View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 785

per sida
Fallande ordning
  1. Godly play - Heliga berättelser i GT
    Godly play - Heliga berättelser i GT
    Beskrivning
    Godly play – heliga berättelser i GT är den första boken om Jerome W. Berrymans bibelberättarmetodik på svenska. Denna version är reviderad med en ny berättelse om Bibeln.

    Att ge barn ett språk för att tänka på, tala om och uttrycka kristen tro – det är syftet med Godly play, ett förhållningssätt och en metod för att förmedla Bibelns berättelser. En Godly play-samling är en helhet: ledaren bjuder in barnen till att lyssna till en berättelse som följs av gemensamma ”undringar”, lek med berättelsematerialet, en enkel fest och bön. Godly play passar grupper med barn mellan två och tio år, och berättartekniken kan användas för alla åldrar.

    Godly play – heliga berättelser i GT innehåller berättelser från Gamla testamentet, men också om Bibeln, kyrkan och tron.

    Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och författaren Jerome W. Berryman kallar Godly play för sin tolkning av andligt lärande inom Montessoripedagogiken. Det är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn, ett sätt som stöder, utmanar, ger näring till och leder deras andliga sökande. Boken innehåller också information om och kontaktuppgifter till nätverk med andra användare av metoden här i Sverige.

    475,00 kr
  2. Godly play - Liknelser och julens liturgiska berättelser
    Godly play - Liknelser och julens liturgiska berättelser
    Beskrivning
    Boken Godly play – Liknelser och julens liturgiska berättelser innehåller berättelser om advent och jul och liknelser ur Nya testamentet. Tillsammans med övriga titlar i serien Godly play innehåller den material- och planeringsförslag för hela kyrkoåret. Godly play – Liknelser och julens liturgiska berättelser innehåller en reviderad inledning samt reviderade kapitelrubriker enligt den senaste engelska utgåvan.

    I Godly play vill man ge ett språk för att tänka, tala om och uttrycka kristen tro. Barnen bjuds in att delta i berättelserna och att undra tillsammans. I leken – ett naturligt och tryggt uttryckssätt för barn, kan de på egen hand arbeta vidare med sina funderingar. Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och författaren Jerome W. Berryman kallar Godly play för sin tolkning av andligt lärande inom Montessoripedagogiken. Det är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn, ett sätt som stöder, utmanar, ger näring till och leder deras andliga sökande. Boken innehåller också information om och kontaktuppgifter till nätverk med andra användare av metoden här i Sverige.

    Godly play är för dig som arbetar med barn i åldrarna 2-10 år men även för konfirmandgrupper och vuxengrupper.

    • Köp 3 för 369,75 kr/st
  3. Godly play - Påskens och pingstens berättelser
    Godly play - Påskens och pingstens berättelser
    Beskrivning
    Godly play har sin grund i Montessoripedagogiken och är ett fantasifullt sätt att arbeta med barn där de genom lek får ett språk för att tänka och tala om kristen tro och andligt sökande.

    Godly play - påskens och pingstens berättelser innehåller berättelser för fastan, påsk och pingst. Här hittar du också berättelser om de som följde Jesus, nattvarden, aposteln Paulus, mässan och om treenigheten. De flesta berättelserna är liturgiska, men det finns även en del heliga berättelser från Nya Testamentet.

    Godly play skapar möjlighet för barn att uppleva Bibelns spännande berättelser baserade på montessoripedagogiken. I Godly play delges barnen berättelserna, spännande figurer och en stor variation av aktiviteter som uppmuntrar dem att söka och finna sina egna svar på trons frågor.

    Bokens tematik bjuder in barnen att fundera över sig själva, Gud och världen på ett sätt som är lekfullt och meningsfullt. Godly play uppmuntrar barnen att använda sin nyfikenhet och fantasi att uppleva mysteriet och glädjen med Gud.

    Godly play passar i första hand dig som arbetar med barn, men metoden kan även användas exempelvis i konfirmand- och bibelstudiegrupper.

    • Köp 3 för 395,25 kr/st
  4. Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
    Gör bibeltexten levande! : 40 dramer för gudstjänst och barnsamling utifrån kyrkoåret
    Beskrivning
    Ett bra drama gör bibeltexten levande. Genom att lyfta in dramat i gudstjänsten får vi hjälp att uppleva de stora hög-tiderna, men vi utmanas också att reflektera kring de texter som kan upplevas som svåra. Gör bibeltexten levande! bygger på kyrkoårets texter och teman, och varje drama följs upp med en kort reflektion som kan ligga till grund för samtal.

    450,00 kr
  5. Gott prat
    Gott prat
    Beskrivning
    Gott prat är ett praktiskt etikmaterial som vill hjälpa barnen mellan 6-9 år att sätta ord på sina känslor. Att utveckla empatin och träna det känslomässiga ordförrådet. I tolv berättelser tar Lars Collmar upp ämnen där barnen kan känna igen sig. Berättelserna är tänkta att vara igångsättare till gott prat. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    500,00 kr
  6. Grundad : konfirmationsmaterial
    Grundad : konfirmationsmaterial
    Beskrivning
    Varför finns jag på jorden? Om Gud finns och är god, varför finns det ondska i världen? Kan jag lita på att Bibeln är äkta och sann? Hur ser Gud på kärlek och relationer? Kan jag prata med Gud?

    I det här konfirmationsmaterialet får du bearbeta dessa frågor och många fler. Här presenteras grunderna i den kristna tron. Häftet är upplagt som en interaktiv kurs och är uppdelad i ämnen, som är tänkta att avhandlas i grupp vecka efter vecka.

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  7. Gud är död
    Gud är död
    Beskrivning
    Påskdrama
    35,00 kr
  8. Gud och jag och alla bubblande känslor! : 12 samlingar för öppna förskolan
    Gud och jag och alla bubblande känslor! : 12 samlingar för öppna förskolan
    Beskrivning
    Gud och jag . och alla bubblande känslor är en handledning uppbyggd på samma sätt som Gud och jag . och allt vi kan! Samlingarna har fokus på våra känslor. Gud har skapat oss med känslor, och därför får vi känna oss glada, ledsna, arga, rädda, spralliga . alla känslor är tillåtna! Till handledningen finns också ge bort-häftet Älskade barn 2.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  9. Gud och jag och allt vi kan! : 11 samlingar för öppna förskolan
    Gud och jag och allt vi kan! : 11 samlingar för öppna förskolan
    Beskrivning
    Gud och jag . och allt vi kan är en handledning med enkla samlingar för barn och föräldrar som kommer till öppna förskolan. Samlingarna har fokus på Gud som en god skapare, som tycker om och är rädd om allt skapat! Barnen får visa allt de kan göra med sina händer, fötter, ögon, öron . De kan ju nästan allt! Dessutom finns tips om hur man kan knyta samlingens tema till någon form av aktivitet, så som pyssel, lek, sång eller gudstjänst. Till handledningen finns också .ge bort.-häftet Älskade barn.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  10. Gud och jag och sprakande färger : 12 samlingar för öppna förskolan
    Gud och jag och sprakande färger : 12 samlingar för öppna förskolan
    Beskrivning
    12 samlingar som utgår från olika färger och påminner om Guds skaparglädje och vilken rikedom det är att vi är olika. Några samlingar utgår från påsk, Kristi Himmelsfärdsdag och pingst.Till handledningen finns även ge bort-häftet Älskade barn 4 av Linda Alexandersson.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  11. Gud och jag och vimsiga spindlar : 11 samlingar för öppna förskolan
    Gud och jag och vimsiga spindlar : 11 samlingar för öppna förskolan
    Beskrivning
    En handledning med enkla samlingar för barn och föräldrar som kommer till öppna förskolan. Samlingarna kopplar samman kända barnsånger och ramsor med bibelberättelser och hjälper oss på så sätt att lära oss mer om Gud och oss själva. Dessutom finns tips på hur man kan knyta samlingens tema till någon form av aktivitet, som att pyssla, leka eller upptäcka gudstjänstrummet. Bland tipsen finns också förslag till adventssamling och julfest.
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  12. Gud som haver, andaktstavla 148x280
    Gud som haver, andaktstavla 148x280
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
    • Köp 25 för 32,00 kr/st
    • Köp 50 för 30,00 kr/st
    • Köp 100 för 28,01 kr/st
  13. Gud talar - kan du höra honom? : en introduktion i den profetiska gåvan
    Gud talar - kan du höra honom? : en introduktion i den profetiska gåvan
    Beskrivning
    ”En natt talade Gud till mig i en dröm. Jag var då bara ett barn och mycket har hänt sedan dess. Ändå lever denna dröm fortfarande kvar i mitt minne.

    Med denna bok vill Joel Jarbo bjuda in dig att börja lyssna efter Guds röst. Bokens syfte är att ge dig vägledning och undervisning i lyssnandets konst. Boken är inte en heltäckande beskrivning av den profetiska Anden utan en introduktion i den profetiska gåvan. På ett enkelt och läsbart sätt försöker han bemöta det stora behov som finns idag kring detta viktiga ämne.

    Som präst möter han ofta på okunskap kring den profetiska gåvan och ibland också rädsla. Joels bön är att allt fler kristna ska få upptäcka hur lätt det är att höra Guds röst och vilken kraft och välsignelse det är att få samspela med den helige Anden.

    I boken delar Joel Jarbo med sig av personliga erfarenheter, andliga insikter och lärdomar han fått i mötet med Herren under bön och förbön.

    Till varje kapitel finns det samtalsfrågor. Boken kan användas för självstudier eller som ett studiematerial i en cellgrupp/bönegrupp.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  14. Gud, var är du?! : hitta styrkan och syftet med öknen i ditt liv
    Gud, var är du?! : hitta styrkan och syftet med öknen i ditt liv
    Beskrivning
    Känner du dig vilsen i en tid av torka och svårigheter, och undrar: “Gud, var är du?

    Kanske hörde du Gud tala, men nu tycks han ha tystnat. Kanske tog du steg i tro, men nu är hans närvaro som bortblåst. Välkommen till öknen – platsen mellan att ta emot ett löfte från Gud och att se det gå i fullbordan.

    Men här kommer en god nyhet: Öknen är inte en meningslös ödemark. Gud använder den för att förbereda och utrusta dig för syftet som ligger framför – om du navigerar rätt igenom den. Tvärtom mot vad många tror, handlar den här perioden inte bara om att vänta på Gud.

    Du har en roll att spela på vägen igenom. En stor roll. Och om du inte vill slösa bort tiden på att vandra runt i cirklar, behöver du lära dig vad den rollen innebär.

    I sin ögonöppnande bok delar John Bevere med sig av viktiga, bibliska sanningar och djupa erfarenheter som hjälper dig att navigera genom torra eller svåra tider, för att komma in i allt som Gud har för dig.

    Innehåller samtalsfrågor för gruppstudier.

    John Bevere är en internationellt känd talare och författare, känd för sin frimodiga och kompromisslösa inställning till Guds ord. John och hans hustru, Lisa, har grundat Messenger International – en organisation med syftet att resa upp kompromisslösa Kristi efterföljare som förvandlar världen. När han är hemma i Colorado, USA, tillbringar han gärna tid med sina fyra söner, eller försöker övertala Lisa att börja spela golf.

    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  15. Guds väldigt bra idé : målarbok och aktivitetsbok
    Guds väldigt bra idé : målarbok och aktivitetsbok
    Beskrivning
    En sann berättelse om alla underbart olika människor i Guds familj!

    Alla du ser är olika dig, men också lika dig. Vi ser olika ut, vi pratar olika och leker olika – men vi är alla lika värdefulla. I begynnelsen fick Gud en väldigt bra idé, och det var att han skulle skapa oss precis så.

    Upptäck Guds väldigt bra idé genom att färglägga, hitta ord och lösa knep och knåp i den här spännande aktivitetsboken!

    Upptäck också Guds väldigt bra idé genom att läsa huvudboken som finns att köpa separat!

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  16. Gudstjänst med barn
    Gudstjänst med barn
    Beskrivning
    Tips och ideér för gudsjänster där barn deltar.
    50,00 kr
  17. Gudstjänstbordet
    Gudstjänstbordet
    Beskrivning
    Fler och fler vill arbeta med att involvera många sinnen i gudstjänsten. Ett sätt är att duka upp ett bord med föremål, som på något sätt anknyter till dagens tema. I detta arbete är Gudstjänstbordet tänkt som en inspirationskälla. Till varje söndag i kyrkoåret finns förslag på fem eller sex föremål att duka upp, i kyrkorummet eller utanför. Till varje föremål finns en förklaring med tanken bakom. Varje söndag är också illustrerad med ett färgfoto, som kan ge idéer till hur bordet kan arrangeras. Föremålen kan också användas som inslag i predikan eller samling under veckan, då ett föremål kan lyftas fram och bli utgångspunkt för ett kortare prat om söndagens tema
    • Köp 3 för 324,00 kr/st
    • Köp 10 för 306,00 kr/st
  18. Guide till det strategiska konfirmandarbetet
    Guide till det strategiska konfirmandarbetet
    Beskrivning
    Att arbeta strategiskt med konfirmandarbetet är lite som att lägga ett tvåtusenbitarspussel – det kan vara spännande och samtidigt oerhört utmanande. Men enligt Riktlinjerna för Svenska kyrkans konfirmandarbete är det nödvändigt att ha en strategisk flerårsplan. Så hur gör man?

    Utifrån flera års arbete med konfirmander och konfirmandledare i Lunds stift, ger Fredrik Beverhjelm praktisk vägledning. Det gäller att inte för tidigt gå in i framtidsfrågorna utan först: * Reflektera utifrån de stora frågorna, som gudsbild, kunskaps- och bibelsyn. * Jobba med omvärldsspaning– i vilken värld lever konfirmanderna idag? * Medvetet ta konkreta beslut om allt ifrån musik, och gruppstorlek till hur rummen bör möbleras.

    Först när detta är gjort går det att se den stora bilden, skriva planen och sätta mål. Boken Guide till det strategiska konfirmandarbetet ger både inspiration och konkreta förslag på hur en strategisk plan kan utformas.

    Fredrik Beverhjelm är en flitigt anlitad föredragshållare inom konfirmand- och ungdomsarbete. 2011 utsågs han tillsammans med Richard Bonnevier till Årets förnyare i Svenska kyrkan.

    • Köp 3 för 255,00 kr/st
  19. Guide till konfirmandbibeln 3.0
    Guide till konfirmandbibeln 3.0
    Beskrivning
    Guide till konfirmandbibeln 3.0 är en ledarbok för dig som arbetar med konfirmander och är en uppdaterad version och anpassad till Konfirmandbibeln 3.0

    Här finns input hur du som ledare kan arbeta med »loggboken«, de 48 första sidorna i Konfirmandbibeln, försättsbladen till varje bibelbok samt med bibels berättelser och budskap.

    Konfirmandbibeln 3.0 är en mötesplats mellan den stora och lilla berättelsen - konfirmanderna får utrymme att göra Bibeln till sin egen och får vägar in i bibelberättelserna.

    Guide till konfirmandbibeln 3.0 har ett tematiskt upplägg vilket gör boken användarvänlig och lätt att hitta i. Det är lätt att planera en träff med konfirmanderna utifrån ett tema i guiden och tillhörande bibeltexter.

    Konfirmandbibeln 3.0 är framtagen för att kommunicera med unga människor som inte är välbekanta med bibelns texter. Alla små frågor, understrykningar i Konfirmandbibelns marginal har setts över och även låtlista och filmtips har uppdaterats.

    I Guide till konfirmandbibeln 3.0 får du redskap för att enkelt kunna sätta igång med ett inbjudande, pedagogiskt och inspirerande konfirmandarbete utifrån Konfirmandbibeln 3.0.

    • Köp 3 för 314,50 kr/st
  20. Gummiband till Bibeln, konfirmand  20-p
    Gummiband till Bibeln, konfirmand 20-p
    Beskrivning
    Elastiskt textilband med texten Livet i bibeln i livet som håller lösa papper och anteckningsboken på plats. Säljs i 20-pack.
    • Köp 3 för 335,75 kr/st
  21. Halsband, spikkors, 33 mm
    Halsband, spikkors, 33 mm
    Beskrivning
    Exklusivt spikkors gjort av riktiga spikar och virat med koppartråd för hand Höjd: 33 mm
    325,00 kr
  22. Halsband, tro,hopp..silver
    Halsband, tro,hopp..silver
    Beskrivning
    Tro, hopp och kärlek (Silver) Höjd: 15 mm
    385,00 kr
  23. Halvtid - förverkliga din längtan
    Halvtid - förverkliga din längtan
    Beskrivning
    Vad händer när högre status, bättre betalt och mer ansvar på jobbet inte ger samma tillfredsställelse som förr? Och när känslan av att grunden för ett meningsfullt liv finns någon annanstans – vad gör man då?

    Efter år av utbildning, intensivt familjeliv och krävande arbete går de flesta in i en fas av reflektion och personlig utvärdering. Det är inte ovanligt att upptäcka att det vi värdesatte, prioriterade och gav en stor del av vår kraft, inte längre ger samma känsla av livsmening. Bob Buford kallar denna period för halvtid. Det är nu vi har möjlighet att återupptäcka livets verkliga värden: Vad ligger närmast mitt hjärta? Finns det något jag skulle fortsätta göra även om jag inte fick betalt? Och vad är min djupaste längtan?

    Halvtid är inspirerande och utmanande läsning. Här finns råd, vägledning och erfarenheter för alla som vill fortsätta utvecklas och som vill att livets andra halva ska bli ännu bättre än den första. Bob Buford visar hur det är möjligt och förklarar varför spelreglerna nu är helt annorlunda.

    Nytryck av Halvtid som utkom på Marcus förlag 2010

    • Köp 3 för 207,00 kr/st
    • Köp 10 för 195,50 kr/st
  24. Handbok för säkra byggnader
    Handbok för säkra byggnader
    Beskrivning
    Handbok för säkra byggnader erbjuder kunskap och verktyg för församlingens arbete med att skapa gemensamma rutiner och ökad medvetenhet om säkerhetsfrågor bland både anställda, ideella och förtroendevalda. Boken tar upp områdena stöld, brand, el, åska, vatten, lås och larm, skadegörelse, märkning och dokumentation. Till boken finns checklistor, dokument och mallar kopplade.
    • Köp 3 för 335,76 kr/st
  25. Handbok för textläsare Årg. 2
    Handbok för textläsare Årg. 2
    Beskrivning
    Det krävs både kunskap, träning och lite mod att läsa texter högt i en gudstjänst. Hur uttalas ett visst ord? I vilket tempo och med vilken betoning ska man läsa för att fånga textens innebörd?
    Till övning och förberedelse - och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Böckerna följer evangeliebokens årgångar och är en ovärdelig verktygslåda för såväl den erfarna textläsaren som vill förnya och kanske förbättra sig, som för nybörjaren.

    Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.

    • Köp 3 för 429,25 kr/st
  26. Handbok för textläsare Årg. 3
    Handbok för textläsare Årg. 3
    Beskrivning
    Det krävs både kunskap, träning och lite mod att läsa texter högt i en gudstjänst. Hur uttalas ett visst ord? I vilket tempo och med vilken betoning ska man läsa för att fånga textens innebörd?
    Till övning och förberedelse - och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Böckerna följer evangeliebokens årgångar och är en ovärdelig verktygslåda för såväl den erfarna textläsaren som vill förnya och kanske förbättra sig, som för nybörjaren. Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.
    De två specialartiklarna i årgång 3 är: Röst och gestaltning, Eva Munther, skådespelare och präst Hör Herrens ord..., Sven Hernqvist
    575,00 kr
  27. Handbok för textläsare Årgång 1
    Handbok för textläsare Årgång 1
    Beskrivning
    Det krävs både kunskap, träning och lite mod att läsa texter högt i en gudstjänst. Hur uttalas ett visst ord? I vilket tempo och med vilken betoning ska man läsa för att fånga textens innebörd?

    Till övning och förberedelse - och som inspiration till variation finns denna serie om tre böcker. Böckerna följer evangeliebokens årgångar och är en ovärdelig verktygslåda för såväl den erfarna textläsaren som vill förnya och kanske förbättra sig, som för nybörjaren. Här finns alla evangeliebokens texter, läsanvisningar, indikationer om tonläge och ordval, kortfattade kommentarer till bibeltexterna och annat matnyttigt.

    I denna årgång ingår också Passionsgudstjänsterna.

    Teman som lyfts fram:

    - Bönen i gudstjänsten
    - Att kunna introducera en text på ett bra och intressant sätt

    575,00 kr
  28. Handbok för trygga och säkra verksamheter
    Handbok för trygga och säkra verksamheter
    Beskrivning
    Handbok för trygga och säkra verksamheter ger er kunskap och vägledning att arbeta med risk- och sårbarhetsanalys, en metod för att identifiera och värdera potentiella risker i församlingens olika verksamheter. Även om fokus ligger på det förebyggande arbetet ger boken också stöd i arbetet under och efter en kris. Innehåller konkreta exempel, checklistor, dokument och mallar som ni kan arbeta med tillsammans i ert arbetslag. Använd boken som inspiration eller följ den steg för steg.
    395,00 kr
  29. Handbok för unga konfirmandledare
    Handbok för unga konfirmandledare
    Beskrivning

    Handbok för unga konfirmandledare är ett ovärderligt redskap för den ständigt växande skaran unga ledare i Svenska kyrkan. Genom enkla och kortfattade kapitel får den unga konfirmandledaren redskap att hantera frågor kring ledarskap och lärande, tro och tvivel, lekar och samtal. Boken innehåller 20 nyskrivna andakter som den unga ledaren kan hålla på egen hand.

    Ur innehållet:
    Om att vara ledare
    Ledarskap
    Duger jag?
    Vad behöver jag kunna för att vara ledare?
    Etiska riktlinjer
    Sekretess och tystnadsplikt

    Om att tro och tvivla
    Min tro
    Kyrkans tro
    Att tro tillsammans

     Om att vara konfirmand
    Hur är en konfirmand?
    Riktlinjer för konfirmandarbete

    Om konfirmandgruppen
    Om grupper och gruppers utveckling
    Jobba med den grupp du har, inte den grupp du skulle vilja ha!
    Konfirmander med särskilda behov
    Svåra saker som kan hända i konfirmandgruppen
    Om kriser och katastrofer

    Om planering och samarbete
    Två nyckelord: tid och kommunikation
    Varför samarbete?
    Vad händer när det inte funkar i ledargruppen?

    Om lärande, kunskap och upplevelser
    Vad är lärande och kunskap?
    Vad ska man lära sig i konfirmandarbetet?
    Olika sätt att lära sig
    Upplevelsebaserat lärande

    Om olika metoder i konfirmandarbetet
    Musik
    Rörelse
    Samtal
    Värderingsövningar
    Drama
    Bild
    Ord
    Film
    Upplevelser

    Om lekar
    Varför ska man leka i konfirmandgruppen?
    Vad ska man tänka på när man förbereder ett lekpass eller leder en lek?
    Lekar och övningar som kan passa i början av konfirmandtiden
    Lekar som kan passa när konfirmanderna har lärt känna varandra lite mer
    Lekar som kan passa när konfirmanderna behöver utmanas till samarbete
    Lekar som kan passa i en grupp som fungerar väl och där deltagarna känner sig trygga med varandra

    Om andakter

    Ledarens ABC till kristendom och kyrka
    Bibeln
    Bön
    De tio budorden
    Dopet
    Dubbla kärleksbudet
    Förlåtelse
    GUD
    Gudstjänst
    Gyllene regeln
    Kyrkan
    Kyrkoåret
    Nattvarden
    Psalmboken
    Sakrament
    Symboler
    Söndag
    Trosbekännelsen
    Vapenhus
    Välsignelsen

    Om författarna:
    Gunilla Lindén är präst med lång erfarenhet av arbete med konfirmander och unga konfirmandledare. Hon har dessutom gedigen erfarenhet av arbete med konfirmander med särskilda behov.

    Rikard Olofsson är präst med EFS-bakgrund och stiftsadjunkt med särskilt ansvar för idealitet och ledarskap. Han har tidigare undervisat vid Sigtuna folkhögskola.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  30. Handbok för verksamhetsutveckling
    Handbok för verksamhetsutveckling
    Beskrivning
    En strategiskt genomtänkt och sammanhållen modell för verksamhetsutveckling i Svenska kyrkans församlingar och pastorat. Modellen följer en process som innehåller tre faser; kartläggning, bearbetning och förändring.

    I boken beskrivs de olika delarna av modellen närmare, samt hur de kan användas i praktiken - såväl i arbetet med att revidera församlings- instruktionen, inför arbetslags- och terminsplaneringen, som i målarbetet med budgetrelaterade verksamhetsplaner.

    • Köp 3 för 335,76 kr/st
  31. Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan
    Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Handbok i arbetsrätt för Svenska kyrkan är den första och enda branschanpassade sammanställningen av vilka arbetsrättsliga regler som gäller i Svenska kyrkan. Boken beskriver vad som gäller enligt lag, kyrkans omfattande kollektivavtal och kyrkoordning. Här behandlas alla områden en arbetsgivare har att hantera, från rekrytering till pensionsavgång; bestämmelser om anställning, MBL, löneöversyn, lönesättning, arbetstid, jämställdhetsplan, semester, föräldraledighet, sjukskrivning, rehabilitering, uppsägning, avsked och omställning. Handbok i arbetsrätt innehåller även ett flertal mallar, t.ex. för anställningsbevis, disciplinpåföljd, varsel, uppsägning och avtalsförhandling. Denna den andra upplagan är uppdaterad med de ändringar som skett genom Svenska kyrkans avtal 08 samt lagändringar fram till den 1 januari 2009.
    • Köp 3 för 357,00 kr/st
  32. Handbok i Bibliodrama : när ord möter liv
    Handbok i Bibliodrama : när ord möter liv
    Beskrivning
    I ett bibliodrama samlas ett antal deltagare kring en bibeltext. Tillsammans får de utforska texten och undersöka vad den kan betyda här och nu. Var och en får möjlighet att känna igen sig själv i de människor, miljöer och händelser som Bibeln berättar om. Bibliodrama innebär att läsa Bibeln med både kropp och själ, med både känslor och intellekt. Genom uppvärmning, textläsning, mångsidigt kreativt arbete, delande och reflektioner får deltagarna förkroppsliga texten. I bokens första del presenteras de »byggstenar « som tillsammans skapar ett bibliodrama. I den andra delen bidrar bibliodramaledare med exempel och erfarenheter från genomförda bibliodraman. Handbok i bibliodrama är en praktisk vägledning för den som är nyfiken på arbetssättet, lika väl som inspiration till den erfarne bibliodramaledaren.
    • Köp 3 för 342,00 kr/st
    • Köp 10 för 323,00 kr/st
  33. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Beskrivning
    Kyrkans skapelseansvar går hand i hand med vårt gemensamma ansvar för en hållbar livsstil och jordens överlevnad. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan ger handfasta ekonomiska tips på hur man kan effektivisera energianvändningen i kyrkans byggnader. I boken tar bl.a. upp: Ventilation, fjärr- och närvärme, belysning, energideklarationer, vattenförbrukning, solvärme, klimatskal och isolering, transporter, energispartips och biobränsle. Boken ger också råd om uppvärmning och vad som är viktigt att beakta vid ändrad användning av kyrkobyggnaden. Boken vänder sig i första hand till verksamhets- och driftsansvariga i församlingar, samfälligheter och stift, men också till miljösamordnare och antikvarier.
    200,00 kr
  34. Handledning till Konfabibeln
    Handledning till Konfabibeln
    • Köp 3 för 342,00 kr/st
    • Köp 10 för 323,00 kr/st
  35. Handledning till konfirmandboken
    Handledning till konfirmandboken
    Beskrivning
     

    Handledning till Konfirmandboken är skriven för ledarna i konfirmandarbetslaget. Den utgår helt från Riktlinjer för Svenska kyrkans konfirmandarbete och är en perfekt inspirationskälla att plocka ur . vare sig du använder Konfirmandboken eller inte. Ledarboken innehåller två delar:

    Del 1. Förslag på hur olika konfirmandpass kan byggas upp. Boken är en riktig plocklåda för dig som gärna vill sätta ihop dina pass själv. Varje uppslag har ett eller flera teman som stämmer överens med temana i Konfirmandboken. På så sätt får du som konfirmandledare hjälp att sätta ihop passa som stämmer överens med innehållet i konfirmandens egen bok.  Under varje rubrik finns förslag på metoder och övningar, musik och film, bibeltexter och psalmer, gudstjänstanknytning och upplevelser.

    Del 2. Texter som berör teologiska, metodiska och pedagogiska utgångspunkter och överväganden i konfirmandarbetet:

    ·         Kyrkans uppdrag att döpa och lära

    ·         Mötet med konfirmanden

    ·         Om att ta sin utgångspunkt i konfirmandens frågor

    ·         Lärande, undervisning och värderingar

    ·         Gruppens utveckling och ledarens roll

    ·         Mötet med de unga konfirmandledarna

    ·         Mötet med konfirmandarbetslaget

    ·         Att fira gudstjänst med konfirmander

    ·         Samlingar under terminerna, läger eller.?

    Om författaren:
    Gunilla Lindén är präst med lång erfarenhet av arbete med konfirmander och pedagogik. Hon har dessutom gedigen erfarenhet av konfirmander med särskilda behov.

    • Köp 3 för 289,00 kr/st
  36. Här en strand
    Här en strand
    Beskrivning
    Vad upplever människan i liturgin? Är gudstjänsten en källa till hopp eller missmod. Kyrkans gudstjänstliv väcker en rad frågor. Här en strand är skriven för alla intresserade av kyrkans gudstjänst, och av hur den kan bli angelägen för fler människor. Boken vill inspirera till fördjupade samtal om gudstjänsten och är skriven utifrån övertygelsen att gudstjänsten är kyrkans centrum, skatten på kyrkans strand.
    • Köp 3 för 148,75 kr/st
  37. Hat hat hat - vad gör man?
    Hat hat hat - vad gör man?
    Beskrivning
    Ett mysteriespel om hat - vad gör man? Skrivet för konfirmander man kan användas i andra sammanhang.
    50,00 kr
  38. HELA familjen!
    HELA familjen!
    Beskrivning
    Boken försöker ge ord åt några tankar kring familjens situation idag. Vi får dela några människors erfarenhet av livet och kärleken. Boken vill hylla kärleken.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  39. Hela livets kyrka : pastoral teologi för vigsel, begravning, dop och välsignelse
    Hela livets kyrka : pastoral teologi för vigsel, begravning, dop och välsignelse
    Beskrivning
    För viktiga skeenden i livet finns riter - från namngivning vid födseln till begravning när någon dör. I vårt moderna samhälle är riterna i allra högsta grad levande, ibland i ny skepnad och mer individualiserade än för tidigare generationer. Vad detta innebär för kyrkan, det är frågeställningen i den här boken - Hela livets kyrka. Dop, vigsel och begravning är de vanligaste kyrkliga riterna som tolkar livets olika skeden, men också andra handlingar förekommer. Under de senaste åren har flera kyrkosamfund i Sverige fått nya handböcker för gudstjänstlivet. Hela livets kyrka tar sin utgångspunkt i Equmeniakyrkans handbok och sätter dess ordningar för vigsel, begravning, dop och välsignelsehandlingar in i ett vidare sammanhang. Författarna lyfter fram existentiella frågor, teologiska utmaningar, församlingsangelägenheter och pastorns/diakonens särskilda uppdrag. Hela livets kyrka är en praktisk handbok för de kyrkliga handlingarna som kan läsas och användas av fler än kyrkans ledare och bli intressant också i andra kyrkosamfund, genom att den tydliggör både likheter och skillnader mellan olika traditioner.

    Bokens författare är aktiva i Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan: Jan-Olof Aggedal, Anna Berndes, Eva Cronsioe, Jenny Dobers, Sune Fahlgren, Peter Halldorf, Christina Molin, Larsåke W Persson, Samuel Rubenson, Hanne Stichel, Per Westblom, Susanne Wigorts Yngvesson.

    • Köp 3 för 261,00 kr/st
    • Köp 10 för 246,50 kr/st
  40. Hemmakyrka
    Hemmakyrka
    Beskrivning
    Dela tro och Bibel med varandra oavsett ålder! Hemmakyrka är hjälpen för grupper med blandade åldrar, exempelvis hemgruppen eller familjen, som längtar efter att läsa Bibeln tillsammans. Genom sin kreativa utformning erbjuds ett stort utbud av perspektiv och uttryck, vilket gör att alla har något att bidra med i mötet med bibeltexten.
    Hemmakyrka består av sju samlingar med frågor och illustrationer framtagna för att passa olika åldrar och erfarenhetsnivåer.
    Boken bygger på nyfikna frågor, öppna samtal och kreativt utforskande!
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  41. Herrens bön
    Herrens bön
    Beskrivning
    Sagt om boken Herrens bön:
    Det har med rätta sagts att människan är skapad för bön, liksom vi är skapade för att tänka och andas. Men hur ska vi be? När apostlarna ställde denna fråga tog Jesus dem vid handen och ledde dem in i bönens underbara värld. Till hjälp gav han dem en bön som i den kristna traditionen därför kommit att kallas Herrens bön eller bönernas bön. Många kristna ber denna bön dagligen. Men tänker vi på vilka djup den innehåller? Ger vi oss tid att stanna till inför de olika delarna av denna bön? När Jesus gav lärjungarna bönen var det inte bara för att de skulle upprepa dess ord, utan för att bönen skulle bli en dimension som var närvarande i allt de gjorde.

    När vi nu ges en omfattande kommentar till Herrens bön, är det just detta som författaren, Nicholas Ayo, vill hjälpa oss till: att låta bönen bli något vi är och inte bara något vi gör. Därför öser han ur den erfarenhet av Herrens bön som kristna delat med sig av under kyrkans historia, i synnerhet fäderna från de första århundradena.

    Detta gör denna bok till en andlig skattkammare, en bok att läsas långsamt och med eftertanke, så att orden väcker längtan efter ett rikare liv i bön och ger vägledning på vår vandring i bönens land.

    Peter Halldorf, pastor

    I bästa mening skriver författaren som vetenskapsman och praktiserande kristen. Därtill redovisar översättaren i ett avslutande avsnitt ett antal översättningar av denna bön som ytterligare stimulans för den enskilda bibelläsaren och för studiegruppernas gemensamma samtal.

    +Gunnar Weman, ärkebiskop em

    • Köp 3 för 184,50 kr/st
    • Köp 10 för 174,25 kr/st
    • Köp 25 för 164,00 kr/st
  42. Himlastoff GT barnens bok 4-5 år
    Himlastoff GT barnens bok 4-5 år
    Beskrivning
    Barnmaterial med förslag till samlingar kring 40 olika berättelser i Gamla Testamentet.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  43. Himlastoff NT barnens bok 4-5 år
    Himlastoff NT barnens bok 4-5 år
    Beskrivning
    Barnmaterial med förslag till samlingar kring 40 olika berättelser i Nya Testamentet.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  44. Himlastoff Stora helger barnens bok 4-5 år
    Himlastoff Stora helger barnens bok 4-5 år
    Beskrivning
    Barnmaterial med förslag till samlingar kring 32 olika berättelser om helger vi firar och som har biblisk grund.
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  45. Himlastoff stora helger handledning 4-5 år
    Himlastoff stora helger handledning 4-5 år
    Beskrivning
    Barnmaterial med förslag till samlingar kring 32 olika berättelser om helger vi firar och som har biblisk grund.
    100,00 kr
  46. Himlastoff Stora helger Ledarhandledning 9-12 år
    Himlastoff Stora helger Ledarhandledning 9-12 år
    Beskrivning
    Barnmaterial med förslag till samlingar kring 32 olika berättelser om helger vi firar och som har biblisk grund.
    100,00 kr
  47. Himmelrik : hösttermin
    Himmelrik : hösttermin
    Beskrivning
    Himmelrik är ett söndagsskolmaterial som följer kyrkoårets rytm. Bibelberättelserna är oftast hämtade ur någon av de bibeltexter som hör till söndagens tema. I denna del finns material för hela höstterminen. Vissa söndagar finns i två versioner, vilket gör att innehållet totalt omfattar material till 29 träffar. Till varje söndag finns: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln eller Bibeln för små och stora. •Samtalsfrågor •Introduktion och återknytning i gudstjänsten •Minnesvers •Bön •Förslag på två lekar •Förslag på två pyssel •Målarbild •Pysselblad Materialet är tänkt för barn i åldersgruppen 4–8 år. Hela materialet är utformat som en rik idébank som du kan ösa ur under flera terminer och anpassa söndagskolträffen till just din grupp. Det gör materialet lättanvänt för både den erfarne och den nyblivne ledaren. En viktig utgångspunkt har varit att materialet ska vara enkelt att använda, för så väl anställda som frivilligledare. Varje träff ger gott om inspiraion, utan att kräva så mycket förberedelsetid.
    • Köp 3 för 637,51 kr/st
  48. Himmelrik : vårtermin
    Himmelrik : vårtermin
    Beskrivning
    Himmelrik, vårterminen Söndagsskolmaterial för åldrarna 4–8 år Martina Hansson, Karin Lindell, Ingela Olander och Helena Ånestrand Himmelrik är ett söndagsskolmaterial som följer kyrkoårets rytm. Bibelberättelserna är oftast hämtade ur någon av de bibeltexter som hör till söndagens tema. I denna del finns material för hela vårterminen. Vissa söndagar finns i två versioner, vilket gör att innehållet totalt omfattar material till 34 träffar. Till varje söndag finns: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln eller Bibeln för små och stora. •Samtalsfrågor •Introduktion och återknytning i gudstjänsten •Minnesvers •Bön •Förslag på två lekar •Förslag på två pyssel •Målarbild •Pysselblad Materialet är tänkt för barn i åldersgruppen 4–8 år. Hela materialet är utformat som en rik idébank som du kan ösa ur under flera terminer och anpassa söndagskolträffen till just din grupp. Det gör materialet lättanvänt för både den erfarne och den nyblivne ledaren. En viktig utgångspunkt har varit att materialet ska vara enkelt att använda, för så väl anställda som frivilligledare. Varje träff ger gott om inspiraion, utan att kräva så mycket förberedelsetid.
    • Köp 3 för 637,51 kr/st
  49. Hjärtats längtan
    Hjärtats längtan
    Beskrivning
    Mission och evangelisation har alltid varit en väsentlig del av den kristna kyrkans liv, men hur ser det ut i vår tid? Tron anses ofta vara en privatsak och kyrkan fastnar lätt i interna perspektiv och ålderdomliga metoder. Ida-Maria Brengesjö och Carl-Henric Jaktlund mejlväxlade under några månader kring de här utmaningarna.

    Men främst skrev de om sin längtan efter ett trendbrott, där församlingar och enskilda söker och finner framkomliga vägar att förmedla tron till sin samtid.

    Alla mejlen hittar du innanför denna boks pärmar.

    Ida-Maria Brengesjö är pastor, församlingsutvecklare och evangelist inom Equmeniakyrkan

    Carl-Henric Jaktlund är pastor, författare, krönikör och nationell ledare för Alpha Sverige

    • Köp 3 för 103,50 kr/st
    • Köp 10 för 97,75 kr/st
  50. Hundringen
    Hundringen
    Beskrivning
    100 tips till ledaren – måltidssånger, andaktstips, dramaidéer, lägerbus och mycket mer! Hundringen hjälper dig när du snabbt behöver ett uppslag till kvällsandakten, när det är dags för spexkväll, när du vill sätta ihop ett bra drama, när du vill skriva något vackert i någons Bibel eller när du behöver en kul bibelövning.
    • Köp 3 för 99,00 kr/st
    • Köp 10 för 93,50 kr/st
  51. I början skapade Gud Studieguide
    I början skapade Gud Studieguide
    Beskrivning
    Antologin I början skapade Gud tar upp frågor som: Hur blev allting till? Universum, jorden, livet, djuren, växtriket, människan?

    Det här häftet är en kompletterande studieguide till huvudboken och innehåller instuderingsfrågor kopplade till bokens 15 kapitel.
    Svara på frågorna på egen hand eller i grupp. Häftet passar såväl för studenter (högstadiet och uppåt) som för vanliga läsare.
    Frågorna väcker intressanta tankegångar och öppnar upp för diskussioner

    50,00 kr
  52. I Din Hand
    I Din Hand
    Beskrivning
    Böner för dig som inte hunnit bli gammal än.Innehåller alla slags böner.En del från bibeln.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  53. I glädje och sorg
    I glädje och sorg
    Beskrivning
    Att predika vid vigsel och begravning är något annat än att predika vid söndagens gudstjänst. En vigsel eller en begravning berör på ett direkt sätt det egna livet, både för de närmast berörda och för släkt och vänner som sluter upp kring dem.

    I glädje och sorg är en bok för präster och pastorer som vill fördjupa sin reflektion över vad det innebär att predika vid vigslar och begravningar. Vad är i dessa sammanhang »det goda talet», och hur kan det utformas?
    För sina slutsatser bygger författaren på egen och andras forskning och på sin egen erfarenhet som präst i Svenska kyrkan.Genomgående pekar boken på prästens uppgift att i den givna situationen formulera tolkningar av kristen tro som innebär ett erbjudande till åhörarna om en möjlig livstydning.
    På denna möjlighet kan åhörarna i sin tur, om de finner den trovärdig, bygga vidare med egna livstydningar. Det är först när tydningen tas emot och integreras i den lyssnandes liv som den får en konkret funktion.

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
    • Köp 25 för 168,00 kr/st
  54. I Guds familj
    I Guds familj
    Beskrivning
    Litet häfte att dela ut till den som blivit döpt. Små stycken och verser att läsa-
    • Köp 3 för 18,00 kr/st
    • Köp 10 för 17,00 kr/st
    • Köp 25 för 16,00 kr/st
    • Köp 50 för 15,00 kr/st
  55. I Kyrkan, kyrkogångsbok
    I Kyrkan, kyrkogångsbok
    Beskrivning
    Kyrkogångsbok där konfirmanden fyller i deltagandet i gudstjänster/samlingar. Innehåller även en del förklaringar runt vad som händer i kyrkan vid gudstjänster.
    • Köp 3 för 31,50 kr/st
    • Köp 10 för 29,75 kr/st
    • Köp 25 för 28,01 kr/st
    • Köp 50 för 26,25 kr/st
    • Köp 100 för 24,50 kr/st
  56. I Kyrkan, kyrkogångskort
    I Kyrkan, kyrkogångskort
    Beskrivning
    Kyrkogångskort för konfirmanden i A6-format. Plats att skriva in 20 gudstjänster/samlingar-
    • Köp 3 för 6,30 kr/st
    • Köp 10 för 5,95 kr/st
    • Köp 25 för 5,60 kr/st
    • Köp 50 för 5,25 kr/st
    • Köp 100 för 4,90 kr/st
  57. Inbjudan i Allhelgonatid 10/fp
    Inbjudan i Allhelgonatid 10/fp
    Beskrivning
    Inbjudan till allhelgonagudstjänst. Med bibelord ur Matteusevangeliet. Format: 210x148 mm, 4 sidor. Nu finns en alldeles ny serie inbjudningar, brev och bevis, som tagits fram i samarbete med Svenska kyrkan. De här vackra foldrarna följer hela livet, från den första kontakten med kyrkan till den sista. Från födelse till död, från dopet till tacksägelsen. Den nya serien har stilig, modern formgivning med detaljer i guld. Formgivare: Maria Mannberg.
    Tillhörande kuvert artnr 54196 Svenska kyrkans logotyp är tryckt på baksidan. Foldrarna säljs i 10-pack.
    • Köp 3 för 324,00 kr/st
    • Köp 10 för 306,00 kr/st
  58. Inbjudan minnesgudstjänst - flicka 10st/fp
    Inbjudan minnesgudstjänst - flicka 10st/fp
    Beskrivning
    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst. Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Atle Burman samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten. Nu är den tiden då dagen är kort och nätterna mörka och långa, men dom ljusen man tänt är av levande sort, och särskilt idag är de många. Nu söker sig tankarna lite tafatt en annan och underlig bana: I förtvivlans och saknadens skymning och natt, ett ljus som ger tröst vill man ana. Ja, värmer det gör dom oss själva nånstans, men också dom bortgångna kära, för den blick som var hennes, den röst som var hans, kan kännas så märkvärdigt nära. (Atle Burman)
    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  59. Inbjudan minnesgudstjänst - ljus 1 st
    Inbjudan minnesgudstjänst - ljus 1 st
    Beskrivning
    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst. Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Atle Burman samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten. Alla Helgons Dag visst är det väl då många flera än jag kanske söker den handen som någon sträckt ut för att mörk och förvirrande tid ska ta slut så man slipper att famla och treva Alla Helgons Dag visst är det väl då man vill stanna ett slag kanske tända ett levande ljus på en grav kanske tända ett ljus för den gåvan Han gav Han som dog för att vi skulle leva (Atle Burman
    • Köp 3 för 18,00 kr/st
    • Köp 10 för 17,00 kr/st
    • Köp 25 för 16,00 kr/st
    • Köp 50 för 15,00 kr/st
    • Köp 100 för 14,00 kr/st
  60. Inbjudan till bibelutdelning 25/fp
    Inbjudan till bibelutdelning 25/fp
    Beskrivning
    En folder för eget påtryck. Illustration av Ulf Löfgren.
    • Köp 3 för 94,50 kr/st
    • Köp 10 för 89,25 kr/st
  61. Inbjudan till dop 10/fp
    Inbjudan till dop 10/fp
    Beskrivning
    Församlingens inbjudan till dop som riktar sig till de nyblivna föräldrarna. Här finns möjlighet att fylla i namn och kontaktuppgifter för den inbjudande församlingen. Innehåller även en vers av Christina Lövestam.Format 148 x 210 mm (A5).

    Tillhörande kuvert utan tryck, art.nr. 54196

    Säljs i 10-pack

    • Köp 3 för 180,00 kr/st
    • Köp 10 för 170,00 kr/st
  62. Inbjudan till dop Metallic ljusblå 25/fp
    Inbjudan till dop Metallic ljusblå 25/fp
    Beskrivning
    Inbjudan till dop Metallic ljusblå är en del i den nya serien Metallic.
    Metallic är en helt ny serie med vackra, moderna och tidlösa illustrationer i skimrande färger så som silver, guld, koppar, djupt blå, lila och blomstrande grönt. Mot en sober, vitlackad och stjärnmönstrad yta kommer varje illustration till sin rätt och skapar harmoni.

    Illustratör: Bo Lundberg.
    Inbjudan till dop Metallic ljusblå säljs i 25-pack
    Format 165 x 240 mm, 4 sid.
    Passar med kuvert 43825, format 175 x 250 mm

    955,00 kr
  63. Inbjudan till dop, 1st
    Inbjudan till dop, 1st
    Beskrivning
    Församlingens inbjudan till dop som riktar sig till de nyblivna föräldrarna. Här finns möjlighet att fylla i namn och kontaktuppgifter för den inbjudande församlingen. Innehåller även en vers av Christina Lövestam.Format 148 x 210 mm (A5).

    Tillhörande kuvert utan tryck, art.nr. 54196

    24,99 kr
  64. Inbjudan till minnesgtj. Solvändan 1 st
    Inbjudan till minnesgtj. Solvändan 1 st
    Beskrivning
    I Inbjudan till Minnesgudstjänst finns plats för inbjudan till anhöriga som under året som gått mist nära och kära att fira gudstjänst. Där citeras också Anders Frostensons psalm Från våra kära (Sv. Ps. 307)
    • Köp 3 för 22,50 kr/st
    • Köp 10 för 21,25 kr/st
    • Köp 25 för 20,00 kr/st
  65. Inbjudan till minnesgudstjänst - Blomma 10st/fp
    Inbjudan till minnesgudstjänst - Blomma 10st/fp
    Beskrivning

    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst.

    Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Atle Burman samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten.

    ” Alla Helgons Dag
    visst är det väl då många flera än jag
    kanske söker den handen som någon sträckt ut
    för att mörk och förvirrande tid ska ta slut
    så man slipper att famla och treva
    Alla Helgons Dag
    visst är det väl då man vill stanna ett slag
    kanske tända ett levande ljus på en grav
    kanske tända ett ljus för den gåvan Han gav
    Han som dog för att vi skulle leva
    (Atle Burman)

    215,00 kr
  66. Inbjudan till minnesgudstjänst - Förgätmigej  10-p
    Inbjudan till minnesgudstjänst - Förgätmigej 10-p
    Beskrivning

    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst.

    Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Ivar Karlstrand samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten.

    ” Vi tackar Gud för våra kära
    för den gemenskap som vi fick
    för glädjen att ha vandrat nära
    på vägen vi tillsammans gick.
    Vi tänder ljus och djupt vi känner
    en saknad efter var och en
    av dessa våra kära vänner
    som nu fått sluta vandringen.
    (Ivar Karlstrand)

    215,00 kr
  67. Inbjudan till minnesgudstjänst - ljus 10st/fp
    Inbjudan till minnesgudstjänst - ljus 10st/fp
    Beskrivning

    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst.

    Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Atle Burman samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten.

    ” Alla Helgons Dag
    visst är det väl då många flera än jag
    kanske söker den handen som någon sträckt ut
    för att mörk och förvirrande tid ska ta slut
    så man slipper att famla och treva
    Alla Helgons Dag
    visst är det väl då man vill stanna ett slag
    kanske tända ett levande ljus på en grav
    kanske tända ett ljus för den gåvan Han gav
    Han som dog för att vi skulle leva
    (Atle Burman)

    215,00 kr
  68. Inbjudan till minnesgudstjänst - ros  10-p
    Inbjudan till minnesgudstjänst - ros 10-p
    Beskrivning

    Inbjudan att skicka till anhöriga inför minnesgudstjänst.

    Foldern innehåller ett bibelord, utdrag ur en dikt av Atle Burman samt plats att fylla i den avlidnes namn samt plats och tid för minnesgudstjänsten.

    ” Nu är den tiden då dagen är kort
    och nätterna mörka och långa,
    men dom ljusen man tänt är av levande sort,
    och särskilt idag är de många.

    Nu söker sig tankarna lite tafatt
    en annan och underlig bana:
    I förtvivlans och saknadens skymning och natt,
    ett ljus som ger tröst vill man ana.

    Ja, värmer det gör dom oss själva nånstans,
    men också dom bortgångna kära,
    för den blick som var hennes,
    den röst som var hans,
    kan kännas så märkvärdigt nära.

    (Atle Burman)

    215,00 kr
  69. Inbjudan till Minnesgudstjänst : Fåglar 10/fp
    Inbjudan till Minnesgudstjänst : Fåglar 10/fp
    Beskrivning
    Detta kort innehåller också några personliga ord till den som förlorat en kär anförvant. Vers: Lär mig, du fågel, med din flykt, psalm 304:2.

    Tillhörande kuvert, art.nr. 54184

    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  70. Inbjudan till minnesgudstjänst: Ljus, 10-pack
    Inbjudan till minnesgudstjänst: Ljus, 10-pack
    Beskrivning
    Denna fina inbjudan till minnesgudstjänst innehåller text från Niclas Blåder, psalm 880 När gravljusen brinner samt bibelord Joh 14:1.

    Illustration: Anna Blåder Form: Anna Larsson Säljs i 10-pack. Storlek: A5, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54196

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  71. Inbjudan till minnesgudstjänst: Rött löv, 10-pack
    Inbjudan till minnesgudstjänst: Rött löv, 10-pack
    Beskrivning
    Denna fina inbjudan till minnesgudstjänst innehåller text av Niclas Blåder samt psalm 880 När gravljusen brinner och bibelord Joh 14:1.

    Foto: Magnus Aronson Form: Anna Larsson Säljs i 10-pack. Storlek: A6, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54184

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  72. Inbjudan till tacksägelse
    Inbjudan till tacksägelse
    Beskrivning
    Inbjudan till tacksägelse. Psaltaren 23 står på insidan.
    Dubbelvikt A4
    • Köp 3 för 18,00 kr/st
    • Köp 10 för 17,00 kr/st
    • Köp 25 för 16,00 kr/st
  73. Inbjudan till tacksägelse 1 st
    Inbjudan till tacksägelse 1 st
    Beskrivning
    Inbjudan till Tacksägelse innehåller Sv. Psalmen 626 och plats för datum och plats för gudstjänsten. Där citeras också bibelord och finns plats för namn på inbjudande präst
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  74. Inbjudan till tacksägelse 10/fp
    Inbjudan till tacksägelse 10/fp
    Beskrivning
    Inbjudan till tacksägelsegudstjänst då vi minns våra bortgångna anhöriga. Med bibelord ur Psaltaren och Uppenbarelseboken. Format: 210x148 mm, 4 sidor. Nu finns en alldeles ny serie inbjudningar, brev och bevis, som tagits fram i samarbete med Svenska kyrkan. De här vackra foldrarna följer hela livet, från den första kontakten med kyrkan till den sista. Från födelse till död, från dopet till tacksägelsen. Den nya serien har stilig, modern formgivning med detaljer i guld. Formgivare: Maria Mannberg. Svenska kyrkans logotyp är tryckt på baksidan. Foldrarna säljs i 10-pack.
    • Köp 3 för 324,00 kr/st
    • Köp 10 för 306,00 kr/st
  75. Inbjudan till tacksägelse : Iris 10/fp
    Inbjudan till tacksägelse : Iris 10/fp
    Beskrivning
    Text av Anders Frostenson, Sv psalm 311, vers 2, samt rader för inbjudan.

    Tillhörande kuvert, art.nr. 54196

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  76. Inbjudan till tacksägelse: Kungsängslilja, 10-pack
    Inbjudan till tacksägelse: Kungsängslilja, 10-pack
    Beskrivning
    Denna fina inbjudan till tacksägelse innehåller text av Karin Öhagen, psalm 798 Som liljan på sin äng samt bibelord Jes 41:10.

    Foto: Magnus Aronson Form: Anna Larsson Säljs i 10-pack. Storlek: A6, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54184

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  77. Inbjudan till tacksägelse: Vallmo, 10-pack
    Inbjudan till tacksägelse: Vallmo, 10-pack
    Beskrivning
    Denna fina inbjudan till tacksägelse innehåller text av Karin Öhagen, psalm 798 Som liljan på sin äng samt bibelord Jes 41:10.

    Illustration: Anna Blåder Form: Anna Larsson Säljs i 10-pack. Storlek: A5, 4 sidor. Tillhörande kuvert: 54196

    • Köp 3 för 189,00 kr/st
    • Köp 10 för 178,50 kr/st
  78. Inför publik
    Inför publik
    Beskrivning
    Henri Kokko, skådespelare och föreläsare, ger dig mängder av konkreta tips och råd på hur du förbereder dig, vad du ska tänka på när du framför en presentation och hur du kan utvecklas som presentatör.De flesta av oss blir nervösa vid tanken på att tala inför pubilk. Du är inte ensam om att känna oro. Alla gör det, mer eller mindre.Istället för att gömma undan nervositeten lär du dig i Inför publik att bejaka, ja till och med använda rädslan.Boken kan också vara en god hjälp för lärare som vill hjälpa elever att komma över rädslan att tala inför andra.
    100,00 kr
  79. Ingångar - Kortask
    Ingångar - Kortask
    Beskrivning
    Ask med 108 fråge- och utmaningskort

    Hitta nya infallsvinklar på bibeltexten

    Ingångar är ett frågespel som utmanar en grupp att under lekfulla former utforska en bibeltext. Vad betyder texten, vilka konsekvenser skulle den få i vardagen och vem skulle behöva få höra den? Deltagarna kan till exempel få svara på frågor som »Hur skulle du sammanfatta den här texten på Twitter?«, »Finns det något som stör dig i bibeltexten?« eller »Vilken mening från bibeltexten skulle du vilja spreja som graffiti på en husvägg?«.
    Spelet passar bra för tonåringar och vuxna och kan spelas med valfritt antal deltagare

    • Köp 3 för 193,50 kr/st
    • Köp 10 för 182,75 kr/st
  80. Innersidan
    Innersidan
    Beskrivning
    En vandring genom den apostoliska trosbekännelsen.
    50,00 kr
  81. INRI
    INRI
    Beskrivning
    INRI är ett drama som handlar om påskhögtiden. Kopieringsunderlag.
    100,00 kr
  82. Inspiration till doptal
    Inspiration till doptal
    Beskrivning
    Inspiration till doptal samlar tio texter med bilder och tankar om gemenskapen med Gud och Guds familj. De kan användas som utgångspunkt, inspirera och ge nya infallsvinklar till den som förbereder ett tal. Medverkar gör Lars Collmar, Stefan Risenfors, Carl Magnus Adrian, Catharina Segerbank, Linda Alexandersson, Bengt Inghammar, Marie Rehnstam, Kerstin Hesslefors Persson, Markus Leandersson och Margareta Melin.
    • Köp 3 för 148,50 kr/st
    • Köp 10 för 140,25 kr/st
  83. Inspirationsask
    Inspirationsask
    Beskrivning
    50 bilder som föder tankar och inspirerar till samtal.

    Att titta på en bild är spännande. Om 100 personer tittar på samma bild skulle vi säkert få nästan 100 olika tankar kring den. Så mångfasetterad är en bild. Bilder talar till oss och öppnar upp känslor och tankar inom oss som inget annat.

    Inspirationsasken innehåller 50 bilder som är ett bra hjälpmedel i arbetet med konfirmander, ungdomar, barngrupper, sorgegrupper, i bibelstudium och i skolan. Endast din egen fantasi begränsar användningsområdena.

    Format: 18x13 cm
    Både ask och kort är tillverkade i kraftig kartong/papper för att tåla att användas om och om igen.

    Se på bilderna och låt fantasin flöda! Introduktionshäfte med förslag på användningsområden medföljer.

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  84. Inte för ung
    Inte för ung
    Beskrivning
    Ett drama i sex akter om en modern Johannesgestalt. Tiderna är mörka. Landet ligger i hopplöshetens skugga. De fattiga har varken pengar eller mening och de rika försöker förgäves trösta sig med sitt överflöd. Men när mörkret är som mörkast och skuggorna djupast, tänder Någon ett ljus, ett hopp. Det är Johanna som får Guds uppdrag att gå ut och berätta att Han som vill bära våra bördor är på väg. Hon tvekar, osäker på om hon är redo för en så stor utmaning. Men den viskande Kristusrösten i natten försäkrar henne: ”Du är inte för ung”. Dramat är skrivet för 10 roller, men kan lätt förändras för fler eller färre rollinnehavare
    100,00 kr
  85. Inte rädda - men beredda
    Inte rädda - men beredda
    Beskrivning
    Ny bok av Ringdahl. En genomgång av Första Petrusbrevet lämplig för bibelstudiet och hemgruppen.

    Daniel Ringdahl är gymnasielärare och pastor i Roseniuskyrkan
    Tidigare på BV Förlag: Inte så bara - om reforrmationen
    Daniel har varit redaktör för Accent - en kristen andaktsbok för unga

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  86. Jag är - Körhäfte - Not
    Jag är - Körhäfte - Not
    Beskrivning
    Jag är innehåller 35 livsnära sånger för unga, under rubrikerna Identitet, relationer, dagar och år samt Älskad och vald. 1.Identitet tar upp frågor som ”Vem är jag?” och ”Hur uppfattar andra mig?” 2.Relationer berör vårt ansvar att välja hur vi bemöter varandra. 3.Dagar och år handlar om rytmen i livet under dygnet och året. 4.Älskad och vald har Bibel, dop, nattvard, bön och förlåtelse i fokus. Jag är – ledarhäfte innehåller noter, texter, stämmor (där sådana finns), ackordanalys samt också pianoarrangemang till flera av sångerna. Dessutom ingår en handledning med samtalsfrågor, bibelcitat, framförandeidéer med mera till var och en av de 35 sångerna. Jag är – sånghäfte innehåller melodier, texter och stämmor där sådana finns.
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  87. Jordglob Uppblåsbar 40cm
    Jordglob Uppblåsbar 40cm
    Beskrivning
    Uppblåsbar jordglob med politisk kartbild som visar länder i tydliga färger. 40cm i diameter, svensk text.
    165,00 kr
  88. Jubla i Herren 1 - Not
    Jubla i Herren 1 - Not
    Beskrivning
    Lovsångsbokr med lovsånger, noter med melodistämma och enkelt körarrangemang, ackord till samtliga sånger. Innehåller 199 sånger
    75,00 kr
  89. Jubla i Herren 2 - Not
    Jubla i Herren 2 - Not
    Beskrivning
    Jubla i Herren 2 är 2a sångboken i dena populära serie sångböcker med en gemensam nämnare: sånger för kyrkans gudstjänstliv, sånger vars fokus är till Gud istället för om Gud.1999 samlades sångerna från de första fjorton paketen i lovsångsresursen Davids Hjärta i sångboken Jubla i Herren. Uppföljaren Jubla i Herren 2 innehåller ytterligare 217 sånger från paket 15-29, Jubla i Herren 3 rymmer 216 sånger från paket 30-40 och Jubla i Herren 4 199 sånger. Varje sångbok innehåller dessutom ett antal aktuella lovsånger från skivor utanför Davids Hjärta-serien.Tillsammans innehåller de fyra Jubla i Herren - böckerna 831moderna lovsånger. De utgör en komplett resurs för den lovsjungande församlingen!
    75,00 kr
  90. Jubla i Herren 3 - Not
    Jubla i Herren 3 - Not
    Beskrivning
    Lovsångsbok med lovsånger, noter med melodistämma och enkelt körarrangemang, ackord till samtliga sånger. Innehåller 216 sånger
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  91. Jubla i Herren 4 - Not
    Jubla i Herren 4 - Not
    Beskrivning
    Lovsångsbok med lovsånger, noter med melodistämma och enkelt körarrangemang, ackord till samtliga sånger. Innehåller 199 sånger
    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  92. JUL Livets skeden & Årets högtider 25/fp
    JUL Livets skeden & Årets högtider 25/fp
    Beskrivning
    Säljs i 25-pack

    Jul och advent är en härlig tid när många besöker våra kyrkor. Det ger oss möjlighet att fördjupa relationen med de församlingsbor som sällan kommer till kyrkan annars.
    Därför har Verbum tagit fram Livets skeden Årets Högtider JUL – använd den som en fi n julgåva till församlingsborna och ett komplement till församlingens verksamhet.
    Livets skeden Årets Högtider JUL är en vackert formgiven folder om allt som rör jul och advent.

    • Köp 3 för 510,00 kr/st
  93. Jul- & påskvandringar
    Jul- & påskvandringar
    Beskrivning
    Tre jul- och tre påskvandringar för skolår 1–3. Jul- och påskvandringar innehåller sammanlagt sex vandringar, som gärna kan användas i kyrkans samarbete med skolan. Varje vandring sker längs ett antal stationer, där ett litet drama spelas upp och låter gruppen uppleva någon av Bibelns berättelser. Vandringarna är främst tänkta för lågstadieelever, och räcker alltså för att erbjuda en ny vandring för varje år under hela lågstadiet. Vandringarna kräver ingen komplicerad rekvisita – det är elevernas fantasi som är det främsta redskapet! Och visst ger det en extra dimension till berättelserna när eleverna får skattskriva sig tillsammans med Josef och Maria och i tur och ordning uppge namn och veckopeng. Tillsammans med de vise männen får de fly undan Herodes från hans palats, för att sedan överlämna också sina gåvor till Jesusbarnet. Under påskvandringen får de sedan gömma sig undan soldaterna tillsammans med lärjungarna och besöka Jesu grav tillsammans med Josef från Arimatia.
    • Köp 3 för 391,50 kr/st
    • Köp 10 för 369,75 kr/st
  94. Källan
    Källan
    Beskrivning
    Boken handlar om möjligheten att göra andakterna till källor där både barn och vuxna kan få kraft att leva.
    129,00 kr
  95. Karibo. Del 2
    Karibo. Del 2
    Beskrivning
    Karibo är ett material för barnverksamheten, exempelvis kyrkans miniorträffar. Materialet ger förslag till 20 träffar. Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor till berättelsen •Praktiskt pyssel att göra •Pysselblad (kopieringsunderlag) •Två lektips •Värderingsövning utifrån temat i berättelsen •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen Karibo, del 2, innehåller 20 träffar för vårterminen. Träffar med påsktema är inkluderade.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  96. Karibo. Del 3
    Karibo. Del 3
    Beskrivning
    Ett material för barn 7–9 år Karibo är ett material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorträffarna. Materialet ger förslag till 20 träffar, lämpliga för höstterminen. (De avslutande träffarna har jultema.) Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor •Värderingsövning utifrån temat i berättelsen •Två förslag på praktiska pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  97. Karibo. Del 4
    Karibo. Del 4
    Beskrivning
    Karibo är ett material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorträffarna. Materialet ger förslag till 20 träffar, lämpliga för vårterminen. (Träffar med påsktema är inkluderade.) Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor •Poängjakt som sträcker sig över hela terminen •Två förslag på praktiska pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  98. Karibo. Del 5
    Karibo. Del 5
    Beskrivning
    Ett material för barn 7–9 år Karibo är ett praktiskt och inspirerande material för kyrkans barnverksamhet, exempelvis miniorgruppen. Karibo del 5 ger förslag till 20 träffar, lämpliga för höstterminen. Några av träffarna har jultema. Varje träff innehåller: •Förslag på bibelberättelse eller en nyskriven berättelse •Samtalsfrågor •Veckans gåta •Två förslag till praktiskt pyssel att göra •Pysselblad som kopieringsunderlag •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen Merparten av träffarna utgår från berättelser i Stora Berättarbibeln av Bob Hartman.
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
  99. Karibo. Del 6
    Karibo. Del 6
    Beskrivning
    Karibo är ett material för barnverksamheten, exempelvis kyrkans miniorträffar. Detta är sjätte och sista delen, med 20 träffar för en ny vårtermin. Träffar med påsktema är inkluderade. Materialet ger förslag till 20 träffar. Varje träff innehåller: •Förslag på text att läsa ur Stora Berättarbibeln, alternativt en nyskriven berättelse som inkluderats i materialet •Samtalsfrågor till berättelsen •Praktiskt pyssel att göra •Pysselblad (kopieringsunderlag) •Två lektips •Andakt, med anknytning till temat i berättelsen
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 785

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå