View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 2389

per sida
Fallande ordning
  1. Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Bröd hemma : bakrecept som fungerar i ditt kök
    Beskrivning
    En slev, en bunke och en ugn fler redskap behöver du inte för att baka ditt eget supergoda bröd!Trenden inom brödbak går mot det enkla och här går Mette tillbaka till grunderna och visar det ursprungliga, avskalade sättet att baka bröd. Tricket för lyckade matbröd är lite jäst och lång jäsningstid en utmärkt möjlighet att till exempel få nybakt bröd till frukost! Du får också lära dig hur enkelt det är att lyckas med surdegsbrödet och dessutom bjuder Mette på goda tillbehör till ditt nybakade bröd marmelad, färskost, röror... Mette sprider här sin entusiasm för brödbak med full kraft det är roligt att baka och med den här boken också enkelt att lyckas!Måltidsakademin tilldelar boken Bröd hemma pris, Årets svenska måltidslitteratur - Matbröd. Motiveringen lyder: "Mette Ankarloo vill att brödbak ska vara enkelt och lustfyllt även vid bak med rågsur- och vetesurdegar. Det ska gå snabbt och enkelt att blanda degarna och ta lång tid att jäsa. Boken sprider kreativitet i hemmets bakstuga."Gourmand World coobook awards tilldelar Bröd Hemma pris som bästa brödbok på svenska. (2011-12-12)
    100,00 kr
  2. Bröd med smak
    Bröd med smak
    Beskrivning
    Wokat, Plockmat, Nyttiga drinkar och Bröd ny serie!
    Det här är en ny serie små, moderna böcker med lockande formgivning och nya vackra bilder. Recepten är vara tidsenliga, enkla, med goda kryddor och inslag av spännande utländska kök. Samtliga recept kreerade och testade av ICA Provkök. Böckerna har runt 30 färgfoton och innehåller ca 35 recept.

    Bröd med smak bakas med örtkryddor, heta kryddor, vitlök, oliver, torkade tomater, kryddor, örter eller nötter. Här finns bland mycket annat ciabatta fylld med mozzarellaspett, baguette med tomatmousse, bagel med god röra, focaccia och läckra salamisnurror.
    75,00 kr
  3. Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Brödälskare : En inspirationsbok för hemmabagare
    Beskrivning
    Att baka är både avkopplande och lustfyllt, ett oslagbart sätt att varva ner i en för övrigt hektisk tillvaro. Här möter du några av Sveriges riktiga eldsjälar inom området, människor som berättar hur de har gjort bakningen till en viktig del av livet. De delar också generöst med sig av sina personliga favoritrecept och inspirerar alla hemmabagare att sätta händerna i en deg. Baka nyttiga bröd med fullkorn, råg, dinkel och surdeg, eller varför inte prova på fruktbröd, skållade filbröd eller knapriga porterkex.

    Foto: Henrik Francke
    Formgivning: Linda Andersson

    "Det finns många böcker om brödbakning, ändå fattades den här" skriver Bibliotekstjänst.
    125,00 kr
  4. Brodera mera
    Brodera mera
    Beskrivning
    Brodera mera innehåller ett femtiotal underbara broderier att inspireras av. Här finns tydliga mönster till broderier för kuddar, dukar och tabletter, gardiner, broscher schalar, pulsvärmare och babytäcken. Mönstermotiven är dels hämtade från våra kulturskatter - 1800-talsrosor och allmoge - men även modern mönsterdesign och inspiration för julbroderier finns med.

    Boken är komplett med mönster och anvisningar om garner och material. Härliga miljöbilder kompletteras av detaljbilder och tydliga mönsterritningar. Mönster för korsstygn och ritade mönster för fria broderier som plattsöm och stjälkstygn gör boken lämplig för både nybörjaren och den som är mera erfaren. Instruktiva teckningar visar och förklarar stygn och broderisätt.

    175,00 kr
  5. Brodera på stickat
    Brodera på stickat
    Beskrivning
    I Brodera på stickat kan du hänföras av textilkonstnären och mönsterformgivaren Britt-Marie Christofferssons fantastiska arbete och lära dig hur du själv kan använda broderi för att dekorera och förnya stickade plagg.
    Med enkla grundstygn som förstygn, läggsöm, langettsöm och ryaknutar görs mönster med vitt skilda uttryck. Britt-­Marie Christoffersson täcker gärna hela den stickade ytan med broderat mönster, men du kan välja att sy betydligt mindre. Varför inte några snygga ränder runt halsringning och muddar? Eller ett spännande mönster på vantarna? Skulle du tröttna på färgen eller formen är det bara att sprätta bort!
    Brodera på stickat bygger på utställningen med samma namn och innehåller närmare trehundra broderade stickprover och en mängd förklarande skisser. Det här är användbar stickkonst som inte lämnar någon oberörd!

    Britt-Marie Christoffersson är en av 10-gruppens grundare och en superstjärna inom stickningen i Sverige men också i Japan. Hon har ägnat decennier åt att förkovra sig i tekniken och har delat med sig av sina lärdomar i tre färgsprakande omgångar: Tradition, innovation och nu broderi. Stickning ett hantverk att utveckla utgavs 2009 och belönades med Svensk Bokkonst samma år.

    185,00 kr
  6. Brokiga syboken
    Brokiga syboken
    Beskrivning
    Sy din egna figur ur Stina Wirséns populära brokiga värld. I Brokiga syboken hittar du allt du behöver för att sy dina egna personliga dockor. Här finns något för alla, oavsett sömnadsvana. Bara fantasin sätter gränserna för hur brokig en brokig kan bli.

    125,00 kr
  7. Bröllop : inspiration, glädje och flärd : en praktisk handledning inför bröllopet
    Bröllop : inspiration, glädje och flärd : en praktisk handledning inför bröllopet
    Beskrivning
    <i>Bröllopsboken</i> ger inspiration och väcker kreativitet till att utforma ert bröllop så att ni kan se fram mot det med glädje och minnas det med tacksamhet. Här finner ni inte bara svaren på det mesta som ni undrar över inför planeringen. Ni får också hjälp att ställa de rätta frågorna. Boken lämnar inget åt slumpen. Vad behöver man tänka på? När måste man börja planera? Vad bjuder etiketten? Vilka olika varianter är vanliga i vårt land och vår kultur? Och hur väljer man sin egen stil och utformar en bröllopsdag man kan vara stolt över?<br /><br /><i>Bröllopsboken</i> är ett handfast verktyg i planeringen av alla de moment som hör till bröllopet. Ni får hjälp att i god tid ordna alla detaljer och fatta nödvändiga beslut vid rätt tid. Här finns också tips om hur man fördelar uppgifter så att man kan njuta av tiden fram till bröllopet och undvika onödig stress. Sist i boken finns en snabbguide där man kan pricka av varje steg inför den stora dagen.<br /><br /><i>Bröllopsboken</i> är tryckt i fyrfärg och fylld av idéer om hur ni kan göra ert bröllop till ett underbart minne. Här finns också en mängd sköna bilder, intressant kuriosa, juridiska aspekter, traditioner och statistik samt vackra och tänkvärda citat om en av livets största gåvor -- kärleken.
    150,00 kr
  8. Bröllop : tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna
    Bröllop : tips och idéer till hur du själv skapar detaljerna
    Beskrivning
    Bröllopet en lite stel tillställning med vita dukar och krånglig bordsplacering eller en personlig fest med roliga detaljer och uppsluppen stämning? Bröllopsdagen är er dag, ett tillfälle att fira! Och det kan göras precis som du själv vill. Ett snyggt bröllop är inte nödvändigtvis lika med ett dyrt bröllop. Hur vill du ha ditt?
    Vintagechict, grafiskt eller puderrosa Bröllop visar åtta olika festteman, fulla av do it yourself-tips på vackra dukningar, smarta dekorationer och alternativa vigselplatser. Gör ditt bröllop snyggt och personligt utan att lägga ner en förmögenhet! Bjud på sockervadd, ha festen i ett orangeri eller låt gästboken fyllas med polaroidbilder på dem som var där. Det här är boken för alla som är sugna på ett lekfullt, fint (och ganska billigt) bröllop i en härlig miljö men egentligen funkar den som inspiration till vilken fest som helst!
    150,00 kr
  9. Brownies
    Brownies
    Beskrivning
    Brownies är fylliga, mjuksega, härliga chokladkakor som är enkla att baka. De kan göraspå många olika sätt och med olika smaksättning.Brownies kan bakas med antingen choklad eller kakaopulver - eller både och.

    Brownies syster heter blondie och bakas med vit choklad. De är inte bara goda utan dessutom enkla att baka. Det finns bara en enda regel, och det är att ha koll på gräddningstiden. Ytan på kakan ska ha stelnat, men inuti ska kakan fortfarande vara lite kladdig när den kommer ut ur ugnen.Smaksättningen kan varieras i det oändliga. Det är bara fantasin som sätter stopp för nya smakäventyr. Här finns t.ex. brownies med lönnsirap, blondies med mandel och brownies med konjak. Extra gott till en brownie är en klick vispgrädde eller en kula glass. Pröva också med chokladsås, smaksatt yoghurt eller uppvärmd, bitter apelsinmarmelad.Både brownies och blondies kan serveras som rutor, tårtor eller muffins. Eller varför inte ta ut kakor med ett runt pepparkaksmått? Ja, det blir spill, och det är just den typen av belöning som gör bakningen extra trevlig. Spill får man ju äta upp direkt ...De färdiga kakorna kan t.ex. pudras med florsocker eller kakaopulver, dekoreras med hackad eller hyvlad choklad eller penslas med smält choklad.

    85,00 kr
  10. Bruken av Bysans : studier i svenskspråkig litteratur och kultur 1948-71
    Bruken av Bysans : studier i svenskspråkig litteratur och kultur 1948-71
    Beskrivning
    Bysans sagoland eller realitet? Främmande och obegripligt eller en lockande hemlighet? Under decennierna efter andra världskriget efterfrågades Bysans i skilda svenskspråkiga sammanhang. I tiden låg en ny rörlighet och Grek- land var det nya turistlandet. I Bruken av Bysans studeras reseskildringar från klosterhalvön Athos, Bysans plats i litteraturhistorieskrivningen, mottagandet av Gunnar Ekelöfs Diwantrilogi, Alf Henriksons bysantinska anekdoter, Tito Collianders memoarer och karelsk exotism mm. Perspektivet är kultursemio- tiskt. Särskilt uppmärksammas Bysans karaktär av gränsområde, resenärernas kunskapssyn samt förmedlingen av realia och litterära texter. Helena Bodin är litteraturvetare vid Stockholms universitet och ägnar sig särskilt åt relationer- na mellan modern och bysantinsk kultur.
    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  11. Bruno Liljefors
    Bruno Liljefors
    Beskrivning

    Bruno Liljefors (1860 1939) är en av våra riktigt folkkära konstnärer. Hans naturmåleri har alltid fascinerat genom sina tekniska kvaliteter men också sitt levande idéinnehåll. Liljefors dyrkade den explosiva kraften hos de djur han porträtterade men förmedlade också känslan av ständig utsatthet i en värld av faror.

    Allan Ellenius lättillgängliga och genomlysande introduktion till Liljefors konstnärskap är utgiven i serien De stora mästarna ett samarbete med Nationalmuseum.

    De övriga titlarna i serien De stora mästarna om konstnärerna Hill, Josephson och Zorn har fått ett fint mottagande av publik och recensenter. Natur och Kultur och Nationalmuseum har uppmärksammats för sin ambition att presentera god konst med hög reproduktionskvalitet till ett rimligt pris. Ulf Abels Ernst Josephson och Birgitta Sandströms Anders Zorn har dessutom varit huvudböcker i konstbokklubben Pablo.

    100,00 kr
  12. Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
    Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
    Beskrivning

    Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald fiskar och skaldjur. Här finns inspiration och recept för att att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete - allt finns med.

    Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika recept, som är lätta följa och med det lilla extra som avspeglar deras gedigna erfarenhet och matlagningskunskaper. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer!

    135,00 kr
  13. Budapest reseguede - Berlitz
    Budapest reseguede - Berlitz
    Beskrivning
    Berlitz resebibliotek - guider, parlörer och ficklexikon - är till ovärderlig hjälp på resan. Böckerna revideras fortlöpande och är därför alltid aktuella och pålitliga. Nya utgåvor av reseguiderna - över enskilda resmål eller över hela områden eller länder - kommer i genomsnitt vartannat år. Guiderna är försedda med utvikningskartor som underlättar hanterandet - du kan läsa samtidigt som du följer med på kartan. Guider över större städer är försedda med separat kategoriindelad hotell- och restaurangförteckning.
    65,00 kr
  14. Buffé och mingelmat : för hela året
    Buffé och mingelmat : för hela året
    Beskrivning

    Småplock, tilltugg och finger food. Nästan alltid när det ska lagas festlig mat är bästa lösningen en buffé.

    Under ett år kan det bli många tillfällen att bjuda till fest. Det kan vara sonen som tar studenten, maken som fyller år eller brunchmingel i december. Hur som helst finns det alltid anledningar att fira. Men vad ska du bjuda på? Och hur slipper du stressa i köket?

    I Buffé och mingelmat ger dig Eja Nilsson hundratals bufférecept, och dessutom goda tips och råd kring hur du ska tänka när du bjuder många. Här finns tapas och småplock, matiga sallader, marockanska läckerheter, vinterbrunch och självklart en diger dessertbuffé på slutet - allt som behövs för att festbordet ska digna!

    100,00 kr
  15. Bulgarien
    Bulgarien
    Beskrivning

    Fakta om Sofia, Plovdiv, Pamporovo, Veliko Tarnovo, Svarta havet och mycket mycket mer. En gång var Bulgarien det mäktigaste landet i Europa, så är det inte längre, men det är ett av de mest fascinerande. I Bulgarien möts öst och väst och historien är onekligen intressant. Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om allt som står resenären till buds. Den är lätt att läsa – och lätt att använda.


    Här får du en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter. Du får tips om kultur- och sportevenemang, festivaler, nöjen och shopping, liksom förslag på spännande rundresor och utflykter. Här hittar du också information om hur transportmedlen fungerar, var turistbyråerna ligger, vad du gör i en nödsituation eller vid sjukdom. Aktuella tips på hotell och restauranger, liksom detaljerade kartor finns också i boken.


    Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av din resa till Bulgarien.

    65,00 kr
  16. Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige
    Bullerbysyndromet : berättelser från Sverige
    Beskrivning
    Under 1900-talet förvandlades ett frostbitet, svältdrabbat och avfolkat kungarike i närheten av polcirkeln till en välfärdsstat med den högsta levnadsstandarden i världen. Svensk ingenjörskonst, svensk välfärd och svenska blondiner gjorde omvärlden blågul av avund. Vissa skrämdes kanske av statsapparatens inflytande över medborgarnas liv och de höga skatterna, men betydligt fler såg Sverige som en mönsterstat. Det fanns till och med de, främst tysktalande, som höjde vårt land till sådana orimliga höjder att deras fascination fick ett syndrom uppkallat efter sig: Bullerbysyndromet. Syndromets främsta kännetecken är en överdrivet positiv syn på vår natur och vårt samhällsbygge.

    I Bullerbysyndromet reser journalisten Lars Berge kors och tvärs genom vårt avlånga land för att ta reda på vad som egentligen hände med den Bullerby som en gång såg sig som världsledande inom praktiskt taget allt. Var den kanske bara en dröm? Eller fanns den på riktigt? Vi möter Sveriges mest beundrade person, gänget bakom Sveriges nya logotyp och vi möter mannen som är övertygad om att den mest omskakande händelsen i landets historia har mörklagts av utländsk säkerhetstjänst.

    125,00 kr
  17. Bullfest
    Bullfest
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att stiga in på ett bageri och känna doften av kanel och kardemumma?
    I Bullfest finner du roliga och lättsamma recept. Här ryms både traditionella bullar såsom kanelbullar, gosenbullar och wienerbröd och mer nyskapade varianter. Vad sägs till exempel om bullar med hallonbåtar, rödbönspasta eller lakrits? Här får du lära dig allt du behöver för att skapa de där magi
    210,00 kr
  18. Bygg häftiga fordon : pysselbok med klistermärken
    Bygg häftiga fordon : pysselbok med klistermärken
    Beskrivning
    I Bygg häftiga fordon får man bygga 21 av världens största, häftigaste och kraftfullaste fordon. Leta rätt på klistermärken, klistra in dem och skapa din egen samling.

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
  19. Byggar Bob - jättestort målarblock, 56 bilder att färglägga!
    Byggar Bob - jättestort målarblock, 56 bilder att färglägga!
    Beskrivning
    56 härliga bilder att färglägga med Byggare Bob, hans maskiner och kompisar.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  20. Byta namn?
    Byta namn?
    Beskrivning
    De svenskar som byter efternamn blir er för varje år. Men hur hittar man ett namn som känns passande och meningsfullt, som har förutsättningar att föras vidare av ens barn och barnbarn? Ett namn som betyder något och helst inte verkar »taget«. Bengt af Klintberg, en av landets främsta kännare av folkliv och folkliga traditioner, bjuder här på 800 omsorgsfullt valda efternamnsförslag. Många av dem går tillbaka på gamla ortnamn från olika delar av Sverige. Alla namnen åtföljs av en kommentar med ordförklaringar och geografiska upplysningar. I listan finns även efternamn från tidigare århundraden som inte längre bärs av någon och som därför är lediga att användas på nytt. I boken redogörs för vilka det är som oftast byter efternamn det kan t.ex. vara de som har ett mycket vanligt son-namn eller barn till invandrare som vill ha ett lätthanterligt, svenskklingande efternamn. Författaren bjuder också på en historik över vårt namnbruk under tusen år. Släktnamn är en betydelsefull del av vår kulturhistoria.
    125,00 kr
  21. Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården
    Caremaskandalen : riskkapitalets fantastiska resa i äldrevården
    Beskrivning
    I det tysta har nya aktörer smugit sig in i Sveriges välfärdssystem. Carema, Aleris, Attendo Care. Hösten 2011 skakas Sverige av avslöjanden från Caremas äldreboenden. Vad händer när de allra tuffaste avkastningskraven möter samhällets mest sköra och utsatta individer?"Caremaskandalen" är en berättelse om godtrogna politiker, handfallna myndigheter och tystad vårdpersonal.
    175,00 kr
  22. Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
    Beskrivning
    Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
    125,00 kr
  23. Carolus Rex : hans liv i sanning återberättat
    Carolus Rex : hans liv i sanning återberättat
    Beskrivning

    Carolus Rex var mitt namn. Det var jag.
    Karl XII fick jag heta efter långa släktleds räkning.
    Född i purpur 1682, skjuten till döds av en kulknapp avlossad från egna led.
    Kronan satte jag själv på mitt huvud.
    På väg till kröningsceremonin föll den i gatans smuts.
    Jag behövde den inte. Jag var 15 år gammal och smord av Herren.
    Om än finlemmad och smalaxlad var jag stark i beslut.
    Jag var suverän.
    Jag sände fler undersåtar i döden än någon annan europeisk regent.
    Alla lydde mina påbud.
    Jag vet vad de sa om mig: krigarkung.
    I början gick jag segrande ur striderna. Mot slutet led jag enbart förluster.
    Det påstås att jag jagade björn med större iver än kvinnor.
    Ingen kvinna väckte mitt begär.
    Därom talar jag icke.
    Jag fick aldrig en son.
    Till slut måste sanningen fram.
    Många säger att de funnit den.
    Många har i efterhand trott sig se skeendet.
    Finn här från min egen penna vad jag gjorde, det jag byggde, det jag ödelade.
    Detta är min egen historia.
    Sådan var jag.

    125,00 kr
  24. Casparssons ridråd : dressyr, hoppning, linlöpning, tömkörning
    Casparssons ridråd : dressyr, hoppning, linlöpning, tömkörning
    Beskrivning
    Detta är en unik bok av en nestor i ridkunskap. Den är skriven för tränare och ryttare som vill utvecklas inom dressyr, hoppning och/eller fälttävlan. I över 40 år har Göran Casparsson undervisat i ridkunskap och haft stort inflytande på en lång rad kända ryttare som gått i hans lära, bland andra Kyra Kyrklund och Peter Eriksson, vilka nu sprider hans kunskap vidare.Dressyrarbetet omfattar allt som är betydelsefullt: få hästen på tygeln, rakriktning, ställning och böjning, sidvärtsrörelser, samling etc. Kapitlet om hoppning tar upp ridningen mot och efter hinder, sits och följsamhet samt hästens form och hoppteknik. I kapitlet om linlöpning/longering beskrivs hjälpmedel och tillvägagångssätt som ger en bra grund och ett förfinat samspel mellan häst och ryttare. Därefter följer tömkörningen, där hjälpgivning, körning i öppna och ökad samling sker i manege och på volter i skritt, trav och galopp. Författaren Göran Casparsson bor i Förslöv i Skåne. Han har en gedigen utbildning. Efter en konstnärlig utbildning, så utbildade han sig i ridning både i Sverige och utomlands. Han har varit hopplärare på anrika Strömsholm samt ridskolechef på ett flertal ställen. Han har tävlat och tagit medalj i SM och Gran Prixhoppningar samt placerat sig och segrat i fälttävlan. Han har tagit fram program för unghästutbildningen på Flyinge och är dessutom en erkänd internationell banbyggare.
    235,00 kr
  25. Cathrine Schück lagar vego
    Cathrine Schück lagar vego
    Beskrivning
    Roliga och läckra vegorätter!
    Den här boken innehåller ca 45 lätta, snabblagade och goda recept alltid med en liten extra knorr mat att bli glad åt.

    Rätter för de som vill äta vegetarisk, hälsosam och god grön mat men som inte får dåligt samvete av att säga ja till en god parmaskinka eller en liten köttbit. I den här boken dominerar det gröna tillsammans med pasta, ris eller couscous och köttbiten kanske väger 50 gram i stället för 150 gram eller så har vi bara lite knaperstekt bacon eller en skiva parmaskinka som tillbehör eller smaksättning. Här finns recept på varma och kalla sallader, soppor, pasta- och risrätter, morotsscones, pizza, mumsiga majsmuffins, knapriga jordgubbsbakelser och mycket mera. Ca 45 färgfoton.
    100,00 kr
  26. Central Park
    Central Park
    Beskrivning
    En tidig morgon i Central Park vaknar Alice och Gabriel på en bänk, fastlåsta i varandra med handbojor.

    De kan inte minnas att de någonsin har träffats. Och kvällen innan var Alice hemma i Paris med sina väninnor och Gabriel spelade piano på en jazzbar i Dublin.

    Hur hamnade de i den här situationen? Vems är blodet på Alices blus? Varför saknas det en patron i hennes tjänstevapen? Alice och Gabriel har inget annat val än att söka efter svaren tillsammans så att de kan återvända till sin vardag, men de är inte beredda på att sanningen kommer att vända upp och ner på deras liv.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  27. Cernitboken
    Cernitboken
    Beskrivning
    Modellera med cernitlera!!Något vackert att sätta på kylskåpet, i håret eller i öronen - det kan man göra av cernitlera - ett spännande hobbymaterial som är lätt att arbeta med och som finns i en mängd olika kulörer.Välj färger och form, knåda till som du vill ha det, sätt på ugnen och det är färdigt.I Cernitboken ger konsthantverkaren Dette Kim gott om tips på vad denna lera kan användas till - det är bara att låta sig inspireras!Tydliga skisser och arbetsbeskrivningar.
    125,00 kr
  28. Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem
    Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem
    Beskrivning

    Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar.


    I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.


    Cesar säger att man ska se världen...

    125,00 kr
  29. Cesar och hans valpar : från valp till perfekt hund
    Cesar och hans valpar : från valp till perfekt hund
    Beskrivning

    Att kommunicera med sin valp på rätt sätt är avgörande för livet tillsammans. Olika hundraser har olika egenskaper med sig i bagaget när de föds. De har också som individer olika mycket energi. Det här pratar Cesar mycket om, och coachar dig som köper valp. Det gäller att börja kommunicera med valpen i tid. Följ Cesar och några utvalda valpar. Cesar visar vad varje utvecklingsstadium innebär och...

    125,00 kr
  30. Charlotte Kalla - styrka, teknik och pannben
    Charlotte Kalla - styrka, teknik och pannben
    Beskrivning
    Drömmer du om Vasaloppet? Om att bli en bättre skidåkare? Följ med Charlotte Kalla ut i spåret, på med pannlampan och dra ut i skogen en sen novemberkväll, kör hennes rörlighetsprogram som morgonträning och ta del av hennes bästa knep för att hålla motivationen på topp.

    Hur gör man egentligen för att bli så där framgångsrik, så duktig på att åka skidor? Läs om Charlottes konkreta tips och program för spåret, träning vid sidan av spåret och allt annat som hör skidåkningen till. Hitta din egen väg till framgång och ett starkare pannben!

    225,00 kr
  31. Chavs : föraktet för arbetsklassen
    Chavs : föraktet för arbetsklassen
    Beskrivning
    I USA kallas de white trash, i Storbritannien benämner man dem nedlåtande för chavs": traditionell arbetarklass, människor med låg lön och små möjligheter att påverka sin livssituation. Eller som de karak­täriseras i sin mest stereotypa och hatade form: korkade, våldsamma, kriminella människor som gärna går på bidrag och förökar sig som djur. I Chavs föraktet för arbetarklas­sen undersöker journalisten Owen Jones hur det blev accepterat att håna och se ner på arbetarklassen. Genom att rikta människors miss­ nöje, rädsla och hat mot en grupp som har det sämre ställt, menar Jones, kan de som sitter på makten rättfärdiga de växande ekonomiska och sociala orättvisorna i samhället och förhindra ett verkligt engage­mang för att förändra. I denna hyllade och uppmärksam­made djupdykning i klassförakt finns mycket att hämta för den som vill förstå dagens Storbritannien och situationen som ledde fram till Brexit, men också de klyftor som delar det svenska samhället. "Underhållande och upprörande skildring om klassförakt." Västerbottens- kuriren "Ambitiös genomgång av den politiska och ekonomiska utvecklingen i Storbritannien" Norrbottens-Kuriren
    175,00 kr
  32. Cheesecakes
    Cheesecakes
    Beskrivning
    Recept som ingen kan motståCheesecake, eller ostkaka som det heter på svenska, har funnits sedan romartiden, men det var först på 1920-talet som den ost vi idag kallar cream cheese kom till. Den blev snabbt en populär ingrediens i en ny typ av ostkaka cheesecake. Nuförtiden förknippas cheesecake ofta med USA men nästan alla länder har någon form av ostkaketradition.

    Författaren Cheryl Lindblad är amerikanska och lärde sig som ung flicka att baka cheesecake tillsammans med sin mamma. Hon har i den här boken komponerat recept innehållande mycket choklad och frukt så som browniecheesecake, tropisk cheesecake och cheesecake med lingon. Hon inkluderar även recept på klassiska ostkakor gjorda på ricottaost samt ett recept på chokladmuffins med cheesecakefyllning.
    Bokens vackra bilder är tagna av fotografen Helén Pe och de inspirerar verkligen till att baka dessa underbara kakor.

    85,00 kr
  33. Chihuahua
    Chihuahua
    Beskrivning
    På engelska
    100,00 kr
  34. China LP
    China LP
    Beskrivning
    Antique yet up-to-the-minute, familiar yet unrecognizable, outwardly urban but quintessentially rural, conservative yet path-breaking... China is a land of mesmerizing and eye-opening contradictions. - Damian Harper, Lonely Planet Writer Our Promise You can trust our travel information because Lonely Planet authors visit the places we write about, each and every edition. We never accept freebies for positive coverage, and you can rely on us to tell it like we see it. Inside This Book... 11 intrepid authors198 maps76 temples & monasteries100s of noodle spotsInspirational photosClear, easy-to-use mapsHong Kong & Beijing pull-out mapSpecial Great Wall featureComprehensive planning toolsIn-depth background
    275,00 kr
  35. choklad
    choklad
    115,00 kr
  36. Choklad
    Choklad
    Beskrivning
    Mjukt och krämigt eller mustigt och mörkt? Prisbelönta dessert- och konfektkonstnären Marie Skogström vet hur man trollar fram maximala smakupplevelser ur den mångsidiga kakaobönan! Här hittar du de bästa recepten på klassiska chokladnjutningar plus en hel del nytt.
    65,00 kr
  37. Choklad : 70 recept att älska
    Choklad : 70 recept att älska
    Beskrivning

    Älskar du choklad? Då har du verkligen hittat rätt bok. Här finns mängder av recept på alltifrån sås, kaka och paj till dryck, drink och glass. Snabblagat lyxigt eller mer tidskrävande elegant? Vit, ljus eller mörk choklad? Här finner du svaren och smakkombinationerna som alla – både liten som stor – gillar.


    -70 varierade recept på ren chokladglädje.


    - Från varm chockladfudge fondue till svalkande glass.


    - Kaka till stort kalas eller enkel fika? Här finns inspirationen du behöver.

    75,00 kr
  38. Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Choklad : favoriter för chokladälskaren
    Beskrivning
    Att man blir glad och lycklig av choklad vet väl alla. Numera är det ju till och med bevisat. Forskarna har funnit att samma ämne (fenyletylamin) som utsöndras i vår hjärna när vi blir förälskade, också finns i choklad. Är det då så konstigt att vi hänger oss åt frosseri? Tänk att själv kunna tillverka denna njutning när lusten faller på! Doppade praliner gör du snabbt och enkelt, fyllda praliner är lite pyssligare men väl värda bestyren. En dessert eller drink med choklad är den perfekta avrundningen.

    Göran Söderin är konditor, chokladspecialist och tidigare ledare för det svenska konditorlandslaget, bronsmedaljör i mat-OS.
    85,00 kr
  39. Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Choklad : förföriskt gott från krämigaste vit till mumsigaste mörk
    Beskrivning
    En oumbärlig bok för alla chokladfantaster och för alla som vill lyxa till vardag och fest!

    Det är varken krångligt eller svårt att laga läckra, ljuvliga chokladrätter som snabbt sätter färg på både vardag och fest. Det här är en komplett chokladbok med recept för livets alla stunder. Här finns chokladrecept som passar såväl utflykten i skogen och skidbacken som brunchen och finmiddagen. En mörk chokladsås, gjord på smält choklad, är utmärkt vardagslyx på en annars trist måndag. Och bjud helgens gäster på en marängsviss värdig en Nobelmiddag eller på varma chokladfondanter vars krämiga innehåll rinner ut på tallriken när man sätter gaffeln i dem.

    Den här chokladboken går rakt på sak utan att krångla till det. Här finns praktiska råd och tips på hur man kan förbereda olika rätter, vad man ska tänka på när man väljer choklad och vad man kan dricka till choklad. I kapitlet om tekniker får man också lära sig hur man kan imponera med egenhändigt tillverkade chokladdekorationer, hur man kan smaksätta choklad och hur man smälter choklad som ett proffs.

    Fler titlar i samma serie:
    Grilla
    Muffins
    110,00 kr
  40. Choklad : mer av det goda
    Choklad : mer av det goda
    Beskrivning
    Jan Hedh är landets främste chokladexpert med 35 års erfarenhet av ämnet! I sin nya bok Choklad! presenterar han en mängd läckra recept på cho-kladpraliner av olika slag. Men här finns också delikata petits fours, läckra kolor, komplettadesserter, spännande glassbomber och eleganta tårtor. Lustfyllt, vackert och gott med noggranna anvisningar för att du ska nå ett lyckat resultat. Boken är pedagogiskt upplagd och vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.
    125,00 kr
  41. Choklad för själen
    Choklad för själen
    Beskrivning
    Choklad för själen är en bok fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. De 45 recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket. ”Jag hoppas att du kommer att älska dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar lika mycket som jag gör”, skriver författaren Ulrica Grahl i sin välkomsttext.

    Ulrica Grahl har bakat i stort sett hela livet. ”Den stora passion som jag har för choklad, livet och att umgås med familj och vänner, är nästan obeskrivlig”, skriver hon. ”Att tillverka en underbart god tryffel eller en dessert medan man dansar runt i köket, ger mig livsenergi och inspiration.

    Många kan berätta att de njuter av choklad med alla sina sinnen. Känslan av förnöjsamhet över att ha tillverkat godsaken själv gör att den smakar extra gott. Den ser inte bara fin ut, den där lilla chokladskapelsen, utan den skapar faktiskt också lycka, i själens djup.

    Choklad för själen är en härlig bok med fantastiska bilder och inspirerande recept.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  42. Chokladbollar : nyttigt & gott
    Chokladbollar : nyttigt & gott
    Beskrivning
    Sugen på nåt gott? Nu på en gång? Då har du hittat rätt – här finns allt du behöver.

    I den här boken hittar du de mest fantastiska chokladbollarna, i massor av olika varianter. Det bästa är att de är både nyttiga och goda samtidigt. De är bakade helt utan gluten, helt utan mjölk och helt utan vitt socker. En del är jättelätta att baka och en del mer avancerade.

    Det finns bollar för bästa mellanmålet och bollar för den fina bjudningen.
    Ja, faktiskt också recept till en chokladbollslunch!

    230,00 kr
  43. Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Chokladfrestelser : godis, kakor, tårtor och drinkar
    Beskrivning

    Choklad är en oslagbar smaksättare och en njutning för alla som gillar sötsaker. För den passionerade chokladälskaren presenteras här 30 frestande recept på godis, kakor, muffins, tårtor, efterrätter och glass - varm choklad för kalla nätter och kylda chokladdrinkar för heta sommardagar.

    Linda Collister är en passionerad chokladälskare. Hon har skrivit ett antal kokböcker bland annat ytterligare en om choklad som heter Chocolate Baking och två kokböcker om bakning The Baking Book och The Bread Book - och alla tre blev internationella bestsellers .



    85,00 kr
  44. Chokladpassion
    Chokladpassion
    Beskrivning
    Nu i kartonnage!I Chokladpassion delar konditormästare Jan Hedh frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda. Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar.
    125,00 kr
  45. Chokladpraliner : presentbox med silikonformar 
    Chokladpraliner : presentbox med silikonformar 
    Beskrivning
    En underbart söt presentbox som innehåller en bok och silikonformar i olika färger. Boken lär dig att baka ljuvliga, oemotståndliga chokladpraliner som du enkelt gör hemma i köket!

    Mörk choklad med smörkolakräm, mjölkchoklad med knapriga flingor, vit choklad med kokos - nu är det bara att välja vilken sort du ska skämma bort dig med först!

    Format box: 200 x 135 mm

    Fler titlar i samma serie:
    Cupcakes - Presentbox med silikonformar
    Makroner - Presentbox med sprits
    50,00 kr
  46. Citron
    Citron
    Beskrivning
    Från att en gång ha varit en dyrbarhet på kungligheters bord är citronen idag en självklarhet i våra kök. Men det är inte bara i köket citronen är oumbärlig. Den har också använts i medicinskt syfte mot så skiftande saker som gikt och nariga armbågar. Även i konst och design har den lämnat tydliga spår.

    I den överdådigt illustrerade Citron beskriver Lotte Möller citronens historia och betydelse för den europeiska kulturen. Faktum är att den gula frukten har hjälpt till att göra oss till civiliserade och moderna människor. När Citron gavs ut första gången sålde den i över 20 000 exemplar och nominerades till Augustpriset. Nu är den äntligen här igen, med samma tidlösa innehåll och budskap: Allt blir bättre med lite citron!

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund och Tre mästare tre trädgårdar. I hennes senaste bok Smultron (2015) finns allt värt att veta om bäret de flesta associerar med sommarlov och solsken men som har en betydligt mer spännande historia än så.

    Sagt om Citron: "Aldrig trodde jag att jag skulle sträckläsa en bok om citroner och beklaga när den tog slut. ... Möller är, förutom mycket kunnig inom området kultur och trädgård, briljant i sitt sätt att förmedla kunskap på ett fängslande sätt." BTJ

    165,00 kr
  47. Citrusköket
    Citrusköket
    Beskrivning
    Citrus passar till allt . fisk, skaldjur, fågel, drycker, inläggningar, bakverk, desserter, sallader och pasta. Dessutom är citrusfrukter i matlagningen en starkt växande trend. I medelhavsmaten och det libanesiska köket är citronen helt oumbärlig. Nu börjar även vi i Skandinavien uppskatta de saftiga smakförhöjarna. Det blir friskt, fräscht och jättegott! Boken innehåller över hundra läckra recept på allt från kötträtter till bröd och desserter. Dessutom citrusfakta och tips. Citrusköket är Caroline Hofbergs vackraste bok.
    135,00 kr
  48. Claras trädgård : en hängiven nybörjares succéer och misslyckanden
    Claras trädgård : en hängiven nybörjares succéer och misslyckanden
    Beskrivning
    En hängiven nybörjares succéer och misslyckanden

    Claras trädgård är en bok om trädgårdshängivenhet på liv och död, skriven av en nybörjare för nybörjare men härlig läsning även för erfarna trädgårdsodlare.
    Det är en personlig berättelse om hur Clara och hennes man tog över en trädgård som under decennier av vanskötsel förvandlats till en djungel. Månad för månad under två år beskrivs livet i och arbetet med trädgården -- om hur idéerna om den fulländade trädgården växer fram och hur de försöker förverkliga dem. I varje kapitel finns dessutom många konkreta råd om allt från bevattning till hur man anlägger rabatter. Boken är även en betraktelse över trädgårdskonsten som en spegel av samhället och kulturen.
    Claras trädgård är rikt illustrerad med fotografier av modefotografen Bersa och Maria Lindroos humoristiska bilder.

    Clara Block Hane är född 1966. Hon är kulturjournalist med ett förflutet på bl a Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och ELLE à la carte. 1996 gav hon ut novellsamlingen Ingen är som Epa.
    100,00 kr
  49. Cmej - Din flexibla självbiografi
    Cmej - Din flexibla självbiografi
    Beskrivning
    C mej - din flexibla självbiografi.

    Vem är jag ? Ja det kanske du funderar över ibland. Tänk vad du upplevt och så mycket som hänt under din livstid.
    Cmej är en pärm i A4-format där man kan dela med sig av minnen, upplevelser och sådant man varit med om i sitt liv. Det kan vara historier från förr och hur man har det idag. Med Cmej får man möjlighet att berätta om sig själv och dela det med nära och kära.

    Kapitel : Mitt liv idag
    Barndomstiden
    Skoltiden
    Ungdomstiden
    Vuxenliv
    Mina guldkorn

    695,00 kr
  50. Cocktails
    Cocktails
    Beskrivning
    Cocktails av Red Jöran Svensson Inbunden bok. Globe Förlaget. 2005. 60 sidor. Nyskick.
    75,00 kr
  51. Cocktails
    Cocktails
    115,00 kr
  52. Cookies
    Cookies
    Beskrivning
    Den mest kända varianten av cookie är förmodligen chocolate chip cookie, med bitar av hackad ckoklad. Men kaksmeten kan smaksättas med mycket annat, bland annat kaffe, citron, torkade bär och naturligtvis nötter av olika slag.
    Några goda kombinationer som presenteras i den här boken är cookies med torkade jordgubbar och vit choklad, cookies med Toblerone, cookies med cashewnötter och honung.Cookies började dyka upp i Nordamerika i början på 1800-talet, men förmodligen har man i alla tider rullat deg till runda bollar, plattat ut dem lite med handen och gräddat dem. Man kan också knåda ihop en liten limpa och sedan skära den i lika tjocka skivor. En annan variant är att helt enkelt klicka ut smeten glest på pappersklädd plåt.Cookies kan se lite anspråkslösa ut, men här är det inte det yttre som räknas utan det inre. Och hembakade goda cookies överträffar det mesta!
    85,00 kr
  53. Cookies for Rookies
    Cookies for Rookies
    Beskrivning
    Säg bara "jag har bakat till er idag", och jag kan lova att du får hurra-rop och stora leenden tillbaka. Det är något hemtrevligt och mysigt med hembakta kakor antingen du ger dem till någon annan, eller bakar dem till dig själv. Med den här boken som hjälp är det lätt att börja och du går från att vara en rookie till mästare på nolltid. Bakning ska vara lätt och roligt, och så klart ska man inte glömma en viktig sak – resultatet ska helst vara ätbart! Förhoppningsvis så gott att du får lust att baka om och om igen …
    75,00 kr
  54. Cranks snabba gröna
    Cranks snabba gröna
    Beskrivning

    Över 100 recept på spännande vegetarisk mat som tar högst en halvtimme att tillaga. Inspirationen har bl a hämtats från Marocko, Asien och länderna runt Medelhavet. Här finns smala recept på luncher och kvällsmat och mer exklusiva middagar i goda vänners sällskap.

    Vad sägs t ex om paj på squash och pinjenötter, thailändsk grön curry med morötter och timjan eller färsk spenat, brynt mango, sesamfrön och grillad tofu? Denna färgstarka kokbok innehåller mängder av lockande, välsmakande och exotiska läckerheter. Recepten är enkla att följa och bilderna lockar till egna kulinariska försök. Ingredienserna är i första hand färska grönsaker och basvaror som ris och pasta, men snabba genvägar som fryst smördeg och frysta ärter används också.

    Boken riktar sig bl a till hälsohem, sjukhem, sjukhuskök, skolkök, restaurangkök. Och framför allt till redan övertygade vegetarianer och den ökande skara som funderar på att bli det blandkostare och alla som lockas av det vegetariska köket men känner tveksamhet för att maten är för komplicerad och tar för lång tid att laga.

    Översättning Margareta Eklöf

    125,00 kr
  55. Cuba
    Cuba
    Beskrivning
    Berlitz resebibliotek - guider, parlörer och ficklexikon - är till ovärderlig hjälp på resan. Böckerna revideras fortlöpande och är därför alltid aktuella och pålitliga. Nya utgåvor av reseguiderna - över enskilda resmål eller över hela områden eller länder - kommer i genomsnitt vartannat år. Guiderna är försedda med utvikningskartor som underlättar hanterandet - du kan läsa samtidigt som du följer med på kartan. Guider över större städer är försedda med separat kategoriindelad hotell- och restaurangförteckning
    50,00 kr
  56. Cupcakes
    Cupcakes
    Beskrivning
    Söt presentbok med vadderade omslag.
    Peggy Porschen är prisbelönt gourmetkonditor med eget bageri i Belgravia London där hon skräddarsyr och levererar tårtor och bakelser till gräddan av Londons societet, jetsetare och kungligheter.
    I den här fina lilla boken har hon samlat 25 av sina bästa recept. Böckerna säljs separat och i färdigpackad bordsdisplay som rymmer 20 ex.
    50,00 kr
  57. Cupcakes
    Cupcakes
    Beskrivning
    Cupcakes har kommit till Sverige för att stanna! Den här vackra boken, fylld av söta cupcakes, är inte bara den perfekta presenten till den redan frälsta som är ute efter en ny utmaning, utan även för den som just har satt igång. Cupcakes är som små konstverk och i den här boken får du unika recept såväl som tips och tricks för att skapa dina egna. Testa till exempel fotbollscupcakes och prinsesscupcakes med barnen, vuxna favoriter smaksatta som en Mojito eller Cosmopolitan, mer klassiska smaker som After Eight eller skogsbär eller varför inte allihop?
    100,00 kr
  58. Cupcakes - Fantastiska bakverk för alla
    Cupcakes - Fantastiska bakverk för alla
    Beskrivning
    Cupcakes är frestelser som dom flesta av oss varken kan eller vill motstå, alla älskar dessa små kladdiga läckerbitar. Bakverken kan vara dekorerade med silverkulor, blomblad, ja nästan vad som helst. Med den här boken har du alla möjligheter till att frossa. Den innehåller mer än 30 recept, såväl gamla godingar som nya bekantskaper.
    85,00 kr
  59. Cypern
    Cypern
    Beskrivning

    Berlitz klassiska reseguide är fullmatad med information om den populära semesterön i Medelhavet - om städerna, nationalparkerna, kulturen och nöjena. Den är lätt att läsa och lätt att använda. Du får en historisk översikt och vägledning till alla viktiga sevärdheter, liksom tips om rundresor och utflykter, shopping, hotell och restauranger. Allt i färg och praktiskt fickformat. Guiden hjälper dig att få ut det mesta av ditt besök på Cypern.

    65,00 kr
  60. Cypern
    Cypern
    Beskrivning
    Oavsett om du reser första klass eller med en liten reskassa, tar guiden dig raka vägen till det bästa som Cypern har att erbjuda. Upptäck de historiska lämningarna, museerna och gallerierna, Nicosia, Limassol och Troodosbergen, liksom barnens favoriter eller de bästa stränderna runt ön.
    Dussintals topplistor – från det okända Cyperns gömda skatter, till festivaler, sevärdheter, hotell och affärer – ger all den expertkunskap som du som besökare kan behöva. Listan över saker man bör undvika sparar både tid och pengar.
    Du hittar snabbt rätt med hjälp av de detaljerade utvikskartorna och de många mindre kartorna inne i boken. Vad du än söker – här är din guide till 10 i topp av allting.
    125,00 kr
  61. Däggdjuren i Norden
    Däggdjuren i Norden
    Beskrivning
    DENNA BOK PRESENTERAR alla vilda däggdjur som regelbundet förekommer i Skandinavien och kring Östersjön. I text och med vackra illustrationer berättar den om djurens livsmiljö, vanor, fortplantning, val av föda och andra intressanta fakta och kuriosa. Här finns uppgifter om längd och vikt, livslängd och utbredning, och de detaljer i utseendet som är viktiga för en säker identifikation framhålls. Störst utrymme får de stora, kända och populära arterna. Fladdermöss och en del andra smådjur, som kanske inte ens kan artbestämmas i fält, har fått mindre plats. Man kan även bl.a. läsa om vad som menas med däggdjur, hur de upplever omvärlden, deras släktskap och de nordiska däggdjurens spännande historia från istiden till våra dagar. De problem som uppstår i umgänget mellan människan och vilda djur blir också belysta.
    125,00 kr
  62. De bästa  tärningsspelen
    De bästa tärningsspelen
    Beskrivning
    Tärningar, och dess föregångare trästycken, snäckskal och benbitar från djur, har vi människor spelat med i långt över tiotusen år. I denna bok återfinns ett underhållande och intressant urval tärningsspel från olika länder och tidsepoker: - Hela 43 olika spel, med en, två, tre eller ännu flera tärningar - Nyskapande och spännande varianter av yatzy, klassiska hasardspel, spel med bluffande och på pokertema, skicklighetskrävande dueller för bara två deltagare och mycket annat samt några intressanta nyuppfunna tärningsspel! - Tydliga regler och instruktioner om spelsätt, antal deltagare, protokollföring och taktiktips Dan Glimne räknas som en av Sveriges främsta auktoriteter på spel och hasard. Han är författare till en lång rad böcker i ämnet, och skrev i Aftonbladet under elva års tid om poker och gambling; har föreläst om spelandets kulturhistoria på flera universitet och högskolor; har två gånger om fått utmärkelsen Guldtärningen; har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial; och har även valts in i Swedish Poker Hall of Fame.
    100,00 kr
  63. De bästa spelen med papper och penna
    De bästa spelen med papper och penna
    Beskrivning
    Över 40 olika underhållande och strategiska spel! Oavsett om du letar efter en vass och kreativ utmaning för dig och bästa vännen, ett lättsamt och snabbspelat tidsfördriv på semestern, ett sätt att roa gästerna med på partyt, eller något att hålla barnen sysselsatta med på tågresan eller på badstranden, så hittar du det här. Och bäst av allt utrustningen är nästan gratis! Här finns förstås klassiker som sänka skepp, luffarschack och hänga gubbe, men framförallt ett stort antal nytänkande och kluriga spel med papper och penna som du aldrig har sett innan: kamikaze, jotto, ubåtsjakt, target, squeeze, fyrdimensionellt tripp-trapp-trull, sprouts, morpion, pappersboxning, intercity, svarta hålet, konflikt, ordkedjor, sifferhopp, formel 1 och många, många andra med! Spel som alla är enkla till sina regler, men oftast kräver smart tänkande och ibland även manuell skicklighet.

    Dan Glimne är en av Sveriges främsta experter på spel och hasard, har skrivit fler än två dussin böcker i ämnet samt uppfunnit över hundra olika sällskapsspel, har två gånger om vunnit utmärkelsen Guldtärningen, och har tilldelats staden Barcelonas kulturpris DAU Premi Especial.

    100,00 kr
  64. De fattigas manifest : lösningarna kommer underifrån
    De fattigas manifest : lösningarna kommer underifrån
    Beskrivning
    Finanskrisen 2007.2008 var den värsta finansiella krisen sedan 1929. Men krafttagen för att strama åt vår kollapsande välfärds­ekonomi uteblev. I stället fortsätter vi i samma spår.Detta föranledde Francisco Van der Hoff Boersma, en av grundarna till fair trade-­konceptet, att skriva sitt manifest. Han har levt stora delar av sitt liv som arbetarpräst bland de fattigaste och mest underprivilegierade, och utifrån dessa erfarenheter beskriver han sina tankar om en solidarisk samhälls­ekonomi. Och det är allt annat än lösa teorier och luftslott. I mer än 30 år har han sett detta ekonomiska system fungera i liten skala.»Rättvis handel har fått en världsomspännande utbredning som ingen hade kunnat ana från början« skriver Francisco Van der Hoff Boersma. »Det är ett av de fåtaliga ekonomiska system som fungerar utan att åstadkomma uteslutning och som låter de fattiga gå från utanförskap till att bli verksamma i en ekonomi som inte hela tiden försöker skada dem. Med denna erfarenhet i ryggen har jag en övertygelse: vi kan förändra det rådande systemet på hela jordklotet.«
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  65. De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    De glömda kvinnornas röst : Doktor Denis Mukwege och kampen för människovärde i krigets Kongo
    Beskrivning
    Två män kom in, några andra stannade utanför och vaktade. De släpade ut min man och sköt honom. Jag såg det inte, men jag hörde skottet. Sedan skulle de våldta oss kvinnor. Min dotter skrek och slogs och gjorde så hårt motstånd att de dödade henne. Och jag var säker på att de skulle döda mig också. Men de band fast mig och bröt isär mina ben och höll fast mig medan de turades om att våldta mig. Vi skjuter dig också om du skriker, sa soldaterna. Tusentals kvinnor utsätts varje år för brutala och tortyrliknande våldtäkter som en del av kriget i Kongo-Kinshasa. För många av dem blir straffet dubbelt när de efter våldtäkten blir utfrysta av sin släkt och betraktade som förorenade av fienden. Läkaren Denis Mukwege, grundare och chef för Panzisjukhuset i Bukavu, har blivit de våldtagna kvinnornas röst i världen. Han har vigt sitt liv åt att upprätta dessa kvinnors värdighet, fysiskt och psykiskt. För sitt outtröttliga arbete har han belönats med FN:s människorättspris och Olof Palmepriset. Författaren Birger Thureson har mött Denis Mukwege och några av de våldtagna kvinnor som idag får hjälp på Panzisjukhuset efter upplevelser av ofattbar ondska. Om de kommer från helvetet, så är det här kanske inte himlen, men någonting ganska nära. För här får de veta att de har ett värde. Att deras liv är värda att rädda och deras framtid kanske inte är alldeles hopplöst mörk.
    125,00 kr
  66. De reste sig och gick vidare : hoppets röster från krigets Kongo
    De reste sig och gick vidare : hoppets röster från krigets Kongo
    Beskrivning
    Justine blev våldtagen inför ögonen på sin man och son. Berthe överfölls på vägen hem. Kubanage skulle sälja bananer till gruvarbetarna men blev istället våldtagen och prostituerad.

    Att historierna från många kvinnor i Kongo är brutala vet allt fler även utanför landets gränser. Men historierna slutar inte där.

    Elva år efter journalisten Birger Thuresons intervjubok De glömda kvinnornas röst har han rest tillbaka och sökt upp dem igen för att höra vad som har hänt. Genom allt mörker glimmar det märkligt nog av hopp och framtidstro. Tack vare stöd och hjälp, inte minst från Panzisjukhuset och dess chefsläkare Denis Mukwege, som tog emot Nobels Fredspris 2018, kan kvinnorna berätta om att livet har gått vidare och blivit bättre.

    I den här boken berättar kvinnor om vad de har utsatts för, men också om hur de har det i dag. Det är en bok som andas hopp. Birger Thureson skriver också om den svenska pingstmissionens historia i Kongo och ger en bakgrund till läget i landet.

    När jag ser en kvinna resa sig efter att ha blivit utsatt för brutalt sexuellt våld då får jag kraft att arbeta vidare. Då känner jag att resultatet är värt mödan , säger Denis Mukwege.

    Det går att göra något åt våldet. Det är därför jag har skrivit den här boken , säger Birger Thureson.

    Sagt om De glömda kvinnornas röst: "På ett skickligt sätt väver han ihop enskilda kvinnoöden med den storpolitiska utvecklingen och hjälper läsaren att förstå det som händer idag." Ulf B Andersson i Amnesty Press 03/09

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  67. De sista kristna
    De sista kristna
    Beskrivning
    När journalisten Klaus Wivel i ett öppet brev till den danska utrikesministern frågar vad regeringen tänker göra åt fördrivningen av de kristna i Mellanöstern får han inget svar. Med frågan hängande i luften beger han sig därför till Västbanken, Gaza, Egypten, Libanon och Irak för att genom egna iakttagelser förstå vad en av vår tids mest allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter handlar om.

    Där möter han kuvade människor under stor press från den muslimska omgivningen. Präster vars kyrkor bränts men som vägrar låta sig knäckas. Föräldrar som förlorat sina barn. Familjer utslängda ur sina egna hem. Invånare som känner sig som främlingar i sitt eget land och längtar bort. Och dessutom en rad välmenande västerlänningar, som med lika delar dåligt samvete över kolonialtidens brott och stora förhoppningar om arabiska vårkänslor, förnekar alla problem.

    I De sista kristna berättar Klaus Wivel historien om vår tids paria, de kristna i Mellanöstern. Där innebär en tilltagande islamism, gamla stridigheter, religiösa oenigheter, territoriala konflikter och ständig misstro att hundratusentals människor under de senaste årtiondena har blivit förtryckta, trakasserade, förföljda och fördrivna. De sista kristna är deras berättelse.

    I översättning av Melinda Hoelstad.

    "Berörande, gripande, skrämmande" – Svenska Dagbladet
    Klaus Wivel (f 1971) är Mellanösternkännare, tidigare litteraturredaktör, författare och Weekendavisens USA-korrespondent. I översättning av Melinda Hoelstad.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  68. Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Dekorera cupcakes, kakor och tårtor
    Beskrivning
    Här får du naturligtvis recept på läckra kakor, men framförallt får du beskrivningar på hur du blandar och färgar in olika sorters glasyrer och fyllningar, du lär dig hur du enkelt glaserar, gör egna spritspåsar, marsipanrosor och chokladlöv. I kombination med festliga kakformar, strössel och andra färdiga sockerdekorationer kan du skapa de mest fantasifulla kakor vad sägs om cupcakes dekorerade med kanderade, ätbara blommor eller med sockersignaturer att använda som placeringskort? Både roligt och vackert! Glöm inte att också låta barnen vara med och baka kakor som blir till nyckelpigor, snögubbar eller vindögda små pingviner.
    125,00 kr
  69. Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
    Dekorera kreativt & personligt : kransar, buketter, vackra dukningar
    Beskrivning
    Välkomna gästerna med en hyacintkrans på dörren, ge bort en väldoftande påskgrupp eller skapa en mysig höstdukning. Här får du massor av praktiska tips, råd och steg för steg-beskrivningar på hur du förgyller ditt hem med det naturen har att erbjuda. Blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt visar hur hon binder kransar, buketter och de fantastiska trädgårdsmiljöerna gör att man riktigt sugs in i hennes vackra bilder. 0
    125,00 kr
  70. Dekorera med decoupage
    Dekorera med decoupage
    Beskrivning
    Gör fint med servettmotivDecoupage är en rolig teknik att med hjälp av servettmotiv dekorera alla möjliga föremål. I gamla gömmor eller på loppis hittar du saker som kan få nytt liv med hjälp av lite färg och decoupage: krukor och koppar, askar och pärmar. Det går också alldeles utmärkt att använda decoupageteknik för att piffa upp textiler, som kuddar och lavendelpåsar. Den som vill kan ge sig på större projekt, som att dekorera möbler eller kanske en resväska. Man kan använda annat än servetter till decoupage. I boken får du dessutom förslag på projekt med bland annat tidningspapper, pappersnäsdukar, bokmärken och omslagspapper. Det är bara fantasin som sätter gränser!
    125,00 kr
  71. Dekorera med färg på textil
    Dekorera med färg på textil
    Beskrivning
    Att dekorera på textil kan betyda mycket. Boken ger tips på hur man kan använda olika material för att åstadkomma fina saker. Tydliga beskrivningar i steg för steg.

    100,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 2389

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå