View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 903

per sida
Fallande ordning
  1. Hoppet som aldrig dör
    Hoppet som aldrig dör
    Beskrivning
    Jag vill gratulera Hans Jansson för att ha skrivit boken om "Hoppet som aldrig dör". Det som imponerar är viljan att på ett trovärdigt sätt förmedla bibelkunskap. Dessutom beskrivs inte enbart de egna iakttagelserna i texterna, utan boken ger fördjupade insikter genom att citera namnkunniga bibellärares kommentarer och erfarenheter av berikande kunskap. Hoppet som aldrig dör gäller när prövningar och svårigheter drabbar oss människor. Hans Jansson berättar ärligt om sin hustrus svåra sjukdom och död, men också sin egen kamp för att överleva fysisk svaghet. Den tro som på det sättet formats av livets verklighet, bekräftar hållbarhet, helhet och sund andlig mognad. Det är ett innehåll som ökar värdet av bokens innehåll och äkthet. Fram för allt vill Hans Jansson förmedla budskapet om det som ska ske när Jesus kommer tillbaka och församlingen ska möta Honom som en brud förenas med sin brudgum. Hans Jansson står fast i den tro som format pingstväckelsens budskap och förmedlar ett bibelstudium som blivit allt mer sällsynt och av många bedöms som gammalmodigt. Genom att förankra undervisningen med en mångfald bibelcitat och anknytning till trovärdig teologisk forskning, leder det till en förnyad tro och förväntan inför Kristi återkomst. ur Stanley Sjöbergs förord
    65,00 kr
  2. Hoppets tecken
    Hoppets tecken
    Beskrivning
    Vad är utmärkande för vår tid och vad är angeläget att betona just i vår tid? I sitt herdabrev ger Hans-Erik Nordin en bild av religionens och värderingarnas plats i samhället och kyrkans roll i detta. Nordin beskriver Strängnäs stift och identifierar kyrkans och församlingens identitet och roll. Fyra angelägna områden som lyfts fram är gudstjänstens centrala betydelse, fokus på vår tids utsatthet, den nutida människans sökande samt barn och ungas situation.

    Hoppets tecken är korset. Kristus är uppstånden och ingenting är riktigt hopplöst längre. Det är kyrkans budskap från generation till generation och främsta uppdrag att gestalta i nutid.

    Hans-Erik Nordin är biskop i Strängnäs stift.

    125,00 kr
  3. Hoppets väg : ett evangelium från fängelse
    Hoppets väg : ett evangelium från fängelse
    Beskrivning
    "Hoppets väg" innehåller 1001 betraktelser, "ett trovärdigt evangelium från fängelset", skrivet för att stärka och uppmuntra ett plågat folk i ett krigshärjat land. Det är ett innerligt och djupt personligt budskap från en andlig fader, avsett att stärka modet hos sina barn och att hålla deras längtan efter frihet vid liv.

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  4. Hör du vinden blåsa? : En bok om den helige Ande
    Hör du vinden blåsa? : En bok om den helige Ande
    Beskrivning
    Hör du vinden blåsa? hjälper läsaren att möta, förstå och ta del av Guds eget väsen det som ger liv och anda i allt. Den handlar om den "väg som är överlägsen alla andra", om kärleken. Anden är Guds egen kärlek, och vill bli din kärlek. När du låter Anden leva i dig, älskar du Gud och människor med hans kärlek. Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  5. Hummelhonung
    Hummelhonung
    Beskrivning
    En sen oktoberkväll föreläser en medelålders författarinna om helgon i församlingshuset i ett litet västerbottniskt samhälle. Bland de fåtaliga åhörarna finns en äldre man som efter föredraget bjuder henne nattkvarter i sitt hem som ligger en bilfärd ut i nattmörkret.När nästa morgon gryr är landskapet kring det ensligt belägna huset insvept i snö. Kvinnan stannar hos mannen i väntan på att vägen bort skall plogas. Medan tiden går skriver hon på en bok om ett helgon. Samtidigt lär hon allt djupare känna sin värd och hans historia. Den tycks gradvis förtunna hennes egen helgonsaga.Hadar är döende i kräfta och lever för att överleva sin bror, som hjärtsjuk bor nere i sluttningen. De två är fångade i ett livslångt beroende och hat till varandra, och kvinnans roll i detta slutskede av deras liv blir bubärarens och till sist iscensättarens.Den märkliga och mörkt glödande historia som Torgny Lindgren genom henne berättar utgör ett krön i diktning som även omfattar besläktade norrländska romaner som Ormens väg på Hälleberget, Ljuset och Pölsan - böcker som gjort honom till en av våra stora och folkkära författare.
    100,00 kr
  6. Hungrigt hjärta : Om gudslängtan, livssmärta och Springsteen
    Hungrigt hjärta : Om gudslängtan, livssmärta och Springsteen
    Beskrivning
    Bruce Springsteens musik har blivit som ett femte evangelium för mig. Sedan jag var liten har Springsteen hjälpt mig att lära känna både mig själv och Gud.

    I sin nya bok Hungrigt hjärta utgår Robert Eriksson från tjugofem Bruce Springsteen-sånger, sina egna erfarenheter och Bibelns berättelser för att uppmuntra läsaren att våga se på sitt liv. Att möta både det som har varit gott och det som har varit jobbigt, för att kunna påbörja en livsresa från vrede till försoning, från ironi till allvar och från kontroll till nåd.

    Det första steget från ensamhet till gemenskap med både Gud och andra människor är nog just detta: Att kliva fram med våra hungriga hjärtan och visa vilka vi innerst inne är. ( ) En bra start för att lämna ensamheten är att börja våga berätta sin historia, om skammen, om allt som man kämpar med. Till en början med flackande blick och lite forcerat, för att det känns ovant. Men det spelar ingen roll. När vi kliver fram som dem vi är, har vi också tagit ett första steg till ett helhjärtat liv. Sakta upptäcker vi då att vi är värda att älskas just som dem vi är. Just så som livet har blivit.

    I samband med tioårsdagen av 11 september-attacken i New York skapade Robert Eriksson en Springsteen-mässa för en bättre värld tillsammans med flera andra musiker. Under mässan samlades det in mycket pengar till integrationsarbete i Göteborg. Springsteen-mässan har sedan firats på flera ställen under kommande år.

    Robert Eriksson är författare, musiker och föreståndare i Betlehemskyrkan i Göteborg. Tillsammans med Britta Hermansson ledde han 2014 års partiledarutfrågningar på Vårgårda möte. Han har tidigare skrivit böckerna I stället för balans sök Gud, Samma gamla nya jag och Nu är allt vi har.

    75,00 kr
  7. Hur du behåller ditt fokus : hela världen kommer att bana väg för den som är fokuserad på sin kallel
    Hur du behåller ditt fokus : hela världen kommer att bana väg för den som är fokuserad på sin kallel
    Beskrivning
    Varför förbiser människor med enorm potential sitt livs chans att förverkliga fullföljandet av sin kallelse med sina gåvor och förmågor? Vad hindrar dem från att gå in i Guds kallelse och att utföra detta konststycke, som endast de är behöriga att utföra? Svaren på dessa och andra frågor hittar du i denna bok.
    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  8. Hur du ber
    Hur du ber
    Beskrivning
    I denna bok presenterar David Yonggi Cho många olika typer av bön. Genom att beskriva sin egen dagliga bön ger han riktlinjer som blir till stor hjälp för dig som vill be, men inte vet hur, och för dig som vill lära dig att be djupare och mer effektivt. En verkligt instruktiv bok om bön. Vem kan undervisa dig bättre om bön än en man som är pastor i en församling på nästan 800 000 människor varav 50 000 är cellgruppsledare? Lär dig be som han!
    75,00 kr
  9. Hur du blir använd av Gud
    Hur du blir använd av Gud
    Beskrivning
    Den som blir använd av Gud måste: Hålla fast vid ett syfte, en kallelse och ett uppdrag att tjäna Gud Leva ett heligt liv Känna till hemligheterna till ett segrande liv Vara fylld av Guds ord,Vara smord med den helige Ande, vara en trosmänniska och lita på Gud
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  10. Hur du hittar glädjen : livsglädje i en värld fylld av besvikelser, missmod och ouppfyllda förväntni
    Hur du hittar glädjen : livsglädje i en värld fylld av besvikelser, missmod och ouppfyllda förväntni
    Beskrivning
    Upptäck ett sätt att leva på, uppbackat av Jesu undervisning och moderna vetenskapliga studier, som ger en glädje som varar och som håller hela livet.

    Tänk om det finns en annorlunda, oväntad väg till glädje? Som inte kräver ett kreditkort, avbetalningar, eller en ”plötsligt händer det-tur”. En väg där ålder, utseende eller status inte räknas ...

    150,00 kr
  11. Hur du hör Guds röst
    Hur du hör Guds röst
    Beskrivning
    När du ber och frågar Gud om olika saker så vill du höra Hans svar. Gud ger svar till dina böner, men du hör inte alltid dessa svar. Hur kan då någon höra Guds röst? Den här boken kommer att visa dig hur.
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
    • Köp 25 för 152,00 kr/st
  12. Hur du kan bli helad
    Hur du kan bli helad
    Beskrivning
    Det råder ingen tvekan om att Gud vill se var och en av oss leva i fullkomlig hälsa. Sedan Adam blev bedragen genom Satans list och hans gemenskap med Gud bröts, har sjukdomens förbannelse tillåtits att drabba människor genom att förstöra deras hälsa och förorsaka dem lidande. Genom att sätta tilltro till Jesu Kristi försoningsverk kan vi få njuta av hälsans välsignelse.

    Bibeln säger att korset både ger oss förlåtelse för våra synder och helande från våra sjukdomar. Jesus vill se oss leva i fysisk hälsa och att allt ska gå oss väl på samma sätt som han har helat oss till själ och ande. Vi ser många exempel på gudomligt helande i vår Herre Jesu Kristi tjänst. Än i dag skänker han frid och hopp till dem som är fyllda av ångest och förtvivlan och hälsa till dem som lider av olika sjukdomar.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  13. Hur du maximerar ditt liv
    Hur du maximerar ditt liv
    Beskrivning
    Maximera ditt liv är en samling reviderade upplagor av de fem böckerna i The Maximized Life-serien, skriven av Brian Houston.Den publicerades först som de fem fristående böckerna Hur man lever ett välsignat liv, Hur man bygger bra relationer, Hur man blomstrar i livet, Hur man gör visa val och Hur man lever i hälsa och helhet och har nu sammansatts i en bok.

    Den samlar en rad bibliska sanningar som hjällper dig att leva med ett syfte, att bygga starka meningsfulla relationer, och att hitta balans för att leva ett liv i hälsa och helhet.Du föddes inte bara med ett gudomligt syfte och mening, du har också kallats till att leva ut detta i överflöd.

    Den här boken handlar om hur du kan maiximera ditt liv idag.Om författarenBrian Houston är Senior Pastor i Hillsong Church, Australien. Brians ledarskap, hans inflytande och tro på nästa generation återspeglar klart hans önskan att få se Guds syften gå i fullbordan och att se människor blomstra i livets alla faser

    85,00 kr
  14. Hur mår din själ? : allt som betyder något börjar på insidan av dig
    Hur mår din själ? : allt som betyder något börjar på insidan av dig
    Beskrivning
    En fridfull själ är värd mycket mer än berömmelse och rikedom. En harmonisk själ, en balanserad själ, en autentisk själ – det är en gåva från Gud.

    Det är en förvånansvärt annorlunda fråga gentemot den vanliga ”Är det bra?” – men detta är den fråga Judah Smith, pastorn och den bästsäljande författaren till Jesus är ____., väljer att fråga sina vänner. det är ett sätt att se förbi det ytliga och fundera över vad som pågår på insidan av oss i den oumbärliga del av oss som vi ofta glömmer bort när vi kämpar oss igenom livet, den del som Judah kallar för ”ditt inre du”.

    I Hur mår din själ? så utforskar Judah detta ”ditt inre du”. Medan han delar med sig av sina egna ofta humoristiska misstag och svagheter, så hjälper han oss att hitta vägen fram genom livets känslomässiga berg- och dalbanor så att vi upptäcker väsentligheterna som är läkande för själen – vila, ansvar, återhållsamhet och relationer – som alla grundar sig i, det som han kallar för själens enda sanna hem: Gud själv.

    Hur mår din själ? är en inbjudan till att hitta varaktig känslomässig tillfredsställelse och stabilitet genom att vi ställer in våra känslor i enlighet med Guds sanningar, rör oss bortom att bara överleva vardagen och lär oss hur vi lever varje dag så att de får betydelse för evigheten.

    Om författaren:
    Judah Smith är huvudpastor i City Church i Seattle, Washington. City Church är en blomstrande kyrka med flera olika campus, och den är känd för att vara kulturellt relevant, överlåten till biblisk integritet och tro, och även för sin kärlek till Jesus. Judah är en välkänd talare i hela USA och resten av världen. Hans fräscha, praktiska och humoristiska budskap gör Bibeln begriplg, och kristendomen verklig för människor.

    Judah är även författare till bästsäljaren Jesus är ____. som hamnade på New York Times topplista, samt Med Jesu kärlek och Livet är ____.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  15. Hur ska vi förstå Gud? : en inbjudan till skeptiker
    Hur ska vi förstå Gud? : en inbjudan till skeptiker
    Beskrivning
    Vi lever i en skeptisk tid. Många frågar sig varför man över huvud taget ska bry sig om kristen tro. Vilken roll kan tron spela för moderna människor? I denna bok inbjuder Timothy Keller både troende och skeptiker att fundera djupare kring människans behov av mening, tillfredsställelse, frihet, identitet, hopp och rättvisa. Hur står sig kristen tro i jämförelse med den sekulära hållningen? Hur ska vi förstå Gud? En inbjudan till skeptiker är en uppföljare till succéboken Varför ska jag tro på Gud? som Apologia tidigare har gett ut. Egentligen behandlar denna uppföljare frågor som idémässigt ligger före det som avhandlas i den första boken. Läs och låt dig överraskas av de djupa insikter som boken kan ge!

    - - - "Jag har läst sex andra böcker av Keller, men Hur ska vi förstå Gud? har kanske kommit att bli min favorit … Skeptikern behandlas med den respekt han förtjänar … Alla parter inbjuds att delta i ett samtal där varje deltagare blir påmind om att de använder sig av både tro och förnuft." • David George Moore, Patheos

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  16. I Andens kraft
    I Andens kraft
    Beskrivning
    Denna bok handlar om den kristna trons DNA "Kraften" som Gud lovat oss. Vill vi att våra församlingar ska bli en del av den väckelse som berör människor världen över är denna Andens kraft nödvändig.

    Oavsett var väckelsen sker beror det på att Guds ord blir levande och förkunnelsen bekräftas med tecken och under. Det är detta som Paulus uttrycker med ordet "kraft".

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  17. I blodsförbund med Gud
    I blodsförbund med Gud
    Beskrivning
    Få saker är så revolutionerande som förståelsen om att man är i blodsförbund med Gud. Var beredd på en förvandlande effekt på hela ditt liv! Din tro kommer att skjuta i höjden, din vandring och gemenskap med Gud att fördjupas oerhört och Bibeln bli som ny.
    Betydelsen av Jesu blod är så central, och förbundet som Gud slutit med oss löper som en röd tråd genom hela Bibeln.

    Författaren lägger grunden genom att förklara begreppet blodsförbund, och hur vi kan ha ett sådant med Gud. Vidare beskrivs Guds sida i förbundet, allt vad Han lovar och till och med förpliktigar sig själv att göra för dig. Det kan verka för bra för att vara sant, men det är sant, och ger styrka till din tro i vardagen. Författaren tydliggör även vår sida i förbundet, och beskriver vad som behöver finnas för att vi ska erfara en öppen himmel och överflödande liv.

    Om författaren:
    I över 20 års tid har Sven Bengtsson fungerat som pastor i församlingar i Falun, Märsta och numera i Skövde Pingstförsamling. Dessutom spenderade Sven och hans hustru Vicky en tid som missionärer i Panama och Latinamerika. Under åren har han också rest inom många sammanhang, församlingar och bibelskolor både nationellt och internationellt och sett mångas liv bli förvandlade genom en dynamisk förkunnelse baserad på Guds ord.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
    • Köp 25 för 160,00 kr/st
  18. I direktkontakt med tronen
    I direktkontakt med tronen
    Beskrivning
    Författaren ger enkla instruktioner till ett djupare kristenliv, samtidigt som han delar med sig av sina egna upplevelser.
    50,00 kr
  19. I förtroende
    I förtroende
    Beskrivning
    Alla söker vi efter djup och mening med våra liv. I detta sökande händer det ofta att vi riktar vår blick mot det lättköpta, det lättillgängliga, det som vid första anblicken så snabbt och enkelt verkar fylla vårt behov av trygghet och självaktning. Besvikelsen har många gånger varit stor när den glättiga ytan inte motsvarade vad vi fann bakom.

    Med sitt rika bildspråk, sin mjuka själavårdande framtoning och sin genuina bibelförankring guidar författaren dig till de friska källsprång som ger verklig mättnad och styrka. De vägmärken han målar upp ger både vägledning och varning och hjälper dig att målinriktat vandra vidare på trons och kärlekens väg.

    50,00 kr
  20. I hans fotspår
    I hans fotspår
    Beskrivning
    En klassiker i nyutgåva! 50 miljoner exemplar sålda och en av världens mest lästa böcker

    Berättelsen börjar i en kyrka i USA. Prästen inbjöd sina församlingsmedlemmar att stanna kvar efter gudstjänsten och svara på frågan: Vad skulle Jesus göra i din situation? Ett hundratal affärsmän, företagare, politiker, unga män och kvinnor stannade, och lovade att inrätta sina liv efter denna fråga. Berättelsen handlar om vilka kolossala konsekvenser detta beslut fick för dessa människor. Och ingen läsare kan undgå att gripas av vad som händer människorna i denna berättelse.

    Boken, som först gavs ut 1896, gjorde att Vad skulle Jesus göra? (What Would Jesus Do?) blev ett talesätt i början av 1900-talet, och som fick en renässans för ett antal år sedan. Budskapet i denna roman fortsätter att inspirera läsare världen över än i dag att följa i Jesus fotspår.

    S A G T O M B O K E N ”Vilken väckarklocka! Var är vi i vårt förhållande till Kristus? Skulle vi verkligen göra som han skulle? Är vi tillräckligt djärva eller är vi för bekväma och fokuserade på vår egna liv?” – En läsare

    ”Den här boken kommer att förändra ditt dagliga beslutsfattande till det bättre! Var beredd på förändring.” – En läsare

    ’’Den som är rädd om sig själv, rädd om sin religiösa idyll, rädd för en djärv satsning på Jesus som Herre varnas för att läsa den... ’’ – Berthil Paulson, (1911–2008), pastorevangelist, författare

    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
  21. I Herren har jag min tillflykt
    I Herren har jag min tillflykt
    Beskrivning
    I Herren har jag min tillflykt är en bok om att lita på Gud när man möter svårigheter i livet. Sara Victorsson skriver utifrån egen erfarenhet. Hon har själv upplevt mycket smärta och kamp och det var just under de svåraste perioderna i hennes liv som denna bok kom till. Ändå är det en mycket uppmuntrande bok, fylld av glädje, tro och hopp. Författarinnan vill hjälpa sina läsare att fästa blicken på Jesus och de löften som Gud i sitt Ord har gett oss. Boken är till stor del undervisande och fylld av många trosstärkande bibelord men är samtidigt ett starkt vittnesbörd om hur Gud varit med under de svåraste tiderna och gett trygghet, frid och livsglädje. *** Sara Victorsson är en ung kvinna med ett stort hjärta för evangelisation och mission. År 2002 drabbades hon av cancer och har fått två återfall sedan dess. Nu genomgår hon en behandling men läkarna ger inte mycket hopp. Trots detta bär hon på stor frid och glädje och har en stark förtröstan på honom som gör det omöjliga.
    125,00 kr
  22. I lammets tecken
    I lammets tecken
    Beskrivning
    Vi står på tröskeln till 2000-talet. I ena handen håller vi gränslös information och svindlande tekniska möjligheter. Med den andra famlar vi i ett kallnande tomrum efter vägledande visioner och trovärdiga ledare. Även den kristna kyrkan står och väger på tröskeln. Gamla strukturer och verksamhetsformer bryter sig mot den nya tidens församling, som än så länge bara kan anas som en frustration och en längtan. Den här boken vill vara ett stöd för dem som längtar efter en levande församling, ett samtalsunderlag för dem som söker en riktning inför framtiden.
    125,00 kr
  23. I väntan på Messias
    I väntan på Messias
    Beskrivning
    Syftet med den här boken är att ge en översikt över hela det frälsningshistoriska panoramat med läran om den yttersta domen som utgångspunkt. Bland annat finner vi att Guds förmåga att föra människor till frälsning alltid blivit grovt underskattad av kyrkan. Det blir inte tomt i himlen!

    135,00 kr
  24. Immanuel -Gud med oss
    Immanuel -Gud med oss
    Beskrivning
    Boken handlar om hur enskilda människor förlorat kontakten med Gud. Texterna väcker till liv och visar på Gud och hans allmakt.
    50,00 kr
  25. Inför livets andra halvlek : att göra det bästa av resten av ditt liv
    Inför livets andra halvlek : att göra det bästa av resten av ditt liv
    Beskrivning
    Precis som en fotbollsmatch så skulle man kunna dela in våra liv i två halvlekar. Livets första halvlek är viktig, för den skapar förutsättningarna inför den andra halvleken.
    Men den andra halvleken är livsviktig, för det är den som avgör hela matchen.

    Någonstans mitt i livet behöver vi alla ta något av en halvtidspaus, där vi försöker analysera den första halvleken, för att sedan lägga upp strategin inför vårt livs andra halvlek.

    Vad är det egentligen som är riktigt viktigt i livet? Hur vill vi att den andra halvleken ska se ut? Vad ska vi hålla fast vid och vad behöver vi göra annorlunda, för att den andra halvleken ska sluta med en vinst?
    Du och jag gör väl i att stanna upp och ge tid åt de här frågorna.

    Bokens huvudmålgrupp är de av oss som befinner oss någonstans mitt i livet. Men boken kan definitivt läsas med behållning av alla oss, oavsett ålder, som är intresserade av att finna svar på frågan om hur vi ska kunna göra det bästa av resten av våra liv.

    Missa inte tillfället att tillägna dig den här bokens viktiga budskap. Den kan göra dig bättre rustad inför ditt livs andra halvlek. Och glöm inte att det är den som avgör hela matchen.

    Om författaren: Hans Jansson är pastor och föreståndare i Kungsportskyrkan i Huskvarna, där har han tjänstgjort de senaste tolv åren. Kungsportskyrkan är en stadigt växande församling som i dag har cirka 750 medlemmar. tjänsten står han tätt förenad med sin fru, Karin. Hon arbetar som verksamhetsansvarig för Kungsportens hemtjänst. De har tre barn: Maria, Simon och Jakob. Hans reser också en hel del och betjänar olika församlingar, inom stora delar av kristenheten, med sin undervisning. Han brinner för att få se församlingar växa och hitta vägarna ut till alla de människor som ännu inte känner Jesus. Han är övertygad om att vi behöver varandra över samfundsgränserna om vi ska kunna vända den negativa trenden i svensk kristenhet. Han har tro för att vi än en gång ska kunna få se ett starkt genombrott för Guds rike i vårt land.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  26. Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
    Innan du säger amen : kraften i en enkel bön
    Beskrivning

    Alla ber vi. Ibland. Speciellt när livets olika omständigheter knackar på dörren. Men i själva verket vet vi att som kristna bör vi be annorlunda. Mer ofta. Bättre. Med mer eld, tro och innerlighet.

    Den goda nyheten är att vi inte är de första som längtar efter att få uppleva en förändring. Även Jesu lärjungar behövde vägledning på bönens område.

    Max Lucado tar med läsaren på en resa i bönens värld. Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

    Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

    Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church

    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  27. Inre helande
    Inre helande
    Beskrivning
    Många människor i Kristi kropp har problem som läkare inte kan behandla. Det handlar bland annat om inre sår till följd av olösta konflikter. Pappa Gud hörde pulsslagen i vår djupa smärta och kom ner, i sin son Jesus, för att befria oss, för att hela och upprätta oss till hälsa och helhet.

    Denna bok har skrivits för dem som vill förstå något om rötterna till sin egen trasighet och känslomässiga smärta. Den är också tänkt för dem som upplever att Gud har kallat dem till att vara med Honom i att förbinda dem som är sårade och blöder invärtes.

    65,00 kr
  28. Jag är inte längre rädd : en bok om kärlek
    Jag är inte längre rädd : en bok om kärlek
    Beskrivning
    Vi får inget manus för livet. Inte heller kan vi öva oss på förhand. Många gånger kan det kännas skrämmande, men med kärleken som en trygg vägvisare får vi landa där vi är kallade att leva i frihet Det handlar om medvetenhet och om mod. Sanningen är redan nerlagd i oss. Det finns inga genvägar till självkännedom, men den som tar sin innersta längtan på allvar får förmågan att orientera sig mot miraklet. Vår intuition, de stilla aningarna och viskningarna inom oss, hjälper oss att urskilja stigen framåt.

    Tommy Hellsten skriver i sin nya bok om att leva i tillit, i överlåtelse och upplevelsen av att vara buren. Han skriver om en livsförvandlande upptäckt: vi får lära oss älska oss själva på det sätt som Gud älskar oss. I en tillvaro där kärleken är verklighetens grund finns ingenting att frukta.

    Allt är bra, för jag lever omsluten av kärlek.

    Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bland dem Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort. På Libris har han utkommit med Du är mer än du anar och När allt faller på plats.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  29. Jag är inte..
    Jag är inte..
    Beskrivning
    Bakom den något kryptiska titeln "Jag är inte men jag känner JAG ÄR" döljer sig en fantastisk biblisk sanning, förmedlad på ett tankeväckande men ändå lättläst sätt av författaren Louie Giglio.
    Genom att blanda egna erfarenheter och iakttagelser med bibliska berättelser om Moses, Johannes Döparen, Adam och Eva så utmanar Louie vår bild av Gud och oss själva. Om Guds namn är JAG ÄR så är ditt och mitt namn följaktligen "jag är inte".

    Om du ser på livet som din egen enaktare och på historien som din berättelse så löper du risken för ett abrupt uppvaknande när ridån tillslut går ner för din lilla berättelse och du inser att livet trots allt inte handlade om dig.

    Sanningen om livet är att det handlar om Gud - JAG ÄR - centralfiguren och stjärnan för tid och evighet. Han är på scenens mitt genom hela Skapelsen och Han vill att du ska veta Hans namn. Att känna JAG ÄR är att fira din litenhet i ljuset av Hans storhet.

    Louie Giglio är en passionerad kommunikatör och en innovativ tänkare. "Jag är inte men jag känner JAG ÄR" är hans första bok utgiven på svenska. Louie är ledare för Passion<7b>-rörelsen, en studentrörelse i USA som genom konferenser, lovsångsskivor och undervisning fått ett stort genomslag världen över. Passions motto är hämtat från Jes 26:8 "Yes, Lord, walking in the way of Your Truth, we wait eagerly for You,for Your name and Your renown are the desire of our souls."

    50,00 kr
  30. Jag fattar ändå ingenting : möjliga svar på ännu fler omöjliga bibelställen
    Jag fattar ändå ingenting : möjliga svar på ännu fler omöjliga bibelställen
    Beskrivning
    Bibeln både fascinerar och väcker förfäran. Kanske är det därför den är världens mest spridda och lästa bok. Vissa berättelser är lättsmälta medan andra framstår som obegripliga. Frågorna hopar sig. Stödjer Gud slaveri och förtryck? Hur kunde Gud befalla att Abraham skulle offra sitt barn? Vilken slags relation hade egentligen David och Jonatan? Och var Paulus en kvinnoförtryckare?

    Detta är Leif Carlssons tredje bok om problematiska bibeltexter. De två övriga "Jag fattar ingenting" och "Jag fattar fortfarande ingenting" har lästs och uppskattats av många. Med stor kunnighet och skärpa tar han sig nu återigen an en rad svårtolkade texter. Han visar på tänkbara svar, men även på kvardröjande frågor. I bokens avslutande del finns studiefrågor för gruppsamtal och egen reflektion.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  31. Jag kommer för att tillbe
    Jag kommer för att tillbe
    Beskrivning
    Den här boken vänder sig till alla som fördjupa och förnya sin tillbedjan, både enskilt och i församlingen. Tim Hughes skriver först om vikten av hjärtats inställning och anledningen till att vi tillber och sjunger lovsång. Sedan går han in på mer praktiska detaljer som:* välja lovsånger* musikalisk dynamik* konsten att komponera* lovsång i små grupper
    50,00 kr
  32. Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende
    Jag mötte Jesus : bekännelser av en motvilligt troende
    Beskrivning
    Journalisten Charlotte Rørth var inte en religiös eller andlig sökare, när Guds Son bokstavligen visade sig för henne och talade till henne i en landsortskyrka i Úbeda i Spanien. Erfarenheten kom som en mental och fysisk blixt och tvingade henne att ta sitt moderna rationella liv i beaktande. I boken Jag mötte Jesus. En motvilligt troendes bekännelser berättar Charlotte Rørth hur hon, som kritiskt granskande journalist plötsligt drabbas av det starka mötet med Jesus och hur hon hanterar upplevelsen efteråt. Det är fascinerande att läsa om hur hon gör allt för att rationellt förklara sin upplevelse: Kan det vara epilepsi? Stress? Lika intressant är att se hur omvärlden reagerar när hon berättar om sin upplevelse. Helt plötsligt ses hon, som tidigare ansetts som så rationell, skarp och begåvad som en skör, hopplös excentriker. Läsaren får också följa med Charlotte på en resa tillbaka i litteraturen och historien om den historiske Jesus, och vi finns där när hon besöker forskare inom medicin och psykiatri, präster och andliga guider för att hitta kunskap och förståelse kring vad hänt henne. Jag mötte Jesus är en personlig, existentiell berättelse om tro och tabu i Skandinavien, där religiösa upplevelser och erfarenheter är något av de mest privata definitivt något att hålla för sig själv om man vill undvika att bli sedd som psykiskt obalanserad eller komplett galen. Boken kom ut i Danmark 2015 och har där blivit en oväntad läsarsuccé. Charlotte Rørth är flitigt bokad som föreläsare inom existentiella frågor.
    285,00 kr
  33. Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag
    Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag
    Beskrivning
    Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag tar sig an en av livets viktigaste frågor: hur kan man egentligen komma nära, riktigt nära, både Gud och andra människor – och ändå vara sig själv?
    Vi skapades för nära relationer – inom familjen, men också bland våra vänner, på jobbet, i församlingen.

    John Ortbergs budskap är att vi har allt att vinna på att våga närhet. Och mycket att förlora på att leva distanserat. Jag skulle gilla dig mer om du var mer som jag visar hur vi kan ta oss över det kanske största hindret för närhet: att vi är så olika. Du är inte som Gud. Och inte som någon annan människa heller. Inte ens som din partner eller bästis.

    Men – förklarar John Ortberg, som växte upp i en svensk-amerikansk kultur där det var normalt att vara reserverad och förhålla sig avvaktande – nära relationer bygger inte på likhet. Nära relationer bygger på delade erfarenheter. Närhet uppstår när man bjuder in någon – eller blir inbjuden av någon – att dela en erfarenhet. Det kan vara en vacker solnedgång eller en måltid, ett givande samtal över en kopp kaffe, en promenad eller varför inte att skoja lite med varann! Det är samma sak med vår Gudsrelation. Ju mer vi delar livet med honom, desto intimare blir den. Gud är så angelägen att komma oss in på livet att han sände sin son till jorden – som människa. Guds son blev människa för att kunna dela dina och mina mänskliga erfarenheter!

    Tack vare Jesus vet vi hur en nära relation med Gud ser ut. Närhet – ja, John Ortberg vågar tala om intimitet – är inte en floskel eller from önskan. Vi kan leva nära både Gud och människor. Till vardags.

    150,00 kr
  34. Jag vaknade upp i Afghanistan
    Jag vaknade upp i Afghanistan
    Beskrivning
    ”Här var jag och ledde lovsång på ett språk jag inte kunde tala. Tre spetälska kvinnor assisterade mig med sin sång och skakade skallror med händer utan fingrar. Vi satt på golvet i ett lerhus som hade blivit förstört av talibanerna och det var ett pågående krig i landet. Men vi var där tillsammans som bröder och systrar i Herren – och jag bara älskade det.

    Om Gud skulle kalla dig att flytta långt bort som missionär, vad skulle hindra dig från att svara ja på hans kallelse?
    Alla har vi rädslor, frågor och oro när det gäller mission, och denna bok kommer att beröra dessa saker, både från ett bibliskt och från ett praktiskt perspektiv.
    Boken låter oss följa med och ger oss en inblick i utmaningarna, svårigheterna och segrarna som Ville och Johanna Männistö upplevde under sin tid i Afghanistan.

    Det finns också några frågor och svar formulerade åt dig i slutet av varje kapitel. Tillsammans kan vi ta reda på vad Gud vill med ditt liv gällande mission!

    Om författaren:
    Ville Männistö har varit aktivt involverad i mission sedan år 2005. Tillsammans med sin fru Johanna har han bott i andra kulturer i många år, i Afghanistan och i Asien. Ville undervisar regelbundet i bibelskolor på vårt missionsfält och är passionerad över att se nästa generation missionärer sändas ut. Han jobbar som missionskoordinator på Livets Ord i Uppsala, Sverige och är även ansvarig för Livets Ords internationella förlagsverksamhet.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  35. Jakten på församlingens förny
    Jakten på församlingens förny
    Beskrivning
    Finns det en väg ur kristenhetens kris?
    Boken tar upp både möjligheter och fallgropar för den etablerade församlingen i sin strävan efter andlig förnyelse och utveckling och beskriver konkret och praktiskt hur det skall gå till.
    65,00 kr
  36. Jesu mor Maria : från begynnelsen till nutida uppenbarelser
    Jesu mor Maria : från begynnelsen till nutida uppenbarelser
    Beskrivning
    Längtan efter Jesu mor Maria växer i vårt land, också på protestantisk mark. Syster Siluana inbjuder oss att följa med på en historisk resa i ord och bild genom Marias liv, från förutsägelser i Edens lustgård till dags datum där vi möter gråtande ikoner, mirakler och uppenbarelser i Japan, Brasilien och Egypten; i den bosniska byn Medjugorje och i Köpenhamn. I evangeliet får vi läsa om hur Jesu mor Marias biologiska moderskap genomgår en process där slutresultatet är ett andligt moderskap som omfattar hela den nyfödda mänskligheten. Gud äger i sig en moderlig aspekt utöver den faderliga; han skulle kunna vara allt och göra allt själv, men tycks vilja dra in människan i frälsningsprocessen och få till stånd ett kärleksfullt samarbete. Maria är prototypen. I himlen har Maria omsorg om pilgrimskyrkan som en bekymrad mor. Oavsett trostillhörighet känner den välsignade Modern oss alla vid namn. Jesus har gett oss sin mor som medresenär genom livet. Förordet är skrivet av Mariavalls abbedissa, moder Christa.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  37. Jesus
    Jesus
    Beskrivning
    Honom ser vi vem den levande, kärleksfulle Guden är. Gud gav oss en avbild av sig själv i Jesus Kristus som är både Gudasonen och Människosonen. Det finns alltid mer att upptäcka hos Jesus. I Honom flödar evigt liv och välsignelse fram. Smaka på Honom och drick dig otörstig av hans kärlek och nåd!

    Genom historien har miljontals människor kommit till levande tro på Jesus. De har sett honom genom Bibelns ord men också genom sina erfarenheter och genom sin kulturs glasögon. Det gör vi också. För att understryka att Jesus har mött människor i så många situationer och tider, har vi i denna bok tagit med konstnärliga illustrationer av Jesus.
    Vi är inte ensamma. Det finns en stor sky av vittnen som har gått före oss. De mötte Jesus och deras liv blev förvandlade. Du kan göra samma livsavgörande upplevelse. Du kan också bli Hans lärjunge.

    150,00 kr
  38. Jesus : den Gud som känner dig vid namn
    Jesus : den Gud som känner dig vid namn
    Beskrivning
    I över trettio år har Max Lucado försökt visa oss vem Jesus är. I hans kanske bästa bok hittills tar han oss vidare på resan mot att lära känna Frälsaren – och hur han är.

    Under trettiotre år gick Jesus igenom allt det som du och jag någon gång har upplevt. Hans fötter blev trötta och huvudet värkte. Han blev frestad och hans krafter sattes på prov. Men vet du vad? Genom att bli människa gjorde Jesus det möjligt för oss att se Gud. Hans tårar är Guds tårar. Hans röst är Guds röst.

    Jesus förstår det du går igenom och han känner till dina dagliga utmaningar och din kamp. Den störste hjälten genom tiderna talar till dig personligen, och i honom kommer du att finna svaret på din djupaste längtan. Boken är indelad i sex avdelningar (Immanuel, vän, lärare, mirakelgörare, Guds lamm, Kungen som kommer tillbaka) och beskriver såväl den person Jesus var när han gick på jorden som hur man lever i en personlig relation till honom. Genom att se närmare på Jesu liv, död och uppståndelse – och hans vardag tillsammans med vänner och fiender, hur han ibland drog sig undan och hur han betedde sig på en fest – blir man bekant med Frälsaren som är i centrum för världens mest fantastiska berättelse.

    Man kan mer än bara känna till om Jesus. Man kan uppleva hans kärlek, hans glädje, hans smärta och förstå varför han offrade så mycket för att frälsa oss. Det gör att man tydligare kan se den person man är skapad till att vara.

    Max Lucado är pastorn och författaren som skriver böcker för den som inte gärna läser böcker. Trots det har hans böcker sålts i över 140 miljoner och blivit utgivna på över 50 språk. Hans fängslande och inspirerande berättelser – och härliga träffsäkra humor – gör att hans böcker ligger på topplistorna och ständigt får nya läsare. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas där han arbetar i Oak Hills Church.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  39. Jesus är din läkare
    Jesus är din läkare
    Beskrivning
    Dr Linda Bergling har skrivit en efterlängtad bok om kroppens helande. Boken vänder sig till dig som vill må bra i kroppen och behöver eget helande. Den vänder sig också till dig som vill bli använd av Gud i helandetjänsten. Och till dig som vill veta mer om vad Bibeln säger om helande.

    När Jesus dog på korset försonade han världen med Gud och Han tog våra sjukdomar på sig. Därför har vi rätt att vara friska. För den som är sjuk finns det helande. Linda Bergling beskriver hur du kan lära känna Jesus som Herren din läkare och hur du som är sjuk kan börja din vandring mot hälsa. Hon beskriver också hur du kan få daglig vedekvickelse för kroppen. Du får råd och hjälp att omsätta Bibelordet och hitta lösningar och utvägar hos Gud.

    Dr Linda Bergling redogör för hur Jesus helade och hur han behandlade människorna. Det är Honom vi behöver ha som vårt exempel när vi ska betjäna människor.

    Boken svarar bland annat på frågorna: Kan sjukdom förhärliga Gud? Är Gud emot medicin? Vill Gud hela alla? Hur tas helande emot? Hur behåller man helandet? Vad finns det för hinder för helande?

    Jesus är din läkare är en bok som du kommer att bli uppbyggd och styrkt av
    Linda
    Bergling är grundare av Arkens bibelskola Jesus helar och upprättar samt Arkens helandecenter. Hon arbetar som andrepastor i Församlingen Arken i Kungsängen, och reser i Norden och utöver världen med sin frimodiga undervisning om helande. Helande är en hjärtefråga för henne. I snart 30 år har Linda tjänat Gud i helande- och upprättelsetjänst. Många kan vittna om helandeunder som skett då Linda Bergling undervisat och haft mötesserier.

    165,00 kr
  40. Jesus Befriaren
    Jesus Befriaren
    Beskrivning
    Upplev frihet från skadliga beteenden, negativa tankar och irrationella känslor.

    Jesus Befriaren av Neil Anderson är en klassiker på ämnet frihet. Den har sålt i två miljoner exemplar och översatts till många språk.

    "Gud har gett dr Anderson förmågan att strukturera sanningen på ett sätt som berör intellektet och förvandlar hjärtat. Jag har introducerat hans undervisning i Frankrike, Schweiz och Belgien. Gensvaret har varit överväldigande, och människor har fått sina liv förvandlade." - Dr Walter Stuart, missionär i Frankrike och biträdande professor vid Tyndale Theological Seminary, Holland, samt Geneva Bible Institute, Schweiz

    Skadliga beteenden, negativa tankar och irrationella känslor kan alla leda till synd och hålla dig bunden. Om du känner dig fast av något av dessa fästen i ditt liv ska du veta att du inte är ensam. Och att du kan komma igenom till frihet.

    Neil Anderson har gett hopp till tusentals människor som upplevt liknande andliga attacker. I denna reviderade och uppdaterade utgåva av den storsäljande klassikern på ämnet erbjuder han en helhetssyn på andlig krigföring som är rotad i Guds ord.

    När du läser berättelserna om andra som hamnat i andliga strider kommer du att lära dig de bakomliggande orsakerna bakom dessa attacker och upptäcka sanningarna som gör människor fria i Jesus.

    Du behöver inte leva som om du är fastkedjad. Var med om genombrott i din andliga strid och finn friheten i Kristus med hjälp av Jesus Befriaren.

    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  41. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Beskrivning
    För alltför många blir tonårens starka tro diffus och svårhanterlig vid övergången in i vuxenlivet. Vad beror det på och hur kan trenden brytas så att fler växer upp och växer till i sin tro istället för bort?

    Carl-Henric Jaktlunds Jesus gick vidare och kyrkan står kvar är en av 2000-talets mest lästa och omdebatterade svenska böcker inom kristenheten. Med en varmt personlig ton och ett stort...

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  42. Jesus kallade på mig : berättelser om personliga gudsmöten
    Jesus kallade på mig : berättelser om personliga gudsmöten
    Beskrivning
    För första gången delar författaren till Jesus kallar på dig sin egen livsberättelse och om hur andaktsboken kom till

    ”Jag har fått oräkneliga brev från läsare genom åren, och det är tydligt att vi delar liknande bekymmer och strider. Många har berättat om hur Gud använde deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv. De beskriver hur de blivit starkare genom att hålla sig till Jesus och förtrösta på Hans löften. Du möter tjugo personliga berättelser i den här boken, inklusive min egen livsberättelse.

    Dessa berättelser vill motivera dig att dra dig närmare Jesus och fördjupa dig i Hans ord när du stöter på svåra omständigheter. Guds ord talar in i varje situation, och Han är kapabel att hjälpa oss oavsett vad som händer i våra liv.

    Jag uppmuntrar dig att också tänka på dina egna livserfarenheter medan du läser. Om du tillhör Jesus, är du Guds mästerverk, och Han arbetar mirakulöst i händelserna i ditt liv.

    Sarah Young och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

    150,00 kr
  43. Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
    Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
    Beskrivning
    Texter från tjugo århundraden.
    75,00 kr
  44. Jesus och jag
    Jesus och jag
    Beskrivning
    För mig är Jesus tryggheten, ömheten, äventyret. De sidorna hos Honom har jag alltid älskat, skriver Adrian Plass och berättar om sin egen vandring tillsammans med Mästaren och hans efterföljare.
    125,00 kr
  45. Jesusrevolutionen
    Jesusrevolutionen
    Beskrivning
    Jesusrörelsen förändrade kyrkan – och den kan förändra dig

    Gud har alltid varit passionerad när det kommer till att förvandla osannolika människor till sina mest hängivna anhängare. Prostituerade och hedningar, skatteindrivare och bedragare, de pompösa och de pampiga – ju mer osannolika, desto mer tycktes det behaga Gud att visa sin makt, styrka och barmhärtighet genom dem. Under 1960- och 1970-talen var USA fullt av många sådana karaktärer – unga män och kvinnor som hade förkastat den konventionella religionen i sina föräldrars generation, som inte följde konventionella regler och som inte passade in. Deras längtan efter något mer blev startskottet för 1900-talets största andliga uppvaknande. Upptäck den anmärkningsvärda sanna historien om Jesusrörelsen, en exceptionell tid av folkväckelse, förnyelse och försoning. Greg Laurie och Ellen Vaughn skildrar spännande personliga berättelser under en av de mest omvälvande tiderna i modern historia och drar viktiga paralleller till vår egen tid som präglas av andlig apati och öppen fientlighet mot kristen tro. Författarna ger hopp om en ny folkväckelse för nästa generation osannolika troende. För Gud kan alltid skapa en ny Jesusrevolution.

    SAGT OM BOKEN

    “På 1960-talet, när jag först mötte Jesus, var det något som pågick för fullt i Kalifornien. Gud var åfärde, och även jag skulle svepas med av den mäktiga Andeutgjutelse som svämmade över i hjärtat på miljontals unga runt om i landet. Jag hörde berättelser om hur Gud räddade vilsekomna tonåringar genom Jesusfolket och utlöste en väckelse, som skakade om både USA och andra länder. Det är därför som Gregs och Ellens nya bok, Jesusrevolutionen, är så viktig och så nödvändig – den berättar om de personer och händelser som gjorde epoken så unik. Jag är säker på att även du kommer att inspireras och uppmuntras av denna rapport om en av den kristna historiens märkligaste väckelser.” Joni Eareckson Tada Joni and Friends, International Disability Center

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  46. Josia-manifestet
    Josia-manifestet
    Beskrivning
    Är det verkligen möjligt att det finns ett svar, en nyckel som öppnar upp det vi behöver veta och förstå för att kunna möta det som ligger framför? Kan det ha uppenbarats för oss genom att ett tecken från ett forntida mysterium nu visat sig, mitt framför ögonen på oss?

    Följ med på en profetisk resa från en karibisk ö till Washington D.C., till det urtida Hinnomdalen och USA:s högsta domstol. Resan går vidare till ett berg i öknen, ett tempel i Mellanöstern och till Amerikas portar. Raden av närmast osannolika samband och händelser bildar till slut ett häpnadsväckande pussel av rafflande mysterier, som inte tidigare varit kända, men som ligger bakom dramatiska, avgörande skeenden och förändringar i våra dagar.

    Innehåller dessa mysterier tillsammans en nyckel, en agenda och ett svar som avslöjar det vi behöver veta i vår tid?

    Boken är lika fängslande och häpnadsväckande som Jonathan Cahns tidigare bästsäljande böcker. Men den innehåller även något annat – en manual och vägledning för den sista tiden.

    Josia-manifestet är en måste-läsning för alla som vill förstå den tid vi lever i!

    Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren. Detta är hans åttonde bok. Hans tidigare böcker har blivit mycket uppmärksammade och sålts i rekordstora upplagor.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  47. Just för en tid som denna
    Just för en tid som denna
    Beskrivning
    Sexton förkunnare
    Möt 16 svenska förkunnare som på ett öppet sätt delar det som ligger närmast på deras hjärtan. Med aktuella och angelägna ämnen, från skilda erfarenheter och sammanhang, utgör denna bok en värdefull samling - till välsignelse för allt Guds folk.

    Författarna till boken: Johannes Amritzer - Miriam Axklo - Anita Barker - Sven Bengtsson - Claes-Göran Bergstrand - Tommy Dahlman - Stig Hällzon - Tommy Larsson - Christer Lindberg - Ewa Lundberg - Carl-Erik Sahlberg - Stanley Sjöberg - Joel Sjöberg - Sören Stadell - Folke Steen - Gösta Öman

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  48. Kallelse, syfte och att uppnå mål : hur du identifierar din kallelse och syftet med ditt liv
    Kallelse, syfte och att uppnå mål : hur du identifierar din kallelse och syftet med ditt liv
    Beskrivning
    Hur kan du identifiera din kallelse och de rätta målen i ditt liv? Hur kan du lära dig förstå olika tider, för att känna igen Guds förutbestämda tid för dig? Hur kan du lära dig från andra människors misstag?

    I den här boken kommer du att hitta svaren, givna av den Helige Ande, till dessa och många andra frågor, genom en man vilkens erfarenhet i tjänst är en oersättlig skatt för den som följer Jesus Kristus.

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
    • Köp 25 för 183,99 kr/st
  49. Kallelsen
    Kallelsen
    Beskrivning
    Broder Andrews bok Guds smugglare blev en internationell bestseller som har sålts i över tolv miljoner exemplar. Denna actionfyllda uppföljare tar vid där Guds smugglare slutade och fortsätter att fängsla och inspirera läsaren.

    Broder Andrew (1928–2022) beskriver dramatiska möten med världsledare och hemliga möten med förföljda kristna i det kommunistiska Kina, det turbulenta Afrika och i repressiva muslimska nationer. I inledningen påminner broder Andrew läsarna om att det inflytande hans liv och arbete utgör inte beror på några speciella gåvor, utan på en enkel villighet att gå igenom de dörrar som Gud öppnar. Tillsammans med berättelserna i Kallelsen, presenterar broder Andrew sina livsprinciper i tio enkla men kraftfulla steg – steg som sporrar läsarna att uppmärksamma Guds röst, tjäna honom troget i varje situation och vara beredda att låta Gud använda dem på ovanliga sätt. Inte minst hjälper dessa praktiska och uppmuntrande steg läsarna att reflektera över hur de kan leva i Guds kallelse.

    SAGT OM BOKEN

    Berättelserna i Kallelsen betonar Herrens befallning att förmedla evangeliet ”till alla nationer.” Broder Andrews liv i lydnad är ett exempel för oss alla. Luis Palau (1934–2021), internationell evangelist

    Broder Andrew är en inspiration för mig att hålla min vision klar, mitt hjärta nära Gud och mitt liv fokuserat på det största uppdraget av alla: att förmedla Guds kärlek till en sårad värld. Sheila Walsh, författare, artist och talare

    Gud tog broder Andrew, en ung holländare från en liten by i Holland, och gjorde honom till en världförändrare. Broder Andrew vill att du ska veta att Gud också kan göra dig till en världförändrare. Loren Cunningham, grundare av Youth With A Mission International

    OM FÖRFATTARNA

    Broder Andrew reste till Polen 1955. Där upptäckte han att den kristna kyrkan var förtryckt, och biblar var mycket svåra att få tag på. Broder Andrew fyllde en resväska med kristen litteratur som han smugglade in bakom järnridån. Det blev starten på Open Doors arbete. I dag arbetar Open Doors i över 70 länder för att hjälpa kristna som förföljs, och har över 1 400 medarbetare världen över. Många av dessa arbetar, precis som broder Andrew, i hemlighet för att nå kristna som behöver hjälp. Broder Andrew levde mellan åren 1928 och 2022.

    Verne Becker har examina i journalistik och bibliska studier. Under många år jobbade han på tidningar som Christianity Today och Campus Life och har skrivit, eller varit medförfattare till ett stort antal böcker.

    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
  50. Kallelsen
    Kallelsen
    Beskrivning
    Tillsammans med Finalkampen målar boken en klar och gripande bild av kristenhetens tillstånd idag. Rick samtalar med ytterligare några från den stora skyn av vittnen: Adam, Abel, Lot och Jona tolkar sin historia.

    De sista dagarna är här. Herren visar oss genom Rick kyrkans kallelse i vår tid och hur vi ska kunna fullborda den. Vi är kallade till ett överflödande liv, och till att överge allt annat för Herrens och detta gudomliga livets skull.

    (Fortsättningen på Finalkampen)
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  51. Källor till glädje
    Källor till glädje
    Beskrivning
    Arbetar vi för att vara lediga eller är vi lediga för att orka arbeta? Vad gör och hur hitta glädjen i arbetet? Med kristen tro som bas behandlas aktuella arbetsfrågor, synen på arbete, arbetets funktioner, enegitjuvar och kraftkällor. En aktuell bok för både arbetsgivare och arbetstagare.

    Boken är en underbar källa av vishet och insikt i ett ämne som väldigt få förkunnare har tillägnat sitt intresse. Jag rekommenderar boken varmt. J. Gunnar Olson, grundare av ICCC

    Boken visar författaren hur arbetet hör ihop med hela vår kristna tro. I ljuset från hela vår kristna tro blir arbetet en delaktighet i glädjen över att vara människa och kristen. John Vikström, ärkebiskop emeritus

    150,00 kr
  52. Kan död man leva?
    Kan död man leva?
    Beskrivning
    Jesus från Nasaret upphör inte att fascinera och irritera. Boken handlar om de höga anspråk Jesus från Nasaret hade och att vittnesbördet om hans uppståndelse - mot alla odds- är hållbart.

    Kan läsas tillsammans med boken Trovärdigt. En mera utförlig behandling av tematiken finns i Jesusberättelsen - fiktion eller verklighet?

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
    • Köp 25 för 60,00 kr/st
  53. Kan du höra Honom?
    Kan du höra Honom?
    Beskrivning
    ibland behöver vi stänga av, söka tystnaden och låta Gud kommar nära oss, så att vi kan urskilja hans viskningar och ledas djupare in i efterföljelsen av Jesus.
    I den här boken får du hjälp att känna igen Guds röst och olika sätt som han talar till oss på. Undervisningen är bibelförankrad och Richard delar med sig av egna och andras erfarenheter av att höra Gud tala. Boken tar även upp hinder för att höra Gud tala, och den hjälper dig att förstå varför det är viktigt att ge respons på Guds tilltal. För Gud är personlig och relationell, och har en unik röst - som han också vill att både du och jag ska få lära känna, så att vi kan höra honom och urskilja hans röst bland allt brus.

    Richard Hultmar är föreståndare i Korskyrkan Stockholm. Han har tidigare kommit ut med boken "Drömmen om en Jesusrörelse" där han skriver om missionellt pionjärarbete. Richard är gift med Therese och tillsammans har de fyra barn.

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  54. Kännetecken : ett enkelt sätt att be i vardagen
    Kännetecken : ett enkelt sätt att be i vardagen
    Beskrivning
    Är det möjligt att behålla kontakten med Gud i ett splittrat vardagsliv? Hur ber man när själen känns som ett kaotiskt internetflimmer? Hamnar vi inte till slut i ett omöjligt val: att antingen vända den här världen ryggen för att söka Gud, eller att ohjälpligt sekulariseras av alla intryck som väller över oss?

    Men om Gud har gått rakt in i detta kaos för att rädda människan, då kan inte bönen handla om att vända ryggen åt världen. Då måste det finnas kännetecken på Guds närvaro mitt i en splittrad vardag, tecken vi kan hålla fast vid, som kan ansluta oss till livets källa.

    Den här boken handlar om att följa dessa tecken och låta dem utgöra den avgörande berättelsen om vårt liv på jorden. Inte som teorier eller åsikter, för sådant sköljs snabbt bort i nyhetsflödet. Utan som nycklar till vår dagliga bön. De öppnar dörren i vår instängdhet mot en större värld.

    Kännetecken med det tillhörande bönebandet kan ses som steg 1, och Kännetecknens hemlighet kan ses som steg 2.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  55. Kanske vi möts igen
    Kanske vi möts igen
    Beskrivning
    När Jonna släppte taget om frustrationen över att inte minnas infann sig ett lugn. Det var så lätt för henne att lasta sig själv för den situationen hon försatt sig i. Tyngden av självförakt gjorde det svårare att acceptera stressymptomen. Hon hade alltid haft lätt för att minnas. Tänk om hjärnan inte skulle läka. Tankarna gjorde henne rädd. Jonna hämtade kudde och täcke och lät solstolen stå där den stod, vänd mot skogen. Gång på gång påmindes hon om varför hon satt där. För att inte börja gråta blundade hon och lyssnade på fåglarna. Hon somnade och vaknade av att Sabina gick förbi hennes solstol för att ta ett äpple från fruktskålen på bordet. Hon kände sig hungrig och gjorde detsamma. Äpplet var grönt och syrligt. Påminde om smaken på de omogna äpplen som hon pallade som ung i en trädgård tillsammans med sina vänner. Det var innan allt förändrades.

    Kanske vi möts igen är unik i sitt slag och kliver in på ett hitintills ganska outforskat område, nämligen kristen feelgood. Genom sin lättillgänglighet och igenkänning kommer läsaren Jonna och de andra karaktärerna nära och får ta del av hur livet som troende är när äktenskap kraschar, stressen ökar och vardagens öken inträffar.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  56. Kärleken vi behöver
    Kärleken vi behöver
    Beskrivning
    Vår värld behöver kristna som inte stryker över utan stryker under sina ord genom kärleks­gärningar som målar bilden av den Mästare de följer. Här finns nyckeln till väckelse. Då vi glömmer oss själva, för att lyfta och bära dem som blivit slagna och sargade, trösta dem som gråter, får vi erfara Guds välbehag och välsignelse. Det kommer att kosta ett pris, men ger desto mera. Och det är nog på den vägen vi ska få se mer av Guds undergörande kraft. Precis som apostlarna Petrus och Johannes kan vi få bära ut Jesusnamnet på gator och torg – och se dess kärlek och kraft förvandla människor.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  57. Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
    Kärleken vinner : en bok om himmel, helvete och varje människas slutgiltiga
    Beskrivning
    Det har stor betydelse vad vi tror. Tron formar vår syn på livet och ger oss en karta över den omfattande och ofta häpnadsväckande värld vi lever vi. Vad vi tror är sant och gott påverkar därför hur vi faktiskt lever och tänker.

    Så vad tror de kristna? Hur kommer det sig att de tror som de gör? Vilken roll spelar tron för deras sätt att leva och tänka? Kristen troslära har sin grund i Bibeln - vad betyder det i dag?

    "Kristen tro" är skriven för den som vill fördjupa kunskapen om sin tro eller vill förstå den kristna trons grunder och sätta sig in i de viktigaste resonemangen. Över hundra illustrationer, huvudsakligen i färg, visar de spår som kristen tro har lämnat i historien och runt om i vår värld.

    Huvudredaktören Alister McGrath har till sin hjälp tolv andra teologer från olika länder. I de sex huvudkapitlen -Tro, Gud, Jesus, Räddning, Kyrkan och Hoppet - ger de grundkunskaper och uppmärksammar såväl likheter som skillnader mellan olika kristna traditioner.

    Sextio fördjupningsartiklar behandlar dessutom en rad teologiska frågor som vetenskap och religion, rättvisa i samhället, trosbekännelsernas uppkomst och lidandets mysterium. Som bilaga finns en liten antologi med centrala texter samt en teologisk ordbok av Per Beskow, kyrkohistoriker och docent vid Lunds universitet. Den svenska utgåvan är kompletterad med frågor och exempel som är aktuella i Sverige och som ger boken ytterligare ekumenisk bredd.

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  58. Kärlekens revolution
    Kärlekens revolution
    Beskrivning
    Den här boken är farlig - det är en manual i revolution. Men den är inte bara en uppmaning till aktion, den kallar dig också till att vara…att vara den person som hjälper en vän i nöd.
    En person som aggressivt och kraftfullt utgör goda gärningar.

    Joyce Meyer visar i boken att om vi lever bara för oss själva, kommer vi aldrig att bli tillfredsställda.
    Bibeln lär oss att det är när vi "ger bort" oss själva, och bara då, som vi får tillbaks inte bara det vi gett, utan också bonus och välsignelse.
    125,00 kr
  59. Keryx nr 3- 2012
    Keryx nr 3- 2012
    Beskrivning
    En tidskrift för teologi och andligt liv. Nr 3 2012. Innehåll: Ledare - Ulf Ekman Artiklar: Välsignelse och lidande - Ulf Ekman Den helige Andes roll i den mänskliga kulturen - Pavel Hoffman Anamnes, epikles och kyrkans synliga enhet - Folke T Olofson Livets sanning – om Kaj Munks De Herrer Dommere - Christian Braw Recension: Halldorf: Av denna världen? Emil Gustafsson, moderniteten och den evangelikala väckelsen Läsning: De Caussade: Överlåtelsen åt Guds försyn
    120,00 kr
  60. Klassisk kristendom
    Klassisk kristendom
    Beskrivning
    Vad är klassisk kristendom? Den frågan ger Josef Sjöberg svar på i boken Klassisk kristendom.
    De kristna grundsanningarna är inte längre självklara i svensk kristenhet. Därför är Klassisk kristendom en betydelsefull bok!
    Med Bibeln som rättesnöre visar författaren på fundamenten i den kristna tron. Klassisk kristendom lägger en solid grund att bygga vidare på.

    Boken passar både i bibelstudiegrupper och för personlig läsning.

    75,00 kr
  61. Kliv ut i Andens liv
    Kliv ut i Andens liv
    Beskrivning
    Upptäck livet tillsammans med den helige Ande!

    En helt vanlig norsk kille vid namn Rune Borgsø hamnade på ett möte och blev frälst och andedöpt sommaren 1988. Från denna stund fick livet en helt ny dimension.Den spännande resan tillsammans med Gud påbörjades, som därefter har kantats av äventyr runt om i världen. Relationen till den helige Ande är vägen in i detta liv, där himlen förmedlas till oss på jorden. I denna bok visar Rune dig nycklar till att kliva ut i livet han har för dig.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  62. Kom in i Guds vila
    Kom in i Guds vila
    Beskrivning
    Hör du till dem som känner sig pressade av att något måste hända, och driver dig själv att göra allt du tror ska behaga Gud och ge resultat? Verkar ditt tjänande mestadels vara ett jagande efter vind? Se hur lätt Jesu börda är! Gud har tänkt sig trons liv på ett fantastiskt sätt, ett sätt som de flesta på sin höjd bara kunnat ana. Detta är ett viktigt budskap för dig som är slutkörd, utbränd och drivs av krav att prestera.
    • Köp 3 för 117,00 kr/st
    • Köp 10 för 110,51 kr/st
    • Köp 25 för 104,00 kr/st
  63. Konsten att glömma – konsten att leva
    Konsten att glömma – konsten att leva
    Beskrivning
    Det finns saker som inte kan glömmas. Vi har mörka kapitel i världshistorien. Trots dessa avskyvärda händelser får vi aldrig låta hatet slå rot i vår inre värld. Vi kan också ha mött saker på det personliga planet som skapat djupa sår och som förföljer oss likt en skugga. Hur hanterar vi det?
    65,00 kr
  64. Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Konsten att leva : verktyg för en befriande andlighet
    Beskrivning
    Konsten att leva är en verktygslåda för friskvård, recovery och solidaritet på andlig grund. Den här boken kommer helt rätt i tid i den process som nu är på gång, när enskilda och församlingar söker efter verktyg.
    En rad författare medverkar i boken med sina olika specialkunskaper.

    Från förundran till förändring
    Stefan Edman skriver sitt första bidrag under favoriteken -- jätten i den sydsvenska skogsgläntan -- född ur ett ollon på 1600-talet. En ärrad, erfaren gamling som ändå är fullt alert med gulgröna blommor i små hängen varje vår.
    -- Trädet, djuprotat i tillvaron, är för mig sinnebilden av våra ljusaste drömmar om trygg identitet och generös solidaritet. Minst tusen olika arter lever och dör i den gamla ekens myllriga höghus: äter, älskar, föder, tar skydd.
    Stefan Edman skildrar hur mänskligheten står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare i historien. Samtidigt har våra möjligheter att lösa problemen nog aldrig varit större än nu. Det finns kunskap, teknik, pengar, strategier och faktiskt många löftesrika trender!
    En av dessa hoppingivande trender skildrar Martin Lönnebo i sitt kapitel om "Andlighetens återkomst" i vår kultur. Tillvarons starkaste kraft är fortfarande på jordens och människornas sida. I sitt andra bidrag i boken visar Stefan Edman hur förändringsprocessen, steg för steg, kan börja i vårt eget liv och lokala sammanhang.

    Friskvård på andlig grund
    Även den enskilda människan står inför större utmaningar än kanske någonsin tidigare. Utmattningsfenomenen ökar och drabbar allt yngre. Relationer skaver och brister som aldrig förr. Samtidigt visar JanOlof Nordström att vi aldrig haft så många nya verktyg att lösa problemen med och påbörja en helandeprocess. Han visar hur enskilda och grupper i Sverige kan använda det "Wellbeing-bibliotek" som världens mest lästa själavårdare, Howard Clinebell, under årtionden skapat i ett sammanhang av sjudande terapeutisk kreativitet.
    Med impulser från många håll skildrar Bertil Forsberg "Kurs i konsten att leva" -- ett nytt spännande friskvårdsprojekt i en medelstor svensk församling. Danspedagogen Anette Sundell-Liljedahl hävdar att det är "synd" att inte dansa och att kroppen är ett av andlighetens viktigaste instrument, att vi är skapade för hängivelse.

    Det inre barnets resa till vuxenlivet
    Livet går inte alltid på räls. I vissa lägen kan talet om personlig utveckling och hängivelse verka som slag i ansiktet. I ett samarbete visar Tommy Hellsten och Harry Månsus hur starka företeelser i vår uppväxtmiljö (till exempel auktoritär religion, arbetsnarkomani, övergrepp, alkoholism) kan leda till att vi försöker lindra smärtan genom att stänga av känslomässigt eller går in i en för oss främmande "roll". Men de visar också konkret hur vi kan påbörja resan till befrielse ur "nedfrysning" och falska roller och ge det inre barnet möjlighet att tänka, känna och uttrycka sin unika personlighet. Inte minst Juanita och Dale Ryan, välkända på den amerikanska recovery-scenen, ger oss vägledning genom sin folkliga bok "Andlig förskola" -- tolv steg till ett djupare liv, som i bearbetad form ingår i denna bok.

    Drömmen om en rimligare värld
    Det är en illusion att människor kan må bra i ett samhälle och på en jord som mår allt sämre. Många såg Annika Spalde på tv-nyheterna efter hennes avrustningsaktion mot kärnvapenbåten Trident. Den protesten gav henne flera månaders fängelse i England. Hon och Pelle Strindlund skildrar hur en andlig motståndsrörelse kan böra rent konkret, ett närverk av radikala "shalomgrupper" i Sverige.
    Det tar fortfarande lika lång tid för sår att helas som det gjorde på stenåldern. Även psykiska sår och nära relationer behöver tid. Eva-Karin Holst och flera röster från Shalomgemenskapen i Stockholm skildrar sitt djärva försöka att befria livet och ge relationerna ett "sabbatsutrymme" mitt i vårt uppskruvade turbosamhälle.
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  65. Kontrollmänniskan i församlingen
    Kontrollmänniskan i församlingen
    Beskrivning
    Kontrollmänniskor finns i alla läger - på våra arbetsplatser, i myndigheter och i våra församlingar. De har ett slugt och manipulativt tänkande. Om en kategori av dessa säger Paulus:

    De skall ... ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem! (2 Tim 3:5)Har du funderat på vad handlingsförlamning och passivitet i Guds församling beror på? Vi ska se hur fienden arbetar i församlingar och du ska få många levande exempel.

    Fienden kan förlama församlingar genom att använda människor som på grund av kyrkopolitiska överväganden eller fruktanför att förlora sinan positioner väljer att stå emot Guds Ande. Földjen blir att hela församlingen drabbas av betryck och andlig ofruktsamhet.

    Om vi inte avslöjar, konfronterar och avvisar allt sådant inflytande kommer Guds församling inte att kunna hålla stånd mot fienden, och Guds syften kommer att fördröjas.

    Herren är Anden och där Herrens Ande är, där är frihet (2 Kor 3:17).
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  66. Kontrollsjuk eller buren av nåden
    Kontrollsjuk eller buren av nåden
    Beskrivning
    Kontrollsjukdomen har härjat genom hela kyrkans historia. Den har tagit död på många väckelser. Guds verk är heligt, och det blir orent när det rörs av människohand, därför att mänsklig kontroll och strävsamhet tar död på härligheten över det som Gud en gång börjat bygga.En annan sida av kontrollsjukdomen är dess förmåga att bidra till psykiska sjukdomar. Bakom många lidanden, t ex tvångstankar, anorexia - bulimia, manodepressivitet mm ligger människans försök att styra i stället för att vila i Guds omsorg. Bara genom att förstå och djupt vila i Guds nåd kan vi slippa att kastas mellan krav och förbud.Visste du att att Jesus levde på det sättet?
    100,00 kr
  67. Korset; en Guds kraft
    Korset; en Guds kraft
    Beskrivning
    Berättelsen om hur Jesus gav sitt liv på korset för hela mänskligheten är det mest centrala budskapet i Nya testamentet. Men i vår tid, då kyrkor och församlingar ofta har fokus på andra ämnen, hamnar den troendes blick lätt på det ytliga och temporära.

    Bibeln innehåller till synes paradoxala, motsägelsefulla påståenden. Korsets budskap är ett sådant exempel; Antingen en dårskap eller en Guds kraft. Vilket är det då? Vi ska bära våra egna kors, säger Jesus. För att svara på den frågan behandlas även Bibelns syn på lidande.

    Boken är en levande inspirationskälla som ger klargörande och ögonöppnande undervisning i ett nästintill outtömligt ämne.

    Åke Carlson är en uppskattad bibellärare och författare. Han undervisar på Livets Ords bibelskola och reser på missionsfälten. Han har även varit pastor i Göteborg under mer än 15 år. Bibelundervisningen är klargörande och instruktiv där hans erfarenhet av pastorstjänst, familje- och själavård, samt psykiatrisk omvårdnad, ger förkunnelsen bredd och gör budskapet inkännande.

    200,00 kr
  68. Korsvägen & uppståndelselivet : om att leva i jesu efterföljd
    Korsvägen & uppståndelselivet : om att leva i jesu efterföljd
    Beskrivning
    Om att leva i Jesu efterföljd. Vem har inte längtat efter mer av Guds kraft i sitt liv? Samtidigt är vi många som har upplevt att vår vandring tillsammans med Herren inte kan beskrivas som en rät linje. Medgång och motgång vandrar hand i hand.

    I den här boken ges en utmanande bild av våra liv som Jesu efterföljare. Utifrån huvudrubrikerna Korsvägen och Uppståndelselivet skildras vår vandring genom livet som en erfarenhet av både lidande och härlighet. Å ena sidan ensamhet och förnedring, anfäktelse och martyrium. Å andra sidan försoning och frid, helande och befrielse.

    Förklaringen till detta motsägelsefulla mönster, hävdar författaren, ligger i något som i grunden är ett mysterium: Jesus själv lever sitt liv genom oss. Och eftersom Jesus kan beskrivas både som den Korsfäste och som den Uppståndne, får vi som hans lärjungar gå in i samma typ av erfarenheter. Som aposteln Paulus uttrycker det hela: »Nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig.«

    Det här är en bok som inte väjer för de svåra frågorna. Som läsare kommer du med stor sannolikhet att utmanas både av korsvägen och av uppståndelselivet. Och det är just så det ska vara. Hur skulle vi annars kunna göra rättvisa åt den Herre som sa: »Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge.« Men också: »Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör. Och större än så ska han göra.«

    Olof Edsinger har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. Han är författare till ett dussintal böcker om Bibeln och det kristna livet, och var under nio år verksam som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS. På Livets Ords Förlag har han tidigare gett ut böckerna Ett liv i den Heliges närhet, Djupare in i Guds närvaro och Krigen i Gamla testamentet.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  69. Kraft till förändring
    Kraft till förändring
    Beskrivning
    Få saker i livet är lika frustrerande som att veta att man behöver förändras, att vilja förändras, att försöka förändras, men ändå inte förändras. Pastorn och författaren Craig Groeschel vet hur det är att sitta fast i den onda cirkeln. Det var hans egen historia – tills han upptäckte praktiska principer för att få se bestående förändring. Under de 25 år som gått sedan dess, har Craig hjälpt många människor till verklig förändring i relationer, vanor och tankemönster.

    I Kraft till förändring hjälper Craig dig att förstå:

    Hur Guds kraft – inte din viljestyrka – leder till verklig förändring. De verkliga skälen till att du gör det du gör. • Varför det inte är ett misslyckande att misslyckas. Kraften i att skapa små vanor som leder till stora förändringar. Hur du kan välja det du allra helst vill ha framför det du vill just nu. Kraft till förändring är en stark mix av biblisk vishet och fascinerande psykologi. Den innehåller praktiska övningar, historier ur verkliga livet och livsförvandlande, andliga insikter.

    Oavsett om du vill gå ner i vikt, få ny luft under äktenskapets vingar, läsa Bibeln mer, bli skuldfri eller fri från ett beroende, rustar de beprövade strategierna i den här boken dig att steg för steg åstadkomma förändringarna som du längtar efter.

    Upptäck varför du gör det du gör, så att du kan bli den du verkligen är – och leva livet som Gud skapat dig till.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  70. Kraftfulla rötter som ger hopp
    Kraftfulla rötter som ger hopp
    Beskrivning
    I Guds väsen förenas nutiden, dåtiden och framtiden och den som lär känna honom kan också få del av ett vidare perspektiv. Berättelserna om hur Gud har uppenbarat sig och verkat genom människor i gamla och nya testamentet, liksom genom kyrkohistorien, hänger därför samman med vår nutid och framtid. Syftet med denna bok är att förmedla något av detta trefaldiga tidsperspektiv i vår andliga förståelse av det som sker. Boken vill förmedla att Guds ord och kyrkans historia kan lära oss att det inte finns några helt hopplösa situationer. Genom att läsa om vad Gud har gjort genom Bibelns och kyrkohistoriens gudsmän och gudskvinnor, ”lånar vi tro” ifrån dem som gått före och röjt vägen. I en tid som på många sätt påminner om vår, verkade den andliga situationen i Sverige för tvåhundra år sen också vara ganska hopplös. Men några tiotal år senare hade mycket förändrats. Den här boken fokuserar framför allt på några personer, som likt Moses fick uppleva en livsförvandling i mötet med den helige Guden. Gudsmötena förändrade dessa svenskars liv och gav dem en auktoritet som kom att bli avgörande för hela Sveriges kristenhet och i förlängningen också för hela det svenska samhället. Genom att läsa om dessa föregångare, om deras liv och gärning, vilka Gud en gång använde för att bygga sin kyrka i Sverige, kan vi också ana konturerna av de personer som han kommer att använda i framtiden.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  71. Krigaren som fann vägen
    Krigaren som fann vägen
    Beskrivning
    Ramiro Tarazona Bautista värvades tidigt in i kriminalitet och droger. Efter sin fars bortgång gick han vilse i livet och lämnade flickvän och småbarn för att ta värvning i den terroriststämplade paramilitära organisationen AUC. Efter demobiliseringen av Colombias paramilitära styrkor sattes han tillsammans med sina vapenbröder i fängelse där han blev kvar under knappt två år innan han släpptes fri.

    Det dröjde emellertid inte länge innan han var tillbaka på den kriminella banan och när han tillfångatogs för andra gången, dömdes han för en mängd olika brott till ett nytt fängelsestraff. Denna gång på 60 år.

    När det gick upp för honom att han skulle spendera resten av sitt liv i de miserabla förhållandena som råder i Colombias fängelser, såg han ingen annan utväg än att ta sitt liv. En natt i december gjorde Ramiro sig redo för att sätta planen i verket. Men det gick inte riktigt som han hade tänkt och plötsligt förändrades allt ...

    Dokumentärromanen baseras på evangelistpastor Ramiro Tarazona Bautistas brokiga livshistoria som innefattar både våld, droger och ett långt fängelsestraff. Ramiro kom i kontakt med svenska Ankarstiftelsen under en resa 2016 och delade då sitt otroliga vittnesbörd som sedan har legat till grund för boken.

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  72. Kristen djupmeditation
    Kristen djupmeditation
    Beskrivning
    Många människor i vår tid längtar efter fördjupning, stillhet och frid, man söker efter kontakt med det gudomliga - ja, en erfarenhet av Gud. En del vänder sig då till österländska tekniker som yoga och zen. Författaren och karmelitmunken Wilfrid Stinissen menar att österlandet kan erbjuda människor i väst vissa hjälpmedel bort från själens splittring - men att det främsta av dessa hjälpmedel går under namnet djupmeditation.

    För många är det kanske okänt att djupmeditationen har funnits inom kristendomen ända från dess allra första tid. Kristen djupmeditation beskriver en ny form av kristen djupmeditation som tar särskild hänsyn till de svårigheter som nutidsmänniskan har så snart hon försöker börja koncentrera sig.

    Boken är en del av Libris Klassikerserie som innehåller väl utvalda böcker inriktade på andlig vägledning och spiritualitet med ett tidlöst värde. Hittills är nio böcker utgivna, alla formgivna av Lotta Kühlhorn.

    Wilfrid Stinissen (1927-2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  73. Kristen gudstjänst : en introduktion
    Kristen gudstjänst : en introduktion
    Beskrivning
    Den kyrkliga kartan i Sverige ritas ständigt om. Det ökar behovet av en ny bok om kristen gudstjänst. Den här boken tar sin utgångspunkt i dagens Sverige och den mångfald av gudstjänsttraditioner som förekommer. Utifrån vetenskapliga förhållningssätt till studiet av kristen gudstjänst presenteras här romersk-katolska, östkyrkliga, Svenska kyrkans, äldre frikyrkligheters och pentekostala gudstjänsttraditioner.

    Bokens olika författare behandlar gudstjänstens grundordning, dess aktörer och miljö och ger historiska tillbakablickar för att förklara dagens gudstjänster. Tematiska tvärkapitel om delaktighet, rumslighet, materialitet, musikaliska synvinklar och ekumenik är tänkta att uppmuntra till jämförande studier av de olika traditionerna. Författare: Stephan Borgehammar, Sven-Erik Brodd, Ninna Edgardh, Anders Ekenberg, Sune Fahlgren, Stina Fallberg Sundmark, Joel Halldorf, Britt-Inger Johansson, Mattias Lundberg, Mikael Löwegren och Mikael Sundkvist

    • Köp 3 för 306,00 kr/st
    • Köp 10 för 289,00 kr/st
  74. Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Kristen på goda grunder 2.0 : om sanning i en tid av tvivel
    Beskrivning
    Gud är död. / Nietzsche

    Nietzsche är död. / Gud Dessa träffsäkra ord klottrade på en vägg i Berlin speglar utvecklingen i det tidigare kristna västerlandet. Varken Marx eller Nietzsche, varken postmodern relativism eller nyateistisk religionskritik, har släckt människans gudslängtan. Religiös öppenhet växer, men samtidigt har frågan: Vad är sant? ofta ersatts med: Känns det rätt? eller Vad ger det mig?

    Mot denna bakgrund är Kristen på goda grunder 2.0 en mycket angelägen bok. Stefan Gustavsson vänder sig till alla som brottas med livsfrågorna och söker en hållbar grund för sitt liv. Men han vänder sig också till den som är kristen och brottas med sin tro och vill pröva grunden för dess sanning. Inte för att förskansa sig bakom tvärsäkra argument, utan för att växa både i övertygelse och öppenhet för dialog med andra människor.

    Författaren belyser några av de viktigaste argumenten för kristen tro men också de klassiska invändningarna mot den: frågan om Gud och det onda, vetenskap och tro, Bibelns trovärdighet och huruvida Jesus är unik. Dessutom ges en biblisk grund för apologetik – den bortglömda konsten att försvara tron. Kristen på goda grunder 2.0 är en uppdaterad version av den första utgåvan som gavs ut 1997 och som såldes i mer än 20 000 exemplar.

    - - - Stefan Gustavsson är en välkänd teolog, författare och föreläsare. Han har lång erfarenhet, både i Sverige och internationellt, av samtal och debatt i livsåskådningsfrågor. Sedan 2016 leder han Apologia – Centrum för kristen apologetik.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  75. Kristens resa
    Kristens resa
    Beskrivning
    Kristens resa - Från denna världen till den kommandeKristens resa, som utkom 1678 i England, är ett av världslitteraturens mest översatta och spridda verk. Den är framförallt ett andligt storverk. I allegorins form skildras Kristen som flyr från Fördärvets stad, råkar i jätten Förtvivlans klor och kämpar med vidundren i Dödsskuggans dal, för att slutligen nå den strålande Himlastaden. Kristens resa är en bok för hela livet – från vaggan till graven. Den djupnar med åren och lyfter blicken mot det Himmelska målet. Här föreligger den nu i en trogen och lättläst nyöversättning av Carl Henrik och Ulla Rehnström
    250,00 kr
  76. Kristna ateister - Craig Groeschel
    Kristna ateister - Craig Groeschel
    Beskrivning
    Kristna ateister är en angelägen bok som utmanar till en överlåten livsstil.

    Nytryck i mjukband!

    När man ser sig omkring kan man lätt hitta ”Kristna ateister” – människor som tror på Gud, men förnekar honom med sin livsstil. Men när man läser Craig Groeschels självutlämnande bok inser man snart sitt eget behov av en djupare överlåtelse. Med stor ödmjukhet, mycket värme och humor utmanar Craig Groeschel sina läsare med ett antal ämnen som är viktiga för våra liv idag.

    Craig Groeschel är grundare av och pastor i församlingen LifeChurch.tv, en tongivande kyrka som varje vecka har över åttio Gudstjänster på fjorton platser, varav en online. Craig, hans fru, Amy, och deras sex barn bor i Edmond, Oklahoma där LifeChurch.tv startade 1996. Craig är författare till flera böcker och Kristna ateister är den första på svenska.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  77. Kristna ateister : vi som tror på Gud men lever som att han inte finns
    Kristna ateister : vi som tror på Gud men lever som att han inte finns
    Beskrivning
    Efter över ett decennium i framgångsrik tjänst kom Craig Groeschel fram till en smärtsam insikt: Trots att han trodde på Gud, levde han sitt liv och ledde sin kyrka som om Gud inte fanns. Han insåg att han var en kristen ateist. "Ju mer jag tittade, desto fler kristna ateister såg jag överallt," berättar Craig Groeschel.

    I denna bok öppnar han dörrarna till sitt eget hjärta på vid gavel när han självutlämnande delar med sig av sina misstag och svagheter under sin resa på väg mot ett mer autentiskt liv i Jesu efterföljd.
    Med stor ödmjukhet, värme och en hel del humor utmanar Craig Groeschel sina läsare med ett antal ämnen som har relevans för våra liv idag. Bland annat: • När du tror på Gud men inte på bön• När du tror på Gud men inte vill förlåta• När du tror på Gud men inte på att du kan förändras• När du tror på Gud men jagar efter lycka till varje pris• När du tror på Gud men tiger om din tro• När du tror på Gud men inte på kyrkan

    Groeschels personliga resa till en mer Gudscentrerad och genuin tro berör på djupet. Troende och kristna ateister kommer att känna igen sig och utmanas av budskapet i denna bok när de ställer sig frågan: Sätter jag min fulla tro till Gud men lever som om allt hänger på mig?

    135,00 kr
  78. Kristus är ditt liv
    Kristus är ditt liv
    Beskrivning
    Den belgiske karmeliten Guido Stinissen har i sin bok Kristus är ditt liv - i nära anslutning till Paulus och Johannes av Korset - gett oss en lättfattlig andlig pedagogik som kan lära oss att "backa upp" den Helige Andes verk i människan.
    • Köp 3 för 121,50 kr/st
    • Köp 10 för 114,75 kr/st
  79. Kristus före Jesus : Om Guds Son i Gamla Testamentets historia
    Kristus före Jesus : Om Guds Son i Gamla Testamentets historia
    Beskrivning
    Bekännelsen av jungfru Marias son som Guds Son aktualiseras på nytt. Men har du någon gång funderat över vad han som låg krubban ägnade sig åt innan han blev människa och fick namnet Jesus?

    Vilken var hans roll i Gamla Testamentets historia

    Kristus före Jesus?

    Genom den tidiga kyrkans bibelläsning, som hade djupa rötter i den judiska och gammaltestamentliga bakgrunden, får vi en rad exempel på förståelsen att det är Sonen som är centrum i Guds möte med människor redan i Gamla Testamentets historia.

    Det är Kristus själv som uppenbarar sig för Abraham, Mose och fäderna. Att dessa trons fäder trodde på Kristus blir för Nya Testamentets författare en påminnelse om att ta vara på Guds uppenbarelse som möter oss i Jesus från Nasaret, Guds inkarnerade Son.

    Jesus sade: Om ni trodde Mose, skulle ni tro på mig, ty om mig har han skrivit. (Joh 5:46)

    Denna småskrifts ärende är inte bara en spännande jakt efter Kristus i Gamla Testamentet utan också en allvarlig påminnelse om uppenbarelsens betydelse för Kyrkans liv idag.

    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  80. Krossa kryptonit : ta kål på det som stjäl din styrka
    Krossa kryptonit : ta kål på det som stjäl din styrka
    Beskrivning
    Precis som Stålmannen, som kan hoppa över varje hinder och besegra varje fiende, har Kristi efterföljare en övernaturlig förmåga att övervinna de utmaningar som vi möter. Men problemet för både Stålmannen och oss är att det finns en kryptonit som stjäl vår styrka. Stålmannen och kryptoniten är förstås bara påhittade. Men den andliga kryptoniten finns på riktigt. Den här boken besvarar frågan varför så många av oss inte upplever den styrka från Gud som vi ser hos de första kristna. I Krossa kryptonit visar John Bevere vad kryptoniten består av, varför den försvagar våra församlingar, och hur vi kan bryta oss loss ur dess grepp. Krossa kryptonit är inget för de räddhågade, och allt annat än en andlig sockerkick. Här finns viktiga sanningar för alla som följer Kristus och som längtar efter att hitta den utmanande men underbara vägen till ett förvandlat liv.

    Innehåller samtalsfrågor för gruppstudier. om författaren: John Bevere har skrivit flera böcker som är översatta till mer än sextio språk. På svenska finns titlar som Evigheten som drivkraft, Lär känna den helige Ande, Över förväntan, Obeveklig tro, Avslöja fiendens fälla, Gudsfruktan, Under Guds beskydd, Det goda eller Gud? och Vägen in i hans närvaro. John är en populär talare på konferenser och i församlingar och hans tv-program The Messenger sänds varje vecka över hela världen. Johns hustru Lisa är också en uppskattad talare och har skrivit flera böcker. De bor med sin familj i Colorado, USA

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  81. Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Krossa pratkvarnen : hör Guds röst över alla andra
    Beskrivning
    Den röst du lyssnar till och tror på kommer att avgöra hur din framtid ser ut.

    I ditt huvud och i ditt hjärta finns en pratkvarn. Dess lögner håller dig borta från den potential Gud själv givit dig. Men vad kan du göra åt det?
    I boken "Krossa pratkvarnen" visar Steven Furtick fyra områden som gör dig svag: osäkerhet, fruktan, fördömelse och missmod. Han frågar: "Vilka stordåd i ditt liv riskerar att bli ogjorda på grund av lögner från det förflutna eller fruktan för framtiden?"
    Med personliga berättelse, inspirerande exempel och praktiska strategier visar Steven Furtick hur du tystar lögnerna och istället tar emot Guds befriande bekräftelse.
    Lär dig hur du krossar pratkvarnen och kan börja höra Guds röst starkare än alla andra röster.
    165,00 kr
    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  82. Kung Midas Beröring : en biblisk balanserad syn på välstånd
    Kung Midas Beröring : en biblisk balanserad syn på välstånd
    Beskrivning
    Boken Kung Midas beröring skingrar de myter som omger välstånd i biblisk mening och kommer att hjälpa dig att upptäcka hela Guds ords rådslut, vilket i sin tur kommer att hjälpa dig att bevara balansen på detta område.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 252,00 kr/st
    • Köp 10 för 238,00 kr/st
    • Köp 25 för 224,00 kr/st
  83. Kyrka i mission
    Kyrka i mission
    Beskrivning
    Denna produkt har lite längre leveranstid eftersom den trycks vid beställning.

    Kyrkan är sänd att i varje tid på nytt gestalta evangeliet om Jesus Kristus i världen. Hur kan vi på ett trovärdigt sätt ta oss an den uppgiften i en efterkristen tid? Vad krävs av oss som vill vara kyrka idag? Som samtalspartner i boken Kyrka i mission har prästen och teologen Jan Eckerdal det brittiska missionsnätverket ”Fresh Expressions”, som växt fram i kölvattnet efter den anglikanska rapporten ”Mission-shaped Church” och som en del svenska sammanhang hämtar inspiration från.

    När nya arbetssätt växer fram behöver också den teologiska reflektionen förnyas. Den här boken tar ett halvt steg tillbaka för att teologiskt och pastoralt reflektera över metoder som håller på att växa fram. Som utgångspunkt står den enkla fråga som varje kyrka som vill ta sin mission i världen på allvar kontinuerligt måste ställa sig: Vad gör vi nu?

    "Det är så denna bok fungerar bäst, som en språngbräda för arbetslag och enskilda personer som vill ta kallelsen till mission på allvar men som inte vet var de ska börja. Börja då gärna här och låt sedan reflektionen och sökandet fortsätta." Anna Torbrand, Svenskt Gudstjänstliv Årgång 93/2018.

    "Eckerdals bok tror jag kan fungera bra som underlag för samtal och studier i församlingar, i medarbetarlag, i kontraktssammanhang. I vilket fall är hans ärende, att kyrkan blir en kyrka i mission, brännande aktuellt." Kjell Petersson, Svensk pastoraltidsskrift nr 1, 2018.

    460,00 kr
  84. Kyrkan mänsklighetens hopp
    Kyrkan mänsklighetens hopp
    Beskrivning
    Är det inte praktisk bibelundervisning varvat med vittnesbörd från människor som" hört och sett" och själva varit med, som skapar tro i våra liv - en tro på den lokala församlingens potential och möjligheter?

    När man läser boken anar man vilka nycklarna är till varför vissa församlingar förnyats och varför andra inte gjort det.
    Få böcker skapar en tro att "det fungerar" att bygga församling även i Sverige på tvåtusentalet.

    Jag hoppas att många pastorer, församlingsmedlemmar och sökare får möjlighet att läsa denna bok och få en vision av att "Kyrkan är mänsklighetens hopp".

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
    • Köp 25 för 120,00 kr/st
  85. Kyrkmatt
    Kyrkmatt
    Beskrivning
    Många kristna känner en närhet till Gud, men kämpar för att finna en kyrka att känna sig hemma i. De blir ofta otillfredsställda med kyrkor som mer fokuserar på verksamhet än på de Goda nyheterna.

    Författaren A.J Kiesling har känt den bevikelsen och delar sin berättelse, tillsammans med andra som också känt sig "utbrända" i den traditionella församlingen. Långt ifrån att fastna i besvikelse, visar hon på att Gud kan använda tider av andlig torka och mörker till att föra oss in i en djupare gemenskap med Honom. Låt Kyrkmatt visa dig vägar där troende mer "är kyrka" än "gör kyrka".

    65,00 kr
  86. Kyrkopedagogik : att visa en kyrka med dialog, delaktighet och alla sinnen
    Kyrkopedagogik : att visa en kyrka med dialog, delaktighet och alla sinnen
    Beskrivning
    Att visa en kyrka på ett kreativt och pedagogiskt genomtänkt sätt är både en utmaning och en möjlighet. Kyrkopedagogik ger handverktyg för att skapa upplevelsevandringar som vuxna och barn kommer ihåg länge. Metoden som bygger på ett dialogiskt förhållningssätt och en hög grad av delaktighet, strävar mot att använda alla sinnen.

    Kyrkopedagogik finns i många länder och är även i Sverige ett väl etablerat arbetsredskap i många församlingar.

    Boken bygger på utbildningarna som genomfördes i projektet Dela tro - dela liv . Den ger fördjupande information om kyrko­rummens karaktär och historia, samt konkreta tips för kyrko­pedagogiska guidningar för alla åldrar.

    Författarna till de fördjupande texterna är väl meriterade experter i sina ämnen, och de praktiska idéerna är beprövade och utvecklade av utbildade kyrkopedagoger.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  87. Labyrinter : handbok för pilgrimer
    Labyrinter : handbok för pilgrimer
    Beskrivning
    Labyrinten har en given va¨g in mot mitten. Det a¨r omo¨jligt att ga° vilse. Jag beho¨ver inte ta na°gra beslut utan bara fo¨lja. I labyrintens vindlingar stillas min sja¨l. Tillsammans med en rad medfo¨rfattare utforskar Anna Alebo labyrintens historia, vad den har betytt fo¨r kristna genom tiderna och hur vi kan ta hja¨lp av den nu.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  88. Lagisk, laglös, fri?
    Lagisk, laglös, fri?
    Beskrivning
    Paulus skriver att den kristna församlingen är kallad till frihet.

    Det handlar inte bara om frihet från de stora fienderna synden, döden och djävulen utan även om frihet från lagen. Detta leder till viktiga frågor, som denna småskrift behandlar:

    Vilka är egentligen 10 Guds bud? Ingår t.ex. bildförbudet?

    Varför följer inte de kristna föreskrifterna som Gud har givit i Moseböckerna?Ska det endast predikas evangelium i kyrkan?

    Hur ser vägen mellan lagiskhet och laglöshet ut?

    • Köp 3 för 54,00 kr/st
    • Köp 10 för 51,00 kr/st
  89. Läk mitt öga
    Läk mitt öga
    Beskrivning
    Välkommen på en vandring med utrymme för reflektion och meditation. Här finns rum för tankar
    • om det vidunderligt stora universum, om dagligt bröd och livets bröd
    • om en kung som lämnade sin tron av kristall för att tälta bland oss
    • om en anonym advokat, osynlig som vinden
    • samt om språket och predikan

    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 903

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå