View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 9126

per sida
Fallande ordning
  1. andrum - en bok om längtan och tro
    andrum - en bok om längtan och tro
    Beskrivning
    Begagnad
    100,00 kr
  2. Andrum : en bok om längtan, livsmod och tro
    Andrum : en bok om längtan, livsmod och tro
    Beskrivning
    Om längtan, livmod och tro I den här boken, som är den första ANDRUM, får du sällskap av sex kvinnor: Ylva Eggehorn, Margareta Melin, Inger Alestig, Liselotte Johansson, Syste Veronica och Margret Utbult. Boken innehåller trettiosex fristående texter som spänner över ett brett fält, men har detta gemensamt: närheten till vardagen och livet.
    100,00 kr
  3. Angelägna budskap : huvudtankar från några apostoliska brev
    Angelägna budskap : huvudtankar från några apostoliska brev
    Beskrivning
    Det ligger ett egenvärde i att man som bibelläsare får tag i helheten i den bibelbok man för tillfället studerar. Inte minst när det gäller apostlarnas brev har vi ofta granskat enstaka verser med förstorningsglas medan vi lämnat andra helt åt sitt öde. Vi hoppar över de svåra styckena och återkommer helst bara till utvalda verser.

    Låt oss gå på jakt efter helheten i några av breven i Nya testamentet! Kanske kan vi då få ljus över de verser som vi inte brukar läsa. Vad var det som fick aposteln att gripa pennan? Vad handlar själva brevet om - i stora drag?

    Boken är en genomgång av några huvudtankar i Kolosserbrevet, Efesierbrevet, Filipperbrevet, Jakobs brev, Korintierbreven och 1 Johannes brev. Några huvudtankar är: - Visionen om Jesus Kristus Guds son- Gemenskap i församlingen och vägar till enhet- Glädjen i Herren en motor i det kristna livet- En levande och död tro- Det förödande problemet med auktoritära ledare- Signalement på Antikrist

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  4. Angelika
    Angelika
    Beskrivning
    Angelika är försvunnen. När systern Mikaela åker till England där Angelika bor har de sedan länge en komplicerad relation. Mikaela håller på att gå under av krav från föräldrar, familj och jobb. Rebellen Angelika däremot gifte sig till allas förvåning med den adlige Thomas. Angelika är en bok om systerskap, om att besluta vem man vill vara och att behöva ta konsekvenserna av det.
    75,00 kr
  5. Ängeln i skivans mitt och andra berätterlser
    Ängeln i skivans mitt och andra berätterlser
    Beskrivning
    Samling berättelser med den svenska väckelserörelsen under 1900-talet som gemensamt tema. Väckelsens förgreningar beskrivs från flera perspektiv. Dess egen syn på logik och sanning presenteras med ömsinthet och lätt ironi. G.S. har utfört ett grundligt researcharbete.
    Teman som modernitet, minne och glömska återkommer i många skepnader. Är en blandning av magisk realism, fromma skrönor och märkliga öden.
    100,00 kr
  6. Ängeln på Malmskillnadsgatan
    Ängeln på Malmskillnadsgatan
    Beskrivning
    Hon var 59 år när hon helt oväntat mötte Gud. Sexuella övergrepp, prostitution och missbruk under åren innan dess har satt sina spår och gör nu att hon bättre än de flesta kan förstå Stockholms utsatta och vara den mamma de ofta saknar.
    80,00 kr
  7. Ängeln på Malmskillnadsgatan
    Ängeln på Malmskillnadsgatan
    Beskrivning
    TV-dokumentären Ängeln på Malmskillnadsgatan väckte en enorm uppmärksamhet. Elise Lindqvists livsberättelse i P1 Sommar likaså. I S:ta Clara kyrka och bland de prostituerade kvinnorna och flickorna på Malmskillnadsgatan är hon en välkänd gestalt sedan länge. Mamma Elise kallas hon, morsan, hon som alltid har en kram. Varför hon gör det? För att hon vet hur svårt det kan vara att leva.
    100,00 kr
  8. Änglaberättelser : människors möten med änglar
    Änglaberättelser : människors möten med änglar
    Beskrivning
    Sanna och verkliga berättelser om människors upplevelser av änglabesök.

    Det finns idag en stor längtan efter att få lära sig mer om den osynliga och andliga världen. Änglarna kan beskydda oss, hjälpa oss, ge oss tröst när vi behöver det och till och med beskydda kyrkobyggnader och andra materiella ting.

    Varje författare i Nya testamentet bekräftar änglarnas existens. Ordet ängel eller änglar finns fler än 260 gånger i Bibeln. Det är tydligen inte ett litet, obetydligt ämne. Det kanske viktigaste faktumet är att Jesus själv talade om änglar som en verklighet. Han sa till och med att han kunde ha kallat på tusentals av dem att komma till hans räddning.

    Läs och bli påmind om att det är vanliga människor, precis som du och jag, som fått privilegiet att möta en ängel.

    Robert Strand skriver inspirerande om människors upplevelser och om egna praktiska insikter som han hämtat från sina många år som pastor. Han är författare till över 60 böcker, som sålt i över 5 miljoner exemplar.

    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  9. Änglabesök
    Änglabesök
    Beskrivning
    Sanna berättelser om möten med änglar. I den här nya, fascinerande boken delar författaren fler berättelser direkt från verkliga livet. Bibelorden till varje berättelse förklarar syftet med varje änglabesök.
    100,00 kr
  10. Änglaboken
    Änglaboken
    Beskrivning
    NYTRYCK av en klassiker!1978 var jag med om en trafikolycka. En bil gjorde en U-sväng och körde på min dotter och mig när vi cyklade hem från daghemmet. Karin, som var fyra år då och satt bakpå, hade änglavakt och jag överlevde också, men var mera skadad. Men det är fortfarande en gåta för mig att vi klarade oss. Olyckan blev något ganska centralt i mitt liv, som jag aldrig kommer ifrån. Jag talar om verklig änglavakt.Denna ängel fick mig att stanna upp och tänka efter, att aldrig mer ta något för givet. Jag tänkte på att jag måste koncentrera mig och att jag måste begränsa mig. Jag blev mycket ödmjuk inför att vi hade fått överleva. Änglarna trädde nu mer påtagligt in i mitt liv.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  11. Änglamakerskan
    Änglamakerskan
    Beskrivning

    Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

    Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son, och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

    Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna .

    Med den mycket efterlängtade Änglamakerskan följer Camilla Läckberg upp succén med Fyrvaktaren och de övriga böckerna om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck.

    75,00 kr
  12. Änglamakerskan
    Änglamakerskan
    Beskrivning

    Äntligen - Camilla Läckberg är tillbaka!

    100,00 kr
  13. Änglar änglar änglar
    Änglar änglar änglar
    Beskrivning
    En änglalik presentbok att ge bort både i glädje och sorg, till en vän eller dig själv! Lär dig att se skillnad på en seraf och en kerub och få tips om hur man kan skapa en riktig änglakväll med mat, musik och film. Läs bevingade citat och dikter, och njut av de vackra bokmärkesänglarna som illustrerar alla uppslag.
    85,00 kr
  14. Änglar i elden -  Ljudbok
    Änglar i elden - Ljudbok
    Beskrivning
    En frontalkrock med en rattfull förare på motorvägen var oundviklig. Ögonblicket senare, när Tracey var fångad i den brinnande bilen, kom plötsligt en ensam varelse och räddade henne från en säker död. Men upplevelsen var inte slutet på Guds påtagliga ingripande i Traceys och Danns liv; Gud verkade på de mest fantastiska sätt. Ett livsförvandlande vittnesbörd om Guds övernaturliga kraft.

    Uppläsare: Ann Katrin Andreasson c:a 5 tim • MP3-filer på en CD i en praktisk box

    165,00 kr
  15. Änglar i elden : den sanna berättelsen om en omöjlig räddning
    Änglar i elden : den sanna berättelsen om en omöjlig räddning
    Beskrivning
    En fruktansvärd olycka. En omöjlig räddning. Två förvandlade liv.Det fanns ingenting Dann och Tracey Stadler kunde göra när en rattfull förare i hög fart närmade sig deras bil på motorvägen. En frontalkrock var oundviklig. Ögonblicket senare, när Tracey var fångad i den brinnande bilen, kom plötsligt en ensam varelse ut från den närliggande skogen och räddade henne från en säker död. Sekunderna senare var han borta. Men främlingens försvinnande var inte slutet på Guds påtagliga ingripande i deras liv.När Dann och Tracey kämpade sig igenom sviterna och svårigheterna efter olyckan fortsatte Gud verka på de mest fantastiska sätt. I boken ger de sitt inspirerande vittnesbörd om dessa otroliga tillfällen.Om du möter svårigheter i livet och behöver bekräftelse på att Gud fortfarande använder änglar i sin tjänst, låt denna sanna berättelse ge dig hopp och uppmuntran. Ett livsförvandlande vittnesbörd om Guds övernaturliga kraft.
    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  16. Änglar kring mitt hus : en inspirationsbok
    Änglar kring mitt hus : en inspirationsbok
    Beskrivning
    Mildhetens ängel, uppbrottets ängel, modets ängel: de 50 änglarna kring våra hus är inspirerande och diskreta följeslagare i vardagen. De skyddar oss i nöden och bär bud om en annan verklighet. De svarar mot vår djupa längtan efter en trygg, enkel och bättre värld. Och de uttrycker det som vi hoppas: att våra liv har en mening och ett mål.En himmelsk bok, en bok av vederkvickelse, en bok att ge som gåva.Benediktinermunken Anselm Grün, född 1945, är förvaltare i klostret Münster-schwarzach i Tyskland, andlig vägledare och författare till ett stort antal böcker i olika andliga ämnen
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  17. Änglar och demoner
    Änglar och demoner
    Beskrivning

    Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol, ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.

    De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta.

    125,00 kr
  18. Änglar och sparbeting
    Änglar och sparbeting
    Beskrivning
    Boken bygger på krönikor som Vibeke Olsson har skrivit för olika tidningar under de senaste åren. Två röda trådar är människans värde och vikten av att se nyanserna i allt som händer att inte låta sig dras med av besparingskrav, starka åsikter eller kollektiv glömska.<br /><br />Rubriker:<br /><br />När visheten behandlas som fallfrukt<br /> Låtsad närhet, nej tack!<br /> Relationer på smörgåsbordet<br /> Vem vill ha det förarlösa samhället?<br /> Lögnen om ökad kunskap
    85,00 kr
  19. Änglar vid min dörr
    Änglar vid min dörr
    Beskrivning
    De här berättelserna om oväntade möten med änglar kommer att uppmuntra, inspirera och förvåna dig.
    Robert Strand delar mer än 25 verkliga änglamöten som människor haft.
    100,00 kr
  20. Änglar vid min sida
    Änglar vid min sida
    Beskrivning
    Har du någonsin undkommit en fara med en hårsmån? Känner du ibland att du inte är ensam? Undrar du om du har mött en ängel utan att veta om det?
    När Betty Malz var en ung mamma var hon med om att blindtarmen sprack och efter många svåra komplikationer dödförklarades hon. Tjugoåtta minuter senare kom hon tillbaka till livet . och med sig hade hon ett uppmuntrande budskap om himlen och änglarna.
    125,00 kr
  21. Änglarnas svar
    Änglarnas svar
    Beskrivning

    Med sina kloka och insiktsfulla böcker, däribland Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen, har Stefan Einhorn vunnit en stor och hängiven läsekrets. Nu kommer han med en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan andra världskrigets Polen, Israel och Sverige.

    I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. Änglarnas svar är en stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.

    125,00 kr
  22. Anhörig
    Anhörig
    100,00 kr
  23. Annas kakbok
    Annas kakbok
    Beskrivning

    Tyckte ni om Annas Pajer och Annas Medelhavsmat kommer ni att älska Anna Bergenströms nya bok - ANNAS KAKBOK - en given succé! Här ger Anna Bergenström sina bästa recept på allt man kan önska sig:


    * ovanliga mjuka kakor som Limetårta och Robertos kaka, men också klassiker som Gammaldags sandkaka, få kakor är lika goda!
    * småkakor som Kattungor och Kanelhjärtan, Majorer och Chokladkolasnittar
    * bullar och skorpor av flera slag
    * julbak med pepparkakor, saftiga lussekatter och små saffransskorpor
    * 3 olika sorters småkakor av 1 deg


    De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  24. Annas medelhavsmat
    Annas medelhavsmat
    Beskrivning
    En vacker och härligt inspirerande bok med Anna Bergenströms bästa recept från spännande matkulturer runt Medelhavet – där man hittar den verkliget hälsosamma maten. Här finns recept till klassiska sallader, goda såser och annorlunda olivbröd från Provence, sagolik kikärtssoppa från Barcelona, pesto från Genua och bönsoppa från Toscana, lammgryta från Marocko, grekiska sallader och mycket mycket mer.

    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till många uppskattade kokböcker. De härligt inspirerande färgbilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  25. Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
    Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
    Beskrivning

    En klassiker till lågpris!


    Anna Bergenström tröttnar aldrig på att odla kryddväxter och att använda dem i matlagningen. I Annas örtagård hyllar hon de kryddörter som följt henne genom åren och berättar på sitt personliga och sakkunniga sätt om hur man planterar, sköter om, förökar, skördar, torkar och tar tillvara dem.


    "Doftminnen, barndomsbilder, förnimmelser av platser, måltider och människor man mött – allt detta och oändligt mycket mer ryms i en örtagård."

    115,00 kr
  26. Annas pajer
    Annas pajer
    Beskrivning

    Här finns Anna Bergenströms bästa recept till ljuvligt goda dessertpajer, fransk jordgubbstårta, österrikiskt Apfelstrudel och till matpajer med många spännande fyllningar och mycket, mycket mer. En annorlunda liten bok om konsten att baka perfekta pajer.


    Anna Bergenström är välkänd matskribent i Dagens Nyheter och författare till en lång rad kokböcker. De härligt inspirerande bilderna är tagna av Fanny Bergenström.

    75,00 kr
  27. Annas svenska kök
    Annas svenska kök
    Beskrivning

    Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok.
    I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande – husmanskost i nya kläder – Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.
    Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.


    ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra – EN GIVEN SUCCÉ!

    75,00 kr
  28. Ännu bättre (hoppet om himlen med nya ögon)
    Ännu bättre (hoppet om himlen med nya ögon)
    Beskrivning
    Om jag dör i natt, vart tar jag vägen då? Vad finns det att hoppas på?

    Lämnar vi denna värld och kommer till "himlen"? Och vad menas med "en ny himmel och en ny jord"?

    Vad menar den kristna tron med "kroppens uppståndelse" och hur hör det ihop med den populära bilden av att sitta på ett moln och spela harpa?

    Tom Wright, en av vår tids mest framstående och profilerade bibelteologer, tar upp alla dessa frågor i en bok som både är banbrytande, provocerande och djupt hoppfull. Han visar övertygande att Bibelns budskap om Jesu kroppsliga uppståndelse får långt mer vidsträckta konsekvenser för hur vi ska uppfatta det kristna hoppet än de flesta av oss har anat.

    Wright argumenterar hur tron på livet efter detta direkt påverkar vad vi tror om livet före döden. För om Gud ämnar förnya hela skapelsen - och om detta redan har påbörjats genom Jesu uppståndelse - då kan inte kyrkan nöja sig med att "rädda själar" utan måste förekomma denna förnyelse genom att utbreda Guds rike i dess allra vidaste betydelse. Det finns helande och hopp också i detta livet.

    Den här boken kommer att både överraska och inspirera alla som är intresserade av meningen med livet - inte bara vad som händer efter döden utan också före.

    40,00 kr
  29. Ännu mera vego
    Ännu mera vego
    Beskrivning
    Uppföljaren till 2014 års kokbokssuccé Mera vego är här! I Ännu mera vego finns över 70 familjeanpassade recept indelade i kapitel efter hur lång tid matlagningen får ta. Här finns allt från rätter som tar tjugo minuter att laga till helgmiddagar som kräver lite mer tid. Dessutom finns det recept för ett vegetariskt julbord, en bra vegobrunch, grillning och picknick

    175,00 kr
  30. Anorexi och bulimi
    Anorexi och bulimi
    Beskrivning
    Denna medicinska handbok är fylld med vetenskapliga termer, undersökningsresultat och statistik. Inledningsvis ges en historisk överblick och beskrivning av sjukdomarnas olika faser, sympton och förlopp. Förhållandet mellan de bägge ätstörningarna är omtvistat, men båda har fokus på vikt- och kroppsfixering. Betingelserna för anorexi och bulimi är komplexa, och Chabrol redogör för biologiska, sociala/kulturella och psykiska faktorer. En redogörelse för olika behandlingsformer avslutar denna uttömmande handbok som främst torde kunna nyttjas av alla som professionellt kommer i kontakt med sjukdomarna.
    50,00 kr
  31. Anrells Värmland
    Anrells Värmland
    Beskrivning
    Selma. Ständigt denna Selma. Och Lars Lerins ljus. Ernst Kirschsteigers och Kenny Bräcks galenskap. Färjestadsvett och snusprillor. Skönsjungande vikingar och Pelle Prestbergs avsaknad av mål. Loppisfascister i Klässbol. Och en och annan falsk Mårbackapelargon. I den här boken har Anrells omtyckta, avskydda, uppriktiga, jobbiga, underhållande och ibland inte ens publicerade krönikor samlats. Och alla i den här boken har den gemensamma nämnaren att de svämmar över av kärleken för Värmland. En kärlek som dock är allt annat än blind. Men ibland lomhörd. Välkommen till Anrells Värmland. Anrells Värmland bygger på krönikor och Anrells egna fotografier.

    Lasse Anrell, född 1953 i Stockholm, men med rötter i Arvika, Väsa och Degerfors, är journalist och författare, framför allt som sportjournalist och sportkrönikör.
    Anrell har arbetat på Aftonbladet som sport krönikör och kolumnist i 30 år. Nu skriver han krönikor i Nya Wermlands Tidningen. Han har även varit verksam på TV4 och suttit i juryn till Sikta mot stjärnorna. Han har gett ut ett stort antal barnböcker, har nyligen haft ett par fotoutställningar i Stockholm och gör nu debut som fotograf i bokform.

    275,00 kr
  32. Anrop. Att fråga efter Gud i allt
    Anrop. Att fråga efter Gud i allt
    Beskrivning

    Richard Sikinner har skapat böner - anrop - inspirerade av varelser, företeelser och ting som finns runt omkring oss och som speglar och skapar metaforer för Gud och det gudomliga. Hans invokationer, som omfattar symboler från skapelsen, vetenskap, teknologi och psykologi pekar på Gud i allt.

    60,00 kr
  33. Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
    Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
    Beskrivning
    Journalisten Göran Skytte möter karmelitbrodern, författaren och den andlige vägledaren Wilfrid Stinissen i ett samtal om kristen tro. Genom Ansikte mot ansikte för de ett levande samtal med varandra och belyser ämne efter ämne: "Gud den store förvandlaren", "Tvivel och vårt behov av tecken", "Någon vill hindra oss -- tror vi på djävulen?", "Ondskans problem", "Målet: sann människa och Kristuslik". Göran Skytte och Wilfrid Stinissen vänder sig både till den som är nyfiken på kristen tro och till den som söker fördjupning. De flesta som söker andlig fördjupning bör kunna hitta något i denna bok. Peter Streling, Bibliotekstjänst Den första starka känsla som fyller mig när jag börjar läsa är hur enkelt livet tillsammans med Gud tycks kunna vara. En känsla som föjer mig igenom hela boken. Christina Lenells, Pilgrim
    80,00 kr
  34. Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
    Ansikte mot ansikte : samtal om kristen tro
    Beskrivning
    Journalisten Göran Skytte möter i Ansikte mot ansikte karmelitbrodern, författaren och den andlige vägledaren Wilfrid Stinissen i ett samtal om kristen tro. Tillsammans resonerar de kring ämne efter ämne: Gud den store förvandlaren, Tvivel och vårt behov av tecken, Nån vill hindra oss tror vi på djävulen?, Onskans problem, Målet: sann människa och Kristuslik. I boken vänder de sig både till den som är nyfiken på kristen tro som till den som söker fördjupning i sitt kristna liv. "Författaren har gått grundligt tillväga De flesta som söker andlig fördjupning bör kunna hitta något i denna bok." Peter Streling, Bibliotekstjänst
    150,00 kr
  35. Ansikte mot ansikte med Jesus : en före detta muslims häpnadsväckande resa till himlen och möte med
    Ansikte mot ansikte med Jesus : en före detta muslims häpnadsväckande resa till himlen och möte med
    Beskrivning
    Attentatsmännen hade infiltrerat församlingen för att kunna gömma fyra bomber i kyrkan. Bomber som skulle döda och föröda och förstöra kristnas­ möjligheter att verka i det muslimska landet.Tonårsflickan Samaa Habib, hängiven i sin kristna tro och förföljd och misshandlad av sin muslimska familj, stod alldeles intill ett brandskåp där en av bomberna exploderade. Hon fick smaka döden och mötte Jesus ansikte­ mot ansikte i den himmelska världen.

    125,00 kr
  36. Ansiktet
    Ansiktet
    Beskrivning
    Ethan Truman, tidigare polis, arbetar som säkerhetschef hos världens mest uppburne skådespelare Channing Manheim, Ansiktet kallad rätt och slätt. Kryptiska och bisarra paket med hotelser som kommer till det manheimska residenset förbryllar och skrämmer den rutinerade spanaren. Den sista leveransen ger dock den ledtråd han behöver..

    Dean Koontz bjuder i sin nya roman på ett rikt, säreget och många gånger komiskt persongalleri, som lockar till befriande leenden mitt i den nervpåfrestande spänningen. Denna förmåga gör Koontz till mycket mer än bara spänningsförfattare; det finns ett drag av Dickens i hans förmåga att skapa personligheter och hålla läsaren trollbunden sida efter sida.
    75,00 kr
  37. Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
    Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
    Beskrivning
    Maria Küchen i förordet:
    En vårdag kom det ett brev på posten. Till Küchens stora förvåning innehöll det en inbjudan att delta i arbetet med att ta fram psalmer för 2000-talet. Efter viss övertalning beslöt hon sig för att tacka ja, och på ett kloster i Italien skedde så ett oväntat möte.
    125,00 kr
  38. Anteckningar under dagar av sorg
    Anteckningar under dagar av sorg
    Beskrivning
    Först gavs C S Lewis sorgebok ut under pseudonym. Sedan blev den ändå en av hans mest lästa för kanske är Anteckningar under dagar av sorg en av de ärligaste sorgeböcker som har skrivits. Joy Davidmans son Douglas Gresham har skrivit förordet till denna nyutgåva.
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  39. Anteckningsbibel i svart cabraskinn
    Anteckningsbibel i svart cabraskinn
    Beskrivning
    Anteckningsbibeln är en utgåva med extra breda marginaler. Här finns utrymme för det som är ditt. Plats att fylla med det du får till dig i mötet med bibelordet. Tilltal och tankar som du delat med Gud. Eller anteckningar från bibelstudiet eller predikoförberedelserna. Konstfulla uttryck i färg och form och allt du blir inspirerad till när ditt hjärta möter Guds ord. Sidorna är lite tjockare för att färg inte ska blöda igenom. Bibeltexten är hämtad från Svenska Folkbibeln 15, en modern och grundtexttrogen översättning med djupa rötter i svensk bibeltradition. Guds ord ligger framför dig. Nu väntar Gud på ditt gensvar!

    • Köp 3 för 625,50 kr/st
    • Köp 10 för 590,75 kr/st
  40. Anteckningsbok Frälsarkransen, 10-pack
    Anteckningsbok Frälsarkransen, 10-pack
    Beskrivning
    Anteckningsbok med Frälsarkransintroduktion förstärkt med enkel troslära.

    Anteckningsboken är ett matchande komplement till Verbums konfirmandbiblar i tre färger, men passar för studiegrupper i alla åldrar. Den vänder sig särskilt till grupper som arbetar med Frälsarkransen

    Lev i 10-pack

    • Köp 3 för 242,25 kr/st
  41. Antisemitism : en aktuell genomlysning
    Antisemitism : en aktuell genomlysning
    Beskrivning
    I stället för en minskning av antisemitiska vanföreställningar, och trots ett alltmer inkluderande ochpluralistiskt Europa, har på senare tid en rad samverkande faktorer skapat en situation som judar och många andra, uppfattar som hotfull. Hur kunde det bli så? I denna kortfattade bok lyckas Steven Beller på ett överskådligt sätt placera den moderna antisemitismen i dess historiska kontext, förklara processerna och samtidigt visa hur vi alla kan motarbeta antisemitism i alla dess former.
    100,00 kr
  42. Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Äntligen helg : lite vassare, mycket godare
    Beskrivning
    I "Äntligen helg" radar Tom Sjöstedt upp femton fantastiska menyer som skulle förgylla vilken dag som helst, vardag som fest. Han är mästerkocken som tycker att korv med bröd eller pizza kan vara en lika stor matupplevelse som ostron och löjrom. Att det enklaste kan vara det godaste. På meny nummer sju hittar vi alltså en grym pizza, och som nummer femton lanserar han fredagschili till folket i stället för hors d'oeuvres. Tom är generös med tips och genvägar, och bjuder även på sina bästa grundrecept, från majonnäs till surdegskrutonger och chokladsås, och när han talar om mat, talar han direkt från hjärtat.Här får vi bland annat reda på vilka ingredienser och moment man lika gärna kan hoppa över i recept, varför han skyr lightprodukter och vilken rätt i boken som ger störst utdelning med minsta möjliga ansträngning. Så följ med Tom Sjöstedt in i köket, känn att det äntligen är helg och låt honom sätta stämningen: Strunta i disken och somna lycklig!
    150,00 kr
  43. Äntligen måndag!
    Äntligen måndag!
    Beskrivning
    Evangelisation kommer ur en levande och intim gemenskap mellan dig och Gud. Med sin kärlek, glädje och frid fyller han dig så att du flödar över och berör dina vänner, grannar, kollegor och alla som du önskar skulle få uppleva Jesu kärlek. Evangelisation är inte en aktivitet och i den här boken presenteras inga metoder. Istället vill Arne Skagen visa på hur evangelisation kan få vara något som finns naturligt i våra liv genom den helige Ande. Genom praktiska exempel och humor uppmuntrar och inspirerar Arne Skagen till vardagsevangelisation.
    150,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  44. Äntligen sommarlov!
    Äntligen sommarlov!
    Beskrivning
    Tänk att få träffa mamma och pappa efter att ha varit utan dem en hel termin på ett skolhem! Härligt att få bo tillsammans igen i ett hus vid kanten av skogen.
    Det här är fortsättningen på "Flickan som inte ville börja skolan", och allt roligt och spännande som hände på hennes första sommarlov i Indien.
    75,00 kr
  45. Äntligen stod hon i predikstolen : historiskt vägval 1958
    Äntligen stod hon i predikstolen : historiskt vägval 1958
    Beskrivning
    Forskningsantologin Äntligen stod hon i predikstolen!: historiskt vägval 1958 beskriver kvinnornas väg till prästämbetet. Vad har beslutet att prästviga kvinnor betytt för kyrka och samhälle? Vilka utmaningar finns idag?

    Medverkar gör bland andra ärkebiskop Anders Wejryd, som skrivit bokens förord, Per-Erik Persson, systematisk teolog, historikern Anne-Sofie Ohlander, etnolog Birgitta Meurling samt missionsvetarna Gunilla Gunner och Karin Sarja. Redaktör och en av artikelförfattarna är Boel Hössjer Sundman, själv präst och forskare.
    175,00 kr
  46. Antons nya cykelhjälm
    Antons nya cykelhjälm
    Beskrivning
    Anton och pappa ska köpa en ny cykelhjälm till Anton. Anton vill helst ha en grön cykelhjälm. Men en sådan hjälm har inte cykelhandlaren. Det blir Anton lite ledsen över. Men plötsligt får han syn på en cykelhjälm med en röd lykta och med gröna hundar på. Den är fin. Den cykelhjälmen vill han gärna ha. En fin bilderboksberättelse om en liten pojke och hans cykelhjälm. Ulrik T. Skafte är författare till en rad olika bilderböcker som tar upp viktiga teman som till exempel handhygien och sängvätning. För barn i de yngre åldrarna.
    100,00 kr
  47. Använd av Gud : att tjäna Gud med frimodighet
    Använd av Gud : att tjäna Gud med frimodighet
    Beskrivning
    Vi följer sökande människors väg till Gud och den kristna församlingen. Ingemar Helmner skriver med iver och passion. Han ber oss att tro på kraften i vår egen berättelse: det är det personliga vittnesbördet – den egna berättelsen om gudsupplevelsen– som kan visa dagens människor vägen till Kristus. Det är inte teorier om Jesus som räddar en människa. Det är Jesus.
    150,00 kr
  48. Apmänniskor : har de verkligen funnits?
    Apmänniskor : har de verkligen funnits?
    Beskrivning
    Ungefär som en grävande journalist tar sig Johnny Bergman an uppgiften att kritiskt granska noggrannt väga bevisen för och emot människans påstådda härstamning från djuren.
    Det framgår när man läser boken att det inte i första hand är en strid om fakta utan om TOLKNINGEN av fakta. Den här boken är unik. Aldrig tidigare har det på svenska funnits någon bok som ur det kritiska perspektivet ägnat hela utrymmet åt att så i detalj skärskåda bevisen för människans evolution från de apliknande djuren.

    Boken behandlar både äldre och nyare fynd. Den ger en uppdaterad information om fynden efter Neanderthalmänniskan, javamänniskan och Pekingmänniskan.
    Men den tar också upp nyare fynd efter Lucy, Ardi och Ida. Paleoantropologer har många frågor att besvara. Deras historia innehåller förvånansvärt många misstag och feltolkningar. Allt detta visar hur komplicerat det är att rekonstruera gamla benbitar och fossil, men också hur forskare kan vara påverkade av förutfattade meningar i sin önskan att hitta det man så intensivt letar efter.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  49. Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
    Apokalypsens agenter : en fängslande betraktelse av nyckelskaparna i den yttersta tiden
    Beskrivning
    Lever vi i den sista tiden? Tänk om de spelare som skildras i Uppenbarelseboken var aktiva idag? Och om de vore det; skulle du kunna känna igen dem?

    I Apokalypsens agenter gör den välkände och respekterade pastorn dr David Jeremiah vad ingen bibellärare tidigare har gjort. Han utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren.

    Boken är skriven för att engagera både hjärtat och tanken. Varje kapitel inleds med en fängslande, bibliskt baserad dramatisering som låter profetiorna få liv som aldrig förr. Författaren presenterar dess aktörer mitt i deras unika tid och plats i ändens tid och ger en utförlig beskrivning av de motiv och händelser som kommer att inleda jordens sista dagar.

    David Jeremiah ger sedan i varje kapitel en detaljerad studie kallad ”Skriften bakom berättelsen”. Han utforskar Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

    Scenen är klar, och ridån är på väg att gå upp för jordens sista akt. Kommer du att vara redo?

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning

    135,00 kr
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  50. Apostlagärningarna 1-12
    Apostlagärningarna 1-12
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    295,00 kr
  51. Apostlagärningarna 13-20
    Apostlagärningarna 13-20
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    295,00 kr
  52. Apostlagärningarna 21-28
    Apostlagärningarna 21-28
    Beskrivning
    Avsnitten kommenteras i tre avdelningar under
    noter, analys och utläggning.

    NOTERNA ger bättre förståelse av textens detaljer.

    ANALYSEN visar vad det är som bestämmer tolkningen av avsnittet.

    UTLÄGGNINGEN klarlägger textens budskap.
    395,00 kr
  53. Apostlagärningarna : En bibelteologisk kommentar
    Apostlagärningarna : En bibelteologisk kommentar
    Beskrivning
    Så får vi följa med Håkan Sunnliden när han tar oss med in i Apostlagärningarnas spännande och inspirerande sammanhang. För mig har det varit så att jag med åren upptäckt, att jag behöver återvända till Apostlagärningarna med regelbundenhet. Varför? Jo, i Apostlagärningarna blir det tydligt att livet i den helige Ande är hjärtslaget för den kristna kyrkans existens. Lukas ger oss kännetecknen på den första kristna gemenskapens liv och dragningskraft. Denna gemenskap kallar Lukas för de heligas gemenskap. Det är just detta som blir både inspirerande och hoppfyllt. Vi känner igen oss! Håkan ställer sig frågan om det liv som Apostlagärningarna vittnar om är tillgängligt för oss idag. Och han svarar förstås jakande på den frågan och tillägger att; där man finner levande kristna gemenskaper kan man också förvänta sig att känna igen livet i den helige Ande! Med denna utgångspunkt leder Håkan oss genom Apostlagärningarna. Detta är styrkan i denna bibelkommentar. Han visar, som den goda bibelteolog han är, hur Apostlagärningarna vittnar om hur de första kristna församlingarna växer fram och hur de frågor de ställdes inför också hänger ihop med inte minst Paulusbrevens tillkomst. Läs gärna och låt dig inspireras! Magnus Lind, kyrkoherde
    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  54. Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
    Äppelkakor : och annat smått & gott av äpplen
    Beskrivning
    Maffiga muffins, läckra bakelser, klassiska pajer, festliga tårtor Här finns något för alla smaker. Recepten är enkla och kräver ofta få ingredienser. Den viktigaste är äpplet, en fantastisk krydda och smakförhöjare i sig. Tillsammans med nyrivet citron- eller apelsinskal, kardemumma, ingefära, kanel eller äkta vanilj blir det extra gott. Hemligheten bakom en lyckad kaka eller efterrätt är bra och fräscha råvaror. Det gäller också de olika tillbehören som vaniljsås eller grädde smaksatt med likör, konjak eller citrus.

    Ann-Kristin Hallgren delar frikostigt med sig av sina absoluta favoriter bland äppelkakor och efterrätter och skriver på ett trevligt och personligt sätt. Varje recept illustreras med färgfoto taget av Hans Mårtensson.
    75,00 kr
  55. Aprilväder
    Aprilväder
    Beskrivning

    Aprilväder är Viveca Lärns sjätte roman om invånarna på Saltön, det idylliska västkustsamhället där tillvaron är lika ombytlig som vädret.


    Sommargäster av alla de slag är ju ett nödvändigt ont, med det här? Invandrare!


    MacFie är död men livet går trots allt vidare på Saltön. Det är april -- varannan minutskiner solen sommarvarmt på klipporna, varannan minut snöar det. Och Kabben på Lilla Hunden är bekymrad: var är alla hans trogna stamgäster? Svaret finns längre bort på kajen, i Magasinet, där Saltöns första invandrarfamilj öppnat restaurang Lycktan och serverar den bästa kebaben norr om Ankara. Gubbarna på bänken får massor att prata om, och det är ändå inget mot hur det blir när Johannas styvson Ludvig anländer och genast faller pladask för den turkiska flickan Sakine. Det är ingen ordning alls på Saltön den här våren.

    75,00 kr
  56. Aprilväder
    Aprilväder
    Beskrivning
    MacFie är död men livet går trots allt vidare på Saltön. Det är april - varannan minut skiner solen sommarvarmt på klipporna, varannan minut snöar det. Och Kabben och Lilla Hunden är bekymrad: var är alla hans trogna stamgäster? Svaret finns längre bort på kajen, i Magasinet, där Saltöns första invandrarfamilj öppnat restaurang Lyktan och serverar den bästa kebaben norr om Ankara, hur ska det här gå! Aprilväder är Viveca Lärns sjätte roman om invånarna på Saltön, det idylliska västkustsamhället där tillvaron är lika ombytlig som vädret.
    125,00 kr
  57. Är ateismen död?
    Är ateismen död?
    Beskrivning
    Är ateismen död? är ett mycket underhållande, imponerande brett och klart provocerande svar på det berömda TIME-omslaget från 1966, som ställde den provocerande frågan ”Är Gud död?”

    ”Med stor retorisk skicklighet och oemotståndlig humor fängslar Metaxas lekmannaläsaren med berättelsen om hur olika upptäckter på senare tid har gjort ateismen vetenskapligt, historiskt och filosofiskt ohållbar.”

    • Köp 3 för 256,50 kr/st
    • Köp 10 för 242,25 kr/st
  58. År av liv Luleå stift 1904-2004
    År av liv Luleå stift 1904-2004
    Beskrivning
    Luleå stift bildades den 1 januari 1904 genom beslut av kung Oskar II. Norrbotten och Västerbotten och en del av Ångermanland avskiljdes från Härnösands stift och blev Luleå stift. En av orsakerna var att komma till rätta med ett "otillräckligt och ofullkomligt skol- och kyrkoväsende"... Illustrerad med många foton i färg och s/v.
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
    • Köp 50 för 37,50 kr/st
  59. Är Bibeln intolerant? Förtryckande? Sexistisk? Homofobisk? Förlegad? Irrelevant?
    Är Bibeln intolerant? Förtryckande? Sexistisk? Homofobisk? Förlegad? Irrelevant?
    Beskrivning
    Bland världens alla böcker är Bibeln den ojämförligt mest lästa men också mest omstridda. Är den gudomligt inspirerad och därför en verklig källa till sanning? Är den bara en kvarleva från en svunnen tid, utan egentligt värde för de flesta? Eller är den en källa till förtryck av kvinnor och homosexuella? Författaren visar att Bibeln tål granskning och kritik och är påfallande relevant för vår tid.

    Med djup insikt och ärlighet tar sig författaren an de tio vanligaste frågorna kring Bibeln. Här får du hjälp att bättre förstå Bibeln och den mångfacetterade värld som omger den. Kom som du är med dina frågor, läs med öppet sinne och bedöm själv om Bibeln håller att lita på!

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  60. Är det någon där?
    Är det någon där?
    Beskrivning
    Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York.New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv. . .Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare - är det överhuvudtaget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder - och systrar - två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren som kan förändra hennes liv. . .Dråplig, hjärteknipande och livsbejakande - i den nya romanen visar sig Keyes från sin allra bästa sida! Igen.
    75,00 kr
  61. Är det okej att kristna dricker?
    Är det okej att kristna dricker?
    Beskrivning
    I detta häfte vill författaren lyfta fram alkoholfrågan till debatt och peka på ett alternativ i en onykter värld.
    24,99 kr
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,01 kr/st
  62. Är detta slutet? : Guds plan och handlande i en oroväckande tid
    Är detta slutet? : Guds plan och handlande i en oroväckande tid
    Beskrivning
    Många undrar ... Är detta slutet?

    Kristna ställer frågan om vi befinner oss i ändens tid. Icke-troende undrar om världen är på gränsen till att fullständigt kollapsa, eller om islamiska terrorister, som strömmar in genom våra öppna gränser, kommer att förgöra västvärlden fullständigt.

    Det är uppenbart att orosmoln förmörkar vår framtid. Är detta bara inledningen på de händelser som ligger framför enligt Bibelns profetior? Ingen har råd att ignorera dessa varningssignaler och tidstecken som författaren redogör för i detalj: Tidsåldern då allt är tillåtet, Den intoleranta toleransen, Europas flyktingkollaps och vad Bibeln egentligen säger om immigration och integration, Israel, ISIS och islam, det nya Ryssland, uppryckandet och Jesu tillkommelse.

    Tiden har kommit för oss att acceptera det nya normala och att samtidigt förstå hur Guds plan för mänskligheten och vår tid ser ut, så att vi inte tappar modet eller fylls av fruktan inför framtiden.

    Vad i hela friden är det som händer?

    Aldrig tidigare har nyhetsrubrikerna varit så skrämmande, samhällsförändringarna så snabba, det moraliska förfallet så markant och kyrkan så irrelevant och marginaliserad. Efter varje ny händelse undrar vi: Kommer världen någonsin att bli densamma igen? och Var finns Gud i allt detta?” David Jeremiahs nya bok ger nya perspektiv och Bibelns svar!

    David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås varje år över 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning.

    125,00 kr
  63. Är dig frisk - Förbättra din häls och förebygg sjukdomar med rätt mat
    Är dig frisk - Förbättra din häls och förebygg sjukdomar med rätt mat
    Beskrivning
    Ät dig frisk : förbättra din hälsa och föreby... av Relander, Ann-Christine - Söderlind, Anni Inbunden bok. Stockholm : Reader's Digest. 2008. >p> Mer om ISBN 9789170304088
    135,00 kr
  64. Är du en tjuv, Lasse?
    Är du en tjuv, Lasse?
    Beskrivning
    Plötsligt ligger den där på trottoarkanten. En plånbok med mycket pengar i. Lars, som är en ganska ensam kille i tvåan, stoppar den på sig och börjar drömma om det hägrande fotbollslägret.
    En spännande vardagsberättelse för nybörjarläsare, som det är lätt att känna igen sig i.
    Rea-tilltryck.
    50,00 kr
  65. Är du en tjuv, Lasse?
    Är du en tjuv, Lasse?
    Beskrivning
    Plötsligt ligger den där på trottoarkanten. En plånbok med mycket pengar i. Lars, som är en ganska ensam kille i tvåan, stoppar den på sig och börjar drömma om en cd-spelare och kanske ett fotbollsläger. En spännande vardagsberättelse för nybörjarläsare, som det är lätt att känna igen sig i.
    60,00 kr
  66. Är du med mig, Gud?
    Är du med mig, Gud?
    Beskrivning
    I morgon ska Tore börja skolan. Är det därför han inte kan sova? Nästa morgon följer mamma Tore till skolbussen. Han får genast en ny kompis. Den nya kompisen heter Joel och har glasögon och fotbollströja. På rasten spelar de fotboll, och då blir de tuffa killarna inte lika tuffa. Är du med mig, Gud? är en bilderbok för 3-6 åringar om tillit och förtröstan och första dagen i skolan.
    85,00 kr
  67. Är du riktigt säker?
    Är du riktigt säker?
    Beskrivning
    En färgglad, charmig bok på rim för barn om vanliga, vardagliga situationer när man ska vara lite extra rädd om sig.

    Katten Yngve tror att han allt kan och vet, men då får biet Bus berätta om säkerhet.
    Mycket blir galet och går lite på tok, men vilken tur att biet Bus är så klok.
    Om hjälm, reflex och flytväst, kan du läsa här. Du är riktigt säker när du detta bär

    50,00 kr
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  68. Är Gud anti-gay? : och andra frågor om Jesus, Bibeln och samkönad sexualitet
    Är Gud anti-gay? : och andra frågor om Jesus, Bibeln och samkönad sexualitet
    Beskrivning
    Är det okej att vara gay och kristen? Säger Bibeln verkligen att homosexualitet är fel? Är sexuell läggning grundläggande för vår identitet? Författaren och förkunnaren Sam Allberry tar sin utgångspunkt framför allt i de enastående anspråk och löften som Jesus ger, för att sedan visa på hans undervisning om sexualitet och både de kostnader och belöningar som gäller alla dem som följer honom. Som en troende som upplever samkönad attraktion har Sam länge skrivit med värme i detta ämne. Han utmanar samhällets syn på frågan och visar hur evangeliet är goda nyheter för alla, oavsett sexuell läggning. In bokens inledning säger han, ”Guds ord till mig na¨r det ga¨ller de ha¨r fra°gorna ka¨nns ibland fo¨rvirrande och sva°ra. A¨nda° a¨r de goda pa° ett verkligt och djupga°ende sa¨tt. Evangeliet om Jesus a¨r underbara nyheter fo¨r na°gon som upplever samko¨nad sexuell attraktion.”

    Boken är skriven för att vara till hjälp för både kristna och icke-kristna när de försöker förstå Bibelns undervisning på detta område, vare sig de upplever samkönad attraktion eller inte.

    100,00 kr
  69. Är Jesus din Herre? : kraften i att ge upp sina rättigheter
    Är Jesus din Herre? : kraften i att ge upp sina rättigheter
    Beskrivning
    Genom att visa på exempel i sitt eget liv och hos andra kristna runt om i världen, redogör Loren Cunningham detaljerat för hur man kan få ett förändrat liv av frihet, glädje och en förtrolig gemenskap med Gud
    .Är Jesus din Herre? visar den dynamiska kraften som finns tillgänglig för varje människa som är villig att ge sig ut på det här trosäventyret.
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
    • Köp 25 för 80,00 kr/st
  70. År med får : en fårbondes dagbok
    År med får : en fårbondes dagbok
    Beskrivning
    Fåret är, näst efter hunden, vårt äldsta husdjur. Få husdjur kan nyttjas på så många sätt. I hela världen har man genom avel utvecklat raser med anpassning för olika inriktningar - kött, skinn, ull, mjölk och landskapsvård. Ingemar och Margareta Zachrisson, på gården Mysten utanför Alingsås, har lång erfarenhet av fårskötsel och har hunnit pröva på det mesta. Många upplevelser och erfarenheter är hämtade från gårdens dagliga sysslor. Kontakter med andra gårdar har varit fruktbara för att utveckla näringen. Småskaligt lantbruk kan bli lönsamt om man samverkar och ser fårskötselns mångfald. Boken förmedlar intryck från gården och trakten, vår omvärld och fårets historia. De flesta av bokens bilder är tagna av naturfotografen och fårägaren Tore Hagman. Han har medverkat i ett flertal böcker om odlingslandskapet. Den mest kända är Mulens marker. I denna bok är det rika bildmaterialet ett viktigt komplement till det skrivna ordet. Såväl den erfarne fårägaren som nybörjare kan hämta kunskaper från denna bok. När det gäller får blir ingen fullärd.
    175,00 kr
  71. Är påven svaret?
    Är påven svaret?
    Beskrivning

    I den här boken tar författaren upp 33 frågor och svar om katolska kyrkan, och jämför med vad som står i Bibeln.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  72. Är uppståndelsen sann?
    Är uppståndelsen sann?
    Beskrivning
    Josh McDowell började allaredan som ung student att intellektuellt granska och vederlägga påståendet, att Jesus Kristus är Guds Son. En av de avgörande frågorna var: ”Har Jesus Kristus uppståndelse verkligen ägt rum?” I sökandet på svaret om Jesus Kristus förflyttas frågan ifrån filosofins område till historians område. Om hans uppståndelse var en historisk händelse, då var han också den, som han utgav sig att vara – Guds Son.

    Josh McDowell och hans son Sean granskar i denna bok indicier, kontrollerar vittnesuppgifter och undersöker alternativa förklaringar. Det är en vetenskapligt noga och lättförståelig bok, som dokumenterar den historiska tillförlitligheten om uppståndelsen.
    Den är mycket bra för skeptiker, tvivlare och för dem som vill granska. Men den ger också den troende fast mark under fötterna!
    Boken hör hemma på varje bokbord!

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
    • Köp 25 för 172,00 kr/st
  73. Är vi inte framme snart? : väntan, längtan och tålamod
    Är vi inte framme snart? : väntan, längtan och tålamod
    Beskrivning
    Är vi inte framme snart.

    Repliken har hörts från barn i alla tider som ställt den otåliga frågan. Men nu har det blivit en livshållning i folksjälen.

    Se hela nya säsongen av din favoritserie i ett svep.

    Köp nu, betala till hösten.

    Vi lever i en kultur där det mesta går allt fortare. Medielandskapet, underhållningskulturen och våra köpvanor signalerar gemensamt att allt ökar i intensitet och att inget behöver dröja. Vår samtid hjälper oss inte direkt att öva oss i tålamod. Handen på hjärtat; vi avskyr att vänta, även om det bara handlar om den lite längre kassakön i mataffären.

    Samtidigt är tålamod, uthållighet och väntan avgörande för den som vill bekämpa flyktigheten och odla sina rötter. Enligt Nya testamentet är väntan och längtan inpräglad i hela skapelsen. Allt väntar på sin kommande befrielse. Också våra liv inramas av väntan: Någon gick i väntans tider innan vi föddes, och så småningom ska någon annan sannolikt vaka vid vår dödsbädd.

    I boken Är vi inte framme snart? bjuder Fredrik Lignell in oss att upptäcka vad otåligheten gör med våra relationer, hur man lyssnar till sin längtan och hur väntan på Gud kan se ut i en kultur som vår. Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar och andlig vägledning samt är författare till boken Bottenkänning. Tillsammans med Helen Västberg har han även skrivit boken Fräls oss från ondo om makt och maktmissbruk.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  74. Arabisk Barnbibel
    Arabisk Barnbibel
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  75. Arabiskt Nya Testamente
    Arabiskt Nya Testamente
    Beskrivning
    Modern översättning (Good News Arabic)
    Inbunden
    14×20 cm
    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
    • Köp 25 för 76,00 kr/st
  76. Arabiskt/Svenskt Nya Testamente
    Arabiskt/Svenskt Nya Testamente
    Beskrivning
    Levande Bibelns översättning

    Den arabiska och svenska texten parallellt i två spalter.
    Mjuk plastpärm.
    11,5 x 17 cm

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
    • Köp 25 för 220,00 kr/st
  77. Arbetsgivare åt sin egen Herde : styrelsens förebyggande arbetsmiljöarbete i församlingen
    Arbetsgivare åt sin egen Herde : styrelsens förebyggande arbetsmiljöarbete i församlingen
    Beskrivning
    Angelägen bok om hur församlingars styrelse kan arbeta förebyggande med pastorers/församlingsanställdas hälsa.

    Elisabeth Sellerfors har i sitt arbete som psykolog mött ett stort antal församlingsanställda med stor trötthet, sjukskrivningar och i vissa fall även byte av arbete. I de flesta av fallen har arbetssituationen funnits med som den viktigaste faktorn, naturligtvis i kombination med individens möjlighet att hantera den uppkomna situationen tillsammans med livet i övrigt. Denna förekommande ohälsa hos pastorer/anställda är anledningen till att hon i boken vänder sig till styrelser i församlingar eftersom de har ansvaret för att arbeta förebyggande med de anställdas arbetsmiljö.

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  78. Ares tecken
    Ares tecken
    125,00 kr
  79. Arjeplogsväckelsen 1905 : I same- och nybyggarland
    Arjeplogsväckelsen 1905 : I same- och nybyggarland
    Beskrivning
    Året 1905 svepte en kraftig religiös väckelse fram över lappmarksförsamlingen Arjeplog. Den resulterade året därpå i bildandet av Arjeplogs De Ungas Förbund, som snabbt fick ett stort antal medlemmar utspridda på ett hundratal platser i församlingen. Väckelsen var en så pass genomgripande händelse i bygden att minnet av den förtjänar att bevaras för framtiden.

    I boken Arjeplogsväckelsen 1905 gör Karl Axel Lundqvist inledningsvis en tillbakablick över Arjeplogs sockens historia, där samerna och deras relation till både staten och kyrkan särskilt står i blickpunkten. Också väckelsen placeras först in i sitt historiska sammanhang både lokalt och nationellt. Därvid visar författaren, att Arjeplogsväckelsen utgjorde en länk i en längre utvecklingskedja med anknytning till Gustaf Callebergs tillträde som kyrkoherde 1889. Callebergs kyrkoherdegärning kännetecknades av ett nära samarbete med lekmannarörelsen EFS, särskilt i fråga om predikoverksamheten ute i den stora församlingen. Väckelsen byggde på lokalt församlingsliv och väckelseinspirerad förkunnelse i samarbete.

    Kombinationen av kyrka och väckelse kom tydligt till uttryck även under de följande åren, bland annat genom nattvardslivets förnyelse i församlingen. Arjeplogsväckelsen kom att lämna synbara minnesmärken efter sig i bygden, dels genom DUF- föreningen, som utvecklades till en »sockenförening«, dels genom det stora bönhus som kom att uppföras på kyrkplatsen och stå färdigt 1916.

    Karl Axel Lundqvist är teol. dr och docent i kyrkohistoria.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  80. Ärkebiskopen är mördad! : predikan som den levande teologins ort : en systematisk-teologisk analys a
    Ärkebiskopen är mördad! : predikan som den levande teologins ort : en systematisk-teologisk analys a
    Beskrivning
    Att ärkebiskopar dör vet vi, men att de utsätts för mordförsök är sällsynt. Oscar Romero mördades 24 mars 1980 i San Salvador mitt under en kvällsmässa. Det blev en nyhet som spred sig över hela världen. Ärkebiskopen är mördad! Under tre intensiva år blev Monseñor Romero internationellt uppmärksammad för sina insatser för mänskliga rättigheter. Han blev också föreslagen som kandidat till Nobels fredspris. Sedan tio år efter sin död är an föremål för kanoniseringsprocess i Vatikanen. För det fattiga folket i Latinamerika är den processen redan avklarad. Han är San Romero de las Amerikas. Hans Damerau undersöker i denna bok hur predikan fungerar i ett samhälle på randen till inbördeskrig. Hur predikar den präst som under sådana förhållanden vill ta sin omedelbara omgivning på fullt allvar? Vad kan Romeros predikningar konstruktivt betyda i en svensk kontext?
    215,00 kr
  81. Arkitektur : supersnabba tekniker för fantastiska teckningar
    Arkitektur : supersnabba tekniker för fantastiska teckningar
    Beskrivning
    Damma av ditt skissblock och släpp fram din kreativitet på nolltid! Att rita snabba skisser är ett sätt att göra tecknandet till en del av din vardag, och att göra det enkelt att förstå byggnader omkring dig.

    Skissa på fem minuter gör det möjligt att skapa en fin teckning fort enkla skisser är ett perfekt sätt att värma upp och att lägga grunden för en mer detaljerad bild.

    Varje uppslag innehåller fem tips och idéer från experter, liksom exempel på fantastiska femminutersteckningar som ger mängder av inspiration.

    Boken täcker ämnen som hur man betraktar något tips för att förstå ett arkitektoniskt objekt, som att snabbt mäta upp det och rita en grundläggande struktur hur man ritar specifika detaljer på ett enkelt sätt, och hur man kan bygga upp sin snabbhet. Dessutom får du tips på bra material som underlättar för din nya tecknarhobby.

    I samma serie finns även Människor.

    100,00 kr
  82. Arktis : liv i en värld av is och snö
    Arktis : liv i en värld av is och snö
    Beskrivning
    I de allra nordligaste delarna av vårt jordklot finns en avlägsen värld av is och snö, en av vår planets sista genuina vildmarker. När den svaga sommarsolen tinar upp isarna väcks den arktiska tundrans karga och vilda skönhet under ett par veckors tid åter till liv. Här lever några av norra halvklotets mest fascinerande livsformer, allt ifrån isbjörnar och fjällrävar till fjällugglor och lämlar
    380,00 kr
  83. Ärlighet och respekt : mellan kristna och muslimer
    Ärlighet och respekt : mellan kristna och muslimer
    Beskrivning
    Stanley Sjöberg förmedlar sin kunskap i Kristendomens och Islams teologi. Han belyser deras olikheter men också hur kristna och muslimer kan närma sig varandra. Stanley har bott och arbetat tillsammans med muslimer och mött både vänskap och hotbilder. Han har fått se evangeliet bryta igenom i muslimvärlden och fått vägleda många människor.
    75,00 kr
  84. Arnold
    Arnold
    Beskrivning
    Arnold gavs ut första gången 1944 och är en skildring av Emilia Fogelklous och Arnold Norlinds kärlekshistoria och korta äktenskap, men också en levnadsteckning över Arnold Norlind ? geograf och Dantekännare. De fick sju år tillsammans, en lycklig förening i dödens skugga. Arnold avled i struptuberkulos 1929. Denna originella bok har kallats nittonhundratalets stora svenska kärleksroman, och den blev nästan kultförklarad när den kom. Boken ges nu ut i en efterlängtad nyutgåva ? den har länge varit slutsåld, också på antikvariat.
    175,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 9126

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå