View as Tabell Lista

Artiklar 101-111 av 111

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Trädgårdslycka
  Trädgårdslycka
  Beskrivning
  Trädgårdslycka innehåller förtjusande romantiska klot, böljande backar fyllda med vilda pioner, gränslösa trädgårdar som flyter ut i naturen och kolonistens ljuva kärlek till en värld fylld med röda rosor. En skön mix av romanser och konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Trädgårdslyckan kan se olika ut, men i den här boken kan alla känna sig delaktiga: kolonisten,...

  150,00 kr
 2. Vackert med sten i din trädgård
  Vackert med sten i din trädgård
  Beskrivning

  Sten är tidlöst, vackert och beständigt! Natursten, betong och marktegel är oslagbara material att använda i trädgården. Här ges tips och handfasta goda råd om hur du använder stenmaterial av olika slag. Allt från stabila stengolv på uteplatserna till vatten- och belysningsanordningar som verkligen ger din trädgård det där extra och mysiga som vi alla drömmer om.


  Här finns mängder av inspiration, men också utförliga arbetsbeskrivningar som visar hur man bygger murar, trappor och hur man plattsätter. Här ges också många tips, exempelvis på hur man enkelt gör egna små porlande vattenfall i trädgården, anlägger en vacker kryddträdgård eller hur sten och trä kan bli en tuff kombination. Här finns också massor av förslag på lämpliga växter som står sig bra tillsammans med murar, rabatter, stenpartier och dammar.  Boken innehåller ca 150 inspirerande färgbilder och illustrationer.

  100,00 kr
 3. Vackra rabatter : så får du din trädgård att blomstra
  Vackra rabatter : så får du din trädgård att blomstra
  Beskrivning
  Det här är boken som på ett både jordnära och inspirerande sätt lär ut konsten att planera, komponera och sköta fantastiska, frodiga och färggranna rabatter!

  Rabatterna ramar in, skapar rum, sätter en stil och de kommer att välkomna fjärilar, bin och fåglar. När du komponerar en blomstrande rabatt låter du växter harmoniera och lyfta varandra och du kan skapa en alldeles unik stil.

  125,00 kr
 4. Vår trädgårdsbok
  Vår trädgårdsbok
  Beskrivning
  Efter 30 000 sålda ex är succén ett faktum! Vår trädgårdsbok blev dessutom framröstad till ?Årets trädgårdsbok 2005? av mässbesökarna på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö. Nu kommer allas trädgårdsbibel i kartonnage. En heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden. Här finns de klassiska favoriterna liksom de allra senaste trädgårdstrenderna. 576 sidor med en utsökt kombination av gedigen kunskap och säker stilkänsla.Boken utkom för första gången våren 2005.
  200,00 kr
 5. Vår trädgårdsbok
  Vår trädgårdsbok
  Beskrivning
  Utökad med 96 sidor, bland annat uppdaterade växtbeskrivningar och ett hundratal nya bilder. En heltäckande, genomillustrerad grundbok för svenska förhållanden med alla klassiska favoriter men också de senaste trädgårdstrenderna. Samtliga växtgrupper med skötselanvisningar och växtskydd. "Vår trädgårdsbok" utsågs till Årets trädgårdsbok 2005.Fakta, inspiration och goda råd förmedlas av landets kunnigaste trädgårdsskribenter. Huvudförfattare: Christel Kvant, journalist, och Inger Palmstierna, hortonom. Övriga trädgårdsexperter: Peter Gaunitz, Lars-Åke Gustavsson, Ulf Nordfjell och Philippe Plöninge.
  200,00 kr
 6. Vår trädgårdsbok
  Vår trädgårdsbok
  Beskrivning
  Heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden, med allt från de klassiska favoriterna till de senaste trädgårdstrenderna.

  I denna sjätte upplaga av det populära standardverket lyfts betydelsen av den klimatsmarta och giftfria trädgården fram. Författarna Christel Kvant och Inger Palmstierna fångar också upp det ständigt växande intresset för egenodlat och ett helt nytt kapitel behandlar den enkla lilla köksträdgården med råd om odling i pallkragar och andra knep för att odla på små ytor.

  Det är växterna som trivs som är de vackraste! I det nya kapitel som handlar om platsens betydelse får vi veta hur vi bäst anpassar våra växtval till omgivningen, jorden, vindarna och ljuset.

  Fakta, inspiration och goda råd förmedlas av författarna och flera andra av landets kunnigaste trädgårdsskribenter som rosexperten Lars-Åke Gustavsson, landskapsarkitekten Ulf Nordfjell och trädgårdsmästaren Philippe Plöninge. Gunnel Ginsburg tecknar förklarande och vackert det som är svårt att uttrycka i ord.

  Samtliga växtgrupper presenteras med skötselanvisningar och växtskydd.

  Utsågs till Årets trädgårdsbok 2005 och har sedan dess blivit något av en bibel för alla trädgårdsägare.

  200,00 kr
 7. Våra krukväxter
  Våra krukväxter
  Beskrivning
  Våra krukväxter är en modern bok om alla de blommande och gröna rumsväxter som nu finns på marknaden. Den är inte bara en uppslagsbok med skötselråd för växter som trivs i kruka, utan också en inspirationsbok för hemmet. Här får du tips på vilka växter som trivs ihop vid samplantering, samt idéer till vackra arrangemang till fest och högtid, t.ex. jul- och påskblommor.
  125,00 kr
 8. Växter för balkong & uterum : blommande växter, grönsaker, sydfrukter, kryddor, inredningstips
  Växter för balkong & uterum : blommande växter, grönsaker, sydfrukter, kryddor, inredningstips
  Beskrivning
  Sällan har väl uteplatsen varit så aktuell som nu – det har blivit inne att vara ute! Gunnel Carlson, välkänd från TV:s "Gröna rum", ger sina bästa året-runt-tips för din balkong/ditt uterum. För henne är pelargoner ett måste, citrusplantor en självklarhet, orkidéer i amplar underbara. Gunnel odlar också egna oliver och ger råd om hur man förvarar dem i burkar. T.o.m. en liten smart kompostbyrå kan man ordna på sin balkong. Infravärme och fläktar förlänger tiden utomhus och inte minst – levande ljus för mysiga kvällar.

  Eva Braun ger praktiska tips på inredning av den lilla balkongen alternativt det större uterummet. Spaljéer med belysning, hemmagjord fontän, krukor på hjul som är lätta att flytta, hängande växtkorgar, hur man behandlar sina utemöbler mot fukt och torka.

  Världens godaste tomater kan du odla själv med hjälp av Åke Truedsson, välkänd från TV:s "Gröna Rum". Han är också expert på goda sydfrukter som persikor, aprikoser, kiwi, vindruvor, passionsfrukter, fikon, pittahaya m fl. Vitlök, chilipeppar, paprika och andra nyttiga grönsaker går utmärkt att odla i den "lilla trädgård"
  100,00 kr
 9. Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsälskare
  Växternas släktskap : genealogi för trädgårdsälskare
  Beskrivning
  Växternas släktskap är en ny bok i samma serie som den mycket uppskattade Latin för trädgårdsälskare. Detta informativa, lättbegripliga och vackra uppslagsverk kommer att ge dig en helt ny förståelse för växtfamiljer och växternas släktträd.

  Från rosor (Rosaceae) till rabarber (Polygonaceae) och morötter (Apiaceae) till kamelior (Theaceae) här skildras en mängd praktisk information som kommer att hjälpa dig att identifiera, välja och odla växter från mer än 70 familjer, alla bekanta för trädgårdsälskaren. Tillsammans med detaljerad information om storlek, ursprung och utseende för varje familj finns också faktarutor som belyser intressanta fakta och smarta odlingstips.

  Oavsett om du är trädgårdsälskare, studerar hortikultur, eller är en nybliven växtentusiast kommer Växternas släktskap att hjälpa dig förstå och uppskatta den enorma variationen och ojämförliga prakten i vårt växtrike.

  125,00 kr
 10. Växtkomposition : ideer från Enköpings parker
  Växtkomposition : ideer från Enköpings parker
  Beskrivning

  I Enköpings nyskapande parker kan man konsten att sätta samman växter och skapa lättskötta miljöer som både imponerar och inspirerar. Idéerna fungerar lika bra i en vanlig trädgård – växtkomposition är nyckelordet.
  I sin nya bok beskriver Ann-Christin och Dan Rosenholm hur man med Enköpings parker som förebild kan arbeta med växternas olika egenskaper för att skapa en harmonisk helhet i trädgården. Form, färg och textur är centrala begrepp som förklaras ingående och sedan används i konkreta förslag till kompositioner. Kanske ställs parasollform mot plymform eller matt mot blankt – det finns massor av möjliga kombinationer. I boken finns också artbeskrivningar och odlingsanvisningar för många av växterna samt tips om hur man får dem att avlösa varandra i rabatterna under hela växtsäsongen. Växterna – perenner, buskar och träd – är noga utvalda för sina friska, robusta och tåliga egenskaper. Följer man dessutom råden som ges i kapitlet Minimera arbetet får man inte bara en attraktiv utan också en lättskött trädgård – en oas av varierad växtlighet att njuta i.
  Samtliga bilder är tagna i Enköpings parker, däribland Drömparken som skapats av den ryktbare holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf.


  Ur SVD 14 juni 2008:

  Handlar om: Den här boken beskriver ingående Enköpings världsberömda stadsparker med utgångspunkt från hur man där kombinerar form, färg och textur.
  För vem: Ett måste för alla trädgårdsfantaster. Kunde också vara lärobok för blivande trädgårdsdesigners.
  Illustrationer: Vackra och illustrativa bilder som fungerar kongenialt med den informativa texten.
  Lustfaktor: Här är definitivt något för soffbordet. Läckert omslag med linnekaraktär.
  Betyg: En höjdpunkt i årets trädgårdsbokflora. Boken genomsyras av kunskap och yrkesskicklighet utan att för en stund bli träig.

  135,00 kr
 11. Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt
  Vilda orkidéer : Ölands paradisväxt
  Beskrivning
  Orkidéer beskrivs av många som en paradisväxt, som en erotisk och mytomspunnen växt.Under fyra månader under sommaren beger sig en trio ut för att leta efter Ölands vilda orkidéer.

  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-111 av 111

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 18

Lördag 10 - 14

Söndag stängt


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå