View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 2402

per sida
Fallande ordning
  1. Dekorera med decoupage
    Dekorera med decoupage
    Beskrivning
    Gör fint med servettmotivDecoupage är en rolig teknik att med hjälp av servettmotiv dekorera alla möjliga föremål. I gamla gömmor eller på loppis hittar du saker som kan få nytt liv med hjälp av lite färg och decoupage: krukor och koppar, askar och pärmar. Det går också alldeles utmärkt att använda decoupageteknik för att piffa upp textiler, som kuddar och lavendelpåsar. Den som vill kan ge sig på större projekt, som att dekorera möbler eller kanske en resväska. Man kan använda annat än servetter till decoupage. I boken får du dessutom förslag på projekt med bland annat tidningspapper, pappersnäsdukar, bokmärken och omslagspapper. Det är bara fantasin som sätter gränser!
    125,00 kr
  2. Dekorera med färg på textil
    Dekorera med färg på textil
    Beskrivning
    Att dekorera på textil kan betyda mycket. Boken ger tips på hur man kan använda olika material för att åstadkomma fina saker. Tydliga beskrivningar i steg för steg.

    100,00 kr
  3. Dekorera med stämpelmotiv
    Dekorera med stämpelmotiv
    Beskrivning
    Stämpling är en hobby som man snabbt blir biten av: Det är lätt att få fina resultat och variationsmöjligheterna är oändliga. I Dekorera med stämpelmotiv får du massor av idéer och inspiration till att göra personliga placeringskort, presentetiketter, inbjudningar och kort för att fira bemärkelsedagar som barndop, bröllop och födelsedagar. Några bilder blir säkert så fina att du vill rama in dem passa då på att dekorera även ramen med stämpeltryck. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan piffa upp med stämpeltryck. I boken får du även tips och råd om hur du kan stämpla på till exempel tröjor, dukar, brickor och askar. Utbudet av stämpelmotiv är stort både i butiker och på internet. Vill du använda motiven som förekommer i boken kan du kopiera dem från det medföljande mönsterarket.
    Marie Andreassen har tidigare skrivit böckerna Måla bilder i akryl och akvarell, Maries målarverkstad och Tvål snabbt och enkelt.

    100,00 kr
  4. Dekorera vackert :  med kransar, buketter och dukningsdetaljer
    Dekorera vackert : med kransar, buketter och dukningsdetaljer
    Beskrivning

    En doftande vårkrans av pärlhyacinter, ett somrigt blomsterarrangemang av hortensia och persikor, en krans av höstens färggranna löv eller en julig gran av tranbär. Ta till vara på det naturen erbjuder och skapa vackra kransar, söta buketter och stiliga bordsdekorationer - året om.

    I Dekorera vackert får vi lära oss hur vi med enkla medel binder buketter och kransar, gör arrangemang och personliga dukningsdetaljer för årets alla säsonger. Med enkla steg-för-steg-bilder, instruktioner och råd om materialval kan såväl den nyfikne nybörjaren som den inbitne kransmakaren skapa blomsteralster som sätter guldkant på vardagen. En dos skaparglädje och ett förkläde är det enda som behövs.

    100,00 kr
  5. Delsjön: Där stad och vildmark möts
    Delsjön: Där stad och vildmark möts
    Beskrivning
    Följ med till Delsjöområdet oasen som gränsar till Göteborg, Härryda, Mölndal och Partille. Delsjöområdet är välbesökt. Över en miljon besök under ett år, men du behöver inte trängas. Området är stort och smultronställena är många.

    Naturfotografen Mikael Svensson och författaren Anders Ejdervik har vandrat i området under alla årstider. De har besökt platser både nära väg och långt in i skog och mark.

    Den här boken bygger på deras upplevelser. De tar dig med på sina turer. De har gjort besök i isig vinter, spirande vår och ljuvlig försommar. De har vandrat i den fagra sommaren och genom storslagen höst till ännu en vinter.

    De har besökt golfbanor, vattenverk och polisens rytteri. De har beundrat utsikten från telemasten. De har hälsat på hos sportfiskarna, paddlarna och roddarna, människor som alla delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter från vildmarken mitt i staden.

    Mikael Svensson är frilansfotograf, bosatt i Mölndal. På jakt efter det perfekta ljuset bär han runt på sin kamerautrustning. Han har tidigare bland annat givit ut fotoböcker om Mölndalsån, Dalälven och Nordens längsta vattendrag. Han är medlem i föreningen Naturfotograferna/N.

    Anders Ejdervik är bosatt i Grövelsjön och Göteborg och har bland annat skrivit böcker om Grövelsjön. Han är pensionerad NO-lärare som undervisat både små och stora. Han har också varit projektledare på en eftergymnasial utbildning för naturguider.

    325,00 kr
  6. Deltagarhäfte: Kroppsnöjd och själsstark
    Deltagarhäfte: Kroppsnöjd och själsstark
    Beskrivning
    I Kroppsnöjd och själsstark visar Cajsa Tengblad hur du kan bli vän med din kropp och öka din psykiska motståndskraft. Huvudboken är en guide till ett mer accepterande liv, en vägvisare för att försonas med det liv som blev vårt och hitta livsstrategierna som förebygger psykisk ohälsa. I deltagarhäftet ?nns övningar, re?ektionsfrågor och samtalsunderlag för tillämpning av bokens innehåll. Häftet är framtaget för att passa för enskild användning eller i grupp och utgår från huvudbokens kapitelstruktur.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  7. Den amerikanska högern  : republikanernas revolution och USA:s framtid
    Den amerikanska högern : republikanernas revolution och USA:s framtid
    Beskrivning

    Augustnominerad 2012! Årets svenska fackbok.


    Juryns motivering: Martin Gelins reportagebok om den amerikanska högern ger kunskap om det som många svenskar har svårt att förstå: Hur kan så många amerikaner attraheras av den kristna högern, Tea Party-rörelsen, abortmotståndet etcetera? Gelin speglar frågans komplexitet efter imponerande research och en mängd intervjuer. Han gör det på ett rappt och...

    75,00 kr
  8. Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar
    Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar
    Beskrivning
    I decennier har Sverige präglats av en banal godhet. Den banala godheten har genomsyrat all offentlig debatt, frodats på kultursidor och påverkat nyhetsrapportering, lamslagit politiker, kastrerat poliskåren och infiltrerat myndigheter. Den banala godheten har hävdat att vi inte får ställa grupper mot grupper, förbjudit allt tal om volymer, gjort förövare till offer, blundat för antisemitism, hedersförtryck, antisocialt beteende och gängkriminalitet. Den banala godheten har lierat sig med kulturrelativism, banat väg för separatism och extremism. Den banala godheten tycker synd om människor istället för att betrakta dem som fria individer med ett eget ansvar. Den banala godheten har lett Sverige rakt ner i en avgrund. Sverige behöver en grundlig diskussion om värderingar, normer och principer. Vi behöver återupprätta ett samhällskontrakt där varje vuxen individ betraktas som fri och ansvarig för sin försörjning, sina handlingar och sitt liv. Den här boken är Ann Heberleins bidrag till den diskussionen.
    175,00 kr
  9. Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar
    Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar
    Beskrivning
    Sveriges främsta forskare på radikalnationalistisk terrorism, Mattias Gardell och Heléne Lööw, har skrivit en ny bok tillsammans med massmedieforskaren Michael Dahlberg-Grundberg. Det är en bok om hur dagens radikalnationalistiska terror kan förstås och bekämpas i ett samhälle där sociala medier snabbt och lätt knyter samman människor i hela världen. Heléne Lööw ger den historiska bakgrunden till hur terroristerna har arbetat över tid och hur polisen lyckats bekämpa dem tidigare, samt synar vågen av attentat mot asylboenden och HVB-hem. Mattias Gardell tar sin utgångspunkt i de senaste årens terroristiska ensamvargar i vår närhet såsom Anders Behring Breivik, Peter Mangs, Anton Lundin Pettersson och Rakhmat Akilov som utförde terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm. Han sammanfattar vad vi vet om de drygt 100 ensamagerande terrorister som slagit till i Europa sedan millennieskiftet, och synar raskrigslitteratur och propagandakanaler som förespråkar metoden. Är verkligen ensamvargar ensamma? Michael Dahlberg-Grundberg kartlägger hur terroristerna hämtar näring och inspiration från nätet och de hatiska miljöerna där. Han visar på hur hatet i de sociala medierna driver fram ett slags känsla av att »någon måste göra något«.
    75,00 kr
  10. Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Den franske bagaren : surdeg, mat, kärlek
    Beskrivning
    Nu i lågprisutgåva! I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten. Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas. Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate. Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur. Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar. Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
    95,00 kr
  11. Den giftfria trädgården
    Den giftfria trädgården
    Beskrivning
    Aldrig har trädgårdsintresset varit större än nuGenom att odla själv får du inte bara motion och en vacker trädgård att vistas i. Grönsakerna är dessutom definitivt giftfria och frukten plockad direkt från träden.Även om man väljer att inte använda bekämpningsmedel och undviker konstgödsel, finns det enormt med riskmoment i en modern trädgård som hotar den biologiska mångfalden och den ekologiska odlingen. Det låter ju inte alls trevligt och självklart vill man göra det som är bra och rätt, men hur göra man? Den här boken ger svaren på frågorna. Mestadels är det tillbehör av tryckimpregnerat trä och dålig jord som påverkar förutsättningarna att odla ekologiskt, men också plantans kvalitet och mängden djur i trädgården. Med bra jord, tåliga växter, mekanisk bearbetning och gott om djur i trädgården är förutsättningarna stora för att du kommer att lyckas med din ekologiska odling.

    Genom att planera trädgården efter markens och lägets förutsättningar får du en grönska där växterna frodas, och dessutom tåliga arter som växer sig starka med en minskad risk för att drabbas av skadedjur och sjukdomar. Med motståndskraftiga växter får du en hög tillväxtpotential och en bra skörd.Lycka till i trädgården!

    150,00 kr
  12. Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Den goda julen : Christer Lingströms bästa julrecept
    Beskrivning
    Den goda julen är en julkokbok där Christer Lingström bjuder på alla de klassiska rätterna på julbordet. Från sillar, laxar, korvar, syltor och julskinka. Rödkål och brunkål, sallader och citronomelett. Pepparkakor och mandelmusslor, mustvörtbröd och knäckebröd. Ris à la Malta, saffransparfait, kokosglass och julgröt. Knäckris och chokladkola, pepparkakstryfflar och trillingnöt. Därtill glögg, krogens mumma, tomtens toddy och kryddat brännvin.

    Edsbacka Krog har sina kulinariska rätter i den svenska husmanskosten och de svenska råvarorna. Därför är det självklart att julbordet spelar en viktig och framträdande roll. Redan år 1626 utfärdade Sveriges konung Gustav 11 Adolf privilegiebrev till den förste krögaren på Edsbacka Krog. Sedan drevs här krog i 250 år. Under mer än 100 år var det annan verksamhet i huset, men 1983 öppnade den 25 årige Christer Lingström åter krog i huset. Idag är Edsbacka Krog världsberömd och Sveriges enda restaurang med två stjärnor i aktade Guide Michelin och Christer Lingström en av Sveriges främsta kockar.
    100,00 kr
  13. Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
    Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept
    Beskrivning
    Den vegetariska livsstilen är här för att stanna. Många går över till en eller flera gröna dagar i veckan. Samtidigt vill allt fler lära sig om näringen bakom måltiderna och hur man lagar vegetarisk mat som är både smakrik, mättande och näringsriktig. Föregångaren till denna bok, Vegetariska kokboken, har blivit en klassiker och sålt i mer än 250 000 exemplar.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  14. Den hållbara rösten : stärkande övningar för dig som vill kunna sjunga länge
    Den hållbara rösten : stärkande övningar för dig som vill kunna sjunga länge
    Beskrivning
    Det är med stämbanden och andningsmuskulaturen som med resten av kroppens muskler – med åldern tappar de spänst, styrka och smidighet och det är vanligt att rösten får ett allt större och oönskat vibrato. Men det går att fördröja effekterna. Med de enkla övningarna i Den hållbara rösten ökar möjligheterna att kunna fortsätta sjunga länge med bibehållen röstvigör.

    Övningarna är även bra att använda för den som inte sjunger men har problem med rösten, eller vill förebygga problem.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  15. Den lättskötta köksträdgården
    Den lättskötta köksträdgården
    Beskrivning
    Det är en glädje att se sina egna morötter och rädisor spira i rabatten och det blir allt viktigare för oss att slippa alla bekämpningsmedel och miljögifter. Vi vill ha ekologiskt och närodlat helt enkelt. Men hur gör man om man vill börja odla själv? Det här är en bok som med hjälp av enkla och praktiska instruktioner visar dig hur man får en lättskött köksträdgård utan alltför mycket ansträngning.
    125,00 kr
  16. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Ny lågprisutgåva av Jamie Olivers första kokbok. Boken som ligger överst på bästsäljarlistan över fackböcker i Sverige.
    100,00 kr
  17. Den nakna kocken
    Den nakna kocken
    Beskrivning
    Den nakna kocken är en passionerad bok om matlagning av den unge engelsmannen Jamie Oliver, som numera också blivit favorit hos svenska tv-tittare. Han började laga mat på föräldrarnas pub när han var åtta år och är nu, vid tjugofem, Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Hans mål är att ge människor självförtroende nog att våga sig ut i köket och laga mat med så få basvaror som möjligt. Hans motto är: "Gör det enkelt så fungerar det". I det nakna köket handlar det om att lätt och snabbt laga läcker och fräsch mat. Här får alla, från amatören till den vana kocken, handfast hjälp att tillreda härliga menyer att bjuda vännerna på: sallader, pastarätter, fisk och skaldjur, kött, fågel, grönsaker, baljväxter, risotto och efterrätter. I ett särskilt kapitel ger Jamie oss sin syn på konsten att baka bröd.

    135,00 kr
  18. Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
    Beskrivning
    Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att göra avkall på verklig matglädje. Här finns ett stort utbud av läckra GI-recept - såväl klassiska favoriter som nya läckra smakkombinationer och recept med inspiration från världens alla hörn. Dessutom får du praktiska uppslag med GI-alternativ till bland annat socker, vetemjöl, godis, bröd, pasta, drycker och mellanmål.

    Den Nya GI-metoden är en komplett guide för dig som vill äta nyttigt, maximera din energi och gå ner i vikt. Boken sammanfattar det senaste kring forskningen och gör det ännu enklare för dig att lyckas, samtidigt som du njuter av mängder av fräscha recept och inspirerande matbilder.
    Ola Lauritzson utkom med sin första GI-bok redan 2004 och fick tidigt epitetet Sveriges GI-guru. Han har sedan dess arbetat med hälsofrågor, grundat GI Viktkoll och GI-boxen samt skrivit ett antal böcker om GI-metoden.

    Ulrika Davidsson är kostrådgivare och välkänd genom sina många tidigare böcker om hälsosam mat. Hon har lång erfarenhet av att föreläsa och inspirera människor att gå ner i vikt med hjälp av hennes kostplaner.
    150,00 kr
  19. Den nya gröna vågen : om mina gröna val och de goda exemplens makt
    Den nya gröna vågen : om mina gröna val och de goda exemplens makt
    Beskrivning

    När klimatfrågan behandlas i böcker, media och av politiker landar det inte sällan i undergångsscenarier och domedagsprofetior. Folk slutar tänka nytt innan de ens hunnit börja.

    I Den nya gröna vågen berättar en av vår tids mest beundrade och respekterade politiker om motsatsen. Resultatet har blivit en inspirerande bok om lösningar och befintliga goda exempel. Maria menar att de goda gröna exemplen finns överallt runt om oss om vi bara tittar efter. En och en kanske det inte verkar så märkvärdigt, men samlat blir det överväldigandeDet är också en bok om hur Maria hittade sitt eget engagemang under tonåren, vad som väckte ilskan och vad som fortfarande får henne att arbeta vidare. Och om hur det känns när man inser att det inte alltid är så lätt att leva som man lär.

    75,00 kr
  20. Den perfekta maten
    Den perfekta maten
    Beskrivning

    (Titeln är utgången)

    Tycker du att det är svårt att hålla reda på näringsfaktorer som glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet? I den här nyskapande kokboken har näringsfysiologen Fredrik Paulún och hälsokocken Oscar de Hoog hjälpt dig med det. Fredrik har bevakat näringsinnehållet och Oscar har komponerat fantastiska smakupplevelser. Resultatet är en perfekt receptsamling med 103 lågglykemiska och näringsriktiga recept. Det enda som återstår är att laga och njuta!
    125,00 kr
  21. Den perfekta matlådan
    Den perfekta matlådan
    Beskrivning
    Tycker du att det är krångligt och svårt att laga matlådor? Här har Oscar de Hoog och Fredrik Paulún hjälpt dig med 50 enkla, goda och nyttiga matlåderecept. Varje recept har perfekt sammansättning med avseende på fettsyror, proteinkvalitet och glykemiskt index. Boken innehåller dessutom ett par korta teorikapitel om varför det är viktigt att äta en välbalanserad lunch, och vad du ska tänka på de dagar du äter ute.
    95,00 kr
  22. Den perfekta smalmaten
    Den perfekta smalmaten
    Beskrivning
    Uppföljaren till succéböckerna Den perfekta maten och Den perfekta matlådan har, likt sina föregångare, recept med perfekt näringssammansättning och passar alla som vill förebygga hjärtsjukdom, cancer, åldersdiabetes eller bara äta sunt. Men denna gång är recepten också extra energisnåla och lämpar sig väl för alla som vill gå ner i vikt.
    125,00 kr
  23. Den rädda löparen
    Den rädda löparen
    Beskrivning
    ”Men varför ska du springa i Iran?” undrar Evis.. ”Jag vill se om det är så farligt som människor tror”, säger jag.

    När Kristina är 31 år lockar en kompis med henne på ett lopp. Tidigare har hon knappt sprungit en meter, men hon upptäcker att hon gillar rörelsen, utmaningen, gemenskapen och ensamheten. Löpningen kommer in i hennes liv när mycket annat är tungt. Hon går in i väggen, hennes man lämnar henne och hon förblir barnlös. Snart upptäcker hon att löpningen ger kraft. Den blir hennes medicin och glädje, och ska bli hela hennes framtid.

    Kristina Paltén, idag världsrekordhållare på löpband, gav sig år 2015 iväg till Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?
    När flyget lättar från svensk mark är hon skräckslagen. På helspänn inleder hon sin löpning för att sedan springa flera timmar per dag i 59 dagar. Hon springer genom små byar, stora städer och i ödeland. Det hon möter från människorna där nere är inte aggressivitet eller misstro, utan omtänksamhet och kärlek. Samtidigt blir hon alltmer medveten om hur rädslan för att säga vad hon tycker, i ett land där godtyckliga beslut kan avgöra livsöden, kryper in under skinnet på henne.

    Den rädda löparen är berättelsen om en kvinna som bestämde sig för att möta sina innersta rädslor. Det hon fann var vackrare än hon någonsin kunnat ana.

    260,00 kr
  24. Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön
    Den stora ätstörningen : maten, makten, miljön
    Beskrivning
    VI HAR INVAGGATS i föreställningen att det är vi konsumenter som styr vilken mat vi äter och att vi genom våra val kan påverka hur jordbruket bedrivs. Men i själva verket är det tvärtom våra matvanor och val formas av ett allt mer industriellt jordbruk, av livsmedelsindustrin, handelskedjorna och staten. När vi väljer bland tjugo tusen färggranna matförpackningar på hyllorna har de flesta val redan gjorts. På grund av den ökande konkurrensen och kommersialiseringen av hela jordbruksprocessen har den mångsidiga produktionen, som tidigare var det normala, ersatts av en industriell modell som orsakar stora miljöproblem och sociala problem, både i Sverige och globalt. Jordbrukets viktiga roll i att sköta om stora delar av jordens ekosystem missköts i den rådande modellen och det superrationaliserade jordbruket bidrar mycket lite till landsbygdens utveckling. Vad vi äter och hur vi äter formas också alltmer efter samma modell. Vägen framåt, menar Gunnar Rundgren, är ett ökat lokalt deltagande i matproduktionen, ekologisk läskunnighet och ett nytt samhällskontrakt för jordbruket.
    185,00 kr
  25. Den stora världsatlasen
    Den stora världsatlasen
    Beskrivning
    Den stora världsatlasen är idealisk som en geografisk referens för hela familjen. Med de nyligen omarbetade och anpassade kartorna är atlasen fullständigt uppdaterad med nuvarande nationella gränser och innehåller användbar och uppdaterad kunskap om kontinenterna och alla länder. Atlasen illustreras med 72 fantastiska bilder, varav många är från National Geographic. Den stora världsatlasen innehåller: Fysisk och politisk världskarta - Kartor över alla kontinenter - Landkarta över Europa på en skala av 1:2 miljoner och i andra världsdelar 1:10 miljoner - Fakta om alla länder och information om kontinenterna - Flagga av alla länder i färg - Registrera på 45 sidor med 50.000 referenser, vilket gör det enkelt att hitta det du söker.
    295,00 kr
  26. Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Beskrivning
    Ett mycket sälsynt paket med 9 böcker om Den Svenska Historien. Band nr 7 saknas. Begagnad i bra skick
    995,00 kr
  27. Designstickat
    Designstickat
    Beskrivning
    Oj, vad kul! Med de enklaste stickteknikerna kan du skapa modereportagens trendigaste tröjor. Här hittar du beskrivningar på tröjor med rubriker som Knytsjal med ärmar, Jumper med fladdermusärmar, Tubtopp utan ärmar, Sjal med pälskanter eller Asymmetrisk silketröja.
    125,00 kr
  28. Desserter
    Desserter
    75,00 kr
  29. Desserter
    Desserter
    85,00 kr
  30. Desserter
    Desserter
    Beskrivning
    Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
    85,00 kr
  31. Desserter : festligt och gott
    Desserter : festligt och gott
    Beskrivning
    Det är alltid gott att avsluta med något sött. Här finns nya desserter från världens alla hörn med exotiska frukter, goda ostar som gorgonzola och pecorino, och smaker från hela världen. Här finns lättlagade men också eleganta desserter; sorbeter, mousser, suffléer, glasser och pajer. Boken inleds med tips om vilken dessert som passar till vilken slags huvudrätt. 35 recept, 30 färgfoton. Utk. april.
    75,00 kr
  32. Desserter med frukt och bär
    Desserter med frukt och bär
    Beskrivning
    Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.

    Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.

    Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.
    85,00 kr
  33. Det är aldrig fel att vara helnykter
    Det är aldrig fel att vara helnykter
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  34. Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent
    Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent
    Beskrivning
    Du kanske trodde att du vid det här laget visste tillräckligt om klimatfrågan och de utmaningar vi står inför. När du har läst Andreas Malms omvälvande berättelse om livets uppkomst och hotet mot allt liv på planeten jorden kommer du att inse att frågan är akut.

    Att vi har väntat länge redan, och ju längre vi väntar, desto nödvändigare är det att angreppet på de fossila bränslena blir kompromisslöst: en revolution.

    Andreas Malm (f. 1977) är författare, journalist och politisk aktivist. Han skriver regelbundet i Arbetaren och Dagens Nyheter. Han är författare till böckerna Bulldozers mot ett folk - om ockupationen av Palestina och När kapitalet tar till vapen.
    75,00 kr
  35. DET DÄR ... som ingen vill prata om
    DET DÄR ... som ingen vill prata om
    Beskrivning
    I boken berättar fem människor om deras relation till pornografin. Det är en bok både om den som själv är bunden i porr, men också om den som står bredvid. Boken tar oss in i kamp och tårar men också till befrielse och seger. DET DÄR … som ingen vill prata om ger nödvändiga kunskaper och viktiga redskap till befrielse och författaren, som själv brottats med porren, förmedlar att oavsett vad du går igenom eller hur länge du har kämpat finns det frihet att få.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  36. Det franska köket : en kokbok
    Det franska köket : en kokbok
    Beskrivning
    Succéförfattarinnan Joanne Harris har sina rötter i Frankrike. Alla som läst hennes romaner vet vad maten betyder för henne. I Det franska köket hon har samlat en stor mängd traditionella franska familjerecept. Det är en vacker. inspirerande kokbok med lockande sallader, soppor, fisk, fågel, kött, grönsaker, efterrätter, choklad m.m.
    150,00 kr
  37. Det goda gröna : mat från min trädgård
    Det goda gröna : mat från min trädgård
    Beskrivning
    Våga sätta frön, se något växa, vårda, skörda och laga! Efter årtionden av snabbmat och halvfabrikat längtar vi efter hela, rena råvaror och mat lagad från grunden.

    I den här boken kombinerar Karoline Jönsson sina två hjärtefrågor; växtbaserad mat och hemodling. Från sin skånska gård bjuder hon på handfasta tips om kompostering och jordförbättring, om frösamling och hur man torkar örter - allt varvat med recept som får det att vattnas i munnen. Hon beskriver målande lyckan i att kunna bjuda på husets eget myntate eller att mitt i februari baka en äppelkaka med frukt från det egna trädet. Här finns även de vilda växterna från naturens eget skafferi: bären, svampen, rölleka, björkblad och blåklint.

    Boken är indelad i fem kapitel: trädgårdslandet, växthuset, fruktträdgården, örtagården och den vilda trädgården, med härliga recept i varje kapitel. Primörsallad med ramslök och sparris, kantarellklämma med pepparrotsslaw & syrad rödlök, och Eton mess med rabarberkompott, men också recept på örtteer, salvor och egen kroppsskrubb.

    175,00 kr
  38. Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
    Det grönskande växthuset : från krokus till tomat
    Beskrivning
    Det grönskande växthuset hjälper till att göra den egna växthusodlingen till ett rent nöje. Lättillgängliga råd med många vackra bilder och praktiska bildserier. "Som vanligt blir det jättebra; kunnigt, tillgängligt och användbart."Elle Interiör
    125,00 kr
  39. Det handlar om dig
    Det handlar om dig
    Beskrivning
    "Jag är femton år, sju månader och tre dagar första gången vi träffas. Jag står i ett vardagsrum hemma hos någon som heter Erik. Du sitter med en ölburk i knät framför ett svart piano. Du är femton år, med konkav bröstkorg och blanka ögon efter den senaste burken du tömt och kastat mellan stolsbenen. Jag känner dig inte men senare, när vi står i kön till badrummet, ringer din mobiltelefon och du svarar på ryska. Fyra timmar senare följer du mig hem.""Det handlar om dig" är historien om den första, stora kärleken. Den utspelar sig i Stockholms innerstad under några febriga höstmånader och man kastas mellan hopp och förtvivlan, lycka och sorg, upphetsning och apati. Sandra Beijer berättar sin historia på ett poetiskt men ändå enkelt sätt och alla som någon gång har varit kära kan känna igen sig det spelar ingen roll om man är 15 eller 45.Sandra Beijer, född 1984, skriver sen 2005 den välbesökta bloggen "Niotillfem". Hon är utbildad copywriter och har arbetat i både Stockholm och New York.
    100,00 kr
  40. Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
    Det vegetariska köket : den goda gröna maten från hela världen
    Beskrivning
    Allt fler äter mer grönt och hoppar över köttet. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta grönt innebär dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska. Här finns de läckraste vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Dessutom alltså kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på ingredienser som alltid är billiga, osv. Lotta Brinck är dietist, författare, matjournalist och har givit ut en lång rad kokböcker .Boken utkom första gången 2002.
    125,00 kr
  41. Diabetes : att förebygga och leva med en folksjukdom
    Diabetes : att förebygga och leva med en folksjukdom
    Beskrivning
    Diabetes att förebygga och leva med en folksjukdom Författarinnan och näringsfysiologen Anki Sundin ger här vägledning om de faktorer som påverkar utvecklingen av diabetes och de sympton som sjukdomen ger.Boken är skriven utifrån främst ett näringsperspektiv. Den är språkligen lättsmält, men faktamässigt djup. Med nutritionistens kunskaper behandlas alltifrån näringslära med GI, fetter och . brer till metaboliska syndromet, insulintolerans, träningsmönster och även en ingående del om läkemedel med anknytning till diabetes. Boken är faktagranskad av överläkaren och docenten i internmedicin Stefan Sjöberg från Karolinska Sjukhuset.
    135,00 kr
  42. Diabetes : må bra och ät gott
    Diabetes : må bra och ät gott
    Beskrivning
    Första titeln i en ny serie om mat och våra vanligaste sjukdomar. "Må bra och ät gott" är det genomgående temat. Här beskriver läkaren Per Ove Lind sjukdomens orsaker, förklarar vad man bör ta hänsyn till när det gäller mathållning, motion med mera och redogör också för de senaste forskningsrönen. Dietisten och matjournalisten Lotta Brinck bidrar med ca 60 recept och ytterligare hälsotips.
    150,00 kr
  43. Diabeteskokboken
    Diabeteskokboken
    Beskrivning
    Diabetskokboken rymmer nästan 150 recept på god, nyttig och lättlagad mat till frukost, mellanmål, lunch och middag. Den innehåller dessutom information om kopplingen mellan kost och diabetes med råd och tips om vad du ska tänka på för att kunna laga den bästa maten. Och det är inte särskilt komplicerat! Med relativt små förändringar av dina vanor kan du leva bra även med diabetes.
    Diabeteskokboken är en reviderad version av Kokbok för dig som har diabetes, utvecklad av Ica Provkök. I denna reviderade utgåva medverkar Kristina Andersson och Berit Paulsson.
    175,00 kr
  44. Digitalvideohandboken : utrustning, teknik, teman, redigering
    Digitalvideohandboken : utrustning, teknik, teman, redigering
    Beskrivning
    Utvecklingen inom den digitala videtekniken har formligen exploderat de senaste åren. Med allt lägre priser på digitalvideokameror får fler tillgång till avancerad utrustning. Men att köpa bra utrustning är en sak, att få ut det optimala ur sin kamera är en helt annan sak. Tom Ang, som under många år undervisat i praktisk fotografering vid universitet Westminister i London, har i den här boken samlat all nödvändig information för dig som vill få ut maximalt ur din digitalvideokamera. Här finns grundliga genomgångar av utrustning och tillbehör, programvaror och filmteknik, ljussättning och ljud. På ett enkelt och lättförståeligt sätt förklaras tekniska begrepp, filmteknik och mycket mer. Så ta chansen att lära dig hur du använder din digitalvideokamera, lär dig hur du skapar professionella filmer, från semesterresan, bröllop och fester.
    100,00 kr
  45. Din guide i plantskolan
    Din guide i plantskolan
    Beskrivning
    Det är först när du står där i växtbutiken som du märker att det finns hur många olika växter som helst att välja bland. Det kvittar kanske vad man väljer, alla är kanske lika bra, eller lika dåliga? Men så är det verkligen inte - tvärtom. Hur ska då vi vanliga människor klara av att välja? Det är då du ska ta fram Din guide i plantskolan. Här berättar vi vilka växter som är de snyggaste, mest lättodlade och som fungerar bäst för olika tillfällen. Det är ingen komplett växtbok - tvärtom, sådana finns det mängder av - utan istället har vi valt ut ett begränsat antal växter, hundrafemtio stycken, som vi vet klarar sig bra och håller sig vackra. Många är ganska vanliga och lätta att få tag i, medan några är mer exklusiva och kanske bara finns på några få ställen. Så, gör livet lätt på rätt sätt, hitta de bästa och ofta mest lättodlade växterna snabbt och enkelt med den här boken.

    150,00 kr
  46. Din katts beteende
    Din katts beteende
    Beskrivning
    Klöser din katt sönder soffan eller kissar den på fel ställen? Kanske försöker den förmedla något, men vad menar den egentligen? I den här boken får du svar på dina frågor om din katts beteende och behov. Den innehåller de 13 heliga punkterna, om vad din katt behöver göra under dygnets 24 timmar för att må bra, för att få ett lyckligt liv och för att du själv ska få ut det mesta av din vän katten. Ett avsnitt i boken tar upp vanliga frågor och svar på kattproblem som kan uppstå. Här får du också veta varför katten Felix förorenar på den dyra mattan i hallen och varför katten Sonja ger bort sina kattungar till grannarna. Författaren Susanne Hellman Holmström är Sveriges första kattbeteenderådgivare. Hon har över 30 års erfarenhet av katter och kattuppfödning och berättar här om olika problemkatter, hur problemen yttrade sig och hur det åtgärdades. Boken är personligt skriven och kommer att ge dig många aha-uppleveler och skratt på vägen. En sak är säker, du kommer att se din katt med andra ögon eller kanske be den om ursäkt för att du inte har förstått den tidigare.
    100,00 kr
  47. Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste
    Din katts hemligheter : boken din katt skulle vilja att du läste
    Beskrivning

    Helt plötsligt är katten inte rumsren längre eller blir aggressiv mot människor, börjar slåss med grannens katt eller blir onaturligt ängslig och börjar göra sig själv illa. Hur vet man vad som är fel och vad gör man åt problemet?
    Hur mycket vet du om din katt? Förstår du vad katten vill ha och behöver? Kanske säger din katt en sak och du hör något annat.
    Boken tar upp samspelet mellan katten och ägaren, kattens psyke och behov, olika beteendeproblem och hur man kan hantera dem. Författaren beskriver också kattens utveckling från kattunge till vuxen katt och olika sjukdomar som kan drabba katten. Hon ger praktiska råd och tips för livet tillsammans med en katt och läsaren får också ta del av många intressanta fall som hon har mött i sitt yrke som kattpsykolog.

    100,00 kr
  48. Din lilla fristad
    Din lilla fristad
    Beskrivning
    En kreativ bok för att hjälpa unga med psykisk ohälsa

    Din Lilla Fristad är en bok som genom musik, målarbilder, uppmuntrande ord och bibelord vill hjälpa dig att bearbeta eller förebygga psykisk ohälsa. Oavsett var i livet du är, eller hur du mår kan det vara väldigt bra att få lätta på trycket, och det hjälper den här boken dig med! Du ska leva hela ditt liv tillsammans med dig själv, så det är viktigt att du tar hand om dig på bästa sätt, och förhoppningsvis är den här boken en bra start på det. Lär dig att inse att du är underbart skapad och full av potential!

    Ur innehållet: • Spotifylistor med peppande låtar • Milstenen • Brev från Kungen • Uppmuntransburken • Tacksamhetslistan • Färglägg bilden • Zooma ut

    Om författarna: Nellie Vänseth och Mathilda Ahxner är två 18-åriga tjejer som brinner för att hjälpa andra. De gör den här boken som ett UF-företag under sista året på gymnasiet. Mathilda och Nellie kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt – Mathilda kan måla betydelsefulla bilder och Nellie kan sätta sig in i vilka uppgifter som kan hjälpa andra människor. De har sett att det finns brist på hjälp för personer som kämpar med psykisk ohälsa, och där väcktes tanken att de ville använda det de är bra på för att göra skillnad.

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  49. Din trädgård
    Din trädgård
    Beskrivning
    Din trädgård är önskeboken för alla trädgårdsälskare. Karin Berglund, uppskattad för sina kunniga, lustfyllda reportage om allt som rör odling och trädgård, är huvudredaktör och huvudförfattare och har också tagit en stor del av alla de vackra bilderna i boken. Här finns allt man behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna. Man kan läsa om beskärning, ympning, hur man lockar igelkottar till sin trädgård, vad man gör med ogräset och bladlössen och hur man får julrosen att slå ut i januari. Med inriktningen på ekologisk odling går boken också i bräschen för ett "naturligt" förhållningssätt till odlande.
    195,00 kr
  50. Din trädgård
    Din trädgård
    Beskrivning
    Din trädgård är önskeboken för alla trädgårdsälskare. Karin Berglund, uppskattad för sina kunniga, lustfyllda reportage om allt som rör odling och trädgård, är huvudredaktör och huvudförfattare och har också tagit en stor del av alla de vackra bilderna i boken. Här finns allt man behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna. Man kan läsa om beskärning, ympning, hur man lockar igelkottar till sin trädgård, vad man gör med ogräset och bladlössen och hur man får julrosen att slå ut i januari. Med inriktningen på ekologisk odling går boken också i bräschen för ett "naturligt" förhållningssätt till odlande.
    150,00 kr
  51. Din valp : lycklig och frisk
    Din valp : lycklig och frisk
    Beskrivning
    Ostadiga steg, silkeslen päls, stora ögon. Hundvalpar är verkligen hjärteknipande. Här får du veta vad din valp behöver för att må bra under sina första sex månader från rätt utrustning, skötsel och utfodring till stimulerande aktiviteter.
    85,00 kr
  52. Din vän valpen : så bygger ni en relation för livet
    Din vän valpen : så bygger ni en relation för livet
    Beskrivning
    Tänker du att din blivande hund ska bli en kär familjemedlem? Har du ambitionen att förstå dig på din hund och varför den gör som den gör? Vill du träna din valp på bästa sätt? Då är detta boken för dig.

    Din vän valpen står för en modern syn på hunduppfostran, där den ömsesidiga respekten väger tyngst. I stället för bestraffningar belönar och förstärker Natasja Ravenklint hundens positiva beteenden.

    Boken innehåller allt du behöver veta före valpköpet och berättar hur du handskas med olika situationer under den första tiden. Allt från val av ras till vad du behöver innan valpen flyttar in. Dessutom massor av praktisk vardagsträning som vad du gör när valpen tigger vid matbordet eller drar i kopplet.

    Övningarna beskrivs i tre nivåer beroende på hur mycket tid du vill lägga: enkla vägen, lagomvägen och träningsvägen.

    Unna dig och din hund att bli bästa vänner på riktigt!

    135,00 kr
  53. Dinosaurier : pysselbok med klistermärken
    Dinosaurier : pysselbok med klistermärken
    Beskrivning
    Upptäck alla otroliga dinosaurier som en gång i tiden strövade omkring på vår planet! Använd de 200 klistermärkena och fyll sidorna med nyfikna Triceratops, hungriga Tyrannosaurier, långhalsade Diplodocus och massor av andra förhistoriska djur!

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
  54. Djuren i skogen lär mig räkna + skriva
    Djuren i skogen lär mig räkna + skriva
    Beskrivning
    En extra stor och härlig aktivitetsbok för att öva på att skriva och räkna med Djuren i skogen. Roliga klistermärken ingår! Passar från ca 5 år och uppåt och kan vara ett fint hjälpmedel när man ska börja skolan. Upptäck även Djuren i skogen lär mig ABC + 123. Sarah Sheppards böcker om Djuren i skogen har på ett humoristiskt sätt lärt oss massor om naturen och om hur våra vanligaste svenska djur...

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  55. Djuren på gården
    Djuren på gården
    Beskrivning
    Lär känna djuren på gården

    Följ med oss ut på landet till hästar som fölar, kor och getter som mjölkas, får som klipps och grisar som badar i gyttja. Du får se och höra mycket roligt om livet på gården och får lära dig om hur djuren lever och vad de gör.

    Det här är en bok som passar barn i alla åldrar som högläsningsbok för de minsta, som berättelsebok att läsa själv för de lite äldre och som en källa att hämta fakta ur för vetgiriga skolbarn.

    200,00 kr
  56. Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
    Beskrivning
    Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.Hur har det blivit så?Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
    250,00 kr
  57. Döden i medierna : våld, tröst och fascination
    Döden i medierna : våld, tröst och fascination
    Beskrivning
    För de flesta av oss idag är vår erfarenhet av död och döende i hög grad präglat av medierna. Där ser vi människor dö i nyheter och i fiktionen. Där beskrivs i bilder och ord, vi ser märken på kroppen och där möter vi även de efterlevandes sorg. Dödens plats i medierna har aldrig varit så omfattande som nu. Nyhetsmedierna rapporterar från alla delar av världen, deckare och underhållningsprogram frossar i död och döende. Boken visar genom ett brett spektrum hur döden och döendet hanteras i olika media.Medverkar gör förutom Anja Hirdman också Madeleine Kleberg, Anette Forsberg, Astrid Söderbergh Widding, Sofia Bull, Tytti Soila, Eva Kingsepp, Michael Westerlund och Yvonne Andersson alla forskare och skribenter.
    75,00 kr
  58. Doftande växter : till nytta och nöje
    Doftande växter : till nytta och nöje
    Beskrivning
    Visst är det underbart med en vacker trädgård, men vad vore den utan dofter... Många doftande örter har flera användningsområden: som dekoration på maträtter, som krydda, i huskurer, de kan torkas till eterneller eller annat. Dessutom har många växter en intressant kulturhistoria. Här berättar Lisbeth Almark, som driver örtagården Mon i Västergötland, om 70 olika släkten - att odla, plocka, använda eller bara njuta av!
    125,00 kr
  59. Doktor Zamenhof och det internationella språket
    Doktor Zamenhof och det internationella språket
    Beskrivning
    I denna bok presenteras språket esperanto och kulturen runt det, liksom esperantorörelsen: dess historia, något om dess organisationer och idéerna bakom rörelsen. En del av boken är en biografi över Ludwik Zamenhof, initiativtagaren till esperanto.
    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
  60. Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Beskrivning
    Dokument Norrbotten är en skildring i ord och bild av samhälle, människa och natur i Norrbotten under de senaste 200 åren. Norrbotten skapades 1810, i omvälvningarna efter Napoleonkrigen, som stöpte om Europas politik och geografi. Tillvaron som multietniskt gränslän under en tid som präglats av industrialisering och djupgående strukturomvandling har skänkt en säregenhet åt den norrbottniska kulturen.
    150,00 kr
  61. Drinkar : klassiker och nya smaker
    Drinkar : klassiker och nya smaker
    Beskrivning

    Mer än 50 populära drinkar, både klassiker i modern form och cocktails med spännande nya smaker. Dry Martini, Blended Citrus Margarita, Bloody Mary, kaffedrinkar, Manhattan, ingefärsmojito ­- prova säkra kort eller utmana med nya smaker! Dessutom ingår serveringstips, fräscha tilltugg och glas-ABC för hemmabaren. Skål!

    95,00 kr
  62. Drömmen om en vit trädgård : inspiration, ideér, tips & råd
    Drömmen om en vit trädgård : inspiration, ideér, tips & råd
    Beskrivning

    Här är boken för den som vill bli inspirerad och som vill få handfasta tips och råd om hur man skapar en vacker vit trädgård! Det är också en bok som väcker lust. Lust att ha en trädgård, lust att köra fingrarna i jorden.

    Följ med på en vandring i några av Sveriges, Danmarks och Englands vackraste vita trädgårdar och stifta bekantskap med en rad trädgårdspersonligheter. Låt dig inspireras av praktfullt blåregn, romantiska rosor och mjuka lammöron. Och ta del av en mängd lärdomar, praktiska tips och goda råd.

    Vi möter bland andra Penny Snell, ordförande för National Gardens Scheme, som varje år ger ut The Yellow Book, vi får titta in i danske Claus Dalbys prunkande vårträdgård, njuta av Ingela Brolings vita drömbalkong i Kristinehamn och Marita Telldéns saltstänkta trädgård på västkusten. Vi får även följa med till platsen där den vita trädgårdstrenden en gång började - Sissinghurst i England. Dessutom bjuds vi på handfasta skötsel- och odlingsråd, växthustips, krukpraktika och mängder av fantastiska foton.

    100,00 kr
  63. Drömtolkning : guida dig själv till ett bättre liv
    Drömtolkning : guida dig själv till ett bättre liv
    Beskrivning
    Drömmen som ett verktyg för ökad självkännedomAtt arbeta med sina drömmar är att ständigt göra nya upptäckter om sig själv. I boken Drömtolkning får du de redskap du behöver för att kunna navigera genom livet med drömmen som kompass. Att arbeta med sina drömmar innebär att gå dem till mötes, ta dem på allvar och försöka förstå vad de har att säga. För svaren finns redan inom oss. Genom att tolka våra drömmar gör vi det omedvetna medvetet och kan sedan ta med oss den nya, medvetna insikten som en ingrediens i våra liv - ett gott råd från en del av oss som vet bättre och vill oss väl. Boken visar hur drömmarna kan hjälpa dig att tackla vardagsproblem, lösa djupare livsfrågor och till och med ge ditt liv en större mening. Det du får här är inte något enkelt drömlexikon, utan en metod för att kunna tolka dina drömmar själv, steg för steg. Med en unik tolkningsguide som stöd lägger du ditt eget individuella drömpussel i den oupphörligt spännande thriller som sänds i nya avsnitt varje natt och som handlar om - ditt eget liv. Drömtolkning är en fascinerande och personligt skriven handbok, full av exempel hämtade ur författaren och drömguiden Johan Ohlsons arbete med kända och okända klienter.
    125,00 kr
  64. Du är betydelsefull
    Du är betydelsefull
    Beskrivning
    Hela livet består av möten. Möten som ger mer och lyfter dig. I Du är betydelsefull möter du härligt livgivande och inspirerande människor som genom sina betydelsefulla möten vill dela med sig och ge dig kraft, mod och energi. Vi bjuder på 40 härliga vardagsberättelser som ger vi dig en ofrånglömlig läsupplevelse. Alla berättelser i Du är betydelsefull handlar om möten som gjort skillnad. Stort som smått. Enkelt, intressant och engagerande! Vad var det Lill-Babs fick lära sig redan som 5-åring? Vilken bok fick Lottie Knutson att tänka om? Vad gjorde Rolf Lassgårds lärarinna som fick honom att bli skådespelare? Vem hälsar på Yvonne Ryding mitt i natten? Vad sa tränaren när skidlegenden Gunde Svan tog en genväg i träningsspåret? Här hittar du svaren och mer därtill. Med Du är betydelsefull vill vi ge dig glädje, inspiration och mod att aktivt bidra till en bättre jord att bo på – för oss alla. Det är i vardagen det händer. Ingen kan göra allt, men många kan göra mycket. Ta vara på varje möte du har, de ger dig möjlighet att påverka en annan människas liv - till det bättre. Se till att du omger dig av människor som ger dig kraft och energi. Människor som kan slösa på positiva vibrationer. Människor som ser dig för den du är och som ger dig utrymme att leva och njuta. Att känna glädje. Det är du värd!Allt du gör spelar roll. Du är betydelsefull. Betydelsefulla möten bygger på medkraft. Vi fokuserar på det positiva som sker i vårt samhälle och genomför riksomfattande insamlingskampanjer för att skapa ökad medvetenhet om hur mycket vi alla betyder för varandra. Sedan starten 2000 har vi samlat på berättelser inom skola, vård idrott och entreprenörskap. Läs mer www.betydelsefulla.se
    335,00 kr
  65. Du behöver inte förändra världen, men du kan
    Du behöver inte förändra världen, men du kan
    Beskrivning
    När backpackern Anne Louise Hübert hamnar i byn Gombolo på den kenyanska landsbygden blir mötet med fattigdomen ett slag i magen. Människornas utsatthet går inte att skaka av sig – byn är i behov av vatten, barnen behöver mat. Hon avbryter resan och börjar samla in pengar för att hjälpa dem. Men hur skapar man bestående förändring? Och kan hon, 19 år gammal, verkligen göra skillnad för människor i en by som saknar allt?

    Anne Louise startar ett företag och börjar importera flätade väskor, tillverkade av kvinnorna. Hon har ett krav: allt ska ske på affärsmässig grund – både för kvinnorna i Gombolo och för henne själv. Hennes idé håller, verksamheten växer. Anne Louise driver inte traditionell biståndsverksamhet, hon ingjuter hopp, bygger växthus, borrar brunnar och anlägger papayaodlingar.

    Idag finns 30 000 papayaträd i Gombolo, två brunnar som förser 15 000 människor med vatten, flera barnavårdscentraler och 300 kvinnor som arbetar med väskproduktion. Du behöver inte förändra världen, men du kan är en inspirerande berättelse om socialt entreprenörskap, att våga gå sin egen väg och glädjen i att leva ett utgivande liv

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  66. Dyk på korallrevet : revets ekologi
    Dyk på korallrevet : revets ekologi
    Beskrivning
    Besök en av de mest komplexa, färggranna, artrika och ekologiskt intressanta miljöerna i världen korallrevet. Känslan när man står där på båtens akterdäck, redo att hoppa i vattnet, är obeskrivlig. Det spelar ingen roll om man ska dyka eller snorkla man vet aldrig i förväg vad man kommer att få se. Ett är däremot säkert det är alltid lika spännande. Många som har börjat utforska den otroliga undervattensvärlden blir nyfikna och vill veta mer. De flesta har säkert sett och fascinerats av färgglada fiskar och lustiga koraller antingen genom snorkling och dykning eller på tv. Att få inblick i denna fantastiska värld väcker många frågor kring hur undervattensvärlden egentligen fungerar och hur man bäst närmar sig den. I Dyk på korallrevet får du svar på många av dina frågor. Ett liv på korallrevet är långt farligare än du kunde före- ställa dig. Många arter överlever genom att de lever i symbios med en helt annan art, till exempel räksmörbultar och räkor som lever i samma håla på sandbottnen. Smör- bulten håller utkik medan räkan gräver. Ett finurligt signalsystem skyddar dem båda från att bli uppätna. De otroliga bilderna är tagna av författaren själv under hans många forsknings- och nöjesresor till varmare vatten.
    260,00 kr
  67. e - En duktig hund gör tio renskötares jobb
    e - En duktig hund gör tio renskötares jobb
    Beskrivning
    Boken Ce bottnar i traditioner som bevarats framför allt hos äldre samer vars kunskap är livsnödvändig och värderas högt. Renskötseln är i ständig utveckling, inte minst genom motoriseringen. Har dagens vallare en chans mot fordonen och hur ser hundens framtid ut?

    Ce är ett nordsamiskt inkallningsord. Citat, texter och ett rikt bildmaterial ger en genuin inblick i samspelet mellan hund och ägare, direkt berättad ur renskötselns perspektiv. Detta är en hyllning till den arbetande renhunden som en del av samisk kultur, historia och framtid.

    Anna Kuhmunen och Leila Nutti, båda bosatta i Jokkmokk och äger arbetande renhundar. I boken Ce har de intervjuat ett fyrtiotal samer runt om i Sápmi. Tillsammans låter de den levande samiska hundkulturen träda fram.

    • Köp 3 för 405,00 kr/st
    • Köp 10 för 382,50 kr/st
  68. Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Efter maten : om brandy, whisky, portvin, calvados, sherry och likör
    Beskrivning
    Det finns många sätt att avsluta en utsökt måltid, till exempel med en cognac eller calvados till kaffet. Och många desserter kan med fördel serveras tillsammans med ett glas gott portvin eller sherry.
    Den prisbelönte författaren Andrew Jefford hjälper dig här att välja det bästa av det bästa. Han beskriver varje dryck i detalj och sätter fingret på deras mest framträdande dofter och smaker. Läs om armagnac, grappa, whisky, madeira och många andra drycker som hör till livets goda.

    Andrew Jefford har skrivit om drycker för tidningarna Evening Standard, The Times, Guardian, Decanter och Wine. Genom olika dryckesprogram på BBC Radio Four har han blivit en välbekant röst för brittiska radiolyssnare.
    75,00 kr
  69. Eftertanke - 90 dagar med struktur & riktning
    Eftertanke - 90 dagar med struktur & riktning
    Beskrivning
    Bygg en stabil grund, skapa livgivande rutiner och kom närmare din dröm. Längtar du efter en tydligare riktning och ett skarpare fokus? Vill du skapa något, men har svårt att behålla motivation? Vill du ha mer tid för reflektion? Eftertanke är en praktisk arbetsbok för den dröm som du vill förverkliga. Du tydliggör var du befinner dig, vart du är på väg och fokuserar sedan på din dröm i 90 dagar.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  70. Egna ljus i alla former
    Egna ljus i alla former
    Beskrivning
    Alla kan gjuta eller stöpa egna ljus. De färdiga geléerna och ljusmassorna och de trevliga gjutformarna som finns att köpa idag underlättar tillverkningen av ljusen. I EGNA LJUS I ALLA FORMER beskrivs hur man gör de populära geléljusen, hur man rullar bivaxljus, gjuter läckra flytljus, stöper vackra gammeldags ljus och mycket annat.

    Boken innehåller också en massa idéer till hur man kan dekorera hemgjorda eller köpta ljus med små motiv eller band av självhäftande vaxdekor, pärlor, metalltråd, bokmärken eller pressade blommor och blad.

    Stora vackra bilder visar hur man enkelt kan göra fina ljusarrangemang till de stora högtiderna och de olika årstiderna. Författarna har också tänkt på att göra arrangemang som inte är brandfarliga. Att göra ljus är en rolig aktivitet som är perfekt för barn och vuxna att ägna sig åt tillsammans.

    85,00 kr
  71. Egypt LP
    Egypt LP
    Beskrivning
    The new edition of Egypt is ahead of the competition, with authoritative and up-to-date information about life and travel post-revolution; Incl. colour sections on diving in the Red Sea and Pharonic Egypt; Ind. travel to Egypt is increasing - the first non-charter flight from the UK to Luxor was launched in 2010
    235,00 kr
  72. Egypten (med karta)
    Egypten (med karta)
    Beskrivning
    Förlagshuset Fyris reseguide till Egypten är praktisk och informativ. Innehåller information om:Viktiga tips för resenärerDe bästa hotellen, restaurangerna och shoppingställena.Betygsatta attraktioner.Detaljerade beskrivningar av olika områden.Viktiga områdes- och transportkartor.De bästa turerna och utflykterna.Medföljande karta i plastficka skala 1: 2 000.000- SE SAGA-
    185,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 2402

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå