennes böcker om döendet har gått ut i miljonupplagor över hela världen. I Sverige har framför allt de båda böckerna Samtal inför döden (1976) och Döden är livsviktig (1991) blivit uppmärksammade. Kübler-Ross har föreläst och lett workshopar om livet, döden och övergången i alla världsdelar.
    75,00 kr
  24. Livsberättelser från S:ta Clara kyrka
    Livsberättelser från S:ta Clara kyrka
    Beskrivning
    S:ta Clara kyrka, bara ett par stenkast från Sergels torg, är kanske­ Sveriges mest centrala kyrka. När prästen Carl-Erik Sahlberg gick till den första veckomässan i kyrkan var tre personer­ där, den yngsta var 80 år. Idag sprudlar kyrkan av liv och har ett socialt arbete­ som varje vecka berör flera hundra personer. I denna lilla bok möter du flera människor som fått vara med om Guds hjälp och ingripande. Läs om tunga missbrukare och hemlösa som blivit fria och funnit ett hem. Läs om människor som sökt efter meningen med livet på olika håll och funnit att Jesus gett gett dem det de alltid sökt efter. Människor möter Gud i Sverige idag, det ger denna bok flera exempel på.
    35,00 kr
  25. Ljusår och mörkrum
    Ljusår och mörkrum
    Beskrivning
    Hakon Långström blev historisk när han i förtid avgick som domprost i Stockholm.
    I sina memoarer skriver han om uppväxten i västkustfromheten och industrins Uddevalla, om tiden som överingenjör i pappersindustrin, om sitt intresse för foto och om spännande resor och personer han mött. Han skriver också om de händelser som ledde till att han i förtid avgick som domprost.
    100,00 kr
  26. Ljusbubblan
    Ljusbubblan
    Beskrivning
    Författaren berättar om sitt möte med gurus, umgjänget med John Lennon och med andra kändisar runt om i världen.
    50,00 kr
  27. Lou Reed : ett liv
    Lou Reed : ett liv
    Beskrivning
    Från inspelningen av ett av de mest kritikerrosade albumen genom tiderna med Velvet Underground & Nico, till tungt drogmissbruk och uppträdande för påven berättelsen om Lou Reed består av höga toppar och djupa dalar.
    Rock n roll var Lou Reeds liv och han är en av rockhistoriens mest legendariska artister. Han har ofta varit kontroversiell, frispråkig och missförstådd, men hans inflytande på populärkulturen kan inte överskattas. Han förändrade förutsättningarna för vad rockmusik kan vara och rörde sig hela tiden framåt. Hans främsta album fick ofta ett dåligt mottagande av sin samtid, men har med tiden kommit att bli omistliga klassiker
    150,00 kr
  28. Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
    Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
    Beskrivning
    De kallas zabaleen: sopfolket. Zabaleen bor i vidsträckta, vidriga ”sopstäder” i utkanten av Kairo, där de livnär sig på att hämta och sortera sopor. De rotar igenom ruttnande mat, använda blöjor och krossat glas på jakt efter sådant som de kan sälja eller återvinna. Hunger, sjukdom och övergrepp tillhör vardagen. Femtio procent av barnen som föds här når aldrig vuxen ålder, och de som gör det kanske aldrig får uppleva hur det är att få en kram, en utbildning eller känna verklig omsorg – såvida de inte får träffa Mama Maggie. Maggie Gobran är kvinnan i vita kläder som tvättar barnens fötter, kallar dem vid namn, ger dem mat och bygger skolor åt dem. Hon tänder ett ljus i deras mörker och berättar deras historia för världen.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  29. Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
    Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
    Beskrivning
    Ett barn försvinner...
    En fostermamma ställs inför ett omöjligt val...
    Ett barns framtid står på spel...

    När Debra Moerke och hennes man Al beslutade sig för att bli fosterföräldrar, kunde de aldrig föreställa sig hur deras liv skulle förändras. Debra blev särskilt fäst vid en liten flicka: fyraåriga Hannah. Hon älskade henne och gjorde allt hon kunde för att få Hannah att känna tillit och trygghet. Men när Hannah återvände till sin biologiska mamma Karen dröjde det inte länge förrän Debras värsta farhågor besannades. Debra var så tyngd av fasa och sorg att hon inte trodde hon klarade mer. Då fick hon ett telefonsamtal från fängelset. Karen, inspärrad på livstid, var gravid och hade en chockerande fråga.

    Mamman, mordet och det otänkbara mötet är en osannolik men sann berättelse om tro, familj och en resa mot till synes otänkbar förlåtelse. Det är en berättelse som testar gränserna för det mänskliga hjärtat och i slutändan ett fängslande vittnesbörd om hur villkorslös kärlek kan förvandla även de mörkaste nätter till hoppfyllda morgnar.

    Sagt om boken
    ”När du börjar läsa den här boken kommer du att gripas av den starka, och i vissa stycken ofattbara berättelsen … När du har läst klart kommer du att bli tagen av Guds mäktiga nåd. Det är en berättelse som bara Gud kan skriva.
    Ruth Graham Utdrag ur boken
    Jag stirrade ett ögonblick på den gula telefonen, nästan rädd att lyfta på luren med tanke på alla dåliga nyheter jag fått på kort tid. Jag kunde inte föreställa mig vem som ringde så här tidigt. Så sprang jag snabbt fram till telefonen innan den väckte alla i huset. ”Hej, detta är Natrona länshäkte”, sa en inspelad röst. ”Ni har ett betalsamtal från en intern. Vill ni betala avgiften svara ja nu. I annat fall lägg bara på luren.
    En intern? Det gick runt i magen, och det for som en stöt genom kroppen. Jag kunde bara tänka på en intern – den jag tänkt på hela natten. Det sprängde i huvudet, och käkarna stelnade. Tror hon verkligen att jag tänker betala samtalet och prata med henne? Är hon galen? Tankarna rusade runt i huvudet när jag tog luren från örat och tänkte lägga på.
    ”Aldrig livet”, viskade jag.
    I samma sekund slog mig en tanke. ”Skulle jag svara om hon ringde till mig?” Jag kände igen rösten: Jesus. Jag stelnade till.
    ”Du är mina händer och fötter och min röst. Är du mitt sändebud eller inte?
    Jag visste att jag måste svara. ”Herre, var med mig. Detta klarar jag inte på egen hand”, viskade jag. Med ögonen vända mot himlen hörde jag mig själv tydligt säga ett ja både till den automatiska telefonsvararen och till Jesus

    150,00 kr
  30. Man kallar mig Mr. Pingst
    Man kallar mig Mr. Pingst
    Beskrivning

    "Man kallar mig Mr. Pingst" är den första boken i en rad med olika kristna klassiker.

    235,00 kr
  31. Mänskligt : vad rör sig i huvudet på en karl?
    Mänskligt : vad rör sig i huvudet på en karl?
    Beskrivning
    Mänskligt- vad rör sig i huvudet på en karl? Om stolthet, rädsla och ambition, om lust och förlust. Tio spännande och oväntade texter om det outgrundliga i att vara man och människa. Författare: Magnus Björkgren, Mats Björklund, Johan Fagerudd, Patrik Frisk, Henrik Huldén (red.), Jonas Jungar, Olav Lönnbäck, Jan-Erik Mansikka, Mikael Svarvar och Kenneth Thelen
    75,00 kr
  32. Martin Lönnebo : biskopen från Storkågeträsk
    Martin Lönnebo : biskopen från Storkågeträsk
    Beskrivning
    Martin Lönnebo biskopen från Storkågeträsk är en biografi av journalisten Thomas Lerner. På sitt karaktäristiska och lågmälda sätt berättar Martin Lönnebo för Lerner om sitt händelserika liv och om vad som format honom och hans gudstro.
    Martin Lönnebo säger själv att han är född med ena benet i medeltiden och det andra i det ”moderna” Sverige. Vem är han egentligen, mannen med den varma, kluriga blicken och de kloka, tröstande orden?

    Han berättar om sitt möte med Gud under en promenad i Uppsala, om ett samtal med Dalai Lama, om kärleken till hustrun Britt-Louise och om när han gick vilse i en stekhet öken. Vi får också läsa om vad äldste sonen Jonas lärt honom – utan att ha ett talat språk.

    Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och upphovsman till Frälsarkransen. Han har lett många gudstjänster och andakter i TV och skrivit ett flertal böcker. Thomas Lerner är reporter på Dagens Nyheter.

    • Köp 3 för 297,50 kr/st
  33. Martin Luther : hans liv, lära och inflytande - 500 år senare
    Martin Luther : hans liv, lära och inflytande - 500 år senare
    Beskrivning
    Den 31 oktober 2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina 95 teser om avlaten på Slottskyrkans port i Wittenberg. Knappt tre år senare var han bannlyst av både påve och kejsare, men hade också gett upphov till en reformation som nu påverkar kyrka och samhälle under 500 år. Vem var denne munk som hade en sådan slagkraft? I Martin Luther – hans liv, lära och inflytande ger Stephen J Nichols både en skildring av de viktiga händelser som alla borde känna till från Luthers liv och en inspirerande beskrivning av hans teologi och social-etik. Dessutom beskrivs hur mycket av det vi i dag tar för givet i kyrkans liv beror på just Martin Luther. Stephen J Nichols är doktor i kyrkohistoria, rektor vid Reformation Bible College i Kalifornien och författare till ett stort antal böcker, däribland flera historiska biografier. ”En utmärkt lättillgänglig och samtidigt mycket informativ bok om Martin Luther. Rekommenderas varmt!” Tomas Nygren, lektor och forskare med inriktning på luthersk teologi, ”En gedigen teologisk översikt och ett färgstarkt porträtt.” Markus Hector, teolog och redaktör
    "Vid studiet av vår västerländska historia framträder några personer i särskilt skimmer. En av dessa är Martin Luther. I denna bok får vi en till Luther och reformationen mycket positivt hållen, bred och intresseväckande introduktion, som omfattar viktiga händelser i Luthers liv, centrala uppfattningar i hans åskådning och inblickar i hans liv som reformatorisk kyrkoman. Vidare har lutherskt tänkande lagt en omistlig grund för utvecklingen av de nordiska välfärdsstaterna. Sammantaget finns det därför såväl person- och allmänhistoriska som teologiska och ideologiska skäl att läsa denna bok." Kjell O Lejon högskolerektor vid JTH, professor religionsvetenskap Linköpings universitet
    125,00 kr
  34. Martin Scorsese : retrospektivt
    Martin Scorsese : retrospektivt
    Beskrivning
    Sedan genombrottet som ung, het regissör i början av 70-talet har Martin Scorsese kommit att bli ett av de mest respekterade namnen i filmbranschen, med en meritlista som förärat honom en plats bland filmhistoriens största filmskapare. Scorseses professionella genombrott kom 1973 med Mean Streets, och med Taxi Dr i ve r från 1976 uppnådde han stjärnstatus som regissör. Sedan dess har han levererat en lång rad filmer som älskats av såväl kritiker som publik. Martin Scorsese Retrospektivt är en rikt illustrerad hyllning till hans 50-åriga karriär som filmskapare och sträcker sig från hans första film Whats a Nice Girl Like You Doing in a Place Like This? från 1963 till 2013 års hyllade The Wolf of Wall Street
    250,00 kr
  35. Maskrosbarnet Albin : en berättelse om barn som far illa
    Maskrosbarnet Albin : en berättelse om barn som far illa
    Beskrivning
    Albin och Lillan bor med sin mamma som ärdrogberoende. Pappa sitter i fängelse men den brådmogne pojken tar hand om sin familj fast han bara är åtta år. Det svåraste är då Evert kommer med de grå och alla flaskor. Då blir det bråkigt och barnen gömmer sig därför i garderoben. Med en filt över sig kan de låtsas att de är någon annanstans. De drömmer om att bli en riktig familj och att deraspappa ska komma hem till dem. Då ska allt bli braför han kan laga mat och göra roliga saker. Precis som Brazars pappa.
    100,00 kr
  36. Mathewa
    Mathewa
    Beskrivning
    Mathewa växer upp som ung muslimsk flicka i Benin, Västafrika. Hon måste fly från byn. Hon kan inte gå med på det bröllop där hon tvingas gifta sig med en okänd man. Men när hon flyr måste hon lämna hela sin barndom bakom sig.Hon hör talas om Centret och hör dem berätta om det kristna budskapet. Skulle hon vara välkommen till en kyrka? Kan hon lita på att hennes nyfunna vänner kan hjälpa henna?

    Romanen gestaltar många flickors öden.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  37. Mellan himlen och livet här
    Mellan himlen och livet här
    Beskrivning
    Vi älskade Steven Curtis Chapmans djupt personliga bok. Varje berättelse och livserfarenhet han delar bär vittnesbörd om hur ’en underbar berättelse växer fram’, en berättelse som uppenbarar Guds plan för honom.

    - PASTOR RICK OCH KAY WARREN Under årtionden har Steven Curtis Chapmans musik och budskap förmedlat hopp och inspiration till miljontals människor. Här delar Steven, för första gången, de erfarenheter som format honom, hans tro, hans familj och hans musik under ett liv som rymt otroliga höjder och djupa dalar som skakat tron. Ända sedan barndomen har musiken varit både en tillflykt och en befrielse för Steven. Med humor och ödmjukhet låter han oss blicka in backstage på den första tidens turnéliv och den hisnande resan upp till hitlistornas topplaceringar.

    Upptäck berättelserna bakom några av hans mest älskade sånger. Vandra med honom och hans fru, Mary Beth, när de navigerar sig fram genom äktenskapets och familjelivets glädje och prövningar. Heja på honom när han återvänder till scenen efter att ha tvivlat på att han någonsin skulle kunna sjunga igen. Och SE Gud i efterdyningarna av den tragiska dödsolyckan då de förlorade sin femåriga dotter Maria. Med skärpa och hjärtskärande ärlighet, men alltid med ett hopp, presenterar Steven inga sockrade lösningar på livets svåraste frågor. Men i sin brustenhet fortsätter han förtrösta på att Gud en gång ska fixa det som är omöjligt att fixa i spannet mellan himlen och livet här.

    ”Min förlossare är trofast och sann”, sjunger Steven i en av hans mest älskade sånger. Det är också ett genomgående tema i hans liv. Efter att ha läst hans självbiografi kommer du att stämma in i sången och tacka Gud för hans trofasthet.

    125,00 kr
  38. Memoarer : de första stegen
    Memoarer : de första stegen
    Beskrivning
    Detta är första delen av Ulf Ekmans självbiografi där han skriver om sin barn- och tonårstid i Göteborg, studietiden och präståren i Uppsala och om de händelser som leder fram till starten av Livets Ord.

    I en turbulent tid under 1960-talet, präglad av den nya popkulturen, de politiska vänstervindarna och en stark sekularisering, konfronteras Ulf med den kristna tron på ett för honom överraskande och livsförvandlande sätt. Det är en brottningskamp där fördomar rasar och en radikal omvärdering sker.

    Boken behandlar också ett antal influenser och erfarenheter som under studietiden formar den unge Uppsalastudenten inför det oväntade livsval och de uppgifter som skulle komma.
    200,00 kr
  39. Memoarer : i medvind och motvind 1983-1994
    Memoarer : i medvind och motvind 1983-1994
    Beskrivning
    I denna andra del av sin självbiografi tar Ulf Ekman som utgångspunkt Livets Ords start i början av 1980-talet. Han tar oss med genom en tid av förföljelse och förtal, men också en tid där en mängd goda initiativ tas och stark expansion sker.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
    • Köp 25 för 212,00 kr/st
  40. Mer än livet
    Mer än livet
    Beskrivning
    Jag heter Jonathan. Jag har en otrolig familj, en fantastisk fru och fina vänner. Jag har en svårforcerad optimistisk grundinställning, ett smittande skratt och en tro på en god Gud. Jag har också en obotlig elakartad hjärntumör. Detta är min historia.

    ”Hjärntumören har likt en katalysator tvingat mig att reflektera kring frågor om tro, Guds godhet, helande och om min egen död.

    ”… oavsett vad som händer så vet jag att om jag lever så lever jag för Gud och om jag dör så dör jag också för Gud. Jag vet också att evighetens mysterium väntar. En vetskap och tröst att vila i. Något som är mer än livet.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  41. Min far - trädens skapare
    Min far - trädens skapare
    Beskrivning
    Året var 1994 och Eric Irivuzumugabe klättrade upp i ett cypressträd och blev kvar där under femton dagar med bara lite mat och vatten. Eric är en överlevare från folkmordet i Rwanda som skördade över en miljon dödsoffer.
    125,00 kr
  42. Min glimt av evigheten
    Min glimt av evigheten
    Beskrivning
    Upplev himlens skönhet och hopp!

    När Betty Malz var 27 år gammal dödsförklarades hon och sjukhuspersonalen drog ett lakan över hennes huvud.

    Tjugoåtta minuter senare återvände hon till sin kropp - till sin sörjande familjs stora förvåning och sjukhuspersonalens häpnad.

    Detta är hennes fantastiska redogörelse av vad hon såg, kände och hörde på den andra sidan av den åtskiljande väggen vi kallar döden.

    Det är ett sant vittnesbörd som berör som handlar om hur Gud förändrade en ung mamma som först fick dö för att lära sig att leva

    100,00 kr
  43. Min Jesus lever
    Min Jesus lever
    Beskrivning
    Bill och Gloria Gaither har skrivit mer än 700 sånger. Deras sånger har spelats in och framförts av en rad kända artister, allt ifrån Elvis Presley till Michael W. Smith och The Isaacs.
    De har vunnit en rad utmärkelser, både Grammy och Dove Awards. År 2000 fick de den hedersamma titeln "Songwriters of the Century (Århundradets sångförfattare) av American Society of Composers and Publishers (ASCAP).

    I Sverige är flera av deras sånger både översatta och ofta sjungna, många känner igen klassiker som; "Min Jesus lever", "Han fann mig" och "Konungen kommer".

    Gloria Gaither berättar om livet, tankegångarna och de reflektioner som ligger till grund för drygt sjuttio av deras sånger. Varje sång har sin unika, personliga historia. Sångtexterna finns med i sin helhet på engelska, men är även översatta till svenska så nära originalet som möjligt. I boken Min Jesus lever får vi bekanta oss med det enkla vardagslivet hos den kristna musikens mest erkända låtskrivarpar. Sammantaget utgör boken en minibiografi om Bill och Gloria Gaithers musikaliska karriär. Men framförallt är det vackra, jordnära och inspirerande berättelser om tron på Jesus och vardagslivet tillsammans med Gud.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  44. Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Min tid är nu : svek, missbruk och himmelska höjder
    Beskrivning
    Rasmus Troedsson, folkkär skådespelare som fick sitt stora genombrott efter han fyllt femtio! De allra flesta av oss vet vem hovmästare Bellan Roos i SVTs episka serie Vår tid är nu är.

    Rasmus livsresa är en bokstavlig askungesaga från barnhem till stora gods. Ett liv kantat av tragedier och djupaste smärta en resa från mörker till ljus. Rasmus delar generöst med sig av sina många liv, allt från svek och missbruk till himmelska höjder. Framför allt är det en berättelse om livsmod och hopp, som tar vid där hans uppskattade Sommarprat i P1 häromåret slutade.

    Rasmus Troedsson, uppskattad journalist och föreläsare presenterar sin självbiografi, skriven tillsammans med journalisten Elin Liljero Eriksson.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  45. Min tid i himlen : en fruktansvärd bilolycka, ett mirakulöst helande, ett besök i himlen
    Min tid i himlen : en fruktansvärd bilolycka, ett mirakulöst helande, ett besök i himlen
    Beskrivning
    En fruktansvärd olyckaEtt mirakulöst helande Ett besök i himlen
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  46. Mirakler
    Mirakler
    Beskrivning
    Denna inspirerande bok presenterar 66 beskrivningar av Guds övernaturliga ingripanden i människors liv. Vissa berättelser är dramatiska, andra handlar om mirakler i vardagen – men gemensamt för alla skildringar är att Gud griper in och förändrar situationer som ibland är helt hopplösa. Dessa vittnesbörd pekar klart och tydligt på Guds makt att hela, hans förmåga att stilla stormar, gripa in i människors liv, sända sina änglar till vår hjälp och använda sin kraft för att dra oss närmare honom. Du kommer att få se att Gud inte bara kan göra det omöjliga möjligt, utan att han också kan göra det obetydliga betydelsefullt. Om du någonsin tvivlat på hans villighet och förmåga att göra mirakler i vår tid, då är det dags att sluta med det. Läs den här boken och bli övertygad om att Gud gör under idag – för vanliga människor som du!
    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  47. Mirakler från himlen
    Mirakler från himlen
    Beskrivning
    Om en liten flickas besök hos Jesus och mirakulösa helande

    Annabel Beam tillbringade största delen av barndomen med att åka in och ut från sjukhuset med en sällsynt och obotlig matsmältningssjukdom som hindrade henne från att leva ett normalt och friskt liv. En solig dag, när hon mådde så pass bra att hon kunde vara utomhus och leka med sina systrar, föll hon nio meter rakt ner i ett gammalt ihåligt träd – med huvudet före.

    Osannolikt överlevde hon utan en skråma. Under tiden hon låg medvetslös inuti trädet och räddningsarbetare febrilt jobbade för att få ut henne ur trädet upplevde Annabel himlen. Efter att hon fått lämna sjukhuset trotsade hon läkar­vetenskapen då hon oförklarligt blivit frisk från sina kroniska­ sjukdomar.

    Mirakler från himlen är ett storartat familjedrama och en upplyftande och hoppfyll levnadsbeskrivning som kommer att förändra hur vi ser på världen runt omkring oss. Mirakler från himlen har blivit film med skådespelare som Jennifer Garner och Queen Latifah

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  48. Miraklernas natt
    Miraklernas natt
    Beskrivning
    Kina, sent 1970-tal. Ur askan efter den grymma kinesiska kulturrevolutionen reser sig en snabbt växande underjordisk kyrka i det kommunistiska jättelandet. Antalet nya kristna ökar lavinartat för varje dag och behovet av biblar är enormt. En miljon biblar önskas av de kinesiska kristna ledarna och ett team av vanliga män och kvinnor svarar med en stark tro på en ovanlig, mirakelgörande Gud. Planen är att använda sig av en bogserbåt och en specialbyggd pråm för att leverera en miljon kinesiska biblar – 232 ton böcker.

    Under stort hemlighetsmakeri lyckas teamet på tjugo personer leverera biblarna under en natt till tusentals kristna kineser väntande på en strand i södra Kina. Här berättas historien från insidan om de många mirakler som gjorde den spektakulära leveransen möjlig.

    Historien om Operation Pärlan kommer att få dig att förstå hur och varför den stora kinesiska väckelsen fick näring av en miljon insmugglade biblar.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  49. Miraklet på voodooberget
    Miraklet på voodooberget
    Beskrivning
    ”Gud fick väcka mig mitt i natten under flera månader för att jag skulle förstå att jag var den han kallade att lämna mitt bekväma amerikanska liv och flytta till Haiti.” – MEGAN BOUDREAUX ”Tam, tam, tam. Jag lyssnade. Tam, tam, tam. Voodootrummor. Mina öron vibrerade med ljudet och hjärtat började slå i takt med rytmen i mitt bröst. Jag föste undan myggnätet och steg upp för att låsa min badrumsdörr. Sedan sträckte jag mig efter min bibel och min lilla ficklampa. Jag började be för min säng, ja, jag började be för allt och försökte lugna mitt bultande hjärta medan min första dag som bosatt­ i Gressier, Haiti, gick till ända.

    Miraklet på Voodooberget är den inspirerande livsberättelsen om en framgångsrik och driftig tjugofyraårig kvinna som lämnade sitt jobb, sålde allt och flyttade till Haiti ensam – utan att ha någon klar handlingsplan, bara ett tilltal från Gud. Megan Boudreaux hade besökt Haiti under några biståndsresor, och för varje resa växte hennes känsla att någon måste ta itu med förödelsen – speciellt som den slog hårt mot barnen. Många av dem hölls som hushållsslavar på den utfattiga och jordbävningsdrabbade karibiska ön. Tre år senare – på det tidigare sätet för voodoodyrkan i Gressier – har nu den ideella organisationen Respire Haiti sin hemvist på ett stort markområde uppe på berget Bellevue Mountains topp. Många kommer fortfarande dit för att förrätta djuroffer, men Megan och hennes nära tvåhundra medarbetare håller på att förvandla området genom att de ger barnen skolgång, serverar mat och möter samhällets behov.

    125,00 kr
  50. Mitt himla liv
    Mitt himla liv
    Beskrivning

    Olle Carlsson är paradoxernas man. Han är väckelsepredikanten med särskilt hjärta för ateister - bara de bejakar sin andlighet.  Han är hemmasonen från Hudiksvall som kastat sig ut i världen. Under frigörelsens sjuttiotal drog han skaror av jämnåriga till sitt kafé i pingstkyrkans källare i Stockholm. Och han är pappa till sex barn, som stått ut med honom, fast bara nästan, under de perioder han drack litervis med vin och sprit varje dag.

    Olle Carlsson har varit präst i nära 30 år. År 1997 initierade han Allhelgonamässan, som nu är Sveriges mest välbesökta mässa. Idag är han nyutnämnd kyrkoherde i Katarina församling. I sin nya bok Ett himla liv berättar han öppet och uppriktigt om den långa vägen från missbruk till personlig tro.     

    135,00 kr
  51. Mitt hjärta tog vägen om Jerusalem : en historia om kärlek, sorg & mod
    Mitt hjärta tog vägen om Jerusalem : en historia om kärlek, sorg & mod
    Beskrivning
    En biografi; en livshistoria som är mer än så. Hennes liv har varit en inspirationskälla för intellektuella, tvivlare, Jerusalemfarare; en gråtoek att sitta under; en blandning av styrka och svaghet. Hon beskriver sitt liv som ett märkligt liv. Och ett svårt liv. Hon vågar se det vackra i det. Den har värme, muntlig direkthet, humor, självironi, och äkthet. Det är en brinnande och hoppfull bok från en levande hjärta. Den känns som ett långt personligt brev.
    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  52. Mitt liv med Jesus
    Mitt liv med Jesus
    Beskrivning
    Självbiografi om Börje Claésson. Vi får följa honom från barndomen i Småland till chefsarbete på IKEA och tiden som föetagsledare i Norrland.Vid 65 års ålder blev han tillfrågad om att ta över Kanal 10. Idag leder han arbetet på tre tv-stationer, två radiostationer, en tidning och ett förlag - allt för att sprida budskapet om Jesus via media.

    I boken berättar han för journalisten Eva Ruderstam om visionen, kampen och glädjen.

    150,00 kr
  53. Mitt liv som Målle 5-CD & 2-DVD + Bok
    Mitt liv som Målle 5-CD & 2-DVD + Bok
    Beskrivning
    Artisten och evangelisten Målle Lindberg berör och upprör. I mer än 60 år har han varit ett ämne för pressen och den religiösa världen. Han var Maranata-evangelisten som förenade Gud med showbusiness. I "Mitt liv som Målle" berättar han om sitt liv, sina framgångar och sina misslyckanden. Och om sin väg till Gud.

    Den kompletta Målle-samlingen! Innehåller 5 CD, 2 DVD samt en 60 sidig bok. 3-CD med låtar ifrån "Mitt Liv Som Målle" blandat ifrån 50 till 2000 talet. CD "Målle i Hollywood" CD "Målles Jul" DVD "Pajas Eller Profet" DVD "Målle i Hollywood", samt "Målle fyller 80 år" En 60 sidig bok om "Mitt Liv Som Målle"

    • Köp 3 för 63,75 kr/st
  54. Mitt liv som mongol, kines och svensk
    Mitt liv som mongol, kines och svensk
    Beskrivning
    Läs den gripande missionärsskildringen som också bjuder på många lärdomar och fantastiska inblickar i den kinesiska och mongoliska kulturen. Med foton i svartvitt.
    75,00 kr
  55. Mitt livs mirakler
    Mitt livs mirakler
    Beskrivning
    När Maria gick från gudstjänsten där hon fått förbön hörde hon gruset knastra under sina fötter. Det ljudet hade hon inte hört på flera år, och hon älskade det. Den natten hörde hon Peter snarka vid sin sida, och det var som himmelsk musik.

    Marias starkt nedsatta hörsel skulle snart landa i total dövhet, enligt läkarna. Men den 21 augusti 2016 gjorde Gud ett under. Hon fick hörseln tillbaka. Plötsligt, i ett svindlande underbart ögonblick. Det var en chock, för henne och för omgivningen. En glädjechock. Men det var inte första gången Maria var med om ett mirakel. Tidigare hade en krånglande rygg gjort henne till sjukpensionär. Efter sju år med svåra smärtor blev hon helad, till sin och Försäkringskassans stora glädje.

    Marias bok är en mycket personlig och öppenhjärtig berättelse om kampen med nästan outhärdlig smärta, om känslan av utanförskap när hörseln sviktar, om bävande tro, och om en gränslös glädje över Guds kärlek. Gud är med även när allt ser hopplöst ut. Hans barmhärtighet bär också när undret uteblir. Det är Marias erfarenhet. Liksom att mirakler sker också i vår tid, precis som när Jesus gick omkring här på jorden. Maria Johansson är gift med Peter och tillsammans har de sex barn. De är bosatta utanför Flen. Birge­r­ Thureson, som har skrivit ner Maria Johanssons berättelse, är författare och före­läsare

    125,00 kr
  56. Mobbad... men änglar finns
    Mobbad... men änglar finns
    Beskrivning
    Boken handlar om hur det är att vara mobbad och vilka socialt handikappande skador det kan ge. Men den handlar också om min utveckling under och efter de svåra skolåren från en hånad nolla till en respekterad yrkesman.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  57. Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Mod att resa sig : en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
    Beskrivning
    Elise Lindqvist kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan och har av påven Franciskus omnämnts som Sveriges Moder Teresa, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan.

    Elise utsattes för övergrepp som barn och såldes till prostitution som tonåring. Efter en stor och livsförvandlande vändning, där hon fann hon en tro och styrkan att resa sig, har hon arbetat i över 25 år med praktiska hjälpinsatser till utsatta kvinnor.

    Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på mänskliga rättigheter, och hon företräder socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet.

    Elise och Ruth har haft ett nära samarbete under många år för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor samt för att ge hopp till utsatta människor. Vi får följa med bakom kulisserna i arbetet och får möta flera av de utsatta människor som fått hjälp och mod att resa sig ur livets svåraste situationer. Hur gör man för att orka resa sig igen när livet är mörkt och tungt? Finns det nycklar till inre styrka och mod?

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  58. Mörkret gav vika
    Mörkret gav vika
    Beskrivning
    Under några dagar, mitt i en aktiv tillvaro med föreläsningar, rådgivningssamtal, familjeliv och idrottsintresse, insjuknar jag i en svår depression, tillsammans med djup ångest. En sjukdom, som under en tioårsperiod förändrar mitt liv, hotade att smula sönder både min integritet och min personlighet.

    Psykisk ohälsa möts inte sällan av fördomar och okunskap, och inom kristna sammanhang kan många även uppleva känslor av skuld, skam och utanförskap. Men psykisk sjukdom är varken en moralisk defekt eller ett omoraliskt tillstånd. Det fungerar inte heller att ”rycka upp sig”, när man drabbas av depression och ångest.

    Boken blir därför en källa till tröst och hopp genom att jag berättar hur jag hade det under min sjukdomstid, vad som hände och hur jag idag har varit frisk i flera år. Mitt budskap är: Det är aldrig kört!

    Christer Olsson är legitimerad psykolog, diplomerad kristen psykoterapeut vid S:t Lukas och författare. Han är gift med Ami, de har två pojkar och flera barnbarn.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  59. Mot alla odds
    Mot alla odds
    Beskrivning
    Mot alla odds är en känslomässig berg- och dalbana, en livsresa som visar på att det finns hopp . var man än befinner sig.
    65,00 kr
  60. Möten med Eva Spångberg
    Möten med Eva Spångberg
    Beskrivning
    Över 40 medverkande delar med sig av sina möten med Eva Spångberg. I boken medverkar bland annat Martin Lönnebo, Anders Wejryd och Jan-Olof Johansson.

    Eva Spångberg lämnade jordelivet 2011, men hennes konstverk och framförallt minnena av denna enastående kvinna kommer att leva vidare under en lång tid framöver. Eva lämnade ingen människa oberörd. I den här boken berättar några av de människor som kom i kontakt med Eva om sina möten med henne.

    ”Ingen var så levande som hon. Ingen fick oss att tystna i kontrollrummet som hon. Hon var äldst. Till synes minst. Och bäst.” – Johannes Söderberg, Producent Sveriges Television

    ”Han är din”, sa du bestämt med en röst som äldre damer kan ha då man inte säger emot. Och jag tittade närmare på den, för nu hade du tänt sänglampan, och på baksidan stod det: Han som bar världens tyngsta kors – han bär ditt biskopskors också.”
    – Jan-Olof Johansson, Biskop i Växjö stift

    ”Får man gråta på jobbet? Jag har gjort det en enda gång. Det var när jag första gången hörde Eva Spångberg tala.”
    – Yvonne Teiffel, Journalist Jönköpings-Posten

    150,00 kr
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  61. Möten med mästare
    Möten med mästare
    Beskrivning
    Franz Mohr samtalar med Beat Rink omkring sina möten med några erkända musiker.
    50,00 kr
  62. Motstånd och förlåtelse : text från en film av Michel Farin ; med Maïti Girtanner
    Motstånd och förlåtelse : text från en film av Michel Farin ; med Maïti Girtanner
    Beskrivning
    Cirka 40 år efter krigsslutet ringer telefonen hos Maiti – det är Leo, läkaren som torterade henne i fångenskapen. Han är döende i cancer och ber om att få träffa henne. Deras möte blir avgörande för Leo – han får erfara att förlåtelsen är möjlig och får kraft att göra upp med sitt förflutna.
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  63. Nåd i Las Vegas
    Nåd i Las Vegas
    Beskrivning
    Obegränsad nåd är det du får av en kärleksfull Gud när alla religiösa typer har gått hem och det lilla hopp du hade på din egen förmåga precis exploderat mitt framför ögonen på dig. Vad kommer du först att tänka på när du tänker på Las Vegas? Kanske glitter och glamour? Eller pokerspel och dansare? Och varför inte? Staden som går under namnet Syndens Stad är en amerikansk ikon – ett "allt-är-okej-skrin" som ger underhållning, pengar, sex och ytterligare ett kast med tärningen. Troligtvis tänker du inte på Guds nåd, när du tänker på Las Vegas. Det gjorde inte heller Jud Wilhite när han fick uppdraget att vara pastor i stans största församling. Men människorna han senare mött har förändrat hans syn. Idag står Las Vegas för något helt annorlunda och förvånande för Jud. För honom är det inte längre Syndens Stad – utan Nådens Stad. Tillsammans med den erfarne journalisten Bill Taaffe, tar Jud oss med bakom neonskyltarna och nattlivet till en annan del av Vegas – där människor som brutits ner av ensamhet, droger och hopplöshet finner hopp och frihet i en vital troende gemenskap. "Nåd i Las Vegas" visar vad som händer när vanliga människor vågar vara ärliga med sig själva och med Gud. I denna bok får du bland annat läsa om personer som tjänar grova pengar i spelvärlden. Du får möta sensuella dansare, en flygande Elvis, en Idol-deltagare och en polis som berörde hela stan. Var och en av dem mötte "obegränsad nåd" som Jud kallar det. "Nåd i Las Vegas" skildrar dessa människor som satsat allt på en stor idé: att Guds nåd är vidare, djupare och högre än deras misslyckanden. "Jud Wilhite håller inget tillbaka när han beskriver den livsförvandlande kraften i Guds förlåtelse som människor möter på Las Vegas gator. Där trasiga människor finns, där finns också Guds nåd ..."
    75,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  64. Nåden blommar i nödens kaos
    Nåden blommar i nödens kaos
    Beskrivning
    Genom sina intensiva, gripande dikter och självutlämnande prosastycken berättar Katta Carlsson om sin slingriga livsväg, från missbruk och misär till en trygg tro och ett starkt engagemang för andra.

    Hon har deltagit i ett flertal SM i Poetry Slam, och trots sin spröda kropp ger hon ett oförglömligt starkt intryck för dem som har hört henne läsa sina egna dikter.

    "Boken är djupt berörande men samtidigt väldigt nära och utlämnande."
    Ur baksidestexten

    Vad är egentligen poesi? Vad är egentligen poesi? Vad får orden att bli något som berör när du hör? Något som får känslorna att vibrera Får dig att fundera Väcker längtan att förändra Kan ord verkligen få något att hända? Om jag kunde skriva så skulle det då kunna bli poesi? Bli ord med Guds kärlek i? Ord som kan sätta dig fri Är det i så fall poesi?

    140,00 kr
  65. Någon besökte min själ : Dostojevskijs andliga resa
    Någon besökte min själ : Dostojevskijs andliga resa
    Beskrivning
    Dostojevskijs andliga resa I den här boken ger Jan Erixon sitt mycket personliga bidrag till den flora av studier, avhandlingar och böcker som kommit ut om den ryske författaren Fjodor Dostojevskij. Utan akademisk ambition, men med en imponerande kunskap och ett stort intresse, lotsar han läsarengenom Dostojevskijs författarskap på jakt efter det diktaren själv kallade "gudsidén".Genom att teckna ett biografiskt porträtt av Dostojevskij och i hans texter spåra några av de grundläggande idéerna om människan och hennes förhållande till Gud, blir detta inte bara en bok om "gudsidén" hos Dostojevskij. Den handlar också om vad som händer bärarna av denna idé då de möter människor som är bärare av andra idéer.
    115,00 kr
  66. Napalmflickan : en berättelse om krig, förlåtelse och hopp
    Napalmflickan : en berättelse om krig, förlåtelse och hopp
    Beskrivning
    Napalmflickan är en stark berättelse om kamp och försoning. I centrum står flickan på en av världens mest berömda bilder; bilden från napalmattacken under Vietnamkriget. Dagen 1972 då napalmbomberna fälldes över byn Tran Bang i Sydvietnam skulle förändra 9-åriga Kim Phucs liv för alltid.

    Svårt bränd lämnas hon att dö i ett bårhus på ett av sjukhusen i Saigon men överlever mot alla odds. Men vägen tillbaka blir lång. De kommande åren präglas av ständig smärta och plågsamma operationer av hennes svåra brännskador. Men ärren sitter inte bara på hennes kropp. Napalmbomben raserar också allt som tidigare utgjort hennes trygga tillvaro: hennes hem, hemlandets frihet och den egna glädjen och tillförsikten. Snart börjar hon också flitigt utnyttjas av landets kommunistiska regim i propagandasyfte. Men när hon ser att de ständiga intervjuerna hon tvingas delta i under hennes ungdom helt omintetgör hennes studier blir hon med tiden så svårt deprimerad att hon överväger att ta sitt liv. Hennes kropp har överlevt elden. Hur ska hon nu finna läkedom för smärtan i sitt inre?

    Napalmflickan är en berättelse om ohygglig fasa och stor smärta men också en överraskande och svindlande hoppfull skildring om att finna ny livsmening också när tillvaron slagits sönder helt och hållet.

    Kim Phuc reser idag runt hela världen och talar om vikten av fred, förlåtelse och försoning. Hon har genom åren fått en rad utmärkelser för sitt stora engagemang och är sedan många år också goodwillambassadör för Unesco. Hon bor tillsammans med sin man i Toronto och de har två vuxna söner

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  67. Napalmflickan och en annan historia : ett århundrade av tillväxt under motstånd för Vietnams kristna
    Napalmflickan och en annan historia : ett århundrade av tillväxt under motstånd för Vietnams kristna
    Beskrivning
    Napalmflickan, "flickan i bilden" känner de flesta svenska till. Hon kunde förlåta för det hon drabbats av och blev senare kristen. Boken berättar om hur hon och andra kristna i Vietnam under de senaste 100 åren drabbats av förföljelse och motstånd, men kyrkor och kristna grupper har vuxit upp lika snabbt som bambu.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  68. När larmet tystnar hörs tonen
    När larmet tystnar hörs tonen
    Beskrivning
    Författaren skriver personligt om några år av sitt liv som har präglats av föräldraskap, ledarskap i Equmeniakyrkan och om kampen för ett av hennes tre barn, ett barn med dubbla neuropsykiatriska diagnoser.

    Boken är en fristående uppföljare till hennes senaste bok När livet stramas åt skärps blicken. ”Jag skriver om livet och vad det rymmer i det nära perspektivet, som kärlek, vänskap, ensamhet och ångest. Jag skriver om tiden, ljuset och tron på att det finns fler dimensioner i tillvaron att upptäcka
    Sofia Camnerin om boken

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  69. När livet stannar : en berättelse om att överleva
    När livet stannar : en berättelse om att överleva
    Beskrivning

    Jag vet nu att man inte dör av sorg, skrev Malin Sävstam i sin dagbok nästan ett år efter flodvågskatastrofen, då hon förlorade två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner. Då hade hon gått igenom en tid när hon kände det som ett straff att hon själv hade överlevt. Nu har hon skrivit en oerhört gripande bok om vägen tillbaka till viljan att leva.Där finns oändlig smärta och kaos, men också spirande hopp och okuvlig livskraft.En lång rad privata och professionella vänner har stöttat Malin och sonen Axel under de svarta åren efter katastrofen. Boken om dem kan i sin tur vara till hjälp för människor som drabbas av stor sorg.












    100,00 kr
  70. När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
    När Sovjets murar plötsligt föll : personliga berättelser från Livets Ords missionärer
    Beskrivning
    När Sovjets murar plötsligt föll öppnades en historisk väg för evangeliet!

    Sovjetunionens öppnande på slutet på 1980-talet och dess upplösning 1991 var en av den moderna historiens verkligt stora händelser. Också i missionshistoriskt hänseende var detta något oerhört betydelsefullt.

    När Sovjets murar plötligt föll låter oss färdas tillbaka till det tidiga nittiotalet och slå följe med några av de skandinaviska män och kvinnor som var villiga att gå in i den unika dörr som öppnades. Deras beslut kom att definiera dem som människor och fick betyda oerhört mycket för de människor de nådde med evangelium.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  71. När tillvaron brister : om tro & hopp som bär
    När tillvaron brister : om tro & hopp som bär
    Beskrivning
    Den 19 oktober 2011 hittas Inger och Torgny Antby mördade hemma på sin egen gård, vackert belägen intill sjön Anten i Långared – en sinnebild av det vi kallar idyll. Mordoffren var fridsamma människor som levde sitt lugna liv på gården. Torgny var mjölkbonde, fortsatt verksam trots att hans 70-årsdag väntade runt knuten. Inger, något år äldre, ägnade sig åt trädgården, handarbete och stod alltid beredd att ta emot barnbarnen när de önskade. Båda var aktiva i Pingstkyrkan. För dottern Iréne slår det osannolika beskedet att hennes föräldrar blivit mördade omkull hennes tillvaro. ”Plötsligt stannar tiden! Jag sitter som i en glaskupa och ser, som inifrån en bubbla, på världen runt omkring. Tankarna snurrar och det mesta är ett stort kaos.” Vem ville hennes föräldrar ont? Och varför? Frågorna är många, svaren få och otillfredsställande. Iréne tvingas in i en mycket svår tid. Men mitt i kaoset, i sorgen och saknaden, genom mordutredning och rättegångar klamrar Iréne sig fast i den tro som hela livet varit hennes trygghet och hopp. Den bär! Den här boken andas hopp om en ljus framtid och visar att tron på Gud är en livlina som håller även när livet slits sönder, att förbön spelar roll och gemenskap i församling och bland vänner är en källa till glädje även när sorgens tårar rinner.
    125,00 kr
  72. När två världar möts
    När två världar möts
    Beskrivning
    Denna otroliga men sanna berättelse handlar om Denver Moore som i modern tid växte upp som slav på en bomulls­plantage. Att senare kunna överleva på gatan såg han som ett kliv uppåt i livet. Efter 10 år på amerikas­ värsta fängelse var han en farlig, råbarkad lösdrivare. Detta är också berättelsen om Ron Hall – en internationell konsthandlare som var van vid dyra märkeskläder, stadsjeep och att resa världen runt och träffa förmögna konstintresserade. Men det var kvinnan Deborah Hall som genom en märklig­ dröm en natt fick vara orsaken till att männen under dramatiska omständigheter möttes. Flera stora filmbolag har redan visat intresse för att göra film på denna makalösa berättelse.
    85,00 kr
  73. Nära himlen : barns upplevelser av Gud och evigheten
    Nära himlen : barns upplevelser av Gud och evigheten
    Beskrivning
    Barns upplevelser av Gud och evigheten

    Genom barnens ögon, ser vi glimtar från himlen
    Barnsjukhuspastorn Leanne Hadley delar gripande händelser och upplevelser från de barn som hon har mött på barnsjukhuset.

    Med värme återberättar hon barnens erfarenheter och deras otroliga vittnesbörd om personliga möten med Gud, Jesus och änglar som inte kommer att lämna någon läsare oberörd.

    ”Under åren som sjukhuspastor träffade jag hundratals barn. De flesta blev bättre och kunde åka hem igen. Några av dem dog och kom till Gud … det fanns några vars övergång från det här livet till det eviga livet utplånade mitt tvivel och fick min tro att växa omåttligt. Det är just dessa historier jag vill återberätta för dig…”

    Leanne Hadley är barn- och familjepastor i First United Methodist Church i Colorado Springs. Hon är också grundare av organisationen First Steps Spirituality Center och arbetar även som kaplan på ett barnsjukhus i Ohio.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  74. Nära himlen i det gröna helvetet
    Nära himlen i det gröna helvetet
    Beskrivning
    Ingegerd Rooth är läkare och medicine doktor. Nära himlen i det gröna helvetet är hennes starka, känslomässigt laddade berättelse om den okuvliga kärleken till medmänniskan och ett liv i tjänst för Gud. I Rufijiflodens delta i sydöstra Tanzania bedriver hon uppmärksammad malariaforskning och kämpar för utstötta och sjuka. Kulturen är starkt präglad av hedniska riter och kvinnoförtryck, men Ingegerds kärlek till ensamma mammor och övergivna barn flödar över. Nära himlen i det gröna helvetet är en kärleksförklaring till livet.
    100,00 kr
  75. Nerslagen men inte utslagen
    Nerslagen men inte utslagen
    Beskrivning
    Pang! Som från ingenstans kom ett knytnävsslag som fick pastorn att tappa fotfästet inför hundratals människor i församlingen. Pastor Billy Joe Daugherty blev först handfallen men under all kalabalik valde han att förlåta den okände gärningsmannen och fortsätta mötet. Han återvände till talarstolen och avslutade förmiddagsmötet samtidigt som blodet rann nerför kinden och droppade ner på golvet. Nerslagen men inte utslagen är en bok om denna otroliga händelse. Men mer än så är det en bok om förlåtelse, om att få en andra chans och om hur vi möter livet i medgång och motgång. Billy Joe Daugherty är pastor för Victory Christian Center - en mångkulturell församling med över 10.000 medlemmar i Tulsa, Oklahoma, USA. Han är gift med Sharon och tillsammans har de fyra barn.
    50,00 kr
  76. Nerver av stål
    Nerver av stål
    Beskrivning
    Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning.

    Tammie Joe Shults hade under hela sitt liv fascinerats av himlens öppna skyar, och trots att hon hade alla odds emot sig blev hon en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan.

    Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot och den 17 april 2018, tjugo minuter från start, under en rutinmässig inrikesflygning ställdes flygkapten Shults inför det otänkbara. Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakade en explosion som punkterade hydrauliken och skadade flera bränsleslangar.

    Kapten Shults och hennes medpilot kämpade för att få kontroll på flygplanet. Hur skulle Tammie Jo, trots sina tuffa erfarenheter som stridspilot, kunna klara det omöjliga; att få ner det allvarligt skadade planet med 148 skräckslagna passagerare säkert på marken igen?

    Tammie Jo Shults tjänstgjorde först inom den amerikanska flottan, som en av de första kvinnliga stridspiloterna, men jobbar numera på Southwest Airlines. Hennes ovanliga erfarenheter och anmärkningsvärda berättelse har inspirerat många. Tammie Jo och hennes man Dean bor utanför San Antonio, Texas.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  77. Nils Ferlin - ett diktarliv
    Nils Ferlin - ett diktarliv
    Beskrivning
    I år är det hundra år sedan Nils Ferlin föddes. Hans sällsamma förmåga att fånga de dystraste stämningar i munter vers har gjort honom till en av Sveriges populäraste poeter någonsin, trots att hans diktproduktion var ytterst sparsmakad. I Jenny Westerströms biografi får vi veta mera om Ferlins bredd i olika genrer som skådespelare, schlagerförfattare och radioröst. Och om hans mytomspunna sätt att arbeta, där dikterna tycktes tillkomna spontant i krogstimmet, framförda omväxlande med stepp och andra konster. Bakom skenet av improvisatorisk nonchalans dolde sig ett omsorgsfullt och medvetet arbete med språket, som Jenny Westerström följer och analyserar i dess olika turer.
    Myterna kring Nils Ferlin är många, historierna om honom ofta osannolika men sanna. Jenny Westerström berättar om hans liv i inträngande kapitel, alltifrån uppväxten som faderlös i Filipstad, rollen som buse i hemstaden och som bohem i trettio- och fyrtiotalets Klara, till de sista åren som torpare i Roslagen. Nils Ferlins egna dikter står i centrum i detta porträtt av en djupt originell och ensam människa, vars ord kommit att betyda så mycket för så många. Ett rikt och unikt bildmaterial bidrar till att levandegöra hans person och hans tid.
    Jenny Westerström är litteraturvetare och disputerade på Nils Ferlins författarskap 1990. Hon är sedan flera år ordförande i Nils Ferlin-Sällskapet.
    100,00 kr
  78. Ninas resa : en överlevnadsberättelse
    Ninas resa : en överlevnadsberättelse
    Beskrivning
    Nina lever ett på ytan ganska normalt liv i Warszawas getto. Hon pluggar, går på fester, blir kär och tar studenten. Sedan flyr hon gettots brinnande helvete, klarar två år gömd hos polska katoliker och undkommer döden med en hårsmån. 1946 lämnar hon Polen, träffar sin blivande make Jerzy Einhorn i Köpenhamn. De flyr till Sverige. Ninas egna ord och reflektioner, inspelade av dottern Lena, är interfolierade i denna nästan osannolika överlevnadshistoria. Hennes mycket personliga berättelse ger ny trovärdighet åt historiska händelser. Lena Einhorn är manusförfattare och filmproducent.
    75,00 kr
  79. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
    Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
    Beskrivning
    Mamma, jag väntar på dig. Jag har väntat i sex dagar nu. Jag känner att jag snart kommer att dö. Varför kommer du inte?Året är 1998, Eunsun är elva år, det är svält i Nordkorea, och hon vill inte dö utan att lämna något efter sig. Hon skriver ett testamente.Nio år senare når hon och hennes mamma och syster friheten i Sydkorea. Jag vill berätta om det jag har varit med om för att ge rös
    75,00 kr
  80. Nu vill jag leva
    Nu vill jag leva
    Beskrivning
    Till en början såg allt ut som en idyll. Ett hus på landet utanför Arvika, en mamma och en pappa. Men idyllen sprack och Linn upplevde trauma efter trauma. Pappas flaskor från systemet och rakblad som skars mot handlederna blev de första metoderna hon använde för att lindra ångesten. I högstadiet hittade Linn drogerna.

    En kväll satt hon full på järnvägsspåret och lyssnade på musik i sina hörlurar. Rysk roulette och ett rop på hjälp. En annan kväll låg hon livlös på trottoaren i Arvika centrum med blodiga knivar omkring sig. Ytterligare ett rop på hjälp. Men ingen verkade höra.

    Vid tolvslaget på nyårsafton 2010 lystes stjärnhimlen upp av raketer. Men en av smällarna hon hörde kom från insidan av hennes lägenhet. Det otänkbara hade hänt. Från den stunden kunde inget lindra den ångest hon kände. Droger, självmordsförsök, överdoser och resor till och från akuten och psykakuten följde. Med tiden blev systemfelet uppenbart. Linn var för sjuk för beroendevården och för drogberoende för psykiatrin. Hur många självmordsförsök krävs för att få hjälp? Hur många överdoser? En dag ville hon bara bort från det här livet och gick mot tågstationen i Sävsjö där många tåg svischar förbi i full fart. Den dagen skulle många års svårt lidande äntligen få ett slut.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  81. Och hjärtat vänder sig om : en bok om hopp
    Och hjärtat vänder sig om : en bok om hopp
    Beskrivning
    Vad har barnen i Calcuttas slum gemensamt med kvinnorna på fertilitetskliniken? De hoppas. Att ha något att hoppas på är viktigt för alla. Men hoppet kan bli betungande om det inte är väl förankrat. Finns det något hopp som inte är en illusion eller tankekrycka?Åsa Molin, lärare och teolog, visar i sin debut bok på hoppet i den kristna tron - det hopp som gör att vi vågar se världen med nya ögon.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  82. Också mitt Afrika
    Också mitt Afrika
    Beskrivning
    Följ med på resan och upplev hur det kunde vara att vara en missionärsfamilj i Afrika på 1940-60 talet eller lär känna Mendi och hur ett missionsarbete börjar där.Lär känna etiopier som kommit att betyda mycket för sitt land och för oss.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  83. Oförfärad
    Oförfärad
    Beskrivning
    Christine Caine är ingen superhjälte. Hon är precis som du. Och hon förändrar världen. I den här boken delar Christine Caine med sig av livsförvandlande insikter, inte bara om hur vi kan övervinna de utmaningar, felsteg och ofta smärtsamma omständig­heter som vi alla upplever, utan även faktiskt växa genom de erfaren­heterna och bli utrustade för att hjälpa andra. Christine använder sin egen dramatiska livsberättelse, och återger hur Gud räddade­ henne från ett liv där hon saknade namn, var oönskad och okvalificerad. Hon berättar om hur hon övervann övergrepp, övergivenhet, rädslor och andra utmaningar­, för att anta ett äventyrligt uppdrag från Gud, med tron som grund, fylld av kärlek och mod. Hennes personliga vittnesbörd inspirerar läsaren att höra Gud kalla dem vid namn, precis som Christine fick höra: ”Du är älskad. Du är ett hopp. Du är utvald.” Vi kan gå ut i en mörk och plågad värld, förvissade om att var och en av oss har allt som krävs för att förmedla hopp, skapa förändring och leva helt och fullt för Kristus. Oförfärad kommer både att inspirera och väcka läsaren att vilja leva i Guds äventyr, och boken visar vägen med andlig vishet och skärpa. ”Oförfärad är fylld av fängslande berättelser och livsförvandlande uppen­­barelse. Den kommer­ att utmana dig att låta ljuset och hoppet från Kristus lysa genom dig, ut i denna världens mörker.” – Joyce Meyer Christine Caine är en efterfrågad talare som inte är främmande för lidan­det. Christine har låtit Guds kärlek ge henne hopp och läkedom i hennes eget liv. Tillsammans med sin man, Nick, har hon grundat The A21 Campaign, en organisation som arbetar mot människo­handel. De och deras två döttrar bor i Sydney, Australien­
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  84. Oförklarliga mirakler
    Oförklarliga mirakler
    Beskrivning
    Läsare i alla åldrar kommer att bli uppmuntrade av dessa över 60 sanna berättelser om änglabesök, helanden, livsförvandling och otroliga nutida händelser som bara kan förklaras som ett mirakel.
    Läs Oförklarliga mirakler. Se bevisen. Upptäck undren!
    125,00 kr
  85. Ögon som ser : glimtar av Gud i mörkret
    Ögon som ser : glimtar av Gud i mörkret
    Beskrivning
    Becky och Tim Keep är ett ungt par som tjänar Gud på missionsfältet. Glädjen är stor när deras tredje barn föds på ett sjukhus i Filippinerna. En liten välskapt pojke som får namnet Jesse.
    Vid en rutinkontroll av babyn i hemlandet USA upptäcker man att Jesse har en tumör i ena ögat. Becky och Tim befinner sig plötsligt i en förälders värsta mardröm när sjukdomen så småningom kostar lille Jesse hans båda ögon.

    Följ denna sanna berättelse om familjen Keeps resa genom hopp och förtvivlan när de försöker anpassa sig till en helt ny tillvaro. En fantastisk skildring av Guds trofasthet som inte lämnar någon läsare oberörd.

    ”När du läser boken kommer du kanske som jag att skratta åt de komiska ögonblicken, eller gråta över den fruktansvärda förlusten av synen hos ett oskyldigt barn. Men viktigare än det – när du läst det sista kapitlet hoppas jag att du också kan säga: ’Vilken trofast, allsmäktig Gud vi tjänar, som tillåter oss att se glimtar av Honom själv och Hans godhet mitt under smärta och lidande.’” Kim Collingsworth, syster till Becky och sångare och musiker i gruppen The Collingsworth Fam

    65,00 kr
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  86. Ögonblick av änglabesök : fyrtio ljusglimtar från himlens budbärare
    Ögonblick av änglabesök : fyrtio ljusglimtar från himlens budbärare
    Beskrivning
    NYUTGÅVA Vacker presentbok i mindre format med bilder i svartvitt. Perfekt att dela med sig av eller att ta med som gå-bort-present.

    "Jag tror att det inom oss alla finns ett djupt behov av att få titta in i den andliga värld som omger oss. Vi är nyfikna och hungriga, vi vill lära oss mer om den andra världen. Låt oss utforska ämnet på följande sidor, där vi också läser om människors ögonblick av änglabesök."

    Robert Strand skriver inspirerande om människors upplevelser och om egna praktiska insikter som han hämtat från sina många år som pastor.

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  87. Ögonblick som förändrar livet
    Ögonblick som förändrar livet
    Beskrivning
    Annika Östberg har suttit i ett amerikanskt fängelse i 28 år. Hon berättar i den självbiografiska boken Ögonblick som förändrar livet med sina egna ord om uppväxten i Sverige, flytten till USA när hon var 12 år gammal och hennes liv i San Francisco med droger och umgänge med kriminella män. 1983 dömdes hon till livstids fängelse för mord efter att hennes dåvarande pojkvän skjutit ihjäl två personer. Hon beskriver det hårda livet i fängelset men även om gemenskapen med de kvinnliga medfångarna. Boken avslutas med hemkomsten till Sverige och det nya livet i frihet.
    150,00 kr
  88. Ökenliljan
    Ökenliljan
    Beskrivning
    .Innan jag var sju år började Peter göra närmanden mot mig. Jag började vaggas in i en vuxenroll där jag tvingades att agera som min styvfars leksak. I allt detta skulle jag vara mammas lilla flicka men kände mig som hennes konkurrent. Jag kände en stor förvirring i att axla denna börda att vara vuxen och samtidigt barn. Där stod jag alldeles i början av mitt liv, i en värld full av fruktan, hemlighetsmakeri, hot och vanmakt..Ingela Fälths livsberättelse om övergrepp under sin uppväxt och hur hon som ung vuxen ständigt söker kärlek och bekräftelse och sedan hittar tillbaka till sin barndomstro är gripande och berör.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  89. Ökenliljan
    Ökenliljan
    Beskrivning
    Författaren berättar om sina upplevelser av utnyttjande. Sökandet efter befrielse har fört henne till svaret på hennes rop.Hon fann Jesus.
    65,00 kr
  90. Om det bara var jag
    Om det bara var jag
    Beskrivning
    Om det bara var mig det handlade om. Jag klarar det. Jag fixar att vara sjuk. Jag kan leva och tänka på döden. Jag står ut med lite ont, att bli matad och torkad i rumpan, ha assistans och bli lyft i lyft. Men det är ju alla andra också. Mannen och barnen, föräldrarna, syskon, syskonbarn, fastrar, kusiner, vänner, grannar, bekanta och obekanta. Tina Jansson har varit sjuk i ALS sedan sommaren 2006. Hon kan inte längre fika med sina vänner, krama om sina barn, stryka sin man över kinden. Men tankarna och iakttagelserna är lika skarpa som alltid. Mitt i all sorg och oro finns humorn och värmen, och hon har en befriande distans till både sig själv och sjukdomen. Bokens texter är hämtade från hennes välbesökta och uppskattade blogg, harpasione.blogg.se, där hon berättar om sitt liv. Sommaren 2010 blev hon framröstad till Lyssnarnas sommarvärd. Hennes sommarprogram sändes i P1 den 21 juli 2010. Tina Jansson är född 1964, utbildad NO-lärare och hobbysaxofonist. Hon bor i Örebro med man och tre barn.
    150,00 kr
    • Köp 3 för 208,25 kr/st
  91. Om det så skulle kosta mig livet
    Om det så skulle kosta mig livet
    Beskrivning
    "Du är under mina fötter!"

    Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

    14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år.

    Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.

    125,00 kr
  92. Om du ännu fanns
    Om du ännu fanns
    Beskrivning
    Trots den där känslan av stor saknad försöker de vara starka och modiga - ungdomarna som kommer till tals i den här boken.

    De berättar om sina tankar och känslor efter en förälders död, om förtvivlan och hopp.

    175,00 kr
  93. OM EN GUD SOM BRYR SIG
    OM EN GUD SOM BRYR SIG
    Beskrivning
    Hur är det möjligt att livet plötsligt kan förändras så drastiskt när allt ser mörkt ut?Ingen kan gå oberörd förbi dessa människoöden där livet har bjudit på fantastiska överraskningar. Hoppet tänds; kanske finns det ändå en Gud som bryr sig?Detta är vardagsdramatik på hög nivå från de mest skiftande livssituationer. Unika och personliga berättelser om ingripanden i hopplösa situationer som väcker förundran.
    100,00 kr
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  94. Om Jesus
    Om Jesus
    Beskrivning
    De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.En Jesus Kristus stiger fram för oss som den från himlen återkommande kungen för att döma levande och döda. Och i perifirin ser vi en annan gestalt fly undan i skuggorna, en kort och satt, mörkhyad man som åldrats i förtid av fattigdom och kringflackande. En enkel hantverkare från den galileeiska landsbygden som makten lät avrätta i förebyggande syfte. En man som spred budskapet om Guds rike.Spännande? Det här är bara början! Följ med Jonas Gardell på en omskakande spaning efter Jesus.
    150,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 419

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå