View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 827

per sida
Fallande ordning
  1. Hela livets kyrka : pastoral teologi för vigsel, begravning, dop och välsignelse
    Hela livets kyrka : pastoral teologi för vigsel, begravning, dop och välsignelse
    Beskrivning
    För viktiga skeenden i livet finns riter - från namngivning vid födseln till begravning när någon dör. I vårt moderna samhälle är riterna i allra högsta grad levande, ibland i ny skepnad och mer individualiserade än för tidigare generationer. Vad detta innebär för kyrkan, det är frågeställningen i den här boken - Hela livets kyrka. Dop, vigsel och begravning är de vanligaste kyrkliga riterna som tolkar livets olika skeden, men också andra handlingar förekommer. Under de senaste åren har flera kyrkosamfund i Sverige fått nya handböcker för gudstjänstlivet. Hela livets kyrka tar sin utgångspunkt i Equmeniakyrkans handbok och sätter dess ordningar för vigsel, begravning, dop och välsignelsehandlingar in i ett vidare sammanhang. Författarna lyfter fram existentiella frågor, teologiska utmaningar, församlingsangelägenheter och pastorns/diakonens särskilda uppdrag. Hela livets kyrka är en praktisk handbok för de kyrkliga handlingarna som kan läsas och användas av fler än kyrkans ledare och bli intressant också i andra kyrkosamfund, genom att den tydliggör både likheter och skillnader mellan olika traditioner.

    Bokens författare är aktiva i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan: Jan-Olof Aggedal, Anna Berndes, Eva Cronsioe, Jenny Dobers, Sune Fahlgren, Peter Halldorf, Christina Molin, Larsåke W Persson, Samuel Rubenson, Hanne Stichel, Per Westblom, Susanne Wigorts Yngvesson.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  2. Hela mig . om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor
    Hela mig . om konsten att adoptera sin kropp och sina känslor
    Beskrivning
    Hur blir man tillfreds med sig själv och sin kropp? Hur landar man i insikten om att livet aldrig kommer bli perfekt? Och har känslorna alltid rätt?

    Hanna Möllås är barnmorskan och sexologen som menar att vi behöver bli mer accepterande inför vår kropp och bli vän med oss själva: Våra kroppar är som de är – korta, långa, breda, smala. Det vi varit med om kan vi inte förändra, och det är okej att känna, men det är samtidigt viktigt att ta ansvar för sina känslor. Det vi kan påverka är berättelsen om oss själva – hur vi förhåller oss till kroppen, våra minnen och känslorna. Men hur går det till?

    Hela mig är en guidebok för att bättre leva de liv vi fått – så som de är. Med kortfattade berättelser och vägledande exempel visar Hanna Möllås hur det är möjligt att våga omfamna sitt liv, adoptera sig själv med brister och tillkortakommanden, och samtidigt erkänna vårt beroendet av varandra.

    Hanna Möllås, f 74, är leg barnmorska, sexolog och studerar till psykoterapeut med familjeinriktning vid Göteborgs universitet. Hon har även utbildning i relationsvåld, sexuellt trauma och bearbetning, internets påverkan på självbild och sexualitet samt barnets utveckling och behov.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  3. Helgmålsringning : en klang i folkdjupet - helgmålsringning i Sveriges Television 50 år
    Helgmålsringning : en klang i folkdjupet - helgmålsringning i Sveriges Television 50 år
    Beskrivning
    Att höra klockorna ringa in helgen på lördagskvällen är en tradition som berör oss i själen. Kanske är det den kraftiga klockklangen som på sitt ålderdomliga, analoga sätt får oss att förstå budskapet som generationer lyssnat till i långa tider: signalen för en efterlängtad paus i vardagens hektiska tempo.

    Läs om hur programidén startade i televisionens barndom, träffa tv-producenter, tv-tittare och kyrkliga företrädare. Vi lyssnar till person­liga minnesbilder och tittarröster från hela landet och tar del av aktuella händelser som illustrerar samhällsutvecklingen. Vi följer arbetet bakom kameran och får veta mer om kyrkklockor och klockringningsseder.

    Tillsammans gör vi en tidsresa genom Sverige som visar utvalda pro­gram från omtyckta inspelningsplatser under fem decennier. Dessutom hälsar vi på i kyrkorum med teman för eftertanke och stillhet.

    Elisabeth Öhman är född i sörmländska Nyköping och har en bakgrund som copywriter, frilansjour­nalist och skribent. Hon arbetar numera heltid som författare och har gett ut romanerna Drott­ningklockan, Renässansringen och Pärlbroschen om den äventyrliga urmakaren Aron Pettersson, faktareportageboken Svenska Ostron - havets juveler samt novellantologin Novellhotellet. Elisabeth bor i byn Gillberga på norra Öland.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  4. Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia
    Helgon och syndare : en bok om påvarnas historia
    Beskrivning
    Påvarnas historia är ett stycke världshistoria. De romerska och bysantinska väldena, det nya Europa, upptäckten av andra världsdelar, upplysning och revolution, liberalism och 1900- talets diktaturer kom alla att på ett eller annat sätt ha relationer till påven i Rom. Framför allt har påvarna varit ledare för världens största religiösa organisation, den katolska kyrkan. Denna enastående roll har fyllts av inbördes mycket olika aktörer. Här finns storartade helgongestalter och cyniska maktpolitiker, somliga högt begåvade, andra inkompetenta eller korrupta. Eamon Duffy, professor i Cambridge, ger här insiktsfulla och levande porträtt av en lång rad påvar genom tiderna. Hans bok har hyllats både av fackmän och i medierna som ett mästerverk. Första utgåvan av denna bok utkom på svenska 2002. I denna andra har vi översatt den fjärde engelska utgåvan från 2014 som dels innehåller revideringar av den första, dels nyskrivna kapitel om Johannes Paulus II, Benediktus XVI och Franciskus
    250,00 kr
  5. Helgonens svar
    Helgonens svar
    Beskrivning
    Helgon är något helt annat än hjältar konstaterar Gunnel Vallquist. Men vad är skillnaden? Vad är ett helgon? Har den katolska kyrkan ett helighetsideal? Vad kan det i så fall betyda i den praktiserande katolikens vardagsliv? Helgonens svar utkom första gången 1963
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  6. Helig glöd
    Helig glöd
    Beskrivning
    Denna bok är en del av en serie som är särskilt avsedd för dem som tjänar i Kyrkan eller håller på att utbilda sig för den heliga tjänsten.

    Boken berättar om trons heliga glöd: hur den tänds i hjärtat, hur den söker sitt utlopp i den troendes liv och hur denne drivs framåt av kärlek och nöd för människors frälsning.

    Den tar också upp skillnaden mellan äkta andlig glöd och oandlig hårdhet, och beskriver den sanna glödens nödvändiga förutsättningar.

    Allt detta, tillsammans med många andra ämnen förknippade med livet i Guds tjänst, behandlas utifrån exempel ur Bibeln och ur helgonens liv.

    50,00 kr
  7. Helighet och mänsklighet : lyrik, dramatik och prosa ur Ulf Söderlinds litterära kvarlåtenskap
    Helighet och mänsklighet : lyrik, dramatik och prosa ur Ulf Söderlinds litterära kvarlåtenskap
    Beskrivning
    Helighet och mänsklighet var det stora temat för Ulf Söderlinds livsgärning. Han visste att det är i gemenskap med det heliga som det mänskliga blir mänskligt, och att det heliga tar mänsklig gestalt. Under en lång gärning som präst, författare och kulturjournalist gestaltade han denna verklighet. Under tio år var han direktor för Sigtuastiftelsen.

    I denna bok finns ett urval av hans litterära produktion samlat: lyrkik, dramatik, essäer, kulturjournalistik, själavård. Hans eget liv speglas i en rad intervjuer. Boken har sammanställts av docent Christian Braw VDM.

    Ulf Söderlind har sagt: “Om man inte håller något heligt utanför sig själv gör man det inte heller inom sig eller i de människor man möter. Till sist handlar spörsmålet om den enskilda människans värde och värdighet.”

    195,00 kr
  8. Heligt år : en vandring genom kyrkoåret
    Heligt år : en vandring genom kyrkoåret
    Beskrivning
    Allt fler upptäcker hur kyrkoåret kan skänka rytm och riktning åt det kristna livet och kyrkans gudstjänst. Firandet av de stora högtiderna - Julen, Påsken, Pingsten - är långt mer än ett sätt att högtidlighålla minnen från det förflutna. I tillbedjan och gudstjänst sammanflätas våra liv med Kristi liv i hela dess rikedom. Tiden laddas med helighet.
    Varje kyrkoår blir en skola i Kristi efterföljd.
    I Heligt år ger Peter Halldorf bakgrunden till det kristna årets framväxt och vägledning till hur kyrkoåret kan fördjupa liv och gudstjänst. Vi tas med på en vandring genom det heliga årets olika tider. Fasta och fest, vardag och söndag, apostladagar och martyrdagar blir en väg som låter oss inträda i Guds rike. "När firandet av de händelser i evangelierna, som varje liturgisk fest representerar, förnyar vår kärlek till Kristus har kyrkoåret uppnått sitt syfte", skriver författaren. I en tid när många församlingar söker vägar till en meningsfull gudstjänst kan återupptäckten av det heliga året motverka de trender som riskerar att göra gudstjänsten till en spegel av den omgivande populärkulturen. Peter Halldorf delar i denna bok också med sig av den vision av den kristna gudstjänsten som under senare år berikat hans eget liv och den gudstjänstfirande församlingen i Bjärka-Säby.
    Denna uppslagsbok ger kunskap. Halldorf skriver med tydlig personlig stil och med allmän kristen hållning om innebörden i de olika högtidsdagarna ... Språket lever starkt metaforiskt med djup förtrogenhet med olika kristna kyrkors skilda gestaltningar av kyrkoåret ... En omfattande, sakinriktad framställning av noter underlättar och fördjupar... Björne Erixon, Bibliotekstjänst
    Med sin nya bok har Peter Halldorf fört in en ny rikedom i väckelserörelserna och fördjupat de insikter, som finns i folkkyrkornas liv. Han talar inspirerande till båda. Han talar nämligen om trons fullhet. Christian Braw i Kyrkans tidning
    150,00 kr
  9. Heligt och profant : om det religiösas väsens
    Heligt och profant : om det religiösas väsens
    Beskrivning
    Mircea Eliades lilla bok Det heliga och det profana (1957) är en religions-vetenskaplig klassiker. Den är en populariserad sammanfattning av hans tidigare arbeten, skriven på uppdrag av det tyska förlaget Rowohlt och sedan utgiven på en rad andra språk. Eliade beskriver själv boken som en allmän introduktion till religionshistorien.I sin inledning till boken skriver Ola Sigurdson: »Även om forskningen om religion i dag inte hyser samma optimistiska tillförsikt om att kunna finna en entydig definition utan nöjer sig med att konstatera vissa familjelikheter mellan de olika religionerna och därmed avstår från att bestämma vare sig religionens centrum eller dess periferi klarar vi oss inte utan någon form av generalisering. Som ett slags heuristiskt hjälpmedel för vår förförståelse äger Eliades religionstolkning fortfarande sitt berättigande. Kanske är det trots allt den renodling av ett perspektiv som vi möter i Heligt och profant som gör att den fortfarande är aktuell och räknas till klassikerna. Även om Heligt och profant inte säger allt om religion eller ens något om all religion, säger den förmodligen något viktigt om en del religion och kanske också om vissa dimensioner av vår samtid som blir allt mer tydliga när religion som ett globalt fenomen åter är på väg tillbaka, inte minst i det moderna västerlandets kritiska reflektion.»
    225,00 kr
  10. Helkyrklighet - om kyrkans fullhet
    Helkyrklighet - om kyrkans fullhet
    Beskrivning
    I Magnus Perssons första bok i serien RE:formera tog han sig an specifika kännetecknen för Kristi kyrka. I den här boken bygger han vidare på den grunden och belyser den mångfald av spiritualiteter, fromhetsriktningar och traditioner där dessa kännetecken kommer till uttryck på konkreta sätt. Förhoppningen är att boken inte ska uppfattas, eller avfärdas, som bara en naiv dröm utan ses som en teologisk och ecklesiologisk bearbetning av Kristi kyrkas kännetecken, mångfald och enhet. Magnus Persson vill med denna bok ta med dig som läsare på en upptäcktsfärd in under katedralens rymliga valv och där upptäcka mer av kyrkans rikedomar, inte minst de som finns inom dess kapell och kloster. Persson vill visa att väckelserörelserna alltid har funnits, både inom och ibland i utkanterna av den historiska kyrkan. Han vill tänka högt kring hur vi kan både förvalta och förnya, fördjupa och förena hela kyrkans rika arv, hela vägen från förbundsfolket till fornkyrkan, via medeltiden och reformationen fram till folkkyrkan och frikyrkan i vår tid. Det budskap Magnus Persson önskar förmedla är att förnyelsen behöver traditionen för att bestå, men traditionen behöver förnyelsen för att leva. Därför är det en tragik varje gång en förnyelserörelse leder till uppbrott ifrån istället för upprättelse av kyrkan. Guds syfte med förnyelse är inte att fördöma och förkasta det som finns utan att återställa det. Magnus Perssons övertygelse är att de historiska kyrkornas rymliga valv och stabila grund är den bästa platsen för att förvalta denna mångfald och förnyelse. Därför är Perssons förhoppning att kunna förmedla en förnimmelse av denna förunderliga helkyrklighet, vilket han menar är att föredra framför att uppförstora och renodla bara vissa isolerade beståndsdelar var för sig.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  11. Hellre att det ångar om dig än dammar
    Hellre att det ångar om dig än dammar
    Beskrivning
    I denna bok presenterar Tommy Dahlman 24 principer utifrån Jesu ledarskap. Principer som är över två tusen år gamla men ändå toppmoderna och aktuella i varje hållbar och seriös affärsverksamhet.

    "Jesus är den mest omskrivne och aktade mentorn i hela världshistorien. Han är vårt ledarföredöme. Så låt oss utforska Jesu ledarskaps- och affärsfilosofi. Låt oss studera den och använda den i våra egna liv. När vi brukar Mästarens hemligheter är vi på god väg att nå våra mål." - Tommy Dahlman, ur förordet

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
    • Köp 25 för 88,00 kr/st
  12. Hemlig frihet
    Hemlig frihet
    Beskrivning
    En ung muslimsk man plågad av mardrömmar tills han fick möta Isa (Jesus). En före detta ledare för en fundamentalistisk muslimsk rörelse som förföljde kristna. En privilegierad ung muslimsk kvinna som hålls fången av sin familj när de hittar en Bibel bland hennes ägodelar.
    I sin häpnadsväckande och starkaste bok hittills, inbjuder Broder Andrew dig att möta dessa modiga män och kvinnor som du aldrig tidigare visste fanns. Detta är den fängslande, sanna berättelsen om kyrkan i muslimvärlden. En kyrka som kämpar för att kunna handskas med fientliga regeringar, terroristattacker och skaror av människor som kommer till tro på Kristus. Namnen och platserna är ändrade för att skydda de verkliga människorna på de verkliga platserna.
    Men berättelserna är sanna.
    Hemlig frihet ger dig inte bara en glimt av dessa modiga troendes liv, den ger också fyra utmaningar till västvärldens kristna för att hjälpa dessa förföljda bröder och systrar. Den kallar oss att ansluta oss till ett annat slags jihad och lämna hämnd bakom oss till fördel för förlåtelse, radikal kärlek och uthållig bön.
    100,00 kr
  13. Hemliga kristna
    Hemliga kristna
    Beskrivning
    En ung muslimsk man plågas av mardrömmar tills han får möta Isa (Jesus). En förre detta ledare för en fundamentalistisk islamistisk rörelse som förföljer kristna. En privilegierad ung muslimsk kvinna som hålls fången av sin familj efter att de hittar en bibel i hennes rum.

    I sin häpnadsväckande och hittills starkaste bok, inbjuder broder Andrew och Al Janssen dig att möta dessa modiga kvinnor och män. Detta är en fängslande, sann berättelse om kyrkan i den muslimska världen, som kämpar för att kunna handskas med fientliga regeringar, terror och skaror av muslimer som kommer till tro på Kristus. Namnen och platserna är ändrade för att skydda de verkliga personerna, men berättelserna är sanna.

    Hemligt kristna ger dig inte bara en glimt av dessa modiga kristnas liv, utan den ger även fyra utmaningar till oss kristna i väst att hjälpa dessa förföljda bröder och systrar. De kallar oss att ansluta till ett annat jihad, det goda jihad, och lämna hämnd bakom oss till förmån för förlåtelse, radikal kärlek och uthållig bön.

    Tidigare utgiven under namnet Hemlig frihet

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  14. Hemligheten med en kvinnas hjärta
    Hemligheten med en kvinnas hjärta
    Beskrivning
    Varje kvinna har en gång varit flicka. Och varje liten flicka gömmer i sitt hjärta de mest värdefulla drömmar. Hon längtar efter romantik, efter att få spela huvudrollen i ett stort äventyr och att få vara skönheten i en saga. Dessa drömmar är mycket mer än ett barns lek . de är hemligheten med en kvinnas hjärta.

    Men hur många människor finner någonsin det i livet? Efter att åren går knuffas hennes hjärta undan, sårat och begravet. Hon finner inte romantik, äventyr och spänning, utom kanske i en roman eller film. Hon tvivlar på att hon någonsin kommer att få vara sagans skönhet. Men hennes hjärta slutar aldrig drömma.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  15. Hemligheten med fasta och bön - arbetsboken
    Hemligheten med fasta och bön - arbetsboken
    Beskrivning
    Det är med glädje vi nu följer upp den mycket uppskattade boken Hemligheten med fasta och bön med denna praktiska arbetsbok! När du fastar, blir din ande fri från det som är av den här världen och märkbart känsligare för Gud. När du väl har upplevt en bråkdel av detta och av den lön och de välsignelser som fastan för med sig, kommer hela ditt perspektiv att förändras.

    Jentezen Franklin ger dig nycklarna till den förvandlingen i den här boken, en av de bästa och mest omfattande som går att få tag på i ämnet. Under 21 dagar får du varje dag ett speciellt ämne för dina böner och påminns om vad du kan förvänta dig uppleva, både fysiskt och andligt, under din fasta. Upplev ditt andliga genombrott och Guds välsignelse över ditt liv när du: • för anteckningar över de insikter och gåvor du får från Gud • bevakar dina inre attityder • fokuserar på fastans andliga aspekter • försöker beskriva det landskap din resa leder genom

    Fasta kommer ge dina böner en kraftfull skärpa. Använd denna arbetsbok för bön och fasta så kommer du att bli förundrad över allt Gud uppenbarar för dig när du drar dig närmare Honom!

    150,00 kr
  16. Hemma i heliga rum
    Hemma i heliga rum
    Beskrivning
    Hemma i heliga rum ger referenser till kulturhistoria, vardagsliv och kristen tro. Kapitlen är som intensiva samtal med associationer till kultur- och kyrkohistoria. Texten är personlig och rakt på.

    Vad är det att fira gudstjänst och varför gör vi som vi gör? Vad betyder kyrkorummet för mig och andra?

    ”Det går att beskriva gudstjänster på många sätt. Några skulle säga att det är ett totalkonstverk, andra att det är som en symfoniorkester med många olika instrument. Vad man än säger går det inte att komma ifrån att gudstjänst är något vi gör tillsammans. Den uppstår när vi lämnar vår privatzon för att tillsammans med andra vända oss mot Gud.”, skriver författaren Mikael Mogren i Hemma i heliga rum.

    • Köp 3 för 221,00 kr/st
  17. Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap
    Herde : identitet och spirualitet för pastoralt ledarskap
    Beskrivning
    ”Var en herde för mina får”, sa Jesus till Petrus. Det pastorala uppdraget är tidlöst, men måste i varje tid gestaltas på nytt. Alla tider har sina särskilda förutsättningar och utmaningar. Vad innebär det att vara pastor eller präst i dag, när professionaliseringen brett ut sig, kyrkan marginaliserats, det ekumeniska landskapet gjort kyrkfolket mer rörliga och internet tillgängliggjort undervisning från jordens alla hörn? Vad innebär det i vår narcissistiska tid, med estrader och strålkastare, där vi allt oftare omtalar människor som varumärken?

    I denna bok samlas texter från olika kyrkliga traditioner på temat pastoralt ledarskap. De spänner över tider, genrer och kulturer, men förenas av en sak: uppmaningen att slå vakt om det centrala. Det måste finnas en tydlig identitet som herdeuppdraget kan bottna i.

    Redaktör är Gustaf Björkman (f 1974), pastor i Fiskebäcks Missionskyrka.

    Tro & Liv Skriftserie är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den tas fram i samarbete mellan Teologiska högskolan Stockholm, Equmeniakyrkans medarbetarförbund och Marcus Förlag

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  18. Herrens högtider Fönster mot framtiden
    Herrens högtider Fönster mot framtiden
    Beskrivning
    Med denna skrift vill författaren visa att det finns med en profetisk kod i de högtider som Herren befallde att Israels barn skulle fira. Dessa högtider skulle vara mötesplatser mellan Gud och folket men även beredskapsövningar för framtiden.
    60,00 kr
  19. Himlen är ett underskattat resmål
    Himlen är ett underskattat resmål
    Beskrivning
    Vad händer när vi dör? Finns himlen? På riktigt?

    I Himlen är ett underskattat resmål skriver prästen och författaren Hans-Erik Lindström hoppfullt och ödmjukt kring en av livets största frågor: Vad händer när vi dör?

    Det är viktigt att stanna upp vid tanken på livets slutmål, det är Hans-Erik Lindström övertygad om. Vad vi tänker om livet efter döden påverkar hur vi lever våra liv här på jorden. Tron på himlen kan ge tröst i sorg och saknad, men fungerar även som en extra kraftkälla i vardagen för att engagera sig i livet här och nu. Men mest av allt ser han himlen som målet för vår livsresa. Att där få mötas av den ofattbara och genomlysta kärleken. Och då känna att vi är hemma. Slutligen. Äntligen.

    "Med åren har det grundlagts en slags djupglädje hos mig över detta outsläckliga hopp om livets fortsättning, som inte ens världens mörker kan fräta sönder, en röst som tycks komma långt inifrån, som ett eko från en annan värld, från en tillvaro där ingen smärta eller sorg längre existerar. Där Gud blir allt i alla. I detta hopp lever jag idag. Med detta hopp vill jag dö." Ur boken

    Hans-Erik Lindström var med och startade Nordens första pilgrimscenter i Vadstena. Han är präst i Svenska Kyrkan och har tidigare gett ut ett 20-tal böcker, bland annat Naturens katedral meditationsbok och Pilgrimens sju nyckelord Inspiration för din livsresa.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  20. Himmelrikets skrin : en berättelse om Ingvar Hector och den kyrkliga förnyelsen
    Himmelrikets skrin : en berättelse om Ingvar Hector och den kyrkliga förnyelsen
    Beskrivning
    Ingvar Hector var Hjelmserydsstiftelsens grundare och enandlig ledare för många kristna. Han var en av initiativtagarnatill Laurentiistiftelsens studenthem, en drivandekraft i det kyrkliga ungdomsarbetet och en av de förstasvenska teologerna, som lyfte fram kyrkofäderna. Självblev han en av den kyrkliga förnyelsens andliga fäder.Med orden Himmelrikets skrin beskrev han själv sinvisi
    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  21. Historien om verkligheten : hur världen började, hur den slutar och allt det viktiga som händer däre
    Historien om verkligheten : hur världen började, hur den slutar och allt det viktiga som händer däre
    Beskrivning
    Alla funderar vi någon gång på hur allting hänger ihop. Vem är jag? Varför är jag här? Vad är meningen med livet? Den här boken vill ge dig svar på de stora frågorna om livet, döden och världens ondska.

    Här berättas Historien med stort H – om vårt liv på jorden, om Gud och vad som har hänt i historien, om Jesus och hans död och uppståndelse. Tankeväckande för sökare, klargörande för troende.

    ”En underbar beskrivning av den kristna livsåskådningen, avfattad på ett lättillgängligt, vägvinnande och genomtänkt sätt.” Lee Strobel, författare till Fallet Jesus

    ”Den tydligaste förklaring av den kristna världsbilden som jag någonsin läst, skriven på ett sätt som alla kan förstå.” Rick Warren, författare till Leva med mål och mening

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  22. Historien vi är en del av : fortsatta äventyr med en kristen på nytt sätt
    Historien vi är en del av : fortsatta äventyr med en kristen på nytt sätt
    Beskrivning
    Dan Poole och hans mentor Neo fortsätter att utforska vad det innebär att vara kristen i vår ständigt föränderliga värld. Vi får följa samtalen om evangelisation och evolution, skapelsen och skaparens närvaro, döden och meningen med livet. Neo, Dan och de andra upptäcker att vi alla är en del i den stora berättelsen – i samma berättelse som Abraham och alla de andra.
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
    • Köp 25 för 144,00 kr/st
  23. Hjalmar Gullberg och bysantinismen : "som paradoxer i tid och rum"
    Hjalmar Gullberg och bysantinismen : "som paradoxer i tid och rum"
    Beskrivning
    En brett upplagd studie som belyser bysantinismens stora betydelse för Hjalmar Gullberg med tonvikt lagd på hans översättning av Romanos Melodens "Julhymn".
    195,00 kr
  24. Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
    Hjälp tack wow : de tre bönerna du behöver
    Beskrivning
    Hjälp, Tack, Wow är den uppmärksammade och uppskattade författaren Anne Lamotts första bok på svenska. Den har legat som bästsäljare på New York Times boklista, precis som flera av hennes andra böcker.

    I den här boken sammanfattar Lamott allting som hon har lärt sig om bön till de tre mest nödvändiga bönerna: Hjälp, Tack och Wow. Dessa böner - att be om hjälp från en högre makt, att uppskatta det goda som vi har fått och att känna förundran över världen runt omkring - kan hjälpa oss genom vardagen och visa en väg fram genom livet. Speciellt under tuffa tider.

    Anne Lamott har gjort sig känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt att skriva om sitt eget liv och sin tro under svåra dagar. Hjälp, Tack, Wow är en andlig vardagsbok som förhoppningsvis många nya läsare kommer att uppskatta.

    Anne Lamott är amerikansk författare med flera New York Times-bästsäljare. Hjälp, Tack, Wow är hennes första bok på svenska, men Libris planerar även att ge ut Stitches och Hallelujah Anyway de kommande åren. Lamott är också författare till flera romaner som Imperfect Birds och Rosie.

    Sagt om boken: Ett uppfriskande enkelt grepp på den andliga praktiken bön i ett mycket greppbart format. Lamott lyckas skickligt framföra idén att när vi försöker kontrollera våra omständigheter så har vi förlorat förmågan att se det goda och mirakulösa i vår vardag det finns mer att upptäcka här än man först kan ana. Kirkus Reviews

    Charmerande vanvördigt. MORE Magazine

    Fylld av Lamotts unika typ av humor, klokhet och grundläggande andliga insikt Hon har en förmåga att sätta ord på vad det innebär att acceptera och omfatta den skönhet, mysterium och smärta som livet rymmer. San Antonio Express-News

    75,00 kr
  25. Hjärtpunkten : evangeliets bruk som nyckel till Augsburgska bekännelsen
    Hjärtpunkten : evangeliets bruk som nyckel till Augsburgska bekännelsen
    Beskrivning
    I Melanchthons hus i Wittenberg kan en sentida besökare läsa följande rader på en skylt: »Utan kunskap om historien är människolivet egentligen inget annat än en förblivande barndom, man kan till och med säga en ständig dunkelhet och blindhet«.

    Det som utspelade sig i Wittenberg för snart 500 år sedan är verkligen historia. Angår den oss? Naturligtvis är refor- mationens historia viktig för oss att känna till, eftersom den fick så stora efterverkningar inte minst för vårt land och vår kyrka. Men det är inte enda anledningen till att fördjupa sig i denna del av vårt trosarv. Arvet är rikt och kan rymma outnyttjade möjligheter för kyrkan idag, sådant som kan vara oss till hjälp i uppgiften att tolka evangeliets budskap för vår tid.

    Denna bok är ett försök att lyfta fram det mest centrala i den evangeliska rörelsen, det som är dess hjärtpunkt. Här återges hur denna rörelse inspirerades av Luther, hur den kom till uttryck i församlingarna och hur den fick nedslag i den bekännelse som lästes upp vid riksdagen i Augsburg år 1530.
    Författaren Carl Axel Aurelius är biskop i Göteborgs stift och docent i dogmatik

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  26. Höga Visan - Sångernas Sång
    Höga Visan - Sångernas Sång
    Beskrivning
    Stanley Sjöberg menar att Höga Visan är något mer än en kärlekshistoria. Budskapet kan jämföras med hur Jesus använde liknelser.Höga Visan ger en profetisk vision om Israel ända in i vår tid och visar på relationen mellan Kristus och församlingen. Bakom varje enskilt ordval i Höga Visan visar sig andliga verkligheter.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
  27. Högt i tak i heliga rum
    Högt i tak i heliga rum
    Beskrivning
    Kyrkobyggnader och kyrkorum är aldrig tomma, aldrig tysta. De rymmer Guds tilltal, och det gör dem oändligt värdefulla. Vad händer när vi med tron och traditionen i ryggen utforskar möjligheten att bruka våra kyrkobyggnader på ett nygammalt sätt? Hur tar vi vara på Svenska kyrkans viktigaste materiella resurs? Vågar vi låta flyttlassen gå från kanslihus och församlingshem tillbaka till kyrkobyggnaden? Vad händer när fler ”får en egen nyckel” till kyrkorummet?

    Denna bok är tänkt att vara till hjälp för alla som har ansvar för kyrkobyggnaderna, kyrkoherdar, förtroendevalda med flera.

    • Köp 3 för 225,25 kr/st
  28. Hopp : att leva tryggt i en orolig värld
    Hopp : att leva tryggt i en orolig värld
    Beskrivning
    På ett eller annat sätt drabbas vi alla av bekymmer. Vi möter livets stormar; misslyckanden, ekonomiska kriser, allvarliga sjukdomar eller smärtsamma förluster.

    David Jeremiah utforskar var och en av dessa förödande livshändelser och visar på hur en enkel tro och förtröstan på Gud kan få vara ett stadigt ankare för själen. Det finns hopp, och det finns inom tryggt och säkert räckhåll.

    175,00 kr
  29. Hopp för Sverige : ett reformatoriskt manifest
    Hopp för Sverige : ett reformatoriskt manifest
    Beskrivning
    Det är snart 1?200 år sedan Ansgar kom till ön Birka i Mälaren. I och med detta nådde den kristna tron vårt land för första gången och har sedan dess påverkat vår syn på människovärdet, frihet, familjen, utbildning, socialt ansvar och mycket annat.
    De senaste decennierna har Sverige slagit in på en annan väg. Enligt World Values Survey är vi i dagsläget världens mest sekulär-individualistiska land. Den riktningsförändringen har påverkat vår kultur i grunden, och gett kännbara konsekvenser på en rad områden.
    Författarna liknar den process de själva har varit i under ett antal år med när Mose sänder ut spejare för att ”se efter hur landet är”. Resultatet av be­spejandet är detta reformatoriska manifest. I boken identifieras tio områden, som beskrivs som särskilda frontlinjer för samhällsreformation, och där behovet av upprättelse är stort.
    Parallellt med att en aktuell nulägesbeskrivning presenteras så målas också en bibelförankrad bild upp för samma områden, som beskriver hur det skull­e kunna vara. Läsaren får därmed hjälp att förstå hur en bibliskt motiverad världsbild – tillsammans med en förnyad förståelse av vad Guds rike är – kan bidra till upprättelse och reformation av vårt land. I anslutning till varje kapitel finns ett antal sammanfattande teser, som förtydligar budskapet.

    Hopp för Sverige är, som titeln antyder, en hoppfull bok. Författarna blundar inte för nuläget, men pekar på det hopp som finns i evangeliet. Syftet med boken är att mobilisera en gräsrotsrörelse av kristna, inom olika samhällssektorer, som vill överlåta sig till bön och reformatoriskt arbete. En sådan mobilisering tar sin utgångspunkt i församlingen och pekar mot arbetslivet, där varje troende frigörs till tjänst för Herren. Den hoppfulla tonen blir tydlig redan i bokens inledning, som avslutas så här: ”Vårt gemensamma budskap, när vi nu har bespejat Sverige, är: Låt oss genast dra dit upp och inta landet. Sannerligen, vi kan göra det!”

    175,00 kr
  30. Hoppets ambassadörer till muslimer : att bygga broar till evangeliet
    Hoppets ambassadörer till muslimer : att bygga broar till evangeliet
    Beskrivning
    Som Jesu efterföljare har vi ett hopp som är värt att dela med muslimer. Alltför länge har kommunikationen mellan muslimer och kristna präglats av rädsla och miss­förstånd. Miljoner muslimer har aldrig läst en sida ur Nya testamentet eller besökt ett kristet hem. Låt oss ändra på den saken.
    När du läser den här boken kommer du att lära dig sätt att överbrygga gapet mellan dig själv och muslimer i din närhet. Kom och upptäck hur Gud kan använda dig till att bli en ambassadör bland muslimer och göra skillnad.

    Om författaren:
    Författaren och föreläsaren Fouad Masri växte upp i det krigshärjade Beirut i Libanon. Som pastor i tredje generationen har han en passion för att dela Kristi kärlek med muslimer. Fouad Masri är utbildad pastor och har betjänat muslimer sedan 1979. Han har tränat över 27 000 kristna runt om i världen i att lyhört och effektivt dela sin tro med muslimer. År 1993 grundade han Crescent Project för att stärka livsförvandlande relationer mellan kristna och muslimer och övervinna missuppfattningar om islam och kristen tro. Fouad är författare till böckerna Connecting with Muslims och BRIDGES Small Group Study. Han har en kandidatexamen i masskommunikation och en magister­examen i islamiska studier. Fouad är gift och har två barn.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  31. Hoppets dynamik
    Hoppets dynamik
    Beskrivning
    Hoppets dynamik tar upp vår tids rädslor och längtan efter hopp. Var uppstår framtidshopp bland människor?

    I boken utforskar Werner G. Jeanrond kärleken som hoppets grogrund. Varje människa utvecklar sig genom fyra dynamiska och med varandra sammanhängande kärleksrelationer- till andra människor, till Gud, till natur och universum, och till det egna jaget. I detta dynamiska nätverk blomstrar hoppet. Hopp är relationellt. Ingen människa kan hoppas bara för sig själv - genuint hopp kräver gemenskap, solidaritet och respekt för varandra och för omvärlden. Hoppet är en kärleksgåva som inbjuder till en framtid inom Guds stora skapelse- och försoningsprojekt.

    Jeanrond undersöker därför inte bara individuella framtidsföreställningar kring döden, dom, himmel och helvete, utan även politiska, ekologiska, emancipatoriska och religiösa aspekter av kristen praxis i vår värld. Hoppet förändrar vår tillvaro redan här och nu.

    Översättning: Are Norrhava

    • Köp 3 för 335,76 kr/st
  32. Hur du förutsäger ditt liv
    Hur du förutsäger ditt liv
    Beskrivning
    Gud har skapat livet på jorden enligt vissa lagar. I denna bok avslöjar författaren hur dessa lagar fungerar.Många människor tror att alla händelser som inträffar i deras liv är förutbestämda av ödet, men faktum är att detta är inte sanningen, eftersom det inte stämmer överens med bibeln. Denna storslagna och visa bok är given till oss av denna anledning: för att finna principerna på vilka våra liv är byggda. Livet på jorden är skapat av Gud enligt vissa lagar. Därför är det förutsägbart för dem som känner till dem och lever enligt dem.Om du förstår livets lagar och hur de fungerar för dig, och om du konstant praktiserar dem, då kommer du definitivt att bli en framgångsrik person. Då kommer varje dag i ditt liv att bli en glädje och njutning för dig.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  33. Hur gick det sen? : och annat i Bibeln man funderara på
    Hur gick det sen? : och annat i Bibeln man funderara på
    Beskrivning
    "Hur gick det sen" är en fråga som man ofta ställer sig under bibelläsningen. Vad sa egentligen Sara när Abraham och Isak kom tillbaks? Vad hände sedan med Jona? Vad är tredje dagens hemlighet?

    Som vanligt skriver prästen och författaren Jan Calquist pedagogiskt, utifrån gedigen kunskap och med en stor portion humor.

    Neil Hourihans bilder ger en extra touch åt de olika kapitlen.
    Som författarens tidigare böcker är denna bok en alldeles utmärkt bok för samtal och studier, enskilt och i grupp, sökare och finnare

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  34. Hur god är god nog?
    Hur god är god nog?
    Beskrivning
    Ingen är perfekt,men exakt hur god är god nog?HIMLEN. Det kristna hoppet bortom döden. En plats för enbart goda människor som levt rakt igenom goda liv? Hur tänker vi om Himlen, hur tar vi oss dit? Och vad innebär att leva ett "kristet" liv?
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  35. Hur kan jag tro på en Gud
    Hur kan jag tro på en Gud
    Beskrivning
    Under de senaste femtio åren har traditionell kristen tro tidvis utsatts för stark kritik.
    Fundamentala sanningar som att Jesus är Guds son och att Bibeln är Guds ord har ifrågasatts, även ifrån kyrkligt håll. Idéer som under religionsdebatterna på 40-, 50- och 60-talet fördes fram av personer som Ingemar Hedenius och Herbert Tingsten har anammats av många svenskar. Och även om debatten under senare decennier svängt finns dessa tankegångar kvar i många sammanhang.
    • Köp 3 för 63,00 kr/st
    • Köp 10 för 59,50 kr/st
    • Köp 25 för 56,00 kr/st
  36. Hur kommer det att gå?
    Hur kommer det att gå?
    Beskrivning
    "Hur kommer det att gå? - Profeterna tittar in i framtiden"

    Lektör Tomas Ander skriver följande om boken:
    "Du håller i din hand en bok som jag tror kommer att få stor betydelse för det nödvändiga uppvaknande svensk kristenhet behöver angående de yttersta tingen och Jesu snara andra tillkommelse."...
    ..."Dan Johansson är synnerligen väl påläst och har en förmåga att se de aktuella världshändelserna i det profetiska ljuset. Som läsare blir man själv stimulerad till att iaktta och hålla ögonen öppna inför tidens tecken. Man gör måga ahaupplevelser när man läser boken. Trots bokens gedigna, grundläggande och faktaspäckade innehåll är den skriven på ett lättfattligt och medryckande sätt."

    Boken är på ca 400 sidor och dess kapitel med underrubriker presenteras nedan.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  37. Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen
    Hur kunde det gå så här långt? : en essä om trumpismen och den nya högerkristendomen
    Beskrivning
    Hur kan kristna människor rösta fram och fortsätta stödja personer som Donald Trump, trots främlingsfientlighet, klimatskepticism och bisarra konspirationsteorier? Hur kan man förstå att människor som säger sig följa Jesus blundar för sexskandaler och oräkneliga presidentlögner, och väljer att driva frågor om egen makt och välstånd på bekostnad av de Jesus kallade ”mina minsta”? Pekka Mellergård vänder på historiska och teologiska stenar på ett sätt som gör detta mer begripligt. Samtidigt ges exempel på kristen tro som fått helt andra konsekvenser och inspirerat till kamp för rättvisa och omsorg om hela skapelsen.

    Pekka Mellergård är överläkare och docent i neurokirurgi. Han har varit rektor för Örebro teologiska högskola (ÖTH) och Enskilda Högskolan Stockholm (EHS), satt i Alliansregeringens Framtidskommission, och är medgrundare till tidskriften NOD och kulturcentret TCG Nordica.

    285,00 kr
  38. Hur man prövar profetia
    Hur man prövar profetia
    Beskrivning
    Gud talar än idag. Där profetians gåva är verksam i våra församlingar, får vi vägledning och tröst genom budskap från Gud. Men Bibeln uppmanar oss att pröva de profetiska budskap som bärs fram. Hur gör man det? Och varför ska man pröva, är inte allt som profeteras från Gud? I den här boken får du tydliga riktlinjer för hur du kan tänka, med nio olika prov som vi kan använda. Boken ger dig en bra grund att stå på när du ska göra en bedömning och väga in olika faktorer. Guds Ord uppmanar oss att inte förakta profetiska budskap, men att pröva allt och behålla det goda.

    • Köp 3 för 49,50 kr/st
    • Köp 10 för 46,75 kr/st
  39. Huvudpunkter i Jesu undervisning
    Huvudpunkter i Jesu undervisning
    Beskrivning
    Vad var kärnan i Jesu undervisning? Hur uppfattade Jesus sig själv och sin uppgift på jorden? Vad menade Jesus med "Guds rike", och när skulle det komma? Och vilka krav ställde han på sina efterföljare för att komma in i det? Dessa och många andra frågor om Jesu person och undervisning tas upp till behandling i denna bok.

    Med utgångspunkt i Matteus-, Markus- och Lukasevangeliet går Caragounis igenom huvudpunkterna från Jesu undervisning. Detta omfattar bland annat saligprisningarna, Herrens bön, förkunnelsen om "Guds rike", Jesu beskrivning av sig själv som "Människosonen", lärjungaskapet, Jesu messianianitet, och undervisning om de yttersta tiderna. Fördjupningen i dessa ämnen, och de sidospår den ger upphov till, ger en mångsidig bild av Jesu person och undervisning, vilket i sig utgör en viktig del av den kristna trons grunder.

    Vid behandlingen av dessa ämnen förenar Caragounis den nytesta¬mentlige expertens seriösa tillvägagångssätt med en djup hängivelse till Nya testamentets respektingivande vittnesbörd om Guds uppenbarelse i Kristus. Diskussionen - baserad på grundtexterna - ligger dock på en klar, tydlig och enkel nivå.

    I Huvudpunkter i Jesu undervisning fortsätter Chrys C. Caragounis den tråd han påbörjade i Förstår du vad du läser? Boken är den andra i en serie av fyra som fokuserar på Nya Testamentets centrala budskap. De två planerade uppföljarna kommer att fördjupa sig i Paulus respektive Johannes undervisning.

    185,00 kr
  40. Hymnerna om tron : Efraim Syriern
    Hymnerna om tron : Efraim Syriern
    Beskrivning
    Efraim Syriern (c:a 306–373) var den störste teologen i den syrisktalande fornkyrkan. Hans verk har till större delen poetisk form och är skrivna på syriska, ett arameiskt språk som står hebreiskan nära. Hans teologi är i ovanligt hög grad bibliskt präglad och visar endast lite inflytande från den grekiska teologin.

    Hymnerna om tron är den största och viktigaste av hans hymnsamlingar. I den belyses den kristna tron ur olika aspekter. Särskild energi ägnas åt vad som kan kallas trons kunskapsproblem: Hur kan vi veta något om Gud?
    Den har hittills översatts endast två gånger i sin helhet: en gång på 1700-talet till latin och 1955 till tyska. Sten Hidal är professor emeritus i bibelvetenskap, särskilt Gamla testamentet, vid Lunds universitet. Han disputerade 1974 på en avhandling om Efraim Syrierns bibeltolkningar och har gett ut en tolkning av Efraims Hymnerna om paradiset. Han har även översatt Gregorios av Nyssa till svenska

    205,00 kr
  41. I början skapade Gud : en antologi om den kristna skapelsetron
    I början skapade Gud : en antologi om den kristna skapelsetron
    Beskrivning
    Hur blev allting till?

    Universum, jorden, livet, djuren, växtriket, människan? I vår tid ägs sådana frågor av företrädare för en naturalistisk världssyn. En slumpmässig evolution har format den värld vi lever i, är den fastslagna sanningen. Många har förkastat Bibelns skapelseberättelse som ovetenskaplig, en mytisk saga utan förankring i modern forskning. Men stämmer verkligen den uppfattningen? Andra letar efter kompromisser mellan de två ursprungsberättelserna: den evolutionistiska och Bibelns. Men går de att förena? I den här antologin hittar du stöd för Bibelns påstående att Gud skapade allt, och inte bara utifrån argument såsom ”Det står ju i Bibeln”, utan baserat på vetenskapliga rön inom områden som geologi, biologi, fysiologi, kosmologi. Frågan är om vetenskapens nya upptäckter fortsätter att peka mot evolution som den bästa förklaringsmodellen, eller om dessa upptäckter avslöjar en intelligent designad skapelse. Antologin förklarar varför den kristna skapelsetron bättre än evolutionsläran kan svara på enkla frågor som: Varför är naturen vacker? Varför är människan målmed­veten och driven? Varför är jorden perfekt anpassad för att kunna vara värd för liv?Kapitelöversikt och författare 1. Historia, lovsång, myt eller saga? av AILA ANNALA
    2. Skapelsetro – en kort historik av VESA ANNALA
    3. Hur uppstod livet? av GÖRAN SCHMIDT
    4. Kosmologi av ANDERS GÄRDEBORN
    5. De vanligaste evolutionsargumenten i vågskålen av GÖRAN SCHMIDT
    6. Synliga spår efter en Skapare? av JOHNNY BERGMAN
    7. Jordens historia av MATS MOLÉN
    8. Informationssystem i naturen vittnar om Skaparen av SAMUEL LAMPA
    9. Pollinatörerna – livets motorer av ERIK ÖSTERLUND
    10. Människan – skapelsens krona av VESA ANNALA
    11. Människans härstamning av JOHNNY BERGMAN
    12. Vår fantastiska kropp av TORBJÖRN JORETEG
    13.Moral och mening av THOMAS FORSLIN, VESA ANNALA
    14. Människan som kulturskapande varelse av LISABET SANDBERG
    15. Kristen tro som teori och upplevelse av THOMAS FORSLIN

    • Köp 3 för 265,50 kr/st
    • Köp 10 för 250,75 kr/st
  42. I eldens lågor
    I eldens lågor
    Beskrivning
    INTE ENS IS KAN SKRÄMMA MELLANÖSTERNS MODIGA KRISTNA

    Ny fascinerande bok av Tom Doyle! Den här boken vill du inte missa!

    Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen.

    Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

    Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat.

    Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region.

    Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

    OM FÖRFATTAREN:
    Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  43. I Guds tjänst
    I Guds tjänst
    Beskrivning
    Kyrkan står inför en rad, både nya och gamla, utmaningar i samhällskontakten idag. Hur förvaltas uppgiften att fira gudstjänst, bedriva undervisning och att utöva diakoni och mission på bästa sätt?
    75,00 kr
  44. I Jesu fotspår : levande platser i det heliga landet
    I Jesu fotspår : levande platser i det heliga landet
    Beskrivning
    Du behöver inte ha varit där. Du behöver inte ens ha planer på att åka dit. Den här boken tar dig till det heliga landet oavsett om du packat väskan eller inte.
    185,00 kr
  45. I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    Beskrivning
    Hur förhåller sig tro och liv till varandra? Hur reflekterar vi på ett kreativt sätt kring frågorna om att vandra med Kristus? Vad leder dessa reflektioner till?
    I ljuset av återkomsten försöker ge svar på dessa frågor. Det är en bok om hur ett kristet liv präglas av vilket perspektiv vi har. I det här fallet har tiden hamnat i fokus. Vad händer om en person lever i förvissningen om att Jesus skall komma tillbaka och vi inte vet när?

    Den huvudsakliga målgruppen är studerande på bibelskolor. Men boken kan läsas av vem som helst som intresserar sig för trons konsekvenser för livet eller hur lika eller olika vi som kristna tänker. Boken har visserligen ett tydligt "pingstperspektiv", men den relaterar tydligt till en allmänkristen tradition och redovisar även andra kristna förhållningssätt.

    Boken är skriven av lärare på olika bibelskolor i Sverige. Texterna har sammanställts och bearbetats av Martin Boström, teolog, pastor och bibellärare och Jan-Åke Alvarsson, religionsantropolog, lärare och författare.

    200,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  46. I min Faders blomstergård
    I min Faders blomstergård
    Beskrivning
    Annika Pleijel delar i denna vackra bok med sig av sina tankar kring självkänsla, tro, förtröstan och mognad. Hennes dotter Anne-Mette Pleijel Johnsson har efter Annikas död samlat moderns dagboksanteckningar, tankar och betraktelser. Eftersom Annikas stora intresse var blommor har varje kapitel fått ett blomnamn och illustration med ett vackert färgfoto.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  47. I närkamp med Jesus
    I närkamp med Jesus
    Beskrivning
    I 2000 år har frågan om vem Jesus är väckt debatt och diskussioner. Man hade kanske väntat sig att intresset för honom skulle ha svalnat med tiden. Men diskussionen är fortfarande intensiv och förs ofta långt utanför kyrkliga sammanhang. Vem är han egentligen? Den frågan är lika aktuell nu som då den ställdes första gången.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  48. I rörelse : fyra artiklar om kyrkans mission skrivna för präst- och diakonmötet 2013 i Strängnäs sti
    I rörelse : fyra artiklar om kyrkans mission skrivna för präst- och diakonmötet 2013 i Strängnäs sti
    Beskrivning
    Fyra artiklarsom ger olika infallsvinklar på vad kyrkans mission innebär idag.
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  49. I skuggan : såsom okända, fastän vi äro väl kända - några porträtt
    I skuggan : såsom okända, fastän vi äro väl kända - några porträtt
    Beskrivning
    I den här boken berättar teol dr Birgitta Rengmyr Lövgren om sju olika levnadsöden, som alla bär det gemensamma att de levde i tron på Jesus som sin frälsare och det var den tron som bestämde deras liv. Det var ingen vag längtan efter andlighet som drev dem. De arbetade alla hårt och gjorde det i skuggan av andra, mer kända och omtalade, men de fortsatte troget. Vi möter den walesiska målarinnan Gwen John, sjuksköterskan Anna-Stina Hafström, ”fångpredikanten” Wilhelm Arbin, Anna Alm som redigerade Församlingsbladet, Louise Drougge som gav ut en diktsamling om gångna tiders fromma, kyrkoherdedottern Naima Bengtson och hemmadottern Anna Vilhelmina Samuelsson i Örberga. Boken är en nyttig och gripande påminnelse om när den kristna tron var djupare än ett religiöst intresse
    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  50. I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
    I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
    Beskrivning
    I dena samlingen inriktar sig Braw på att söka förstå vad som är det innersta i vår egen tid. Här finns essayer om historiesyn, evolutionism, förräderi och motstånd.

    Sitt intresse för teater fortsätter Braw att dokumentera också här med essayer av Václav Havel, Kaj Munk och William Shakespeare.

    50,00 kr
  51. I vänliga rebellers sällskap: kristet ickevåld som konfrontation och ömhet
    I vänliga rebellers sällskap: kristet ickevåld som konfrontation och ömhet
    Beskrivning
    Den första boken på svenska om kristet ickevåld. Det är en initierad resa genom det kristna ickevåldets historia och tänkande. Samtidigt är det ett mycket personligt dokument, där författarnas ställningstaganden, upplevelser och dagboksanteckningar från sina fängelsevistelser ger djupa inblickar i tankevärlden hos två kristna aktivister idag.
    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
    • Köp 25 för 92,00 kr/st
  52. Ickevåldets vägar : fred i terrorns tid
    Ickevåldets vägar : fred i terrorns tid
    Beskrivning
    För några år sedan sågs Den arabiska våren som ett hoppfullt tecken på en annalkande demokratisering. Idag är många av de länder, där dessa uppror skedde utan vapen, präglade av krig och terror. Varför tycks terrorn dra fram särskilt i spåren av ickevåldsprotester? Vilka är orsakerna till det sönderfall vi bevittnar i Mellanöstern? Går det att förhandla med extremister? Och varför tycks det omöjligt att tala om terrorism utan att komma in på religion? Det är några av de aktuella frågor som behandlas i denna bok – tillsammans med den kanske viktigaste: Vilka är ickevåldets vägar i denna terrorns tid?

    Tro & Liv Skriftserie är en bokserie för teologiska samtidsstudier. Den tas fram i samarbete mellan Teologiska högskolan Stockholm och Equmeniakyrkans medarbetarförbund, och ges ut på Marcus Förlag

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  53. Idealitet i förändring : medarbetarskap i kyrkan
    Idealitet i förändring : medarbetarskap i kyrkan
    Beskrivning
    Ett blomstrande ideellt engagemang berikar kyrkans verksamhet och ger livet mening. På så sätt har idealiteten en djupt teologisk grund från kyrkans begynnelse. Men med sjunkande medlemstal och krympande ekonomi har idealitet också kommit att bli en av kyrkans viktigaste framtidsfrågor

    Att släppa in fler människor i verksamheten kan kännas som att tappa kontrollen. Men kyrkan ska inte vara perfekt, den ska spegla vad det är att vara människa. Framtidens kyrka måste grundas på tillit i stället för kontroll. En breddad idealitet bygger nya relationer som i förlängningen kan motivera fler att stanna kvar eller gå med i kyrkan.

    Boken Idealitet i förändring berättar på ett lättläst, tillgängligt sätt om idealitetens roll och möjligheter inom Svenska kyrkan. Den beskriver det omställningsarbete som krävs av församlingen och innehåller handfasta tips och mallar, samtalsfrågor och utmaningar. Måste vi fortsätta med samma verksamhet? Om ja, kan verksamheten genomföras på nya sätt? Hur byggs en bra organisation för idealitet? Hur tillvaratas individuella kompetenser och nya idéer från nya ideella? Finns det utrymme för olika former av ideellt engagemang?

    Henrik Roos är kyrkoherde. Denna bok bygger på hans masteruppsats Idealitet och gudstjänstgemenskap i Svenska kyrkan och Boo församlings arbete kring ideellt engagemang och medarbetarskap.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  54. Ignatius av Loyola : en bok om att hjälpa själar
    Ignatius av Loyola : en bok om att hjälpa själar
    Beskrivning
    Ignatius av Loyola (1491–1556) hör utan tvekan till de stora gestalterna i kyrkans historia. Förmodligen har ingen annan enskild person under de senaste femhundra åren präglat det religiösa livet inom katolska kyrkan i lika hög grad som den helige Ignatius. Med utgångspunkt i sina egna andliga erfarenheter utformade han en av de klassiska varianterna av kristen spiritualitet. Att det verkligen rör sig om en klassiker, som har något att säga människor i olika tider och kulturer, visar sig i det faktum att den ignatianska spiritualiteten ännu idag fortsätter att ge inspiration och vägledning åt miljontals männi­skor världen över. Även i Sverige kan man konstatera ett tydligt ökat intresse för ignatiansk spiritualitet under de senaste åren.

    När Laura Petris klassiska bok från 1960 nu görs till­ gänglig i en språkligt lätt reviderad version visar sig den bestående halten i hennes insats. Med stor sakkunskap tecknar hon ett inkännande och mångfasetterat porträtt, där dragen av den levande människan Ignatius tydligt träder fram. Hennes medryckande levnadsteckning av människan, ordensgrundaren, mystikern och helgonet Ignatius av Loyola gör hennes biografi till den bästa framställning vi har om honom på svenska

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  55. Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst
    Ikonen : den besjälade bilden : essäer och uppsatser om ortodox kyrkokonst
    Beskrivning
    Ikonen den besjälade bilden innehåller 14 essäer och uppsatser. Varje text sätter fokus på en ny aspekt av ämnet. De hålls samman under de fyra rubrikerna Teologi, Bysans, Ryssland och Sverige. Sammantagna ger de en bred bild av ikonen och ikonbegreppet. I sin inledning skriver professor Sture Linnér, att för- fattaren här har skapat »ett slags vackert skimrande triptyk.

    Mittstycket, om ikonens teologi, flankerasav två flygelpartier, om Bysans och Ryssland, och allt detta kompletteras med det svenska avsnittet«. Boken präglas, fortsätter Sture Linnér, »av grundlig lärdom, skarpsinne och stilistisk elegans«.Ulf Abel är konsthistoriker och fil.dr. Han har verkat som avdelningschef på Nationalmuseum med ansvar för ikonsamlingen. Han har författat ett stort antal texter, bl.a. om ikoner, rysk och bysantinsk konst.

    200,00 kr
  56. Ikonen i fickan : om yttre och inre resor
    Ikonen i fickan : om yttre och inre resor
    Beskrivning

    Ikonen i fickan är en samling essäer som diskuterar vårt behov av resor.

    Inledningsvis tar författaren upp den yttre resan Varför reser vi? Vad reser vi till och vad reser vi ifrån? Vi får ta del av både psykologiska och sociologiska rön kring resandet, men tonvikten ligger vid den filosofiska frågeställning som kanske egentligen bara kan ha ett definitivt svar: det vi aldrig kan resa ifrån är oss själva.

    Vi får följa med på författarens egen färd. Han gör nedslag som turist på Kanarieöarna, befinner sig i eftertankens och vänskapen Rom, möter skönhetens Paris och avslutar sin färd i reflektionens Venedig. Det blir både en yttre och en inre resa, med ikonens blick som ständigt resesällskap och följeslagare.

    Den inre resan är den andliga strävan som alltfler människor i dag känner en så stor längtan efter. Detta behov har funnits lika länge som mänskligheten och författaren låter oss möta en rad olika tänkare och inre resenärer från många olika tidsepoker: Cicero, Seneca, Proust och Dostojevskij för att nämna några. Den inre resans slutstation bjuder också på en diskussion kring mystikens väsen och vårt behov av det heliga.

    Det är en livsresa i tre stationer som skildras behovet av att stanna upp och göra en positionsbestämning, behovet av att söka tröst i skönheten samt mötet med andligheten i ikonens blick. Ikonen ger med sin på en gång högst konkreta blick och samtidigt andliga inre seende en gestaltning av alla resors yttersta mål insikt.

    125,00 kr
  57. Illusionen om vetenskapen : om vetenskapens okända brister
    Illusionen om vetenskapen : om vetenskapens okända brister
    Beskrivning
    Vetenskapen har blivit det moderna samhällets Gud. Men kan man lita på vetenskapen? Ny omskakande bok om den moderna vetenskapens dilemma av professor Peter Stenumgaard.Vetenskapen används idag som vår yttersta referens för att förstå tillvaron, bedöma konkurrerande kunskaps­­områden och att kritisera religiösa livsåskådningar. Vetenskapen har därmed i praktiken blivit det moderna samhällets Gud. Vad som dock är okänt för många är att modern vetenskapsteori visat på fundamentala brister och begräns­­ningar i de vetenskapliga metoder som används. Man har till och med visat att vetenskapen inte kan bevisas vara överlägsen andra sätt att skaffa kunskap om tillvaron och att vetenskap inte är en rationell verksamhet. Den moderna vetenskapens auktoritet är således kraftigt ifrågasatt samtidigt som undersökningar visar att människors förtroende för forskare minskar kontinuerligt. Är vetenskapens inflytande på väg att minska på samma sätt som den institutionella kyrkans gjort i västvärlden de senaste 200 åren? Detta skulle i så fall kunna få mycket långtgående konsekvenser i samhället.Författaren illustrerar vetenskapens fundamentala problem på ett populärvetenskapligt sätt . Han visar med aktuella exempel på vilka konsekvenser detta får för vetenskapliga tvister och livsåskådnings­­debatter.Om författaren: Peter Stenumgaard är teknologie doktor och arbetar till vardags som forskningschef och adjungerad professor. Han har tidigare skrivit boken .Vetenskap och tro. (XP Media)"En utmärkt, begriplig och mycket tankeväckande bok full av konkreta exempel."Sven Reichman, författare, med. dr..En mycket intressant bok. Stenumgard behärskar ämnet och petar hål på myten om vetenskapen som vår tids religion och det som ytterst avgör vad som är sant. Boken är viktig för dem som reflekterar över frågor som gäller religion, vetenskap och sanning..Stefan Swärd är fil.dr. och ordförande i kristna tankesmedjan Claphaminstitutet..Utan tvekan är denna bok en frisk fläkt! Den visar klart hur vetenskap är en genuint mänsklig aktivitet, med samma styrka och svagheter som vi människor har. Trots en gedigen akademisk bakgrund inom de .hårda vetenskaperna. drar sig inte författaren för att visa hur ofta ståndpunkter felaktigt kallats för sanningar. Det är en sak att forskare kan peka på experimentella resultat och observationer. En helt annan att gå från .fakta. till tolkning och teori. Ett centralt budskap i boken är nämligen att någon sådan fullt tillförlitlig slutledningsprocedur inte finns..Per Landgren, Fil. Dr. gästforskare vid Oxford University"Illusionen om vetenskapen av Peter Stenumgaard utgör ett viktigt inlägg i samhällsdebatten. Den ger en historiskt välförankrad och nyanserad beskrivning av vetenskapens brister och begränsningar, speciellt svårigheterna att exakt definiera vad vetenskap är. Boken förtjänar att läsas av många, såväl forskare som intresserade lekmän. Det är min förhoppning att den ska främja en ärlig och ödmjuk diskussion om hur vetenskap ska bedrivas och presenteras, vilket är viktigt för allmänhetens långsiktiga förtroende."Ola Hössjer, professor i matematisk statistik
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  58. Ingen av oss lever för sig själv
    Ingen av oss lever för sig själv
    Beskrivning
    På en något sluttande smutsig gräsplätt får ett gäng religiöst förföljda flyktingar asyl. Händelsen är högaktuell men utspelar sig i 1700-talets Tyskland. Där växer den lilla byn Herrnhut fram – en by där invånarna blir pionjärer inom områden som mission, bön, enhet, smågrupper och gemenskap. Nästan av misstag grundas en kyrka som varit med och format mycket av det som vi anser som självklart i dagens kyrka – men som de var beredda att offra sina liv för, vilket många också fick göra. Herrnhutarna befann sig snart över hela världen, drivna av ett kall om att göra alla folk till lärjungar. Så småningom kommer kyrkan även till Sverige. Man lyckas utmana det rådande konventikelplakatet och blir därmed en föregångare till den stora väckelsen som gick fram över Sverige under 1800-talet. Kyrkan blev en Johannes döparen som banade väg för något nytt. Innan du läser den här boken bör du ställa dig två frågor. Hur långt är ett långt bönemöte? Och vem kommer inte vara med i din kyrka i framtiden om inte vi ger dagens flyktingar asyl?
    Detta är den märkliga, mäktiga och missionella berättelsen om vanliga människor som förändrar världen.
    125,00 kr
  59. Ingen som Gud
    Ingen som Gud
    Beskrivning
    Gud den högste. Herren. Jag Är. YHWH. Jesu Kristi Fader. Skaparen av himmel och jord. Härskarornas Gud. Guds namn och egenskaper är många och i denna bok utforskar Andrew Wilson 60 namn på och beskrivningar av Gud som kommer att inspirera och berika läsaren.
    Det finns ingen större inspiration, inget högre syfte att tillbe och ingen starkare drivkraft att leva rätt än vem Gud verkligen är. Andrew Wilson förmedlar insikter från Guds ord och visar på det största ämne våra sinnen och hjärtan någonsin kan begrunda.
    Syftet med boken är inte att bara ge kunskap, utan att visa på Guds fantastiska egenskaper så att det leder till lovsång och tillbedjan.

    Andrew Wilson har en teologisk examen från Cambridge University och London School of Theology. Han brinner för att kommunicera sanningen om Gud.

    65,00 kr
  60. Inspiration till religionspsykologin: kultur, hälsa och mening
    Inspiration till religionspsykologin: kultur, hälsa och mening
    Beskrivning

    Inspiration till religionspsykologin beskriver religionspsykologins utmaningar utifrån teman som palliativ medicin, ritualer inför döden, migration och anpassning samt mystik och alternativa medvetandetillstånd.

    Boken består av tre delar: i den första visas med exempel från tillämpad forskning vilken spännvidd ämnet har i dag. Bokens andra del tar upp specifika forskningsområden i kortare...

    • Köp 3 för 335,76 kr/st
  61. Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
    Inte allena : varför Luthers syn på nåden, bibeln och tron inte räcker
    Beskrivning
    Varför är Martin Luther viktig i dag? Det har gått 500 år sedan reformationen. Men Luther är fortfarande orsak till debatt. Några hyllar honom som en folkets förkämpe mot kyrkligt förtryck. Andra anklagar honom för att ha splittrat kristenheten och gett makthavarna kontroll över kyrkan. När Joel Halldorf och Patrik Hagman läser Luther ser de en teolog att brottas med. De går till djupet av Luthers lära genom att kritiskt analysera hans slagord om nåden, Bibeln och tron allena. Tänk om detta "allena" är en knut som behöver lösas upp för att finna ett sätt att uppskatta Luther? Tänk om han kommer mest till sin rätt när han får en plats i den kristna traditionen i stället för som en röst i opposition till den. Är det så att nyckelordet för att läsa Luther inte är allena, utan tillsammans? Ur boken Inte allena är en diskuterande introduktion till Luther, där Luthers tankar och de konsekvenser de haft, sätts i relation till vår tids frågor och utmaningar. En bok för alla som är intresserade av kyrkans roll i ett pluralistiskt, postsekulärt samhälle.

    Joel Halldorf är docent i kyrkohistoria och lektor vid Teologiska högskolan Stockholm. Han har skrivit en rad böcker, är medarbetare på Expressen Kultur och ledarskribent på tidningen Dagen.

    Patrik Hagman är docent i politisk teologi vid Åbo Akademi, Finland, och författare. Han har bland annat skrivit böckerna Efter folkkyrkan, Om kristet motstånd och Söndagsskola för vuxna.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  62. Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Inte i Guds namn : att utmana religiöst våld
    Beskrivning
    För mänsklighetens och den fria världens skull är stunden nu inne för människor från alla religioner att stå tillsammans och deklarera: Inte i Guds namn

    Trots signaler om en fortsatt sekularisering så har 2000-talet i stället bevittnat en svallvåg av religiös extremism och våldshandlingar som skett i Guds namn.

    I sin bok Inte i Guds namn undersöker Jonathan Sacks våldets rötter och dess relation till religionen. Han fokuserar på den historiska spänningen mellan de tre abrahamitiska trosriktningarna judendom, kristendom och islam.

    Sacks hämtar sin argumentation från ett brett fält: evolutionspsykologi, spelteori, historia, filosofi, etik och teologi. Han visar hur våldstendenser kan förvandla den mest barmhärtiga av religioner. Genom en nära läsning av bibliska nyckeltexter som ligger till grund för de abrahamitiska trosåskådningarna utmanar han dem som hävdar att religionen är roten till våldet och menar att teologin måste bli en del av lösningen om den inte ska förbli kvar vid problemets kärna.

    Boken är en skarp tillrättavisning till alla som dödar i den Guds namn som är ursprung till livet, som drar ut i krig i den Guds namn som är fredens Gud och hatar i den Guds namn som är kärlekens Gud och praktiserar grymheter i den Guds namn som är barmhärtighet.

    Jonathan Sacks är en global religiös ledare, filosof och författare till mer än tjugofem böcker och en röst för moral i vår tid. Han är en uppskattad föreläsare över hela världen och är en ofta anlitad kommentator i brittisk tv och radio. Från 1991 till 2013 var han överrabbin för The United Hebrew Congregation i det brittiska samväldet

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  63. Inte i himlen: Text, tolkning och tillämpning i judisk tradition
    Inte i himlen: Text, tolkning och tillämpning i judisk tradition
    Beskrivning
    Inte i himlen! ger en överskådlig introduktion till judendomens viktigaste verk, judisk bibeltolkning och dess användning i olika sammanhang. Här ges en introduktion till Mishnah, Talmud, Midrash och Targum. Här beskrivs hur judisk tradition tolkat händelsen när Abraham uppmanas att offra sin son Isak.

    Här klargörs hur djupt präglade Nya testamentets författare var av sin samtida texttolkning, liksom hur bibeltexterna tilllämpas i dagens moderna judiska diskussioner rörande medicinsk etik och homosexualitet.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  64. Intelligent skapelsetro : en naturvetare läser Första Moseboken : vetenskap och religion: biblisk sk
    Intelligent skapelsetro : en naturvetare läser Första Moseboken : vetenskap och religion: biblisk sk
    Beskrivning
    Evolutionismen har blivit en del av vår moderna världsbild. Hela verkligheten tolkas evolutionistiskt. Varför? Vilka fakta stöder den världsbild? Kan information och förprogammering uppstå av sig själv utan en intelligent upphovsman? Vad menas egentligen med "intelligent design"?
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  65. Introduktion till kristendomen
    Introduktion till kristendomen
    Beskrivning
    Joseph Ratzinger (f. 1927), senare påven Benedictus XVI, publicerade 1968 denna bok om kristen tro. Under studentrevoltens år, när många gamla sanningar ifrågasattes, gick han till kristendomens källor för att undersöka om de höll för en kritisk prövning. Med sitt skarpa intellekt, sin lärdom och sitt formfulländade språk skrev Ratzinger denna reflekterande bok om den kristna trons centrala övertygelser. Här brottas han med tro och tvivel på ett sätt som har gjort boken till en uppskattad klassiker bland både troende och icke-troende läsare. »Introduktion till kristendomen« ges här för första gången ut i svensk översättning. Boken kommenterar den apostoliska trosbekännelsen utifrån bibliska, teologiska, filosofiska och historiska perspektiv. Vi får läsa om Guds människoblivande, frälsningen, helvetet, uppståndelsen, det eviga livet och mycket mer. Joseph Ratzinger var då denna bok skrevs professor i teologi vid universitetet i Tübingen. 1977 utnämndes han till kardinal och 1981–2005 var han prefekt för Troskongregationen i Rom. 2005 valdes han till påve och antog namnet Benedictus XVI. Han efterträddes 2013 av påven Franciskus. Boken har översatts till svenska av Stefan Jarl. Teologiska fackgranskare har varit prof. Gösta Hallonsten och p. Fredrik Heiding SJ.
    • Köp 3 för 274,50 kr/st
    • Köp 10 för 259,25 kr/st
  66. Irans stora väckelse : Hur Gud använder en omvänd muslim för att sprida väckelse
    Irans stora väckelse : Hur Gud använder en omvänd muslim för att sprida väckelse
    Beskrivning
    Hur Gud använder en omvänd muslim för att sprida väckelse.

    ”Visste du att Iran just nu har den snabbast växande kyrkan i världen? Hormoz Shariat står mitt uppe i detta­ historiska andliga skeende! Gud tog en muslim från Teheran och förde honom till tro på Kristus. Hormoz liv blev radikalt förvandlat, men det var bara början [...] Han är en varm och ödmjuk eldsjäl för Kristus som via teve dagligen ger evangeliet till tusentals iranier. Irans stora väckelse är en spännande bok! Jag rekommenderar den på det varmaste.”

    - Tom Doyle, författare till "Är du kristen ska du dö!", Syner och drömmar & I eldens lågor

    I mitten av 1980-talet bad dr Shariat tillsammans med sin fru: ”Herre, använd oss för att frälsa Iran!” Hans passion för muslimer beror delvis på mordet på hans bror Hamraz, som arresterades i Iran vid sexton års ålder på grund av en mindre politisk anklagelse. Efter två år i fängelse avrättades han av en exekutionspatrull. Gud visade Hormoz att det bästa gensvaret på tragedin var att överlåta sitt liv åt att föra en miljon muslimer till frälsning i Kristus. Följ med dr Shariat på en resa ut ur islams fångenskap till friheten i Kristus. Lär dig vad Bibeln säger om Iran och varför Iran bara är början på något stort, evigt och med historisk proportion som redan händer! Gud sa: ”Jag kommer att göra ett stort verk i Iran och förändra den nationen för alltid, och jag ger dig förmånen att få vara en del av det.”

    Om författaren Med tanke på Iran Alive Ministries viktiga sändningar till Mellanöstern och Europa via satellitteve har Joel C Rosenberg kallat dr Hormoz Shariat för ”Irans Billy Graham”. Iran Alive når genom sitt arbete ut till miljoner tevetittare och har fört hundratusentals muslimer till Jesus. Dr Shariat är född i en muslimsk familj i Iran. Han kom till USA efter den islamiska revolutionen 1979. Dr Shariat kom 1980 till tro på Kristus medan han läste på universitet. Han grundade 1987 en församling i San Jose, Kalifornien. Hans nöd för muslimer beror delvis på att hans bror Hamraz mördades efter att 16 år gammal ha arresterats för en obetydlig politisk förseelse. Gud visade Hormoz att det bästa sättet att reagera på den här tragedin var att ägna livet åt att älska muslimer och ge evangelium till så många av dem som möjligt. www.iranaliveministries.com

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  67. Irenaeus : mot Heresierna
    Irenaeus : mot Heresierna
    Beskrivning
    Irenaeus av Lyon (död omkring 200) är en av de viktigaste kristna författarna genom tiderna. Han kom från Smyrna i Mindre Asien i en miljö där minnena av apostlarna ännu var levande och deras skrifter aktuella. Under den stora kristna migrationen västerut kom han med tiden till Lugdunum (nuvarande Lyon i Sydfrankrike) där han blev den kristna församlingens biskop.
    Det var en tid då Nya testamentets omfång ännu inte var fastställt och det fanns osäkerhet om den kristna trons innehåll.
    Nya förkunnare spred de mest fantastiska spekulationer som förvirrade många. Genom sin stora erfarenhet kunde Irenaeus övertygande vederlägga dem i sitt stora verk Adversus haereses och visa vad en äkta biblisk och apostolisk kristendom innebar.
    Han blev så en hörnsten i hela den kristna kyrkans teologi. Ett urval ur denna skrift är här för första gången översatt till svenska
    205,00 kr
  68. Islam
    Islam
    Beskrivning

    Ingen annan religion i modern tid är så fruktad och missförstådd som islam. Västvärlden har under det senaste århundradet genomgått en revolutionerande förändring i sitt tänkande, men ändå är synen på islam närmast medeltida. Den anses vara en extrem religion som förespråkar ett totalitärt statsskick, kvinnoförtryck, inbördeskrig och terrorism.
    Med denna lättillgängliga och innehållsrika bok vill Karen Armstrong skingra våra fördomar och vidga våra perspektiv. Här får vi följa islams historia från år 610, då Muhammed fick sina uppenbarelser, fram till våra dagar. Boken förklarar orsaken till splittringen inom religionen och skillnaden mellan de olika riktningarna sunni, shia, sufi och faylasuf. Här skildras islam i sitt politiska och sociala sammanhang men presenteras nyanserat och djupgående även ur teologisk synvinkel.
    Boken är försedd med kartor över islams utbredning vid olika skeden i historien, en kronologisk förteckning över viktiga händelser, alfabetiska förteckningar över nyckelpersoner, arabisk terminologi, samt noter, bibliografi och register.

    125,00 kr
  69. Islam eller kristendom? : nutida polemik och konflikter bland kristna och muslimer
    Islam eller kristendom? : nutida polemik och konflikter bland kristna och muslimer
    Beskrivning
    Den globala religionsutvecklingen under de senaste decennierna har i många fall lett till starka spänningar och konflikter runt om i världen. Boken behandlar ömsesidig religionspolemik i väckelseinriktade kristna och islamistiska sammanhang. Konkreta exempel ges särskilt från den afrikanska kontinenten, där konflikter lett till våldshandlingar.
    250,00 kr
  70. Israel och dess fiender
    Israel och dess fiender
    Beskrivning
    Boken kan ses som ett inlägg i Mellanösternproblematiken, Israel, arabstaterna och palestinierna. Vi vet att mycket ofta är konflikten här i centrum för nyhetsrapportering.
    Därför kan det vara bra att få en inblick i den. Boken är inte till för att försvara Israels handlande, det kan finnas frågor kring det också, men den är ett försök att förstå kampen emot de fiender landet har.Den
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  71. Israel, det judiska folket, profetiorna och Jesu återkomst
    Israel, det judiska folket, profetiorna och Jesu återkomst
    Beskrivning
    Israel – det judiska folket, profetiorna och Jesu återkomst är en bok som skildrar det judiska folkets häpnadsväckande historia och utveckling genom tiderna. Logiskt sett är Israel nederlagstippat på förhand men trots talrika fiender både i historien och idag, har folket och nationen inte bara överlevt utan frodas på område efter område.
    Exemplen på det är många och återfinns bland annat inom medicin, fysik, kemi, musik och media. Nils-Olov Nilsson, mångårig missionär och teolog, skriver om den judiskt-kristna församlingen och visar hur starkt präglad den var av sitt judiska arv. I Alexandria och Rom, där kyrkan växte sig stark, influerades den av hedendom och grekisk filosofi och började mer och mer att avlägsna sig från sina judiska rötter. Ett av resultaten blev att ”kyrkan fick ett helt nytt sätt att se på Gud, Bibeln och det kristna livet.” Nils-Olov Nilssons bok är avslöjande. Den är på många sätt en ögonöppnare. Och den är ett väckelserop. I den senare delen av boken skriver författaren om det profetiska ordets betydelse och om Jesu återkomst. Många profetior har gått i uppfyllelse mitt framför våra ögon. Andra profetior väntar på att ske. Den tid vi går in i borde skapa respekt för Guds ord och motivera oss att se var i det profetiska skeendet vi befinner oss.

    I sitt slutord skriver författaren: ”Hoppet om att Jesus skall komma tillbaka måste leva och växa i förkunnelsen och undervisningen.”

    150,00 kr
  72. Israel, nationerna och Domens dal
    Israel, nationerna och Domens dal
    Beskrivning
    Den här boken handlar om bön, Israel, Förintelsen och antisemitism både förr och nu. Den handlar också om vad som händer nationer på domens dag. Den går igenom bibeln och visar på vårt ansvar att behandla judarna på ett rättfärdigt sätt utifrån att de är Guds eget folk men också till att stödja dem när de är i en utsatt situation.
    Boken är avsedd för bedjande kristna, och för dem som älskar Israel. Under våren 2015, 70 år efter Förintelsen och andra världskrigets slut i Europa, kommer Förintelsen att bli ihågkommen i många länder. Nazitysklands och dess allierades försök att förinta judarna i Europa kommer att aktualiseras i det allmänna medvetandet på nytt.
    För oss som kristna i Europa är detta ett plågsamt minne. Var befann sig den kristna kyrkan i Europa på den tiden? Det är med djup sorg vi måste erkänna att vi för det mesta var likgiltiga för det judiska folkets öde. Mot denna historiska bakgrund är vår fråga idag: var befinner sig kyrkan nu?

    Idag, 70 år senare, hotas det judiska folket runt om i världen och staten Israel i synnerhet än en gång av förintelse. Judarna blir demoniserade, terroriserade, isolerade och orättvist behandlade, främst av islamska nationer, nätverk och rörelser, men även i varierande grad av många andra. Och hur är det med oss som kyrka idag – är vi återigen likgiltiga eller har vi lärt oss av historien? Boken är också kopplat till ett Globalt böneupprop som pågår från slutet av januari 2015, 70 år efter Förintelsens slut, fram till början av maj, 70 år efter andra världskriget slut.
    Harald Eckert, bibellärare, andlig pionjär, författare och nätverksbyggare arbetar för European Coalition for Israel.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  73. Israels religion
    Israels religion
    Beskrivning
    Handbok för den som är intresserad av GT
    100,00 kr
  74. Jag heter Nujood : är 10 år och skild
    Jag heter Nujood : är 10 år och skild
    Beskrivning
    Strax innan hon ska fylla tio gifts Nujood Ali bort i ett arrangerat äktenskap med en okänd man, mer än tjugo år äldre än henne själv.
    Förtvivlad och övergiven beslutar hon sig för att rymma. Jag heter Nujood berättar om hur en liten flicka trotsar traditionerna och mot alla odds blir den första barnbrud i Jemen som genom ett domstolsbeslut får rätt att själv bestämma över sitt liv och sin kropp.
    95,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  75. Jag tar bussen med de andra
    Jag tar bussen med de andra
    Beskrivning
    Han har utsetts till Årets person av ansedda magasinet Times, frontat omslaget på Rolling Stone Magazine - och otaliga är de artiklar som skrivits om honom under det senaste året. Påve Franciskus väcker hopp och har snabbt blivit en som världen ställer stora förväntningar på I denna bok har ett rikt antal citat samlats i bokstavsordning från Ambition Ödmjukhet. Medmänsklighet och godhet ang
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  76. Jag Tror : en liten katolsk katekes
    Jag Tror : en liten katolsk katekes
    Beskrivning
    Jag tror ger en grundlig introduktion till tron. Boken är en utmärkt katekes för konfi rmationsunder visning. Med sitt överskådliga upplägg, pedagogiska färgrutor för sådant som är av stor vikt och talande bilder leder den sin läsare till en fördjupad kunskap om tron. Jag tror är uppdelad i fyra avsnitt:• Del I: Förkunnandet av tron• Del II: Firandet av de kristna mysterierna – Sakramenten• Del III: Människans kallelse – livet i Anden• Del IV: Bönen i det kristna livet Katekesens källor är Bibeln och kyrkans tradition. Boken är illustrerad i färg.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  77. Jag vill också vara en ängel : om upplevelser av delaktighet i svenska kyrkan hos personer med utvec
    Jag vill också vara en ängel : om upplevelser av delaktighet i svenska kyrkan hos personer med utvec
    Beskrivning
    Det finns lite kunskap om vilken roll kyrkliga gemenskaper spelar hos personer med funktionshinder. Det beror på att deras egna röster sällan fått komma till tals i vare sig forskning eller kyrkliga sammanhang. Detta gäller särskilt personer med utvecklingsstörning. I denna avhandling studeras de upplevelser som personer med utvecklingsstörning har av delaktighet i Svenska kyrkan.
    Den identifierar vilka sociala processer som har betydelse för dessa upplevelser. Studien bygger på deltagande observationer och kvalitativa intervjuer med personer med utvecklingsstörning. Inervjumaterialet är tolkat utifrån symbolisk interaktionism.

    Linda Vikdahl är religionsvetare vid Umeå universitet. Detta är hennes avhandling

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  78. Jakten på det försvunna skrattet : En komiker söker en skrattande Gud
    Jakten på det försvunna skrattet : En komiker söker en skrattande Gud
    Beskrivning
    Har Gud humor? Vad är kristen humor? Får en kristen skämta om vad som helst? Hur skriver man en liknelse eller ett skämt? Detta är en rolig, tänkvärd och praktisk bok som vill inspirera alla »Guds narrar» som funderar över humorns plats i kyrkans tro och liv, och vad det egentligen innebär att kyrkan är satt som förvaltare av »det glada budskapet».Författaren är verksam som ståuppare och frälsningssoldat.
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  79. Jesu uppståndelse som historiskt problem : en studie av Rudolf Bultmanns och Wolfhart Pannenbergs to
    Jesu uppståndelse som historiskt problem : en studie av Rudolf Bultmanns och Wolfhart Pannenbergs to
    Beskrivning
    En bok som behandlar Jesu uppståndelse ur två framstående 1900-talsteologers tolkningar, Rudolf Bultmann och Wolfart Pannenberg.
    195,00 kr
  80. Jesus & din kropp : kyrkans sexualmoral förklarad för ungdomar
    Jesus & din kropp : kyrkans sexualmoral förklarad för ungdomar
    Beskrivning
    EN UTBREDD UPPFATTNING bland människor idag är att den kristna läran i det närmaste är kropps- och sexualfientlig: den kristna sexualmoralen är en lång rad förbud som läggs på och hämmar människan. Att detta är en grav missuppfattning står klart när man läst André-Mutien Léonards Jesus och din kropp,
    95,00 kr
  81. Jesus : en resa genom hans liv
    Jesus : en resa genom hans liv
    Beskrivning
    James Martin, jesuitpräst och författare till Söka och finna Gud i allt, bjuder oss med för att uppleva berättelsen om Jesus i evangelierna på ett fullständigt nytt, levande och spännande sätt – och ger läsaren en djupare förståelse av Jesus. Martin färdas genom evangeliet steg för steg och belyser inte bara de bekanta avsnitten utan även Jesus "dolda år".
    Detta är ett modigt återberättande av Jesus liv, trogen mot den kristna traditionen samtidigt som den begrundar de delar av skildringen som ofta har gåtts förbi.

    Martin kombinerar reseskildring, Jesusbiografi och andlig vägledning i ett och samma grepp. Han återskapar Galileen och Judeen i det första århundradet och för oss in i Jesus liv och avslöjar hur denna man talar också till oss i dag. Jesus – en resa genom hans liv är en inbjudan att lära känna Jesus så som James Martin har lärt känna honom: som Messias och Frälsare – men också som broder och vän. "Tanken med den här boken är att alla ska kunna läsa den – både de som just har börjat tänka på Jesus och de som tycker att de har god kännedom om ämnet. Den riktar sig till alla som vill veta något om Jesus, de som har en djupt tro och de som inte har någon tro alls. Men min egen utgångspunkt är att jag är kristen, och jag kommer inte att vara blyg för att tala om min tro. Slutligen kommer jag inte att förutsätta att du har gedigna förkunskaper om evangelierna eller om Jesus liv, men jag tänker förutsätta att du snabbt kan anpassa takten och ’följa mig’, för att citera Jesus.

    Jag vill att du ska få möta den Jesus som du kanske redan känner, men på ett nytt sätt. Eller så kanske du inte vet så mycket om Jesus, och då vill jag presentera honom för dig. Framför allt vill jag presentera dig för den Jesus som jag känner och älskar, han som står i centrum för mitt liv. Att lära känna Jesus har varit en pilgrimsresa."

    (James Martin i förordet

    150,00 kr
  82. Jesus från Nasaret D1: Från dopet i Jordan till Kristi förklaring
    Jesus från Nasaret D1: Från dopet i Jordan till Kristi förklaring
    Beskrivning
    Min vilja har varit att försöka beskriva evangeliernas Jesus som den verklige Jesus, som den »historiske Jesus« i egentlig bemärkelse. Jag är övertygad om att denna gestalt är mycket mera logisk och även historiskt sett mycket mera begriplig än alla de rekonstruktioner som vi under de senaste årtiondena fått möta. Jag tror att just denne Jesus – han som är evangeliernas Jesus – är en historiskt meningsfull gestalt och en som stämmer med det vi vet från historien.

    Benedikt XVI
    Påvens bok om Jesus intar en enastående plats i påvarnas historia. Aldrig tidigare har en påve gett ut en bok och förklarat att den inte gör anspråk på att vara auktoritativ utan vill vara ett öppet inlägg, här i ett samtal om vem Jesus var och är. Bokens författare är snarare professor Joseph Ratzinger än påven Benedikt XVI. Boken är vetenskaplig och resonerande, samtidigt som det kristna budskapet om Jesus sätts i centrum. Den har blivit läst och beundrad i vida kretsar världen över. Nu finns den i svensk översättning

    230,00 kr
  83. Jesus från Nasaret. D. 2, Barndomsberättelserna
    Jesus från Nasaret. D. 2, Barndomsberättelserna
    Beskrivning
    Joseph Ratzinger, mer känd som påven Benedictus XVI (20052013), är en av vår tids största bibelteologer, med en sällsynt förmåga att kunna förena kristen bibeltrohet med den moderna och kritiska bibelforskningens resultat. Denna bok, som behandlar Jesu födelse och barndom, är den tredje av hans böcker om Jesus Kristus.
    165,00 kr
  84. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Beskrivning
    Kanske har det aldrig varit svårare att vara ung. Kanske har behovet av vägledning in i vuxenlivet aldrig varit större. Och ändå, i en tid då den kristna kyrkan har alla möjligheter att visa vägen för en uppväxande generation verkar de unga i kyrkan bli allt färre. Varför är det så?
    125,00 kr
  85. Jesus hemliga budskap : på spaning efter sanningen som förändrar allt
    Jesus hemliga budskap : på spaning efter sanningen som förändrar allt
    Beskrivning
    Gång på gång verkar Jesus dölja sitt budskap. Han talar ofta i liknelser och istället för att ge tydliga svar ställer han utmanande motfrågor. I ljuset av den tidens politiska och sociala landskap återupptäcker Brian McLaren Jesus budskap på nytt: Guds rike är verklighet för alla.
    Det är en faktisk, social, politisk, ekonomisk, kreativ och vardaglig verklighet. Alla kan få del av det nya livet i Jesus Kristus.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  86. Jesus kommer
    Jesus kommer
    Beskrivning
    Boken tar upp vad som kommer att ske vid Jesu återkomst.
    75,00 kr
  87. Jesus kommer : trons hemlighet
    Jesus kommer : trons hemlighet
    Beskrivning
    Den första generationen kristna väntade Jesu omedelbara återkomst. Hur ser det ut i dag? Väntar vi fortfarande Kristi synliga återkomst vid tidens slut eller är det kristna hoppet
    40,00 kr
  88. Jesus kommer synligt för alla
    Jesus kommer synligt för alla
    Beskrivning
    Jesus kommer synligt för alla är skriven för dig som vill veta mer om det som händer i den yttersta tiden. Boken förmedlar både insikter och hopp. Gud håller sig till en fastställd tidsplan. I den här boken ger Bertil Swärd, mång­­årig uppskattad bibellärare, en översikt över Guds plan genom tiderna­. Fokus läggs på händelserna innan och efter Jesu återkomst. Swärd utforskar noggrant de stora eskatologiska ämnena utifrån gammaltestamentliga profetior och inte minst Jesu egna ord. Bland ämnena finns bland annat:
    • Tecknen på Jesu återkomst
    • Antikrist
    • Harmagedon
    • Tusenårsriket
    • Den yttersta domen
    • En ny himmel och en ny jord

    Jesus kommer synligt för alla är skriven för dig som vill veta mer om det som händer i den yttersta tiden. Boken förmedlar både insikter och hopp.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  89. Jesus kristus i tiden
    Jesus kristus i tiden
    Beskrivning
    Teologiska reflexioner över Kristusmysteriet
    100,00 kr
  90. Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden
    Jesus och Muhammed : Den sannare gudsbilden
    Beskrivning
    Islam och kristendom är de största religionerna i världen. De omfattar nära hälften av jordens befolkning; kulturellt och politiskt påverkar de alla. Därför blir det ingen fred i världen med mindre än att kristna och muslimer håller fred med varandra.

    Behovet av en verklig dialog mellan kristna och muslimer är stort, och det brådskar. Dialog är samspråk och man måste veta vem själv man är och vad man tror på. Man behöver också kunna ta emot varandra i respekt. Men ingen vänskap kan uppstå mellan den rike och den fattige, den mäktige och den svage. Det krävs en mötesplats; en trygg ort, ett fredat rum, där man känner att man är i jämnhöjd med varandra. Den här boken vill bidra till upprättandet av en sådan mötesplats.

    I Jesus och Muhammed får vi för första gången på svenska ta del av texter från den världsvida dialogen som kristna och muslimska ledare har haft och alltmer har i dag. De introdu­ceras och kommenteras av Johannes Sandgren (f. 1963) som är Taizébroder och sedan mer än tjugofem år bor i Mymensingh, Bangladesh. Bröderna där har upprättat skolor för fattiga barn, organiserat stöd till handikappade och startat en organisation för fredsutbildning och konfliktlösning. Denna verksamhet drivs tillsammans med hinduer, muslimer och kristna

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  91. Jesus ur tre olika perspektiv
    Jesus ur tre olika perspektiv
    Beskrivning
    Hur var Jesus i sina möten med människor? Vad lärde han ut? Hur benämndes han av andra? Detta är frågor som besvaras i den här djupdykningen ner i Johannes evangelium. Syftet är att lyfta vår förståelse av Jesus och ge svar på vår längtan att bättre förstå vem Jesus var och är. Genom att belysa Jesus ur flera olika perspektiv kan vi närma oss honom som person och hans gärning, hans lära och betydelse på ett fördjupat sätt.

    Johan Greppe är far till sex barn, teolog och rektor. Just nu är han verksam som rektor på den svenska skolan i Saudiarabien.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  92. Jesus var också flykting
    Jesus var också flykting
    Beskrivning
    Vad tycker Gud om den globala flyktingkrisen och Sveriges migrationspolitik?

    I Jesus var också flykting visar Stefan Swärd och Micael Grenholm vad Bibeln säger om invandring i Gamla och Nya testamentet. De bemöter högerextremism och invandringsmotstånd, de granskar invandringskritiska partier i Norden och Europa samt gör en grundlig genomgång av vad Sverigedemokraterna står för. Den berör också ekonomiska frågor kring invandring.

    Stefan och Micael har personligen engagerat sig för flyktingar och EU-migranter. I boken blandas därför historiska lärdomar, personliga berättelser och granskande reportage. Boken granskar också hur olika kristna samfund stod upp mot nazismens ideologi under 1930- och 40-talen.

    Kombinationen av teologi och statsvetenskap gör Jesus var också flykting till ett unikt och banbrytande bidrag till migrationsdebatten. Boken talar på ett passionerat sätt för främlingskärlek och ett liv i Jesu efterföljd när det handlar om invandring.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  93. Jesus vårt enda hopp
    Jesus vårt enda hopp
    Beskrivning
    ”Jesus - vårt enda hopp” –låter det inte alldeles för absolut?

    Wilhelm Busch vet dock vad han talar om. Hans tro sattes på prov under nazitiden i Tyskland, när han som ungdomspastor blev kastad i fängelse ett flertal gånger. Hans predikningar må vara gamla, men att boken i Tyskland redan tryckts i 47 upplagor och dessutom översatts – och fortfarande översätts – till många olika språk (39 just nu) vittnar om att dess raka budskap är minst lika aktuellt och kraftfullt i dag. Tusentals kom för att lyssna på Wilhelm Busch. Och likväl fann man honom allt som oftast i själavårdande samtal med enskilda människor. Det var detta som utmärkte hans tjänst. Genom det som spelades inpå band och sedan gavs ut i bokform har Wilhelm Busch som budbärare för Jesus Kristus, den korsfäste och uppståndne Frälsaren, fortsatt att tala till enskilda människor. Även om boken är mycket personlig handlar den inte främst om någon Wilhelm utan om Jesus Kristus – och om dig! På ett fängslande sätt får du reda på hur han kan bli just din befriare, ditt personliga hopp. Du kanske tycker att du har det rätt bra? Men vad händer när allt du byggt ditt liv påbörjar vackla? Vänner, familjen, hälsan, ekonomin? Och, framför allt, hur blir det när du en dag ska stå inför Gud?

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
  94. Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
    Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet
    Beskrivning
    Hur kan vi veta att det Jesus Kristus sa och gjorde verkligen stämmer överens med historiska fakta? Kan man verkligen ta Bibelns berättelse om Jesus på allvar? Eller bygger allting på några olärda och desperata anhängares dåliga minne? Kanske finns hans kvarlevor fortfarande i en grav någonstans i Jerusalem?

    Kristen tro grundar sig inte på filosofiska idéer, utan på trovärdiga och goda argument. Vi behöver inte, och ska inte, koppla bort förnuftet för att kunna tro på det centrala i kristen tro. Vi uppmanas att älska Gud över allt, också med vårt förstånd. Det kristna budskapet är inte enbart historia eller enbart andlighet, utan en kombination av båda.

    Att ta del av berättelsen om Jesus Kristus innebär att dras från otro till tro in i ett sammanhang där hans Ande skriver sin historia i vår egen livsberättelse. Den kristna tron är en huvudsak, men i huvudsak en hjärtesak.

    ”En av de bästa apologetiska böcker jag läst när man för dagens människor ska försöka förklara om Jesus verkligen har hänt och vad det i så fall betyder för den enskilda människan idag." Carl-Erik Sahlberg, Teol dr och författare

    ”Idag ifrågasätts ofta evangeliernas historiska trovärdighet av kritiska forskare och författare. Därför behövs litteratur med väl underbyggd argumentation som ger sakskäl för att läsa evangelierna både som berättelse och historia.” Anders Sjöberg, bibellärare och författare

    ”Såväl nybörjaren som den vane bibelläsaren kan ta till sig boken i hängmattan. Den handlar också om Nya testamentets trovärdighet, ner till minsta kommatecken ibland. Ändå är den bitvis spännande som en deckare.” Håkan Arenius, tidningen Dagen

    Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland, Alpha-rådgivare och engagerad i äktenskapsarbete. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet. Hans memorering av Markusevangeliet har lett föreställningen Den stora berättelsen där han återger Markusevangeliet utantill

    150,00 kr
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  95. Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet?
    Jesusberättelsen : fiktion eller verklighet?
    Beskrivning
    Hur kunde man komma ihåg vad Jesus sagt och gjort?Ingen som var med har väl berättat vad som hände?Evangelierna skrevs väl långt efter händelserna? Kanske lärjungarna glömde hur det gick till? Men lärjungarna var ju subjektiva.. Men har inte texten förändrats?Men de gnostiska evangelierna då?

    Boris Salo vill i sin bok Jesusberättelsen - fiktion eller verklighet? ta frågorna på allvar. Han visar på trovärdigheten i Jesusberättelsen utifrån både inre vittnesbörd,evangelisternas eget sätt att skriva, och yttre vittnesbörd, som jämförelsen med gnostiska evangelier. Han ger många argument för att det är Petrus röst vi hör i Markusevangeliet. Bokens andra del visar på personen Jesus Kristus, hans historicitet och evangelisternas häpnadsväckande skildring – sett mot de värderingar som fanns i hans samtid. Boken avslutas med tjugotvå (!) fakta somtalar för historiciteten i Jesus uppståndelse och femton livsområden där Jesus från Nasaret förändrade synen på livet.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 827

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå