View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 2402

per sida
Fallande ordning
  1. Bakom varje fönster bor ett hjärta
    Bakom varje fönster bor ett hjärta
    Beskrivning
    "Jag vill måla de ansikten som vi inte kan se, låna min röst åt de människor som vi inte kan höra. Jag vill berätta om vår tids människor som jag ser dem, med samma värde och samma rätt till frihet och lycka som vi. Själv är jag en av dem, en invandrarkvinna från Mellanöstern.

    Många av oss är fostrade till osynlighet. Många av oss fick redan i barndomen lära sig att vi var halva människor. Här i ett främmande land har vårt värde ytterligare devalverats och vi har blivit det tredje könet: invandrarkvinnor. I vårt hemland var vi omgivna av grannar som log mot oss, som kände oss och som talade vårt språk. I vårt hemland var vi bara kvinnor men vi var också systrar, döttrar, släktingar. Vi var människor med namn, historia och familjeband."
    Ur boken

    En röst för de människor som ingen kan höra
    Hon var en gång själv förtryckt, misshandlad och förminskad som människa - idag är Soheila Fors en stark röst för alla människor som kommer till Sverige för att få frihet, men som istället finner en starkare hederskultur med ensamhet, utsatthet och språklöshet som sällskap.

    I sin första bok Kärleken blev mitt vapen skriver Soheila Fors om sin resa från uppväxten som kurdisk adelsflicka i ett priviligierat hem i Iran, till misshandlad småbarnsmamma i Sverige och hur hon slutligen reste sig ur förtrycket och bestämde sig för att hjälpa andra i samma situation.

    Till hösten kommer boken Bakom varje fönster bor ett hjärta som handlar om kvinnorna och barnen som flyr till Sverige men som inte får samma demokratiska och mänskliga rättigheter som oss andra.

    Soheila Fors ger sin röst åt tio olika röster, människor som hon har kommit i kontakt med genom sitt skyddade boende. Människor som inte får någon annan hjälp i vårt samhälle.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  2. Bali & Lombok
    Bali & Lombok
    Beskrivning
    Berlitz resebibliotek - guider, parlörer och ficklexikon - är till ovärderlig hjälp på resan. Böckerna revideras fortlöpande och är därför alltid aktuella och pålitliga. Nya utgåvor av reseguiderna - över enskilda resmål eller över hela områden eller länder - kommer i genomsnitt vartannat år. Guiderna är försedda med utvikningskartor som underlättar hanterandet - du kan läsa samtidigt som du följer med på kartan. Guider över större städer är försedda med separat kategoriindelad hotell- och restaurangförteckning.
    65,00 kr
  3. Bali & Lombok LP
    Bali & Lombok LP
    Beskrivning
    New ed. of the best-selling guide to Bali and Lombok on the market. Extended up-front planning information with recommendations by region, month and interest. 'What's new' section for return visitors, plus expanded coverage of the Gili Islands and other emerging hot spots.GreenDex guide to environmentally sustainable accommodation and experiences.
    100,00 kr
  4. Balkan: mat, människor och minnen
    Balkan: mat, människor och minnen
    Beskrivning
    "Jag brukar säga att alla känner en jugge, och det stämmer verkligen. " När Jovan Radomir nu gör ett nytt besök i sitt älskade Balkan är det i form av Balkan - mat, människor och minnen, en hyllning till maten, kulturen, drycken och landskapet. Här bjuder Jovan på personliga betraktelser, av allt som gör regionen unik. Historier, besök och minnen blandas, allt med en klart lysande kärlek till en region som många har missat, eller bara missförstått. Här finns många recept på klassiska Jugoslaviska rätter, som ackompanjeras av lika många anekdoter som vacker fotografi. Att Balkanborna har ett speciellt förhållande till sitt kaffe, eller det något starkare rakia, får vi veta allt om. Liksom vad som kännetecknar en god rostiljada eller hur man använder kvitten på bästa sätt. Med Mitt Balkan tog TV-profilen Jovan Radomir ett kliv in i böckernas värld. Den vackra, passionerade beskrivningen av Balkan regionen där Jovan har sina rötter slog an en ton hos tusentals svenskar, många med bakgrund i forna Jugoslavien. Balkan - mat, människor och minnen är den perfekta presenten för den matintresserade, den Balkanintresserade eller den levnadsglada.
    275,00 kr
  5. Bamse Målarbok
    Bamse Målarbok
    Beskrivning
    Målarbok med Bamse och hans vänner. 32 sidor

    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  6. Bangkok
    Bangkok
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Bangkok har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller underhållning, mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna.

    Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  7. Bangkok LP
    Bangkok LP
    Beskrivning
    More comprehensive than competing guides; Includes full-colour floor plan of Chatuchak Weekend Market, the essential shopping destination; Top sights coverage of Wat Pho, Grand Palace, Ayuthaya and more
    205,00 kr
  8. Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Bär : skogens och trädgårdens juveler
    Beskrivning
    Färska bär smakar underbart - de är söta, naturligt färska och proppfulla med nyttiga näringsämnen. Här finns någonting för var och en, nya frestelser för bärälskare, lockande recept för amatörkockar, härdiga växter för den som odlar till husbehov, lättskötta arter för balkongodlare och sorter som inte ens nybörjare kan misslyckas med. Författaren Christian Havenith delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter om bl.a odling, plockning, tillredning och konservering av bär. Dessutom får vi veta en hel del om bärens historia och deras positiva hälsoeffekter.

    Boken beskriver i detalj över 30 olika välsmakande bär och bärliknande frukter och innehåller många odlingstips, till exempel om hur man skyddar bär mot fåglar och hur man vet när det är dags att skörda.

    Över 70 vackert illustrerade steg-för-steg-recept där bär spelar huvudrollen-allt från recept på hemgjord sylt och saft till kalkonrulader med vinbär, mojito med hallon och mynta eller fläderbärskaka - för att nämna några.

    195,00 kr
  9. Bara ull - 75 idéer för dig och ditt hem
    Bara ull - 75 idéer för dig och ditt hem
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  10. Barbros bästa råd till hundägare
    Barbros bästa råd till hundägare
    Beskrivning

    Det är nästan som ett trolleri. Här har man kämpat i flera år, och så fixar Barbro det på bara några minuter!, utbrast spontant en hundägare som såg Barbro i tv i Go´kväll-redaktionens programpunkt Hundskolan ett populärt program sedan många år.

    Barbro Börjesson kan förändra en hunds beteende på bara några timmar, det har hon visat i tv-programmet Go´kväll. Barbro beskriver hur känslor och beteenden samverkar och hur man gör för att få hunden att ändra en störande, felaktig vana till att göra som ägaren vill. Det går nästan alltid att få en hund att lära om, bara man utgår från hundens förutsättningar. Det är inte besvärligare för hunden att göra rätt, bara den vet hur den ska göra.

    Här finns råd som gäller valpstadiet, tonårsperioden och den vuxna hunden. Barbro ger förslag till lösningar, precis så som vi är vana att se henne i den populära programpunkten Hundskolan i SVT.

    Boken är en samlingsvolym där Valpskolan körkort för hundägare, Valpen blir tonåring och Hundskolan ingår. Boken har på läsarnas begäran uppdaterats och kompletterats med ett avsnitt om barn och hund och ett avsnitt om att lämna hunden ensam. Barbro Börjesson tilldelades 2006 Djurskyddsföreningens journalistpris för intressanta och lärorika tv-program och för att bredda förståelsen i samspelet mellan hundägare och hund.

    100,00 kr
  11. Barcelona
    Barcelona
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Barcelona har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller underhållning, mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  12. Barcelona
    Barcelona
    Beskrivning

    Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om Barcelona som har ett enormt utbud för alla turister. Den är lätt att läsa och lätt att använda. Du får en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter, liksom tips om utflykter, shopping, hotell och restauranger. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i en av Spaniens mest dynamiska städer.

    50,00 kr
  13. Barnens egen matbok
    Barnens egen matbok
    Beskrivning
    Barnens egen matbok är en färgstark, bildrik och pedagogisk receptbok för barn och ungdomar från nioårsåldern och uppåt. Den vänder sig till ungar som är sugna på att kunna laga mat utan att ta hjälp av en vuxen, och innehåller ett tjugotal tips och recept på allt ifrån äggkokning, blåbärsplättar och köttbullar till grillspett.
    100,00 kr
  14. Barnens fågelbok
    Barnens fågelbok
    Beskrivning
    (Från 5 år)
    85,00 kr
  15. Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
    Beskrivning
    Barn och ungdomar blir allt tjockare, och experterna enas om att sockret är boven. Många äter söt yoghurt och sockrade flingor till frukost, och glass och läsk var och varannan dag! I Barnens GI-mat! finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny samt mat till första partyt. Rätter serverade med stor kunskap.
    100,00 kr
  16. Barnens kokbok : läckra steg-för-steg recept
    Barnens kokbok : läckra steg-för-steg recept
    Beskrivning
    "Med illustrerade förklaringar av utryck, utrustning och matlagningstekniker samt lärorika tips om sund mat, är Barnens kokbok allt du behöver för att laga läckra rätter som tilltalar barn, vänner och familj. Så vad väntar du på - starta nu!"
    95,00 kr
  17. Barnens roliga pysselbok
    Barnens roliga pysselbok
    Beskrivning

    Äntligen en bok som förenar pysseltrenden med den minst lika heta loppistrenden! Barnens roliga pysselbok - skapa och lek med loppisfynd är inspirerande och lekfull med massor av busenkla pyssel och lektips för barn 0-10 år och deras föräldrar. Här går återvinningstänk och kreativt skapande före ett perfekt slutresultat.

    Boken vill också fungera som glad inspiration till hur man med loppisfyndade leksaker, utklädningskläder och fantasifulla retrotyger billigt och enkelt kan skapa en varm och personlig inredning i barnens rum eller i bebisens hörna. Upplägget följer årets månader från januari till december med extra fylligt material vid alla hjärtans dag, påsk, midsommar, halloween och jul.

    95,00 kr
  18. Barnens stora kokbok : laga mat med barnen
    Barnens stora kokbok : laga mat med barnen
    Beskrivning
    Barnens stora kokbok: laga mat med barnen har över 150 läckra steg-för-steg-recept.
    125,00 kr
  19. Barnsäkerhetsboken
    Barnsäkerhetsboken
    Beskrivning
    Världen blir inte farligare för att vi får barn, men vi ser på den med nya ögon. Larm, faror och påbud kommer från olika håll.Barnsäkerhetsboken vill göra det lättare för dig som förälder, eller kanske mor- eller farförälder, att njuta av tillvaron med barnet i en trygg miljö.Barnsäkerhetsboken är en praktisk handbok. Här finns en mängd tips på hur man med enkla medel kan barnsäkra hemma, i närområdet och på utflykter.Vilket bilbarnskydd ska man välja? Vad bör man tänka på vid placering av barn i bil? Vilken sorts hjälm är bäst? Hur kan man kolla att spjälsängen, nappen eller barnvagnen är säker? Hur gör man om något fastnar i halsen? Dessa och många andra frågor besvaras utifrån information och rekommendationer från myndigheter och organisationer som Konsumentverket, Kemikalieinspektionen, Giftinformationscentralen och Boverket.Det handlar inte om att låsa in barnen i vadderade rum. Sunt förnuft och uppsikt är de två absolut viktigaste ingredienserna när det gäller barnsäkerhet. Vi kan inte och ska inte skydda våra barn från världen, uppgiften är att ta hand om dem så gott vi kan med kärlek och omsorg.
    125,00 kr
  20. Bäst i test 2 : 201 ½ nya tester för hemmabruk
    Bäst i test 2 : 201 ½ nya tester för hemmabruk
    Beskrivning
    Boken Bäst i test blev årets mest sålda fackbok i Sverige 2021, här är uppföljaren redo att underhålla Sverige med ännu mera tester för hemmabruk.

    David Sundin tar dig återigen med bakom kulisserna och delar med sig av minnen från inspelningarna av det populära tv-programmet Bäst i test. Dessutom hela 201 (och ett halvt) nya tester att ge sig på till fest och vardag.

    Liva upp hemmakvällen, midsommarfesten eller konferensen med ett par utmanande och roliga test. Eller varför inte gå all in och skapa den ultimata Bäst i test-kvällen där DU är testledaren. Boken bjuder på kluriga, knasiga och kreativa utmaningar du kan göra på egen hand, i grupp eller tävla mot varandra precis som i det populära tv-programmet.

    150,00 kr
  21. Bästsäljaren 2
    Bästsäljaren 2
    Beskrivning
    Annonsbok för lokal marknadsföring. Läs om annonseringens roll i butiksarbetet. Nå rätt målgrupp med rätt erbjudande vid rätt tidpunkt.
    100,00 kr
  22. Båtbyggare på Orust
    Båtbyggare på Orust
    Beskrivning
    Orust, ön där båtbyggartraditionerna går tiotusen år bakåt i tiden, är ett begrepp i den internationella båtvärlden.

    Ingenstans har varven och båtbyggerierna legat så tätt som på Orust. Öns båtbyggare har placerat Orust på världskartan genom sin hantverksskicklighet och genom båtar som blivit kända för sin kvalitet.

    Det finns gott om maritima kulturminnen på Orust, i form av värdefulla varvsmiljöer. Men också flera moderna varv, som nu upplever medvind och producerar båtar till både oceaner och hemmavatten.

    Ett trettiotal av alla båtbyggare som är eller varit verksamma på Orust det senaste seklet träder fram i boken, i intervjuer med dem själva eller deras söner och döttrar. Det handlar om hårt arbete, båtbyggande i trä och plast, generationsskiften och nya tider. Alla är de bärare av ett kulturarv och förvaltare av en kunskapsbank. En berättelse att förundras över och bilder att förtjusas av

    325,00 kr
  23. Begravda i himlen
    Begravda i himlen
    Beskrivning
    När Edmund Hillary blev först med att bestiga Mount Everest hade han sherpan Tenzin Norgay vid sin sida. Faktum är att sherporna har varit hjältar i det tysta lika länge som västerlänningar har klättrat i Himalaya. När elva klättrare omkom på världens farligaste berg K2 i augusti 2008, överlevde två sherpor katastrofen. De hade besegrat fattiga förhållanden och politiskt kaos för att bli två av v
    245,00 kr
  24. Behåll vikten med GI
    Behåll vikten med GI
    Beskrivning

    Här presenterar kostexperten Susanne Dalsätt alla enkla och smarta tips du behöver för att lyckas behålla din nyvunna vikt. Utan pekpinnar och förbud ger hon dig ett nytt sätt att tänka och leva utan att komplicera tillvaron. Metoden hjälper dig att gå ner de där sista kilona och att sedan hålla vikten, men den ger även mer energi och bättre hälsa.

    Susanne Dalsätt är utbildad kostrådgivare och personlig tränare. Hon är en inspirerande föreläsare och engagerad kostcoach och anlitas flitigt av såväl privatpersoner som företag. Susanne har även medverkat som kostexpert i tv-programmet Tjockholmen.

    125,00 kr
  25. Beijing : med fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska
    Beijing : med fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska
    Beskrivning

    Fakta om Förbjudna staden, Himmelska fridens torg, Sanlitun, Sommarpalatset, kinesiska muren, Minggravarna och mycket mycket mer, liksom om andra historiska minnesmärken, arkitektur, konst och kalligrafi. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den kinesiska metropolen som har så mycket att erbjuda resenären. Den är lätt att läsa – och lätt att använda. Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i Kinas huvudstad.

    65,00 kr
  26. Berlin
    Berlin
    Beskrivning

    Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den återförenade storstaden Berlin - om arkitekturen, kulturen och nöjena. Den är lätt att läsa och lätt att använda. Du får en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter, liksom tips på promenader och utflykter, shopping, hotell och restauranger. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök i Berlin.

    65,00 kr
  27. Berlin
    Berlin
    Beskrivning

    Topp 10 tar dig raka vägen till det bästa Berlin har att erbjuda. Oavsett om du söker historia och kultur, eller mat och shopping, ger dussintals topplistor all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Det är lätt att hitta rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna. Vad du än söker - här är din guide till 10 i topp av allting.

    85,00 kr
  28. Beskära träd och buskar
    Beskära träd och buskar
    Beskrivning
    I Beskära träd och buskar berättar Eva Robild pedagogiskt och tydligt precis hur du ska gå tillväga för att med lyckat resultat beskära allt från fruktträd och bärbuskar till häckar och rosor. Här får du inte bara svar på frågorna när och hur du ska beskära utan också varför. När du väl har lärt dig grunderna känns det enbart spännande och roligt att försöka själv. Och när du får kläm på beskärning upptäcker du också vilken bra väg denna kunskap är till förståelse för hur växterna i din trädgård fungerar. Så greppa såg och sekatör och ta kontroll över träd och buskar och över utvecklingen av din trädgård!Den nya bokserien Gröna Fingrar visar att vem som helst med enkla medel kan skapa en lustfylld trädgård. Varje bok behandlar ett begränsat ämne. De två första böckerna, Beskära träd och buskar samt Växthus och uterum, följs våren 2014 av Odla i pallkrage samt Perenner. Gemensamt för alla titlarna är att basfakta kombineras med idérikedom och vackra bilder som förstärker känslan av att alla som vill kan få gröna fingrar och förverkliga sina trädgårdsdrömmar.
    135,00 kr
  29. Betong : en gjuten hobby
    Betong : en gjuten hobby
    Beskrivning

    Att gjuta i betong är inte alls svårt, du kan fixa proffsiga betongprylar och möbler på endast en dag! Du rör bara ihop finbetong med vatten och häller i olika formar. När betongen torkat lossar du den från formen och vips, så är det klart! När man har kommit igång och gjort ett första projekt, kanske så enkelt som en skål för värmeljus, så kommer idéerna av sig själva. Det är svårt att sluta eftersom det är så roligt att jobba med detta häftiga, ruffa och tuffa material!


    Susanna Zacke och Sania Hedengren beskriver enkelt och tydligt hur du gör vackra skålar, söta ljusstakar, fina fat och mycket annat användbart för både inom- och utomhusbruk. Boken rymmer hela 33 stora och små projekt, allt från smycken till imponerande möbler. Och alla visar hur mångsidig betongen är!


    100,00 kr
  30. Betong : en helgjuten hobby
    Betong : en helgjuten hobby
    Beskrivning
    Det är enkelt att skapa snygga och användbara inredningsdetaljer med betong, och har du väl börjat är det svårt att sluta. Betong är ett tacksamt material – prisvärt, tåligt, lättjobbat och så blir resultatet alltid vackert! Här hittar du ett urval av betongproffsen Sanna och Sanias mest populära projekt ur tidigare böcker, samt nya spännande betongföremål som en stilren taklampa, en trendig vedkorg och en söt lampett.

    Med inspirerande bilder och tydliga steg-för-steg-beskrivningar visar författarna hur du kan använda förpackningar du redan har hemma att gjuta i, hur du skapar gjutformar av latex och snickrar egna formar till exempelvis bordsskivor. ALLA kan gjuta!

    150,00 kr
  31. Betong inne
    Betong inne
    Beskrivning
    När betongen blir en del av inredningen öppnas helt nya möjligheter för detta inspirerande material, som lyckas med konsten att vara både dominant och neutralt. Med sin råa yta kan betongen förstärka en avskalad minimalistisk inredningsstil, samtidigt som den kan fungera som en spännande kontrast i ett mer dekorerat, romantiskt hem.

    Här presenteras mängder av inredningsidéer och betongprojekt från stort till smått. I handboken längst bak i boken ser du enkelt hur man gör med hjälp av tydliga anvisningar och steg-för-steg-bilder. Camilla Arvidssons och Malin Nilssons tidigare böcker om betong har sålt i över 100 000 ex i Sverige.

    165,00 kr
  32. Betong med guldkant
    Betong med guldkant
    Beskrivning
    Det är något nästan magiskt med betongens rena och grova struktur som kittlar fantasin och kreativiteten. Den som börjat gjuta betong har svårt att sluta, vilket allt fler betongentusiaster kan intyga. I Betong med guldkant utforskar Camilla Arvidsson och Malin Nilsson betongens alla möjligheter. Guld ger betongen ett lyxigt skimmer, medan betong i kombination med rostig metall ger ett mycket råare intryck. Blanda pigment i betongen för att få den dramatiskt och stramt svart eller skirare, nästan vit. Dekorera med glaskross eller mosaik, testa mer finkornig reparationsbetong, gör avtryck med blommor och andra mönster - ju mer du experimenterar desto fler idéer kommer du att vilja prova. I boken visas hur du gjuter vackra fat, förgyllda skålar, skogens djur, en utedusch med bänk, små fjärilar, ett slott till en riktig prinsessa och naturligtvis mängder av krukor med fina former. Här finns både lätta projekt för nybörjaren och lite större utmaningar för den som gjutit förr. Bokens avslutande handbok med utförliga och rikligt illustrerade steg-för-steg-beskrivningar visar tydligt hur du ska gå tillväga.
    135,00 kr
  33. Betydelsefulla möten : politiker berättar
    Betydelsefulla möten : politiker berättar
    Beskrivning
    Betydelsefulla möten – Politiker berättar Genom inspirerande vardagsberättelser från hela Sverige ger vi dig här chans att möta politiker som alla har något viktigt att berätta. Visst, det handlar om politik, men ändå inte. Vårt fokus har framförallt varit vad som sker i mötet mellan människor. Om betydelsefulla möten och möten som bidragit till att väcka eller uppmuntra ett politiskt engagemang. Men också om vad vi alla kan lära oss av varandra och vad det kan ge en enskild individ att engagera sig i ett politiskt parti. Här får du ta del av möten som bidragit till ett politiskt engagemang – möten som givit mod, kraft, inspiration, lust och framtidstro. I bokens fem kapitel ger vi röst åt aktiva politiker, unga och gamla, män och kvinnor, kända och okända. Vi bjuder in dig att stå bredvid partiledare, språkrör, ungdomsförbundsordförande, kommunalråd, partistyrelseledamöter och medlemmar i sju av landets partier. De bjuder alla på vardagsnära berättelser direkt ur hjärtat. Enkelt, intressant och engagerande! Bland annat deltar alla ungdomsförbundens ordförande med varsin berättelse med fokus på ett betydelsefullt möte. Det bådar gott för framtiden. Med Betydelsefulla möten – Politiker berättar vill vi ge dig möjlighet att stiga in bakom den politiska masken och ta del av vad det är som får en människa, en som är precis som du och jag, att sträcka upp handen och säga: "Ja, jag är med, jag vill bidra till att skapa det samhälle som jag tror på. Jag vill medverka, påverka och jag vill ta ansvar för framtiden". Kanske är du redan en av dem som tagit steget och nu sträcker på ryggen. All heder åt dig. Kanske är du en av dem som klagar på politikerna hemma i soffan? Tänk om du kunde se landets politiker med nya ögon och att vi, med hjälp av deras berättelser, lyckats inspirera dig att bli en av dem som i morgon tar steget och sträcker fram handen med orden: "Räkna med mig, jag är med – vad ska jag göra?" Vad är det just din polititiker brinner för? Vem fick han eller henne att ta steget in i politiken och/eller tänka nytt? Från vilket land kommer en av partiledarnas stora förebilder? Vem ser extra rött efter ett radioinslag? och vad hände egentligen i riksdagsledamöternas grundskola? Här hittar du svaret och mycket mycket mer. Spännande och engagerande läsning! En samling berättelser från en av landets viktigaste mötesplatser – den politiska arenan.
    300,00 kr
  34. Bind en krans
    Bind en krans
    Beskrivning
    I den här boken finns projekt och idéer för hela året: för särskilda ögonblick som bröllop, roliga påskkalas, ljuvliga sommarkalas, vilda och glada barnkalas Kort och gott: hela kittet med allt från inbjudningskort till dekorationer och gottpåsar.Vill man inte köra hela festen utan nöjer sig med att skicka en personlig hälsning ger den här boken en mängd uppslag.

    125,00 kr
  35. Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Birgitta Höglunds bästa grilltips
    Beskrivning
    Återigen har Birgitta Höglund samlat sina bästa grillrecept i denna omarbetade nyutgåva av Grillboken. Boken innehåller 80 läckra recept med grillmat, såser, sallader och tillbehör. Som alla Birgittas recept är de gluten- och sockerfria, samt även anpassad för dig som inte äter mejeriprodukter. Förordet är skrivet av Jenny & Magnus Andersson från den populära Paleobloggen Under vårt tak.

    175,00 kr
  36. Biskoparna och kriget : kyrkliga aktioner under andra världskriget med särskild hänsyn till Arvid Ru
    Biskoparna och kriget : kyrkliga aktioner under andra världskriget med särskild hänsyn till Arvid Ru
    Beskrivning
    Under andra världskriget var de svenska biskoparna aktiva som opinionsbildare för fred i Europa och för de nordiska grannländernas sak. Våren 1942 och hösten 1943 sände biskopsmötet ut uppmärksammade herdabrev. Det förra lästes upp i alla svenska kyrkor, det senare föredrog ärkebiskopen i radions Dagens eko. Man ville nå hela svenska folket. En aktiv aktör för fred och nedrustning var biskopen Arvid Runestam i Karlstad. Lidelsefullt försvarade han rätten mot den totalitära statens anspråk. Han gick i konfrontation med den tyska nazistanpassade »ordningsteologin«. Ensam i den svenska kyrkoledningen ville han också föra den övernationella kyrkans talan, I denna bok undersöks Runestams politiska aktiviteter under kriget. Läsaren får följa hans nära kontakter med biskop Eivind Berggrav i Oslo och de förvecklingar och svårigheter som deras förhållande utsattes för sommaren 1940 – det år då Tyskland ockuperade Norge. Boken om Biskoparna och kriget bygger till stor del på hittills helt okänt eller outnyttjat material. Flera händelseförlopp och företeelser i 1930- och 40-talets nordiska och svenska kyrkohistoria blir för första gången kända eller får en ny förklaring. Staffan Runestam (f. 1928) är fil doktor i historia och har varit chef för utrikesdepartementets bibliotek och därefter förste bibliotekarie och chef för svenska avdelningen vid Uppsala universitetsbibliotek. Han är teol. hedersdoktor vid Uppsala universitet. Under andra världskriget var de svenska biskoparna aktiva som opinionsbildare för fred i Europa och för de nordiska grannländernas sak. Våren 1942 och hösten 1943 sände biskopsmötet ut uppmärksammade herdabrev. Det förra lästes upp i alla svenska kyrkor, det senare föredrog ärkebiskopen i radions Dagens eko. Man ville nå hela svenska folket. En aktiv aktör för fred och nedrustning var biskopen Arvid Runestam i Karlstad. Lidelsefullt försvarade han rätten mot den totalitära statens anspråk. Han gick i konfrontation med den tyska nazistanpassade »ordningsteologin«. Ensam i den svenska kyrkoledningen ville han också föra den övernationella kyrkans talan, I denna bok undersöks Runestams politiska aktiviteter under kriget. Läsaren får följa hans nära kontakter med biskop Eivind Berggrav i Oslo och de förvecklingar och svårigheter som deras förhållande utsattes för sommaren 1940 – det år då Tyskland ockuperade Norge. Boken om Biskoparna och kriget bygger till stor del på hittills helt okänt eller outnyttjat material. Flera händelseförlopp och företeelser i 1930- och 40-talets nordiska och svenska kyrkohistoria blir för första gången kända eller får en ny förklaring. Staffan Runestam (f. 1928) är fil doktor i historia och har varit chef för utrikesdepartementets bibliotek och därefter förste bibliotekarie och chef för svenska avdelningen vid Uppsala universitetsbibliotek. Han är teol. hedersdoktor vid Uppsala universitet.
    175,00 kr
  37. Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar hav
    Blå fisk : hållbara recept för dig som älskar hav
    Beskrivning
    Ät blå fisk för en godare och grönare planet!Kokboken Blå Fisk riktar sig både till redan frälsta fiskälskare och till dig som vill testa att laga fisk och skaldjur för första gången. Här samsas fantastiska fiskrecept, framtagna av Svenska Juniorkocklandslaget. Allihop är baserade på fisk och skaldjur som är miljömärkta. Genom att välja MSC-märkta fiskar och skaldjur bidrar du till att hjälpa världens hav på traven så att även kommande generationer ska kunna njuta av vildfångad fisk. Det gör dina stordåd i köket lite godare, på flera sätt.
    125,00 kr
  38. Bli en bättre tecknare : 50 inspirerande projekt
    Bli en bättre tecknare : 50 inspirerande projekt
    Beskrivning
    I denna nya och uppfinningsrika bok presenterar Barrington Barber en samling intressanta motiv, människor, djur och vardagsföremål, som finns omkring oss, såväl inne som ute. Varje projekt bryts ner i steg som är lätta att följa, från den ruffa skissen till den färdiga teckningen. Här finns enklare uppgifter med instruktiv text för nybörjaren, men också krävande motiv för den vana tecknaren.

    100,00 kr
  39. Bli Stress-smart
    Bli Stress-smart
    Beskrivning
    Bli Stress-smart är en kort sammanfattning av innehållet i kursen Stress-smart. Häftet kan användas som en påminnelse för deltagaren att spara och återkomma till. Det fungerar också fristående för den som inte gått kursen.

    I häftet får läsaren en djupare förståelse för vad stress är, hur det påverkar kroppen och hur viktigt det är med återhämtning. Här finns också tips på hur man kan balansera de negativa tankarna som hjärnan automatiskt producerar. Och så får läsaren veta vad »ödlan i huvudet« är bra och dålig på!

    Till detta häfte finns ledarhandledning.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  40. Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Blixtkakor : och annat snabbt och lätt
    Beskrivning
    Fort ska det gå, gott ska det bli -- Blixtkakor är en samling recept på kakor och fikabröd som går rekordsnabbt att få fram på bordet och som lätt försvinner lika snabbt ... De bästa recepten ur Kyrkkaffe och dessutom flera nya. I samma serie som Långpannans lov, Bästa bullarna och Mat i långpanna.
    65,00 kr
  41. Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Blodsockerblues : en bok om glykemiskt index
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    135,00 kr
  42. Blomboken
    Blomboken
    85,00 kr
  43. Blommor
    Blommor
    100,00 kr
  44. Blommor : Måla i akvarell
    Blommor : Måla i akvarell
    Beskrivning
    Lär dig skapa vackra botaniska bilder med den här kreativa akvarellboken 15 - verk av konstnären Rachel Pedder-Smith har återgetts endast i konturer, redo för att färgläggas. Du får förslag på färgpaletter samt konstverk att kopiera. Sidorna i boken kan enkelt tas loss och fästas mot ett annat underlag så att du kan visa upp dina alster
    175,00 kr
  45. Blommor året om
    Blommor året om
    Beskrivning
    Att få pyssla med blommor och njuta av färger och dofter är en lisa för själen. Skaparglädjen och lusten väcks så snart du påbörjar ett nytt blomsterprojekt. Året om bjuder trädgården, skogen och dikesrenen på inspirerande material som kan resultera i de vackraste buketter och kransar.

    Blommor i kombination med loppisfynd och detaljer från hobbybutiken blir till vackra blickfång till bordet och fönstret. Porslinsskåpet är också en skattkista här gömmer sig många fina saker som bara står och samlar damm.

    Fyll alla udda koppar och skålar med blomsterglädje, välj blommor efter tillgång och favoriter. Blommor året om ger dig idéerna och inspirationen att fylla ditt hem med vackra blomsterarrangemang. Allt är möjligt med lite fantasi!

    100,00 kr
  46. Blommor besvarad kärlek
    Blommor besvarad kärlek
    Beskrivning
    Nina och Tord Hubert är välkända skribenter och fotografer, både i svenska tidningar och utländska tidskrifter i Europa och USA. Författarna har inte bara skrivit om krukväxterna, de har också levt och umgåtts med dem i över tjugo år i sitt hem.

    125,00 kr
  47. Blomrabatten i trädgården
    Blomrabatten i trädgården
    Beskrivning
    Skapa din egen blomstrande trädgård med hjälp av denna inspirerande bok, som riktar sig till alla som vill njuta av prunkande blomrabatter.
    Här ges förslag på sommarblommor och perenner, marktäckare och stenpartiväxter, här får du veta vilka växter som vill ha sol och vilka som trivs i skuggan. Läs även om lökar och knölväxter, underhåll av rabatterna och tips om objudna gäster. Också sommarstugeägaren får tips om växter till olika slags tomter.
    De instruktiva teckningarna och de vackra fotografierna väcker alla blomsterälskares fantasi och inspirerar till annorlunda blomrabatter.
    100,00 kr
  48. Blomsterinspiration : kreativa idéer i olika tekniker
    Blomsterinspiration : kreativa idéer i olika tekniker
    Beskrivning
    Här är en bok för dig som älskar blommor, men inte nöjer dig med enbart buketter i en vas. I Blomsterinspiration har författaren Helene S. Lundberg låtit fantasin flöda fritt och experimenterat med olika material och tekniker.Resultatet är en färgsprakande hobbybok full av kreativa idéer.Här finns något för alla, vare sig du gillar att sticka eller sy, måla eller arbeta i papper.

    Skapa personliga blomsterarrangemang, dekorera brickor, muggar och kuddar, brodera söta broscher i filt eller gör dina egna presentpapper.Tydliga steg-för-steg-anvisningar och vackra bilder gör det lätt att realisera bokens alla idéer. Du kan också använda den som inspirationskälla för att skapa egna, blomstrande mästerverk!

    125,00 kr
  49. Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
    Blomstrande idéer : dekorera kreativt med kransar, buketter och grönt
    Beskrivning
    Vem blir inte glad av blommor? Sätt färg på vardagen med blommor och grönt – året om!

    Delad glädje är dubbel glädje och Minna Mercke Schmidt delar gärna med sig av glädjen i att hitta härligt material från naturen och trädgården, glädjen att skapa, göra något med egna händer och inte minst stoltheten att kunna. Steg för steg lär vi oss binda söta buketter av vårens första späda blommor eller göra unika kransar och arrangemang. Här finns massor av inspirerande idéer och man kan använda allt från mossa till fallfrukt och verkligen ta vara på det vackraste i varje årstid!

    100,00 kr
  50. Bo i sovrummet : god sömn i bra miljö
    Bo i sovrummet : god sömn i bra miljö
    Beskrivning

    God sömn i bra miljö


    Vill du ha ett ljust och luftigt sovrum eller drömmer du om gammaldags romantik och himmelssäng? Trivs du bäst när det är ombonat med mjuka mattor och gardiner, kanske en rustik miljö med mönstrade tyger och starka färger, eller föredrar du rena ytor och sparsmakad design? Hur möblerar man när sovrummet också ska vara arbetsrum eller tv-rum? Var gör man av kläderna i ett mycket litet rum? Kan man enkelt ordna en bra extrasäng för nattgäster?
    I den här boken får du mängder av goda råd och idéer om färgsättning, mattor och gardiner, garderober och förvaring liksom det viktigaste av allt, hur man väljer säng och sängkläder för maximal vila och rekreation.

    50,00 kr
  51. Bodylicious! : så får du din drömkropp
    Bodylicious! : så får du din drömkropp
    Beskrivning
    Följ med Sofi Fahrman och Julia Fors på resan mot en snyggare, starkare och sundare kropp. Lätta och lustfyllda råd om kost och träning, för vem har sagt att en sund livsstil måste vara tråkig?Sofi och Julia har testat de mest effektiva träningsformerna och hälsoknepen. Sofi har fått de bästa insidertipsen från Hollywoods skickligaste tränare, och Julia delar med sig av sina kunskaper om kost och hälsa.I träningsdelen går Sofi igenom kroppens viktigaste muskelgrupper med handfasta övningar och tydliga bilder. Kostdelen inne­håller mängder av hälsotips för att underlätta din vardag.Ingen mat är förbjuden, det gäller bara att göra smartare val. Dess­utom avslöjas hur du äter hälsosammare utan att det blir tråkigt. Boken avslutas med ett 3-veckors boot camp.Tillsammans avslöjar Sofi och Julia hemligheterna om hur du får din drömkropp och dessutom har kul på vägen!
    125,00 kr
  52. Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet
    Bohuskusten förr och nu: Världens sjunde skönhet
    Beskrivning
    Bohuskusten är tvåa bland Sveriges mest populära turistmål. Och sjua på CNN:s lista över världens vackraste områden.

    Ett gränsland av hav och sten, fisk, båtar, människor och kultur. Yngsta provinsen i Sverige. Med en dramatisk historia från vikingatid till idag.

    BOHUSKUSTEN förr och nu är den första stora boken på fyrtio år som ger en bred skildring av denna makalösa kustremsa.

    Stefan Edman är på sitt allra bästa berättarhumör och serverar mängder av nyttiga, spännande och roliga kunskaper på ett lättsamt och poetiskt språk. Jan Töves mästerliga fotokonst skildrar Bohuskusten från perspektiv och vinklar du aldrig tidigare upplevt storm och stiltje, sol och snö; människorna, kulturen, naturen.

    BOHUSKUSTEN förr och nu är självklar för alla som redan älskar denna kust och alla som är nyfikna på att komma hit. En bok för bohuslänningar och besökare, för bryggan, badstranden, båten. Och läslampan! En suverän gåva till vänner och medarbetare.

    BOHUSKUSTEN förr och nu har alla förutsättningar att bli en modern klassiker.

    Stefan Edman (f. 1946) är biolog, föreläsare och författare till drygt 45 böcker, bl a Jordens sång, Planeten Havet, Bondens landskap, Förundran, Västkust och Solvarv; han har även medverkat i antologier om bl a Astrid Lindgren och Elin Wägner, samt varit redaktör för boken Småland en kärleksförklaring (Votum).

    På Votum & Gullers Förlag har han gett ut Erik och Sigvard, Kosterhavet, Havsblänk, och tillsammans med Jan Töve Matsmart (prisad av Måltidsakademin) och Röster från skogen.

    För sina insatser har han bl.a. mottagit Harry Martinsons jubileumspris och kungens silvermedalj.

    Jan Töve (f. 1958) fotograf och skribent med fokus på natur, människa och samhälle, vilket kommer till uttryck i böckerna Riverside/Viskan (2007) Silent Landscape (2012) och Faraway Nearby (2017).

    Genom åren har han erhållit åtskilliga priser och stipendier samt ställt ut på ett flertal platser både i Sverige och utomlands, senast i samlingsutställning-en 11 fotografer på Abecita Konstmuseum i Borås och Contemporary landscapes på Oceanside Museum of Modern Art i San Diego. Jan Töve representeras av The Photogallery, Halmstad

    335,00 kr
  53. Boken om knopar
    Boken om knopar
    Beskrivning
    Hur du slår och använder mer än 100 olika knopar.
    100,00 kr
  54. Boken om stämplar : tillverkning, teknik, inspiration
    Boken om stämplar : tillverkning, teknik, inspiration
    Beskrivning
    BOKEN OM STÄMPLAR
    av Annika Larsson

    Med hjälp av motivstämpling kan man dekorera allt mellan himmel och jord, till exempel papper, kartong, textil och trä. I BOKEN OM STÄMPLAR går Annika Larsson noggrant igenom material och tekniker, inklusive den nya tekniken embossing rolig att kombinera med stämpling. Den som är sugen på att göra sina egna stämplar lär sig även det.
    85,00 kr
  55. Bokstäver och ord
    Bokstäver och ord
    Beskrivning
    En kul och lagom klurig pysselbok för alla som älskar Pettson och Findus! I denna bok får du pyssla tillsammans med karaktärerna på din egen nivå. Med bokstäver och ord i fokus kan du hjälpa Findus att ringa in alla saker som börjar på en viss bokstav, klura ut vilken väg Findus ska gå för att hitta till Pettson och lösa hemliga muckelkoder. Fram med pennan och försvinn in i Findus fantastiska värld!
    75,00 kr
  56. Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Bönbok : vegetariskt och kulinariskt
    Beskrivning
    Bönor, linser och ärtor är perfekta livsmedel som nu fått en renässans i många svenska kök. De är läckra och smakrika, nyttiga och billiga. Tillsammans med andra gröna livsmedel blir de proteinrika bönorna en komplett måltid. Här presenteras 70 spännande laktovegetariska recept på varmrätter, smårätter och efterrätter. Därtill en mycket informativ bönguide.

    Här finns rätter för både vardag och fest – sallader, smårätter, soppor, gratänger, biffar, grytor, röror, desserter och bakverk – alla med uppgifter om tillagningstid och med smarta tillagningstips. Rispappersrullar med myntavinägrett, Toast au chèvre chaud med italiensk linssallad, Wok med persikor och cashew, Exotisk bönsalsa och Chokladsmulpaj är exempel som frestar.

    I bönguiden får man bl a veta hur de olika bönorna ser ur, säsong, förvaring, koktider och näringsämnen.

    Intresset för de urgamla – och helt moderna – bönorna ökar alltmer. Inte nog med att de innehåller otroligt mycket nyttigt, de anses också förebygga hjärt- och kärlsjukdomar!

    Särskilt intressant för nyblivna veganer och vegetarianer som är osäkra på om de får i sig tillräckligt med näring, vegetarianer, veganer och blandkostare som också äter vegetariskt ibland.


    Caroline Hofberg är matskribent och matstylist i ett flertal tidningar. Hon har arbetat på olika restauranger både i Sverige och utomlands. Det är hon som svarar för recepten här. Tidigare har hon utkommit med Husmanskost – helt enkelt, Inlagt och hemlagat – i glas och på burk och Gott om korv.

    Pia Hall är journalist och har bl a arbetat på tidskrifterna Chili och Gourmet. Här svarar hon för faktadelarna. Hon har tidigare skrivit boken Vego paradiso – en smak av det veganska köket.

    Författarna tilldelades 2001 Gourmand World Cookbok Award i kategorierna Speciallitteratur kring måltiden på svenska och Bästa vegetariska kokboken på svenska.

    Lena Koller (foto) har bl a fotograferat för IKEA i Sverige och Tyskland, Day i Danmark, MånadsJournalen och kokboken Dykarbaren.

    125,00 kr
  57. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Bred, genomarbetad och inspirerande Bonniers Kokbok är oumbärlig för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1500 recept, alla lika lätta att lyckas med.

    Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor, vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.
    Bonniers Kokbok går från det grundläggande konsten att koka ägg via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Grönsaker, bakat av alla slag, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de används.
    Här finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.
    Den tidlösa utformningen tillsammans med de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.
    Bonniers Kokbok är lika oumbärlig i köket som stekpannan och kastrullen och ger matglädje i många år framöver.

    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    185,00 kr
  58. Bonniers kokbok
    Bonniers kokbok
    Beskrivning
    Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!
    Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.

    150,00 kr
  59. Bonniers stora bok om hundar
    Bonniers stora bok om hundar
    Beskrivning
    Allt du någonsin skulle vilja veta om människans bäste vän! Här presenteras ett hundratal hundraser i detalj av David Taylor, en av Storbritanniens mest kända veterinärer, som har skrivit många böcker om djur och natur.
    150,00 kr
  60. Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Bonniers stora bok om whisky : scoth, bourbon, whiskey
    Beskrivning

    Intresset för whisky, och då kanske framför allt single malt, har aldrig varit så stort som i dag. Whiskyfestivaler och provsmakningar anordnas på åtskilliga håll, och de flesta destillerier har öppet för allmänheten. I Bonniers stora bok om whisky redogör världens främste whiskyskribent Michael Jackson och hans medarbetare in i minsta detalj för hur whisky framställs, hur de olika sorterna får sin speciella karaktär och smak - av torvrök, ljung, havsvatten, alger, träet i faten, klimatet och mycket mera. Vi får följa med och besöka destillerier världen över, från Tennessee till Tokyo, men framför allt naturligtvis i Skottland, whiskyns hemland. Den som vill veta hur en viss whisky smakar kan vända sig till just det märkets smakguide och läsa sig till Michael Jacksons uppfattning. Bokens sista del handlar om konsten att njuta av whisky, inte bara före eller efter middagen utan även till maten ¬- och i den. Och naturligtvis serveras det ett antal drinkrecept.

    150,00 kr
  61. Bonniers stora kattlexikon
    Bonniers stora kattlexikon
    Beskrivning
    Hur ger jag min katt första hjälpen? Vad är en tigron för ett slags kattdjur? Vad gör jag om katten klöser sönder tapeterna? Vilken sorts katt ska jag välja? Dessa frågor och många fler får du svar på i Bonniers stora kattlexikon. En heltäckande uppslagsbok med allt du behöver veta om katter.
    I boken finns en utförlig beskrivning av världens alla kattraser, deras viktigaste kännetecken och temperament. Läs om vanliga katter som europén och den norska skogkatten, men också om mer sällsynta som sfinxen nästan hårlös och ocicaten, en ny ras som har fått sitt namn därför att dess teckning liknar ozelotens.
    Katten, det mytomspunna djuret som har spelat en så viktig roll i många olika kulturer, får i denna bok det utrymme den förtjänar. Författaren Bruce Fogle nöjer sig inte med att bara ta upp kattens skötsel och kroppsbyggnad. Du kan också läsa om Picassos kubistiska katt, egyptiska kattmumier och Catwoman.
    Boken är rikt illustrerad med mer än 1300 färgfotografier.
    125,00 kr
  62. Bonniers Stora Väldskarta ATLAS
    Bonniers Stora Väldskarta ATLAS
    Beskrivning
    Begagnad i gott skick
    100,00 kr
  63. Bonniers Världsatlas
    Bonniers Världsatlas
    Beskrivning
    • 136 sidor kartor • Storskaliga kartbilder över Europa • Utvalda turistmål i extra stor skala • Politiska och fysiska kartor över varje kontinent • Temasidor m m. Innehållsrika, tydliga och överskådliga atlaser för hela familjen. Kartografi av högsta kvalitet! Nu till lågpris!
    150,00 kr
  64. Bonniers vegetariska kokbok
    Bonniers vegetariska kokbok
    Beskrivning
    Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!

    Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept.

    225,00 kr
  65. Börja måla akvarell : tips och tekniker för att måla med vattenfärg
    Börja måla akvarell : tips och tekniker för att måla med vattenfärg
    Beskrivning
    I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att börja måla akvarell, från de första penseldragen till den avslutande finishen. Boken börjar med att introducera alla grundläggande saker och material du behöver för att sätta igång, samt tipsa om hur du väljer rätt penslar, färger, sketchböcker och kanvasduk. Genom enkelt beskrivna övningar och steg för steg-metoder vägleds du i ditt målande och lär dig ett flertal vattenfärgstekniker. Du får också matnyttiga tips och råd om hur man målar landskap, solnedgångar, stilleben och porträtt. Med detaljerade och vackra illustrationer som guidar och inspirerar är Börja måla akvarell en perfekt introduktion för den som precis börjat måla med vattenfärg. MAURY AASENG tog examen i grafisk design vid University of Minnesota och flyttade sedan till San Diego där han inledde en karriär som illustratör. Som frilansare har han bland annat gjort illustrationer till läromedel och ungdomsromaner samt jobbat med att designa logotyper.
    225,00 kr
  66. Börja måla i akvarell
    Börja måla i akvarell
    Beskrivning

    Med denna utmärkta nybörjarbok blir det både lätt och roligt att måla i akvarell. Boken består av en samling övningar där konstnären och författaren Maria Ginzburg steg för steg visar hur man går till väga, både praktiskt och teoretiskt. Färglära, material, akvarellteknik, komposition, enklare perspektivövningar, målning på torrt resp vått papper, ja, det mesta man behöver kunna för att våga börja med och känna sig inspirerad av akvarellmålning. BÖRJA MÅLA I AKVARELL är lika vackert illustrerad som Marias tidigare böcker - Måla i akvarell, Måla blommor i akvarell och Måla akvareller.

    85,00 kr
  67. Börja måla med gouache : grunder och tekniker för att måla världen omkring
    Börja måla med gouache : grunder och tekniker för att måla världen omkring
    Beskrivning
    Måla din värld med denna charmiga och lättanvända guide till gouache.

    Gouache (uttalas gwasch) är ett mångsidigt medium. Det är som en blandning av akvarell och akryl, vattenlösligt men ogenomskinligt och kan läggas på i lager. Du kan skapa fina laveringar, klara färger och textur. Färgen torkar snabbt och har en unik matt finish.

    I den här praktiska boken får du upptäcka gouache under vägledning av den välkända illustratören Emma Block. I trettio lektioner lär du dig måla inspirerande motiv från vardagslivet från enkla motiv, som din kaffekopp, till avancerade, såsom fluffiga djur och porträtt av vänner och familj. Tydliga illustrationer och steg för steg-anvisningar gör det lätt att följa instruktionerna, och i varje övning utvecklar du nya färdigheter.

    Börja måla med gouache har övningar för såväl nybörjare som mer erfarna, och hjälper dig att bygga skickligheten och självförtroendet som du behöver för att skapa egna vackra konstverk.

    135,00 kr
  68. Börja rida med Sigge : borsta och skritta
    Börja rida med Sigge : borsta och skritta
    Beskrivning
    Lin Hallberg och Margareta Nordqvist, radarparet bakom den bästsäljande och prisbelönta Sigge-serien har skapat nya böcker om den älskade lilla shetlandsponnyn Sigge.

    I Börja rida med Sigge – Borsta och skritta, får vi möta två nya karaktärer, Saga och Harry, som ska börja rida på Brobygården. Det är pirrigt och nervöst och det är mycket att lära sig, tur då att de lite äldre stallskötarna, Elina och Mattis, finns där för att hjälpa till!

    Att borsta en häst är kanske inte så lätt som det ser ut, och hur gör man när hästen inte vill öppna munnen för betslet eller spänner ut magen så att man inte kan dra sadelgjorden? Och vad menar ridläraren med korta och långa tyglar egentligen? I Börja rida med Sigge – Borsta och skritta får vi stallskötarnas och Sigges och Sams bästa tips för en härlig stund i stallet och hur man lär sig rida!

    Fakta och tips blandas med en härlig läsupplevelse och boken blir ett måste för alla unga hästälskare som drömmer om hästar och ridning!

    100,00 kr
  69. Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
    Botanica Rosor : encyklopedi över trädgårds- och vildrosor
    Beskrivning
    Ett uppslagsverk där över 4000 kultiverade rosor, och de viktigaste vilda rosorna, presenteras i ord och bild.
    175,00 kr
  70. Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Bowls of Goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
    Beskrivning
    Varning för smittsam matglädje som leder dig till ett hälsosammare liv!

    I Bowls of Goodness har Nina Olsson samlat de bästa recepten från sin populära blogg nourishatelier.com. Hennes recept uppskattas inte minst för de spännande smak- och kulturkombinationerna. Precis som bloggen är boken en hyllning till riktiga ingredienser. Nina Olsson använder dem på originella och egensinniga sätt och serverar resultatet i en enda ljuvligt läcker skål maxad med näringsämnen.

    Nina Olssons spännande kompositioner, hennes vackra fotografier och hennes entusiasm för hälsosam mat inspirerar alla, oavsett talang i köket, att laga och leva hälsosammare.

    150,00 kr
  71. Bråttom men inte kört : frågor och svar om klimatet
    Bråttom men inte kört : frågor och svar om klimatet
    Beskrivning
    Boken är skriven för alla som tar problemen på allvar och snabbt vill skaffa sig mer kunskap om vad forskarna säger. Men som också vill bort från den förlamande pessimismen och i stället nyfiket fokusera på de positiva lösningar som spirar runtom i världen och i Sverige. Bråttom men inte kört handlar om resan till en fossilfri värld - tekniska genombrott, ekonomi, värderingar, politik och vardagsliv. Stefan - som under en tid arbetade i statsministerns kansli - analyserar också bland annat Kinas och USA:s roll och tar pulsen på FN:s klimatförhandlingar. Han visar hur EU och Sverige kan ta ledartröjan och bli goda föredömen i klimatomställningen. Och att 2020-talet kan och måste bli handlingens årtionde!

    I en tid när klimatdebatten alltför mycket handlar om en känsla av att alltför lite händer är det viktigare än någonsin att både erkänna problemen och visa att lösningar finns och i många fall redan tillämpas i stor skala. Jag hoppas att Stefan Edmans bok delas ut till alla svenska gymnasieungdomar Johan Kuylenstierna Klimatprofessor, profil i TV4:s Klimatkollen

    Stefan Edman är biolog, teknologie hedersdoktor, föreläsare och författare till ett 50-tal böcker, till exempel Jorden har feber och Världens chans. Han har tidigare gjort radio- och teveprogram om natur och miljö och utnämnts till Årets klimatkommunikatör. Stefan har fått Sveriges Ingenjörers miljöpris, Harry Martinsons jubileumspris och kungens medalj.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  72. Breviarium av patriarken Nikeforos : Nikeforos korta historia
    Breviarium av patriarken Nikeforos : Nikeforos korta historia
    Beskrivning
    Patriarken Nikeforos (ca 750828) levde i Konstantinopel som kejserlig sekreterare och sedan som patriark. Han var också en av de betydelsefullaste företrädarna för den bildvänliga sidan i ikonstriden. Hans Kortfattade histo- ria, eller Breviarium, som den oftast kallas, behandlar tiden 602769. Det var en »mörk« period i Bysans historia, från vilken få eller inga originalkällor har bevarats.
    Riket kämpade för sin överlevnad både med inrikes svårigheter och mot yttre fiender. Det var en viktig tid, eftersom grunden då lades till det medeltida Bysans och det muslimska Främre Orienten.

    Denna bok ger oss spännande skildringar av denna tid med pest, vulkanutbrott och jordbäv- ningar tillsammans med inblickar i kejsarnas tillvaro och det kyrkliga livet.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 2402

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå