Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Alla älskar kakor! Och när de är så lättbakade och goda som i den här boken – varför inte göra dem själv?
Läckra småkakor innehåller de enklaste recepten på alla sorters småkakor – krispiga, möra, mjuksega och även några salta. Här finner du klassiska kakor, kakor med choklad, högtidskakor från hela världen, och kryddiga aptitretare – perfekta som tilltugg.
Recept på kakor till både kaffet och drinken.
Njut av kakor utan onödiga tillsatser eller konstiga ämnen.
Hembakat är oslagbart!
Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.
Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".
Inget kan slå långpannan -- och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
I samma serie: Bästa bullarna, Mat i långpanna, Blixtkakor, Nybakat, hembakat, Perfekta pajer, Saliga soppor
Hembakat är alltid godast, både till vardagsfika och till festligare tillfällen. Och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid.
I Lättbakat bjuder Maud Onnermark på allt från enkla, goda honungssnittar till chokladtårta med mandel och ljuvliga bärbakelser med limekräm. Massor av härliga och lättbakade recept på söta skorpor, möra småkakor, bullar och saffransbröd, mjuka kakor och muffins med härliga fyllningar, tårtor, pajer och bakelser.
Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som tv-kock i SVT:s Go’kväll och som matskribent i Allt om mat. Hon har givit ut ett flertal uppskattade kokböcker och tilldelades 2002 Gastronomiska akademiens guldpenna för sitt arbete.
Känns det stressigt att bjuda hem vännerna på middag? Tryter fantasin när du vill planera en läcker meny? Vill du hinna umgås istället för att bara stå i köket? I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på massor av lättlagade menyer för både vardag och fest.
Denna härliga kokbok, med fantastiska bilder tagna av Ulrika Pousette, är uppdelad efter de fyra årstiderna- på det viset drar man nytta av säsongens bästa råvaror. Vad sägs om en somrig meny för grillfesten i trädgården, en varierad och lättlagad julmeny med tre sorters sill och julskinka, en festlig nyårsmeny med pilgrimsmusslor och hjortfilé, förberedd buffé för stora kalaset, en höstmeny med mustig marockansk köttgryta, eller den perfekta menyn för en mysig tjejmiddag?
Det ska inte vara krångligt och tidsödande att bjuda på fantastiskt god mat!
Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och matskribent för olika tidningar. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker. År 2002 tilldelades hon Gastronomiska akademiens guldpenna.
Man ska inte krångla till det i köket! I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på god, lätt och enkel vardagsmat för hela familjen.
Vardagsmaten ska vara enkel och snabb att laga men ändå god och passa för hela familjen - och 20 minuter är faktiskt det enda som krävs för att laga en god vardagsmiddag.
I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på 125 snabba och lättlagade recept. Boken innehåller sju kapitel indelade efter doft och smak; citron och örter, rotfrukter, potatis och kål, böner och linser. Här finns även riktigt lättlagade och goda sallader, läckra såser som passar till en stekt köttbit eller grönsaker, och ljuvliga desserter som pricken över i. Vad sägs t ex om rökig bönsallad med burgare, kycklingsoppa med thaismak, räk- och papayasallad, varmrökt lax med melonsallad eller citronyoghurtglass?
En härlig bok med recept för alla årstider som förgyller och förenklar din vardag!
Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och från tidningarna Allt om Mat och LagaLätt. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker.
Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem .
Den här boken vill inspirera till nya vardagsmiddagar, läcker festmat och plock för alla tillfällen. Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous och de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås. Och missa inte de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.
Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!
LCHF handlar om att äta kost med naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre och fettförbränningen ökar.
En bok för dig som tycker att den traditionella LCHF-maten är för tung. Över sjuttio recept på matiga sallader, smörgåsar, fiskrätter och läckra desserter. Skaldjursquiche, fetaostbiffar, lyxiga laxsmörgåsar och hallonfromage är några exempel. Läs om hur man, med hjälp av kosten, kan komma till rätta med kvinnorelaterade problem såsom värk, småätning och trivselkilon. Specialavsnitt om vin, choklad och vägen till en plattare mage. Längst bak i boken hittar du färdiga veckomenyer.LCHF för kvinnor är Anna Halléns andra bok i ämnet. Debuten, LCHF-husmanskost, har redan sålt i över 30 000 exemplar.
LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster - det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.
I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén massor av härliga, lättlagade och mättande recept. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.
Att äta rätt - och samtidigt gott, träna med resultat och därtill verkligen njuta av livet är inte alltid någon lätt ekvation. Men om du följer de färdiga recepten i LCHQ - kokboken kommer du att få detta på köpet. LCHQ står för Low Carb High Quality, det vill säga bra kolhydrater i rätt mängd, hälsosamma fetter och fina mättande proteinkällor. I den här boken får du inte mindre än 50 nya, välsmakande recept. Inget krångel, bara njutning och resultat i form av mer träningsenergi samt snyggare, slankare och friskare kropp. Allt du behöver göra är att följa recepten - och njuta!
* Äggröra med spenat och lax * Lammfärskebab red and white * Kycklingburgare med sting * Falafel med myntatsatsiki * Kokosglass med hallonsås
En frisk, snygg, stark kropp - låter det som en utopi? Inte då. Med LCHQ (Low Carb High Quality) får du rätt mängd av fetter som bränner fett, bygger muskler och minskar inflammationer. Du får också gott om protein, vilket håller dig mätt länge. Kolhydratkällorna är även de noga utvalda - och i lagom mängd. Kvaliteten på råvaror samt smak och nytta står i fokus. LCHQ är sammanställt efter de senaste forskningsrönen och bredare än exempelvis LCHF. Här får du dessutom gott om energi för att träna och få resultat. Ett par kilo mindre på vågen är bara bonus när du ser hur bra du faktiskt kan må. Boken ger dig även cirka 30 välsmakande recept.
"Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."
Fredrik Paulún
Det är otroligt givande för barn att få experimentera själva i köket. Många gånger kan de vara till en stor hjälp. Dessutom är det lustfyllt och barnen har senare i livet stor nytta av sin kökserfarenhet.
Denna utmärkta förstabok passa alla unga kockar och innehåller både trevliga och lättlagade recept. Här finns också bra utflyktsmat, som pastasallad, spareribs och goda mackor. Att överraska på mors- och farsdag med en god rödvinbärstårta eller något annat sött är säkert uppskattat. Eller att själv göra hallonsylten till den goda rulltårtan.
Bra recept för en lyckad grillfest och tips om hur man bygger en bra och säker grill i sanden med hjälp av folie och tegelpannor finns också med, liksom recept på smaskiga smoothies, mat i paket och förslag på trevliga helgfrukostar.
Stefan Andersson är fotograf och har bl a fotograferat Systrarna Voltaires kokbok och Arlas kokbok.
Hildegun Nilsson är grafisk formgivare och landskapsarkitekt.
I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.
Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det
extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt
& nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.
Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.
En väg till att må bättre i magen är att äta glutenfritt även om det inte är alla som klarar de färdiggjorda glutenfria bröden.
I Lugnt mage med gott bröd har dietisten Sofia Antonsson valt ut ett 40-tal recept på goda bröd med och utan gluten som anses minska symptomen på så kallad ballongmage eller IBS (Irritable Bowl Syndrom). Recepten är enkla och baserar sig på naturligt glutenfria mjölsorter för att minska på mängden stärkelse och tillsatser. De är anpassade till kostbehandlingen Fodmap och innehåller ett hanterligt antal ingredienser som finns i de flesta butiker.
Tanken med boken är att du ska kunna hitta dina favoritrecept och alltid ha gott, IBS-vänligt bröd hemma.
Här får du lära dig baka glutenfritt, baka med dinkel, välja rätt mjölsorter och göra surdegsgrund. Fyll på brödburken med snälla limpor, småbröd, knäckebröd, kex, ciabatta, tortilla, scones och mycket mycket mer!
Boken är rikt illustrerad av Gunilla Modig.
This Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world. Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, David Stirk, Gavin Smith and Ian Wisniewski contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook. Malt Whisky Yearbook 2008 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings.
Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?
För rätt kost är grunden till hormonell balans. Får kroppen de näringsämnen den behöver slutar den ropa på hjälp. Du känner dig lugn, harmonisk och stark. Och ju mer balanserad din kropp är näringsmässigt, desto mindre hormoner behöver du ersätta i framtiden. Dina premenstruella symtom, förklimakteriet och klimakteriet blir lindrigare. Och med rätt kost förebygger du även inflammationer, benskörhet och viktökning.
Mat för hormonell balans inleds med en lättillgänglig och uttömmande faktadel och avslutas med cirka 60 recept på god, hälsosam och lättlagad mat. En tvåveckors kostplan gör det enkelt att komma igång.
Mat för hormonell balans är boken som visar hur du som vill främja din hormonella balans, vitalitet och livsglädje ska tänka och göra.
"Gott, fräscht och fröjdefullt för ögat, men nästan aldrig komplicerat. Och på det sättet får man ju desto mer tid att umgås …" Damernas Värld
"Mat i blomstertid är som det låter, en kokbok med ofta lätta, vackert upplagda rätter som blir en njutning för ögat." Skaraborgs Läns Allehanda
"Många av recepten väcker lust att baka och laga omedelbart men det allra bästa med boken är att inget recept känns komplicerat." Kristianstadsbladet
Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar … Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.
Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader.
Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter ? här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt
Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...
Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?
Något gott att lägga i frysen?
Nyttigt, gott . och snabbt!
Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.
· Vettig vardagsmiddag på 20 minuter?
· Något att äta på en kvart?
· Nyttigt, gott . och snabbt!
Nyttiga och goda vegetariska rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Grytor, sallader, äggrätter, grillat, kokt och stekt ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.