View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 878

per sida
Fallande ordning
  1. Drinkar : klassiker och nya smaker
    Drinkar : klassiker och nya smaker
    Beskrivning

    Mer än 50 populära drinkar, både klassiker i modern form och cocktails med spännande nya smaker. Dry Martini, Blended Citrus Margarita, Bloody Mary, kaffedrinkar, Manhattan, ingefärsmojito ­- prova säkra kort eller utmana med nya smaker! Dessutom ingår serveringstips, fräscha tilltugg och glas-ABC för hemmabaren. Skål!

    95,00 kr
  2. Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Beskrivning
    Det finns många sätt att avsluta en utsökt måltid, till exempel med en cognac eller calvados till kaffet. Och många desserter kan med fördel serveras tillsammans med ett glas gott portvin eller sherry.
    Den prisbelönte författaren Andrew Jefford hjälper dig här att välja det bästa av det bästa. Han beskriver varje dryck i detalj och sätter fingret på deras mest framträdande dofter och smaker. Läs om armagnac, grappa, whisky, madeira och många andra drycker som hör till livets goda.

    Andrew Jefford har skrivit om drycker för tidningarna Evening Standard, The Times, Guardian, Decanter och Wine. Genom olika dryckesprogram på BBC Radio Four har han blivit en välbekant röst för brittiska radiolyssnare.
    75,00 kr
  3. Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Beskrivning
    Den prisbelönte konditorn Göran Söderin bjuder på praktfulla efterrätter som gör finalen till måltidens höjdpunkt.Här serveras såväl nyskapande moderniteter som uppdaterade versioner av gamla älskade klassiker. Vi kalasar på kallt, varmt, choklad, frukt, bär och karamell. Och vi gör det med elegans och stiliga presentationer.

    Göran Söderin är expert på vackra uppläggningar och delar med sig av sina bästa tips på hur du också kan göra succé hemma vid middagsbordet. Ta del av konditorns skickliga hantverk och lär dig skapa eleganta desserter laddade med finess och underbara smaker. Allt färgsatt av otroligt vackra bilder av den kända matfotografen Helén Pe.Nu kan du bli din egen konditor och stilla sötsuget som ett proffs.

    260,00 kr
  4. En godare jul med Carola : från advent till nyår
    En godare jul med Carola : från advent till nyår
    Beskrivning
    Carola ger oss i den här boken en godare jul, inte bara smakmässigt, utan även genom sina erfarenheter och inspirerande tankar om medmänsklighet och medkänsla. Hon vill uppmuntra oss att göra gott, inte bara under juletid, och hon lär oss konsten att finna harmoni och frid i en stressad tid. Tillsammans med matkreatören Malin Landqvist har hon skapat en bok med ett 60-tal recept som alla har koppling till hennes eget liv: rätter som Carolas matintresserade mamma lagade på jularna under hennes uppväxt, mat från de många fjälläventyren och släktingarna i Norrland, och en massa julgott som hon gjort tillsammans med grannarna i Stockholm. Här finns all den klassiska julmaten från Norden, men även mat från andra delar av världen, inspirerad av de flyktingar hon öppnat upp sitt hem för samt från dottern Zoes födelseland Sydafrika. Här finns också recept på adventstapas, pysselmat, julfrukost och en lyxig nyårsmeny. Vi får även följa med hem till Carola och ta del av hennes julförberedelser, och hennes värmande tankar om julen. Resultatet är en heltäckande, unik och alldeles ljuvlig julkokbok.
    300,00 kr
  5. En matresa genom Sverige
    En matresa genom Sverige
    Beskrivning
    ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
    TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
    av Tina Nordström

    2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
    Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
    Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.


























    125,00 kr
  6. En Salig blandning mat i alla former
    En Salig blandning mat i alla former
    Beskrivning
    Till förmån för bröd till bröder.

    100 recept och några personliga berättelser om minnen kring mat och matlagning.
    Form Mattias Liljedahl

    100,00 kr
  7. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  8. Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Beskrivning
    Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat som är god och vacker, men som också ger kraft och energi att leva livet. Kokboken passar både nybörjare och lite mer vana matlagare och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men även för anhöriga, volontärer och hemtjänstper­sonal. Recepten är anpassade för två portioner och lagas i stor utsträckning från grunden. Boken bjuder också på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör.

    När man blir äldre förändras både kropp och aptit. Många kan behöva äta fler mindre och energi- och proteinrika måltider. Recepten i boken är hälsosam­ma och anpassade för personer över 65 år - och är alla testade av en bred grupp.

    Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med matstylist Christina Asplund och fotograf Thomas Carlén tillagat och fotograferat alla maträtter.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  9. Familjens hobbysnickarbok
    Familjens hobbysnickarbok
    Beskrivning
    Snickra och måla enkla, praktiska och personliga saker av trä!
    Snickra och ha roligt tillsammans!
    Det här är boken för dig som tycker om att tillverka saker själv. Enkla beskrivningar, härliga färgbilder och tydliga illustrationer visar hur man bl a gör CD-ställ, hyllor och fina leksaker.
    Boken innehåller 21 olika snickerier som varierar i svårighetsgrad men inte mer än att hela familjen, stora som små, kan bidra. De föremål som tillverkas är lätta och billiga att göra och man behöver inte några andra verktyg än sådana som de flesta redan har hemma
    85,00 kr
  10. Familjens stora sunda kokbok
    Familjens stora sunda kokbok
    Beskrivning

    "Familjens stora sunda kokbok" är en gedigen och inspirerande baskokbok för alla som vill äta nyttigare och leva sundare! Boken hjälper oss att laga mat på ett mer hälsosamt vis, den visar praktiskt på vilka råvaror som vi bör äta mycket av, hur vi metodmässigt ska gå tillväga när vi vill laga mat på ett nyttigt sätt och föreslår alternativa vägar i matlagandet.

    Författaren Kristina Eriksson bjuder på hela 280 recept på klassiska rätter som köttfärssås, kalops, lasagne, fiskgratäng, potatisgratäng och pyttipanna. Men även otaliga recept på nya och moderna rätter, ofta med utländsk touch, men också med rötter i barndomens mat.

    135,00 kr
  11. Färskpressat : 40 juicer för ett gott liv
    Färskpressat : 40 juicer för ett gott liv
    Beskrivning
    I den här inspirerande boken serveras du 40 recept på juicer gjorda på frukt och grönsaker. Färskpressade juicer, fyllda med vitaminer, antioxidanter och mineraler ger ett piggare liv. Och att det är lätt att pressa sin egen juice. Det är bara att skapa med det som säsongen erbjuder och vad som finns hemma. Chili, ingefära, och granatäppelkärnor kan bidra till det lilla extra..
    100,00 kr
  12. Fedons grekiska
    Fedons grekiska
    Beskrivning

    Följ med på en resa till det grekiska köket där maten är en njutning för både öga och gom. Fedons grekiska innehåller både läckra recept och en presentation av landets mattradition, kultur och historia. Här möts modern och traditionell kokkonst som baseras på olivolja, fisk, grönsaker, nötter, ost, yoghurt och baljväxter.
    Fedon Lindberg visar hur livsstil, mat och hälsa hänger samman. Grekerna "lever för att äta" och maten är enkel, autentisk och vardaglig. Medelhavskosten är dessutom erkänt hälsosam. Boken är indelad i olika kapitel med recept på: meze, sallader och grönsaker, kött och fågel, fisk och skaldjur samt desserter och bröd och kakor. Inbjudande foton av både maträtter och grekisk miljö visar ett Grekland långt bortom charterturismen.

    135,00 kr
  13. Ferry food : LCHF
    Ferry food : LCHF
    Beskrivning
    OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på protein, fett och mycket grönsaker, den så kallade LCHF-dieten. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte. Här berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv och nu vill han gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Tillsammans med kostexperten Cathrine Schück har han tagit fram härligt inspirerande recept för frukost, lunch och middag.
    135,00 kr
  14. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Beskrivning
    Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester.<(i> underbaraclaras.com "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?" Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya. Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk). Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras. Allt i alfabetisk ordning! "I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."EcoNews
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  15. Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
    Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
    Beskrivning

    Må bättre med rätt fett


    I Fettguiden reder Fredrik Paulún ut begreppen kring vårt mest kontroversiella näringsämne. Fredrik går igenom de olika fetter som finns, från de livsfarliga industriellt framställda transfetterna till de livsviktiga fleromättade omega-3-fetterna. Fredrik berättar vilken sorts fett du mår allra bäst av och förklarar varför omega-3-fetter har så stor betydelse för hjärt- och kärlhälsan, vikten och konditionen. Här får du även veta hur du bäst förvarar och tillagar olika fetter.


    I slutet av boken finns recept på såser och tillbehör gjorda på nyttiga fetter, en tabell över samtliga fettsyror samt en lathund som visar vad de vanligaste fetterna är mest lämpade för.


    Ur innehållet:
    * Grundkunskap om fett
    * De moderna fetterna: transfetter och omestrifierat fett
    * Kolesterol – en hälsobov?
    * Vilken effekt har omega-3?
    * Hur mycket fett bör vi äta?
    * Vilket fett är bäst för oss?


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.

    135,00 kr
  16. Fettsnålt : enkla och goda lättlagade recept
    Fettsnålt : enkla och goda lättlagade recept
    Beskrivning
    FettsnåltDet är allmänt känt att det är nyttigt att hålla igen fettet i maten och den här receptsamlingen visar att fettsnåla rätter dessutom kan vara utsökt goda. Bland rätterna finns Soppa på två sorters bönor, Mexikanska kycklingburritos, Ugnsbakad fisk med pommes frites och Ungsstekta kryddpäron. Här hittar alla lockande, hälsosamma recept för olika tillfällen.
    65,00 kr
  17. Fika i lä
    Fika i lä
    Beskrivning
    Fika är fantastiskt och något vi knappt kan leva utan!
    I boken Fika i lä får vi följa med ut i Göteborgs vackra skärgård. En hänförande vacker idyll med glittrande hav, blankslipade klipphällar och måsarnas skri. Vi åker ut till holmar och skär, sitter i trädgårdsbersån eller slår oss ner i gröngräset.

    Fika i lä bjuder på fika för alla sorters tillfällen och smaklökar! Här finns allt från festligt fika med lyxiga och vackra tårtor, till förmiddagsfika med härlig müsli, knaprigt knäckebröd, färskost och marmelad - allt hemlagat förstås. Du hittar också t ex bryggfika bestående av läckra mördegskakor med maräng och seglarbullar med hemgjord björnbärsdricka till.
    I boken mixas underbara och lättillgängliga recept med förstummande vackra bilder tagna i fantastisk skärgårdsmiljö. Givetvis med skärgårdsbor och den svalkande havsbrisen runtomkring. Fika i lä är helt enkelt perfekt för dig som inte kan leva utan fika. Och gärna sitter i lä en vacker sommardag

    150,00 kr
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  18. Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
    Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
    Beskrivning
    Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."Det talas om omega 3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka. Många tycker nog tyvärr att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så mycket olika sätt att tänka! Och dessutom finns det fler fiskar än lax att använda sig av.Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
    135,00 kr
  19. Fira med Maria Montazami
    Fira med Maria Montazami
    Beskrivning
    Vi firar allt som går att fira! Maria Montazami är proffs på att sätta guldkant på tillvaron! Att alltid hitta något värt att fira har blivit hennes livsfilosofi. Hemma hos familjen Montazami firas stort som smått, och i hennes nya bok öppnar hon på nytt generöst upp sitt vackra hem i soliga Kalifornien. Här dukas det upp till fest vid årets alla högtider, svenska såväl som amerikanska,
    250,00 kr
  20. Fisk & skaldjur : till vardags och fest från Allt om mat
    Fisk & skaldjur : till vardags och fest från Allt om mat
    Beskrivning
    Fisk och skaldjur kan vara festmat likaväl som vardagsmat, och idag vet vi att det nästan alltid är hälsosam mat. Det är inte heller svårt att laga fisk och skaldjur men det kräver en varsam hand, bra råvaror och sist men inte minst ett bra recept. I boken har vi samlat de bästa fiskrecepten från Allt om Mat. Här finns klassiker såväl som nya, spännande idéer. Rikt illustrerad med inbjudande fotografier av Sveriges främsta matfotografer.
    115,00 kr
  21. Fiskbobken
    Fiskbobken
    100,00 kr
  22. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
    125,00 kr
  23. Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
    Beskrivning
    I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset. En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
    150,00 kr
  24. Fixa käket, vetja! En bok om mat och sånt med Vega
    Fixa käket, vetja! En bok om mat och sånt med Vega
    Beskrivning
    FIXA KÄKET, VETJA'
    En bok om mat och sånt med Vega
    av Sassa Åkervall och Tina Larsson


    En smarrig kokbok för alla tjejer!

    FIXA KÄKET, VETJA' är en kokbok för unga tjejer som vill lära sig nya, roliga recept. Utgångspunkten för varje rätt är några få ingredienser som finns i nästan vartenda kylskåp. Som banan, citron, potatis, morot eller rentav choklad. Allt är snabbt och lätt att laga. Lägg dessutom till massor av roliga fakta, fläckskola, akutskola för vad man ska ta sig till när man råkat göra fel och allmänna kökstips, så blir blandningen precis rätt för Vega och hennes kompisar. Med seriestrippar, härliga illustrationer och en Vega som sprudlar av glädje och självförtroende går den här kokboken inte någon obemärkt förbi.

    FIXA KÄKET, VETJA' är uppföljaren till SOV ÖVER, VETJA' som kom 2004.


























    75,00 kr
  25. Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
    Food Pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat
    Beskrivning
    Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Bloggen Food Pharmacy, som drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell, handlar om just detta. Det här är den populära boken Food Pharmacy i mjukbandsformat om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor.

    Det här är en berättelse om inflammation, tarmfloror, onda och goda bakterier, vetenskapliga studier, hypokondri, metaanalyser, gurkmeja och antiinflammatorisk mat – dessutom förklarat på ett mer lättillgängligt sätt än du någonsin kunnat ana. Självklart med recept och fakta om de antiinflammatoriska hjältarna i köket – som du snart inte kommer att kunna vara utan.

    All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet, med över 30 års erfarenhet av forskning på magens bakterier och hur maten vi äter påverkar kroppen. Han menar att alla kroniska sjukdomar har en och samma orsak – ett uttröttat immunförsvar orsakat av kronisk inflammation. Därför ville Mia och Lina ta reda på hur man kan leva så antiinflammatoriskt som möjligt. Det kommer du också vilja.

    195,00 kr
  26. Första bakboken
    Första bakboken
    Beskrivning
    Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!
    85,00 kr
  27. Första bakboken
    Första bakboken
    Beskrivning
    Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!
    85,00 kr
  28. Första kokboken
    Första kokboken
    Beskrivning
    Känd från TV!Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning. Efter succén med Första kokboken har hon nu gjort en bok om det absolut roligaste hon vet: att baka! Första bakboken är en grundbok i för bak- och kaksugna barn och andra ugnsdebutanter. Enkla recept och massor av tips. Godis, småkakor, stora kakor, mjuka kakor, bullar och bröd. Allt är superlätt att laga och gott, riktigt gott att äta!Första kokbokenAv och med Johanna WestmanISBN 91-88877-61-2
    95,00 kr
  29. Första kokboken i världen
    Första kokboken i världen
    Beskrivning
    Enkelt att laga och supergott att äta: Johanna lagar mat från jordens alla hörn. Johanna Westman har fått många köksdebutanter att älska mat och matlagning.Först kom succén med Första kokboken, sedan Första bakboken och nu ger sig Johanna Westman och hennes trogne hushållsassistent Mixer ut i världen.
    95,00 kr
  30. Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Från 5:2 till 6:1 : gå ner, må bra, ät gott!
    Beskrivning
    5:2-dieten har fått ett enormt genomslag, helt enkelt tack vare att den fungerar! Den är lätt att följa och ger snabbt resultat på vikt och hälsa. Två dagar i veckan äter man 500 kalorier, resten av veckan som vanligt. Behåll idealvikten och alla hälsofördelar med 6:1 - en fastedag i veckan.
    Här finns fakta, tips och smarta recept på 100, 200 eller 500 kalorier - kombinera dem som det passar dig!
    125,00 kr
  31. Från Fjällröding till Åkerbär
    Från Fjällröding till Åkerbär
    Beskrivning
    Mat på resan i Norrbotten. Tips på matställen
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  32. Fredagsgourmet : ur Allt om mat
    Fredagsgourmet : ur Allt om mat
    Beskrivning
    Alltid lika efterlängtad. Alltid lika lockande. Alltid lika lättillgänglig. Alltid lika pålitlig. Det är dags för en ny Fredagsgourmet! Nya läckra recept för alla oss som trots att vi är lite trötta efter en veckas slit ändå vill unna oss en liten festmåltid på fredagskvällen. Här finns såväl klassiker som nyskapande recept, samtliga provlagade i tidningens provkök och illustrerade med fotografier tagna av några av landets allra bästa matfotografer. Boken är sammanställd av Charlotte Jenkinson, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, som tidigare sammanställt Stora Köksskolan (2007) och Fisk och Skaldjur (2003).
    135,00 kr
  33. Fredagsmys : 101 favoriter för alla
    Fredagsmys : 101 favoriter för alla
    Beskrivning

    Alla fredagsmyser! Singlar, nyförälskade par, oändligt gammelkära par, barnfamiljer, tjejpolarna, grannarna, gräsänklingen på egen hand, fjortisar och pensionärer. I boken Fredagsmys finns inga rätt eller fel, bara en massa fiffiga recept för precis alla typer av fredagar.

    Husmorsorna Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till veckodagen framför alla: fredagen. Och en påminnelse om hur viktigt det är att passa på att mysa efter en lång och stressig arbetsvecka!

    Boken är indelad i kapitel med olika teman, inledda med en humoristisk krönika. Med avsnitt som till exempel Sugen solokvist, Fredagsbiff, Mysmingel, Barntillåtet, TV-dinner och Vuxenmys, finns det recept och tips för precis alla.

    På med mjukaste tofflorna, brassa på din bästa musik och tänd några ljus, för nu är det dags för fredagsmys!

    100,00 kr
  34. Fredagsvinet
    Fredagsvinet
    Beskrivning

    Arbetsveckan är slut och man är redo för helg. På fredagen vill man mest av allt ha något gott att äta och något gott att dricka till - utan att det kräver mycket tankemöda eller slit framför spisen. I Fredagsvinet tipsar vinskribenten Gunilla Hultgren Karell om de godaste vinerna för runt 100-lappen och snabblagade rätter som passar till. Pasta, fisk- och skaldjur, kött och sallader. Recepten är ordnade efter vintyperna - lätta och fylliga vita, rosé samt lätta och fylliga röda. Druvor, producenter och smakprofiler presenteras kortfattat och ger den vinintresserade läsaren det lilla extra vid sidan av de underbara kombinationerna av mat och vin.

    95,00 kr
  35. Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fonder & klassiker
    Frederik Zälls bästa såser, röror, krämer, fonder & klassiker
    Beskrivning
    En delikat bok om det delikata mellan köttet och potatisen, mellan hamburgaren och brödet, mellan laxen och tortillan - SÅSEN!

    I den här boken har Frederik Zäll valt att samla några av sina absoluta favoriter. Både klassiker i egen tappning och specialare som Fredrik hittat under alla sina resor genom framförallt USA, men även Europa och Asien.

    I vissa kretsar har kanske "Bea" fått ett skamfilat rykte, men såsen - Den äkta varianten - Sauce Bearnaise, är ju magiskt god. Tillsammans med till exempel en ruskigt fin köttbit är det svårslaget. Även andra klassiker som Sauce Mousseline, Hollandaise & Espagnole hittar man tillsammans med både klassiska och annorlunda krämer och röror. Här finns även några enkla fonder som sätter grunden till den perfekta grytan, såsen eller soppan.

    Frederik Zäll är en mångsysslare av rang. Hans band Eskobar släpper under 2020 sitt sjunde album och har turnerat världen runt sedan 1999. Frederik har skrivit otaliga kokböcker och med storsäljarna Stora Grytboken (Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 - Måltidsakademien) och Grilla & Rök (Årets Svenska Grillbok 2019 World Gourmand Cook Book Awards) som riktigt fina höjdpunkter. Utöver kokböckerna har Frederik skrivit och illustrerat barnbokstrilogin Drakarnas land. Han har jobbat många år på TV4 Nyhetsmorgon, haft matlagningsprogram på SVT Barnkanalen och ligger bakom Svinninge Ölkompani. Under 2020 öppnades hans första restaurang Zäll s Smokehouse i Åkersberga.

    150,00 kr
  36. Fredrik Paulun : Dash-dieten för nybörjare
    Fredrik Paulun : Dash-dieten för nybörjare
    Beskrivning
    Dash är dieten för dig som vill njuta av god mat, utan förbud och utan krångel. Sex år i rad har Dash utnämnts till världens bästa diet. Inte nog med att den hjälper dig att sänka blodtrycket.

    På ett pedagogiskt sätt vägleder näringsfysiologen Fredrik Paulún i denna bok för nybörjaren till Dash - steg för steg.

    135,00 kr
  37. Frestande desserter
    Frestande desserter
    Beskrivning
    Avrunda den perfekta middagen med en frestande dessert kanske det söta efter maten rent av är måltidens höjdpunkt. Här finns 75 fantasirika desserter för alla tillfällen och smaker. Allt från fruktbaserade efterrätter till chokladdesserter för de stunder då inget annat än ren lyx duger.

    Varför inte bjuda gästerna på chokladtårta med rullad ganache, en somrig efterrätt med blandade bär och champagnesabayon eller något värmande i vintermörkret som tamarindbakad vinterfrukt. Till kaffet kanske det passar med något enklare, till exempel exotisk konfekt eller små petit-fourer.
    100,00 kr
  38. Frukost : morgon, middag, kväll
    Frukost : morgon, middag, kväll
    Beskrivning
    "En kokbok för alla frukost- och brunchentusiaster som verkligen inspirerar... Helt enkelt en mångsidig bok där man kan plocka och sätta ihop en egen favoritmeny till morgon, middag eller kväll." Bibliotekstjänst, Moa Långbergs

    Frukost hela dagen!

    Nu kommer Frukost där vi går "all in". En bok för livs­njutare. Här hittar du aptitretande rätter som fun­gerar när som helst på dygnet!

    Här finns frukostfavoriter som omelett, müsli, pann­kakor, toast - ofta med en inspirerande twist. Men här finns så mycket mer! Spännande och smakrika recept från olika delar av världen som ger dig nya möjligheter att starta dagen på.

    Prova Hembakta muffins med ägg Benedict eller Pumpabröd med pekannötter och chokladkross. Här finns rejäla engelska frukostar och mer exotiska, som Vietnamesisk frukostomelett på baguette, Marockanska ägg och Indiska glutenfria crêpes.

    125,00 kr
  39. Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
    Fruktfrestelser : nya och spännande fruktsallader
    Beskrivning
    Vad kan passa bättre som avslutning på en måltid än en fräsch och hälsosam fruktsallad. Välj mellan smaker från den svenska sommaren med alla sina frukter och bär, och spännande exotiska frukter från tropiska trakter. En het sommardag kanske en isad persikosallad med vanilj- och hallongranité passar bäst, medan en varm hjortonsallad med honung och lingonphiladelphia förmodligen är mer lockande en kylslagen vinterkväll.
    Ju starkare dessertsug desto fler läckra tillbehör går det bra att lägga till, exempelvis mandelflarn, maränger eller en choklad- eller yoghurtröra. Toppa sedan med en läskande sorbet eller len glass och salladen blir en femstjärnig dessert.

    Konditor Claes Karlsson har tidigare skrivit tre kokböcker, av vilka Mer än bara Äppelkaka utnämndes till Årets bästa dessertbok 2004.

    Foto Sara Danielsson
    Formgivning Evelina Thörnberg
    115,00 kr
  40. Gå ner i vikt med GI-metoden
    Gå ner i vikt med GI-metoden
    Beskrivning
    Det enkla sättet att gå ner i vikt. Snabbt och effektivt med långsiktigt resultat. Och utan att vara hungrig.
    Baserat på de allra senaste vetenskapliga rönen har Ola Lauritzson skrivit en lättläst och personligt hållen introduktion till det idag så omtalade glykemiska indexet, förkortat GI. En sammanfattning av de erfarenheter och insikter som den egna viktminskningen på 14 kg förde med sig. Genom att omvärdera gamla sanningar och bättre förstå födoämnenas funktioner kan man enkelt själv komma tillrätta med sin mathållning. Boken visar en trestegsmetod med menyförslag och enkla recept till ett smalare och sundare liv. Tabeller över vanliga livsmedels indextal med kommentarer listar vad som är nyttigt och vad man bör äta lite mindre av. Målet är, förutom att gå ner i vikt, att äta hälsosammare, må bättre och leva friskare och längre. Diagram. Utk. mars.
    95,00 kr
  41. Gå ner i vikt med LCHF
    Gå ner i vikt med LCHF
    Beskrivning
    Har du försökt gå ner i vikt utan att lyckas fullt ut? Kanske tappade du några kilon som du raskt stoppade på dig igen LCHF-dieten tillåter dig att äta mat med högt fettinnehåll och du kan njuta av grädde, majonnäs och biffar utan dåligt samvete. Du äter också mycket naturliga proteiner och rikligt med grönsaker. Däremot håller du igen på kolhydrater. Många som provat hävdar att sötsuget minskar.Under en tvåveckors rivstart maximeras din förbränning och du rasar snabbt i vikt - upp emot 4-5 kilo är inte ovanligt. Därefter följer du en fyraveckors menyplan med frukost, lunch och middag och får tips på hur du ska motionera, tänka och motivera dig själv. Prova också Ulrikas supernyttiga gröna drinkar som ger dig massor av vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter! Gröna bladgrönsaker är det nyttigaste som finns och innehåller fler näringsämnen än något annat livsmedel. Du får också veta mer om de nya rön som visar vilken mat som är hälsosammast för just din blodgrupp.
    135,00 kr
  42. Gå ner i vikt och rena kroppen med detox
    Gå ner i vikt och rena kroppen med detox
    Beskrivning
    Genom att ge din kropp "semester" en period kan du åstadkomma stor förbättring av din hälsa! Detox handlar om att rensa ut gifter och slaggprodukter ur kroppen genom att äta en kost som är utrensande, rik på vitaminer och mineraler och fullproppad med nyttiga antioxidanter. Alla vill vi ha en god hälsa, massor av energi, bra sömn och ett allmänt välbefinnande. Men maten vi äter innehåller inte alltid den näring kroppen behöver, vi stressar för mycket och ger inte kroppen tid att återhämta sig. Resultatet av vår livsstil är ofta överviktsproblem, allergier, huvudvärk, trötthet och infektioner. Detox är ett program som rensar och ger din kropp ny energi och hjälper dig att hitta en hälsosam livsstil. Resultatet blir att du går ned i vikt och blir piggare. Dess­utom får du en vackrare hy, glansigare hår och starkare naglar. Du kommer att känna dig mindre rastlös, få ökad koncentrationsförmåga och starkare immunförsvar - vilket i sin tur leder till att du håller -dig friskare!I boken delar Ulrika Davidsson med sig av sina erfarenheter av detox. Den innehåller ett 100-tal fräscha och läckra recept på riktig "supermat" - både för den inledande 14-dagarsfasen och för tiden efter, för den som vill fortsätta att leva hälsosamt. ­Näringsterapeuten Sanna Törsleff-Berglund medverkar också med ett avsnitt om hur detoxprocessen går till.Ulrika Davidsson är kostrådgivare och driver The Diet Shop i Stockholm. Tidigare har hon skrivit Våra bästa GI-recept, GI in the City och GI dag för dag (tillsammans med Ola Lauritzson) samt GI för hela familjen och Ulrikas bästa GI-mat.
    135,00 kr
  43. Gå ner i vikt! : välj bland 75 olika dieter
    Gå ner i vikt! : välj bland 75 olika dieter
    Beskrivning
    Vilket sätt att gå ner i vikt passar dig bäst: Atkins, GI, South Beach eller Medelhavsdieten? Här presenteras hela 75 olika viktminskningsmetoder, kända över hela världen. Enkla veckomenyer och korta fakta om varje metod gör det enkelt att jämföra och välja den som passar bäst just för dig. Överskådliga och användarvänliga tabeller visar vad som är absolut förbjudet att äta och vad som är fritt fram.Boken tar också upp frågeställningar som: kan jag fortsätta att äta ute?, hur fungerar dieten för övriga familjemedlemmar?, hur vetenskapligt säker är dieten? Författaren har arbetat med och undervisat i dietfrågor i många år.
    135,00 kr
  44. GI dag för dag : 30 dagar till en nyttigare livsstil
    GI dag för dag : 30 dagar till en nyttigare livsstil
    Beskrivning
    30 dagar till en smalare midja!

    Med bokens praktiska upplägg följer du enkelt en väl genomtänkt GI-diet under 30 dagar. För varje ny dag finns härliga recept på lunch och middag. De första tre veckorna är recepten extra kolhydratsnåla så du kommer igång ordentligt. Den sista veckan lägger vi till nyttiga, långsamma kolhydrater till rätterna. Gott och lättlagat till vardags extra festligt till helgen. Du får daglig peppning, tips på enkel träning och positivt tänkande.

    Följ bokens dag för dag-menyer och goda råd så har du alla chanser att lyckas!

    Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson har på kort tid blivit Sveriges mest lästa och uppskattade författare om GI-metoden. Deras böcker är översatta till ett flertal europeiska språk och har blivit en viktig inspirationskälla för hundratusentals personer som förändrat sina matvanor.
    125,00 kr
  45. GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
    GI för hela familjen : gott och nyttigt för alla åldrar
    Beskrivning
    Av succéförfattaren till "Våra bästa GI-recept"! Här är Ulrika Davidssons nya kokbok med 100 fräscha och goda GI-recept som garanterat förenklar vardagslivet för alla barnfamiljer! I stället för att slentrianmässigt servera makaroner med färdiglagade köttbullar får du här tips på hur du snabbt svänger ihop en näringsrik middag på mindre än 20 minuter. Slipp tjat och gnäll vid matbordet! Prova att laga Ulrikas nyttiga hamburgare, pizzor och nuggets och lär av hennes egen erfarenhet hur viktig bra vardagsmat är för hela familjen. Självklart finns det också recept för lite festligare tillfällen!

    Ulrika Davidsson beskriver också på ett enkelt sätt hur olika näringsämnen påverkar vår kropp. Du får veta hur du hittar rätt i butikens utbud och får tips på hur du bäst fyller familjens skafferi. Du får råd om hur du ska göra om barnen matvägrar eller äter för mycket, och om hur familjen får in den viktiga vardagsmotionen.
    125,00 kr
  46. GI i praktiken : 3-stegsprogram för snabb viktminskning med menyer och recept
    GI i praktiken : 3-stegsprogram för snabb viktminskning med menyer och recept
    Beskrivning

    En kost med lågt GI-värde kan effektivt avhjälpa problem med övervikt, trötthet, sockerberoende och koncentrationssvårigheter. Ola Lauritzson vet att detta fungerar och i boken presenterar han sin utveckling av GI-metoden.
    Ola Lauritzson beskriver, personligt och informativt, både hur han själv i desperation sökte och fick hjälp av GI-metoden och om det enorma gensvar han fått på sin första bok, Gå ner i vikt med GI-metoden (ICA-förlaget 2004), som hittills har sålt i över 60.000 exemplar. Av tacksamma läsare har han fått många historier om ändrade livsstilar. Men han har också fått många frågor:


    Vilka mängder får jag äta?
    Är läsk med sötningsmedel tillåtet?
    Kan jag dricka alkohol?
    Har du några träningstips?
    Varför går inte jag ner i vikt när alla mina vänner lyckas?
    Har du fler recept och menyförslag? Vad menas med GB?


    Det fick honom att skriva denna uppföljande handbok. Här går han vidare som en ännu mer pedagogisk vägledare för läsaren som verkligen vill göra slag i saken och förbättra sin situation.



    100,00 kr
  47. GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-recept för en ny aktiv livsstil
    GI in the city : 100 enkla och nyttiga GI-recept för en ny aktiv livsstil
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéboken Våra bästa GI-recept som hittills sålt i över 110.000 exemplar.
    125,00 kr
  48. GI till vardags : 50 recept  - snabbt, lätt & billigt
    GI till vardags : 50 recept - snabbt, lätt & billigt
    Beskrivning

    Lätt, snabbt och billigt. GI till vardags bjuder på vardagsmaten precis som vi vill ha den. Cathrine Schück kombinerar här få och enkla ingredienser i okomplicerade men såväl smakrika som nyttiga recept. Rätterna tar inte mer än tio till trettio minuter att laga och du hittar allt från frukost, lunch och middag till mellanmål och fredagssnacks. Dessutom ger Cathrine massor av praktiska tips på vägen.

    125,00 kr
  49. GI-Noll! : för kvinnor som vill äta sig smala
    GI-Noll! : för kvinnor som vill äta sig smala
    Beskrivning
    "Smalmat gör dig fet," säger Sten Sture Skaldeman. "Den här boken lär dig att kasta alla felaktiga kostråd och istället göra tvärtom! Du äter den kost du är avsedd att äta och får den kropp och den hälsa du är avsedd att ha."Författaren till den rosa bantarboken Ät dig ner i vikt! återkommer med en revolutionerande bok speciellt anpassad för kvinnors ämnesomsättning! GI-Noll är den första handboken i hormoniellt styrd viktminskning för kvinnor. I boken finns såväl handfasta råd som recept och menyer. Dessutom innehåller den specialprogram för dig som väger 50, 25 eller 10 kg för mycket.GI-noll! kom i original 2007.
    115,00 kr
  50. Glass
    Glass
    75,00 kr
  51. Glenn Strömberg : med smak för italien - mat, minnen och möten
    Glenn Strömberg : med smak för italien - mat, minnen och möten
    Beskrivning
    Det här är ingen vanlig kokbok. Det här är Glenn Strömbergs kärleksförklaring till italiensk mat!Glenn har kommit att bli en av våra mest folkkära fotbollsspelare, bosatt i Italien sedan mer än femton år. I den här inbjudande boken får vi veta allt om hans favoriträtter, om råvarorna och om de små, små detaljerna som skiljer mat från mat. Allt varvas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A ? t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas jonglering i Neapel, vad Juventus bjöd på etc. Glenn tar oss även med till de bästa producenterna av olivolja, vin, pasta och pesto. Han avslöjar även sin svärmors fantastiska rätter och matknep och berättar om hur man äter och umgås i la Bella Italia!
    125,00 kr
  52. Glutenfria favoriter
    Glutenfria favoriter
    Beskrivning
    Det här är en bak- och kokbok med härliga recept av Elisabeth Ekstrand Hemmingsson, specialist inom ämnet celiaki (glutenintolerans). Här finns nykomponerade recept på allt man kan tänkas längta efter specialgjort utan gluten. Bokens recept bjuder på nytänkande och fritt skapande av maträtter samt söta och salta bakverk. Texterna till recepten är kryddade med nyttig och tänkvärd information om råvaror, teknik samt lite fördjupad kunskap om glutenfri bakning.
    100,00 kr
  53. Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
    Glutenfritt är gott : en bakbok för hela familjen
    Beskrivning
    Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras som glutenintoleranta växer behovet av bra glutenfritt bröd. Att baka eget glutenfritt bröd är både roligare och lättare än vad man kan tro. Glutenfritt är gott är boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!
    115,00 kr
  54. Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok
    Beskrivning
    Allt hänger ihop: spelet, mötena och maten, samtalen, skratten och gråten. Go Golfilicious är en bok som i text och bild låter dig kliva in i golfens värld på bästa tänkbara sätt.

    Passionen till golfen är paketerad med lika delar fantastiska bilder och presentationer om 15 av Sveriges finaste golfanläggningar, samt härliga anekdoter från svenska golfproffs och andra golfälskande profiler som Annika Sörenstam, Robert Karlsson, Anna Nordqvist, Lasse Holm och Janne Schaffer.
    Därtill kan du med recept från några av Sveriges främsta golfkrögare provsmaka och upptäcka en del av de upplevelser som väntar på dessa golfanläggningar. Är du inte redan golfare så kommer du garanterat att vilja bli det.

    250,00 kr
  55. Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Golfilicious : smaka på det bästa ur golfens värld
    Beskrivning
    Boken för dig som älskar golf, god mat och livet!Vad är det med golf som väcker så mycket känslor, som gör det så fascinerande att timme efter timme gå och slå på en liten, vit boll? Som får vuxna män och kvinnor att gråta av förtvivlan och frusta av glädje, hormonstinna juniorer att drapera klubban runt ett träd för att i nästa stund slänga sig ner på marken och kyssa gräset, och som ger knattar det bredaste av leenden när de leker med puttern på green. Fråga vilken golfare som helst i världen och du får i stort sett samma svar: utmaningen.Golfilicious fångar allt det som gör vår passion till golfen så stor. Ta del av härliga minnen från några av Sveriges främsta golfproffs och läs anekdoter som andra kända profiler delat med sig av. Laga maträtterna som vårt lands allra duktigaste golfkrögare och kockar bjuder sina recept på och låt ögonen vila på fotografierna från ett urval av alla fantastiska svenska golfbanor.Några av Sveriges duktiga golfproffs som delat med sig av sköna golfminnen i boken: Fredrik Jacobson, Helen Alfredsson, Johan Edfors, Anders Forsbrand, Carin Koch, Robert Karlsson, Mats Lanner, PeterHedblom, Pelle Edberg, Richard S. Johnson, Daniel Chopra och Sophie Gustafson.Några av bokens gästskribenter som gett boken allt och lite till: Erik Hamrén, Olle Sarri, Patrik Isaksson, Steffo Törnquist, Hasse Brontén, Peder Lamm, Göran Zachrisson, Fanny Sunesson, Stefano Catenacci, Barbro Lill-Babs Svensson, Joe Labero, Niklas Strömstedt och Peppe Eng
    250,00 kr
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
    • Köp 25 för 280,00 kr/st
  56. Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
    Good food : glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin
    Beskrivning
    Glutenfritt, fräscht, ekologiskt, mycket grönt och enkelt var Kristins utgångspunkt när hon bestämde sig för att ändra familjens matvanor. Genom att byta ut en råvara i taget kan hon idag stolt säga att hon lagar riktigt hälsosam mat och vågar prova och smaka sig fram.

    I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn. Till alla recept finns tips på variationer – kan du laga en fiskburgare kan du laga tre är hennes devis – så att du kan utnyttja såväl laxen och kycklingen som kryddorna du köper i flera olika rätter.

    Vad sägs om egna glutenfria tortillas till fredagstacon, läckra quinoamuffins med olika smaksättningar i stället för cupcakes, grönkålschips som är så nyttiga att du kan köra måndagsmys eller helt enkelt bara en klassisk ugnsbakad kyckling med citron och örter som nästan lagar sig själv?

    100,00 kr
  57. Gott Grillat
    Gott Grillat
    Beskrivning
    GOTT GRILLAT
    av Rasmus Kjær
    Foto: Jes Buusmann

    Att grilla är inte bara ett sätt att laga mat det är ett sätt att umgås. Medan vi väntar på att glöden ska bli perfekt hinner vi prata, skratta och njuta av sommarkvällen. Kött, fisk, grönsaker det mesta går att grilla. Ändå händer det allt som oftast att fantasin tryter. Korv och biff i alla ära, men nog är det roligt med omväxling! GOTT GRILLAT är den perfekta kokboken för dig som vill utöka din grillrepertoar. Du får massor av nya, enkla och fräscha recept för såväl vardag som fest. Rätterna i boken kan lätt kombineras allt från snabba vardagsmåltider till överdådiga bufféer för sommarens stora trädgårdsfester.





























    100,00 kr
  58. Gott och nyttigt för diabetiker
    Gott och nyttigt för diabetiker
    Beskrivning



    Också den som har diabetes kan äta läcker mat och fantastiska desserter. I den här specialkomponerade kokboken serveras inte en massa förbud - däremot mer än 100 frestande receptförslag på sådant som smakar gott och samtidigt är nyttigt. Och allt är testat enligt de senaste rönen om mat för diabetiker.

    Här tipsas du om maträtter med fräscha, naturliga ingredienser tillagade efter enkla recept, ofta hämtade från det hälsosamma Medelhavsköket. Vad sägs till exempel om att servera en trerättersmiddag bestående av grillad ciabatta med getost och tomat, fettuccine med lax, sparris och citron och som dessert bananglass med chokladsås och hasselnötter. För visst är det möjligt att äta mat som vid en första anblick kan verka förbjuden. Det gäller bara att noga använda rätt slags ingredienser i rätt balanserade proportioner. Denna kokbok hjälper dig på traven.



    135,00 kr
  59. Gott på grillen
    Gott på grillen
    Beskrivning
    Spännande recept för grillen!Efter en lång vinter kommer så småningom solen och sommaren, och grillen kommer fram.I den här boken får du tips om mängder av god grillmat, både vanlig och ovanlig, både lämplig för en grillning i trädgården eller ute på en grillplats. Du får också tips om utrustning, grillmetoder, grilltider med mera. Boken innehåller över 80 recept, från glaserade kycklingsbröst med anis, lax med klippfisksalt, sallad och grillad chèvre till sydafrikanska Boerworst-korvar.Lars Barmen delar generöst med sig av recept från sin långa erfarenhet som professionell kock, hämtat från hans tid i Asien, Frankrike, Norge eller andra länder där han har arbetat. Recepten ackompanjeras av Erik Jallands fina bilder.Praktiskt format för utebruk: 170x225. Rejäl bindning med tråd och flexband. 160 sidor.Förlag: Munin Förlag AB Ur innehållet:* Marinerade revben* Jambalaya* Barbecue spareribs* Boerworst-korv* Lammkorv* Ayam Perchik malaysisk kryddkyckling* Grillspett från sydafrika* T-benstek med svamp* Fajitas* Grillad gös med aubergine och fetapuré* Musslor med citrusolja* Lax med klippfisksalt* Grönsaker i paket* Tomater med fetakräm* Såser, desserter och drinkar!
    85,00 kr
  60. Gott till grillat
    Gott till grillat
    Beskrivning
    Drömmen är en lång varm sommar med många härliga grillaftnar. Att samla familj och vänner i trädgården och njuta av en riktigt god middag och härlig svensk sommar. Gott till grillat är precis vad den heter, en kokbok med fokus på tillbehören till det grillade. För visst är det lätt att fastna för karrén igen och igen, eftersom det blev så gott förra gången? Då gäller det att variera tillbehören istället, och det får du hjälp med här. Massor av frestande recept och lockande bilder, bara att hålla tummarna för vackert väder!
    115,00 kr
  61. Gott till grillat
    Gott till grillat
    Beskrivning
    Här är grillboken med sommarens absoluta essentials till dina burgare, biffar, korvar, grillspett … När man valt sitt kött, sin fisk, sina skaldjur eller korvar och smaksatt med marinader, rubs eller glazes återstår det som verkligen sätter extra smak på grillmiddagarna: alla fantastiska side dishes.

    Lena Söderström har samlat recept och favoritsmaker och bjuder på tillbehör som helt enkelt är sweet and juicy, milda och starka, kryddiga och örtiga! Eller vad sägs om chimichurri sauce, garlicky salsa verde, jerk marinade, zingy steak sauce, smoked paprika rub, herb salt & peppar rub, sweet corn med chipotle butter, baked feta cheese, labneh och sumac sauce …

    Här finns också gott om hamburgerbröd, tortillabröd och flatbreads, recept på sallader, pickles och slaws, dressingar, såser och majonnäser, röror, aromsmör, drinkar, strössel och toppingar.

    Med alla tillbehören och smakerna fixade är det bara att grilla, servera och njuta!

    Lena Söderström är matskribent, stylist och kreatör med ett femtontal kokböcker bakom sig – inte minst sviten med de stora läsarfavoriterna Hamburgare och texmex, Pizza och Sött! Hon skriver för ett flertal matmagasin och har en bakgrund på KF Provkök. Med sin nya kokbok gör hon alla till verkliga grillmästare!

    115,00 kr
  62. Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
    Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
    Beskrivning
    En oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.

    Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?

    I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla!

    Fler titlar i samma serie:
    Muffins
    Choklad

    mått: 204x245 mm
    100,00 kr
  63. Grilla med Salming
    Grilla med Salming
    Beskrivning
    Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffsBörje Salming är känd för att vara en riktig hårding. I själva verket är han en äkta mjukis. Han trivs som bäst när han får gå hemma i Vaxholm och skrota, vattna blommorna, skjutsa ungar och passa barnbarn. Och han är kung vid grillen.Vi får följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han bjuder inte bara på sina favoritrecept och bästa grilltips utan berättar även om mat och minnen från tiden i Kiruna, på Kalfjället och i Kanada.Börje Salming är nämligen lika stolt över sitt samiska arv som sin status som hockeylegend. Här blandar han lika delar Norrland och Nordamerika och kryddar med en rejäl dos av sin oöverträffade fighting spirit.-En sak har jag lärt mig på rinken. Man måste våga för att vinna. Samma sak gäller vid grillen. Man måste våga. Ju mer man grillar desto mer vågar man.Resultatet blir hett som en perfekt glödbädd. "Grilla med Salming" sitter som ett slagskott i krysset. Den ultimata grillboken - för såväl hockeyfans som blivande grillproffs.
    215,00 kr
  64. Grilla på riktigt : recept, tips & tekniker
    Grilla på riktigt : recept, tips & tekniker
    Beskrivning
    Det är inte svårt att grilla – inte när man vet hur man ska göra och varför. I den här boken lär du dig att ta kommandot över din egen grill, att äntligen få kontroll över temperatur, glöd, olika grilltekniker som direkt och indirekt grillning och varmrökning och metoder för att sätta härlig röksmak på dina råvaror.

    Den är späckad med fantastiskt välsmakande recept för olika typer av styckningsdetaljer, fisk, skaldjur, grönsaker och desserter – och dessutom med alla tips och goda råd du behöver för att ta ditt grillande till helt nya nivåer. Räkna med aha-upplevelser!

    Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer, som med glimten i ögat inspirerar med sina genuina kunskaper i grillandets konst. Han har vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock och även kommit på en hedrande andraplats i Grillmästarna i TV 2013.

    135,00 kr
  65. Grillat : gott både ute och inne
    Grillat : gott både ute och inne
    Beskrivning
    En ny enkel och modern grillbok att använda när våren kommer. Trevliga recept, bland annat flera olika spännande spett, grillat kött eller fisk med goda såser, grillade grönsaker och grillade efterrätter, bland annat med frukt och getost. Nyttig tabell med grilltider för kött, fisk och grönt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    85,00 kr
  66. Grillboken De viktigaste grillarna och marinaderna för den bästa utomhusmat
    Grillboken De viktigaste grillarna och marinaderna för den bästa utomhusmat
    Beskrivning
    GrillbokenNjut av sommarsolen och ställ till med en sprakande fest med hjälp av den här samlingen fanstastiska recept och en mängd råd om hur du skapar den bästa grillen någonsin.Har du undrat över om gas eller grillkol är det bästa valet, eller vad du behöver till det perfekta grillpartyt och vilken utrustning som verkligen är nödvändig? De här sidorna är platsen där du hittar svaren.Den här boken är fylld med bra information för den fullständiga novisen som aldrig har använt ett par grilltänger till den verkliga barbecuemästaren. De fullt illustrerade recepten kommer att väcka den aptit och får dig att vilja dra igång grillen med en gång.
    135,00 kr
  67. Grillsommar
    Grillsommar
    100,00 kr
  68. Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
    Grön mat : vegetariskt varje dag från River Cottage
    Beskrivning
    »en bok där man faktiskt vill laga allt.«
    SVD

    En vegetarisk kokbok för alla måltider
    , det är vad Hugh Fearnley-Whittingstall skapat. Här finns nästan 200 läckra vegetariska recept som hjälper oss att leva ett bättre liv samtidigt som vi gör en insats för miljön. Att äta grönt bidrar ju till en mer hållbar framtid.


    Här finns många goda och lättlagade recept, som mustiga grytor, läckra pajer, rejäla soppor, matiga sallader och dessutom många smårätter och röror som tillsammans bildar en hel måltid. Några exempel: kikärts-, mangold- och svampsoppa, aubergine- och böngryta, lasagne med squash och fänkål, purjofyllda pumpor med ost och timjan och kålrots- och potatispiroger.


    Recepten är vegetariska men passar alla som vill äta nyttigare. Grundtanken är att ta vara på säsongens råvaror och allt ska naturligtvis vara ekologiskt och närodlad. "Vi i västerlandet äter alldeles för mycket kött - för mycket för vår egen hälsa och alldeles för mycket för välbefinnandet för de många miljoner djur som föds upp för att bli mat. För mig är industriellt jordbruk helt enkelt fel - miljömässigt och etiskt", skriver författaren i bokens inledning.

    175,00 kr
  69. Gröna kickstarter med Ulrika
    Gröna kickstarter med Ulrika
    Beskrivning
    Är du sugen på grönare och godare mat, och på att samtidigt ge din viktminskning och hälsoförbättring en bra skjuts? Vare sig du är vegetarian sedan tidigare, eller nybörjare på vegetarisk mat, så finns det många anledningar att pröva en grön kickstart för att må bättre. Välj mellan fyra olika kickstarter: Vego, Raw Vegan, Detox och Juicing. Eller varför inte testa flera och se vilken som verkligen passar dig bäst? För att lätt komma igång får du färdiga måltidsscheman för en eller två veckor, och kaloriberäknade recept som hör till. Recepten innehåller dig många nödvändiga vitaminer och antioxidanter, samt viktiga fibrer från grönsaker och frukt. Kosten sänker dessutom pH-värdet i din kropp - en bra väg till en förbättrad hälsostatus.

    Med Gröna kickstarter med Ulrika har du ett suveränt verktyg för att sätta och nå dina kortsiktiga och långsiktiga mål när det gäller din vikt och din hälsa. Du får all information du behöver för att äta bra och lättlagade recept som ger en garanterad viktminskning.

    Kostrådgivaren och bästsäljande kokboksförfattaren Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kost- och hälsoprofiler. Detta är Ulrikas tjugosjätte bok med hälsosamma recept. Totalt har hennes böcker sålt i över en miljon exemplar.

    150,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 878

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå