View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 907

per sida
Fallande ordning
  1. Bryt dig loss
    Bryt dig loss
    Beskrivning
    Pytonormar har ett intressant sätt att döda sitt byte. De kramar och kramar till dess att offret inte längre kan andas. I den andliga världen arbetar ofta djävulen på ett liknande sätt – han nästlar sig in i våra liv och kramar sakta men säkert livet ur oss.

    Han kväver stegvis glädjen i lovsången och bönen. Han pressar dig att vara tyst när Gud vill att du ska höja din röst. Han stjäl bit för bit den frid som kommer av att du vet att du tillhör Gud. Men du behöver inte bli hans byte – det finns ett sätt att besegra honom.

    Denna bok hjälper dig att förstå denne listige fiende och hans planer. Du får veta hur han arbetar, hur du upptäcker honom och hur du bryter dig loss från hans grepp. Lär dig hur du:
    • Tidigt känner igen olika varningstecken på att du är under attack
    • Hittar orsaker till att du, utan att veta om det, har gett honom tillträde till ditt hem
    • Hämtar befrielse och upprättelse från Gud

    Det pågår ett osynligt andligt krig runt omkring dig – överallt. Gud vill bryta det kvävande grepp som fienden har över ditt liv och han vill hjälpa dig att kunna andas fritt och obehindrat igen.

    Om författaren: Jentezen Franklin är pastor i Free Chapel i Gainesville, Georgia, och i Orange County, Kalifornien. Under alla sina år som pastor, lärare, musiker och författare har pastor Franklin satt som sitt mål att hjälpa människor att dagligen möta Gud i inspirerad lovsång och genom Guds ord. Hans tv-program Kingdom Connection sänds varje vecka över hela USA och över internationella tv-nätverk och han har skrivit flera böcker, däribland på svenska Hemligheten med fasta och bön

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  2. Bygga upp har sin tid
    Bygga upp har sin tid
    Beskrivning
    "Det du sår får du skörda" går som en röd tråd igenom Fredrik Ekholms självbiografi. Läsaren får ta del av fascinerande berättelser om hur Gud har öppnat dörr efter dörr för en helt vanlig byggare, som har hållit fast vid Guds löften och arbetat för hans rikes utbredning.

    Fredrik Ekholms byggföretag började växa redan under lågkonjunkturen och blev ett av stadens mest framgångsrika. Han stödde skol- och hälsovårdsprojekt i Benin, ordnade Israelmöten i sin församling och blev så småningom både Benins och Israels honorärkonsul i Finland. Han började tillämpa Guds rikes principer i arbetslivet och blev en av ledarna för ICCC – den internationella handelskammaren. Det är bara några exempel.

    315,00 kr
  3. Caféet där himlen landade
    Caféet där himlen landade
    Beskrivning
    Efter en offentlig skilsmässa bestämmer sig Chelsea Chambers för att ta det djärva steget ut ur rampljuset och in bakom disken på The Higher Ground-caféet, ett gammaldags café i stort behov av renovering och innovation. Men när hennes mod, expertplanering och de bästa muffinsen som bakats på 100 mils avstånd inte är tillräckligt för att kunna betala räkningarna, blir den nyligen ensamstående mamman desperat efter hjälp. Eller snarare, ett mirakel.

    När en nyfiken främling landar på Chelseas tröskel följer en rad märkliga händelser och snart strömmar kunderna till caféet. Men det är inte de enastående muffinsen och cappuccinon som lockar mest, utan chansen att få koppla upp sig på det gudomliga nätverket. Caféet blir snart det bästa stället för människor som letar efter svaret på livets största frågor. Och efter en chockerande upptäckt finner Chelsea modet att ställa en egen fråga till Gud – och himlen svarar på ett högst oväntat sätt.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  4. Cancer och vad Gud lärde mig
    Cancer och vad Gud lärde mig
    Beskrivning
    Beskedet kom per telefon av en vikarierande läkare:

    "Madeleine, jag måste berätta detta för dig. Cytologprovet visade att tumören är elakartad. Det är alltså bröstcancer du fått."


    Jag hade inte räknat med denna prövning, men hade indirekt förberett mig genom att studera Guds tankar om sjukdom och helande. I min tjänst som bibellärare hade jag undervisat om Guds vilja i saken utan att tveka på målet: Gud längtar efter att få bota oss, och han vill inte att någon ska vara sjuk. Jag visste alltså att cancern inte kom från Herren. Samtidigt anade jag att det någonstans i mitt liv fanns en spricka, som fienden tagit sig in genom.

    Skulle jag ta emot den tuffa behandling som läkarna föreslog, eller fanns en annan väg?
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  5. Cirkelmakaren
    Cirkelmakaren
    Beskrivning
    Känner du någonsin att det finns mer i bönens värld att upptäcka än vad du upplever i dag? Vågar du be Gud om de omöjliga drömmar som du har i hjärtat? Berättar du om dina största rädslor? Eller känner du att något håller dig tillbaka?

    Cirkelmakaren är en innehållsrik och upplyftande bok om bön som sålt i över en miljon exemplar. Många läsare säger att boken har revolutionerat deras böneliv och fördjupat deras tro.

    Batterson tar avstamp i legenden om cirkelmakaren Honi. När Honis land drabbades av torka gick han ut utanför stadsportarna och ritade en cirkel i sanden. Han klev in i cirkeln och sa till Gud att han inte tänkte lämna den förrän Gud svarat på hans bön om regn. Men inte vilket regn som helst. Det skulle vara ett stilla och livgivande regn. Honis berättelse inspirerade Batterson att ge sig hän i bön till Herren. I denna tankeväckande bok dokumenterar han sin personliga resa till ett djupare och frimodigare böneliv. Han delar med sig av lärdomar och insikter och ger råd och tips till sina läsare om hur de kan inbjuda Gud att verka genom konkreta böner till en god Gud som längtar efter att svara på bön och möta oss.

    Gud kan göra mycket mer än allt vi kan be om eller tänka oss, och i den här boken får du även läsa många inspirerande exempel på det. Gör dig redo för att uppleva nya genombrott med vetskapen om att djärva böner hedrar Gud och Gud hedrar djärva böner.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  6. Comeback
    Comeback
    Beskrivning
    Jag älskar en riktig comeback, därför att verklig styrka är inte att alltid förbli stående, utan att resa sig upp när man fallit. Och kanske mest av allt, en verklig comeback är att lära sig att lita på Gud, acceptera sitt ansvar och förstå att det som är rätt med Gud är starkare än det som är fel med dig. Comeback är att inse att det mest omöjliga kan ske om man inte ger upp.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  7. Corona och kyrkorna : lärdomar, digitala möten och beredskap för nästa kris
    Corona och kyrkorna : lärdomar, digitala möten och beredskap för nästa kris
    Beskrivning
    Corona-pandemin har förändrat förutsättningarna för kyrkligt liv i Sverige. Kyrkorum har stängts och mycket religiös verksamhet har flyttat ut på internet. Vad betyder detta för kristen tro nu och i framtiden? Det är avgörande att en teologisk bearbetning inleds omkring dessa frågor, så att man kan urskilja vilka lärdomar kyrkosamfunden och församlingarna bör dra och hur de ska agera.

    Syftet med den här antologin är att bidra med praktisk kunskap, teologisk reflektion och bildning i kyrkorna. Ledande forskare och teologer lyfter fram perspektiv ur kristen tradition som kan bli vägledande idag, till exempel hur kyrkor tidigare mött pandemier. Boken belyser kyrkornas betydelse i kristider genom diakoni och hoppingivande budskap.

    Medverkande författare Hans Andreasson, Johanna Bjurenstedt, Sune Fahlgren, Joel Halldorf, Frida Igefjord, Jonas Kurlberg, Elin Lockneus, Frida Mannerfelt, Claraa Nystrand, Lars Parkman, Biazenka Scheuler, Roland Spjuth, Daniel Strömner, Jayne Svennungson, Dominik Terstriep.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  8. Credo : en personlig kristen tro. Del 2, Sonen
    Credo : en personlig kristen tro. Del 2, Sonen
    Beskrivning
    Av de uppländska sockenkyrkorna är det nog ingen som gör samma intryck på mig som Vendels kyrka. Teologiskt. Det jag tänker på är det trekantiga fältet under takvinkeln vid ingången med dess tre stora, skinande vita cirklar, placerade likt ett klöverblad, ett trifolium. En enhet men ändå en urskiljbar trefald. Tre cirklar och där de går in i varandra ett kors. Trifoliet blev för mig en kraftfull bild av både Guds enhet och Guds trefaldighet, men också av Golgata och Guds självutgivande kärlek. Men även den som inget visste om kristen tro kunde nog ana att det här handlar om något som både är enhet och trefald, något där ett kors står i centrum. Redan utanför kyrkan hade den frågande ställts inför en preliminär uppenbarelse, fått en preview, av Fadern och Sonen och Anden. Den som ville veta mer måste själv gå in genom kyrkporten. Det var den pedagogiska strategin: gå in och se själv! Korset i »klöverbladet« pekar på Jesus Kristus, Guds Son. Gud är evig Fader därför att han av evighet har en evig Son, det gudomliga Ordet, genom vilken allt är skapat. När människan vill bli som Gud på sina egna villkor går Gud, Sonen, själv in i sin skapelse och älskar med liv och blod den segrande tillbaka till sitt ursprung: den Treenige. Om detta drama som jag själv är indragen i handlar del 2 i CREDO en personlig kristen tro.
    235,00 kr
  9. Dagar av dimma, dagar av sol : när livet skakas om av en cancerdiagnos
    Dagar av dimma, dagar av sol : när livet skakas om av en cancerdiagnos
    Beskrivning
    När läkaren ger Birger Thureson det definitiva beskedet om prostatacancer, drabbar oron med full kraft. När dimbankarna rullar in och skymmer sikten betyder vännerna och glädjen i arbetet allt mer.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  10. Dagen närmar sig
    Dagen närmar sig
    Beskrivning
    Amir Tsarfati väver samman den bibliska, profetiska historien med dagsaktuella händelser från sitt unika perspektiv på plats i Mellanöstern.

    En fascinerande och lättillgänglig beskrivning av Guds plan för världen och vad som väntar framöver, utan överdriven sensationalism eller spekulation över datum i Guds agenda.

    Ur innehållet: Tecknen på Jesu återkomst är synliga i vår närhet En rökridå av förvillelse lockar människor bort från sanningen Gud visar sig för människor i vår tid och deras hjärtan förvandlas Den underbara framtid som väntar i tusenårsriket och i himlen

    Amir Tsarfati har varit efterfrågad som författare och detta är hans första bok på svenska. Han är född i Israel och välkänd som bibellärare. Hans träffsäkra sätt att skriva kan nog närmast beskrivas som en blandning mellan Max Lucado och David Jeremiah. Han är grundare av Behold Israel – en organisation som förmedlar nyheter och information om Israel från en biblisk utgångspunkt och i ett profetiskt perspektiv, bl a på TV7 Israel - Tecken i vår tid. Amir är gift och har fyra barn. Han bor i norra Israel.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  11. Där pendeln har sitt fäste : om det eviga i människan
    Där pendeln har sitt fäste : om det eviga i människan
    Beskrivning
    Där pendeln har sitt fäste är en uppföljning av Mikael Kurkialas förra bok – När själen går i exil. Texten tar vid där den förra slutade och pekar mot en plats, eller ett tillstånd, dit själen kan återvända. ”Jag tänker mig att vår egen individuella förankring i denna punkt, skapelsens källa och mål, är det som kan omtalas som vår själ, genom vilken vi länkas till helheten och blir en del av den.”

    I boken undersöker Mikael Kurkiala godhetens, ansvarets och hoppets källsprång och förutsättningar i en tid präglad av kortsiktighet och individualism. Han tecknar en bild av den tid som är vår och följer sedan tankebanor mot de aspekter som han ur ett existentiellt perspektiv finner särskilt angelägna.

    Utgångspunkten är att vårt ansvar som människor är att finna oss till rätta i omständigheter vi inte själva har valt och att bidra till att omdana dem. För detta behöver vi en vision, en föreställning om vad vi och världen kan bli.

    Ansvar förutsätter den handlingskraft som växer fram ur upplevelsen av att jag angår världen och att den tar just mig i anspråk. Det unika är en aspekt av det heliga. Därför är helighet sammanlänkat med ansvar och moral. Varje människas uppgift är att svara på det anrop som är riktat till just henne. Handlingskraft, självinsikt och ansvar lägger tillsammans grunden för den form av livsorientering och handlande som kan kallas hopp. Hoppet är vår plikt och vårt uppdrag är att formulera en bärande berättelse kring det.

    • Köp 3 för 250,75 kr/st
  12. Därför är jag kristen
    Därför är jag kristen
    Beskrivning
    John Stott, en av 1900-talets största förkunnare och predikanter, summerar skälen till att han är en kristen. På ett pedagogiskt och lättfattligt sätt tecknar han kristen tro.
    100,00 kr
  13. David : en man efter Guds hjärta
    David : en man efter Guds hjärta
    Beskrivning
    Hur mycket vet du egentligen om kung Davids liv? Han var en man som var orubbligt lojal, hade stor tro och en vision för landet. Han var en poet som var ledd av Anden och hade profetiska och messianska insikter som sträckte sig flera tusen år framåt i tiden. Han var en musiker vars vaggvisor kunde lugna en själ som var plågad av onda andar. Han var en politisk ledare som var stark nog att skapa ett enat land av ett antal stammar med stora inbördes olikheter.

    Men han var också en äktenskapsbrytare, en mördare, en legosoldat på plundringståg, och en hatad far. Han orsakade stort lidande bland sitt folk när han i högmod bröt mot Guds befallning. Han utfärdade dödsdomar över sina fiender när han låg på sin dödsbädd. Han hade många hustrur och bihustrur. Framför allt: han bröt mot både Guds och människors lagar.

    Kung David var en komplicerad, motsägelsefull människa av kött och blod. Men alltför ofta betraktas han som en amerikaniserad herdepojke på söndagsskolans flanellograf eller som ett nytestamentligt helgon i stil med jungfru Maria. Det synsättet ignorerar en av Bibelns mest komplexa historier om synd och återlösning; det missar också de lärdomar för livet som vi kan hitta i den sanna och makalösa historien om David.

    Mark Rutland gör upp med flanellografens David, han bryter ner den berömda marmorstatyn av David i sina beståndsdelar, och visar oss den verklige David som Bibeln talar om. Den David som både är ädel och syndfull, som varken är ett helgon eller ett monster, som ibland triumferar och ibland misslyckas, och som genom allt detta var en man efter Guds hjärta.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  14. De som gjorde en skillnad
    De som gjorde en skillnad
    Beskrivning
    Lars-Evert Jonsson stannar upp inför Bibelns mer okända och fascinerande människoöden, som kom att förändra sin omgivning och lämna outplånliga spår och intryck efter sig.
    75,00 kr
  15. Dela din tro med andra : en introduktion i personlig evangelisation
    Dela din tro med andra : en introduktion i personlig evangelisation
    Beskrivning
    ”Vi är alla barn av vår tid och varje tid är sin egen. Men var kan den här tidens barn höra att de också får vara ett Guds barn? Svaret på den frågan har alltid varit den evangeliserande församlingen.”

    Med denna bok vill Joel Jarbo bjuda med dig att söka svar på frågan: Hur kan vi vinna människor för Jesus? Bokens syfte är att ge dig vägledning och undervisning i personlig evangelisation. Boken är inte en presentation av någon specifik kyrkoform utan en vägledning i hur vi kan dela vår tro med andra. På ett enkelt och läsbart sätt försöker han bemöta det stora behov som finns idag kring detta viktiga ämne. Joels bön är att allt fler kristna ska upptäcka evangelisationens gåva, dess möjlighet och kallelse för var och en. Alla kristna är nämligen kallade till Jesu efterföljd och inbjudna att vittna om Guds storhet.

    Till varje kapitel finns samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp/bönegrupp. I slutet av boken finns även sex praktiska övningar som kan användas under tiden som boken läses eller efter avslutad läsning.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  16. Den första gåvan
    Den första gåvan
    Beskrivning
    Den helige Ande är ”förstlingsgåvan” som Gud vill ge varje människa som bjuder in honom i sitt liv. En av vår tids utmaningar är därför att skapa längtan och behov efter det som är det grundläggande och genuina i det kristna livet – det personliga livet i Gud och gemenskap med den helige Ande. Bokens utgångspunkt är Bibelns undervisning om den helige Ande. Författaren ger även utrymme för egna, personliga reflektioner och upplevelser av hur undervisningen landade mitt i hans eget liv. Pingstväckelsens utveckling fortsätter att göra starka avtryck, framförallt globalt, men också i vårt eget land. Den helige Ande intresserar, fascinerar och inspirerar oss!
    75,00 kr
  17. Den gode herden och hans får
    Den gode herden och hans får
    Beskrivning
    Denna bok i nytryck kan ses som en uppföljare till En herde ser på den tjugotredje psalmen, den numera klassiska, bästsäljande boken som har berikat och inspirerat miljoner människor över hela världen.
    100,00 kr
  18. Den hänsynslösa elimineringen av stress
    Den hänsynslösa elimineringen av stress
    Beskrivning
    ”Vem håller jag på att bli?”

    Utåt såg John Mark Comer ut som en framgångsrik pastor och författare, men inåt var det inte alls lika snyggt. Det var när han upptäckte detta som han vände sig till en betrodd mentor för vägledning och fick höra orden:

    ”Du måste hänsynslöst eliminera stress från ditt liv. Stress är den stora fienden till ett andligt liv.”

    Det var inte det svaret som han hade förväntat sig, men det var – och fortsätter att vara – svaret som han behöver. För ofta behandlar vi symptom på giftet i vår moderna värld istället för att försöka hitta orsaken.

    Ett växande antal röster pekar på stressen som en rot till mycket ont. Ett problem som drabbar alla – inklusive kristna.

    På sidorna i den här boken hittar du en fascinerande vägbeskrivningen för att hålla dig känslomässigt frisk och andligt levande i den moderna världens kaos.

    235,00 kr
  19. Den härliga församlingen
    Den härliga församlingen
    Beskrivning
    Gud ser på församlingen, de återlösta troende, från ett himmelskt perspektiv. Långt ifrån att se henne som besegrad av synden och dess makt, ser Gud församlingen som Kristi triumferande och härliga motsvarighet som fullständigt uttrycker honom som fyller allt i alla.I Den härliga församlingen diskuterar Watchman Nee fyra betydelsefulla personer i församlingen i bibeln: Eva i 1:a Mosebok; Hustrun i Efesierbrevet 5; Kvinnan i Uppenbarelseboken 12, samt Bruden i Uppenbarelseboken 21 och 22
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  20. Den helige Ande : I den kristnes personliga liv
    Den helige Ande : I den kristnes personliga liv
    Beskrivning
    När Kallistos Wares Den helige Ande i den kristnes personliga liv nu ges ut i sin femte upplaga har den redan mött flera tusen läsare i vårt land. Det teologiska djup och den pedagogiska klarhet som boken förmedlar är naturligtvis skälet till den stora spridningen. Författaren, dåvarande arkimandriten, numera metropoliten Kallistos Ware, har i decennier varit den främste förmedlaren av ortodox spiritualitet och teologi i den engelskspråkiga världen.

    Den aspekt som icke-ortodoxa kanske tydligast grips av i den här boken är den »kyrkliga helhet« som ortodox teologi förmedlar. Citat från den tidiga kyrkans fäder och mödrar blandas med bibelord och presenteras helt oförskräckt tillsammans med samtida insikter från psykologi och samhällsvetenskap. Det är samme Ande som i dag verkar i kyrkan och i den kristnes personliga liv som i begynnelsen »svävade över vattnet« (1 Mos 1:23). Kallistos Ware delar med sig av sin kyrkas rika skatt av vishet och insikt, och vi blir häpna och uppbyggda.

    I denna nya språkligt reviderade upplaga finns också en ordlista som underlättar läsningen.

    85,00 kr
  21. Den helige Ande : kraft till tjänst
    Den helige Ande : kraft till tjänst
    Beskrivning
    Den helige Andes verksamhet i historien och vad Han gör på jorden idag!

    Den första kyrkan var enormt beroende av den helige Ande. Men redan på 100-talet hade kyrkan förlorat karismatiken och under nästan 2 000 år var budskapet att den helige Andes nådegåvor inte längre behövdes. Så plötsligt kommer den helige Andes kraft tillbaka genom pingströrelsen och den karismatiska väckelsen under 1900-talet.

    Fascinerade och öppenhjärtigt berättar författaren om sitt eget personliga möte med den helige Ande och hur det blev starten för en växande dynamisk prästtjänst med Andens gåvor och kraftgärningar i bruk. Han skriver också om många märkliga händelser som skett när människor blivit berörda och helade av bara atmosfären i en gudstjänst.

    Innehåller även vittnesbörd av bl a Hans Weichbrodt, Nils Lidskog, Hans Wolfbrandt, Inga Pagréus, Gösta Degerman och John Derneborg

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  22. Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Den helige ande. Vem han är. Hur han verkar
    Beskrivning
    Denna klassiska bok beskriver vem den helige Ande är och hur vi kan lära känna honom personligen - lika verklig som Jesus Kristus - som en vän som alltid är med oss och en mäktig hjälpare. Torrey undervisar om den helige Andes verk i den troende och i världen och om Andens dop. Det är en inspirerande bok som ger en djupare förståelse av vem den helige Ande är och vilken välsignelse det är att få lära känna honom personligen.
    145,00 kr
  23. Den helige Josefs år
    Den helige Josefs år
    Beskrivning
    Många tänker på Josef som en figur i bakgrunden, han som håller sig bakom Jesus och Maria och inte pockar på någon uppmärksamhet. Det är också en del av hans kallelse och budskap. Jesus måste alltid stå i centrum och vid hans sida finns hans mor, som leder oss fram till Jesus och pekar på honom. Josef är, som vi ser i evangeliet, den som beskyddar och bistår sin lilla familj, inte minst i farans stund....

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  24. Den helige Vincent de Paul : en kort biografi
    Den helige Vincent de Paul : en kort biografi
    Beskrivning
    DEN HELIGE VINCENT DE PAUL var bondsonen som blev rådgivare åt 1600-talets kungligheter. Samtidigt brukar han ihågkommas för sina stora insatser för de fattiga. Som ung präst rövades han bort av pirater och såldes som slav i Tunis, men omvände sin tredje ägare och återvände efter två år med sin nye trosfrände i roddbåt över Medelhavet.Vincent ägde en sällsynt god förmåga att vinna människor – däribland...
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  25. Den hemliga mötesplatsen
    Den hemliga mötesplatsen
    Beskrivning
    Det finns en plats som Gud har förberett för att kunna möta dig och umgås med dig. Världen kan inte se den, många kristna upptäcker den aldrig. Men för den som törstar efter Gud, för den som söker hans närvaro, öppnas den hemliga mötesplatsen sakta upp
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  26. Den inre friheten : tro, hopp och kärlek - källor till kraft
    Den inre friheten : tro, hopp och kärlek - källor till kraft
    Beskrivning
    Den inre friheten är bok som bygger på insikten om att människan även i de allra hemskaste yttre omständigheterna äger ett inre rum av frihet som ingen kan ta ifrån henne. Gud är detta inre rums källa och garant. För att kunna frigöra oss och få erfara sann glädje och lycka måste vi upptäcka detta rum och lära känna det.Jacques Philippe driver en enkel men viktig tes i denna bok: När vi växer i tro, hopp och kärlek erövrar vi vår inre frihet. Dynamiken mellan de teologala dygderna är det andliga livets hjärta, och hoppets dygd är nyckeln till vårt tillväxt i det andliga livet.Den inre friheten är enkelt och inbjudande skriven och syftar till att hjälpa läsaren att leva i den sanna frihet som Gud har kallat oss till.Jacques Philippe är präst och tillhör den karismatiska Beatitudes-rörelsen i Frankrike. Han är en eftersökt reträttledare världen över.
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  27. Den inre källan / Vara den jag är
    Den inre källan / Vara den jag är
    Beskrivning
    "Den inre källan" och "Vara den jag är" - två av Margareta Melins mest uppskattade böcker - har här samlats i en volym. De två böckerna har ett gemensamt - de har relationer i fokus. Den ena handlar om törsten efter en uppriktig och nära relation till Gud, den andra om att ha ärlig och bejakande relation till sig själv. Det är texter fyllda med insikt och värme, och som alltid i Margareta Melins böcker står tilliten, visheten och kärleken i centrum. "Att vilja finna Gud och att vilja finna sig själv är inte vitt skilda livsprojekt det är olika utgångslägen i utforskandet av en och samma förunderliga verklighet", skriver Margareta Melin i förordet.
    125,00 kr
  28. Den inre trädgården : öppen mot himlen
    Den inre trädgården : öppen mot himlen
    Beskrivning
    Daglig meditation, studier och själavårdskontakter har givit Per Mases en levande kunskap om och erfarenheter av mystik. Under en lång följd av år har han lett retreater och introducerat i djupmeditation. I denna bok delar han med sig av sin rika erfarenhet
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  29. Den Jesus du aldrig kände : denna bok borde bli en handbok för varje troende
    Den Jesus du aldrig kände : denna bok borde bli en handbok för varje troende
    Beskrivning
    Jag är övertygad om att den här boken är ett måste att läsa för en nutida kristen. Det verkar som om vi vet mycket om Gud, om Jesus, om bibeln, men vi känner inte Jesus personligen.Jag anser att denna bok är den viktigaste av de böcker jag har skrivit, och tveklöst en av de mest behövda böckerna för moderna tiders kristna. Nu har det blivit nog av att höra om Gud, det är hög tid att vi känner Honom i verkliga livet. Låt oss bli Guds vänner, låt generationer av Enok, Elia, Abraham och Mose återvända till oss.

    Denna bok borde bli en handbok för varje troende!

    125,00 kr
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  30. Den korsmärkta församlingen
    Den korsmärkta församlingen
    Beskrivning
    Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

    Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang?

    Jag hoppas att min bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  31. Den kriminella världen : mitt osannolika möte med gängkriminella
    Den kriminella världen : mitt osannolika möte med gängkriminella
    Beskrivning
    Ända sedan min ungdom har jag varit intresserad av vilka mekanismer som får en vanlig hederlig svensk att bli grovt kriminell. Därför är intervjun med professor Jerzy Sarnecki i boken, känd som Europas främste kriminolog, av stort intresse.

    Regeringens åtgärdspaket med 10 000 fler poliser, fler fängelser och hårdare straff kommer enligt många bedömare inte att hjälpa. Tvärtom! Skjutningarna ökar och våldet trappas upp i många av våra städer – trots alla åtgärder. Därför är kapitlen med Börje Erdtman inte bara intressanta, utan förhoppningsvis också vägledande för våra politiker och makthavare.

    Intervjuerna i början av boken med några av de hårdast kriminella personer, som idag finns i våra förorter, borde få oss alla att vakna upp och se verkligheten som den är. Det finns hopp! Men frågan är om våra statsmakter är på rätt väg och har insett vad lösningen kan bestå i?

    KG Larsson är en av vår tids författare som i sitt författarskap lyfter fram den verklighet som vi alla lever i. Han tar oss med på en minst sagt utmanande resa. En resa som börjar bland de grovt kriminella i en av våra svenska förorter.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  32. Den lille tankeläsaren som upptäcker sin värld : från kontroll till tillit
    Den lille tankeläsaren som upptäcker sin värld : från kontroll till tillit
    Beskrivning
    Mats Bjurbom, författare, kommunikatör och journalist, skriver om sin utveckling i den kristna tron i ”Den lille tankeläsaren som upptäcker sin värld”. Det handlar om personliga erfarenheter av tron, och hur den för honom har gjort livet lättare att leva. Boken består av 35 korta texter om kristen tro, bland annat om förlåtelse, bön, självömkan, kontrollbehov och gudsbild.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  33. Den liturgiska människan
    Den liturgiska människan
    Beskrivning
    ”Till den svenska kontexten hör en liturgispråklig analfabetism. Just därför behöver vi personer som vill översätta och förklara, som David Fagerberg gör. Kanske är hans viktigaste ärende till svenska kyrkor en uppmuntran att inte ge upp inför en till synes obönhörlig sekularisering. Människan är, menar Alexander Schmemann, en i grunden tillbedjande varelse. Våra köpcentra och idrottshallar må vara tätare befolkade än kyrkorna på söndag förmiddag, men människan är i grunden snarare en Homo Adorans – en tillbedjande människa – än en vinstkalkylerande Homo Economicus. Liturgin påminner oss om detta.

    – Ninna Edgardh, präst och professor i kyrkovetenskap, ur bokens förord ”David Fagerberg är en av de mest initierade – och inspirerande – förmedlarna av Schmemanns liturgiska vision.”
    – Peter Halldorf, predikant och författare

    275,00 kr
  34. Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Den oemotståndliga revolutionen : vägar till ett alternativt liv
    Beskrivning
    Shane Claiborne beskriver i sin bok Den oemotståndliga revolutionen en autentisk kristendom som är rotad i tro, handling och kärlek. En rörelse som börjar i hjärtat och via händerna sträcker sig ut till en sårad värld.

    Shanes egen andliga resa har lett honom att arbeta tillsammans med Moder Teresa i Calcutta, att besöka familjer i Irak mitt under USA:s bombningar och att organisera och delta i en mängd aktioner för att visa på de fattiga och hemlösas situation i USA. I den här boken ställer han viktiga frågor kring kyrkan och samhället och utmanar läsarna att lämna en likgiltig "lagomkristendom" och leva ut en tro som kan förändra världen.

    Boken har länge varit efterfrågad och utkommer nu i en nyutgåva.

    Shane Claiborne är en av grundarna till The Simple Way, en kristen kommunitet som lever tillsammans med hemlösa i Kensington i ett av de fattigaste områdena i norra Philadelhia. Med inspiration från den tidiga kyrkan försöker de följa Jesus och leva ut Guds rike i stark kontrast till en värld präglad av materialism och militarism. Pa svenska har han även tillsamman med Jonathan Wilson-Hartgrove utgett Bli det du ber (Libris 2010)

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  35. Den osynliga dimensionen
    Den osynliga dimensionen
    Beskrivning
    Vi kan inte se dem, men de kan se oss.

    På ett mästerligt och bibelförankrat sätt förklarar Tommy Lilja hur världen är uppbyggd och hur du kan förhålla dig till den del av tillvaron du inte kan se . den andliga, osynliga dimensionen. Boken handlar om din vardag, ditt inre liv, dina relationer, din familj och din församling.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
    • Köp 25 för 128,00 kr/st
  36. Den profetiska sången
    Den profetiska sången
    Beskrivning
    "Här visar Jörgen Milton vad den profetiska sången är. Den väckelse som ska komma innan Jesus kommer tillbaka, kommer att kännetecknas av denna sång. Hur den kan sätta människor fria från andligt betryck och hur den kan föra helande med sig till den som är sjuk. Det är en sång och musik som för dig närmare Herren och drar människor till honom. Boken visar också hur du kan leva ett radikalt liv för Jesus, i en tid som denna. Det är en bok för dig som längtar efter att leva ett helhjärtat liv för Jesus utan kompromiss. Författaren tar dig med på en resa till musikens ursprung, och berättar om egna erfarenheter från livet. Jörgen Milton är även känd från kanal 10:s Tv-program "Radikalt Liv Med Jesus".
    75,00 kr
  37. Den sista reformationen
    Den sista reformationen
    Beskrivning
    Den sista reformationen Tillbaka till Nya testamentets lärjungaskapsmodell Kyrkan är Kristi kropp på jorden, men många kyrkor idag drivs som verksamheter. Gudstjänstbesökare blir publik och pastorn med några få medarbetare förväntas hålla igång hela .maskineriet.. Den naturliga gemenskapen i husförsamlingar och det allmänna prästerskapet har gått förlorat.Syftet med kyrkan har förändrats, och resultatet har blivit att kyrkan inte längre förmår att göra människor till lärjungar. I stället för att låta Bibelns modell vara förebild har man valt en helt annan väg där Bibelns radikala budskap tonas ner eller helt förtigs.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  38. Den som har båda fötterna ..
    Den som har båda fötterna ..
    Beskrivning
    Om livet som rör på sig och rör till sig. Vi avviker ständigt från vår kurs i tillvaron. Det är därför viktigt att hålla reda på var vi befinner oss och oavbrutet korrigera våra attityder. Bokens röda tråd talar om tro, optimism och framtidstänkande - även när oddsen känns små och misslyckanden verkar stora. Du kommer att upptäcka att:
    -det finns en väg att gå
    -det finns en lag att lyda
    -det finns en karaktär att få

    65,00 kr
  39. Den som hittar sin plats tar ingen annans
    Den som hittar sin plats tar ingen annans
    Beskrivning
    Jag hade passerat femtio med god marginal, skrivit mer än tio böcker, hunnit vara församlingspastor i trettio år, fått tre barn och förlorat två av dem, sörjt och lärt mig leva med saknad innan jag insåg att själva poängen med att vara människa är att hitta sin plats. Den plats som nästan kan finnas var som helst i världen, men som gör att drömmar gradvis uppfylls, mening skapas och känslan av att finnas till för någon annan infinner sig.
    Ur boken

    Hur hittar man sin plats? Hur vet man att man hamnat rätt? Författaren Tomas Sjödin söker efter svaren och tar hjälp av en förebild och tvillingsjäl han som också hette Tomas och kallades Tvivlaren.

    Sjödin låter oss följa med på en högst personlig resa som börjar i barndomens Kramfors och tar oss till italienska Abruzzo, till Tiberias vid Gennesarets sjö, till Potsdam utanför Berlin och till indiska Kerala i spåren efter den historiske Tomas som kastade loss för sitt livs kanske största äventyr.

    Fram växer en hoppfull berättelse om tvivel och övertygelser, om rätten att ifrågasätta, om att resa i vindens riktning, om att gå fast man inte vågar, om att leta efter sitt livs ja och till slut hitta sin egen plats.

    "Och med en dåres envishet förfäktar jag att den platsen finns för varje människa. För någon är vägen dit ett smärtsamt eller äventyrligt uppbrott, för någon annan att bara förbli där man är och vänta ut tiden."
    - Utdrag ur boken

    Tomas Sjödin är pastor, föreläsare och författare. Han har skrivit ett tiotal böcker, senast Det är mycket man inte måste (med samlade krönikor från Göteborg-Posten) och bästsäljaren Det händer när du vilar. För många radiolyssnare har han också blivit en välkänd röst som återkommande värd för Sommar och Vinter i P1. Tomas bor i Säve utanför Göteborg tillsammans med sin fru Lotta.

    OBS! Priset i foldern "Erbjudanden från Duvan" blev tyvärr fel. Det pris som anges nedan är det som gäller. Vi ber om ursäkt för feltrycket.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  40. Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Beskrivning
    Varför ska jag tro? Whats in it for me vad vinner jag på det? Vad är skillnaden mellan att tro och att inte tro? Kristen tro gör anspråk på just det att göra skillnad för den som tror. En avgörande skillnad. Jag tycker om det ordet, skriver Runar Eldebo, skillnad. Alla dagar är inte likadana. Det är skillnad på dem. Vissa bara passerar som dagarna i november. Andra lyser för alltid i minnet och i konstruerandet av mitt liv. Alla människor är inte likadana det finns skillnader. Några människor har stigit fram i mitt liv. Jag har mött dem. De har rört vid mig. Jag är annorlunda. Runar Eldebos nya bok efter den uppmärksammade Tillbaka till Jesus handlar om skillnaden, om tre skillnader: om hur tron förändrar mitt förhållande till Gud, om hur den förändrar mitt förhållande till mig själv och om hur den förändrar mitt förhållande till andra människor. Med samtalsfrågor för enskild reflektion, studiecirkel eller cellgrupp.
    125,00 kr
  41. Den svåra kärleken
    Den svåra kärleken
    Beskrivning
    "Den svåra kärleken" tar sin utgångspunkt i frågan: "Hur vet man om man är driven av rädsla, av hopp om belöning eller av kärlek?" Svaret söks i den spiritualitet av självförglömmande kärlek som i tidiga klostermiljöer kom att forma en livshållning där icke-dömandet är den dygd som inrymmer alla andra. Med den franske teologen Olivier Clément och dennes bok Källor som ledstjärna, urskiljer Peter Halldorf de drag i östkyrkans tro och andlighet som skapat en kristendom som inte handlar om ett sätt att bete sig, men som förändrar människor genom en "transfigurerad etik". Här är moralens grund inte ett regelverk utan kyrkan som en gemenskap i kärlek av fria människor. "Det sätt på vilket kärleken och friheten korresponderar med varandra kom att bli en av mina mest drabbande existentiella erfarenheter i mötet med östlig och orientalisk kristendom för många år sedan”, skriver Peter Halldorf. Den svåra kärleken är en personlig bok där författaren tar oss med till möten med människor och miljöer som utmanat honom "att ge upp en position som visat sig alltmer ohållbar", som han uttrycker det i förordet. Vi får lära känna några av de ortodoxa teologer som under 1900-talet uppdaterat arvet från den tidiga kyrkan i en teologisk vision vars summa är lika enkel som svindlande: "Så sammanvävda är vi människor med varandra " liksom med hela den övriga skapelsen " att vi upphör att existera om vi inte omfamnar varandra i kärlek." I bokens avslutande del berörs den kristna traditionens tal om "evig fördömelse" i ljuset av den bysantinska påskikon som kallas Dödsrikets plåga. En ikon som återspeglar "hopp där inget hopp finns".
    • Köp 3 för 229,50 kr/st
    • Köp 10 för 216,75 kr/st
  42. Den verklige Jesus
    Den verklige Jesus
    Beskrivning
    Vilken Jesus följer du? Vad tror han på? Eller något som kanske är minst lika viktigt: Vad tror du om honom? Om du skulle sammanfatta hans budskap och tjänst – hur skulle du göra det?

    Din relation med Jesus är djupare. Den verklige Jesus handlar om att se Jesus som den han verkligen är, att möta honom personligen och sätta honom i centrum av allt du gör. Upptäck en Jesus som du kanske aldrig riktigt har känt – även om du har följt honom i åratal eller årtionden.

    Det är stor skillnad på vårt omvärlds felaktiga, felplacerade och feltolkade Jesus och Bibelns Jesus av kött och blod. Den verklige Jesus inbjuder till en mer vital, viktig och verklig relation med honom som älskar dig och kallar dig vid namn. Se Jesus som han verkligen är och förstå vad det innebär att verkligen vara hans lärjunge.

    Jonathan Stockstill är huvudpastor i Bethany Church i Baton Rouge, Louisiana. Sedan 2011 har han öppnat fem nya campus över hela Louisiana, startat upp Bethany College och hela församlingen bubblar av missionsiver, varje år skickar man ut hundratals korttidsmissionärer. Jonathan började sin tjänst i musikens värld där han skrev över hundra utgivna sånger, spelade in elva album och reste runt om i världen och ledde församlingar och konferenser i lovsång. Han är gift med Angie Stockstill och de har fyra barn tillsammans. På fritiden älskar han att segla, fiska och resa till nya platser med sin familj.

    200,00 kr
  43. Det 13:e kapitlet : en livserfarenhet
    Det 13:e kapitlet : en livserfarenhet
    Beskrivning
    Stanley Sjöberg delar genröst med sig av erfarenheter och upplevelser från ett händelserikt och stundtals dramatiskt liv. Han speglar sina livserfarenheter i Kärlekens lov - det 13:e kapitlet i ett brev skrivet till de kristna i staden Korinth.
    125,00 kr
  44. Det är okej att inte vara okej : gud möter oss där vi är och låter oss börja om - ett litet steg i t
    Det är okej att inte vara okej : gud möter oss där vi är och låter oss börja om - ett litet steg i t
    Beskrivning
    Är du trött och utled på religiositet och orimliga krav?

    När du upptäcker sanningen i att Gud aldrig sviker dig, inser du att det aldrig är försent att börja om... och att det finns helande och frihet i att bara ta det första steget.

    Alla har vi varit med om tillfällen när man önskade att man kunde börja om från början. Spruckna äktenskap, konflikter, missbruk eller förluster av olika slag. Det var inte det här livet vi väntade oss. Gårdagen kan ibland göra oss både fångna, ledsna, skamfyllda, sårade och sökande.

    Sheila Walsh uppmuntrar till att möta smärtan och sedan börja om, precis där man befinner sig nu. När hon upptäckte sanningen i att: ”Jag är inte tillräckligt bra, men det är helt okej”, började allting förändras. Hon vill hjälpa den som sitter fast i gamla hjulspår av kamp och smärta att få en ny start genom att förändra sättet de tänker om Gud, sig själva och sitt vardagsliv.

    Här är hennes egen berättelse ...

    Sheila Walsh är en skicklig inspiratör, bibellärare och bästsäljande författare med fler än 5 miljoner sålda böcker. Hon är välkänd som programledare för flera kristna tv-program och reser som talare och förkunnare över hela världen.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  45. Det är som det är : en berättelse om tillit
    Det är som det är : en berättelse om tillit
    Beskrivning
    ... Malina Stahres bok om väninnan som blev sjuk och deras sista tid tillsammans grep mig på ett oväntat sätt. Ett innerligt språk och kloka iakttagelser kring vänskapens natur, tillvarons skönhet, lidandet och Gud gör detta till en bok som jag är mycket glad att ha i min bokhylla. Anna Sophia Bonde, Kyrkans tidning

    Malina Stahres känslosamt klarsynta bok förtjänar djup respekt, Östen Rosvall, Sydsvenskan "Jag åkte till henne med nykokt lax idag, men hon tyckte att den 'stank'. Jag hade gjort en kaka, men den var för söt. Jag hade köpt en schal, men den var ful. Jag ville hålla henne i handen, men antagligen var det inte min hand hon väntade på. Jag bytte vatten till hennes rosor, men jag snittade dem inte som man ska. Idag irriterade jag henne. Men hon sa ju vad hon tänkte. Skulle hon inte göra det?" Ett återseende. Första gången var de elever på en internatskola i ett kloster i det kommunistiska Polen. Andra gången var de unga kvinnor som båda hade hamnat i Sverige. Nu har de hittat varandra igen - väninnor, men i en ny situation. Den ena är "patienten", döende i cancer, den andra tillhör "omgivningen" och försöker göra allt rätt men lyckas bara ibland. Malina Stahre berättar om sin väninnas sista år, om sin egen kamp för att förstå och acceptera, om missförstånd och samtal med munkar och telefonjourer och om tillit i cancerns skugga. Det är som det är är hennes första bok på svenska. "Ett centralt tema i boken är hur man beter sig när någon man håller av drabbas av svår sjukdom. Vad kan man säga, hur skall man vara för att inte såra, hur mycket skall man själv stillatigande tåla av den sjukas lynnesskiftningar och ibland orättvisa anklagelser? ... Men framför allt är det en bok om tillit, en tillit som räddar mitt i alla fysiska plågor." Tisdkriften Signum

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  46. Det där med Guds vilja. : brev till min son
    Det där med Guds vilja. : brev till min son
    Beskrivning
    ”Inom de närmaste tio åren kommer du att fatta några av ditt livs viktigaste beslut.”

    Så skriver pappa Ray till sin 18-årige son David. Boken består av en samling personliga brev som inte bara gäller honom utan alla som funderar på Guds vilja. Har Gud en specifik plan för varje detalj i livet, eller är man fri att välja väg så länge man håller sig inom Guds moraliska ramar?

    Ray Baker är teolog vid Apologia – Centrum för kristen apologetik i Stockholm. Han har tidigare skrivit flera böcker. David Baker är längre än pappa

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  47. Det fanns två träd i Lustgården
    Det fanns två träd i Lustgården
    Beskrivning
    Utökad och nyöversatt upplaga.

    Lär dig skillnaden mellan att leva av Kunskapens träd och Livets träd.

    Jesus är vårt liv, inte kunskapen om honom. Många kristna verksamheter drivs utifrån den visdom som kommer från Kunskapens träd.

    I stället för Jesus i centrum har läran, aktiviteter eller församlingen som sådan blivit en avgud, något som blivit viktigare att följa än Jesus Kristus själv.

    Finns det något underbarare än att få sitta vid Pappa Guds fötter och lära sig att förstå hans visdom? Fruktan och oro kom genom Kunskapens träd, och därav ett drivande argumenterande med åtföljande oenighet. Men nu bjuder Herren oss att äta av Livets träd. Dess frukt ger ett stilla sinne som alltid finner på råd.

    Förstå skillnaden mellan kött och ande, och därmed skillnaden mellan att strida på världens sätt och på Guds sätt! Du är varken kallad att argumentera utifrån sårade känslor eller naturlig kunskap. Du är kallad att strida med Andens svärd under Andens ledning.

    Guds rike kan komma med kraft när vi tar budskapet till våra hjärtan.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  48. Det finns en väg
    Det finns en väg
    Beskrivning
    Hans Jansson har en mångårig erfarenhet av församlingstjänst – i över 45 år har han arbetat som pastor och ledare. Hösten 2019 skedde ett par förändringar i Hans liv: han lämnade över föreståndarskapet i Kungsportskyrkan och han började skriva krönikor i tidningen Världen idag. Föga anade han då att åren som väntade skulle innefatta förändringar i större skala för hela världen

    Det här är en samling av Hans 40 första krönikor i Världen idag. I Hans texter finns en varm kärlek till Jesus och hans församling, samt ett starkt hopp som lyser genom en mörkare omvärld, och genom svårnavigerad terräng i livet är det genomgående budskapet att det finns en väg.

    I den här boken samlas inte enbart Hans Janssons redan publicerade krönikor, utan inför varje text har Hans skrivit helt nya inledningstexter där han på ett mycket personligt sätt bjuder in läsaren i de tankar, erfarenheter och omständigheter som kan finnas som bakgrund till krönikan i fråga. Förutom att detta givetvis skapar ett mervärde i sig, bidrar det också till att läsaren får hjälp att se fler bottnar i texterna – men framför allt får läsaren följa med författaren på en resa längs tidslinjen hösten 2019 till hösten 2022.

    Hans Jansson har under många år stått i olika typer av församlingstjänst. Under åren 2004–2019 var han föreståndare i Kungsportskyrkan, Huskvarna. Åren 2019–2022 har Hans haft en deltidstjänst som pastor i Kungsportskyrkan, parallellt med det har han fungerat som resande förkunnare, författare och mentor. Men sedan sommaren 2022, då hans församlingstjänst helt avslutades, fokuserar Hans nu helt på detta, med fortsatt utgångspunkt från församlingen. Hans är gift med Karin och de har tre barn. Han är även författare till böckerna Inför livets andra halvlek – att göra det bästa av resten av ditt liv (Livets Ords Förlag, 2016) och Mästarlikt ledarskap – lärdomar från Jesu mästerliga ledarskap (Livets Ords Förlag, 2018).

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  49. Det finns frihet
    Det finns frihet
    Beskrivning
    Svenska: www.omegaskrift.nuÖver 14.000 ex sålda.Engelska: www.thewayout.seÖver 35.000 ex distribuerade på andra språk.Det finns fler fängelser än de som kriminalvården står för. Bakom fina välputsade fasader kan man hitta bundenhet av många slag, t ex fruktan, panikångest, fobier, självmordstankar, bitterhet, ockultism, snedvriden sex och missbruk av olika slag - men det finns frihet! Med humor, många personliga erfarenheter och mer än hundra verifierade vittnesbörd visar författaren på en väg till frihet på område efter område. Den här boken är en hjälp till självhjälp utifrån ett kristet perspektiv.
    100,00 kr
  50. Det gäller ditt liv
    Det gäller ditt liv
    Beskrivning
    Den här boken är tänkt tilldig som är en ärlig sökare.
    35,00 kr
  51. Det goda eller Gud? : varför det goda utan Gud inte räcker
    Det goda eller Gud? : varför det goda utan Gud inte räcker
    Beskrivning
    Om det är gott, måste det vara Gud – eller?

    I dag tycks begreppen god och Gud vara synonyma. Vi tror att det som allmänt betraktas som gott måste vara i linje med Guds vilja.

    Generositet, ödmjukhet, rättvisa – gott. Själviskhet, arrogans, grymhet – ont. Skillnaden verkar ganska självklar. Men är det hela sanningen? Om det goda är så uppenbart, varför säger då Bibeln att vi behöver urskillningsförmåga för att känna igen det?

    Det goda eller Gud? är inte ännu ett budskap om hjälp till självhjälp.
    Den här boken gör mer än att be dig ändra ditt beteende. Den ger dig kraft och förmåga att börja gå med Gud på en nivå som kan förändra varje område av ditt liv. Innehåller även ett studiematerial för 6 veckor, med undervisning och samtalsfrågor.

    Om författaren: John Bevere har skrivit flera böcker som är översatta till mer än nittio språk. På svenska finns titlar som Över förväntan, Avslöja fiendens fälla, Gudsfruktan, Under Guds beskydd, Evigheten.nu, Obeveklig tro och Lär känna den helige Ande. John är en populär talare på konferenser och i församlingar och hans TV-program The Messenger sänds varje vecka över hela världen. Johns hustru Lisa är också en uppskattad talare och har skrivit flera böcker. De bor med sin familj i Colorado, USA

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  52. Det händer när du vilar
    Det händer när du vilar
    Beskrivning
    Det finns en hemlighet i vilan. Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp. I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det!
    150,00 kr
  53. Det hopp jag äger : frälsningen
    Det hopp jag äger : frälsningen
    Beskrivning
    Vilket är det mest hoppfulla ord som någonsin funnits?
    För Billy Graham är det ordet frälsning.

    Frälsning från vad?
    Från vårt själviska och självdestruktiva jag.
    Från den röra vi försätter oss själva i.
    Från den synd som har förföljt och plågat mänskligheten från begynnelsen.
    Från den ondska som drar ner oss varje dag.
    Från de kulturella bedrägerier som ständigt förblindar oss så vi inte kan se och ta emot Guds frälsande budskap.
    Från helvetet - en plats som så många inte tror existerar.
    Om vi säger att vi inte behöver frälsning så lurar vi oss själva.
    Om vi tror att vi har nått längre i vishet än frälsningens budskap så underskattar vi Gud.
    Om vi helt enkelt inte har lust att tänka på frälsningen så försätter vi oss själva i evig fara.
    125,00 kr
  54. Det krävs en kyrka för att fostra en förälder : om föräldraskap som formar tro
    Det krävs en kyrka för att fostra en förälder : om föräldraskap som formar tro
    Beskrivning
    En förälder umgås med sitt barn i 2000-3000 timmar per år. En kyrka i högst 100. Rachel Turner vill få föräldrar att upptäcka sin stora möjlighet att dela tron med barnen i vardagen. Församlingens och kyrkans uppgift, menar hon, är att inspirera, utrusta och uppmuntra föräldrarna. Vara en stödjande gemenskap.

    Boken ger många exempel på hur en kyrka kan hjälpa föräldrar över de hinder som står i vägen för att klokt och frimodigt kunna forma och inspirera tron hos sina barn. Den visar på praktiska redskap och förutsättningar som behövs för att skapa en församlingskultur där ett föräldraskap som formar tro kan frodas.

    "Unga människors tro formas i samspel med andra och församlingens liv spelar en viktig roll. I mitten av detta står föräldrarna som nyckelpersonerna för formandet av de ungas tro. I Rachels Turners bok får vi handfasta råd för ett kristet föräldraskap och hon visar hur församlingen kan vara ett stöd för att forma och fördjupa, inte bara barnens utan hela församlingens tro." Ulrik Josefsson, rektor på Akademi för Ledarskap och Teologi

    Rachel Turner är grundare av organisationen Parenting for Faith and har under 15 år varit verksam som familje-, barn- och ungdomspastor. Hon arbetar nu som konsult, konferenstalare och håller inspirationsdagar för församlingsledare, föräldrar och familjer i flera länder. Hon är författare till en rad böcker. Det krävs en kyrka för att fostra en förälder är hennes första bok på svenska.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  55. Det nya vinet : om Andens frukter
    Det nya vinet : om Andens frukter
    Beskrivning
    Denna bok beskriver hur livet ser ut när Anden får frihet attblåsa vart den vill. Här handlar det alltså inte om något manmåste öva. Här finns inget krav och inte heller talas det omdygder som skall förvärvas. Hela boken handlar om Andensfrukter (Gal 5:2223), alltså om vad som händer när manlåter den helige Ande leda och besjäla sig.Vi vänder upp och ned på allting om vi ständigt fokuserarpå vad vi måste göra och glömmer att tänka på vad vi harfått. Det kristna livet är inte i första hand ett arbete att görautan en gåva att ta till sig. Vi har fått ett nytt liv att leva, ettnytt vin att dricka. Att vilja »göra« det som skall vara enfrukt av det nya livet, är dömt att misslyckas.I den här boken, som helt och hållet öser ur den kristnamystiken, möter vi ett tilltal som befriar.
    260,00 kr
  56. Det okända
    Det okända
    100,00 kr
  57. Det ordnar sig . ett frö av reflektion för varje vecka på året
    Det ordnar sig . ett frö av reflektion för varje vecka på året
    Beskrivning
    Nu släpps instagramfenomenet Peter Svärdsmyrs efterlängtade bok Det ordnar sig – ett frö av reflektion för varje vecka på året. Boken är en personlig, varm och vardagsnära samling längre texter om att inse sitt värde och att ta emot livet som en gåva: Det är aldrig för sent, vi kan alltid börja om och vi får försöka igen!

    I samma uppmuntrande ton som instagramkontot @petersvardsmyr visar Peter hur det i våra liv som kanske inte blev som vi trott och tänkt, ändå kan bli till något som ger växtkraft och styrka till det liv som ligger framför. Varje vecka på året har en egen text tillsammans med streaming-länk till utvald musik. Vart vi än är på livsresan påminner boken om att finns ett orubbligt hopp och att allt en dag ska ordna sig.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  58. Det överflödande hjärtat
    Det överflödande hjärtat
    Beskrivning
    Det vi djupast litar till formar oss. För någon är det varumärken, bekräftelsen från sociala medier eller den personliga tränaren. För en annan är det jobbet, anseende och pengar. Evangelisation innebär att oavsett omständigheter komma med löftet om ett annat slags liv, ett erbjudande om att från och med nu lita på och leva i rörelse i riktning mot Jesus Kristus.

    Var och en som tror är anförtrodd att dela de goda nyheterna. Men hur går det till? När är tiden mogen? Och kan ett liv som inte är perfekt vittna om en fullkomlig Gud? Med passion beskriver Mikael Hallenius hur en verksam personlig tro gör all skillnad i världen. Det överflödande hjärtat är en inspirerande bok om glädjen att dela med sig av livet i Kristus.

    Mikael Hallenius, f 71, är pastor, fil dr i pedagogiskt arbete och lärare i Kyrko- och missionsstudier på Örebro Teologiska Högskola. Han har tidigare utkommit med Spår av den osynlige – om andlig klarsyn

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  59. Det stora sökandet
    Det stora sökandet
    Beskrivning
    Något binder samman oss människor – vi är alla sökare. Det här häftet passar för den som har ärliga frågor om Gud. Min tro har inte varit en verklighetsflykt för mig utan en källa till kraft, styrka, frid, hopp och syfte i ett liv där jag fått möta både framgång och glädje men också svårigheter i form av allvarlig sjukdom. När jag fick upp ögonen för vad kristen tro – de goda nyheterna om Jesus – handlade om var det för mig som att vinna högsta vinsten på lotto. Känslan var att jag hade hittat en skatt! Den skatten vill jag nu dela med mig av. Till dig.

    Marcus Ringbäck har jobbat med människor hela sitt liv. Han leder Life Mission, en organisation som arbetar med att ge evangeliet till världen och arbetar mot det moderna slaveriet.

    • Köp 3 för 40,50 kr/st
    • Köp 10 för 38,24 kr/st
    • Köp 25 för 36,00 kr/st
  60. Det underbara livet i Kristus
    Det underbara livet i Kristus
    Beskrivning
    På jorden så som i himlen Hur vi ser på Gud avgör hur vi relaterar till honom, och det formar även hur vi ser på och tänker om allt annat. Därför är det viktigt att vi som kristna inser hur god och kärleksfull vår himmelske Far är, vidden av Jesu försoningsverk och vilka vi är som Guds barn. Brister vår förståelse av detta tappar vi vår frimodighet som Guds barn, och går miste om de gåvor vår himmelske Far faktiskt vill ge oss.>br> I den här boken visar Rune Borgsø, både utifrån Bibelns undervisning och med personliga exempel, vilka vi är i Kristus, att Guds vilja är att himlen ska komma till jorden, och att tron inte är statisk utan organisk – den kan växa! Som ett Guds barn är du född på nytt och en ny skapelse i Jesus Kristus. Gud har välsignat dig med allt det goda han har i himlen – men du ska inte behöva upptäcka vad Jesu försoningsverk betyder för dig först när du kommer dit. Det tillhör dig här och nu. Denna bok är skriven för att du ska kunna spegla dig i dessa sanningar och förstå hur du i tro tar del av det arv som tillhör dig. Att du ska få upptäcka det underbara livet i Kristus och se mer av Guds kärlek – så att du kan vara tryggare som människa, mer frimodig i din förväntan på Guds välsignelser och se hur du i tro lever i dem.

    Rune Borgsø har en passion för att se människor få tag på mer av livet i den helige Ande och fullheten av Guds goda vilja för deras liv. Han är gift med Kari och tillsammans har de tre barn. I dag är Rune en av pastorerna på Livets Ord i Uppsala, med ansvar för Livets Ord Family i Europa.

    215,00 kr
  61. Det unisona livet med Gud
    Det unisona livet med Gud
    Beskrivning
    En bok med målet att stärka dig i vetskapen om vem du är i Kristus och vad han är i dig. På ett ödmjukt och kärleksfullt sätt delar Sten Nilsson med sig av de andliga upptäckter han gjort under mer än 60 år av dagliga bibelstudier
    100,00 kr
  62. Det välsignade livet
    Det välsignade livet
    Beskrivning
    Robert Morris är grundare av och pastor i Gateway Church, en evangelisk, karismatisk församling som möts på flera platser i Dallas/Fort Worth-området. Sedan församlingen grundades år 2000 har den vuxit till över 24 000 aktiva medlemmar. Robert medverkar varje vecka i teveprogrammet "The Blessed Life" som sänds till ungefär 90 miljoner hushåll i USA och mer än 200 länder runt om i världen. Robert har en doktorsexamen i litteratur och är ordförande i styrelsen för King's University. Han är författare till tio bästsäljare, inklusive "From Dream to Destiny", "The Power of Your Words" och "The God I Never Knew". Robert och hans hustru Debbie har varit gifta i trettioett år och är välsignade med en gift dotter, två gifta söner och två barnbarn.
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  63. Det var ju inte så här det skulle bli
    Det var ju inte så här det skulle bli
    Beskrivning
    Vad gör du när du vill ifrågasätta Guds tidsplan, när det sårar dig att han inte griper in och du tvivlar på hans löften?

    Livet ser ofta så helt annorlunda ut än vi hade hoppats eller förväntat oss. En del händelser kanske skakar om oss lite, men andra krossar oss fullständigt. Vi känner oss besvikna och desillusionerade, och vi börjar i tysthet undra om Gud verkligen är god.

    Lysa TerKeurst förstår detta. Men hon har också upptäckt att våra besvikelser kan bli de gudomliga möten som vi behöver för att få ett radikalt möte med Gud.

    I Det var ju inte så här det skulle bli bjuder Lysa in oss att följa hennes egen vandring i tron, och med beslutsamhet, sårbarhet och öppenhjärtig humor hjälper hon oss att se våra liv i ljuset av Guds stora kärleksberättelse.

    Oavsett om vi brottas med dagliga besvikelser eller en livsavgörande förlust, kan vi finna oväntad styrka när vi förstår innebörden av att kämpa väl i dragkampen mellan vår tro och våra känslor.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  64. Det vi inte ser : om att bli & förbli en kristen
    Det vi inte ser : om att bli & förbli en kristen
    Beskrivning
    Det är inte självklart för någon att förbli i den kristna tron. Jag vill dela med mig av några viktiga insikter, uppenbarelser, bönesvar och förklaringar till hur jag kunnat hålla mig bevarad och vid liv som kristen – under ett helt liv – och som jag önskade att jag fått med mig mycket tidigare.

    Jag hade till exempel inte betraktat mitt dop som en historisk förening med Jesus Kristus, kunde inte se på mig själv som en genomäkta kristen och förstod inte att det kristna livet bara kan levas med hjälp av den helige Ande.

    Boken inspirerar dig som tycker att relationen till Herren Jesus är för svag. Du kanske inte ens längre vågar kalla dig kristen? All din frimodighet är som bortblåst. Är du ny i tron på Kristus eller undrar hur du ska kunna förbli i tron under tider som ligger framöver? Det kan mycket väl vara så att du som redan är någorlunda trygg i relationen till Gud kan ha allra störst glädje av boken.

    Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat Så länge dagen varar och Roten som bär dig.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  65. Dina bästa dagar
    Dina bästa dagar
    Beskrivning
    Att lita på den Gud som strider för dig

    Går ditt andliga liv på slentrian? Fortsätt framåt, fortsätt att tro. Det finns goda nyheter. Du finns till för något mer och det här kan vara dina bästa dagar!

    Alla möter vi dem. Motstånden som hindrar vår väg till glädje. Svårigheterna som begränsar våra äktenskap. Fruktans murar som stoppar vår frid. Fästena som hindrar vår andliga utveckling. Hur kan vi riva ner dessa murar av hinder som håller oss borta från den framtid som Gud lovar oss?

    Minns du berättelsen om när Josua intog Jeriko? Fienderna var väldiga och hindren stora. Max Lucado menar att Josua bok i Bibeln finns där för att påminna oss om en sak: Gud strider för oss! Vi kan övervinna, eftersom Han redan har segrat.

    Vi kanske faller, men vi ger inte upp. Vi kanske får kämpa, men vi kan övervinna modlösheten. Vi kan uppleva ett liv fyllt av andens frukt och tron kan växa. Med Guds hjälp kan vi stänga gapet mellan den person vi är och den person vi önskar att vi var.

    Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

    Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    150,00 kr
  66. Ditt bästa för din nästa : om kraften och glädjen i ideellt församlingsarbete
    Ditt bästa för din nästa : om kraften och glädjen i ideellt församlingsarbete
    Beskrivning
    Vad skulle hända om alla i din församling hittar en uppgift och börjar tjäna i enlighet med sina gåvor och begåvningar, fullt ut?<br /> <i>Ditt bästa för din nästa</i> handlar om vad som kan hända i en församling när kristna gemensamt möter de enorma behoven runt omkring oss. I boken får vi del av många människors berättelser, människor som har hittat sin uppgift vilket har varit början på ett äventyr för dem och till välsignelse för andra. Vill du att dina gåvor och begåvningar skall kanaliseras även i din församling. Vill du vara en del i den växande gemenskap av människor som förändrar världen genom församlingen? Vill du vara med och bygga en sådan gemenskap? Då är detta en bok för dig.<br />
    125,00 kr
  67. Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Beskrivning
    Matthew Barnett, son till pastor Tommy Barnett, upptäckte vilket syfte han var skapad för när han gav upp sina framgångsdrömmar och i stället började lyssna till Guds dröm för sitt liv . att betjäna de fattiga och svaga. Han grundade därför Dream Center i Los Angeles, ett arbete som ger hopp till hemlösa, missbrukare, misshandlade, utnyttjade och många andra som lever trasiga liv.
    150,00 kr
  68. Ditt inre vittnesbörd
    Ditt inre vittnesbörd
    Beskrivning
    Gud talar till dig varje dag! Det är lätt att ledas av hans Ande i varje omständighet. Denna bok visar dig hur. Många "vardagskristna" tror inte att Gud någonsin talar till dem, eftersom de aldrig fått ett hörbart tilltal från honom, aldrig sett en syn och kanske aldrig fått ett profetiskt budskap som talat rakt in i deras situation. Likväl talar Gud till varje troende. Han talar genom det inre vittnesbördet.

    Läs denna bok, och du kommer att bli uppmärksam på att Gud försökt leda dig rätt i många omständigheter.

    • Köp 3 för 81,01 kr/st
    • Köp 10 för 76,50 kr/st
    • Köp 25 för 72,00 kr/st
  69. Djup tid och tunna ställen
    Djup tid och tunna ställen
    Beskrivning
    Djup tid och tunna ställen är en bok om vår tids andlighet.

    Med utgångspunkt i möten med människor med skiftande perspektiv på livet, skriver författaren Are Norrhava om vår tids andlighet – som upplevelsen av sockerrörsmänniskorna och de sjungande männen i Colombia, den barska buddhistmunken i Burma eller samtalet med vänner på en nyårsmiddag.

    Utifrån sina upplevelser resonerar han om vad Gud kan betyda för oss idag. Kan man välja sina rötter och sin identitet? Kan yta och glamour förenas med andligt djup? Kan kärleken till Beyoncé jämföras med kärleken till Gud?

    Djup tid och tunna ställen ger också en beskrivning av de ögonblick som uppstår när vi släpper taget om det linjära, kronologiska och är i den djupa tiden – som kan ge en upplevelse av en annan, mer genomsläpplig och tunn dimension av vardagen.

    Med en stadig förankring i kristen tradition – med förebilder som Martin Luther, Nathan Söderblom och de kristna kelterna, men också inspirerad av röster som den amerikanska pastorn Nadia Bolz-Weber och franciskanermunken Richard Rohr – ger Are Norrhava oss verktyg för att se heligheten i vår vardag.

    ”När jag får kontakt med djupet inom mig, då händer också något med mitt sätt att möta dig.” Are Norrhava

    • Köp 3 för 267,75 kr/st
  70. Djupare in i Guds närvaro
    Djupare in i Guds närvaro
    Beskrivning
    Hur kan vi som kristna navigera inte bara i den synliga, utan också i den osynliga världen? Vilka erfarenheter öppnar vi oss för när vi låter Anden leda våra steg – när vi bildligt talat tar på oss våra syrgastuber, för att med Herren som livlina kasta oss ner i havsdjupet?

    Med utgångspunkt i Gamla testamentets tabernakel tar Olof Edsinger oss med på en resa i bönens värld. När vi lämnar förgården för att i stället komma in i det heliga, inträder en förändring i Herrens sätt att handla med oss. Lydnad och beroende blir nyckelord, och vi lär känna sidor av vår Frälsare som vi tidigare inte hade kunskap om.

    Djupare in i Guds närvaro kan beskrivas som en reseskildring, där författaren återger ett antal erfarenheter som han har gjort när han har svarat ja på Herrens kallelse. Den kan också läsas som en form av manual, eftersom den förmedlar handfasta råd för hur vi kan agera i vår rörelse mot det heliga.

    Men mer än något annat ska den ändå ses om en kärleksförklaring till den helige Guden och hans närvaro. Boken är en maning att på djupet utforska den verklighet som döljer sig bakom Hebreerbrevets ord: ”i kraft av Jesu blod kan vi därför frimodigt gå in i det allra heligaste på den nya och levande väg som han öppnat för oss genom förhänget”. Om författaren: Olof Edsinger har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. Han är författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet, och var under nio år verksam som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS. På Livets Ords Förlag har han tidigare gett ut böckerna Ett liv i den Heliges närhet och Krigen i Gamla testamentet.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  71. Dolda diamanter : upptäck guds bästa precis där du är
    Dolda diamanter : upptäck guds bästa precis där du är
    Beskrivning

    Jentezen Franklin är huvudpastor i Free Chapel, en församling med flera baser och internationell påverkan. Hans tjänst påverkar flera generationer genom olika verksamhetsgrenar och genom hans tv-program Kingdom Connection.

    Jentezen har också skrivit böcker som finns med på New York Times bästsäljarlista, och han talar på konferenser över hela världen.<p< Han och hans fru Cherise bor i Gainesville, Georgia. De har fem barn och fyra barnbarn.

    215,00 kr
  72. Döpt i den helige ande & eld
    Döpt i den helige ande & eld
    Beskrivning
    Hur kan marken skaka när man ber?

    Den frågan ställde sig en sjuttonårig Tigleth Malkey efter att ha läst Apostlagärningarna 4, där det talas om att marken skakade på ett bönemöte när den helige Ande fyllde rummet. Det här var för honom en sida av kristendomen som han inte kände till. Vem är den helige Ande? Vem är han som kan få marken att skaka och samtidigt trösta en missmodig själ? Vem är han som kan stilla stormar och samtidigt viska ord i mitt innersta? Vem är han som upprätthåller hela universum, samtidigt som han formar mig lik Jesus? Gud den helige Ande, den tredje personen i gudomen.

    I den här boken delar Tigleth Malkey personligt och öppenhjärtigt, från Bibelnsundervisning och utifrån sina egna erfarenheter, om sin resa med den helige Ande. Han låter läsaren få upptäcka hur fantastiskt det livet är – och att det är till för alla troende!

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  73. Driven av Guds kärlek
    Driven av Guds kärlek
    Beskrivning
    I Driven av Guds kärlek, ger Heidi Baker en glimt av hur det är att vara helt beroende av Gud och leva i en överlåten kristen gemenskap genom att se på Saligprisningarna från en ny infallsvinkel. I krigshärjade, svältdrabbade Moçambique har Heidi och hennes man upplevt hur Gud förser på ett mirakulöst sätt. De har sett människor som varit i desperata situationer mellan liv och död förvandlas i sina hjärtan. Följ med på en resa och se hur Guds rike blir verklighet här på jorden.
    125,00 kr
  74. Dröm till destination
    Dröm till destination
    Beskrivning
    Med Bibelns berättelse om Josef som grund visar pastorn och författaren Robert Morris hur du ska navigera på resan från en dröm till Guds planer med ditt liv. Josef fick en dröm från Gud, men nådde inte målet över en natt.

    Under en period av tretton år ledde Gud Josef igenom tio karaktärsprov, som förberedde honom för hans mycket speciella framtid – prov som du också behöver klara för att nå fram till Guds syfte med ditt liv.

    Dröm till destination är full av bibliska sanningar, personliga berättelser och praktiska tillämpningar, med målet att du ska kunna: Orientera dig igenom tio karaktärsprov. Härda ut under perioder av väntan och osäkerhet. Identifiera dina gåvor och talanger. Upptäcka syftet bortom dina drömmar. Förverkliga Guds planer för ditt liv. Denna bok är full av djupa insikter och framtidshopp. Var du än befinner dig i livet, väntar en meningsfull och ljus framtid på dig – bortom allt du någonsin kan föreställa dig!

    Varför nöja dig med en dröm, när Gud har ännu större planer för dig?

    Robert Morris är huvudpastor i Gateway Church, en kyrka med flera campus baserad i Dallas–Fort Worth i Texas. Han har skrivit flera bästsäljande böcker, varav Det välsignade livet, Ta en dag ledigt och Verkligen fri som tidigare finns utgivna på svenska.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  75. Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Beskrivning
    Av författaren tíll Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort

    När vi lånar vårt öra till intuitionen, lyssnar vi i själva verket till vår själ. Intuitionen är själens sätt att tilltala oss bortom förnuftet. Själen säger ofta de rätta sakerna till oss, men vi väljer ofta att förbise dem eftersom vi saknar förtroende för vår intuition, skriver Tommy Hellsten.

    Själen behöver kunna uttrycka sig på olika sätt. Därför borde vi människor ägna oss åt saker där själen får bli synlig och vibrera, menar Hellsten och levererar ett tips: Att hitta sin hobby är att hitta sin själ. Dessutom mår själen bra av skratt. Själen är ingen humorbefriad tråkmåns, själen kastar loss, dansar och känner glädje.

    Andra djupt mänskliga ämnen som Hellsten berör i Du är mer än du anar är yttre och inre framgång, människans behov av trygghet och frihet, skillnaden mellan trötthet och utmattning, arbetet som gåva och fara samt kärleken som själens andningsluft, den kraft som förlåter all svaghet.

    Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker

    85,00 kr
  76. Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Beskrivning
    Av författaren tíll Flodhästen till vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort "Om människan inte har någon kontakt med sin själ, blir livet tomt. Egot strävar då efter att fylla tomrummet, men det tar till fel metoder. Det är bara själen som kan skänka livskänsla, djup fullbordan och mening åt livet." Terapeuten och författaren Tommy Hellsten skriver om den svåra konsten att vänta in sin själ och bli vän med den. Lär vi oss att ha tålamod och invänta själen kan viktiga saker hända: med kärleken, med självkänslan, med arbetet. Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bl a Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort
    125,00 kr
  77. Du är Petrus
    Du är Petrus
    Beskrivning
    Du är Petrus handlar om aposteln Petrus mång-facetterade liv. Boken innehåller 52 texter och lämpar sig för den som vill läsa ett kapitel i veckan under ett år eller ett om dagen under ca sju och en halv vecka.
    Den röda tråden handlar om lärjungaskap. Roine Swensson skriver att Jesus kallade oss både att vara och att göra lärjungar och ställer frågor som: ”Hur gör man lärjungar?” ”Vad innebär det att vara en lärjunge i en postmodern kultur och ett sekulariserat samhälle idag?” Han skriver vidare: Begreppet lärjungaskap behöver återupptäckas och fyllas med ett bibliskt innehåll. Ordet lärjungar förekommer 269 gånger i Nya testamentet. Utan lärjungaskapstanken blir församlingsmedlemskapet tömt på sin djupa, andliga substans. Kvar blir bara ett formellt ”religiöst föreningstänkande”. Simon Petrus liv har fascinerat författaren Roine Swensson, som under årens lopp många gånger undervisat just utifrån denne apostels liv. Överallt har undervisningen tagits emot med stor tacksamhet. Nu när denna undervisning kommit i bokform kan ännu fler få ta del av Petrus händelserika liv och vandring med sin Mästare och genom det växa och utvecklas som lärjungar.

    OM FÖRFATTAREN: Roine Swensson har lång erfarenhet som församlingspastor, bibellärare, resande förkunnare och församlingscoach. Hans huvudområden är bibelundervisning och församlingsutveckling. Han har framför allt blivit känd för sin inspirerande och trosstärkande bibelförkunnelse, med aktuella anknytningar till människors livssituation idag. Du är Petrus är Roines femte bok.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  78. Du är utvald : 6 viktiga nycklar för att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende
    Du är utvald : 6 viktiga nycklar för att växa i ditt liv, uppdrag och andliga självförtroende
    Beskrivning
    Längtar du efter något mer? Känner du att du är skapad för ett syfte men inte vet vad eller på vilket sätt du ska hitta och förverkliga det? Vill du kroka arm med din Skapare för att följa ditt kall i din vardag, ditt liv eller ditt arbete? Behöver du inspiration, riktning och ett tydligt ramverk som ger verkligt resultat?

    Gör dig redo att aktivera dina gåvor med utvald-metodens 6 nycklar: handfasta verktyg du kan arbeta med steg för steg för att både utmana och inspirera dig att nå ditt syfte och din potential! Se saker i nytt ljus genom bokens över 100 verktyg och tips:

    Bli trygg och säker i din identitet Upptäck de människor du ska omge dig med Aktivera dina gåvor och det du har till förfogande Utforska din vision, våga tänk och dröm storslaget Eliminera rädslor och bryt motståndet Låt dig förvandlas och se saker i ett nytt ljus Inta din plats och ta steg mot din framtid Var den du är, kliv ut i ditt kall och följ drömmen i ditt hjärta.

    Coachen, utbildaren och författaren Emmeli Ahlander utrustar och utbildar grupper och individer till ett andligt självförtroende och ett starkt inre ledarskap. Hon är grundare av Sveriges största digitala plattform för personer som vill växa och utvecklas i sina liv och kallelseuppdrag med hjälp av bibliska principer, struktur och coachning. Hon är också grundare till Utvald-metoden, som hon utbildar i genom sin podd, verktyg och program.

    "Den här boken handlar om att Gud vill och kan använda oss. Att vi har ansvar att låta det vi gör dofta av Guds rike, även 'världsliga saker' som till exempel vår vardag och arbetsliv. Äkta guld helt enkelt." Britta Bolmenäs, pastor och författare

    "Jättestor hjälp för dig som vill hitta din plats i livet eller växa och mogna som människa. Den här boken passar alla, män och kvinnor i alla åldrar. Läs, njut och upptäck dina gudagivna gåvor." Christer Karlsson, pastor och missionär

    "Du får följa med på en personlig resa om sårbarhet och förvandling! Boken gynnar både dem som är nya i tron och utmanar oss som gått med Jesus hela livet!" Johanna Ivarsson, socialpedagog

    365,00 kr
  79. Du förde mig ut i frihet
    Du förde mig ut i frihet
    Beskrivning
    Boken vill lyfta fram ökenfädernas erfarenheter och tänkespråk till vägledning för kristna idag. Trots skillnader i tid, kultur, miljö och teologi, kan deras liv och lärdomar ge värdefull vägledning i sökandet efter en fördjupad relation med Gud, i längtan efter ett liv i sann frihet och i en förnyad förståelse av Guds nåd, närvaro och godhet. Ökenfädernas storhetstid var på 300-400-talet men deras liv och undervisning har påverkat kyrkans liv under lång tid och varit avgörande för många i sin vandring med Herren.

    Du förde mig ut i frihet, som är tänkt att läsas dagligen under fastan, kan vara ett redskap till att fler upptäcker de skatter som kyrkans tradition har att ge oss. Varje kapitel inleds med ett tänkespråk, följt av en utläggning, för att sedan avslutas med en bön.

    Peter Halldorf skriver i sitt förord till boken: Konkretionen i den andliga vägledning vi här får del av hjälper oss att få syn på oss själva. Vi får oumbärliga redskap för att röra oss från ett liv präglat av rivalitet till ett liv öppet av medkänsla för allt levande. Genom många års läsning och meditation över tänkespråken från öknen sätter Magnus Tunehag klokt och klarsynt ord på hur den kristna andligheten mer än något annat är än medkänslans spiritualitet. Med denna bok som daglig följeslagare under fastan bjuds vi in i en erfarenhet av hur den kristna vandringen restaurerar det mänskliga i människan. Den som fått mod att ge efter för Guds kärlek, kan inte undgå att spegla denna kärlek genom sitt sätt att vara människa.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  80. Du kan göra skillnad: vilka mål har du för din privatekonomi?
    Du kan göra skillnad: vilka mål har du för din privatekonomi?
    Beskrivning
    Vilka mål har du för din privatekonomi?Oavsett hur ditt bankkonto ser ut i slutet av månaden vill boken hjälpa dig få fokus i din privatekonomi. Vilka mål har du med dina pengar? Är ditt sätt att hantera din ekonomi i harmoni med vad du tror ditt liv går ut på? Vad kan ett generöst givande betyda? Hur vill du att ditt sparande skall se ut och har du koll på var dina pengar tar vägen under veckorna?Genom konkreta förslag och självupplevda erfarenheter vill författaren hjälpa dig se på dina ekonomiska resurser på ett nytt sätt. Du kan göra skillnad, både för dig själv och för någon annan.
    50,00 kr
  81. Du möter min blick i vimlet
    Du möter min blick i vimlet
    Beskrivning
    I boken Du möter min blick i vimlet berättar Karin Härjegård i novellform om livserfarenheter hämtade ur Gamla och Nya testamentet. Möt kvinnan som delar med sig av det sista hon har.
    Möt Elia som flyr från Gud bara för att möta Gud, vännerna som gör allt för sin vän och kvinnan som inte ger upp. Bibeln berättar om människor, i berättelserna möter vi upplevelser och de utmaningar som livet ger och ger oss tankar och möjligheter till samtal i dag
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  82. Du skapades just för detta ögonblick
    Du skapades just för detta ögonblick
    Beskrivning
    Känner du dig trött? Sliten av räkningar som läggs på hög, krig som rasar, eller ett hjärta som gör ont? Om det är så kommer Esters bok med välkomna nyheter: lättnad kommer!

    För att vara tydlig; du bad inte om den här kampen. Du vill ta dig igenom den. Du vet inte hur länge till du orkar hålla ut. Men tänk om Gud är med dig i denna svåra säsong? När livet tycks ha spårat ur, kom ihåg denna sanning: den sekund du böjer ditt huvud för att be är det ögonblick som Gud lyfter sin hand för att hjälpa.

    Drottning Ester lärde sig denna sanning genom det hon var med om. När hon konfronterades med ett kungligt dekret som skulle förinta hennes folk ställdes hon inför tuffa beslut. Skulle hon förbli tyst inför denna ut­maning eller skulle hon säga ifrån? Skulle hon smälta in eller skulle hon sticka ut? Efter att Ester tillbringat tre dagar i bön och fasta gav Gud henne modet att säga ifrån. Gud använde henne för att rädda nationen. Och Gud kan göra detsamma med dig. I Du skapades just för detta ögonblick hjälper pastorn och den bäst­säljande författaren Max Lucado dig att:

    • sätta ditt hopp till de storslagna vändningarnas Gud, och lita på att Gud kommer att rätta till alla fel. • odla mod för dina utmanande tider genom att du lutar dig mot Gud som förlöser och återställer. • upptäcka din roll i Guds berättelse genom att utforska hur Gud kan använda dina erfarenheter och omständigheter för att du ska verka tillsammans med honom i hans heliga verk.

    Gud har aldrig lovat oss ett liv utan prövningar, men han lovar att vara med oss när vi går igenom dem. Lita på att han kan lösa dina kamper för ett mäktigt syfte. Du skapades just för detta ögonblick.

    235,00 kr
  83. Du skulle bara våga! : säg ja till Guds dröm för ditt liv
    Du skulle bara våga! : säg ja till Guds dröm för ditt liv
    Beskrivning
    denna bok delar Christian Åkerhielm sina erfarenheter speciellt med dig som vill följa Herren på allvar och vill rustas för att kunna fatta djärva och rätta beslut. Då kan du också övervinna de utmaningar som väntar. Boken handlar om tro och mod, om tro som ger mod.
    Författaren, som själv blev radikalt frälst som 18-åring och lämnade tryggheten hos sin adliga familj för att ta sin kallelse på allvar, vet vad han talar om. När du vågar kapa förtöjningarna, så kommer du också mer på allvar ut i det Herren har planerat för dig.

    Christian Åkerhielm jobbar som missionsdirektor på Livets Ord och har de senaste närmare trettio åren rest över hela världen som missionär och predikant. Han har tillsammans med sin familj bott och arbetat i Sibirien, Kazakstan och Moskva.

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  84. Du sol, stå stilla
    Du sol, stå stilla
    Beskrivning
    Vad händer när du vågar be Gud om det omöjliga?

    .Den här boken är ingen snuttefilt. Orden på de här sidorna kommer inte att slinka ner lika lätt som en sobril."
    Steven Furtick
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  85. Du visar mig vägen till liv
    Du visar mig vägen till liv
    Beskrivning
    Hur orkar människor ta sig igenom svår sjukdom? Hur hittar man kraft att stå bredvid när den man älskar blir svårt sjuk? Livet fortsätter att rulla på med jobb, barn som fyller år och behöver göra läxorna och däck som ska bytas på bilar. Och mitt i allt ska man agera sjukvårdare och handskas med dödsångest, skam och sorg över det som förlorats på vägen.

    Malin Näslund tar i Du visar mig vägen till liv avstamp i berättelsen om när maken Pär blev sjuk i cancer, för att dela med sig av sina insikter om Guds närvaro mitt i det svåra. Under hans sjukdomstid fördjupades tron på Gud ännu mer och de båda fick nya insikter om Guds närvaro, hans kärlek och trofasthet genom allt. Hon berättar ärligt och insiktsfullt om hur de hittade vägen framåt genom att lita på att Gud är med. Oavsett hur utgången skulle bli visade Gud vägen till liv.

    Gud har varit med förut och han kommer att vara med igen. Och det fina är att Gud har varit med även i ditt liv. Alltid. När du vetat om det och tydligt upplevt något eller Någon utanför dig själv som burit dig igenom det svåra, då är det Guds armar som burit dig. Och när du kunnat förnimma en närvaro du inte kunnat namnge mitt i sorgen, besvikelsen, ensamheten eller ångesten, då är det Gud som varit där och gråtit och sörjt med dig. Och de tillfällen då allt bara varit nattsvart och du känt dig som den ensammaste av varelser på jorden, då har Gud också varit där. Den Gud som inte väjer för det svåra. Den Gud som blev människa och som själv känt den smärta vi känner. Den Gud som inte bullrigt klampar in i våra liv utan ödmjukt står vid vårt hjärtas dörr och väntar tills vi öppnar och släpper in honom. Men närvarande har han hela tiden varit. Så nära att han till och med hör när vi ljudlöst viskar vårt ”Hjälp!” till honom. Mer behöver vi inte säga. Han är redan där. Han som är ljus i mörkret, han var där mitt i min dödsskuggas dal. Och när jag kunde förmå mig att lyfta blicken från mörkret, från dödsångesten och problemen, kunde jag se att han var där. – Utdrag ur boken

    Om författaren Malin Näslund bor utanför Örebro med sin man och två döttrar. Till vardags arbetar hon som lärare på högstadiet. Hon har tidigare arbetat med lärjungaträning, mentorskap för unga vuxna och med socialt arbete bland människor i missbruk och hemlöshet. Malin gillar vinterbad och mörk choklad. Du visar mig vägen till liv är hennes första bok.

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 907

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå