View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 414

per sida
Fallande ordning
 1. Omvänd
  Omvänd
  Beskrivning
  Göran Skytte berättar rakt och öppenhjärtigt om sin andliga resa, bland annat om tv-samtalen med Lennart Koskinen, Ulf Ekman, Ma Oftedal och KG Hammar, och om om avgörande möten med påven Johannes Paulus II och predikanten Stanley Sjöberg
  65,00 kr
 2. Ondskans nederlag
  Ondskans nederlag
  Beskrivning
  "Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte fått makt därmed." Joh 1:5

  Allt började i Bacons Corner, en liten landsortsby lågt från storstaden... Ett mordförsök, ett fall av förväxlad - eller är det förtäckt? - identitet och ett hänsynslöst åtal mot en kristen skola som kämpar för sin överlevnad.
  90,00 kr
 3. Öppen stad : roman
  Öppen stad : roman
  Beskrivning

  "Fantastisk, en klar femma." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

  "Cole ger hopp om romankonstens fortlevnad ... En stor och rik roman. Något av det bästa jag läst på mycket, mycket länge." Anneli Jordahl, Sydsvenskan

  "Det är en lika njutbar som storartad prestation." Anna Hellgren, Expressen

  "Plocka upp Öppen stad, inte om en vecka - utan nu, genast!" ÅM Hellman, Kristianstadsbladet  Teju Coles...

  80,00 kr
 4. Optimal viktminskning
  Optimal viktminskning
  Beskrivning

  (Titeln är utgången)


  En praktisk handbok för dig som vill gå ned i vikt på ett sunt och varaktigt sätt. Du får konkreta tips om hur du planerar din viktminskning, ökar din fettförbränning och minskar ditt sötsug! Kort sagt all kunskap du behöver för att lyckas en gång för alla! Anki Sundin är utbildad näringsfysiolog och personlig tränare med stor erfarenhet av att behandla kost- och träningsfrågor.

  55,00 kr
 5. Ordet : bli skickliga växlare!
  Ordet : bli skickliga växlare!
  Beskrivning
  Bli skickliga växlare! Detta råd cirkulerade bland de första generationerna kristna eftersom de menade att orden ursprungligen yttrats av Jesus själv. Uppmaningen kan tolkas på flera olika sätt: en möjlighet är att det handlar om att en god förkunnare bör lära sig att överföra det bibliska budskapet till moderna tider så att dagens människor uppfattar och uppskattar det kristna budskapets värde.

  Boken behandlar såväl bibelvetenskap som retorik och vill bidra till ett förnyat och fördjupat arbete med förkunnelsen. Den är skriven inte bara för dem som regelbundet predikar utan även för alla som vill lära sig mer om Bibelns texter, tolkning och tillämpning - för att därigenom bli skickliga växlare.

  Jesper Svartvik är docent i Nya testamentets exegetik vid Lunds universitet.
  100,00 kr
 6. På bar gärning
  På bar gärning
  Beskrivning
  Celeste O’Reilly föddes i Sydafrika 1968, tog Bachelor of Arts-examen i psykologi vid Universitetet i Pretoria 1989 och Master of Science i byggnadsplanering vid Witwatersrands universitet (WITS) 1991. Numera bor hon och hennes make Shaun i Hastings, Nya Zeeland, där hon leder sitt eget företag, samtidigt som hon hjälper många med rådgivning.

  Under sina ungdomsår förde hon en ojämn kamp mot depression och självmordstankar. Hennes egna metoder att fly ångesten ledde bara till allt djupare misär. Hon provade med marijuana och meditation och med olika sexuella förhållanden medan hon i sitt omättliga begär jagade efter tillfredsställelse. Hennes liv var en plåga, och varken psykiatrin eller psykologin kunde ge någon nämnvärd lindring.

  En dag hände något oväntat. Hon mötte en kärlek som hon aldrig tidigare hade upplevt. Därmed började en radikal omvälvning i hennes inre. Vi får läsa om förbluffande andliga upplevelser som sakta men säkert ledde henne ut ur barndomens trauman till ett liv fyllt av tillfredsställelse, spänning och trygghet. På bar gärning är berättelsen om hur en fantastisk kvinna besegrade motgångar och elände.

  Boken visar på psykologins och psykiatrins gränser, vetenskaper som ger en viss insikt i problem, men som ofta bara erbjuder dåliga ersättningar för verkliga behov och aldrig kan fylla hjärtats tomma kärlekstank.
  55,00 kr
 7. På helig mark
  På helig mark
  Beskrivning
  Vem kan beskriva det obeskrivliga?Vem kan ge uttryck för djupen i Guds härlighet? Inte en enda lovsång förmår det till fullo. Ingen melodi uttrycker det vackert nog. Ingen poesi gör det rättvisa. Matt Redmans andra bok efter Tillbedjaren som vägrar ge upp tar oss med på en resa fylld av fascination, vördnad och förundran över djupen i Guds mysterium.
  100,00 kr
 8. Paradiset
  Paradiset
  75,00 kr
 9. Pärlan i lakritsremmen
  Pärlan i lakritsremmen
  Beskrivning
  PÄRLAN I LAKRITSREMMEN
  av Boj Kewenter
  Om livet är som en lång lakritsrem som man långsamt njuter av - då är pensionärstiden pärlan i mitten. Pärlan som man kommer till sist, som man förtjänar efter många strapatser. Olga är pensionär. Hon har äntligen nått den ålder då man inte behöver bry sig om andra eller göra som de säger. Hon har äntligen tid att tänka på sig själv; att göra det hon själv vill. Hela sitt liv har hon tänkt kloka tankar. Men hon har inte haft möjlighet att tänka dem färdigt. Nu kan hon unna sig lyxen att strunta i telefonen, glömma bort alla måsten och njuta av minnen och halvtänkta klokheter. Pensionärstiden är hennes, bara hennes. Det är nu hon kan vara sig själv igen, för första gången sedan hon var barn. Vilken underbar tid hon har framför sig!

  Boj Kewenter föddes 1932 i Stockholm. Hon har varit journalist och skribent i hela sitt liv. Karriären inleddes som Sveriges första tonårsredaktör på Damernas Värld på 50-talet. Därefter har hon arbetat bland annat på Fickjournalen, Femina och bokklubbstidningen Bra om Böcker. Numera njuter hon som sin hjältinna Olga av pärlan i lakritsremmen och gör bara det hon vill göra.

  60,00 kr
 10. Pastor Viveka och hundraårsjubileet
  Pastor Viveka och hundraårsjubileet
  Beskrivning
  Det har blivit dags att fira Gamla Enskedes hundraårsjubileum, något som alla tycker bör ske på den årliga julmarknaden. I övrigt har medlemmarna i jubileumskommittén olika åsikter om hur det ska gå till. De bakande tanterna i kyrkan är till exempel arga på paret i den stora villan på kullen som de tycker försöker ta över jubileet genom att vilja sponsra allt och bjuda alla på mat och kaffe. ”Vem ska i då komma till vårt kafé?” undrar Selma och Viola. Pastor Viveka måste navigera sig fram genom allt detta, samtidigt som hon går på kurs för att lära sig att uttrycka sina känslor på ett nyanserat och balanserat sätt, har bekymmer med en veckopendlande man, en obstinat tonårsdotter, ansvar för en fryst laxforell som en av tanterna har vunnit på lotteri samt sina egna existentiella funderingar och tvivel. Som om inte det räckte inträffar snart ett nytt, förbryllande mord i kyrkans närhet.

  Pastor Viveka och hundraårsjubileet är den andra boken om den färgstarka pastor Viveka och hennes välsignelser och vedermödor i den idylliska Stockholmsförorten Enskede.

  85,00 kr
 11. Pastor Viveka och tanterna
  Pastor Viveka och tanterna
  Beskrivning
  Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening? Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.
  40,00 kr
 12. Paulúns näringslära : vikt och hälsa
  Paulúns näringslära : vikt och hälsa
  Beskrivning
  Paulúns näringslära vikt och hälsaDenna pocketbok är den andra i en serie där Fredrik Paulúns bästa artiklar finns samlade. Dessa artiklar har aldrig publicerats i någon bok tidigare och handlar om populära ämnen. Artiklarnas inriktning är mot viktminskning och hälsa, och handlar både om hur man tappar ett kilo i veckan och hur man förebygger allvarliga sjukdomar. Eftersom varje artikel fungerar som ett kapitel är boken mycket lättläst och passar alla som är intresserade av ämnet.Ur innehållet:# Dietguiden# Paulúnsmetoden för viktminskning# Viktiga fakta för formen# Stor mat litet midjemått# Ät perfekt hela dagen# Näringslärans tio budord# Paulún top 10 värstingarna# Fyra superfrukostar# Fettrevolutionen# Oljeguiden vilken olja ska jag välja?# Omega-3 och omega-6# Transfetter de onda fetterna# Visst får du äta pasta!# Potatis en snäll knöl# Testa din glukosbelastning# Ekomat din egomat# Bakterier dina nyttiga hyresgäster# Galen i grönt din guide i grönsaksdisken# Kryddor, örter och lite magi# Dunderdrycker och sockervatten# Kaffe och te våra nyttiga laster# Alkohol näringsämne eller gift?# Bären som bär till hälsa# Inget kokos pokus# Barnmat enligt Paulún# D-vitamin ett supervitamin# Hälsomata husdjurenTitel : Paulúns näringslära vikt och hälsaFörfattare : Fredrik PaulúnKategori : Kost och hälsaFörlag : Paulúns förlagUtgivning : Aug 2011Distribueras av FörlagssystemTel 08/657 95 00Fax 08/657 19 95E-post order@forlagssystem.se
  40,00 kr
 13. Politik efter Gud : Återkomsten
  Politik efter Gud : Återkomsten
  Beskrivning
  Det politiska landskapet polariseras i hög fart. På ena sidan ser vi hur det politiska och kulturella etablissemang som länge dominerat svensk offentlighet försöker försvara det gamla "vänsterliberala" projektet. På andra sidan står Sverigedemokraterna, starkare och allt mer självbelåtna för var dag som går, och lockar med sitt nationalistiska alternativ. I denna konflikt mellan enhet och mångfald, ordning och frihet ställs inte bara svenskar mot migranter, utan också stad mot land, ung mot gammal, varsomhelstare mot någonstansare, akademiker mot arbetare och kvinnor mot män.

  I boken Gud: Återkomsten antyder Joel Halldorf en tredje politisk väg. Han tecknar en vision där politisk liberalism allierar sig med en mångfald av ideologiska, filosofiska och religiösa traditioner för att formulera en politik som strävar mot det gemensamma goda och uppmuntrar levande gemenskaper.

  Det är här denna bok tar vid, som ett försök att besvara frågan: Hur kan en sådan politik formuleras? Hur ser en tredje politisk väg som förenar enhet och mångfald, och samtidigt gör något åt den utbredda ensamhet som kännetecknar vår tid egentligen ut? Bokens primära syfte är att komma med konkreta ekonomiskpolitiska och utbildningspolitiska förändringsförslag som skisserar en sådan väg framåt, en väg författaren valt att kalla relationell liberalism.

  I boken drivs dessutom tesen att om en sådan väg ska vara möjlig så behöver den politiska liberalismen låta sig inspireras av den kristna traditionen. Vi är vana att höra att religion och politik måste skiljas åt, men författaren menar att politiken i denna mening i någon mån behöver kristnas. John Kvarnero är utbildad jurist. Han har arbetat på tingsrätt och advokatbyrå samt under ett tiotal år drivit ett familjeföretag tillsammans med sin far. De senaste åren har han framförallt ägnat sig åt att läsa teologi och andra humanistiska ämnen. Han har tidigare publicerats i Aftonbladet, tidningen Dagen och tidskriften NOD.

  "Jag är övertygad om att alla, oavsett var man kommer ifrån, kommer lära sig något, få nya perspektiv på gamla frågor och helt enkelt bli inspirerade. För det här är en bok utanför boxen, och som sådan visar den på det politiska tänkandets möjligheter. Och om det är något som behövs i politiken i dag så är det detta." Joel Halldorf i bokens förord

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 14. Pölsan
  Pölsan
  70,00 kr
 15. Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
  Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
  Beskrivning
  Jag kunde nästan känna den bakom min rygg; piskan som drev mig till att prestera mer, bättre och snabbare. Hur bra jag än presterade hade jag ändå svårt att känna mig nöjd.

  Ur boken

  Här berättar Cajsa Tengblad om hur hon till slut vågade kliva ur rollen som Prestationsprinsessa. Efter många års kamp med ätstörningar och stressymptom blev priset för att ständigt vara tillräckligt duktig för högt.

  Den duktighet hon talar om idag handlar istället om att göra färre saker, men med större fokus; att prioritera det som betyder mest och våga välja bort det som är mindre viktigt; att lyssna till kroppens och själens signaler och försöka hålla balansen mellan vila och aktivitet och att vänta med det som verkar bråttom och ägna mer tid åt det som är betydelsefullt. I boken delar hon också med sig av sin egen "verktygslåda" - tio livsstrategier som varit till hjälp i hennes liv.

  Cajsa Tengblad är hälsopedagog, coach, föreläsare och författare. På Libris förlag har hon också gett ut Tillsammans är det nya själv

  80,00 kr
 16. Rättfärdig i Jesus/bok 4
  Rättfärdig i Jesus/bok 4
  Beskrivning
  Carl Olof Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta – och tagit emot Guds nåd och förlåtelse. Rosenius har fått smaka på vad det innebär att få vara rättfärdig i Jesus trots all synd och orenhet. När dessa gamla texter nu ges ut på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många läsare skall finna ”nåden i Guds hjärta”. Carl Olof Rosenius (1816–68) är en av Sveriges mest lästa författare. Redan under sin livstid blev han genom sin tidning Pietisten ledare för en folkväckelse. Minst 2 miljoner exemplar av hans böcker har tryckts på svenska och 1 miljon på andra språk. Rosenius har översatts till mer än trettio språk
  125,00 kr
 17. Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
  Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
  Beskrivning
  Rättvisa är den enda verkliga grunden för fred. Det var den insikten som ledde Desmond Tutu in i ett liv som rättvisans rebell. Med risk för sitt eget liv kämpade han mot apartheidsystemet i Sydafrika. Han konfronterade regeringen gång på gång, han ledde fredliga demonstrationer trots att polisen gjorde allt för att skrämma honom till tystnad, och han uppmanade världssamfundet till ekonomiska sanktioner mot det land som han älskade.

  I den här biografin, skriven av hans mångårige medarbetare John Allen, möter vi en man med otröttligt engagemang och kamp för rättvisa och fred. Vi får en inträngande bild av vad Tutus enorma mod, engagerade talekonst och stora gudstro fick betyda när det omöjliga - att stjälpa apartheidregimen - till slut blev möjligt.
  Desmond Tutu tilldelades Nobels fredspris 1984.
  40,00 kr
 18. Relationsakuten
  Relationsakuten
  Beskrivning
  Relationsakuten är en omvälvande bok. Den hjälper dig att komma tillbaka på rätt spår med den person som du en gång kallade ditt livs kärlek - du kommer också känna att du är på rätt spår med dig själv.Du behöver inte bli ännu ett offer för den galopperande epidemin av brustna hjärtan. Men eftersom oddsen är emot dig måste du lyfta fram sanningen om dig själv och om det liv du och din partner har skapat tillsammans.McGraw krossart tio av de mest populära myterna om hur ett lyckligt förhållande förväntas vara och pekar på de destruktiva beteenden som vi, ofta omedvetet, förstör vår relation med. Genom en rad fascinerande övningar får vi hjälp att ställa en korrekt diagnos på oss själva och på vår relation och lära oss hur vi steg för steg kan återknyta kontakten med vår partner.
  85,00 kr
 19. Resa sig stark
  Resa sig stark
  Beskrivning
  "Vi kan aldrig bli hela människor om vi inte vågar stå för alla våra erfarenheter - även de svåra."

  Brené Brown undersöker vad som händer i oss när vi slagit i botten och ska försöka ta oss upp igen. Vilka känslor har vi då vi ligger där nedslagna? Hur gör de som klarar att komma på fötter igen?

  Med hjälp av ett antal exempel ur sitt eget liv visar Brené Brown vad som händer när vi vågar stanna upp och möta de obehagliga känslorna. Och sedan tar reda på vad som är sanning och vad som är självförsvar. Till sist kan vi skriva ett nytt slut på berättelsen med hjälp av det vi lärt oss. Detta modigare, nya slut hjälper oss att leva ett mer helhjärtat liv.

  Brené Brown är sociologen, forskaren och författaren som fått miljontals människor att fundera över möjligheten att få ett lyckligare liv genom att våga vara sårbara och modiga. I Resa sig stark konstaterar Brené Brown att den som vill leva modigt kommer med all säkerhet att då och då snubbla och falla omkull.

  Brené Brown är doktor i sociologi vid University of Houston i Texas. Hennes föredrag om sårbarhet vid TEDx-konferensen har visats närmare 30 miljoner gånger! Libris har tidigare gett ut Mod att vara sårbar och Våga vara operfekt.

  85,00 kr
 20. Reservkraft
  Reservkraft
  Beskrivning
  Reservkraft kan ses som en uppföljare till Tomas Sjödins uppmärksammade bok "När träden avlövas ser man längre från vårt kök". I den skildrade han livet som förälder till barn med fortskridande hjärnsjukdomar. Då var pojkarna små och mycket var ännu oskrivet, men hur blev det? I Reservkraft varvas berättelser med dag- och nattboksanteckningar och reflektioner över livets stora och små under, men också över dess skuggsidor. Som en röd tråd genom boken löper frågan: är det meningen att allt skall ha en mening? Här delar Tomas Sjödin - på sitt personliga och ärliga sätt - med sig av sin egen spaning efter tecken, ofta små och till synes obetydliga, som hjälper honom och oss, så att vi kan orientera oss i en värld som kanske inte blev som vi hade tänkt oss. Detta är en stark och osminkad bok, en personlig brottningskamp.
  • Köp 3 för 72,25 kr/st
 21. Reservkraft
  Reservkraft
  Beskrivning
  Storsäljare nu i pocket

  Här delar Tomas Sjödin - på sitt personliga och ärliga sätt - med sig av sin egen spaning efter tecken, ofta små och till synes obetydliga, som hjälper honom och oss, så att vi kan orientera oss i en värld som kanske inte blev som vi hade tänkt oss. Detta är en stark och osminkad bok, en personlig brottningskamp där berättelser varvas med dag - och nattboksanteckningar och reflektioner om tillvarons stora och små under, men också om livets skuggsidor.
  Som en röd tråd genom boken löper frågan: Är
  det meningen att allt skall ha en mening?
  80,00 kr
 22. Respekt
  Respekt
  Beskrivning
  "Jag bryr mig inte om hur gammal eller stor du är eller vem du är, du kan vara president, jag bryr mig inte, om du gör något mot mig så slår jag tillbaka och det är därför många människor ger mig respekt. "14-åriga Gladys växer upp i gängens och våldets Los Angeles. Hon är en av de unga som journalisten och författaren Carmilla Floyd följt under ett antal år. Carmilla föddes själv i Los Angeles men växte upp utanför Stockholm.
  80,00 kr
 23. Ritual . Pocket
  Ritual . Pocket
  Beskrivning
  Tre meter under vattenytan i Bristols hamn sluter polisdykaren Flea Marley sina fingrar om en avhuggen människohand. Dagen därpå återfinns även den andra handen - också den amputerad - och omständigheterna tyder på att offret fortfarande var vid liv när händerna avlägsnades. Kriminalkommissarie Jack Caffery, nyligen inflyttad från London, får i uppdrag att utreda fallet. Sökandet efter offret leder honom och Flea till de mörkaste delarna av Bristol, en undre värld av drogmissbruk och misär där en uråldrig ondska tycks ha vaknat till liv. Samtidigt hemsöks Flea av minnet av sina föräldrars tragiska död i en dykolycka två år tidigare. Ritual är den första romanen i Mo Hayders Walking Man-serie.

  MO HAYDER (född 1962) är en brittisk kriminalförfattare. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Ritual, den första boken i Walking Man-serien, nominerades till en Ian Fleming Steel Dagger Award av The Crime Writers Association. Mo Hayder är bosatt i Bath i England.

  40,00 kr
 24. Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Beskrivning
  Ro utan åror. En bok om livet och dödenUlla-Carin LindquistUlla-Carin Lindquist fick sin diagnos på sin femtioårsdag: ALS, den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Ro utan åror är skriven under den korta sjukdomstiden från beskedet och fram till den dagen då hon inte längre kan röra ett finger. Här berättar Ulla-Carin Lindquist om sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.Ulla-Carin Lindquist, f 1953, kom till Rapport 1988 och var studioreporter i Sveriges största nyhetsprogram under 90-talet.
  40,00 kr
 25. Rödby-Puttgarden
  Rödby-Puttgarden
  Beskrivning
  Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman "Ner till hundarna". Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.När Helle Helles Rödby-Puttgarden kom ut i Danmark valdes den av kritikerna till årets bästa roman. Helle Helle har också själv växt upp i Rödby, och är född 1965. Vad handlar den boken om ... Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn, på den danska sidan vid färjelinjen Rödby-Puttgarden. Men denna roman är ingen deckare. Istället är det en berättelse på hemingwayskt vis. Två systrar bor tillsammans i en lägenhet i Rödbyhamn och arbetar i parfymeriet på färjorna. Tine har fått en baby och Jane vill inte fortsätta studera i Köpenhamn utan kommer tillbaka. Män kommer och går i deras liv, precis som män gjorde hos systrarnas mor. "intensivt och lysande"Christel Persson, GT"Sällan bär en skenbart trivial text på så stor och skälvande innebörd."Jan Karlsson, Bohusläningen"vältempererad, tonfallssäker realism"Nina Lekander, Expressen" man vet att det stora och hemska livet utspelar sig under ytan."Anders Paulrud, Aftonbladet"en ovanligt kärleksfull gestaltning"Ingrid P Bosseldal, Göteborgs-PostenHelle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på svenska. I Danmark är hon redan en etablerad författare, med rykte om sig att skriva på hemingwayskt vis.
  40,00 kr
 26. Rötter och vingar : att leva sannare, modigare och helare
  Rötter och vingar : att leva sannare, modigare och helare
  Beskrivning
  Vi människor behöver leva med både rötter och vingar. Rötter för att kunna stå stadiga och starka. Vingar för att kunna leva helt och fullt och förverkliga våra vackraste drömmar. Många av oss känner att vi saknar det ena - och inte riktigt vågar det andra. Vi gömmer undan de vi verkligen är. Vi utvecklar strategier och spelar olika roller för att passa in, samtidigt som vi längtar efter att förverkliga oss själva.

  Författaren Göran Larsson tar läsaren med på en personlig resa mot identitet, integritet och självkänsla. Det är aldrig försent att hitta sitt sanna jag. Det är aldrig försent att upptäcka sina rötter, veckla ut sina vingar och bli mer människa. Det finns hopp för alla som vill leva sannare, modigare och helare.

  Göran Larsson är präst och leg. psykoterapeut, verksam vid Sankt Lukas Dalarna i Falun

  85,00 kr
 27. Rövardotter
  Rövardotter
  Beskrivning
  Jackie Ferms uppväxtskildring kom ut samma dag som hennes pappa släpptes ur fängelset. Den var tänkt som en försoning.

  I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsatthet och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

  Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, skickade från olika fängelser. Hans många tankar om livet och faderliga råd löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse, men det är inte alltid att de stämmer överrens med verkligheten. Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig för att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och att skapa sig en egen identitet, även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

  Bokens release blev förstasidesstoff i samband med uppgörelsen mellan far och dotter. Sedan dess har den fortsatt att väcka uppmärksamhet i och med diskussionerna kring reality-såporna. Sällan har en bok väckt så mycket känslor.

  40,00 kr
 28. Så länge vi lever : hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter
  Så länge vi lever : hur insikten om livets korthet kan tydliggöra nuet och dess möjligheter
  Beskrivning
  Medvetenheten om döden som en gräns för alla människor kan få oss att inse vad som är viktigt i våra liv nu medan livet pågår. Den kan hjälpa oss att skilja mellan huvudsaker och bisaker.

  Ur boken

  Vi har något viktigt att lära oss av de som drabbats av svår sjukdom, skriver cancerläkare Peter Strang. I sina samtal med patienter får han ofta möta de brännande frågor som uppstår i dödens närhet.

  Nu vill han uppmuntra också oss som ännu är friska att stanna upp och våga ställa oss samma frågor: Vad går livet ut på? Vad är det som verkligen ger glädje i livet? Och vad vill jag hinna med?

  Vi förstår inte alltid att uppskatta det självklara, men den dag vi inser att livet är ändligt kan vi på ett bättre sätt göra kloka val och satsa på det som ger livet mening.

  Peter Strang är cancerspecialist och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet samt överläkare vid Stockholms Sjukhems palliativa cancersektion. Han är en uppskattad föreläsare och även författare till I skuggan av sommaren, Livsglädjen och det djupa allvaret samt flera läroböcker för vårdpersonal.

  80,00 kr
 29. Sagan om de två tornen
  Sagan om de två tornen
  Beskrivning
  "Sagan om de två tornen" är den andra delen i Trilogin om Härskarringen - en av vår tids märkligaste, mest lästa och älskade litterära storverk. Den lille hoben Frodo och hans följeslagare är på väg mot Mordor för att förgöra den ödesdigra ringen som kan förvandla gott till ont. På äventyrliga stigar når de allt längre in i Skuggornas rike och möter både vänner och fiender. Samtidigt rustar den onde trollkarlen Sauron till krig. Hans armé av orcher, vålnader och monster är redan på marsch medan de vita trollkarlarna, de stjärnsjungande alverna och de godmodiga hoberna samlar sig till förtvivlat motstånd. Sagan om de två tornen är den andra delen i trilogin om Härskarringen - en av vår tids märkligaste, mest lästa och älskade storverk.
  40,00 kr
 30. Sagan om konungens återkomst
  Sagan om konungens återkomst
  Beskrivning
  "Sagan om konungens återkomst" är den tredje delen i Trilogin om Härskarringen - en av vår tids märkligaste, mest lästa och älskade litterära storverk. Den onde trollkarlen Saurons öga sveper spejande över världen, som hans skräckinjagade härar dragit ut för att erövra. Ringens krig rasar. Marken skälver av stridslarm och oro. Men utgången av denna väldiga kraftmätning ligger i den tappre hoben Frodos hand. Endast han kan bryta ondskans makt. Med sitt lilla följe drar han allt närmare Domedagsberget, genom mörka skogar, över svartbrända slätter, förbi stinkande träsk och ut i mörka bergspass där fiender och faror lurar överallt. Sagan om konungens återkomst är den tredje delen i trilogin om Härskarringen - en av vår tids märkligaste, mest lästa och älskade litterära storverk
  80,00 kr
 31. Sågspån och eld
  Sågspån och eld
  Beskrivning
  Om jag inte haft kostkarlarna. Då hade Sirkka kunnat bo hos oss, sluppit att bo på fattighuset. Men det går inte, för kostkarlarna. Ingen vill gå kostgång där det finns en lungsjuk. Om jag slutade med kostkarlarna, blev spånkäring igen. Då skulle pappa och jag aldrig få varm mat, skulle vi orka ändå? Inte skulle vi kunna gå kostgång själva, då skulle hela min avlöning ätas upp. Men för att hjälpa Sirkka. Vem är jag som offrar en vän för varm mat? Bricken på Svartvik fyller 20 år i sommar. Hon kommer aldrig att bli som alla de andra med sin halva hand, men arbete gör en till en riktig människa, och med kostkarlarna och deras aptit har hon arbete så att det räcker. Då kommer Berta från kolbacken med nyheter: Natan, han som gav sig av i vredesmod för ett par år sedan -- han har kommit tillbaka! Sågspån och eld är Vibeke Olssons tredje roman om Bricken Eriksson på Svartviks sågverk utanför Sundsvall. De första två heter Sågverksungen och Bricken på Svartvik. Sagt om boken: "I den tredje berättelsen om Bricken har hon nått 20-årsåldern. Kanske är hon en av de mest sympatiska huvudpersoner som finns i svensk litteratur; hon är godheten personifierad -- och detta har bara utvecklats genom åren -- samtidigt som hon är djupt självkritisk." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet "Det är något stort över böckerna om Bricken. Så mycket fakta, sådana fantastiska människor, inte minst kvinnor som rör sig över sidorna. (...) Vibeke Olsson visar att tiden för nyskapande inte är förbi." Nerikes Allehanda
  70,00 kr
 32. Sågverksungen
  Sågverksungen
  Beskrivning
  Vibeke Olssons roman tar oss med till Svartvik under senvåren 1879, när sågverken runt Sundsvall tystnar och kanonbåtarna kommer. Det är Bricken som berättar, Bricken Eriksson, född i Kalvträsk, snart elva år, ströflicka, kasernbo, sågverksunge, strejkare.
  80,00 kr
 33. Samlade dikter 1954-1996
  Samlade dikter 1954-1996
  Beskrivning

  Tomas Tranströmer tilldelas 2011 års Nobelpris i litteratur. Samlade dikter 1954-1996 innehåller Tomas Tranströmers samtliga publicerade diktsamlingar under dessa år, från 17 dikter 1954, till Sorgegondolen 1996.

  80,00 kr
 34. Samtal med Gud : en ovanlig dialog
  Samtal med Gud : en ovanlig dialog
  Beskrivning
  Tänk om du kunde fråga Gud om livets alla viktiga frågor - frågor om kärlek och trohet, liv och död, gott och ont. Tänk om Gud kunde ge dig enkla lättförståeliga svar. Tänk om du plötsligt fick en direktlinje till Gud. Precis det hände Neale Donald Walsch. Och det kan hända dig. Även du står i begrepp att ha en konversation med Gud.Samtal med Gud är en bok som förändrat miljoner människors liv. Historien om mannen som gick från hemlös till andligt medium har fascinerat världen både som bok, film och teater.
  40,00 kr
 35. Sankta Psyko - pocket
  Sankta Psyko - pocket
  Beskrivning

  Johan Theorins byter spelplats: från ett vindpinat öländskt alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten. Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Gläntan är inte som andra dagis. Det ligger i anslutning till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Gläntan är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under övervakning få träffa sina föräldrar. Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Som varför han ville ha just tjänsten på Sankta Psyko. Och som vad som egentligen hände för nio är sedan när lille William försvann från det dagis där Jan arbetade då . Sankta Psyko är en psykologisk rysare i toppklass.

  40,00 kr
 36. Save me from myself : hur jag mötte Gud, lämnade Korn, blev drogfri och överlevde för att berätta mi
  Save me from myself : hur jag mötte Gud, lämnade Korn, blev drogfri och överlevde för att berätta mi
  Beskrivning
  Produktbeskrivning: Den otroliga historien om en rockstjärna som tappat kontrollen, hans hemliga missbruk av metamfetamin och hans mirakulösa frälsning genom Jesus Kristus. I februari 2005 samlades mer än tiotusen personer i Bakersfield, Kalifornien, för att höra Brian Head Welch, före detta gitarrist i det kontroversiella rockbandet Korn, berätta om sin omvändelse till Jesus Kristus. Händelsen blev inledningen på en mediastorm där människor över hela världen försökte förstå vad som hade fått denna rockstjärna att lämna mörkret och komma in i ljuset. "En berättelse om hur religion kan rädda en vilsen själ ... Welchs memoar innehåller många saftiga detaljer för hungriga Korn-fans. Men desto viktigare är att boken förklarar, utan att likna en predikan, varför Welch lämnade rockstjärnelivet för ett liv som kristen." - Library Journal "Welch visar upp djupet av sitt förfall och det fantastiska liv han har funnit i Kristus ... den visar själen hos en man som var desperat efter Jesus - och vad som hände när han fann honom." - Christian Living "En rockresa som inte går att lägga ifrån sig ..." - Christianity Today
  60,00 kr
 37. Se ansiktet, 24 essäer om inkarnationens mysterium
  Se ansiktet, 24 essäer om inkarnationens mysterium
  Beskrivning
  En dag ställde Jesus frågan till sina lärjungar: Och ni,vem säger ni att jag är? Sedan dess har kristna och icke-kristna försökt ge ett svar. I tusen år har kristendomen i olika gestaltningar varit den dominerande religionen i Sverige. I dag är intresset för »det andliga« större än på länge, men ändå är det få människor som tycks förvänta sig något av just kristendomen. Förkunnelsen har också råkat i kris. Många predikanter låter som om åhörarna var befriade från både tanke och uppriktighet i sitt sökande. Kunskaperna om Bibeln och det kristna sättet att möta tillvarons utmaningar har kanske också nått ett lågvattenmärke. Läran om inkarnationen, att Gud blivit människa, tycks vara det mest avlägsna och okända, trots att den i Nya testamentet framstår som proberstenen på äkta kristen tro. Anders Piltz vill med denna bok ställa frågan om kristendomen, eller rättare sagt frågan om Jesus Kristus. Saken gäller inte smakfrågor utan sanningen om Jesus. Vem är han egentligen? Allt annat hänger på hur man besvarar hans egen fråga. Med utgångspunkt från det absolut unika i kristendomen, inkarnationen, att Gud har blivit människa och av människorna blev behandlad som en förbrytare, skriver Anders Piltz tjugofyra essäer inför inkarnationens mysterium. Det är ett försök att någorlunda utförligt plädera för berättelsen om Jesus Kristus som den trovärdigaste tolkningen av tillvarons gåta på denna förfärliga och underbara jord. Berättelsen säger att Gud blivit människa, för att göra människan gudomlig - och därigenom sant mänsklig
  40,00 kr
 38. Shantaram
  Shantaram
  Beskrivning
  I början av 1980-talet begick australiensaren Gregory David Roberts en rad väpnade rån för att bekosta sitt heroinmissbruk. Han åkte fast men lyckades rymma från ett av Australiens mest välbevakade fängelser. På falskt pass tog han sig sedan till Indien och anonymiteten i den myllrande miljonstaden Bombay.

  Shantaram är Gregory David Roberts egen berättelse från de händelserika och omtumlande åren som förrymd fånge i Bombays undre värld. I ett av stadens slumområden öppnar han en sjukvårdsmottagning för de fattiga och nödställda. Han arbetar för maffian som pengatvättare och förfalskare av pass och han följer med maffialedaren Abdel Khader Khan till Afghanistan för att förse mujaheddin med vapen i kampen mot ryssarna. Han kastas i indiskt fängelse och får utstå tortyr och svält. I den grönögda mystiska Karla möter han kärleken.

  Shantaram är ett niohundra sidor långt läsäventyr och en varm och innerlig kärleksförklaring till staden Bombay och dess människor. Det är en rå och hård värld Roberts beskriver, men det är en värld där kärleken, lojaliteten och vänskapen alltid står i centrum.
  40,00 kr
 39. Sherlock Fallet med den tomma graven
  Sherlock Fallet med den tomma graven
  Beskrivning
  – Jodå… den första påsken hade allt varit något för en skarpögd romersk utredare, inte sant? John gav till ett kort skratt. – En avrättad fånge, uppdrag utfört och sen – poff – så står de plötsligt med en tom grav! Ja, jag säger då det… Samtalet upphörde. Det enda som bröt tystnaden var ljudet av kuvertsprättande och bläddrande bland papper. Men om John H Watson hade lyft blicken från sin posthantering skulle han ha sett att något hänt med den andres blick. Det håglösa ansiktsuttrycket hade försvunnit och ersatts av intensiv koncentration. Sherlock reste sig med ett ryck. Blicken var glasklar, på det omisskännliga sätt som vittnade om att något väckts därinne i hjärngemaken. Han vände sig mot John och deklarerade högt och tydligt: – Jag tar fallet! Hur skulle världens främste utredare hantera historiens mest omtalade försvinnande? Den här boken är en hisnande resa genom det nutida England från askonsdag till påskdagens morgon tillsammans med två av litteraturens mest kända gestalter: detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare Dr Watson.
  Tillsammans gör de allt för att slå fast vad som faktiskt hände med den avrättade fången Jesus från Nasaret den där märkliga påskhelgen för nära 2000 år sedan. På vägen får våra vänner en ny bekantskap och ett annat märkligt fall på halsen. Hinner Sherlock lösa båda problemen i tid? Och hur lyder den definitiva lösningen på Fallet med den tomma graven?
  50,00 kr
 40. Simskola för sensitivt begåvade : så slipper du drunkna i egna och andras känslor
  Simskola för sensitivt begåvade : så slipper du drunkna i egna och andras känslor
  Beskrivning
  En praktisk hjälpreda som hjälper dig att bli vän med den alldeles speciella människa som är du.

  Succéboken Drunkna inte i dina känslor, som sålt i nästan 120 000 exemplar sedan den kom ut 2012, ligger återigen på topplistorna våren 2021. Nu kommer antecknings- och övningsboken Simskola för sensitivt begåvade. En praktisk hjälpreda för alla som längtar efter att sluta trampa vatten eller kastas runt av svallande känslor och intryck. Här får vi stanna upp, fundera över vartåt vi vill, hitta vår egen simdyna och börja simma mot det liv vi längtar efter. Skräddarsy ett liv som passar oss själva som de sensitivt begåvade personer vi är.

  Maggan Hägglund är frilansjournalist och har varit chefredaktör för tidningen Tara, där hon fortfarande skriver krönikor. Maggan själv gett ut ytterligare fem böcker på Libris, krönikeboken Maggans lilla starksköra (2013), Njutningsparadoxen (2014), Det kommer att gå över (2015), Drunkna inte i dina känslor (2012) och Drunkna inte i andras känslor (2018).

  Boken innehåller praktiska övningar.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 41. Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
  Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
  Beskrivning

  Mia Törnblom arbetar som coach i personlig utveckling. Hon har själv lyckats ta sig ur ett nattsvart mörker och lever idag ett glädjerikt liv, fyllt av kraft och energi. I sitt arbete coachar hon företagsledare, idrottsstjärnor, unga människor som farit illa- alla som har modet att våga förändra sitt liv. Här presenterar hon sitt framgångsrika träningsprogram.

  Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når- vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan heller inte uppskatta det vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik- och i slutändan kan vi förlora vår livslust. På ett enkelt och tydligt sätt visar författaren hur vi kan stärka självkänslan och bli medvetna om den egna personlighetens värde. Boken är som klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt!

  "Det absolut första du behöver är att verkligen VILJA förändra din situation. Det andra är den här boken! Mia visar tydligt, konkret och direkt klargörande vad personlig utveckling kan vara." Alice Bah Kuhnke

  40,00 kr
 42. Sjutton år och skitsnygg - Pocket
  Sjutton år och skitsnygg - Pocket
  Beskrivning
  Felix är sjutton år och skitsnygg. Han är kaxig och självsäker, tjejerna älskar honom. Men Felix sommarlov blir inte som han tänkt när han kommer hem efter en utlandsresa har de andra lärt känna den mystiske Zäta. Felix är inte längre i centrum av gänget. Hela tillvaron förvandlas till en tävling och Felix känner hur allting börjar glida honom ur händerna. (12-15 år)
  40,00 kr
 43. Skatter i lerkärl : berättelser för existentiella samtal
  Skatter i lerkärl : berättelser för existentiella samtal
  Beskrivning
  Varje människa är fylld av berättelser som rymmer möten med de stora frågorna om tro, hopp och kärlek, om begär och förtvivlan, om försoning och förnyelse. Det finns en urkraft i att formulera sin egen berättelse, att äga sin historia och utforska de inre djupen. Genom att söka svar på de existentiella frågorna blir det lättare att fatta beslut som gör det möjligt att leva sitt liv så nära sina innersta...

  • Köp 3 för 153,00 kr/st
  • Köp 10 för 144,50 kr/st
 44. Skuggpojken
  Skuggpojken
  Beskrivning
  Carl-Johan Vallgren skriver som Lucifer.

  Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Danny Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. 
     Skuggpojken är en resa in i människans djupaste mörker, en värld där inte ens döden betyder slutet.

  Med Skuggpojken inleder Carl-Johan Vallgren, under namnet Lucifer, en serie noir-thrillers med Danny Katz i huvudrollen.

  40,00 kr
 45. Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live
  Söka och finna Gud i allt : En Ignatiansk vägledning till det verkliga live
  Beskrivning
  Ignatius av Loyola som grundade jesuitorden är känd för sin praktiska andlighet - han ägnade mycket energi åt att förklara hur en människa kan finna och följa Gud i allt i livet.

  Fader James Martin går 500 år senare i hans fotspår och tar hjälp av händelser i sitt eget, sina vänners, många föregångares liv och av många sorters andlig läsning för att tala med sin samtids kristna. Vägen leder in i en tillvaro där Gud är med i varje ögonblick och påverkar alla vardagens beslut, attityder, planer och reaktioner.
  Utges i samarbete med Veritas förlag.

  James Martin, SJ, är präst inom den katolska jesuitorden och har gett ut en rad böcker i sitt hemland USA. Han är en ofta anlitad mediakommentator och har medverkat i The Colbert Report, New York Times och Wall Street Journal, och hans bok My life with the Saints blev utsedd av Publishers Weekly som en av 2006 års bästa böcker. Söka och finna Gud i allt (original: The Jesuit Guide to (almost) Everything) är den första av hans böcker som översätts till svenska.

  85,00 kr
 46. Solidaritet /pk
  Solidaritet /pk
  Beskrivning

  Antologi med texter av Jonas Gardell, Martin Lönnebo, Ylva Eggehorn, Harry Månsus m. fl.

  40,00 kr
 47. Som skuggan följer ljuset
  Som skuggan följer ljuset
  Beskrivning
  1932, året efter skotten i Ådalen blir dramatiskt på Svartvik, först en sågverksstrejk där Svartviks arbetare står ensamma, sedan en massastrejk över hela Sverige.

  Den ideologiska maktkampen mellan socialdemokratin och kommunismen präglar både strejkledningen och vardagslivet och skär rakt igenom Brickens familj.

  Bricken är nu 63 år och funderar mycket över hur hon ska förmedla minnen, hopp och framtidstro till barn och barnbarn.

  Mycket är osäkert och det är Bricken van vid ändå hade hon aldrig kunnat ana vad som ska hända hennes familj.

  90,00 kr
 48. Sörja för de sina
  Sörja för de sina
  Beskrivning
  Allt borde ju vara bra nu. Freden är här och maken Tomas har lyckats hålla sig nykter sedan hypnosbehandlingen hos professor Bjerre. Och har inte Maj gjort allt vad hon kan för att familjen ska ha det fint i den nya stora lägenheten som Tomas överraskat henne med? Det moderna köket och vardagsrummets parkettgolv.Maj är hemmafru under folkhemmets 40-och 50-tal då hemmafrun är ett eftertraktat ideal och det finns en strävan att betrakta det som ett viktigt yrke. Och hur Maj än försöker vara kärleksfull, trygg och sörja för att hemmet ska bli harmoniskt och rationellt, så väser en röst i henne att mor också är en orm. När tröttheten, rädslan och oron övermannar, kring allt som både hänt och skulle kunna hända henne och familjen. Och trots att Tomas kämpar hårt med att avstå från alkoholen, och sköta firman som gått i arv i hans släkt, hänger misstanken om att han kanske börjat dricka igen som ett tungt orosmoln över Maj och familjen.Det här är den andra delen i Kristina Sandbergs romansvit, som inleddes med "Att föda ett barn", om en hemmafrus liv. Och om klass, moderskap och alkoholism.
  85,00 kr
 49. Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
  Soulfulness : ett liv utöver mindfulness
  Beskrivning
  Det är många i vår tid som har funnit hjälp av mindfulness. Att begreppet är så enkelt att både förstå och praktisera har gjort att många lärt sig finna ett lugnare liv och en minskad stress. Författaren Brian Draper gillar därför mindfulness men tror samtidigt att det finns en risk att det används fel. Att mindfulness-övningar bara blir ett sätt att bli tillfälligt närvarande, för att sedan återgå till sitt stressade liv. Och i så fall blir mindfulness bara ytterligare en modell för vårt arbete och vårt liv som inte ger någon långsiktig förändring, utan bara tillfälliga pauser från ett liv och ett tempo vi innerst inne inte är tillfreds med.

  Därför utmanar den här boken oss att inte bara vara mindre stressade då och då, utan att våga gå vidare och skapa ett mer närvarande liv. Draper utmanar läsaren att fortsätta vägen som leder till mindfulness för att längre fram nå soulfulness. Boken pekar på att livet inte handlar om att lära sig några enkla tekniker eller att tillfälligt koppla bort sig från den verkliga världen. Vi kan få leva med "soulfulness" och inte bara "mindfulness"!

  Brian Draper är en välkänd och uppskattad kristen författare, föreläsare och moderator från Winchester i Storbritannien. Han medverkar regelbundet i radioprogrammet Tankar för dagen i BBC Radios 4 och är biträdande lektor vid London Institute for Contemporary Christianity. Dessutom är han retreat-ledare och skriver ofta för U2.com.

  "Inspirerande, fördjupande, utmanande, överraskande: en bok som berör, en bok i min smak!"
  Patricia Tudor-Sandahl

  "Att läsa Brians Draper's nya bok Soulfulness är som att komma hem, men samtidigt inse att hemma är ännu mer omfattande än vad man hade kunnat föreställa sig. Bokens innehåll flödar av djup kunskap och insikt i hur man fördjupar det här enda livet som vi har... Läs den... läs den!" Baptist Times

  40,00 kr
 50. Springfloden
  Springfloden
  Beskrivning
  1987. Under en kall och likgiltig fullmåne begås ett sadistiskt mord på en strand på Nordkoster. Offret är en ung kvinna. Förövarna är tre personer. En ung pojke blir ofrivilligt vittne till mordet.Mordutredaren Tom Stilton på Rikskrim arbetar i motvind: offrets identitet kan inte fastställas, inget motiv hittas, gärningsmännen går inte att spåra. Till slut hamnar utredningen på hyllan. Över femton år senare får Stilton, via en annan utredning, en ny infallsvinkel på fallet. Men samtidigt börjar hans psykiska hälsa att vackla och efter en uppslitande skilsmässa tappar han helt fotfästet i tillvaron.2011. Olivia Rönning får i uppgift att skriva ett elevarbete på Polishögskolan om det olösta strandfallet. Hon vaskar fram så mycket hon kan via gamla källor, det svåraste visar sig dock vara att få tag i den som ledde mordutredningen. Tom Stilton är nämligen som uppslukad av jorden.
  40,00 kr
 51. Starkare än hatet
  Starkare än hatet
  Beskrivning
  Mamma lämnar honom bunden vid en elstolpe när han är tre år. Pappas nya fru låter honom sova i hundkojan. Pappa själv mosar hans näsa och trasar sönder hans ben. Tim överlever tack vare sin dröm: en dag ska han hämnas. Gång på gång rymmer han från fosterhem och ungdomsfängelser, och i den kriminella världen och i boxningsringen kommer han närmare och närmare sitt mål. Men är hatet starkast av allt? Kan man hata människor som bara ger sin villkorslösa kärlek tillbaka? Tim Guénards självbiografiska berättelse påminner på många sätt om Dave Pelzers "Pojken som kallades det"-serie, men med en viktig skillnad: det är först när Tim upptäcker att ensam inte är stark som hans liv kan förändras. Berättelsen om gatpojken som blev slagskämpe och boxningsstjärna, och om hans möte med de psykiskt handikappade på Jean Vaniers L´Arche och deras tro, har redan fått 300 000 fransmän att köpa boken. På svenska har originalutgåvan tryckts i fyra upplagor. "En av de absolut bästa böcker jag läst" Nanne Grönvall, i Malous Bokklubb TV4 "En ruggigt stark bok, otroligt välskriven och genomreflekterad, en av de starkaste jag har läst." Tomas Sjödin, pastor och författare "Tim Guénards välskrivna berättelse om sin livsresa är det starkaste jag läst på länge. En fruktansvärd och underbar skildring av ett osannolikt nutidsöde." Christina Zaar, journalist på DN "Starkare än hatet" berättas med en sådan frenesi, humor och ilska att den går direkt till hjärtat som äkta." Boel Söderberg, Nerikes Allehanda
  75,00 kr
 52. Stenhimlen
  Stenhimlen
  Beskrivning
  Erna är 34 år och okysst. En dag ropar hon in en låda med hembygdsböcker på auktionen efter rektor Påhlsson. Den öppnar nya dörrar. I fantasin och i verkligheten. Erna Henningsson är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hon bor kvar hemma på gården på Österlen och hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma. I sitt auktionsfynd med hembygdsföreningens gamla årsböcker hittar hon ett brev. Det är ett innerligt kärleksbrev till framlidne rektor Egon Påhlsson från Maria. Men Erna vet att rektorns fru hette Marta.
  70,00 kr
 53. Stjärnor utan svindel
  Stjärnor utan svindel
  Beskrivning

  Allt tycks gå på räls för Sophie; hon är framgångsrik författare, tjänar pengar och är en självklar gäst på allsköns partyn. Tills hon möter Kaja ... Livet ställs på huvudet och ingenting blir någonsin som förut.

  Stjärnor utan svindel utkom 1996 och blev Louise Boije af Gennäs stora genombrottsroman som sålde i över 150.000 exemplar. Nu kommer den i nyutgåva i samband med att Högre än alla himlar utkommer i pocket.

  40,00 kr
 54. Stöld
  Stöld
  80,00 kr
 55. Stundande natten
  Stundande natten
  Beskrivning
  Stundande natten är en berättelse om livets slutskede och en meditation över de yttersta frågorna. Sjukdom bortom all räddning har fört samman fyra män på Sal 5. Där ligger främlingen från andra sidan jorden; Börje, den ständige spelaren som slår vad om det eviga livet; Harry, uteliggaren, den ende som fyller kraven på en gentleman. Där finns sköterskorna Birgit och Angela, varmt älskade av de dödsmärkta männen, den kloka prästen Anna-Britta och den okänslige doktor Möller. Och först och sist Hasse, berättaren, som när framtiden sviker gör upp med sitt förflutna, dess passioner och besvikelser, innan en tyst besökare infinner sig och tar emot hans farväl till livet.
  80,00 kr
 56. Svartsjukeakuten
  Svartsjukeakuten
  Beskrivning

  Vad händer när vi drabbas av svartsjuka - vår egen eller andras? Misstänksamhet, tvångstankar och nattliga gräl? Eller något som sätter sprätt på förhållandet och får oss att upptäcka kärleken på nytt? När går svartsjukan över gränsen? Varför blir vissa lätt svartsjuka medan andra inte drabbas alls? Är svartsjuka en biologiskt betingad känsla eller något som grundläggs i barndomen?

  Elizabeth Gummesson beskriver svartsjuka i alla dess former - inom familjen, i en kärleksrelation, bland vänner och på arbetet. Hon går igenom metoder och förhållningssätt som långsiktigt förebygger svartsjuka men också hur man kan hantera en akut situation.

  40,00 kr
 57. Svinalängorna - pocket
  Svinalängorna - pocket
  Beskrivning

  Leena har två bästa vänner. Åse är nästan den enda hon känner som inte har en pappa som super, men hennes mamma brukar bli full så det jämnar ut sig. Riittas pappa är full nästan varje dag.
  Leena och hennes finska föräldrar har tillsammans med andra invandrarfamiljer och låginkomsttagare flyttat in i ett nybyggt bostadsområde i 60-talets Ystad. För Leenas familj är den nya lägenheten höjden av lyx: tre rum, balkong, kakel och parkett. Av kommunen får kvarteret snart namnet "Svinalängorna.
  De brandgula trevåningshusen blir en samlande plats för Susanna Alakoskis myllrande och livfulla roman. Det är Leena själv som berättar, klarögt och fartfyllt, om sig själv, sina föräldrar och grannar och alla de dråpliga och drastiska händelser som utspelar sig runt henne. Ibland sitter hon i trapphuset och följer allt som händer. Eller gömmer sig under bordet och lyssnar. Men snart är det kompisarna som är hennes trygghet, hennes centrum, och det roliga fastnar i halsen på läsaren när det börjar stå klart hur de här barnens verklighet egentligen ser ut. De är maskrosbarn, som kastas i plötsliga ryck mellan perioder av skenbar ordning och fullkomligt kaos. Ett kaos de ständigt är beredda på. Leena lär sig att "trolla bort sig själv" för att klara sig. Varken socialbyrån eller polisen griper in på allvar, och när boken är slut har vi tagit del av en skakande berättelse om barns utsatthet och överlevnadskraft.

  Med anledning av att boken nu har filmatiserats så ger vi ut en ny utgåva med omslag från filmen. Regi står Pernilla August för och i huvudrollen som den vuxna Leena ser vi Noomi Rapace. I boken har vi lagt med ett extramaterial där Pernilla August och Susanna Alakoski svarar på några frågor kring bok- och filmskapande.

  "En av de mest fängslande romaner jag läst på flera år" Svenska Dagbladet

  "Trovärdigt skriven roman om klass, integritet och i viss mån kön som länge efterlysts i den svenska litteraturen." Göteborgs-Posten

  40,00 kr
 58. Syndens dagliga plåga/bok 2
  Syndens dagliga plåga/bok 2
  Beskrivning
  Rosenius har en särskild förmåga att analysera det som rör sig i människans innersta. Få kan som Rosenius avslöja våra självcentrerade och svekfulla hjärtan. Men han har också fått uppleva hur hjärtat kan fyllas med glädje och frid. Genom hela undervisningen går en evangelisk ton av trosvisshet. Hemligheten ligger i att han fått inblick i Guds hjärta - och tagit emot hans nåd och trofasthet. Rosenius har lärt känna den underbare - levande Guden. När dessa gamla texter nu ges ut på nytt, språkligt bearbetade för 2000-talet, sker det med förhoppningen att många läsare skall finna nåden i Guds hjärta
  125,00 kr
 59. Tårar blir diamanter
  Tårar blir diamanter
  Beskrivning
  Hitlers guddotter berättar

  Kan vi bli fria från sår, depression och ångestattacker som har sina bittra rötter långt tillbaka i barndomen?

  Rosemarie har erfarenhet. Hon föddes 1934 som dotter till en av Hitlers generaler. Det hände sig också att Hitler blev hennes gudfar. Den stora omsorg hon åtnjöt vändes emellertid snart i misär. Hennes far vägrade lyda order och tvingades begå självmord.

  Andra världskriget bröt ut, och hon fick fly under svåra umbäranden. Allra värst blev hennes upplevelse av ryssarnas attacker.

  Hennes berättelse levandegör för läsaren hur det går till när vi blir sårade i vår själ - och hur ofta vi själva hindrar såren från att läkas.

  Gud visade henne att han kunde göra det hon inte förmådde, bara hon tillät honom att göra det genom henne - att förlåta sina fiender.

  Därefter kallade Herren henne att leda många till försoning och upprättelse. Hon har blivit en särskild gåva till dem som hon hatat så myket, ryssarna.

  Hon och hennes make Tilo leder nu Josuamission utanför Åkersberga, dit människor kommer för ett inre helande. Många har fått sina tårar omvandlade till diamanter när de nåtts av försonings budskap, antingen här hemma eller vid parets många resor österut.
  100,00 kr
 60. Tedags för normalt byggda damer
  Tedags för normalt byggda damer
  Beskrivning
  Mma Ramotswe konfronteras med det okända när hon får i uppdrag att hitta en förrädare i ett fotbollslag. Hon lär sig att små pojkars kunskap kan vara mycket värdefull och hon får dricka te i många främlingars kök innan hon förstår hur allt hänger ihop. Mma Ramotswe tvingas också komma över en stor personlig förlust samtidigt som hon får stötta Mma Makutsi, som tror att hennes fästman ska överge henne. Damernas detektivbyrå får rycka in och bevisa att allt inte går rätt till på sängavdelningen i fästmannens affär ...
  100,00 kr
 61. Tellus 2 /pk
  Tellus 2 /pk
  Beskrivning
  Spännande roman om kampen mellan det onda och goda.
  75,00 kr
 62. The Chosen: Jag har kallat dig vid
  The Chosen: Jag har kallat dig vid
  Beskrivning
  En roman baserad på säsong ett i den kritikerrosade tv-serien The Chosen

  Hur var det att möta Jesus ansikte mot ansikte? Hur skulle han ha fått dig att känna och hur skulle han ha förändrat ditt sätt att se på Gud? Skulle han ha vänt upp och ner på din värld?

  Res tillbaka till det första århundradets Galileen och se hur han förvandlade tillvaron för dem han kallade att följa honom. Upplev livet och kraften i den perfekta människan, Guds son, som du aldrig har upplevt dem förr – genom ögonen på vanliga människor, precis som du.

  Jerry B. Jenkins, författare till många bestsellers på New York Times topplista, berättar i denna bok den mest fantastiska historia som någonsin skildrats – den om Jesus liv. Baserad på den hyllade serien The Chosen får vi uppleva den kända berättelsen på ett nytt och fräscht sätt.

  “Vilket fantastiskt sätt att levandegöra evangeliet och utforska den påverkan Jesus hade på dem som kom i kontakt med honom. Och vilken underbar uppmuntran för dem av oss som idag hungrar efter hans livsförvandlande närvaro. Jag rekommenderar varmt både serien och boken för var och en som längtar efter att uppleva hans förvandlande kärlek på djupet.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 63. Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
  Till längtans försvar eller vemodet i finsk tango
  Beskrivning

  Det finns en känsla som ibland drabbar oss när vi måste skiljas från någon, när vi längtar hem, när vi minns flydda tider eller märker hur fort allt har gått eller när vi annars blir djupt gripna eller tacksamma vi kallar det vemod.


  Andra gånger är det en konkret upplevelse av skönhet som gör att vi blir berörda och djupt påverkade. Det är så ljuvligt att det nästan gör ont en bitterljuv...

  80,00 kr
 64. Till offer åt Molok
  Till offer åt Molok
  Beskrivning

  Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.

  Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.

  Till offer åt Molok är den femte boken med Rebecka Martinsson.

  40,00 kr
 65. Tills vi kommer hem
  Tills vi kommer hem
  Beskrivning
  Produktbeskrivning: Livet i Sverige känns som en vinter utan slut för Elin Carlsson efter föräldrarnas död. När livet blir outhärdligt beslutar hon sig för att söka en tryggare tillvaro för sig och sina systrar. Så börjar deras resa till Amerika, drömmarnas och de nya möjligheternas land. Men när de drabbas av den ena motgången efter den andra ifrågasätter Elin, Kerstin och Sofia sitt beslut att utvandra till Chicago. Kommer deras förhoppningar inför framtiden någonsin att infrias? Om författaren: LYNN AUSTIN är fyrfaldig vinnare av Christy-priset för sina historiska romaner Fruktodlingens hemligheter, Candle in the Darkness, Fire by Night och A Proper Pursuit. Vid sidan av sitt författarskap är Lynn även en uppskattad talare. Hon bor med sin familj i Illinios
  70,00 kr
 66. Tio tankar om tid
  Tio tankar om tid
  Beskrivning
  Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klocktiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som du längtar efter har ingenting med klockan att göra. Det är din personliga, din upplevda tid som du vill ha lång. Det är den som du vill få gott om. Bodil Jönsson resonerar finurligt och genomklokt om ett ämne som angår oss alla. Hon ger oss många praktiska råd och tips om hur vi enkelt kan förändra våra liv.
  75,00 kr
 67. Toscana tur och retur
  Toscana tur och retur
  Beskrivning
  Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur. Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont. Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.
  40,00 kr
 68. Trappor till himlen : änglarna visar vägen
  Trappor till himlen : änglarna visar vägen
  Beskrivning
  LORNA BYRNE ser och talar med änglar varje dag och har gjort det ända sedan hon var liten. Som barn fick Lorna veta av änglarna att hennes uppgift här på jorden var att dela med sig av den vishet och kunskap som Gud och änglarna förmedlade till henne.Lorna avslöjar den kanske mest detaljerade information om änglar och om hur de arbetar i världen som någonsin har nedtecknats. Hon presenterar också jordens skyddsängel för oss och förklarar varför det är så viktigt att vi lyssnar på honom.De flesta som läser det som Lorna har skrivit vittnar om att det skänker dem hopp och hjälper dem att förstå att de alltid, hur ensamma de än känner sig, har en skyddsängel vid sin sida.
  40,00 kr
 69. Trasdockorna
  Trasdockorna
  Beskrivning
  Trasdockorna är en roman om den cyniska människohandeln där unga kvinnor på flykt utsätts för grova övergrepp och säljs som sexslavar.
  40,00 kr
 70. Tro : tolv saker kristna är övertygade om
  Tro : tolv saker kristna är övertygade om
  Beskrivning
  Tro -- tolv saker kristna är övertygade om är en grundläggande introduktion i kristen tro. Den är skriven både för sökaren och för den som redan är kristen. Att vilja vara kristen och söka en tro är att vara en del av ett "vi". Vi färdas genom tiden. Vi färdas i främmande land. Vi färdas i grupp. Vi minns det som har varit. Vi spanar efter det som kommer. Vi följer Kristus i nuet. Vi kämpar mot synden. Vi kämpar mot världen. Vi kämpar mot djävulen. Vi älskar varandra. Vi visar omsorg om andra. Vi tillber Gud. Vi har funnit -- och vi letar vidare Pilgrimsvandring för cellgruppen i Emmanuel Bäckryds nya bok -- Jag ville skriva en troslära med vi-perspektiv! Emmanuel Bäckryd, som debuterade med Tillsammans häromåret, är tillbaka med en introduktion till kristen tro. -- Jag hoppas att den kan ge något både åt sökaren och åt folk i församlingen, säger han. Emmanuel Bäckryd vill gärna vara lite udda. Inte för sakens skull, utan helt enkelt därför att det är udda att vara kristen. -- Kyrkan är ett alternativt samhälle, säger han. Det är ett problem när kristna gör som alla andra. Jesus sa att vi ska omvända oss och följa honom, inte att vi ska göra som vi alltid har gjort! Vad det är vi kristna ska göra och vad församlingen är, det var ämnet för Emmanuels första bok Tillsammans -- nitton livsviktiga saker kristna gör när de möts. Den har använts flitigt i hans egen församling, Ryttargårdskyrkan i Linköping, men också i många andra kyrkor. Nu har han satt samman sina reflektioner om vad kristen tro är till en grundkurs i tolv kapitel: Tro -- tolv saker kristna är övertygade om. -- Jag har skrivit den med dubbla perspektiv -- den ska vara en lättfattlig introduktion till kristen tro, en bok som visar sökaren på sammanhanget, det vi-liv som det är att vara kristen, men jag hoppas också att grupper i kyrkan ska kunna använda den för att bearbeta sin identitet. Själv är Emmanuel son till två församlingsplanterare som arbetar i Frankrike sedan 30 år. Det är en erfarenhet som han har med sig in i arbetet som församlingsledare och författare: -- Att kyrkan är något som skiljer sig från samhället runtom, det är min egen upplevelse. Vi kristna har funnit något men fortsätter att söka, vi är på väg. Vi är pilgrimer, och det finns så mycket för oss att upptäcka.
  75,00 kr
 71. Tron allena
  Tron allena
  Beskrivning
  Tron allena är en historisk roman som utspelar sig i Sverige under det stormiga 1540-talet. Det är en dramatisk övergångstid från medeltid till nyare tid. Nya tankar spricer sig som en löpeld från Wittenberg. Två bröder hamnar på var sin sida i den andliga kampen. För dem båda bränner frågan om tron måste förtjänas genom goda gärningar.
  90,00 kr
 72. Tusen olevda liv finns inom mig
  Tusen olevda liv finns inom mig
  Beskrivning
  Tomas Sjödins romandebut är en berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna om pastor Bengt Eriksson som en dag bestämmer sig för att lämna sin församlingsflock och återta kontrollen över sitt liv. Ballongfärder, väderobservationer och Ådalsförfattaren Birger Norman spelar viktiga roller i denna varma berättelse om vänskap, mod, uppbrott och överlevnad -- och om möjligheten att försonas med sitt eget liv. "... ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek." Maria Küchen, Kyrkans tidning "Jag tycker boken var väldigt bra. Underfundig humor varvas med ett sunt allvar och de trovärdiga karaktärerna lämnar spår efter sig." Roger Bengtsson, IKON "... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla." Nerikes Allehanda
  90,00 kr
 73. Tusen strålande solar
  Tusen strålande solar
  Beskrivning
  Oförglömlig uppföljare till Flyga drake Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini, författare till Flyga drake, är en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt
  70,00 kr
 74. Tyst! : en antologi om tystnad /pk
  Tyst! : en antologi om tystnad /pk
  Beskrivning
  En antologi med femton röster om tystnad.
  40,00 kr
 75. Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
  Under det rosa täcket : om kvinnlighetens vara och feministiska strategier
  Beskrivning
  Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter.
  ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren.

  Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar - i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. 

  För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko.
  80,00 kr
 76. Underdog
  Underdog
  Beskrivning
  Vinnare av Augustpriset 2001 Ur juryns motivering: "Torbjörn Flygts Underdog skildrar en folkhemsvärld som faller samman och drar med sig drömmarna om en bättre framtid med fluortanter och självkänsla för alla. Det är en historia berättad från underslafen med sorg över att livet inte kan levas om." Det här är en berättelse om familjen Kraft: om Johan, hans begåvade och ensamma syster Monika och deras mamma Bodil, som sliter ut axlarna på Strumpfabriken tills fabriken blir överflödig. Underdog handlar om att växa upp under sjuttio- och åttiotalen med dåligt självförtroende och världens bästa morsa, om alla stenar som ligger i vägen och måste sparkas på, om längtan efter att kasta loss från sin bakgrund och hur förtvivlat svårt det är. Och så allt det andra: gympapåsarna, de frigjorda lärarkandidaterna, Bogdan och Cissi Piss, översittare och underdogs, Diamond Dogs, Ronnie Hellström Ett och Två. Om hur fort vi blev medelålders och inte längre känner igen oss. "Med Underdog träder en författare fram med full kontroll över sina uttrycksmedel, med en ohämmad kärlek till språket och vad man kan göra med det, och med en lika stark känsla för dråplig humor som för finstämda och inkännande personporträtt." Magnus Persson, Svenska Dagbladet "Verklighetsförankringen i Underdog är bergsäker, en lysande och bitter skildring av folkhemmets barnkammare och pojkrum" Jonas Thente, Dagens Nyheter "En generationsroman som gjorde mig varm om hjärtat, ömsint, klarsynt och osentimental."Ingalill Mosander, Aftonbladet Kvinna "Torbjörn Flygt visar med Underdog ännu en gång att han har berättandets konst i sin hand, att han förmår gripa tag i läsaren och behålla greppet till resans slut." Jan Johansson, Skånska Dagbladet " ett fängslande läsäventyr." Bo-Ingvar Kollberg, Upsala Nya Tidning "60-talister som läst och älskat Mikael Niemis Populärmusik från Vittula kan nu glädja sig åt ännu en bok som beskriver vår uppväxt, och faktiskt en som är mycket bättre på många vis. Malmöförfattaren Torbjörn Flygts senaste bok Underdog är en rasande bra barndomsskildring med fantastiska tidsbilder och en genomintressant historia" Maria Ehrenberg, Kristianstadsbladet "Det är en rolig bok, skriven med knuten näve, men därför inte onyanserad ... Nej, det går inte att värja sig. Utan tvekan är Torbjörn Flygt en författare som funnit sitt språk."Daniel Sandström, Sydsvenska Dagbladet "Det kommer nog dröja ett tag innan vi ser en roman av den här tyngden och kvaliteten igen."Jenny Nyström, Proletären Torbjörn Flygt är född 1964 och bosatt i Malmö. Han har tidigare givit ut romanerna Längsta ögonblicket (1995) och Män vid kusten (1997). För Underdog tilldelades han 2001 års Augustpris för Årets svenska skönlitterära bok.
  40,00 kr
 77. Ung kultur : manifest på toalettpapper
  Ung kultur : manifest på toalettpapper
  Beskrivning

  Ung kultur ? manifest på toalettpapper ger en inblick i ungdomars kultur och de värderingar som ryms inom denna kultur. Boken ger många intressanta nedslag i ungdomskulturens utveckling under de senaste decennierna och kopplar på flera nivåer i denna utveckling till kyrkans liv och lära.
  Mikael Hansson har skrivit flera böcker om barn- och ungdomskultur och är en av ledande gestalterna inom Svenska kyrkan under de senaste årtiondena när det gäller utforskandet av ungas liv och kultur.

  Under senare år har Mikael Hansson arbetat flitigt med ungas närvaro på Internet. Han är idégivare och redaktör för Bibelsajten, www.bibelsajten.nu, samt drivande i frågor kring kyrkans närvaro på Internet, han arbetar även som radioproducent och skribent.

  80,00 kr
 78. Upp ur fåtöljen
  Upp ur fåtöljen
  Beskrivning
  Upp ur fåtöljen! är en annorlunda missionbok, skriven på ett ödmjukt och träffsäkert sätt. Författaren -- OM-ledaren George Verwer -- ser kristen mission som vårt naturliga gensvar på Guds överraskande godhet. Samtidigt sticker han utan omsvep hål på alla andliga "luftslott" som kan finnas inom oss.
  Den här boken kan därför radikalt förändra din attityd och sätta dig i rörelse. George Verwer är efter 40 år i missionsarbete fortfarande öppen för förändringar och nya erfarenheter. Och han förväntar sig detsamma av dig.
  Boken utmanar dig att komma upp ur den mysiga bekvämligheten, fundera igenom din inställning till kristen mission och våga göra något. Världen väntar...

  När jag ser titeln på hans nya bok, kommer jag faktiskt att tänka på en av mina egna sångtexter: "Slänger sin grå dokumentsportfölj, drivs av ett inre tvång / Upp ur sin televisionsfåtölj, som ut ur en kokong / Glömmer sig själv och sin karriär, sitt etablissemang / Nya ögon ser nya sammanhang ..."
  Ur förordet av sångaren Ingemar Olsson
  40,00 kr
 79. Upplevelsesöndag : äventyr i gudstjänsten
  Upplevelsesöndag : äventyr i gudstjänsten
  Beskrivning
  Upplevelsesöndag innehåller 20 idéer till engagerande inslag i gudstjänsten, där barnen står i centrum. Varje äventyr inleds med att barnen får leta rätt på en skattkista som finns gömd någonstans i kyrksalen. I skattkistan finns ett föremål som på något sätt anknyter till det som nu ska hända. Vem kan lockas fram med hjälp av en morot i skattkistan? Hur ska bakredskapen användas för bästa resultat?...

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 80. Vackra flickors lott
  Vackra flickors lott
  Beskrivning
  Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman, mr J.L.B. Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till sin detektivskicklighet för att finna
  orsaken till hans problem. Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur
  100,00 kr
 81. Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Konst är det som gör oss till människor, menar Ernst Billgren. I boken "Vad är konst och hundra andra jätteviktiga frågor" vänder han ut och in på konstbegreppet och leker med dess terminologi. Han frågar sig "Hur vet man om en målning är bra?", "Vad är smak?", "Är det viktigt att lyckas?" Med underfundiga och roliga svar guidar han oss genom boken, som väcker intresse och nyfikenhet långt utanför konstsfären. Ur boken:Bör man göra någonting bra? Kort svar: Inte nödvändigtvis. Långt svar: Jakten och pressen på att göra något bra är sten hård och lite rörande, det tar bort fokus på vad personen egentligen är intresserad av och lotsar alltid in oss bland de vedertagna och all- männa ideal som dominerar agendan för stunden. Bättre att göra något och sedan försöka tycka det är bra (som många gör med sina barn) än försöka göra om det man gjort till något bra (som tyvärr vissa också gör med sina barn). Konst som historien bedömmer som viktig är ofta ett sant avtryck av tidsandan som rådde då. Hade de för- sökt göra den bra istället för sann hade den blivit mindre viktig, viljan att göra någonting bra kan liknas vid självcensur.
  75,00 kr
 82. Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Är klimathotet en konspiration? Hur känner man igen en miljöaktivist? Vad kostar en orkan? I årets roligaste miljöbok diskuteras miljön och klimatet på ett provocerande och lättsamt sätt, för att du oavsett bakgrund eller förkunskaper ska kunna få en inblick i vad vår tids ödesfrågor handlar om. Boken är skriven av Maria Wetterstrand och Gabriel Liljenström, båda med bakgrund i miljörörelsen
  75,00 kr
 83. Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är musik och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  En vägledning för den som önskar förstå olika typerav musik. Två av Sveriges stora musikprofiler guidar dig genom musikens landskap och öppnar upp för nya fråge ställningar kring ämnet du trodde du visste allt om. Boken bjuder även på nyttiga tips som .Hur blir man av med en låt på hjärnan?. , .Hur lyssnar man på musik?. och vi får även svaret på den ständiga frågan .Vem skrev modemljudet?..
  75,00 kr
 84. Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är sanning och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Är självbiografier sanna? Hur kan din sanning någonsin bli min? Är det sant att man vet bättre när man blir äldre? Frågor som det är lätt att ha åsikter om, men vad är egentligen sant? Boken Vad är sanning? erbjuder ettkort svar och ett långt svar på dina frågor om sanningen.7. Är det sant att högmod är en dödssynd?Kort svar:Har du också gått på den där listan? Högmod, girighet,vällust, avund, frosseri, vrede och likgiltighet. Tyckerdu verkligen att vällust är en dödssynd?Långt svar:En vis man har sagt och många med mig att listanpå dödssynder blandar äpplen och päron.Straffet för dödssynd var den eviga döden, vilket låterolustigt. Evigt liv kan ha sin utdragna tråkighet, menevig död låter ännu tristare, som att sitta och vänta påtåget i Alvesta utan något att läsa. Ordet dead-line fåren ny betydelse. Vi svenskar är så fina människor att vi sällan når dödssyndsnivå. När jag var liten (när jag tillhörde the small people) sa mamma, att det värsta som fanns var att vara mallig (högmod light). Det ledde till att jag fick kämpa i många år med dåligt självförtroende. Högmod blev inte mitt problem. Tvärtom. Lågmod.
  75,00 kr
 85. Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är sport och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning

  "Vad är" -böckerna är kunskapsserien som tar upp allmängiltiga ämnen där alla redan vet vad de tycker, och som sedan med hjälp av 101 frågor rycker undan åsiktsmattan för läsaren och visar hur det egentligen är. Lotta Fahlberg svarar på viktiga frågor om OS och sport och kommer att ge läsaren en möjlighet att byta ut sina åsikter mot fakta, som gentemot åsikter har denfördelen att man kan ersätta dem i den takt man finner nya.

  Lotta Fahlberg är mest känd som reporter på SVT Sport. Med en egen språklig stil och en känsla för dramaturgi har hon etablerat sig som en av de starkaste berättarna inom sportjournalistiken.

  75,00 kr
 86. Vad gör du då?
  Vad gör du då?
  Beskrivning
  I många diskussioner om krig och fred ställs frågan "Vad skulle du göra om en beväpnad man anfaller din familj?" Teologen John H Yoder belyser denna frågeställning
  50,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 414

per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå