View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 870

per sida
Fallande ordning
  1. Grytor : lättlagat till vardag och helg
    Grytor : lättlagat till vardag och helg
    Beskrivning
    Lättare kan det inte bli än att laga mat i gryta! Receptkreatören och matfotografen Madeleine Landley driver en av Sveriges största matbloggar Landleys kök, och i den här boken har hon samlat massor av härliga recept på enkla vardagsgrytor, festliga långkok och heta chiligrytor. Recepten är tydligt indelade i olika huvudråvaror och här finns något för alla smaker. Vad sägs om gräddig jägargryta, mustig falukorvsgryta, lyxig hummergryta, vegetarisk höstgryta eller rustik kycklingpanna?
    175,00 kr
  2. Grytor med tillbehör
    Grytor med tillbehör
    Beskrivning
    Jag har alltid varit förtjust i grytor! Kanske är det inte så konstigt - en gryta är såväl lättlagad som värmande och god. Få rätter skapar för övrigt en sådan gemenskap som en gryta när den serveras som sig bör, mitt på bordet bland hungriga gäster. En bit bröd och andra spännande tillbehör kan förhöja stämningen ytterligare.

    Grytor med tillbehör innehåller allt för grytälskaren! Här finns såväl vegetariska grytor som grytor med fisk och skaldjur samt fågel och kött. Jag bjuder även på en och annan viltgryta samt några för veganen. Och missa inte de goda tillbehören som kan kombineras nästan hur som helst. En gremolata är ljuvlig till kalvgrytan men passar också till en del fiskgrytor. Aioli är klassisk till fiskgrytan men kryddad med chili går den även utmärkt till en köttgryta. Sedan har vi grönsakerna! Den tärnade gurkan skänker svalka till en gryta med asiatisk hetta. Och de klassiska ättiksinlagda grönsakerna som morot, gurka, blomkål och rödbeta är alltid rätt. Potatis passar ofta bra till, liksom ris i alla färger och gryn i olika modeller. En gryta kräver ingen tillsyn, men ibland lite tid. Den får man visserligen lätt igen då grytan tillhör de maträtter som bara blir godare dagen efter, och passar lika bra i en lunchlåda som till en snabblagad vardagsmiddag. Att den sedan är lika enkel att laga till få som till många gör ju att den även kvalificerar sig till bästa bjudmaten! Så, kära vänner, investera nu i en bra gryta av gjutjärn och håll den kokande - var ska sleven vara om inte i grytan!

    MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Sedan dess har hon på Lind & Co också utkommit med Soppa med tillbehör, Kakor - små och mjuka och Mingelrätter & smörgåstårtor. Till glädje för alla konst-, mat- och kakälskare driver Monika idag caféet på Thielska galleriet.

    150,00 kr
  3. Grytor och gratänger : en komplett receptsamling
    Grytor och gratänger : en komplett receptsamling
    Beskrivning
    Att laga grytor och gratänger är både lätt och roligt. Här hittar du alla recept du behöver både till vardags och till fest, allt från coq au vin till sparris- och potatisgratäng med räkor och nötragu med kantareller.

    Här finns enkla recept för nybörjaren och spännande varianter som väcker nyfikenheten hos den som är mer bevandrad i grytornas och gratängernas underbara värld.

    Matskribenten Jenny Linford inleder med tips på hur man lagar riktigt goda grytor och gratänger.

    Recepten är lätta att följa och varje rätt illustreras med en aptitretande färgbild. Tydliga steg för steg-anvisningar beskriver de grundläggande tekniker man behöver känna till för att lyckas med grytor och gratänger.

    Med den här kokboken i din ägo kan du inte misslyckas!

    Format: 165 x 170 mm

    Fler titlar i samma serie:
    The one & only - Soppor
    The one & only - Cupcakes och muffins
    The one & only - Tapas och förrätter
    The one & only - Sallader
    The one & only - Asiatiskt
    The one & only - Pajer
    The one & only - Fisk och skaldjur
    85,00 kr
  4. Håkan Larssons Vin & Mat
    Håkan Larssons Vin & Mat
    Beskrivning
    Håkan Larssons vin & mat är en unik kombination av vinbok och kokbok. Här får du 70 läckra festrecept – och besked om exakt vilket vin som passar till. Recepten är hämtade ur Allt om Mat och är moderna, spännande och ändå lättlagade. För vinurvalet står Håkan Larsson, känd vinskribent och författare till Rött, vitt, rosé, som utsågs till Sveriges bästa vinbok 2002. I Håkan Larssons vin & mat berättar han på ett lättsamt och pedagogiskt sätt om konsten att välja vin till maten, och beskriver olika druvor, distrikt och vinhus. Här finns alltså inte bara de bästa recepten och tips om de bästa vinerna till, utan också mängder av intressanta fakta för värdinna och värd att dela med sig av vid middagsbordet. Håkan Larssons vin & mat passar lika bra till den avspända fredagsmiddagen som till stora kalaset med ambitiös femrättersmeny.
    135,00 kr
  5. Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitaminer, mineraler och antioxidanter
    Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitaminer, mineraler och antioxidanter
    Beskrivning
    Hälsosmoothies nu som 4 - färgspocket! I alla tider har människan ätit frukt, bär och grönt för att må bra, men idag äter de allra flesta för lite av de ämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god hälsa och vitalitet. Oavsett anledning så finns det smoothies för de flesta behov. En välkomponerad hälsosmoothie är uppiggande, renande, stärkande och viktbalanserande. Kroppen stärks och välbefinnandet ökar. Boken innehåller ett femtiotal lättlagade smoothiesrecept som gör att du mår bra och får kroppen i balans. Här finns smoothies för alla smaker. Energirika frukter och bär blandas med nyttiga fibrer, frö- och nötoljor, alla sorters nötter och frön, alger, superbärpulver och andra naturliga kosttillskott. Smaka en chai-smoothie, en mango och saffrans smoothie eller varför inte en björnbär, havre eller vanilj-smoothie. Boken innehåller även praktiska och konkreta råd om hur frukt, grönsaker, bär, nötter, kosttillskott och andra ingredienser bör förvaras; vilka hälsoeffekterde ger; vad som går att frysa in; vilka fällor man bör undivka i mataffären och mycket annat som är bra att veta. Eliq Maranik har skrivit ett tiotal storsäljande mat- och dryckesböcker. Hennes senaste smoothiebok "101 Smoothies-underbara fruktdrinkar att njuta av" är såld i över 20 000 exemplar bara i Sverige, vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademin 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand awards 2013. Flera av hennes böcker är översatta till 10 språk och finns utgivna i arton länder.
    125,00 kr
  6. Hälsodrinkar
    Hälsodrinkar
    Beskrivning
    Skapa dig en hälsosammare och mer medveten livsstil! Här hittar du mer än 60 läckra recept till juicer, shaker och smoothies, med näringsberäkningar. Tydliga steg för steg-anvisningar om hur man gör med härliga färgbilder. Dessutom råd om förberedelser och förvaring. Genomillustrerad i fyrfärg.
    85,00 kr
  7. Hälsodrycker : gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics och kombucha
    Hälsodrycker : gröna smoothies, buljonger, detoxvatten, hälsotonics och kombucha
    Beskrivning
    Ta inte bort något i dina matvanor, lägg till en hälsodryck istället! Det är lätt att fylla på med mer hälsa – en hälsodryck då och då kan nämligen göra stor skillnad. Anna Ottosson bjuder på smaker från hela världen – samlat i cirka 60 recept som verkligen får dig att må bättre på ett enkelt och smidigt sätt. Det handlar varken om bantning, diet eller fasta – bara ett riktigt smart sätt att förhöja ditt välbefinnande. Shots, vitaminvatten, tonics och smoothies, buljonger och kombucha – hälsodrycker är en värld att upptäcka och varje stund har sin dryck.

    Bli hög på riktiga råvaror i stället för alkohol. Virgin Margaritas eller lemonad helt utan socker konkurrerar ut rosévinet, och hemgjord slush på en minut svalkar både dig och barnen. Varför inte prova att göra egen kombucha – elixiret som tagit över i kyldiskarna i Los Angeles tack vare sina välgörande krafter för magen. Eller koka din egen stärkande buljong – drycken som har ersatt lattemuggarna på New Yorks gator.

    Här finns också naturligt vitaminvatten utan socker, sötningsmedel och E-nummer, i stället fyllt med det din kropp behöver. Shots att svepa när förkylningarna går – perfekta på morgonen eller närhelst du behöver något stärkande. Mixa till gröna smoothies och supersmoothies i två lager, maxade med näring och smak, som inte bara är en fröjd för ögat utan också en verklig vitaminkick. Vackra och välgörande, det är hälsodrycker.

    125,00 kr
  8. Hälsokick! : smoothies, juicer och snacks att må bra av
    Hälsokick! : smoothies, juicer och snacks att må bra av
    Beskrivning
    Marita karlson är modellen som lämnade Sverige för Kalifornien. Här har hon under de senaste åren följt den nya hälsotrenden med superfoods, smoothies och juicer på nära håll. I "Hälsokick!" presenterar hon sina 60 bästa recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks, proppade med naturliga råvaror och superfoodingredienser som går att hitta i vanliga matbutiker. I "Hälsokick!" får vi lära oss grunderna till en lyckad smoothie, basingredienser och utrustning, och förstås massor av recept på olika teman. Det är boken för dig som vill äta hälsosamt och naturligt och veta vad du stoppar i dig, utan att det blir krångligt eller tidskrävande.
    125,00 kr
  9. Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
    Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
    Beskrivning
    Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien! Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad. Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen. I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
    150,00 kr
  10. Hälsosamt
    Hälsosamt
    Beskrivning
    Mat som gör dig piggare, gladare och starkare. I Hälsosamt presenteras 35 recept på smakfull och spännande hälsosam mat. Stora inspirerande bilder visar det färdiga resultatet till varje recept och tydliga steg-för-steg-anvisningar gör dem enkla att följa. Till recepten finns tips på bl a alternativa smaksättningar och serveringsförslag.
    95,00 kr
  11. Handboken för ett gluten- och mejerifritt liv
    Handboken för ett gluten- och mejerifritt liv
    Beskrivning
    Att ställa om till ett gluten- och mejerifritt liv kräver kunskap och lite tålamod. Det stora problemet är alla dolda källor till allergener som gömmer sig i livs-medel, ofta är de dolda bakom en tillsats. Det är här denna handbok kommer in som en hjälp och pekar ut vad du ska se upp med. Ta med den i fickan eller väskan när du går till butiken eller när du ska äta ute för att snabbt slå upp vad som är ok eller inte att köpa eller att äta. Medan du lär dig vilka livsmedel som innehåller gluten och mejeri eller dolt i tillsatser, kommer du även att upptäcka hur mycket som faktiskt är helt okej att äta. Boken innehåller också en hel del recept som alla är utan gluten och mejeri. Jag hoppas denna enkla handbok kan bli ett stöd på vägen. Lycka till!
    125,00 kr
  12. Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
    Härliga helger : mat för årets stora helger : påsk, midsommar, kräftskiva, Mårten gås, jul
    Beskrivning
    Det här är den ultimata kokboken för alla som vill laga traditionell helgmat. I stället för att leta recept här och där för att få ihop julmaten till det stora julbordet är det bara att ta fram Härliga helger.
    Charlotta Lithman Malhotra och Jessica Staël von Holstein fick idén till Härliga helger en jul när tjocka släkten var hembjuden på julmiddag. Än en gång var det dags att ta fram pärmar med sparade recept på griljerad skinka, leta upp de vikta hundöronen i diverse olika kokböcker och ringa runt till nära och kära. Det var då idén föddes att skapa en komplett helgkokbok.
    125,00 kr
  13. Härliga pajer till middag & dessert
    Härliga pajer till middag & dessert
    Beskrivning

    Alla älskar paj! Det är enkel och god mat som gör succé både till vardag och fest. Här blir du inspirerad till att tänka nytt och ta ut svängarna. Många recept har smaker från andra delar av världen, som Orienten, Europa och USA.


    Härliga pajer innehåller 80 pajrecept. Allt från klassiker som ost- och skinkpaj till spännande och läckra pajer med ingredienser som kräftstjärtar, kronärtskockor och mango chutney. Här finns också många ljuvliga efterrättspajer, kola och bananpaj, rabarberpaj med smak av mandelmassa och äppelpaj med lemoncurd bland många andra.


    Kristina Eriksson bjuder på både recept som känns pålitligt bekanta och recept som är spännande nya och läckert annorlunda. Anna Clarén står för det fina fotot.

    75,00 kr
  14. Helt naturligt : mat med lågt GI
    Helt naturligt : mat med lågt GI
    Beskrivning
    Mat med lågt GI Cathrine Schück berättar enkelt, klart och okomplicerat om hur hon själv helst äter och delar med sig av de bästa recepten. I dem ingår fullkornsris, magert kött, fullkornspasta, fet fisk, grönsaker, baljväxter, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, frukt. Boken är dessutom full av tips och knep samt lämpliga frukostar, sunda luncher, enkla mellanmål och välkomponerade middagar för hela familjen. Helt enkelt: Spännande recept på balanserad mat som inte är svår att laga och som håller humöret på topp och blodsockret på en jämn nivå.
    125,00 kr
  15. Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakverk
    Hem, ljuva, hem : 100 läckra och lyxiga bakverk
    Beskrivning
    Hummingbird Bakery kommer med en helt ny samling av läckra recept!

    Hummingbird bakery är tillbaka och i denna nya, fantastiska kokbok hyllas det klassiska hemmabaket med inspirerande recept och tips för hur du lyckas med bakningen.
    125,00 kr
  16. Hembakat
    Hembakat
    Beskrivning
    "Hembakat" ger dig kakor och bakverk i modern och urban tappning!

    Boken innehåller några enkla knep till fantastiskt hembak. Oavsett om du gör tårtor, maränger, pajer, kakor eller muffins, lär "Hembakat" dig hur man gör det bäst. En av de främsta konditorerna i Europa ger dig roliga, inspirerande recept och utmärkta tekniktips.

    Kapitel i boken behandlar:
    Sockerkakor och andra mjuka kakor
    Pajer
    Maränger
    Muffins och cupcakes
    Brownies och andra rutor
    Julrecept
    Cheesecakes
    Desserter
    Söta degar och småkakor

    Format: 198 x 242 mm.
    125,00 kr
  17. Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
    Hjälp! Veganer på middag. Mat för vardag och fest
    Beskrivning
    "En av de mest inspirerande matböcker jag någonsin läst." Bibliotekstjänst, Eeva-Stiina Sundén

    Boken vann nyligen 2015 års stora kokbokstävling i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur. Arrangör Måltidsakademien i Grythyttan.

    "Fantastisk bok!" Vegokoll

    Inspireras till att laga veganmat!

    Tycker du att det känns svårt när vänner som är veganer ska komma på middag? Har du ingen aning om hur du ska få ihop en lyckad måltid utan att använda kött och andra animaliska produkter? I så fall: låt dig inspireras och få idéer i denna snygga vegankokbok!

    Det här är en kokbok för erfarna veganer, nyblivna veganer, nyfikna icke-veganer och inbitna köttätare. Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värdinna kan glänsa även då veganer kommer på besök. Här finns också generella tips och produkttips som kan vara bra att ha till hands när man väntar vegangäster.

    Låt dig till exempel lockas av förrätter som Mangocarpaccio och Spenat- och vattenmelonsallad, njut av Saffransspaghetti de Luxe eller Black pepper tofu till varmrätt, och avsluta med en Avokado- och chokladmousse på mandel­flarn eller Ljuvlig frusen bärcheesecake.

    Boken innehåller avsnitt med tips på lämpliga veganprodukter och menyförslag.

    115,00 kr
  18. Hjärnkoll på maten
    Hjärnkoll på maten
    Beskrivning

    I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.


    I Hjärnkoll på maten beskriver författarna...

    150,00 kr
  19. Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
    Hjärtats mat : Inspiration, råd och recept
    Beskrivning

    Mat kan betyda många olika saker. Mat står för tradition, mat kan innebära kärlek, omsorg och gemenskap. Mat kan också vara medicin, eftersom maten påverkar vår hälsa och alltså hela vårt liv. Många lever ett hektiskt liv med alltför många krav och det kan sätta press på hjärtat, vilket på längre sikt tyvärr kan leda till besvär. De som bär på alltför många extrakilon kan dessutom ådra sig allvarliga sjukdomar.
    Hjärtats mat innehåller en del varningar, många goda råd och framför allt en lång rad härliga recept. Här bjuds den bästa och godaste maten för dig som bör tänka på hjärtat, vikten och hälsan. Här finns läcker mat för alla tillfällen för dig som vill leva sunt, friskt och samtidigt njuta av livets goda.
    De läckra matbilderna är tagna av Holger Edström; övriga bilder av Eja Nilsson.

    125,00 kr
  20. Höstmat
    Höstmat
    85,00 kr
  21. Husman : traditionell mat för moderna människor
    Husman : traditionell mat för moderna människor
    Beskrivning
    Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare  boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.

    Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.

    Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos  en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!

    Format: 203 x 276 mm

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Choklad
    Muffins
    Bröd
    125,00 kr
  22. Husmanskonst
    Husmanskonst
    Beskrivning
    "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"Efter femtio år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötternaoch delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos? ja, alla välkända läckerheter man kan önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord. Leif Mannerström är en prisad och stjärnprydd kock. Smak är hans liv, och han följer sin bestämmelse och skapar vidunderliga upplevelser för alla de matintresserade som besöker restaurang Sjömagasinet vid hamninloppet i Göteborg. Givetvis har restaurangen en stjärna i Guide Rouge.
    135,00 kr
  23. Husmanskost : lätt och läckert med ViktVäktarna
    Husmanskost : lätt och läckert med ViktVäktarna
    Beskrivning

    Husmanskost, åh så gott.

    Laga på ViktVäktarnas vis och upptäck husmanskosten på nytt! I denna bok är husmanskosten förnyad och lättare för att passa även den hälsomedvetna som håller ett öga på vikten. Grunden är klassisk vardagsmat, lagad med omsorg och prisvärda råvaror. Rätter för hela familjen!

    Goda grytor och gratänger med kött, kyckling och fisk, även klassiker som ugnspannkaka och nya favoriter som tacogratäng och enchiladas, smårätter och ljuvliga desserter. Snabba, enkla rätter och andra med längre tillagningstid. Medan maten lagar sig själv får du gott om tid att göra annat! Ju längre maten får puttra, desto mer kommer smakerna till sin rätt. Och du kan njuta utan att den sätter sig runt midjan!

    115,00 kr
  24. I det enkla bor det goda
    I det enkla bor det goda
    Beskrivning
    Enkelheten och omsorgen om råvarorna är Ernst Kirchsteigers främsta signum. I I det enkla bor det goda har han hämtat inspiration från de tre kök som ligger honom närmast hjärtat: det toskanska bondköket, det skandinaviska köket med sina tydliga råvaror och sist, men inte minst, hans rustika centraleuropeiska matarv.

    I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.

    »De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
    Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«

    175,00 kr
  25. ICA Förlagets Stora kokbok
    ICA Förlagets Stora kokbok
    Beskrivning
    Ett flaggskepp i ny omarbetad upplaga!
    ICA Förlagets stora kokbok är ett omfattande och avancerat matlagningslexikon. Den lär ut allt från att koka en fond och stycka fågel till att rulla köttbullar. Här finns inte bara vardagens basmatlagning utan också spännande maträtter för den som har matlagning som intresse. Många moment visas i metodbilder och det gör kokboken lätt att använda. Recepten är tydliga och lätta att följa. Samtliga recept är testade och provlagade av ICA Provkök. Totalt innehåller boken 1.500 recept! Nya råvaror har tillkommit och metoderna och recepten är anpassade till vår moderna livsstil. Recepten ges både för 12 personer och 4, vilket passar många av dagens hushåll. Läckra nya bilder som fått generöst utrymme visar de färdiga maträtterna. Över 1.000 färgfoton, 1.500 recept.
    195,00 kr
  26. Idrottarnas kostbok
    Idrottarnas kostbok
    Beskrivning
    Kostbok för idrotten!
    Det är inget tvivel om att kosten före, under och efter tävling och träning påverkar resultatet för dig som idrottar. I Idrottarnas kostbok får du enkla tips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera bättre under såväl träning och tävling.

    125,00 kr
  27. Inte utan min långpanna
    Inte utan min långpanna
    Beskrivning
    Ska barngrupperna ha avslutningsfest? Är det dags för personalfika? Kommer det en busslast för att titta på kyrkan? Behöver vännerna hjälp med studentfesten? Ska släkten komma på besök?Låt långpannan rädda dig den här gången också. Precis som i alla de tidigare Kyrkkaffeböckerna kommer recepten från hemmabakare och några proffs på olika platser i Sverige och världen. Alla tycker om att bjuda må
    65,00 kr
  28. Isa Does it
    Isa Does it
    125,00 kr
  29. Italienska bufféer
    Italienska bufféer
    Beskrivning
    Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.

    Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!

    Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!

    Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
    115,00 kr
  30. Italienska för nybörjare
    Italienska för nybörjare
    Beskrivning
    I Italienska för nybörjare presenterar Marco Manieri de grundtekniker som gjort att det italienska köket älskas världen över. När du väl har lärt dig ett fåtal metoder och grundkoncept kan du enkelt laga klassiska rätter och komponera dina egna med genuint italienska smaker. Marco själv började entusiastiskt sin bana som passionerad matlagare med övertygelsen att ju fler kryddor desto godare mat
    225,00 kr
  31. Italienska klassiker
    Italienska klassiker
    Beskrivning
    Italiensk mat förknippas kanske främst med pasta och pizza och italienarna äter mest pasta i världen. Men det italienska köket har så mycket mer att erbjuda - antipasti, primi, secondi, contorni och dolci.I Italienska klassiker varvas välbekanta recept med kul kuriosa. Visste du till exempel att svartpepparn i pasta alla carbonara - eller kolarhustruns pasta - sägs symbolisera koldammet som kolaren drog med sig hem? Eller att carpaccion kom till när en grevinna med dåliga blodvärden ordinerades av sin läkare att äta råbiff och varierade menyn med oxfilé i tunna skivor?
    115,00 kr
  32. Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
    Ja tack: mat för diabetiker och alla andra
    Beskrivning
    Ofta får en diabetiker säga nej tack till mycket. I denna bok presenteras nyttiga, goda recept på ett lustfyllt sätt och som man kan säga ja tack till. All diabetesbehandling går ut på att hålla blodsockret på en så normal nivå som möjligt. Det gör man med hjälp av en kombination av rätt kost, läkemedel och motion. Egentligen borde alla människor äta den mat som en diabetiker bör äta. Det finns 100 miljoner diabetiker i världen, som man känner till. Trots upptäckten av insulinet fortsätter sjukdomen att gäcka läkarvetenskapen, inte minst sedan det har konstaterats att sjukdomen är på frammarsch över hela världen och allra snabbast i Skandinavien. Malin Söderström, den enda kvinnan i det Svenska Kocklandslaget, svarar för recepten. Alla recepten är faktagranskade och näringsberäknade av dietisten Annette Järvi, Uppsala Akademiska Sjukhus. Ca 50 recept, ca 40 färgfoton.
    85,00 kr
  33. Jag kan laga mat
    Jag kan laga mat
    Beskrivning
    Matglädje för barn!

    Jag kan laga mat!...och det kan du också eftersom Annabel Karmel visar hur man gör. Det här är en kokbok där du steg för steg blir hemmastadd i köket och lär dig att laga god och nyttig mat.

    Lär dig knepen
    Ta reda på hur man bär sig åt för att hacka, vispa, sikta, knåda och baka.

    Välj recept
    Använd teknikerna i boken för att förvandla ingredienserna till perfekta rätter som passar till hela familjen.

    Hugg in! När maten är klar får du njuta av egen, hemlagad mat!

    Denna bok innehåller bra och tydliga bilder som steg för steg visar hur man ska gå till väga.

    Boken innehåller:
    Inledning - praktisk information och fakta om t.ex. nyttig mat och namnen på olika slags grönsaker.
    Kapitel ett - lättlagade recept, t.ex. koka ägg, varma smörgåsar, wraps, etc.
    Kapitel två - smårätter som kycklingsallad och bakpotatis.
    Kapitel tre - 17 huvudrätter.
    Kapitel fyra - 14 efterrätter och bakverk
    Kapitel fem - tekniker och tips, t.ex. dela ägg, vispa äggvitor, lösa upp buljong, pressa vitlök, göra marinad m.m.

    Format: 224 x 285 x 14 mm
    95,00 kr
  34. Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
    Beskrivning
    Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.

    Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie.

    195,00 kr
  35. Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
    Jamie: Fyra årstider i köket - Sommarens fräscha & läckra smaker
    Beskrivning
    Sommaren i Jamies kök är fräscha sallader av rödbetor, vattenmelon eller räkor, lätta pastarätter med smak av citron och kapris. Det är högsäsong för tomhusmatlagning - dofterna av grillad fisk, kyckling och lamm väcker aptiten efter lata dagar på stranden.
    85,00 kr
  36. Jamies kök
    Jamies kök
    Beskrivning
    På bara några år har den brittiske TV-kocken Jamie Oliver blivit en av matvärldens mest älskade och välkända gestalter. Hans tidigare böcker, Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu är han äntligen tillbaka med sin tredje bok på svenska! I Jamies kök startar han en restaurangskola för unga kockar och tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I inspirerande texter och närbilder visas hur man kokar, steker och pocherar, hackar grönsaker, filear fisk och formar pasta. I Jamies sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Här finns mer än 100 nya recept som alla bär hans omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. Det är som om Jamie hade kommit på besök i ens eget kök, för att verkligen se till att maten lagas med ett leende!
    150,00 kr
  37. Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Jättegott Tina : 55 recept från SVTs program Mat
    Beskrivning
    Tina Nordströms mat blir lika god hemma hos dig som den ser ut att vara i tv-rutan. Hennes mat är jätterolig, både att laga och att äta.

    I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller: Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.

    Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.

    Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.


    Tina Nordström är kocken alla talar om.
    100,00 kr
  38. Juice : fruktiga, kryddiga, nyttiga
    Juice : fruktiga, kryddiga, nyttiga
    Beskrivning
    Härliga juicer som hjälper dig att orka hela dagen!

    Juice kan vara så mycket mer än bara pressade apelsiner eller äpplen. Här hittar du cirka 110 recept på underbart goda och nyttiga juicer som baseras på både frukt, bär, örter, grönsaker och kryddor. Prova en pepprig batteriladdare med chili och spenat, eller varva ner med hjälp av en honungslen lavendeldrink. Persikopassion och Jordgubbsmust brukar uppskattas av de flesta.
    Boken innehåller även information om de näringsämnen som kroppen behöver och var man hittar de viktigaste vitaminerna och mineralerna.
    115,00 kr
  39. Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Beskrivning

    Läskande och välgörande juicer och smoothies som i smak och näringsinnehåll överträffar allt färdigköpt. Vare sig du längtar efter en törstsläckare eller en flytande energikick hittar du receptet här. Och det bästa av allt:de är lätta att göra själv!


    Förbättra din livskvalitet med mer energi.


    Antioxidanter och vitaminer stärker ditt immunförsvar.


    Ett gott och billigt alternativ till dyra kosttillskott.


    Inga tillsatser och konserveringsmedel.

    85,00 kr
  40. Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
    Beskrivning

    Läskande och välgörande juicer och smoothies som i smak och näringsinnehåll överträffar allt färdigköpt. Vare sig du längtar efter en törstsläckare eller en flytande energikick hittar du receptet här. Och det bästa av allt: de är lätta att göra själv!

    Förbättra din livskvalitet med mer energi.

    Antioxidanter och vitaminer stärker ditt immunförsvar.

    Ett gott och billigt alternativ till dyra kosttillskott.

    Inga tillsatser och konserveringsmedel.

    85,00 kr
  41. Julbak : med desserter och godis
    Julbak : med desserter och godis
    Beskrivning
    Julbak, desserter och julgodis är baserad på författaren Claes Karlssons egna favoriter. Här finns recept på bland annat kryddat bröd, småkakor och mjuka chokladkakor men även på desserter och godis, som saffransglass och knäckklubbor. Här finns gott om smaksensationer för både små och stora gottegrisar!
    85,00 kr
  42. Julens söta saker
    Julens söta saker
    Beskrivning
    Det finns nog ingen högtid som väcker så mycket glädje och matlust som julen. Mitt i det kallaste vintermörkret slår den till med allt det vi behöver som mest just då. Tända ljus och granbarrsdoft, lediga dagar och snöpromenader, värmande glögg, nykokt knäckkola och kryddiga kakor. Jag fullkomligt älskar det! I Julens söta saker har Theresia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar snirkliga rullrån, engelsk julpudding, fransk trettondagskaka och italiensk panettone. Eller varför inte saftig cocacolakaka, polkarandiga marshmallows, kastanjetårta och ljuvlig saffranssemifreddo! Dessutom recept på massor av julgodis och tips på allt från hur man gör sin egen julkalender till hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch. Allt som behövs för en riktigt god jul!
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  43. Julgodis
    Julgodis
    Beskrivning
    Doften av saffran, kanel och kardemumma sprider känslan av värme i ditt hem. Av tradition börjar man några kvällar innan dopparedagen med att koka knäck, ischoklad och annat smaskigt. Traditionella gamla godingar kan med fantasi och nyfikenhet göras om till nya och spännande godbitar att lägga fram på godisbordet. I denna bok varvas de härliga traditionella recepten med nya läckra varianter på dem. Julens kryddor och smaker i ny tappning finner du bland recept som saffranskola, pepparkakstryffel ochknäck med solrosfrön. Det är enkelt och hela familjen kan vara med och slicka skålarna!
    65,00 kr
  44. Kaffe
    Kaffe
    100,00 kr
  45. Kaffegodis
    Kaffegodis
    Beskrivning
    Kaffe är en tacksam smaksättare som passar i både bakverk, godis och glass. Här får vi frestande recept från kända konditorier, restauranger, konfektyrföretag och glasstillverkare. Missa inte fantastiska njutningar som chokladkaffekolan från Fjällkonfekt, pralinerna från Vete-katten och Lejonet & Björnens lena moccaparfait.
    Recepten varvas med intressant historik och kuriosa kring kaffe.
    50,00 kr
  46. Kakatlas
    Kakatlas
    Beskrivning
    Att gå på kondis och äta kakor är mycket populärt. Men varför inte baka själv? Nu är boken här: Kakatlas med recept från hela världen!
    Klassiker som danska wienerbröd och amerikanska brownies samsas med exotiska recept som moçambikisk banankaka, sydafrikanska muffins med tesmak, libanesiska mördegskakor med dadlar, grekiska vaniljkex, tyska kanelstjärnor och australiska rock cakes.
    Alla bakverk totalt omkring 60 recept är illustrerade med läckra och inspirerande färgbilder i ny och fräsch formgivning. Kakatlas innehåller även små anekdoter om kakorna och de ingredienser som ingår.
    Ann-Sofie Borglund är journalist med ett brinnande intresse för kakor och bakning. Linda Grönqvist och Linda Svensson är formgivare.
    100,00 kr
  47. Kalasgott
    Kalasgott
    Beskrivning

    "Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!


    Här...

    150,00 kr
  48. Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk
    Beskrivning
    Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
    Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!
    125,00 kr
  49. Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Beskrivning

    Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som visar att det inte behöver vara svårt att hitta en bra balans i det man äter och samtidigt kunna laga mat som känns riktigt spännande. De drygt 300 recepten har sitt ursprung i olika världsdelar och illustreras med 240 underbara färgbilder.


    Nu i mjukband

    125,00 kr
  50. Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
    Beskrivning
    MAT FÖR HARMONI OCH HÄLSA

    Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.

    KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.

    OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.

    TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.

    Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter.
    Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.

    150,00 kr
  51. Kärleksmums : 101 söta favoriter
    Kärleksmums : 101 söta favoriter
    Beskrivning

    Den här boken handlar om att unna och gotta sig, att bjuda sig själv på livets totalt onödiga, men underbaraste goda! Vem blir inte glad av en fantastiskt god jordgubbssallad med balsamico, en himmelsk chokladmoussetårta eller en klassisk kärleksmums?

    Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till det söta och sköna i livet. Här blandas recept på ljuvliga småkakor, delikata biskvier och underbart julgodis med klassiska tårtor, härliga pajer och mycket mer! Utöver de fantastiska recepten och fotografierna innehåller boken roliga texter inför varje nytt kapitel.

    100,00 kr
  52. Kärnfrisk mat
    Kärnfrisk mat
    Beskrivning
    Den kärnfriska livsstilen ger njutning, sötma, frestelse och framför allt - mat som mättar, skapar lugn och ger näring hela dagen. Utan socker, mjölk och artificiella tillsatser. Här delar den välkända danska kärnfriska familjen med sig av sina favoritrecept, allt från morgonshakes, goda middagar och eftermiddagskaka. Dessutom bjuds det på kärnfriskt godis
    100,00 kr
  53. Kladdkakor
    Kladdkakor
    Beskrivning
    Många är vi som älskar kladdkakor. Kladdkakan är i all sin enkelhet en genialisk kaka: den är underbart god, snabb och lätt att svänga ihop och görs på ingredienser man oftast har hemma.
      Alla har nog något recept på kladdkaka hemma, men det är inte alla som tänker på hur mycket kladdkakan kan varieras i form, smak och konsistens. I den här boken finns recept på allt möjligt som är kladdigt och gott, gärna med choklad i, men också kolakaka, vit chokladkaka, blåbärsbrownies m.m. Dessutom finns recept på fettsnål kladdkaka och mikrokladdkaka. Författaren Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm. 26 färgfoton, 32 recept.
    75,00 kr
  54. Klara lagar världens GI-mat
    Klara lagar världens GI-mat
    Beskrivning
    "Den latinamerikanska maten har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag har alltid blivit lyrisk så fort smaken av lime och koriander når mig! Framför allt den peruanska maten är spännande och ofta fräsch och kryddig. Smaker som jag gärna vill att andra ska upptäcka!" Klara DesserKlara Desser är numera en välkänd GI-författare med flera framgångsrika böcker bakom sig. Hennes nya bok inspirerar till nya, goda GI-måltider med spännande och nyttiga recept från hela världen.Varje matregion inleds med en kort beskrivning av de olika ländernas specialiteter och en sammanfattning av vad man bör undvika för att få ett lägre GI. Dessutom härliga fotografier som illustrerar regionen.
    100,00 kr
  55. Klaras GI-desserter : 70 läckra efterrätter med lågt GI
    Klaras GI-desserter : 70 läckra efterrätter med lågt GI
    Beskrivning
    "För mig är efterrätter jätteviktiga. När jag äter ute tittar jag tidigt på dessertmenyn och ser fram emot en härlig avslutning på en god middag. Det som är bra när man sedan där hemma får göra egna efterrätter är att man kan laga många som både är goda och bra för kroppen."Klara Dessers nya bok innehåller ett sjuttiotal recept, uppdelade i rubrikerna: frukt och bär, choklad, kallt, ägg, bakat, yoghurt och färskost, nötter och mandel. Nyttiga efterrätter som man kan unna sig efter måltiden - med gott samvete! Klara Desser är framgångsrik GI-författare med en lång rad utgivna böcker.
    135,00 kr
  56. Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Beskrivning
    "Jag började laga mat efter Montignac-metoden, men många recept var konstiga och 'franska'. Jag började komponera egna recept och samla klassiska rätter med långsamma kolhydrater. För mig är det viktigt med matbilder som lockar och recept som är lätta att förstå och följa." Resultatet blev Klaras GI-mat, som utkom i original 2004. Boken med välgenomtänkta moderna recept, "crossover husman". Ur innehållet: Vad är glykemiskt index och vilken mat kan man äta? Förrätter, huvudrätter, efterrätter, röror till kyckling fisk och grönt, bön- och linssallader, plockrätter, grönsakstillbehör, såser, festbuffé, picknick, frukost och julmat.
    100,00 kr
  57. Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Klaras GI-mat : 100 recept med lågt glykemiskt index
    Beskrivning
    Alla talar om glykemiskt index! Klaras GI-mat innehåller spännande recept med lågt GI för den som vill gå ned i vikt och minska risken för diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar. Väl genomtänkta och moderna recept, "crossover husman", för vardag och fest med vanliga råvaror. Kost med lågt GI, dvs långsamma kolhydrater, handlar om att äta gott och medvetet för hälsa och välbefinnande!Boken utkom i original 2004.
    100,00 kr
  58. Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
    Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
    Beskrivning
    Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Har du tröttnat på att servera korv och köttbullar? I dag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt. Klara Desser har i samarbete med kostexperten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga. Precis som i Klaras tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, så kallat GI. Boken är upplagd med en faktadel, några sidor med enkla tips för att underlätta det vardagliga livet och sedan en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.
    125,00 kr
  59. Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
    Klaras GI-mat för familjen : med berikande fakta och många inspirerande tips
    Beskrivning
    Vad ska vi äta till middag? En vanlig fråga för alla barnfamiljer. Har du tröttnat på att servera korv och köttbullar? Idag vet vi hur viktigt det är att introducera en bra livsstil hos barn tidigt. Klara Desser har i samarbete med kostexpterten Kerstin Hultén tagit fram goda middagstips som är både hälsosamma och näringsriktiga. Precis som i Klaras tidigare böcker ligger tonvikten i denna bok på mat med lågt glykemiskt index, sk GI. Boken är upplagd med en faktadel, några sidor med enkla tips för att underlätta det vardagliga livet och sedan en mängd inspirerande recept för frukost, middag, mellanmål, festmat och utflyktsmat.
    115,00 kr
  60. Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Klaras goda GI-dagar : kompletta menyer för 6 veckor
    Beskrivning
    I Klaras goda GI-dagar presenteras nya, läckra och hälsosamma recept och färdiga menyer för alla som vill ha något strukturerat att följa när den egna fantasin tagit slut. Kött, fisk, fågel och massor av grönsaker tillagade med fantasi och glädje. Här finns recepten för frukost, lunch och middag ? i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana.Boken utkom första gången 2006.
    125,00 kr
  61. Klassiska drinkar
    Klassiska drinkar
    Beskrivning
    De flesta av drinkarna som presenteras här är riktiga klassiker som kan beställas i barer över hela världen, men här finns även en och annan spännande nyhet. Recepten är baserade på såväl rom, gin, vodka och whisky, som på vin och champagne. Lär dig blanda till dem själv och tänk på att drinkarna givetvis kan varieras så att de passar just din smak.
    65,00 kr
  62. Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Kokbok för diakoni : utveckla det diakonala förhållningssättet
    Beskrivning
    Ett diakonalt förhållningssätt uppstår inte av sig självt. Det behövs reflektion och medvetenhet för att ett sådant förhållningssätt ska bli en del av församlingens liv och verksamheter. Men alla, oavsett uppdrag i församlingen, kan bidra till detta och med hjälp av recepten hitta konkreta arbetssätt för diakoni. Kokbok för diakoni vill vara ett redskap i det arbetet.

    I boken finns även reflektionsövningar för arbetslaget. Boken är framtagen i samarbete med Strängnäs stift.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  63. Kokbok för kära
    Kokbok för kära
    Beskrivning
    En kokbok full av ljuvliga recept men också kärlekscitat, smarta tips, småplock och frestande bilder i fyrfärg.Här finns recepten till fredagsmyset, picknicken, parmiddagen, söndag i sängen, nattamat och andra kärleksfulla tillfällen. En snygg och charmig presentbok för den som är kär, att önska sig eller ge bort till någon man tycker om.Linn Larsson har inte bara komponerat recepten utan också tagit fotona. För att bilderna skulle bli perfekta dukade hon upp maten utomhus och fotade i snön, för att på så sätt få det idealiska ljuset.
    85,00 kr
  64. Köksfröjder året om
    Köksfröjder året om
    Beskrivning
    KÖKSFRÖJDER ÅRET OM
    av Christa Alstrup

    Nu är det dags att återupptäcka trotjänare som ramslök, ängssyra, myska, piplök, fläder, kvitten och svartrot lättillgängliga men ofta bortglömda råvaror i köket. Bakom dessa poetiska namn döljer sig underbara smaker som vi glömt att vi älskar. Även krusbär, rädisor, rabarber, tomater, plommon, rödbetor och morötter bjuder på ögonfröjd och serveras i boken i överraskande och aptitretande smakkombinationer.
    KÖKSFRÖJDER ÅRET OM är en personlig kokbok med över hundra läckra och innovativa recept. Den är indelad efter de fyra årstiderna och tar sin utgångspunkt i säsongens färska råvaror och primörer. Recepten kräver inte särskilt mycket arbete men ger mängder av glädje och lust.
    Christa Alstrup är sedan 25 år matskribent på den danska tidskriften Bo Bedre. Fotograf Peter Kam har tagit bokens enastående bilder. Båda har erhållit Det Danske Gastronomiske Akademis hedersdiplom.

    125,00 kr
  65. Kombinera mat och vin
    Kombinera mat och vin
    Beskrivning
    Det är kombinationen som gör det: trollar fram nya saksensationer ur maträtten och får vinet att lyfta till oanade höjder. I Kombinera mat och vin förenas läckra recept med spännande viner valda av vinkännaren Jens Dolk.
    125,00 kr
  66. Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
    Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
    Beskrivning
    Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
    125,00 kr
  67. Komiform hälsokokboken
    Komiform hälsokokboken
    Beskrivning
    Lågprisutgåva av boken som blev en succe när den utkom 2002. Det här är boken för dig som tycker att maten är en viktig väg till hälsa och som vill veta hur motion och kost samverkar. Vad behöver kroppen för att må bra? Svaret på den och många andra frågor om hälsa finns i boken. Innehåller ett hundratal innehållsdeklarerade, läckra recept för vardag och fest.
    125,00 kr
  68. Korg- och trämålning
    Korg- och trämålning
    Beskrivning
    Många har säkert lust att försöka sig på korgmålning men tror att det inte är något för dem eftersom de inte kan rita, som det heter. Flera av dem som är representerade i den här boken har också sagt att de inte kan rita. Men måla korgar kan de. Det gäller att inte stirra sig blind på de svåraste motiven och gripas av prestationsångest eller ge upp innan man ens har satt igång.Bokens styrka är de instruktiva arbetsbeskrivningarna och de tydliga diagrammen som gör det lätt att komma igång.Om författarenKorg- och trämålning är Tone Bergli Joners tredje bok på Berghs förlag. Tidigare utgivna är Trolldegsboken (25:e tus) och Lappsömnadsboken (7:e tus).Tone är uppvuxen i Moss, Norge och utbildade sig på Kunst- og Håndverksskolen. Under många år verkade hon som modetecknerska. Tone Bergli Joner har skrivit i flera år bl a om barn med sömnproblem och om barnsäkerhet. Men det är med sina hobbyböcker som hon har blivit mest uppmärksammad och fått epitetet Norges Hobbydronning. Hon vill locka oss att våga pröva och att återupptäcka den kreativitet som vi hade inom oss som barn.
    100,00 kr
  69. Kräftans vänkrets
    Kräftans vänkrets
    Beskrivning
    Sensommarkvällen är ljummen, de kulörta lyktorna lyser och i bakgrunden hörs tonerna av Sjösala vals. Det obligatoriska sånghäftet och iskylda nubbeglas väntar på gästerna. På bordet står ett stort fat med kräftor och högst upp tronar de stinnaste av honor krönta med en kvist av krondill. Den traditionella kräftskivan i all ära men dessa delikatesser erbjuder så mycket mer.

    Kräftans vänkrets inspirerar till att låta denna röda delikatess få sällskap av fler spännande smaker utöver dill och kummin. Låt det spanska, asiatiska eller indiska köket locka fram nya smakupplevelser. För den som vill förgylla festen med doft och smak av hembakat bröd erbjuds spännande alternativ. I boken finns också recept på olika smårätter som passar utmärkt som sällskap till kräftan, liksom tips till den som vill prova att krydda sin egen snaps.

    Stefan Bjur är kocken som skapat recepten i den här boken. Han är en erfaren matkreatör och kökschef med restauranger som Grythyttans Gästgivaregård, Grand Hôtel, Den Gyldene Freden och Restaurang Gourmet på meritlistan. Med förankring i det klassiska köket, känsla för det moderna och inspiration av det nya har han genom åren medverkat i många böcker. Stefan är idag kökschef på First Hotel.

    Hélène Bodin är författare och mediaproducent som gärna arbetar med både fakta och flärd. Hon har under mer än tjugo år producerat information, utbildning och underhållning som uppmärksammats såväl i Sverige som internationellt. För sin bok Ångkoka fick hon 2003 Måltidsakademiens pris för bästa kokbok i kategorin speciallitteratur.
    135,00 kr
  70. Kryddade resor : Sydostasien
    Kryddade resor : Sydostasien
    Beskrivning
    Kryddade resor - Sydostasien, är en vacker resebok om fem spännande länder - Vietnam, Laos, Kambodja, Thailand och Malaysia. På ett inspirerande sätt får du följa med bortom de stora turiststråken och uppleva människomöten, platser och kulturer. Personliga reseberättelser varvas med information, vackra bilder och goda recept. Kryddade resor - Sydostasien är en trevlig bok som väcker nyfikenhet.
    100,00 kr
  71. Kyckling : 110 recept med smak av världen
    Kyckling : 110 recept med smak av världen
    Beskrivning
    Det är enkelt att tillaga en god kycklingrätt - och det är lätt att laga nyttiga rätter av kyckling. Kyckling är vår nya husmanskost! Den här kycklingkokboken tar fasta på det enkla, och innehåller recept för alla smaker. Inledningsvis redogör boken för fakta kring svensk kyckling; status hos uppfödaren av idag, förvaring, att tänka på vid tillredning, styckning osv. Sedan följer en mängd säkra, snabba och läckra rätter samt lite ovanligare anrättningar.
    115,00 kr
  72. Kyckling : en samling med läckra recept
    Kyckling : en samling med läckra recept
    Beskrivning
    Kyckling är en viktig källa till protein, b-vitaminer och mineralämnen. Fetthalten är naturligt låg, vilket gör den till en drömkost för alla som behöver hålla koll på vikten eller kolestrolhalten. Men kyckling handlar absolut inte bara om att äta näringsriktigt - det finns så många fantastiska tillagningssätt att du skulle kunna äta kyckling sju dagar i veckan utan att idéerna tog slut, och kyckling innehåller ett aptitretande urval recept från hela världen.
    85,00 kr
  73. Kyckling : från vardag till lyx
    Kyckling : från vardag till lyx
    Beskrivning
    Uppföljaren till den populära Lax - från vardag till lyx! Här finns plockmat, soppor, sallader, pajer, grytor, gratinerat, stekt och kokt kyckling tillagad på alla möjliga sätt. Smaksättningarna går från italienskt inspirerade med parmesan, basilika och pinjenötter till Asiensmaker med till exempel chutney, chili och sesamfrön. Däremellan smaksättningar från världens alla andra hörn. Kyckling - från vardag till lyx är kokboken för dig som älskar kyckling och behöver idéer till nya härliga rätter. Med Paula Ahlsén Söders vackra upplägg, Susanne Hallmans mustiga bilder och Pernilla Qvists fina formgivning är det dessutom en perfekt inspirationsbok.
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 870

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå