View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 915

per sida
Fallande ordning
  1. Från vision till verklighet
    Från vision till verklighet
    Beskrivning
    När man får en dröm eller vision från Gud vill man se den förverkligad. För det behövs bön. I boken beskriver Linda Bergling, med utgångspunkt i Nehemja, hur ett bönearbete går till. Hon benämner det arbetsbön och den röjer vägen för Guds vilja. Utan arbetsbön förblir drömmar bara drömmar och visioner förblir visioner. Arbetsbön är engagerande och ger resultat. Det är en bön som inte viker sig för mörker och som vakar över det som Gud gett, så inte fienden kan komma in och stjäla. De olika stegen i arbetsbön beskrivs och hur man ber när det kommer attacker utifrån, står under yttre tryck eller då fienden vill slå sönder arbetet inifrån genom splittring.

    Pastor Linda skriver bibelförankrat och utifrån erfarenheter av att ha startat församlingen Arken och varit pastor i 25 år. En bok som inspirerar till ett spännande och utmanande böneliv

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  2. Från Willow Creek till sacred heart : hur min kärlek till katolicismen återuppstod
    Från Willow Creek till sacred heart : hur min kärlek till katolicismen återuppstod
    Beskrivning
    Chris Haw är en ung, insprirerande teolog och författare som valt att leva bland de mest utslagna i ett slumområde i USA. Han föddes som katolik, gick med i den karismatiska Willow Creek och återvände till katolska kyrkan när hans engagemang för miljö, rättvisa och solidaritet fick praktiska konsekvenser.
    195,00 kr
  3. Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
    Frånvarande närvaro : om en andlig kris mitt i livet
    Beskrivning
    Vissa dagar är jag inte säker på om min tro är perforerad av tvivel eller om mitt tvivel (barmhärtigt nog) är perforerat av tro. Och ändå fortsätter jag att leva i världen på det sätt som en religiös person lever i världen; jag fortsätter leva i en värld som jag vet är hänförande, och som inte är lämnad åt sig själv. Jag tvivlar, jag är osäker, jag är rastlös, benägen till att irra. Och likafullt finns där ett heligt sken som avbryter mitt stirrande.
    Ur boken

    I den här boken beskriver Lauren F Winner hur hennes erfarenheter av sin mammas död och sin egen skilsmässa oväntat kastar henne rakt in i en livskris av tvivel och andlig förtvivlan.

    Träffsäkert, relaterbart och intensivt ärligt beskriver Winner sin (eller om) Gud finns någonstans.

    Det här är en stark och brutalt ärlig berättelse om när Gud och tro upplevs frånvarande mitt i livet

    75,00 kr
  4. Frid med Gud
    Frid med Gud
    Beskrivning
    Finns det gemenskap i en värld där ensamheten blir större? Finns det frid i en sönderstressad värld? Finns det mening i en tillvaro som blir mer och mer ytlig? Finns det hopp i en värld full av kaos?

    Frid med Gud – Billy Grahams allra första bok – handlar om livets stora och centrala frågor som: meningen med livet, vem Gud är, vilka vi är, och vägen till en äkta frid som håller alla dagar i veckan. Hela mänskligheten söker svaret på förvirringen, moralsjukdomen och den andliga tomheten som förtrycker världen. Hela mänskligheten ropar efter guidning, efter tröst … efter frid. I den här boken som hjälpt flera miljoner läsare, vägleder Billy Graham dig till tron på en kärleksfull Gud och till friden som bara finns hos Gud. Den frid som du skapats för och som ger mod i mörka dalar och tröst i livets trånga passager.
    Frid med Gud har ett tidlöst budskap för vår tid och borde finnas i varje troendes bibliotek. Den ger insikter och svar på frågor som sökare såväl som troende bär på.

    Om författaren Pastor Billy Graham avled i februari 2018 i en ålder av 99 år. Den 7 november 2018 skulle han ha fyllt 100 år. Han var 1900-talets mest kända pastor och predikant, och hans undervisning har fått betyda oerhört mycket för människor överallt. Grahams begravning besöktes av presidenter och digniteter från hela världen.

    125,00 kr
  5. Frihet från förkastelse
    Frihet från förkastelse
    Beskrivning
    Känner du dig utanför? Förbigången? Bortglömd? Otillräcklig? Förkastelse (oförmåga att känna sig älskad och accepterad) är mänsklighetens problem nummer ett.

    Det är roten till många inre problem; anorexia, mindervärdeskomplex, alkoholism, depression, döds- och självmordstankar mm.

    Mentalsjukdomar har sin rot i förkastelse.

    Detta är en bok både för dig som lider av förkastelse, och för dig som vill hjälpa dina medmänniskor.

    (Handgjord bok)
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  6. Frukta inte morgondagen - Gud är redan där : att förtrösta på Herren i osäkra tider
    Frukta inte morgondagen - Gud är redan där : att förtrösta på Herren i osäkra tider
    Beskrivning
    Frukta inte morgondagen. För de flesta av oss är det lättare sagt än gjort. Vi lever ett osäkert liv i osäkra tider. Vi längtar efter trygghet och svar, men är istället fyllda med frågor. Ruth Graham . Billy Grahams dotter . visar, genom sin egen smärtsamma livsvandring, hur vi kan uppleva Guds trygghet, Hans förmåga och kraft. Hon delar erfarenheter från sitt eget liv, hur hon trots misslyckanden och felaktiga beslut, ändå alltid fått känna hur hon landat i en välkomnande himmelsk faders armar.
    Om du förväntar dig tio steg till ett bättre självförtroende eller positivt tänkande för att besegra din oro eller ta dig igenom livets utmaningar, kommer du inte att hitta det här.

    Boken handlar inte om att övervinna dina tillkortakommanden för att bli en bättre människa. den handlar om att upptäcka att det håller att lita på Gud vad än livet bär med sig.

    75,00 kr
  7. Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
    Fruktkoden. Lösenord till det goda livet
    Beskrivning
    Alltid aktuella. Alltid utmanande. Andens frukter kallas de i Bibeln - de stora och svindlande orden som sanning, kärlek, glädje, vänlighet och frid. De är fasta, de är mogna, de doftar liv och smakar himmel.

    Vad döljer sig under skalet? Femton skribenter botaniserar bland Andens frukter.

    Stefan Forsén, Pia Kummel-Myrskog, Robert Lemberg, Anders Lindström, Svante Lundgren, Stefan Myrskog, Hilkka Olkinuora, Håkan Sandvik, Lars-Johan Sandvik, Maria Sten, Ann-Sofi Storbacka, Yvonne Terlinden, Sofia Torvalds, May Wikström, Bo-Göran Åstrand

    65,00 kr
  8. Funderar du på församlingen?
    Funderar du på församlingen?
    Beskrivning
    Sammanfattning av bibelns argument för församlingstillhörighet.
    30,00 kr
  9. Galen tro : det är bara galet tills det händer
    Galen tro : det är bara galet tills det händer
    Beskrivning
    Vår måste-se-det-för-att-tro-det-generation har svårt för att utöva verklig tro – en tro som tar initiativ, kliver ut på vattnet och får se berg flytta på sig. Många av oss tar hellre det säkra före det osäkra och står kvar på åskådarplats, men det är den galna tron som gör att vi får se Gud verka och förverkliga sina löften.

    I den här boken visar pastor Michael Todd hur du går i tro och kastar dig ut i ett meningsfullt liv där du tror Gud om det omöjliga. Även om du måste börja med babytro eller kansketro, kan du få kraft att släppa taget om den lata tron, lita på Gud när tron känns suddig och otydlig, och utveckla en livsstil präglad av galen tro.

    Drömmen som Gud har gett dig kanske verkar galen just nu. Men det som framstår som galet i en tid, kommer att räknas som tro i en annan.

    Det är bara galet tills det händer.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  10. Ge oss nationerna
    Ge oss nationerna
    Beskrivning
    Praktisk undervisning med många spännande berättelser från erfarna missionärer. Gud har ett uppdrag och du är delaktig i det!

    Den här boken inbjuder dig att bli medryckt i Guds uppdrag i världen. Den visar också vad det innebär att vara en kristen med ett hjärta för mission och med en villighet att bege sig.

    Det finns ett stort behov av missionärer i världen och vi är alla kallade till att leva våra liv för mission – oavsett vem vi är, oavsett vad vi gör och varhelst vi beger oss. Om du längtar efter mission och undrar hur du kan ta nästa steg, då uppmuntrar denna bok dig och visar hur du kan göra det.

    Om författarna: Carl-Gustaf Severin har tillsammans med sin fru Monika varit en del av församlingen Livets Ord i Uppsala sedan 1989. Carl-Gustaf brinner för mission och har under 30 års tid rest i över 60 olika länder, predikat evangeliet och undervisat på bibelskolor, framför allt i forna Sovjetunionen. Carl-Gustaf är känd för sina uppmuntrande budskap, för att vara en härlig inspiratör och duktig på att mobilisera människor till mission. Han har tidigare skrivit böckerna Ryssland stal våra hjärtan och Det är aldrig fel att vara helnykter.

    Ville Männistö har varit aktiv inom mission sedan 2005. Med sin fru Johanna har de bott utomlands under flera års tid i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på våra missionsfält och han brinner för att se nästa generations missionärer utrustade. Han arbetar som missionskoordinator i församlingen Livets Ord i Uppsala och han är också ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  11. Gemenskap med Gud: Hjärtat i det kristna livet
    Gemenskap med Gud: Hjärtat i det kristna livet
    Beskrivning
    Samtidigt var Jesus ett levande exempel för dem: hans förtroliga och naturliga gemenskap med Fadern tjänade som en inspiration för lärjungarna – och gör det för oss än i dag. Platsen i det fördolda är en underbar plats. Det är en plats för att växa och lära sig. Det är en plats av helighet, härlighet och förvandling. En plats av glädje i Gud, tillbedjan och bön, där du kommer att utveckla en relation till Gud som kommer att få dig att lita på honom på ett djupt och personligt plan. Många troende har en uppriktig längtan efter att komma närmare Gud. De älskar honom och förstår att tid med honom i ensamhet är avgörande för deras andliga tillväxt, men de undrar ofta var de ska börja. I den här boken vill Mats-Ola Ishoel visa dig hur Gud inte bara vill att du ska ha en längtan efter honom, utan även genom bibliska exempel, egna erfarenheter och konkreta tips på praktisk tillämpning ge vägledning i hur du ska handla utifrån denna längtan. Var och en av oss har en kamp mot tusentals saker som tävlar om vår uppmärksamhet. Världen vi lever i blir definitivt inte mindre stressig. Uppgifter och ansvar, tv och smarttelefoner har en fantastisk förmåga att hålla oss sysselsatta. Men inte desto mindre gäller Jesu inbjudan till platsen i det fördolda fortfarande. Han kallar dig som han har kallat varje generation av troende – till en närmare gemenskap med Gud.

    Mats-Ola Ishoel är huvudpastor i Livets Ord Moskva. Han är författare till Bygga team och Pastorns tjänst. Han är en eftertraktad konferenstalare både i och utanför Ryssland. Under hans ledning har församlingen sett en stadig tillväxt och man har nu gudstjänster på flera platser i Moskva med omnejd. Mats-Ola är gift med Randi och har fyra barn.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  12. Gemenskapens evangelium enligt Johannes
    Gemenskapens evangelium enligt Johannes
    Beskrivning
    Att älska Gud och att älska människor är de två viktigaste buden, enligt Jesus. Jean Vanier visar i Gemenskapens evangelium att det ytterst är samma sak; vi uttrycker vår kärlek till Gud genom omtänksamhet och medlidande med varandra och vi möter Guds kärlek bäst genom dem vi lever nära.

    Detta är också enligt Jean Vanier huvudpoängen i Johannesevangeliet som har en stark betoning på gemenskap. Vanier tar oss i Gemenskapens evangelium genom Johannesevangeliet kapitel för kapitel och visar hur detta finns i Jesus undervisning och i varje del av hans verksamhet. Vanier väver även in berättelser och erfarenheter från sitt arbete med L Arche, en kommunitet där man lever tillsammans med människor med olika funktionsvariationer. Det arbetet betonar i jordnära form det medmänskliga och det stora privilegium som finns i att utveckla våra relationer till varandra och till Gud.

    Jean Vanier är filosof, teolog och humanist. Han är grundare till L Arche, en internationell organisation som arbetar för att skapa och utveckla hem, program och nätverk för människor med funktionsvariationer. Han föreläser också och leder retreater

    100,00 kr
  13. Gemenskapens godhet och skönet : följ anden, ge nåd och visa kärlek
    Gemenskapens godhet och skönet : följ anden, ge nåd och visa kärlek
    Beskrivning
    I den här boken visar James Bryan Smith hur vi kan förena andligt formande och socialt engagemang. Precis som i de tidigare böckerna föreslår han andliga övningar som rotar vår själ i nya, sanna beskrivningar om Gud och världen. Hans insikter och hans ödmjukhet som en medvandrare på vägen hjälper oss att leva ärligt och äkta i en god och skön gemenskap med andra Kristi efterföljare, och att låta Andens ljus få lysa i alla våra relationer.

    Om författaren:James Bryan Smith är författare till Godhet och skönhet-triologin. Han tog sin Master of Divinityexamen vid Yaleuniversitetet och sin Doctor of Ministryexamen vid Fuller Theological Seminary och är lärare i teologi vid Friends University i Wichita, Kansas. Han är också direktor för ”Apprentice Institute for Christian Spiritual Formation” vid Friends University. Smith är medgrundare av Richard J Fosters organisation Renovaré – för andlig förnyelse. Han är en ordinerad pastor i United Methodist Church och har haft flera olika församlingstjänster.

    250,00 kr
  14. Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Genom stormen : en resa med Paulus till pånyttfött hopp
    Beskrivning
    Genom stormen är en stark påminnelse till oss om Guds trofasthet och närvaro i livets mörkaste, svåraste och mest utmanande situationer.
    Boken tar sin utgångspunkt i den dramatiska båtresa som för den fängslade aposteln Paulus och hans vänner till Rom. Det var en resa där allt tycktes förlorat i förvivlans natt, men där ett änglabesök från himlen fick tända nytt hopp.

    Prästen och bibelläraren Hans Weichbrodt levandegör resan på ett medryckande sätt och delar öppenhjärtigt med sig av erfarenheter från sin egen livsresa. På så sätt hjälper han läsaren att identifiera sig med Paulus i medgång och motgång, och visar hur resan kan vara en spegel av vår och Kristi Kyrkas resa över tidens hav på väg mot evigheten.

    • Köp 3 för 140,25 kr/st
  15. Genomsyra
    Genomsyra
    Beskrivning
    Många kristna har omedvetet omfamnat tanken att ”kyrka” handlar om ett möte i veckan snarare än en gemenskap av människor fyllda av Ande och kraft; att andlig tjänst är vad pastorerna gör på söndagarna snarare än den alla-dagar-i-veckan-kallelse som gäller alla troende; och att ”lärjungaskap” är ett program eller en kurs snarare än varje troende Jesusefterföljares normaltillstånd.

    Jeff Vanderstelt skriver ur sitt perspektiv och sin erfarenhet som pastor och församlingsplanterare och vill få oss att inse att livet som kristen handlar om mer – så mycket mer – än att sitta i kyrkbänken en gång i veckan.

    Gud har kallat sitt folk till något större: en syn på det kristna livet som innefattar det ordinära, det extraordinära och allt däremellan.

    Fullpackad med biblisk undervisning, starka berättelser och jordnära råd och tips kommer den här boken påminna dig om att Jesus fyller världen med sin närvaro genom helt vanliga människors vardagsliv. Människor som du. Sagt om boken:

    ”Jag har alltid varit tacksam för Jeff Vanderstelts hjärta för lärjunga­skap. Istället för att dra människor till sig själv arbetar han för att hjälpa andra att förstå den kraft de har genom Anden. Han gör vad alla goda ledare borde göra: tillbringar dagarna med att utrusta andra så att de kommer i tjänst.”
    – Francis Chan, författare till New York Times bestsellerna Crazy Love och Forgotten God

    100,00 kr
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  16. Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Beskrivning
    I fem kapitel resonerar Bo Larsson kring predikans plats i Gudstjänsten. Han inleder med att behandla den goda tystnaden och predikan, trostolkning och predikan samt vilket språk vi använder i predikan. Han tar vidare upp bibeltexterna och olika hermeneutiska modeller för texttolkning och ger som avslutning exempel från sina egna predikningar.

    Gestalta möjliga världar är en homiletisk handbok som riktar sig till präster, pastorer och diakoner i första hand men även till alla som någon gång ska predika i en kyrka eller har ett intresse för homiletik. Boken har en ekumenisk grundton med exempel från såväl katolsk kontext som från de reformerade kyrkorna.

    Bo Larsson är präst, docent i tros- och livsåskådningsvetenskap samt utbildnings- och forskningschef i Svenska kyrkan på nationell nivå.
    125,00 kr
  17. Glädjen att älska
    Glädjen att älska
    Beskrivning
    Påven Franciskus tar i sin apostoliska förmaning Glädjen att älska (Amoris lætitia) upp ett mycket brännande ämne: kärleken i familjen. Skrivelsen är en motsvarighet till Johannes Paulus II:s Familiaris consortio och är liksom denna en sammanfattning av en biskopssynod om familjen (2015/2016 resp. 1981). Jämför man de bägge dokumenten inser man att det hänt en del sedan 1981. Biskopssynoden 2015/2016 var inte enig, och Amoris lætitia) har väckt frågor från ett antal kardinaler och biskopar, något som debatterats flitigt i både kyrkliga och världsliga media. Det som väckt mest frågor och debatt rör synen på omgifta frånskilda och andra irreguljära familjesituationer. Påven skriver själv att han i första han »uppfattar förmaningen som en inbjudan till kristna familjer att värdera de gåvor som äktenskapet och familjen utgör och vidmakthålla en kärlek som är stark och fylld av värden som generositet, kompromisser, trohet och tålamod.« I andra hand ser han förmaningen som ett sätt att »försöka uppmuntra alla att bli tecken på barmhärtighet och närhet i sammanhang där familjelivet inte levs på ett fullkomligt sätt eller där man saknar frid och glädje.« (Amoris lætitia, nr 5)
    150,00 kr
  18. Glöm inte att hoppas
    Glöm inte att hoppas
    Beskrivning
    I mötet med tolvstegsandlighet, skönlitteratur och människor i kris har Larsåke W Persson utvecklat ett nytänkande som andas framtid och tillit. Uttrycket "hoppsan" har blivit hans eget nyord för kombinationen av hopp och sanning.
    I den här boken finns några av hans mest uppskattade budskap samlade. Det handlar genomgående om en väg att gå när livet inte blir som vi har tänkt oss. Boken innehåller även en bön för våra nära relationer och en känd psalmtext i en tänkvärd version.

    75,00 kr
  19. God jord : för andlig mognad och tillväxt
    God jord : för andlig mognad och tillväxt
    Beskrivning
    Produktbeskrivning:

    I Jesu liknelse om såningsmannen och jordmånen förklaras lagen om andlig tillväxt och mognad. God jord är en förutsättning för goda skördar och för att den enskilda människan och församlingen ska kunna växa.

    När enskilda kristna växer och mognar i tron med Kristus som förebild utvecklas både en djärvhet och en ödmjukhet som är nödvändig för att förstå och förverkliga Guds vilja. Owe Lindeskär vill utmana läsaren att förstå den andliga mognadens betydelse för att kunna utveckla kallelsen, nådegåvorna, tjänsten och relationerna. Men är en sådan utveckling möjlig i vår tid? Idag är det inte självklart att kyrkan har en god jordmån för andlig mognad och tillväxt bara för att man hängt ett kors över altaret. Med profetisk skärpa skriver Owe Lindeskär om en kyrka och rörelse som är så upptagen med sin verksamhet och organisation att den enskilda människans andliga utveckling inte vårdas av ledarskapet, och där bönemöten, bibelstudier och väckelsemöten inte prioriteras.
    En stor andel av församlingarnas medlemmar har gett upp och deltar inte längre. Hur kunde det bli så, trots en imponerande verksamhet under många år? Detta ger anledning till reflektion och relevant bearbetning av problemet.

    Guds plan för varje människa måste upptäckas och förverkligas i andligt levande och dynamiska miljöer där människan framför verksamheten blir sedd, hörd och bejakad.

    Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker. Detta är hans femte bok och är resultatet av att under nästan femton år ha brottats med frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  20. God jord : och ett hållbart liv
    God jord : och ett hållbart liv
    Beskrivning
    Tänk om det finns ett bättre sätt att leva?

    Dagligen kan vi läsa om klimatförändringar, utdöende arter och andra miljöproblem som hotar hela planetens balans. Det talas om ny teknik och smarta reformer som lösningen, men kanske missar vi det mest centrala?

    I den här boken får du inspirerande och informativa svar på tre grundläggande frågor alla behöver kunna besvara för att vända om till hållbara härliga liv varför, vad och hur? Varför ska vi bry oss om planetens välmående?

    Vad säger Bibeln och den moderna forskningen om miljöfrågorna? Hur kan privatpersoner, församlingar och den världsvida kyrkan göra skillnad i denna mänsklighetens största utmaning? På ett inspirerande, positivt och praktiskt sätt förklarar Johannes Widlund hur vi med kärleken till Gud och hans skapelse som drivkraft kan skapa den förändring som måste ske.

    Vare sig du aldrig läst en bok med ett skapelseperspektiv förut, eller om du är väl inläst på området, kommer du förhoppningsvis få nya tankar om hur kristen tro kan påverka positivt i hållbarhetskrisens skugga. Johannes Widlund är ordförande för God Jord kristna för miljö och rättvisa, och livnär sig som föreläsare och konsult kring miljö och hållbarhetsfrågor, särskilt inom kristenheten i Sverige. Han bor sedan en tid tillbaka med sin fru Frida i Örebro efter fem års studier i Uppsala inom fred, utveckling och miljökommunikation.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  21. Goda nyheter för hela världen
    Goda nyheter för hela världen
    Beskrivning
    Lausannekongressen 1974 blev en vitamininjektion för hela det globala missionsarbetet. Dess anda av öppenhet, självrannsakan och vilja till samverkan banade väg för tusentals nya missionsinitiativ och strategiska samarbeten. Än i dag räknas den så kallade Lausannedeklarationen som ett av den moderna kyrkohistoriens viktigaste dokument.

    I den här antologin, som ges ut med anledning av rörelsens 50-årsjubileum, ges en historisk överblick av hur den vision som växte fram, inte minst i mötet mellan Billy Graham och John Stott, kom att sjösättas och vidareutvecklas. Även rörelsens svenska arbete skildras, konkret uttryckt i Svenska Lausannekommittén och i dess fortsättning genom Svenska Evangeliska Alliansen.

    Men primärt är inte detta tänkt som en historiebok, utan som ett uppmuntrande och uppfordrande tilltal in i vår tid. Här finns nutida tolkningar och utläggningar av Lausannedeklarationens femton punkter, liksom ett antal konkreta missionsutmaningar i Sverige och Europa. Allt författat av människor som är aktiva i arbetet för att Guds goda nyheter ska kunna nå över hela världen.

    • Köp 3 för 243,01 kr/st
    • Köp 10 för 229,50 kr/st
  22. Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett l
    Going down to the river : en hemlös gatumusiker, en oförglömlig sång och mötet som förvandlade ett l
    Beskrivning
    "Att träffa och lära känna Doug var omvälvande för mig och det kommer följa mig hela livet."- ur Jill Johnsons förord

    Doug Seegers har blivit en mycket älskad artist i Sverige. Han upptäcktes av Jill Johnson i ”Jills veranda” (SVT, 2014), och kort därefter hamnade hans musik på topplistorna. Att Doug har en speciell bakgrund känner de flesta till, men få känner till hela hans makalösa resa från hemlös gatumusiker till världsartist.

    Det här är den märkliga storyn om en hemlös singer-songwriter, som slog igenom som internationell musikstjärna som 63-åring.

    Doug Seegers lämnade New York och flyttade till Nashville i hopp om att uppfylla sin artistdröm. Förgäves satsade han allt för att nå framgång. Besvikelse och ensamhet blev hans följeslagare – och inte minst flaskan som han kämpat mot tidigare i livet. Snart var han hemlös och satt vid gathörnen i Nashville med en gitarr och en handskriven kartongskylt som tiggde om pengar.

    Med en vodka­flaska i handen satt han en morgon lutad mot ett gammalt staket och såg tillbaka på sitt liv, eller spillrorna av det: de drömmar han haft, den frihet han känt, den musik han skapat. Han ställde ifrån sig vodkaflaskan utom räckhåll och började en trevande konversation med den Gud han emellanåt samtalat med – inte sällan när han varit hög på kokain. Det blev ett samtal som förändrade allt. Något hände den där stunden. På insidan. Doug kom på fötter igen – och bara en kort tid senare inträffade det oväntade: mötet med den svenska artisten och programledaren Jill Johnson utanför en restaurang. Doug Seegers story och berörande sångröst gick rakt igenom tv-rutan in i de svenska folkhemmen. Låten han framförde i SVT:s program ”Jills veranda” – ”Going down to the river” – blev snabbt den mest nedladdade låten på svenska iTunes.

    Sedan genombrottet 2014 har Seegers släppt flera skivor och gett konserter i många svenska städer – ofta i utsålda lokaler. Boken bär samma namn som den starka sången, ”Going down to the river”, och beskriver Doug Seegers berörande livsresa och innehåller ett inspirerande budskap om tro, förlåtelse och att aldrig någonsin ge upp. Den handlar om en man som spelade musik i 55 år utan nämnvärda framgångar för att bli en bästsäljande artist vid 63 års ålder.

    Sagt om boken:

    Jag träffade Doug på en festival i somras. Jag hade helt missat honom och vad som hänt i hans liv. Men något drog mig till honom och vi började prata om fängelser. Utan att känna varandra. Sen berättade han att han var musiker och skulle spela om en timme och bjöd mig att komma och kolla. Jag nappade. När han greppade sin gitarr och spelade "Down to the river" rann tårarna längs mina kinder. När jag sen hörde om hans resa prisade jag Gud för vad han gjort. Doug är ett mirakel. Doug är också historien som Gud älskar att upprepa. Den här boken rör mig till insikt, tårar, tacksamhet och rysningar. Hans ödmjukhet och tacksamhet visar att han är Jesus lärljunge som har mycket att lära oss här i Sverige! Tack Doug! - Sebastian Stakset

    Om man skulle sammanfatta Doug Seegers liv så blev det nog i följande ord: Det kvittar hur djupt du har sjunkit, det kvittar vad du har gjort - det är ändå inte försent! Den här boken är mer än bara en musikers biografi. Den här boken ger tro, hopp och värme till varje läsare. Man sitter som klistrad och läser när Doug berättar om sitt liv, från en musiker med drömmar till ett liv som hemlös. Hur plötsligt all värdighet togs bort. Hur drömmarna i Nashville gick i kras men också hur förvandlingen, som bokstavligen kom, när han mötte Gud på en parkeringsplats utanför en kyrka. Bönen som förvandlade allt i Dougs liv rörde mig till tårar. Doug fick vid 63 års ålder gå ifrån djupaste misär in i en totalt oväntad framtid. Man kan inte annat än att bli ödmjuk inför en sådan gripande livshistoria. Jag blir också samtidigt väldigt stolt över att vara svensk eftersom Jill Johnsson och det svenska TV teamet tog Doug på allvar och lät honom få en chans att spela in sin sång ”Going down to the river.” Det hopp denna bok förmedlar är mer värt än många predikningar i en kyrka. En genuin historia om vad en öppen relation med Gud kan ge varje människa. Även till en människa som tror att allt hopp är ute. Det är aldrig kört och det är aldrig försent! - Simon Ådahl

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  23. Gränslandet
    Gränslandet
    Beskrivning

    Fastan är en tid för fördjupning och förberedelse, en tid att stanna upp och reflektera kring den egna tron och gudsrelationen.

    Med serien Ärkebiskopens fastebok erbjuder Verbum Förlag och ärkebiskop Anders Wejryd ett material för fördjupande samtal i fastetid. Inför denna första bok i serien har ärkebiskopen bett Hans Stiglund, biskop i Luleå stift, att skriva. I Gränslandet tar biskop Hans oss med på en resa, från barndomens gränsland och uppväxten vid den finska gränsen, in i vuxenlivet och frågor som rör gränsdragningar på både teologiskt och relationellt plan.

    Ärkebiskopens fastebok är en årligt återkommande möjlighet att bjuda in till olika typer av samtalsgrupper och studieverksamhet under fastan.  Innehållet i boken är inte bundet till fastetidens söndagar utan gör det möjligt att använda boken under andra tiden på året också, t ex under allhelgonatid eller julfastan.  Sensus studieförbund har gjort samtalsfrågor till boken.

    150,00 kr
  24. Gränslös lovsång
    Gränslös lovsång
    Beskrivning
    Kom in i Guds närvaro med en ny förståelse och förväntan när du upptäcker vad det innebär att vara en gränslös tillbedjare. En hel värld har blivit gripen och välsignad av de många lovsångerna från Hillsong Church i Australien. Inte minst genom sången Shout to the Lord som sjungs över hela världen och som spränger barriärer mellan samfund och kyrkor. Mitt hjärtas önskan är att Gud ska se mig som en gränslös tillbedjare när Hans ögon skådar ner på jorden. Jag ber att denna bok inte bara ska hamna i dina händer, utan också att den ska bli planterad i ditt hjärta. Darlene
    125,00 kr
  25. Gråstensteologi : en kultur med svedda vingar lär sig landa
    Gråstensteologi : en kultur med svedda vingar lär sig landa
    Beskrivning
    Vi flyger för högt, det går för fort, vi orkar inte med det vi egentligen tycker är viktigt, och vi bränner ut planeten i samma takt som vi bränner ut oss själva«, skriver Petra Carlsson Redell. I Gråstensteologi väver hon samman sina erfarenheter med reflektioner från tänkare från historia och nutid som sällan hörs i svensk teologisk debatt. Tillsammans visar de på ett förhållningssätt till tro och andlighet som tar sin utgångspunkt i marken snarare än i himlen. När vi ser att allt är sammanvävt ser vi att en omställning i ekologisk mening också kräver en social omställning till ett mer jämlikt samhälle. Vi behöver tänka och agera glokalt – det lokala livet har en koppling till den globala helheten.

    »Den här boken är skriven för oss som vill lära oss drömma nya drömmar«, säger Petra Carlsson Redell. »Den är skriven för oss som vill förvandla världen genom att lära oss landa, stanna och äga tyngd.«

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  26. Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
    Grundglädjen : texter om liv, tro och hopp
    Beskrivning
    I boken Grundglädjen skriver Martin Lönnebo personligt om livet, familjen och sin gudstro.
    Texterna består av tre olika avsnitt; Livet och kärleken, Glädjen och sorgen samt Tron och hoppet. Äldre texter varvas med nyskrivet.

    Ta del av Martin Lönnebos livsfilosofi genom hans texter och med hjälp av nytagna foton från hans unika trädgård

    • Köp 3 för 280,50 kr/st
  27. Gud & sånt : 1000 känslor, 100 frågor, 29 svar
    Gud & sånt : 1000 känslor, 100 frågor, 29 svar
    Beskrivning
    den här boken besvaras frågor av fem erfarna personer som har lång erfarenhet av ungdomars funderingar. Hur och vad svarar man på frågor som: Är Bibeln sann? Vem är jag? Vad gör jag med min klimatångest? Varför finns det så mycket våld i Bibeln?

    Det frågorna och många fler försöker författarna i den här boken ge svar på. Du kanske inte håller med om alla svar, och det är som det ska. Då kan svaren användas som utgångspunkt för samtal med dina föräldrar, men din ungdomsledare, i din ungdomsgrupp eller konfagrupp. Texterna är kryddade med lagom många personliga exempel som gör att man enkelt kan hänga med i författarnas tankegångar. Det finns aldrig enkla svar på svåra frågor. Texterna ryggar inte heller för det kristna mysteriet och det faktum att att vissa frågor kan vi aldrig få svar på. Gud & sånt riktar sig till både form och innehåll till konfirmander, tonåringar och unga vuxna, men passar också perfekt till föräldrar och ungdomsledare som vill få hjälp och en utgångspunkt till att prata med unga kring teologiska frågor.

    Skribenter: Fredrik Wenell, lektor på Örebro Teologiska Högskola, jobbar med ungdomsfrågor på EFK samt konsulent på Sveriges Kristna Råd för barn/unga, Johanna Bode, verksamhetsledare på Pingst Ung samt kursansvarig på Bibelskola Väst i Smyrnakyrkan i Göteborg, Carin Dernulf, generalsekreterare för Equmenia, David Fiske, föreståndare i Kristinakyrkan i Lindesberg och Isak Spjuth, ungdomspastor i Filadelfiakyrkan i Örebro

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  28. Gud är ändå vid min sida : tröst, perspektiv och hopp när livet stormar
    Gud är ändå vid min sida : tröst, perspektiv och hopp när livet stormar
    Beskrivning
    ”Men jag är ju här.” Gud var verkligen här, mitt i livets svåra, och jag visste det inte. Han satt där på sängkanten bredvid mig, en tung vardagsmorgon mitt i min uppgivenhet.

    Var befinner du dig nu? I början av en resa, i en familjetragedi, i en grådaskig vardag, i väntan, i glädjerus eller något av alla de andra tusentals rum som livet tar oss igenom? Oavsett var så kan du bergsäkert veta en sak: Han är med dig.

    Det här är en gripande och hoppfull berättelse om författarens kamp med psykisk ohälsa och hans upptäcktsfärd in i svaret på frågan: Vad är egentligen Guds välsignelse? Bokens texter, som är uppmuntrande och själavårdande likt t ex Tomas Sjödins eller Max Lucados, är sådana han själv önskat att han fått del av – innan hans egen kris briserade. Trots kaoset runt omkring och inuti, kan livets stormar avslöja något oerhört: Gud är ändå vid din sida.

    Samuel Teglund är gift, har två barn och är journalist på Världen idag.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  29. Gud är din pappa (Nyutgåva)
    Gud är din pappa (Nyutgåva)
    Beskrivning

    Visste du att många djupa, känslomässiga sår i själen är orsakade av pappor som inte visste hur de skulle visa eller ge kärlek … eller som helt enkelt inte var närvarande?

    Floyd McClung skriver utifrån Bibeln, och erfarenheter från sitt eget liv, om hur Guds kärlek och omsorgsfulla ”pappahjärta” gör det möjligt att övervinna otrygghet och de negativa konsekvenser som svåra upplevelser i livet kan ge. Det är en balanserad undervisning om medmänskligt ansvar och om Guds kärlek, allt berättat med praktiska och verkliga exempel.

    Några kapitelrubriker: Människans sårade hjärta, Guds pappahjärta, Gud är en kärleksfull pappa, Varför och hur Gud helar sårade hjärtan, Andliga pappor och mammor, Att hantera besvikelse, Bruk och missbruk av auktoritet.

    Denna tidlösa kristna klassiker, nu i reviderad utgåva, är en internationell bästsäljare som sålts i över 1,2 miljoner exemplar och getts ut på 35 språk.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  30. Gud är glad : låna hans perspektiv
    Gud är glad : låna hans perspektiv
    Beskrivning
    Är det banalt att säga att Gud är glad, ungefär som att säga att han är snäll? Eller är det kanske så att Guds glädje är just det som kan ge oss ett helt nytt perspektiv såväl på Guds person som på det själva mänskliga livet?
    Gud är den förälskade Guden som kallar varje människa till helhjärtenhet och intimitet! Han är den som vill tala till var och en av oss, och som därför vill lära oss att höra hans röst! Han är den som vill öppna våra ögon, så att vi ibland ser så som han ser!

    85,00 kr
  31. Gud är kärlek : fader, son och Aade
    Gud är kärlek : fader, son och Aade
    Beskrivning
    I denna samlingsvolym skriver en pingstvän och en katolik på ett enkelt och okomplicerat sätt att de tillsammans bekänner tron på en treenig Gud.

    Som kristna tror de på en Gud som inte bara är kärleksfull utan som är kärlek i sig själv. Gud är en kärlekens gemenskap mellan Fadern och Sonen i den helige Andes gemenskap. Gud är en till sin natur och sitt väsen, men tre till personerna.

    Denna samlingsvolym om den treenige Guden kommer ut i samband med en pandemi. Just under en sådan tid när många är modlösa och ensamma är det glada budskapet livsnödvändigt. Vi tror på en kärleksfull och barmhärtig Fader, som sänt sin Son för att frälsa vår värld och förvandla den genom Andens ständiga verksamhet. Gud är och förblir närvarande i sin skapelse och vill möta oss just där vi lever och i den situation som är vår.

    Tidigare har Arborelius och Hedin utkommit med Jesusmanifestet och Anden Gud här och nu.

    Anders Arborelius är kardinal och biskop för Sveriges katoliker, karmelitmunk och författare. På Libris har utkommit Trons ABC samt Trosmeditation. Sten-Gunnar Hedin är pastor inom Pingströrelsen och har varit föreståndare för Pingst fria församlingar i samverkan.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  32. Gud gömmer sig bakom en björk
    Gud gömmer sig bakom en björk
    Beskrivning
    "I tystnaden, bönen, sorgen och glädjen. Där någonstans väntar vi på varandra, Gud och jag. Bland björkarna. "

    "Det jag behöver kommer ofta snett från vänster. Hittills har det inte slagit fel. Det viktiga kommer från ett oväntat håll. Plötsligt går det att känna igen. Som en vittring från en hund som anar att en ny doft drar in. Den lystrar. Total koncentration. Jag överraskas, blir uppmärksam och skärper mina sinnen. Det jag behöver kommer från ett håll jag inte räknat med och ger livet nya dimensioner".

    Det här är en bok om skörheten vi alla har inom oss, om hoppet som ändå kan hitta sin ibland lite överraskande väg och generositeten som ofta är närmare än vi tror. Britta Hermansson skriver om hur enkla vardagshandlingar kan hjälpa oss att lita på detta. Hur man lär sig att ana vittringen i det som kan se ut som små saker först. Hur skönhet mitt i vardagen kan ge den tillit och generositet som behövs när det är skarpt läge.

    Det kan vara en vänlig gest, ett leende, några ord på vägen, en uppgraderad hyrbil för resan. Eller en läkare som tar sig tid att lyssna lite mellan raderna för att upptäcka min oro efter en undersökning. Tacksamhet över att bli tagen på allvar, sedd och mött är kännetecknen.

    Slå följe med Britta Hermansson på en vandring med öppna händer från trygghet till en djupare tillit. En svag doft av kärlek är värd att registrera när den drar in lite snett från vänster.

    Britta Hermansson är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Hon är även krönikör i Göteborgsposten. Britta har på Libris skrivit böckerna Yttre tryck och inre vila, Möten som berör, Mogna vackert och senast boken De vi ville bli.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  33. Gud har en plan för ditt liv
    Gud har en plan för ditt liv
    Beskrivning
    Ett viktigt redskap för dig som vill vinna människor för Jesus.
    Broschyren följer upp ditt vittnesbörd och förklarar enkelt hur Gud för varje människa har en speciell plan. Även för den ofrälste. Broschyren hjälper sökaren att förstå tidens tecken och sin egen roll i sammanhanget.

    Behändigt format (100 x 185 mm) för att ha i fickan eller väskan.

    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  34. Gud hör dig
    Gud hör dig
    Beskrivning
    "Jag förlorade greppet om tillvaron. Jag började tänka att den sista resan är den bästa resan. Jag har inte kommit längre än till cannabis och hade redan beslutat att dö av droger! Just då föll en gratistidning in genom postluckan och jag läste om Ulla-Christina Sjömans förbönskvällen i Munkshöjden ..."
    "Vägen till gud är alltid öppen. Men vår himelska Far vill ge oss mer än vi anar. Vi ser bara stundens nöd, men han ser hela människan. Bönen öppnar dörren till livsgemenskap med Gud - om vi vill det", säger Ulla-Christina Sjöman som under många år fått möta människors nöd och Guds svar på bön. För henne blev förbönen en livsuppgift som allmänt pågår i Lukas församling i Helsingfors.

    75,00 kr
  35. Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola
    Gud i verkligheten : möte med K E Løgstrup, Emilia Fogelklou och Ignatius av Loyola
    Beskrivning
    Var kan den moderna människan finna bärande skäl för sin tro? I boken Gud i verkligheten inbjuder journalisten och prästen Eva Cronsioe den katolske mystikern och ordensgrundaren Ignatius av Loyola, teologen och kväkaren Emilia Fogelklou och den lutherske religionsfilosofen och etikern K E Lögstrup till ett samtal. I mötet mellan deras livserfarenheter och sätt att förstå den kristna tron öppnar sig ett landskap, där vägen leder bort från debatternas polariserande utsiktspunkter och rakt in i den vardagliga verklighet vi alla lever i. Men Eva Cronsioe delar också med sig av sina egna erfarenheter och sitt eget teologiska sökande. Hon undviker de låsta positioner som så ofta leder till att man etiketteras som antingen »liberal« eller »traditionalistisk«, och skriver levande, personligt och stundom rörande om en annan öppen hållning … formulerad av poeten Werner Aspenström: »Som fanns det en obeaktad tredje sida på våra nötta grammofonskivor.«

    Eva Cronsioe är sedan 2005 präst i Svenska kyrkan, med en mångårig yrkesverksamhet som journalist och tv-producent bakom sig. Som präst har hon framför allt arbetat med frågor om vuxnas väg till tro och har tidigare utgivit böckerna Fråga Livet och En väg till livsmod och tillit – Möt kristen tro med Frälsarkransen

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  36. Gud kommer underifrån : ett möte mellan de tolv stegen och Bibeln
    Gud kommer underifrån : ett möte mellan de tolv stegen och Bibeln
    Beskrivning
    Boken berättar att något händer med en människa som väljer att möta både det ljusa och mörka i sitt liv. När vi säger »ja« till en inre resa och släpper taget om egot. Att läsa om vissheten att när vi accepterar förändring, maktlöshet och sårbarhet får vi nya verktyg som ger det möjligt att skapa mening och liv.« Steve Sjöquist, sjukhusdiakon och författare »Prästen Mary Philipson har skrivit en tankeväckande bok som med klokskap och värme vägleder oss genom de 12 stegen, tolkade ur kristet perspektiv.

    Mötet mellan Mary Philipsons kristna tro och hennes djupa kännedom om de 12 stegens visdom skapar en kreativ dialog som ger en fördjupad förståelse för oss människor i vår strävan att finna kärlek och mening i våra liv.« Camilla Silverskiöld, psykiater och psykoanalytiker

    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  37. Gud talar - kan du höra honom? : en introduktion i den profetiska gåvan
    Gud talar - kan du höra honom? : en introduktion i den profetiska gåvan
    Beskrivning
    ”En natt talade Gud till mig i en dröm. Jag var då bara ett barn och mycket har hänt sedan dess. Ändå lever denna dröm fortfarande kvar i mitt minne.

    Med denna bok vill Joel Jarbo bjuda in dig att börja lyssna efter Guds röst. Bokens syfte är att ge dig vägledning och undervisning i lyssnandets konst. Boken är inte en heltäckande beskrivning av den profetiska Anden utan en introduktion i den profetiska gåvan. På ett enkelt och läsbart sätt försöker han bemöta det stora behov som finns idag kring detta viktiga ämne.

    Som präst möter han ofta på okunskap kring den profetiska gåvan och ibland också rädsla. Joels bön är att allt fler kristna ska få upptäcka hur lätt det är att höra Guds röst och vilken kraft och välsignelse det är att få samspela med den helige Anden.

    I boken delar Joel Jarbo med sig av personliga erfarenheter, andliga insikter och lärdomar han fått i mötet med Herren under bön och förbön.

    Till varje kapitel finns det samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp/bönegrupp.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  38. Gudomlig inriktning : 7 beslut som förändrar ditt liv
    Gudomlig inriktning : 7 beslut som förändrar ditt liv
    Beskrivning
    I den här inspirerande handboken visar pastor Craig Groeschel precis detta: hur dina val kan föra dig närmare Gud och in i ett liv som du bara har drömt om. Det här är inte ännu en bok i raden som föreslår olika knep eller orealistiska överlåtelser. I Gudomlig inriktning lär du dig enkla och genomförbara steg som kommer att föra dig till underbara och oväntade platser som bara Gud kan ha förberett för dig. Om du bara låter honom leda dig.

    Craig Groeschel, som med flera böcker på New York Times bästsäljarlista, har grundat och är huvudpastor i Life Church. En innovativ och modern församling som har baser på flera ställen i USA och även har skapat den populära bibelappen YouVersion. Craig har skrivit flera böcker, bland annat #utmaningar och Kristna ateister. Craig, hans hustru Amy och deras sex barn bor i Edmond, Oklahoma.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  39. Guds änglar vill hjälpa dig
    Guds änglar vill hjälpa dig
    Beskrivning
    Berättelserna i boken kommer från vanliga svenskar som upplevt oförklarliga änglabesök och mäktiga gudsingripanden. De över 75 skildringarna ger uppmuntran, hopp och glädje samt inspirerar till en tro som bär.

    Inger Waern har skrivit uppmärksammade böcker om människors upplevelser av änglabesök och gudomlig närvaro. Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och tv- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  40. Guds drömlag
    Guds drömlag
    Beskrivning
    Om en familj kan ha ett drömhus… Om en arbetstagare kan ha ett drömjobb… Om Martin Luther King kunde drömma om en dag när alla raser lever tillsammans i harmoni… Då kan Gud drömma om en dag när hans barn arbetar tillsammans i enhet.

    I Johannesevangeliet 17 visar Jesus på betydelsen av enhet när han fem gånger ber: "att de skall vara ett".

    Tommy Tenney som tidigare skrivit bestsellern "På jakt efter Gud" kommer här med ytterligare en stark bok! Guds drömlag är kraftfullt skriven och mycket övertygande. Den visar på kraften i enhet och hur enhet kan uppnås utan att man fördenskull kompromissar med sanningen. Guds drömlag är en betydelsefull bok för varje kristen.

    50,00 kr
  41. Guds fantastiska nåd
    Guds fantastiska nåd
    Beskrivning
    Terry Virgo kommer att visa hur du kan lämna dina nederlag bakom dig och leva ett fungerande kristetr liv. Innehåller övningar för att hjälpa dig att omsaätta det du lär dig i handling.
    75,00 kr
  42. Guds godhet och skönhet : bli förälskad i den Gud Jesus känner och uppenbarar
    Guds godhet och skönhet : bli förälskad i den Gud Jesus känner och uppenbarar
    Beskrivning
    ”Gud vill att jag anstränger mig mer.
    ”Gud välsignar mig när jag är duktig, och straffar mig när jag beter mig illa.
    ”Gud är arg på mig.

    Alla har vi tankar om hur Gud är och på vilka sätt han verkar i våra liv. Vissa är sanna – men många av dem är falska. James Bryan Smith menar att dessa tankar inte endast är avgörande för vilka vi är, utan även påverkar hur vi lever våra liv.

    I boken Guds godhet och skönhet erbjuds du att jämföra dina egna uppfattningar med vad Jesus själv uppenbarar om Gud. När du väl har upptäckt sanningen i Skriften leder Smith dig in i en process av andlig utveckling, bestående av olika aktiviteter som syftar till att göra dessa sanningar verkliga i din kropp, din själ och i ditt sinne.

    Denna grundliga, kärleksfulla och förvandlande bok hjälper dig att upptäcka de berättelser som Jesus levde efter – för att känna den Gud han kände och det rike han förkunnade – och för att göra de andliga övningar som hjälper dig att växa i kunskap om vår gode och ljuvlige Gud.

    Om författaren:
    James Bryan Smith är författare till Godhet och skönhet-triologin. Han tog sin Master of Divinityexamen vid Yale-universitetet och sin Doctor of Ministryexamen d Fuller Theological Seminary och är lärare i teologi vid Friends University i Wichita, Kansas. Han är också direktor för pprentice Institute for Christian Spiritual Formation” vid Friends University. Smith är medgrundare av Richard J Fosters organisation Renovaré – för andlig förnyelse.
    Han är en ordinerad pastor i United hodist Church och har haft flera olika församlingstjänster.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  43. Guds nåd sådan den verkligen är
    Guds nåd sådan den verkligen är
    Beskrivning
    Av alla teman inom den kristna traditionen torde Guds nåd vara det mest omskrivna och besjungna. Men ställt i relation till krav och förväntningar, inte minst från oss själva, så blir nåden ett ämne att fundera och reflektera över. Några krav på oss har väl även Gud? Hur ska man se på Guds nåd egentligen? Den har väl ändå gränser?

    Denna bok betraktar nåden ur olika perspektiv, med 12 kapitel, för att utmana oss att möta Guds nåd sådan den verkligen är. Utgångspunkten är Paulus undervisning i Nya Testamentet, och Jesu egna ord, liknelser och beskrivningar om Gud.

    Joel Backman är pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Eskilstuna, där han också lever med sin hustru och deras tre barn. Förkunnelsen är bibelförankrad och tillämpbar, trosstärkande och utmanande.

    Medförfattaren Bengt-Göran (BG) Backman är pastor, med Elimkyrkan som bas, och lever tillsammans med hustrun nära den stora familjen, fyra barn med familjer

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  44. Guds närvaro : att förstå och uppleva Guds närhet
    Guds närvaro : att förstå och uppleva Guds närhet
    Beskrivning
    HUR GUD VISAR SIG OCH VERKAR

    Välkände pastorn och bibelläraren R.T. Kendall inbjuder läsaren att upptäcka vad Guds närhet och närvaro handlar om och innebär. Han utforskar både uttrycken av Guds ständiga närvaro samt den påtagliga upplevelsen och manifestationen av Guds närhet.

    Du kommer att upptäcka och förstå varför Gud ibland verkar hålla tillbaka sin närvaro och varför du under andra tider och tillfällen upplever en stark känsla av vördnad och helighet. När Guds verkliga närvaro uppenbaras leder det till en längtan efter att tillbe honom i en kärleksfull atmosfär som kan leda till helande och livsförvandling.

    Läs om hur man gör för att utveckla en känslighet inför Guds närvaro som gör det möjligt för din Gudsrelation att växa och fördjupas.

    ”Genom personliga erfarenheter visar R.T. Kendall varför Gud ibland verkar dölja sig för oss eller varför vi inte alltid medvetetet upplever hans närhet. Väldig inspirerande läsning, och jag rekommenderar den verkligen!

    Under 25 år var R. T. Kendall pastor i välkända Westminister Chapel i London. Han har skrivit över 50 böcker och studerat vid både Southern Baptist Theological Seminary och Oxford University. Han är en av vår tids mest respekterade förkunnare och bibellärare.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  45. Guds rike
    Guds rike
    Beskrivning
    Det ämne som Colin Dye tar upp i denna bok är ett av Bibelns mest centrala begrepp, nämligen Guds rike. Inledningsvis konstaterar han att det är det ämne som Jesus uppehöll sig mest vid i all sin undervisning under sin offentliga verksamhet.
    Colin Dyes utgångspunkt i detta ingående och fascinerande studium av Gudsriket är de åtta saligprisningarna som inleder bergspredikan och som gör denna predikan till en nyckel när det gäller att förstå vad sant lärljugaskap är.
    Många känner till bergspredikan men det är få som förstår den, menar han. Men rätt förstådd och rätt praktiserad innebär den ingenting mindre än en revolution.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  46. Guds rike, lärjungar och enkla församlingar
    Guds rike, lärjungar och enkla församlingar
    Beskrivning
    Är det möjligt att få uppleva Apostlagärningarna på nytt i vår tids Europa? Hur skulle församling och ledarskap utvecklas om vi bara höll oss till Bibeln? Känner du till att det redan existerar en lärjungaskapsrörelse runt om i Europa, inklusive Sverige?
    Denna rörelse växer med 22 procent varje år(statistik från 2010), och 23 procent av dem som ansluter sig är nya troende. Vanliga kristna upptäcker vad det innebär att vara en lärjunge till Jesus, att förkunna evangeliet, hela de sjuka, döpa nyomvända och starta enkla församlingar i hemmen, på kaféer, skolor, bibliotek, kontor och träningslokaler – ja, var än folk håller hus.

    På ett enkelt, lättfattligt, bibelförankrat, praktiskt och djupt berörande sätt beskriver Charles Kridiotis hur Guds rike och evangeliet om Jesus får tag i människors liv och ger upphov till att rörelser av enkla, vardagsnära och Kristuscentrerade församlingar växer fram i vår tid. Det är en undervisning vi väntat på och längtat efter att få del av på svenska. Den är ett måste för varje Jesusefterföljare som vill se Guds rike bli synligt i vårt land.
    Peter Svanberg, samordnare för församlingsgrundande i Equmeniakyrkan

    Utan att ta hänsyn till nutida kyrkliga traditioner skriver Charles på ett mycket befriande sätt om ett liv i efterföljelsen av Jesus. Det finns en enkelhet i det livet och samtidigt är det oerhört utmanande. Charles tar i sin bok utgångspunkt i Jesus själv och hans rike men skriver också oerhört praktiskt och konkret vad det innebär för den som vill följa den väg som Nya Testamentet beskriver. Rickard Cruz, församlingsgrundare och författare till boken Middag med Jesus

    Charles Kridiotis är bosatt i Stockholm, gift med Carolyn och de har fyra vuxna barn. Charles, före detta arkitet med en magisterexamen från Fuller Theological Seminary, är församlingsplanterare, tränare, författare och förkunnare. Han är teamledare för Maskrosnätverket och medgrundare av simplechurch.se , en grupp vänner som samarbetar för en gräsrotsrörelse av lärjungar och enkla församlingar i Sverige. Han är med i Simple Church Europe team

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  47. Guds skattkammare - Hebreiska ord som fördjupar tron
    Guds skattkammare - Hebreiska ord som fördjupar tron
    Beskrivning
    Guds skattkammare är en bok som tar sina läsare under ytan på Guds ord. Med hjälp av det hebreiska språket förklaras begrepp och betydelser som hjälper oss att utforska Guds karaktär och tankar.

    Boken är upplagd så att du kan läsa en text om dagen - på egen hand eller i grupp - under närmare tre månader. Till varje dag hör nyckelord, bibeltext, förklaring, tillämpning och bön.

    Om författaren Nils-Olov Nilsson har tidigare i sitt författarskap beskrivit judarnas inflytande på den apostoliska församlingen, Israels profetiska roll i tiden och dess enorma framgång på vetenskapens område.

    • Köp 3 för 216,00 kr/st
    • Köp 10 för 204,00 kr/st
  48. Guds syn på pengar
    Guds syn på pengar
    Beskrivning
    Gud ser inte pengar som något syndigt. Han vill istället välsigna dig med ekonomiskt överflöd. Du är också en förvaltare av Guds rikedomar.
    20,00 kr
  49. Guds tio : tidlösa värderingar för vårt liv idag
    Guds tio : tidlösa värderingar för vårt liv idag
    Beskrivning
    Tidlösa värderingar för vårt liv idag.

    Föreställ dig en värld där kärleken styr varje handling.
    Ett samhälle där människor sätter andra före sig själva.
    En plats där Gud blir erkänd och respekterad.

    För tusentals år sedan uppenbarade Gud ramarna för hur livet borde vara – enkla värderingar för vardagen, grunden för våra lagar, värderingar och principer.
    Men samhället rör sig sakta bort ifrån Guds nödvändiga vägledning, och dess absoluta sanningar ersätts av en subjektiv kultur. Hur kan vi återerövra hans tidlösa sanningar och tillämpa dem i en modern värld?

    Boken utforskar Bibelns modell för vår relation till Gud och till varandra. Den här boken visar att de tio budorden är lika relevanta idag som när de gavs till människan.

    Om författaren:
    j. john är en talare, författare och tv-personlighet som bor i Chorleywood, Hertfordshire i England

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  50. Guds vilja för dig och församlingen
    Guds vilja för dig och församlingen
    Beskrivning
    Denna bok är till för dig som vill finna och förstå Guds vilja med ditt liv och med Guds församling. Genom boken får du inspiration till att tänka över din församlingssituation och vaka över hur du bygger på den enda grund som kan läggas, Jesus Kristus, Guds Son, att inta din plats i kroppen och tjäna Herren Jesus med glädje. Boken är också en hjälp för dig som vill bygga en ny församling eller förnya en gammal.
    Du lär dig de viktigaste principer som bibeln nämner om för församlingsbygge. Pastor Gunnar Bergling tar upp de grundläggande principerna och naturliga aktiviteterna för ett andligt kristet arbete
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  51. Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Guds viskningar : att lyssna genom meditativ bön
    Beskrivning
    Hans röst är inte svår att uppfatta. Hans språk och ord är inte svåra att förstå. Men att verkligen lyssna och ta det till sig är en utmaning."
    I texter, berättelser och erfarenheter från trons mödrar och fäder visar Richard Foster på de rikedomar som finns i den meditativa bönen -- förmågan att lyssna till Guds röst och att följa hans ledning. Boken är en praktisk vägledning som hjälper läsaren att lägga grunden för sitt böneliv, gå in i det och lära sig hantera vardagens hinder och svårigheter.

    RICHARD FOSTER är teolog och författare och har grundat Renovaré, en rörelse för andlig förnyelse. Han har tidigare undervisat vid Friends University i Kansas. Flera av hans tidigare böcker har kommit ut på svenska, bland dem Pengar, sex och makt, Vägar till glädje och Fri att leva enkelt.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  52. Gudskvinnor, res er
    Gudskvinnor, res er
    Beskrivning
    Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara. Den här boken är för kvinnor som vill följa Gud på ett radikalt och modigt sätt.

    Är du en kvinna som har en plats inuti din ande och din själ som ropar efter mål och mening? Är du någon som hör om stora hjältedåd både från det förgångna och i nutid och önskar att du kunde bli känd som någon som följer Gud radikalt och modigt?
    Kanske är du någon som en gång i tiden hade en stark längtan, men livets omständigheter har lämnat dig utmattad och cynisk, och dina drömmar ligger krossade och tillintetgjorda på klippor av lidande och svårigheter.
    Är du någon av dessa kvinnor, då är det här en bok för dig.
    Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara.

    Sagt om boken
    "Med stor värme, andlig skärpa och självutlämnande närhet, lockar författaren fram den sanna identitet och den hisnande kallelse som Herren har lagt ned i oss var och en."
    – Andréas Andersson
    Pastor, mentor och ledare för ISA60 International

    "Amanda Göransson har skrivit en viktig bok om kraften att som kvinna resa sig upp i sin fulla potential. Hon lyfter fram gudskvinnor i Bibeln, men även andra historiska personligheter i en välskriven bok som motiverar."
    – Camilla Olsson Pastor, Connect Church

    "Den här boken är en stark uppmuntran till dig som kvinna att resa dig upp och inta din plats i den underbara plan Gud har för mänskligheten i enlighet med det som profeteras i Joels andra kapitel i Bibeln."

    – Magnus och Therese Axelsson

    135,00 kr
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  53. Gudslängtan
    Gudslängtan
    Beskrivning
    Tozers mest kända bok Guds­längtan har blivit en andlig klassiker. Om jag fick bestämma så skulle den vara obliga­­torisk läsning för varje kristen och definitivt för varje lovsångs­ledare! Lars Petersson, David Media Det finns ingen bok som jag kan ge varmare rekommendationer än denna. Den har märkt mig för livet – och påverkat min livsinriktning mer än någon annan bok. Sam Wohlin, Pastor i Pingst Karlstad Gudslängtan är en av de självklara kristna klassikerna, skriven­ av den kände pastorn och teologen A.W. Tozer. I över 70 år har hans ord ekat över jorden och talat­ med kraft in i hjärtat på alla som längtar efter en djupare upp­levelse av Gud. Tozer var trött på massfabricerad plastkristendom och i denna bok målar han upp bilden av en både kraftfull och praktisk tro. Detta hängivna mästerverk är inte bara tankeväckande och upp­livande för din inre människa, utan är även en inbjudan att tänka djupare om din tro när Guds närvaro omger, upprätthåller och – ja – förföljer dig. ”Den här boken är ett blygsamt försök att hjälpa Guds barn att hitta honom”, skrev Tozer. Och om du är hungrig efter­ Gud är Guds­längtan boken som kan leda dig till den enda som kan mätta din själ på djupet.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  54. Guidad -
    Guidad -
    75,00 kr
  55. Guide i hopp & tro
    Guide i hopp & tro
    Beskrivning
    Hopp och tro är två av de viktigaste begreppen i en kristens liv. Genom dem utvecklar vi vår relation med Jesus. Gunnar Bergling beskriver ingående de båda begreppen ur olika synvinklar och hur de är sammankopplade med varandra.

    Utan hopp kan ingen tro komma och utan tro finns inget hopp.

    Pastor Gunnar berättar hur din tro kan växa och vad det innebär att stå i tro respektive vandra i tro. Han talar också om trons vila!

    När du får tro på det Gud vill med ditt liv kommer inget att bli för svårt för dig.

    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
    • Köp 25 för 108,00 kr/st
  56. Guide till Gud
    Guide till Gud
    Beskrivning
    Människor möter Gud på de mest oväntade platser och ofta i situationer som man kanske inte upplever som andliga: när man cyklar, gympar, älskar, bakar bröd, paddlar kajak, föder barn, snickrar, dricker te med en vän, rensar i trädgården eller samlar släta stenar.
    Här får vi träffa 99 personer, unga och gamla, kända och okända, från hela landet. Bl a Thomas Di Leva, Ulrica Hydman Vallien, KG Hammar, Stefan Einhorn och Uno Svenningsson. Men vi får också bekanta oss med Bengts röda Rex-cykel, Darshans välsignade deg, Mats eremitkoja, Karl-Axels bil, Kents spegelkyrka - och Christinas fotbad en vinterdag i husets källare.
    Guide till Gud är en bok som ger nya perspektiv - både på ens eget liv och andras och som leder till spännande samtal om rum, ting och liv.

    Görel Byström Janarv är journalist och filmare, specialiserad på religion och livsåskådning. Hon har varit konstnärlig ledare för en rad gränsöverskridande existentiella projekt som exempelvis Största Möjliga Tystnad, Swap Your Life och Gud har 99 namn.
    Pål Sommelius är fotograf.
    125,00 kr
  57. Håll ljuset brinnande
    Håll ljuset brinnande
    Beskrivning
    Vad är det att vara kyrka i vår tid? Hur kan vi vara relevanta i vårt samhälle utan att tappa bort våra traditioner och vårt budskap? Och hur håller vi engagemanget, kallelsen och uppdraget vid liv när det kommer få till våra gudstjänster?

    Dessa frågor diskuterar biskop Eva Nordung Byström i Håll ljuset brinnande! – Om Svenska kyrkans uppdrag, församlingens grundläggande uppgift och medarbetarskap i vår tid, en fortsättning på hennes herdabrev som hon skrev till Härnösands stift 2017.

    Boken vänder sig till dig som vill vara med och ta ansvar för och leva med Svenska kyrkan i vår tid, vare sig du är ideell, anställd, förtroendevald eller stödjande medlem. Hur vi ska tänka genom att vara burna och inte bundna av våra traditioner när vi lever i ett samhälle i ständig förändring. För vi vill ju hålla ljuset brinnande! Och om vi ska överleva som kyrka måste vi hjälpa varandra att finna och leva i en stolthet i det som är vårt uppdrag och vår kallelse som kyrka. Vi behöver lära oss att se, leva och handla i konsekvenserna av att ljuset vi är satta att hålla brinnande inte är vårt ljus – det är Guds ljus!

    Eva Nordung Byström har varit biskop i Härnösands stift sedan vintern 2014.

    • Köp 3 för 212,50 kr/st
  58. Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Beskrivning
    Genom att omfatta och ta till oss nåden ger vi våra egna familjer, våra gemenskaper och vårt samhälle möjligheten att se världen på ett mer ömsint och engagerat sätt. Med både visdom och humor förklarar Lamott vad nåd och barmhärtighet betyder i våra liv och vad som faktiskt händer när vi vågar dela den med varandra.

    Anne Lamott är en mycket uppskattad amerikansk författare och talare, känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt. Flera av hennes böcker har legat som bästsäljare på New York Times boklista. På svenska finns sedan tidigare Hjälp, tack, wow de tre bönerna du behöver och Stygn - Det går att laga livet när allt gått sönder.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  59. Halvtid - förverkliga din längtan
    Halvtid - förverkliga din längtan
    Beskrivning
    Vad händer när högre status, bättre betalt och mer ansvar på jobbet inte ger samma tillfredsställelse som förr? Och när känslan av att grunden för ett meningsfullt liv finns någon annanstans – vad gör man då?

    Efter år av utbildning, intensivt familjeliv och krävande arbete går de flesta in i en fas av reflektion och personlig utvärdering. Det är inte ovanligt att upptäcka att det vi värdesatte, prioriterade och gav en stor del av vår kraft, inte längre ger samma känsla av livsmening. Bob Buford kallar denna period för halvtid. Det är nu vi har möjlighet att återupptäcka livets verkliga värden: Vad ligger närmast mitt hjärta? Finns det något jag skulle fortsätta göra även om jag inte fick betalt? Och vad är min djupaste längtan?

    Halvtid är inspirerande och utmanande läsning. Här finns råd, vägledning och erfarenheter för alla som vill fortsätta utvecklas och som vill att livets andra halva ska bli ännu bättre än den första. Bob Buford visar hur det är möjligt och förklarar varför spelreglerna nu är helt annorlunda.

    Nytryck av Halvtid som utkom på Marcus förlag 2010

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  60. Han som såg mer : en modern skröna
    Han som såg mer : en modern skröna
    Beskrivning
    En roman av Tommy Hellsten En vintermorgon hittar Tommy Hellsten ett brev i sin brevlåda. I brevet ombeds han att ta kontakt med en för honom obekant man som vill att Tommy ska skriva en bok å hans vägnar. Mannen, som vill kalla sig för Einar för att få vara anonym, sänder ännu ett brev där han berättar mer om sig själv. Efter detta träffas de två männen, någonting egendomligt och ovanligt är på gång. Einars budskap lyder: man måste göra val i livet och besluta sig för att leva kreativt och i kärlek. Det är först när man väljer kärlek man får veta vad det innebär att leva i kärlek. Till en början förvirras han av Einars tankar och agerande, men när han själv börjar följa dennes exempel blir han fri att handla på ett nytt sätt. Han börjar leva ett modigt liv... I den här boken för Tommy Hellsten fram några av sina mest centrala tankar på ett för honom nytt sätt i en stark berättelse om mötet mellan två människor. Det är ett möte som väcker insikten om att det är dags att lämna de invanda föreställningarna, ge upp det falska livet, bli synlig och öppna sig för kärleken.
    125,00 kr
  61. Hans namn är Underbar i Råd
    Hans namn är Underbar i Råd
    Beskrivning
    En bok om rådgivning på Bibelns grund. Gud har en plan för varje människas liv, och enbart i relationen med Jesus Kristus kan hon tillfullo helas och upprättas. Jesus är vår själs herde och vårdare. Han har omsorg om hela människan. Utifrån Guds ord i Bibeln kan man få personlig vägledning och hjälp att tillämpa det i vardagens alla situationer
    100,00 kr
  62. Här för att stanna : snickaren som förändrade världen
    Här för att stanna : snickaren som förändrade världen
    Beskrivning
    Det normala när någon dör är att den personens påverkan på världen omedelbart minskar.
    Men Jesus vände ut och in på den normala mänskliga gången, precis som han så ofta gjorde. Jesus hade större inflytande hundra år efter sin död än han hade medan han levde. Efter fem hundra år var det ännu större, och efter tusen år låg arvet efter honom till grund för en stor del av Europa. Efter två tusen år har han fler efterföljare på fler olika ställen än han har haft någon gång tidigare.

    När en människa dör märks det ofta tydligt om arvet efter henne kommer att leva vidare. Alexander den store och kejsar Augustus och Napoleon och Sokrates och Muhammed var enormt ryktbara vid tiden för sin död. När Jesus dog såg det helt klart ut att bli slutet för hans pyttelilla, misslyckade rörelse. Om det fanns ett pris för "bäst chans att lyckas postumt" som delades ut till historiens mest inflytelserika personer samma dag som de dog, då skulle Jesus ha varit allra längst ifrån att få det.

    Och ändå ... -- ur boken

    John Ortberg är tillbaka med en bok om den person som är allra viktigast i hans liv -- Jesus. En person som inte lämnar honom ifred, som ständigt bryter mot konventionerna, som utmanar och vänder och frågar och påminner. En vän och räddare som är här för att stanna.

    100,00 kr
  63. Härligheten i församlingen
    Härligheten i församlingen
    Beskrivning
    Bok nummer 5 i serien "Sword of the Spirit" av Colin Dye. Denna bok vänder sig till alla dem som vill veta vad som är Guds tanke med församlingen.
    Med bibeln som grund visar Colin Dye att församlingen är Kristi kropp på jorden och att dess absolut främsta uppgift är att gå ut i världen. Den är sänd till världen för att världen ska tro och för att Guds härlighet ska bli synlig. En dag kommer hela universum att se och erkänna huvudet Kristus och Hans auktoritet.
    Boken är en grundlig genomgång av vad en församling är och hur den kan förverkliga sin kallelse. Författaren redogör bland annat för de olika ledarskapsstrukturer som finns i nutida församlingar´och sätter dem i relation till bibelns undervisning om ledarskap.
    Han påpekar att den lokala församlingen utgörs av alla kristna som bor på en plats, och han visar vilken betydelse deras manifesterade enhet har. Han betonar också hur viktigt gemenskapen är för att träna lärjungar och vilken betydelse cellgrupper har för församlingslivet. Han berör också frågan om församlingens förhållande till staten och till Israel som nation. Detta är en viktig bok som ger alla, oavsett bakgrund, en djupare förståelse om vad en församling är och vad Gud vill göra genom den.

    125,00 kr
  64. Heder - Belöning väntar dig som hedrar andra
    Heder - Belöning väntar dig som hedrar andra
    Beskrivning
    Belöning väntar dig som hedrar andra!

    I denna bok visar John Bevere dig kraften och sanningen i en ofta förbisedd princip – den andliga lagen om heder. Om du förstår betydelsen av denna dygd kommer du att dra till dig välsignelse både nu och för evigt.

    På sitt karaktäristiska sätt gräver John Bevere djupt i Skriften, och visar att det sätt som du värdesätter, respekterar och behandlar andra avgör din belöning. Han börjar med Guds löfte ”Jag ska hedra dem som hedrar mig.” Denna insiktsfulla bok lär dig hur du kan hedra Gud, familjemedlemmar, auktoriteter runt om kring dig och alla andra som omger dig i din värld.

    John Bevere väver samman exempel från Skriften med personliga berättelser för att peka på de tre nivåerna av hederns belöning.

    • Full belöning för dem som värdesätter och respekterar andra. • Liten belöning för dem som är selektiva i hur de högaktar människor. • Ingen belöning för dem som behandlar Gud och hans skapelse med likgiltighet.

    John visar på hur populärkulturen idag strider mot bruket att hedra föräldrar, ledare och barn, likaväl som på samhällets motstånd mot auktoritet och konsekvenserna av denna olydnad.

    Denna fantastiska bok avslöjar hemligheten till hur man får mer av Guds välsignelse genom att hedra andra – och kommer på så sätt att revolutionera din tro.

    Livets Ords förlag 9789178666911. Inbunden 256 sidor.

    125,00 kr
  65. Heder i Guds rike
    Heder i Guds rike
    Beskrivning
    En miljö där livet, tron, hedern och kallelsen spirar! I den här boken, fylld av uppenbarelsekunskap, beskriver Danny Silk det avgörande paradigmskifte i församlingsliv, ledarskap och relationer som har skapat och ger näring till den väckelsekultur som finns i Bethel Church i Redding, Kalifornien.
    Genom många relevanta och sanna livsberättelser ser vi att denna församling är en plats som kännetecknas av frihet, respekt, bemyndigande, och sund fostran (inte bestraffning). Heder i Guds rike utmanar stilleståndet i kristenhetens ledarskapsstrukturer och presenterar en uppfriskande syn på de fem tjänstegåvorna. Jesus visade på en viktig princip i Matteusevangeliet 20:25-26:
    ”Men Jesus kallade dem till sig och sade: ’Ni vet att folkens ledare uppträder som herrar över sina folk och att deras stormän använder sin makt över dem. Men så skall det inte vara bland er. Nej, den som vill vara störst bland er skall vara de andras tjänare.’” Om de som har makt lär sig att bemyndiga personer runt omkring sig, så kommer det sannerligen bli verklighet: ”Låt ditt rike komma. Låt din vilja ske på jorden så som den sker i himlen.” I dag kan du börja tillämpa dessa sanningar och andligt laddade principer i din familj, tjänst, på ditt arbete, och i församlingen – varhelst du möter människor.

    Danny Silk är pastor med inriktning på familjer i Bethel Church i Redding, Kalifornien. Han har ett särskilt fokus på att utveckla ledarskapsteamet samt leder församlingens verksamhet, bland annat The Transformation Center, det utåtriktade arbetet i staden och Bethels Healing Rooms. Danny och hans fru Sheri har också grundat Loving On Purpose som betjänar familjer och samhällen världen över.

    65,00 kr
  66. Helgelsens filosofi
    Helgelsens filosofi
    Beskrivning
    I helgelsens filosofi behandlar Karin Johannesson luthersk spiritualitet och frågan om hur helgelsen kan förstås inom ramen för luthersk teologi och etik. I dagens efterkristna samhälle har kristna trosuppfattningar minskat i betydelse, samtidigt märks ett tilltagande intresse för andlighet i olika former. Syftet är att undersöka huruvida andlig träning och fördjupning kan anses vara uttryck för en luthersk tradition.
    485,00 kr
  67. Helhjärtad : texter om gudslängtan och kallelseglöd
    Helhjärtad : texter om gudslängtan och kallelseglöd
    Beskrivning
    Ingemar Helmner är predikant, författare och omtyckt skribent i tidningen Hemmets Vän.
    Under många år har hans krönikor berört och inspirerat tusentals läsare. Nu finns de samlade i bokform, ord som lyser av kärlek till medmänniskan och iver inför församlingens uppdrag.
    Helhjärtad innehåller personliga reflexioner om Guds storhet och vår längtan efter helighet, en bok för den som vill vandra ödmjukhetens väg.
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  68. Helig eld och levande stenar
    Helig eld och levande stenar
    Beskrivning
    Med Gamla testamentets tempeltjänst som kuliss målar Ulf Ekman i denna bok ett tänkvärt porträtt av dagens församlingssituation, visar på vilket sätt Gud idag bygger sitt tempel på jorden och lyfter fram olika sidor och aspekter av den upprättelse som behöver ske för att Kristi kropps fulla potential ska träda fram.
    När detta sker kommer en väckelse av aldrig tidigare skådat slag att bryta fram.
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  69. Helig Gud : hur Guds helighet hjälper oss att lita på honom
    Helig Gud : hur Guds helighet hjälper oss att lita på honom
    Beskrivning
    I sin efterlängtade uppföljare till självbiografin Gay tjej, god Gud, hjälper oss Jackie Hill Perry att komma underfund med skälet till att vi inte litar på Gud: vi missförstår hans helighet. I Helig Gud tar Jackie med oss på en vandring genom Skriften, skakar dammet av ordet ”helig” som vi har lärt känna det, och visar vad det verkligen innebär: goda nyheter.

    I den här boken ser vi att Gud inte är som vi. Han är annorlunda. Han är helig. Och det är just det som gör honom värd att lita på. Att Gud är helig visar sig faktiskt vara världens bästa nyhet, och nyckeln till att vi kan förtrösta på honom.

    Jackie Hill Perry är författare, poet, bibellärare och artist. Efter att hon blev kristen har hon velat använda sina gåvor att tala och undervisa för att dela med sig av ljuset från Guds evangelium på ett så trovärdigt och äkta sätt som möjligt. Hon är gift med Preston och mamma till Eden, Autumn och Sage.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  70. Heliga betraktelser : sacrae meditationes
    Heliga betraktelser : sacrae meditationes
    Beskrivning
    Översatt av Bo Sture Wiking med inledning av Bengt Hägglund. Johann Gerhards (1582-1637) Sacrae Meditationes är en av reformationstidens mest uppskattade betraktelseböcker.
    Avsikten med betraktelserna är att bringa själen till hälsa genom att försänka sig i Bibelns och den kristna traditionens sanningar om människan och Gud

    165,00 kr
  71. Helige Ande, är det du? : att skilja mellan äkta och falsk andlighet
    Helige Ande, är det du? : att skilja mellan äkta och falsk andlighet
    Beskrivning
    Har du upplevt och varit med om att Gud verkat på ett påtagligt sätt under en gudstjänst? Har du samtidigt varit oberörd eller opåverkad av predikan eller lovsång i en annan gudstjänst? Hur kan man urskilja när den helige Ande verkar på ett äkta sätt och när en annan ande skapar manipulation?

    Om den vita duvan är en symbol på den helige Ande, och gråduvan är en symbol på en falsk ande, hur kan du veta vilken av dem som har landat i din församling? Det många menar vara Andens verkliga närvaro är tyvärr allt för ofta ingenting annat än det som författaren kallar ”fejk-religion

    Den respekterade teologen och bibelläraren R. T. Kendall förklarar lättförståeligt åtta huvudskillnader mellan den vita duvan och gråduvan och drar på biblisk grund paralleller till vår relation till den helige Ande. Upplev en förnyad känslighet och förståelse för den helige Ande, Hans närvaro och hur Han verkar när författaren ger en fascinerande inblick i vår tid och visar hur man kan upptäcka tecken på, och skilja mellan, äkta och falsk andlighet.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  72. Heligt rop - 7 ord som kommer att förändra ditt sätt att tillbe Gud
    Heligt rop - 7 ord som kommer att förändra ditt sätt att tillbe Gud
    Beskrivning
    ”Här kommer en sån bok som vi alla behöver. Med god teologisk tyngd och ett enkelt ”lättsamt” språk som både är berättande, förkunnande och fängslande tar författarna oss med på en resa i hisnande historia kring lovsångens ursprung, mål och mening”. - MATTIAS MARTINSON, pastor, låtskrivare och lovsångledare

    Vad betyder det att lovprisa Gud? I den forntida världen hände något alldeles enastående när Guds folk samlades för att tillbe honom. Det var mer än bara sång och musik; det var en proklamation, ett tillfälle när var och en som älskade Gud lovprisade honom med hela sin varelse för den han är och för allt han gjort. I Psaltaren används sju olika hebreiska ord för att prisa, tacka och lova Herren, och alla har sin egen unika innebörd. I Heligt rop delar lovsångsledaren Chris Tomlin och den australienske pastorn och författaren Darren Whitehead nya perspektiv på de olika konkreta uttrycken för lovprisning som finns nämnda i Bibeln.

    Väx i din förståelse av vad lovprisning är med hjälp av Darrens insikter. Bli inspirerad av Chris exempel på hur dessa insikter tar form i några av hans sånger. och hör honom berätta historien bakom bland annat How Great Is Our God, We Fall Down och Good Good Father

    165,00 kr
  73. Helt liv
    Helt liv
    Beskrivning
    ETT HELT LIV. Är det överhuvudtaget möjligt? Inte om man syftar på ett liv som är utan skavanker. Men menar man ett liv där de olika delarna visserligen kan spreta, men ändå någonstans förenas i något som gör livet helt. Då kan livet därmed bli en motståndshandling mot den moderna sjukan att ständigt dela upp och dra isär.
    165,00 kr
  74. Hemlängtan : att gå den inre vägen
    Hemlängtan : att gå den inre vägen
    Beskrivning
    Jag har läst att det på 1800-talet förekom ett tillstånd hos långresande sjömän som beskrevs på ett sätt som känns igen hos många idag: extrem utmattning, uppgivenhet, nedstämdhet och handlingsförlamning. Vid närmare granskning visade det sig att det som upplevdes som livsleda bottnade i att de helt enkelt längtade hem. Kan det vara så att det är en form av hemlängtan som många lider av också idag? Längtan att komma hem till oss själva, till det sannaste hos oss? - Ur boken

    I sin bok Hemlängtan skriver Patricia Tudor-Sandahl om möjligheterna att finna en skyddad plats bortom vardagens vimmel, i det inre rum som finns hos var och en av oss. En plats dit vi kan gå för att återfinna lugn och komma i kontakt med sådant som verkligen har betydelse och samla kraft och mod för att motverka den passivitet och likgiltighet som lurar i livsledans skugga.

    Tillsammans med egna erfarenheter, texter från retreater hon hållit genom åren finns här också konkreta förslag på hur man till exempel kan utforma en vandring i tacksamhetens tecken eller hålla en tredagars mini-retreat på egen hand.

    Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut och författare. Många har också mött henne genom Sveriges Radio som värd för Sommar och Vinter i P1 och som återkommande medarbetare i Tankar för dagen. På Libris har Patricia gett ut flera böcker, senast Mer levande med åren.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  75. Hemligheten med fasta och bön
    Hemligheten med fasta och bön
    Beskrivning
    På Livets Ords Förlag har vi länge känt behovet av bra undervisning om fasta på svenska och det är med glädje vi kan ge ut denna viktiga bok av Jentezen Franklin.
    När du fastar, blir din ande fri från det som är av den här världen och märkbart känsligare för Gud. När du väl har upplevt en bråkdel av detta och av den lön och de välsignelser som fastan för med sig, kommer hela ditt perspektiv att förändras. Jentezen Franklin ger dig nycklarna till den förvandlingen i den här boken, en av de bästa och mest omfattande som går att få tag på i ämnet.

    Upptäck allt du behöver veta om hur du får tag på kraften i den bibliska fastan, inklusive: • De olika slags fasta som förekommer i Bibeln och hur du väljer vilken som passar dig • Sambandet mellan fasta och bön • Den framgångsrika fastans beståndsdelar • Vad du kan förvänta dig fysiskt, mentalt och andligt

    Låt ditt liv få erfara det djupare och starkare förhållande till Gud som bara kommer genom bön och fasta.

    190,01 kr
  76. Hemligheten med fasta och bön
    Hemligheten med fasta och bön
    Beskrivning
    På Livets Ords Förlag har vi länge känt behovet av bra undervisning om fasta på svenska och det är med glädje vi kan ge ut denna viktiga bok av Jentezen Franklin.

    Jentezen Franklin ger dig nycklarna till en förvandling i den här boken, en av de bästa och mest omfattande som går att få tag på i ämnet.
    100,00 kr
  77. Hemligheternas bok
    Hemligheternas bok
    Beskrivning
    Hitta dolda skatter i Guds ord varje dag

    Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt; En upptäckt som kan ge svar på människans innersta och djupaste frågor, och ge nycklar som kan förvandla ditt liv och ditt sätt att se på världen.

    Hemligheternas bok inleds med att en man på resa möter en person som kallas läraren. Tillsammans utforskar de djupen i Bibelns texter och finner de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Följ med på en resa genom berg och dalar, trädgårdar, öknar och vida fält.

    Mannen för samtidigt en dagbok under resan, där han skriver ner de dolda hemligheter och skatter som han upptäcker i Guds ord. Boken blir därmed också en fascinerande andaktsbok, olik någon annan, med ett kort uppdrag för varje dag under året, och där varje dags läsning avslöjar en hemlighet kring Gud och Bibeln.

    Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey. Hans TV- och radioprogram om undervisning från Bibeln kan ses över hela USA

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  78. Himlakoden
    Himlakoden
    Beskrivning
    En bil behöver tankas med drivkraft. man öppnar ett lock och låter bensinen rinna ner i tanken. Sedan sätter du dig i bilen, tar fram startnyckeln, tutar och kör. Varje människa behöver stanna till och hämta drivkraft. Kristi kärlek driver mig (2 Kor 5:14). I vårt inre finns ett kärl som behöver fyllas av kärlek. Det är hjärtat. Dessa ord som jag idag ger dig skall du lägga på ditt hjärta (5 Mos 6:6). Det som hamnar i hjärtat påverkar sedan genom blodomloppet hela kroppen. Du stannar till och tänker på vad du tankat. Det finns trafikregler som du behöver lära dig att följa.
    Tanken med den här boken är att du skall tanka Guds tankar varje dag. Jag vet väl vilka tankar jag har för er, säger Herren (Jer 29:11). Gud vet, men han vill att också du skall veta. Då får du hjälp av Himlakoden. Den låser upp och öppnar. Kodnumret är A-Be-Se-Ge. Använd koden. Då händer det mycket. Du får ljus, kraft, nytt liv. Du häpnar. Aha! Friska upptäckter: det finns djup i Herrens godhet! Lär dig himlakoden. Den öppnar "himliga" hemligheter
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  79. Himlen - Vårt rätta hem
    Himlen - Vårt rätta hem
    Beskrivning
    Vad händer när vi dör? Finns himlen på riktigt? Kommer vi att känna igen människor när vi kommer dit? Vilken roll spelar änglarna i våra liv? Och vad händer med dem som inte känner Jesus? Finns det en plats utan Gud som kallas helvetet? Hur kan vi leva och bevara hoppet om ett evigt liv?

    När Kristus är mitt liv blir döden en vinst, skriver aposteln Paulus. Döden kan inte skilja mig från Jesus. Om jag dör i tron på Jesus, har jag inget förlorat utan vunnit allt. Döden blir verkligen en vinst. Som kristen kan vi se fram mot en spännande fortsättning på livet efter döden, något som går utöver allting annat. Livet i Kristus är ingen verklighetsflykt. Det är själva verkligheten. I den får vi leva och verka och tjäna Kristus och våra medmänniskor i kärlek så länge vår korta stund på jorden varar. (Ur Egon Olssons andaktsbok Min vän är min och jag är Hans).

    Egon Olsson (1934-2012), kontraktsprost och verksam som präst i 34 år, varav 30 år i Jörlanda i Bohuslän. Egon skriver personligt, ödmjukt och inträngande om himlen. En kärleksfull omsorg om läsaren lyser igenom när Egon lyfter fram Bibelns klara undervisning om ”den dubbla utgången”. En längtan till himlen genomsyrar också denna Egons allra sista bok, som han avslutade några månader före sin hemgång!

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  80. Himlen är verklig
    Himlen är verklig
    Beskrivning
    Här berättar författaren till 90 minuter i himlen om hur man över­lever och övervinner livets svårigheter genom att söka förvissning om Guds nåd. Don Piper förklarades död vid en bilolycka, den 18 januari 1989. Nittio minuter senare kom Piper tillbaka till livet med en fantastisk historia. Han hade varit i himlen. Flera miljoner läsare har funnit inspiration i Don Pipers bok 90 minuter i himlen. Hans egna upplevelser av glädjen i himlen har stärkt oräkneliga människors tro. Men hans tid i himlen skonade inte Piper från lidande på jorden. När han återvände till detta liv hade han en lång väg tillbaka till att bli frisk. Han tillbringade mer än hundra dagar på sjukhus med smärtsamma behandlingar, fysiska inskränkningar och med att anpassa sig till begränsningarna som hans skador skulle ge honom under resten av hans liv – den ”nya vardagen” som Piper kallar det. Trots fysisk smärta och känslomässig rädsla, hade Piper ändå förvandlats andligt sett. Han hade berörts av Guds nåd. Det gav honom kraft att inte bara gå igenom sitt lidande, utan också att övervinna det. Piper fann en mening i sin smärta, han fann budskap i problemen – och det kan du också göra. Efter att ha upplevt vad som väntar i vårt nästa liv, kan Don Piper belysa detta liv och ställa alla svårigheter i sitt rätta perspektiv. Han avslöjar hur livets prövningar kan vändas till andliga lärdomar när vi är öppna för vissheten om Guds nåd och kärlek. Allt detta är möjligt eftersom Don Piper inte återvände från himlen tomhänt – han tog med sig hoppets gåva
    100,00 kr
  81. Himlen min Faders hus
    Himlen min Faders hus
    Beskrivning
    dessa oroliga tider kan vissheten om att veta var man ska tillbringa evigheten, ta bort ovissheten i hur man kommer dit… Anne Graham Lotz väver en gobeläng av sanningar som kommer att fylla dig med hopp om framtiden genom att kombinera aposteln Johannes underbara beskrivning av himlen i Uppenbarelseboken, med ömsinta reflektioner av Annes far, Billy Grahams, charmiga hus i bergen. I turbulensen i dagens orosbelägrade värld, klamrar vi oss fast vid hoppet om ett himmelskt hem där vi kommer att bli välkomnade till evig frid och trygghet. Himlen är ett hem med evighetsvärde som är betalt till fullo, en plats där du är väntad och välkommen. Lyft din blick! Gud bereder ett himmelskt hem som "inget öga har sett, inget öra har hört och ingen tanke har tänkt… för dem som älskar Gud." I himlen kommer det inte att finnas någon smärta, ingen gråt, ingen död, ingen sorg, ingen oro, ingen rädsla… och Han har bjudit in dig att komma. Men du måste tacka ja till inbjudan!
    75,00 kr
  82. Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
    Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
    Beskrivning
    Himlen tur/retur är Marys otroliga berättelse om hur hon fördes från livet genom döden och vidare till evigt liv, och sedan tillbaka igen. Genom alla fantastiska detaljer från himlen, där hon kommunicerade med änglar, och beskrivningen av den starka sorg hon kände när hon tvingades inse att hennes tid inte var kommen ännu, får vi här dela Marys extraordinära upplevelse av ett mirakel i vår tid. Mary förändrades i grunden och för alltid. Hon fick en ny förståelse för meningen med livet här på jorden, hennes tro stärktes, och hennes egna andliga resa tog ett stort steg framåt tack vare de personliga erfarenheterna hon fick av himlen. Himlen tur/retur kommer att ge dig hopp, fylla dig med förundran, och stärka dig genom löftet om ett liv efter detta och en kommande tid i himlen.
    125,00 kr
  83. Himlens hjälpare : upplev hur den helige ande ger ny styrka och inspiration
    Himlens hjälpare : upplev hur den helige ande ger ny styrka och inspiration
    Beskrivning
    När du känner dig maktlös inför livets kaos, och inte kan finna friden, kom ihåg att Himlens hjälpare är här. Tänk om det finns hjälp att få? Någon som vandrar med dig, som leder dig och som kan lätta bördan? Tänk om den här hjälpen är sänd från ovan? Alltså inte någon som lätt blir utarbetad, som vi kan bli. Nej, en himmelsk hjälpare som alltid är stark och mäktig. Som aldrig tröttnar och som alltid är nära och helt obehindrad av de hinder vi möter. Låter det intressant? Då har jag goda nyheter: Du behöver inte längre vandra ensam, eller bära de bördor det inte var tänkt att du skulle bära. Max Lucado kommer att visa hur du: • Upplever glädje och blir utrustad när du drar dig närmare Gud • Lär känna vem Anden är och hur Han kan hjälpa dig • Finner verklig vila och frid när du låter Anden bära dina bördor • Upptäcker dina unika gåvor och din uppgift i Guds rike Max Lucado är pastorn som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 145 miljoner exemplar och blivit utgivna på över 50 språk. Hans inspirerande sätt att skriva på gör att hans böcker ligger på topplistorna. En av världens mest lästa kristna författare.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  84. Historien om Jesus
    Historien om Jesus
    Beskrivning
    Jesus är utan tvekan en centralfigur i Västerlandets historia genom sina egna handlingar och sitt budskap om kärlek till nästan, medmänsklighet och ansvar för fattiga och sjuka. Därigenom har han påverkat vår västerländska kultur i humanistisk riktning mot ökad insikt om alla människors lika värde.
    Thomas Cahill lyckas levandegöra Jesus och hans apostlar från denna avlägsna tid och göra deras handlingar och uttalanden aktuella även för oss. Han ger oss en bild av Jesus som en fyndig, klartänkt människa med skarp tunga, men vänlig, humoristisk och medkännande.
    Författaren utmanar många traditionella religiösa åsikter och ansluter sig till mera radikala moderna tolkningar av bibeltexterna.
    85,00 kr
  85. Hitta hem : Gudslängtan och ditt sanna jag
    Hitta hem : Gudslängtan och ditt sanna jag
    Beskrivning
    Så många av oss längtar … till något annat, till något bättre, till något mer. Men kanske handlar den största längtan för många mest om att upptäcka vem man innerst inne är. Att hitta hem till sig själv.

    Med utgångspunkt i trappistmunken Thomas Mertons tankar om ett sant jag, visar författaren hur vi kan hitta hem till oss själva – och till Gud.

    Men falska föreställningar om livet och tron kan ställa sig i vägen. Först när de är borta kan vi röra oss i riktning mot vår innersta längtan.

    Robert Eriksson tar hjälp av både popmusik och kyrkofäder för att få oss att upptäcka det stora: Allt som vi behöver finns redan inom oss, som en gåva från Gud.

    Varje kapitel avslutas med reflektionsfrågor. Boken Hitta hem - Gudslängtan och ditt sanna jag passar att läsas både enskilt och i grupper.

    ”Robert Eriksson skriver som han sjunger. Både hans röst och passion ljuder genom den här boken. Att han skriver ur sin egen längtan gör honom lätt att slå följe med. Det glöder om boksidorna.” - Tomas Sjödin

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 915

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå