View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 420

per sida
Fallande ordning
  1. Om Jesus
    Om Jesus
    Beskrivning
    De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.En Jesus Kristus stiger fram för oss som den från himlen återkommande kungen för att döma levande och döda. Och i perifirin ser vi en annan gestalt fly undan i skuggorna, en kort och satt, mörkhyad man som åldrats i förtid av fattigdom och kringflackande. En enkel hantverkare från den galileeiska landsbygden som makten lät avrätta i förebyggande syfte. En man som spred budskapet om Guds rike.Spännande? Det här är bara början! Följ med Jonas Gardell på en omskakande spaning efter Jesus.
    150,00 kr
  2. Om sanningen ska fram
    Om sanningen ska fram
    Beskrivning
    Emanuel Minos är en välkänd förkunnare i Sverige och Norden. Han representerar den allra första generationen pingstvänner och är en av de sista överlevande ”furstarna” från rörelsens tidiga dagar. Trots att han närmar sig 90 år håller han fortfarande igång. För ett par år sedan kom han ut med boken ”Tag plats! Dörrarna stängs” som blev en storsäljare både i Sverige och i Norge och har tryckts i många upplagor. Denna biografi ger en gripande skildring av en livslång kallelse­, och är ett viktigt dokument om ett spännande liv, kryddat med huvudpersonens egna tolkningar och reflektioner. Det är mycket personligt och nära, men ger också många glimtar av den nordiska pingströrelsens historia och utveckling. Här får vi historien om hur rörelsen förföljdes i början och Minos berättar även från insidan om dess interna kriser och väckelser. ”Äntligen en bok som för oss närmare inpå mannen och myten­ Emanuel Minos. Han är en av de färgstarkaste personligheterna inom norsk kristenhet, en av pingstväckelsens tydligaste ledare och utan tvivel den nu levande förkunnare i Norden som fört flest människor till tro på Gud.”
    100,00 kr
  3. Omprövning
    Omprövning
    Beskrivning
    Författaren insjuknade i en ganska sällsynt form av reumatism. Efter ett i flera avseenden verksamt liv som forskare, föreläsare och lärare, blev han sittande i rullstol, oförmögen att reda sig själv. I dessa "anteckningar från en rullstol" berättar han om mänsklig svaghet och om påfrestningar för den kristna tron under tider av sjukdom och annan sorg. Men i första hand är det en bok om Gud som en bärande grund. Om sina "anteckningar från en rullstol" skriver han: Jag har kallat anteckningarna för Omprövning. De hade också kunnat heta "I Guds händer". Dessa tre ord beskriver den mest vesäntliga erfarenheten som jag gjort under sjukdomstiden. Denna insikt är inte tillkämpad - för något sådant har jag inga krafter. Snarare har den kommit till mig och helt enkelt framstått som den naturliga förklaringen till det som hänt och händer
    100,00 kr
  4. Operation Pärlan
    Operation Pärlan
    Beskrivning
    Den 18 juni 1981 gled en enorm pråm med en miljon biblar förbi de kommunistiska gränskontrollerna och kastade ankar vid en strand i södra Kina. Operation Pärlan är historien om detta modiga uppdrag som leddes av den före detta amerikanske marinsoldaten Broder David. Tillsammans med 19 besättningsmän riskerade han sitt liv för att föra Guds Ord till de andligt svältfödda kristna i Kina. Tidningen Time beskrev Pärlan som ”ett märkvärdigt uppdrag [...] den största operationen i sitt slag i Kinas historia”. Kristna kineser betraktar det som en central händelse i deras historia. Under månaderna före sin död, och efter 25 år av tystnad, delade Broder David med sig av sin historia med författaren Paul Hattaway.
    75,00 kr
  5. Oplanerat
    Oplanerat
    Beskrivning
    Abby Johnson sa upp sig från sitt jobb i oktober 2009. Den vardagliga handlingen blev snabbt en nationell nyhet i USA. Abby var chef för en abortklinik i Texas, men efter att hon assisterat vid en abort för första gången bytte hon sida och förenade sig med Pro Life-rörelsen. Vad var det som hände i kliniken som fick denna Planned Parenthood-föreståndare och ”Årets medarbetare” att ta ett sådant drastiskt steg? Och hur reagerade hennes tidigare arbetsgivare på hennes tvära avsked?

    På ett utlämnande sätt berättar Abby sin historia i Oplanerat, och som läsare får vi hänga med på ett drama med möten på liv och död, en rättslig tvist och andlig förvandling. I den här uppdaterade utgåvan sprider Abbys unika perspektiv från båda sidor av abortklinikens staket ljus och medkänsla till en personligt och politiskt känslig fråga. För alla som bryr sig om debatten – vare sig du är abortförespråkare eller abortmotståndare – och för alla som vill hjälpa gravida kvinnor i kris är Oplanerat en måste-bok.

    125,00 kr
  6. Orden som fann mig . den läkande läsningen tillbaka till livet
    Orden som fann mig . den läkande läsningen tillbaka till livet
    Beskrivning
    En sann berättelse

    Rachel lever ett hektiskt liv med två barn, Sebastian som älskar henne, stort hus och en lovande journalistkarriär på Londons största tidning. Plötsligt en kväll hör hon sig själv tala som om hon vore någon annan, huvudet tycks skiljt från kroppen, det knyter sig i magen och benen bär inte. Kollapsen slår till med full kraft och utan förvarning. När hon återvänder från sjukhuset är det med ångestdämpande tabletter, sömnsvårigheter och en chockartad förvirring. Har hon blivit tokig? Är hon ens levande? I det djupaste mörkret, på gränsen mellan liv och död, minns hon en vers hon läst som barn. Sakta upprepar hon orden, de gör något med hennes själ. Orden som fann mig är en rå, vidöppen och vacker levnadsteckning om att övervinna depression genom läsning och lyrik. En djupt mänsklig, hoppfull bok, en kärleksförklaring till livet, familjen och den läkande kraften i ord. Boken är också en uppgörelse med duktigheten, våra självpåtagna roller och samtidens krav på lycka och perfektion. Rachel Kelly är prisbelönt brittisk journalist med psykisk ohälsa som bevakningsområde. Orden som fann mig – den läkande läsningen tillbaka till livet är hennes första prosaverk.

    I översättning av Melinda Hoelstad och John Swedenmark.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  7. Oskuld? : efter hundra år av kvinnlig rösträtt
    Oskuld? : efter hundra år av kvinnlig rösträtt
    Beskrivning
    Lagen om krav på kvinnans oskuld vid giftermål upphävdes 1921.

    Efter en lång och modig kamp för kvinnans fulla människovärde som myndiga medborgare med politiska rättigheter, kunde Sveriges kvinnor för första gången år 1921 lägga sina valsedlar i valurnorna. Man kan förledas tro att detta var en slutpunkt, en total seger för jämställdhet mellan könen och rättvisa över klassgränser. Så enkelt var det inte.

    Lena Hellström har intervjuat kvinnor som i nutid, hundra år senare, är aktiva lokalpolitiker. De berättar om sin bakgrund, sina drivkrafter, om möjligheter och svårigheter i politiken, om att vara kvinna och hur mjuka och hårda frågor fortfarande till viss del är könsdelade. Boken ger också en historisk tillbakablick över kvinnors kamp för rösträtt och jämställdhet, från mitten av 1800-talet och framåt.

    En viktig fråga är hur vi kommunicerar och samtalar med varandra i politiken, om maktspråk och skillnader mellan mäns och kvinnors sätt att tänka och tala. I en tid med nya kommunikationskanaler, snabba meningsutbyten via sociala medier, hat och hot, polarisering och förenkling riskerar det goda, det anständiga samtalet gå förlorat.

    Boken belyser vikten av samtal och förståelse mellan människor, män och kvinnor, i samhället i stort. Vårt demokratiska samhälle, som 2021 fyller 100 år, är något vi inte kan ta för givet utan ständigt måste arbeta för att upprätthålla. Där spelar det anständiga samtalet en avgörande roll.

    Lena Hellström (1952-2019), etnolog, konst- och kulturvetare, formgivare, fotograf och konstnär. Tidigare museichef på Rackstadmuseet. Hennes omfattande bokutgivning handlar om hur samtidens företeelser och människor bottnar i arv och traditioner, oavsett vilket ämnet är. Tidigare på Votum: Bröderna Erikssons Möbelverkstad - när Taserudsjugend kom till världen.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  8. På flygande matta till Chiva : sju år vid sidenvägen
    På flygande matta till Chiva : sju år vid sidenvägen
    Beskrivning
    Engelsmannen Chrisopher Aslan Alexander, uppvuxen i Turkiet och det krigssargade Libanon, flyttade till Uzbekistan för att göra en guidebok, men blev kvar i sju år som volontärarbare hos en svensk biståndsorganisation, Operation Mercy. Han blev ansvarig för att sätta upp en verkstad för vävning av sidenmattor i staden Chiva i en oas vid Sidenvägen, som är som ett enda stort museum.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  9. På liv och död
    På liv och död
    Beskrivning
    På liv och död är en dramatisk resa som tar sin början i ett fattigt hem i Örebro. Familjen splittrades och Nils-Olov, hamnade på barnhem åtta år gammal. Som tonåring vann han utmärkelsen Sveriges främste diskuskastare i sin åldersgrupp, men segrarna ekade smärtsamt tomt i hjärtat där ångest och oro härskade. Det förflutna hade hunnit ikapp. Under en påsk hamnade Nils-Olov på ett väckelsemöte och blev frälst. Saligheten kom och svepte bort ångesten och oron.

    Dop, andedop, bibelskola och giftemål följde. Och äventyret hade bara börjat. Snart blev det mission i Madrid där en mäktig andedopsväckelse bröt ut. Efter några år kom en inbjudan till Sydamerika och flyttlasset gick till Santiago Chiles huvudstad med de mäktiga snöbeklädda anderna som kuliss. Honduras blev nästa land.

    Nils-Olov och Christina har levt nära dödliga faror, varit sjuka nästan till döds. De har varit jagade av högerkrafter och hotade för sitt sociala arbete. Och mitt i allt detta har Guds rike utbrett sig. På liv och död är en inspirerande och spännande läsning om Guds ledning och hjälp genom allt.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  10. Pappa och jag : en fotodagbok om kärlek, demens och döden
    Pappa och jag : en fotodagbok om kärlek, demens och döden
    Beskrivning
    Sakta förändrades pappa. Han tyckte inte någonting var speciellt roligt längre, han glömde saker, ville inte gå upp på morgonen och var nästan aldrig hungrig. Pappa som ju var den som haft koll på läget, skjutsat och hämtat, lagat mat - mina barn har alltid älskat morfars köttbullar.

    Efter mycket om och men fick pappa en diagnos. Han hade vaskulär demens och ett antal andra sjukdomar.

    Under pappas sista tid i livet skrev jag dagbok och fotograferade. Det var ett sätt att hantera situationen för mig, att försöka förstå.

    Nu har det snart gått tre år sedan pappa dog och tiden var mogen att sammanställa upplevelserna i denna fotodagbok.

    Pappa och jag - en fotodagbok om kärlek, demens och döden - är en viktig bok i vår tid då demenssjukdomar drabbar många. Den visar på ett ärligt och kärleksfullt sätt hur det är att vara drabbad och belyser även rollen som anhörig. Samtidigt lyfter boken upp det som oftast göms undan: livets slutskede och den skörhet som finns däromkring.

    Annika Eriksdotter, född 1962 i Södra Finnskoga, är konstnär med inriktning på fotografi, broderi och mixed media, konst- och kyrkopedagog. Hon är bosatt i Skoghall utanför Karlstad där hon också har sin ateljé. Eriksdotter är representerad på ett 40-tal ställen, bland annat i Täby kyrka, Åmåls bibliotek och Landstinget i Värmland. Hon har tidigare gett ut boken Kärrbackstrand: en fotografisk berättelse där hon visade på sin förmåga att med enkelhet och värme lyfta viktiga frågor på ett värdigt sätt. Hon är medlem i Konstnärernas riksorganisation (KRO), Värmlands konstnärsförbund och Centrum för fotografi.

    Madelene Johanzon, Silvia- och överläkare på minnesmottagningen Centralsjukhuset i Karlstad, CSK, skriver om demens ur ett läkarperspektiv och ger också råd angående vad man kan tänka på i bemötandet av den demenssjuke.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  11. Pappa var är du?
    Pappa var är du?
    Beskrivning
    När jag började söka upp de hemlösa tonåringarna i Berlin visste jag inte vad som väntade mig. Det jag hört om evangelisation fungerade liksom inte. Däremot visste jag att Gud gick vid min sida på Berlins gator. Staden såg ut som en enda stor byggarbetsplats. Just där, i mötet med gatubarnens livsstil — deras nöd, deras sorg när någon dött, deras frågor och vrede mot kristna och mot Gud — blev också mitt inre en stor byggarbetsplats. Jag fick omvärdera och tänka om. Lära mig våga göra saker jag aldrig gjort förut. Jag började ta risker. Drivkraften kom inte från förnuftet eller från hopp om vinst. Den kom från ett inre tvång. En djup känsla av delaktighet med dessa unga som ingen verkade bry sig om. Det var en kärlek som Gud hade lagt ner i mitt hjärta. Där allt förnuft, all mänsklig kraft, alla pengar och alla idéer tar slut, där finns Guds kärlek ändå kvar. En kärlek som förändrar allting, som tror allting, som hoppas allting och som uthärdar allting
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  12. Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
    Pastor : en livsberättelse av författaren till The Message
    Beskrivning
    I den här boken ger Eugene Peterson, författaren till den miljonsäljande bibelöversättningen The Message, sin livsberättelse som ett svar på frågan: Vad innebär det att vara pastor? När Peterson fick förfrågan från sitt samfund om att grunda en ny församling i Bel Air i Maryland tackade han till sin egen förvåning ja. På det sättet föddes Christ Our King Presbyterian Church. Men snart insåg Peterson att han inte riktigt visste vad en pastor förväntas göra. Han hade mött många pastorer i sitt liv och bara kommit att uppskatta ett fåtal av dem. Han visste att arbetets utmaningar skulle bli övermäktiga om han inte listade ut vad innebörden i hans jobb egentligen var. Därmed började en trettioårig resa in i själva hjärtat av detta ovanliga yrke pastor. Petersons självbiografi är en både vacker och mustig återgivning av ett liv och en tro som är starkt knutna till det jordnära landet, luften och människorna, något som format både Petersons kallelse och hans tro. Han avhandlar kyrkans kluvna relation till att behöva marknadsföra sig, problemet med megapastorer och den västerländska kyrkans överdrivna förtjusning i glitter och konsumism och berättar om sin egen motvision av vad det innebär att vara pastor i dag. Till slut upptäcker han att pastorskallelsen helt kan sammanfattas som att uppfatta och rikta uppmärksamheten mot det som sker just nu, människor emellan och i förhållandet till Gud .

    Eugene Peterson (1932 2018) var pastor, författare och professor emeritus vid Regent College i Vancouver. Han undervisade unga teologer i hebreiska och nytestamentlig grekiska i flera år innan han blev församlingspastor. I sitt församlingsarbete i Bel Air i Maryland började han arbeta med den moderna bibelöversättningen The Message. Efter 30 år blev översättningen klar och har sedan dess spridits över hela den engelskspråkiga världen.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  13. Patti Smith : Horses
    Patti Smith : Horses
    Beskrivning
    Författaren Philip Shaw berättar i boken Horses om musik och händelser i Patti Smiths barndom, om inspirationskällorna Rimbaud, Blake, Little Richard, Puccini, Eliot, Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison ... Horses utmanar gränserna mellan manligt / kvinnligt, homo / hetro, levande och döda, mellan poesi och rock´n´roll. Patti Smith´s idé är att förlora kontrollen, känna lust, upphetsning, extas, vrede, förtvivlan, passion, frihet ... Ursprunget till debutvinylen Horses fanns fyra år innan skivsläppet, på en poesiscen på nedre Manhattan där Patti Smith var förband och kompades av vännen Lenny Kaye på hans råa elgitarr. I publiken satt många av dåtidens kändisar. Den klassiska ikonbilden på Patti Smith på skivan tog sedan Robert Mapplethorpe i en lägenhet i Greenwich Village på Manhattan. Om det berättar också författaren Philip Shaw. På Patti Smitt´s debutalbum Horses får hennes texter sin kraft ur kriminalitet, synd, frälsning, ur erotiken i våldsam död. Hennes uttryck har kallats Rock´n´Rimbaud , en kombination av rock´n´roll och poesins makt. Hon ger orden kropp, de blir ljud, besatthet. Patti Smith river gränserna mellan fin- och fulkonst. my sins my own they belong to me. Me , ett par av raderna i öppningslåten "gloria".
    85,00 kr
  14. Perioder
    Perioder
    Beskrivning
    Välskriven aktuell självbiografi.Han hade allt. Bra jobb. Pengar. Familj. God hälsa. Var välanpassad och högpresterande. Framtiden såg lovande ut. Men under den fina fasaden doldes under flera år ett alkoholmissbruk. Till sist gick det inte längre utan hela hans värld föll ihop. På kort tid förlorade han allt. Perioder handlar om den korta men dramatiska tid där allt rasar och han snabbt befinner sig på botten. Bildligt talat i rännstenen. Perioder är en inträngande och obehaglig skildring av ett gravt alkoholmissbruk och vad som händer med en människa vars tillvaro rasar samman. Men den ger också ett hoppfullhetens budskap. Det finns inga hopplösa fall. Boken beskriver hur Mats Gustavsson ur spillrorna av sitt tidigare liv sakta och metodiskt börjar bygga upp ett nytt liv, en ny tillvaro.
    150,00 kr
  15. Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Petter Winge och hans värld : en boktryckare, bokhandlare och utgivare i 1700-talets Nyköping
    Beskrivning
    Boktryckaren Petter Winge var en lokal medieprofil med egen boklåda där han sålde böcker och tidningar, oftast tryckta på eget tryckeri. När Nyköpings societet ville ha de nyaste sällskapsvisorna tryckte Petter Winge visorna i skillingtryck, gärna dryckesvisor och ibland först av alla.

    Skillingtryck är namnet på enkla vistryck som producerats i Sverige under mer än 300 år. Visorna i trycken är av alla möjliga slag: psalmer, lyriska visor och skämtvisor liksom visor om nyheter, olyckor och brott. Den stora mängden är anonyma, ibland muntligt traderade texter, men det hände lika gärna att dikter av kända författare återgavs. På så sätt spreds kvalificerad svensk dikt till en bred publik. Petter Winge var förstås inte den ende som tryckte visor åren omkring 1800, men frågan är varför hans skillingtryck innehöll så ovanligt många dryckesvisor och varifrån han fick texterna? Christina Mattsson, tidigare styresman för Nordiska museet, känd folklorist och mångårig medarbetare i radio och TV, bland annat som rikskanalchef för P2. I sin egenskap av visforskare har hon skrivit artiklar, uppsatser och flera böcker, både om fula visor och snapsvisor, men också om andra folkloristiska ämnen.

    På Votum förlag har hon tidigare svarat för utgivningen av Juvelarian. Historien om Christina Nilssons smaragder (2017 tillsammans med Elsebeth Welander-Berggren), Jobs keramik och textil. Lisbet Jobs och Gocken Jobs. Två systrar - två konstnärskap (2018 tillsammans med Hedvig Hedqvist) och Blomsterbrodösen Elisabet Jobs (2021).

    • Köp 3 för 139,50 kr/st
    • Köp 10 för 131,75 kr/st
  16. Pojken som kom tillbaka från himlen
    Pojken som kom tillbaka från himlen
    Beskrivning
    Detta är den sanna historien om en vanlig pojkes ovanliga upplevelser. När du får se himlen genom Alex ögon kommer du att lära dig nya saker om mirakler, livet efter detta och kraften i en faders kärlek.
    125,00 kr
  17. Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
    Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
    Beskrivning
    Jag ser så lycklig ut. Permanentat, blonderat hår, studentklänning med axelvaddar, solarium-brun och med ett stort, bländvitt leende. Året är 1989, och jag tar studenten på Nolaskolan i Örnsköldsvik med toppbetyg. "Du kan bli vad som helst!" säger de till mig. Dagen efter studentexamen får Cajsa Tengblad reda på att hennes föräldrar ska skilja sig. Mitt i glädjen kommer chocken -- och Cajsa tar på sig "allt är bra"-masken och fortsätter fira och planera för framtiden som om inget hade hänt. Prestationsprinsessan är samma Cajsas bok, fast med mer än 20 års ytterligare erfarenhet av att vara en glad och energisk person, full av idéer och vilja att hjälpa andra. Det är inte fel i sig, men tillsammans med inre och yttre krav kan det resultera i en omänsklig press. Cajsa har kämpat med ätstörningar och stressymptom och varit nära att duka under av sin egen duktighet. "Vändningen kom när jag blev medveten om mitt egenvärde; ett värde som är oberoende av prestation och lika för varje människa", säger hon. "Prestationsprinsessan är ingen självhjälpsbok. Jag vill inte utlova några mirakellösningar eller genvägar. Däremot finns det kraft att hämta för den som är trött på att försöka fixa livet på egen hand."
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  18. Rädslan för svaghet : en berättelse om sjukdom, smärta och löje
    Rädslan för svaghet : en berättelse om sjukdom, smärta och löje
    Beskrivning
    Sverker Sörlin, idéhistorikern, skildrade häromåret sin fascination inför de norska skidfantomerna i Kroppens geni. Det var en bok om styrka, också hans egen.

    Hans nya bok är ännu mer personlig, men den här gången handlar det om svaghet. Han lider sen många år av gikt, en sjukdom som det finns lite kunskap om och som oftast väcker mer löje än medkänsla. Den kommer i skov, ger upphov till fruktansvärda smärtor, och ingen vet riktigt vad man ska göra åt den. Sverker Sörlin lider och så fort smärtan viker, odlar han styrkan igen - med ännu mera skidåkning och annan träning, men också med ett självprövande sökande efter en annan möjlig människa.

    En essä om en sjukdoms historia och ett självporträtt av en man professor, författare, elitmotionär - som ser ett mönster, i rädslan för svaghet.

    175,00 kr
  19. Rastlös sökare och troende tvivlare : existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman
    Rastlös sökare och troende tvivlare : existentiella frågor i filmer av Ingmar Bergman
    Beskrivning
    Som en sammanfattning av och en väg in i denna unika filmvärld är boken briljant: informativ och underhållande på samma gång. Den är försedd med svartvita väl valda filmbilder." Ingvar Engvén, BTJ-häftet nr 3, 2018

    "Caroline Krook har skrivit en bok som på ett pedagogiskt och lättfattligt sätt tar läsaren igenom den religiösa problematik som gestaltas i Bergmans filmer. Det är en bra introduktion för den som ännu inte stiftat bekantskap med Bergmans värld och som vill ha material för vidare diskussion." John Sjögren, Svenska Dagbladet 24/11 2017

    • Köp 3 för 259,25 kr/st
  20. Redan nu men ännu inte
    Redan nu men ännu inte
    Beskrivning
    Det började en helt vanlig tisdagsmorgon. När Cissi öppnade ögonen var något definitivt annorlunda. Allt var besynnerligt stilla och rummet uppfyllt av en frid och av ett ljus som av levande guld. Efter denna dag var det som om ett frö planterats i henne. Som om ljuset och friden väckt något i hennes djupaste inre – något hon varken kunde bortförklara eller förklara. I denna bok får du följa en helt vanlig stockholmstjej i hennes sökande efter svar på vad som hände den där morgonen.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  21. Resan som fortsatte
    Resan som fortsatte
    Beskrivning
    Författaren, artisten och evangelisten Simon Ådahl är tillbaka med en tredje bok. I Resan som fortsatte vittnar han om hur han bröt med religion och valde en livs levande relation med den Helige Ande.
    Förutom stark undervisning i hur du kan bli ledd av Anden, innehåller Resan som fortsatte en stor mängd vittnesbörd om hur Anden verkar i vårt avlånga land.
    Boken är ett nytt dokument över Guds godhet, Jesus upprättande kraft och den Helige Andes profetiska vägledning. Boken kan ses som en fristående fortsättning på Simon Ådahls två tidigare böcker, Den oväntade resan och 2 grannar berättar.

    Många skulle nog kunna beteckna detta alster som en bok om det övernaturliga”, säger Simon om boken. ”Men jag själv kallar detta för det naturliga, eftersom kristen tro ska kännetecknas av en relation, i vandringen med en Gud som inte är begränsad till någonting.”
    Vi tror att du som läser denna bok kommer att bli både utmanad, uppmuntrad och uppbyggd.

    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  22. Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Revolutionär och visionär : Georg Gustafsson
    Beskrivning
    Som ung var han en glödande revolutionär beredd att ta till våld i den politiska kampen. Men en dramatisk omvändelse förvandlade Georg Gustafsson (1899-1983) till en brinnande väckelseförkunnare. Människor i skaror samlades omkring honom, inte minst på grund av de märkliga helanden som skedde. Utan pengar men med stöd från betrodda personer köpte han Folkets hus i Värnamo och förvandlade det till ett pingstkapell. 1924 grundade han Värnamo Filadelfiaförsamling. I samband med hundraårsjubileet ger Libris ut denna samlingsvolym med Ivar Lundgrens båda uppskattade böcker om Georg Gustafsson, Georg Herrens revolutionär (1975) och Georg visionären (1984). Georg Gustafsson kom att förestå några av landets största pingstförsamlingar. Han blev en ledande förkunnare och bibellärare i hela Norden. Pingströrelsens arkiv rymmer tiotusentals brev från människor som vände sig till honom för att få stöd och hjälp och många av breven berättar om bönesvar. Ivar Lundgren skildrar på ett gripande och ytterst informativt sätt Georg Gustafssons liv, tjänst och fram- och motgångar. För unga och medelålders kristna, som inte tidigare känt till hans liv, ges här möjlighet till inblick i ett föredömligt liv ett utmanande exempel på sann efterföljelse. Teol dr Nils-Eje Stävare. Författare till avhandlingen Georg Gustafsson (Uppsala Universitet)
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  23. Rösten i natten
    Rösten i natten
    Beskrivning
    .Gå härifrån nu! Om du inte lämnar huset, kommer du att dö.. Befallningen var så hög och så tvingande att jorden under mig tycktes bäva. Men ändå såg jag inte någon. Jag var femton år gammal, sömndrucken, och jag hade aldrig hört talas om Jesus. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen eller vad som skulle hända. Det enda jag visste var att jag måste lyda och ge mig ut i den afrikanska natten.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  24. Så började mitt liv
    Så började mitt liv
    Beskrivning
    Från barndomens ånestad utanför åtvidaberg får vi följa Bror Spetz när han berättar på ett levande, färgstarkt och humoristiskt sätt om sitt innehållsrika liv. Vi får läsa om kallelsen i unga år, pastorstjänst på olika platser och att bygga både kyrkbyggnader och församlingar. Bror Spetz berättar vidare om tider av förnyelse, både personligen och i församlingslivet, ibland åtföljt av både brytningar och bönekamp. Han nämner om personer som betytt mycket för honom genom åren, och delar personligt om sin frus hastiga bortgång och miraklet med den andra delen av sitt liv fram till idag. Förord av Ulf Ekman
    125,00 kr
  25. Så gjorde han de sjuka friska
    Så gjorde han de sjuka friska
    Beskrivning
    När Jesus vandrade här på jorden, berördes stora skaror av hans undergörande kraft och blev botade från sjukdomar. Författaren tar dig med till många av dessa dramatiska möten mellan mirakelgöraren från Nasaret och desperata människor i behov av helande. Boken visar också att Jesus fortsätter att bota sjuka, och är sprängfylld med starka vittnesbörd om Jesu mirakelgörande kraft som verkar lika starkt idag. Helande öppnar vägen till frälsning för muslimer, hinduer och buddister som aldrig annars skulle ha låtit sig övertygas om att Jesus är enda vägen till Gud. När blinda ser, döva hör, tumörer försvinner och kryckor kastas i luften kommer massorna springande till omvändelse och frälsningsbön. Det här är ingen torr, dammig skrivbordsteologi. Det är en inspirerande och trosstärkande skildring av författarens upplevelser under de 15 första åren av intensivt fältarbete som predikant och missionär.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  26. Så här var det
    Så här var det
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  27. Så länge dagen varar
    Så länge dagen varar
    Beskrivning
    Efter att ha fått se Jesus under ett avgörande gudsmöte som trettonåring blev kallelsen till präst tydlig. Vägen gick via den karismatiska förnyelsen under sjuttiotalet tillsammans med profiler som Hans Lundaahl, Ylva Eggehorn, Hans Sundberg, Ulf Ekman och Linda Bergling.

    Prästvigningen följdes av en fyrtioårig resa, med smärtsamma händelser i kyrkokampen, under den tid då kyrkan alltmer anpassade sig till ”denna världen”. Författaren skriver öppet och personligt, både för dem som var med, och för dem som är nyfikna på de märkliga diskussioner som enbart fördes i slutna rum.

    Livet och kallelsen skulle även komma att innebära stora segrar i Guds rike. Väckelsen i Hjälmseryd präglade åttio- och nittiotalen och berörde tusentals människor. Med en resande tjänst som bibellärare, visionen om Cellkyrkan och Alphakurser skapades ytterligare tillväxt, men kyrkokampen skulle inte upphöra. Tvärtom. Det politiserade motståndet inom Svenska kyrkan varvat med anmälningar till domkapitlet hotade att fullständigt krossa Håkan Sunnliden och hans tjänst.

    Men efter att ett senare missionsuppdrag i Nepal höll på att kosta honom livet, när en förödande bilolycka lämnade honom med livshotande skador, öppnades vägar till nya sammanhang … till det som skulle kunna bli morgondagens kyrka.

    ”Gud hade fött mig i ett karismatiskt sammanhang, fostrat mig i högkyrklig teologi och låtit mig verka inom lågkyrkligheten – Gud verkar inte vara beroende av etiketter.”

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  28. Så minns jag sången : femtiotre sångare berättar
    Så minns jag sången : femtiotre sångare berättar
    Beskrivning
    Så minns jag sången - femtiotre sångare berättare Redaktör: Roberth Johansson Detta är en unik bok. I den har en mötesplats uppstått där femtiotre sångare minns sången.Här förmedlas heliga ögonblick. Här berättas om hur nöden gav sånger om Nåden, hur en annan mötesledare tog över, när skivsången blev till liv och när humorn infann sig.Foto och en kort presentation av de medverkande ingår i boken.
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
    • Köp 25 för 92,00 kr/st
  29. Så upplevde jag döden
    Så upplevde jag döden
    Beskrivning
    En ateists upplevelse av sin död - troligen den mest innehållsrika nära-döden-upplevelse som hittills publicerats.En oerhört spännande och engagerande bok.
    Efter en helvetisk upplevelse fick han träffa Jesus och änglarna och gavs tillfälle att ställa alla möjliga frågor. Och han fick svar på dem alla.

    Howard Storm var professor i konst och ordförande på Northern Kentucky University när han hade sin nära-döden-upplevelse. Han har berättat sin upplevelse för en mångfaldig publik, bl a i Oprah Winfrey show, på Discovery Channel, NBC, 48 Hours och Today Show.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  30. Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
    Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
    Beskrivning
    Robert Strand, författare till flera bästsäljande böcker, har under mer än 30 år samlat inspirerande, sanna berättelser från människor som upplevt änglabesök.
    I den här nya, fascinerande boken delar författaren mer än 25 änglamöten direkt från verkliga livet. Bibelorden till varje berättelse förklarar syftet med varje änglabesök.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  31. Sången är min
    Sången är min
    Beskrivning
    Körledare, programledare, lärare och konstnär. Det finns många fler epitet på denna man som växte upp i frikyrkan, sjöng allsång med hela svenska folket i nästan 20 års tid i TV och som turnerat världen runt med sina körer.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  32. Sånger och sångare
    Sånger och sångare
    Beskrivning
    Denna bok är ett stycke väckelsehistoria med musiken som röd tråd. Stig Hällzon som tidigare kommit ut med flera böcker om väckelsehistoria tecknar elva levande porträtt av våra mest uppskattade sångförfattare och deras verk. Sångförfattarna finns inte längre kvar hos oss men deras sånger lever vidare och sjungs än idag. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket inspirerande bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
    125,00 kr
  33. Sånger och sångare Vol 3
    Sånger och sångare Vol 3
    Beskrivning
    I Hällzons läsvärda texter kan du följa med på sångarnas livsresa och förstå hur deras relation till Jesus formade deras sånger. Inspireras av Jan Sparrings omvändelse från ett liv med droger till att bli evangelist. Förundras över historien om hur en stammande ung Andraé Crouch fick musikens gåva av Gud. Följ med på Carl-Erik Olivebrings spännande karriär som sångare i USA.
    Jag upplever själv att den här boken innehåller något av det bästa och gripande, som jag skrivit. Det gemensamma för de olika personerna är att de valt – och trots allt – kommit in i Guds plan för deras liv. Jag har själv gripits till tårar, när jag läst om de svåra prövningar, som några fått genomgå”, skriver Hällzon i sitt förord.

    Sångare i boken: Pelle & Evie Karlsson, Sam Gullberg, Bröderna Samuelson, Nils Nygren, Lennart Jernestrand, Jan Sparring, Carl-Erik Olivebring, Mahalia Jackson, Andraé Crouch, G. Beverly Shea, Ralph Carmichael och John W. Peterson

    125,00 kr
  34. Sånger och sångare vol.2
    Sånger och sångare vol.2
    Beskrivning
    Detta är fortsättningen på boken ”Sångare och sångare – Från Oscar Ahnfelt till Einar Ekberg”. I denna bok porträtteras ytterligare elva sångförfattare och deras verk som uppskattats genom decennierna­ och fortfarande lever vidare. Detta är väckelsehistoria utifrån sången och musiken. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket intressanta bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren­ att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
    115,00 kr
  35. Sanningen om IKEA
    Sanningen om IKEA
    Beskrivning
    Efter 20 år nära maktens centrum på Ikea har Johan Stenebo skrivit en avslöjande bok om vad som döljer sig bakom Sveriges mest framgångsrika företag. Fram träder en organisation där kvinnor och människor med utländsk härkomst får allt svårare att göra karriär - en organisation med en osäker framtid under sönerna Kamprad.
    75,00 kr
  36. Sånt jag berättar för Allah
    Sånt jag berättar för Allah
    Beskrivning
    Jbara, en vacker sextonårig herdeflicka i en håla i de nordafrikanska bergen, säljer sig för en bägare av sin älsklingsyoghurt.För Allah, hennes ende förtrogne i en värld som inte vill veta av henne, berättar hon om sitt liv. Om eländet och föraktet, om byns korkade imam, om sin brutala och obildade pappa som behandlar henne som en tjänarinna. För vem vill annars lyssna på en fattig och förvirrad tjej?En dag ramlar en rosa resväska med ett sensationellt innehåll av en förbipasserande buss. Nu känns det som om världen ligger öppen för Jbara, och när hon förkastas av sin familj på grund av den oundvikliga graviditeten lämnar hon byn.Med stenhård viljestyrka tar hon sig vidare. Männen behandlar henne som ett objekt men hon fortsätter att använda sin skönhet för att utnyttja dem och skaffa sig ett eget liv som hon själv kan bestämma över. Närheten till Allah håller Jbara uppe trots svårigheterna, genom att älska honom lär hon sig att älska sig själv och andra människor.Sånt jag berättar för Allah är en febrigt framförd monolog, buren av ett raseri som inte går att hålla tillbaka, som glöden och humorn gör ännu vassare. Det är ett skarpt och rått vittnesmål om kvinnoförtryck, men också och framför allt ett porträtt av en ung kvinna som är fast besluten att finnas till på egen hand och som inte kommer att underkasta sig.Sånt jag berättar för Allah gavs ut i Frankrike 2008 som den första i en löst sammanhållen trilogi om hur livet kan levas idag mellan religion och modernitet. Den har sålt i över 40 000 exemplar. De följande två delar na heter Mon père est femme de ménage och La Mecque-Phuket. Sånt jag berättar för Allah rönte stor framgång som teaterpjäs i Frankrike. Boken fick 2008 utmärkelsen Prix Nice. Baie des anges.»En verkligt bra bok Skakande.« Elle»Den här boken är ett litet mirakel.« Le Point»Den här monologen är som en snyting och man sträckläser den därför att man fäster sig så vid personen Jbara.« Le Nouvel Observateur
    75,00 kr
  37. Scener ur hjärtat
    Scener ur hjärtat
    Beskrivning
    Den här historien handlar om mig och min familj och den kris som drabbade oss. Men det är framförallt en berättelse om krisen som omger oss alla. Kanske handlar den om utbrända människor på en utbränd planet där väder, vind och vardag ökar i styrka för varje dag. Att hålla ihop som människor och att hitta hållbarhet, det är hjärtat i denna bok. /Malena Ernman
    300,00 kr
  38. Se det osynliga
    Se det osynliga
    Beskrivning
    Behöver du uppmuntran? Undrar du om änglar finns och om mirakler kan ske? Vill du läsa om dråpliga händelser som får dig att skratta? I ett antal krönikor berättar Anita Barker Andersen från den osynliga världen. Anita har sagt att ”livets mest dyrbara ting kan inte köpas för pengar eller byggas av människor”.

    I denna bok kan du läsa om ett hundratal övernaturliga händelser. Här är några exempel:
    En personbil klämdes under hög hastighet mellan mitträcket och en buss. I samma ögonblick som båda backspeglarna slets av befann sig bilen oförklarligt framför bussen.

    Fjorton år med rullstol och svår smärta fick ett snabbt slut för Kenneth. Efter en kort bön vid ett fikabord blev han fullständigt helad.

    En ung familj saknade pengar till en amortering och bad Gud om hjälp. I rätt tid kom ett brev med en check på den exakta summan och orden: ”Gud väckte oss i natt och sa att ni behöver detta”.

    Kattis, 34 år, var efter en stroke halvsidesförlamad med nedsatt talförmåga, syn och närminne. Alla dessa symptom försvann miraku­löst på bara några dagar efter förbön.

    Välkommen att ta del av en bok som får dig att förstå det osynliga på ett nytt sätt

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  39. Se ljuset i det svarta
    Se ljuset i det svarta
    Beskrivning
    I boken Se ljuset i det svarta berättar Annika Östberg om den omtumlande tiden efter frisläppandet då hon upplevde både glädje, lycka men samtidigt en stor ensamhet. Vidare försöker hon ge sin syn på några av de frågor hon möts av, som sorg, skuld och tro.
    125,00 kr
  40. Siri Dahlquist : psalmförfattare, prästfru och teolog
    Siri Dahlquist : psalmförfattare, prästfru och teolog
    Beskrivning
    Siri Dahlquist (1889–1966) var en av Sveriges första kvinnliga teologer, den andra kvinnan som tog teol.kand.-examen. Idag är hon mest känd som psalmförfattare. När hon gifte sig med en präst såg hon som sin kallelse att vara prästfru på heltid. Som sådan arbetade hon i Degerfors och Tranås. Hennes make Gunnar Dahlquist blev senare direktor för Svenska Kyrkans Mission. Missionen var det sammanhang där Siri Dahlquist kom att verka. I trettiofem år tillhörde hon centralstyrelsen för Svenska kvinnors missionsförening (idag Kvinnor för mission). I fjorton år var hon sekreterare i Stiftelsen Sverige och Kristen Tro, där hon stod i kontinuerlig kontakt med arbetet i kyrkoförsamlingar över hela landet. Hela livet var hon verksam som författare. I den här boken får läsaren möta en kristen kvinnlig pionjär på många områden. Som student i Uppsala kom hon att stå i den s.k. ungkyrkorörelsens centrum. Senare i livet rycktes hon med i Oxfordgrupprörelsen och Moralisk upprustning (MRA). Mot bakgrund av tidigare okänt material ger boken en ingående bild av hennes liv. Jämte en utförlig levnadsteckning får läsaren i en rad specialstudier fördjupade kunskaper om en kyrklig kvinnas liv och tänkande under förra seklet. Siri Dahlquist har en självklar plats i 1900-talets svenska kyrkohistoria. Bokens författare är forskare i teologi och litteraturvetenskap. Medverkar gör Torbjörn Aronson, Oloph Bexell, Sven-Erik Brodd, Anna Greek, Bo Hanson, Gunilla Hvarfner, Boel Hössjer Sundman, Karin Sarja, Inger Selander och Cecilia Wejryd. Den har redigerats av Vivi-Ann Grönqvist
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
  41. Skål! : 14 berättelser hur det var, vad som hände och hur det är nu
    Skål! : 14 berättelser hur det var, vad som hände och hur det är nu
    Beskrivning
    SKÅL!14 berättelser. HUR det var, VAD som hände och hur det är NU

    Nakna samtal med bland andra Gudrun Schyman, Kristina Axén Olin, Marcus Birro, Göran Stangertz, Benny Haag, Olle Carlsson m.fl.

    Kristina Axén Olin, f d borgarråd i Stockholm: "Det var inte mängden alkohol i sig som var alarmerande, hade jag druckit motsvarande på en middag hade ingen reagerat. Det var hur jag drack. Det var ett sätt att självmedicinera, ett sätt att hantera stressen. Jag hade turen att se det i tid. Jag insåg att jag var vilse."

    Benny Haag, skådespelare och författare: "Att dricka tär på relationen som sakta men säkert dräneras på glädje, värme och kärlek. Den där dagen när hon tog mig till Maria pol, det är det vackraste någon gjort för mig, jag kommer aldrig att glömma det."

    Agneta Trygg, anhörig: "Jag sa att vi älskade honom men att han hade 48 timmar på sig att välja mellan oss och alkoholen. Då vände han sig om och gick. Sa inte ett ord, bara gick."

    De flesta som är beroende vill få hjälp. Men många vet inte att hjälp finns att få. Skål! 14 berättelser handlar om människor som fått hjälp att komma ur sitt alkoholberoende. Boken belyser våra svenska alkoholvanor och hur drickandet blivit alltmer belöning och tröst. Men den visar också på lösningar. Det går att bryta beroenden och mönster och hitta nya sätt att förhålla sig till livet.

    125,00 kr
  42. Skam och högmod i Sävedalen
    Skam och högmod i Sävedalen
    Beskrivning
    "Min barndom är min tillflyktsort." Så skriver Petra Mede i sin skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

    Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

    Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år ...

    Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  43. Snabbare än blixten : min självbiografi
    Snabbare än blixten : min självbiografi
    Beskrivning
    Usain Bolt är ett globalt fenomen den snabbaste människan någonsin och en ikon och förebild för en hel generation. Han växte upp i en liten avsides by på Jamaica och tog friidrottsvärlden med storm när han som tonåring 2004 slog juniorvärldsrekordet. Sedan dess har hans rivaler fallit som dominobrickor, och han har blivit en superstjärna med sex OS-guld och otroliga världsrekord på 100, 200 och 4 x 100 meter. I Snabbare än blixten som är laddad med samma energi, självsäkerhet och karisma som gjort honom till en legend på löparbanorna avslöjar Usain Bolt historien bakom sina framgångar och de utmaningar han ställts inför genom hela sitt liv. Han berättar bland annat om hur hans karriär höll på att få ett tidigt slut på grund av ett ovanligt ryggproblem, och hur han 2009, då han redan var världens främste idrottsman, var med om en bilolycka som kunde ha blivit hans död. Hans väg har kantats av vansinniga tidningsrubriker och fantastiska äventyr, genererade av hans ohejdbara jakt på guldmedaljer
    75,00 kr
  44. Söder om molnen
    Söder om molnen
    Beskrivning
    Ruth följer med sina föräldrar Karl och Hanna Asp till Kina, till Yunnan - "Söder om molnen" en provins i sydvästra hörnet, mot gränsen till Burma på 1930-talet. Det är ett område med ett myller av intressanta folkgrupper som föräldrarna missionerar ibland.Men kriget kommer och fadern blir dödad av en japansk bomb, så mor och dotter måste fly undan kriget och japanerna.
    125,00 kr
  45. Söder om molnen
    Söder om molnen
    Beskrivning
    Ruth Asp-Odlander växte upp i Yunnan (Söder om molnen) i sydvästra Kina och skildrar sina föräldrars kallelse till missionstjänst i Kina, på gränsen mot Burma. Ruth berättar om traumatiska händelser som faderslös och krigsfånge, om flykt mot frihet och hemlandet ... ... där hon får en ny kulturchock, om hat mot ett folk och befrielse, och om ett återbesök med flera överraskningar.
    125,00 kr
  46. Sökte sanning fann tvivel
    Sökte sanning fann tvivel
    Beskrivning
    Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

    Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

    Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

    “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

    När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  47. Som det verkligen var
    Som det verkligen var
    Beskrivning
    Hur kommer det sig att så många kulturpersonligheter så fort blir bortglömda efter sin död? De kan ha varit tongivande kritiker, omdiskuterade författare, intensiva deltagare i samhällsdebatten – ändå dröjer ofta inte särskilt länge, innan den stora glömskan har svept bort deras insatser. Kvar blir i bästa fall ett namn, som man kanske har hört någon gång. Elisabeth Stenborg har i sin bok Som det verkligen var samlat sex porträtt av nordiska författare och kulturpersonligheter, som alla mer eller mindre har drabbats av denna stora glömska. Gemensamt för dem är att de alla är katoliker, samtliga konvertiter utom Marika Stiernstedt, som uppfostrades katolskt men sedan gled bort från en aktiv trosutövning och omsider åter närmade sig kyrkan. När det gäller Barbro Alving, Bang, kan hon inte längre sägas vara bortglömd. Med anledning av att det i år är 100 år sedan hon föddes har det givits ut nya böcker om henne, främst kanske dottern Ruffa Alvings bok Bang om Bang och TV har uppmärksammat 100-årsdagen med ett par olika program.
    195,00 kr
  48. Som genom eld
    Som genom eld
    Beskrivning
    Morgonen den 11 september 2001, befann sig Sujo John på den åttio­första våningen i det norra tornet i World Trade Center. Det var en helt vanlig dag och allt var lugnt. En stund senare kommer en Boeing 767 och kraschar in i byggnaden och förvandlar Manhattan till ett inferno. Som genom eld berättar fängslande om hur Sujo desperat gör allt för att kontakta sin gravida fru i det andra tornet, utan att lyckas nå henne. Förtvivlad tar han sig genom rökfyllda trapphus och ut ur den brinnande byggnaden. I nästa ögonblick börjar allt rasa. "Jag började ropa: ’Åkalla Herrens namn och du ska bli frälst!’ Jag trodde att vi alla skulle dö... Vi grät och skrek när aska började falla ner över oss... och ropade ut Jesu namn." Som genom eld är mycket mer än en gripande berättelse om den hemska dagen. Det är en berättelse om tro på Jesu makt. Vi planerar för ett långt liv, men hur vi gör oss redo för evigheten är ännu viktigare.
    75,00 kr
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  49. Som stjärnor på himlen
    Som stjärnor på himlen
    Beskrivning
    Vardagen för kristna kvinnor i olika delar av världen kan skilja sig radikalt från varandra. I vissa världsdelar kan det få allvarliga konsekvenser att tro på Jesus och leva ut sin Gudstro. Kvinnorna du möter i den här boken har betalat ett högt pris för sin tro. De lever under tuffa förhållanden, ibland under dödshot och fysisk eller psykisk misshandel. Trots det väljer de att fortsätta lyda kallelsen från himmelens Gud. De ser inte på sig själva som offer, utan som Guds priviligierade tjänarinnor. På så vis är de föredömen för kristna världen över.
    De inspirerande berättelserna i den här boken kompletteras med en bibelstudieguide, där du som läsare kan få en djupare förståelse för kvinnornas tro och vad den betyder för dig själv. Bönelistan som avslutar varje kapitel inbjuder till engagemang för dessa utsatta kvinnor, och du får en möjlighet att stötta dem genom att be konkret för deras situationer
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  50. Soul surfer
    Soul surfer
    Beskrivning
    Den fantastiska, sanna berättelsen om en trettonårig flicka som förlorade sin arm i en hajattack men aldrig tappade sin tro – och hennes triumferande återvändo till tävlingssurfing.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  51. Stairway to heaven : en andlig resa
    Stairway to heaven : en andlig resa
    Beskrivning
    Det är sent 1970-tal i Bromma. I ett kollektiv, tillsammans med vänner, bor den nittonåriga Sofie Hamring. Hon är ett barn av sin tid och hon vill ha svar. Hon vill veta existensens djupaste hemlighet och ger sig, på vinst och förlust, ut i världen på en omvälvande resa. Denna färd för henne över hisnande höjder, genom bråddjup och trånga passager.
    220,00 kr
  52. Starkare än hatet : en sann berättelse
    Starkare än hatet : en sann berättelse
    Beskrivning
    Mamma lämnar honom bunden vid en elstolpe när han är tre år. Pappas nya fru låter honom sova i hundkojan. Pappa själv mosar hans näsa och trasar sönder hans ben. Tim överlever tack vare sin dröm: en dag ska han hämnas. Gång på gång rymmer han från fosterhem och ungdomsfängelser, och i den kriminella världen och i boxningsringen kommer han närmare och närmare sitt mål. Men är hatet starkast av allt? Kan man hata människor som bara ger sin villkorslösa kärlek tillbaka. Tim Guénards självbiografiska berättelse påminner på många sätt om Dave Pelzers "Pojken som kallades det"-serie, men med en viktig skillnad: det är först när Tim upptäcker att ensam inte är stark som hans liv kan förändras. Berättelsen om gatpojken som blev slagskämpe och boxningsstjärna, och om hans möte med de psykiskt handikappade på Jean Vaniers L´Arche och deras tro, har redan fått 300 000 fransmän att köpa boken
    100,00 kr
  53. Steg : en vandring i människans natur
    Steg : en vandring i människans natur
    Beskrivning
    Följ med ut i vårt svenska kulturlandskap, till platser där natur blivit till kultur - och kultur till natur.

    Detta är ingen traditionell guidebok som tar dig från en punkt till en annan. Istället är det en vävnad av berättelser och bilder som löper längs med gärden och fädrifter, mellan gods och gårdar, människor och möten, innovationer och förändring - över tid och rum.

    I arton essäer speglas landskapets förändring såväl som människans plats i tillvaron. Ett nätverk av korsande stigar mellan kultur och historia, där vandrarens rytm binds samman med det förflutna och nutid - tillhörighet med identitet.

    Vårt svenska naturlandskap är med sin rika natur och miljö i lika hög grad ett kulturlandskap - hävdat av generationer över tid. Där slagen från det övergivna stenbrottet ännu ekar i den svarta diabasen. Källans porlande minner om hur folk kom långväga för dess helande kraft. Och där marknadsplatsens köpslående och svordomar blandas med allmogens skratt och sorl. Tidsmarkörer som vittnar om de människor som en gång levde och verkade på den plats som styrde deras vardag som fest. Till mycket en svunnen tid - men där sedvänjor, traditioner och folktro lever kvar ända in i våra dagar.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  54. Steget före
    Steget före
    Beskrivning
    Den här boken är ett inspirerande vittnesbörd om en av Sveriges mest unika andliga personligheter, pastor Kjell Sjöberg. I boken får du följa med i en inspirerande och lärorik resa i bönens tjänst. Kjell Sjöbergs profetiska sinne, hans passion för sanningen och kärlek till Kristi kropp gjorde honom unik.
    125,00 kr
  55. Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
    Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
    Beskrivning
    Ingvar Hector var en av de unga präster som för 70 år sedan påbörjade ett gedigt och troget arbete att förnya den Svenska Kyrkan. Han var med om att bygga upp Hjelmserydsstiftelsen, vilken har fått betyda så mycket för så många.I boken Sursum Corda finns en inledande artikel om Ingvar Hector av Christian Braw. C Braw är redaktör för boken. Den innehåller sedan ett antal artiklar av I Hector, bl a några opublicerade teologiska verk. Den är illustrerad med svart-vita fotografier och en bibliografi.
    100,00 kr
  56. Svag men ändå stark
    Svag men ändå stark
    Beskrivning
    »Under tretton år har jag inte haft en smärtfri dag. I fem år har jag inte haft en smärtfri stund. Jag minns knappt hur det känns att vara smärtfri.«

    Så inleder Eva Hylander boken Svag men ändå stark. I korta, personliga texter och dikter får läsaren ta del av en vardag fylld av smärta och begränsningar orsakade av en medfödd sjukdom, osynlig för andra. Som ett grundfundament finns tron på en Gud som också har lidit och som lovat att ge kraft åt varje dag.

    »Gud är stabil. Tillsammans med Gud är jag fortfarande instabil, men Gud håller mig uppe. Då kan jag vara stark, fast jag är svag«.

    Boken innehåller även illustrationer av Eva Hylander.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  57. Svartgrundet
    Svartgrundet
    Beskrivning
    Svartgrundet är Kent Wistis personliga betraktelser av det samhälle vi lever i. Boken innehåller berättelser och anekdoter från det verkliga livet, men också reflektioner på vad det är att vara människa.

    Det är från Österbotten Kent Wisti utgår i Svartgrundet. Varje år firades återkomsten, hemkomsten till Finland. Hans morföräldrar åkte just hem trots att de bott i Småland i över 30 år. Finland blev för Kent Wisti mytologiskt, som ett förlorat paradis man kunde återvända till. Jakobstad och den lilla ön Svartgrundet bar samma mytologi som Jerusalem gör i en judisk kontext.

    Han skriver om den snidade insamlingsbössan Fattiggubben utanför kyrkan, om ensamhet, igenkänning och om att vara otillräcklig, men inte otillhörig. Om hur det största hotet mot kärlek är vår tro på att vi kan prestera oss dugliga.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  58. Talet om korset - Guds kraft : till hundraårsminnet av Bo Giertz födelse
    Talet om korset - Guds kraft : till hundraårsminnet av Bo Giertz födelse
    Beskrivning
    Den hittills mest omfattande biografin om Bo Giertz. Boken behandlar såväl hans liv och teologi som det arv han lämnat efter sig. Bland de många artikelförfattarna finns Birgitta Giertz, Bertil E Gärtner, Bengt Ingvar Ekman, Göran Gustafsson. 32 sidor med bilder berättar också om Bo Giertz liv och gärning.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  59. Tänk kära föräldrar : en svensk tonårsflickas brev från klosterskolan i Tyskland 1887-1889
    Tänk kära föräldrar : en svensk tonårsflickas brev från klosterskolan i Tyskland 1887-1889
    Beskrivning
    I slutet av 1980-talet hittade Anna Dunér en brevsamling i sin farmors bokhylla. Breven var hundra år gamla och hade skickats från hennes farmors mor Doris Sellman mellan åren 1887 och 1889. Denna tid tillbringade den då tonåriga flickan i en klosterskola i Bayern. Under de två åren träffade hon inte sin familj, men hon skrev varje vecka hem till Sverige och berättade om fest och vardag, undervisning och religion, hyss och hemlängtan.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  60. Tänk om? : min berättelse om att tro Gud om mer... alltid mer
    Tänk om? : min berättelse om att tro Gud om mer... alltid mer
    Beskrivning
    Hans gudagivna passion är att finna ett behov och fylla det, finna ett sår och hela det. I sin bok ser han tillbaka på ett liv där han har vandrat med Gud, blivit ledd av Anden och frimodigt tagit risker för att nå fler människor med evangeliet om Jesus Kristus. Längs vägen har han byggt stora församlingar och organisationer för att möta de överväldigande behoven hos trasiga människor, och upprätta dem som har vandrat långt bort ifrån Gud.
    Varje dag och varje stund har pastor Tommy varit redo att dela med sig av kärleken från Jesus. Det här är hans fantastiska historia.

    Tommy Barnett, är global pastor i Dream City Church i Phoenix, Arizona, grundare av Dream Center i Los Angeles, samt kansler vid Sotuheastern University i Lakeland, Florida och tidigare kansler vid Gran Canyon University i Phoenix. Han inledde sin tjänst som evangelist vid sexton års ålder. Så småningom blev han pastor i Westside Assembly of God i Davenport, Iowa, innan han blev pastor i Phoenix First Assembly, som i dag heter Dream City Church. Tommy och han fru Marja har tre barn - Luke, Matthew och Kristie - och sex barnbarn.

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  61. Tårar blir diamanter
    Tårar blir diamanter
    Beskrivning
    Hitlers guddotter berättar

    Kan vi bli fria från sår, depression och ångestattacker som har sina bittra rötter långt tillbaka i barndomen?

    Rosemarie har erfarenhet. Hon föddes 1934 som dotter till en av Hitlers generaler. Det hände sig också att Hitler blev hennes gudfar. Den stora omsorg hon åtnjöt vändes emellertid snart i misär. Hennes far vägrade lyda order och tvingades begå självmord.

    Andra världskriget bröt ut, och hon fick fly under svåra umbäranden. Allra värst blev hennes upplevelse av ryssarnas attacker.

    Hennes berättelse levandegör för läsaren hur det går till när vi blir sårade i vår själ - och hur ofta vi själva hindrar såren från att läkas.

    Gud visade henne att han kunde göra det hon inte förmådde, bara hon tillät honom att göra det genom henne - att förlåta sina fiender.

    Därefter kallade Herren henne att leda många till försoning och upprättelse. Hon har blivit en särskild gåva till dem som hon hatat så myket, ryssarna.

    Hon och hennes make Tilo leder nu Josuamission utanför Åkersberga, dit människor kommer för ett inre helande. Många har fått sina tårar omvandlade till diamanter när de nåtts av försonings budskap, antingen här hemma eller vid parets många resor österut.
    100,00 kr
  62. Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
    Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
    Beskrivning
    Det var sista åket i skidbacken för Todd och Tara Storch och deras tre barn. Men när 13-åriga Taylors liv tragiskt tar slut i en skidolycka blir paret Storch utom sig av sorg över att ha förlorat sin dotter. Fortfarande chockade får de en fråga som inga föräldrar tror att de ska behöva höra: Skulle ni kunna tänka er att donera Taylors organ?
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
  63. Thunder dog
    Thunder dog
    Beskrivning

    Den sanna berättelsen om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds den 11 september 2001.New York Times bestseller

    165,00 kr
  64. Tiga kan jag inte : Alma och Armenierna
    Tiga kan jag inte : Alma och Armenierna
    Beskrivning
    Alma är 20 år när hon i en tidning läser om föräldralösa barn i Armenien. Mot alla odds befinner hon sig något år senare på plats bland de armeniska barnen. Utmaningarna är ännu större än hon tänkt sig. Så småningom behärskar hon fem språk och får fungera som läkare i otillgängliga bergsbyar. Men hennes viktigaste tillgång är att hon med hela sin varelse älskar barn. Hon är lyckligt ovetande om att hon mitt under brinnande världskrig ska bli ofrivilligt vittne till ett folkmord.

    Janne Carlsson är skribent och översättare. Han har bland annat författat flera böcker med motiv från Afghanistan och översatt persisk lyrik. Nu kommer han med en biografi över Alma Johanssons innehållsrika liv.

    200,00 kr
  65. Till jorden steg ner
    Till jorden steg ner
    Beskrivning
    Boken som får dig att längta efter en snörik jul i en Norrlandsstuga.

    Underbart mysig kortroman om relationer, det förflutna och att ge alla en ny chans i livet.

    Matilda och hennes syster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när systern träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. Olivia tänker istället fira jul med pojkvännens familj i Norrland och insisterar på att Matilda följer med. Väl framme i ett vintrigt Västerbotten visar det sig att julfirandets plats inte är det enda som har ändrats. I sitt nya förhållande har Olivia ändrat sig om tidigare självklarheter och Matilda känner inte alls igen sin syster. Och som om det inte vore nog att hon är fast i en stuga fylld med främlingar springer hon plötsligt på en person från sitt förflutna – någon hon hade hoppats på att aldrig behöva se igen. Kan det fortfarande bli ett mysigt julfirande, trots problemen som hopar sig?

    Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare. Till jorden steg ner är hennes sjuttonde bok.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  66. Tillbaka blickar på livet
    Tillbaka blickar på livet
    Beskrivning
    I den här boken får vi ta del av författarens särskilda erfarenheter under ett långt liv. Han började som stenhuggare i Norge. Efter speciell utbildning i Sverige och England blev han missionär. Han har inspirerat för mission i hela världen och särskilt betonat behoven bland leprasjuka.
    100,00 kr
  67. Trasiga fioler
    Trasiga fioler
    Beskrivning
    Ibland kan det vara så i det verkliga livet att ett misslyckande eller ett handikapp mot alla odds kan vändas till något positivt. Författaren berättar om bildskulptören Eva Spångberg som fick polio i högerhanden under sin sjuksköterskeutbildning. Nick Vujicic saknar både armar och ben, men lever trots det ett meningsfullt och spännande liv. Terje Forsberg, Jonas Helgesson, Ängeln på Malmskillnadsgatan och S:ta Clara kyrka beskrivs också som exempel på trasiga fioler som fått vara med om häpnadsväckande saker trots ett hopplöst utgångsläge.

    Författaren har tidigare gett ut pocketboken "Tusen skäl att tro" och småskrifterna "Ateisten som ändrade sig", "Slump eller Intelligent Design?", "Vägen fram till korset", "Tolv scener ur Passionshistorien" och "En dags bekymmer räcker".

    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
  68. Tro, pop och kärlek
    Tro, pop och kärlek
    Beskrivning
    "Vi fullständigt bars fram till scenen. I alla fall kändes det så. Trettio villiga händer tog våra gitarrer, trummor och förstärkare, langade dem emellan sig och tryckte sedan sig själva tätt mot väggen så vi kunde komma förbi. Det var säkert tjugo meter från bilen på gatan, genom en smal dörr och en trång gång fram till scenen och det kändes som om jag flög ... Luften dallrade av förväntan. Domarna satt ganska långt ner vid mixerbordet, med sina anteckningsböcker. . Det var bara fyra band kvar i tävlingen nu, och vi, The Sounds, skulle få spela våra låtar sist. Vi var i finalen ...

    Men ett par mil ifrån Regeringsgatan och popbandstävlingen på Nalen hade mina föräldrar just avslutat gudstjänsten i det lilla baptistkapellet Tabernaklet i Hässelby. Där hade de sänt upp flera brinnande böner till vår Herre för sin son, som var så helt uppslukad av popmusiken. "Bevara honom, så att han inte fastnar i synden och världen."

    Artisten och låtskrivaren Ingemar Olsson berättar öppenhjärttigt om sin resa med tron och musiken, ... om sina förhoppningar ... om hur det i själva verket blev ... och hur allt färgat av sig i hans musik.
    125,00 kr
  69. Trots allt : när blåklockorna blommar i öknen
    Trots allt : när blåklockorna blommar i öknen
    Beskrivning
    Vissa dörrar öppnas brutalt. Som den där kvällen när Elisabeth Malm sprang mot utgången efter föreläsningen. Den smällen skulle förändra hennes liv.

    Vad som först verkade som en tillfällig olycka stängde obevekligt vägen till fortsatt yrkesliv under de kommande åren. Mer skulle följa, både av nya olyckshändelser och omtumlande inre resor i ett nytt landskap.

    Den osannolika berättelsen om hur en förlust kan öppna nya dörrar är skriven i ett samspel mellan journalisten Malina Abrahamsson och psykoterapeuten Elisabeth Malm, gift med Magnus, mamma till fyra barn och farmor till fem barnbarn.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  70. Trygg i guds hand
    Trygg i guds hand
    Beskrivning
    Har du någon gång undrat om Gud har övergivit dig? Var uppriktig. Har du ställts inför tragedier och bitter besvikelse? Kanske du befunnit dig i en hopplös situation? Människorna i den här boken har varit där. De har lidit stort – förlusten av ett barn, skilsmässans hjärtesorg, droger och våldsamhetens mörker. Mer än de flesta har de haft rätt att tvivla på Guds kärlek och omsorg. Du kommer att få en otrolig resa genom smärta och glädje, misslyckanden och helanden, förskräcklig ondska och otrolig förlåtelse. Men genom allt i dessa sanna berättelser får du se att Gud höll dessa människor i sin hand... "Boken borde finnas i varje kristens bokhylla." David Goodnow, journalist på CNN
    75,00 kr
  71. Tryggve
    Tryggve
    Beskrivning
    Detta är en gripande verklighetsskilldring av två människors levnadsöden - han katolsk präst, hon operasångerska - där lidande och motgångar övervinns med kärlekens och uthållighetens kraft. Boken, som spänner över många områden - kristna, medicinska, psykologiska - är både upprörande och hoppingivande; upprörande för att den visar på en nutida medicinsk och moralisk skandal; hoppingivande för att det går att övervinna nästan vad som helst med uthållighet och kärlek.
    150,00 kr
  72. Tuffa beslut : en självbiografi
    Tuffa beslut : en självbiografi
    Beskrivning
    Vad låg bakom det abrupta avskedandet av Carly Fiorina, som gjorde en omskriven karriär som CEO för Hewlett-Packard? Här avslöjar hon sanningen och det tuffa livet som kvinnlig ledare för ett världsföretag.
    200,00 kr
  73. Två grannar berättar
    Två grannar berättar
    Beskrivning
    De var grannar och möttes lite kort på vardagarna när de hämtade och lämnade sina barn på dagis. De utbytte några ord med varandra, men för Simon var Örjan bara en av många andra dagispappor.

    Helt plötsligt en dag möts de i en kyrka. Örjan berättar att han blivit frälst. Simon blir chockad. ”Va, har du?” flämtade han fram. Grannen hade blivit frälst. Det var omöjligt för Simon att tänka sig.
    Örjan fortsatte: ”Simon. Jesus är det bästa som kan hända dig.” Simon skämdes. Där stod grannen och vittnade för Simon om Jesus.
    De bestämde sig för att öppna upp sina hem för bön. Det beslutet ändrade på mycket i deras tillvaro.

    Idag, några år senare, reser de över hela Sverige och till andra länder och pratar om Jesus tillsammans. Och inte bara pratar. De betjänar människor och ser hur Gud griper in på helt fantastiska sätt.
    Åren har varit fyllda med övernaturliga händelser. Deras gemensamma historia förundrar, berör och väcker en längtan efter att gå med Gud på riktigt.

    Boken är som ett dokument över vad Gud gör i Sverige idag och är sprängfylld med starka vittnesbörd.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
  74. Två män i en gammal by
    Två män i en gammal by
    Beskrivning
    I denna bok låter Holger Nilsson oss komma med på en fascinerande färd till sin barndomsby, Björkholm. Han återger händelser som har ägt rum där och i bygden omkring.

    Vi får inblickar i byn och dess omgivning genom händelser som utspelats från 1800-talets mitt och framåt. Här har original bott som nu är borta, men vi får några korta glimtar av deras liv.

    Utöver det låter han två fiktiva män träda in på scenen på 2000-talet. Den ene hyr ett hus och blir bekant med den gamle ungkarlen som sitter ensam i sitt hus. Dessa män för ett samtal med både humor och allvar om byn, trender i tiden, men också om livet och den andliga dimensionen i tillvaron.

    Holger Nilsson reser som förkunnare och är redaktör för Flammor – profetisk tidskrift. Han är också författare till ett 10-tal böcker

    75,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  75. Ulles mamma
    Ulles mamma
    Beskrivning
    Utökad utgåva nu i pocket! Hur är det att vara förälder till ett vuxet barn med funktionsnedsättning? Elisabeth Sandlund berättar om frigörelse och tandborstning, om vardag och glada nyheter, om teckenspråk och teater, om hur man lär sig att ta vara på samhällets resurser och om att möta andra unika människor.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  76. Universums ödmjuke tjänare : biografi om Martin Lönnebo
    Universums ödmjuke tjänare : biografi om Martin Lönnebo
    Beskrivning
    Martin Lönnebo har beskrivits som den osannolika kombinationen av aposteln Johannes, Dalai Lama och Tomas Di Leva! Men vem är han egentligen, mannen med den varma, kluriga blicken och de kloka, tröstande orden?

    På sitt karaktäristiska och lågmälda sätt berättar Martin Lönnebo för journalisten Thomas Lerner om sitt händelserika liv och om de tilldragelser och människor som format honom och hans gudstro.
    Han berättar om uppväxten i ett småbrukarhem i Västerbotten, om de första åren som präst, om sitt stora engagemang för naturen och miljön och sitt intresse för vetenskap och filosofi ? och idrott i alla former.
    Han ger glimtar av inspirerande möten med alla slags människor under sina år som präst och biskop. Vi får följa med på ökenvandringen som sånär höll på att kosta honom livet men istället gav honom djupa insikter om Livet. Han delar också med sig av sina erfarenheter av att leva med ett handikappat barn. Som en röd tråd genom hela berättelsen går Martin Lönnebos tacksamma inställning till livet.

    Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpings stift och upphovsman till Frälsarkransen och ett flertal böcker.

    Thomas Lerner är reporter på Dagens Nyheter.
    135,00 kr
  77. Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
    Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
    Beskrivning
    Anders Wejryd är Svenska kyrkans ärkebiskop sedan 2006. I den här intervjuboken visar sig teologen Anders Wejryd, i den form för teologi där ärkebiskopen trivs som bäst: samtalet. Under 2009 möttes han och journalisten David Berjlund ett stort antal gånger och förde ett enda långt samtal med många teman, som här presenteras i tio kapitel: 1. Ett fritt rum 2. Långvägare 3. Klimatet - förtvivlan och hopp 4. Gudstjänsten - drama eller nummerrevy? 5. Hur ska man leva? 6.Vad ska man tro? 7. Makten i Svenska kyrkan 8. Vem får plats i kyrkan? 9. Vi kan väl prata om det 10. Främst bland jämlikar David Berjlund är journalist och författare.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  78. Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
    Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
    Beskrivning
    Somliga planerar sitt liv utifrån egna möjligheter att lyckas och få framgång. Göte Edelbring, huvudperson i denna bok, valde att investera i andra människors rätt till ett värdigt liv. Genom ett mångårigt engagemang inom kristen missbrukarvård har han förmedlat tro, hopp och kärlek till människor han mött.

    Tron på Jesus och befrielse genom omvändelse har varit drivkraften i hans arbete – förkunnelse, själavård och medmänsklighet hans verktyg. Goda resultat och lyckliga människor har kantat hans väg, men också sorg och besvikelse när människor vänt sig bort. Allt detta och mycket mer finns med i den här berättelsen om och från insidan.

    75,00 kr
  79. Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid  som väntar dig
    Upptäck himlen : Nära döden-upplevelser, Guds löften, och den spännande framtid som väntar dig
    Beskrivning
    Vi vill alla veta hur livet efter döden blir. Pastorn och författaren John Burke är inget undantag. I Upptäck himlen jämför Burke drygt 100 fascinerande berättelser om nära döden-upplevelser med vad Bibeln har att säga om våra vanligaste frågor om himlen:
    • Kommer jag att vara mig själv?
    Får jag träffa nära och kära?
    Hur ser himlen ut?
    Hur är Gud?
    Vad ska vi göra i all evighet?
    Hur blir det med barn och husdjur?

    Under årtionden har Burke studerat vittnesmål från människor som överlevt nära möten med döden och fått med sig upplevelser av både himlen och helvetet. Även om alla detaljer i personliga nära döden-upplevelser inte helt överensstämmer med Bibeln, visar Burke hur upplevelserna som delas av tusentals överlevare – inklusive doktorer, universitetsprofessorer, bankchefer, folk från alla åldrar och kulturer och även blinda – bekräftar den fascinerande beskrivningen av himlen som framställs i Bibeln.
    Den här spännande resan in i livet efter döden kommer att ge dig en känsla av att du varit där. Den kommer för alltid att förändra sättet du ser på livet efter detta och hur du lever ditt liv idag. Du kommer att upptäcka att himlen är mer fantastisk än vad du någonsin kunnat föreställa dig.

    Om författaren
    John Burke är pastor i Gateway Church, Austin, Texas. Han har rest till tjugo länder, inklusive Sverige, och talat över ämnen som ledarskap och andlig tillväxt.

    150,00 kr
  80. Uppvaknandet : En sann mirakelberättelse om en kvinnas tro och hennes sons återkomst till livet
    Uppvaknandet : En sann mirakelberättelse om en kvinnas tro och hennes sons återkomst till livet
    Beskrivning
    En vintermorgon föll Joyce Smiths son John genom isen på en insjö utanför St. Louis. För Joyce och hennes familj såg det ut som om de förlorat allt. John var fast under isen i mer än 20 minuter och låg livlös på sjukhuset i ytterligare 45 minuter. Läkarna skulle precis till att ge upp återupplivningsförsöken och dödförklara tonåringen. Men Joyce hade inga tankar på att ge upp hoppet om sin son. Hon frambringade all tro och kraft hon kunde och ropade till Gud om räddning för sin son. I samma ögonblick började hennes sons hjärta slå igen. Under de dagar som låg framför trotsade John varje expert, varje tidigare fall och varje vetenskaplig prognos. Sexton dagar efter fallet genom isen, och efter ha legat död under en timme, gick John ut från sjukhuset på egna ben – fullständigt helad.

    Uppvaknandet handlar om en central sanning: bön fungerar verkligen. Gud använder den för att visa att han alltid är med oss. Och när vi kombinerar bön med orubblig tro är ingenting omöjligt.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  81. Utvisningen
    Utvisningen
    Beskrivning
    När två iranska kvinnor efter fyra år i Sverige står inför beslutet att utvisas gör musikern och vikarierande pastorn Ingemar Olsson allt för att hjälpa dem att få stanna.Och plötsligt är han mitt uppe i ett händelseförlopp som slår de flesta spänningsromaner. Det är bara det att detta är på riktigt. Och några garantier om ett lyckligt slut finns inte alls.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  82. Väder, vind & livets allvar : en brevväxling
    Väder, vind & livets allvar : en brevväxling
    Beskrivning
    Det hela började med ett fotografi som i åtta år hängt ovanför skrivbordet i Tomas Sjödins arbetsrum i Säve. Bilden föreställer Martin Lönnebo och hans son Jonas. Med utgångspunkt från denna bild skriver Tomas sitt första brev till Martin med frågan om han skulle vilja sätta ord till den tysta berättelsen som i bilden avtecknar hundradelen av en sekund, men som också är en lång historia av både glädje och sorg, mörker och ljus.

    Martins brevsvar blir inledningen till ett halvårslångt samtal mellan två goda vänner. De möts i erfarenheten av att leva med funktionshindrade barn ? ett öde som blivit deras gemensamma lott. Men som alla goda samtal för tankarna om livets villkor och gränser vidare till andra ämnen: den egna livshistorien, arbetet, vänskapen och tron. Genom hela brevväxlingen lyser det vardagliga och humoristiska igenom med iakttagelser av naturens växlingar, notiser om vad som hänt i deras liv sen sist, anekdoter och berättelser. Resultatet har blivit en bok som på samma gång är djupt personlig och ändå mycket allmängiltig då de frågor författarna samtalar om berör oss alla.

    Tomas Sjödin är författare, skribent och krönikör i ett flertal tidningar och en uppskattad föredragshållare.

    Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpingsstift och författare till ett flertal böcker.
    135,00 kr
  83. Våga drömma
    Våga drömma
    Beskrivning
    Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
    85,00 kr
  84. Vägen  och vandringen
    Vägen och vandringen
    Beskrivning
    Sven Nilsson är och har varit, under många år, en ledande röst inom svensk kristenhet. Genom sin förmåga att profetiskt analysera och beskriva olika skeenden är han till stor välsignelse för Kristi kropp i vårt land. I denna bok skriver han på ett målande och rikt sätt sin historia, som varit med och format delar av kristenheten idag. Vi får följa med författaren genom hans händelserika liv och läsa om hur Gud har väglett Sven och hans fru Solweig genom livet. 119:-Bokklubbspris 83,30:- Gå med I lager Lägg i varukorg..Förlag: Livets Ords Förlag ISBN: 91 7866 618-X Antal sidor: 276 Artikelnr: BSN618X Vikt (g): 3 Bandtyp: Mjukband Språk: Svenska .Bli först med att recensera denna produktE-posta till en vänDela: ..
    125,00 kr
  85. Vägen hem : historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv
    Vägen hem : historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv
    Beskrivning
    Historier om människor som gått från droger och hopplöshet till ett nytt liv. Förord av Sebastian Stakset. Efterord av Daniel Alm.

    Människorna som du läser om i Vägen hem berättar naket och ärligt om sina liv. Det är människor som har suttit fast på samhällets botten. Droger, missbruk, hemlöshet och kriminalitet har varit deras vardag och deras framtid var helt utan hopp.

    Men de har alla hittat en väg till frihetens hem. Möt Håkan som inte räknade med att få uppleva sin egen 30-årsdag. Möt Jennie som valde drogerna framför sina egna barn. Möt Christian som brände ett helt arv på knark. Möt Therese som satt fast i amfetaminmissbruk. Möt Lili-Ann som flera gånger försökte ta livet av sig. Möt Michael som åkte in och ut i fängelset.

    Oavsett hur hopplöst livet kan se ut, hur vilse du är, hur djupt ner i mörker du sjunkit finns det hopp. Det finns en väg ut ur droger, misär, hemlöshet och brottslighet. Det finns en väg till framtidstro och hopp. Jesus är vägen, sanningen och livet. Han är på riktigt. Han lagar trasiga hjärtan och vill ge ett nytt liv.

    Det här är en bok med starka livsberättelser och om vad Jesus kan göra för att upprätta och hela människor i Sverige idag.

    125,00 kr
  86. Vägen hem för Benjamin Blå
    Vägen hem för Benjamin Blå
    Beskrivning
    Biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå" handlar om yngsta barnet i en stor småländsk familj. Tre år gammal får Benjamin en tumör på vänster njure. Den är stor som ett spädbarnshuvud och chansen att han ska överleva sjukdomen är mycket liten. Efter år av lidande sker det oväntade - Benjamin blir mirakulöst frisk.

    Sommaren 2013 drabbas den vuxne Benjamin av diabetes. Varför? Vad var det som skedde i barndomen? Var tillfrisknandet verkligen ett mirakel? Benjamin reser med sina frågor och tvivel till 90-åriga mamma Anna hemma på gården i Småland.

    I samtalen vid det gamla slagbordet formar Annas minnesbilder och berättelser familjens och Benjamins historia generationer tillbaka. Han gör en inre resa på jakt efter svaret på vem han är. Historien kommer att handla om det förflutna, om sorg, smärta och skuld, men också om kärlek, om att välja livsväg och om ett missförstånd med oanade konsekvenser.

    Annas berättelse om Benjamin blir även en historia om jordbruk i förändring, om försvunna kvinnoroller, om barnsjukvård som blivit bättre, om förlorade syndakataloger och om ett svidande vackert Småland.

    "Vägen hem för Benjamin Blå" bygger på verkliga händelser.

    Magnus Hördegård, f 1968, är musiker, pianopedagog, musikskapare och textförfattare. Efter att ha skrivit musik och texter sedan början av 2000-talet, gör han nu debut som författare. Samtidigt som han skrev biografiska romanen "Vägen hem för Benjamin Blå", skrev han också tio poplåtar på svenska. Manuset och låtarna kom inte bara till under samma tidsperiod, de är också sprungna ur samma historia. Skivan heter "Benjamin Blå" och är utgiven av skivbolaget Hördegård Musik.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  87. Vägen jag fann
    Vägen jag fann
    Beskrivning
    Denna bok är en slags Kristens resa genom det tjugonde århundradet. I dag, ett par decennier in på 2000-talet, börjar vi få lite perspektiv på detta märkliga sekel. Ett århundrade av världskrig och kallt krig, av vetenskapliga upptäckter, tekniska genombrott, sekularisering och världsvid väckelse. Allt detta återfinns i Lundgrens livsberättelse. Här finns både väckelsens stormande omvändelse och det mörka tvivlets dunkla natt,känslan av att Gud dött och kosmos är en kall, tom ödemark. Vi möter internationell storpolitik genom FN-tjänst, biståndsarbete och bibelsmuggling i Sovjetunionen. Men också svensk politik i form av Vietnam-debatt, möten med partiledare och framväxten av ett nytt riksdagsparti.

    Men den stora berättelsen i denna livsberättelse är den om ekumenik – det tema som på ett särskilt sätt präglar hela 1900-talets kyrkohistoria. Lundgren beskriver upptäckten av syskon i andra kyrkor från ungdomens skolgrupper till mötet med den karismatiska förnyelsen på 1970-talet.

    Här får vi se historien från första parkett, inklusive personliga möten med några av århundradets viktigaste gestalter. Internationella figurer som Stanley Jones, Kathryn Kuhlman, David du Plessis och Michael Harper – och svenskar som Lewi Pethrus och Ylva Eggehorn. Hos Lundgren kombineras journalistens skarpa blick med det personliga sökandets känslighet. Det tar oss nära både människor och händelseförlopp. Vi får möta historien som levd erfarenhet, och kan se både nyanser och mångtydigheter. Det är vad den personliga berättelsen möjliggör, därför är de minst lika viktiga som arkiv och annat källmaterial som historiker gräver i. Livsberättelsen ger oss historien inte bara som data och fakta, utan med en känsla för hur den doftade och smakade för dem som levde mitt i den. Ur Joel Halldorfs förord Ivar Lundgren, född 1931, har arbetat som journalist på tidningen Dagen och Dagens Nyheter. Han har varit direktor för biståndsorganisationen Läkarmissionen samt sakkunnig på Utrikesdepartementet under Alf Svenssons tid som utrikesminister. Han är författare, bl a till böckerna Ny Pingst, Lewi Pethrus i närbild, Ord som öppnar världen, Livets pris och Ansgar.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  88. Välkommen in i min garderob
    Välkommen in i min garderob
    Beskrivning
    Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
    Ur boken

    Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

    Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

    Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

    Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

    75,00 kr
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  89. Välsignelser i mitt liv
    Välsignelser i mitt liv
    Beskrivning
    ”Jag vill dela med mig av några erfarenheter av vad jag upplevt i mitt liv, med förhoppningen att de kan få vara till nytta och välsignelse ...

    I tjugo kapitel berättar Carl-Erik Sahlberg om spännande möten med människor, sina livsprinciper och de fascinerande upptäckter han gjort som kristen. Läs också om de tillfällen som formade övertygelsen om att Gud är god, att han vill välsigna och ge oss så mycket gott i Kristus.

    Några kapitelrubriker: Att jag blev kristen, En god Gud, Bibeln, Konkret bön, Att använda tiden rätt, Arbetsglädje, Söndagen, Lita på Gud – inte människor, En god hälsa.

    ”En gång i tiden var jag Sveriges näst yngste präst. Några år senare var jag kanske Sveriges yngste kyrkoherde. Jag var van att bli kallad ’ung’. Det där går över med åren vare sig man vill eller inte. Därför vill jag nu dela med mig av några av mina erfarenheter av vad jag upplevt i mitt liv, med förhoppning att de kan få vara till nytta och välsignelse för dem som kommer några steg efter mig.

    Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.

    150,00 kr
  90. Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
    Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
    Beskrivning
    Det finns inget mer spännande eller mer tillfredställande i livet än att presentera Jesus för människor som aldrig har träffat honom. Nick Vujicic, bästsäljande författare och världsberömd talare, är känd över hela världen som mannen utan armar och ben som personifierar en ”ingenting är omöjligt”-attityd.

    I den här boken förklarar han mer ingående hur Jesus Kristus är en person som motiverar honom att resa och tala – eftersom evangeliets goda nyheter är för bra för att vara tyst om! Trots att världen har så många problem är ingen utmaning för svår för Gud, som har lovat att förflytta berg.

    Utifrån historier från sitt eget liv delar Nick hjärtat av sitt budskap, motivationen för allt han gör och något som han tror att världen behöver mer än någonsin: en tro på Jesus Kristus som får oss att agera och göra världen till en bättre plats.

    Om Nick Vujicic Nick Vujicic är en New York Times-bästsäljande författare, evangelist, talare och direktor för ”Life without limbs”, en organisation som sprider budskapet om hoppet i Kristus till hela jordgloben.
    Över hela världen ses Nick av människor och media som en inspiration för sin positiva attityd gentemot att övervinna svårigheter och uppfylla drömmar. Nick härstammar från Australien, men bor nu i Kalifornien med sin fru Kanae och deras fyra barn

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  91. Vår livsresa
    Vår livsresa
    Beskrivning
    Pastorsparet Miriam och Lars Grip berättar om det som kännetecknade Pingströrelsen i Sverige, under den tid när kyrkorna var fyllda av längtande människor och många blev frälsta, döpta och förenades i de växande församlingarna över hela vårt land.

    Boken skildrar hur de fick uppleva Guds ledning, ha en gemensam uppgift i föreståndartjänsten. Miriam och Lars var efterfrågade och de arbetade i olika delar av Sverige. Deras berättelse väcker längtan om förnyelse och boken har ett budskap som även yngre generationer i vår tids församlingar behöver bli berörda av.

    Jag tror att boken kommer att studeras av forskare och användas i studier och för utbildning när kommande generationer vill vårda väckelsekristendomens arv i Pingströrelsen och andra frikyrkorörelser.

    Stanley Sjöberg

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  92. Vardagsmirakler
    Vardagsmirakler
    Beskrivning
    Vardagsmirakler är en hjärtevärmande samling av sanna berättelser om fantastiska händelser i vanliga människors liv. De har blivit berörda på ett övernaturligt sätt genom mirakulösa ingripanden, besvarad bön och änglabesök.

    Deras upplevelser, återberättade av succéförfattaren Karen Kingsbury, visar hur Gud verkar och att mirakler händer även idag!

    100,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  93. Varje poäng räknas
    Varje poäng räknas
    Beskrivning
    Författaren till boken Att vrida världen rätt är tillbaka med en humoristisk och insiktsfull skildring av livets spelregler ur en tennisspelares perspektiv. Råden och tipsen hämtar han från instruktionsboken framför andra – Bibeln. Boken är upplagd som en serie kärnfulla tennislektioner, vilket gör den till en utmärkt handbok att bära med sig i sport­bagen, resväskan eller portföljen. Inbunden, 126 sidor helt i färg!
    65,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 420

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå