View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 2402

per sida
Fallande ordning
  1. Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Beskrivning
    Sverige upplever just nu en andra gröna våg.Trenden att leva hållbart och göra saker från grunden är stark. Intresset för att bygga och bo ekologiskt ökar.

    I Ekobyboken skildras mångfalden och spännvidden i Sveriges ekobyar från de starkt idealistiska till dem som i det mesta liknar helt vanliga villakvarter, från kollektivboende på landsbygden till omvandling av befintliga stadskvarter.Innovativa lösningar samsas med spännande, vacker och nyskapande arkitektur.

    Ofta råder en stark social gemenskap. Samtidigt är det svårt att vara föregångare. Inte sällan tvingas ekonybyggare hantera misstänksamhet och ifrågasättande inte bara från grannar, vänner och familj utan även från myndigheter och banker. Många starka viljor och stora drömmar som ska omvandlas till verklighet kan också föra med sig konflikter mellan byns invånare

    .Boken berättar om glädjen, skönheten och känslan av sammanhang som finns i många ekobyar men väjer inte för de problem som också kan förmörka projektet och visar på lösningar.Ekobyboken har skrivits av sju författare och journalister som på olika sätt är engagerade i en hållbar livsstil, ekologisk odling och kollektivt boende.Under två år har de åkt runt i Sverige och besökt ett dussintal ekobyar. Det har varit en spännande resa som fördjupat och utmanat vår bild av ett hållbart samhälle. De har också pratat med forskare och visionärer.I tolv kapitel med rubriker som Bo tillsammans, Pengar och paragrafer, Efter smekmånaden, Ekobyn i staden och Lärdomar och råd berättar de om ekobyarnas historia och nutid.

    Bilderna är tagna av fotograf Marie Hedberg, själv ekobyinvånare.15 EKOBYAR I BOKENBaskemölla, Baskemölla strax norr om Simrishamn, SkåneGoda Händer, vid sjön Skagern mellan Degerfors och Laxå, NärkeHultabygden, utanför Linköping,

    ÖstergötlandHågaby, i utkanten av Uppsala, UpplandMjölnartorpet, strax utanför Karlstad, VärmlandRydebacke, Ubbhult i Marks kommun, VästergötlandSkogsnäs, nära Ramsele i ÅngermanlandSkärkäll, nära Hamburgsund, BohuslänSolbyn, Dalby, utanför Lund, SkåneSuderbyn, utanför Visby, GotlandTuggelite, strax utanför Karlstad, VärmlandUnderstenshöjden, Björkhagen, närförort till StockholmUtsikten, Orust, BohuslänÅkesta, Västerås, VästmanlandÄnggärdet, utanför Flen, Sörmland

    100,00 kr
  2. Ekologisk trädgårdsglädje
    Ekologisk trädgårdsglädje
    Beskrivning
    Boken Ekologisk trädgårdsglädje ger inspiration, kunskap och idéer till ekologisk odling. Den ger tips om sådant som är meningsfullt, vackert och lustfyllt att odla och inte minst hur man förbereder trädgården för ett rikt och spännande djurliv. Tanken är att trädgården blir vackrare om du inte arbetar för mycket med den. Det innebär dessutom att trädgårdsmiljön blir mer ekologiskt balanserad och därmed miljövänligare för att inte tala om hur mycket tid man kan ägna åt att bara vara.

    Syftet är att stimulera läsarna till att anlägga och vårda sina trädgårdar långsiktigt, men också att få dem att förstå vilken resurs för välmående trädgården är. Budskapet förstärks av de fantastiska bilderna som är tagna av Håkan Aspnäs.

    95,00 kr
  3. Ekonomi för Antropocen : skiftet till en hållbar värld
    Ekonomi för Antropocen : skiftet till en hållbar värld
    Beskrivning
    Vi står idag inför en ny geologisk tidsålder: Antropocen, människans tid. En tid där det inte längre är naturens egna processer som utgör den största omdanande kraften på jorden, utan mänskligheten. Inom loppet av femtio år har den globala ekonomin blivit fem gånger så stor, världens befolkning har fördubblats och förbrukningen av livsviktiga naturresurser likaså. Denna expansion har drivits mot den punkt där själva grundbetingelserna för livet på jorden nu rubbas en paradoxal utveckling i en samtid som också inneburit miljöfrågans politiska genombrott. Aldrig tidigare har medvetenheten om problemen varit så stora och aldrig tidigare har så stora ansträngningar gjorts för att komma tillrätta med dem. Trots detta ökar klimatutsläppen och naturens resurser exploateras bortom förmågan att återbildas. Hur har det blivit så? Vad kan vi göra för att bryta denna utveckling?­ Ekonomi för Antropocen söker svaren på vår tids stora planetära utmaningar i det ekonomiska systemet. Boken samlar forskare, aktivister och tjänstemän verksamma i gränssnittet mellan ekonomi och miljö, med en ansats att presentera idéer och handfasta alternativ som kan leda oss mot en hållbar samhällsekonomi. En framtid där ekonomi och ekologi inte befinner sig på kollisionskurs.

    Bokens redaktörer är Mikael Malmaeus och Robert Österbergh. Övriga medverkande är Saamah Abdallah, John Fullerton, Gloria Gallardo, Thomas Hahn, Karen Jeffrey, Astrid Kander, Jutta Kill, Markus Larsson, Oksana Mont, Michael Renner, James Robertson, Fred Saunders och Walter Stahel.

    200,00 kr
  4. Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år
    Ekot från Vietnam : en diplomats minnen från kriget och återbesök fyrtio år
    Beskrivning
    Hur kunde ett litet land i Sydostasien besegra först Frankrike och sedan USA, världens största militärmakt?

    Diplomaten Kaj Falkman, handläggare på UD av Vietnamfrågan 1968–1973 och beskickningschef i Hanoi sommaren 1971, ger en rik historik över krigen, i synnerhet av USA:s intensiva, teknologiska angrepp. Falkman bygger sin framställning på unika informationer och kunskaper, på intervjuer och samtal med fransmän, amerikaner och vietnameser. Han har gått igenom mängder av litteratur, många böcker och dokument av framträdande aktörer som ministrar, presidenter, rådgivare och militärer. I boken ingår intervjuer från så sent som 2013 med exempelvis Madame Binh. Här undersöks även Vietnams långa politiska och kulturella historia. Falkman gör filosofiska jämförelser och betraktelser över Östs och Västs tankevärldar, psykologiska analyser av beslutsfattares motiv och världsbild. Han studerar till och med skönlitteraturens och poesins inflytande och kraft.

    Ekot från Vietnam är den första boken i sitt slag, en helhetsbild, där man även får insyn i Sveriges agerande. Här förstår läsaren att för människor i krig finns inga segrar.

    Kaj Falkman är diplomat med ett yrkesliv bakom sig i bl.a. Vietnam och Japan. Han är även författare med en lång rad böcker bakom sig, både skönlitteratur, lyrik och fackböcker

    200,00 kr
  5. Eldsjälar i utmarken : samtal med fäbodbrukare i Dalarna på 2000-talet
    Eldsjälar i utmarken : samtal med fäbodbrukare i Dalarna på 2000-talet
    Beskrivning
    För många framstår kanske fäbodliv som exotiskt eller väldigt gammeldags. Men tänk om det i själva verket är dessa ofta mångsysslande småbrukare som bär framtiden i sina händer?

    I denna bok möter vi 2000-talets fäbodbrukare i skogslänet Dalarna. Idogt arbetande småbrukare som sommartid flyttar till skogs med sina djur, ofta till små gråtimrade stugor och fjus utan el och vatten. Kanske är det dessa människor som egentligen lever i världens mitt, som allra mest klarsynt ser vad som håller på att hända med jorden och faktiskt försöker leva därefter?

    I alla fall är det människor som vågat välja sin egen väg och följt sina drömmar men samtidigt bär upp en lång tradition och ett hållbart arv. Det är människor som sliter hårt, men ändå ofta uttrycker att de har funnit friheten. Här berättar de om lantraser, mjölkprodukter, fäbodstigar, klimathot, myndighetsbyråkrati, hantverk och mycket annat. De delger sina livsval och drömmar, funderar kring framtiden och gör historiska tillbakablickar.

    Victoria Törnqvist har tidigare skrivit barnböcker om den busiga fjällkon Tjärna och det lilla lammet Ullstrumpa samt dokumenterat livet på två fäbodar i Dalarna. Hon är utbildad kulturantropolog men arbetar till vardags på högskolebiblioteket i Falun och många somrar har hon arbetat som fäbodkulla. Victoria är även egenföretagare inom kulturbranschen och anordnar bl a vis- och poesiaftnar och konserter med vallmusik.

    År 2016 blev hon framröstad som läsarnas favorit i Hela Sveriges Stora Landstipendium och år 2020 tilldelades hon Falu kommuns barn- och ungdomskulturpris för att hon med sina böcker om Tjärna sprider kunskap om fäbodlivet och levandegör en viktig del av Faluns och Dalarnas kulturhistoria.

    • Köp 3 för 301,50 kr/st
    • Köp 10 för 284,75 kr/st
  6. Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Eleganta desserter : så blir du din egen konditor
    Beskrivning
    Den prisbelönte konditorn Göran Söderin bjuder på praktfulla efterrätter som gör finalen till måltidens höjdpunkt.Här serveras såväl nyskapande moderniteter som uppdaterade versioner av gamla älskade klassiker. Vi kalasar på kallt, varmt, choklad, frukt, bär och karamell. Och vi gör det med elegans och stiliga presentationer.

    Göran Söderin är expert på vackra uppläggningar och delar med sig av sina bästa tips på hur du också kan göra succé hemma vid middagsbordet. Ta del av konditorns skickliga hantverk och lär dig skapa eleganta desserter laddade med finess och underbara smaker. Allt färgsatt av otroligt vackra bilder av den kända matfotografen Helén Pe.Nu kan du bli din egen konditor och stilla sötsuget som ett proffs.

    260,00 kr
  7. Elizabeth är försvunnen
    Elizabeth är försvunnen
    Beskrivning
    ”Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Hon köper burk efter burk med konserverade persikor fastän hon redan har köksskåpet fullt av dem, hon glömmer att dricka teet hon har kokat, och hon fyller sitt hus och sina fickor med komihåglappar. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen.

    Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut? Elizabeth är försvunnen är en underhållande och spännande debut om ett dubbelt mysterium och en hjärtskärande skildring av åldrande och minnets labyrintiska nedgång.

    "Omskakande, rörande och oerhört minnesvärd. Inte en konventionell deckare, utan en förtrollande bok som överskrider litterära genrer ... Ett litterärt mysterium som också är ett gripande porträtt av demens." - Sunday Times

    75,00 kr
  8. Emotionell frihet : frigör dig från dina negativa känslor
    Emotionell frihet : frigör dig från dina negativa känslor
    Beskrivning
    Frigör dig från dina negativa känslorFöreställ dig att du sitter fast i en bilkö men är ändå fylld av sinnesro, att du är fridfull istället för ängslig och att ditt liv präglas av givande relationer och en varm känsla av tillhörighet. Det är så det känns när du uppnått emotionell frihet.Psykiatrikern Judith Orloff inbjuder dig till en makalös resa som leder till lycka och ro. Med humor och medkänsla visar hon hur man identifierar de mest negativa känslorna och hur du omvandlar dem till hopp, välvilja och mod. Oavsett i vilken utsträckning du känner dig stressad för tillfället, så är det dags för en positiv förändring nu! Du har förmågan att befria dig själv från depression, ilska och rädslor. Och resultatet blir en mer lyskraftig närvaro.Emotionell frihet är boken för dig som är utbränd, deprimerad eller överarbetad likväl som för dig som faktiskt är på en bra emotionell plats, men vill må ännu bättre. Judith Orloff delar med sig av fängslande patientfall och berättelser och visar oss tydligt att varje dag ger oss tillfällen att vara hjältar i våra egna liv, att vända oss bort från negativiteten, reagera konstruktivt och ta kommando över vilken situation som helst. Total emotionell frihet är inom räckhåll!
    150,00 kr
  9. En av de tolv
    En av de tolv
    Beskrivning
    Agneta Sjödin är tillbaka med en ny roman. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
    125,00 kr
  10. En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    Beskrivning

    När Joshua Key, en helt vanlig soldat i den amerikanska armén, på sin första permission från kriget i Irak är hemma hos sin familj i USA bestämmer han sig för att desertera. I stället för att återvända till Irak flyr han med sin gravida hustru och de tre sönerna till den relativa tryggheten i Kanada.


    Beslutet att desertera bygger inte på vare sig lättja eller feghet, utan är ett strikt moraliskt ställningstagande – mot ett krig som inletts på felaktiga grunder och lösa antaganden; mot ett krig där den irakiska civilbefolkningen drabbas hårdast av alla och där de verkliga terroristerna visar sig vara de amerikanska soldaterna. Det är också en protest mot hela den amerikanska krigsmakten som med falska löften lurar fattiga unga män och kvinnor att ta värvning.


    En desertörs bekännelse är en skakande berättelse om ett krig som alltjämt pågår med oförminskad intensitet; ett krig där den enda kvarvarande militära stormakten agerar världspolis utan respekt för vedertagna internationella konventioner.

    75,00 kr
  11. En godare jul med Carola : från advent till nyår
    En godare jul med Carola : från advent till nyår
    Beskrivning
    Carola ger oss i den här boken en godare jul, inte bara smakmässigt, utan även genom sina erfarenheter och inspirerande tankar om medmänsklighet och medkänsla. Hon vill uppmuntra oss att göra gott, inte bara under juletid, och hon lär oss konsten att finna harmoni och frid i en stressad tid. Tillsammans med matkreatören Malin Landqvist har hon skapat en bok med ett 60-tal recept som alla har koppling till hennes eget liv: rätter som Carolas matintresserade mamma lagade på jularna under hennes uppväxt, mat från de många fjälläventyren och släktingarna i Norrland, och en massa julgott som hon gjort tillsammans med grannarna i Stockholm. Här finns all den klassiska julmaten från Norden, men även mat från andra delar av världen, inspirerad av de flyktingar hon öppnat upp sitt hem för samt från dottern Zoes födelseland Sydafrika. Här finns också recept på adventstapas, pysselmat, julfrukost och en lyxig nyårsmeny. Vi får även följa med hem till Carola och ta del av hennes julförberedelser, och hennes värmande tankar om julen. Resultatet är en heltäckande, unik och alldeles ljuvlig julkokbok.
    300,00 kr
  12. En grönare kyrka : teologi i ett nödläge
    En grönare kyrka : teologi i ett nödläge
    Beskrivning
    Världen över växer engagemanget för klimatet och miljön. Även i Sverige tar allt fler hotet mot vår överlevnad på allvar. Equmeniakyrkan har utlyst klimatnödläge, och Sveriges kristna råd uppmanar församlingar att gå samman i nätverk för att ta konkreta steg mot en hållbar värld och bli en grönare kyrka.

    För detta viktiga engagemang behövs teologi. För klimatkrisen handlar inte bara om politik eller teknik, utan det är en andlig kris och rör samhällets grundläggande inriktning. Författarna i denna antologi öser ur kyrkornas teologiska källor och erfarenheter, och ger nya perspektiv på vad skapelsevänlighet innebär. På så sätt blir klimatkrisens existentiella, teologiska och kulturella dimensioner tydliga.

    Att utlysa klimatnödläge är inte så svårt. Men ord behöver följas av handling, nya arbetssätt, resurser och en tid av omställning. Det är en omistlig del av evangeliets efterföljelse idag. Karin Wiborn i förordet

    Medverkande: Thomas Arentzen, Lena Bergström, Petra Carlsson, Rune W Dahlén, Jenny Dobers, Leander Franke, Simone Kotva, Jonas Lundström, Harry Månsus, Andreas Nordlander, Lisa Strand och Marie Tonkin.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  13. En guide till Oset och Rynningeviken
    En guide till Oset och Rynningeviken
    Beskrivning
    Moln av skrattmåsar, brokiga doppingar och änder, rastande vadare, fiskande gjusar, havsörnen och bruna kärrhöken på jakt över vassen där sävsångaren, trastsångaren och näktergalen finns med i den stora fågelorkestern.I Örebro har den naturintresserade särskilt lätt att komma nära det rika fågellivet vid slättsjön Hjälmaren. Alldeles öster om centrum ligger Hemfjärden med de vidsträckta naturreservaten Oset och Rynningeviken.En guide till Oset och Rynningeviken börjar med litterär fågelpromenad längs Svartån, från Slottet via Stadsparken och Wadköping ner till Naturen hus.Härifrån följer den fågelåret kring Hemfjärden, med Oset söder om och Rynningeviken norr om ån. För varje årstid finns förslag till promenader och cykelturer och vilka fåglar man kan möta just då. Totalt har över 270 arter observerats, många av dem porträtterade i bild och text.I guiden har ornitologen och författaren Erik Rosenberg (1902 1971) en viktig roll med fågelbeskrivningar, särskilt ur klassikern Fåglar i Sverige. Efter de första upptäckterna av det rika fågellivet intill Örebro bidrog hans arbete till att få området skyddat och utvecklat till dagens rika "fågelpark".Boken knyter an till att det 2012 är 100 år sedan Erik Rosenberg kom till Örebro och upptäckte Oset och Rynningeviken.En guide till Oset och Rynningeviken är den första i sitt slag, gjord av fotografen Torbjörn Arvidson, grafiske formgivaren Thommy Gustavsson och reportern Clas Thor tillsammans med andra medlemmar i Ornitologiska Klubben i Örebro.Boken avslutas med kryssrutor där användaren för in sina egna observationer.
    260,00 kr
  14. En handfull örter
    En handfull örter
    Beskrivning
    Basilika, timjan, rosmarin, lavendel, salvia – själva namnen förmedlar härlig doft och underbar smak.
    En handfull örter är en lovsång i fantastiska bilder och stimulerande text till de 20 mest omtyckta örterna, men också mer ovanliga kryddväxter som trädgårdssyra, koriander och citrongräs tas upp.
    Här kryllar av kreativa idéer om hur örterna kan användas i matlagningen och som dekoration på ett middagsbord, till ett välkomnande potpurri i en hall och en praktfull julkrans, som rogivande eller stimulerande i sovrum och arbetsrum, till väldoftande bad och ansiktsvatten …
    Boken beskriver också hur örterna bäst kommer till sin rätt i trädgården – i rabatter eller krukor, som blickfång, som kantväxter eller marktäckare. Dessutom finns förstås goda råd om odling både utomhus och inomhus. 35 läckra recept på allt från örtsmör och dragonvinäger till chilibiff och iste med citronverbena ingår.

    125,00 kr
  15. En levande klanglåda
    En levande klanglåda
    Beskrivning
    I En levande klanglåda studerar Peter Hultsberg svensk skönlitteratur mot en fond av olika bibelreferenser. Författarens uppfattning säger att Bibelns personer och människor som lever idag har åtskilligt gemensamt. Bibelns berättelser och den litteratur som färgas av historierna i Bibelns böcker berör många. Bibeln har inspirerat människor att tjäna godheten, även om merparten av bibelberättelserna skildrar något annat. Guds väsen har ett oändligt antal sidor. Men detsamma gäller för människor, läser vi i kapitlet i vilket Torgny Lindgrens roman Bat Seba analyseras.Andra författare och deras litteratur som analyseras är P C Jersild, Sara Lidman, Torgny Lindgren, Sven Delblanc, Jonas Gardell, Astrid Lindgren m.fl.Peter Hultsberg har författat flera böcker i vitt skilda ämnen. År 2011 mottog han Wallquistpriset av Smålands Akademi för sin avhandling om den öländske poeten Lennart Sjögren.
    250,00 kr
  16. En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
    En lisa för själen : trädgård som terapi och friskvård
    Beskrivning
    Trädgårdens läkande kraftTrädgårdsarbete har på senare år fått erkännande som en av de bästa metoderna mot depression och utmattning. Hemma i vår egen trädgård kan vi använda oss av denna kunskap för att bli gladare, friskare, mer harmoniska och kreativa. En liten radhusträdgård räcker. Det handlar om att njuta av det lilla. Att ta av sig skorna och känna gräset under fötterna, knipsa av några vissna blommor eller leta mogna smultron. Att tillbringa en kvart om dagen i trädgården, varje dag året om, ger oss ny kraft i vardagen.I trädgården finner vi mycket av det som ger tillvaron mening: att vara behövd, ha något att se fram emot, känna sig som en del av det naturliga kretsloppet och att få uttrycka sig kreativt. Här vilar den som behöver hämta kraft efter en stressig dag, men vila kan för den ena vara att gräva och för den andra att ligga en stund i hängmattan. I En lisa för själen lär vi oss att se på vår trädgård med nya ögon och hur vi bäst stressar ner och njuter av livet på de kvadratmeter av planeten som är våra. Vi får möta flera med erfarenhet av rekreation och återhämtning i trädgården, både professionellt och privat. Vi får också tips på hur vi kan njuta av trädgårdens skafferi och hur man kan ha roligt i trädgården. Eva Robild är känd som trädgårdsskribent, men skriver också om stresshantering. I sin trädgård får hon odlingserfarenheter, men ännu viktigare är den som en plats för vila och återhämtning. Detta är hennes åttonde bok. Annika Christensen sadlade om till fotograf när en sjukdom gjorde det omöjligt att fortsätta det gamla arbetet. Trädgården var avgörande för att hon skulle återfå hälsan, och är fortfarande den plats där hon bäst varvar ner och hämtar kraft mellan fotouppdragen för tidningar. En lisa för själen är hennes andra bok.
    125,00 kr
  17. En matresa genom Sverige
    En matresa genom Sverige
    Beskrivning
    ÄNTLIGEN TINA ÄR TILLBAKA!
    TINA NORDSTRÖM en matresa genom Sverige
    av Tina Nordström

    2004 var året då Tina Nordström hade tänkt ta det riktigt lugnt. Inte göra någonting, ta en paus från tv-inspelningarna och bara njuta av ledigheten. Men så kom ett alldeles oemotståndligt erbjudande: Att spela in en serie tv-program som introducerar det svenska köket för en amerikansk publik. Vilket äventyr! Vilken utmaning! 2004 blev alltså istället New Scandinavian Cooking med Tina Nordström och mat lagad av de allra bästa svenska råvaror.
    Och Tinas jättegott blev giant good. I TINA NORDSTRÖM EN MATRESA GENOM SVERIGE får vi följa Tinas resa från Ales stenar i söder till Abisko i norr. Vi får plocka ostron utanför Grebbestad, pilka fisk i Torneträsk och besöka
    Medeltidsveckan på Gotland. I boken bjuds fantastiska bilder och givetvis de läckraste recept baserade på utsökta svenska råvaror.


























    125,00 kr
  18. En Salig blandning mat i alla former
    En Salig blandning mat i alla former
    Beskrivning
    Till förmån för bröd till bröder.

    100 recept och några personliga berättelser om minnen kring mat och matlagning.
    Form Mattias Liljedahl

    100,00 kr
  19. En slant i muggen : och sedan?
    En slant i muggen : och sedan?
    Beskrivning
    I boken En slant i muggen – och sedan? får vi möta människor och höra röster om hur situationen är både i Sverige men främst Rumänien, och varför. Men också röster om vad som kan göras här och i hemländerna.
    Boken ger oss en fördjupad kunskap om fattigdom, människorna bakom tiggarskålen och en teologisk text om vem som är främling och vän. Dessutom ett par avslutande texter om hopp inför framtiden. Det finns inga enkla svar, men fakta och samtal kan hjälpa oss vidare.
    175,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
    • Köp 25 för 196,00 kr/st
  20. Engelsk ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk
    Engelsk ordbok : Engelsk-svensk/Svensk-engelsk
    Beskrivning
    En lätthanterlig ordbok till och från engelska. "Engelsk ordbok" riktar sig till alla som har behov av en modern och lätthanterlig ordbok till och från engelska. Den består av två ordböcker som säljs tillsammans i en box, och innehåller sammanlagt 85 000 ord och fraser. Ordboken täcker det centrala ordförrådet och är lätt att slå i tack vare den överskådliga uppställningen. I den engelsk-svenska delen finns uttal till alla uppslagsord.
    125,00 kr
  21. Engelska på resan
    Engelska på resan
    Beskrivning

    Parlören hjälper dig att hitta rätt ord eller uttryck vid rätt tillfälle. Här finns mer än 1 200 fraser, med lätta uttalsanvisningar. Du finner snabbt det du behöver tack vare en enkel färgnyckel mer rubriker som "på restaurang", "bank", "post", "telefon", "shopping", "läkare" med flera. Här hittar du också praktiska resetips.

    50,00 kr
  22. Enkelt att sy
    Enkelt att sy
    Beskrivning

    Lotta Jansdotters namn är synonymt med en smart, urban stil. Enkelt att sy är den första av hennes böcker som ges ut i Sverige och innehåller 24 mönster på några av hennes mest populära saker. Det är enkla syprojekt på bland annat väskor, grytlappar, påslakan, bordstabletter, väggförvaring och tidningshängare. Varje projekt beskrivs med tydliga steg för steg-anvisningar, vackra fotografier och illustrationer. Boken inkluderar även handfasta tekniktips och tio mönsterark, allt för att det ska bli så lätt som möjligt att sy!

    125,00 kr
  23. Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Eriks såser och favoritrecept : från restauratör till fabrikör
    Beskrivning
    Inget kan som en god sås förhöja upplevelsen av en måltid. Såsen är en tusenkonstnär som både kan lyfta, balansera och runda av smaker. Man kan göra de mest fantastiska såser genom att koka fond, reducera och sila i timmar. Men varför konstra till det? Erik Lallerstedt tycker inte att det finns någon anledning att göra det onödigt komplicerat. Och en riktigt god sås behöver inte ta lång tid att få till.

    I Eriks såser bjuder Erik Lallerstedt på sina allra bästa recept. Här hittar du naturligtvis oumbärliga klassi- ker som rödvinssås, svampsås och hollandaise. Genom att lära dig laga en handfull grundsåser kan du med hjälp av olika smaksättningar alltid få en sås som passar rätten du tänkt servera. I boken hittar du också recept på både fest- och vardagsrätter som passar till de såser Erik utvecklat som finns färdiga i handeln

    150,00 kr
  24. Ett år av magiskt löpande
    Ett år av magiskt löpande
    Beskrivning
    Nej, nej, du behöver absolut inte vara löpare för att köpa den här boken! Fast du kommer med största sannolikhet få en massa spring i benen när du läst den. Kenneth Gysing, redaktör på löpartidningen Runners World sedan många år, skriver löpande lätt om lyckan med löpning, om att ha löpning som livsstil, om löpning längs Kinesiska muren, på stränderna i Rio, Havanna, Kap Verde och gatorna i New York, Berlin, Budapest. Och på rullbandet på gymmet hemma i Stockholm, med barnen tryggt placerade i bollhavet. Häng på!

    "Galet kul om löpning!"
    Malin Ewerlöf-Krepp, maratonlöperska
    80,00 kr
  25. Ett barn blir till
    Ett barn blir till
    Beskrivning
    Lennart Nilssons unika bildberättelse om människans tillblivelse utkom första gången 1965 och väckte omedelbart uppseende. Sedan dess har den tryckts i otaliga upplagor, översatts till över 20 språk och sålt i många miljoner exemplar. Världen över har människor kunnat ta del av sagan om livet, och miljontals blivande föräldrar har haft boken som följeslagare under graviditeten. I Lennart Nilssons bilder blir det osynliga synligt. De visar oss vad som händer i det fördolda i mammans kropp och låter oss följa hela den fascinerande befruktningsprocessen och barnets utveckling under graviditeten. Vi får se mötet mellan ägget och spermien i äggledaren, de första celldelningarna, hur embryot snabbt tar form de första veckorna och hur fostret växer under många månader i livmoderns mörker och gör sig redo för livet därutanför. Men Ett barn blir till är inte bara ett svindlande bildäventyr om hur vi alla blivit till utan också en faktaspäckad guide för blivande föräldrar, som här får sakkunniga råd och information om allt som rör graviditeten – som hälsa, mödravård, fosterdiagnostik och förlossning.

    I denna helt omarbetade sjätte utgåva av boken varvas Lennart Nilssons bilder med nytagna reportagebilder och förlossningsbilder av Linda Forsell. Den medicinska texten är skriven av professor Lars Hamberger och för texten om mödravård och förlossning står barnmorska Gudrun Abascal.

    315,00 kr
  26. Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Ett gott liv : smart och enkel mat för seniorer
    Beskrivning
    Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat som är god och vacker, men som också ger kraft och energi att leva livet. Kokboken passar både nybörjare och lite mer vana matlagare och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men även för anhöriga, volontärer och hemtjänstper­sonal. Recepten är anpassade för två portioner och lagas i stor utsträckning från grunden. Boken bjuder också på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör.

    När man blir äldre förändras både kropp och aptit. Många kan behöva äta fler mindre och energi- och proteinrika måltider. Recepten i boken är hälsosam­ma och anpassade för personer över 65 år - och är alla testade av en bred grupp.

    Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med matstylist Christina Asplund och fotograf Thomas Carlén tillagat och fotograferat alla maträtter.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  27. Ett hus i Ngouedi : tre resor och en berättelse
    Ett hus i Ngouedi : tre resor och en berättelse
    Beskrivning
    Under decennier har vi konfronterats med bilden av ett katastrofernas Afrika. Men borde vi inte veta mer om hur Afrika lever för att förstå varför Afrika lider och dör? Till Ngouedi i Kongo-Brazzaville reser Svante Weyler för att försöka förstå varför utvecklingen inte nått Afrika.Under tre resor delar han bybornas vardag, besöker barnen i skolan, de vuxna på fälten och på marknaderna, och går i kyrkan. Handlar fattigdomen bara om orättfärdiga politiska strukturer om rasism, kolonialism och korruption eller finns det andra faktorer, mer direkt kopplade till Ngouedi, Kongo-Brazzaville, Afrika?
    125,00 kr
  28. Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst
    Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst
    Beskrivning
    Årets Pandabok 2018!
    Hur kan vi få mer av det vilda att komma tillbaka i våra liv, för både människans och den biologiska mångfaldens skull?

    Med färska, positiva exempel från ett antal platser i Europa och i Sverige, tar författarna oss med till naturens mångfald på en rad spännande platser, alltifrån havens djup, ända upp i våra höga berg. Rewilding-området Lappland är ett av exemplen. I texterna blandas "på-platsen-känsla" med många nya och underhållande fakta som hittills varit mer okända. I en lättläst och ledig samtalston förs nya resonemang kring naturen, relevanta frågor ställs och läsaren uppmanas att tänka efter själv.

    Vildare liv är en inspirerande bok av fotograferna och författarna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand. Med hjälp av ett mycket starkt bildmaterial, huvudsakligen från författarna själva, kompletterat med ett eliturval från Wild Wonders of Europes omfattande bildarkiv, utvecklar författarna sina tankar under temat "rewilding" - om hur ett Vildare Liv är och kan bli möjligt

    175,00 kr
  29. Europas svaga hjärta : från Haag 1948 till Ungern 2014
    Europas svaga hjärta : från Haag 1948 till Ungern 2014
    Beskrivning
    Annika Ström Melin gräver i Europasamarbetets okända historia och ställer en fråga som är högaktuell inför EU-valet i maj 2014: ska unionen få gripa in när ett medlemsland sätter grimma på yttrandefriheten och urholkar rättsstatens oberoende?
    135,00 kr
  30. Everyday Flowers : blomsterprakt av köpt och plockat
    Everyday Flowers : blomsterprakt av köpt och plockat
    Beskrivning
    I Everyday Flowers får du blomsterkreatör Jenny Strandhs bästa tips på hur du gör såväl imponerande buketter som enkla dekorationer med lätta knep och små medel. Genom att välja prisvärda säsongsblommor från butik och blanda dem med blommor och grönt från trädgården, får du ett fantastiskt material att skapa med. Sedan är det bara att välja och vraka bland bokens alla inspirerande projekt.

    100,00 kr
  31. Fågelboken : 200 svenska fåglar
    Fågelboken : 200 svenska fåglar
    Beskrivning
    En klassisk fälthandbok som på 128 sidor i bild och text beskriver 200 svenska fåglar och som dessutom ger de biologiska baskunskaperna om fåglar. Krysslista där man kan markerar de fåglar man sett. En smart fälthandbok från Fortuna Förlag AB.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  32. Fågelguiden
    Fågelguiden
    Beskrivning
    Att det nu kommer en helt nyskriven, svensk bok om fåglar, skriven av en av de mest aktade fågelkännarna vi har och illustrerad av två av de främsta ornitologerna/konstnärerna som nu verkar, är ingenting mindre än en sensation. Arbetet påbörjades 1982, och att det har tagit så många år har en märkvärdig förklaring: upphovsmännen har haft ambitionen att i fält själva se och lära känna varje art innan de beskrev den. De har också med något enstaka undantag lyckats, och detta är unikt i fågelböckernas historia!
    De omkring 750 arterna beskrivs ytterst utförligt. Inte bara får läsaren veta i både text och på plansch hur en arts hona och hane ser ut, utan även hur utseendet kan variera med ålder, i färg eller beroende på var fågeln lever. På varje uppslag finns utbredningskartor som ger snabb vägledning. Har man sett en flock okända fåglar i trädgården, kan det vara onödigt att fördjupa sig i studier av arter som inte ens förekommer i Sverige.
    Både nybörjare och mer erfarna ornitologer skall ha glädje av boken. På de mer än 200 planscherna finns utöver avbildningarna många situationsbilder, som visar fåglarna i sin typiska miljö och i sämre ljus, dvs. så som man ofta ser dem i naturen. Pilar och korta texter intill bilderna är pedagogiska hjälpmedel för att läsaren snabbt skall uppfatta viktiga detaljer hos en fågel.

    Lars Svensson är född 1941 och bor i Stockholm. Han har bl.a. skrivit Identification Guide to European Passerines. Han föreläser om fåglar och leder ofta resor för fågelintresserade. Hans medförfattare Peter Grant gick bort 1990.

    Killian Mullarney är född 1958 och bor på södra Irland. Han är ornitolog och konstnär. Han har under vidsträckta resor, då han många gånger varit reseledare, bedrivit ornitologiska studier.

    Dan Zetterström, ornitolog och konstnär, är född 1954 och bor i Karlstad. Han har rest vida på främst norra halvklotet och studerat fåglar, ofta som reseledare, med Kina, Tibet, Indien och Etiopien som specialiteter.

    165,00 kr
  33. Fågelguiden : europas och medelhavsområdets fåglar i fält
    Fågelguiden : europas och medelhavsområdets fåglar i fält
    Beskrivning
    Fågelguiden är marknadens mest omfattande fälthandbok över fåglar som kan ses i Sverige, övriga Europa, Nordafrika och delar av Mellersta Östern. Den har sålt i över 700 000 exemplar och betraktas numera som ett normgivande standardverk för fågelhandböcker.

    . 900 arter presenteras i överskådlig systematisk ordning, varav 800 utförligt.
    . Grundligt genomarbetade texter beskriver varje arts storlek, biotopval, kännetecken, variation och läte.
    . 4 000 vackra illustrationerna fördelade på över 200 pedagogiska bildsidor visar hur olika arters utseende kan variera på grund av kön, ålder, årstid och utbredning. Utöver artbilderna finns illustrationer som visar fåglarna i deras typiska miljö.
    . Överskådliga kartor redogör för arternas aktuella utbredning.
    . Pilar och bildtexter pekar ut viktiga särdrag hos fågeln, vilket underlättar för läsaren att orientera sig på bildsidan.

    Fågelguiden är för den fågelintresserade en lika oundgänglig följeslagare som kikaren.

    195,00 kr
  34. Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten
    Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten
    Beskrivning

    »Blunda, lyssna och plötsligt är det sommar igen«
    Expressen Söndag

    Detta är en helt unik fågelbok för hela familjen. Här skildras våra vanligaste, vackraste eller mest färgstarka fåglar i fantastiska färgbilder - och med ljud! Med i boken finns en ljudmodul som gör det möjligt att höra fågeln samtidigt som man läser om den och ser på bilderna. Det ger läsaren en fascinerande fågelupplevelse, oavsett om man njuter av den hemma eller har den med i skog och mark. Här skildras de fåglar vi möter i trädgården, vid kusten, i skogen och i fjällen.
    De innehållsrika och personliga texterna är skrivna av ornitologen och författaren Jan Pedersen och de karaktäristiska ljuden är inspelade av Lars Svensson, en av Sveriges främsta ornitologer. Illustrationerna är gjorda av tecknaren Jony Eriksson samt Jari Peltomäki och Markus Varesvuo - två av Skandinaviens allra främsta fågelfotografer.


    Sagt om Fågelsång - 150 svenska fåglar och deras läten


    »Den ultimata fågelboken«
    Expressen Söndag

    »Kvittrande bestseller <...> Tala om att det naturälskande svenska folket fått pippi!«
    Landskrona Posten

    »En kombination av fina fågelbilder med en sinnrik ljudspelare som spelar upp fågelsång«
    Hemmets Journal

    »150 arter presenteras med enastående vackra bilder och information text. Vill jag också höra bofinkens drillade sång knappar jag in det nummer bokinken fått i en ljudspelare som sitter monterad på sidan av boken.«
    Östgöta Correspondenten

    »Läsaren får en fascinerande fågelupplevelse, oavsett om man njuter av boken hemma eller har den med i skog och mark.«
    Örnsköldsviks Allehanda

    »Ljudet ger fågelboken en extra dimension <...> utmärkta fotografier och personligt skrivna texter som passar för nybörjare, gör inte saken sämre.«
    Skånska Dagbladet

    »Herre på täppan i fågelbokssammanhang. <...> Vackra fotografier, illustrationer, texter och så lätena blir så nära en fullskalig naturupplevelse man kan komma utan att kliva ur sängen. <...> En given pjäs att införskaffa både för mer och mindre engagerade skådare.«
    www.ikon1931.se

    »Perfekt för den som har svårt att ta sig ut i skog och mark, eller bara är nyfiken«
    Bokbloggen

    »Fantastiska bilder«
    Expressen Söndag

    »Blunda, lyssna och plötsligt är det sommar igen«
    Expressen Söndag

    »Helt briljant«
    Friluftsliv

    »En Fantastisk och innehållsrik bok och man kan höra deras läten om och om igen,ett måste för alla fågelintresserade«
    Radio Högsby 90.9

    »Lika enkel som glädjande«
    Birgitta Stenberg i Sommar i P1 den 4:e Augusti

    »Alla borde ha denna bok«
    NYA UPPLAGAN

    »Lär dig känna igen våra vanligaste fåglar, både till utseende och läte med denna smarta bok som är fylld med vackra bilder«
    SKÅNSKA DAGBLADET

    275,00 kr
  35. Fåglar : måla i akvarell
    Fåglar : måla i akvarell
    Beskrivning
    15 vackra fåglar du kan måla själv Akvarellpapper ingår. Lär dig skapa vackra bilder av fåglar med den här kreativa akvarellboken. Eftersom den är tryckt på speciellt papper och innehåller steg-för-steg-instruktioner utgör den en perfekt introduktion till hur man skapar utsökta illustrationer. 15 bilder av konstnären Emma Faull har återgetts endast med konturer, så att allt i övrigt är redo att färgläggas. Du får förslag på färgpaletter samt konstverk att kopiera. Här ges också tips på hur du bygger upp lager av färg och andra professionella akvarelltekniker. Faulls intagande originalillustrationer återges i början av boken och bidrar med inspiration och skaparglädje. Sidorna i boken kan enkelt tas loss så att du kan visa upp dina alster. Bokens papper fungerar också för akrylfärg, blyerts- eller färgpennor.

    I samma serie finns sedan tidigare Blommor Måla i akvarell.

    170,00 kr
  36. Fåglar i svensk folklig tradition
    Fåglar i svensk folklig tradition
    Beskrivning
    Boken, som ges ut i en tredje upplaga, är en rik skildring av folklig ornitologi i Sverige.

    Vi möter ett myller av namn och platser. Här ges inte bara svar på hur en fågel använts, benämnts eller uppfattats, utan också om när, var och av vem informationen har getts.

    I det förindustriella Sverige var ett visst mått av fågelkunnande nödvändigt för att klara av tillvaron. Man lade märke till de olika fåglarnas uppträdande, eftersom man menade sig kunna utläsa stundande händelser, väderlek, årsväxt eller rent av krig utifrån detta. Och på fåglarnas läten trodde man sig kunna tyda dolda budskap.

    Författaren tränger ner i tidsdjupet och studerar den folkliga ornitologin under 1700-talet och det tidiga 1800-talet. Här framträder en omfattande och sofistikerad fågelkunskap.

    Ingvar Svanberg har tidigare givit ut flera böcker inom den i Sverige relativt nya disciplinen etnobiologin, det vill säga studiet av människans bruk av och föreställningar om växter och djur i det förindustriella samhället.

    På Dialogos Förlag har han tidigare utgivit bland annat: Siskeburar och guldfiskskålar. Ur sällskapsdjurens kulturhistoria (2001), Däggdjur i svensk folklig tradition (2007), Groddjur och kräldjur i svensk folklig tradition (2009) och Folklig botanik (2011)

    150,00 kr
  37. Fåglar i Sverige & Nordeuropa
    Fåglar i Sverige & Nordeuropa
    Beskrivning
    Smidig fältguide med kortfattade beskrivningar av viktiga kännetecken för de vanligaste arterna i Sverige och övriga Nordeuropa. Innehåller ett lättläst och informativt introduktionskapitel för nybörjare. Samtliga arter visas med färgfotografier.
    85,00 kr
  38. Fåglar i Sverige och Norden : fälthandbok för alla
    Fåglar i Sverige och Norden : fälthandbok för alla
    Beskrivning
    Ny utökad utgåva av fotografen och författaren Jan Pedersens uppskattade och oumbärliga fågelbok! Det är en lättanvänd guide och fälthandbok med över 300 fågelarter som går att se i Sverige och våra nordiska grannländer. Alla fåglar är beskrivna i text och bild med färgstarka och levande illustrationer av Jony Eriksson. Dessutom ett stort antal mästerliga fågelfoton av Jan Pedersen.
    165,00 kr
  39. Familjens hobbysnickarbok
    Familjens hobbysnickarbok
    Beskrivning
    Snickra och måla enkla, praktiska och personliga saker av trä!
    Snickra och ha roligt tillsammans!
    Det här är boken för dig som tycker om att tillverka saker själv. Enkla beskrivningar, härliga färgbilder och tydliga illustrationer visar hur man bl a gör CD-ställ, hyllor och fina leksaker.
    Boken innehåller 21 olika snickerier som varierar i svårighetsgrad men inte mer än att hela familjen, stora som små, kan bidra. De föremål som tillverkas är lätta och billiga att göra och man behöver inte några andra verktyg än sådana som de flesta redan har hemma
    85,00 kr
  40. Familjens stora sunda kokbok
    Familjens stora sunda kokbok
    Beskrivning

    "Familjens stora sunda kokbok" är en gedigen och inspirerande baskokbok för alla som vill äta nyttigare och leva sundare! Boken hjälper oss att laga mat på ett mer hälsosamt vis, den visar praktiskt på vilka råvaror som vi bör äta mycket av, hur vi metodmässigt ska gå tillväga när vi vill laga mat på ett nyttigt sätt och föreslår alternativa vägar i matlagandet.

    Författaren Kristina Eriksson bjuder på hela 280 recept på klassiska rätter som köttfärssås, kalops, lasagne, fiskgratäng, potatisgratäng och pyttipanna. Men även otaliga recept på nya och moderna rätter, ofta med utländsk touch, men också med rötter i barndomens mat.

    135,00 kr
  41. Fantasifulla motiv : färglägg & koppla av
    Fantasifulla motiv : färglägg & koppla av
    Beskrivning
    I denna målarbok för vuxna väntar fantastiska bilder på att väckas till liv av dina färger. Utforska en värld av färg och form när du färglägger motiven och känn hur välgörande det är för både kropp och själ. Unna dig en meditativ stund med något av bokens över 100 motiv. Sätt färg på din fantasivärld och dröm dig bort en smula

    95,00 kr
  42. Fantastiska byggnader : en målarbok med häpnadsväckande platser
    Fantastiska byggnader : en målarbok med häpnadsväckande platser
    Beskrivning
    Konstnären Steve McDonald har skapat fantastiska, detaljerade bilder av spektakulära byggnader världen över. Utifrån hans skisser får du färglägga ikoniska byggnadsverk som Ponte Vecchio i Florens, Vasilijkatedralen i Moskva, Kuggen i Göteborg och många fler. Dessutom finns kompletterande mandala­mönster som du kan färglägga eller använda som utgångspunkt för egna teckningar.
    75,00 kr
  43. Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust
    Fantastiska fåglar : en bevingad guide i hjärtat av fågelriket - full av passion och upptäckarlust
    Beskrivning
    Den enda bok jag skulle sätta i händerna på en nybörjare är Fantastiska fåglar. /Anders Wirdheim, journalist & pressansvarig, Birdlife

    En bevingad guide i hjärtat av fågelriket full av passion och upptäckarlust! Fantastiska fåglar är en vacker, underhållande och faktaspäckad bok om våra vanligaste fåglar, som alla har fantastiska egenskaper och beteenden. Vi ser konstant fåglar i vår omgivning och många matar dem i sin trädgård, men fåglarna tas också för givet. Med den här boken vill författaren och fågelskådaren Peder Edvinsson få fler att verkligen upptäcka fågeln.

    Svenskar fåglar i fokus Den här boken utgår från fåglarnas viktigaste livsingredienser som boende, familj, jakt och mat. Längs med denna fascinerande resa, med fantastiska bilder av fotografen Hans Falklind, lär vi känna våra vanligaste arter. Många andra fågelböcker tävlar om vilken som visar flest arter till slut blir det så många att det inte går att ta in. I den här boken ligger fokus istället på de fåglar vi faktiskt kan se i vår vardag, i Sverige, på fåglarnas roll för miljön och människan liksom fascinerande fågelfakta överlag. Nyfikna läsare bjuds också på en vägledande guide till fågelskådning.

    Om författaren Fantastiska fåglar är journalisten och författaren Peder Edvinsson tredje bok. 2018 gav han ut den hyllade och uppmärksammade Elda i vedspis. Vad många inte vet är att Peder, redan innan han skaffade sin första vedspis var en passionerad fågelskådare. Idag är han också medlem i exklusiva Club 300, föreningen för fågelskådare som har sett 300 arter eller fler. 2020 debuterade han, tillsammans med journalisten Peter Gropman, även som poddare med Fåglar finns, en svensk podcast om fåglarna i vår absoluta närhet.

    150,00 kr
  44. Får
    Får
    Beskrivning

    Många drömmer om att skaffa sig får som kan hålla landskapet öppet och ge råvaror till både mat och kläder. Och visst är det roligt att se lammen leka i hagen, men nogsamt akta sig för att komma alltför långt från tackan! Men de är inte fullt så lättskötta som man hoppas och det gäller därför att lära sig en hel del först.

    Denna fårägarbibel har i 40 år varit den självklara...

    250,00 kr
  45. Färgfotoguiden över alla Europas fåglar : över 1300 färgfotografier
    Färgfotoguiden över alla Europas fåglar : över 1300 färgfotografier
    Beskrivning

    Färgfotoguiden över alla Europas fåglar är en praktisk handbok för alla fågelintresserade. De 570 arterna som behandlas utgör både de regelbundna häckfåglarna i Europa och nästa samtliga genomsträckare och sällsynta irrgäster. De beskrivs i färgfotografier samt kompletterande teckningar. Texten har skrivits av två erfarna svenska fågelkännare som under lång tid ägnat sig åt att utpröva pålitliga bestämningsmetoder när det gäller snarlika arter. Fåglarnas utbredning visas med små men precisa kartor i färg.

    - Över 1 300 färgfotografier

    - Detaljerade artbeskrivningar av 570 fågelarter

    - Drygt 200 svartvita teckningar

    150,00 kr
  46. Färglägg & koppla av : Djungeln
    Färglägg & koppla av : Djungeln
    Beskrivning
    Häng med till djungeln och skapa en färgsprakande värld!

    Alla kan måla med vår enkla måla efter nummer-teknik och färgtabellen på omslaget.

    Boken innehåller 86 naturtrogna motiv med bland annat tukaner, alligatorer, apor, vattenfall, sällsynta blommor och växter.

    Kasta dig in i ett exotiskt och spännande äventyr och koppla av när du skapar!

    Alla sidor i häftet är perforerade och enkla att riva ut.

    85,00 kr
  47. Färglägg Jesus liv
    Färglägg Jesus liv
    Beskrivning
    40 färgläggningsbilder som berättar om Jesus liv. Här finns bilder som visar den första julen, hur Jesus döptes och samlade lärjungarna, hans undervisning och underverk, människor han mötte samt påsken och himmelsfärden. Detta kopierings­underlag är ett utmärkt hjälp­medel i barnverksamheten. Fri kopiering för eget bruk
    310,00 kr
  48. Färglägg Påsken
    Färglägg Påsken
    Beskrivning
    Enkelt häfte i A5-format med åtta färgläggningsbilder (ej kopieringsunderlag). Bilderna berättar påskens händelser från palmsöndag till påskdagen.

    Häftet kan delas ut som sysselsättning under gudstjänsten, eller som present i samband med familjegudstjänst, sommaravslutning, tävlingsvinst eller liknande.

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  49. Färglägg vår vän Jesus
    Färglägg vår vän Jesus
    Beskrivning
    Enkelt häfte i A5-format med åtta färgläggningsbilder (ej kopieringsunderlag). Bilderna berättar påskens händelser från palmsöndag till påskdagen.

    Häftet kan delas ut som sysselsättning under gudstjänsten, eller som present i samband med familjegudstjänst, sommaravslutning, tävlingsvinst eller liknande.

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  50. Färgsättning inomhus
    Färgsättning inomhus
    Beskrivning
    Med hjälp av färger och mönster är det relativt enkelt att förvandla sitt hem, ge en illusion av högre takhöjd eller trolla med proportioner. Det är en konst att använda färger i inredningen på det sätt man har tänkt sig. Först och främst måste man tänka igenom vilket syftet är och vilket resultat man vill uppnå. Den här boken sorterar begreppen och förklarar färgernas inbördes relationer. Många av oss har nog varit med om att en färg inte alls ser likadan ut hemma på väggen som på färgprovet i butiken. Den smutsgula nyans som försäljaren rekommenderade visade sig bli fantastiskt solgul i sovrummet, medan den klarblå favoritnyansen känns kall och obehaglig på vardagsrummets väggar. Alla sådana upplevelser beror på att färg aldrig uppträder isolerad från sin omgivning. Färger påverkar varandra och upplevs olika - bland annat beroende på rummets storlek, ljuskälla, ljusets styrka och det färgade materialets yta och struktur. Författaren Lena Anderson är inredningsarkitekt och arbetar med färgsättning i både offentliga och privata miljöer.

    75,00 kr
  51. Färnebofjärden : nationalparken vid Nedre Dalälven
    Färnebofjärden : nationalparken vid Nedre Dalälven
    Beskrivning
    Färnebofjärden vid Nedre Dalälven är en av Sveriges största nationalparker nedanför fjällen, med spännande vildmark och många sällsynta växt- och djurarter. Älven sammanfaller i stort med den naturliga Norrlandsgränsen där norr möter söder i klimat, terräng, vegetation och fauna, vilket bjuder på många sällsamheter.
    370,00 kr
  52. Färskpressat : 40 juicer för ett gott liv
    Färskpressat : 40 juicer för ett gott liv
    Beskrivning
    I den här inspirerande boken serveras du 40 recept på juicer gjorda på frukt och grönsaker. Färskpressade juicer, fyllda med vitaminer, antioxidanter och mineraler ger ett piggare liv. Och att det är lätt att pressa sin egen juice. Det är bara att skapa med det som säsongen erbjuder och vad som finns hemma. Chili, ingefära, och granatäppelkärnor kan bidra till det lilla extra..
    100,00 kr
  53. Farväl till världsundergången
    Farväl till världsundergången
    Beskrivning

    Bland oss svenskar tror bara åtta procent att våra barn kommer att få det bättre än vi själva. En viktig orsak till pessimismen är fruktan för att växthuseffekten gradvis leder till världens undergång. Men vad säger forskarna egentligen? Hur har människan klarat liknande förändringar i det förflutna? Vilka nya, miljövänliga tekniker står för dörren? I Farväl till världsundergången ger Stefan Fölster ett helt nytt perspektiv på klimatfrågan. Samtidigt som han betonar människans unika anpassningsförmåga och hur naturen tidigare har hanterat ännu större omställningar, pekar han på den snabba utvecklingen av nya tekniska lösningar som kan bli mindre kostsamma än många tror. Men felaktiga och ineffektiva åtgärder kan bli ödesdigra, och det gäller att välja pragmatiska handlingsalternativ. Nittiotvå procent av svenskarna kanske har fel inställning. Varför skulle inte våra barn få det bättre?

    125,00 kr
  54. Fedons grekiska
    Fedons grekiska
    Beskrivning

    Följ med på en resa till det grekiska köket där maten är en njutning för både öga och gom. Fedons grekiska innehåller både läckra recept och en presentation av landets mattradition, kultur och historia. Här möts modern och traditionell kokkonst som baseras på olivolja, fisk, grönsaker, nötter, ost, yoghurt och baljväxter.
    Fedon Lindberg visar hur livsstil, mat och hälsa hänger samman. Grekerna "lever för att äta" och maten är enkel, autentisk och vardaglig. Medelhavskosten är dessutom erkänt hälsosam. Boken är indelad i olika kapitel med recept på: meze, sallader och grönsaker, kött och fågel, fisk och skaldjur samt desserter och bröd och kakor. Inbjudande foton av både maträtter och grekisk miljö visar ett Grekland långt bortom charterturismen.

    135,00 kr
  55. Feminism och kyrkan
    Feminism och kyrkan
    Beskrivning
    Går det att vara feminist och kristen? Hur har kvinnors roll sett ut i kyrkan genom historien? Kan feminism leda till befrielse för både män och kvinnor?Det är några av frågorna som tas upp i denna antologi om kristen tro, kyrka, feminism och jämställdhet.

    Tio skribenter med varierad bakgrund . teologer, journalister och stats­vetare . belyser olika aspekter av jämställd­heten i kyrkan och skapar en intressant bild av en fråga som är ständigt aktuell. Dessutom bidrar två illustratörer med tänkvärda serier och illustrationer.Boken kan läsas av alla som är intresserade av frågeställningarna.
    Förhoppningsvis kan den skapa funderingar och peka på de problem som finns, men också visa att kyrkan faktiskt är mer feministisk än vad många tror.I samarbete med Bilda har Lina Mattebo tagit fram samtalsfrågor till varje kapitel som kan laddas ner gratis på Bildas webbsida.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  56. Ferry food : LCHF
    Ferry food : LCHF
    Beskrivning
    OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på protein, fett och mycket grönsaker, den så kallade LCHF-dieten. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte. Här berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv och nu vill han gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Tillsammans med kostexperten Cathrine Schück har han tagit fram härligt inspirerande recept för frukost, lunch och middag.
    135,00 kr
  57. Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Fester med rester : gott och nytt av det som blev över
    Beskrivning
    Min favoritkokbok just nu är Fester med rester. En strålande bok om hur man gör gott av gamla matrester.<(i> underbaraclaras.com "Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar?" Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i våra kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sina bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande eller småskrynkliga eller lite torra råvaror som nya. Europa och resten av världen hjälper oss att ta vara på ännu mer och göra nya pyttipannor med exotiska namn, brödpuddingar som har gjort kungligheter lyckliga och en och annan Shepherd's pie (genombrittisk) och Sloppy Joe (superamerikansk). Resurskocken som har utplånat matsvinnet i en ICA-butik i Lund får besök. Hushållskonsulenten Stina Algotson slår ett slag för paté och minns de djupfrysta äggen på rulle. Ny Gemenskap i Stockholm tömmer ett kylskåp varje morgon. Och den fattige riddaren gör en världturné. Begreppet frysfest etableras. Allt i alfabetisk ordning! "I encyklopedisk ordning får man till exempel reda på vilka oanade möjligheter som finns i överbliven gröt, skrynkliga morötter och leopardfläckiga bananer... Mellan varven återfinns schyssta reportage."EcoNews
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  58. Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
    Fettguiden : De bästa fetterna för din kropp
    Beskrivning

    Må bättre med rätt fett


    I Fettguiden reder Fredrik Paulún ut begreppen kring vårt mest kontroversiella näringsämne. Fredrik går igenom de olika fetter som finns, från de livsfarliga industriellt framställda transfetterna till de livsviktiga fleromättade omega-3-fetterna. Fredrik berättar vilken sorts fett du mår allra bäst av och förklarar varför omega-3-fetter har så stor betydelse för hjärt- och kärlhälsan, vikten och konditionen. Här får du även veta hur du bäst förvarar och tillagar olika fetter.


    I slutet av boken finns recept på såser och tillbehör gjorda på nyttiga fetter, en tabell över samtliga fettsyror samt en lathund som visar vad de vanligaste fetterna är mest lämpade för.


    Ur innehållet:
    * Grundkunskap om fett
    * De moderna fetterna: transfetter och omestrifierat fett
    * Kolesterol – en hälsobov?
    * Vilken effekt har omega-3?
    * Hur mycket fett bör vi äta?
    * Vilket fett är bäst för oss?


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.

    135,00 kr
  59. Fettsnålt : enkla och goda lättlagade recept
    Fettsnålt : enkla och goda lättlagade recept
    Beskrivning
    FettsnåltDet är allmänt känt att det är nyttigt att hålla igen fettet i maten och den här receptsamlingen visar att fettsnåla rätter dessutom kan vara utsökt goda. Bland rätterna finns Soppa på två sorters bönor, Mexikanska kycklingburritos, Ugnsbakad fisk med pommes frites och Ungsstekta kryddpäron. Här hittar alla lockande, hälsosamma recept för olika tillfällen.
    65,00 kr
  60. Fika i lä
    Fika i lä
    Beskrivning
    Fika är fantastiskt och något vi knappt kan leva utan!
    I boken Fika i lä får vi följa med ut i Göteborgs vackra skärgård. En hänförande vacker idyll med glittrande hav, blankslipade klipphällar och måsarnas skri. Vi åker ut till holmar och skär, sitter i trädgårdsbersån eller slår oss ner i gröngräset.

    Fika i lä bjuder på fika för alla sorters tillfällen och smaklökar! Här finns allt från festligt fika med lyxiga och vackra tårtor, till förmiddagsfika med härlig müsli, knaprigt knäckebröd, färskost och marmelad - allt hemlagat förstås. Du hittar också t ex bryggfika bestående av läckra mördegskakor med maräng och seglarbullar med hemgjord björnbärsdricka till.
    I boken mixas underbara och lättillgängliga recept med förstummande vackra bilder tagna i fantastisk skärgårdsmiljö. Givetvis med skärgårdsbor och den svalkande havsbrisen runtomkring. Fika i lä är helt enkelt perfekt för dig som inte kan leva utan fika. Och gärna sitter i lä en vacker sommardag

    150,00 kr
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  61. Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
    Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
    Beskrivning
    Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."Det talas om omega 3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka. Många tycker nog tyvärr att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så mycket olika sätt att tänka! Och dessutom finns det fler fiskar än lax att använda sig av.Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
    135,00 kr
  62. Fina presenter att göra själv
    Fina presenter att göra själv
    Beskrivning
    Alla ideérna i boken presenteras med grundliga steg-för-steg beskrivningar , illustrerade med både teckningar och foton.

    85,00 kr
  63. Fira med Maria Montazami
    Fira med Maria Montazami
    Beskrivning
    Vi firar allt som går att fira! Maria Montazami är proffs på att sätta guldkant på tillvaron! Att alltid hitta något värt att fira har blivit hennes livsfilosofi. Hemma hos familjen Montazami firas stort som smått, och i hennes nya bok öppnar hon på nytt generöst upp sitt vackra hem i soliga Kalifornien. Här dukas det upp till fest vid årets alla högtider, svenska såväl som amerikanska,
    250,00 kr
  64. Fisk & skaldjur : till vardags och fest från Allt om mat
    Fisk & skaldjur : till vardags och fest från Allt om mat
    Beskrivning
    Fisk och skaldjur kan vara festmat likaväl som vardagsmat, och idag vet vi att det nästan alltid är hälsosam mat. Det är inte heller svårt att laga fisk och skaldjur men det kräver en varsam hand, bra råvaror och sist men inte minst ett bra recept. I boken har vi samlat de bästa fiskrecepten från Allt om Mat. Här finns klassiker såväl som nya, spännande idéer. Rikt illustrerad med inbjudande fotografier av Sveriges främsta matfotografer.
    115,00 kr
  65. Fiska i Utopia - Drömmen om folkhemmet som försvann
    Fiska i Utopia - Drömmen om folkhemmet som försvann
    Beskrivning
    Från 1960-talet och tjugo år framåt var Sverige avundat runt om i världen. Det var ett välmående land som strävade efter jämställdhet, som hade lyckats undvika krig och som nu verkade leda världen mot en renare, vänligare, förnuftigare framtid. Flyktingar var välkomna, oavsett om de var amerikaner som flydde Vietnamkriget, chilenare som flydde undan Pinochet eller afrikaner som flydde inbördeskrig. Till och med en missanpassad ung engelsman kunde få jobb och bostad på den tiden. I slutet av 70-talet träffade den unge Andrew Brown svenska Anita. Han följde henne hem till Sverige där de gifte sig, fick barn och bosatte sig utanför Göteborg och han fick jobb på träfabriken. Det var ett Sverige djupt rotat i den socialdemokratiska drömmen om Folkhemmet. Fiske blev hans stora passion och en möjlighet att fly landet som både förförde och förtryckte honom med sin blandning av välvilja och djupa konservatism. Under 80-talet föll hans äktenskap och hans land samman när frestelserna från världen utanför trängde sig på. Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm och välfärdssystemet smulades sönder tillsammans med den industri som byggt upp det.
    100,00 kr
  66. Fiskbobken
    Fiskbobken
    100,00 kr
  67. FISKEDAGBOK
    FISKEDAGBOK
    175,00 kr
  68. Fiskkokboken
    Fiskkokboken
    Beskrivning
    Ny reviderad klassiker! I Fiskkokboken finns både klassiker och nya spännande recept med alla tänkbara fisksorter och skaldjur. Tydliga bilder visar steg för steg de olika arbetsmomenten vid beredning och tillagning. För att bli en smakrik och spännande måltid avslutas varje recept med serveringsförslag, och det gäller såväl den snabba lunchen som den stora festen. Dessutom ett avsnitt om såser och röror som passar till! Ca 170 färgfoton, drygt 280 recept.
    125,00 kr
  69. Fit forever : träning som livsstil
    Fit forever : träning som livsstil
    Beskrivning

    Dolph Lundgren är civilingenjören som sadlade om till actionskådis i Hollywood. Redan i genombrottsrollen i Rocky IV gjorde han sig känd för sin enastående fysik. Och han är lika vältränad idag, tjugosex år senare.

    I Fit forever delar en av våra största stjärnor med sig av träningsprogrammen, tipsen och styrkeövningarna som gör att även du kan nå toppformen - och behålla den för alltid. Dolph berättar självutlämnande om hur han som spinkig tonåring upptäckte träningen och hur den inte bara gav honom en ny kropp utan även bättre självkänsla. Han ger dig de verktyg du behöver för att få den kropp du vill ha och förtjänar. Något du har glädje av i alla skeden av livet.

    135,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-600 av 2402

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå