View as Tabell Lista

Artiklar 201-267 av 267

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Oss kattvänner emellan
    Oss kattvänner emellan
    Beskrivning
    När kattexperten Susanne Hellman Holmström och tv-profilen Suzanne Axell träffades första gången uppstod omedelbar vänskap. De upptäckte snabbt att de hade något gemensamt kärleken till våra pälsbeklädda fyrbenta vänner och ganska snart kom idén att skriva en bok tillsammans om den fantastiska relationen mellan människa och katt.

    I Oss kattvänner emellan får läsaren följa Susannes och Suzannes katthistorier. Vi får även bekanta oss med bland andra Camilla Läckbergs och Elsie Johanssons kändiskatter och deras goda liv. Det bjuds också på härliga historier från kattvänner och eldsjälar runtom i Sverige, vackra bilder samt rolig kurrriosa såklart!

    135,00 kr
  2. Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recept, tips och råd
    Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recept, tips och råd
    Beskrivning
    Pelle Holmbergs nya svampbok är en lika lättanvänd som oumbärlig följeslagare i skogen, fylld med fakta och goda råd inför och under svamputflykten. Här finns alla våra vanligaste svampar, tips på hur man hittar dem, de bästa nybörjarsvamparna, en svampalmanacka som visar när de olika svamparna är i säsong – och inte minst får vi veta vilka svampar som är goda att tillreda på vilket sätt. Smörstekta kantareller i all ära, men skogen är full av delikatesser!

    Pelle Holmberg, svampexperten framför alla andra, delar här generöst med sig av sin stora erfarenhet av svampar. Hans hustru Ingrid Holmberg inspirerar till att laga nya, spännande och välsmakande rätter med svamp. Mängder av instruktiva och detaljerade färgbilder! Ny, utökad och uppdaterad utgåva, nu med recept!

    125,00 kr
  3. Problemhästar
    Problemhästar
    Beskrivning
    I sitt arbete som tränare möter Lisbeth Johnson dagligen människor som på något sätt har problem i relationen till sin häst. När hon kommer in i bilden har det ofta gått väldigt långt. Det kan handla om hästar som vägrar gå in i transporten, inte vill låta sig fångas i hagen eller hästar som bits och går emot sin ägare. Här får du möta några av de hästar som Lisbeth har jobbat med det senaste året. Ägarna delar med sig av sina upplevelser och hur de har jobbat med att förändra sina hästar och sig själva. För att förändra en hästs beteende krävs ofta en minst lika stor förändring hos människan. Boken inleds med en teoretisk del som belyser hästens natur och vilka faktorer som kan leda fram till olika typer av problem i relationen mellan häst och människa. Därefter kommer ett antal fallbeskrivningar.
    250,00 kr
  4. Rid lätt! : en guide för nya ryttare
    Rid lätt! : en guide för nya ryttare
    Beskrivning
    Den här boken vägleder nya och mer oerfarna vuxna ryttare mot ridkonstens förståelse, gör det svåra enklare och ökar den teoretiska kunskapen. Om ditt syfte med att lära dig rida är att kunna åka på temaresor och rida ut i naturen i Sverige eller utomlands, är det bl.a. viktigt att veta vad du ska tänka på när du möter en ny häst. Många vill ha ett mål med sin ridning som att delta i småtävlingar. Andra vill helt enkelt delta i gemenskapen i en ridskolegrupp. Vilken anledning du än har till att börja rida kommer du att ha stor nytta och behållning av Ridskoleryttaren, en bok att läsa och återvända till ofta.
    275,00 kr
  5. Så sköter du din fågel
    Så sköter du din fågel
    Beskrivning

    En liten handbok om är till god hjälp för den som nyligen blivit ägare till en fågel - eller för den som kanske står i begrepp att bli det. Här finner du tips och råd om det mesta och bästa för den nya familjemedlemmen.


    Böckerna är överskådliga och alla sidor har fina färgbilder.



    65,00 kr
  6. Så sköter du din häst
    Så sköter du din häst
    Beskrivning
    Att ha egen häst att sköta om innebär ett stort ansvar. Det kräver hårt arbete och mycket tid. Men det är också spännande, givande - och väldigt kul! Det är många frågor som en hästskötare dagligen ställer sig. Gör jag rätt? Hur mycket foder ska just min häst ha? Hur ofta måste jag be hovslagaren komma? Här får du kunskap om det du måste tänka på för att både du och din häst ska ha roligt och må bra.

    De många illustrationerna visar hur både enkla och mer krävande sysslor utförs, allt från att rykta och tvätta din häst till att ge den medicin.
    100,00 kr
  7. Schäfer
    Schäfer
    Beskrivning
    Trogen hund i människans tjänstI Sverige har schäfern sedan länge befäst sin position som den mest populära hundrasen, och samma utveckling kan vi se i en lång rad andra länder. I sitt hemland Tyskland intar schäferhunden en särställning jämfört med övriga raser. Den starka fysiken och de goda dressyregenskaperna har gjort schäfern särskilt användbar som bruks- och tjänstehund. Den utbildas med framgång inom alla tänkbara discipliner och hyllas över hela världen för sina insatser i människans tjänst.
    Boken vänder sig i första hand till dem som planerar att köpa en schäfervalp men också till dem som redan har -blivit med schäfer. Författarna hoppas kunna inspirera landets schäferägare att bli ännu mer aktiva med sina hundar.Ur innehållet: Schäferns ursprungSchäfern i samhällets tjänstKöpa schäfervalpSkötsel och omvårdnadValpens uppfostranSjukdomar och mentalitetAvelUtställningTävlingshundenAtt resa med sin hund
    295,00 kr
  8. Seniorkatter : lyckliga och friska
    Seniorkatter : lyckliga och friska
    Beskrivning
    När katter blir äldre ökar behovet av sömn och vila, men nyfikenheten och leklusten finns ändå kvar. Här får man veta vad katten behöver för att må bra på äldre dagar från utrustning och foder till skötsel och sysselsättning.
    110,00 kr
  9. Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Simba : barnens bok om vilda djur i Afrika
    Beskrivning
    Följ med oss till Masai Mara i Afrika och träffa lejon, elefanter, giraffer, zebror, leoparder och många andra vilda djur som lever här på savannen. Vi kommer i precis rätt tid. Många av djuren har just fött sina ungar, och vi har chans att få se och lära oss mycket om hur de lever.

    Boken Simba kom första gången ut 1997. Den valdes då till Årets Pandabok för barn och ungdom av Världsnaturfonden. Det här är en omarbetad upplaga med till stora delar nytt bildmaterial.

    Röster om Simba:

    En godbit att läsa högt ur på sängkanten för vilken femåring som helst och för den som läser! Uno Nilsson, Bibliotekstjänst Ge boken Simba till era barn i julklapp! De kommer att tindra med ögonen. Mark Levengood Utsökta panoramafotografier, välskriven och lättfattlig. En guldgruva vid temastudier om Afrika. Elsie Runnö, Bibliotekstjänst

    Sven Zetterlund är en mångårig och kunnig naturfotograf. I sina barnböcker förmedlar han inte bara stor kunskap och passion för djur och natur, utan lyckas också fångat härliga, ömsinta och dråpliga situationer i djurens värld. Simba - Barnens bok om vilda djur i Afrika blev WWF:s pandabok 1997. Boken skrev han tillsammans med sin fru Ingegerd, som avled i en tragisk olycka 2002.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  10. Skaffa hund : hundägarens första handbok
    Skaffa hund : hundägarens första handbok
    Beskrivning
    Skaffa hund är boken för dig som väljer hunden som husdjur. Här får du bland annat lära dig att välja ras, göra valpen rumsren, lära den komma på inkallning, göra dig till flockledare samt träna hundens skottfasthet. Du får också veta en hel del om hundutställningar och agility och som guldkant på hundägandet hur du får din hund att leta efter kantareller.

    Boken som utkom i sin första upplaga år 1999 fick då fina recensioner och har tryckts om flera gånger. Denna utgåva har uppdaterats och tryckts i ett större format för att göra text och nya foton rättvisa.

    Ulla Barvefjord är journalist. Hon har utgivit flera praktiska handböcker om hundar och katter och är ägare till en rottweiler.
    115,00 kr
  11. Skärgårdens växter och djur
    Skärgårdens växter och djur
    Beskrivning
    Faktabok i handboksformat med tydliga, vackra beskrivande foton samt kortfattad artbeskrivning av skärgårdens växter och djur.
    225,00 kr
  12. Skogens konung
    Skogens konung
    Beskrivning
    Älgen är kanske det internationellt mest kändadjuret i Sverige. I vackra, informativa, spännandeoch underbara foton presenteras ÄLGEN i dennabok om Sveriges kanske mesta kändis!Kenneth har under årets alla tider, med kamerani högsta hugg, följt älgen i dess naturliga hemvist.Författare och forskaren Anna Roos berättar påett enkelt och initierat sätt om älgens år; från brunstoch parning till det att kalven föds. Om tiotaggaren,ungkarlsklubbar och jaktperioder. Om matvanor,vintervanor och hotet längs vägarna.Följ med i älgens spår tillsammans med Kennethoch Anna. De har tidigare samarbetat i bokenUtterliv.Svensk upplaga.
    125,00 kr
  13. Skogslycka : tips för möten i skogens gläntor
    Skogslycka : tips för möten i skogens gläntor
    Beskrivning
    Skogslycka kan vara så mycket. Kanske att möta lavskrikan i sin gamla granskog eller att ta en tupplur i en glänta med rådjuren. I den här boken berättar naturfotografen och journalisten Rolf Segerstedt om många fina möten i våra skogar. Skogslycka är en inspirationskälla för att själv ge sig ut i naturen.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  14. Sköra vingar
    Sköra vingar
    Beskrivning
    SKÖRA VINGARUlf Westerberg har skrivit en bok om fjärilar, han berättar om dess liv, varför de beter sig som de gör, deras plats och funktion i ekosystemet och en mängd spännande och många gånger oförklarliga beteenden. Det är ingen tvekan om att Ulf älskar fjärilar. Sättet att i ord och bild förmedla kunskaper och iakttagelser avslöjar hans passion. Man kan också försjunka i vackra och förklarande bilder.156 sidor - Kraftiga pärmar – Exklusiv box.LektörsomdömeFjärilarna är utan tvekan den mest kända och populära insektordningen, och ett antal fjärilsfaunor har utkommit på senare år. Marknaden för traditionella fjärilsböcker kan anses vara mättad. Men Ulf Westerbergs bok har ett annorlunda upplägg än flertalet tidigare fjärilsböcker. Tyngdpunkten läggs på beskrivningar av levnadssätt och intressanta beteenden. Vi kan läsa om häpnadsväckande livshistorier och olösta gåtor i fråga om vissa fjärilars beteenden. Författarens berättarglädje och stora kärlek till ämnet bidrar starkt till en god läsupplevelse. Bildmaterialet är rikt och illustrerar det skrivna; med ett undantag visar bilderna levande fjärilar och samtliga foton är tagna av författaren. Det enda negativa jag kunnat finna är vissa brister i språkbehandlingen; en språkgranskning av en kompetent medarbetare hade varit på sin plats. Men huvudintrycket är positivt: Ulf Westerbergs bok förtjänar att läsas av alla naturintresserade, också för att han tar upp miljöaspekter och arbetet med att rädda hotade arter. - Ullmar Qvick
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  15. Smultron
    Smultron
    Beskrivning
    Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

    Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det. Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund, Tre mästare tre trädgårdar samt inte minst Citron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.

    Sagt om Smultron "It will be a great addition to our library." Elaine Charwat, The Linnean Society of London "Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften." BTJ

    165,00 kr
  16. Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
    Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
    Beskrivning
    Vi kliar oss, viftar och svär åt insekterna och vi för en ojämn kamp mot oönskade växter och kryp på våra tomter. Men bortom löpsedlarna om fästingsommar och mördargetingar finns en hel värld att upptäcka. Möt några av de mest kända och okända djuren och växterna som stör sommarfriden. Med glimten i ögat, en enorm kunskap och stor respekt för djur och natur beskriver Lars-Åke Janzon hur de olika arterna lever och brer ut sig. Hur vi undviker huggormar på tomten och varför fästingen är vårt farligaste djur, men också hur vi skyddar oss på bästa sätt, och när det är dags att ringa giftcentralen eller åka till akuten.

    Perfekt sommarpresent och ett måste i varje sommarstuga!

    Vackra illustrationer av naturskildraren Matsåke Bergström hjälper oss att skilja det farliga från det ofarliga....

    125,00 kr
  17. Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
    Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
    Beskrivning
    Här är boken för dig som redan har ett akvarium men vill utveckla och förbättra det, och för dig som funderar på att skaffa ditt första. Du får en översiktlig och detaljerad information både om ett stort antal tropiska sötvattenfiskar, deras behov och beteenden, och om hur du bäst skapar en miljö som långsiktigt främjar dem och kan bildra till deras fortplantning.
    135,00 kr
  18. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Beskrivning

    Förstå samspelet mellan människa och hund!


    Är du nybliven hundägare, eller sugen på att skaffa valp, är den här heltäckande boken för dig! I den andra utökade utgåvan får du följa hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen och hundpsykologerna Anders Hallgren och Åsa Ahlbom, de främsta inom sitt område, guidar dig genom de olika faserna med van hand. Boken ger en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en harmonisk relation med din fyrbenta vän.
    Lär dig kommunicera med, aktivera och träna din hund. Läs om vanliga problem som skällande, hoppande och utfall mot andra hundar - och givetvis vad du kan göra åt saken!

    Fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet. 

    125,00 kr
  19. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Beskrivning

    Förstå samspelet mellan människa och hund!


    Detta är en heltäckande bok om hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen hund, skriven av hundpsykologerna Åsa Ahlbom och Anders Hallgren, som är de främsta på sitt område.


    Här får du massor av tips och goda råd oavsett om du redan har eller om du tänker skaffa hund. Boken ger också en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en lycklig samvaro med sin fyrbenta vän.


    Det är mycket en blivande hundägare måste tänka på. Åsa och Anders lotsar dig förbi alla farliga fallgropar. Viktigast av allt är att välja rätt ras! Hundens sociala träning börjar redan i valplådan, och därför är det även viktigt med rätt uppfödare. Gör sedan rätt med valpen och du får mycket gratis när du vill att unghunden ska lyda.


    Läs om hundens utveckling från valp till vuxen hund och lär dig hur du kommunicerar med, aktiverar och tränar din hund. Författarna tar upp vanliga problem som hoppande, skällande, aggression mot andra hundar eller varför din hund inte kommer när du ropar på den- och givetvis vad du kan göra åt saken!


    Boken innehåller massor av fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet.

    125,00 kr
  20. Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
    Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
    Beskrivning
    Det perfekta referensverket för alla hundälskare och ägare! Med expertkunskaper och praktiska tips och tricks.
    125,00 kr
  21. Svensk fältflora
    Svensk fältflora
    Beskrivning
    Nu utkommer den första svenska moderna fältfloran sedan 1950-talet. Bo Mossbergs och Lennart Stenbergs Svensk fältflora är baserad på Den nya nordiska floran och omfattar över 1000 olika växter som beskrivs utförligt i levande och detaljrika akvareller, noggrann text och med aktuella utbredningskartor. Bo Mossberg, vår tids kanske främste växtillustratör, har omsorgsfullt planerat varje uppslag, vilka är en skönhetsupplevelse i sig. Illustrationerna är oftast gjorda i växternas naturliga miljö.

    - Vänder sig till såväl nybörjaren, amatören och växtjägaren som till lärare och studenter eller fackbotanister
    - Omfattar över 1000 olika växter
    - Detaljrika akvareller och texter
    - Utbredningskartor
    - Bestämningsnycklar
    - De senaste och nu giltiga artnamnen
    - Upplysningar om växternas variation, storlek, blomningstid, frekvens, ekologi, typiska växtplatser, viktiga kännetecken etc
    - Behändigt fickformat
    Bo Mossberg har arbetat med växtillustrationer under mer än 30 år. Illustrationerna i Den nya nordiska floran sysselsatte honom i mer än 15 år på heltid. Han har mottagit Rosénpriset för förtjänstfull vetenskaplig illustration 1992 och The Jill Smythies Award 1999 av Linnean Society i London för sin utsökta förmåga att illustrera växter. Bo Mossberg har även illustrerat bland annat Svampar i naturen och Vårfloran.

    240,01 kr
  22. Sveriges öar
    Sveriges öar
    Beskrivning
    Sveriges öar, den mest uttömmande bok som skrivits om landets öar, kommer här i en omarbetad, utökad och aktualiserad utgåva. Här finns alla geografiska fakta som gör den till en praktisk guide, men det är samtidigt en reseskildring fylld med människoöden och miljöbeskrivningar.
    275,00 kr
  23. Tivedens nationalpark : från urtid till trolltid
    Tivedens nationalpark : från urtid till trolltid
    Beskrivning
    Tivedens nationalpark, ett av Sveriges sydligaste urskogsområden, ligger mitt emellan Göteborg och Stockholm.
    Det här är boken för den som vill lära känna och utforska Tivedens nationalpark, men också för den som vill veta mer om hur en gammelskog fungerar, om vilka djur, växter och väsen som bebor den, och om vilka människor som en gång befolkade de fattigaste utmarkerna.

    En gång var Tiveden tillflyktsort för fredlösa som flydde från rättvisan, och blev känt som stigmännens och hedningarnas utmarker. Idag flyr folk hit för att undkomma det moderna samhällets tempo.

    Tivedens nationalpark är kärnan av medeltidens sägenomspunna tolvmilaskog. Här blev lite av urtiden kvar, i svindlande jättekast och skrovliga gammeltallar. Ingen lyckades riktigt tämja detta gråbergsrike som hela tiden vindlar uppåt och neråt, och aldrig bara är platt.

    Historien om Tiveden handlar om rövare och skogsfinsk trolldom, men också om vad en gammelskog är och varför Tiveden är viktigt för den svenska lodjursstammen. Om hur nattskärran kan surra utan andningspauser i juninatten och om en av världens äldsta organismer på stenblocken. Om att fira sommarsolståndet med skvattramrökelse och om att paddla över en svart skogstjärn. Medan storlommen ro

    325,00 kr
  24. Träd kan rädda världen
    Träd kan rädda världen
    Beskrivning

    »Det [finns] en hoppfull ton i boken, som pekar på många goda exempel av vad regeringar, miljöorganisationer och privatpersoner kan göra för att ta träden till hjälp för att rädda världen.«
    Dagens Nyheter

    Det senaste århundradet har varit ett slösande sekel. Om denna trend ska brytas måste vi återupprätta trädet. Att säga att det finns för lite träd är ett annat sätt att säga det finns för mycket växthusgaser. Jordens ökande temperatur är ett tecken på denna obalans: för mycket utsläpp av koldioxid, för få träd som kan absorbera detta. Kretsloppet lider av bristande jämvikt. Författaren Johan Tell hävdar att vi måste börja inse trädens betydelse för jordklotets välbefinnande. Träd kan inte bara balansera växthuseffekten utan även förhindra ökenspridning och eroderande jordar. Träd kan också värma våra hus, driva våra bilar, ge oss föda liksom kläder. Trä är inte bara ett byggmaterial utan kan lika gärna användas i high tech-sammanhang som till exempel värmeskyddande material på rymdfärjor. Faktum är att allt som går att göra av olja också går att producera av trä det är ju i grunden samma sak och jodå, plast också.

    100 sätt att rädda världen, Johan Tells senaste bok, har blivit Sveriges kanske mest uppskattade miljöbok. Den har sålt i över 100 000 exemplar och blivit flerfaldigt prisbelönad.


    Sagt om Träd kan rädda världen


    »Träd är trolleri, menar författaren till denna inspirerande presentbok, som övertygande visar på skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
    Aftonbladet

    »[Johan Tell] tar oss med på en fantastisk resa i trädens värld och berättar om skogens betydelse för en mer hållbar framtid.«
    Byggindustrin

    »Boken var jättebra, man lär sig mycket av den, en bok som vi tipsar om!«
    Lysekilsposten

    »Vi vill gärna rekommendera boken.«
    Vi i Vasastan

    »Johan Tell vet hur man berättar en underhållande historia - utan att pruta på fakta.«
    NTT såg & trä

    »en kärleksförklaring till träd och skogar, med massor av kunskap utströdd i olika berättelser. Allt serverat med förunderligt vackra bilder.«
    Kommunalarbetaren

    100,00 kr
  25. Träna din hund: steg för steg till en glad och väluppfostrad hund
    Träna din hund: steg för steg till en glad och väluppfostrad hund
    Beskrivning
    Med hjälp av positiva träningsmetoder gör du träningsprocessen till en roligt lek både för dig och din hund. Samtidigt stärks också relationen mellan dig och hunden. Den här hunden visar dig hur du tydligt lär din hund grundkommandon som "Hit!", "Plats!" och "Loss!". Steg för steg lär du din hund hur den t.ex. ska gå i koppel utan att dra, inte passera "osynliga gränser" och att visa respekt för barn och husdjur. I boken finns också problemlösning så att du kan få bukt med sådant som rädsla och aggression genom motbetingning och positiv omdirigering.

    Kyra Sundances är en internationellt känd hundtränare. Hon uppträder med hundar i stuntshower och har skrivit flera bästsäljande böcker. Kyras böcker har sålts i över en miljon exemplar och bygger på att träningen ska vara effektiv och rolig för såväl hund som människa.

    215,00 kr
  26. Tulpaner, tulpaner
    Tulpaner, tulpaner
    Beskrivning


    Ingenstans är tulpanen så älskad som i Sverige - vi köper en miljon tulpaner om dagen från mörkaste januari till ljusnande april! Och i trädgårdarna sprider de lysande färgprakt och glädje från tidig vår fram till försommar innan andra blommor tar över.

    Det man först slås av i boken Tulpaner tulpaner är självfallet de mer än 70 andlöst vackra bilderna av tulpaner från en unik privat samling i Holland. Spännvidden är stor, från späda vilda tulpanarter till praktfulla papegojtulpaner med intrikata mönster Här finns fransiga, strimmiga, fyllda, enkla, tidigblommande och sena tulpaner med fantasieggande namn som Queen of Night, Yellow Parrot, White Dream och Burgundy Lace - såväl blommor som namn exploderar av färg.
    Utöver detta finns ett kapitel om tulpanarternas historia och ursprung, ett uppslag om klassificeringen av tulpaner utifrån blomningstid och blomform samt ett avsnitt om skötsel och plantering med förslag till rabattkompositioner och många andra praktiska råd.

    Liz Dobbs har haft stor framgång som författare av ett flertal trädgårdsböcker. Under tre år har hennes spalt i månadstidningen Garden Inspirations erbjudit råd och lösningar till läsarnas praktiska trädgårdsproblem. Dessutom medverkar hon på webbsidan greenfingers.com. Clay Perry är internationellt känd som trädgårds- och stillbildsfotograf.







    115,00 kr
  27. Ull och ullteknik
    Ull och ullteknik
    Beskrivning

    En inspirerande bok om ullens möjligheter!

    I boken ger Kerstin Paradis Gustavsson en utförlig och
    tankeväckande förklaring till varför vår användning av ull
    som material är viktig och värd att ta vara på. Här delar hon
    med sig av kunskaper kring ullens ursprung, egenskaper
    traditioner och olika användningsområden.
    Med bilder och skisser beskrivs olika tekniker steg för steg
    med anvisningar till hjälp för dig som vill prova på att arbeta
    med detta fantastiska material

    225,00 kr
  28. Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Beskrivning
    UndulaterDen här guiden hjälper dig att bättre förstå dig på dina keldjur.Riktig vård och skötsel medför bättre hälsa och ett lyckligare liv.Boken innehåller expertråd hur du skall sköta om ditt keldjur.Du får mångsidig information om bland annat hur undulaten:-finner sig till rätta i hemmet och bygger bo.-skall matas och vilka näringsämnen den behöver.-håller sig frisk.-uppför sig.-blev ett keldjur; dess ursprung och förhistoria.
    85,00 kr
  29. Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
    Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
    Beskrivning
    Programledaren i SVT, Martin Emtenäs och naturfotografen Mikael Gustafsson och bestämde sig för att åka från norr till söder i Sverige för att besöka våra allra mest undersköna naturområden. Och med förenade krafter har de skapat en personlig och faktarik skildring av nästan hundra av våra vackraste naturupplevelser. I den här boken får man ta del av allt Sverige har att erbjuda från de allra mest storslagna landskapsvyerna till naturens särpräglade detaljer. Upplev Sveriges natur som kommit till i ett samarbete med Naturskyddsföreningen det är en suverän naturguide – lika njutbar hemma som användbar på resan.

    Här kan man läsa om och se gråsälarna på Gotska Sandön, följa med in i Trollegaters grottor utanför Rimforsa, ta del av de rödlistade läderbaggarna som bara kan överleva i riktigt gamla ekar – sådana som man kan finna på Hallands väderö eller beskåda de ofantliga fågelsträcken på Falsterbonäset eller de nyfödda fjällrävsungarna på Stekenjokks fjällplatå. Till varje ort finns en faktaruta med uppgifter på hur man tar sig dit, särskilda arter eller djur man ska hålla ögonen på.

    175,00 kr
  30. Vad säger hunden : guide till hundens beteende
    Vad säger hunden : guide till hundens beteende
    Beskrivning
    Hundars känslor tycks likna människors och de reagerar ofta på samma sätt som vi. Här ges en detaljerad bild av hundens kroppsspråk, uttryck och handlingar. Boken är fylld av instruktiva bilder på hundar i olika situationer och av intressant och lättillgänglig information om deras beteende. Under rubriken Visste du finns kompletterande fakta. Författaren beskriver hundens kroppsspråk, uttryck och handlingar i olika situationer och förklarar varför de beter sig som de gör. Hon ger också tips och råd om hur man behandlar dem på rätt sätt och presenterar många värdefulla fakta på ett lättillgängligt vis. Boken tar bland annat upp hundars beteende tillsammans med andra hundar och den viktiga relationen mellan människa och hund. Utförligt beskrivs hundens beteende vad gäller föda, jakt och fortplantning. Särskilt intressant för alla som har hund, alla som är intresserade av hundar eller ofta kommer i kontakt med hundar och vill lära sig mer om dem. Översättning Alf Agdler och Bodil von Eichwald
    95,00 kr
  31. Vad säger katten : guide till kattens beteende
    Vad säger katten : guide till kattens beteende
    Beskrivning

    Här får man hjälp att tyda sin katts uppträdande och åtbörder. Olika beteenden illustreras i text och bild, alltifrån att katten spinner till att den slåss på lek och revirmarkerar. Boken ger svar på en mängd frågor som Varför gnider katten ansiktet mot sina vänner? Varför blir de sittande i träd och måste hjälpas ner? Varför sätter de sig hos människor som inte tycker om dem?

    Katten spinner och fräser, slåss på låtsas och sprejar urin. Varför? Det får man veta här. Författaren hjälper en att tyda sin katts uppträdande och åtbörder så att man kan tolka vad den vill och ger goda råd och tips om hur man behandlar den på bästa sätt och löser problem som kan dyka upp.

    Tunga fakta presenteras på ett lätt sätt. Genom att studera en katts kroppsspråk och handlingar kan man lära sig förstå hur den mår. Då får man också ett bättre liv tillsammans.

    Särskilt intressant för alla som har katt eller är förtjust i katter och vill veta mer om deras beteende.

    Översättning Olle Backman

    85,00 kr
  32. Vad vet din katt? : lär dig förstå och kommunicera med ditt husdjur
    Vad vet din katt? : lär dig förstå och kommunicera med ditt husdjur
    Beskrivning
    Mänskliga sinnen bleknar i jämförelse med hundars och katters. De hör ljud på längre avstånd och med fler frekvenser, deras nosar är mer känsliga, de har ett större perifert synfält och deras morrhår kan notera subtila skillnader i lufttrycket. Här utforskas ditt djurs fem sinnen. Boken presenterar praktiska test och aktiviteter som kommer hjälpa dig förstå, och förhöja, din djurs intelligens.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  33. Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
    Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
    Beskrivning
    En praktisk bok för dig som skaffar hund. Ett uppslagsverk över de vanligaste hundraserna. Cirka 190 raser presenteras i text och bild. Schema som gör det enkelt för dig att hitta just din hund. Dessutom avsnitt om hundens utveckling från valp till vuxen, inlärning, miljö- och lydnadsträning, utfodring och skötsel. 192 färgfoton.
    125,00 kr
  34. Välkommen till fjällvär(l)den
    Välkommen till fjällvär(l)den
    Beskrivning
    Är du en av dem som drömmer om att upptäcka våra svenska fjäll, men ännu inte tagit steget att prova? Eller kanske du redan är bergtagen, liksom jag. Att vi har något alldeles unikt i våra svenska fjäll är givet, och att vi som människor mår bra av att ibland få släppa taget om vardagen och betrakta livet utifrån dess sanna natur likaså.

    Oavsett vem du är, så välkomnar jag dig att följa med ut till de vita oändliga vidderna, storslagenheten, tystnaden, stormen, ensamheten, närheten samt de knotiga fjällbjörkarna.

    330,00 kr
  35. Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
    Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
    Beskrivning
    2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Git Jering, som har mångårig erfarenhet som instruktör och ett stort antal tävlingsmeriter, ger i Valpboken hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund
    115,00 kr
  36. Våra fåglar
    Våra fåglar
    Beskrivning
    Våra fåglar är en praktisk fälthandbok för alla som intresserar sig för fågelliv, vare sig du ser på fåglar i trädgården, på söndagsutflykten eller på resor runt i landet.Boken fungerar både som fågelguide så att du kan artbestämma den fågel som du har framför dig, och redogör dessutom för fågelns förekomst, levnadssätt samt flyttning och övervintring. 267 arter beskrivs med vackra bilder och innehållsrika texter i en tydlig och lättöverskådlig form.Tommy Dybbro är biolog, känd för sin mångåriga verksamhet i dansk Ornitologisk Förening och WWF.Fåglarna är målade av Carl Christian Tofte.
    125,00 kr
  37. Våra fåglar & deras läten
    Våra fåglar & deras läten
    Beskrivning
    Med den här boken och medföljande CD-skiva kan du lära dig att känna igen våra vanligaste fåglar och deras läten. I boken presenteras cirka 100 arter med fotografi och beskrivande text. Vi får reda på var i Sverige arten finns, om den förekommer året runt eller bara gästar oss en del av året. Vi får också information om vad respektive art äter och hur den bygger sina bon. På CD-skivan, vars spår motsvarar fåglarnas numrering i boken, hörs varje arts läte. Lätet kommenteras också i boken, vilket kan bli ett bra stöd för minnet när man väl är ute och hör en fågel som man vill identifiera.
    125,00 kr
  38. Våra vanliga svampar
    Våra vanliga svampar
    Beskrivning
    Kantarell, karljohan, blodriska, fingersvamp och ängschampinjon. Hur många sorter återfinns i din korg efter rundan i skogen? Med hjälp av Våra vanliga svampar kan du våga dig på att plocka fler sorter. Bokens enkla bestämningssystem gör det lättare att säkert identifiera ca 50 vanliga matsvampar och några farliga giftsvampar. Varje art presenteras grundligt med flera instruktiva färgfotografier, växtplats och eventuella förväxlingsmöjligheter. Faktarutor med information om matsvampstraditioner, recept och råd om olika sorters konservering bidrar till att göra boken oumbärlig för alla svampplockare.
    Svampexperten Robert Daun vid Göteborgs universitet har översatt och anpassat boken till svenska förhållanden.

    150,00 kr
  39. Våra vanligaste fåglar
    Våra vanligaste fåglar
    Beskrivning
    Begagnad i bra skick
    125,00 kr
  40. Varför gör katten så
    Varför gör katten så
    Beskrivning
    Vår tamkatt härstammar från den afrikanska vildkatten. Det är därför den lilla kattungen så beredvilligt kliver i kattlådans sand när den ska göra sina behov, sanden är en öken i miniatyr. Och våra katters ursprung är också förklaringen till varför de gärna ligger pressade mot stekheta element; det påminner dem om Afrikas sol. I Varför gör katten så lär du dig förstå din katts alla lustiga och ibland obegripliga beteenden.

    Susanna Rosén är biolog och har under större delen av sitt liv levt med katter. Med sin erfarenhet och yrkeskunskap lär hon oss förstå varför katten gör som den gör och ger insiktsfulla råd om hur relationen mellan människa och katt bäst kan utvecklas. Fotograf Eivor Rasehorn visar med sina unika bilder katten utifrån dess eget perspektiv. De är inte bara gulliga husdjur utan också biologiska varelser som har valt att leva i nära samröre med människan.

    100,00 kr
  41. Växtförökning : lökar, frö och sticklingar
    Växtförökning : lökar, frö och sticklingar
    Beskrivning

    Ett av odlandets stora glädjeämnen är att själv föröka sina växter. Den här handboken, som är fylld av kloka råd om alltifrån frösådd till ympning, gör dig till expert på att få många plantor av en. De flesta arterna i våra svenska trädgårdar finns med, samt tips om metoder och tidpunkter för bästa odlingsresultat.


    Bli din egen expert på att få många plantor av en


    En enkel översikt visar vilken växt som förökas på bästa sätt


    85,00 kr
  42. Vid rinnande vatten
    Vid rinnande vatten
    Beskrivning
    Vad är egentligen skillnaden mellan en älv, å, jokk och bäck? Varför finns det inga floder i Sverige? Och vad har det rinnande vattnet betytt för naturen och det moderna samhälle som vi lever i idag?

    Sveriges landskapsbild har skapats av is och rinnande vatten. Växt- och djurliv har anpassat sig därefter. Idag är det människan som står för den största förändringen av Sveriges vattendrag; vi har utnyttjat dem för att bygga upp den moderna välfärdsstaten med timmerflottning, kanalbyggen, dikningar, sjösänkningar och elektrifiering med hjälp av vattenkraft. Exploateringen blev en förutsättning för vårt välstånd, men den har också efterlämnat en miljöskuld. Idag står vi inför nya vattenutmaningar. Hur ska vi kunna garantera en säker tillgång till drickbart vatten fritt från rester av läkemedel och andra farliga ämnen? Hur värnar vi vattnets naturvärden och vad händer med vårt rinnande vatten när klimatet förändras? Boken beskriver - från norr till söder - det svenska rinnande vattnets betydelse för natur, kultur, historia, samhällsutveckling och människor. Utifrån sin yrkeserfarenhet och omfattande resor genom landet ger de tre upphovsmännen i text och bild sin syn på det flödande vattnets mångfald.

    Sten Bergström är professor och teknologie doktor och har arbetat på SMHI under nästan hela sitt yrkesliv. Stens stora intresse är frågor kring klimatet, vattnet och klimatförändringarnas betydelse för samhällets planering. Han är medlem av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins avdelning för samhällsbyggnad. Tidigare böcker på Votum: Luleälven - möten i norr, Sveriges sjöar - en del av oss.

    Mats Andréasson är ingenjör och har lång erfarenhet av vatten och miljöfrågor. Han har haft en ledande roll som teknikkonsult och som VD och expert inom vatten och miljöområdet. Tidigare böcker på Votum: Nordens längsta vattendrag, Den ljusnande framtid är vår, Luleälven - Möten i norr, Sveriges sjöar - en del av oss, Värt en omväg - Gömda oaser i och runt Göteborg.

    Torbjörn Skogedal är universitetsutbildad inom bland annat biologi och natur- och kulturgeografi samt är sedan många år professionell fotograf på heltid med fokus på landskap, natur och kultur. Hans bilder finns spridda över hela världen. Han är författare och fotograf till boken Hornborgasjön - Lockelsens landskap som tidigare givits ut på Votum.

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  43. Vilda Norden
    Vilda Norden
    Beskrivning
    Med den här boken vill naturfotograferna Jan Pedersen och Henrik Karlsson öka kunskapen om vår nordiska natur.
    För att öka intresset för bevarandet av vår biologiska mångfald behöver kunskapen i samhället öka. Både om vilka fantastiska djur vi har men också öka vetskapen om att det finns hot mot dessa arter och vad vi kan göra för att minska dessa.

    I dagens urbaniserade samhälle har människan allt mer avskärmat sig från naturen och dess djurliv. Man nöjer sig kanske med tevens naturprogram där mest fokus riktas på Afrikas, Asiens och Antarktis mer exotiska fauna och flora. Den allmänna uppfattningen kan därför bli att man måste resa långt bort för att uppleva spännande djur. I värsta fall kan man tro att vi inte har någon natur eller något djurliv i Skandinavien/Norden som är värt att uppleva och bevara.
    Många vet t.ex. att tigern är på väg att försvinna, men hur många vet varför en tidigare så vanligt förekommande art som staren har minskat drastiskt.

    175,00 kr
  44. Working equitation
    Working equitation
    Beskrivning
    RIDSPORTEN WORKING EQUITATION (WE) godkändes som en ny tävlingsgren i Sverige under 2009. I WE ingår dressyrtest, en hinderbana att rida på poäng och en bana att rida på tid. I lagtävlingar ingår det även att separera ut en ko ur en flock. Precis som i fälttävlan har du flera moment i Working Equitation vilket gör det till en väldigt komplett sport för en häst. Dock skiljer sig de båda grenarna åt både historiskt och praktiskt. Fälttävlan utgår från militärens träning med sina hästar. Går man tillbaka till förra seklets början så var ridsporten främst en tävling för militärer. Working equitation är ännu äldre som ridform. Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens balans, sits, hjälper, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästarna får en allsidig allmänbildning med dressyr, lydnads- och miljöträning samt arbete.Boken går igenom hästens och ryttarens förutsättningar och vilken utrustning som behövs. De olika tävlingsmomenten beskrivs ingående och du hittar även ett kapitel om hinderbygge och övningar.
    230,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-267 av 267

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå