View as Tabell Lista

Artiklar 301-386 av 386

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Så började mitt liv
  Så började mitt liv
  Beskrivning
  Från barndomens ånestad utanför åtvidaberg får vi följa Bror Spetz när han berättar på ett levande, färgstarkt och humoristiskt sätt om sitt innehållsrika liv. Vi får läsa om kallelsen i unga år, pastorstjänst på olika platser och att bygga både kyrkbyggnader och församlingar. Bror Spetz berättar vidare om tider av förnyelse, både personligen och i församlingslivet, ibland åtföljt av både brytningar och bönekamp. Han nämner om personer som betytt mycket för honom genom åren, och delar personligt om sin frus hastiga bortgång och miraklet med den andra delen av sitt liv fram till idag. Förord av Ulf Ekman
  125,00 kr
 2. Så gjorde han de sjuka friska
  Så gjorde han de sjuka friska
  Beskrivning
  När Jesus vandrade här på jorden, berördes stora skaror av hans undergörande kraft och blev botade från sjukdomar. Författaren tar dig med till många av dessa dramatiska möten mellan mirakelgöraren från Nasaret och desperata människor i behov av helande. Boken visar också att Jesus fortsätter att bota sjuka, och är sprängfylld med starka vittnesbörd om Jesu mirakelgörande kraft som verkar lika starkt idag. Helande öppnar vägen till frälsning för muslimer, hinduer och buddister som aldrig annars skulle ha låtit sig övertygas om att Jesus är enda vägen till Gud. När blinda ser, döva hör, tumörer försvinner och kryckor kastas i luften kommer massorna springande till omvändelse och frälsningsbön. Det här är ingen torr, dammig skrivbordsteologi. Det är en inspirerande och trosstärkande skildring av författarens upplevelser under de 15 första åren av intensivt fältarbete som predikant och missionär.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 3. Så här var det
  Så här var det
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 4. Så länge dagen varar
  Så länge dagen varar
  Beskrivning
  Efter att ha fått se Jesus under ett avgörande gudsmöte som trettonåring blev kallelsen till präst tydlig. Vägen gick via den karismatiska förnyelsen under sjuttiotalet tillsammans med profiler som Hans Lundaahl, Ylva Eggehorn, Hans Sundberg, Ulf Ekman och Linda Bergling.

  Prästvigningen följdes av en fyrtioårig resa, med smärtsamma händelser i kyrkokampen, under den tid då kyrkan alltmer anpassade sig till ”denna världen”. Författaren skriver öppet och personligt, både för dem som var med, och för dem som är nyfikna på de märkliga diskussioner som enbart fördes i slutna rum.

  Livet och kallelsen skulle även komma att innebära stora segrar i Guds rike. Väckelsen i Hjälmseryd präglade åttio- och nittiotalen och berörde tusentals människor. Med en resande tjänst som bibellärare, visionen om Cellkyrkan och Alphakurser skapades ytterligare tillväxt, men kyrkokampen skulle inte upphöra. Tvärtom. Det politiserade motståndet inom Svenska kyrkan varvat med anmälningar till domkapitlet hotade att fullständigt krossa Håkan Sunnliden och hans tjänst.

  Men efter att ett senare missionsuppdrag i Nepal höll på att kosta honom livet, när en förödande bilolycka lämnade honom med livshotande skador, öppnades vägar till nya sammanhang … till det som skulle kunna bli morgondagens kyrka.

  ”Gud hade fött mig i ett karismatiskt sammanhang, fostrat mig i högkyrklig teologi och låtit mig verka inom lågkyrkligheten – Gud verkar inte vara beroende av etiketter.”

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 5. Så minns jag sången : femtiotre sångare berättar
  Så minns jag sången : femtiotre sångare berättar
  Beskrivning
  Så minns jag sången - femtiotre sångare berättare Redaktör: Roberth Johansson Detta är en unik bok. I den har en mötesplats uppstått där femtiotre sångare minns sången.Här förmedlas heliga ögonblick. Här berättas om hur nöden gav sånger om Nåden, hur en annan mötesledare tog över, när skivsången blev till liv och när humorn infann sig.Foto och en kort presentation av de medverkande ingår i boken.
  • Köp 3 för 103,50 kr/st
  • Köp 10 för 97,75 kr/st
  • Köp 25 för 92,00 kr/st
 6. Så upplevde jag döden
  Så upplevde jag döden
  Beskrivning
  En ateists upplevelse av sin död - troligen den mest innehållsrika nära-döden-upplevelse som hittills publicerats.En oerhört spännande och engagerande bok.
  Efter en helvetisk upplevelse fick han träffa Jesus och änglarna och gavs tillfälle att ställa alla möjliga frågor. Och han fick svar på dem alla.

  Howard Storm var professor i konst och ordförande på Northern Kentucky University när han hade sin nära-döden-upplevelse. Han har berättat sin upplevelse för en mångfaldig publik, bl a i Oprah Winfrey show, på Discovery Channel, NBC, 48 Hours och Today Show.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 7. Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
  Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
  Beskrivning
  Robert Strand, författare till flera bästsäljande böcker, har under mer än 30 år samlat inspirerande, sanna berättelser från människor som upplevt änglabesök.
  I den här nya, fascinerande boken delar författaren mer än 25 änglamöten direkt från verkliga livet. Bibelorden till varje berättelse förklarar syftet med varje änglabesök.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 8. Sången är min
  Sången är min
  Beskrivning
  Körledare, programledare, lärare och konstnär. Det finns många fler epitet på denna man som växte upp i frikyrkan, sjöng allsång med hela svenska folket i nästan 20 års tid i TV och som turnerat världen runt med sina körer.
  • Köp 3 för 238,50 kr/st
  • Köp 10 för 225,25 kr/st
 9. Sånger och sångare
  Sånger och sångare
  Beskrivning
  Denna bok är ett stycke väckelsehistoria med musiken som röd tråd. Stig Hällzon som tidigare kommit ut med flera böcker om väckelsehistoria tecknar elva levande porträtt av våra mest uppskattade sångförfattare och deras verk. Sångförfattarna finns inte längre kvar hos oss men deras sånger lever vidare och sjungs än idag. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket inspirerande bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 10. Sånger och sångare Vol 3
  Sånger och sångare Vol 3
  Beskrivning
  I Hällzons läsvärda texter kan du följa med på sångarnas livsresa och förstå hur deras relation till Jesus formade deras sånger. Inspireras av Jan Sparrings omvändelse från ett liv med droger till att bli evangelist. Förundras över historien om hur en stammande ung Andraé Crouch fick musikens gåva av Gud. Följ med på Carl-Erik Olivebrings spännande karriär som sångare i USA.
  Jag upplever själv att den här boken innehåller något av det bästa och gripande, som jag skrivit. Det gemensamma för de olika personerna är att de valt – och trots allt – kommit in i Guds plan för deras liv. Jag har själv gripits till tårar, när jag läst om de svåra prövningar, som några fått genomgå”, skriver Hällzon i sitt förord.

  Sångare i boken: Pelle & Evie Karlsson, Sam Gullberg, Bröderna Samuelson, Nils Nygren, Lennart Jernestrand, Jan Sparring, Carl-Erik Olivebring, Mahalia Jackson, Andraé Crouch, G. Beverly Shea, Ralph Carmichael och John W. Peterson

  125,00 kr
 11. Sånger och sångare vol.2
  Sånger och sångare vol.2
  Beskrivning
  Detta är fortsättningen på boken ”Sångare och sångare – Från Oscar Ahnfelt till Einar Ekberg”. I denna bok porträtteras ytterligare elva sångförfattare och deras verk som uppskattats genom decennierna­ och fortfarande lever vidare. Detta är väckelsehistoria utifrån sången och musiken. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket intressanta bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren­ att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
  115,00 kr
 12. Sanningen om IKEA
  Sanningen om IKEA
  Beskrivning
  Efter 20 år nära maktens centrum på Ikea har Johan Stenebo skrivit en avslöjande bok om vad som döljer sig bakom Sveriges mest framgångsrika företag. Fram träder en organisation där kvinnor och människor med utländsk härkomst får allt svårare att göra karriär - en organisation med en osäker framtid under sönerna Kamprad.
  75,00 kr
 13. Sånt jag berättar för Allah
  Sånt jag berättar för Allah
  Beskrivning
  Jbara, en vacker sextonårig herdeflicka i en håla i de nordafrikanska bergen, säljer sig för en bägare av sin älsklingsyoghurt.För Allah, hennes ende förtrogne i en värld som inte vill veta av henne, berättar hon om sitt liv. Om eländet och föraktet, om byns korkade imam, om sin brutala och obildade pappa som behandlar henne som en tjänarinna. För vem vill annars lyssna på en fattig och förvirrad tjej?En dag ramlar en rosa resväska med ett sensationellt innehåll av en förbipasserande buss. Nu känns det som om världen ligger öppen för Jbara, och när hon förkastas av sin familj på grund av den oundvikliga graviditeten lämnar hon byn.Med stenhård viljestyrka tar hon sig vidare. Männen behandlar henne som ett objekt men hon fortsätter att använda sin skönhet för att utnyttja dem och skaffa sig ett eget liv som hon själv kan bestämma över. Närheten till Allah håller Jbara uppe trots svårigheterna, genom att älska honom lär hon sig att älska sig själv och andra människor.Sånt jag berättar för Allah är en febrigt framförd monolog, buren av ett raseri som inte går att hålla tillbaka, som glöden och humorn gör ännu vassare. Det är ett skarpt och rått vittnesmål om kvinnoförtryck, men också och framför allt ett porträtt av en ung kvinna som är fast besluten att finnas till på egen hand och som inte kommer att underkasta sig.Sånt jag berättar för Allah gavs ut i Frankrike 2008 som den första i en löst sammanhållen trilogi om hur livet kan levas idag mellan religion och modernitet. Den har sålt i över 40 000 exemplar. De följande två delar na heter Mon père est femme de ménage och La Mecque-Phuket. Sånt jag berättar för Allah rönte stor framgång som teaterpjäs i Frankrike. Boken fick 2008 utmärkelsen Prix Nice. Baie des anges.»En verkligt bra bok Skakande.« Elle»Den här boken är ett litet mirakel.« Le Point»Den här monologen är som en snyting och man sträckläser den därför att man fäster sig så vid personen Jbara.« Le Nouvel Observateur
  75,00 kr
 14. Save me from myself : hur jag mötte Gud, lämnade Korn, blev drogfri och överlevde för att berätta mi
  Save me from myself : hur jag mötte Gud, lämnade Korn, blev drogfri och överlevde för att berätta mi
  Beskrivning
  Brian "Head" Welch - Före detta gitarrist i KornHur jag mötte Gud, lämnade Korn, blev drogfrioch överlevde för att berätta min historia. Den otroliga historien om en rockstjärna som tappat kontrollen, hans hemliga missbruk av metamfetamin och hans mirakulösa frälsning genom Jesus Kristus. I februari 2005 samlades mer än tiotusen personer i Bakersfield, Kalifornien, för att höra Brian Head Welch, före detta gitarrist i det kontroversiella rockbandet Korn, berätta om sin omvändelse till Jesus Kristus.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 15. Scener ur hjärtat
  Scener ur hjärtat
  Beskrivning
  Den här historien handlar om mig och min familj och den kris som drabbade oss. Men det är framförallt en berättelse om krisen som omger oss alla. Kanske handlar den om utbrända människor på en utbränd planet där väder, vind och vardag ökar i styrka för varje dag. Att hålla ihop som människor och att hitta hållbarhet, det är hjärtat i denna bok. /Malena Ernman
  300,00 kr
 16. Se det osynliga
  Se det osynliga
  Beskrivning
  Behöver du uppmuntran? Undrar du om änglar finns och om mirakler kan ske? Vill du läsa om dråpliga händelser som får dig att skratta? I ett antal krönikor berättar Anita Barker Andersen från den osynliga världen. Anita har sagt att ”livets mest dyrbara ting kan inte köpas för pengar eller byggas av människor”.

  I denna bok kan du läsa om ett hundratal övernaturliga händelser. Här är några exempel:
  En personbil klämdes under hög hastighet mellan mitträcket och en buss. I samma ögonblick som båda backspeglarna slets av befann sig bilen oförklarligt framför bussen.

  Fjorton år med rullstol och svår smärta fick ett snabbt slut för Kenneth. Efter en kort bön vid ett fikabord blev han fullständigt helad.

  En ung familj saknade pengar till en amortering och bad Gud om hjälp. I rätt tid kom ett brev med en check på den exakta summan och orden: ”Gud väckte oss i natt och sa att ni behöver detta”.

  Kattis, 34 år, var efter en stroke halvsidesförlamad med nedsatt talförmåga, syn och närminne. Alla dessa symptom försvann miraku­löst på bara några dagar efter förbön.

  Välkommen att ta del av en bok som får dig att förstå det osynliga på ett nytt sätt

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
  • Köp 25 för 108,00 kr/st
 17. Se ljuset i det svarta
  Se ljuset i det svarta
  Beskrivning
  I boken Se ljuset i det svarta berättar Annika Östberg om den omtumlande tiden efter frisläppandet då hon upplevde både glädje, lycka men samtidigt en stor ensamhet. Vidare försöker hon ge sin syn på några av de frågor hon möts av, som sorg, skuld och tro.
  175,00 kr
 18. Siri Dahlquist : psalmförfattare, prästfru och teolog
  Siri Dahlquist : psalmförfattare, prästfru och teolog
  Beskrivning
  Siri Dahlquist (1889–1966) var en av Sveriges första kvinnliga teologer, den andra kvinnan som tog teol.kand.-examen. Idag är hon mest känd som psalmförfattare. När hon gifte sig med en präst såg hon som sin kallelse att vara prästfru på heltid. Som sådan arbetade hon i Degerfors och Tranås. Hennes make Gunnar Dahlquist blev senare direktor för Svenska Kyrkans Mission. Missionen var det sammanhang där Siri Dahlquist kom att verka. I trettiofem år tillhörde hon centralstyrelsen för Svenska kvinnors missionsförening (idag Kvinnor för mission). I fjorton år var hon sekreterare i Stiftelsen Sverige och Kristen Tro, där hon stod i kontinuerlig kontakt med arbetet i kyrkoförsamlingar över hela landet. Hela livet var hon verksam som författare. I den här boken får läsaren möta en kristen kvinnlig pionjär på många områden. Som student i Uppsala kom hon att stå i den s.k. ungkyrkorörelsens centrum. Senare i livet rycktes hon med i Oxfordgrupprörelsen och Moralisk upprustning (MRA). Mot bakgrund av tidigare okänt material ger boken en ingående bild av hennes liv. Jämte en utförlig levnadsteckning får läsaren i en rad specialstudier fördjupade kunskaper om en kyrklig kvinnas liv och tänkande under förra seklet. Siri Dahlquist har en självklar plats i 1900-talets svenska kyrkohistoria. Bokens författare är forskare i teologi och litteraturvetenskap. Medverkar gör Torbjörn Aronson, Oloph Bexell, Sven-Erik Brodd, Anna Greek, Bo Hanson, Gunilla Hvarfner, Boel Hössjer Sundman, Karin Sarja, Inger Selander och Cecilia Wejryd. Den har redigerats av Vivi-Ann Grönqvist
  255,00 kr
 19. Skål! : 14 berättelser hur det var, vad som hände och hur det är nu
  Skål! : 14 berättelser hur det var, vad som hände och hur det är nu
  Beskrivning
  SKÅL!14 berättelser. HUR det var, VAD som hände och hur det är NU

  Nakna samtal med bland andra Gudrun Schyman, Kristina Axén Olin, Marcus Birro, Göran Stangertz, Benny Haag, Olle Carlsson m.fl.

  Kristina Axén Olin, f d borgarråd i Stockholm: "Det var inte mängden alkohol i sig som var alarmerande, hade jag druckit motsvarande på en middag hade ingen reagerat. Det var hur jag drack. Det var ett sätt att självmedicinera, ett sätt att hantera stressen. Jag hade turen att se det i tid. Jag insåg att jag var vilse."

  Benny Haag, skådespelare och författare: "Att dricka tär på relationen som sakta men säkert dräneras på glädje, värme och kärlek. Den där dagen när hon tog mig till Maria pol, det är det vackraste någon gjort för mig, jag kommer aldrig att glömma det."

  Agneta Trygg, anhörig: "Jag sa att vi älskade honom men att han hade 48 timmar på sig att välja mellan oss och alkoholen. Då vände han sig om och gick. Sa inte ett ord, bara gick."

  De flesta som är beroende vill få hjälp. Men många vet inte att hjälp finns att få. Skål! 14 berättelser handlar om människor som fått hjälp att komma ur sitt alkoholberoende. Boken belyser våra svenska alkoholvanor och hur drickandet blivit alltmer belöning och tröst. Men den visar också på lösningar. Det går att bryta beroenden och mönster och hitta nya sätt att förhålla sig till livet.

  125,00 kr
 20. Skam och högmod i Sävedalen
  Skam och högmod i Sävedalen
  Beskrivning
  "Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

  Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

  Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

  Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 21. Skynda att älska
  Skynda att älska
  Beskrivning

  Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky. 


  Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla dem tillbaka längre. 


  I Skynda att älska får läsarna möta en ny sida av Alex Schulman. Det är ett slående ömsint, vemodigt och kärleksfullt porträtt av en far. Vemod och sorg blandas med humor och oceaner av kärlek.

  95,00 kr
 22. Snabbare än blixten : min självbiografi
  Snabbare än blixten : min självbiografi
  Beskrivning
  Usain Bolt är ett globalt fenomen den snabbaste människan någonsin och en ikon och förebild för en hel generation. Han växte upp i en liten avsides by på Jamaica och tog friidrottsvärlden med storm när han som tonåring 2004 slog juniorvärldsrekordet. Sedan dess har hans rivaler fallit som dominobrickor, och han har blivit en superstjärna med sex OS-guld och otroliga världsrekord på 100, 200 och 4 x 100 meter. I Snabbare än blixten som är laddad med samma energi, självsäkerhet och karisma som gjort honom till en legend på löparbanorna avslöjar Usain Bolt historien bakom sina framgångar och de utmaningar han ställts inför genom hela sitt liv. Han berättar bland annat om hur hans karriär höll på att få ett tidigt slut på grund av ett ovanligt ryggproblem, och hur han 2009, då han redan var världens främste idrottsman, var med om en bilolycka som kunde ha blivit hans död. Hans väg har kantats av vansinniga tidningsrubriker och fantastiska äventyr, genererade av hans ohejdbara jakt på guldmedaljer
  100,00 kr
 23. Söder om molnen
  Söder om molnen
  Beskrivning
  Ruth följer med sina föräldrar Karl och Hanna Asp till Kina, till Yunnan - "Söder om molnen" en provins i sydvästra hörnet, mot gränsen till Burma på 1930-talet. Det är ett område med ett myller av intressanta folkgrupper som föräldrarna missionerar ibland.Men kriget kommer och fadern blir dödad av en japansk bomb, så mor och dotter måste fly undan kriget och japanerna.
  125,00 kr
 24. Söder om molnen
  Söder om molnen
  Beskrivning
  Ruth Asp-Odlander växte upp i Yunnan (Söder om molnen) i sydvästra Kina och skildrar sina föräldrars kallelse till missionstjänst i Kina, på gränsen mot Burma. Ruth berättar om traumatiska händelser som faderslös och krigsfånge, om flykt mot frihet och hemlandet ... ... där hon får en ny kulturchock, om hat mot ett folk och befrielse, och om ett återbesök med flera överraskningar.
  125,00 kr
 25. Sökte sanning fann tvivel
  Sökte sanning fann tvivel
  Beskrivning
  Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

  Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

  Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

  “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

  När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 26. Som genom eld
  Som genom eld
  Beskrivning
  Morgonen den 11 september 2001, befann sig Sujo John på den åttio­första våningen i det norra tornet i World Trade Center. Det var en helt vanlig dag och allt var lugnt. En stund senare kommer en Boeing 767 och kraschar in i byggnaden och förvandlar Manhattan till ett inferno. Som genom eld berättar fängslande om hur Sujo desperat gör allt för att kontakta sin gravida fru i det andra tornet, utan att lyckas nå henne. Förtvivlad tar han sig genom rökfyllda trapphus och ut ur den brinnande byggnaden. I nästa ögonblick börjar allt rasa. "Jag började ropa: ’Åkalla Herrens namn och du ska bli frälst!’ Jag trodde att vi alla skulle dö... Vi grät och skrek när aska började falla ner över oss... och ropade ut Jesu namn." Som genom eld är mycket mer än en gripande berättelse om den hemska dagen. Det är en berättelse om tro på Jesu makt. Vi planerar för ett långt liv, men hur vi gör oss redo för evigheten är ännu viktigare.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 27. Som stjärnor på himlen
  Som stjärnor på himlen
  Beskrivning
  Vardagen för kristna kvinnor i olika delar av världen kan skilja sig radikalt från varandra. I vissa världsdelar kan det få allvarliga konsekvenser att tro på Jesus och leva ut sin Gudstro. Kvinnorna du möter i den här boken har betalat ett högt pris för sin tro. De lever under tuffa förhållanden, ibland under dödshot och fysisk eller psykisk misshandel. Trots det väljer de att fortsätta lyda kallelsen från himmelens Gud. De ser inte på sig själva som offer, utan som Guds priviligierade tjänarinnor. På så vis är de föredömen för kristna världen över.
  De inspirerande berättelserna i den här boken kompletteras med en bibelstudieguide, där du som läsare kan få en djupare förståelse för kvinnornas tro och vad den betyder för dig själv. Bönelistan som avslutar varje kapitel inbjuder till engagemang för dessa utsatta kvinnor, och du får en möjlighet att stötta dem genom att be konkret för deras situationer
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 28. Soul surfer
  Soul surfer
  Beskrivning
  Den fantastiska, sanna berättelsen om en trettonårig flicka som förlorade sin arm i en hajattack men aldrig tappade sin tro – och hennes triumferande återvändo till tävlingssurfing.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 29. Stairway to heaven : en andlig resa
  Stairway to heaven : en andlig resa
  Beskrivning
  Det är sent 1970-tal i Bromma. I ett kollektiv, tillsammans med vänner, bor den nittonåriga Sofie Hamring. Hon är ett barn av sin tid och hon vill ha svar. Hon vill veta existensens djupaste hemlighet och ger sig, på vinst och förlust, ut i världen på en omvälvande resa. Denna färd för henne över hisnande höjder, genom bråddjup och trånga passager.
  220,00 kr
 30. Starkare än hatet : en sann berättelse
  Starkare än hatet : en sann berättelse
  Beskrivning
  Mamma lämnar honom bunden vid en elstolpe när han är tre år. Pappas nya fru låter honom sova i hundkojan. Pappa själv mosar hans näsa och trasar sönder hans ben. Tim överlever tack vare sin dröm: en dag ska han hämnas. Gång på gång rymmer han från fosterhem och ungdomsfängelser, och i den kriminella världen och i boxningsringen kommer han närmare och närmare sitt mål. Men är hatet starkast av allt? Kan man hata människor som bara ger sin villkorslösa kärlek tillbaka. Tim Guénards självbiografiska berättelse påminner på många sätt om Dave Pelzers "Pojken som kallades det"-serie, men med en viktig skillnad: det är först när Tim upptäcker att ensam inte är stark som hans liv kan förändras. Berättelsen om gatpojken som blev slagskämpe och boxningsstjärna, och om hans möte med de psykiskt handikappade på Jean Vaniers L´Arche och deras tro, har redan fått 300 000 fransmän att köpa boken
  100,00 kr
 31. Steget före
  Steget före
  Beskrivning
  Den här boken är ett inspirerande vittnesbörd om en av Sveriges mest unika andliga personligheter, pastor Kjell Sjöberg. I boken får du följa med i en inspirerande och lärorik resa i bönens tjänst. Kjell Sjöbergs profetiska sinne, hans passion för sanningen och kärlek till Kristi kropp gjorde honom unik.
  125,00 kr
 32. Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
  Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
  Beskrivning
  Ingvar Hector var en av de unga präster som för 70 år sedan påbörjade ett gedigt och troget arbete att förnya den Svenska Kyrkan. Han var med om att bygga upp Hjelmserydsstiftelsen, vilken har fått betyda så mycket för så många.I boken Sursum Corda finns en inledande artikel om Ingvar Hector av Christian Braw. C Braw är redaktör för boken. Den innehåller sedan ett antal artiklar av I Hector, bl a några opublicerade teologiska verk. Den är illustrerad med svart-vita fotografier och en bibliografi.
  100,00 kr
 33. Svag men ändå stark
  Svag men ändå stark
  Beskrivning
  »Under tretton år har jag inte haft en smärtfri dag. I fem år har jag inte haft en smärtfri stund. Jag minns knappt hur det känns att vara smärtfri.«

  Så inleder Eva Hylander boken Svag men ändå stark. I korta, personliga texter och dikter får läsaren ta del av en vardag fylld av smärta och begränsningar orsakade av en medfödd sjukdom, osynlig för andra. Som ett grundfundament finns tron på en Gud som också har lidit och som lovat att ge kraft åt varje dag.

  »Gud är stabil. Tillsammans med Gud är jag fortfarande instabil, men Gud håller mig uppe. Då kan jag vara stark, fast jag är svag«.

  Boken innehåller även illustrationer av Eva Hylander.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 34. Svartgrundet
  Svartgrundet
  Beskrivning
  Svartgrundet är Kent Wistis personliga betraktelser av det samhälle vi lever i. Boken innehåller berättelser och anekdoter från det verkliga livet, men också reflektioner på vad det är att vara människa.

  Det är från Österbotten Kent Wisti utgår i Svartgrundet. Varje år firades återkomsten, hemkomsten till Finland. Hans morföräldrar åkte just hem trots att de bott i Småland i över 30 år. Finland blev för Kent Wisti mytologiskt, som ett förlorat paradis man kunde återvända till. Jakobstad och den lilla ön Svartgrundet bar samma mytologi som Jerusalem gör i en judisk kontext.

  Han skriver om den snidade insamlingsbössan Fattiggubben utanför kyrkan, om ensamhet, igenkänning och om att vara otillräcklig, men inte otillhörig. Om hur det största hotet mot kärlek är vår tro på att vi kan prestera oss dugliga.

  • Köp 3 för 199,75 kr/st
 35. Talet om korset - Guds kraft : till hundraårsminnet av Bo Giertz födelse
  Talet om korset - Guds kraft : till hundraårsminnet av Bo Giertz födelse
  Beskrivning
  Den hittills mest omfattande biografin om Bo Giertz. Boken behandlar såväl hans liv och teologi som det arv han lämnat efter sig. Bland de många artikelförfattarna finns Birgitta Giertz, Bertil E Gärtner, Bengt Ingvar Ekman, Göran Gustafsson. 32 sidor med bilder berättar också om Bo Giertz liv och gärning.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 36. Tänk kära föräldrar : en svensk tonårsflickas brev från klosterskolan i Tyskland 1887-1889
  Tänk kära föräldrar : en svensk tonårsflickas brev från klosterskolan i Tyskland 1887-1889
  Beskrivning
  I slutet av 1980-talet hittade Anna Dunér en brevsamling i sin farmors bokhylla. Breven var hundra år gamla och hade skickats från hennes farmors mor Doris Sellman mellan åren 1887 och 1889. Denna tid tillbringade den då tonåriga flickan i en klosterskola i Bayern. Under de två åren träffade hon inte sin familj, men hon skrev varje vecka hem till Sverige och berättade om fest och vardag, undervisning och religion, hyss och hemlängtan.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
  • Köp 25 för 172,00 kr/st
 37. Tänk om? : min berättelse om att tro Gud om mer... alltid mer
  Tänk om? : min berättelse om att tro Gud om mer... alltid mer
  Beskrivning
  Hans gudagivna passion är att finna ett behov och fylla det, finna ett sår och hela det. I sin bok ser han tillbaka på ett liv där han har vandrat med Gud, blivit ledd av Anden och frimodigt tagit risker för att nå fler människor med evangeliet om Jesus Kristus. Längs vägen har han byggt stora församlingar och organisationer för att möta de överväldigande behoven hos trasiga människor, och upprätta dem som har vandrat långt bort ifrån Gud.
  Varje dag och varje stund har pastor Tommy varit redo att dela med sig av kärleken från Jesus. Det här är hans fantastiska historia.

  Tommy Barnett, är global pastor i Dream City Church i Phoenix, Arizona, grundare av Dream Center i Los Angeles, samt kansler vid Sotuheastern University i Lakeland, Florida och tidigare kansler vid Gran Canyon University i Phoenix. Han inledde sin tjänst som evangelist vid sexton års ålder. Så småningom blev han pastor i Westside Assembly of God i Davenport, Iowa, innan han blev pastor i Phoenix First Assembly, som i dag heter Dream City Church. Tommy och han fru Marja har tre barn - Luke, Matthew och Kristie - och sex barnbarn.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 38. Tårar blir diamanter
  Tårar blir diamanter
  Beskrivning
  Hitlers guddotter berättar

  Kan vi bli fria från sår, depression och ångestattacker som har sina bittra rötter långt tillbaka i barndomen?

  Rosemarie har erfarenhet. Hon föddes 1934 som dotter till en av Hitlers generaler. Det hände sig också att Hitler blev hennes gudfar. Den stora omsorg hon åtnjöt vändes emellertid snart i misär. Hennes far vägrade lyda order och tvingades begå självmord.

  Andra världskriget bröt ut, och hon fick fly under svåra umbäranden. Allra värst blev hennes upplevelse av ryssarnas attacker.

  Hennes berättelse levandegör för läsaren hur det går till när vi blir sårade i vår själ - och hur ofta vi själva hindrar såren från att läkas.

  Gud visade henne att han kunde göra det hon inte förmådde, bara hon tillät honom att göra det genom henne - att förlåta sina fiender.

  Därefter kallade Herren henne att leda många till försoning och upprättelse. Hon har blivit en särskild gåva till dem som hon hatat så myket, ryssarna.

  Hon och hennes make Tilo leder nu Josuamission utanför Åkersberga, dit människor kommer för ett inre helande. Många har fått sina tårar omvandlade till diamanter när de nåtts av försonings budskap, antingen här hemma eller vid parets många resor österut.
  100,00 kr
 39. Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
  Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
  Beskrivning
  Det var sista åket i skidbacken för Todd och Tara Storch och deras tre barn. Men när 13-åriga Taylors liv tragiskt tar slut i en skidolycka blir paret Storch utom sig av sorg över att ha förlorat sin dotter. Fortfarande chockade får de en fråga som inga föräldrar tror att de ska behöva höra: Skulle ni kunna tänka er att donera Taylors organ?
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 40. Thunder dog
  Thunder dog
  Beskrivning
  Den sanna berättelsen om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds den 11 september 2001.New York Times bestseller
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 41. Tiga kan jag inte : Alma och Armenierna
  Tiga kan jag inte : Alma och Armenierna
  Beskrivning
  Alma är 20 år när hon i en tidning läser om föräldralösa barn i Armenien. Mot alla odds befinner hon sig något år senare på plats bland de armeniska barnen. Utmaningarna är ännu större än hon tänkt sig. Så småningom behärskar hon fem språk och får fungera som läkare i otillgängliga bergsbyar. Men hennes viktigaste tillgång är att hon med hela sin varelse älskar barn. Hon är lyckligt ovetande om att hon mitt under brinnande världskrig ska bli ofrivilligt vittne till ett folkmord.

  Janne Carlsson är skribent och översättare. Han har bland annat författat flera böcker med motiv från Afghanistan och översatt persisk lyrik. Nu kommer han med en biografi över Alma Johanssons innehållsrika liv.

  200,00 kr
 42. Till jorden steg ner
  Till jorden steg ner
  Beskrivning
  Boken som får dig att längta efter en snörik jul i en Norrlandsstuga.

  Underbart mysig kortroman om relationer, det förflutna och att ge alla en ny chans i livet.

  Matilda och hennes syster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när systern träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. Olivia tänker istället fira jul med pojkvännens familj i Norrland och insisterar på att Matilda följer med. Väl framme i ett vintrigt Västerbotten visar det sig att julfirandets plats inte är det enda som har ändrats. I sitt nya förhållande har Olivia ändrat sig om tidigare självklarheter och Matilda känner inte alls igen sin syster. Och som om det inte vore nog att hon är fast i en stuga fylld med främlingar springer hon plötsligt på en person från sitt förflutna – någon hon hade hoppats på att aldrig behöva se igen. Kan det fortfarande bli ett mysigt julfirande, trots problemen som hopar sig?

  Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare. Till jorden steg ner är hennes sjuttonde bok.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 43. Till minne av en villkorslös kärlek
  Till minne av en villkorslös kärlek
  Beskrivning
  Sex år efter Torka aldrig tårar utan handskar, som tog Sverige med storm, återkommer Jonas Gardell med en stor, episk roman.

  Till formen en släktkrönika om den bortglömde författaren Jonas Gardell och hans familj. En familj som nog är bra på många sätt, men den tror inte på svaghet. Och kring sina hemligheter och icke önskvärda sanningar bygger man legender.

  Men främst är Till minne av en villkorslös kärlek ett oemotståndligt kvinnoporträtt av Jonas Gardells mor, Ingegärd Rasmussen. Den excentriska frikyrkodottern, född i mitten av 1920-talet och kringskuren av sin tids alla begränsningar för kvinnor, som går till storms mot hela världen med stridsropet: jag måste vara fri!

  Ingegärd lierar sig med Bertil, en framtidsman i 1900-tals Sverige, ett land i snabb förändring. Två drömmare som ska erövra världen.

  När yngste sonen Jonas föds är Ingegärd nära att dö. Men när hon ligger med spädbarnet på sitt bröst och ser in i den nyföddes ögon förstår hon att för den här hjälplösa krakens skull måste hon fortsätta leva. Där och då bildar modern och sonen ett förbund som de aldrig ska bryta.

  Till minne av en villkorslös kärlek är en episkt böljande roman om solidaritet och svek, skriven med humor och livsglädje och en smärta så stor att den får verkligheten att spricka.

  175,00 kr
 44. Tillbaka blickar på livet
  Tillbaka blickar på livet
  Beskrivning
  I den här boken får vi ta del av författarens särskilda erfarenheter under ett långt liv. Han började som stenhuggare i Norge. Efter speciell utbildning i Sverige och England blev han missionär. Han har inspirerat för mission i hela världen och särskilt betonat behoven bland leprasjuka.
  100,00 kr
 45. Trasiga fioler
  Trasiga fioler
  Beskrivning
  Ibland kan det vara så i det verkliga livet att ett misslyckande eller ett handikapp mot alla odds kan vändas till något positivt. Författaren berättar om bildskulptören Eva Spångberg som fick polio i högerhanden under sin sjuksköterskeutbildning. Nick Vujicic saknar både armar och ben, men lever trots det ett meningsfullt och spännande liv. Terje Forsberg, Jonas Helgesson, Ängeln på Malmskillnadsgatan och S:ta Clara kyrka beskrivs också som exempel på trasiga fioler som fått vara med om häpnadsväckande saker trots ett hopplöst utgångsläge.

  Författaren har tidigare gett ut pocketboken "Tusen skäl att tro" och småskrifterna "Ateisten som ändrade sig", "Slump eller Intelligent Design?", "Vägen fram till korset", "Tolv scener ur Passionshistorien" och "En dags bekymmer räcker".

  • Köp 3 för 22,50 kr/st
  • Köp 10 för 21,25 kr/st
 46. Trygg i guds hand
  Trygg i guds hand
  Beskrivning
  Har du någon gång undrat om Gud har övergivit dig? Var uppriktig. Har du ställts inför tragedier och bitter besvikelse? Kanske du befunnit dig i en hopplös situation? Människorna i den här boken har varit där. De har lidit stort – förlusten av ett barn, skilsmässans hjärtesorg, droger och våldsamhetens mörker. Mer än de flesta har de haft rätt att tvivla på Guds kärlek och omsorg. Du kommer att få en otrolig resa genom smärta och glädje, misslyckanden och helanden, förskräcklig ondska och otrolig förlåtelse. Men genom allt i dessa sanna berättelser får du se att Gud höll dessa människor i sin hand... "Boken borde finnas i varje kristens bokhylla." David Goodnow, journalist på CNN
  75,00 kr
 47. Tryggve
  Tryggve
  Beskrivning
  Detta är en gripande verklighetsskilldring av två människors levnadsöden - han katolsk präst, hon operasångerska - där lidande och motgångar övervinns med kärlekens och uthållighetens kraft. Boken, som spänner över många områden - kristna, medicinska, psykologiska - är både upprörande och hoppingivande; upprörande för att den visar på en nutida medicinsk och moralisk skandal; hoppingivande för att det går att övervinna nästan vad som helst med uthållighet och kärlek.
  150,00 kr
 48. Tuffa beslut : en självbiografi
  Tuffa beslut : en självbiografi
  Beskrivning
  Vad låg bakom det abrupta avskedandet av Carly Fiorina, som gjorde en omskriven karriär som CEO för Hewlett-Packard? Här avslöjar hon sanningen och det tuffa livet som kvinnlig ledare för ett världsföretag.
  200,00 kr
 49. Två grannar berättar
  Två grannar berättar
  Beskrivning
  De var grannar och möttes lite kort på vardagarna när de hämtade och lämnade sina barn på dagis. De utbytte några ord med varandra, men för Simon var Örjan bara en av många andra dagispappor.

  Helt plötsligt en dag möts de i en kyrka. Örjan berättar att han blivit frälst. Simon blir chockad. ”Va, har du?” flämtade han fram. Grannen hade blivit frälst. Det var omöjligt för Simon att tänka sig.
  Örjan fortsatte: ”Simon. Jesus är det bästa som kan hända dig.” Simon skämdes. Där stod grannen och vittnade för Simon om Jesus.
  De bestämde sig för att öppna upp sina hem för bön. Det beslutet ändrade på mycket i deras tillvaro.

  Idag, några år senare, reser de över hela Sverige och till andra länder och pratar om Jesus tillsammans. Och inte bara pratar. De betjänar människor och ser hur Gud griper in på helt fantastiska sätt.
  Åren har varit fyllda med övernaturliga händelser. Deras gemensamma historia förundrar, berör och väcker en längtan efter att gå med Gud på riktigt.

  Boken är som ett dokument över vad Gud gör i Sverige idag och är sprängfylld med starka vittnesbörd.

  200,00 kr
  • Köp 3 för 252,00 kr/st
  • Köp 10 för 238,00 kr/st
 50. Två män i en gammal by
  Två män i en gammal by
  Beskrivning
  I denna bok låter Holger Nilsson oss komma med på en fascinerande färd till sin barndomsby, Björkholm. Han återger händelser som har ägt rum där och i bygden omkring.

  Vi får inblickar i byn och dess omgivning genom händelser som utspelats från 1800-talets mitt och framåt. Här har original bott som nu är borta, men vi får några korta glimtar av deras liv.

  Utöver det låter han två fiktiva män träda in på scenen på 2000-talet. Den ene hyr ett hus och blir bekant med den gamle ungkarlen som sitter ensam i sitt hus. Dessa män för ett samtal med både humor och allvar om byn, trender i tiden, men också om livet och den andliga dimensionen i tillvaron.

  Holger Nilsson reser som förkunnare och är redaktör för Flammor – profetisk tidskrift. Han är också författare till ett 10-tal böcker

  75,00 kr
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 51. Ulles mamma
  Ulles mamma
  Beskrivning
  Utökad utgåva nu i pocket! Hur är det att vara förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning? Elisabeth Sandlund berättar om frigörelse och tandborstning, om vardag och glada nyheter, om teckenspråk och teater, om hur man lär sig att ta vara på samhällets resurser och om att möta andra unika människor.

  • Köp 3 för 81,01 kr/st
  • Köp 10 för 76,50 kr/st
 52. Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
  Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
  Beskrivning
  Anders Wejryd är Svenska kyrkans ärkebiskop sedan 2006. I den här intervjuboken visar sig teologen Anders Wejryd, i den form för teologi där ärkebiskopen trivs som bäst: samtalet. Under 2009 möttes han och journalisten David Berjlund ett stort antal gånger och förde ett enda långt samtal med många teman, som här presenteras i tio kapitel: 1. Ett fritt rum 2. Långvägare 3. Klimatet - förtvivlan och hopp 4. Gudstjänsten - drama eller nummerrevy? 5. Hur ska man leva? 6.Vad ska man tro? 7. Makten i Svenska kyrkan 8. Vem får plats i kyrkan? 9. Vi kan väl prata om det 10. Främst bland jämlikar David Berjlund är journalist och författare.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 53. Uppdrag i Jerusalem : en sann berättelse om tro, kärlek och mirakulös kraft genom bön
  Uppdrag i Jerusalem : en sann berättelse om tro, kärlek och mirakulös kraft genom bön
  Beskrivning
  Derek och Lydia Prince skriver om Lydia Princes liv. En sann berättelse om tro, kärlek och kraft genom bön Den väg som förde den danska agnostikern Lydia Christiansen (senare Prince) fram till upptäckten av Guds kärlek och sin egen frälsning är verkligen fascinerade och dramatisk.
  Hon åkte ner som missionär till Jerusalem: · för att rädda dussintals sjuka och föräldralösa barn · för att uppleva en överraskning och en djupare relation med Gud · för att möta sin blivande man · för att bli indragen i ett folks och en nations öde Lydia fick sitt uppdrag genom att be: ”Gud, om du visar mig Jesus som en levande verklighet, vill jag följa HONOM!

  Med den bönen började hon en livslång relation med Gud och blev en levande uppenbarelse av Hans makt och råd. Läs om hur Lydia räddar en döende bebis, överlever gevärseld, belägring och barrikader och får uppleva Guds övernaturliga beskydd, helande och försörjning. Låt dig utmanas av en ung lärares sanna och fängslande berättelse och hennes modiga sökande efter Guds vilja för sitt liv – för att hitta Guds uppdrag för dig

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 54. Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
  Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
  Beskrivning
  Somliga planerar sitt liv utifrån egna möjligheter att lyckas och få framgång. Göte Edelbring, huvudperson i denna bok, valde att investera i andra människors rätt till ett värdigt liv. Genom ett mångårigt engagemang inom kristen missbrukarvård har han förmedlat tro, hopp och kärlek till människor han mött.

  Tron på Jesus och befrielse genom omvändelse har varit drivkraften i hans arbete – förkunnelse, själavård och medmänsklighet hans verktyg. Goda resultat och lyckliga människor har kantat hans väg, men också sorg och besvikelse när människor vänt sig bort. Allt detta och mycket mer finns med i den här berättelsen om och från insidan.

  75,00 kr
 55. Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid som väntar dig
  Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid som väntar dig
  Beskrivning
  Vi vill alla veta hur livet efter döden blir. Pastorn och författaren John Burke är inget undantag. I Upptäck himlen jämför Burke drygt 100 fascinerande berättelser om nära döden-upplevelser med vad Bibeln har att säga om våra vanligaste frågor om himlen:
  • Kommer jag att vara mig själv?
  Får jag träffa nära och kära?
  Hur ser himlen ut?
  Hur är Gud?
  Vad ska vi göra i all evighet?
  Hur blir det med barn och husdjur?

  Under årtionden har Burke studerat vittnesmål från människor som överlevt nära möten med döden och fått med sig upplevelser av både himlen och helvetet. Även om alla detaljer i personliga nära döden-upplevelser inte helt överensstämmer med Bibeln, visar Burke hur upplevelserna som delas av tusentals överlevare – inklusive doktorer, universitetsprofessorer, bankchefer, folk från alla åldrar och kulturer och även blinda – bekräftar den fascinerande beskrivningen av himlen som framställs i Bibeln.
  Den här spännande resan in i livet efter döden kommer att ge dig en känsla av att du varit där. Den kommer för alltid att förändra sättet du ser på livet efter detta och hur du lever ditt liv idag. Du kommer att upptäcka att himlen är mer fantastisk än vad du någonsin kunnat föreställa dig.

  Om författaren
  John Burke är pastor i Gateway Church, Austin, Texas. Han har rest till tjugo länder, inklusive Sverige, och talat över ämnen som ledarskap och andlig tillväxt.

  150,00 kr
 56. Uppväcka döda - hjärtläkaren som började tro på under
  Uppväcka döda - hjärtläkaren som började tro på under
  Beskrivning
  Chauncey Crandall är hjärtspecialisten som fått se döda uppväckas som svar på bön. Men hur kom det sig att en hjärtspecialist som studerat vid Yale och som har en mottagning i Palm Beach, dit flera av de mäktigaste och rikaste människorna i det amerikanska samhället kommer, började tro på övernaturligt helande?
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 57. Uppvaknandet : En sann mirakelberättelse om en kvinnas tro och hennes sons återkomst till livet
  Uppvaknandet : En sann mirakelberättelse om en kvinnas tro och hennes sons återkomst till livet
  Beskrivning
  En vintermorgon föll Joyce Smiths son John genom isen på en insjö utanför St. Louis. För Joyce och hennes familj såg det ut som om de förlorat allt. John var fast under isen i mer än 20 minuter och låg livlös på sjukhuset i ytterligare 45 minuter. Läkarna skulle precis till att ge upp återupplivningsförsöken och dödförklara tonåringen. Men Joyce hade inga tankar på att ge upp hoppet om sin son. Hon frambringade all tro och kraft hon kunde och ropade till Gud om räddning för sin son. I samma ögonblick började hennes sons hjärta slå igen. Under de dagar som låg framför trotsade John varje expert, varje tidigare fall och varje vetenskaplig prognos. Sexton dagar efter fallet genom isen, och efter ha legat död under en timme, gick John ut från sjukhuset på egna ben – fullständigt helad.

  Uppvaknandet handlar om en central sanning: bön fungerar verkligen. Gud använder den för att visa att han alltid är med oss. Och när vi kombinerar bön med orubblig tro är ingenting omöjligt.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 58. Utvisningen
  Utvisningen
  Beskrivning
  När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
  • Köp 25 för 183,99 kr/st
 59. Våga drömma
  Våga drömma
  Beskrivning
  Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
  50,00 kr
 60. Vägen och vandringen
  Vägen och vandringen
  Beskrivning
  Sven Nilsson är och har varit, under många år, en ledande röst inom svensk kristenhet. Genom sin förmåga att profetiskt analysera och beskriva olika skeenden är han till stor välsignelse för Kristi kropp i vårt land. I denna bok skriver han på ett målande och rikt sätt sin historia, som varit med och format delar av kristenheten idag. Vi får följa med författaren genom hans händelserika liv och läsa om hur Gud har väglett Sven och hans fru Solweig genom livet. 119:-Bokklubbspris 83,30:- Gå med I lager Lägg i varukorg..Förlag: Livets Ords Förlag ISBN: 91 7866 618-X Antal sidor: 276 Artikelnr: BSN618X Vikt (g): 3 Bandtyp: Mjukband Språk: Svenska .Bli först med att recensera denna produktE-posta till en vänDela: ..
  125,00 kr
 61. Vägen hem : historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv
  Vägen hem : historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv
  Beskrivning
  Historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv. Förord av Sebastian Stakset. Efterord av Daniel Alm.

  Människorna som du läser om i Vägen hem berättar naket och ärligt om sina liv. Det är människor som har suttit fast på samhällets botten. Droger, missbruk, hemlöshet och kriminalitet har varit deras vardag och deras framtid var helt utan hopp.

  Men de har alla hittat en väg till frihetens hem. Möt Håkan som inte räknade med att få uppleva sin egen 30-årsdag. Möt Jennie som valde drogerna framför sina egna barn. Möt Christian som brände ett helt arv på knark. Möt Therese som satt fast i amfetaminmissbruk. Möt Lili-Ann som flera gånger försökte ta livet av sig. Möt Michael som åkte in och ut i fängelset.

  Oavsett hur hopplöst livet kan se ut, hur vilse du är, hur djupt ner i mörker du sjunkit finns det hopp. Det finns en väg ut ur droger, misär, hemlöshet och brottslighet. Det finns en väg till framtidstro och hopp. Jesus är vägen, sanningen och livet. Han är på riktigt. Han lagar trasiga hjärtan och vill ge ett nytt liv.

  Det här är en bok med starka livsberättelser och om vad Jesus kan göra för att upprätta och hela människor i Sverige idag.

  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
 62. Vägen hem för Benjamin Blå
  Vägen hem för Benjamin Blå
  Beskrivning
  Biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå" handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade - Benjamin blir mirakulöst frisk.

  Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

  I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

  Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller, om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

  "Vägen hem för Benjamin Blå" bygger på verkliga händelser.

  Magnus Hördegård, f 1968, är musiker, pianopedagog, musikskapare och textförfattare. Efter att ha skrivit musik och texter sedan början av 2000-talet, gör han nu debut som författare. Samtidigt som han skrev biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå", skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan heter "Benjamin Blå" och är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik.

  265,00 kr
 63. Vägen jag fann
  Vägen jag fann
  Beskrivning
  Denna bok är en slags Kristens resa genom det tjugonde århundradet. I dag, ett par decennier in på 2000-talet, börjar vi få lite perspektiv på detta märkliga sekel. Ett århundrade av världskrig och kallt krig, av vetenskapliga upptäckter, tekniska genombrott, sekularisering och världsvid väckelse. Allt detta återfinns i Lundgrens livsberättelse. Här finns både väckelsens stormande omvändelse och det mörka tvivlets dunkla natt,känslan av att Gud dött och kosmos är en kall, tom ödemark. Vi möter internationell storpolitik genom FN-tjänst, biståndsarbete och bibelsmuggling i Sovjetunionen. Men också svensk politik i form av Vietnam-debatt, möten med partiledare och framväxten av ett nytt riksdagsparti.

  Men den stora berättelsen i denna livsberättelse är den om ekumenik – det tema som på ett särskilt sätt präglar hela 1900-talets kyrkohistoria. Lundgren beskriver upptäckten av syskon i andra kyrkor från ungdomens skolgrupper till mötet med den karismatiska förnyelsen på 1970-talet.

  Här får vi se historien från första parkett, inklusive personliga möten med några av århundradets viktigaste gestalter. Internationella figurer som Stanley Jones, Kathryn Kuhlman, David du Plessis och Michael Harper – och svenskar som Lewi Pethrus och Ylva Eggehorn. Hos Lundgren kombineras journalistens skarpa blick med det personliga sökandets känslighet. Det tar oss nära både människor och händelseförlopp. Vi får möta historien som levd erfarenhet, och kan se både nyanser och mångtydigheter. Det är vad den personliga berättelsen möjliggör, därför är de minst lika viktiga som arkiv och annat källmaterial som historiker gräver i. Livsberättelsen ger oss historien inte bara som data och fakta, utan med en känsla för hur den doftade och smakade för dem som levde mitt i den. Ur Joel Halldorfs förord Ivar Lundgren, född 1931, har arbetat som journalist på tidningen Dagen och Dagens Nyheter. Han har varit direktor för biståndsorganisationen Läkarmissionen samt sakkunnig på Utrikesdepartementet under Alf Svenssons tid som utrikesminister. Han är författare, bl a till böckerna Ny Pingst, Lewi Pethrus i närbild, Ord som öppnar världen, Livets pris och Ansgar.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 64. Välkommen in i min garderob
  Välkommen in i min garderob
  Beskrivning
  Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
  Ur boken

  Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

  Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

  Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

  Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 65. Välsignelser i mitt liv
  Välsignelser i mitt liv
  Beskrivning
  ”Jag vill dela med mig av några erfarenheter av vad jag upplevt i mitt liv, med förhoppningen att de kan få vara till nytta och välsignelse ...

  I tjugo kapitel berättar Carl-Erik Sahlberg om spännande möten med människor, sina livsprinciper och de fascinerande upptäckter han gjort som kristen. Läs också om de tillfällen som formade övertygelsen om att Gud är god, att han vill välsigna och ge oss så mycket gott i Kristus.

  Några kapitelrubriker: Att jag blev kristen, En god Gud, Bibeln, Konkret bön, Att använda tiden rätt, Arbetsglädje, Söndagen, Lita på Gud – inte människor, En god hälsa.

  ”En gång i tiden var jag Sveriges näst yngste präst. Några år senare var jag kanske Sveriges yngste kyrkoherde. Jag var van att bli kallad ’ung’. Det där går över med åren vare sig man vill eller inte. Därför vill jag nu dela med mig av några av mina erfarenheter av vad jag upplevt i mitt liv, med förhoppning att de kan få vara till nytta och välsignelse för dem som kommer några steg efter mig.

  Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 66. Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
  Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
  Beskrivning
  Det finns inget mer spännande eller mer tillfredställande i livet än att presentera Jesus för människor som aldrig har träffat honom. Nick Vujicic, bästsäljande författare och världsberömd talare, är känd över hela världen som mannen utan armar och ben som personifierar en ”ingenting är omöjligt”-attityd.

  I den här boken förklarar han mer ingående hur Jesus Kristus är en person som motiverar honom att resa och tala – eftersom evangeliets goda nyheter är för bra för att vara tyst om! Trots att världen har så många problem är ingen utmaning för svår för Gud, som har lovat att förflytta berg.

  Utifrån historier från sitt eget liv delar Nick hjärtat av sitt budskap, motivationen för allt han gör och något som han tror att världen behöver mer än någonsin: en tro på Jesus Kristus som får oss att agera och göra världen till en bättre plats.

  Om Nick Vujicic Nick Vujicic är en New York Times-bästsäljande författare, evangelist, talare och direktor för ”Life without limbs”, en organisation som sprider budskapet om hoppet i Kristus till hela jordgloben.
  Över hela världen ses Nick av människor och media som en inspiration för sin positiva attityd gentemot att övervinna svårigheter och uppfylla drömmar. Nick härstammar från Australien, men bor nu i Kalifornien med sin fru Kanae och deras fyra barn

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 67. Vår livsresa
  Vår livsresa
  Beskrivning
  Pastorsparet Miriam och Lars Grip berättar om det som kännetecknade Pingströrelsen i Sverige, under den tid när kyrkorna var fyllda av längtande människor och många blev frälsta, döpta och förenades i de växande församlingarna över hela vårt land.

  Boken skildrar hur de fick uppleva Guds ledning, ha en gemensam uppgift i föreståndartjänsten. Miriam och Lars var efterfrågade och de arbetade i olika delar av Sverige. Deras berättelse väcker längtan om förnyelse och boken har ett budskap som även yngre generationer i vår tids församlingar behöver bli berörda av.

  Jag tror att boken kommer att studeras av forskare och användas i studier och för utbildning när kommande generationer vill vårda väckelsekristendomens arv i Pingströrelsen och andra frikyrkorörelser.

  Stanley Sjöberg

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 68. Vardagsmirakler
  Vardagsmirakler
  Beskrivning
  Vardagsmirakler är en hjärtevärmande samling av sanna berättelser om fantastiska händelser i vanliga människors liv. De har blivit berörda på ett övernaturligt sätt genom mirakulösa ingripanden, besvarad bön och änglabesök.

  Deras upplevelser, återberättade av succéförfattaren Karen Kingsbury, visar hur Gud verkar och att mirakler händer även idag!

  100,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 69. Varje poäng räknas
  Varje poäng räknas
  Beskrivning
  Författaren till boken Att vrida världen rätt är tillbaka med en humoristisk och insiktsfull skildring av livets spelregler ur en tennisspelares perspektiv. Råden och tipsen hämtar han från instruktionsboken framför andra – Bibeln. Boken är upplagd som en serie kärnfulla tennislektioner, vilket gör den till en utmärkt handbok att bära med sig i sport­bagen, resväskan eller portföljen. Inbunden, 126 sidor helt i färg!
  65,00 kr
 70. Världens bästa story
  Världens bästa story
  Beskrivning
  "Jag har arbetat med journalistik i sammanlagt 35 år. Från insidan har jag sett maktens korridorer i Vita huset och Kreml, jag har bevittnat Berlinmurens fall och direktrapporterat inifrån det belägrade Sarajevo. Jag har intervjuat förtvivlade människor i överfulla flyktingläger och sett misären i det ockuperade Gaza. Jag har mött skräcken för självmordsbombare i Israel och på plats blivit censurerad av ayatollornas brutala diktatur ni Iran. Jag har skildrat amerikanska presidentval och effekterna av terrorattentaten den 11 september 2001. Det har hela tiden varit ett stort privilegium - jag har haft ett drömjobb som för mig till de mest skiftande platser och miljöer. I Världens bästa story vill jag visa journalistikens möjligheter men också dess tillkortakommanden. Jag vill ventilera frågor om mediernas makt, självuppfattning och sätt att beskriva verkligheten. Jag anser att det inom journalistkåren under lång tid funnits förutfattade meningar och fördomar som i kombination med ren okunskap format uppfattningarna om kyrkan. Utifrån mina egna erfarenheter vill jag berätta om de journalistiska förhållningssätt och mekanismer som styr i mediernas nyhetsvärdering. Jag skriver om mig själv som journalist, men delvis också som privatperson. Inte för att jag är märkvärdig, utan därför att jag varit med om märkvärdiga händelser och mött märkvärdiga personer. Världens bästa story är en rapport efter yrkeslivets och karriärens Q3 - min personliga berättelse om TV, nyheter och journalistik." Lars Adaktusson Libris i samarbete med Ekerlids förlag
  100,00 kr
 71. Världens sista kväll : och andra texter
  Världens sista kväll : och andra texter
  Beskrivning
  C S Lewis skrev inte bara böcker han var också en mästare i det mindre formatet.

  Librisförläggaren och Lewisbeundraren Peter Eriksson har tillsammans med sin norske kollega Arne Christian Konradsen gått igenom C S Lewis efterlämnade essäer och andra kortare texter.

  Världens sista kväll innehåller Peter Erikssons favoriter, de flesta nu tillgängliga på svenska för första gången. Förutom titeltexten finns här Tankar från en redskapsbod, Härlighetens tyngd (The Weight of Glory) och Människans avskaffande och ytterligare elva texter

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 72. Vassula : ett tecken på Guds kärlek
  Vassula : ett tecken på Guds kärlek
  Beskrivning
  Denna bok handlar om uppenbarelsen True Life in God ("Sant liv i Gud") som pågått i drygt tre decennier, som översatts till 42 språk och spridits över hela världen. Vassula Rydén, av grekiskt ursprung och född i Egypten, levde ett internationellt liv tillsammans med sin svenske man som jobbade för olika utvecklingsorganisationer. Hon ägnade dagarna åt cocktailpartyn, tennis och måleri när hon i november 1985, helt oväntat, fick erfara sin skyddsängels närvaro. Ängelns uppdrag var att förbereda Vassula för något större. I boken beskrivs hennes resa från en närmast tafatt relation till Gud, genom en smärtsam själslig rening till en orädd profetgestalt som världen över vittnat om Guds längtan. Här finns budskap som handlar om allt från vardagligt hushållsarbete till förutsägelser om de stora världshändelserna. Guds vrede över ondskan och synden är inget som döljs, men överträffas av en oändligt mycket starkare kärlek som når ända in i själens djup. Och i centrum av allt – en brinnande längtan efter de kristnas enhet. Boken består av tre delar: Den första är biografisk och beskriver inte bara Vassula utan också den gemenskap av människor världen över som berörts av dessa budskap. Andra delen, som är den mest omfattande, är en tematisk genomgång av själva budskapen. Tredje och sista delen visar på profeternas plats i kyrkan, baserat på den danske teologen Niels Christian Hvidt’s banbrytande arbete. Allt i syfte att sätta in Vassula i ett begripligt sammanhang. Några kyrkliga uttalanden om Vassula tas också upp här. Ur förordet av Morten Sager, pastor i EFK och lektor i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet: För mig blir detta den stora behållningen, att få dagsfärska bilder och ord på Guds engagemang; en röst som skakar om, värmer och sänder. För det är det som händer vid läsningen. Jag värms och min tro fattar eld. Som all god andlig litteratur. Oavsett om Vassulas tjänst bejakas eller betraktas med misstänksamhet är detta en bok som behövs. Med tanke på Vassula Rydéns världsvida profetiska tjänst är det viktigt med korrekta återgivningar av detta märkliga skeende i kyrkans samtidshistoria. Och nya, värmande, väckande bilder på Guds omsorg kan vi inte få för mycket av. Bo Westergaard är präst i Svenska kyrkan och sedan 1996 aktiv i den ekumeniska förening, Sant liv i Gud, som översätter och sprider Vassulas uppenbarelser.
  130,00 kr
 73. Vem är den osynlige : berättelser om oförklarliga händelser
  Vem är den osynlige : berättelser om oförklarliga händelser
  Beskrivning
  Helt vanliga människor berättar om extraordinära upplevelser med den Osynlige. Här är några exempel:

  • 22-åriga Gelana var gravid i 5:e månaden och döende efter en förgiftning. Läkaren sa: ”Nu är det bara Gud som kan hjälpa dig, be till Honom”. Några dagar senare reste hon sig ur sängen, blev helt återställd och födde senare ett friskt barn.

  • Änglar räddade en familj när deras bil på motorvägen klämdes mellan mitträcket och en buss. I samma ögonblick som sidospeglarna slets av, befann sig bilen helt oförklarligt framför bussen.

  • Medan en grupp barn bad för en 60-årig man som varit halvsidesförlamad i tio år, började han gå obehindrat.

  Författaren Anita Barker Andersen har levt ett mycket spännande liv med blicken på den Osynlige. Trots en synskada sedan tonåren med två procents syn har hon genomfört det många bara drömmer om att göra. Ett av hennes ledord i livet är en vers i Bibeln där det berättas om Mose, ”han höll ut därför att han liksom såg den Osynlige”. Gud fanns alltid där även om Mose inte såg Honom.
  Ta del av intressanta och spännande beskrivningar av den Gud som vi kan få uppleva, var vi än befinner oss i livet! – Marie och Roger Arnfjell

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 74. Vem kan laga en trasig själ?
  Vem kan laga en trasig själ?
  Beskrivning
  Kaos var inskrivet i Peter Ahlmans DNA. Han föddes in i ett trasigt hem. Mamman var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock ’n’ roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. Hans liv är en smärtsam och gripande resa som går djupt ner i mörker och hopplöshet. Plågsamt djupt.

  Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och satt fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav.
  Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag bad han en enkel bön på sitt tillfälliga rum på ett härbärge. ”Gud … kom!” Som en ljusblixt på en mörk natthimmel kom ett starkt ljus. Han fick vara med om ett påtagligt Gudsmöte som förändrade allt.

  Peter togs med på en resa bort från knarket, misären och hopplösheten till ett nytt liv och en ny vardag som präglades av det han alltid sökt: kärlek, frid och bekräftelse. Inom honom brann en längtan att få ge vidare det han själv fått uppleva. En längtan som fört honom ut på gator och torg. Och det som händer är makalöst. Mirakler sker och människors liv blir förvandlade i stad efter stad, land efter land.

  • Köp 3 för 207,00 kr/st
  • Köp 10 för 195,50 kr/st
 75. Verkliga händelser, verkliga mirakler
  Verkliga händelser, verkliga mirakler
  Beskrivning
  Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser.

  Varje gripande berättelse uppmuntrar och inspirerar, stärker tron och ger hopp. Få en inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

  Oavsett om du själv har upplevt ett gudsingripande – eller om du inte ens är säker på om du kan tro på dem – kommer du säkert att förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

  "De här berättelserna om människors mirakulösa upplevelser visar på att Gud fortfarande är väldigt aktiv i vår värld."

  Dr. Jim Garlow är pastor i Skyline Church i San Diego. Keith Wall är en erfaren journalist inom förlagsvärlden. De har tillsammans även skrivit boken Himlen och livet efter detta (Semnos)

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 76. Vid Guds hjärta
  Vid Guds hjärta
  Beskrivning
  En rikt illustrerad biografi som presenterar människan Carl Olof Rosenius, hans bakgrund, uppväxt och familj. Vi får följa hans brottningar med Gud och hur han blev en man efter Guds hjärta. Rosenius är en som känner sin svaghet och synd, men som förtröstar på den levande Guden, som förmår allt. I boken beskrivs hans predikoreso, författarskap, själavårdande verksamhet och hans utveckling till andlig ledare. De många originalcitaten ur hans rika brevsamling ger biografin en särskild närhet och äkthet. Man får även en god inblick i Rosenius teologi. Redan som tonåring kunde Rosenius tala härligt om Jesu kärlek till syndare. Rosenius kärlek till Guds Ord genomsyrar hans predikningar och Kristus försoningsverk på korset är alltid central i hans förkunnelse. Carl Olof Rosenius fick vara ett utvalt redskap för den omfattande folkväckelse som drabbade Sverige och spreds i hela Norden i mitten och slutet av 1800-talet.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 77. Vild väg . en sann berättelse om orädd kärlek
  Vild väg . en sann berättelse om orädd kärlek
  Beskrivning
  På en övergiven strand i Pointe Noire, Kongo, får Frida syn på en man som tar sig fram över sanden med hjälp av händerna. Det gör henne nyfiken. Varför är han ensam här? Vad har hänt honom? Mannen kallar sig ”Personne” – ingen, men heter egentligen Nicolas. Han saknar inte bara ben, utan också hem och familj, han bär på ett brokigt förflutet och försörjer sig som fiskare och kriminell. Men Frida, den svenska sköterskan från sjukhusfartyget i hamnen, frågar om han vill bli hennes vän.

  Han är inte som alla andra. Men det är inte hon heller. Detta är berättelsen om Frida och Nicolas. Två fria själar med modet att ta sig igenom fördomar, lidande och svårigheter för att få vara tillsammans. Som inte låter tryggheten staka ut vägen. Utan kärleken.

  Emelie Rönnerfors verklighetsbaserade roman ger läsaren en unik inblick i en fascinerande värld som få upplevt. En avskalad skildring som berör och ger hopp.

  • Köp 3 för 198,00 kr/st
  • Köp 10 för 187,01 kr/st
 78. Vilket himla liv : en pingstpastors bekännelser
  Vilket himla liv : en pingstpastors bekännelser
  Beskrivning
  I denna självutlämnande och personliga biografi berättar Owe Carlsson om sitt liv som pastor inom de svenska och amerikanska pingströrelserna. Men hans yrkesval av inte självklart.På ett levande och humoristiskt sätt skildrar författaren sin uppväxt på Öckerö i Göteborgs skärgård, om det hårda livet på fiskebåten och det glamorösa livet som barsteward ombord på lyxkryssaren Gripsholm. Som 20-åring blev Owe en kristen och hans liv tog en dramatisk vändning. En ovanligt spännade och lättläst bok.
  295,00 kr
 79. Vilnius -– förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
  Vilnius -– förlorat Jerusalem: Röster om Förintelsen i Litauen
  Beskrivning
  Hur såg det ut, och vad hände, när Vilnius, Nordens Jerusalem», blev ett förlorat Jerusalem?I denna intervjubok berättar överlevande i Vilnius om livet i Litauen under Förintelsen.
  Det är berättelser om åren när grannar och vänner blev bödlar, om livet i ghettot och i motståndsrörelserna, om livet under flykt, i partisangrupper och som soldater i Röda armén.

  Från baksidestexten: »På Jasinskiogatan i Vilnius ligger en matservering. Den är inte lätt att hitta. Inga skyltar talar om att den finns, och någon turist har garanterat aldrig hittat dit. Här bjuds de sista och de fattigaste av Vilnius judar på gratis middag. Fem dagar i veckan serveras de en ickekosher måltid bestående av soppa, huvudrätt, bröd och dryck.Här på Jasinskiogatan berättar gästerna på diverse språk sina historier, historier som alla handlar om fattigdom, sjukdom och drömmar om att kanske kunna åka till Israel. Alla ber om hjälp med det ena eller det andra. Hade det inte varit för en ljudslinga som spelar Hava Nagila i bakgrunden skulle scenen lika gärna kunnat vara hämtad från en mellankrigsroman av Remarque. Här äter den gamle frontsoldaten från Röda armén, Samuel Gylys, varje dag, precis som den före detta partisanen och pianolärarinnan Sulamita Gelperniené också gjorde. Ingen av dem har någon högre status i det nya och fria Litauen, eftersom båda en gång kämpade på »fel» sida.Här i matoset, språkförbistringen och larmet föddes idén att ställa samman denna bok, en bok som låter de sista judiska rösterna från den stora katastrofen i Europa komma till tals men också en bok med några av dagens röster om det som då skedde och idag sker.»

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
  • Köp 25 för 128,00 kr/st
 80. Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
  Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
  Beskrivning
  Övergiven av sin mor, berövad sin barndom genom känslomässiga och sexuella övergrepp av sin far… Den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet.
  75,00 kr
 81. Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
  Visionen har landat! : Caminul Felix : Rumäniens barn får nytt hopp!
  Beskrivning
  Vid kommunismens sammanbrott i Rumänien 1989 blev det uppenbart för hela världen i vilken oerhörd misär 10 000-tals barn i Rumänien levde.Lars och Linda Hörnberg öppnade sina hjärtan och sitt hem för några av dessa barn. Det som började i det lilla har nu växt ut till något som imponerar på alla som besöker Caminul Felix barnbyar i staden Oradea i västa Rumänien.
  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
  • Köp 25 för 88,00 kr/st
 82. Visst gör det ont när hjärtan brister
  Visst gör det ont när hjärtan brister
  Beskrivning
  Tommy Dahlman har de senaste åren varit flitigt uppvaktad av den svenska mediekåren. Människan bakom rubrikerna har dock få ägnat en enda minut åt, i en tid som varit milt uttryckt omtumlande. Han blottlägger nu öppet och uppriktigt de bakomliggande orsakerna till de häpnadsväckande artiklar som figurerat. Tommy Dahlman undviker inga frågor utan tar tvärtom en risk att såra och irritera genom sin transparens när vi läser om skilsmässa, sex, otrohet och alkoholism. Det här är ett ärligt försök att från författarens perspektiv förklara, men absolut inte försvara, de brister hans liv har visat under en tid då många inom kyrkans värld visat distanserad skadeglädje, samtidigt som andra troende funnits vid hans sida och utsträckt både barmhärtighet och nåd.

  Som en röd tråd i boken utmanas även den moderna vetenskapen, som framställts som objektiv, absolut och tillräcklig, medan en religiös tro beskrivits som subjektiv, grundlös och onödig. Med stor intellektuell integritet försvaras den kristna tron i en allt mer förvirrad tid där vetenskapen gång efter gång visat sig inte räcka till för de stora livsfrågorna.

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 83. VITIS AQVILONIA Det Nordiska Vinträdet Helgonens liv i det sveo-gotisk
  VITIS AQVILONIA Det Nordiska Vinträdet Helgonens liv i det sveo-gotisk
  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 84. Vittnet som vägrade tiga
  Vittnet som vägrade tiga
  Beskrivning
  Berättelsen om den svenske baptistmissionären E.V. Sjöblom och hans djärva kamp för att stoppa kung Leopold II:s människoslakt i Kongo.

  ”Under många år var det endast en Kongomissionär, en enda, som vågade med sin själ i brand av passionerad vrede över de fruktansvärda ting, som hans egna ögon skådat, att ställa till ansvar kung Leopolds agenter i Afrika och kung Leopold själv i Europa. Han var svensk. Hans namn var Sjöblom.

  ” I dag skapar girighetens krafter kaos i östra Kongo-Kinshasa. I kampen om landets naturrikedomar, främst coltan och andra värdefulla mineraler, har våldtäkter blivit ett vapen som krossar familjer och lokalsamhällen och därmed gör kontroll över fyndrika landområden möjlig. För över hundra år sedan gällde kampen i dåvarande Kongostaten framför allt gummi. Det ut vanns med hjälp av tvångsarbete, tortyr och hot om dödsstraff för den som inte levererade begärd kvot. Invånarna flydde, hyddorna brändes ner. Under sina resor i det inre av Kongo fick E.V. Sjöblom (1862–1903) makabra” kvitton” på människoslakten: stympade och sargade kroppar i floderna, nedbrända byar, fasansfulla övergrepp. Med risk för eget liv berättade missionären om vad han såg. Han gjorde det i privata brev till USA, England och Sverige, och även i artiklar i Wecko-Posten som kom att citeras i svensk och internationell press. Han var en av dem som öppnade omvärldens ögon, så att man kunde genomskåda Leopold II:s bluff. Vad den belgiske kungen ”sålt in” som ett kristet, humanistiskt civilisationsprojekt var i själva verket ett av den mänskliga historiens värsta rövartåg.
  Vittnet som vägrade tiga är ett läsvärt och viktigt dokument om en missionsbragd.

  175,00 kr
 85. Wilhelm Peterson-Berger : tondiktare och kritiker
  Wilhelm Peterson-Berger : tondiktare och kritiker
  Beskrivning
  Omtyckt, omstridd, förtalad, förhatlig Än idag, 70 år efter sin död, kan tonsättaren och kritikern Wilhelm Peterson-Berger väcka starka känslor. Gammaldags nationalromantiker eller förkämpe för en folkligt grundad musikkultur på idealistisk grund, utan divalater och kommersiell styrning?Henrik Karlsson ger en ny, fördjupad och levande bild av tonsättaren, kritikern och människan Peterson-Berger
  • Köp 3 för 292,50 kr/st
  • Köp 10 för 276,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-386 av 386

Page
per sida
Fallande ordning

Juli, Öppet Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå