View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 827

per sida
Fallande ordning
  1. Delaktighetens kris : Gudstjänstens pedagogiska utmaning
    Delaktighetens kris : Gudstjänstens pedagogiska utmaning
    Beskrivning
    Den religiösa socialisationen har förändrats och allt färre deltar regelbundet i Svenska kyrkans gudstjänster. I det perspektivet utgör gudstjänst-medverkande körsångare en intressant grupp som i motsats till många andra möter kyrkans budskap med viss regelbundenhet. Körsångarna är i det perspektivet en betydelse­ full grupp för att fördjupa förståelsen för hur kristen tro och gudstjänst idag upplevs.
    Vilken betydelse har gudstjänstdelta­ landet för körsångarna själva och betraktar de överhuvudtaget gudstjänsten som ett sammanhang av betydelse för deras person­liga meningsskapande?

    Inom ramen för föreliggande studie har körsångare i en ålder mellan 19-40 år intervjuats för att på olika sätt belysa frågor av detta slag. I studien har också präster och kyrkomusiker i de aktuella församlingarna intervjuats. Samtalen med körsångarna har givit rum för reflektioner kring bland annat vad som sägs och hörs under en gudstjänst, hur körsångarna upplever utrymmet för »erfarenheter och livsfrågor« samt reflektioner kring meningsfullhet och närvaro. Frågan om förhållandet mellan att delta och vara delaktig har framträtt som en avgörande faktor.

    I kyrkliga sammanhang är delaktighet ett ofta använt begrepp och betraktas då vanligtvis som något a priori gott. Men vad betyder delaktighet och blir man delaktig genom att delta? Studien visar att det inte finns något självklart samband mellan att delta och vara delaktig i en gudstjänst. Resultaten pekar mot vad som i ett pedagogiskt perspektiv kan beskrivas som delaktig­hetens kris. Caroline Gustavsson (född 1975) disputerade 2013 med avhandlingen »Existentiella konfigurationer. Om hur förståelsen av livet tar gestalt i ett socialt sammanhang«. Caroline är lektor i Religionspedagogik vid Teologiska Högskolan i Stockholm och har under 2014-2015 också varit anställd på en postdok vid Svenska kyrkans forskningsenhet.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  2. Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Den allra vanligaste människan : stadier och vägar
    Beskrivning
    Emilia Fogelklou var en ivrig sökare och genom en omfattande brevväxling med många olika människor var hon djupt förtrogen med enskilda människors situation. Texterna i Den allra vanligaste människan kännetecknas av hennes dragning och reflektion kring just "den allra vanligaste människan". Emilia Fogelklou var övertygad om att den heliga Anden verkar i allt och alla.

    Gud får inte längre hållas fången i himlen som i en vacker blå sten att dikta legender om. Den levande vill ut ur detta fängelse, vars murar människor kanske behövt för sin myckna skräcks skull. Från himlen vill den ned som kvalitet i jordens liv.

    Ur boken

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Emilia Fogelklou (1878-1972) var en svensk teolog, lärare och författare. Hon var den första kvinnan i Sverige att bli teologie kandidat och var också landets första kvinnliga teologie hedersdoktor. Fogelklou var kväkare och tog initiativ till att bilda den svenska avdelningen av Vännernas samfund

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  3. Den åttonde dagen
    Den åttonde dagen
    Beskrivning
    Under en vistelse i Florens besöker författaren det åttakantiga baptisteriet, San Giovanni, i stadens centrum.Dess eskatologiska arkitektur inspirerar till några betraktelser om tidens och eukaristins mysterium.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  4. Den bibliska berättelsen
    Den bibliska berättelsen
    Beskrivning
    bibeln är inte bara en rad texter från olika tider utan blirockså en lång berättelse med början, centrum och mål. Denövergripande berättelsen är stark men knappt skönjbar somen silkestråd trädd med pärlor i skiftande nyanser och former.Denna silkestråd utforskas och beskrivs i den här boken somunderlag för fortsatta studier och samtal.Den bibliska berättelsen är avsedd för vuxenundervisning, studiecirklaroch för var och en som vill fördjupa sig i kristen tro.Bibeln tar upp och besvarar våra frågor, men inte alltid så att vifår färdiga svar. Frågorna vänder tillbaka till oss själva.Bo Johnson är professor emeritus i Gamla testamentets exegetikvid Lunds universitet.
    145,00 kr
  5. Den brinnande pilen : Karmels mystik genom tiderna
    Den brinnande pilen : Karmels mystik genom tiderna
    Beskrivning
    En antologi med texter från olika epoker i karmelitordens historia. Varje textavsnitt föregås av en presentation av dess resp. författare.
    100,00 kr
  6. Den dolde artisten : om darwinism, skapelsetro, mening och slump
    Den dolde artisten : om darwinism, skapelsetro, mening och slump
    Beskrivning
    Det har under det senaste decenniet förts en livlig diskussion om det som ibland kallas darwinism, ibland biologism. Kärnfrågan är vad biologer och huma-nister/ teologer utifrån ett evolutionärt perspektiv kan säga om människan, om moral och religion. Två motsatta uppfattningar står mot varandra. Den ena säger, att det efter Darwin inte finns plats för religion och gudstro, den andra att gudstro är väl förenlig med evolutionsteorin.

    Den dolde artisten behandlar dessa alltjämt aktuella och kontroversiella frågor.

    Författarna till boken, Holsten Fager-berg, Carl Reinhold Bråkenhielm, René Kieffer, Stig Olsson och Mikael Stenmark borgar för en bred och saklig genomgång ur teologiskt, filosofiskt och naturvetenskapligt perspektiv.

    230,00 kr
  7. Den dyrbara pärlan : om kristendomens dolda traditioner : teologiska essäer
    Den dyrbara pärlan : om kristendomens dolda traditioner : teologiska essäer
    Beskrivning
    Nu är tiden att återupptäcka kristendomens rika traditioner, som i samhälle och kultur länge legat dolda, nedgrävda i lager av missbruk, okunskap, fördomar, otro, missförstånd... En dyrbar pärla är kristendomens innehåll och det är dags att torka av lager av jord och smuts och låta den skina igen. Pärlan är ett sätt att leva som svarar mot vad jag längtar efter, äkthet, trohet mot det man håller högt, ansvar för sig själv och andra, godhet. Det gäller tron på en Gud som ger nya dimensioner, en försonad tillvaro och att ondskan och döden inte är det starkaste i världen.

    Professor Göran Bexell berättar från barndomens prästgård om ett liv som gav honom »kläder» för tro och teologi. I bokens essäer står några av kristendomens huvudtankar i centrum - vem är Kristus, om kärlek, försoning, förlåtelse, det onda. För att slutligen landa i frågan om kyrkans vägval inför det nya årtusendet.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  8. Den enda vägen?
    Den enda vägen?
    Beskrivning
    * Hur kan man tro att Jesus är enda vägen till Gud?
    * I vilken mening är Jesus unik?
    * Hur förhåller sig den kristna tron till andra religioner?

    De kristnas anspråk om Jesus är kontroversiella, inte minst i dagens religiösa och kulturella mångfald. Teologen Chris Wright tar på allvar de olika frågor som debatten väcker och diskuterar dem öppet och ärligt.
    I mötet med andra religioner är kanske det viktigaste av allt respekten. Respekten för den andres religion, men också för min egen.

    Förord av missionsforskaren Göran Janzon.
    125,00 kr
  9. Den ensamma människans tidsålder
    Den ensamma människans tidsålder
    Beskrivning
    Ju mer kontroll människan får över skapelsen desto ensammare blir hon i den. Den natur som var en besjälad livsvärld förvandlas till en ansamling av resurser. Också mellan människor har klyftorna vuxit, inte minst under pandemin. Men kanske kan pandemin också bidra till en större medvetenhet om behovet av sammanhang, ömsesidighet och gemenskap med varandra och med vår planet. I detta nummer av Tidens tecken utforskar författarna den ensamhet som nu blivit en kollektiv erfarenhet.
    165,00 kr
  10. Den fria kyrkan
    Den fria kyrkan
    Beskrivning
    Genom kyrkans historia har det funnits två olika synsätt på vad kyrkan är: ”folkkyrkan” och ”den fria kyrkan”. Ingen kyrka är renodlat det ena eller det andra utan vi lever i en brottning mellan de två. Såväl frikyrkans kris som folkkyrkans är idag primärt ett resultat av brist på god historisk och teologisk förståelse.
    I denna ytterst läsvärda och viktiga bok ger Holger Klintenberg mönster och klara bilder för att förstå kyrkans väsen. Jesus är hörnstenen som står kvar vid bygget av sin församling och den fria kyrkan får näring i detta hopp.

    Roland Spjuth skriver i sitt förord:

    Författaren vill ge oss ”ett redskap för att tvinga oss att ställa de grundläggande frågorna. Innan vi börjar tillämpa några kyrkliga förnyelseprogram, behöver vi ägna tid åt att reflektera över och samtala om vad kyrka egentligen är.
    Framför allt skulle jag hoppas att Holgers bok skulle kunna användas som underlag för samtal i många kristna gemenskaper som likt författaren längtar efter att hitta en väg framåt för hur Jesu lärjungar ska leva tillsammans

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  11. Den heliga Birgitta
    Den heliga Birgitta
    Beskrivning
    Den heliga Birgitta (1303-1373) kom från en välbärgad och inflytelserik stormanssläkt. Hon hade en stor social ansvars- och rättvisekänsla, som under medeltiden var ytterst ovanlig inom den härskande klassen. Med stöd av sina uppenbarelser kritiserade Birgitta de kristna i sin samtid. De hade avfallit och levde inte som kristna borde göra. Ingen kom egentligen undan hennes många gånger hårda domsord,...
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  12. Den helige Franciskus levnadshistoria
    Den helige Franciskus levnadshistoria
    Beskrivning
    Den helige Franciskus (1182–1226) är älskad som få inom den katolska kyrkan och andra kristna samfund, men även utanför kristenheten. Den yttre anledningen till detta är den glädje han utstrålar, hans radikala fattigdom och engagemang för de allra mest utsatta, samt hans vördnad inför djur och natur. Men kärnan i Franciskus liv och lära var hans önskan att efterfölja Jesus Kristus helt och fullt genom att leva efter Evangeliet och genom att lära andra att också göra det. Det går inte att förstå Franciskus åtskild från Jesus Kristus.

    Vi vet ganska mycket om Franciskus eftersom detaljerade biografier skrevs kort efter hans död, däribland denna som broder Tomas av Celano skrev år 1229. Han gjorde det på uppmaning av påven, som underlag för helgonförklaringen av Franciskus, vilken ägde rum snart efter dennes död. Tomas var en mycket bildad person som tidigt anslöt sig till Franciskus ordensgemenskap.

    Tomas av Celanos biografi kännetecknas av ingående kunskaper om Franciskus livshistoria; det är inte så konstigt eftersom det han skrev baserades på ögonvittnes-skildringar och egna upplevelser. Texten visar tydligt Tomas gedigna kunskaper om Bibeln, teologi och litteratur, och genomsyras av hans djupa beundran för och varma kärlek till Franciskus

    180,00 kr
  13. Den helige Isak av Nineves visdomsord
    Den helige Isak av Nineves visdomsord
    Beskrivning
    Jag känner att här, för första gången, finns en röst som ger resonans i de djupaste skikten av mitt väsen, som hittills har varit stängt och okänt för mig. Trots att han är långt borta från mig i tid och rum, har han kommit rätt in i min själs hus.

    Så skriver en grekisk-ortodox munk på berget Athos om Isak av Nineve, även kallad Isak Syriern – munken och teologen som levde som eremit i nuvarande Irak och Iran på 600-talet.

    I denna volym har 153 visdomsord av Isak av Nineve samlats. Tänkespråk som talar om behovet av disciplin och koncentration, men som också vittnar om ett stort mått av omsorg och tolerans. Urvalet av visdomsord har gjorts av den brittiske syriologen Sebastian Brock, som även försett boken med ett efterord. Här erbjuds en synoptisk utgåva som utöver den svenska översättningen också innehåller den syriska originaltexten. Boken är ett utsnitt ur Isak av Nineves rika andliga författarskap. Det är texter som har haft stor betydelse för östkyrklig tradition i allmänhet och den ryska litteraturen i synnerhet.

    Fackgranskning: Sten Hidal & Charbel Rizk Språkgranskning: Anna Maria Hodacs

    160,00 kr
  14. Den inkarnerade kärleken : tankar om diakoni
    Den inkarnerade kärleken : tankar om diakoni
    Beskrivning
    Kyrkans diakonala kallelse tar sig olika uttryck i olika tider, men kan aldrig förbli obesvarad. Om den inte finner sina uttryck inom den kyrkliga strukturen, kommer den att växa fram som alternativa kristna rörelser vid sidan av den etablerade kyrkan. Det har visat sig i historien och kommer kanske att upprepas igen i en tid då resurserna sinar. Kyrkans kallelse att synliggöra Guds fortsatta omsorg om sin skapelse kommer däremot alltid att utgöra ett av hennes huvuduppdrag. Den inkarnerade kärleken handlar om kyrkans diakoni sett utifrån författarens mångåriga yrkesliv som diakon i Svenska kyrkan. Boken tar upp historiska utvecklingslinjer, teologiska perspektiv där kyrkosyn och synen på diakoni kopplas samman, men även tankar och visioner för framtiden. Den diakonidefinition som löper som en röd tråd genom boken återspeglas också i dess titel. »Diakoni är kyrkans uppdrag att med sin närvaro och sina handlingar visa på Guds fortsatta omsorg om sin skapelse.«
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  15. Den jag vill vara
    Den jag vill vara
    Beskrivning
    När John Ortberg skriver om kallelse är det med glädje - för vad kan vara bättre än att hitta det liv man är skapad för? Originalutgåvan av Den jag vill vara, The me I want to be, har fått fantastiska recensioner. En läsare kallar den ett kärleksbrev från John Ortberg till oss kristna. Vi bjuder på ett smakprov från bokens inledning. "För inte så längesedan gick jag på en transferbuss på flygplatsen för att ta mig till biluthyrningen. Det brukar kunna vara ett otacksamt jobb att köra den sortens bussar (...). De som sitter på bussen är ofta griniga efter resan och har bråttom att få sin hyrbil. Ingen säger så mycket mer än vilken biluthyrningsfirma de ska till. Utom på den här bussen. Mannen som körde den var helt underbar. Han höll hela ti¬den ögonen på trottoaren för att se om det var någon som behövde skjuts. "Jag håller alltid utkik", berättade han, "för ibland blir folk försenade. Det syns i ögonen på dem. Jag kollar alltid, för jag vill inte missa någon. Titta, där är en till!" Chauffören stannade för att plocka upp en eftersläntrare, och han blev så glad av det han gjorde att vi också blev glada. Vi började heja på honom när han plockade upp människor. Det var som att se Jesus köra transferbuss. Mannen tog tag i folks väskor innan de hann lyfta upp dem, och sedan hoppade han på bussen igen och sa: "Då kör vi. Jag vet att ni vill komma fram så fort som möjligt, så jag ska göra mitt bästa." Avtrubbade pendlare la ifrån sig sina tidningar. Chauffören skapade en sådan glädjegemenskap på bussen att vi ville åka ett varv till runt terminalen bara för att få vara med honom. "Kolla in den där killen!" sa vi till dem som gick på efter oss. Han var inte bara vår chaufför utan vår ledare och vän. Och för en kort stund slog gemenskapen ut i full blom. På en buss på väg till biluthyr¬ningen. Och en människa kom närmare att bli sitt bästa jag.
    Det som hände med chauffören kan hända i dig också. Ibland gör det det. Då och då gör du något som du inte hade förväntat dig och får se en skymt av den människa du skapades till att vara. Du säger något på ett möte som inspirerar andra. Du hjälper en hemlös som ingen annan lägger märke till. Du har tålamod med en bångstyrig treåring. Du försjunker i ett musikstycke. Du blir kär. Du visar medkänsla. Du går emot en mobbare. Du gör en uppoffring av fri vilja. Du lagar en motor. Du förlåter någon som har sårat dig för längesedan. Du säger något som du aldrig skulle säga i vanliga fall, eller låter bli att säga sådant som du brukar kunna häva ur dig. När du gör det ser du en skymt av anledningen till att Gud skapade dig. Det är bara Gud som vet vilken kapacitet du har, och han leder dig hela tiden till den bästa människa du kan bli. Han har många redskap och har aldrig bråttom. Det kan vara frustrerande för oss, men till och med när vi är frustrerade arbetar Gud med att skapa tålamod i oss. Han tappar aldrig modet för att det tar lång tid, och han gläder sig varje gång du mognar. Det är bara Gud som kan se ditt "bästa jag", och han är mer mån om att du ska uppnå din fulla kapacitet än du själv är. Vi är Guds verk, skapade genom Kristus Jesus till att göra de gär¬ningar som Gud från början har bestämt oss till. Du är inte ditt verk, och ditt liv är inte ditt projekt. Ditt liv är Guds projekt. Gud har tänkt ut dig, och han vet vem det var meningen att du skulle vara."
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  16. Den karismatiska väckelsen : vad hände?
    Den karismatiska väckelsen : vad hände?
    Beskrivning
    Under senare delen av 1960-talet, och hela 70-talet berördes svensk kristenhet av den helige Andes verkningar pa° ett speciellt sätt. Denna väckelse har blivit kallad den karismatiska förnyelsen och den berörde tusentals kristna i samtliga samfund.
    Claes-Göran Bergstrand kom snart att bli en av ledarna i Jesusfolket och i den karismatiska rörelsen. Boken ”Den karismatiska väckelsen – vad hände?” är ingen akademisk avhandling utan är författarens personliga erfarenheter av denna väckelseperiod. Den inleds med en kort beskrivning av Bergstrands uppväxt i Sollentuna, vägen till hans omvändelse fram till avskiljningen som pastor i Svenska Baptistsamfundet. I reportagets form beskrivs sedan det andliga skeendet utifra°n minnesanteckningar såväl som tidnings- och bokcitat.

    Som en bakgrundsbild av samtiden beskrivs även den vänstervåg som vällde in i samhället genom 68-rörelsen. I boken finns även ett sökbart personregister med över 450 namn. Claes-Göran Bergstrand har varit pastor och riksevangelist inom Svenska Baptistsamfundet mellan åren 1970 och 1995.
    Under hela 1970-talet var Bergstrand en av ledarna för de så kallade Jesuskonferenserna samt i den karismatiska väckelsen med dess många uppbyggelsekonferenser. Som predikant är Bergstrand en ekumen och har betjänat församlingar i de flesta kristna samfunden. Han är också förkunnare genom det tryckta ordet, som f d medarbetare i kristna tidskrifter och redaktör för ett allkristet bönebrev och genom insändare i olika tidningar. Idag är Bergstrand verksam i en nystartad församling i Sundbyberg.

    Lillemor Hallin, f d universitetslärare: ”Claes-Göran Bergstrand beskriver det karismatiska skeendet i Sverige på ett kunnigt och ingående sätt utifrån sin baptistiska tradition. Han reflekterar också över varför väckelsen nästan helt avtog redan under sent 70-tal". Torbjörn Freij, pastor och journalist: ”Claes-Göran Bergstrands bok är en spännande resa genom flera decennier. Claes-Göran har gjort en enorm insats för kyrkohistorikernas arbete med den karismatiska väckelsen i Sverige, inte minst genom de många citaten och källhänvisningarna". Carl-Erik Sahlberg, f d direktor i S:ta Clara kyrka, sa¨ger: ”Claes-Göran Bergstrands dokumentation av den karismatiska förnyelsens ingång och utveckling i Sverige, som han själv personligen är en del av, är ytterst välkommen”. Torbjo¨rn Aronsson, docent i kyrkohistoria, säger: ”Det är en stor förmån att ta del av Claes-Göran Bergstrands inifrån perspektiv på detta skeende, och hur det upplevdes och uppfattades av dem som stod i dess centrum och ledning. Nytt är inte minst beskrivningen av den karismatiska väckelsens genomslag i den äldre svenska frikyrkligheten, till vilken Svenska Baptistsamfundet hörde.”

    225,00 kr
  17. Den kyrka växer som ...
    Den kyrka växer som ...
    Beskrivning
    Vi bekantar oss med fem expansionsperioder i kyrkans historia och vi ska fråga de rörelser som var en aktiv del i den expansionen vilka vägar de använde för att växa. Dessa fem expansionsrörelser ska sedan ge oss nio egenskaper om hur man utifrån missions­historiens erfarenheter kan få domnande och döende församlingar att växa.

    Med samtalsfrågor.

    Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  18. Den kyrka växer som...
    Den kyrka växer som...
    Beskrivning
    Vi bekantar oss med fem expansionsperioder i kyrkans historia och vi ska fråga de rörelser som var en aktiv del i den expansionen vilka vägar de använde för att växa. Dessa fem expansionsrörelser ska sedan ge oss nio egenskaper om hur man utifrån missions­historiens erfarenheter kan få domnande och döende församlingar att växa.

    Med samtalsfrågor.

    Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city. Numera är han bosatt i Tanzania där han tillsammans med sin hustru Overa leder ett arbete bland utsatta barn.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  19. Den lyssnande Maria
    Den lyssnande Maria
    Beskrivning
    Hela världens frälsning vilade ett hisnande ögonblick i en tonårsflickas hand, i bebådelsens ögonblick. Hon svarade ja, antog utmaningen, inledde tron äventyr, började vandra en väg vars slut hon då inte hade en aning om. Det var ett djärvt beslut. Hade hon vetat allt från början hade hon kanske inte vågat. Hon visste inte allt, men hon visste en sak: hon var Herrens tjänarinna. Hon vill ta emot Ordet, den genomgripande händelsen, den avgörande skillnaden: inkarnationen, Ordets kontinuerliga människoblivande i hennes liv.

    Författaren, den italienske kapucinprästen och exegeten Michele Mazzeo, förenar i den här boken en seriös och noggrann bibelvetenskap med katolska kyrkans övertygelse om och erfarenhet av Marias roll i frälsningshistorien. Han visar att Mariavördnaden inte är fria fantasier utan grundad i och nödvändig följd av den bibliska uppenbarelsen.

    Översättning av Anders Piltz.
    Boken är häftad och omfattar 140 sidor

    • Köp 3 för 130,50 kr/st
    • Köp 10 för 123,25 kr/st
    • Köp 25 för 116,00 kr/st
  20. Den ockulta vägen
    Den ockulta vägen
    Beskrivning
    Den här boken är sui generis; den kan inte jämföras med något du läst tidigare. Boken handlar om den mystiska förening inom alkemin som kallas Conjunctio, ett andedop i den kosmiska elden. Detta kan också jämföras med Yoga som betyder förening. Boken kan läsas som en idéhistorisk exposé över ockultismen, men också som en handbok för mötet med Kosmos.
    395,00 kr
  21. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Beskrivning
    Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

    Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

    Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

    Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  22. Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut
    Den ofrånkomliga gåtan : om döden och frågorna inför livets slut
    Beskrivning
    Alla tänker på det ibland. Att vi ska dö. Men är det alls något att bry sig om? Vi kommer ju ändå inte att få svar på frågan om vad döden innebär så länge vi lever. Döden förblir Den ofrånkomliga gåtan. Dock, under ytan finns ofta en oro.

    Så vad händer med oss när vi är i dödens närhet? Finns det positiva värden? Eller är allt ett lidande? Kan en personlig tro lindra oro eller utgör den snarare ett hinder när man ska dö? Och vad skiljer rädslan för att dö från rädslan att vara död?

    Finns det några skäl att fundera över vad döden innebär i all sin hemlighet? Ja, det gör det faktiskt. Livet och döden hör ihop och våra föreställningar om döden kommer att påverka oss i våra liv. Ska vi acceptera det lidande som döden kan innebära? Eller passa på att njuta av livet, eftersom livet här och nu är det enda som finns?

    Dessa och många andra frågor diskuterar Owe Wikström och Peter Strang i en dialog. Båda har både personligen och i sitt arbete erfarenhet av existentiella livsfrågor. Wikström är professor, religionspsykolog, författare och präst, Strang är professor, författare, cancerläkare och palliativ läkare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  23. Den religiösa politiken
    Den religiösa politiken
    Beskrivning
    De filosofier som skapade den moderna sekulariseringen ville få till stånd en tydlig gräns mellan politik och religion så att den senare bara blev en privatsak. Den rent religiösa hänförelse som många auktoritära politiska rörelser skapat visar att gränsen inte utplånades utan snarare flyttades. Politiken blev religion. I många delar av världen - inte minst i Mellanöstern - ser vi dessutom den motsatta rörelsen: att religionen övergår till att bli politisk aktivism.
    75,00 kr
  24. Den romantiska kyrkan : föreställningar om den ideala kyrkan på jorden inom
    Den romantiska kyrkan : föreställningar om den ideala kyrkan på jorden inom
    Beskrivning
    I det tidiga 1800-talet går en grupp uppsalastudenter till angrepp mot den kungligt gynnande kultureliten. Syftet är att revolutionera tankevärlden. Med det absurda och bisarra som ingång till djupt liggande tankestrukturer har deras efterlämnade material nylästs. Fram träder drömmen om den romantiska kyrkan som ansågs kunna uppenbaras i en skogsbacke med morgondagg och fågelsång eller i julottans fackelsken i nattmörkret. Det ålderdomliga och stämningsfulla betraktades som kvarlevor från förgångna guldåldrar.

    Boken är också en undersökning om antisemitism, förakt för pöbeln och en kvinnosyn som förutsatte retuscheringar. Den romantiska kyrkan lägger en viktig pusselbit till berättelsen om Sveriges historia, samt till förståelsen av nutiden.

    195,00 kr
  25. Den sorglöst försumliga kyrkan : belyst norrifrån
    Den sorglöst försumliga kyrkan : belyst norrifrån
    Beskrivning
    En av Svenska kyrkans församlingar i norra Sverige ber två religions- vetare i Umeå genomföra en undersökning om religiösa funderingar och seder. De två intervjuar och skickar frågeformulär efter konstens alla regler till invånare i Bottneå (så har församlingen kallats i boken).Den bild av Bottneå som framkommer jämförs sedan med en lik- nande bild av Luleå stift i vilket Bottneå ingår, och av Svenska kyrkan som helhet. Det är inte en bild som i alla avseenden är angenäm för Svenska kyrkan.

    Utan att stå på riktigt säker vetenskaplig grund på- står de två religionsvetarna att bilden av hela Sverige nog inte skiljer sig särskilt mycket från bilden av Bottneå. Ur kyrklig synvinkel är bilden av Bottneå möjligen mer positiv än av kyrkan som helhet.Inte nog med det! De två religionsvetarna påstår att det kyrkliga lågvattenmärket bör ses som ett resultat av kyrkliga försummelser. Svenska kyrkan har inte krävt kompensation av svenska staten för att den offentliga skolan avlägsnat sig från kristendomsundervisning, och kyrkan har inte byggt upp ett eget sätt att förmedla innehål- let i kristendomen till nya generationer. Försumligheten har lett till okunskap inte bara om kristna trosföreställningar utan även om kyrkan som sådan. Därav kommer ointresset av att delta i kyrkans verksamhet, det vill säga det som resultaten i Bottneå visar.

    195,00 kr
  26. Den stora upplevelsen : om Edith Steins omvändelse till katolicismen
    Den stora upplevelsen : om Edith Steins omvändelse till katolicismen
    Beskrivning
    I samband med en omskakande frälsningsupplevelse konverterade judinnan Edith Stein till den katolska kyrkan 1921. Efter att under många år ha sökt sanningen, framför allt inom den akademiska psykologin och filosofin, resulterade en natts läsande av kyrkoläraren Teresa av Avilas texter i Steins religiösa omvändelse. Trots att hon själv förblev förtegen om sin frälsning så är ’den stora upplevelsen’...
    100,00 kr
  27. Den största resan
    Den största resan
    Beskrivning
    Den största resa man kan göra är färden in i den kristna erfarenheten av Guds verklighet. Den erfarenheten rymmer också reflektion, kunskap och förundran.
    I Christian Braws nya bok börjar den resan med missionens möte med förkristen Gudstro i södra Afrika. Hur talar man om Gud i Kristus just där? Hur säger man det outsägliga? Resan går vidare till församlingsbyggande, föräldraskap, människosyn, sam- hällsansvar.

    Vi möter Martin Luther, som hoppade av glädje över Jesus.
    Vi möter det svenska 1600-taletshandlingskraftiga, optimistiska och osannolikt uthålliga kristna.
    Vi lär känna kampen för den bibliska kyrkorätten.
    Fyra gestalter får sina egna porträtt. Den förste var den mest liberale, den mest begåvade, den mest skandalom susade och förfallne av sin samtids präster. Och just han blev en av de främsta själasörjarna i väckelsens historia. I de avslutande avsnitten följer vi några av 1900-­talets mest dramatiska skeenden i kampen mot det totalitära samhället.

    Christian Braw är präst, författare och docent vid Åbo Akademi.

    175,00 kr
  28. Den sunda läran har sin källa i liturgin : om apostolisk tradition i Pastoralbreven
    Den sunda läran har sin källa i liturgin : om apostolisk tradition i Pastoralbreven
    Beskrivning
    Mot slutet av sitt liv skrev aposteln Paulus några brev till sina mest betrodda medarbetare, tydligen efter häktningstiden i Rom i början av 60-talet. Två till Timoteus, ett till Titus. Den förste ansvarig i Efesos och den andre på Kreta. Breven har kommit att kallas Pastoralbreven och innehåller råd och förmaningar om ordningen i gudstjänsterna och förhållningsregler för de ansvariga, biskopar och presbyterer, diakoner och församlingsänkor. Det finns flera likheter med föreskrifterna i första brevet till kyrkan i Korinth. Breven är högt aktade i bysantinsk och orientalisk kyrkotradition och även i den latinska som äkta apostoliskt arv. Sämre är det på protestantisk mark särskilt efter bibelkritiken och den tyska liberalteologin. Där är det vanligt att förneka paulinskt författarskap. Nytt i breven är betoningen på den sunda läran, sund tro, sunda ord och att det sunda, friska återfinns i den liturgiska traditionen. Motsatsen är det tomprat som förekom i guds- tjänstens fria undervisningsdel. Liturgiska citat är inlagda till stöd för det apostoliska resonemanget. Breven är också tänkta att föreläsas i gudstjänsten
    165,00 kr
  29. Den svenska tidegärden, textutgåva
    Den svenska tidegärden, textutgåva
    Beskrivning
    Den svenska tidegärden har sedan 1920-talet fyllt en betydande funktion för att främja gudstjänst- och bönelivet inom främst Svenska kyrkan. Tidegärden innehåller framför allt bibelmaterial, då främst psaltartexter. Texterna har i viss utsträckning redigerats för liturgiskt bruk. De är i huvudsak överensstämmande med Bibel 2000.
    • Köp 3 för 327,25 kr/st
  30. Den världsvida pentekostalismen
    Den världsvida pentekostalismen
    Beskrivning
    En unik bok, med global inriktning, om pentekostaler i hela världen - Pingtsrörelsen, katolska och lutherska karismatiska kristna, Livets Ord och andra liknande grupper. I dag den snabbast växande rörelse med över en halv miljard anhängare.
    325,00 kr
  31. Det allra viktigaste : evangeliets kraft och budskap
    Det allra viktigaste : evangeliets kraft och budskap
    Beskrivning
    Paul Washer är missionären som berört många med sin enkla, och utmanande, förkunnelse av evangeliet om Jesus. I "Det allra viktigaste" sker presentationen av evangeliet genom utläggningar av flera centrala avsnitt i Nya testamentet: Titeln är hämtad från Första korinthierbrevet 15, men även Romarbrevet 1 och 3 studeras ingående liksom uppståndelsen och Jesus såsom medlare för sitt folk i dag inför Guds tron.
    250,00 kr
  32. Det anstötliga evangeliet : om den kontroversiella kärnan i kristen tro
    Det anstötliga evangeliet : om den kontroversiella kärnan i kristen tro
    Beskrivning
    Jesus var full av underbar nåd och svårsmält sanning. Därför blev han både älskad och hatad av sin samtid. Jesus förkunnade om Guds förvandlande kärlek men levandegjorde också syndens allvar, omvändelsens nödvändighet och domens framtida verklighet. För Jesus hörde allt detta samman i en odelad helhet. Han spelade aldrig ut evangeliets nåd mot evangeliets sanning.

    Det anstötliga evangeliet vill hjälpa dig som är – eller vill vara – en Jesu lärjunge att både förstå och kunna förmedla hela evangeliet, med fokus på de delar som vi ofta finner kontroversiella och svårsmälta. Boken tar bland annat upp Bibelns undervisning om synd, omvändelse och dom. Några av de frågor som behandlas är:

    Har vi några rättigheter inför Gud? Hur är helvetet förenligt med att Gud älskar människor villkorslöst? Varför är omvändelse nödvändig för frälsning?

    MATS SELANDER är medarbetare hos Apologia – Centrum för kristen apologetik och har studerat teologi och filosofi och har en magisterexamen i religionsfilosofi från Biola University i Los Angeles. Han är redaktör och medförfattare till boken Gud och hans kritiker: En antologi om nyateismen samt författare till boken Utan Jesus ingen mobil i fickan.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  33. Det är mycket man inte måste : krönikor
    Det är mycket man inte måste : krönikor
    Beskrivning
    Om du vill göra en människa lycklig, ge henne då inga rikedomar, men ta några önskningar från henne, skrev Euripides.
    Att avstå, säga nej, sovra bland önskningarna är att ge rymd och växtplats för något större. Önskningarna är goda men när de kommer i flock är det klokt att vara lite sträng. Där några önskningar får möta ett vänligt nej strömmar inte sällan en oväntad glädje in. Det är mycket man inte måste, eller ens behöver ...
    - Ur boken

    Sedan 1997 har författaren och pastorn Tomas Sjödin varit krönikör i Göteborgs-Posten. Hans kolumner har blivit en del av många tidningsläsares liv, och otaliga är de krönikor som delats på Facebook eller som blivit urklippta och lästa gång på gång.

    Tomas Sjödins första bok med krönikor, Jag lutar åt Gud blev en stor framgång, och här är nu hans andra bok med samlade texter. Det är mycket man inte måste innehåller ett 80-tal kolumner från åren 2011-2014.

    Ur innehållet:
    Säga som det är
    Rör vid mig medan jag lever
    Skogen är ledig
    Var lagom glad
    Brandvarnarens dag
    Det är roligt att ha en mamma
    Thomas Mertons öga
    De dova dagarna
    Alla tvivlares tvilling
    Längtar du till Kokkola?
    Fånga inte dagen
    Till oss som misslyckas
    Ilningar i själen

    Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare, bosatt i Säve utanför Göteborg. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det händer när du vilar samt romanen Tusen olevda liv finns inom mig. Tomas har även varit värd för Sommar i P1 2004 och 2006 samt framröstad värd för Vinter i P1 år 2011 och 2013.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  34. Det dialogiska imperativet
    Det dialogiska imperativet
    Beskrivning
    Eilert lååter oss vandra genom flera religiösa landskap.Han diskuterar kristen mission, dialogen mellan buddhism och kristendom.
    75,00 kr
  35. Det föreställda ghettot : en ultraortodox gränsdragning och identitetskonstruktion i The Jewish Obse
    Det föreställda ghettot : en ultraortodox gränsdragning och identitetskonstruktion i The Jewish Obse
    Beskrivning
    Ett viktig inslag i ultraortodoxa judars liv är integritet och avskildhet från det omgivande samhället, men hur bevarar de en distinkt religiös och kulturell identitet i en omgivning som propagerar för pluralism och öppenhet? Boken presenterar en tankemodell för att förstå den ultraortodoxa judiska gemenskapen och dess strävan efter avskildhet mitt i västvärldens storstäder.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  36. Det förtigna budskapet : hur frikyrkan i Sverige tystade ner förkunnelsen om Jesu återkomst
    Det förtigna budskapet : hur frikyrkan i Sverige tystade ner förkunnelsen om Jesu återkomst
    Beskrivning
    Det bibliska budskapet om att Jesus ska komma åter har radikalt förändrats i svenska frikyrkor. Vid pastorsutbildningar lär man sig att denna teologi inte längre gäller, och man har till stora delar lämnat det som tidigare var den självklara övertygelsen. Hur kunde det bli så här?

    Den större kristenheten i övriga världen har däremot inte följt med i de mer liberalteologiska symboltolkningarna av tidens slut, utan står förankrade i den klassiska tolkning som tidigare var självskriven även inom svensk frikyrklighet.

    Vi behöver ta tillbaka ett bibliskt perspektiv på den yttersta tiden och inte förledas att tro att det radikalt förändrade synsätt, som tyvärr blivit dominerande i Sverige, är den rätta vägen. Det handlar om förnyad profetisk vaksamhet inför de stora och avgörande händelserna som kommer att inträffa.

    Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och har varit redaktör för Flammor – profetisk tidskrift sedan 1983. Detta är hans nittonde bok.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  37. Det gråtande djuret : människans mångtydighet i europeisk tradition
    Det gråtande djuret : människans mångtydighet i europeisk tradition
    Beskrivning
    »Djur vet från början hur de ska bete sig. Människan har enenda medfödd förmåga som inte behöver inläras med möda:gråten.«Så sade Plinius den äldre, naturvetenskapsman som omkomvid Vesuvius utbrott 79 e. Kr. Under hela livet letar människanefter sin försvunna bruksanvisning, efter den stora Koden. Ingenidé kan vara mer ödesdiger än den hon gör sig om sig själv.De svar hon finner är både storslagna, patetiska och förfärande.

    Det gråtande djuret berättar historien om hur människan desenaste tretusen åren har sett på sig själv, sin plats på jordenoch sin uppgift där. Trots alla förändringar förblir de elementärafrågorna förvånansvärt lika. Finns det en formel för allt? Finnsdet en »naturlig« moral? Finns det någon orubblig sanning attlita på? Vågar man ta något på fullt allvar? Får man skämta meddet heliga? Finns det en helhet, eller måste man nöja sig medskärvor?Och viktigast av allt: Varför finns frågorna? Varför finns Frågan?
    Det som i dag och här tycks självklart hade egentligen kunnatvara helt annorlunda. Att det är som det är, och att vi reagerarsom vi gör, att vi tänker som vi tänker, det beror i hög gradpå den tradition vi står i, medvetet eller omedvetet den europeiskatraditionen.

    anders piltz är professor emeritus i latin vid Lunds universitet,idéhistoriker och katolsk präst i dominikanorden. Han harpublicerat en rad böcker i ämnet människosyn för vilka han fåttbl a John Landquist-priset av Samfundet De Nio och Kellgrenprisetav Svenska Akademien.

    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  38. Det inre ljuset
    Det inre ljuset
    Beskrivning
    Djupt inom oss alla finns ett själens underbara tempel, ett heligt rum, ett gudomligt centrum, en talandes röst, ett ljus som vi alltid kan återvända till. Evigheten står vid vårt hjärta och vill tränga in i vårt tidssplittrade liv.

    Så inleder Thomas Kelly sin klassiska bok Det inre ljuset. Det är en bok om hjärtats gemenskap med Gud och om Andens närhet i våra liv. Ett stort antal kristna läsare och tänkare har hämtat stor inspiration och näring ur denna källa.

    Detta är en angelägen klassiker och den är en naturlig del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjat utge.

    "Det finns några få - mycket få - stora andliga böcker - och detta är en som jag kan rekommendera tillsammans med de allra främsta klassikerna."

    Rufus Jones Thomas Kelly, (1893-1941) utbildades vid Haverford och Harvard fick rykte om sig att vara en stor begåvning. Han innehade två betydelsefulla tjänster redan som ung: bland tyska fångar år 1917-1918 och som pastor i en kväkarförsamling i Berlin 1924-1925

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  39. Det ointagliga tornet : om kristen tro och Jehovas Vittnen
    Det ointagliga tornet : om kristen tro och Jehovas Vittnen
    Beskrivning
    Vad gör du när du får besök av Jehovas Vittnen? I "Det ointagliga tornet" skriver författaren om vad Jehovas Vittne är för något, bakgrunden till rörelsen, och mycket mer. Är det en sekt?
    Man får god kunskap både om rörelsen och om hur den kristna tron ställer sig till detta.
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  40. Det sanna, det goda och det sköna : dimensioner i Pavel Florenskijs ontologi
    Det sanna, det goda och det sköna : dimensioner i Pavel Florenskijs ontologi
    Beskrivning
    Detta är den första större studien på svenska om den ryske geniförklarade religionsfilosofen och ikonologen Pavel Florenskij.
    Han föddes 21 januari 1882 i Azerbajdzjan och dog 8 december 1937 i Gulag. Han hade studerat matematik vid universitetet i Moskva och senare teologi, när han 1912 prästvigdes. Efter revolutionen kom han att vara en av de ledande inom projektet att elektrifiera Ryssland, samtidigt som han undervisade i teologi, fram till dess att det teologiska seminariet stängdes 1924. 1933 arresterades han och sändes till arbetsläger på grund av att han vägrade avsvära sig sin tro, och 1937 arkebuserades han.

    Det sanna, det goda, det sköna undersöker Pavel Florenskijs Allenhetsfilosofi och dess centrala teman som identitet, vänskap och symboler. Hans tänkande relateras också till senare västerländska filosofer för att befrämja en vidare dialog och fortsatt idéutbyte.

    Tove Andersson har en examen i religionsvetenskap, filosofi och idéhistoria vid Göteborgs universitet.

    195,00 kr
  41. Det stora avfallet
    Det stora avfallet
    Beskrivning
    Guds ord talar mycket tydligt om att det ska ske ett stort avfall i den sista tiden. Är vi förberedda?

    Det stora avfallet ska nå sin kulmen i den yttersta tiden, innan Jesus kommer. Kan det verkligen vara så att avfallet redan pågår, mitt under vår tid?

    Sverige är inte en del av de stora väckelser som går fram i andra delar av världen. Kan det möjligen vara så att vårt land till en del är offer för dess motsats det stora avfallet?

    Vi behöver allvarligt ställa oss den frågan eftersom det endast är när vi får klarhet i hur läget är som vi kan få vara med om den förändring som är nödvändig.

    Visar på en högre väg av uthållighet och trohet mot det evangelium som en gång för alla har överlämnats till oss och som är värt att kämpa för. Börje Norlén, journalist

    Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och har varit redaktör för Flammor profetisk tidskrift sedan 1983. Detta är hans artonde bok.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  42. Det uppochnedvända Riket
    Det uppochnedvända Riket
    Beskrivning
    För att förstå hur Jesus talar in i vår moderna värld är det ovärderligt att förstå den tid, plats och kultur som Jesus föddes in i. Donald B. Kraybill tar oss med till mötet med det gamla Palestina kontrollerat av romarna, dominerat av de religiösa och präglat av de fattiga. I den miljön träder Jesus fram och proklamerar Herrens jubelår. Han vänder hela tillvaron uppochned för regenter, religiösa ledare och vanligt folk.

    Kraybill tar oss också till mötet med oss själva och vår egen tid. Att lära känna Jesus i historiens ljus blir ett möte med ett evangelium som talar rakt in i vår tids allra mest brännande etiska frågor. dela med sig – inte hamstra tjäna – inte söka status samarbeta – inte tävla mot varandra tvätta fötter– inte strida vara lojal mot Guds rike – inte vår nation

    245,00 kr
  43. Detta öppna brev : spiritualitet och regelverk i prästbrev inom Svenska kyrkan
    Detta öppna brev : spiritualitet och regelverk i prästbrev inom Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Kan prästbrevet vara något mera än ett dokument som intygar att en person har blivit prästvigd enligt gällande ordning? Kan det vara ett stöd och en uppmuntran för den som fått det i sin hand; och ett underlag för en sund självobservans? Skulle det rent av kunna vara ett fribrev och ett redskap för att prioritera det mest centrala i prästens mångahanda sysslor – en hjälp att fokusera på det viktigaste när förväntningar, utifrån och inifrån, tenderar att splittra prästens koncentration?
    Kan ett prästbrev dessutom vara till hjälp för församlingen att bättre förstå vad en präst primärt har till uppgift att göra och vara? En del av innehållet i prästbreven tycks peka i den riktningen. Frågor och reflektioner av den här typen har gett sig till känna under författarens arbete med både gamla och nya prästbrev, som fått träda fram ur de alltför vanligt förekommande glömskans skrymslen, för att ta plats i denna bok. Denna relativt okända dokumenttyp har en lång historia och går att härleda ända till medeltiden. Det äldsta prästbrevet som presenteras i den här boken är från 1694. Därpå följer exempel från olika tidsepoker och stift fram till 1893. Perioden därefter belyses med texter från i stort sett samtliga biskopar. Hur skiljer sig formuleringarna mellan stiften? Vilka biskopar är det som gjort omformuleringar, och vilka har skrivit nya texter i sina prästbrev? På vad sätt speglar detta anknytningen till samtida regelverk? Och vad har det att säga om samtidens eller biskopens spiritualitet?
    Frågorna är många som kan riktas till dessa dokument. De belyses från olika synvinklar i det omfångsrika materialet.

    Ingvar Bengtsson är teol.dr i kyrkohistoria och stiftsprost em. i Göteborgs stift, numera verksam som privatpraktiserande psykoterapeut och handledare. Han har tidigare skrivit böcker om själavård, tvillingskap och prästlöften

    235,00 kr
  44. Diakonen i liturgin
    Diakonen i liturgin
    Beskrivning
    Diakonens ämbete utgår från altaret och visar på växelrörelsen som finns mellan altaret och det omgivande samhället. Kyrkofädernas skrifter och nyare exegetisk forskning kring diakonatet visar diakonens mångfacetterade tjänande i fornkyrkan och hur förändringar har skett genom historien. Diakonens uppdrag är både karitativt och liturgiskt och ska inte förstås i ett motsatsförhållande utan i stället integreras. Vi har upplevt att det ibland råder oklarheter om diakonens liturgiska funktion. I den här boken ges teologiskt motiverade förslag till hur diakonens medverkan i gudstjänsten kan se ut. Vidare samtal kan utifrån dessa förslag sedan föras i den egna församlingen.

    Maria Bengtsson är vigd diakon för Lunds stift och tjänstgör i Allerums församling i Helsingborg. Hon har en teologie kandidatexamen, filosofie kandidatexamen i pedagogik, är sjuksköterska samt har lärarexamen i vård och religion. Riikka Westerholm är vigd diakon för Lunds stift och tjänstgör som diakon i Raus församling i Helsingborg. Hon har förutom utbildning i personalvetenskap och psykologi också studerat teologi vid Lunds universitet.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  45. Diakoni : reflektion och praktik
    Diakoni : reflektion och praktik
    Beskrivning
    Diakoni – reflektion och praktik är en grundbok som vänder sig till studenter på högskolor och kyrkliga utbildningsinstitut, och till det diakonala arbetets utövare. Denna reviderade utgåva innehåller ny forskning och erfarenheter från det diakonala arbetsfältet. Bokens författare är forskare och/eller yrkesmässigt verksamma inom området diako> I antologin ges en bred bakgrund till den diakoni och det diakonat vi ser i dag i Svenska kyrkan. Diakoni-instutionernas påbörjade verksamhet under 1800-talet, välfärdssamhällets framväxt och den internationella ekumeniken under andra delen av 1900-talet har varit betydelsefulla drivkrafter i en utveckling som inneburit stora förändringar vad gäller motiv, organisering och verksamhetsfält.

    Flera kapitel speglar det diakonala arbete som bedrivs i dag i Svenska kyrkans församlingar.

    Begreppet diakoni har uttolkats på många sätt, både i akademisk forskning och i en mångfald av praktiker. Mats J. Hansson lyfter fram olika sätt att förstå diakoni utifrån en historisk bakgrund och nutida diakoniteologi, men också hur diakoni relaterar till samhällets institutioner, människor av god vilja, och det sekulära språket.

    Vilka texter i Bibeln talar om diakoni? Göran Agrell presenterar profeternas budskap ur Gamla testamentet om befrielsens Gud liksom Nya testamentets tjänarideal.

    Diakonens roll och framväxten av diakonatet i Svenska kyrkan beskrivs av Elisabeth Christiansson, ett historiskt och teologiskt skeende som präglas av ekumeniska influenser gällande det som kallas det treledade ämbetet, men också behöver beaktas utifrån ett genusperspektiv.

    När Svenska kyrkan, den gamla lutherska statliga institutionen för tro och tillhörighet ges en ny inramning i ett välfärdssamhälle som förändras – förändras då också bilden av kyrkans sociala ansvarstagande? Den frågan bearbetar Stig Linde.

    • Köp 3 för 437,75 kr/st
  46. Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
    Diakonins kyrka : Teologi, kön och omsorgens utmattning
    Beskrivning
    Det här är en bok om allt det svårdefinierade som kan sammanfattas i ordet diakoni och den plats det har - och borde ha - i den kristna kyrkan. Diakonins kyrka samlar hundratusentals arbetstimmar i tjänst för andra. Den stickar och syr, serverar soppa och höjer sin röst mot orättvisor. Det är en kyrka präglad av omsorg, en tjänande kyrka, som rör sig i marginaler som få väljer frivilligt. Därtill bärs den upp i huvudsak av kvinnor.

    Författaren skriver tillgängligt om kön och teologi och om den kristna kyrkans ärende i vår tid. Bokens grundläggande budskap är att den kristna kyrkan har stora resurser i mötet med det som i boken kallas för omsorgens utmattning. Det handlar om en kris som hotar det som är basen i mänskligt liv, nämligen hur vi tar hand om varandra och den jord vi bebor. Men liksom omsorgen i samhället i stort underordnas i förhållande till sådant som betraktas som viktigare, mer statusfyllt och lönsamt, riskerar diakonin att marginaliseras inom kyrkan skriver Ninna Edgardh. Kristendomens glada budskap, evangeliet, omfattar hela människan och hela skapelsen. För att stå upp för det budskapet behöver kyrkan själv se och bejaka den skatt som diakonins kyrka utgör.

    • Köp 3 för 331,50 kr/st
  47. Din är jorden - Om Luther, andlighet och ekoteologi
    Din är jorden - Om Luther, andlighet och ekoteologi
    Beskrivning
    Hur kan vi som reformatorisk kyrka möta de allvarliga miljöproblem som hotar livet på jorden? Var hittar vi våra inspirations- och kraftkällor?

    I den här boken – skriven på uppdrag av biskop Martin Modéus till Linköpings stifts präst- och diakonmöte 2017 – undersöker prästerna Emma Thorén och Thomas Stoor olika sätt att tänka kring skapelse och försoning – i luthersk tradition och andlighet, i den världsvida kyrkan och i dialog med andra.

    Författarnas förhoppning är att boken ska bidra till en fördjupad reflektion och en ny medvetenhet om kyrkans och vårt ansvar som människor för den jord som är vårt gemensamma hem i universum

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  48. Ditt ansikte söker jag
    Ditt ansikte söker jag
    Beskrivning
    Vad har församlingen för strategi för sökare, för redan döpta som vill återinträda och för alla döpta som längtar efter fördjupning?

    Katekumenatet kan vara ett svar – det har alltsedan sin begynnelse i fornkyrkan varit en initiationsordning för den som vill bli kristen.

    I katekumenatet samlas människor för att tillsammans söka efter ett sätt att fördjupa sin tro. Som hjälp på vägen har de medvandrare från församlingen. Detta sker under en bestämd period indelad i fyra steg med fyra gudstjänster.

    Kyrkoherde Elisabet Lindow skriver i boken: »Att få vara präst i en församling där katekumenatet lever är något alldeles speciellt. Vägen in i kyrkan har öppnats, trösklar som varit höga att kliva över ser ut att vara överkomliga. Detta har skett med hjälp av dem som redan kommit en bit på den kristna vägen och som känner sig hemma i församlingens liv.«

    Ditt ansikte söker jag gavs ut första gången 2002. Detta är en reviderad och uppdaterad utgåva

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  49. Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära
    Docat : vad skall vi göra? - Katolska kyrkans sociallära
    Beskrivning
    Den katolska socialläran är mer aktuell än på mycket länge. Den oreglerade kapitalismens baksidor har blivit tydliga. Människor med svag position i samhället utnyttjas som billig arbetskraft med få eller inga rättigheter. En konfliktfylld värld skapar flyktingströmmar som i sin tur ger upp hov till sociala spänningar. I denna tid har påven Franciskus blivit en röst som manar oss till barmhärtighet och solidaritet. Och han öser ut den skatt som är den katolska socialläran. Teamet bakom succén YOUCAT och efterföljande böcker i samma serie, har i år lanserat DOCAT som är en ”populärvetenskaplig” presentation av Katolska kyrkans sociallära som den har utvecklats från Leo XIII:s Rerum novarum och framåt.

    Ambitionen är att tillgängliggöra Kyrkans sociallära för ungdomar (och andra) för att den skall göra det lättare för dem att i sina handlingar utgå från det som är sant, rättvist och kärleksfullt. DOCAT är en presentation av Kyrkans sociallära. Den är tänkt att hjälpa unga katoliker att forma sina samveten och i sitt sociala och politiska engagemang. Den bygger på Bibeln, Katolska kyrkans katekes och Kyrkans dokument om socialläran som den också korsrefererar till. Den har samma uppskattade fråga/svar-upplägg som YOUCAT där svåra frågor om social rättvisa tas upp. Marginalerna är fulla av insiktsfulla citat av personer som Johannes Paulus II, Moder Teresa, Påven Franciskus och Påven Benedictus XVI.

    Där finns också utdrag ur påvarnas undervisning. Dessutom illustreras DOAT av YOUCAT:s roliga streckgubbar och massor av foton i färg. DOCAT berör ämnen som: Kyrkans sociala uppdrag, sociala och digitala media, människovärdet, bioetik, solidaritet, subsidiaritet, person-begreppet, det gemensamma goda, familjen som samhällets grundsten, arbetet, välfärd och rättvisa, makt och moral, politiskt engagemang, fattigdom, globalisering, miljöfrågan, fred, socialt engagemang och mycket mer.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  50. Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv
    Doften av rykande vekar : reformationen ur folkets perspektiv
    Beskrivning
    Reformationen i Sverige var en kulturrevolution som genomfördes gradvis och mot folkflertalets önskan, en kulturrevolution i bemärkelsen att många centrala aspekter i tidigare generationers liv förändrades i grunden. Bokens titel – Doften av rykande vekar – antyder att det som tilldrog sig fick vittgående konsekvenser: gillenas, klostrens och den äldre vardagsfromhetens lågor släcktes. Det sinnliga och kroppsliga trängdes undan till förmån för en mer abstrakt religiös tro. Pilgrimsvandringar blev olagliga och utbildningsväsendet nedprioriterades. Hur upplevde folket i socknar och städer allt det nya?

    Men lågan slocknade inte för alltid. Mycket av det som då förbjöds ses i dag som något självklart över hela kristenheten, varför det är motiverat att tala om en »katolsk återkomst« i vår tid

    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  51. Doktor Martin Luthers lilla katekes jämte kort förklaring framställd genom frågor och svar
    Doktor Martin Luthers lilla katekes jämte kort förklaring framställd genom frågor och svar
    Beskrivning
    Några smakprov:

    Verkar dopet syndernas förlåtelse?
    Ja. Vi blir i dopet iklädda Kristus. Han överskyler alla våra synder med sin rättfärdighets klädnad.

    Hur kan dopet ge evig salighet?
    Dopet ger oss makt att bli Guds barn. Då blir vi också arvingar till Guds rike och den eviga saligheten.
    100,00 kr
  52. Dopängeln
    Dopängeln
    Beskrivning

    I Dopängeln hittar du uppmuntran i den viktiga uppgiften att döpa och undervisa idéer kring hur radbandet Frälsarkransen kan vara en bra hjälp i dopundervisningen.

    30,00 kr
  53. Drömmen om en Jesusrörelse
    Drömmen om en Jesusrörelse
    Beskrivning
    Ibland är vi så uppfyllda av storheten i vad Jesus gjorde för oss på korset, att vi missar att han startade en rörelse.>br> Jesusrörelsen börjar med att han kallar människor att följa honom, hjälper dem att se skörden och tränar dem att förkunna evangelium och göra lärjungar som samlas i församlingar och sänds ut i världen.
    215,00 kr
  54. Du är den mannen
    Du är den mannen
    Beskrivning
    År 2000 fanns hela bibeln nyöversatt till svenska. Det är en stor händelse, bakom vilken ligger mycken möda. Samtidigt kan det väcka den opassande frågan: Vad ska det tjäna tilll? Vad har bibeln för aktualitet i nutidens Sverige. Guden Jahve, dyrkad av ett bland de många små folken vid Medelhavets östra hörn under det sista årtusendet fKr- vad har han med oss att göra? Vandringspredikanten Jesus från Nasaret, som uppträdde inom samma folk för 200 år sedan och fick ett antal hängivna lärjungR- Vad har han att säga oss nu?
    100,00 kr
  55. Du blir vad du älskar : om den andliga kraften i goda vanor
    Du blir vad du älskar : om den andliga kraften i goda vanor
    Beskrivning
    Vem och vad vi tillber formar våra hjärtan. Och även om vi strävar efter att forma kulturen är vi ofta omedvetna om hur mycket kulturen egentligen formar oss. Det är inte säkert att vi ser hur våra hjärtan får lära sig att älska avgudar i stället för vår skapare. Den här boken visar vilken formativ kraft som ligger i kulturen och vilka möjligheter till förvandling som finns i den kristna traditionen. James K. A. Smith menar bland annat att tillbedjan är den ”kreativitetsstation” som utvecklar vår kärlek och längtan så att det vi gör är format av och för Gud och hans rike. Detta är anledningen till varför kyrkan och tillbedjan i en lokal gemenskap med andra troende borde vara navet för och hjärtat i det kristna lärjungaskapet.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  56. Ecclesia semper reformanda : texter om kyrkan, kyrkans liv och kyrkokritik
    Ecclesia semper reformanda : texter om kyrkan, kyrkans liv och kyrkokritik
    Beskrivning
    Under 2017 firas reformationsjubileet, 500 år av reformation, som det heter. Begreppet reformation förstås på olika sätt. En del menar att reformation innebär ständig förändring, en nödvändighet för att vara sann och relevant. Andra avser med reformation att återskapas till ett tidigare ideal.
    Båda grupperna använder uttrycket Ecclesia semper reformanda est kyrkan måste ständigt reformeras. Vilken av dessa ståndpunkter man än intar är kyrkokritik ett nödvändigt redskap.

    Kyrkokritik har idag en negativ klang, medan lojalitet och kärlek till kyrkan ges en positiv innebörd. Men faktum är väl att kritik, lojalitet och kärlek är olika sidor av samma sak, och i olika situationer tar detta sig olika uttryck. Ordet kyrkokritik återkommer i era texter i denna bok. Det är svårt att tänka sig en verklig förnyelse som inte samtidigt har börjat i en kritik, eller i ett kritiskt utforskande av det som nns runt omkring. Begreppen kritik och förnyelse hänger i själva verket samman, och är egentligen bara andra ord för bot och bättring. Kritiker, kritiskt tänkande och kritik är ett sund- och friskhetstecken. En kyrka där de kritiska rösterna tystnar eller tystas är illa ute. Utan kritik ingen förnyelse. Läs, låt dig inspireras till kritiskt tänkande, till kyrkokritik och kyrkokärlek och till en strävan efter förnyelse av kyrkan och det egna livet.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  57. Efter korsfästelsen : om tro, förnuft och Jesu uppståndelse
    Efter korsfästelsen : om tro, förnuft och Jesu uppståndelse
    Beskrivning
    Är det rimligt att tro att Jesus uppstod? I den här klargörande boken diskuteras de intellektuella förutsättningarna för tron på att Jesus uppstod. Magnus Abrahamson är teol dr och präst i Svenska kyrkan
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  58. Efterföljelse
    Efterföljelse
    Beskrivning
    Dietrich Bonhoeffer föddes för 100 år sedan

    Från Dietrich Bonhoeffer utgår en skapande impuls långt efter hans död ? och kanske vi bara har sett början än. Kanske vi på fler och fler orter ska få se en församling som har slutat anstränga sig för att leva ett privat, världsfrånvänt ?religiöst? liv och istället delar ett överflödande mänskligt liv med varandra så att världen kan tro att Gud verkligen blev människa i Jesus Kristus. För det är till levande människor Dietrich Bonhoeffer skriver.
    Ylva Eggehorn i förordet

    Dietrich Bonhoeffers klassiska verk tillkom under den tid han undervisade och levde tillsammans med studenter inom Bekännelsekyrkan på seminariet i Finkelwalde. Detta var motståndsrörelsens teologiska centrum, det stängdes av Gestapo i november 1937. En månad senare kom Efterföljelse ut. Nu kommer den ut i nytryck på Cordia.

    Efterföljelse är inte född ur någon akademisk diskussion utan i en historisk situation, förbunden med mycket lidande.
    Bonhoeffer reflekterar över kallelsen att följa Jesus och vilka konsekvenser det får för den enskilde och för kyrkan. Han frågar sig om inte vi alltför ofta ersätter ?den dyra nåden? med ?billig nåd? och kompromissar med den odelade lydnaden. Hans utläggning av bergspredikan ? en beskrivning av det kristna livet ? är lika aktuell och utmanande i dag som när boken först gavs ut.

    Dietrich Bonhoeffer (1906?1945), teolog och ledare i den tyska Bekännelsekyrkan, tog tidigt avstånd från nazismen och engagerade sig i motståndsrörelsen. Han deltog i planerna på 20 juli-attentatet mot Hitler och avrättades i koncentrationsläger den 9 april 1945 några veckor före Tysklands kapitulation i Andra Världskriget. Han satt fängslad under 2 år före sin död för delaktighet i oppositionen mot Hitler. Under denna tid skrev han brev från fängelset som publicerats under titeln ?Motstånd och underkastelse?. I dessa brev finns konturer till en radikal teologi och kyrkosyn som inspirerat och utmanat hela den världsvida kyrkan. ?Motstånd och underkastelse? kommer ut i nyöversättning från tyska, på Cordia under hösten 2006.
    • Köp 3 för 208,25 kr/st
  59. Emmausvägen : tio steg för församlingsveniater
    Emmausvägen : tio steg för församlingsveniater
    Beskrivning
    »Brann inte våra hjärtan?« frågar sig lärjungarna när de inser att det är Jesus de mött under sin vandring till Emmaus. Samma fråga får församlingsveniaten ta avstamp i – vad brinner jag för att säga i min predikan? Sedan följer ytterligare nio steg, som hjälper veniaten att utveckla sitt predikohantverk. Hur strukturerar jag min predikan? Hur formulerar jag mig på ett tydligt och intressant sätt?...

    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  60. En annan Kyrka : Svenska kyrkan speglad genom Kyrklig samling och Kyrklig samling speglad genom Sven
    En annan Kyrka : Svenska kyrkan speglad genom Kyrklig samling och Kyrklig samling speglad genom Sven
    Beskrivning
    Boken, som skulle ha blivit en historisk beskrivning av varför Kyrklig Samling kring Bibeln och bekännelsen kom till och var tvungen att agera, blev en berättelse om Svenska kyrkan med avstamp redan i 1930-talet och fram till våra dagar. När författaren forskade om ämnet visade det sig att Kyrklig samling speglar Svenska kyrkan. Det kom att styra framställningen, som trots allt mer kom att handla om tiden och teman i tiden än om organisationen Kyrklig samling och dess aktörer. Materialet är oöverskådligt men med Kyrklig samling som spegel kan Svenska kyrkans omvandling beskrivas.
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  61. En bok om Vetenskap Evolution Skapelse Gudstro
    En bok om Vetenskap Evolution Skapelse Gudstro
    Beskrivning
    Boken innehåller ett antal oberoende artiklar skrivna av tio olika författare med en introduktion av Per Landgren. Artiklarna belyser på olika sätt vetenskapens förhållande till de stora livsfrågorna och den kristna tron, speciellt inom områdena evolution och skapelse. Skillnaden mellan vetenskap och tro, fakta och förmodan, klargörs och åskådliggörs genom många exempel. Frågan om hur subjektiv den objektiva forskningen egentligen är ställs på sin spets.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  62. En enda Gud - Allah eller Jesus? : en före detta muslim granskar bevisen för islam och kristen tro
    En enda Gud - Allah eller Jesus? : en före detta muslim granskar bevisen för islam och kristen tro
    Beskrivning
    Den omtalade uppföljaren till Jag sökte Allah och fann Jesus
    I sin hyllade självbiografiJag sökte Allah och fann Jesus berättade Nabeel Qureshi om sin dramatiska resa från hängiven muslim till övertygad kristen. I den här uppföljande boken går Qureshi noga igenom och jämför den samlade bevisningen för islam och kristen tro. Både islam och kristen tro hävdar ju att det bara finns En enda Gud. Men vem förtjänar att upphöjas och äras, Allah eller Jesus?

    - - - Nabeel Qureshi är en internationellt efterfrågad talare och föreläsare som arbetat med Ravi Zacharias International Ministries. Han är utbildad läkare och har senare studerat kristen apologetik vid Biola University och religionsvetenskap vid Duke University i USA. För närvarande doktorerar han i Nya testamentliga studier vid Oxford University i England, dit han pendlar från sitt hem i Atlanta.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  63. En enda kropp : vägar till en HBTQ-inkluderande församling
    En enda kropp : vägar till en HBTQ-inkluderande församling
    Beskrivning
    En enda kropp innehåller sjutton texter av skribenter från Svenska kyrkan, Equmenia­kyrkan, EFK, Pingst och EFS. Utifrån Jesu liv och undervisning, Bibeln och den kristna traditionen visar de på vikten av att hbtq-personer får vara en självklar del av en lokal församlingsgemenskap och att en inkluderande församling är berikande för alla. Boken innehåller teologisk fördjupning om församling, äktenskap och bibeltolkning, personliga berättelser om att vara trans, komma ut i församlingsmiljö och vara en regnbågsfamilj i kyrkan samt praktiska råd om att tycka olika i församlingen, börja samtala om hbtq och bli en församling som är trygg och välkomnande för fler. Och mycket mer! En enda kropp fungerar både för personlig läsning och som samtalsunderlag eller fördjupningsmaterial för församlingar, ledare och smågrupper. Till boken finns samtalsfrågor framtagna av Sensus. Medverkande skribenter: Andre´ Jakobsson (pastor och musiker. Han arbetar som regional kyrko­ledare i Equmeniakyrkan region nord) Anna Ha°kansdotter (bor i Göteborg tillsammans med fru och barn, är engagerad i EKHO Göteborg och medlem i Betlehemskyrkan) Anna-Karin Caspersson (socialpedagog och verksamhetsutvecklare på EKHO Göteborg) Anton Lundholm (teologie kandidat i bibelvetenskap, föreläsare och författare till boken Välkommen in i min garderob ) Bjo¨rn Cedersjo¨ (etiker som varit lärare och skolledare på Örebro teologiska högskola och arbetat på Sveriges kristna råd) Christian Eidevald (docent vid Stockholms och Göteborgs universitet och forskningsansvarig vid Göteborgs stads förskoleförvaltning) Emanuel Johansson (teologistudent, engagerad i EKHO och skriver och talar på temat trans och kristen) Emma Audas (pilgrimspräst i Vadstena, har skrivit avhandling om äktenskapsteologi) Emma Jesperson (präst i Svenska kyrkan i Malmö och uppvuxen i en EFS-församling) Jenny Dobers (pastor och regional kyrkoledare i Equmeniakyrkan region Stockholm) Joel Halldorf (professor i kyrkohistoria vid Enskilda Högskolan Stockholm, författare och skribent) Robert Eriksson (församlingsföreståndare i Betlehemskyrkan Göteborg, författare och musiker) Roland Stahre (pingstpastor och låtskrivare, arbetar nu som sjukhuspastor) Sara Wrige (präst i Svenska kyrkan och teknologie doktor i fysik) Sofia Devall (församlingsmusiker i Lessebo församling i Växjö stift) Sofia Ekelund Fogelstro¨m (präst i Nybro pastorat) Tobias Elof Hadin (präst och speldesigner och bor i Hammar­kullen, Göteborg)
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  64. En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    Beskrivning
    Boken En gråtande Gud och den förvirrade människan handlar om fundament som människosyn, livsåskådning och kristen tro. En av människans viktigaste frågor är att förstå sig själv.
    Den människosyn vi skapar beror på hur vi förhåller oss till mycket annat i livet. Möt forskare och teologer som bl a Elena Namli, Ted Harris, Carl Reinhold Bråkenhielm, Mattias Martinson, Eskil Franck, Cristina Grenholm, Bengt Kristensson Uggla och Eva-Lotta Grantén.
    Redaktör är Normunds Kamergrauzis
    175,00 kr
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  65. En herde - en hjord
    En herde - en hjord
    Beskrivning
    Tidernas största väckelse ligger fortfarande framför oss, nämligen Israels upptagande. Det kommer att leda till "liv från de döda" - för alla folk över hela världen. För att denna väldiga, gudagivna plan skall kunna förverkligas, behövs "präster". Gud söker troende som intar sin plats i förbön för Israel, och vid dess sida i tro sätter ner sina fötter i Jordan och får vara med om hur Gud öppnar vägen in i löfteslandet. Så kommer hela Kristi kropp - både judar och hedningar - att nå fram till enheten i tron och till Guds fullhet.

    Hör du kallelsen? Jag upplever att det här är något mycket angeläget, och ber att församlingen skall höra ropet från himlen. Gud kallar församlingen att inta sin plats, så att Israel blir välsignat och når fram till målet. Då kan liv flöda även över hednanationerna och en väckelse bryta fram, där vi alla upplever att Herren verkligen bor mitt ibland oss.
    - Benjamin Berger

    75,00 kr
  66. En illusion och dess utveckling : om synen på religion i psykoanalytisk teori
    En illusion och dess utveckling : om synen på religion i psykoanalytisk teori
    Beskrivning
    Inför den andra upplagan skrev Göran Bergstrand: De senaste årtiondena har synen på religion förändrats. Från att ha varit alltmer marginaliserad, något som mest ansetts på väg att försvinna ur kulturlivet, har religionen blivit en viktig realitet på gott och ont. Man måste ta den på allvar för att förstå världspolitiken. Människor möter också religionen med en ny positiv nyfikenhet. Detta är bakgrunden till att En illusion och dess utveckling kommer ut i en ny omarbetad upplaga tjugo år efter det att den först publicerades. Boken visar vilket bidrag psykoanalysen kan ge till förståelsen av religion, främst genom att undersöka hur de tidiga föräldrabilderna kan vara med om att skapa människors gudsbilder.

    Den nya upplagan skiljer sig markant från den första (1984). Kvar finns genomgången av hur synen på religion utvecklats inom den psykoanalytiska rörelsen från Freud och fram till nutid. Men författaren själv finns tydligare med i den nya upplagan. Han kommenterar materialet och värderar det som han i den tidigare upplagan huvudsakligen refererade. Boken avslutas med tre konkreta exempel på hur människor brottas med sin gudsrelation.

    Göran Bergstrand var präst, leg psykoterapeut, handledare, föreläsare och författare. Han var verksam över 50 år, inte minst i S:t Lukasstiftelsen (nu Förbundet S:t Lukas) där han också var direktor i 13 år. Han har gett ut en rad böcker om tro, religion, etik, livsfrågor, själavård och psykoterapi.

    Detta nytryck av den andra upplagan föranleds av att Göran avled i januari 2017 och att Förbundet S:t Lukas till minne av Göran vill lyfta fram en av flera böcker som han skrev.

    200,00 kr
  67. En Jesuslik Gud
    En Jesuslik Gud
    Beskrivning
    Den erfarne bibelläraren och pastorn Ingemar Tidefors presenterar i En Jesuslik Gud sin förståelse och erfarenhet av Jesus, som varit och är hans bundsförvant och förtrogne i vått och torrt.

    ”Min förhoppning är att boken ska få svara mot någon annans behov och funderingar om denne till synes ofrånkomlige Jesus”, skriver Tidefors i bokens inledning. På ett enkelt och tydligt sätt, väl underbyggt med fotnoter och källhänvisningar, skriver Tidefors om den ständigt aktuelle Jesus. Den Jesus som i ord och gärning visar oss hurdan Gud är.

    Ur innehållet: * I Jesus möter vi en utsträckt hand till gemenskap * Varför rensade Jesus templet? * Jesu revolutionerande hållning till barn * Vad menade Jesus med att vända andra kinden till? * I Jesus möter vi den ende Gud som är full av nåd och förlåtelse
    Dessutom skriver Tidefors om Jesu kyrka i vår tid och i vårt land. Kristendom är synonymt med frihet, något som inte alltid har varit verkligheten i Sverige, där kristen tro ofta kopplats samman med tvång och förbud. Han ger en bakgrund till varför det varit så och visar på en framkomlig väg att nå ut med frihetsbudskapet och hur kyrkan kan möta den stora andliga längtan som faktiskt finns i vårt land.

    Om författaren Ingemar Tidefors, teol. kand., har sedan slutet av 1970-talet ­arbetat som pastor, förkunnare och evangelist inom olika samfund. En Jesuslik Gud är hans första bok.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  68. En kort introduktion till ekumenik
    En kort introduktion till ekumenik
    Beskrivning
    Ekumenik är de kristnas arbete för att nå den enhet Jesus själv bett om »för att världen ska tro«. Den handlar om formella samtal, men framför allt om bön och omvändelse. Med den helige Johannes Paulus II:s ord är ekumenik »ett utbyte av gåvor«, men också gemensam strävan efter att allt bättre förstå den sanning vi fått i uppenbarelsen. Det handlar alltså inte enbart om att vittna om den egna tron...
    165,00 kr
  69. En kort introduktion till liturgins tecken
    En kort introduktion till liturgins tecken
    Beskrivning
    Jesus Kristus är ett tecken som ger mening åt otaliga människors liv, men också ett tecken som blir motsagt. Den kristna symbolvärlden och det kristna språket ligger till grund för vår kultur och utgör en del av vår livsluft, vare sig vi är troende eller inte. Det är bara i det kristna språket – och inte i det naturvetenskapliga eller filosofiska – som man kan finna ord för det onda, för skuld, försoning.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  70. En kort introduktion till offer
    En kort introduktion till offer
    Beskrivning
    Att offra djur, växter, föremål, och ibland till och med människor, till gudarna har förekommit i de flesta historiska kulturer vi känner till. Även i den förkristna judiska religionen var offer helt centrala, något som kristendomen ärvde. De tidiga kristna förstod Kristi korsoffer som det offer vilket fullkomnade de många judiska djuroffren.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  71. En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen
    En kristen kyrka : att synliggöra Kristus i världen
    Beskrivning
    Peter Halldorf skriver på bokens baksida:
    »Med klarsynt blick för kyrkans sekularisering, kloka slutsatser och en stark önskan att se Jesu bön om enhet förverkligad, reflekterar Robin över kyrkans väsen och därmed frikyrkans framtid i vårt land. Denna skrift glöder av kärlek till den odelade kyrkans tro.«
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  72. En kristen läser koranen
    En kristen läser koranen
    Beskrivning
    Kontakt med muslimer? Ja då är detta boken för dig. Det finns ett ökat intresse att sätta sig in i Koranens läror, men en ovan läsare kan uppleva den som ostrukturerad och svårtillgänglig. Den här boken kan hjälpa dig att bekanta dig med en del av koranens personer, händelser och läror ur ett kristet perspektiv. För den som har kontakt med muslimer är denna bok ett bra hjälpmedel för att fördjupa den egna kunskapen. Boken kan med fördel både läsas som bok och användas som referensmaterial.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  73. En levande församling
    En levande församling
    Beskrivning
    Det finns två nyckelord för tjänst i Guds rike: kallad och utrustad. Båda lika viktiga. Om vi slarvar med dessa begrepp blir det ingen verklig funktion. Visserligen kanske vi kan uppehålla en tjänst hjälpligt, men den verkliga drivkraften saknas, och resultaten uteblir. Ska vi få vara med om en nystart i svensk kristenhet, och en verklig Jesusväckelse som berör landet, behöver vi kallelsemedvetna och andligt utrustade män och kvinnor som är beredda att prisge sina liv! Jag tänker på vad Charles Finney skriver i en av sina böcker: "Det är alltid möjligt att uppleva andlig väckelse om det finns människor som är beredda att betala priset."

    Ingemar Helmner, pastor, evangelist och författare

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  74. En liten bok om stora under
    En liten bok om stora under
    Beskrivning
    En liten bok om stora under innehåller vittnesbörd från människor som upplevt bönesvar. Det är väldokumenterade mirakel som ger läsaren hopp.
    75,00 kr
  75. En månad kvar att leva
    En månad kvar att leva
    Beskrivning
    Sluta leva som om det kvittar! Tänk om du bara hade en månad att leva! Hur skulle du göra varje dag riktigt betydelsefull? Vad skulle du börja eller sluta göra? Hur skulle du relatera till andra?

    En månad kvar att leva hjälper dig fokusera på att vara den Gud skapade dig till att vara passionerad, full av liv och utan samvetskval. Lider du av någon gång i framtiden-syndromet? Går du alltid och väntar på den där dagen då ditt schema har lugnat ner sig, då din ekonomi har ordnat upp sig, eller då barnen har vuxit upp och du kan börja leva det liv som du alltid drömt om?

    Stanna upp och fundera på hur ditt perspektiv skulle förändras om du fick reda på att du bara hade trettio dagar kvar att leva! Efter den första chocken skulle du förmodligen besluta dig för att få ut så mycket som möjligt av dina återstående dagar. Du skulle säga vad du verkligen menar. Du skulle älska utan förbehåll. Du skulle fokusera på det som betyder mest för dig. Med andra ord du skulle sluta med att slösa bort dyrbar tid, och under den tid du hade kvar skulle du hänge dig åt att bli den person som Gud ämnat dig till att vara.

    75,00 kr
  76. En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    Beskrivning
    En plats för mig - Praktik och arbetsträning i församlingsarbetet.Vad kan kyrkan och diakonin göra för att hjälpa människor till arbetslivet? Församlingar i Västerås stift har under flera år erbjudit arbetsträning i församlingsarbetet inom projektet Aktör för välfärden.

    Journalisten David Qviström och fotograf Johannes Frandsen ger oss porträtt från människors vardag och hur diakoni kan återupprätta en människa

    125,00 kr
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  77. En rysk pilgrims berättelse
    En rysk pilgrims berättelse
    Beskrivning
    Vem denne ryske pilgrim är har förblivit en hemlighet, som så ofta när det gäller stora andliga ledare. Hans skrift var känd av den starets som anses ha stått modell för fader Zosima i Bröderna Karamazov. Antagligen levde han under första hälften av 1800-talet. Efter att länge ha cirkulerat i handskrifter trycktes hans berättelser 1881.
    Numera är de lästa över hela världen och högt skattade inom alla konfessioner. Pilgrimens berättelse har blivit en klassiker, en folkligare motsvarighet till Philokalia, denna enastående antologi av östfädernas visdom som ständigt följde honom.
    Hur han förvaltade dessa lärdomar i sitt inre och yttre liv har han beskrivit i skildringarna av sina vandringar genom Ryssland. De ger läsaren djupa inblickar i en tid som redan har hunnit bli oändligt avlägsen och framför allt i ett själsdrama som under den lugna ytan bjuder på spänningar och öppnar perspektiv som mer än väl kan mäta sig med vad den profana ryska litteraturen från samma sällsynt fruktbara epok har att ge
    210,00 kr
  78. en sista önskan. - ett möte med dödsdömda
    en sista önskan. - ett möte med dödsdömda
    Beskrivning
    Dömda till döden sitter de och väntar på att dödsdomen ska verkställas. Till och med sängarna är gjorda i betong i det under­jordiska fängelse som författaren besökte. Två män gjorde ett särskilt starkt intryck och är anledningen till att du nu håller detta häfte i din hand.

    Läs om besöket på det ökända fängelset och om mötet med dessa dödsdömda män. Vad var det för speciellt med dem? Och vad var deras sista önskan?

    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
  79. Enhet under påven?
    Enhet under påven?
    Beskrivning
    En rykande aktuell bok om den senaste trenden i Kyrk-Sverige: det stora intresset bland svenskkyrkliga och frikyrkliga "väckelsekristna" för katolsk och ortodox teologi, liturgi, katolska vallfarter, Jungfrun Maria och påven.
    "Jag tar inte ställning mot katolicismen. Det vore alldeles för svart-vitt", skriver Tomas Dixon, som jobbat flera år för Katolska kyrkan i sitt andra hemland Österrike och säger att han aldrig upplevt ett så nytestamentligt församlingsliv som i sin gamla katolska gemenskap i Wien på 1980-talet. Men samtidigt varnar han för konsekvenserna av en "enhet under påven". Denna skulle få följder för vår: • självbild • Gudsbild • demokrati Tomas Dixon skriver bland annat: "Kyrkohierarkin gör oss små och obetydliga. Vi är inte nog i oss själva, det räcker inte att vi är Guds barn." "Om kyrkan hävdar att dess ledning är ofelbar är risken stor att folk vänjer sig vid tanken och inte reagerar i tid när politiska ledare handlar som om de vore ofelbara. Med den historia som vi har i Europa har vi inte råd att ta sådana risker." Boken behandlar utförligt "vallfarten på modet" till Santiago de Compostela – innehåller intervjuer med Sveriges katolske biskop Anders Arborelius, Europas "kejsare utan krona" Otto von Habsburg, religionsfrihetskämpen Willy Fautre i Bryssel, pastor Ulf Ekman – och ett prisbelönt storreportage om den nya "karismatiska Mariadyrkan". Enhet under påven? är en bok som vidgar perspektiven och lyfter fram stora och viktiga frågor.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  80. Eros och Agape : barmhärtighet, kärlek och mystik i den tidiga kyrkan
    Eros och Agape : barmhärtighet, kärlek och mystik i den tidiga kyrkan
    Beskrivning
    Få ämnen är så viktiga för människan och för kristen tro som kärlek. Vid det sjunde nordiska patristikermötet behandlades temat Eros & Agape: barmhärtighet, kärlek och mystik i den tidiga kyrkan av en rad framstående nordiska forskare inom både teologiska och andra ämnen. Artiklarna från konferensen belyser temat ur många olika perspektiv, bl.a. vänskap, äktenskap, barn, socialt engagemang, kroppen, mystik och kärlekens teologi. Medverkande forskare är: Troels Engberg-Pedersen är professor i Nya testamentet vid Köpenhamns universitet. Turid Karlsen Seim är professor i teologi och tidigkristna studier vid Universitetet i Oslo. Odd Magne Bakke är professor i kyrkohistoria vid Misjonshøgskolen i Stavanger. Jostein Børtnes är professor emeritus i rysk litteratur vid universitetet i Bergen. Maijastina Kahlos är docent i latin och romersk litteratur vid Helsingfors universitet. Samuel Rubenson är professor i kyrkohistoria vid Lunds universitet. Werner Jeanrond är Professor of Divinty vid University of Glasgow och var professor i systematisk teologi vid Lunds universitet 1995–2007.
    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  81. Ersättningsteologi eller inympande?
    Ersättningsteologi eller inympande?
    Beskrivning
    Ersättningsteologi eller inympande?
    Häfte 25 sidor

    Ersättningsteologi eller inympande? I detta häfte går Dan Johansson igenom den villolära som idag ställer till mycket bekymmer både inom och utanför kyrkan. Var kom den ifrån och vilka är argumenten? Häftet ger dig inblick och klarhet i ämnet.

    50,00 kr
  82. Esaias Tegnérs kyrkliga tal. Del I, Åren 1813-1823
    Esaias Tegnérs kyrkliga tal. Del I, Åren 1813-1823
    Beskrivning
    Esaias Tegnér (17821846) var en av sin tids största kulturpersonligheter. Han var berömd poet, professor i grekiska och politiker och hade kontakt med de flesta av sin tids inflytelserika personer, bl.a. genom flitig brevväxling. Men förutom allt detta var han också präst och sedermera biskop i Växjö stift. Inom ramen för dessa roller höll han många predikningar och andra typer av kyrkliga tal. Åtskilliga av dessa har bevarats åt eftervärlden och de ges nu för första gången ut i en samlad vetenskaplig utgåva med kritisk textkommentar. Totalt omfattar utgåvan 83 olika tal från åren 1813 till 1839. Tegnérs kyrkliga tal riktar sig till alla som har intresse för Tegnér och hans samtid eller för svensk kulturhistoria i allmänhet. För forskare inom olika discipliner innebär utgåvan att Tegnérs samlade kyrkliga produktion blir tillgänglig i vetenskapligt pålitlig version.

    I denna första volym finns predikningarna och talen från 1813 till 1823. Under dessa år var Tegnér prebendekyrkoherde i Stävie och Lackalänga samtidigt som han innehade en tjänst som professor i grekiska vid Lunds universitet. Volymen innehåller också en längre inledning där principerna för utgivningsarbetet diskuteras och de olika typerna av tal beskrivs, förteckningar av talen och manuskripten samt ett förord av prof. Sten Hidal.

    • Köp 3 för 355,50 kr/st
    • Köp 10 för 335,76 kr/st
  83. Ett annat rike : ickevåldets väg i vår tid
    Ett annat rike : ickevåldets väg i vår tid
    Beskrivning
    Vad innebär det att följa Jesus i en värld av våld och orättvisor? I Ett annat rike besvarar Annika Spalde den frågan genom att visa hur Jesus kallar oss till ett nytt sätt att leva. Jesus gestaltade med sitt liv vad vi skulle kunna kalla fullskaligt fredsbyggande: Han störde den falska samhällsfreden genom aktioner för att få människor att se behovet av rättvisa, han predikade om kreativa sätt att vända en situation av övergrepp och han vägrade konsekvent att ta till våld i hotfulla lägen.

    Ett annat rike vill hjälpa oss att upptäcka den gåva som ickevåld är. Det handlar om Guds rike som en inbjudan till människor att leva en motkultur och därigenom bli befriade från både våldsutövning och handlingsförlamning inför våld och förtryck.

    Boken utkom första gången 2009. Detta är en reviderad och utökad utgåva.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  84. Ett annat rike: en ickevåldsteologi
    Ett annat rike: en ickevåldsteologi
    Beskrivning
    Vad innebär det att följa Jesus i en värld av våld och orättvisor? Profeten från Nasaret visar på en livsstil som går tvärsemot samtidens normer. Han upp manar oss att förlåta istället för att hämnas, att älska fiender istället för att hysa illvilja mot dem och att gripa in mot förtryck istället för att slå bort blicken

    .Ett annat rike vill hjälpa oss att upptäcka den gåva som ickevåld är. Det handlar om Guds rike som en inbjudan till människor att leva en motkultur, och därigenom bli befriade från både våldsutövning och handlings förlamning inför våld och förtryck

    .Kyrkornas Världsråd har utropat åren 2001–2010 till »ett årtionde för att övervinna våldet», och nu pågår arbetet med att formulera en internationell ekumenisk freds deklaration. Också svenska kyrkor och samfund deltar i denna process. Ett annat rike fyller ett tomrum genom att på ett lättläst sätt presentera en genomarbetad ickevåldsteologi. För hoppningsvis kommer den att bidra till ett fördjupat sam tal kring dessa viktiga frågor.Annika Spalde är författare, fredsaktivist och diakon i Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
    • Köp 25 för 84,01 kr/st
  85. Ett gemensamt kosmos : perspektiv på musik, liturgi och teologi
    Ett gemensamt kosmos : perspektiv på musik, liturgi och teologi
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  86. Ett hoppfullt tidens tecken : från elitism till holism
    Ett hoppfullt tidens tecken : från elitism till holism
    Beskrivning
    Brukspatronen Ernst Kjellberg på Valåsen i Värmland var över­tygad om att endast en genomgripande reformation kunde rädda svensk kristenhet från förfall. En reformerad kristenhet kunde också vara en tillgång för nationen. Han vände sig därför till ett antal biskopar som ledare för Svenska kyrkan med ett erbjudande. Finansieringen av reformen säkerställde han genom en betydande donation. Brukspatronen engagerade Sveriges kyrkliga och civila elit ”för Sverige och kristen tro.

    Därmed startade Stiftelsen för Sverige och Kristen Tro år 1916 som kom att utveckla en omfattande upplysningsverksamhet. Stiftelsen kan 2016 fira sitt 100­ årsjubileum som ”en högst levande 100­åring”. Det utmärkande för Stiftelsen har varit förnyelse och ompröv­ning av verksamheten. Kristen tro måste i varje generation finna sitt språk för att övertyga. Den måste också hitta inspiration i vetenskaplig forskning och framsteg.

    När Stiftelsen år 1966 firade sitt 50­-årsjubileum hade samhället förändrats radikalt. Prepositionen ”för” togs bort och Stiftelsen beslutade att vända sig till olika grupper i samhället för att finna det ”omistligt gemensamma”. Splittringen i samhället tjänade ingen. Verksamheten koncentrerade sig på anordnandet av seminarier och konferenser i tidens andliga och kulturella frågor i ett samhälle som nu ansågs vara världens mest sekulariserade. Brukspatronens reformation, som firar 100 år, är unik i Sveriges historia. Den var ett hoppfullt tidens tecken

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  87. Ett litet steg : det stora i att följa Guds små maningar
    Ett litet steg : det stora i att följa Guds små maningar
    Beskrivning
    Kan vanliga människor åstadkomma varaktig förändring i världen runt omkring sig?

    Matthew Barnetts svar är ett kraftfullt ja! I Ett litet steg visar grundaren till Dream Center att det inte är så skrämmande som man kanske kan tro. Allt börjar med ett hjärta som är öppet för den helige Andes ledning och en villighet att göra det han ber om. Dessa små steg, oftast väldigt enkla handlingar, kan göras av vem som helst, när som helst och kräver bara vår lydnad och att vi fullföljer.

    Med inspirerande berättelser och biblisk insikt utmanar bästsäljande författaren Matthew Barnett oss att lägga undan vår fruktan och frimodigt omfamna det stora livsförvandlande äventyr som väntar när vi blir Jesu händer och fötter till de behövande människor som finns utanför vår dörr.

    Det stora ligger i att följa Guds små maningar.

    Sagt om boken

    Vi har haft förmånen att under årens lopp samarbeta med Dream Center och se hur de följt kallelsen att hjälpa de hemlösa, de som fastnat i sexhandeln eller uppgivna och självmordsbenägna krigsveteraner.

    Varje gång Matthew säger ja börjar undren ske. Inte stora och iögonfallande under. Nej, den sorts under som aldrig får de stora rubrikerna – som när en missbrukare kan fira trettio dagar som nykter eller när en hemlös får sin första månadslön och för första gången kan flytta in i eget boende. Sådana under sker varenda dag, men inte utan de där små stegen av förberedelse och planering som krävs för att det ska fungera.

    Det är med den sortens muttrar och skruvar det byggs avfyrningsramper för tusentals och åter tusentals människoliv … bit för bit, dag för dag i en stad som aldrig sover. Allt finns beskrivet här när Matthew skissar en plan för alla som vågar förverkliga en egen variant i sin egen stad som aldrig sover.

    UR JENTEZEN FRANKLINS FÖRORD

    Om författaren

    Matthew Barnett är förstepastor i Dream Center i Los Angeles och son till den legendariske pastorn Tommy Barnett. Numera finns det 150 Dream Centers runt om i världen. Presidenter, religiösa ledare och många kändisar har nämnt Dream Center som ett exempel på hur samhället kan förvandlas.

    Matthew och hans fru Caroline har en dotter och en son och bor i Los Angeles.

    150,00 kr
  88. Ett liv i Guds Eld  Reinhard Bonnke
    Ett liv i Guds Eld Reinhard Bonnke
    Beskrivning
    Den här otroliga självbiografin handlar om en av de främsta själavinnarna i vår tid, evangelist Reinhard Bonnke. Med en fängslande berättarstil är boken en gripande läsning, från första till sista sidan. Den innehåller kraftfulla och berörande berättelser om kvinnor och män som blivit frälsta och befriade och mirakulöst räddade från en säker död. Om du någon gång skulle ha tvivlat på om Gud även i vår tid griper in i människors liv så kommer boken Ett liv i Guds eld fullständigt radera ut varje sådant tvivel.
    Jag glömmer aldrig då jag för första gången hörde Reinhards omisskännliga röst deklarera Afrika ska bli frälst! Under årens lopp har hans orubbliga vilja att vinna själar för Guds rike aldrig upphört att inspirera mig, att själv presentera Jesus, vår frälsare för människor.

    Brian Houston, Hillsong, Australien
    Reinhard Bonnkes självbiografi är ett häpnadsväckande äventyr och en nutids-historisk dokumentation som lätt håller världsklass både som roman och skönlitterärt verk. Framförallt tänder den här boken en gnista som slutligen växer sig till en eld i läsarens hjärta. Du läser alltså med risken att påverkas och förändras för alltid. Johannes Amritzer, Mission SOS
    Format: Inbunden, 648 sidor

    Utgiven: 2016

    Utgiven av: Woorkzone Media

    ISBN: 978-91-982354-0-1

    • Köp 3 för 337,50 kr/st
    • Köp 10 för 318,75 kr/st
  89. Ett med det gudomliga
    Ett med det gudomliga
    Beskrivning
    Allt fler människor upptäcker att det finns en andlig verklighet och dras till spänningen och mystiken i kontakten med det okända. Många söker efter den sanna harmonin och djupa ron för själen. Andra söker efter den uråldriga kraften eller visdomen i de österländska religionerna. I den här boken får du möta tolv vanliga svenskar, som på olika sätt har sökt i det som kallas nyandlighet eller new age. De har haft en längtan efter det som gör människan hel och ger livet en djupare mening och tillfredsställelse. Deras sökande har tagit sig olika vägar – genom yoga, meditation, seanser, shamanism, healing och allt annat som serveras på det stora smörgåsbord av andliga upplevelser som finns idag. Alla tolv menar att de hittade den djupa inre friden, eller den starkaste kraften som de sökte. Men för de flesta fanns den inte där de trodde den skulle finnas.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  90. Ett med det gudomliga
    Ett med det gudomliga
    Beskrivning

    I den här boken får du möta tolv vanliga svenskar, som på olika sätt har sökt i det som kallas nyandlighet eller new age. De har haft en längtan efter det som gör människan hel och ger livet en djupare mening och tillfredsställelse. Deras sökande har tagit sig olika vägar - genom yoga, meditation, seanser, shamanism, healing och allt annat som serveras på det stora smörgåsbord av andliga upplevelser som finns idag. Alla tolv menar att de hittade den djupa inre friden, eller den starkaste kraften som de sökte. Men för de flesta fanns den inte där de trodde den skulle finnas.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  91. Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Evigheten har redan börjat : en radikal återupptäckt av vad jesus faktiskt menade med frälsning
    Beskrivning
    Vad är egentligen frälsning?

    I den här boken argumenterar John Ortberg för att själva begreppet "frälsning" behöver räddas från det missförstånd som det ofta alltför ofta fått både innanför och utanför kyrkan. Många tror att "bli frälst" handlar om att klara minimikraven för att komma till himlen när man dör. Men det var inte alls så som Jesus beskrev det.

    Rätt förstått är att bli frälst det mest trängande behovet för varje enskild människa, oavsett om man ser sig som religiös eller inte. Frälsning är upprättandet av skapelsen och mänskligheten, att uppleva Guds närvaro, nåd och kraft och något som börjar nu. Här på jorden!

    Många tänker sig evigheten som någonting som börjar när vi dör. Jesus talar inte om evigheten på det sättet. Han definierar "evigt liv" bara en gång och med stor precision och på ett sätt som har gått förlorad i vår tid. Det handlar mer om att få himlen in i oss än att få oss till himlen. Det handlar mindre om tro på rätt uppsättning dogmer och desto mer om att följa Jesus exempel.

    I Evigheten har redan börjat vill John Ortberg:
    visa på den radikala återupptäckten av vad Bibeln i själva verket säger om frälsning
    återerövra Nya testamentets definition av frälsning, evigt liv och de glada nyheterna
    avfärda myten att evigt liv är någonting vi bara kan hoppas erfara efter döden

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  92. Evigheten mitt i tiden
    Evigheten mitt i tiden
    Beskrivning
    I dag har frågan om tid blivit en av de allra mest påträngande. Vi tycker oss leva med ständig tidsbrist, att vi inte hinner med våra liv. Och när många av oss upplever stress och utbrändhet förstår vi att detta sätt att leva inte håller.

    Kan tiden bli vår vän? Och hur kan vi utnyttja de oerhörda möjligheter som tiden erbjuder oss?

    Stinissens klassiska bok Evigheten mitt i tiden hjälper oss att våga se tiden med nya ögon och fundera kring vad tiden är och betyder. Insikten att evigheten är nerlagd i våra hjärtan kan hjälpa oss att leva i tiden på ett sätt som leder oss djupare in i Guds glädje.

    Libris förlag satsar nu med start hösten 2017 på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av karmelitbrodern Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han genom åren gett ut ett tjugotal böcker. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  93. Evigt liv : en vägledning i kyrkans bekännelse
    Evigt liv : en vägledning i kyrkans bekännelse
    Beskrivning
    Evigt liv En vägledning i kyrkans bekännelse

    Denna bok är en vägledning i den apostoliska trosbekännelsen som är en sammanfattning av den världsvida kyrkans gemensamma tro. Boken berör alla delar i bekännelsen utifrån en frälsningshistorisk tolkning av Bibeln. Guds frälsningshistoria går som en röd tråd genom hela Bibeln och är enkel att följa. Denna lättlästa och informativa bok är perfekt för alla som vill lära sig mer om kristen tro. Boken är också ett utmärkt stöd för pedagoger som jobbar med fördjupande undervisning.

    Till varje kapitel finns samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 827

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå