View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 434

per sida
Fallande ordning
  1. Jag är inte religiös..men..
    Jag är inte religiös..men..
    Beskrivning
    Målgruppen för boken är de människor som söker sig religiöst inom ramen av den kristna traditionen.
    40,00 kr
  2. Jag ligger i mörkret hos dig : dikter
    Jag ligger i mörkret hos dig : dikter
    Beskrivning
    Jag ligger i mörkret hos dig, där har jag ro. Ingen människa finns, som är så god. Jag är fäst vid mörkret. Jag är fäst vid dig. Vore jag skild från mörkret, vore jag skild från dig. Jag ligger i mörkret hos dig, som fågeln i sitt bo. Och vinden sjunger min visa.(Ur Flickan och hinden 1955) Bo Strömstedt har här gjort ett stort urval av Bo Setterlinds poesi; drygt 300 dikter hämtade ur ett fyrtiotal böcker, från kalendern Ny lyrik 1947 till sista diktsamlingen Den inre himlen 1993. Bo Setterlind (1923–1991) blev känd för sin romantiska och naiva diktning, nära till folkvisa och psalm. Delfinserien har i mer än trettio år stått för kvalitativ pocketutgivning. Idag består serien av moderna klassiker av internationellt snitt.
    75,00 kr
  3. Jag lutar åt Gud : 85 krönikor
    Jag lutar åt Gud : 85 krönikor
    Beskrivning
    Tomas Sjödins bästsäljande Jag lutar åt Gud, nu i pocket. 85 livsnära krönikor, ursprungligen skrivna för Göteborgs-Posten, samlade i en bok som visar att de livsavgörande frågorna oftast finns i det lilla livet. Tomas Sjödin är pastor och en av Sveriges mest lästa kristna författare med böcker som Jag lutar åt Gud, Ett brustet halleluja, Eftervärme och När träden avlövas ser man längre från vårt kök. Han är också en uppskattad krönikör och en efterfrågad föreläsare. "... att läsa denna bok är som att sitta med en påse med sitt favoritgodis - det är hemskt svårt att sluta" Världen idag "Här finns utrymme både för det stora allvaret och den bottenlösa glädjen, för sorgen och för hoppet. Äntligen ett fräscht tilltal som kan finna en klangbotten både hos troende och tvivlare". Dagen
    70,00 kr
  4. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
    Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva
    Beskrivning

    Ann Heberleins omdiskuterade självbiografi

    "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt."

    Ann Heberlein är teologie doktor och forskare i etik. Sedan tjugoårsåldern lider hon av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, tidigare kallad manodepressivitet.

    70,00 kr
  5. Jämställd i Kristus : en gudstjänstteologi
    Jämställd i Kristus : en gudstjänstteologi
    Beskrivning

    En kristen gudstjänst bör präglas av att kvinnor och män har samma värde, rättigheter och ansvar som människor, skapade av Gud. Det kan tyckas självklart. Men både kyrka och samhälle har länge stått för en annan ordning, där män som grupp haft fördelar framför kvinnor. Därför behövs en feministisk gudstjänstteologi.
    Bokens titel, Jämställd i Kristus, är till hälften hämtad från vår svenska samtid, till hälften från aposteln Paulus. På så sätt illusterar den mötet mellan modern jämställdshetpolitik och kristet gudstjänstfirande. Bokens syfte är att formulera en teologi för kristet gudstjänstfirande som tar hänsyn till ojämlikheten mellan män och kvinnor i syfte att förändra den.

    Ninna Edgardh Beckman är doktor i kyrkovetenskap vid teologiska fakulteten, Uppsala universitet och föreståndare vid Diakonivetenskapliga institutet i Uppsala.

    120,00 kr
  6. Järnblod
    Järnblod
    40,00 kr
  7. Jesus : en resa genom hans liv
    Jesus : en resa genom hans liv
    Beskrivning
    Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv. Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa.

    Ur boken

    Jesu liv återberättas här så att alla kan ta det till sig, både den som är ny i tron eller inte har någon alls, och den som har en fördjupad tro och god kristuskännedom. James Martins förmåga att kommunicera, hela tiden med glimten i ögat, gör att vi bjuds med på en resa. Vi känner smakerna, förnimmer dofterna och hör ljuden. Vi gör Pilgrimsresan tillsammans.

    James Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han för oss in i Jesu liv och avslöjar hur denne man talar till oss också i dag. Martin öppnar upp för förnyad kunskap och möjlighet att se Nya testamentes händelser i ett nytt ljus.

    Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre källor: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog."

    Harvey Cox, professor of Divinity vid Harvard Divinity School

    James Martin är jesuitpräst, kulturredaktör och författare till flera böcker. Han är även en ofta anlitad mediekommentator och har medverkat i olika sammanhang som The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal. Libris har tidigare utgett Söka och finna Gud i allt samt romanen Klostret.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  8. Jesus : enkla betraktelser över frälsaren
    Jesus : enkla betraktelser över frälsaren
    Beskrivning
    Dessa enkla betraktelser skrevs för ca 40 år sedan av en ortodox munk som levde i Frankrike och England. Han var starkt engagerad i arbetet för att ena kyrkorna. Han skrev ett par små böcker under pseudonym »En munk från östkyrkan«. Jesus - enkla betraktelser över Frälsaren är spridd över hela den kristna världen och har blivit en mycket älskad bok. »En bok som förhåller sig till själen som en varm kniv i smör. Du behöver inte pressa eller anstränga dig: bara lägg den på ditt hjärta. Värmen och tyngden verkar av sig själv«. Ur Magnus Malms inledning
    65,00 kr
  9. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Beskrivning
    För alltför många blir tonårens starka tro diffus och svårhanterlig vid övergången in i vuxenlivet. Vad beror det på och hur kan trenden brytas så att fler växer upp och växer till i sin tro istället för bort?
    80,00 kr
  10. Jesus, bli när oss!/bok 7
    Jesus, bli när oss!/bok 7
    Beskrivning
    Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden. Den sjunde boken handlar om frälsningsvisshet, vikten att ha ett levande hopp och ha en beredskap inför Herrens återkomst. När dessa gamla texter nu ges ut på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många läsare skall finna nåden i Guds hjärta
    125,00 kr
  11. Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
    Jordens herrar : slaveri, djurförtryck och våldets försvarare
    Beskrivning
    "Med sin ytterst välskrivna bok lyfter Strindlund debatten om djurens väl och ve till en högre nivå - Jordens herrar är ett respektingivande verk. En användbar bok, inte minst för jägare, ­bönder och andra som vill ­gymnastisera sin självbild. Det kan göra ont, men det får man tåla, eller tänka om." Fredrik Sjöberg i Svenska Dagbladet
    80,00 kr
  12. Jordens sång
    Jordens sång
    Beskrivning
    Begagnad
    50,00 kr
  13. Jordens smartaste ord : Språkliga gåtor och mänskligt tänk
    Jordens smartaste ord : Språkliga gåtor och mänskligt tänk
    Beskrivning
    Det finns ett ord som antagligen är det första i alla språks födelse, som har samma innebörd världen över och som fortfarande används på samma sätt.
    Fredrik Lindström ger oss förklaringen och bakgrunden till denna gemensamma nämnare och tar oss därifrån vidare till sin syn på vår språkliga kreativitet, hur den gestaltar sig i takt med att vår uppfattning om det barnsliga kontra det vuxna förändras. Sedan ungdomskulturen skapades har språket blivit ett annat, lika stor betydelse har samhällets omvandling inneburit. Vi gör ständigt nya språkliga val beroende på vår omgivning och Lindström kan bland mycket annat berätta om våra personnamns historia, vilka skällsord som återvänds och varför vi svär så mesigt i Sverige.
    Fredrik Lindströms författardebut Världens dåligaste språk blev en bästsäljare. Här fortsätter han att underhålla oss läsare och inspirera vårt bruk av människans viktigaste redskap språket.

    40,00 kr
  14. Kaffe med rån
    Kaffe med rån
    Beskrivning

    Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet sitter på hemmet och har långtråkigt. Dålig mat och trist bemötande, för lite motion och ständiga besparingar. Föreståndaren är en riktig ragata. Då är det nog mycket bättre i fängelset!
    Märtha får en snilleblixt - de ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag . Och allt de kammar hem ska läggas i en Stöldfond för dem som behöver stålar.
    Utrustade med rollatorer tar gänget in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir klent. För att lyckas måste de komma på det perfekta brottet. Snart finner de sig indragna i den undre världen och vad som helst kan hända.

    40,00 kr
  15. Kan man vara kristen?
    Kan man vara kristen?
    Beskrivning
    Kan man vara kristen? har blivit en av de mest lästa presentationerna av kristen tro. Trots att det gått över sjuttio år sedan den kom till, upptäcker människor över hela världen fortfarande att C S Lewis knivskarpa argumentation och kvicktänkta resonemang håller. Kristen tro är en ständig utmaning för både tanke och hjärta.

    Kan man vara kristen? har blivit en av C S Lewis mest lästa böcker. På svenska har den tryckts i många upplagor sedan den kom ut för första gången 1950. Nu finns den i pocket i den nya svenska översättningen av Felix Larsson.

    För jag skriver inte för att lägga fram vad jag skulle kunna kalla min tro utan för att redogöra för det rätt och slätt kristna, som är vad det är och var vad det var långt innan jag föddes. ur författarens förord.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  16. Kärleken blev mitt vapen
    Kärleken blev mitt vapen
    Beskrivning
    Soheila Fors liv är en berättelse om en ovanlig far, om misshandel och utanförskap, om gruppkultur på gott och ont och om en långvarig längtan efter att lära känna Gud.

    Hennes liv i Sverige började dåligt, men en ovanlig dröm förändrade hela hennes sätt att tänka och leva. I dag hjälper Soheila andra kvinnor som drabbats av heders-våld. Hon har startat det skyddade boendet Saras hus och de unika tehusen för kvinnor i Karlskoga och Karlstad och snart på flera andra platser i Sverige.

    Soheila Fors arbetar som verksamhetsledare för Tehuset i Karlskoga, samt som föreläsare och inspiratör. Hennes specialområden är hedersvåld och gruppkultur. År 2012 blev hon framröstad som Årets bry-sig-om-are i Karlstad stift. Samma år valdes hon till Årets förebild av dagstidningen Dagen. 2013 blev hon en av flera som uppmärksammades av kungahuset för "betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt".

    80,00 kr
  17. Kärleken jag längtar efter : om att vara älskad av Gud
    Kärleken jag längtar efter : om att vara älskad av Gud
    Beskrivning
    Lisa var bara en utsliten tygdocka -- ena armen saknades och stoppningen hade nästan ramlat ut. Men i en liten flickas ögon var hon ovärderlig. Det är kanske ingen fulländad bild, men den ger faktiskt en skymt av Guds kärlek. På motsvarande sätt är vi värdefulla i Guds ögon -- vi är inte älskade för att vi är duktiga eller perfekta utan därför att Gud ger oss värde och värdighet. En kärlek som förvandlar trasdockor till ovärderliga skatter. Samma anda som gjort Livet jag längtar efter så uppskattad bland svenska läsare finns också i den här boken. Ortberg ger oss enkla berättelser om den Stora Kärleken och hur den kan förvandla livet. Med vishet och en rejäl portion humor skriver han praktiskt om vikten av närhet och beröring, om omotiverad kärlek som ger en andra chans och om den Gud som själv delat vår trasighet
    80,00 kr
  18. Kensukes rike
    Kensukes rike
    Beskrivning
    När elvaårige Michaels föräldrar blir arbetslösa bestämmer sig pappan för att sälja allt de äger och köpa en segelbåt, Peggy Sue, för pengarna. Familjen ger sig i väg på en jorden runt-seglats. Under en förfärlig storm ramlar Michael och hunden Stella Artois över bord. När de till slut vaknar är de strandsatta på en ö. Michael är övertygad om att han kommer att svälta ihjäl, men det visar sig att han och hunden inte är ensamma på ön...

    Michael Morpurgo är en brittisk barn- och ungdomsboksförfattare, som har givit ut mer än 100 böcker.

    40,00 kr
  19. Knop & stek
    Knop & stek
    Beskrivning
    Knopar, stek och halvslag är svåra att skilja åt och minnas då de behövs. Här presenteras ett system som gör det lättare att beskriva och komma ihåg knoparna. Boken innehåller också en lång rad nya knopar eller varianter av de gamla välkända. En alternativ knopbok som vänder sig både till dig som har svårt att skilja en kärringknop från en råbandsknop och till erfaret båtfolk, klättrare och andra friluftsmänniskor, som får en hel del nytt att tänka på. 75 knopar. Teckningar.
    65,00 kr
  20. Konsten att vara snäll
    Konsten att vara snäll
    Beskrivning

    Såld i mer än 120.000 exemplar


    "En bok som alla borde läsa." Expressen

    Begreppet "snäll" kopplas ofta till egenskaper som dumhet, naivitet och undergivenhet. Stefan Einhorn lägger en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta." Den snälla människan är minst av allt dum, tvärtom mycket klok, eftersom hon har förstått att det vi gör för andra gör vi också för oss själva.

    Men snällhet är en egenskap som måste förvaltas med gott omdöme. Att vara snäll på ett äkta, positivt och gott sätt är verkligen en konst.

    I Konsten att vara snäll skriver Stefan Einhorn bland annat om vad äkta snällhet innebär och om de motkrafter som kan hindra oss från att vara snälla. Han redogör också för vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och ger handfasta råd om hur man kan tillämpa detta i vardagslivet.

    Snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld – och oss själva.

    "… beskriver med stor klokhet vilken befriels

    90,00 kr
  21. Konungens återkomst  : tredje delen av Ringarnas herre
    Konungens återkomst : tredje delen av Ringarnas herre
    Beskrivning
    Saruman har besegrats, men kampen är inte över. Mordors styrkor har nämligen siktats in sig på konungarnas gamla stad Minas Tirith i Gondor, och ett slag verkar oundvikligt på Pelennors fält.Samtidigt fortsätter Frodo, Sam och Gollum sin tröstlösa vandring i Mordor, över Gorgorothplattan för att förgöra ringen i Domberget. Hela tiden måste de undvika Saurons öga som vakar i Barad-dûr.Tolkientrilogin "Ringarnas herre" nyöversattes 2004-05 av Erik Andersson och Lotta Olsson.
    85,00 kr
  22. Kort & koncist : aforismer & noveller
    Kort & koncist : aforismer & noveller
    Beskrivning
    Aforismen är en svår konstform: att i några få ord sammanfatta en stor sak och runda av med en träffande och lurig knorr. Rolf Fridholm är en av dem som vet att välja orden, i 30 år har han slipat på formuleringarna. Fram till nedläggningen av Arbetet så publicerades de under rubriken "Veckans Fridholmare". Sedan 2001 publiceras han aforismer regelbundet under Världens gång i Göteborgs-Posten.På dessa boksidor samsas aforismer ur Göteborgs-Posten plus några noveller som inte förut varit publicerade.
    60,00 kr
  23. Kristendom för ateister
    Kristendom för ateister
    Beskrivning

    Jag tror inte på Gud. Men jag tror på något.

    Finns Gud? Vem är Gud? Prästen Olle Carlsson, initiativtagare till Allhelgonamässan, tar upp de riktigt stora frågorna, men på ett sätt som gör att alla känner sig accepterade. Hur kan man t.ex. vara kristen och homosexuell, feminist, tro på Big Bang? Hangör upp med fördomar om vad en kristen tro måste vara och beskriver hur man kan vara en modern människa och ändå tro på Gud.

    70,00 kr
  24. Kristungen
    Kristungen
    Beskrivning
    Hur är det egentligen att växa upp i en kristen familj och att vara en del av en frikyrka? Journalisten Malin Aronsson ger i sin debutbok Kristungen en unik inblick i svensk frikyrklig kultur och skriver varmt och humoristiskt om sin egen uppväxt. Om att vara stolt över sin tro och ha en Jesusknapp på skolväskan, men också skämmas lite över att den lånade semesterbåten från de nyfrälsta församlingsmedlemmarna har namnet "Halleluja" skrivet i stora blå bokstäver mitt på det vita skrovet.

    Kristungen är också en personlig berättelse om hur det är att tro på någonting utanför sig själv. Hur gör man för att gå från sina föräldrars tro till en barnatro och till sist göra tron till sin egen? Vad är tro och vad är kultur? Vad är ens eget och vad är andras? Har du själv vuxit upp inom frikyrkan kommer du att känna igen dig, och har du inte det så kommer du att få en djupare förståelse för den kristna kulturen.

    Stämningen på mina barnkalas är alltid på topp. Men så kommer vi till födelsedagssången och där är det som om mamma glömmer att vara vanlig mamma. Och blir en kristen lite konstig mamma
    . - Vi gratulerar, vi gratulerar, sjunger min mamma och mina klasskompisar stämmer in. Sången låter precis likadan som när fröken leder den i skolan ända till den allra sista delen när mina klasskompisar tror att sången går: - Å vi gratulerar, vi gratulerar. Då sjunger min mamma glatt och utan att tänka: - Å Gud dig välsigne och Gud dig välsigne. För så har min mamma sjungit den där sången allt sedan hon var liten. Jag tror nästan att hon tror att sången går så. Men mina klasskompisar vet. Att så sjunger man bara hemma hos pingstvänner.
    - Ur boken

    Malin Aronsson är journalist, uppskattad krönikör och programledare för intervjupodcasten Dagens människa. Kristungen är hennes debutbok

    40,00 kr
  25. Kristuslegender
    Kristuslegender
    Beskrivning
    Kristuslegender är en älskad klassiker i Selma Lagerlöfs rika författarskatt. Trots att det har gått mer än 100 år sedan den skrevs trycks den ständigt om i nya upplagor på olika håll i världen.

    Med lätthet och värme överför hon den muntliga traditionen till den skrivna berättelsen. Och genom hennes lekfulla, skenbart enkla och ömsinta återberättelser påminns vi om vikten av medmänsklighet, ödmjukhet och kärlek i våra liv. En hoppfull samling noveller om vad det är att vara människa.

    Selma Lagerlöf (1858-1940) är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. År 1909 fick hon som första kvinna Nobelpriset i litteratur och 1914 valdes hon in i Svenska Akademien.

    Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan, lätt språkligt bearbetade, och kompletteras med några ur boken Legender.

    80,00 kr
  26. Kritgubben
    Kritgubben
    Beskrivning
    Du kan känna den i skogen, på skolgården och i lekparken; du kan känna den i husen och på uppfarterna. Du kan känna den på de flesta platser i den lilla staden Anderbury. Rädslan att något eller någon iakttar dig.

    Det började 1986, på tivolit, dagen efter olyckan. Det var då den 12-årige Eddie träffade mr Halloran – Kritgubben.

    Det var han som gav Eddie idén om kritfigurerna: ett sätt att skicka hemliga meddelanden till vännerna. Det var roligt ända till att kritfigurerna ledde dem till en död kropp.

    Trettio år senare, när Eddie tror att det förflutna ligger långt bakom honom, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.

    Kommer historien att upprepa sig? Var spelet egentligen aldrig över?

    Om du bara ska läsa en bok i år se till att det är denna! Sunday Times

    Om du gillar mina grejer kommer du gilla denna STEPHEN KING

    Underbart kuslig – som en kall knivsegg längs ryggraden LEE CHILD

    40,00 kr
  27. Kvinnor som riskerar allt : hemliga sändebud för Jesus i muslimvärlden
    Kvinnor som riskerar allt : hemliga sändebud för Jesus i muslimvärlden
    Beskrivning
    Kvinnor som riskerar allt är en samling medryckande och sanna berättelser som tar dig djupt in i hjärtat av Mellanöstern – Saudiarabien, Gazaremsan och andra oroshärder. Paret Doyle har med egna ögon fått uppleva att när Jesus sätter en muslimsk kvinna fri blir hon en ostoppbar kraft för Guds rike.

    Det här är ex-muslimska kvinnor som nu följer Jesus och som trots enorma risker för sig själva och sina familjer vittnar för sina män och sina barn och leder andra till att tro på Kristus som Guds son. Du kommer att uppleva hur du blir stärkt i din tro och utmanad av dessa modiga, djärva hjältinnor som smugglar biblar i burkor och för in budskapet om Jesus i terrordominerade områden.

    Berättelserna i boken är både andlöst spännande och hjärtslitande. Kvinnorna lever på själva frontlinjen och sprider evangelium utan fruktan, och det är uppmuntrande att läsa om hur evangeliet segrar.

    Sagt om boken

    Berättelserna i den här boken har gjort mig förkrossad, fått mig att gråta och att be på mina bara knän för dessa kvinnor som vågat allt för att följa Jesus.
    Anne Graham Lotz, författare

    Du kommer att bli fångad och trollbunden av dessa häpnadsväckande historier.
    Lee och Leslie Strobel, författare

    Om författarna
    Tom Doyle är ledare för Unchartered Ministries, framgångsrik författare, populär talare runt om i världen, pastor, missionär till de onådda och en erfaren reseledare i Israel och Mellanöstern. Han är författare till Syner och drömmar, Är du kristen ska du dö! och I eldens lågor.

    JoAnn Doyle är medgrundare till Not Forgotten, Uncharted Ministries arbete bland kvinnor, och populär talare runt om i världen, språkrör för kvinnor i Mellanöstern och missionär. Hon leder kvinnoteam som besöker både Israel och muslimvärlden.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  28. Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
    Lämna alltid en lampa tänd : en hoppfull bok för alla som bryr sig om dem som lämnat tron - eller ka
    Beskrivning
    Våra barn gör sällan samma val som vi. Många i kyrkan har barn eller vänner som har lämnat tron och den kristna gemenskap som de vuxit upp i. Kvar finns föräldrar och andra - ofta med skuldkänslor och sorg. Vad gjorde vi för fel? Med liknelsen om den förlorade sonen som utgångspunkt förmedlar Rob Parsons ett hoppfullt och utmanade budskap till alla som bryr sig dem som lämnat tron - eller kanske bara kyrkan. Det är dags att sluta döma och skuldbelägga, skriver Parsons. Vi behöver både tålamod att vänta och förmåga att acceptera, men framför allt behöver vi upptäcka kraften i den förlåtelse och kärlek som inte ställer några krav. Det finns inga garantier för att en förlorad son eller dotter ska komma hem igen. Men vi kan be, hoppas och förbereda allt där hemma inför den dag då dem vi saknar allra mest kanske kommer tillbaka - och alltid lämna en lampa tänd ... Översättning: Kerstin Gårsjö
    40,00 kr
  29. Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Beskrivning

    Vem hinner egentligen njuta av livet? Vad händer med den som alltid tvingar sig att vara effektiv eller nyttig? Varför pratar så många om sin längtan efter långsamhet för att i nästa sekund jaga vidare genom livet? Kanske är en av orsakerna de svarta tankar som kan dyka upp i stillheten: existentiella frågor om tiden, Gud och döden.

    Långsamhetens lov fördjupar diskussionen om vår tids stress och utbrändhetsproblematik. Är det verkligen så att allt som görs snabbt och effektivt är av ondo? Det finns en långsamhet som är outhärdlig och trist; det finns en annan som föder eftertanke och reflektion.

    Owe Wikström resonerar om vår tids stora bristvaror: livsnjutningen och det djupa allvaret. Han reflekterar kring behovet av lättja och dröjande samtal, mystikens lockelse och människans rädsla för att påbörja resan till sitt eget inre. Ibland sammanfaller den inre och yttre resan. Owe Wikström berättar om resor till Budapest, Sankt Petersburg och Assissi vilka blev ett slags pilgrimsfärder.

    Långsamhetens lov manar till motstånd mot samtidens jäkt så att livet inte blir som att åka genom Louvren på moped: Vad var det jag aldrig hann uppleva?

    Boken är lättsam och lärd, allvarlig och drastisk. Den läses med fördel på ett strosande sätt, förslagsvis på ett café eller i en skön fåtölj.

    75,00 kr
  30. Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Beskrivning

    Vem hinner egentligen njuta av livet? Vad händer med den som alltid tvingar sig att vara effektiv eller nyttig? Varför pratar så många om sin längtan efter långsamhet för att i nästa sekund jaga vidare genom livet? Kanske är en av orsakerna de svarta tankar som kan dyka upp i stillheten: existentiella frågor om tiden, Gud och döden.


    Långsamhetens lov fördjupar diskussionen om vår tids stress och...

    70,00 kr
  31. Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Långsamhetens lov : eller vådan av att åka moped genom Louvren
    Beskrivning
    Vem hinner egentligen njuta av livet? Vad händer med den som alltid tvingar sig att vara effektiv eller nyttig? Varför pratar så många om sin längtan efter långsamhet för att i nästa sekund jaga vidare genom livet? Kanske är en av orsakerna de svarta tankar som kan dyka upp i stillheten: existentiella frågor om tiden, Gud och döden.
    Långsamhetens lov fördjupar diskussionen om vår tids stress och...
    110,00 kr
  32. Långt ifrån död
    Långt ifrån död
    Beskrivning
    Roy Grace är tillbaka!Långt ifrån död är den tredje romanen om kommissarie Roy Grace vid polisen i Brighton. Roy Grace har i uppdrag att lösa ett till synes omöjligt fall och dessutom tvingas han konfrontera sitt förflutna.Natten då Brian Bishop mördade sin fru var han långt från mordplatsen - och dessutom sov han. Åtminstone hävdar han det själv när kommissarie Roy Grace konfronterar honom med det faktum att hans hustru Katie Bishop, den vackra societetskvinnan från Brighton, är död. Om inte Brian Bishop är i stånd till att utföra det ultimata trolleritricket, att vara på två ställen samtidigt, så finns det bara två möjligheter - någon har stulit hans identitet eller också är han riktigt bra på att ljuga. När sedan några vänner till Roy Grace ringer från sin semesterort och meddelar att de just sett Graces sedan länge försvunna fru, då är det kanske en mystisk händelse för mycket i Graces liv. Peter James berättar skickligt en spännande historia med en till synes enkel lösning, men med överraskande och förvånande vändningar.
    75,00 kr
  33. Längta hem : om ett missionärsbarn i Kongo
    Längta hem : om ett missionärsbarn i Kongo
    Beskrivning
    I hela sitt författarliv har Lennart Hagerfors återvänt till Afrika. Allt från genombrottet med Valarna i Tanganyikasjön över Kongolesen som skrattade till Drömmen om Ngong. Nu berättar han varför: om sin uppväxt som missionärsbarn i 50-talets Kongo.Lennarts första barndomsår tillbringas på missionsstationen i Ngouedi. Det är också de första åren som är de mest harmoniska. Ju längre tiden går ju svårare är det att uthärda alla avsked och skilsmässor. De flyttar mellan olika missionsstationer och familjen blir allt mindre när det ena barnet efter det andra skickas till internatskolor.Pappan kom från en torparsläkt, var trygg och stark, hade talets gåva och längtade till vildmarken och äventyret. Mamman var en ängsligare sort och inte lika fysiskt stark som maken. Hon trivdes aldrig riktigt i det vilda Afrika och det varma klimatet, hon oroade sig för barnen men vek ändå aldrig från sin övertygelse.Det här är en fantastisk skildring av märkliga missionärer, udda figurer som vigde sitt liv åt "kallelsen", och av 50-talets exotiska Afrika. Men det handlar också om att alltid vara främmande i svarta Kongo, och minst lika främmande i hemlandet Sverige. Det finns ingen plats som man kan kalla "hemma" och ändå präglas hela barndomen av en stor längtan "hem"."Det jag visste om Gud var att han inte bara styrde över världen utan i synnerhet över mitt liv i minsta detalj. Att vi bodde i Kongo och att mamma och pappa var missionärer berodde på honom. Hela missionen var ett verktyg i hans hand. Allt tillhörde Gud och allt vi gjorde var ett uttryck för Guds vilja. Men när min bror retade mig och påstod att mina leksaker inte var mina egna utan tillhörde missionen, blev jag för en gångs skull ursinnig. Min leksaksbil var min och inte Guds!"Lennart Hagerfors, född 1946 i Eskilstuna, bor i Stockholm. Han debuterade 1979 och har publicerat ett flertal romaner, diktsamlingar och ungdomsböcker, är fil.dr i litteratur och var redaktör för BLM 1982-86. Han har skrivit kritik i Aftonbladet och Expressen.Med romanen Valarna i Tanganyikasjön (-85) fick han sitt litterära genombrott och 1990 kom Livet som pågår medan vi sysslar med annat som också blev en stor publikframgång. Läs vad recensenterna skriver: "Fascinerande och gripande"Vagabond?Barndomsskildringar brukar vara som bäst när de vågar vara hänsynslöst subjektiva men ändå betrakta jaget som valp med en viss distans. Just så är Lennart Hagerfors berättelse om sin uppväxt som missionärsbarn i Kongo. /?/Längta hem griper tag från första sidan. Den sakliga, okonstlade stilen fångar både exotismen och det vita barnets ensamhet, både femtiotalets stämningar, den frireligiösa andan och kolonialismen. Och det verkliga livets lite omständligare detaljer. Samvetsgrant och med mild humor och med ett slags häpnad över hur förunderlig världen ändå kan vara som läsaren får dela. Detta måste vara Lennart Hagerfors bästa bok.? Aftonbladet
    40,00 kr
  34. Längtan visar vägen : 365 texter för din inre hälsa
    Längtan visar vägen : 365 texter för din inre hälsa
    Beskrivning
    Mitt i livet rörde något vid mitt hjärta, gläntade på dörren till ett inre rum och väckte en kraft som jag hittills bara anat. I detta rum fanns hopp och förundran, mening, sammanhang och liv. ur förordet

    Patricia Tudor-Sandahl ger varje månad ett tema: hopp, mod, förundran, tro, självinsikt, mening, gemenskap, balans, stillhet, val, andlighet och livsglädje. Längtan visar vägen är en reflektionsbok för den inre hälsan med en kort text att läsa varje dag under ett år och en lite längre introduktion vid månadsskiftena.

    Ur innehållet:
    Låt andra gå före
    Få genom att ge
    Växa till sin uppgift
    Håll dig kvar i verkligheten
    Att mista en vän
    Skjut inte upp
    Att ta emot beröm
    Vi speglas i varandra
    Känslor smittar av sig
    Vänskap ska vårdas
    Se det väsentliga

    Patricia Tudor-Sandahl är författare, psykolog och psykoterapeut, föreläsare och retreatledare. Hon har i många år medverkat i Sveriges Radio P1:s program Tankar för dagen

    95,00 kr
  35. Lita på att det ljusnar
    Lita på att det ljusnar
    Beskrivning
    Lita på att det ljusnar är Tomas tredje bok med krönikor och samlar 71 texter om livet och att möta tillvarons mörker med hoppet om att vi omges av goda krafter, tankar, blickar och sammanhang. Boken riktar ljuset på de högst ordinära saker som omger oss och väcker tron på att vi själva kan få bli en plats av ljus, hopp och möjlighet för någon annan.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  36. Liv i församlingen
    Liv i församlingen
    Beskrivning
    Vad är församlingen? •Att dela brödet •Att döpa i vatten •Att ta moraliskt ansvar •Att komma överens •Att ge rum för allas gåvor Allt detta var utmärkande för livet i den tidiga kyrkan. Församlingen blev ett socialt och politiskt vittnesbörd i dåtidens samhälle. Men hur är det i dag? Vad i vårt andliga arv har vi förlorat och hur kan vi upptäcka det igen? Den radikale teologen John H Yoder visar här den fulla innebörden i de gemensamma handlingar som Jesus kallat oss till. Varje kapitel utmanar synen på församlingens identitet och roll, inte minst därför att Yoder visar att församlingens liv inte tillhör en avskild religiös sfär. Det här är en viktig bok för det pågående samtalet om vilken gemenskap församlingen ska vara. Arvet från de första kristna och från den radikala reformationen glöder när Yoder skriver
    40,00 kr
  37. Livet efter dig
    Livet efter dig
    Beskrivning
    Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans
    75,00 kr
  38. Livet har en framtid
    Livet har en framtid
    Beskrivning
    "Trots att livstempot stegras och pressen just nu hårdnar över våra liv bärs den här boken av en tro - att livet har en framtid. Jag vägrar acceptera att Livets avgörande utpost i tillvaron är så cynisk att människor fortsätter att födas till en värld där det inte längre är meningsfullt att bli förälskad, sätta barn till världen och kämpa för mänsklig värdighet." Harry Månsus i förordet I sin nya bok berättar Harry Månsus om hoppfulla trendbrott. I samtiden och historien finner han belysande exempel på rörelser och individer som brutit dödlägen och förändrat världen till det bättre. Månsus budskap andas något annat än flåshurtig optimism. Med bas i gudstro och andlighet visar han på ett trotsigt hopp som orkar omfamna människans brustenhet och svaghet. "Livet har en framtid" är lika allmänbildande som tänkvärd - men mer än något annat ger den läsaren en egen väg mot en helare framtid
    40,00 kr
  39. Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
    Livet jag längtar efter : heliga vanor för vanliga människor
    Beskrivning
    Visst önskar vi ibland att våra liv skulle se annorlunda ut. Att vi kunde ana åtminstone en liten förändring som gav oss mer ordning i vårt inre liv och större tillfredställelse med livet. Och de goda nyheter som kristen tro talar om handlar just om befrielsen av varje människas liv. Gud är inte speciellt intresserad av våra "andliga liv". Han är bara intresserad av våra liv. Det är det livet han vill förvandla. Goda vanor kan hjälpa oss på vägen. Den här boken är ett försök att göra de heliga vanor, som kristna i århundraden har brukat, tillgängliga för vanliga människor som mer lever sina liv bland karriärstegar och diskbänkar än i kloster och öknar. Här får vi hjälp att se hur vi kan använda varje ögonblick och varje syssla och aktivitet i livet som steg i riktning mot förvandlingen. Det liv som många av oss längtar efter är faktiskt inom räckhåll
    80,00 kr
  40. Livstid
    Livstid
    Beskrivning
    - Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.
    - Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.

    Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.
    När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.
    Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander.
    Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.

    Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?

    Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen.
    Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.
    40,00 kr
  41. Ljudet av tystnad
    Ljudet av tystnad
    Beskrivning
    Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra.

    Så skriver Tomas Sjödin i den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare Det händer när du vilar.

    Med utgångspunkt i en ensam resa genom Wyoming, USA skildrar han upptäckten av en tystnad som i vår värld är direkt utrotningshotad, och sätter ord på den förändring det innebar att införa en stunds medveten tystnad i annars ganska pratsam vardag. På ytan är allt sig ganska likt, men under ytan är förändringen total. I tystnaden fanns dörrar till världar och vidder. Tystnaden är inte målet, den är början på en väg som leder ut i bönens vidunderliga, rymliga och rika universum.

    I boken möter författaren människor med lång erfarenhet av tystnad, lyssnande och bön. Boken är en vindlade berättelse som tar läsaren genom storm och stiltje, oro och frid, gryningar och nattlig svärta, djupa skogar och det avskilda hörnet i hemmet. Ljudet av tystnad är en djupt personlig berättelse om konsten att värna det inre livets helhet i fragmentiserad tid.

    Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

    95,00 kr
  42. Lycka och ett par blå skor
    Lycka och ett par blå skor
    Beskrivning
    Sjunde fristående delen om Damernas detektivbyrå!Mma Ramotswe möter nya utmaningar! En kobra gömmer sig under hennes skrivbord och hon har ett svårt utpressningsfall att lösa och dessutom - till allas förvåning - en diet att följa. Mma Ramotswe blir också lite förbryllad över sin assistent, Mma Makutsi.Med sina feministiska synpunkter och sin smak för obekväma skor är Mma Makutsi en mycket modern kvinna. Men uppskattar hennes fästman, Phuti Radiphuti, verkligen hennes progressiva åsikter?
    65,00 kr
  43. Lyckan, kärleken & meningen med livet
    Lyckan, kärleken & meningen med livet
    Beskrivning

    Times Magazine har utnämnt Elizabeth Gilbert, författare till Lyckan, kärleken & meningen med livet till en världens 100 mest inflytelserika personer.

    Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.
    För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående.


    Boken har nu filmatiserats och har premiär under hösten 2010, därför ger Bonnier Pocket ut denna utgåva med filmomslag. I huvudrollerna ser vi Julia Roberts och Javier Bardem och svenska Tuva Novotny har en av birollerna.

    40,00 kr
  44. Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde
    Lyckliga i alla sina dagar : om pengars och människors värde
    Beskrivning

    7"Jag har en dröm", sa Martin Luther King i ett berömt tal. "Har du också en dröm?" frågar Myresjöhus i en samtida annons. Båda vänder sig till människan som en drömmande varelse. En varelse som vill förändring - av livet, världen, det egna jaget. Här rannsakar vi tillsammans med Nina Björk olika samtida drömmar. Vi ser på Disneyfilmer, läser föräldratidningar, analyserar annonser, besöker arbetsförmedlingen, följer riksdagsvalet 2010 och ser kronprinsessan Victoria gifta sig. Varje tid har sin dröm om hur en människa ska vara. Lyckliga i alla sina dagar diskuterar de senaste årens politiska och ekonomiska utveckling i Sverige. Det handlar om pengar. Och det handlar om människor. Vilka är deras värden? Vilka deras värderingar? Och vad händer när själva människolivet blir en fråga om förtjänst?

    85,00 kr
  45. Mandomsprovet
    Mandomsprovet
    Beskrivning
    "Crambys lysande formuleringsförmåga och vansinniga projekt gör Mandomsprovet till något utöver det vanliga ... Jag skrattade högt flera gånger, samtidigt som jag verkligen kände sympati med sökandet efter något väsentligt i livet. Och kanske förstår jag mig nu på män aningen bättre." Cecilia Gustavsson, Aftonbladet Jonas Cramby är trettiosex år men lever nästan exakt som om han fortfarande vore tonåring. Han bryr sig bara om populärkultur och uteliv, pratar om vuxenpoäng så fort han betalt en räkning via internet och känner sig inte mogen att skaffa barn trots att hans flickvän i allt snabbare takt närmar sig ofruktbar ålder. Han väntar helt enkelt på att han en dag ska vakna och plötsligt vara vuxen. Men detta verkar aldrig ske, och till slut känner Jonas sig tvingad att ta saken i egna händer. För att markera att han är redo att träda in i ett nytt stadium i sitt liv bestämmer han sig för att genomgå en serie prövningar, ett slags moderna initiationsriter: För att utforska uthållighet springer han ett maraton. För att undersöka våld och fysiskt mod börjar han träna fullkontaktskampsporten MMA. Och för att en gång för alla ta reda på om han som modern, förslappad människa fortfarande har handlingskraften och ansvarskänslan som krävs för att genomlida en ishavsexpedition så arrangerar han en egen. Mandomsprovet är en humoristisk, inspirerande och kraftigt försenad uppväxtberättelse. Jonas Cramby är frilansskribent och prisades av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör 2009
    80,00 kr
  46. Mannen som lekte med dockor
    Mannen som lekte med dockor
    Beskrivning
    »Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« | LOTTA OLSSON, DN
    40,00 kr
  47. Människosonen
    Människosonen
    Beskrivning
    Frågan har sysselsatt många av oss i cirka 2000 år: Vad gjorde Jesus från det att han för­svinner vid tolv års ålder tills att han återvänder vid trettio? Var blev han Jesus, människo­sonen? Hur samlade han den livserfarenhet som sen blev Bergspredikan? Lennart Hagerfors ger sina svar i den nya romanen Människosonen. Lennarts uppväxt som missionärsbarn i Kongo präglades till stor del av berättelserna om Jesus men det är inte förrän nu, i det vi kallar mogen ålder, som han har tagit sig för att möta och begrunda dem på allvar.
    85,00 kr
  48. Markus av Trolyrien
    Markus av Trolyrien
    Beskrivning
    När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan.

    I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna.

    Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
  49. Martin Luther King : en självbiografi
    Martin Luther King : en självbiografi
    Beskrivning
    King dog för tidigt för att hinna skriva sina memoarer. Genom att Clayborne Carson sammanställt material från hans brev, tal, predikningar, dagböcker och manuskript har nu för första gången en självbiografi kommit ut auktoriserad av hans egen familj. Skriven i jagform blir den Kings liv från hans egen horisont, med en rad nya infallsvinklar på studenten, sonen, maken, fadern, pastorn, medborgarät
    40,00 kr
  50. Med egna ögon
    Med egna ögon
    Beskrivning
    En levande beskrivning om händelserna omkring Jesus utifrån evangeliernas texter. Med sin stora sakkunskap ger författaren målande beskrivningar och bakgrunder till de kända berättelserna.
    75,00 kr
  51. Medan vi fortfarande älskar
    Medan vi fortfarande älskar
    Beskrivning
    Alla som gifter sig älskar varandra och vill hålla ihop. Ändå slutar nästan hälften av alla äktenskap i skilsmässa, i Sverige fler än 20 000 om året. Måste det vara så? Nej, säger psykologen och parterapeuten Mattias Stølen Due.

    Mattias Stølen Due vill inspirera till handlingar och hållningar, tankar och beteenden som lyfter kärleken och relationen - innan det är för sent. Att vi tar hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra. Precis som vi servar vår bil eller sköter våra tänder i förebyggande syfte. Och han vill ingjuta hopp.

    Det finns mycket att göra för att förbättra en relation. Beslutsamheten har stor betydelse, att man inte bara glider med in i negativa spiraler. Och att man orkar se och ta ansvar för sin del av problemen. Det är också viktigt att vårda vänskapen med sin partner och låta den bli förhållandets trygga grund. Att inte upphöra med att röra vid varandra.

    Medan vi fortfarande älskar är den perfekta bröllopsgåvan. Eller läsningen för ett par som levt i ett förhållande ett tag och börjat fundera över sin relation.

    80,00 kr
  52. Medmänniskor
    Medmänniskor
    Beskrivning

    Av författaren till Konsten att vara snäll
    "Det här är en riktigt bra bok, framför allt så behövs den väldigt mycket." Aftonbladet
    "Medmänniskor av Stefan Einhorn är en bok jag verkligen älskar." Kvällsposten
    "Boken Medmänniskor har bara ett fel sedd ur en kritikers synvinkel, den är så bra att det inte går att finna några allvarliga fel med den. Stilen är ledig och lättläst, det djupa budskapet levereras med såväl humor som allvar … Läs Medmänniskor av Stefan Einhorn och få hjälp att sträva mot att bli en bättre medmänniska." Nerikes Allehanda

    Stefan Einhorn gjorde succé med Konsten att vara snäll, som har sålts i över 250000 exemplar och översatts till 15 språk. Uppföljaren Medmänniskor består av tolv fristående berättelser som behandlar temat medmänsklighet ur olika aspekter. Flera av dem handlar om livsavgörande möten människor emellan. Det är i mötet med medmänniskan vi visar vilka vi är och vart vi är på väg.

    I korta essäer mellan sina berättelser

    90,00 kr
  53. Mer levande med åren
    Mer levande med åren
    Beskrivning
    Mitt anspråk på livet och på mig själv har sjunkit i takt med årens gång. Nu vet jag bortom allt tvivel att jag inte kommer att bli den visa, mogna personen som jag en gång trodde att jag skulle bli. Jag vet djupt inifrån mig själv att vi människor är spruckna kärl, kantstötta och otillräckliga. Men jag vet också att vi är oändligt mycket mer än så. Att vår kapacitet att växa som människor, att göra skillnad i vår lilla värld, är större än vi tror.

    I Mer levande med åren skriver Patricia Tudor-Sandahl om modet att åldras ur ett existentiellt perspektiv, om att inte nöja sig med att leva på ytan av sig själv och om att bli sams med det paradoxala och motsägelsefulla som ryms inom oss människor.

    Att den stora Kungsholmens kyrka i Stockholm, en höstregnig tisdagskväll, fylls till bristningsgränsen när Patricia talar om ämnet, visar att hon inte är ensam om att känna längtan efter fördjupning. Nu finns hennes kloka och insiktsfulla tankar samlade i en bok som ingjuter hopp och en känsla för livets meningsfullhet och möjligheter, oavsett ålder och livssituation.

    95,00 kr
  54. Mera självkänsla
    Mera självkänsla
    Beskrivning

    Den efterlängtade fortsättningen på succéboken Självkänsla nu!

    Mera självkänsla! är en efterlängtad fortsättning på Mia Törnbloms succébok Självkänsla nu! Hennes framgångsrika träningsprogram för att stärka och öva upp själen och självkänslan har fått ett enormt gensvar i alla åldrar.

    Här går Mia ett steg längre och visar med humor och stor insikt hur vi kan öka vår självkänsla i arbetslivet, i relationen till våra föräldrar och barn, och i vänskaps- och kärleksrelationer. Boken är fylld av enkla övningar och igenkännande exempel som Mia Törnblom hämtat från sitt arbete som kursledare och föreläsare.

    Mera självkänsla! är en bok för den som vill gå vidare i sin personliga i sin personliga utveckling, men den fungerar också för den som inte vet vad skillnaden är mellan självkänsla och självförtroende. Boken är skriven för alla som vill börja vårda relationen till sig själva med lika mycket respekt och kärlek som de behandlar andra.

    "I boken Mera självkänsla! beskriver Mia Törnblom på samma enkla, oflummiga sätt hur man kan lära sig fokusera på rätt saker, bland annat i arbetslivet." Svenska Dagbladet
    "Hennes tips är praktiska och insiktsfulla på ett sätt som vi alla behöver" Tove

    Mia Törnblom, född 1967, är vägledare i personlig utveckling, känd bland annat från tv. Hennes första bok Självkänsla nu! har sålts i mer än 250000 exemplar och finns utgiven i Månpocket.

    75,00 kr
  55. Midnattssol
    Midnattssol
    Beskrivning
    I augusti 1977 stiger en man av bussen i en avlägsen by i nordligaste Norge. Han kallar sig Ulf, han har inget bagage och hävdar att han kommer för att jaga. Bland læstadianer och samer möter han en kultur som är både gästfri och avståndstagande, hjälpsam och kylig.

    Byns klockare Lea lånar honom ett gevär och en jaktstuga, där midnattssolen håller honom vaken medan han oroligt bevakar det storslagna, men monotona fjällandskapet.

    Långsamt går det upp för Lea och hennes son Knut att Ulf inte är jägare, utan byte. Och att jaktlaget är på väg.

    Midnattssol är ett thrillerdrama som även är en kärlekshistoria och en berättelse om en stark tro. Midnattssol är den andra fristående thrillern i en serie om två - Blod på snö utkom våren 2015.

    40,00 kr
  56. Miraklet på Bellavista : Berättelsen om ett förvandlat fängelse
    Miraklet på Bellavista : Berättelsen om ett förvandlat fängelse
    Beskrivning
    Följ med Per Danielsson, Börje Erdtman och många andra in bakom de höga taggtrådsförsedda cementmurarna i det ökända Bellavista-fängelset i Colombia. Här följer vi arbetet för en förändring av de tyngsta kriminella, dömda för de mest brutala brott en människa kan begå. Hur ska ett gäng frivilliga lyckas med någonting som varken polisväsendet, fängelseledningar eller regering funnit någon lösning på? Svaret finner vi i livsberättelser som bevisar att även för den grövste förbrytaren finns det en framtid och ett annat liv – ett liv utan vapen, droger och hat.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  57. Miraklet på Speedy Motors
    Miraklet på Speedy Motors
    Beskrivning
    Det senaste om Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå!"Passa dig tjockis. Och du också, du med de stora glasögonen. Du ska också passa dig!"Mma Ramotswe har aldrig tidigare tänkt på att det skulle finnas någon nackdel med att vara den mest välkända detektiven i Botswana. Inte förrän ett anonymt hotbrev anländer till detektivbyrån där hon och Mma Makutsi jobbar. Och Mma Ramotswes tro på att alla människor är goda skakas om rejält. Medan de försöker identifiera brevskrivaren har damerna flera andra fall att ta itu med, bland annat hjälper de en bortadopterad kvinna som vill hitta sin biologiska familj. Mr J.L.B. Matekoni däremot har fått kontakt med en läkare som tror sig kunna hjälpa Motholeli, Mma Ramotswes och J.L.B. Matekonis adoptivdotter, så att hon kan gå igen. Han är beredd att betala mycket pengar och tror på att ett mirakel ska kunna inträffa på bilverkstan Speedy Motors.
    75,00 kr
  58. Mitt i stormen
    Mitt i stormen
    Beskrivning
    Snabb puls, gudstro och hopp om lugn efter stormen bland starka karaktärer – tuff livsdramatik och varma relationer i händelserik sjukhusmiljö ...

    Sjuksköterskan Lauren Barclay tvingas motvilligt lägga sina egna behov åt sidan för att hålla ett öga på hennes virvelvind till syster som ständigt hamnar i trubbel. Det är därför Lauren är tillbaka i Houston och på sjukhuset igen. Det innebär tuffa konfrontationer med den tillslutne läkarassistenten, som var orsaken till hennes familjs smärtsamma situation, men som trots det ändå gav Lauren minnen som hennes hjärta inte kan glömma.

    Läkarassistenten och ensamstående pappan Eli Landry är van att hantera stormiga relationer efter att till och med hans egen far hotat med att ge honom besöksförbud. Men det verkar inte hindra Eli från att hjälpa sin handikappade bror – eller från att vilja sluta fred med Lauren heller för den delen. Han vill verkligen det, och så mycket mer.

    Samtidigt som Lauren och Eli dras närmre varandra rusar en kraftig orkan mot Houston. Överlevnadsinstinkterna tar över när allting snabbt förändras. Kan hoppet överleva stormen?

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  59. Mitt liv så här långt
    Mitt liv så här långt
    Beskrivning
    Som en av vår tids megakändisar lever bilden av Jane Fonda som en vacker, modig och frispråkig kvinna. Politisk aktivist under Vietnamkriget, firad skådespelerska med två Oscar och entusiastisk workout-pionjär i pastellfärgad trikå. Men bakom den lyckade och självsäkra fasaden präglades hennes liv ofta av osäkerhet och självförakt. Först när hon närmade sig de sextio och hade fått tillräcklig distans och självkännedom för att kunna se tillbaka på det som varit föddes tanken på att skriva en bok om sitt liv.

    Mitt liv så här långt är en öppen, ärlig och självutlämnande bok om ett liv i rampljuset, men också om ett liv i ensamhet och kärlekslöshet. Om en kvinna som till varje pris ville behaga männen, men som i stället bedrog sig själv.
    70,00 kr
  60. Mod att leda
    Mod att leda
    Beskrivning
    I en rad bästsäljande böcker har Brené Brown lärt oss vad det innebär att vara sårbar och operfekt, att resa sig stark och och att trotsa livets vildmark. I Mod att leda ger oss Brené Brown handlingskraftiga strategier och verktyg och visar oss hur vi kan omvandla dessa idéer i praktiken.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  61. Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete
    Mod att vara sårbar : i dina relationer, i ditt föräldraskap, i ditt arbete
    Beskrivning
    Att visa stort mod är inte att aldrig vara rädd. Läs boken av forskaren vars TEDx-föredrag "Styrkan i sårbarhet" blivit ett av de mest sedda TED-föredragen hittills.

    – Mod att vara sårbar är en inbjudan: kliv upp, låt andra se dig, också när det inte finns några garantier alls, säger Brené Brown. Det är det som är sårbarhet. Det är det som är att vara modig

    90,00 kr
  62. Mogna vackert med rytm, riktning och ressällskap
    Mogna vackert med rytm, riktning och ressällskap
    Beskrivning
    Hur går man vidare när man insett att livet inte går ihop?Med vardagliga berättelser, egna exempel och glimten i ögat visar Britta Hermansson hur rytm, riktning och ressällskap kan ge livskvalitet och livsmening även när man gett upp strävan efter det hela livspusslet.

    "Jag har helt enkelt inte lust att bromsa livet. Om det vill jag skriva. Att hitta det liv som blir hållbart, både på ut- och insidan. Allra mest insidan."

    Britta Hermansson är pastor inom samfundet Gemensam framtid. Hon är en efterfrågad föredragshållare och talar ofta i företagssammanhang och på personaldagar. Hon har tidigare skrivit Yttre tryck och inre vila som sålde i flera upplagor.

    90,00 kr
  63. Morgon i Jenin
    Morgon i Jenin
    Beskrivning
    Palestina 1948. Staten Israel utropas. Familjen Abulheja tvingas bort från sitt fädernehem i Ein Hod och flyttas till ett nyupprättat flyktingläger i Jenin. Genom Amals berättelse får vi följa de olika familjemedlemmarnas öden. Hon berättar om sina äldre bröder, hur den ene rövas bort som barn och blir israelisk soldat, hur den andre offrar allt för palestiniernas sak och inte väjer för någonting i denna kamp. En dag när den israelisk-palestinska konflikten når sitt crescendo 1982 ställs de öga mot öga med varandra. Amal själv förlorar i stort sett alla hon älskar i kriget i Libanon och tvingas fly till USA där hon uppfostrar sin dotter Sara på egen hand.
    40,00 kr
  64. Morgondagens gud : vår största andliga utmaning
    Morgondagens gud : vår största andliga utmaning
    Beskrivning
    Övrig information Mänskligheten står i begrepp att skapa en ny sorts andlighet. Denna nya andlighet kommer att låta oss människor uttrycka vår naturliga dragning till det gudomliga utan att strida med varandra i religionens namn. Boken säger att mänskligheten snart kommer att förändra sin Gudsupplevelse på ett sådant sätt att vår upplevelse av varandra äntligen blir helad. Neale Donald Walsch har grundat Humanitys Team, som arbetar med att hjälpa till att få en ny sorts andlighet att uppstå på jorden
    65,00 kr
  65. Mörkersikt : annorlunda sagor om kaos
    Mörkersikt : annorlunda sagor om kaos
    Beskrivning
    Vad händer när människor i en modern och normal verklighet förlorar fotfästet? När högre,lägre eller yttre makter kryper närmare och förgör. Följ kriminalkomissarie Owe Tycho som i sitt arbete som polis ställs inför oförkarliga och skrämmande brott. En tillsynes grå vardag trasas sönder och hans rationella värld kastas över ända av krafter som lurar strax bakom verklighetens yta!Johannes Källström utforskar gränserna i sju berättelser av skiftande karaktär, alla med det gemensamma att de är skrämmande och kittlar fantasin. Det är inga barnsagor som berättas i Mörkersikt, men barnahjärtat i dig kommer kanske att bulta igenkännande när historierna hittar sin botten i gamla folksagor.
    75,00 kr
  66. Möten som berör : En guide till Lukasevangeliet
    Möten som berör : En guide till Lukasevangeliet
    Beskrivning
    Jesus möter människor. Läkaren Lukas, som ser hur dessa möten påverkar alla, berättar - och vi får vara med.
    40,00 kr
  67. Mrs Angels tårtbageri
    Mrs Angels tårtbageri
    Beskrivning
    Till alla livets stora ögonblick behöver man en tårta, eller hur? Om man bor i Kigali beställer man den med fördel från Mrs Angel Tungaraza som har ett litet och mycket personligt tårtbageri hemma i sitt kök i lägenheten i det internationella lägenhetskomplexet. Här bor de amerikanska volontärerna som vill göra gott efter folkmordet, den japanske gästarbetaren som firar allt och längtar hem till sin familj, den muslimska familjen vars dotter håller på att bli stor, mannen som alla kallar CIA. Hit kommer tonåriga Jeanne d'Arc för att tjäna lite pengar -- och många kunder som vill beställa Mrs Angels berömda tårtor ... Mrs Angels tårtbageri (originaltitel: Baking Cakes in Kigali) är Gaile Parkins debutroman. "Boken är väldigt gemytlig och mysig, samtidigt som den bjuder på djup." dagensbok.com "Ibland när jag har läst klart en bok lämnar jag den med ett leende på läpparna och känsla av upprymdhet. Precis så var det när jag läste Mrs Angels tårtbageri ..." bokbloggaren Blandad konfekt "Mrs Angel har potential." Ingalill Bergensten, Meny " Liksom Mma Ramotswe är Angel fullt och fast övertygad om att de flesta av livets förtretligheter bäst avhandlas över en kopp te - och gärna en cupcake! Liksom Mma Ramotswe har Angel ett stort och varmt hjärta, hon är klurig och finurlig, klok och livserfaren, och hon är liksom sin botswanska medsyster tolerant och vidsynt. Hon behandlar alla, hög som låg, med samma respekt och medkänsla." bloggaren Kjerstis mat och prat
    40,00 kr
  68. När allting faller på plats
    När allting faller på plats
    Beskrivning
    När Tommy Hellsten, som hjälpsökande femtonåring, plötsligt finner sig ensam kvar i pastorsexpeditionens skinnsoffa - kyrkoherden har bara rest sig och gått - börjar en lång resa.

    Han vet inte då att det ska bli en femtio år lång resa, och att målet ändå var närmare än han trott. Att allt var en hemresa - till sig själv. Och till en glädje han inte ens vågat drömma om.

    I sin nya bok När allting faller på plats berättar Tommy Hellsten om sin egen resa till överlåtelse och tillit, och hur han lämnar bakom sig ett liv styrt av prestationstvång, en djup känsla av värdelöshet och utanförskap.

    Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort.

    85,00 kr
  69. När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss
    När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss
    Beskrivning
    Jag måste få berätta hur vi, din pappa och jag, gått från djupaste sorg till stor klarhet när tanke efter tanke formulerats. Hur du hjälpt oss att orka vidare. När den fjärde och sista sprutan är klar tar du ett djupt andetag, suckar och slår upp ögonen. De där stora och vackra med de långa välvda ögonfransarna som du så ofta får beröm för. Kroppen är alldeles stilla, bara ögonen avslöjar att du är vaken. Jag tar av dig masken som sitter över näsan och munnen och stänger av andningsmaskinen. Säger god morgon. Du ler ditt allra finaste leende.
    Ur boken När Agnes föds har hon svårt med andningen. Ganska snart visar det sig att det inte har med stämbandsproblem att göra, som läkarna först trott. Men innan dess har redan Anna Pella av en sköterska på barnintensiven fått rådet att skriva dagbok för att längre fram kunna berätta för Agnes om hennes första tid. Så kommer det inte att bli. Det visar sig att Agnes har en svår flerfunktionsnedsättning.

    När du ler stannar tiden är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes som nu fyllt 13 år. Det är en berättelse om en vardag full av praktiska uppgifter för att göra Agnes liv så gott som möjligt. Dagar fyllda med matning, mediciner, sjukgymnastövningar, remisser, assistentanställningar, kontakt med myndigheter, sjukhusbesök. Dagar av oro och stor trötthet, men också av stor kärlek, samhörighet och glädje.

    Dagboken till Agnes är en berättelse om omkullkastade drömmar, om att omvärdera vad som är viktigt och om att hitta sig själv igen. En hoppfull berättelse som påminner om vad som gör en människa till det hon är. Vad som är viktigt. Egentligen.

    Anna Pella arbetar som journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. Anna reser till vardags runt i landet och gör reportage om livet för barn, unga och vuxna med olika diagnoser och deras anhöriga. I sitt arbete träffar hon även forskare och professionella inom vård, omsorg och skola

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
    • Köp 25 för 64,00 kr/st
  70. När skönheten kom till Bro
    När skönheten kom till Bro
    Beskrivning

    Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har brutalt blivit mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft.

    En tid senare blir Maria Wern uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig -- ingen har sett hans dotter på en vecka. Samtidigt hittas en kvinna död på en stenig strand. Det kan vara en olycka, men flera personer tjänar på hennes död.


    40,00 kr
  71. Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp
    Närvara : stärkt självförtroende med kroppens hjälp
    Beskrivning
    Ditt kroppsspråk formar vem du blir

    I den här revolutionerande boken presenterar Harvardpsykologen och TED talk-stjärnan Amy Cuddy fascinerande forskning om kroppsspråkets påverkan på människor.

    Vårt kroppsspråk påverkar hur andra ser på oss och även hur vi ser på oss själva. Något så enkelt som att ställa sig i en självsäker pose - trots att självsäkra är det sista vi känner oss - kan både förbättra vårt självförtroende och hjälpa oss att prestera på topp.

    "Amy Cuddy gör världen till en modigare plats. Genom att väva samman vetenskap, praktiska exempel och livsberättelser, visar Cuddy hur man genom att ta sitt modigaste och mest autentiska jag in i utmanande situationer inspirerar andra att göra detsamma. Den här boken är banbrytande!" Brené Brown, författare till Mod att vara sårbar, Våga vara operfekt och Resa sig stark

    Amy Cuddy är professor vid Harvard Business School och psykolog. Hennes TED talk om kroppsspråk har setts över 43 miljoner gånger av människor från hela världen - vilket gör det till det näst mest sedda i TED:s historia

    40,00 kr
  72. Närvaro : att göra livet andligt
    Närvaro : att göra livet andligt
    Beskrivning

    Vad kan spiritualitet betyda i en kristen kontext? Intresset för andlighet är stort idag. Spiritualitet har blivit ett modeord. I kristen tradition har frågor kring spiritualitetens innebörd en lång historia. Ibland har det funnits tendenser att se intresset för andlighet som något speciellt utöver det vanliga kristna livet, en sysselsättning för en elit.

    Denna bok behandlar spiritualitet som ett helhetsperspektiv för alla. Det handlar om hur man integrerar alla möjliga aspekter av tro och liv i en levande och uppmärksam relation till Gud. Spiritualitet växer fram ur teologi, kultur, historia m.m. Därför finns det också en stor mångfald. Denna bok vill belysa detta och visa på de rika resurserna.

    Christopher Meakin är präst i Svenska kyrkan och teologie doktor.

    80,00 kr
  73. Naturens katedral : meditationsbok
    Naturens katedral : meditationsbok
    Beskrivning
    Bekymmerslöst flyger måsen. Som en skön vilstol ligger slänten utsträckt. Daggkåpan samlar in morgondaggens droppar och inbjuder fjärilar och trollsländor till ett morgondopp.

    Ibland blir vi för stora för oss själva. Då kan naturens perspektiv hjälpa oss att upptäcka glädjen bakom bekymmerslösheten, vilan i att bara finnas och kraften av att få bli vattenkällor för andra.

    I Naturens katedral finns mycket att upptäcka för alla naturälskare, både för den som gärna tar en tur i lilla skogskanten och för den som ger sig iväg på större äventyr. Naturen kan vara en tillflykt och ett eget rum. Där finns vilan från det som trycker på utifrån, här kan vi få ny inspiration till att hantera livet.

    Boken innehåller 50 naturmeditationer skrivna av pilgrimsprästen Hans-Erik Lindström. Bokens illustrationer är gjorda av Anna Lindström. Hans-Erik Lindström har tidigare gett ut ett 20-tal böcker. Han har också varit med och byggt upp Nordens första pilgrimscentrum i Vadstena.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  74. Ninas resa : en överlevnadsberättelse
    Ninas resa : en överlevnadsberättelse
    Beskrivning
    Familjemedlemmarna försvann en efter en. Till slut var det bara Nina och hennes storebror Rudek kvar. På gettots sista dag smugglades de ut. Det som händer sedan är drama på högsta nivå.Nina lever ett på ytan ganska normalt liv i Warszawas getto. Hon pluggar, går på fester, blir kär och tar studenten. Sedan flyr hon gettots brinnande helvete, klarar två år gömd hos polska katoliker och undkommer döden med en hårsmån. 1946 lämnar hon Polen, träffar sin blivande make Jerzy Einhorn i Köpenhamn. De flyr till Sverige. Ninas egna ord och reflektioner, inspelade av dottern Lena, är interfolierade i denna nästan osannolika överlevnadshistoria. Hennes mycket personliga berättelse ger ny trovärdighet åt historiska händelser. Lena Einhorn är manusförfattare och filmproducent.
    70,00 kr
  75. Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
    Njutningsparadoxen : ökad livskvalitet med ett glas mindre
    Beskrivning
    "Här får du en helt unik manual från en som tappat fotfästet, tittat för djupt i glasen men som rest sig långt innan knockout Det är en hoppfull bok." Amelia Adamo

    Ett stort glas vin till den fina köttbiten en vanlig vardagskväll är en uppskattad guldkant i livet för många av oss. Maggan Hägglund ville också njuta, ville unna sig, få fler guldkanter på tillvaron. Hon tillhörde Den Nya Vin-generationen.

    Här skriver hon praktiskt, positivt och insiktsfullt om vilken stor betydelse ett glas mindre kan få för ökad livskvalitet och välmående. För ett av de effektivaste sätten att må så bra man kan är just att hålla alkoholkonsumtionen på en lagom nivå och som hon skriver, på köpet "få mer energi, bättre hy, kanske bli av med både sömnproblem och depression och minska risken för cancer, benskörhet och annat elände".

    Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara. Libris har tidigare gett ut hennes böcker Det kommer att gå över, Maggans lilla starksköra och Drunkna inte i dina känslor, som hon skrivit tillsamman med Doris Dahlin.

    40,00 kr
  76. Nobels testamente
    Nobels testamente
    Beskrivning
    En mördare i aftonklänning tar sig in på Nobelfesten i StockholmsStadshus.På dansgolvet i Gyllene Salen skjuter hon Nobelkommitténs ordföranderakt genom hjärtat.Annika Bengtzon dras ofrivilligt in i dramat inte som journalist, utan som vittne. Det vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Äktenskapet knakar och hennes anställning hotas.Snart befinner sig Annika mitt i en våldsam historia av terror och död som utspelar sig genom flera sekler.Var hon än letar hittar hon spåren efter samme man: Alfred Nobel, den omåttligt rike uppfinnaren som instiftade Nobelprisen och dog en tragisk och ödesmättad död.Till slut befinner hon sig livsfarligt nära sanningen.Nobels testamente är den sjätte, fristående romanen om journalisten Annika Bengtzon. Den utspelar sig tidsmässigt direkt efter Den röda vargen."Det är mycket och stort, men det flyter fint och just så spänningsladdat som man kan förvänta sig av en erfaren kriminalförfattare. Parallellt löper dessutom en poetisk biografi över Alfred Nobel. Det är en andrastämma som är ett rent intrigverktyg, men den fyller sin plats och pekar på underliggande frågor om etik och ansvar. Och är det någonting Annika Bengtzon har näsa för så är det ansvar och etik."Expressen"Liza Marklund har gjort sin research och använder den i lagom stora doser. Och så skriver hon med det där självklara, lättlästa drivet som gott och väl håller en kvar i hängmattan, alla 450 sidorna."Sveriges Radio"Alfred Nobels berömda testamente är förstås en lysande deckarupptakt. Liza Marklund har alltså ett elegant koncept för sin sjätte deckare. Att ingen har försökt sig på detta ämne tidigare!"Göteborgs-PostenBONUS: Innehåller extramaterial om boken och författaren.
    40,00 kr
  77. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
    Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
    Beskrivning
    Mamma, jag väntar på dig. Jag har väntat i sex dagar nu. Jag känner att jag snart kommer att dö. Varför kommer du inte? Eunsun Kims pappa har dött. Hennes mamma och syster har gett sig av för att leta efter mat. De lovade att komma tillbaka om två eller tre dagar. Eunsun är ensam i den tomma lägenheten i Eundeok, en liten industristad som ligger i Hamgyong-provinsen i Nordkorea.

    Året är 1998, Eunsun är elva år, det är svält i Nordkorea, och hon vill inte dö utan att lämna något efter sig. Hon skriver ett testamente.

    Nio år senare når hon och hennes mamma och syster friheten i Sydkorea. Då har de blivit tagna i Kina och blivit tillbakaskickade till Nordkorea, suttit i fångläger, flytt till Kina igen, levt som illegala invandrare under slaveriliknande förhållanden och till slut bestämt sig för att försöka korsa den mongoliska öknen.

    Jag vill berätta om det jag har varit med om för att ge röst åt de miljoner människor som dör i tystnad i Nordkorea, säger Eunsun Kim. Mitt folk lever helt isolerat i en stängd värld. Till och med efter att jag kom till Sydkorea behövde jag tid för att förstå sanningen jag kunde inte tro att Kim Jong-il var en cynisk diktator. Vi får inte bli upprörda över att människorna i Nordkorea inte protesterar. De vet inte hur illa de har det.

    Eunsun Kim bor och studerar i Seoul i Sydkorea. Hon har skrivit sin bok, Nordkorea nio år på flykt från helvetet, tillsammans med journalisten Sébastien Faletti, och den gavs först ut i Frankrike med titeln Corée du Nord. I slutet av 2013 var hon gäst hos Fredrik Skavlan i hans intervjuprogram.

    80,00 kr
  78. Nu vill jag sjunga dig milda sånger
    Nu vill jag sjunga dig milda sånger
    Beskrivning

    En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg.


    Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi.
    Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid.



    Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap.


    Linda Olsson är född i Sverige men bor numera i Nya Zeeland. Nu vill jag sjunga dig milda sånger gavs först ut i den engelskspråkiga världen och klättrade direkt upp på bästsäljarlistorna.



    "Det är en vacker bok, impregnerad av längtan." Tidningen Vi


    "Kan vara den vackraste bok jag läst. Någonsin." Norra Västerbotten


    "En bok att tycka om!" Dagens Nyheter


    "Det här är enfinstämd men kraftfull roman, ömsint och intensiv, om djup vänskap som förändrar livet för två kvinnor." The Dominion Post


    “Berättelsen förför läsaren medsin starka dragningskraft, vilket gör att boken inte bara är omöjlig att lägga ifrån sig utan också omöjlig att glömma." New Zeeland Herald

    70,00 kr
  79. Nummer fem från vänster : en våldtäkt, en dom, två offer - och en osannolik vänskap
    Nummer fem från vänster : en våldtäkt, en dom, två offer - och en osannolik vänskap
    Beskrivning
    Jennifer vaknar av att någon sitter på golvet vid hennes säng. Ett par timmar senare sitter hon på en polisstation -- ett våldtäktsoffer, men fast besluten att sätta fast den man som bröt sig in i hennes lägenhet och vände hennes tillvaro uppochner. Vid vittneskonfrontationen bestämmer hon sig snabbt: nummer fem är det. Ronald Cotton döms till livstid plus femtio år. Elva år senare visar DNA-tester sanningen: han är oskyldig. Kan det finnas förlåtelse och försoning? Sagt om boken: "... en engagerande berättelse om förlåtelse och om den osannolika vänskapen ..." -- Pia Holmström, Bibliotekstjänst "När jag väl hade börjat läsa kunde jag inte lägga boken ifrån mig. Det är en bok som man är tvungen att läsa, av så många anledningar." -- Annika Östberg 1,8 miljoner såg dem i Skavlan!
    80,00 kr
  80. Nya kontakter
    Nya kontakter
    Beskrivning
    Ibland är ett samtal allt som krävs ... En förlorad smaragdring, en hittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas - Detta blir upptakten till en hejdlös komedi om vad som kan hända om ens mobiltelefon hamnar i fel händer. Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...
    80,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 434

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå