View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 400

per sida
Fallande ordning
  1. Leon
    Leon
    Beskrivning
    ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLM

    Filmen visar en skräckslagen pojke, fängslad i en bur i ett okänt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner.

    När kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder.

    I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek, en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden.

    Leon är den andlöst spännande, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet.

    75,00 kr
  2. Lida
    Lida
    75,00 kr
  3. Lika visst som gryningen
    Lika visst som gryningen
    Beskrivning
    Atretes, germansk krigare och hyllad gladiator, vann sin frihet genom våld … men hans liv håller på att förändras för alltid. Lika visst som gryningen, tredje och avslutande boken i trilogin Lejonets märke, tar vid där Ett eko i mörkret slutade.

    I den här avslutande delen av trilogin Lejonets märke återvänder den germanske krigaren Atretes för att spela en central roll i berättelsen. Han lovar att riva upp himmel och jord för att hitta sitt barn – sonen han trodde var död, men vars liv Hadassa räddat – och återvända med pojken till Germanien.

    Längs vägen får Atretes tampas med sin starka avsky för Rom – och allt och alla som är förknippade med den staden. Atretes stolthet och uppdämda ilska gör att han ständigt riskerar att hamna i trubbel, vilket leder till ökade spänningar. Självaste kejsar Domitianus bestämmer sig för att få tag på Atretes igen och tvinga honom tillbaka till arenan.

    Dessutom står ytterligare en person i hans väg: en kristen änka som har tagit hand om barnet sedan det föddes. Atretes har inte räknat med Rispas motstånd mot att ”hennes son” ska tas ifrån henne – inte heller är han förberedd på hennes styrka och skönhet. Alltifrån deras första möte fångas de två i en stormig viljornas kamp.

    Under den långa, strapatsrika resan växer hos Atretes insikten om att Guds kärlek kan läka alla sår och frambringa en ny gryning.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  4. Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott
    Linda : som i Lindamordet : roman om ett brott
    Beskrivning
    En ung kvinna hittas mördad av en okänd gärningsman och polisen har fått ett spaningsmord som de måste utreda. Denna roman handlar om just detta - om polisens utredning av ett typiskt spaningsmord i dag - och vilka konsekvenser som det arbetet får för de närmast inblandade.
    75,00 kr
  5. Livet på Mackmakeriet
    Livet på Mackmakeriet
    Beskrivning
    Betsy är less på caféjobbet som hon aldrig riktigt valt och tjejkompisarna har sällan tid att ses. Till kyrkan vill hon helst inte gå längre och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet. En dag krockar Betsy med en amerikan och chokladasken hon håller i handen virvlar upp i luften. Adam hjälper till i jakten på pralinerna innan Betsy ursäktar sig och hastar iväg. Efteråt kan Betsy inte sluta tänka på Adam och hans charmiga dialekt. När mormor frågar hur det är med familjen råkar Betsy nämna Adam. Hon hoppas att mormor ska glömma honom, men det gör hon inte. Och inte Betsy heller.

    Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt blivit lite … tråkig. Det hade varit Tanjas dröm att få vara hemma med barnen och Oliver som driver Mackmakeriet är en engagerad pappa. Men fantastiskt att få vakna upp bredvid varandra varje dag? Nej, så känns det faktiskt inte längre. Är det så här livet ska vara?

    Livet på Mackmakeriet är tidigare utgiven som feelgood-romanerna Att äta crème brûlée och Att stämma en gitarr, två böcker som bjuder på igenkänning och sprudlar av Stina Jonssons finurliga språk.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  6. Livets och dödens villkor
    Livets och dödens villkor
    Beskrivning
    Av författaren till Gold Dagger-vinnaren Mörk jord. Nominerad till Svenska Deckarakademins pris för »Årets bästa översatta kriminalroman« tre år i rad.

    »Belinda Bauer har en alldeles egen ton, en obönhörligt tickande katastrofklocka.« LOTTA OLSSON, DN

    »Belinda Bauer är detaljernas drottning; varenda liten händelse betyder något. I Livets och dödens villkor är hon bättre än någonsin.«JENNY RYDQVIST, SYDSVENSKAN

    »En av de bästa deckare vi kommer att få läsa i år.« SHARON BOLTON

    75,00 kr
  7. Livets skafferi
    Livets skafferi
    Beskrivning
    LIVETS SKAFFERI
    av Alexander McCall Smith


    Mma Ramotswe är fortfarande ogift, trots att hon sa ja till Mr J L B Matekoni redan i slutet
    av boken DAMERNAS DETEKTIVBYRÅ. Just nu undrar hon när bröllopet ska bli av, men hon vill inte
    pressa sin tillkommande. Han har nog med bekymmer ändå. Inte minst tänker han på den
    skrämmande frågan han fått av Mma Potokwani, den något framfusiga kvinna som förestår
    barnhemmet på orten. Alexander McCall Smith bjuder än en gång på en vindlande, fantasifull,
    varmhjärtad berättelse om Damernas detektivbyrå i Botswana. Mma Ramotswe sätts på prov och
    hon får använda sin intuition för att lösa situationen. Som läsare kan man bara tacka och ta emot.
    Här är ytterligare ett bevis på att bra berättade historier går rakt in i hjärtat.






    "Vilken fantasifigur beundrar du mest? Mma Ramotswe i Damernas detektivbyrå-serien."
    LOTTIE KNUTSSON, FRITIDSRESORS INFORMATIONSDIREKTÖR

    "LIVETS SKAFFERI är en skatt som innehåller både kvickheter och klokskap."
    THE DALLAS MORNING NEWS





















    75,00 kr
  8. Livstid
    Livstid
    75,00 kr
  9. Livstid
    Livstid
    Beskrivning
    - Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag.- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla.Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus.När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia.Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander.Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son.Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna.Till slut återstår två grundläggande frågor.Om Julia ljuger: Varför dödade hon Alexander?Om hon talar sanning: Vem håller honom fången?Livstid är en roman om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen.Den är en direkt fortsättning på Nobels testamente.
    75,00 kr
  10. Ljuset från Faros
    Ljuset från Faros
    Beskrivning
    Rösten ekade i nattens tystnad, men när han satte sig upp fanns det ingen där. Han lyssnade efter rösten som hade väckt honom, men ingenting hördes. Kanske hade rösten bara funnits i hans dröm? Men det var om ljuset som rösten hade talat, och profeten visste att han inte hade något val. För den som hört rösten och sett ljuset från himlen fanns ingen annan väg, vart den än skulle komma att föra honom.

    Den unge Symeon bryter upp från sitt hem i Juda och ger sig ut på en resa som ska föra honom ända till Egypten. Hans väg korsas av en präst som ger honom ett uppdrag: att föra två skriftrullar med profetens ord om Guds ljus till det berömda biblioteket i Alexandria. Snart dras Symeon in i händelser han inte kunnat föreställa sig, och han hamnar i det djupaste mörker, som slav i ett främmande land. Men för den som tror lyser ljuset starkare än mörkret, och det går att finna en väg ut.

    Ljuset från Faros är ett fängslande bibliskt drama som utspelar sig i mitten av det första århundradet före Kristus. Det handlar om att söka och finna sin väg i livet, men också om det ljus som hela världen ska få se, samma ljus som också kan bryta in i en människas liv och föra henne från mörker till ljus.

    Niklas Bjernhagen (f. 1981) arbetar som pastor, och har haft skrivandet som passion och följeslagare sedan tonåren. I hans böcker skildras människors livsöden och relationer, och frågorna ställs om vad det är att vara människa. Detta är hans tredje roman.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  11. Löften
    Löften
    Beskrivning
    Elvaåriga Roz mamma flyr med sina barn från en våldsam och alkoholiserad make. Roz får en ny vän, Mara, och de ger varandra heliga löften om sina pappor. Vad Roz vill mer än något annat är att hennes pappa ska sluta dricka, att han åter blir den snälla pappan hon vet att han kan vara. Han lovar att ändra sig. Men kan Roz lita på honom?
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  12. Love Story : A Novel
    Love Story : A Novel
    Beskrivning
    På engelska
    100,00 kr
  13. Människa
    Människa
    Beskrivning
    En man hittas till synes död i Stockholms skärgård. Mot alla odds kvicknar han till men saknar allt minne av sitt tidigare liv. - Olycka? Brott? Vem är han? När svar söks på dessa frågor dyker ett annat frågekomplex upp: Vad är en människa? Kan man tala om "människovärdet" i bestämd form? Vad är ett människovärdigt liv? Finns en mening, en tanke med livet? Varifrån kommer den i så fall?
    100,00 kr
  14. Mästaren
    Mästaren
    75,00 kr
  15. Mästerverket
    Mästerverket
    Beskrivning
    Han jagas av spöken ur det förflutna. Hennes missöden leder fram till hans dörr.

    Francine Rivers återvänder till sina rötter med denna försonande kärlekshistoria, som påminner oss om att nåden kan förvandla även den trasigaste av människor till ett ofullkomligt men ändå enastående mästerverk.

    I Los Angeles bor den framgångsrike konstnären Roman Velasco, som på ytan tycks ha allt en man kan önska sig; pengar, kvinnor och berömmelse. Det är bara Grace Moore, hans reserverade, nyanställda assistent, som vet hur lite han egentligen har. Det är som om demonerna från Romans förflutna ekar genom hans ödsliga villa och ut över det vackra landskapet i Topanga Canyon. Men Grace vet inte på vilket sätt hennes chef kämpar mot demonerna; att han i hemlighet ger sig ut och taggar byggnader med signaturen Bird, en ryktbar men oidentifierad graffitikonstnär ett alter ego som kan krossa hans karriär och få honom fängslad. Likt Roman brottas Grace med sina egna spöken och hemligheter. Efter att ett katastrofalt äktenskap fått hennes liv att fullständigt spåra ur lovade hon sig själv att aldrig någonsin låta kärleken få stjäla hennes drömmar igen. Men när hon lär känna den gåtfulle mannen bakom fasaden är det som att skärvorna från deras trasiga förflutna långsamt börjar passa ihop tills något så oväntat sker att det förändrar deras relation och båda deras liv för alltid.

    Om författaren

    Francine Rivers (New York Times bästsäljande författare) har kunnat åtnjuta en framgångsrik författarkarriär i över trettio år och hennes romaner har bland annat tilldelats RITA Award och Christy Award. Francines böcker har översatts till närmare trettio olika språk och är storsäljare i många länder

    125,00 kr
  16. Maze runner. I dödens labyrint
    Maze runner. I dödens labyrint
    Beskrivning
    När Thomas vaknar upp minns han bara sitt eget namn. 
    Tillsammans med en grupp andra tonårskillar befinner han sig i ett område som omges av en enorm labyrint. De andra har också fått sina minnen raderade. På något sätt måste de hitta ut. Men ingen har tidigare klarat sig levande därifrån ...

    Maze runner är första delen i James Dashners otroligt framgångsrika dystopiska bokserie som även blivit film.
    75,00 kr
  17. Med Albert i baksätet : en nästan sann historia om en man, hans fru och hennes alligator - Pocket
    Med Albert i baksätet : en nästan sann historia om en man, hans fru och hennes alligator - Pocket
    Beskrivning
    Elsie Lavender och Homer Hickam går i samma highschoolklass i kolrika West Virginia under den stora depressionen i slutet av 1920-talet. Homer friar, Elsie tackar nej och flyttar till Florida där hon förälskar sig i skådespelaren Buddy Ebsen. Hennes dröm om en framtid med Buddy stannar vid en dröm när han drar till New York. Elsie återvänder hem och gifter sig med Homer. I stället för glamorös skådespelarhustru är Elsie nu fru till en kolarbetare. Men hon blir ständigt påmind om det ljuva livet i Florida på grund av Buddys något udda bröllopspresent till Elsie: en alligator vid namn Albert. Elsie låter Albert bo i husets enda badrum. När alligatorn en dag hugger tag i Homers byxor och skrämmer livet ur honom, ställer han ett ultimatum till sin fru: Du får välja antingen mig eller Albert. Elsie inser att det enda rätta är att sätta Albert i baksätet och köra honom tillbaka hem. Med Albert i baksätet är en underhållande, galen och ibland lite tragisk berättelse om ett ungt pars 1000 mil långa äventyr med en alligator i baksätet. *** Homer Hickam är en bästsäljande och prisbelönad författare. Han har skrivit en lång rad böcker, bland annat Rocket Boys som legat etta på New York Times topplista. Den var också förlagan till den populära filmen October Sky. Homer Hickam har varit skribent sedan grundskolan, dessutom är han Vietnamveteran och före detta gruvarbetare. Han har också arbetat som dykinstruktör och ingenjör. I dag delar han sin tid mellan Alabama och Virgin Islands.
    40,00 kr
  18. Medaljens baksida
    Medaljens baksida
    Beskrivning
    Som stolt medlem av den amerikanska marinkårens elitenhet var Noah Aronson dess bäste prickskytt. Han utförde precisionsuppdrag långt bakom fiendens linjer. Ett uppdrag i Irak gick snett, han tillfångatogs och fritogs igen, men insatsen kostade honom livet.

    Efter en dramatisk och mirakulös omvändelse till Gud återvände Noah till livet med ett uppdrag från Jesus Kristus; att flytta med familjen till Sverige och tjäna som pastor i en frikyrkoförsamling i Göteborg. En kallelse som snart skulle visa sig vara den tuffaste och svåraste utmaning han någonsin tagit sig an.
    Ur förordet av Marcus Olson, gatupräst i Göteborg:Henrick Rangsjö har skapat en berättelse som till sitt innehåll inte är lik någon annan. Att det blir kulturkrockar mellan den USA-födde Noahs stolta rakframhet, hans militära bakgrund och den småborgerliga försiktiga frikyrkan på västkusten är så självklart att det egentligen inte bör nämnas, men just denna spänning mellan Noahs gamla liv och hans nya liv är just ett av skälen som gör Medaljens baksida så intressant.Författaren rör sig obehindrat mellan kyrkans värld, med alla dess frågor gällande tron, och gatans värld då Noahs liv kommer ikapp honom. Vare sig man söker en spännande thriller, ett romantiskt drama eller en skönlitterär bok full av hopp och andliga funderingar tycker jag man finner vad man söker i den mycket välskrivna Medaljens baksida.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  19. Medan staden sover : en roman om brott
    Medan staden sover : en roman om brott
    Beskrivning
    En lördagsnatt i slutet av november får Rebecca Calderoni hjälpa Jönköpingspolisen att meddela ett dödsfall. Det som från början ser ut som en enskild, tragisk händelse blir för den unga prästen porten in i en värld av mörker och ondska. Medan tillvaron omkring henne rasar och människorna runt henne dör tvingas Rebecca Calderoni också ompröva sin syn på människan, sin världsbild och sin allra innersta tro.

    Författarna är två barndomskamrater som efter gymnasiet gick skilda vägar. Den ene blev polis och kriminalkommissarie i Göteborg, den andre skol- och ungdomspräst i Jönköping. Men de har hela tiden hållit kontakten. En sen kväll föddes idén att skriva något tillsammans. Det var i skärningspunkten mellan deras båda yrken som denna kriminalroman växte fram. Torbjörn Åhgren har fungerat som faktarådgivare åt flera etablerade deckarförfattare. Torgny Wirén har gett ut bästsäljarna Om änglar kunde tala, Alexandra, Under ytan I & II och nu senast Djupare under ytan.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  20. Medinas juvel
    Medinas juvel
    Beskrivning
    Medinas juvel är berättelsen om Aisha bint Abi Bakr. Redan vid nio års ålder gifts hon bort med profeten Muhammed, en då femtiofyra år gammal man. Aisha träder nu in i en ny och farlig värld där hon måste bruka sitt medfödda mod, sin sällsynta kvicktänkthet och ibland också sitt svärd för att ta kontrollen över sitt eget öde. Hon kämpar mot religiösa förföljelser, politiska rivaler och avundsjuka bihustrur. Men Medinas juvel är också berättelsen om en av historiens mest unika kärlekshistorier. Mellan Aisha och profeten Muhammed uppstår efter hand en varm och innerlig kärlek som kom att vara livet ut. Genom sin frimodighet och sin hängivelse blev Aisha med tiden inte bara profetens djupt älskade livskamrat utan också en ovärderlig rådgivare i politiska frågor. Med stor detaljrikedom återskapar Sherry Jones atmosfären i en svunnen och till stora delar okänd epok. Hennes roman är på en och samma gång en gripande uppväxtskildring, en oförglömlig kärlekshistoria och en lärorik inblick i ett avgörande historiskt skede. Genom Aishas ögon får läsaren möjlighet att på nära håll följa de tumultartade händelser som omgav världsreligionen islams födelse.

    Boken har, minst sagt, lett till starka reaktioner runt om i världen: redan innan den gavs ut gick protestvågorna så höga att den amerikanska förlagsjätten Random House valde att stoppa den planerade utgivningen p.g.a. rädsla för radikala muslimer. Det serbiska förlaget Beobook – som var först ut med boken – fann sig tvungna att dra tillbaka upplagan från bokhandlarna och det brittiska förlaget Gibson Square utsattes för ett brandbomsattentat. Många ryckte då ut till författaren Sherry Jones, och till yttrandefrihetens försvar

    75,00 kr
  21. Men inte om det gäller din dotter
    Men inte om det gäller din dotter
    Beskrivning
    Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy.

    Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.

    Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.


    I Jan Guillous roman Men inte om det gäller din dotter möter storpolitiska intriger högst privata relationer och vävs ihop till en andlöst spännande historia.
    75,00 kr
  22. Middag med en fullkomlig främling
    Middag med en fullkomlig främling
    Beskrivning
    "Du är inbjuden till en middag med Jesus från Nasaret". Det mystiska kuvertet anländer till Nick Cominskys skrivbord bland en hög av kreditkortsansökningar och annan företagsrelaterad skräppost. Trots att hans sjuttiotimmars arbetsvecka redan ätit sig in på hans begränsade tid med familjen, kan inte Nick låta bli att ta tillfället för att se vilket sorts skämt hans kollegor har hittat på.

    Den normalt självsäkre, cyniske Nick finner sig snart ur balans, indragen i en förbryllande konversation med en gäckande man som bekvämt diskuterar allt från världsreligioner till himmel och helvete. Och denne man som kallar sig för Jesus verkar veta oroande mycket om Nicks privatliv. Allt eftersom kvällen fortskrider, vidrör deras samtal livet, Gud, mening, lidande, tro och tvivel – och det verkar som att äta middag med en fullkomlig främling kan förvandla Nicks liv för alltid.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  23. Midvinterblod
    Midvinterblod
    Beskrivning


    Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.
    75,00 kr
  24. Midvintermörker
    Midvintermörker
    Beskrivning
    Annandagens tidiga morgon 2012 vaknar svenskarna upp till en ny värld. Ett strömlöst och mörkt Sverige. En dag då allting förändras.Sabotage mot den ryska gasledningen Nord Stream följt av en rysk militär storövning i Östersjön har plötsligt förvandlats till ett regelrätt anfall mot Sverige. Från Försvarets Radioanstalts lyssnarpost söder om Göteborg, till Faluns vintermörka skogar eller ett Malmö på gränsen till sammanbrott, och till ett iskallt Östersjön med ett vindpinat Gotland, får vi följa ett antal personers upplevelser under ett dygn som skakar Sverige från grunden."Midvintermörker" är en tät svensk technothriller i Tom Clancy och Andy McNabs anda. "( ...) utmärkt som thriller. Boken är tempofylld, medryckande och håller spänningen uppe fram till slutet."Mats Rosén, BTJ"Action från första sidan till sista."Nisse Scherman, DAST
    75,00 kr
  25. Min son fäktas mot världen
    Min son fäktas mot världen
    Beskrivning
    Den 16 mars 1928 blir en ödesdiger dag för Rafael Häger. Två familjers liv förändras totalt när en bil far av vägen i hög fart och Rafaels svåger omkommer. Själv blir han oskyldigt dömd för att ha orsakat olyckan.
    Detta är upptakten till Björn Ranelids berättelse om livet i en by på Österlen från 1928 fram till idag. I centrum står tre fäder och deras tre söner skolvaktmästaren Rafael Häger och hans son Gilbert, Nils Anker och hans son Preben, och slutligen Björn Ranelid och hans son August. Genom brev som infogas i romanen inviger författaren sonen i vuxenlivets alla mysterier och han diskuterar begrepp som skuld och oskuld, solidaritet, engagemang. Med fantastisk berättarglädje och på sin vackraste prosa väver Björn Ranelid samman det verkliga livet med fiktionen i denna stora episka roman.

    Små barn känner av skalv som lämnar de vuxna oberörda. De sitter som fåglar på gamla telefontrådar och avlyssnar hemliga och allvarliga samtal och sedan lyfter de och flyger mot ljuset eller störtar brända mot jorden.

    75,00 kr
  26. Minnen
    Minnen
    Beskrivning
    Tragedi och helande. Smärta och förlåtelse. Försoning. Och en kraftfull berättelse om att minnas.

    Karen Kingsbury har skrivit mer än 30 romaner och har snabbt blivit en av USA:s mest lästa och populära kristna romanförfattare med fler än 8 miljoner sålda böcker.
    125,00 kr
  27. Minnen från det förflutna
    Minnen från det förflutna
    Beskrivning
    Brad Cutler är tjugoåtta år och har fått ett prestigefyllt jobb på en reklambyrå i New York. Han är på väg att gifta sig med chefens dotter, sitt livs kärlek och den vackraste kvinna han mött.

    Plötsligt börjar minnen av en tidigare flickvän plåga honom och han vet att han inte längre kan se mellan fingrarna på något som hände i det förflutna.

    Han bär på en djup hemlighet och ett avgörande val plågar nu hans samvete. Brad Cutler är inte längre lika säker på vad framtiden kommer att bära med sig och han måste finna både Gud och sin gamla kärlek för att söka förlåtelse och försoning.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  28. Miraklet på Speedy Motors
    Miraklet på Speedy Motors
    Beskrivning
    Det senaste om Mma Ramotswe på Damernas detektivbyrå!"Passa dig tjockis. Och du också, du med de stora glasögonen. Du ska också passa dig!"Mma Ramotswe har aldrig tidigare tänkt på att det skulle finnas någon nackdel med att vara den mest välkända detektiven i Botswana. Inte förrän ett anonymt hotbrev anländer till detektivbyrån där hon och Mma Makutsi jobbar. Och Mma Ramotswes tro på att alla människor är goda skakas om rejält. Medan de försöker identifiera brevskrivaren har damerna flera andra fall att ta itu med, bland annat hjälper de en bortadopterad kvinna som vill hitta sin biologiska familj. Mr J.L.B. Matekoni däremot har fått kontakt med en läkare som tror sig kunna hjälpa Motholeli, Mma Ramotswes och J.L.B. Matekonis adoptivdotter, så att hon kan gå igen. Han är beredd att betala mycket pengar och tror på att ett mirakel ska kunna inträffa på bilverkstan Speedy Motors.
    75,00 kr
  29. Mitt envisa hjärta
    Mitt envisa hjärta
    Beskrivning
    Kate Donovan är trött på sitt arbete, trött på sitt liv som singel, och i behov av ett äventyr. När hennes farmor frågar om hon vill följa med henne till Redbud i Pennsylvania, kastar sig Kate över möjligheten.
    Vid ankomsten till Redbud träffar Kate Matt Jarreau. Kate kan inte hjälpa att hon blir attraherad av honom. Det är tydligt att han är sårad; han gömmer sig undan andra människor, Gud och sitt förflutna. Men Kate bestämmer sig för att locka ut honom ur mörkret . . .
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  30. Mord i Central Park
    Mord i Central Park
    Beskrivning
    New York, veckan före jul. Scarpetta jobbar dubbelt som kriminalteknisk analytiker för ett tv-program och chef för stadens rättsläkarkontor. Men berömmelsen har en baksida och någon skickar en brevbomb till henne. Snart är Scarpetta indragen i en härva där en sexbrottsanklagad skådespelare och en försvunnen miljonärska figurerar. Mord i Central Park är den sjuttonde boken i Patricia Cornwells framgångsrika serie om den karismatiska rätts­medicinaren.
    75,00 kr
  31. Mörkret bär stjärnornas ljus
    Mörkret bär stjärnornas ljus
    Beskrivning
    Carl kunde inte glömma den ångestladdade blicken han fått från flickan och det fula såret i pojkens huvud. Även fast han visste att det var farligt och därmed inte alls särskilt smart, så var han tvungen att försöka hjälpa dem. Dessutom var det spännande, och kanske viktigt. Att göra nåt som var spännande och viktigt var mycket roligare än att göra nåt som bara var smart. Han tog på sig skorna, plockade med sig bilnycklarna och gick ut i den afrikanska natten. Under den försenade bröllopsresan till Sydafrika besöker Carl och Felicia barncentret Give a child a family, och han får en ingivelse att han ska hjälpa dem med tekniken. Ett halvår senare är han tillbaka, men det tar emot att åka, för hösten kom inte bara med långa bistra nätter, utan även med ett mörker som tog ett hårt kallt grepp om hjärtat

    . Felicia stannar hemma med Miriam som sällskap, medan Carls barndomsvän Charlie följer med till Sydafrika, där han kommer att överraska både sig själv och Carl med att ta steg mot en väg som ingen av dem anat.

    185,00 kr
  32. Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Mot okänt mål . En roman om Abraham
    Beskrivning
    Av alla jordens miljarder människor har ingen människa betytt mer för mänskligheten än Abraham, med undantag för Jesus Kristus.

    Det intressanta med Bibelns beskrivning av Abraham, är att Bibeln inte framställer honom som någon andlig atlet eller fullkomlig människa. Hans tro var inte av stor personlig övertygelse, utan liknade många gånger det senapskorn som Jesus vittnar om när han talar om tro.

    I den här boken tar KG Larsson med dig flera tusen år tillbaka i tiden till trons fader. Välkommen att följa med på Abrahams livsresa!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  33. Någon som du
    Någon som du
    Beskrivning
    Julia Dare är ensamstående mamma. Hon känner skuld över att inte vara gift med Max pappa, Hunter Adams. En man hon för övrigt aldrig skulle vilja gifta sig med ändå, inte sedan hon blev kristen.

    Julia lever med en ständig oroskänsla över att Max ska bli som sin pappa, en egocentrerad man som utnyttjar andra människor. Men hon är fast besluten att lita på Gud – oavsett vad som händer.

    Zeke Monroe kämpar med ansvaret för den nedgångna semesteranläggningen Caliente Springs i Kalifornien. Han har försökt vara en god kristen, men det fungerade inte. Uppriktigt sagt är Zeke färdig med Gud. Han behöver inte Gud. Vad han behöver är att kunna hitta ett sätt att rädda företaget på...

    När en kund i Julias eventfirma skickar henne till Caliente Springs stöter hon helt oväntat på Zeke. Deras plötsliga möte rör upp en rad överraskande känslor och båda ställs inför omöjliga svårighete

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  34. När du läser detta
    När du läser detta
    Beskrivning

    Catherine Cardinal är död. Allt tyder på att det handlar om självmord. Man vet att hon lidit av depression – och hon har lämnat efter sig ett självmordsbrev.
    Men för kriminalkommissarie John Cardinal är inte detta bevis nog. Och vem skulle kunna känna Catherine bättre än han? Hon var ju hans hustru.
    Förkrossad av sorg och skuldkänslor börjar Cardinal på egen hand utreda omständigheterna kring Catherines död, övertygad om att hon blivit mördad. Hans vänner och kolleger misstror hans motiv. Och han börjar få hatfulla brev som hånar honom. Men hans sökande efter sanningen tar snart en oväntad vändning. Han tvingas gå i närkamp med sitt eget förflutna – och med någon som avskyr honom. Cardinal måste oskadliggöra en mördare som kanske inte går att oskadliggöra.


    Giles Blunts femte bok, När du läser detta, är en mångbottnad spänningsroman. Med det kylslagna kanadensiska landskapet som fond iscensätter Blunt här ett mörkt psykologiskt drama där människor drivs av sina inre demoner.

    75,00 kr
  35. När himlen öppnade sig
    När himlen öppnade sig
    Beskrivning
    De faktiska och historiska händelserna i evangelierna får här liv och landar i romanens form – helt trovärdigt och mycket fascinerande! Del 3
    85,00 kr
  36. När Jesus grät
    När Jesus grät
    Beskrivning
    LASARUS – mannen som Jesus uppväckte från de döda i ett av de kanske mest spektakulära mötena med den levande Frälsaren som nedtecknats i Bibeln. Men Lasarus liv är intressant, bortom den mirakulösa händelsen. Lasarus som bodde i Betania, i närheten av Jerusalem, blev ögonvittne till flera av de viktigaste händelserna i Jesu liv och tjänst.

    Lasarus ägde en vingård och ägnade sitt liv åt att sköta om dess vinträd och frukter. Men så mötte han en man, vars vingård var världen och dess frukt människors eviga själar. Där Lasarus historia och historien om Jesu liv, korsfästelse och uppståndelse möts, får vi en unik inblick i kraften och verkligheten av Kristi kärlek.

    När Jesus grät, Bodie & Brock Thoenes starkaste och mest dramatiska roman hittills, fångar något av livet, passionen och kraften hos de män och kvinnor som levde i en av världshistoriens mest avgörande tidsepok.

    Bodie & Brock Thoene har skrivit mer än sextiofem historiska romaner tillsammans. Deras tidlösa klassiker har sålt i mer än trettiofem miljoner exemplar och de har fått många utmärkelser och priser för sitt författarskap

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  37. När vi var unga
    När vi var unga
    Beskrivning
    Från bästsäljande författaren Karen Kingsbury kommer ännu en gripande berättelse. Vi möter en ung pappa vars hela värld vänds uppochned kvällen före hans skilsmässa. Vi återser även medlemmar ur den älskade familjen Baxter.

    Allt kring Noah och Emily Carter var perfekt, de var som skapade för varandra. Från hur de träffades, till deras storslagna förlovning, överdådiga bröllop och hur de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek var speciell och de ville visa den för världen. Sedan Noahs offentliga frieri har mer än en miljon följt deras liv på Instagram. Men bakom de noggrant arrangerade fotona och uppmuntrande inläggen är deras liv allt annat än en sagodröm, och Noahs besatthet av sociala medier har ödelagt allting.

    Emily är upprörd och vänder sig till sin vän Kari Baxter Taylor för att berätta precis hur illa det är: Noah och Emily har bestämt sig för att gå skilda vägar. Han ska flytta ut nästa morgon.

    Men när Noah vaknar upp nästa dag är allting annorlunda. Emily är borta och barnen är flera år äldre. Precis som för Scrooge i Charles Dickens En julsaga sker märkliga och underliga händelser under natten som får Noah att tro att han är tjugo år äldre. Han är i desperat behov av en andra chans.

    Nu krävs det ett mirakel för att kunna återvända till gårdagen.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  38. Nära gryningen
    Nära gryningen
    Beskrivning

    Enligt almanackan var år 2015 efter Kristus ett "normalår". Inget skottår. Ett helt vanligt och alldeles normalt 365-dagarsår. Planeten jorden roterade som den skulle och dagarna avlöste varandra i precis den takt som almanackan tänkt sig.

    Men planeten jorden var sig inte lik. Det som det här året utspelade sig runt om på jorden medan dagarna och nätterna följde varandra i sin förutbestämda lunk var faktiskt inte normalt. Världsekonomin befann sig på ett sluttande plan. Klimatet blev alltmer oförutsägbart. Ett moraliskt jordskred drog med sig mycket på sin väg genom västvärldens finrum. Det såg ut som om de politiska ledarna var på väg att förlora greppet om utvecklingen. Förföljelsen mot de kristna nådde en nivå vars like aldrig tidigare förekommit i historien.

    Inget av det här gjorde halt vid Sveriges gränser. Den tro på Gud som var så självklar för Maja, Fredrik, Jing och Linda sattes på svåra prov. Men de visste att när mörkret var som mest kompakt var gryningen som närmast.

    Nära Gryningen är den fjärde delen av berättelsen om journalisten Jan Ekström och hans familj. Det är en fristående fortsättning på Aktion fritagning, Sista ordet och För en tid som denna.

    150,00 kr
  39. Nattfåk
    Nattfåk
    Beskrivning

    När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.


    I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.


    I Nattfåk får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner- inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.


    75,00 kr
  40. Nicolae : Antikrist träder fram
    Nicolae : Antikrist träder fram
    Beskrivning
    Del 3 i Leftbehind-serien. Först blev de Lämnade kvar. Sedan formade de Kärntruppen. Nu måste de möta Nicolae!
    75,00 kr
  41. Nirvanaprojektet
    Nirvanaprojektet
    Beskrivning
    "Nirvanaprojektet" är andra delen i trilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge som inleddes med "Vredens tid".Hjärnan bakom flera brutala mord tycks haförsvunnit från jordens yta och i månader stårutredningen och stampar. KriminalkommissarieWalter Gröhn letar förgäves efter öppningarnär ett gisslandrama plötsligt leder jakten i enoväntad riktning.Allt pekar på att gärningsmannen hålls fången, men avvem? Och varför? Samtidigt uppstår misstankarom en läcka i utredningen. Någon inom polishusetsväggar verkar göra allt för att förhindraatt mördaren hittas.En specialgrupp tillsätts och återigen jobbarWalter och Jonna de Brugge sida vid sida, moten fiende som hela tiden tycks vara steget före.Frågorna blir allt fler och svaren de hittar allt merskrämmande. Snart står det klart att morden bara utgör toppen av ettisberg."Tegenfalk skriver som om han inte hade gjort annat än skrivit thrillers."DAST Magazin"Spänning längs många parallella spår."Sydsvenskan"Jag upprepar i stort vad jag sa om den första delen: En mera spännande thriller får man leta efter ..."Iwan Morelius, hedersledamot Svenska deckarakademin"Tempot är högt och intrigen är spännande och underhållande." Bibliotekstjänst
    75,00 kr
  42. October Baby
    October Baby
    Beskrivning
    Detta är romanen baserad på den inspirerande historien om collegestudenten Hannah, vars ökande oro över en plötslig kollaps får ett oväntat svar...

    Efter otaliga medicinska tester pekar allt på en underliggande faktor: Hannahs svåra förlossning. Hon får veta, av sina föräldrar, att hon blev adopterad av dem efter ett misslyckat abortförsök.
    Arg och förvirrad vänder sig Hannah till Jason, hennes äldsta vän, för att få stöd. Uppmuntrad av hans äventyrslusta följer hon med honom och några vänner på en road-trip för att ta reda på sitt förflutna.Under resans gång upptäcker Hannah att varje liv är värdefullt och kan vara så mycket mer än vad vi själva planerar.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  43. Offerrit : en annorlunda berättelse om besatthet
    Offerrit : en annorlunda berättelse om besatthet
    Beskrivning
    Tiderna är svåra. Industrin lägger ner och den lilla orten i skogen hotas av undergång. Svea, ortens kommunalråd, famlar efter halmstrån. Ett samarbete med bygdens förlorade son Oscar Vigelius, numera designer med världsrykte, ska gjuta nytt liv i näringslivet och mod i invånarna. Men Vigelius kommer inte ensam. I hans kölvatten följer ond bråd död, människor försvinner spårlöst och någonting illavarslande rör sig i det lilla samhället. Någonting alldeles under ytan. Kriminalkommissarie Owe Tycho kallas in, men det som börjar som en vanlig mordutredning förvandlas snart till en kaotisk kamp på liv och död. Owe står ansikte mot ansikte med nattsvarta krafter och i sin strävan att stoppa dem ställs han inför ett till synes omöjligt val. Offerrit är en berättelse om gott och ont, om människans bräcklighet, och frågan om vad i livet som är värt att ge upp allt för.
    75,00 kr
  44. Ögona böj
    Ögona böj
    Beskrivning
    Ridån gled åt sidan, folk applåderade och mina knän skakade. Jag tog några steg framåt och golvet gungade. Då hände något! Alice Babs började sjunga och dansa i mig! ”Swing it, magistern …” sjöng jag. Människorna framför mig log och skrattade, men pappas läppar var vita och stela."

    1957 flyttar Julia och hennes föräldrar in i prästgården i den lilla västerbottniska gruvbyn. Med andan i halsen kämpar Julia för att förstå vad som händer inuti och mellan de vuxna. Solveig Bergqvist Larssons delvis självbiografiska roman Ögona böj är en varm berättelse om ett flickas utsatthet och vilja att vara till lags. I sin vilsenhet om vem hon själv är, skapar Julia fantasivärldar som ingen kan förstöra. En roman om ensamhet, utanförskap och rotlöshet, men också om styrka och att hitta vägar i livet. Historien bärs fram av en livsglädje som studsar fram över sidorna. Och av den vuxna Julias längtan efter att våga stå på scenen igen…

    Om författaren:
    Solveig Bergqvist Larsson är författare och har tidigare utkommit med debattromanerna Låtsasmorsa och Skolbränd. Hon har också skrivit manus till succéföreställningen Ta’t lugnt ta en TOY – en humorresa genom 50-och 60-talet, inspirerad av barndomsromanen Ögona böj. Solveig, tidigare språk- och dramalärare, arbetar idag som föredragshållare och kåsör

    100,00 kr
  45. Olycksfågeln
    Olycksfågeln
    Beskrivning

    Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den nyanställda polisen Hanna Kruse anländer, den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.
    Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?
    Olycksfågeln är en spännande, engagerande och brännande aktuell kriminalroman där Patrik ställs inför sitt livs största utmaning. Han måste arbeta med två olika mordutredningar parallellt, samtidigt som hans och Ericas bröllop närmar sig med stormsteg.

    75,00 kr
  46. Om jag flyr
    Om jag flyr
    Beskrivning
    Casey vet hela sanningen. Men den kommer inte att sätta henne fri. Casey Coxs DNA-spår finns överallt på brottsplatsen. Det är inte lönt att prata med polisen – de har svikit henne förr. Hon måste fly innan hon blir gripen… eller något värre. Sanningen spelar ingen roll längre. Men vad är sanning?
    Det är frågan som driver Dylan Roberts, krigsveteranen som anlitas för att hitta Casey. Han lider av posttraumatiskt stressyndrom och ses som skadat gods, men om han lyckas hitta och hämta tillbaka Casey skulle hans rykte bli återupprättat.
    Trots att brottsplatsen tycks berätta hela storyn finns det detaljer som inte stämmer in. Casey har få likheter med en typisk mördare. Men är det Dylans förutfattade meningar som hindrar honom från att vara objektiv? Om hon inte är skyldig – varför flydde hon? Att nysta i hennes förflutna och att kartlägga bevisningen som talar emot henne kommer att ta mer tid än vad han egentligen har, men när Dylans skadade själ korsas med hennes ställs han inför två valmöjligheter. Kvinnan som ockuperat hans sinne är antingen en psykopatisk mördare… eller en osjälvisk hjälte.
    Och sanningen kan visa sig bli det dödligaste vapnet hittills.

    Om jag flyr är första delen av tre i en spännande romanserie från bästsäljande författaren Terri Blackstock.

    125,00 kr
  47. Om jag hittas
    Om jag hittas
    Beskrivning
    Casey Cox är fortfarande på rymmen. Hon flyr för att inte sättas dit för ett mord hon inte begick. Dylan Roberts, hennes jagare som aldrig ger upp, är henne hack i häl, men hans hemliga e-mejlmeddelanden indikerar att han känner till sanningen och egentligen vill hjälpa henne.
    Medan Casey desperat jobbar för att samla bevis om de verkliga mördarna, så snubblar hon över ett nytt fall av outhärdlig orättvisa: Ett misshandlat barn och en självmordsbenägen man som också är falskt anklagad. Casey riskerar sin egen säkerhet när hon försöker ställa saker till rätta och skydda den lilla flickan från hennes plågoandar. Men det är riskabelt för Casey att bli så engagerad och hon riskerar att själv bli tillfångatagen. Och om hon blir hittad och infångad, är hon övertygad om att hon kommer att bli mördad innan hon sätter sin fot i fängelsecellen. Hon vet för mycket.

    Om jag hittas är andra delen av tre i en spännande romanserie från bästsäljande författaren Terri Blackstock.

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  48. Om jag överlever
    Om jag överlever
    Beskrivning
    Jakten är nästan över för Casey Cox och Dylan Roberts. Casey Cox gömmer sig igen — på ny ort, med ny förklädnad. Men det är annorlunda nu. Hon vet utan tvivel att Dylan tror henne och gör allt som står i hans makt för att hjälpa henne sätta dit Brents mördare. Han har till och med blivit en oväntad vän... och kanske något mer. När man känner hopp kan man klara det mesta. Casey gör en uppgörelse med en åklagare och lämnar över allt bevismaterial som hon och Dylan har samlat mot de korrupta poliserna Keegan och Rollins — bara för att upptäcka att åklagaren är i maskopi med de korrupta poliserna. Vem återstår att lita på nu? När även Dylan börjar utsättas för mordförsök känner sig Casey tvingad att ge upp kampen. Måste ett liv offras för att skydda ett annat? Tiden börjar bli knapp för Casey, och läsarna hålls på halster ända till bokens sista sidor.

    Om jag överlever är tredje och sista delen i en spännande romanserie från bäst­säljande författaren Terri Blackstock.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  49. Om natten är samma himmel mörk
    Om natten är samma himmel mörk
    Beskrivning
    .Sedan beslutet tagits kände hon sig lugn för första gången på mycket länge..Eva är på väg. Hon ska köra utmed kusten från Los Angeles till San Francisco, en ungdomsdröm, hon tycker hon är skyldig sig själv det. Sedan ska hon hoppa ifrån Golden Gate Bridge. I Los Angeles möter Eva John, läkaren som får henne att minnas hur smärtan började: barndomens ständiga rädsla, första pojkvännen och katastrofen som slog omkull allt. När hon kommer till San Francisco känns allt oroande. Staden och beslutet hon tagit ger inte alls den lättnad hon hade väntat sig. Eva börjar tvivla. Finns det en möjlighet att göra upp, istället för att ge upp?Om natten är samma himmel mörk handlar om att fastna i tystnaden. Om rätten att ifrågasätta och gå sin egen väg. Det är också en historia om hur möten förändrar, oavsett om det är nya platser eller människor man möter.
    125,00 kr
  50. Ord
    Ord
    Beskrivning
    Jag samlar på ord. Jag lägger dem i en osynlig ask i mina tankar. Jag skulle vilja ha dem i en riktig ask, en fin ask, kanske en skokartong klädd med blommigt presentpapper. Och när jag hade lust skulle jag öppna asken och ta upp lapparna, och läsa och röra vid alla orden. Sedan skulle jag gömma asken. Men orden är tryggare i mina tankar. Där kan han inte ta dem ifrån mig.

    Tioåriga Kaylee Wren pratar inte. Hon har inte gjort det sedan hennes missbrukande mamma gav sig av och lämnade henne i en ensligt belägen timmerstuga i skogen – tillsammans med en man som är lika farlig som han är ondskefull. Med tystnaden som sin enda fristad samlar Kaylee på ord som hon kanske aldrig kommer att uttala, och hon hittar dem i ett av de få föremål som hennes mamma lämnade efter sig: en ordbok

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  51. På alla sidor
    På alla sidor
    Beskrivning
    Efter att ha upplevt den smärtsamma förlusten och sorgen efter sin mamma, en bruten relation med sin syster samt separationen från den kvinna han älskade, fyller Jordan Riley sin själs tomrum med vrede och hat. Men Faith Evans börjar bryta ner murarna kring Jordans hjärta, och han upptäcker att någonting känns märkligt bekant med henne…
    125,00 kr
  52. På en avlägsen strand
    På en avlägsen strand
    Beskrivning
    Ibland kan mirakler ske på en avlägsen strand, inte bara en utan två gånger … Hon var en liten flicka som blev fångad av en undervattensström i det karibiska havet. Han var en tonåring från USA:s östkust på semester med sin familj. Han kastade sig i havet för att rädda henne, och under ett fruktansvärt ögonblick förändrades livet för dem båda för alltid. Tio år senare är Jack Ryder en orädd hemlig agent inom FBI och Eliza Lawrence bor kvar på paradisön. Hon är en orörd prinsessa i ett kungarike byggt på mörker och ondska, på väg att tvingas in i ett äktenskap med en farlig och fruktad knarkkung, ett äktenskap som hennes far har arrangerat. Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Donald, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  53. På kärlekens strand
    På kärlekens strand
    Beskrivning
    Natalie O’Ryan lämnade Prince Edward Island för femton år sedan, utan planer på att någonsin återvända. Men när hennes fästman, Russel Jacobs, bokar in deras bröllop på Red Door Inn i hennes hemstad börjar förberedelserna för det perfekta bröllopet. Men hon kunde aldrig föreställa sig att hon skulle stöta på Justin Kane – hennes bäste vän som hon lämnade för så länge sedan.

    När Natalies planer för bröllopslokal strandar måste hon snabbt finna ett alternativ. Den enda lösningen verkar vara en lada på Justins marker. De arbetar tillsammans för att rusta upp den fallfärdiga byggnaden, samtidigt upptäcker de att det kan finnas något mer dem emellan än bara brutna löften och gammal vänskap. Något oväntat, som har sin grund i förlåtelsen.

    Liz Johnson förälskade sig tidigt i den kanadensiska provinsen Prince Edward Island, för övrigt samma vackra ö som böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig på. Liz Johnson är författare till flera bästsäljande böcker.

    ”En varm, gripande berättelse som berör. Med karaktärer som blir till nära vänner, en charmerande vacker plats och en kärlekshistoria som dröjer sig kvar långt efter att du läst sista kapitlet
    – Catherine West författare

    Läs även de andra två böckerna i serien, Värdshuset vid havet och Där två hjärtan möts.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  54. På lång sikt : fem fallstudier av tidig personlighetsstörning i långtidspsykoterapi
    På lång sikt : fem fallstudier av tidig personlighetsstörning i långtidspsykoterapi
    Beskrivning
    De fem fallstudier som presenteras i denna bok är i sin utförlighet och öppenhjärtighet helt unika i svensk psykoterapeutisk litteratur. Genom skildringen av arbetet med Katarina, Stefan, Ulrika, Tove och Aina växer här fram ett försvar för tålmodighet och långsiktighet inom psykiatrin.

    Ur ett psykoanalytiskt perspektiv kan tidiga störningarna, som borderline och patologisk narcissism, betraktas som relationspatologier. Depression, ångest och andra symtom är sekundära till svårigheterna med att upprätta och bibehålla relationer. Terapiarbetet med dessa patienter är erkänt svårt. Det tar terapeutens hela personlighet i anspråk och måste bedrivas på lång sikt.

    I bokens avslutande del kritiseras den förment effektiva psykiatrin som försätter många människor i en ond cirkel av otillräckliga insatser. Kortsiktiga insatser inom vården kan bli kostsamma, både i pengar och lidande räknat.

    På lång sikt har tillkommit i anslutning till ett projekt vid Stockholms läns landstings psykoterapiinstitut. "Terapeuterna har lyckats med att producera texter som bär läsaren med sig, texter som skapar närhet och förståelse. Bildspråket i texterna smyger sig under huden, tränger sig på och tränger sig in… 'På lång sikt' ökar förståelsen av vad det innebär att vara patient, att vara psykoterapeut - och att vara människa." (Gudrun Olsson i PsykologTidningen 15/01)


    Clarence Crafoord är psykoanalytiker och tidigare överläkare och lärare vid Psykoterapiinstitutet i Stockholm. Han har utgivit och medverkat i ett tiotal böcker i psykoterapeutiska och psykoanalytiska ämnen och sitter i redaktionen för den svenska utgåvan av Sigmund Freuds Samlade skrifter samt för tidskriften Divan.

    Övriga medverkande i projektet är psykoanalytikerna Sonja Härdelin och David Titelman samt psykoterapeuterna Cecilia Andræ, Ulla Floberg, Inger Johansson och Kerstin Schewenius.

    75,00 kr
  55. På min sida
    På min sida
    Beskrivning
    Ester, Rut, Dina och Magdalena – fyra unga kvinnor som kände varandra som barn upptäcker att de ska läsa på samma universitet till hösten. De bestämmer sig för att lösa boendet genom att hyra ett hus tillsammans. Men olikheter och hemligheter prövar vänskapen när de kämpar för att hitta rätt väg i kärleken och livet.

    På min sida är en spännande relationsroman inspirerad av fyra dramatiska kvinnoöden från Bibeln.

    Bra läsning för gymnasieåldern och unga vuxna, men självklart även för vuxna

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  56. Paganinikontraktet
    Paganinikontraktet
    Beskrivning

    I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
    De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.
    Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

    Paganinikontraktet visar med eftertryck att pseudonymen Lars Kepler, som rönt exceptionell framgång med debutboken Hypnotisören, är tillbaka i full kraft.

    75,00 kr
  57. Paradiset
    Paradiset
    75,00 kr
  58. Pastor Viveka och Glada änkan
    Pastor Viveka och Glada änkan
    Beskrivning
    Ett nytt fall för pastor Viveka! Under stumfilmens tid fanns en biograf i Enskede där filmerna ackompanjerades av en rejält sminkad äldre dam kallad Glada änkan. Hundra år senare väcker Enskedeborna liv i kvartersbion som får namn efter den legendomspunna pianisten. Men Glada änkan tycks vid närmare betraktande inte alls ha varit särskilt glad och kvalitetsfilm kan väcka många typer av känslor.

    Och hur ska Vivekas församling spendera miljonen som de har fått ärva av Doris? En ny fascinerande medlem dyker upp i kyrkan, och mitt i alltihopa även ett avhugget finger. Och hela tiden snöar det.

    150,00 kr
  59. Pastor Viveka och tanterna
    Pastor Viveka och tanterna
    Beskrivning
    Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

    Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.

    125,00 kr
  60. Postcard Killers
    Postcard Killers
    Beskrivning
    Medierna kallar den Postcard Killers.De är unga, vackra och välutbildade - och de skär halsen av unga människor över hela Europa. Eftersom de postar vykort till en journalist i varje stad de dödat är rubriken given : The Postcard Killers har mördat igen.
    75,00 kr
  61. Prästen
    Prästen
    Beskrivning
    Hans mod täckte sin brors rädsla. Hans uppoffringar försonade folkets synd. Hans röst bar Guds ord.

    Mose delade Röda havet, men i hans skugga stod Aron. En man som för alltid symboliserar vår store överstepräst. Bli utmanad av denne trogna man vars historia vi aldrig får glömma.

    Prästen är berättelsen om Aron och bok ett i den populära serien Hoppets söner, om fem män som tyst förändrade evigheten.

    Som slavar i Egypten längtar israeliterna efter den befrielse som Gud lovat dem, men efter fyra hundra år ser det ännu inte ut som om befrielsen är nära. Men när Gud kallar Mose att stå inför farao, blir Aron indragen i en av historiens mest dramatiska händelser. Som talesperson för sin bror får Aron bevittna Guds storhet när han slår ner Egypterna och befriar sitt folk ifrån slaveriet.

    Boken innehåller ett djupgående bibelstudium, perfekt för personlig reflektion eller gruppdiskussion.

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  62. Prinsen: Jonatan
    Prinsen: Jonatan
    Beskrivning
    Bok 3 av 5 i den bibliska romanserien Hoppets söner av new york times bästsäljande författaren Francine Rivers.

    Hans iver förde honom in i striden. Hans trofasthet gav honom ära bland sitt folk. Hans ödmjukhet ledde honom in i en vänskap med den man som skulle bli kung i hans ställe.

    David var en man efter Guds eget hjärta. Men det var modet och osjälviskheten hos hans bästa vän Jonatan som öppnade dörren till Davids styre. En man med heder och djup tro. Prinsen är historien om Jonatan och bok tre i den populära serien Hoppets söner om fem män som i tysthet förändrade evigheten. ”Den här novellen är kraftfull med karaktärer som känns i själen. Det här är en fantastisk berättelse om mod, trofasthet, sorg och stor glädje.” – Romantic Times

    Om författaren Francine Rivers har skrivit storsäljande böcker i över 30 år. Hon säger själv att hon skriver för att komma närmare Herren och att hon med sitt arbete hoppas kunna prisa och upphöja Jesus för allt han har gjort och fortfarande gör i hennes liv. Rivers har tidigare utkommit med bokserien Nådens döttrar på Sjöbergs Förlag.

    195,00 kr
  63. Rädda mig
    Rädda mig
    Beskrivning
    Äventyrsroman med hög puls, dramatik och starka karaktärer.

    Sam Brooks, vicesheriff och medlem i PEAK flygräddning, kommer nätt och jämt undan med livet i behåll när teamet ska rädda två ungdomar från en rasande grizzlybjörnshona.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  64. Riddarna på Rhodos
    Riddarna på Rhodos
    Beskrivning
    Året är 1521. Rhodos är kristenhetens yttersta och trotsigaste utpost mot öster, mot sultanen och hans armé. Några hundra johanniter har till uppgift att försvara ön, att "segra eller dö".

    Bo Giertz visar i denna bok samma mästerliga förmåga att väva samman historia, teologi och en stark berättelse som i sina historiska romaner Stengrunden och Tron allena.

    80,00 kr
  65. Riddarna på transportcentralen
    Riddarna på transportcentralen
    Beskrivning
    I Sjukhuset underjordiska kulvertar får vi följa slutet på en lång tidsepok, som innehöll originalitet, oförvitlig arbetarpatos och ohejdbar galenskap. Det var strax innan rökförbuden och stämpelklockorna tog vid.Rationaliseringar och hälsofrämjande åtgärder betraktades som odiskutabla’måsten’ när de dök upp. Men hur påverkades vi av alla dessa så kallade förbättringar på sikt? Riddarna på Transportcentralen är en berättelse om tjurig motsträvighet inför sådana förändringar, som de flesta människor godtar och rent av är tacksamma för. Patrik Söderman beskriver med glimten i ögat den värld han mer av en slump hamnade i och han skildrar personerna i sin roman med humor och värme, men inte utan en viss distans. Riddarna på Transportavdelningen är Patrik Södermans debutroman. Han bor i Örebro och är verksam som gymnasielärare huvudsakligen i svenska men även i historia. Fritiden ägnar han bland annat åt tennis och musicerande.
    210,00 kr
  66. Roms dotter
    Roms dotter
    Beskrivning
    När dottern till en framstående romersk general möter en arvlös judisk immigrant, kan ingen av dem ens drömma om Guds planer på att förvandla dem till det mest inflytelserika paret i den tidiga kyrkan. De har heller ingen aning om vilka hinder som hotar att begrava dem.

    Priscillas och Aquilas förälskelsetid störs av mord och svek, men tillsammans börjar de långsamt bygga en gemenskap av troende, medan deras liv blir alltmer komplicerat på grund av en lurvig hund, en mystisk rymling och en hänsynslös motståndare. Men när de kastas ut ur sitt hem av en nyckfull kejsare tvingas de förena sina krafter med en ovanlig rabbi vid namn Paulus, och kämpa för att vända förräderi till upprättelse.

    Med sina noggrant efterforskade historiska detaljer är Roms dotter både en berörande kärlekshistoria och en betagande resa genom det första århundradets Rom och Korinth.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  67. Rossystrarna
    Rossystrarna
    Beskrivning
    Rossystrarna är en roman om kärlek där man minst väntat sig det, om tro som håller genom alla omständigheter och skönheten i en andra chans.

    När Isabelle nås av beskedet om föräldrarnas plötsliga bortgång får hon en chock. I kölvattnet av sorgen bestämmer hon sig för att finnas där för sina yngre systrar Stephanie och Amanda, som fortfarande studerar, och föreslår att de ska bo tillsammans i föräldrahemmet. På begravningen dyker Isabelles ex oväntat upp och påminner henne om en tid hon helst vill glömma. För alltid.

    I sin strävan att undvika ett känslomässigt sammanbrott väljer Isabelle att lägga sin energi på arbetet på äldreboendet. Hon är fast besluten att hjälpa den deprimerade gamla damen på rum åtta samtidigt som hon försöker undvika sitt ex och stötta systrarna som brottas med sina egna problem. Stephanie tycks leva sitt liv genom sociala medier och Amanda lämnar sällan rummet. De kommande månaderna blir en tid då hemligheter uppdagas, relationer sätts på prov och nytt hopp gror.

    Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare. När hon inte umgås med familjen eller går en promenad i skogen (där inspirationen flödar som bäst) kryper hon gärna upp i soffan med en god bok eller tittar på en riktigt bra film.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  68. Ryska huset
    Ryska huset
    Beskrivning
    Barley Blair är en härjad och mycket törstig engelsk bokförläggare som en blöt natt utanför Moskva fått ta emot Sovjets viktigaste försvarshemligheter. Den som röjt dem för honom är toppfysikern Jakov. Varken brittiska underrättelsetjänsten eller CIA kan hysa något förtroende för Barley Blair ¿ men måste ändå få honom att ta förnyad kontakt med Jakov ¿

    75,00 kr
  69. Sådant är livet del 1 & 2
    Sådant är livet del 1 & 2
    Beskrivning
    Magdalena är 17 år och förälskad i en kringflackande spele­man. Hennes förmögne far har redan bestämt vem hans dotter ska gifta sig med. Men kärleken är stark. Mot sin fars vilja gifter sig Magdalena med Samuel. De får elva barn. I deras hem är det mycket fattigt.

    Som åttaåring skickas deras son Carl iväg hemifrån för att söka arbete.

    Någon skolgång blir det inte fråga om. Han måste arbeta för att försörja sig. Dessutom har han inga egna skor och till skolan får han inte komma barfota.

    Del1 och 2 säljs tillsammans När han är 30 år träffar han sitt livs kärlek, en ung kvinna som är förbluffande skicklig i matlagning. Av enkla ingredienser trollar hon fram de mest fantastiska rätter. Carl, som svultit under hela sin uppväxt, blir förälskad i Edit. Men det är inte bara hennes kokkonst han faller för. Hon är vacker som en docka. De gifter sig och får tio barn.

    Sådant är livet är en skildring om kärlek, bröllop, svält, julfirande, våldtäkt, krig, död, politik, religion, jordbruk, skilsmässa, hur ett företag startas och mycket mer som hör till livet i en stor familj.

    125,00 kr
  70. Sågverksungen
    Sågverksungen
    Beskrivning
    Sundsvall senvåren 1879: vad skulle hända om alla på sågverken bara slutade arbeta? Skulle patronerna lyssna då? Bricken Eriksson, ströflicka och snart elva år, berättar om Sundsvallsstrejken i Vibeke Olssons nya roman.
    125,00 kr
  71. Sankt Brendans sjöfärd
    Sankt Brendans sjöfärd
    Beskrivning
    Sankt Brendans sjöfärd är inget mindre än en medeltida bestseller. Denna spännande historia skrevs under 800-talet på latin och spreds över Europa i många översättningar.
    Boken berättar om hur en irisk abbot och hans munkar seglar ut över Atlanten och upplever märkliga äventyr. Om det har hänt i verkligheten är mer tveksamt, men den brittiske författaren Tim Severin stakade på 1970-talet ut deras rutt, byggde en liknande båt och seglade med den till Newfoundland.
    I varje fall ger boken en inblick i medeltida världsbild och påminner oss om andra iriska sjöfärder till Färöarna och Island. Den har också fascinerat läsare i senare tider och har influerat moderna författare av fantasylitteratur, som J.R.R. Tolkien och C. S. Lewis
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  72. Sanningen gör dig fri
    Sanningen gör dig fri
    Beskrivning
    Att våga följa sin djupaste längtan ... Med löftet om att återförenas lämnar Agnes, Nathanael och Elise Borgholm för att resa hem till sina familjer. Kommer människorna i deras tidigare liv få dem att omvärdera sina livsval?

    Agnes glädje övergår allt mer i smärtsam saknad. Oron för att gå en sysslolös höst till mötes och rädslan för att något ska hända Nathanael, skymmer snart alla framtidsutsikter. Var hör hon hemma och vad innebär det att vara sann mot sig själv?

    Elise reser från herrgården tillsammans med den person som betyder mer än någon annan. Besluten att lämna livslögnen bakom sig påbörjar hon en ny tillvaro i Lund, som visar sig bli långt svårare än hon anat.

    Nathanael är efterlängtad av sin stora familj i Amerika. Inte minst av Amy vars hemlighet tär på hans samvete. Det enda som bär genom allt är drömmarna om Agnes och tron på en ljus framtid.

    Sanningen gör dig fri är andra boken i Borgholmstrilogin och utspelar sig vid samma tid som Downton Abbey och Testament of Youth.

    Angelica Victorin är frilansjournalist. I hennes historiska romaner står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

    165,00 kr
  73. Sekten
    Sekten
    75,00 kr
  74. Sekten på Dimön
    Sekten på Dimön
    Beskrivning
    "Spännande som den värsta thriller" /Lotta Olsson, DN

    På en dimmig och vindpiskad ö utanför Bohusläns kust, har en New Age-rörelse slagit sig ner. Deras karismatiske ledare, Franz Oswald, har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Rörelsen har en magnetisk dragningskraft på kändisar och makthavare i höga positioner. Sofia Bauman, som precis tagit sin universitetsexamen, blir fascinerad av Oswalds lära. Osäker på vad hon vill göra med sitt liv, och charmad av Oswald, antar hon hans jobberbjudande. Snart blir hon dock varse de enorma uppoffringar som engagemanget kräver. Och när sommaren ger vika och höstdimman driver in och slukar ön, börjar hon undra om hon blivit indragen i en sekt. Samtidigt anar hon att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswalds avsikter, och ju fler stenar hon vänder på, desto mer ångrar hon sitt beslut. Men Oswald styr med järnhand och ett elstängsel har rests runt sektens ägor. Vägen tillbaka till ett normalt liv förvandlas långsamt till en mardröm. För ingen har någonsin lämnat ViaTerra.

    75,00 kr
  75. Sekten som återuppstod
    Sekten som återuppstod
    Beskrivning
    Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning. Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman. När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans. Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 400

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå