Glädjehuset : Odling och fest i växthuset

Om att skaffa växthus och hur man ordnar bästa miljön för frösådder och sticklingar. Växthuset ger också ett bra övervintringsklimat för ömtåliga och exotiska växter.

Men växthuset kan och bör också användas som läshörna och till kalas, en mycket viktig sida av livet med växthus menar författaren.

I kallväxthuset finns god miljö för frösådder, sticklingar och annat ömtåligt på vårvintern. Redan i februari börjar lökarna blomma därinne och där trivs också medelhavsväxterna och andra som inte överlever vår svenska vinter utomhus. Kamelian är t ex riktigt lättodlad i ett växthus som kan värmas så att temperaturen aldrig sjunker under 5 plusgrader.

Även människan mår gott i växthuset, inte bara när man pysslar om sina växter. Under sommaren - när allt utom tomater och chili placerats ut i trädgården är det t ex härligt att sitta där i en skön stol och läsa med någon doftande planta i närheten. Men i januari börjar frösådden, och då blir det trångt!

Författaren varvar personliga odlingserfarenheter med tips om hur man utnyttjar sitt växthus på bästa sätt och hur man löser problem som kan dyka upp. Växthuset visar sig vara en mycket trevlig festlokal också. Den första kräftskivan i växthuset blir absolut inte den sista!

Boken är lika intressant för alla som planerar att skaffa nytt växthus som för dem som redan har ett.

I lager
Mer information
Författare Hasselmark, Ulla
Förlag Natur & Kultur
Bredd 0
Höjd 0
Rygg 0
Omfång (sidor) 139
Mediatyp Bok
Bandtyp Inbunden
Utg.datum 20020314
Upplagenr 1
PLU 9789127354135
ISBN 27354135
Vikt (g) 500.0000
100,00 kr

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå