View as Tabell Lista

Artiklar 101-162 av 162

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Liten och Aktiv
    Liten och Aktiv
    Beskrivning
    Öppen förskola och Familjer

    Liten och aktiv kan hjälpa nyblivna föräldrar att vara nära sitt barn i lekfullt lärande. Boken utgår från vad som finns i hemmet och vad som händer under dagen.
    Öppna förskolan kan genom barnledarnas kunskaper introducera föräldrarna i det lekfulla lärandet. Liten och aktiv passar barn 12-24 månader.
    Den fungerar både i öppna förskolor och i hemmen. Innehåller 140 idéer, 160 sidor

    185,00 kr
  2. Livet är inte spikrakt
    Livet är inte spikrakt
    Beskrivning
    Livet är inte spikrakt innehåller 25 berättelser, som visar att livet inte alltid är så utstakat som vi ibland kan tro och att oavsett vad som händer så finns det en som älskar oss mer än vi anar. Till varje berättelse finns också ett bibelord och en bön.

    Boken fungerar som en andaktsbok för ungdomar (varför inte ge bort den som konfirmationspresent?), likaväl som en inspirationsbok för ledaren.
    • Köp 3 för 153,00 kr/st
    • Köp 10 för 144,50 kr/st
  3. Livets källa
    Livets källa
    Beskrivning
    Livets källa är en dramamusikal, där tre berättelser flätas samman. Den första berättelsen handlar om Hagar, tjänsteflickan som på flykt från Abraham och Sara möter en ängel vid en källa i öknen. Den andra är berättelsen om den samariska kvinnan, som möter Jesus vid Sykars brunn. Den tredje berättelsen är den om mig själv och min livsvandring, gestaltad genom rollfiguren Elin som möter Hagar och den samariska kvinnan. Hela materialet, inklusive dramaanvisningar, textblad och noter, är kopieringsunderlag
    300,00 kr
  4. Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Livsfrågan och Evangeliet : Bibeln i kyrkans undervisning
    Beskrivning
    För dig som arbetar med lärande och undervisning i kyrkan!

    Livsfrågan och evangeliet erbjuder inspiration och redskap för kyrkans undervisning och en praktisk handledning till Bibeln, konfirmand.

    Det kan vara svårt att länka människors liv och frågor till bibelns värld, texter och bilder. Ändå är det just det som är uppdraget för kyrkans undervisning. I Livsfrågan och Evangeliet formuleras en teologisk-pedagogisk utgångspunkt för kyrkans undervisning som mynnar ut i praktiska tips och idéer på hur man kan arbeta så att livsfrågan möts av evangeliet.

    Livsfrågan och evangeliet är:
    • En bok som knyter Bibeln närmare kyrkans undervisning
    • En teologisk-pedagogisk bok som förenar teori och praktik
    • En introduktion till kyrkans undervisning, ett inlägg i debatten och praktiska bibelövningar
    • Praktisk handledning till Bibeln, konfirmand med specifika bibelövningar

    Hjälp fler konfirmander att förstå vad de läser i Bibeln och att känna att Bibelns berättelser och den kristna tron handlar om dem själva! Ur Jonas Eeks förord till Livsfrågan och evangeliet: ”Förstår du vad du läser?” är en självklar fråga i kyrkans undervisning. Men den förutsätter att man arbetar med bibeltexterna. Häri ligger inte bara ett stort ansvar utan även en ordentlig utmaning… Många pedagoger och präster vittnar om hur svårt det kan vara att länka Bibelns berättelser till kyrkans undervisning och flera konfirmander berättar att Bibeln aldrig använts i konfirmandundervisningen, trots att varje konfirmand fått en egen bibel. I linje med detta är det bara lite drygt var tionde konfirmand som, efter sin konfirmandtid, instämmer helt eller delvis i påståendet att Bibeln är aktuell i dag.

    För att möta glömskan och hindra språkförlusten är det tid att tänka kreativt för hur kyrkan kan bli bättre på att i sin undervisning levandegöra Bibelns berättelser och koppla dem till människors liv. Syftet med den här boken är att vara ett redskap i det arbetet. Så att fler kan erfara hur livsfrågorna möts av evangeliet. Så att fler kan svara ”ja!” på den grundläggande frågan: ”Förstår du vad du läser?”.

    • Köp 3 för 276,25 kr/st
  5. Luciastjärnor
    Luciastjärnor
    Beskrivning
    Luciastjärnor förnyar ditt luciatåg med tio nya sånger där lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar. pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor alla får sin sång. Sångerna är tänkta för barn mellan 3 och 8 år. De är lättsjungna och stämningsfulla i bra tonarter både för barnen och gitarren. Häftet innehåller melodierna med text och ackord. Den medföljande cd:n innehåller alla sångerna med gitarrackompanjemang, inspelade både med och utan sång. Den kan med fördel användas i barngruppen om du inte spelar själv eller om du vill ha händerna fria.
    • Köp 3 för 198,00 kr/st
    • Köp 10 för 187,01 kr/st
  6. Lukasgatan - Hösttermin
    Lukasgatan - Hösttermin
    Beskrivning
    Lukasgatan är ett material som introducerar personer och berättelser i evangelierna på ett lekfullt sätt. Det kan användas i söndagsskolan likaväl som på barnsamlingar under veckan.

    Utgångspunkten för samlingarna är själva Lukas­gatan, som sätts upp som ett härligt blickfång på en eller flera väggar. Gatan kan skapas på många olika sätt, beroende på hur vägbilderna i materia­let kombineras. Längs vägen sätts bilder av hus och personer upp, och det är dessa personer som berättar om sina liv. Sexton personer ingår i höstterminens upplägg, bland annat Marta och Maria, Jairos, Sackaios, den fattiga änkan, Gabriel, Maria och en herde.

    49 utstansningsbilder 60 vägbilder Levereras i ask Spiralbunden handledning

    Till samlingarna finns också förslag på rekvisita, samtalsfrågor och aktiviteter.

    Illustratör: Mats Molid

    695,00 kr
  7. Lust och längtan
    Lust och längtan
    Beskrivning
    Det finns många material för sex- och samlevnadsundervisning, och de flesta av dem fokuserar på det stora och spännande ämnet sexualitet. Men hur är det med allt det som händer innan det blir sex? Längtan, lust, hålla handen, första kyssen, hångel . Allt sådant tar Mia Börjesson upp i boken Lust och längtan. Boken tar upp många praktiska frågeställningar och ger stöd till den vuxne som samtalspartner. Hur flirtar man? Hur vet man om någon är intresserad? Hur tar man kontakt med någon man är intresserad av? Vad ska man prata om när man väl träffas? Mia Börjesson utgår konsekvent från ett hälso¬främjande perspektiv, och arbetar hela tiden med att visa positiva bilder av ungas sexualitet och att stärka tonåringens tro på sin förmåga att ta ansvar för sig själv i en relation. I boken finns också förslag på ett antal samtals¬träffar, med förslag på olika teman och övningar. Där är utgångspunkten att varje tonåring ska kunna delta på sina egna premisser. Alla har varit med olika saker, önskar olika saker och tycker om olika saker. En del har många drömmar, men inga egna erfarenheter . andra har många erfarenheter, men inte så många drömmar som slagit in. Men alla kan få vara med och diskutera om både lust och längtan!
    350,00 kr
  8. Målarbilder till Djurens andaktsbok
    Målarbilder till Djurens andaktsbok
    Beskrivning
    Målarboken innehåller en bild till varje berättelse i Djurens andaktsbok, samt en gruppbild. Bilderna passar utmärkt att använda som pyssel i barngruppen efter andakten. De kan också förstoras och visas som illustration under högläsningen
    190,01 kr
  9. Mandalas - Djur i vår närhet
    Mandalas - Djur i vår närhet
    Beskrivning
    Häftet innehåller kalejdoskopiska färgläggningsbilder med djurmotiv, avsedda att kunna användas för en stunds nedvarvning.Låt gärna barnen får färglägga bilderna medan ni lyssnar till klassisk musik, så att målarstunden får bli en stund av avkoppling och koncentration i stillhet.Dessa mandalas avviker något från den ursprungliga formen med dess ornamentala och blommig amönster. Men meningen med mandalasmåleriet begränsas inte av att bilderna är föreställande. Barn älskar bilder som de känner igen från sitt dagliga liv. Därför sysselsätter de sig länge och intensivt med mandalas.I häftet finns mandalas av varierande svårighetsgrad.
    200,00 kr
  10. Mandalas - Djur på zoo
    Mandalas - Djur på zoo
    Beskrivning
    Häftet innehåller kalejdoskopiska färgläggningsbilder med djurmotiv, avsedda att kunna användas för en stunds nedvarvning.Låt gärna barnen får färglägga bilderna medan ni lyssnar till klassisk musik, så att målarstunden får bli en stund av avkoppling och koncentration i stillhet.Dessa mandalas avviker något från den ursprungliga formen med dess ornamentala och blommiga mönster. Men meningen med mandalasmåleriet begränsas inte av att bilderna är föreställande. Barn älskar bilder som de känner igen från sitt dagliga liv. Därför sysselsätter de sig länge och intensivt med mandalas.I häftet finns mandalas av varierande svårighetsgrad.
    200,00 kr
  11. Mandalas - Klipp & klistra
    Mandalas - Klipp & klistra
    Beskrivning
    Mandalas . Klipp och klistra skiljer sig från övriga häften i serien genom att här är inte syftet främst att bilderna ska färgläggas. Här skapas istället mönstren genom att klippa ut färgade ark och kombinera dem till en madalas. Dessa kan sedan bli fönsterdekorationer, bordsdekorationer. hängmobiler och så vidare.
    200,00 kr
  12. Mandalas - Sagor
    Mandalas - Sagor
    Beskrivning
    25 bilder att färglägga och låta sig förflyttas till sagornas förtrollade värld och landet bortom Det var en gång... Här trängs grodprinsar med förtjusande feer, ståtliga slott och svavelosande drakar. Illustratör är Cecilia Sönne, som blivit mycket uppskattad för sina bokstavsmandalas. Mandalas . Sagor är ett kopieringsunderlag.
    200,00 kr
  13. Mandalas - Vatten
    Mandalas - Vatten
    Beskrivning
    Häftet innehåller kalejdoskopiska färgläggningsbilder med motiv från hav och sjö, avsedda att kunna användas för en stunds nedvarvning.Låt gärna barnen får färglägga bilderna medan ni lyssnar till klassisk musik, så att målarstunden får bli en stund av avkoppling och koncentration i stillhet.Dessa mandalas avviker något från den ursprungliga formen med dess ornamentala och blommig amönster. Men meningen med mandalasmåleriet begränsas inte av att bilderna är föreställande. Barn älskar bilder som de känner igen från sitt dagliga liv. Därför sysselsätter de sig länge och intensivt med mandalas.I häftet finns mandalas av varierande svårighetsgrad.
    200,00 kr
  14. Matiga Mellanmål : för barn och ungdomar
    Matiga Mellanmål : för barn och ungdomar
    Beskrivning
    I Matiga mellanmål för barn och ungdomar finns 25 recept på lättlagade och mättande mellanmål . perfekta när barn och tonåringar behöver fylla på energin. De flesta rätterna kan lagas och ätas på en timme. Recepten kräver ingen krånglig utrustning eller dyra ingredienser. Precis som i Receptbok för barngruppen finns alla recept i två utföranden. En vuxenversion med normalstor sats och en mindre barnversion, lämplig för 2 . 3 barn att göra tillsammans. Barnrecepten har tydliga och enkla förklaringar i punktform. Alla recept är utvalda för att passa barn- och ungdomsgrupper i olika sammanhang: från förskola och fritids till läger och fritidsaktiviteter. Men rätterna passar lika bra att göra hemma, till exempel som mellanmål eller kvällsmat, eller på hemkunskapslektionen. I boken finns också roliga fakta om maträtter, förslag på samtalsämnen kring ämnet mat, tips, ordförklaringar och lekar. Hela boken är ett kopieringsunderlag.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  15. Med egna ord
    Med egna ord
    Beskrivning
    Bibelstudiemtrl där man med drama och rollspel återskapar Johannes evangelium.Tretton sammankomster.
    40,00 kr
  16. Messy Church 2 : idéer för att skapa lärjungar i en gemenskap med Kristus i centrum
    Messy Church 2 : idéer för att skapa lärjungar i en gemenskap med Kristus i centrum
    Beskrivning
    Idéer för att skapa lärjungar i en gemenskap med Kristus i centrum.

    Messy Church 2 bjuder på samma blandning av kreativitet, gemenskap och vilja att dela den kristna tro i vardagen som kännetecknade den första boken.

    Lucy Moore delar med sig av ytterligare 15 teman att använda vid Messy Church-träffar.

    Teman som tas upp är bland annat grunderna i kristen tro, kvinnor i Bibeln att inspireras av, viktiga händelser i Jesu liv samt dop och nattvard

    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
  17. Messy Church : nya idéer för att bygga en gemenskap med Kristus i centrum
    Messy Church : nya idéer för att bygga en gemenskap med Kristus i centrum
    Beskrivning
    Messy Church är ett sätt att samla människor i alla åldrar och låta dem tillsammans få uppleva vad det innebär att vara en del av den kristna gemenskapen utanför söndagsgudstjänsten.

    En eller två vardagskvällar i veckan bjuder kyrkan in barnfamiljer och andra intresserade till Messy Church-träff. Man pysslar tillsammans, firar andakt tillsammans och äter tillsammans – allt med fokus på Jesus.

    I den här boken presenterar Lucy Moore grundtankarna bakom Messy Church och ger en mångfald av uppslag till hur en Messy Church-samling kan se ut.

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  18. Mitt dokument-reflektion
    Mitt dokument-reflektion
    Beskrivning
    Här får du enbok där du får skriva ner dina synpunkteroch funderingar på utmanande tankar och frågor.
    30,00 kr
  19. Mitt ibland oss : Kyrkans utmaning kring nätpornografin
    Mitt ibland oss : Kyrkans utmaning kring nätpornografin
    Beskrivning
    Mitt ibland oss är en handbok och en upplysningsbok. Läsaren får en bredare förståelse och insikt kring de utmaningar och problem som finns kring nätpornografin och varför människor tittar på porr, men också hjälp att bryta destruktiva mönster kring porrkonsumtion.

    Boken innehåller även en checklista för församlingar som vill arbeta konstruktivt kring de problem vi ser kring nätpornografin, tips på hur man pratar med andra om en fråga som det ofta är tyst kring samt ett flertal fördjupande intervjuer med privatpersoner som berättar om sina egna erfarenheter men också intervjuer med församlingsledare, sexologer, terapeuter och andra experter.

    Ulrica Stigberg är författare och präst i Fryshuset i Stockholm. Mitt ibland oss är hennes sjätte bok, hon har tidigare bland annat gett ut Visuell drog: om barn, unga och nätporr, Om barn och livets frågor samt Någon att lita på : 88 texter för livsresan. Ulrica Stigberg är även en flitigt anlitad föreläsare inom olika sammanhang kring ämnen som rör pornografi

    100,00 kr
  20. Mötesplatser för tonårsföräldrar
    Mötesplatser för tonårsföräldrar
    Beskrivning
    Om hälsofrämjande föräldraskapMia Börjesson presenterar här ett arbetssätt för att skapa djupare kontakt med och mellan tonårsföräldrar. Ett utmärkt redskap för den som vill bjuda in konfirmandföräldrarna till något mer än bara ett enstaka föräldramöte. Materialet erbjuder underlag för upp till sex samtalsträffar, som kallas mötesplatser. Utgångspunkten är ett hälsofrämjande synsätt, där fokus ligger på att dela med sig av positiva erfarenheter och framgångsrika strategier. Mötesplatserna är tänkta att stärka och inspirera tonårsföräldrarna. Vilka resurser har de som föräldrar, vilka lyckade strategier har de använt sig av och vad kan de dela med sig av till andra? »Föräldrar kan mer än de tror!« slår Mia Börjesson fast. Materialet innehåller en gedigen teoridel och många praktiska tips.
    • Köp 3 för 344,25 kr/st
  21. Nåd
    Nåd
    Beskrivning
    Vad är nåd? Vad är det nåden säger emot? Hur ser frånvaron av nåd ut? Är nåden rörlig och böjlig? Och hur angår den hela vår världsvida kyrka? Detta material, med 40 bilder och en handledning, vill locka till brokiga samtal där var och en får erövra begreppet nåd och göra det till sitt.

    Materialet är framtaget av Sensus studieförbund, Svenska kyrkan i Göteborgs stift och Svenska kyrkans Unga under arbetet med Göteborgs stifts satsning 2017 »Nåd i realtid«.

    Handledningen är skrivn av Beata Åhrman ek och Jakob Lindkvist.

    395,00 kr
  22. Nådens år Ett samtalsmaterial om tro
    Nådens år Ett samtalsmaterial om tro
    Beskrivning
    Nådens år är ett material som är tänkt att inspirera till samtal om tro i olika sammanhang. Det kan handla om anställda i kyrkan, förtroendevalda i kyrkorådet eller föräldrar som väntar på sina barn i samband med någon av kyrkans aktiviteter.

    Materialet består av tolv tårtbitar med en rund pusselbit i mitten. Varje tårtbit har ett verb som säger något om kristen tro och mänskligt liv. På varje tårtbit finns också en bild, en kyrkoårstid, en bibeltext samt frågor som hjälper till att sätta igång samtalet.

    Nådens år är tänkt för såväl kortare som längre samtal. Målet är att små stunder ska kunna rymma stora samtal. Samtalet sker bäst i små grupper om tre eller fyra.

    Målet är också att bejaka den mångfald som finns i kyrkan och samhället, med förhoppningen att var och en ska få plats att uttrycka sin tro och växa tillsammans med andra. Det enskilda hör ihop med det gemensamma.

    • Köp 3 för 395,25 kr/st
  23. När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra
    När du leder : du behöver veta vem du är för att veta vart du ska så att du kan leda andra
    Beskrivning
    Det första du behöver är att förstå dig själv. Det andra är att veta hur du leder dig själv - först efter det är det dags att leda andra.

    Josefine Arenius poäng i När du leder är att man inte kan bli en riktigt bra ledare innan man vet från vilken utgångspunkt man själv leder. Det gäller alla åldrar, men den här boken är inriktad på unga ledare.

    Författaren tar avstamp i frågorna: Vem är du, vad vill du och vad brottas du med? Hon delar upp självförtroende i professionellt, socialt och utseendemässigt. För det är inte riktigt så enkelt att man har bra eller dåligt självförtroende, det skiljer sig ofta åt beroende område och miljö. Som ledare är det viktigt att ha koll på sin egen ryggrad: Vilka värden är jag inte redo att förhandla bort? Det handlar också om var man har sin integritet, när man ska låta sig påverkas och när man ska sätta en gräns. Och så hjälper Josefine Arenius läsaren att ställa den lite skrämmande men viktiga frågan: Är jag verkligen den jag utger mig för att vara? Och kanske framför allt: Den jag vill vara.

    Josefine Arenius är utbildad inom Open for business i entreprenörskap och kreativitet. De senaste tolv åren har hon föreläst inom ledarskap, grupprocesser, konflikthantering, omorganisering, mentorskap och självbild. Idag arbetar hon som ledarutvecklare med inriktning på ungdomsfrågor på EFK

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  24. När mamma och pappa flyttade isär : om hur barn reagerar på skilsmässa
    När mamma och pappa flyttade isär : om hur barn reagerar på skilsmässa
    Beskrivning
    Nellys föräldrar är ofta ledsna och så grälar de mycket. Och en dag flyttar pappa från deras hus till en lägenhet. Hur ska det bli nu? När mamma och pappa flyttade isär ger barn och vuxna i barnets närhet en utgångspunkt för samtal kring allt vad en skilsmässa innebär. Berättelsen betonar att det aldrig är barnets fel när föräldrarna flyttar isär. Boken avslutas med en kort handledning.
    • Köp 3 för 170,00 kr/st
  25. Natalis morfar
    Natalis morfar
    Beskrivning
    Berättelsen handlar om Natali och morfar. Om hur det är att förlora någon man älskar. Riktar sig till barn i låg-och mellanstadieåldern. Den är ett redskap när vuxna möter barn där döden blivit aktuell.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  26. och Gud sade ...CD
    och Gud sade ...CD
    Beskrivning
    Fem dramatiseringar ur Gamla Testamentet av Cecilia Wilhelmsson. Berättelsen om Noa, Jona, Daniel, Josef och om Debora.

    100,00 kr
  27. På flera sätt : multipla intelligenser i praktiken
    På flera sätt : multipla intelligenser i praktiken
    Beskrivning
    Howard Gardners teori om de multipla intelligenserna har länge varit populär – att olika människor lär in på olika sätt, genom bild, musik, logik, språk osv. Men hur omsätter man teorin i praktiken? Gunilla Möller har sammanställt sina bästa tips efter många års arbete där olika intelligenser har varit utgångspunkten. På flera sätt innehåller praktiska tips för att arbeta utifrån en mångfald av intelligenser när det gäller gudstjänst, inlärning, bön och bibelstudium. Här finns också förslag på bibliska experiment och pedagogiska lekar och tävlingar.
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  28. Panda Pär är här
    Panda Pär är här
    Beskrivning
    Ett material om naturen och vårt ansvar för den.
    75,00 kr
  29. Paparazzi 9 Dramer för alla
    Paparazzi 9 Dramer för alla
    Beskrivning
    9 dramer som kan framföras även av den som inte har en proffsig teatergrupp.
    100,00 kr
  30. Pedagogens idebok
    Pedagogens idebok
    Beskrivning
    20 församlingspedagoger delar med sig av sina 30 bästa tips. Här finns allt från en kul spring-i-benen-lek för barngruppen till en stämningsfylld andakt med konfirmanderna. För den som vill ordna påskvandring, dopvandring eller liknande finns här också ett flertal varianter att välja på.Tipsen är enkelt beskrivna, med materiel- och tidsåtgång tydligt angivet.För den nyblivne församlingspedagogen kan detta vara en värdefull hjälp, och för den erfarne pedagogen en inspirationskälla.
    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
  31. Perspektiv
    Perspektiv
    Beskrivning
    Rättvisa, respekt och framtid – tre ämnen som ofta engagerar ungdomar! I Perspektiv finns ett flertal lektionsförslag för att arbeta med dessa ämnen tillsammans med konfirmanderna. Avsnittet om rättvisa innehåller bland annat intervjuer med ungdomar från Greenpeace, Amnesty och Djurens rätt. Konfirmanderna får också göra en övning som går ut på att fördela en lönepott bland ett antal olika yrken, samt diskutera kring vilka straff de tycker att olika brott borde leda till.Avsnittet om respekt tar upp frågor som hur man visar respekt samt vad som ger mest respekt – är det vapen, pengar, makt eller talang? Avsnittet om framtiden innehåller övningar som att gissa statistik för år 2022, att packa en tidskapsel och en utmaning att gissa vad som fortfarande finns kvar om hundra år – har blyertspennan, rasismen, hiv-viruset eller cykelbanorna försvunnit då? Perspektiv är ett ledarmaterial, som till största delen innehåller kopieringsunderlag med elevuppgifter. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    200,00 kr
  32. Peter-Alexander den store
    Peter-Alexander den store
    Beskrivning
    En välskriven bok om ett svårt ämne - övergrepp på barn. Peter-Alexander den store är en helt vanlig kille. Han bor med sin mamma och pappa i ett gult hus och gillar att spela fotboll. Dessutom har han en bästis som heter Jens. Som råkar vara hans barnvakt. En dag sviker Jens förtroendet han fått av Peter-Alexander och förgriper sig på honom. Även om berättelsen om Peter-Alexander den store är helt påhittad finns det alldeles för många liknande fall i verkligheten. I boken beskrivs själva övergreppet väldigt vagt. I stället ligger fokus på de känslor som uppstår efteråt. På så sätt öppnar den för samtal, utan att för den skull ge barn som inte varit utsatta en för tydlig bild av vad det handlar om. Centrala slutsatser i boken är att .Man får alltid berätta hemligheter för en vuxen. och .Du äger själv rätten till din kropp.. Detta gör att boken har ett viktigt budskap även till barn som inte varit utsatta för övergrepp. Vår förhoppning är att boken ska få fungera som ett verktyg för alla vuxna som vill engagera sig för barn i sin närhet, och bli en hjälp för barn som lever i en svår situation att våga berätta. Boken bör användas tillsammans med handledningen Att prata med barn om sexuella övergrepp.
    125,00 kr
  33. Pilgrimsvandra med ungdomar
    Pilgrimsvandra med ungdomar
    Beskrivning
    Pilgrimsvandra med ungdomar ger inspiration och praktisk hjälp till den som vill leda pilgrimsvandringar. Prästerna Elisabeth Lidell och Anette Foged Schultz utgår från sin mångåriga erfarenhet av egna vandringar och vandringar med konfirmander för att visa hur mycket som finns att hämta i pilgrimstraditionen.

    Boken ger förslag på vandringar som tar allt mellan femton minuter och två dagar. Här finns också förslag på upplägg till vandringar med olika teman, vandringar som kan inkluderas i vanliga konfirmandträffar samt vandringar som kan knytas ihop med gudstjänsten. Stillheten, bönen, det goda samtalet, kontakten med sitt eget inre och gemenskapen med både Gud och medvandrare: Pilgrimsvandringen rymmer många viktiga erfarenheter som vi kan ge våra ungdomar.

    • Köp 3 för 247,50 kr/st
    • Köp 10 för 233,75 kr/st
  34. Pratstart - 35 texter för samtal om Gud och livet
    Pratstart - 35 texter för samtal om Gud och livet
    Beskrivning
    35 verkliga berättelser utifrån kända och okända människors livsöden. Berättelserna bildar utgångspunkt för samtal med tonåringar om bland annat grupptryck, rasism, ärlighet, kärlek och föräldrar. Till texterna finns samtalsfrågor på tre nivåer: den första nivån kopplar till tonåringarnas egen vardag, den andra nivån går lite djupare och den tredje drar paralleller till vad Bibeln säger
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  35. Receptbok för barngruppen
    Receptbok för barngruppen
    Beskrivning
    Receptbok för barngruppen innehåller 25 recept, särskilt utvalda med tanke på barngrupper, läger, fritidshem och liknande. Samtliga recept kan bakas, gräddas och provsmakas på en timme. Boken innehåller recept till både goda mackor, matiga mellanmål, kakor och tilltugg. Varje recept finns i två utföranden. En vuxenversion med normalstor sats och en barnversion, lämplig för 2-3 barn att göra tillsammans. Barnversionerna innehåller tydliga förklaringar i punktform. Till recepten finns också förslag till hur recepten kan varieras eller kompletteras, lekar att leka om det blir en stund över samt roliga sätt att dekorera bordet innan det är dags att äta. Hela boken är kopieringsunderlag.
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  36. Så kan vi berätta : teologiska och pedagogiska ingångar till Bibelns berättelser
    Så kan vi berätta : teologiska och pedagogiska ingångar till Bibelns berättelser
    Beskrivning
    Den här boken är skriven för alla som vill berätta bibliska berättelser. Teologen får pedagogiska tips och pedagogen får teologisk bakgrunsdsinformation.

    Boken innehåller 26 exempelberättelser, från både Gamla och Nya testamentet, och till varje berättelse finns teologiska resonemang, förslag på hur berättelsen kan berättas, ingångar till texten som kan användas för att anknyta till vår vardag, bakgrundsinformation från kommentarlitteraturen samt samtalsfrågor. Exempelberättelserna är skrivna för åldrarna 6–10 år, men kan enkelt anpassas för äldre eller yngre målgrupp.

    I inledningen påminner Hanne Stichel om vikten av att vi inte lägger allting till rätta när vi berättar för barn. Det måste finnas utrymme för tron att växa och gudsbilden att utvecklas. Och för alla åldrar gäller att vi får ta oss an berättelserna med både lekfullhet och allvar. »Det är från leken jag hämtar min frihet i berättandet«, skriver Hanne Stichel. »Sedan kräver berättelserna respekt. De är ändå Guds namn, och i dem finns Guds röst.«

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  37. Skeppet- ett kyrkospel
    Skeppet- ett kyrkospel
    Beskrivning
    Kyrkosjpel om vårt ansvar för skapelsen- Antal roller går att variera mellan 10 och 15
    125,00 kr
  38. Stillhet och förtröstan/bilder
    Stillhet och förtröstan/bilder
    Beskrivning
    Stillhet och förtröstan Bilder för bön och reflektion Denna samling med svartvita bilder är inte främst tänkt att användas som utgångspunkt för diskussion. Här är bilderna istället tänkta att vara inspiration till reflektion och stillsam meditation vid exempelvis en bönevandring. 40 svartvita bilder
    395,00 kr
  39. Svar direkt
    Svar direkt
    Beskrivning
    Boken vill hjälpa dig att inse hur viktiga skolorna är för vårt lands framtid.
    50,00 kr
  40. Träffa rätt!
    Träffa rätt!
    Beskrivning
    Träffa rätt! är en andaktsbok skriven av Carsten Hjort Pedersen. Målgrupp: 10-14 åringar. 70 andakter som utgår från de olika delarna av Martin Luthers bok Lilla katekesen. Andakterna tar upp: Guds tio bud, Trosbekännelsen, Fader Vår, Guds Ord, Dopet, Nattvarden och Förlåtelsen. Boken är skriven så att barn och tonåringar själva ska kunna läsa den, Men den kan också användas vid gemensam andakt i hem och församling. Carsten Hjort Pedersen har tidigare skrivit Ta emot det eviga livet och Ge vidare. Format: Inbunden
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  41. Tre bra föräldramöten
    Tre bra föräldramöten
    Beskrivning
    Här presenteras olika metoder. Textavsnitt som kopieringsunderlag att diskutera runt.
    125,00 kr
  42. Tre julspel 2 CD
    Tre julspel 2 CD
    Beskrivning
    För förskola/skola upp till ca 10 år. Varje julspel innehåller 7-8 sånger och korta repliker. På 2 CD finns samtliga sånger i både "vanliga" versioner och kompversioner. De tre julspelen är följande:1 PÅ TOMTENS SNICKERIDet är snart julafton och det är full fart på tomtens snickeri. Men tomtens säck är borta! Hur ska det gå?2 I VÄNTAN PÅ TOMTENPå julafton väntar tre syskon otåligt på tomten. Under tiden upptäcker de att det är precis lika roligt att ge som att få julklappar.3. I BETLEHEMTraditionellt julspel vid krubban.
    • Köp 3 för 315,00 kr/st
    • Köp 10 för 297,50 kr/st
    • Köp 25 för 280,00 kr/st
  43. Trycksaker i församlingen
    Trycksaker i församlingen
    Beskrivning
    Bildbank m.m för arbete i föreningen/församlingen
    75,00 kr
  44. Tumstock - Jesus
    Tumstock - Jesus
    Beskrivning
    ”Inte en meter utan Jesus” lyder texten på denna finurliga tumstock. Det gör den extra rolig att använda när du berättar ur Bibeln. Detta är ett högkvalitativt verktyg från Hultafors, som inte gör någon snickare besviken. Den är tillverkad av glasbjörk med invändig metrisk gradering på båda sidor, röda decimetersiffror och vattenbaserad skyddslack. På baksidan står tryckt www.argument.se. (Meterstock är det korrekta namnet på denna produkt, som alltså visar millimeter och centimeter – inte tum.)
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  45. Upplev kyrkorummet Kyrkopedagogik för alla åldrar
    Upplev kyrkorummet Kyrkopedagogik för alla åldrar
    Beskrivning
    Upplev kyrkorummet presenterar kyrkopedagogiken som metod för att utforska kyrkorummet, med hjälp av av en guide som vägleder och bidrar med sin och kyrkans röst i samtalet. Arbetssättet är hämtat från Kirchenpädagogik, som fått stor spridning i Tyskland. Kyrkopedagogiska vandringar är raka motsatsen till en föreläsning från en ”expert” som förmedlar till deltagarna vad de ska betrakta och lära sig. Istället blir varje vandring unik, genom att gruppen själv undersöker, upptäcker och samtalar om sina tankar. Dialogen är central, och så många sinnen som möjligt involveras. Kyrkopedagogiska vandringar kan enkelt anpassas till skolklassen på studiebesök, konfirmandgruppens lektion, kyrkorådet som vill göra något annorlunda eller församlingsmedlemmarna som vill uppleva sin kyrka på ett nytt sätt. Upplev kyrkorummet bidrar med både tankarna bakom arbetssättet och en stor mängd praktiska övningar. Dessa kan sedan kombineras på valfritt sätt till en mångfald av olika vandringar.
    • Köp 3 för 292,50 kr/st
    • Köp 10 för 276,25 kr/st
  46. Utrustad och delaktig : för handledning
    Utrustad och delaktig : för handledning
    Beskrivning
    För gruppledaren finns detta handledningshäfte, med praktiska tips och råd kring hur arbetet med upptäckargrupperna kan läggas upp. Deltagarna i upptäckargrupperna kan vara nya i församlingen likaväl som trotjänare. Alla har utbyte av att få reflektera kring sina egna gåvor och på vilket sätt de kan få komma till användning i församlingen. De fyra föreslagna träffarna presenteras grundligt och här finns också mer material kring de två självskattningarna: Min sociala stil och Mina gåvor. I boken finns också bibelstudier och ”berätta mer”-material som gruppledaren kan planera in efter behov. Recensioner"Både handledningen och deltagarhäftet ger ett mycket positivt intryck, och fokuserar på självkännedom och gåvoidentifiering… Här finns många kreativa sätt att verkligen bygga upp församlingens resursbank." - Korsväg, Tomas Pettersson
    • Köp 3 för 234,00 kr/st
    • Köp 10 för 221,00 kr/st
  47. Utrustad och delaktig : för upptäckaren
    Utrustad och delaktig : för upptäckaren
    Beskrivning
    Utrustad och delaktig är ett material tänkt att användas för att arbeta med ökad delaktighet i församlingen. Materialet utgår från upptäckargrupper, som träffas ett antal gånger för samtal och reflektion. Som underlag till dessa träffar finns deltagarhäftet Utrustad och delaktig – för upptäckaren. I häftet finns bland annat två självskattningar (frågeformulär): •Social stil: Den sociala stilen är ett sätt att beskriva hur en person agerar i olika situationer och i relation till andra. Det ger också en fingervisning om hur man vill arbeta, vilka situationer man har lätt och svårt för och vilka förutsättningar som gör att man kommer mest till sin rätt. •Gåvor: Det andra frågeformuläret handlar om gåvor, egenskaper, talanger och färdigheter – medfödda såväl som inlärda. Syftet är att hitta var bland 14 olika gåvokategorier man har sina styrkor. Detta blir då en fingervisning om var man själv kan hitta sin plats i församlingen, och bidra på ett sätt så att man får möjlighet att blomma ut. Som komplement till dessa självskattningar finns frågeformuläret Med andra ögon, där familj och vänner får uttrycka vilka gåvor de ser i deltagaren. Slutligen finns också en reflektionsuppgift om lust och glädje – vilka av gåvorna brinner deltagaren för att använda och utveckla? Recensioner"Både handledningen och deltagarhäftet ger ett mycket positivt intryck, och fokuserar på självkännedom och gåvoidentifiering… Här finns många kreativa sätt att verkligen bygga upp församlingens resursbank." - Korsväg, Tomas Pettersson
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  48. Uttryck 2
    Uttryck 2
    Beskrivning
    Uttryck 2 innehåller bilder att använda som inspirationskälla till skrivande och igångsättare till samtal. Här finns både dramatiska och lugna bilder, välbekanta miljöer och bilder från andra kulturer och länder. Korten kan användas till mängder av olika övningar: •Låt barnen välja en valfri bild att fantisera ihop en berättelse kring •Samtala kring de olika känslor som bilderna framkallar och vilka känslor personerna på bilden kan tänkas ha, för att på så sätt stärka barnens empatiska förmåga •Låt barnen välja ut en valfri bild för att sedan låta den ingå i en serie, där de själva ritar före- och efterbilder. •Använd bilderna för att öva barnens förmåga att lyssna till varandra, att formulera sina egna tankar och att våga uttrycka sig inför andra. Frågeställningar som ”Vilken är din favoritbild?”, ”I vilken bild skulle du vilja vara med om du fick välja?”, ”Om du fick ändra en sak i en av bilderna, vad skulle du ändra då?” kan vara till hjälp i detta. Motiven är barnvänliga, men inte barnsliga. De kan därför användas både i barngrupp och i vuxengrupp. I vuxengrupper kan de då användas för att öppna upp samtal kring stora samtalsämnen.
    395,00 kr
  49. Uttryck 3
    Uttryck 3
    Beskrivning
    Uttryck 3 innehåller färgstarka, konstnärliga, dystra, tänkvärda och glada bilder – kort sagt, bilder som på många olika sätt inspirerar till reflektion och samtal. Motiven är valda med tanke på ungdomar. Bilderna är tänkta att kunna användas som utgångspunkt för samtal om döden, livet, framtiden, drömmar, rädslor, självbild, mediesamhället och liknande.
    395,00 kr
  50. Uttryck 4
    Uttryck 4
    Beskrivning
    Uttryck 4 Relationer, meningen med livet, döden, fördomar, världen vi lever i … Det finns många stora frågor som kan vara intressanta att diskutera med tonåringar. Men att formulera sina tankar kan vara svårt. Då kan det underlätta att ha bilder att utgå från. Dessa svartvita bilder är öppna, tankeväckande och hjälper samtalsdeltagarna att börja associera 40 svartvita bilder. Handledning av Maria Ottensten ingår.
    395,00 kr
  51. Vad gör vi sen?
    Vad gör vi sen?
    Beskrivning
    Ett praktiskt etikmtrl för barn från 7 år
    250,00 kr
  52. Vägen ett rollspel
    Vägen ett rollspel
    Beskrivning
    Rollspel som kan användas i konfirmandundervisningen.
    100,00 kr
  53. Vägens gemenskap
    Vägens gemenskap
    Beskrivning

    Följ med på en resa där vandrarna får dela med sig av sina tankar och funderingar kring tron. Vuxenkatekumenatet är en arbetsmodell för vuxengruppen som vill växa vidare. Det är en väg där den enskilde sökaren får dela sina erfarenheter med andra och göra en resa in i trons värld mot en personlig tro och in i en levande församling. I katekumenatsgruppen arbetar sökare och följeslagare sida vid sida och går steg för steg framåt på trons väg. Vägens gemenskap innehåller råd till samtalsledarna och följeslagarna, upplägg för samlingarna och praktiska tips. Dessutom finns kopieringsunderlag att använda på samlingarna. Katekumenatet har visat sig vara en användbar modell för att nå både den som inte tidigare kommit i kontakt med den kristna tron och redan döpta som tappat kontakten med kyrkan. Idén är hämtad från fornkyrkan och därifrån kommer också namnet katekumenat. Ordet kommer från grekiskans katechein och kan översättas med ”att vägleda, handleda, undervisa”.

    300,00 kr
  54. Vandringar....
    Vandringar....
    Beskrivning
    Vandringar i bibelns värld. För mellanstadiet.
    75,00 kr
  55. Var inte Daniel rädd i lejongropen - handbok för barnledare
    Var inte Daniel rädd i lejongropen - handbok för barnledare
    Beskrivning
    Var inte Daniel rädd i lejongropen? lyfter fram barnen i församlingen och ger handfasta råd och tips för alla som arbetar med barn i en kristen gemenskap. Andreas Tärnvind visar hur en barnverksamhet med enkla medel blir en självklar del i barnens vecka utan att vara arbetskrävande eller sluka stora frivilliginsatser.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
    • Köp 25 för 132,00 kr/st
  56. Varför har prästen så konstiga kläder? : barns frågor om livet och kyrkan
    Varför har prästen så konstiga kläder? : barns frågor om livet och kyrkan
    Beskrivning
    Barn mellan 6 och 12 år ställer frågor till biskop Mikael Mogren om livet, döden och allt däremellan. Förutom att Mikael Mogren svarat på barnens kluriga frågor har han också ställt frågor tillbaka som skapar samtal, snarare än frågor och svar.

    Varför har prästen så konstiga kläder präglas av värme och humor men också av ett underliggande allvar. Boken passar utmärkt som utgångspunkt för samtal med barn och ungdomar men är också ett sätt att få inblick i barn och ungdomars funderingar om tro och liv.

    Kunde Jesus trolla? Vad händer efter att man har dött? Varför finns det mobbare

    230,00 kr
  57. Verktyg för själens vård : grundbok i själavård & i att leda stödgrupp
    Verktyg för själens vård : grundbok i själavård & i att leda stödgrupp
    Beskrivning
    erktyg för själens vård ger en grundläggande förståelse för hur själen fungerar och hur själsliga sår uppstår genom anknytningsskador och trauman.
    Läsaren introduceras också till olika sätt att arbeta i själavård som bygger på psykoterapeutiska metoder samt olika modeller för stödgrupper. Boken beskriver också verktyget bi-stegen. Det är en effektiv metod för att förstå och leda sig själv. Ett gott och fungerande liv uppnås då olika impulser i själen får samordnas och ledas från människans centrum förenat med Den Helige Ande. Känslomässig mognad och en större tillit till Gud blir resultatet då själens sår får läka i en trygg gemenskap.

    • Köp 3 för 279,00 kr/st
    • Köp 10 för 263,49 kr/st
  58. Verktyg för unga ledare
    Verktyg för unga ledare
    Beskrivning
    I april kommer en ny reviderad upplaga av boken Verktyg för unga ledare.

    Författarna har många års erfarenhet av ideellt ledarskap i kyrkan. I boken delar de med sig av erfarenheter, tankar om tron och bönen samt uppdraget som ung ledare i kyrkan. I den nya upplagan har författarna justerat innehållet med två nya lekar med hänsyn till klimat och matsvinn.

    Boken innehåller konkreta verktyg och redskap för den unge ledaren och tar upp frågor som:
    Hur utvecklar du ditt ledarskap och blir en ledare som sätter Jesus i centrum?
    Hur utmanar du dina deltagare till utveckling och lärande?
    Vad innebär det att vara en god förebild?

    Verktyg för unga ledare ger grunderna i ledarskap, konflikthantering, grupputveckling och återkoppling.
    Boken avslutas med praktiska tips på lekar, böner och andakter.

    205,00 kr
  59. Vi bestämmer
    Vi bestämmer
    Beskrivning
    arbetsmtrl som tränar barn och ungdomar att göra etiska val. 10 dramer och handledning.
    318,00 kr
  60. Viktiga barn och unga!
    Viktiga barn och unga!
    Beskrivning
    Häftet vill inspirera församlingar att ta överviktsproblemen hos barn och ungdomar på allvar.
    40,00 kr
  61. Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
    Vingar som bär : ett killgruppsmaterial
    Beskrivning
    Vingar som bär är en bok för dig som vill starta, eller redan har startat en killgrupp. Bokens utgångspunkt är att en killgrupp kan bli så mycket mer än ett snack i omklädningsrummet efter matchen. Vingar som bär vill inspirera dig som ledare till att bli en medvandrare. Att vara medvandrare innebär att lyssna, fråga, försöka förstå och att känna med killarna. Att vara hos dem när det är tungt, likaväl som när livet leker. Målet är att killarna ska få växa som människor i mötet med sig själva och andra, samt att ge dem mod att våga reflektera över de livsviktiga frågorna. Vingar som bär ger inspiration och vägledning genom praktiska råd, konkreta övningar och mängder av idéer. Författarna har många års erfarenhet av arbete med killgrupper både inom skola och kyrka.
    250,00 kr
  62. WWJD? med Jesus på läger
    WWJD? med Jesus på läger
    Beskrivning
    What Would Jesus Do? Den välkända frågan är inte så lätt att besvara om man inte kan så mycket om vem Jesus var och vad han gjorde. I detta material presenteras ett upplägg för ett konfirmandläger, som gärna (men inte nödvändigtvis) kan vara förlagt till påsken. Konfirmanderna får hitta fram till svaret genom att först få besvara andra frågor: Var levde Jesus? Vad sa Jesus? Vad gjorde Jesus?

    En av höjdpunkterna är det gemensamma dramat, där konfirmanderna delas in i olika grupper: esséer, fariséer, herodianer, seloter och romerska soldater. Genom dramat får konfirmanderna uppleva de många grupperingar som fanns på Jesu tid och hur Jesus förhöll sig till gruppernas olika styrkor och svagheter. Vad kan vi lära oss av dem? Och hur hjälper de oss att komma närmare svaret på frågan What Would Jesus Do?

    Innehåller kopieringsunderlag

    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-162 av 162

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå