View as Tabell Lista

Artiklar 101-198 av 198

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Jerusalems hopp
  Jerusalems hopp
  Beskrivning
  Jerusalems Hopp, SionsArvetSjätte bokenBodie och Brock ThoeneI succéserien SionsArvet har författarna hållit läsarna trollbundna med sitt episka verk, där det förflutna vävs samman med den nutida kampen om världens heligaste och mest turbulenta stad. I Jerusalems hopp, den sjätte och sista delen i denna tidskrönika, återskapas ett levande drama om befrielse, kärlek och tro från det första århundradet e. Kr.
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 2. Jerusalems stenar
  Jerusalems stenar
  Beskrivning
  Jerusalems Stenar, SionsArvetFemte bokenBodie och Brock ThoeneI Skriftrullen från Jerusalem, fjärde delen i succéserien SionsArvet, ledsagade Bodie och Brock Thoene sina läsare från den hjältemodiga striden om Jerusalem år 1948 till en biblisk berättelse i denna heliga stad. I den femte delen fortsätter nu den förunderliga berättelsen om tro och kärlek under det första århundradet.
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 3. Jerusalems vaka
  Jerusalems vaka
  Beskrivning
  Jerusalems Vaka, SionsArvetFörsta bokenBodie och Brock ThoeneDagen har kommit för utropandet av den nya israeliska staten, som ska avdela det palestinska territoriet i två delar, en arabisk och en judisk. Moshe Sachar, en professor i arkeologi på det hebreiska universitetet, måste försvara de judiska kvarteren mot muslimerna. Hans gravida fru, Rachel, som han lämnade i säkerhet i Tel Aviv, förstår att hon måste fly och trotsa artillerield på en riskabel resa för att återförenas med sin make.
  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 4. Kärlek som befriar
  Kärlek som befriar
  Beskrivning
  Kalifornien, 1850. En tid då män sålde sina själar för en påse med guld och kvinnor sålde sina kroppar för en plats att sova på.Angel förväntar sig inget annat än svek från män. Såld till prostitution som barn, överlever hon genom att hålla sitt hat vid liv. Vad hon hatar mest är männen som utnyttjar henne och som lämnar henne tom och död inuti.Sedan möter hon Michael Hosea.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 5. Kärntruppen
  Kärntruppen
  Beskrivning
  Den dramatiska fortsättningen av boken "Lämnad kvar". Rayford Steele, Buck Williams, Bruce Barnes och Chloe Steele bildar tillsammans Kärntruppen, fast beslutna att utmana det onda under de sju mest kaotiska år som mänskligheten någonsin kommer att få uppleva.
  75,00 kr
 6. Katastrofläge
  Katastrofläge
  Beskrivning
  Ett realistiskt sjukhusdrama med hjärta

  Sjuksköterskan Erin Quinn behöver snabbt fly bort från ett personligt kaos och söker sig till den fridfulla kusten i Kalifornien. En farlig incident med ett giftigt bekämpningsmedel hotar att sätta sjukhuset Pacific Mercy Hospital i katastrofläge och Erin ställs inför svåra val och tuffa beslut. Hon kastas obarmhärtigt in i en stigande konflikt med brandkårens stilige brandchef, som tycker att hennes idéer är helt uppåt väggarna fel.

  Brandkapten Scott McKenna har upplevt de förgiftande konsekvenserna av tragedier. Han har levt efter konstens alla regler för att uppnå en framgångsrik karriär, hålla ihop sin familj och beskydda sitt brustna hjärta. När han tvingas arbeta ihop med den beslutsamma akutsjuksköterskan väcks starka känslor till liv. Kan de arbeta tillsammans för att rädda liv och samtidigt hantera en glödhet och växande attraktion dem emellan … utan att båda bli brända?

  Candace Calvert är akutsjuksköterskan som bytte avdelningen mot livet som författare och som tycker att kärlek, skratt och gudstro är den bästa medicinen. Hon har skrivit flera inspirerande romaner med snabb puls, humor och spänning om starka karaktärer och varma relationer i sjukhusmiljö. Katastrofläge är hennes andra bok på svenska.

  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
 7. Klocktornet i Gilbertville
  Klocktornet i Gilbertville
  Beskrivning
  George Gladstone kommer som nyutexaminerad anglikansk präst till det lilla pastoratet Gilbertville i Dorchestershire i slutet av 1800-talet. Han märker snart att kyrkan och framförallt klocktornet är slitet och eftersatt. Hans dröm är att bygga ett nytt torn med ett himmelskt klockspel. Drömmen möter direkt motstånd och till och med från håll han förväntat sig stöd.
  George inser att han behöver nå byborna och börjar söka upp dem för att se hur han kan hjälpa dem.

  Snart lär George känna den livliga och uppskattade pubdottern Eleanor MacLachlan. Hennes jordnära råd tillsammans med Georges egen själasörjande ådra ger en överraskande vänskap.Tillsammans kämpar de mot det andliga mörker som hotar byggandet av klocktornet i Gilbertville.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 8. Klostret
  Klostret
  Beskrivning
  I sin romandebut öppnar James Martin ett fönster mot tre människors andliga resa då de söker efter en väg vidare i livet.

  Anne, en frånskild mamma som kämpar med sitt liv efter förlusten av sitt barn.

  Mark, den före detta arkitekten som haft en lysande karriär men nu arbetar som allt-i allo-snickare och undrar hur hans liv kunde spåra ur så.

  Abboten i klostret, Fader Paul, frågar sig ibland hur han bäst kan följa sitt kall att leva ett liv innanför klostrets väggar.

  Den här själavårdsromanen är full av djup andlig visdom samtidigt som den är en tillgänglig berättelse full av både humor och nåd. Genom karaktärernas kamp får vi uppleva hur också oro, frågor och även ilska kan bli använt av Gud för att göra oss hela igen.´

  "Med den här vackra, rörande och ytterst trovärdiga romanen kommer sökare att bli milt inviterade att möta det gudomliga, och redan troende kommer att uppmuntras till att fördjupa sina relationer till Gud. Jag älskade den här boken och jag älskade karaktärerna."
  Richard Rohr, författare och fransiskanerpräst

  "Mer än ett levande porträtt av en sörjande mamma, så visar den här fina romanen, med enkla ord och handlingar, hur vi vanliga bristfälliga människor kan hjälpa varandra att finna vägen till Gud." Kathleen Norris, författare till The Cloister Walk

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 9. Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
  Kristens resa : från denna världen till den kommande sedd i en dröm
  Beskrivning
  Kristens resa, som utkom 1678 i England, är ett av världslitteraturens mest översatta och spridda verk. Den är framförallt ett andligt storverk. I allegorins form skildras Kristen som flyr från Fördärvets stad, råkar i jätten Förtvivlans klor och kämpar med vidundren i Dödsskuggans dal, för att slutligen nå den strålande Himlastaden.

  Kristens resa är en bok för hela livet från vaggan till graven. Den djupnar med åren och lyfter blicken mot det Himmelska målet. Här föreligger den nu i en trogen och lättläst nyöversättning av Carl Henrik och Ulla Rehnström.

  205,00 kr
 10. Kylan
  Kylan
  Beskrivning
  "I Sverige sker saker som bara några få invigda vet om. När mörkret gestaltar sig kräver det offer, riktiga offer. Det tar liksom över människor. Vänner förändras, de du kunde lita på gör saker som de inte gjort tidigare. Det finns en ondska som är verksam, den är ohygglig. Samtidigt finns det en motkraft, ett ljus som strider mot ondskans andemakter. Kriget pågår därute, även om du inte kan se det. Vi vet, därför att vi blev indragna i det kriget … Detta var vad som hände oss på 70-talet, i ett litet samhälle i Sverige."

  Kylan lämnar ingen oberörd. I ett rasande tempo, där boken fullkomligt slukar dig, berättar Tommy Lilja Arnes och Annas berättelse. Ingen trodde på dem där och då, när det hände. Tror du på dem nu?

  Tommy Lilja, född och uppvuxen i Blekinge, debuterade som författare med boken Kylan 1994 och har sedan dess skrivit ett 20-tal böcker. Författaren leder idag Tommy Lilja Ministries internationella arbete

  Nyutgåva

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 11. Leka liten stund
  Leka liten stund
  Beskrivning
  Boken handlar om Annika, en fantasifylld flicka som växer upp på landet under andra världskriget...
  75,00 kr
 12. Lika visst som gryningen
  Lika visst som gryningen
  Beskrivning
  Atretes, germansk krigare och hyllad gladiator, vann sin frihet genom våld … men hans liv håller på att förändras för alltid. Lika visst som gryningen, tredje och avslutande boken i trilogin Lejonets märke, tar vid där Ett eko i mörkret slutade.

  I den här avslutande delen av trilogin Lejonets märke återvänder den germanske krigaren Atretes för att spela en central roll i berättelsen. Han lovar att riva upp himmel och jord för att hitta sitt barn – sonen han trodde var död, men vars liv Hadassa räddat – och återvända med pojken till Germanien.

  Längs vägen får Atretes tampas med sin starka avsky för Rom – och allt och alla som är förknippade med den staden. Atretes stolthet och uppdämda ilska gör att han ständigt riskerar att hamna i trubbel, vilket leder till ökade spänningar. Självaste kejsar Domitianus bestämmer sig för att få tag på Atretes igen och tvinga honom tillbaka till arenan.

  Dessutom står ytterligare en person i hans väg: en kristen änka som har tagit hand om barnet sedan det föddes. Atretes har inte räknat med Rispas motstånd mot att ”hennes son” ska tas ifrån henne – inte heller är han förberedd på hennes styrka och skönhet. Alltifrån deras första möte fångas de två i en stormig viljornas kamp.

  Under den långa, strapatsrika resan växer hos Atretes insikten om att Guds kärlek kan läka alla sår och frambringa en ny gryning.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 13. Livet på Mackmakeriet
  Livet på Mackmakeriet
  Beskrivning
  Betsy är less på caféjobbet som hon aldrig riktigt valt och tjejkompisarna har sällan tid att ses. Till kyrkan vill hon helst inte gå längre och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet. En dag krockar Betsy med en amerikan och chokladasken hon håller i handen virvlar upp i luften. Adam hjälper till i jakten på pralinerna innan Betsy ursäktar sig och hastar iväg. Efteråt kan Betsy inte sluta tänka på Adam och hans charmiga dialekt. När mormor frågar hur det är med familjen råkar Betsy nämna Adam. Hon hoppas att mormor ska glömma honom, men det gör hon inte. Och inte Betsy heller.

  Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt blivit lite … tråkig. Det hade varit Tanjas dröm att få vara hemma med barnen och Oliver som driver Mackmakeriet är en engagerad pappa. Men fantastiskt att få vakna upp bredvid varandra varje dag? Nej, så känns det faktiskt inte längre. Är det så här livet ska vara?

  Livet på Mackmakeriet är tidigare utgiven som feelgood-romanerna Att äta crème brûlée och Att stämma en gitarr, två böcker som bjuder på igenkänning och sprudlar av Stina Jonssons finurliga språk.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 14. Löften
  Löften
  Beskrivning
  Elvaåriga Roz mamma flyr med sina barn från en våldsam och alkoholiserad make. Roz får en ny vän, Mara, och de ger varandra heliga löften om sina pappor. Vad Roz vill mer än något annat är att hennes pappa ska sluta dricka, att han åter blir den snälla pappan hon vet att han kan vara. Han lovar att ändra sig. Men kan Roz lita på honom?
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 15. Människa - En miniroman
  Människa - En miniroman
  Beskrivning
  En man hittas till synes död i Stockholms skärgård. Mot alla odds kvicknar han till men saknar allt minne av sitt tidigare liv. - Olycka? Brott? Vem är han? När svar söks på dessa frågor dyker ett annat frågekomplex upp: Vad är en människa? Kan man tala om "människovärdet" i bestämd form? Vad är ett människovärdigt liv? Finns en mening, en tanke med livet? Varifrån kommer den i så fall?
  100,00 kr
 16. Mästarens dröm
  Mästarens dröm
  Beskrivning
  Två unga systrar, Agnes och Adina, lämnar sin hemstad Uppsala för att fara till Kina. Gud har kallat dem och de hjälper till att öppna en missionsstation. Vi får följa dem under hela 1920-talet -- en orolig tid med strider mellan nationalister och kommunister. Och kineserna är skeptiska till missionärerna. Mästarens dröm är en berättelse om stora känslor, tro och tvivel, och som genomgående ställer frågan om människans uppgift och livets mening. Romanen bygger delvis på dokumentärt material och Carola Hansson har besökt Changsha och funnit rester av missionsstationen. Hennes skildring är fylld av färg och stämningar som känns helt autentiska.
  100,00 kr
 17. Mästerverket
  Mästerverket
  Beskrivning
  Han jagas av spöken ur det förflutna. Hennes missöden leder fram till hans dörr.

  Francine Rivers återvänder till sina rötter med denna försonande kärlekshistoria, som påminner oss om att nåden kan förvandla även den trasigaste av människor till ett ofullkomligt men ändå enastående mästerverk.

  I Los Angeles bor den framgångsrike konstnären Roman Velasco, som på ytan tycks ha allt en man kan önska sig; pengar, kvinnor och berömmelse. Det är bara Grace Moore, hans reserverade, nyanställda assistent, som vet hur lite han egentligen har. Det är som om demonerna från Romans förflutna ekar genom hans ödsliga villa och ut över det vackra landskapet i Topanga Canyon. Men Grace vet inte på vilket sätt hennes chef kämpar mot demonerna; att han i hemlighet ger sig ut och taggar byggnader med signaturen Bird, en ryktbar men oidentifierad graffitikonstnär ett alter ego som kan krossa hans karriär och få honom fängslad. Likt Roman brottas Grace med sina egna spöken och hemligheter. Efter att ett katastrofalt äktenskap fått hennes liv att fullständigt spåra ur lovade hon sig själv att aldrig någonsin låta kärleken få stjäla hennes drömmar igen. Men när hon lär känna den gåtfulle mannen bakom fasaden är det som att skärvorna från deras trasiga förflutna långsamt börjar passa ihop tills något så oväntat sker att det förändrar deras relation och båda deras liv för alltid.

  Om författaren

  Francine Rivers (New York Times bästsäljande författare) har kunnat åtnjuta en framgångsrik författarkarriär i över trettio år och hennes romaner har bland annat tilldelats RITA Award och Christy Award. Francines böcker har översatts till närmare trettio olika språk och är storsäljare i många länder

  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 18. Medaljens baksida
  Medaljens baksida
  Beskrivning
  Som stolt medlem av den amerikanska marinkårens elitenhet var Noah Aronson dess bäste prickskytt. Han utförde precisionsuppdrag långt bakom fiendens linjer. Ett uppdrag i Irak gick snett, han tillfångatogs och fritogs igen, men insatsen kostade honom livet.

  Efter en dramatisk och mirakulös omvändelse till Gud återvände Noah till livet med ett uppdrag från Jesus Kristus; att flytta med familjen till Sverige och tjäna som pastor i en frikyrkoförsamling i Göteborg. En kallelse som snart skulle visa sig vara den tuffaste och svåraste utmaning han någonsin tagit sig an.
  Ur förordet av Marcus Olson, gatupräst i Göteborg:Henrick Rangsjö har skapat en berättelse som till sitt innehåll inte är lik någon annan. Att det blir kulturkrockar mellan den USA-födde Noahs stolta rakframhet, hans militära bakgrund och den småborgerliga försiktiga frikyrkan på västkusten är så självklart att det egentligen inte bör nämnas, men just denna spänning mellan Noahs gamla liv och hans nya liv är just ett av skälen som gör Medaljens baksida så intressant.Författaren rör sig obehindrat mellan kyrkans värld, med alla dess frågor gällande tron, och gatans värld då Noahs liv kommer ikapp honom. Vare sig man söker en spännande thriller, ett romantiskt drama eller en skönlitterär bok full av hopp och andliga funderingar tycker jag man finner vad man söker i den mycket välskrivna Medaljens baksida.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 19. Medan staden sover - en roman om ett brott
  Medan staden sover - en roman om ett brott
  Beskrivning
  En lördagsnatt i slutet av november får Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse blir för den unga prästen porten in i en värld av mörker och ondska. Medan tillvaron omkring henne rasar och människorna runt henne dör tvingas Rebecca Calderoni också ompröva sin syn på människan, sin världsbild och sin allra innersta tro.

  Författarna är två barndomskamrater som efter gymnasiet gick skilda vägar. Den ene blev polis och kriminalkommissarie i Göteborg, den andre skol- och ungdomspräst i Jönköping. Men de har hela tiden hållit kontakten. En sen kväll föddes idén att skriva något tillsammans. Det var i skärningspunkten mellan deras båda yrken som denna kriminalroman växte fram. Torbjörn Åhgren har fungerat som faktarådgivare åt flera etablerade deckarförfattare. Torgny Wirén har gett ut bästsäljarna Om änglar kunde tala, Alexandra, Under ytan I & II och nu senast Djupare under ytan.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 20. Medinas juvel
  Medinas juvel
  Beskrivning
  Medinas juvel är berättelsen om Aisha bint Abi Bakr. Redan vid nio års ålder gifts hon bort med profeten Muhammed, en då femtiofyra år gammal man. Aisha träder nu in i en ny och farlig värld där hon måste bruka sitt medfödda mod, sin sällsynta kvicktänkthet och ibland också sitt svärd för att ta kontrollen över sitt eget öde. Hon kämpar mot religiösa förföljelser, politiska rivaler och avundsjuka bihustrur. Men Medinas juvel är också berättelsen om en av historiens mest unika kärlekshistorier. Mellan Aisha och profeten Muhammed uppstår efter hand en varm och innerlig kärlek som kom att vara livet ut. Genom sin frimodighet och sin hängivelse blev Aisha med tiden inte bara profetens djupt älskade livskamrat utan också en ovärderlig rådgivare i politiska frågor. Med stor detaljrikedom återskapar Sherry Jones atmosfären i en svunnen och till stora delar okänd epok. Hennes roman är på en och samma gång en gripande uppväxtskildring, en oförglömlig kärlekshistoria och en lärorik inblick i ett avgörande historiskt skede. Genom Aishas ögon får läsaren möjlighet att på nära håll följa de tumultartade händelser som omgav världsreligionen islams födelse.

  Boken har, minst sagt, lett till starka reaktioner runt om i världen: redan innan den gavs ut gick protestvågorna så höga att den amerikanska förlagsjätten Random House valde att stoppa den planerade utgivningen p.g.a. rädsla för radikala muslimer. Det serbiska förlaget Beobook – som var först ut med boken – fann sig tvungna att dra tillbaka upplagan från bokhandlarna och det brittiska förlaget Gibson Square utsattes för ett brandbomsattentat. Många ryckte då ut till författaren Sherry Jones, och till yttrandefrihetens försvar

  100,00 kr
 21. Middag med en fullkomlig främling
  Middag med en fullkomlig främling
  Beskrivning
  "Du är inbjuden till en middag med Jesus från Nasaret". Det mystiska kuvertet anländer till Nick Cominskys skrivbord bland en hög av kreditkortsansökningar och annan företagsrelaterad skräppost. Trots att hans sjuttiotimmars arbetsvecka redan ätit sig in på hans begränsade tid med familjen, kan inte Nick låta bli att ta tillfället för att se vilket sorts skämt hans kollegor har hittat på.

  Den normalt självsäkre, cyniske Nick finner sig snart ur balans, indragen i en förbryllande konversation med en gäckande man som bekvämt diskuterar allt från världsreligioner till himmel och helvete. Och denne man som kallar sig för Jesus verkar veta oroande mycket om Nicks privatliv. Allt eftersom kvällen fortskrider, vidrör deras samtal livet, Gud, mening, lidande, tro och tvivel – och det verkar som att äta middag med en fullkomlig främling kan förvandla Nicks liv för alltid.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 22. Midvintermörker
  Midvintermörker
  Beskrivning
  Annandagens tidiga morgon 2012 vaknar svenskarna upp till en ny värld. Ett strömlöst och mörkt Sverige. En dag då allting förändras.Sabotage mot den ryska gasledningen Nord Stream följt av en rysk militär storövning i Östersjön har plötsligt förvandlats till ett regelrätt anfall mot Sverige. Från Försvarets Radioanstalts lyssnarpost söder om Göteborg, till Faluns vintermörka skogar eller ett Malmö på gränsen till sammanbrott, och till ett iskallt Östersjön med ett vindpinat Gotland, får vi följa ett antal personers upplevelser under ett dygn som skakar Sverige från grunden."Midvintermörker" är en tät svensk technothriller i Tom Clancy och Andy McNabs anda. "( ...) utmärkt som thriller. Boken är tempofylld, medryckande och håller spänningen uppe fram till slutet."Mats Rosén, BTJ"Action från första sidan till sista."Nisse Scherman, DAST
  100,00 kr
 23. Minnen från det förflutna
  Minnen från det förflutna
  Beskrivning
  Brad Cutler är tjugoåtta år och har fått ett prestigefyllt jobb på en reklambyrå i New York. Han är på väg att gifta sig med chefens dotter, sitt livs kärlek och den vackraste kvinna han mött.

  Plötsligt börjar minnen av en tidigare flickvän plåga honom och han vet att han inte längre kan se mellan fingrarna på något som hände i det förflutna.

  Han bär på en djup hemlighet och ett avgörande val plågar nu hans samvete. Brad Cutler är inte längre lika säker på vad framtiden kommer att bära med sig och han måste finna både Gud och sin gamla kärlek för att söka förlåtelse och försoning.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 24. Mitt envisa hjärta
  Mitt envisa hjärta
  Beskrivning
  Kate Donovan är trött på sitt arbete, trött på sitt liv som singel, och i behov av ett äventyr. När hennes farmor frågar om hon vill följa med henne till Redbud i Pennsylvania, kastar sig Kate över möjligheten.
  Vid ankomsten till Redbud träffar Kate Matt Jarreau. Kate kan inte hjälpa att hon blir attraherad av honom. Det är tydligt att han är sårad; han gömmer sig undan andra människor, Gud och sitt förflutna. Men Kate bestämmer sig för att locka ut honom ur mörkret . . .
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 25. Mörkret bär stjärnornas ljus
  Mörkret bär stjärnornas ljus
  Beskrivning
  Carl kunde inte glömma den ångestladdade blicken han fått från flickan och det fula såret i pojkens huvud. Även fast han visste att det var farligt och därmed inte alls särskilt smart, så var han tvungen att försöka hjälpa dem. Dessutom var det spännande, och kanske viktigt. Att göra nåt som var spännande och viktigt var mycket roligare än att göra nåt som bara var smart. Han tog på sig skorna, plockade med sig bilnycklarna och gick ut i den afrikanska natten. Under den försenade bröllopsresan till Sydafrika besöker Carl och Felicia barncentret Give a child a family, och han får en ingivelse att han ska hjälpa dem med tekniken. Ett halvår senare är han tillbaka, men det tar emot att åka, för hösten kom inte bara med långa bistra nätter, utan även med ett mörker som tog ett hårt kallt grepp om hjärtat

  . Felicia stannar hemma med Miriam som sällskap, medan Carls barndomsvän Charlie följer med till Sydafrika, där han kommer att överraska både sig själv och Carl med att ta steg mot en väg som ingen av dem anat.

  185,00 kr
 26. Någon som du
  Någon som du
  Beskrivning
  Julia Dare är ensamstående mamma. Hon känner skuld över att inte vara gift med Max pappa, Hunter Adams. En man hon för övrigt aldrig skulle vilja gifta sig med ändå, inte sedan hon blev kristen.

  Julia lever med en ständig oroskänsla över att Max ska bli som sin pappa, en egocentrerad man som utnyttjar andra människor. Men hon är fast besluten att lita på Gud – oavsett vad som händer.

  Zeke Monroe kämpar med ansvaret för den nedgångna semesteranläggningen Caliente Springs i Kalifornien. Han har försökt vara en god kristen, men det fungerade inte. Uppriktigt sagt är Zeke färdig med Gud. Han behöver inte Gud. Vad han behöver är att kunna hitta ett sätt att rädda företaget på...

  När en kund i Julias eventfirma skickar henne till Caliente Springs stöter hon helt oväntat på Zeke. Deras plötsliga möte rör upp en rad överraskande känslor och båda ställs inför omöjliga svårighete

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 27. När himlen öppnade sig
  När himlen öppnade sig
  Beskrivning
  De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande! Del 3
  85,00 kr
 28. När ingen ser oss
  När ingen ser oss
  Beskrivning
  Två män och det spel de älskar. En kvinna vars hjärta slår för de ensamma och utsatta, och en pojke som tror på det omöjliga.
  När deras vägar möts får de lära sig om karaktärsstyrka och nåd, kärlek och uppoffring.För när allt kommer omkring handlar inte livet om det som händer den sista dagen i veckan, utan hur vi lever våra liv mellan söndagarna. När ingen ser oss.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 29. När Jesus grät
  När Jesus grät
  Beskrivning
  LASARUS – mannen som Jesus uppväckte från de döda i ett av de kanske mest spektakulära mötena med den levande Frälsaren som nedtecknats i Bibeln. Men Lasarus liv är intressant, bortom den mirakulösa händelsen. Lasarus som bodde i Betania, i närheten av Jerusalem, blev ögonvittne till flera av de viktigaste händelserna i Jesu liv och tjänst.

  Lasarus ägde en vingård och ägnade sitt liv åt att sköta om dess vinträd och frukter. Men så mötte han en man, vars vingård var världen och dess frukt människors eviga själar. Där Lasarus historia och historien om Jesu liv, korsfästelse och uppståndelse möts, får vi en unik inblick i kraften och verkligheten av Kristi kärlek.

  När Jesus grät, Bodie & Brock Thoenes starkaste och mest dramatiska roman hittills, fångar något av livet, passionen och kraften hos de män och kvinnor som levde i en av världshistoriens mest avgörande tidsepok.

  Bodie & Brock Thoene har skrivit mer än sextiofem historiska romaner tillsammans. Deras tidlösa klassiker har sålt i mer än trettiofem miljoner exemplar och de har fått många utmärkelser och priser för sitt författarskap

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 30. När vi var unga
  När vi var unga
  Beskrivning
  Från bästsäljande författaren Karen Kingsbury kommer ännu en gripande berättelse. Vi möter en ung pappa vars hela värld vänds uppochned kvällen före hans skilsmässa. Vi återser även medlemmar ur den älskade familjen Baxter.

  Allt kring Noah och Emily Carter var perfekt, de var som skapade för varandra. Från hur de träffades, till deras storslagna förlovning, överdådiga bröllop och hur de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek var speciell och de ville visa den för världen. Sedan Noahs offentliga frieri har mer än en miljon följt deras liv på Instagram. Men bakom de noggrant arrangerade fotona och uppmuntrande inläggen är deras liv allt annat än en sagodröm, och Noahs besatthet av sociala medier har ödelagt allting.

  Emily är upprörd och vänder sig till sin vän Kari Baxter Taylor för att berätta precis hur illa det är: Noah och Emily har bestämt sig för att gå skilda vägar. Han ska flytta ut nästa morgon.

  Men när Noah vaknar upp nästa dag är allting annorlunda. Emily är borta och barnen är flera år äldre. Precis som för Scrooge i Charles Dickens En julsaga sker märkliga och underliga händelser under natten som får Noah att tro att han är tjugo år äldre. Han är i desperat behov av en andra chans.

  Nu krävs det ett mirakel för att kunna återvända till gårdagen.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 31. Nära gryningen
  Nära gryningen
  Beskrivning

  Enligt almanackan var år 2015 efter Kristus ett "normalår". Inget skottår. Ett helt vanligt och alldeles normalt 365-dagarsår. Planeten jorden roterade som den skulle och dagarna avlöste varandra i precis den takt som almanackan tänkt sig.

  Men planeten jorden var sig inte lik. Det som det här året utspelade sig runt om på jorden medan dagarna och nätterna följde varandra i sin förutbestämda lunk var faktiskt inte normalt. Världsekonomin befann sig på ett sluttande plan. Klimatet blev alltmer oförutsägbart. Ett moraliskt jordskred drog med sig mycket på sin väg genom västvärldens finrum. Det såg ut som om de politiska ledarna var på väg att förlora greppet om utvecklingen. Förföljelsen mot de kristna nådde en nivå vars like aldrig tidigare förekommit i historien.

  Inget av det här gjorde halt vid Sveriges gränser. Den tro på Gud som var så självklar för Maja, Fredrik, Jing och Linda sattes på svåra prov. Men de visste att när mörkret var som mest kompakt var gryningen som närmast.

  Nära Gryningen är den fjärde delen av berättelsen om journalisten Jan Ekström och hans familj. Det är en fristående fortsättning på Aktion fritagning, Sista ordet och För en tid som denna.

  150,00 kr
 32. Nicolae : Antikrist träder fram
  Nicolae : Antikrist träder fram
  Beskrivning
  Del 3 i Leftbehind-serien. Först blev de Lämnade kvar. Sedan formade de Kärntruppen. Nu måste de möta Nicolae!
  75,00 kr
 33. Nirvanaprojektet
  Nirvanaprojektet
  Beskrivning
  "Nirvanaprojektet" är andra delen i trilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge som inleddes med "Vredens tid".Hjärnan bakom flera brutala mord tycks haförsvunnit från jordens yta och i månader stårutredningen och stampar. KriminalkommissarieWalter Gröhn letar förgäves efter öppningarnär ett gisslandrama plötsligt leder jakten i enoväntad riktning.Allt pekar på att gärningsmannen hålls fången, men avvem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankarom en läcka i utredningen. Någon inom polishusetsväggar verkar göra allt för att förhindraatt mördaren hittas.En specialgrupp tillsätts och återigen jobbarWalter och Jonna de Brugge sida vid sida, moten fiende som hela tiden tycks vara steget före.Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt merskrämmande. Snart står det klart att morden bara utgör toppen av ettisberg."Tegenfalk skriver som om han inte hade gjort annat än skrivit thrillers."DAST Magazin"Spänning längs många parallella spår."Sydsvenskan"Jag upprepar i stort vad jag sa om den första delen: En mera spännande thriller får man leta efter ..."Iwan Morelius, hedersledamot Svenska deckarakademin"Tempot är högt och intrigen är spännande och underhållande." Bibliotekstjänst
  50,00 kr
 34. October Baby
  October Baby
  Beskrivning
  Detta är romanen baserad på den inspirerande historien om collegestudenten Hannah, vars ökande oro över en plötslig kollaps får ett oväntat svar...

  Efter otaliga medicinska tester pekar allt på en underliggande faktor: Hannahs svåra förlossning. Hon får veta, av sina föräldrar, att hon blev adopterad av dem efter ett misslyckat abortförsök.
  Arg och förvirrad vänder sig Hannah till Jason, hennes äldsta vän, för att få stöd. Uppmuntrad av hans äventyrslusta följer hon med honom och några vänner på en road-trip för att ta reda på sitt förflutna.Under resans gång upptäcker Hannah att varje liv är värdefullt och kan vara så mycket mer än vad vi själva planerar.
  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
  • Köp 25 för 172,00 kr/st
 35. Offerrit : en annorlunda berättelse om besatthet
  Offerrit : en annorlunda berättelse om besatthet
  Beskrivning
  Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan. Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val. Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för.
  100,00 kr
 36. Ögona böj
  Ögona böj
  Beskrivning
  Ridån gled åt sidan, folk applåderade och mina knän skakade. Jag tog några steg framåt och golvet gungade. Då hände något! Alice Babs började sjunga och dansa i mig! ”Swing it, magistern …” sjöng jag. Människorna framför mig log och skrattade, men pappas läppar var vita och stela."

  1957 flyttar Julia och hennes föräldrar in i prästgården i den lilla västerbottniska gruvbyn. Med andan i halsen kämpar Julia för att förstå vad som händer inuti och mellan de vuxna. Solveig Bergqvist Larssons delvis självbiografiska roman Ögona böj är en varm berättelse om ett flickas utsatthet och vilja att vara till lags. I sin vilsenhet om vem hon själv är, skapar Julia fantasivärldar som ingen kan förstöra. En roman om ensamhet, utanförskap och rotlöshet, men också om styrka och att hitta vägar i livet. Historien bärs fram av en livsglädje som studsar fram över sidorna. Och av den vuxna Julias längtan efter att våga stå på scenen igen…

  Om författaren:
  Solveig Bergqvist Larsson är författare och har tidigare utkommit med debattromanerna Låtsasmorsa och Skolbränd. Hon har också skrivit manus till succéföreställningen Ta’t lugnt ta en TOY – en humorresa genom 50-och 60-talet, inspirerad av barndomsromanen Ögona böj. Solveig, tidigare språk- och dramalärare, arbetar idag som föredragshållare och kåsör

  100,00 kr
 37. Om jag flyr
  Om jag flyr
  Beskrivning
  Casey vet hela sanningen. Men den kommer inte att sätta henne fri. Casey Coxs DNA-spår finns överallt på brottsplatsen. Det är inte lönt att prata med polisen – de har svikit henne förr. Hon måste fly innan hon blir gripen… eller något värre. Sanningen spelar ingen roll längre. Men vad är sanning?
  Det är frågan som driver Dylan Roberts, krigsveteranen som anlitas för att hitta Casey. Han lider av posttraumatiskt stressyndrom och ses som skadat gods, men om han lyckas hitta och hämta tillbaka Casey skulle hans rykte bli återupprättat.
  Trots att brottsplatsen tycks berätta hela storyn finns det detaljer som inte stämmer in. Casey har få likheter med en typisk mördare. Men är det Dylans förutfattade meningar som hindrar honom från att vara objektiv? Om hon inte är skyldig – varför flydde hon? Att nysta i hennes förflutna och att kartlägga bevisningen som talar emot henne kommer att ta mer tid än vad han egentligen har, men när Dylans skadade själ korsas med hennes ställs han inför två valmöjligheter. Kvinnan som ockuperat hans sinne är antingen en psykopatisk mördare… eller en osjälvisk hjälte.
  Och sanningen kan visa sig bli det dödligaste vapnet hittills.

  Om jag flyr är första delen av tre i en spännande romanserie från bästsäljande författaren Terri Blackstock.

  125,00 kr
 38. Om jag hittas
  Om jag hittas
  Beskrivning
  Casey Cox är fortfarande på rymmen. Hon flyr för att inte sättas dit för ett mord hon inte begick. Dylan Roberts, hennes jagare som aldrig ger upp, är henne hack i häl, men hans hemliga e-mejlmeddelanden indikerar att han känner till sanningen och egentligen vill hjälpa henne.
  Medan Casey desperat jobbar för att samla bevis om de verkliga mördarna, så snubblar hon över ett nytt fall av outhärdlig orättvisa: Ett misshandlat barn och en självmordsbenägen man som också är falskt anklagad. Casey riskerar sin egen säkerhet när hon försöker ställa saker till rätta och skydda den lilla flickan från hennes plågoandar. Men det är riskabelt för Casey att bli så engagerad och hon riskerar att själv bli tillfångatagen. Och om hon blir hittad och infångad, är hon övertygad om att hon kommer att bli mördad innan hon sätter sin fot i fängelsecellen. Hon vet för mycket.

  Om jag hittas är andra delen av tre i en spännande romanserie från bästsäljande författaren Terri Blackstock.

  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 39. Om jag överlever
  Om jag överlever
  Beskrivning
  Jakten är nästan över för Casey Cox och Dylan Roberts. Casey Cox gömmer sig igen — på ny ort, med ny förklädnad. Men det är annorlunda nu. Hon vet utan tvivel att Dylan tror henne och gör allt som står i hans makt för att hjälpa henne sätta dit Brents mördare. Han har till och med blivit en oväntad vän... och kanske något mer. När man känner hopp kan man klara det mesta. Casey gör en uppgörelse med en åklagare och lämnar över allt bevismaterial som hon och Dylan har samlat mot de korrupta poliserna Keegan och Rollins — bara för att upptäcka att åklagaren är i maskopi med de korrupta poliserna. Vem återstår att lita på nu? När även Dylan börjar utsättas för mordförsök känner sig Casey tvingad att ge upp kampen. Måste ett liv offras för att skydda ett annat? Tiden börjar bli knapp för Casey, och läsarna hålls på halster ända till bokens sista sidor.

  Om jag överlever är tredje och sista delen i en spännande romanserie från bäst­säljande författaren Terri Blackstock.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 40. Om natten är samma himmel mörk
  Om natten är samma himmel mörk
  Beskrivning
  .Sedan beslutet tagits kände hon sig lugn för första gången på mycket länge..Eva är på väg. Hon ska köra utmed kusten från Los Angeles till San Francisco, en ungdomsdröm, hon tycker hon är skyldig sig själv det. Sedan ska hon hoppa ifrån Golden Gate Bridge. I Los Angeles möter Eva John, läkaren som får henne att minnas hur smärtan började: barndomens ständiga rädsla, första pojkvännen och katastrofen som slog omkull allt. När hon kommer till San Francisco känns allt oroande. Staden och beslutet hon tagit ger inte alls den lättnad hon hade väntat sig. Eva börjar tvivla. Finns det en möjlighet att göra upp, istället för att ge upp?Om natten är samma himmel mörk handlar om att fastna i tystnaden. Om rätten att ifrågasätta och gå sin egen väg. Det är också en historia om hur möten förändrar, oavsett om det är nya platser eller människor man möter.
  125,00 kr
 41. Ord
  Ord
  Beskrivning
  Jag samlar på ord. Jag lägger dem i en osynlig ask i mina tankar. Jag skulle vilja ha dem i en riktig ask, en fin ask, kanske en skokartong klädd med blommigt presentpapper. Och när jag hade lust skulle jag öppna asken och ta upp lapparna, och läsa och röra vid alla orden. Sedan skulle jag gömma asken. Men orden är tryggare i mina tankar. Där kan han inte ta dem ifrån mig.

  Tioåriga Kaylee Wren pratar inte. Hon har inte gjort det sedan hennes missbrukande mamma gav sig av och lämnade henne i en ensligt belägen timmerstuga i skogen – tillsammans med en man som är lika farlig som han är ondskefull. Med tystnaden som sin enda fristad samlar Kaylee på ord som hon kanske aldrig kommer att uttala, och hon hittar dem i ett av de få föremål som hennes mamma lämnade efter sig: en ordbok

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 42. På jakt med Violet Rose
  På jakt med Violet Rose
  Beskrivning
  Violet längtar efter att få uppleva lite mysterium och romantik. Uppriktigt sagt är det mer än bara en smula mysterium. Hon lurade till sig resan till Chicago för att söka efter en mor hon knappt minns. Och vad gäller romantik jaa, med farmors och de tre mostrarnas hjälp går det också ganska bra kanske till och med lite för bra.
  Samtliga släktingar inklusive hennes fromma farmor tycks ha sina bestämda planer för henne.Under en kort sommar öppnas Violets omvärld på vid gavel framför henne.
  Men i kölvattnet från alla upptäckter behöver hon komma underfund med vilken väg och vilken man som till slut ska bli det rätta livsvalet för hennes del.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 43. På kärlekens strand
  På kärlekens strand
  Beskrivning
  Natalie O’Ryan lämnade Prince Edward Island för femton år sedan, utan planer på att någonsin återvända. Men när hennes fästman, Russel Jacobs, bokar in deras bröllop på Red Door Inn i hennes hemstad börjar förberedelserna för det perfekta bröllopet. Men hon kunde aldrig föreställa sig att hon skulle stöta på Justin Kane – hennes bäste vän som hon lämnade för så länge sedan.

  När Natalies planer för bröllopslokal strandar måste hon snabbt finna ett alternativ. Den enda lösningen verkar vara en lada på Justins marker. De arbetar tillsammans för att rusta upp den fallfärdiga byggnaden, samtidigt upptäcker de att det kan finnas något mer dem emellan än bara brutna löften och gammal vänskap. Något oväntat, som har sin grund i förlåtelsen.

  Liz Johnson förälskade sig tidigt i den kanadensiska provinsen Prince Edward Island, för övrigt samma vackra ö som böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig på. Liz Johnson är författare till flera bästsäljande böcker.

  ”En varm, gripande berättelse som berör. Med karaktärer som blir till nära vänner, en charmerande vacker plats och en kärlekshistoria som dröjer sig kvar långt efter att du läst sista kapitlet
  – Catherine West författare

  Läs även de andra två böckerna i serien, Värdshuset vid havet och Där två hjärtan möts.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 44. På min sida
  På min sida
  Beskrivning
  Ester, Rut, Dina och Magdalena – fyra unga kvinnor som kände varandra som barn upptäcker att de ska läsa på samma universitet till hösten. De bestämmer sig för att lösa boendet genom att hyra ett hus tillsammans. Men olikheter och hemligheter prövar vänskapen när de kämpar för att hitta rätt väg i kärleken och livet.

  På min sida är en spännande relationsroman inspirerad av fyra dramatiska kvinnoöden från Bibeln.

  Bra läsning för gymnasieåldern och unga vuxna, men självklart även för vuxna

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 45. Pastor Viveka och Glada änkan
  Pastor Viveka och Glada änkan
  Beskrivning
  Ett nytt fall för pastor Viveka! Under stumfilmens tid fanns en biograf i Enskede där filmerna ackompanjerades av en rejält sminkad äldre dam kallad Glada änkan. Hundra år senare väcker Enskedeborna liv i kvartersbion som får namn efter den legendomspunna pianisten. Men Glada änkan tycks vid närmare betraktande inte alls ha varit särskilt glad och kvalitetsfilm kan väcka många typer av känslor.

  Och hur ska Vivekas församling spendera miljonen som de har fått ärva av Doris? En ny fascinerande medlem dyker upp i kyrkan, och mitt i alltihopa även ett avhugget finger. Och hela tiden snöar det.

  250,00 kr
 46. Prästmans dagbok
  Prästmans dagbok
  Beskrivning
  Prästmans dagbok är utan tvivel Georges Bernanos bästa roman, som klargjort att Frankrike i honom har en av sina största moderna författare, en som på allvar kan nämnas vid Dostojevskijs sida.

  Prästmans dagbok är en skildring av en enkel, vanlig och svag prästmans upplevelser som ledare för en förvildad och andligt förfallen fransk bondförsamling. Prästen säger om sig själv att han är »livstidsfånge i den heliga dödsångesten i Getsemane«. Den unge katolske prästen är inte bara ful, misslyckad och sjuk. Han är också starkt ärftligt belastad. Elever driver med honom, unga flickor flirtar med honom eller försöker få folk att tro att han flirtar med dem. Man viskar att han super. När han får inblick i en grevlig familjs hemligheter får han dödsfiender. Själv försvarar han sig aldrig. Så som van Goghs landskap brann och flammade, flammar också människornas värld för Bernanos blick, men av okuvliga lidelser, av onda passioner.

  215,00 kr
 47. Presentask med fyra kattnoveller
  Presentask med fyra kattnoveller
  Beskrivning
  Om hunden kan sägas vara människans bästa vän, är katten tveklöst författarens. Och läsarnas! Kanske är det inte så konstigt: älskad och gåtfull utgör den inte bara ett fantastiskt sällskap, utan är också en enastående karaktär att bygga en historia kring. I Kattnoveller har vi samlat fyra skildringar, skrivna av några av de största kvinnliga författarna - naturligtvis kattälskare själva. Detta är en perfekt ask till alla som har katt, vill ha katt, har haft katt ... Eller bara tycker om katter - och riktigt bra noveller.

  Asken innehåller fyra böcker: Tove Jansson - Katten & Ön Patricia Highsmith - Mings största kap Angela Carter - Mästerkatten i stövlar Doris Lessing - Rufus

  Novellix ger ut stora läsupplevelser i litet format! En novell per bok, och alltid med originalomslag av svenska formgivare, illustratörer och konstnärer. Novellerna säljs både styckvis och förpackade i fina presentaskar.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 48. Riddarna på Rhodos
  Riddarna på Rhodos
  Beskrivning
  Året är 1521. Rhodos är kristenhetens yttersta och trotsigaste utpost mot öster, mot sultanen och hans armé. Några hundra johanniter har till uppgift att försvara ön, att "segra eller dö".

  Bo Giertz visar i denna bok samma mästerliga förmåga att väva samman historia, teologi och en stark berättelse som i sina historiska romaner Stengrunden och Tron allena.

  80,00 kr
 49. Riddarna på transportcentralen
  Riddarna på transportcentralen
  Beskrivning
  I Sjukhuset underjordiska kulvertar får vi följa slutet på en lång tidsepok, som innehöll originalitet, oförvitlig arbetarpatos och ohejdbar galenskap. Det var strax innan rökförbuden och stämpelklockorna tog vid.Rationaliseringar och hälsofrämjande åtgärder betraktades som odiskutabla’måsten’ när de dök upp. Men hur påverkades vi av alla dessa så kallade förbättringar på sikt? Riddarna på Transportcentralen är en berättelse om tjurig motsträvighet inför sådana förändringar, som de flesta människor godtar och rent av är tacksamma för. Patrik Söderman beskriver med glimten i ögat den värld han mer av en slump hamnade i och han skildrar personerna i sin roman med humor och värme, men inte utan en viss distans. Riddarna på Transportavdelningen är Patrik Södermans debutroman. Han bor i Örebro och är verksam som gymnasielärare huvudsakligen i svenska men även i historia. Fritiden ägnar han bland annat åt tennis och musicerande.
  210,00 kr
 50. Rossystrarna
  Rossystrarna
  Beskrivning
  Rossystrarna är en roman om kärlek där man minst väntat sig det, om tro som håller genom alla omständigheter och skönheten i en andra chans.

  När Isabelle nås av beskedet om föräldrarnas plötsliga bortgång får hon en chock. I kölvattnet av sorgen bestämmer hon sig för att finnas där för sina yngre systrar Stephanie och Amanda, som fortfarande studerar, och föreslår att de ska bo tillsammans i föräldrahemmet. På begravningen dyker Isabelles ex oväntat upp och påminner henne om en tid hon helst vill glömma. För alltid.

  I sin strävan att undvika ett känslomässigt sammanbrott väljer Isabelle att lägga sin energi på arbetet på äldreboendet. Hon är fast besluten att hjälpa den deprimerade gamla damen på rum åtta samtidigt som hon försöker undvika sitt ex och stötta systrarna som brottas med sina egna problem. Stephanie tycks leva sitt liv genom sociala medier och Amanda lämnar sällan rummet. De kommande månaderna blir en tid då hemligheter uppdagas, relationer sätts på prov och nytt hopp gror.

  Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare. När hon inte umgås med familjen eller går en promenad i skogen (där inspirationen flödar som bäst) kryper hon gärna upp i soffan med en god bok eller tittar på en riktigt bra film.

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 51. Sådant är livet del 1 & 2
  Sådant är livet del 1 & 2
  Beskrivning
  Magdalena är 17 år och förälskad i en kringflackande spele­man. Hennes förmögne far har redan bestämt vem hans dotter ska gifta sig med. Men kärleken är stark. Mot sin fars vilja gifter sig Magdalena med Samuel. De får elva barn. I deras hem är det mycket fattigt.

  Som åttaåring skickas deras son Carl iväg hemifrån för att söka arbete.

  Någon skolgång blir det inte fråga om. Han måste arbeta för att försörja sig. Dessutom har han inga egna skor och till skolan får han inte komma barfota.

  Del1 och 2 säljs tillsammans När han är 30 år träffar han sitt livs kärlek, en ung kvinna som är förbluffande skicklig i matlagning. Av enkla ingredienser trollar hon fram de mest fantastiska rätter. Carl, som svultit under hela sin uppväxt, blir förälskad i Edit. Men det är inte bara hennes kokkonst han faller för. Hon är vacker som en docka. De gifter sig och får tio barn.

  Sådant är livet är en skildring om kärlek, bröllop, svält, julfirande, våldtäkt, krig, död, politik, religion, jordbruk, skilsmässa, hur ett företag startas och mycket mer som hör till livet i en stor familj.

  125,00 kr
 52. Sankt Brendans sjöfärd
  Sankt Brendans sjöfärd
  Beskrivning
  Sankt Brendans sjöfärd är inget mindre än en medeltida bestseller. Denna spännande historia skrevs under 800-talet på latin och spreds över Europa i många översättningar.
  Boken berättar om hur en irisk abbot och hans munkar seglar ut över Atlanten och upplever märkliga äventyr. Om det har hänt i verkligheten är mer tveksamt, men den brittiske författaren Tim Severin stakade på 1970-talet ut deras rutt, byggde en liknande båt och seglade med den till Newfoundland.
  I varje fall ger boken en inblick i medeltida världsbild och påminner oss om andra iriska sjöfärder till Färöarna och Island. Den har också fascinerat läsare i senare tider och har influerat moderna författare av fantasylitteratur, som J.R.R. Tolkien och C. S. Lewis
  180,00 kr
 53. Sanningen gör dig fri
  Sanningen gör dig fri
  Beskrivning
  Att våga följa sin djupaste längtan ... Med löftet om att återförenas lämnar Agnes, Nathanael och Elise Borgholm för att resa hem till sina familjer. Kommer människorna i deras tidigare liv få dem att omvärdera sina livsval?

  Agnes glädje övergår allt mer i smärtsam saknad. Oron för att gå en sysslolös höst till mötes och rädslan för att något ska hända Nathanael, skymmer snart alla framtidsutsikter. Var hör hon hemma och vad innebär det att vara sann mot sig själv?

  Elise reser från herrgården tillsammans med den person som betyder mer än någon annan. Besluten att lämna livslögnen bakom sig påbörjar hon en ny tillvaro i Lund, som visar sig bli långt svårare än hon anat.

  Nathanael är efterlängtad av sin stora familj i Amerika. Inte minst av Amy vars hemlighet tär på hans samvete. Det enda som bär genom allt är drömmarna om Agnes och tron på en ljus framtid.

  Sanningen gör dig fri är andra boken i Borgholmstrilogin och utspelar sig vid samma tid som Downton Abbey och Testament of Youth.

  Angelica Victorin är frilansjournalist. I hennes historiska romaner står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 54. Sarahs sång
  Sarahs sång
  Beskrivning
  Kan Sarahs sång skapa ett mirakel ännu en gång?

  Traditionen är den samma varje jul. Tolv handgjorda pappersdekorationer och en liten plastjulgran. Tolv dagar då Sarah kan gå tillbaka i tiden och minnas sin förlorade kärlek från sitt lilla rum på ålderdomshemmet. Tolv möjligheter för Sarah att sjunga sin sång ännu en gång, och minnas hur den för länge sedan gav henne en ny möjlighet att uppleva kärleken.

  Men i år är traditionen annorlunda. I år lyssnar en förtvivlad ung kvinna, en sjuksköterska som blir stående i dörren när Sarah hänger den första bleknade juldekorationen på den lilla julgranen. Sarah märker av smärtan som kvinnan bär på och hoppas att hon kan göra något för att hjälpa dem båda.

  Kan Sarah klara av att överbevisa denna plågade unga kvinna innan det är för sent? Tolv dagar. Två liv. Och en sång – Sarahs sång – som kanske kan skapa ett mirakel för alla som lyssnar.

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 55. Sherlock : fallet med den tomma graven
  Sherlock : fallet med den tomma graven
  Beskrivning
  – Jodå… den första påsken hade allt varit något för en skarpögd romersk utredare, inte sant? John gav till ett kort skratt.
  – En avrättad fånge, uppdrag utfört och sen – poff – så står de plötsligt med en tom grav! Ja, jag säger då det…
  Samtalet upphörde. Det enda som bröt tystnaden var ljudet av kuvertsprättande och bläddrande bland papper. Men om John H Watson hade lyft blicken från sin posthantering skulle han ha sett att något hänt med den andres blick. Det håglösa ansiktsuttrycket hade försvunnit och ersatts av intensiv koncentration.

  Sherlock reste sig med ett ryck. Blicken var glasklar, på det omisskännliga sätt som vittnade om att något väckts därinne i hjärngemaken. Han vände sig mot John och deklarerade högt och tydligt: – Jag tar fallet!

  Hur skulle världens främste utredare hantera historiens mest omtalade försvinnande? Den här boken är en hisnande resa genom det nutida England från askonsdag till påskdagens morgon tillsammans med två av litteraturens mest kända gestalter: detektiven Sherlock Holmes och hans medarbetare Dr Watson.

  Tillsammans gör de allt för att slå fast vad som faktiskt hände med den avrättade fången Jesus från Nasaret den där märkliga påskhelgen för nära 2000 år sedan. På vägen får våra vänner en ny bekantskap och ett annat märkligt fall på halsen.

  Hinner Sherlock lösa båda problemen i tid? Och hur lyder den definitiva lösningen på Fallet med den tomma graven?

  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
 56. Sionsarvet del 1-6
  Sionsarvet del 1-6
  Beskrivning
  Del 1 Jerusalems Vaka Del 2 Dånet från Jerusalem Del 3 Jerusalems Hjärta Del 4 Skriftrullen från Jerusalem Del 5 Jerusalems Stenar Del 6 Jerusalems Hopp
  450,00 kr
 57. Sista ordet
  Sista ordet
  Beskrivning
  Seklets sista sommar är slut. En av höst terminens första dagar blir Angela, 13, upphunnen på skolgården av en grabb två årskurser före henne. Det är på grund av honom som hon är försenad till den första lektionen. Han och hans nynazistiska vänner vill inte ha henne på skolan över huvud taget, eftersom hennes mor är flykting från Libanon och hennes far är journalist och skriver avslöjande artiklar om främlingsfientliga grupperingar…Janne Ekströms stol står tom när det viktiga redaktionsmötet skall börja. Nu skall den fortsatta inriktningen för tidningens arbete fastställas inför millennieskiftet. Då får chefredaktören ett telefonsamtal som i ett slag kastar tidningen i en härva av hot och utpressning…Almanackan på väggen visar att det är tisdag den 11 september 2001 när Hans-Göran Larsson skriver i sin ledare: "Det märkliga är inte att en ond makt tillåts ställa till med så mycket obehag och lidande, det märkliga är att glädjen och kärleken och längtan efter frid haft så mycket kraft i sig att den i stället för att duka under av ondskans list och hat har drivit livet och utvecklingen vidare till ständigt nya segrar. Trots att ondskan så ofta har sett ut att överglänsa godheten har den ändå dragit det kortaste strået. Alltid."Det sista ordet är Guds. Och han har ett folk på jorden som är märkta med försoningens och kärlekens tecken i sina hjärtan.
  75,00 kr
 58. Sisterchicks : i vått och torrt
  Sisterchicks : i vått och torrt
  Beskrivning
  Längtar du efter en lättsam läsupplevelse med humoristiska inslag, kryddat med kristna värderingar är detta rätta boken för dig!

  Sisterchick (subst.): En vän som delar ditt hjärtas innersta tankar, älskar dig som en syster och som för dig tillbaka till verkligheten när du uppför dig som en .barnunge..

  Sharon har levt i en trygg, stilla tillvaro i Chinook Springs, Washington hela hennes liv. Allt förändras när hennes bästa vän sedan 20 år, Penny, bestämmer sig för att ta en resa till Finland för att söka upp sina enda levande släktingar . och vill ta med Sharon! Resan till landet med renar och bastu innebär en hel rad med upplevelser för de två omaka vännerna . Sharon är mamma till fyra barn och Penny var en äventyrslysten .motorcykeltjej. innan hon lämnade sitt liv till Jesus. Tillsammans kommer de tillbaka hem igen med en ny syn på Gud och en ny smak på livet som får oväntad betydelse för omgivningen hemma.

  Robin Jones Gunn är en av de ledande och mest uppskattade kristna romanförfattarna med 3 miljoner böcker sålda.

  125,00 kr
 59. Skördetid : världen väljer sida
  Skördetid : världen väljer sida
  Beskrivning
  Del 4 i Left behind-serien. Rayford Steele och Buck Williams har överlevt Lammets vrede - en global jordbävning under vedermödans tjugoförsta månad. Medan världen rusar vidare mot domens dag och den stora skördetiden, som är förutsagd i skriften, börjar Rayford och Buck söka efter nära och kära i olika delar av världen.
  75,00 kr
 60. Skuggad
  Skuggad
  Beskrivning
  efterdyningarna av tredje världskriget är världen mer beslutsam än någonsin att utrota krig. Nu har alla nationer enats om att undanröja det allvarligaste hotet mot världsfreden. Förbjud religion. Paul Stepola spelar en nyckelroll i världens aktion mot kristna ”extremister” i sitt jobb som agent för Nationella Fredsorganisationen. Hans uppdrag leder honom till oväntade upptäckter. Övernaturliga händelser inträffar som han inte kan förklara. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen till dessa händelser? Inbunden
  100,00 kr
 61. Skuggor av liv
  Skuggor av liv
  Beskrivning
  Skuggor av liv tar oss med på en resa genom två människors liv. Det är berättelsen om judepojken Leon och hans väg genom Förintelsen från småstaden i östra Polen genom ett krigshärjat Europa och om läkaren Eva Efraimssons resa från barndomens väckelsemöten till det radikala Lund. Eva som undrar hur hon ska orka fram till pensionen, vad det har blivit av hennes liv och varför hon alltid upplever att hon bär på en ryggsäck fylld med krav och skuld. Skuggor av liv är berättelsen om två livsöden med en gemensam brännpunkt. Vems ryggsäck bär jag, min egen eller någon annans?
  265,00 kr
 62. Snart
  Snart
  Beskrivning
  Spännande romanserie! Del 1.
  Följ med Paul Stepola i världens aktion mot kristna "extremister". Hans uppdrag leder honom till oväntade, övernaturliga händelser. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen. Kommer Guds röst att kunna tystas i världen...?
  75,00 kr
 63. Som ett regn
  Som ett regn
  Beskrivning
  Elena, en medelålders kvinna med grekiskt ursprung, möter Mirjam, en vilsen men driftig tonåring. Mirjam ber att få göra en intervju med Elena. Intervjun ska vara underlag till en uppsats i skolan, påstår hon. Elena tvekar, men till sin egen stora förvåning faller hon för den charmiga och impulsiva tonåringen. Motvilligt tackar hon ja.

  Ämnet för uppsatsen är omfattande. Mirjam vill att Elena ska berätta allt hon kan och vet om kärleken. Samtalen med Mirjam får dramatiska konsekvenser. Det visar sig att det inte bara är Elena som bär på hemligheter.

  ”Vad är det som händer? Alla vackra ord som jag hasplar ur mig. Romantiska, fåniga floskler om något som jag lämnat bakom mig, en gång för alla. Nu proppar jag en ung flicka full med dessa lögner.

  Vad håller jag på med, egentligen? Med vilken rätt prackar jag på en ung, oskuldsfull tonåring ord jag själv inte för ett ögonblick tror på! Hur har jag mage att överhuvudtaget ta ordet kärlek i min mun!

  Mirjam, den stackars svultna flickan, bara gapar och sväljer när jag trycker i henne min falska svada, så hänförd är hon.”

  210,00 kr
 64. Som ett träd i skogen
  Som ett träd i skogen
  Beskrivning
  "Vi människor måste hålla ihop och hjälpa varandra, sa pappa. Det är det viktigaste av allt. Tänk på hur en tall ser ut om den står ensam på en bergknalle. Knotig, liten och spetig. Bara i skogen, tätt, tätt tillsammans, blir träden raka och fina, kraftiga och höga, bara tätt tillsammans växer de mot ljuset. Det var det viktigaste med strejken. Att vi höll ihop. Vi klarade att hålla ihop, tätt som träden i skogen. Glöm aldrig det, Bricken."

  - ur boken

  Det har gått många år sedan den stora strejken 1879. Då var Bricken tio år, nu är hon femtio år, men hon har inte glömt. Året är 1918 och det stora världskriget har pågått i snart fyra år. Hemma i Svartvik tvingas de åter använda sirapsvatten till gröten, mjölken är för dyr. Men sågverket har framtidstro. De installerar maskiner i brädgården och bygger en stor ny skola.

  Bricken och hennes familj har fått flytta in i ett rum och kök, rum med kakelugn och broderat band i spjällsnöret. Där bor hon, minstingen Edvin och de två vuxna barnen Elvira och Isak. Men till 50-årskalaset i kapellet kommer de alla, barn och barnbarn.

  90,00 kr
 65. Som ett träd i skogen
  Som ett träd i skogen
  Beskrivning
  Vi människor måste hålla ihop och hjälpa varandra, sa mamma. Det är det viktigaste av allt. Tänk på hur en tall ser ut om den står ensam på en bergknalle. Knotig, liten och spetig. Bara i skogen, tätt, tätt tillsammans, blir träden raka och fina, kraftiga och höga, bara tätt tillsammans växer de mot ljuset. Det var det viktigaste med strejken. Att vi höll ihop. Vi klarade att hålla ihop, tätt som träden i skogen. Glöm aldrig det, Bricken.
  Ur boken

  Det har gått många år sedan storstrejken 1879. Då var Bricken 11 år, nu är hon 50 år, och inte har hon glömt. Året är 1918 och det stora världskriget har pågått i snart fyra år. Hemma i Svartvik tvingas de åter använda sirapsvatten till gröten, mjölken är för dyr. Men bolaget har framtidstro. De bygger högbanor i trädgården och en stor ny skola.

  Bricken och hennes familj har fått flytta in i ett rum och kök rum med kakelugn och broderat band i spjällsnöret. Där bor hon, Elvira, Isak och minstingen Edvin. Men till 50-årskalaset i kapellet kommer de alla, barn och barnbarn. Bara Nikanor och Adolfsson kan hålla sams, tänker Bricken. Det visste hon inte när barnen var små, att också fullvuxna ungar som sedan länge försörjer sig själva kan vålla orostankar. Och inte bara inför kalas. Nikanors Marja väntar smått igen, deras sjunde barn. Hur ska hon orka?

  Som ett träd i skogen är Vibeke Olssons sjätte roman om Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och Eld, Amerikauret och Glödens färger.

  Vibeke Olsson debuterade som 17-åring med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit ett 20-tal historiska romaner, bland annat en stor romansvit om slavinnan Sabina i Romarriket och den mycket uppmärksammade boken Molnfri bombnatt om nazi-Tyskland. För sina böcker om Bricken har Vibeke fått flera litterära utmärkelser: Wallinpriset, Birger Norman-priset, Samfundet De Nios Vinterpris och den kungliga medaljen Literis et Artibus.

  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 66. Som maskrosfrön för vinden
  Som maskrosfrön för vinden
  Beskrivning
  En fridfull idyll… En lycklig familj… Ett telefonsamtal som hotar dem alla. Ny roman av Karen Kingsbury, som har skrivit mer än 30 romaner och blivit en av USA:s mest lästa och populära romanförfattare.
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 67. Som skuggan följer ljuset
  Som skuggan följer ljuset
  Beskrivning
  1932, året efter skotten i Ådalen blir dramatiskt på Svartvik, först en sågverksstrejk där Svartviks arbetare står ensamma, sedan en massastrejk över hela Sverige.

  Den ideologiska maktkampen mellan socialdemokratin och kommunismen präglar både strejkledningen och vardagslivet och skär rakt igenom Brickens familj.

  Bricken är nu 63 år och funderar mycket över hur hon ska förmedla minnen, hopp och framtidstro till barn och barnbarn.

  Mycket är osäkert och det är Bricken van vid ändå hade hon aldrig kunnat ana vad som ska hända hennes familj.

  Som skuggan följer ljuset är Vibeke Olssons sjunde bok om sågverksarbetaren Bricken. De tidigare heter Sågverksungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger och Som ett träd i skogen.

  Sagt om de tidigare böckerna Vibeke Olssons trilogi förtjänar att bli klassisk. Det är ett stycke genuin arbetarhistoria. Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

  VIBEKE OLSSON föddes 1958 i Stockholm och är idag bosatt i Edsbyn. Som 17-åring debuterade Vibeke med ungdomsromanen Ulrike och kriget. Sedan dess har hon skrivit en lång rad romaner, många av dem i historiska miljöer. Mest kända är kanske Krigarens sköld och Molnfri bombnatt. Vibeke har mottagit ett flertal priser. För Sågverksungen fick hon Wallinpriset våren 2010, och under år 2013 fick hon ta emot den kungliga medaljen Litteris et Artibus, Birger Normanpriset och Sällskapet De Nios Vinterpris för sitt författarskap. År 2016 tilldelades hon Lars Ahlin-priset samt Ivar Lo-priset och 2018 mottog hon ST:s och SCA Forests jubileumsstipendium.

  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 68. Större än du tror
  Större än du tror
  Beskrivning
  Byn var stor med byars mått mätt. Men människorna inom och utom Byn fick på olika sätt erfara att det fanns något eller någon som var mycket större än vad någon av dem kunde, ville eller vågade tro. Fler än fabrikören Lars-Olof Gråberg, journalisten Sophia Lindenstam och pastorn Göran Davidsson får uppleva hur deras liv flätas samman och understryker sanningen i visans ord: ”större än du nånsin tror, Lasse, Lasse liten.

  Arne G D Johansson har haft skrivandet som ett viktigt inslag i livet alltsedan ungdomen. Han har tidigare utkommit med tio ungdomsböcker, samt skrivit artiklar och noveller i olika tidningar. Som pensionär fortsätter han nu att sätta ord och tankar på papper där berättelserna om vanliga människor utgör den röda tråden.

  • Köp 3 för 216,00 kr/st
  • Köp 10 för 204,00 kr/st
 69. Systrar
  Systrar
  Beskrivning
  NYUTGÅVA

  Två livsöden, två tidsepoker, ett systerskap och en tro som bär

  Rebeccas liv kastas omkull som gör att inget kan bli detsamma igen. Annabelle är lika gammal då hon nästan åttio år tidigare står på randen till vuxenlivet och upplever en förälskelse som kommer att påverka allt hon någonsin känt. De är två unga kvinnor som växer upp med flera generationers mellanrum, men genom dramatiska förändringar i livet går de båda igenom en tid som kommer att forma dem mer än de någonsin varit beredda på ...

  Hanna Christenson bor i Kungsängen, Stockholm, tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hanna arbetar som översättare och författare.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 70. Systrar : en tragedi, en kärlekshistoria, ett trevande hopp
  Systrar : en tragedi, en kärlekshistoria, ett trevande hopp
  Beskrivning
  Rebecca går sista terminen på gymnasiet när hennes liv helt oväntat kastas omkull av en händelse som gör att inget kan bli detsamma igen.Annabelle är lika gammal då hon nästan åttio år tidigare står på randen till vuxenlivet och upplever en förälskelse som kommer att påverka allt hon någonsin känt till. De är två unga kvinnor som växer upp med flera generationers mellanrum, men genom dramatiska förändringar i livet går de båda igenom en tid som kommer att forma dem mer än de någonsin varit beredda på.
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
  • Köp 25 för 128,00 kr/st
 71. Tagning fyra
  Tagning fyra
  Beskrivning
  Ett offentligt felstegFilmskaparna Keith och Dayne klarar äntligen av att ro i land ett kontrakt med landets unga, ledande filmsstjärna, som har sagt ja till att spela huvudrollen i deras film. Samtidigt inträffar ett offentligt felsteg som hotar att rasera filmstjärnas rykte.Ett sista försök att rädda det som är viktigastUnder tiden upplever Andi Ellison ett helande i sin relation med Gud, hennes familj och med dem hon älskar. Men är det försent?

  Nu måste filmskaparna agera som verkliga missionärer i ett försök att rädda filmen, deras familjer och den unge filmstjärnan.Ett sista bönesvar?Kan Gud göra under som publiken kanske aldrig fullt ut kan förstå. Och kan möjligheten att rädda världen genom film slutligen bli en verklighet för filmskaparna? Kommer Keith och Dayne att få uppleva det mirakel de har bett om?En berättelse om hopp, hjärtesorger och ett sökande efter ett lyckligt slut.

  100,00 kr
 72. Tills vi kommer hem
  Tills vi kommer hem
  Beskrivning
  Livet i Sverige känns som en vinter utan slut för Elin Carlsson efter föräldrarnas död. När livet på gården till slut blir outhärdligt beslutar hon sig för att söka en tryggare tillvaro för sig och sina systrar.Så börjar deras resa till Amerika, drömmarnas och de nya möjligheternas land.
  Men när de drabbas av den ena motgången efter den andra ifrågasätter Elin, Kerstin och Sofia sitt beslut att utvandra till Chicago. Kommer deras förhoppningar inför framtiden någonsin att infrias?
  125,00 kr
 73. Tillsammans med dig
  Tillsammans med dig
  Beskrivning
  Ibland kan den mest oväntade kärlek vara precis det hjärtat behöver

  Känsloladdad berättelse med karaktärer som påminner oss om den dynamik som finns i tron på Gud och vad det kan kosta att våga lita på kärleken.

  Det är något med femåriga Penny Tremaine som är annorlunda. Som tidigare socialarbetare upptäcker Carly snart att Penny lider av sviterna efter att mamman druckit alkohol under graviditeten. Plötsligt slår ett minne från Carlys förflutna till. Hon har lovat sig själv att aldrig mer bli personligt involverad med en klient. Utsattheten är alltför stor. Men det är någonting med Penny – och Pennys stilige pappa – som berör Carly.

  Dr. Ryan Tremaine försöker få sitt liv att fungera igen. Hans tidigare fru är omgift och borta på en längre resa, så hans två stökiga tonårssöner och Penny bor hemma hos honom på heltid. Fast besluten att föra familjen samman gör han en SOS-lista med punkter som ska få honom att knyta an till sina barn, det får bära eller brista...

  Victoria Bylin är författare till flera prisbelönade romaner. Hon är känd och uppskattad för sina realistiska karaktärer och verklighetstrogna berättelser. Hon är född i Kalifornien, men bor nu i Kentucky tillsammans med sin man

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 74. Tre
  Tre
  Beskrivning
  Kevin Parson kör sin bil en sensommardag när hans mobil­telefon plötsligt ringer. En man som kallar sig för Slater säger med raspig röst: "Vi ska leka en liten lek, Kevin. Du får exakt tre minuter på dig att bekänna din synd för världen. Vägra och bilen du kör kommer att explodera." Slut på samtalet. Kevin får panik. Vem kan det vara? Vilken synd? Han kör bilen i diket.
  Exakt tre minuter senare sätter den massiva explosionen världen på kollisionskurs med vansinnet. Spelet kan börja. Kevin får omedelbart ett samtal till. Ännu en gåta, ännu en deadline, ännu en bomb – en större bomb – om Kevin inte bekänner sin synd.

  Tillsammans med FBI-agenten Jennifer Peters och CBI-agenten Samantha Sheer, försöker Kevin besegra Slater i hans lek, men Slater är alltid ett steg före. Varje hot intensifieras och hela landet ropar efter svar, men leken gör dem nästan utom sig.
  Tre är en kraftfull berättelse om gott och ont och allt däremellan.

  75,00 kr
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 75. Tusen olevda liv finns inom mig
  Tusen olevda liv finns inom mig
  Beskrivning
  Pastor Bengt Ericsson har planerat allt i minsta detalj. Utan minsta anstrykning till vemod låser han dörren till pastorsbostaden, sätter sig i bilen och styr en sista gång mot kapellet. På predikstolen, väl synligt, tejpar han upp brevet där han berättar att han ska försvinna från församlingen en tid och i vilket han ber om förlåtelse att han trasslar till det för andra. Men han har helt enkelt inte funnit någon annan väg.

  När Bengt Ericsson sätter sig i bilen igen är det för att åter ta kontrollen över ett liv som så här långt mest har präglats av en rad tillfälligheter och anpassningar. Det han nu gör är visserligen både oväntat och i mångas ögon klandervärt, men han styr söderut med en märklig känsla av lätthet och med en fast beslutsamhet att utforska ett av de tusen olevda liv han bär inom sig. Jag blev lite orolig när Tomas Sjödin hade skrivit en roman Min oro kom på skam ett crescendo till romanslut som får mig att gråta. Kärlek, vad är det? Jag vet det nu. Slutet på den här historien, det är kärlek. Maria Küchen, Kyrkans tidning "... en välskriven berättelse som stannar kvar och som lämnar en god känsla. Och den innehåller den goda berättelsens driv..." Nerikes Allehanda Tomas Sjödin, född 1959, är pastor, författare och krönikör i Göteborgs-Posten och en uppskattad föredragshållare. Han har utkommit med en rad böcker som alla sålt i stora upplagor och översatts till flera språk. Tusen olevda liv finns inom mig, som kan betraktas som hans skönlitterära debut, är en gripande, rolig och tänkvärd berättelse i gränslandet mellan verklighet och skröna. En berättelse om mod, om uppbrott men också om att våga försonas med sitt liv. Här berättar Tomas Sjödin om sin kommande turné

  75,00 kr
 76. Tystad
  Tystad
  Beskrivning
  Spännande romanserie! Del 2. Följ med Paul Stepola i världens aktion mot kristna "extremister". Hans uppdrag leder honom till oväntade, övernaturliga händelser. När kommer världen att upptäcka den oväntade upplösningen. Kommer Guds röst att kunna tystas i världen...?
  75,00 kr
 77. Under bar himmel
  Under bar himmel
  Beskrivning
  Följ med på en kittlande berg- och dalbaneupplevelse. Under den spännande resan genom adrenalinkickar, känslor och kärlek väver Susan May Warren in flera dramatiska händelser och starka karaktärer. Gud har kontrollen och Han vill visa oss sin ofantligt stora kärlek, om vi bara är villiga att släppa taget och låta Honom rädda oss.

  Flygräddningspiloten Kacey Fairing är tillfälligt tillbaka i Mercy Falls, Montana. Efter den förödande helikopterolyckan är hon i behov av återhämtning, både fysiskt, känslomässigt och andligt.
  Tolv år har gått sedan hon flydde bort från sina djupa misstag och hemligheter. Kaceys förhoppning är att återfå kontakten med sin tonårsdotter genom att ta jobbet som pilot på Flygräddningen i Glacier National Park. Vad hon inte inser är att någon annan också är tillbaka i staden.

  Hennes tonårskärlek Ben King, countrystjärnan, är på besök för att ta hand om sin far, som av en märklig tillfällighet också är skadad efter en helikopterolycka. Ben lovar att hjälpa sin far att leda Flygräddningen i hans ställe, men Ben upptäcker snart en dold agenda som kan komma att förändra hela hans tillvaro. När Mercy Falls plötsligt drabbas av en fruktansvärd naturkatastrof tvingas Kacey och Ben arbeta tillsammans för att rädda liv. Men när naturens krafter även hotar att leda till personliga katastrofer är frågan om de verkligen kan lägga det förflutna bakom sig för att rädda sin egen framtid?

  Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Hon har fått flera prestigefulla författarutmärkelser. Hennes första bok på svenska är en stark berättelse om tro, hemligheter, förtröstan och om en andra chans i livet.

  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
 78. Uppströms
  Uppströms
  Beskrivning
  Den sprudlande Charlotta, som arbetar på apotek Nordstjernan i Skellefteå, möter packmästare Emil, som är anställd vid den betydelsefulla järnvägsknutpunkten i Boden. Året är artonhundranittionio. Efter ett passionerat kärleksmöte i en liten vävstuga vid Losträsk blir det ett barn. Charlotta väntar ivrigt på brev ifrån Emil, men förgäves. Skam och stolthet hindrar henne att ta kontakt. Charlotta saknar modet att berätta för föräldrarna, att hon väntar barn. Samtidigt som hon letar efter en lösning, för att inte skämma ut hela släkten, träder apotekarens son fram. Han är en stilig man med gott anseende och erbjuder henne en utväg men ... Charlotta värjer sig, vill undan innan hennes liv ska utstakas. Kan hon kanske föda i smyg, på annan ort?

  Eva Linnér: Jag är född och uppvuxen i Småland, medan min farmor växte upp i Västerbotten, romanens miljö. Ifrån henne bär jag berättelserna vidare om livet i ett murarhem år 1900 i den unga staden Skellefteå och landsbygden däromkring. Det mesta är fantasi, men kyrkan, nykterheten och en stor bullrig släkt med stark sammanhållning är verklighet. Uppströms är min första roman

  260,00 kr
 79. Ur askan växer nya skott
  Ur askan växer nya skott
  Beskrivning
  Victoria Andersson är lyckligt gift och befinner sig mitt i livet, när en traumatisk händelse obarmhärtigt krossar hela hennes tillvaro. På ett ögonblick brinner alla hennes framtidsdrömmar upp och kvar blir bara aska. En aska som hotar att kväva henne, tills en röst från ett oväntat håll talar rakt in i hennes liv och förändrar allt.

  Jag såg dig gå runt på ett område fyllt av aska. Du grät och ville därifrån. Då såg jag dig böja knä och lägga allt i Guds hand. Under tiden du bad såg jag små gröna skott växa upp på några ställen framför dig... Du tog hand om alla utom ett. Det skottet hade två guldringar som satt ihop och omringade det. Varje gång du såg det skottet tittade du bort och ignorerade det. När du ignorerade det så föll aska på det och det började sakta begravas...

  Ur askan växer nya skott är den första delen i serien Nytt Liv, ett särskilt måste för alla som älskar Karen Kingsburys böcker. Maria Karström är en ny svensk röst som förmedlar djup känsla och tro, förenat med romantik, spänning och drama.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 80. Ut ur Egypten kallade jag min son
  Ut ur Egypten kallade jag min son
  Beskrivning
  Den sjuårige Jesus och hans familj lämnar Alexandria. Under färden från anar Jesus konturerna av sin utstakade väg. Anne Rice har skapat en spännande och kunskapsrik berättelse om "den slutgiltiga superhjälten, den yttersta outsidern, den främsta av alla odödliga gestalter någonsin."
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
 81. Utan skam
  Utan skam
  Beskrivning
  Det här är andra delen av den populära serien Nådens döttrar av bästsäljande romanförfattaren Francine Rivers. Berättelsen om Rachav, skökan som skyddade spejarna från Israels folk i Jeriko, berör och inspirerar.

  Hon var en kvinna med ett förflutet som Gud gav en framtid. Rachavs medryckande berättelse lär oss den överväldigande sanningen att Gud söker och finner de vars hjärtan är överlåtna honom, oavsett hur långt borta de må vara. Sagt om Utan skam ”Boken är fantastisk! Den är storslagen, magnifik och djupt gripande. Berättelsen om intåget i Kanaan och intagandet av Jeriko får ett helt nytt liv. Det har varit enormt roligt och givande att översätta den här boken.” Eva Hallin - bokens översättare

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 82. Utan slöja
  Utan slöja
  Beskrivning
  Tamar - en kvinna av hopp. Hon blev sviken av männen som kontrollerade hennes framtid. Men slogs för sin rätt att tro på en kärleksfull Gud och gav aldrig upp hoppet, trots att åren gick och rättvisa aldrig skipades.

  Utan slöja är den första boken i serien NÅDENS DÖTTRAR, som handlar om fem kvinnor som var utvalda av Gud för viktiga roller i Jesus Kristus släkttavla.
  Bakom serien står Francine Rivers, en av vår tids mest kända kristna romanförfattare.

  Ur boken När Tamar var ensam ute på fälten lyfte hon sin blick upp mot himlen med ansiktet randigt av tårar. Hur länge, o Herre, hur länge ska jag vara övergiven? Hur länge ska det dröja tills rättvisa skipas? O, du Judas Gud, hjälp mig. När kommer denne din son se till att jag kan ge hans familj de barn han behöver så att namnet Juda inte dör ut? Förändra hans hjärta, Gud. Förändra hans hjärta. När hon hade bett till Judas osynlige Gud, gjorde Tamar det enda som fanns kvar att göra.
  Hon väntade… och väntade… och väntade.

  • Köp 3 för 171,00 kr/st
  • Köp 10 för 161,50 kr/st
 83. Utan tvivel
  Utan tvivel
  Beskrivning
  Det här är tredje delen av den populära serien Nådens döttrar av bästsäljande romanförfattaren Francine Rivers, och den handlar om Rut. Hon försakade allting – och Gud belönade henne.

  I den tredje delen av Francine Rivers serie Nådens Döttrar träffar vi Rut, en av fem kvinnor i Jesus Kristus släkttavla. Ruts lojalitet - särskilt mot sin svärmor Noomi - hjälpte henne att hålla ut när tragedin slog sönder hennes tillvaro, och Gud gav henne en andra chans att få uppleva kärlek.

  Vi möter Noomi och hennes svärdöttrar Rut och Opra när deras liv har slagits i spillror. De tre kvinnorna har samtliga förlorat sina makar och är sänkta av hjärte­sorg. Det är då Rut gör ett modigt val att följa med Noomi, istället för att hålla sig till sin egen familj.

  ”Jag vill gå dit du går och bo där du bor. Ditt folk ska vara mitt folk och din Gud ska vara min Gud.”

  Ruts fantastiska berättelse kommer att uppmuntra dig som läser att Gud alltid är trofast och tar hand om sina barn, även när allt hopp verkar förlorat.

  Francine Rivers berättarkonst är inte bara historisk korrekt, utan också talande för läsare i vår tid.

  Utan tvivel innehåller en bibelstudieguide med frågor som lämpar sig för egna studier eller för en grupp.

  Sagt om Utan tvivel

  ”Francine Rivers tar oss läsare tillbaka i tiden och ger oss ett unikt perspektiv på hur livet var på Bibelns tid. Den här boken gav mig insikter om Rut som jag inte hade tänkt på tidigare. Älskade den! – En läsare

  Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Efter att ha blivit frälst 1986 skrev hon Kärlek som befriar som sin trosbekännelse. Sedan dess har Rivers skrivit många kristna böcker, varav flera är översätta till svenska. Francine Rivers säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv.

  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 84. Vad ormvråken inte vet
  Vad ormvråken inte vet
  Beskrivning
  Det sjunger om Folke Antonssons penna - ena ögonblicket 'glad såsom fågeln i morgonstunden' för att i nästa bli vemodig som Oskar Lindberg i sin fäbodpsalm i livets eviga dur och moll. Allt detta i en norrbottnisk strävsam men samtidigt förunderligt småleende och nästan utmynnande natur, där orden hela tiden finns.
  295,00 kr
 85. Vägen till kärlek
  Vägen till kärlek
  Beskrivning
  Vägen till kärlek är den första i denna serie om Marty Claridge. Det är den första av Janette Okes böcker som blivit översatt till svenska.
  Marty Claridge har precis flyttat västerut med sin make Aaron, som dör kort därefter. Marty, som väntar sin döde makes barn, är i stort behov av ett varmt ställe att bo på. När inga andra alternativ finns accepterar hon änklingen Clark Davis erbjudande om husrum för vintern. I gengäld är de överens om att gifta sig och Marty ska bli modersgestalt för hans unga dotter Missie. Marty och Clark lever inte tillsammans som man och hustru utan i separata hus.
  Lösningen är inte perfekt och i början kommer Marty och Missie inte alls överens. Marty får lära sig mer om Clarks Gud än hon någonsin kunnat drömma om, men kommer någon av dem att kunna känna kärlek igen? Om författaren: Janette Oke har skrivit mer än fyrtiofem uppskattade romaner, både för vuxna och barn, och hennes böcker har sålt i mer än 22 miljoner exemplar.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 86. Vardagsmirakler
  Vardagsmirakler
  Beskrivning
  Vardagsmirakler är en hjärtevärmande samling av sanna berättelser om fantastiska händelser i vanliga människors liv. De har blivit berörda på ett övernaturligt sätt genom mirakulösa ingripanden, besvarad bön och änglabesök.

  Deras upplevelser, återberättade av succéförfattaren Karen Kingsbury, visar hur Gud verkar och att mirakler händer även idag!

  100,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 87. Värdshuset vid havet
  Värdshuset vid havet
  Beskrivning
  Marie Carrington jagas av sina svåra minnen och upplevelser. Genom att flytta till pittoreska Prince Edward Islands i Kanada hoppas hon få den ro och trygghet som hon så desperat söker efter. Motvilligt går hon med på att hjälpa till att inreda ett gammalt victorianskt värdshus innan det ska stå klart till årets turistsäsong.

  När Seth Sloane flyttade 500 mil för att arbeta med sin släktings värdshus, räknade han inte med att behöva konfronteras med en kvinna med smak för dyrbara antikviteter och med en otrevlig vana att till varje pris undvika honom. Hans uppdrag var att hjälpa till med renoveringen – och att glömma hans fästmö som lämnade honom med ett brustet hjärta.

  Är det möjligt att finna något oändligt mycket mer än vad man någonsin kunde föreställa sig på den här fantastiskt vackra ön?

  Kliv in i värdshuset Red Door Inn, en underbar plats längs med den natursköna norra kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade kan bli läkta, brustna kan finna förlåtelse och de ensamma kan finna gemenskap. Varför inte stanna ett tag?

  ”Liz Johnson är en stensäker författare!” – Max Lucado

  ”Värdshuset vid havet grep tag i mig! Miljön i boken och hennes levande sätt att skriva på gjorde att jag fastnade direkt. Personligheterna är lika minnesvärda som de i böckerna om Anne på Grönkulla.
  – Colleen Coble, författare

  Liz Johnson förälskade sig tidigt i den kanadensiska provinsen Prince Edward Island, för övrigt samma vackra ö som böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig på. Liz Johnson bor i Nashville, Tennessee och är författare till flera bästsäljande böcker. Detta är hennes första roman på svenska.

  • Köp 3 för 193,50 kr/st
  • Köp 10 för 182,75 kr/st
 88. Vargasommar
  Vargasommar
  Beskrivning
  Hans Rosenfeldt, född 1964, är manusförfattare, bland annat skapare till den hyllade SVT-serien Bron och Netflixserien Marcella. Han har varit känd programledare i tv och länge varit med i radions På minuten.

  Hösten 2020 ger han ut sin första egna kriminalroman, Vargasommar. Det är del ett i en romanserie om Haparandapolisen Hannah Wester som får stor internationell lansering.

  • Köp 3 för 256,50 kr/st
  • Köp 10 för 242,25 kr/st
 89. Vid olivträdets fot : tre generationer kvinnors kamp för frihet
  Vid olivträdets fot : tre generationer kvinnors kamp för frihet
  Beskrivning
  Året är 1996. Talibanerna har intagit Kabul och infört Sharialagar i landet. Hårt drabbade av talibanernas skräckvälde flyr Amira och hennes familj från sitt hemland. De lämnar ett Afghanistan fyllt av hot och terror, och med ett kvinnoförtryck som deras kristna familj inte kan acceptera. De lämnar för friheten att tänka och leva som kristna bekännare i ett för dem totalt okänt land i norra Europa. Flykten blir påfrestande, men väl framme i ”dammsugarnas land” lär de sig acceptera alla olikheter och moderniteter. Det svenska livet blir dock inte helt enligt drömmarna - sonen i huset åker tillbaka till Afghanistan för att bli IS-soldat. I stor dramatik lyckas familjen spåra ”det förlorade fåret” och återföra det till fadershuset. Samtidigt beslutar sig resten av familjen att göra en insats för sitt älskade fosterland – de åker ut som volontärer för Svenska Afghanistankommittén. I denna berättelse, som också är fylld av fakta om Afghanistan, dess religion, kultur och sedvänjor, låter författaren oss göra en tidsresa 20 år framåt i tiden. Familjen hade kunnat vara vilken flyktingfamilj som helst i den långa raden av flyende människor från Mellanöstern och övriga delar av Asien, som är på väg till Europa idag. Margareta Juhlin vill med sin roman Vid olivträdets fot - förutom att skapa en spänningsfylld bok - belysa kvinnors och barns situation i det av ständiga krig sargade Afghanistan
  245,00 kr
 90. Vinden viskar svaret
  Vinden viskar svaret
  Beskrivning
  Första boken i serien Framgångens Döttrar.
  Från Kalifornien till slagfälten i Europa - Vinden viskar svaret flätar samman en historia fylld av ärelystnad och nederlag, kärlek och förluster, mitt i dramatiken av det andra världskriget.Uppdraget i Europa gav henne chansen att stå på egna ben...men skulle priset att betala bli för högt?
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 91. Vredens ängel
  Vredens ängel
  Beskrivning
  Allting ställs på sin spets i den tredje boken i serien om familjen Aronson och cirkeln sluts nu för Noah.

  Onda krafter i Göteborg drabbar samman med honom på ett obehagligt och mycket nära sätt. Han blir tvungen att ta ett svårt moraliskt beslut.
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-198 av 198

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 17.00

Lördag och söndag stängt

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå