View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 201

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Livsberättelser från S:ta Clara kyrka
  Livsberättelser från S:ta Clara kyrka
  Beskrivning
  S:ta Clara kyrka, bara ett par stenkast från Sergels torg, är kanske­ Sveriges mest centrala kyrka. När prästen Carl-Erik Sahlberg gick till den första veckomässan i kyrkan var tre personer­ där, den yngsta var 80 år. Idag sprudlar kyrkan av liv och har ett socialt arbete­ som varje vecka berör flera hundra personer. I denna lilla bok möter du flera människor som fått vara med om Guds hjälp och ingripande. Läs om tunga missbrukare och hemlösa som blivit fria och funnit ett hem. Läs om människor som sökt efter meningen med livet på olika håll och funnit att Jesus gett gett dem det de alltid sökt efter. Människor möter Gud i Sverige idag, det ger denna bok flera exempel på.
  35,00 kr
 2. Ljusår och mörkrum
  Ljusår och mörkrum
  Beskrivning
  Hakon Långström blev historisk när han i förtid avgick som domprost i Stockholm.
  I sina memoarer skriver han om uppväxten i västkustfromheten och industrins Uddevalla, om tiden som överingenjör i pappersindustrin, om sitt intresse för foto och om spännande resor och personer han mött. Han skriver också om de händelser som ledde till att han i förtid avgick som domprost.
  100,00 kr
 3. Ljusbubblan
  Ljusbubblan
  Beskrivning
  Författaren berättar om sitt möte med gurus, umgjänget med John Lennon och med andra kändisar runt om i världen.
  50,00 kr
 4. Louis Pasteur
  Louis Pasteur
  Beskrivning
  Louis Pasteur :, den franske kemisten vars upptäckter ledde till historiens största medicinska genombrott
  50,00 kr
 5. Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
  Lyckan kommer : klostervisdom för ett rikare liv
  Beskrivning
  I inledningen av BBC:s tv-serie Klostret gjorde jag en enkel iakttagelse som upprepades i början av varje avsnitt: Det händer allt oftare att människor säger till oss att livet är alltför individualistiskt, att deras liv handlar alltför mycket om saker, att konsumismen dominerar överallt, att de ytligt sett har allt fler nöjen i livet och ändå, på ett djupare plan, inte är lyckliga.
  Gång på gång hände det att människor som kom på retreat till klostret efter att ha sett tv-serien hänvisade till denna enda mening. Det var mig du talade om, sa de. Lyckan kommer eller gör den? Hur då?

  Christopher Jamison, som har arbetat med andlig vägledning i många år och som blev känd över stora delar av världen när han och hans bröder i Worth lät BBC vara med på en 40-dagarsretreat för fem vanliga brittiska män, går till botten med vår längtan efter lycka. Varifrån kommer den? Vart leder våra ansträngningar oss? Vad är egentligen sann lycka? Vad menar Jesus när han säger att de renhjärtade är saliga?
  Precis som i den uppskattade Rummet inom dig använder han den kunskap och visdom som samlats i hans egen klostertradition, benediktinorden, för att berätta lyckans historia och tillsammans med sin läsare hitta vägen till ett rikare liv.

  Christopher Jamison är abbot på Worth, ett benediktinkloster i England. Han har i många år arbetat med kommunitetens retreater och också varit rektor för den skola som bröderna driver. Lyckan kommer är hans andra bok på svenska. Resension från Dagen: Vad är högmod? Det kan tyckas vara en enkel fråga, som vi alla kan svara på. Det är den som skryter, skulle man kunna säga. Eller också borrar man lite djupare. I Christopher Jamisons lysande bok om klostervisdom och vardagsklokhet, börjar han avsnittet om högmod med att titta på att ha mycket att göra. I vår kultur anses detta fint. Men att ha fullt upp med att vara viktig kan vara ett utslag av ett förslaget högmod, där man vill inpränta hur viktig man är (och hur oviktiga andra är). Vi håller helt enkelt på att skapa en upptagenhetskultur, där vi snart nog är fångar i både vårt eget högmod och i en konsumtionskultur, som tvingar in oss i upptagenheten. Så här går det ofta till när Christopher Jamison skärskådar vår kultur, och den mänskliga svagheten, som gör oss både fjärmade från andra och från Gud.
  Författaren utgår från gamla klosterregler, men sätter in dem i nya sammanhang och utvinner härmed ett lyckorecept som är långt från andra handböckers bli glad-budskap. Han granskar här bland annat likgiltighet, frosseri, vällust, girighet, vrede, svårmod, fåfänga, högmod och hjärtats renhet. Det är enkelt men klart formulerat, det är fyllt av klokhet och värme. En av årets bästa böcker. Läs! Inger Alestig, Dagen

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 6. Lyssna till livet
  Lyssna till livet
  Beskrivning
  Paul Tournier ville aldrig skriva någon självbiografi men denna bok fyller på många sätt en sådan funktion. Tournier var en internationellt känd läkare med kristen livssyn. I denna bok liksom i sina tidigsre kombinerar han psykologi och kristendom.
  30,00 kr
 7. Målarbok med trägravyrer
  Målarbok med trägravyrer
  Beskrivning
  Sven ljungberg beskriver sin omvärld i ord och bild. Innehåller bl.a 21 bilder på trägravyrer.
  75,00 kr
 8. Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
  Mama Maggie : den aldrig tidigare berättade historien om en kvinnas kärlek till de bortglömda barnen
  Beskrivning
  De kallas zabaleen: sopfolket. Zabaleen bor i vidsträckta, vidriga ”sopstäder” i utkanten av Kairo, där de livnär sig på att hämta och sortera sopor. De rotar igenom ruttnande mat, använda blöjor och krossat glas på jakt efter sådant som de kan sälja eller återvinna. Hunger, sjukdom och övergrepp tillhör vardagen. Femtio procent av barnen som föds här når aldrig vuxen ålder, och de som gör det kanske aldrig får uppleva hur det är att få en kram, en utbildning eller känna verklig omsorg – såvida de inte får träffa Mama Maggie. Maggie Gobran är kvinnan i vita kläder som tvättar barnens fötter, kallar dem vid namn, ger dem mat och bygger skolor åt dem. Hon tänder ett ljus i deras mörker och berättar deras historia för världen.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 9. Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
  Mamman, mordet och det otänkbara mötet : en sann berättelse
  Beskrivning
  Ett barn försvinner...
  En fostermamma ställs inför ett omöjligt val...
  Ett barns framtid står på spel...

  När Debra Moerke och hennes man Al beslutade sig för att bli fosterföräldrar, kunde de aldrig föreställa sig hur deras liv skulle förändras. Debra blev särskilt fäst vid en liten flicka: fyraåriga Hannah. Hon älskade henne och gjorde allt hon kunde för att få Hannah att känna tillit och trygghet. Men när Hannah återvände till sin biologiska mamma Karen dröjde det inte länge förrän Debras värsta farhågor besannades. Debra var så tyngd av fasa och sorg att hon inte trodde hon klarade mer. Då fick hon ett telefonsamtal från fängelset. Karen, inspärrad på livstid, var gravid och hade en chockerande fråga.

  Mamman, mordet och det otänkbara mötet är en osannolik men sann berättelse om tro, familj och en resa mot till synes otänkbar förlåtelse. Det är en berättelse som testar gränserna för det mänskliga hjärtat och i slutändan ett fängslande vittnesbörd om hur villkorslös kärlek kan förvandla även de mörkaste nätter till hoppfyllda morgnar.

  Sagt om boken
  ”När du börjar läsa den här boken kommer du att gripas av den starka, och i vissa stycken ofattbara berättelsen … När du har läst klart kommer du att bli tagen av Guds mäktiga nåd. Det är en berättelse som bara Gud kan skriva.
  Ruth Graham Utdrag ur boken
  Jag stirrade ett ögonblick på den gula telefonen, nästan rädd att lyfta på luren med tanke på alla dåliga nyheter jag fått på kort tid. Jag kunde inte föreställa mig vem som ringde så här tidigt. Så sprang jag snabbt fram till telefonen innan den väckte alla i huset. ”Hej, detta är Natrona länshäkte”, sa en inspelad röst. ”Ni har ett betalsamtal från en intern. Vill ni betala avgiften svara ja nu. I annat fall lägg bara på luren.
  En intern? Det gick runt i magen, och det for som en stöt genom kroppen. Jag kunde bara tänka på en intern – den jag tänkt på hela natten. Det sprängde i huvudet, och käkarna stelnade. Tror hon verkligen att jag tänker betala samtalet och prata med henne? Är hon galen? Tankarna rusade runt i huvudet när jag tog luren från örat och tänkte lägga på.
  ”Aldrig livet”, viskade jag.
  I samma sekund slog mig en tanke. ”Skulle jag svara om hon ringde till mig?” Jag kände igen rösten: Jesus. Jag stelnade till.
  ”Du är mina händer och fötter och min röst. Är du mitt sändebud eller inte?
  Jag visste att jag måste svara. ”Herre, var med mig. Detta klarar jag inte på egen hand”, viskade jag. Med ögonen vända mot himlen hörde jag mig själv tydligt säga ett ja både till den automatiska telefonsvararen och till Jesus

  150,00 kr
 10. Mannen av folket. Johannes Paulus II
  Mannen av folket. Johannes Paulus II
  Beskrivning
  Mannen av folket, Johannes Paulus II Författaren har gett oss ett livfullt, detaljerat porträtt av Johannes Paulus II, den förste påven på 450 år som inte haft Italien som hemland. Han är född och uppvuxen i Polen. En färgstark man med djupt socialt engagemang....
  50,00 kr
 11. Mänskligt : vad rör sig i huvudet på en karl?
  Mänskligt : vad rör sig i huvudet på en karl?
  Beskrivning
  Mänskligt- vad rör sig i huvudet på en karl? Om stolthet, rädsla och ambition, om lust och förlust. Tio spännande och oväntade texter om det outgrundliga i att vara man och människa. Författare: Magnus Björkgren, Mats Björklund, Johan Fagerudd, Patrik Frisk, Henrik Huldén (red.), Jonas Jungar, Olav Lönnbäck, Jan-Erik Mansikka, Mikael Svarvar och Kenneth Thelen
  75,00 kr
 12. Martyr för sanningen
  Martyr för sanningen
  Beskrivning
  I oktober 1984 blev den unge polske prästen fader Jerzy mördad. Överallt samlades skaror för att sörja den unge förkämpen för Solidaritetsrörelsen som varit något av en symbol för det polska folkets kompromisslösa tro..
  24,99 kr
 13. Mathewa
  Mathewa
  Beskrivning
  Mathewa växer upp som ung muslimsk flicka i Benin, Västafrika. Hon måste fly från byn. Hon kan inte gå med på det bröllop där hon tvingas gifta sig med en okänd man. Men när hon flyr måste hon lämna hela sin barndom bakom sig.Hon hör talas om Centret och hör dem berätta om det kristna budskapet. Skulle hon vara välkommen till en kyrka? Kan hon lita på att hennes nyfunna vänner kan hjälpa henna?

  Romanen gestaltar många flickors öden.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 14. Medan vi fortfarande älskar : att ta hand om kärleken
  Medan vi fortfarande älskar : att ta hand om kärleken
  Beskrivning
  Alla som gifter sig älskar varandra och vill hålla ihop. Ändå slutar nästan hälften av alla äktenskap i skilsmässa, i Sverige över 20 000 om året. Måste det vara så? Nej, säger psykologen och parterapeuten Mattias Stølen Due. Mattias Stølen Due vill inspirera till handlingar och hållningar, tankar och beteenden som lyfter kärleken och relationen innan det är för sent. Att vi tar hand om vårt förhållande medan vi fortfarande älskar varandra. Precis som vi servar vår bil eller sköter våra tänder i förebyggande syfte. Och han vill ingjuta hopp.
  Det finns mycket att göra för att förbättra en relation. Beslutsamheten har stor betydelse, att man inte bara glider med in i negativa spiraler. Och att man orkar se och ta ansvar för sin del av problemen. Det är också viktigt att vårda vänskapen med sin partner och låta den bli förhållandets trygga grund. Och att inte upphöra med att röra vid varandra.

  Medan vi fortfarande älskar är den perfekta bröllopsgåvan. Eller läsningen för ett par som levt i ett förhållande ett tag och börjat fundera över sin relation

  125,00 kr
 15. Men jag överlevde
  Men jag överlevde
  Beskrivning
  "De dödade mig, mig och hela min familj, i Rwanda i april 1994. Jag var femton år. Jag dog inte."<br /><br />Ett årtionde efter folkmordet börjar Révérien Rurangwa berätta om vad det var som hände i Rwanda den vår när hela världen stod som lamslagen, när två folk som levt sida vid sida plötsligt förvandlades till mördare och offer. Han berättar om sin hemby och dess historia som plötsligt blev våldsam, om hur grannarna dödade hela hans släkt och om hur en person som han kände väl gav sig på hans familj och utplånade den -- egentligen honom själv också.<br /><br />Det var bara det att Révérien inte dog. Han överlevde, och sedan den där dagen i april 1994 är varje dag en dag som han måste överleva. Ondskan får inte vinna.<br />
  65,00 kr
 16. Min far - trädens skapare
  Min far - trädens skapare
  Beskrivning
  Året var 1994 och Eric Irivuzumugabe klättrade upp i ett cypressträd och blev kvar där under femton dagar med bara lite mat och vatten. Eric är en överlevare från folkmordet i Rwanda som skördade över en miljon dödsoffer.
  125,00 kr
 17. Min glimt av evigheten
  Min glimt av evigheten
  Beskrivning
  Upplev himlens skönhet och hopp!

  När Betty Malz var 27 år gammal dödsförklarades hon och sjukhuspersonalen drog ett lakan över hennes huvud.

  Tjugoåtta minuter senare återvände hon till sin kropp - till sin sörjande familjs stora förvåning och sjukhuspersonalens häpnad.

  Detta är hennes fantastiska redogörelse av vad hon såg, kände och hörde på den andra sidan av den åtskiljande väggen vi kallar döden.

  Det är ett sant vittnesbörd som berör som handlar om hur Gud förändrade en ung mamma som först fick dö för att lära sig att leva

  100,00 kr
 18. Min mor var missionär
  Min mor var missionär
  Beskrivning
  Min mor var missionär - Elva missionärsbarn berättar om sin mor: Elsa Bengtsson / Ida Berglund / Elisabeth Bernander / Jenny Haglund / May Hannevik / Adina Nelson / Ingeborg Nordfeldt / Anna Ruthquist / Elsa Skallsjö och Ester Wikström

  Hofgren, Allan (Redigerad av)

  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 19. Min tid i himlen : en fruktansvärd bilolycka, ett mirakulöst helande, ett besök i himlen
  Min tid i himlen : en fruktansvärd bilolycka, ett mirakulöst helande, ett besök i himlen
  Beskrivning
  En fruktansvärd olyckaEtt mirakulöst helande Ett besök i himlen
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 20. Mirakler
  Mirakler
  Beskrivning
  Denna inspirerande bok presenterar 66 beskrivningar av Guds övernaturliga ingripanden i människors liv. Vissa berättelser är dramatiska, andra handlar om mirakler i vardagen – men gemensamt för alla skildringar är att Gud griper in och förändrar situationer som ibland är helt hopplösa. Dessa vittnesbörd pekar klart och tydligt på Guds makt att hela, hans förmåga att stilla stormar, gripa in i människors liv, sända sina änglar till vår hjälp och använda sin kraft för att dra oss närmare honom. Du kommer att få se att Gud inte bara kan göra det omöjliga möjligt, utan att han också kan göra det obetydliga betydelsefullt. Om du någonsin tvivlat på hans villighet och förmåga att göra mirakler i vår tid, då är det dags att sluta med det. Läs den här boken och bli övertygad om att Gud gör under idag – för vanliga människor som du!
  100,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 21. Mirakler från himlen
  Mirakler från himlen
  Beskrivning
  Om en liten flickas besök hos Jesus och mirakulösa helande

  Annabel Beam tillbringade största delen av barndomen med att åka in och ut från sjukhuset med en sällsynt och obotlig matsmältningssjukdom som hindrade henne från att leva ett normalt och friskt liv. En solig dag, när hon mådde så pass bra att hon kunde vara utomhus och leka med sina systrar, föll hon nio meter rakt ner i ett gammalt ihåligt träd – med huvudet före.

  Osannolikt överlevde hon utan en skråma. Under tiden hon låg medvetslös inuti trädet och räddningsarbetare febrilt jobbade för att få ut henne ur trädet upplevde Annabel himlen. Efter att hon fått lämna sjukhuset trotsade hon läkar­vetenskapen då hon oförklarligt blivit frisk från sina kroniska­ sjukdomar.

  Mirakler från himlen är ett storartat familjedrama och en upplyftande och hoppfyll levnadsbeskrivning som kommer att förändra hur vi ser på världen runt omkring oss. Mirakler från himlen har blivit film med skådespelare som Jennifer Garner och Queen Latifah

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 22. Miraklet på voodooberget
  Miraklet på voodooberget
  Beskrivning
  ”Gud fick väcka mig mitt i natten under flera månader för att jag skulle förstå att jag var den han kallade att lämna mitt bekväma amerikanska liv och flytta till Haiti.” – MEGAN BOUDREAUX ”Tam, tam, tam. Jag lyssnade. Tam, tam, tam. Voodootrummor. Mina öron vibrerade med ljudet och hjärtat började slå i takt med rytmen i mitt bröst. Jag föste undan myggnätet och steg upp för att låsa min badrumsdörr. Sedan sträckte jag mig efter min bibel och min lilla ficklampa. Jag började be för min säng, ja, jag började be för allt och försökte lugna mitt bultande hjärta medan min första dag som bosatt­ i Gressier, Haiti, gick till ända.

  Miraklet på Voodooberget är den inspirerande livsberättelsen om en framgångsrik och driftig tjugofyraårig kvinna som lämnade sitt jobb, sålde allt och flyttade till Haiti ensam – utan att ha någon klar handlingsplan, bara ett tilltal från Gud. Megan Boudreaux hade besökt Haiti under några biståndsresor, och för varje resa växte hennes känsla att någon måste ta itu med förödelsen – speciellt som den slog hårt mot barnen. Många av dem hölls som hushållsslavar på den utfattiga och jordbävningsdrabbade karibiska ön. Tre år senare – på det tidigare sätet för voodoodyrkan i Gressier – har nu den ideella organisationen Respire Haiti sin hemvist på ett stort markområde uppe på berget Bellevue Mountains topp. Många kommer fortfarande dit för att förrätta djuroffer, men Megan och hennes nära tvåhundra medarbetare håller på att förvandla området genom att de ger barnen skolgång, serverar mat och möter samhällets behov.

  125,00 kr
 23. Miraklet S:ta Clara
  Miraklet S:ta Clara
  Beskrivning
  Produktbeskrivning:

  En solig eftermiddag söder om ekvatorn tycker jag mig se ett mönster för kyrkans framgångsrika missionsperioder. Utifrån denna insikt, som jag tyckte gavs mig, sitter jag i december 1987 på ett flyg från Nairobi till Stockholm. I min ryggsäck har jag med ett manuskript med nio egenskaper om hur man utifrån missionshistoriens erfarenheter kan få domnande och döende församlingar att växa.

  Jag får tjänst i S:ta Clara kyrka vid centralstationen och jag lär känna lite av resterna av församlingen – de kan räknas på händernas tio fingrar. Den 3 januari 1989 knäböjer jag vid altaret i sidokapellet, viskar för mig själv ”I Jesu namn”, vänder mig mot de församlade – och ser tre personer där.

  Det var starten. Här, mitt i drogområdet, fanns mitt missionsområde. Här fanns det verkstadsgolv där jag kunde få pröva om mina nio lärdomar från missionshistorien kunde appliceras.

  Här började resan. Här började arbetet. Här började miraklet.

  Carl-Erik Sahlberg

  100,00 kr
  • Köp 3 för 108,00 kr/st
  • Köp 10 för 102,00 kr/st
 24. Mitt liv med Jesus
  Mitt liv med Jesus
  Beskrivning
  Självbiografi om Börje Claésson. Vi får följa honom från barndomen i Småland till chefsarbete på IKEA och tiden som föetagsledare i Norrland.Vid 65 års ålder blev han tillfrågad om att ta över Kanal 10. Idag leder han arbetet på tre tv-stationer, två radiostationer, en tidning och ett förlag - allt för att sprida budskapet om Jesus via media.

  I boken berättar han för journalisten Eva Ruderstam om visionen, kampen och glädjen.

  150,00 kr
 25. Mitt liv som mongol, kines och svensk
  Mitt liv som mongol, kines och svensk
  Beskrivning
  Läs den gripande missionärsskildringen som också bjuder på många lärdomar och fantastiska inblickar i den kinesiska och mongoliska kulturen. Med foton i svartvitt.
  75,00 kr
 26. Mot alla odds
  Mot alla odds
  Beskrivning
  Mot alla odds är en känslomässig berg- och dalbana, en livsresa som visar på att det finns hopp . var man än befinner sig.
  65,00 kr
 27. Möt mig som jag är : hur vuxna i kyrkan kan stötta unga som skadar sig själva
  Möt mig som jag är : hur vuxna i kyrkan kan stötta unga som skadar sig själva
  Beskrivning
  Möt mig som jag är - Thérèse Eriksson

  Hur vuxna i kyrkan kan stötta unga som skadar sig själva

  "Till en början tror jag det mest handlade om att göra de obegripliga känslor jag hade mer begripliga. Ett sår på handleden som gör ont är lättare att hantera än en konstig smärta inombords." - Johanna

  Fler och fler tonåringar och unga vuxna i Sverige skadar sig själva. De flesta gör det bara en eller ett par gånger, men för andra följs den första skadan av en till, och en till, och en till - de hamnar i ett självskadebeteende.

  De senaste femton åren har vårdpersonal och forskare sett en kraftig ökning av detta beteende, och många unga vittnar om en allt sämre psykisk hälsa. Symtomen håller sig inte isolerade till skolan eller hemmet - självskadebeteende förekommer överallt där ungdomar finns.

  Varje år är ungefär var tredje åttondeklassare konfirmand i något av de kristna samfunden, och det ger kyrkan en unik kontakt med landets tonåringar.

  "Att vara i kyrkan gav mycket styrka och hopp. Det fyllde de tomma hålen inombords." - Nicole

  Möt mig som jag är riktar sig till vuxna, anställda och ideellt engagerade, som möter ungdomar i kyrkan. Thérèse Eriksson förklarar vad självskadebeteende är, vad det kan bero på, vad det kan leda till - och hur vuxna kan hjälpa unga som mår dåligt. Hon delar med sig av konkreta tips på hur man kan stötta någon som skadar sig själv, och både unga som har skadat sig själva och vuxna som arbetar i församlingar berättar om sina erfarenheter. Thérèse Eriksson är beteendevetare och arbetar med att förbättra vården för unga som lider av självskadebeteende. Hon har tidigare skrivit boken Slutstation rättspsyk - om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott tillsammans med Sofia Åkerman (Natur & Kultur 2011).

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 28. Möten med Eva Spångberg
  Möten med Eva Spångberg
  Beskrivning
  Över 40 medverkande delar med sig av sina möten med Eva Spångberg. I boken medverkar bland annat Martin Lönnebo, Anders Wejryd och Jan-Olof Johansson.

  Eva Spångberg lämnade jordelivet 2011, men hennes konstverk och framförallt minnena av denna enastående kvinna kommer att leva vidare under en lång tid framöver. Eva lämnade ingen människa oberörd. I den här boken berättar några av de människor som kom i kontakt med Eva om sina möten med henne.

  ”Ingen var så levande som hon. Ingen fick oss att tystna i kontrollrummet som hon. Hon var äldst. Till synes minst. Och bäst.” – Johannes Söderberg, Producent Sveriges Television

  ”Han är din”, sa du bestämt med en röst som äldre damer kan ha då man inte säger emot. Och jag tittade närmare på den, för nu hade du tänt sänglampan, och på baksidan stod det: Han som bar världens tyngsta kors – han bär ditt biskopskors också.”
  – Jan-Olof Johansson, Biskop i Växjö stift

  ”Får man gråta på jobbet? Jag har gjort det en enda gång. Det var när jag första gången hörde Eva Spångberg tala.”
  – Yvonne Teiffel, Journalist Jönköpings-Posten

  150,00 kr
  • Köp 3 för 189,00 kr/st
  • Köp 10 för 178,50 kr/st
  • Köp 25 för 168,00 kr/st
 29. Möten med mästare
  Möten med mästare
  Beskrivning
  Franz Mohr samtalar med Beat Rink omkring sina möten med några erkända musiker.
  50,00 kr
 30. Nåd i Las Vegas
  Nåd i Las Vegas
  Beskrivning
  Obegränsad nåd är det du får av en kärleksfull Gud när alla religiösa typer har gått hem och det lilla hopp du hade på din egen förmåga precis exploderat mitt framför ögonen på dig. Vad kommer du först att tänka på när du tänker på Las Vegas? Kanske glitter och glamour? Eller pokerspel och dansare? Och varför inte? Staden som går under namnet Syndens Stad är en amerikansk ikon – ett "allt-är-okej-skrin" som ger underhållning, pengar, sex och ytterligare ett kast med tärningen. Troligtvis tänker du inte på Guds nåd, när du tänker på Las Vegas. Det gjorde inte heller Jud Wilhite när han fick uppdraget att vara pastor i stans största församling. Men människorna han senare mött har förändrat hans syn. Idag står Las Vegas för något helt annorlunda och förvånande för Jud. För honom är det inte längre Syndens Stad – utan Nådens Stad. Tillsammans med den erfarne journalisten Bill Taaffe, tar Jud oss med bakom neonskyltarna och nattlivet till en annan del av Vegas – där människor som brutits ner av ensamhet, droger och hopplöshet finner hopp och frihet i en vital troende gemenskap. "Nåd i Las Vegas" visar vad som händer när vanliga människor vågar vara ärliga med sig själva och med Gud. I denna bok får du bland annat läsa om personer som tjänar grova pengar i spelvärlden. Du får möta sensuella dansare, en flygande Elvis, en Idol-deltagare och en polis som berörde hela stan. Var och en av dem mötte "obegränsad nåd" som Jud kallar det. "Nåd i Las Vegas" skildrar dessa människor som satsat allt på en stor idé: att Guds nåd är vidare, djupare och högre än deras misslyckanden. "Jud Wilhite håller inget tillbaka när han beskriver den livsförvandlande kraften i Guds förlåtelse som människor möter på Las Vegas gator. Där trasiga människor finns, där finns också Guds nåd ..."
  75,00 kr
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
  • Köp 25 för 148,00 kr/st
 31. När allting faller på plats : en bok om att finna mening
  När allting faller på plats : en bok om att finna mening
  Beskrivning
  I sin nya bok berättar terapeuten och författaren Tommy Hellsten om sin egen andliga resa och om några av de upptäckter som förändrat hans liv. Vikten av långsamhet, intuition och kreativitet som stark motkraft till brådskans kultur, möjligheten till ett liv i tillit istället för att behöva prestera sitt liv. Om att finna mening, för den som letar och för den som inte visste att det fanns någon

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 32. När två världar möts
  När två världar möts
  Beskrivning
  Denna otroliga men sanna berättelse handlar om Denver Moore som i modern tid växte upp som slav på en bomulls­plantage. Att senare kunna överleva på gatan såg han som ett kliv uppåt i livet. Efter 10 år på amerikas­ värsta fängelse var han en farlig, råbarkad lösdrivare. Detta är också berättelsen om Ron Hall – en internationell konsthandlare som var van vid dyra märkeskläder, stadsjeep och att resa världen runt och träffa förmögna konstintresserade. Men det var kvinnan Deborah Hall som genom en märklig­ dröm en natt fick vara orsaken till att männen under dramatiska omständigheter möttes. Flera stora filmbolag har redan visat intresse för att göra film på denna makalösa berättelse.
  85,00 kr
 33. Nära himlen : barns upplevelser av Gud och evigheten
  Nära himlen : barns upplevelser av Gud och evigheten
  Beskrivning
  Barns upplevelser av Gud och evigheten

  Genom barnens ögon, ser vi glimtar från himlen
  Barnsjukhuspastorn Leanne Hadley delar gripande händelser och upplevelser från de barn som hon har mött på barnsjukhuset.

  Med värme återberättar hon barnens erfarenheter och deras otroliga vittnesbörd om personliga möten med Gud, Jesus och änglar som inte kommer att lämna någon läsare oberörd.

  ”Under åren som sjukhuspastor träffade jag hundratals barn. De flesta blev bättre och kunde åka hem igen. Några av dem dog och kom till Gud … det fanns några vars övergång från det här livet till det eviga livet utplånade mitt tvivel och fick min tro att växa omåttligt. Det är just dessa historier jag vill återberätta för dig…”

  Leanne Hadley är barn- och familjepastor i First United Methodist Church i Colorado Springs. Hon är också grundare av organisationen First Steps Spirituality Center och arbetar även som kaplan på ett barnsjukhus i Ohio.

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
 34. Nära himlen i det gröna helvetet
  Nära himlen i det gröna helvetet
  Beskrivning
  Ingegerd Rooth är läkare och medicine doktor. Nära himlen i det gröna helvetet är hennes starka, känslomässigt laddade berättelse om den okuvliga kärleken till medmänniskan och ett liv i tjänst för Gud. I Rufijiflodens delta i sydöstra Tanzania bedriver hon uppmärksammad malariaforskning och kämpar för utstötta och sjuka. Kulturen är starkt präglad av hedniska riter och kvinnoförtryck, men Ingegerds kärlek till ensamma mammor och övergivna barn flödar över. Nära himlen i det gröna helvetet är en kärleksförklaring till livet.
  100,00 kr
 35. Nerslagen men inte utslagen
  Nerslagen men inte utslagen
  Beskrivning
  Pang! Som från ingenstans kom ett knytnävsslag som fick pastorn att tappa fotfästet inför hundratals människor i församlingen. Pastor Billy Joe Daugherty blev först handfallen men under all kalabalik valde han att förlåta den okände gärningsmannen och fortsätta mötet. Han återvände till talarstolen och avslutade förmiddagsmötet samtidigt som blodet rann nerför kinden och droppade ner på golvet. Nerslagen men inte utslagen är en bok om denna otroliga händelse. Men mer än så är det en bok om förlåtelse, om att få en andra chans och om hur vi möter livet i medgång och motgång. Billy Joe Daugherty är pastor för Victory Christian Center - en mångkulturell församling med över 10.000 medlemmar i Tulsa, Oklahoma, USA. Han är gift med Sharon och tillsammans har de fyra barn.
  50,00 kr
 36. Ninas resa : en överlevnadsberättelse
  Ninas resa : en överlevnadsberättelse
  Beskrivning
  Nina lever ett på ytan ganska normalt liv i Warszawas getto. Hon pluggar, går på fester, blir kär och tar studenten. Sedan flyr hon gettots brinnande helvete, klarar två år gömd hos polska katoliker och undkommer döden med en hårsmån. 1946 lämnar hon Polen, träffar sin blivande make Jerzy Einhorn i Köpenhamn. De flyr till Sverige. Ninas egna ord och reflektioner, inspelade av dottern Lena, är interfolierade i denna nästan osannolika överlevnadshistoria. Hennes mycket personliga berättelse ger ny trovärdighet åt historiska händelser. Lena Einhorn är manusförfattare och filmproducent.
  125,00 kr
 37. Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
  Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
  Beskrivning
  Mamma, jag väntar på dig. Jag har väntat i sex dagar nu. Jag känner att jag snart kommer att dö. Varför kommer du inte?Året är 1998, Eunsun är elva år, det är svält i Nordkorea, och hon vill inte dö utan att lämna något efter sig. Hon skriver ett testamente.Nio år senare når hon och hennes mamma och syster friheten i Sydkorea. Jag vill berätta om det jag har varit med om för att ge rös
  75,00 kr
 38. Oförfärad
  Oförfärad
  Beskrivning
  Christine Caine är ingen superhjälte. Hon är precis som du. Och hon förändrar världen. I den här boken delar Christine Caine med sig av livsförvandlande insikter, inte bara om hur vi kan övervinna de utmaningar, felsteg och ofta smärtsamma omständig­heter som vi alla upplever, utan även faktiskt växa genom de erfaren­heterna och bli utrustade för att hjälpa andra. Christine använder sin egen dramatiska livsberättelse, och återger hur Gud räddade­ henne från ett liv där hon saknade namn, var oönskad och okvalificerad. Hon berättar om hur hon övervann övergrepp, övergivenhet, rädslor och andra utmaningar­, för att anta ett äventyrligt uppdrag från Gud, med tron som grund, fylld av kärlek och mod. Hennes personliga vittnesbörd inspirerar läsaren att höra Gud kalla dem vid namn, precis som Christine fick höra: ”Du är älskad. Du är ett hopp. Du är utvald.” Vi kan gå ut i en mörk och plågad värld, förvissade om att var och en av oss har allt som krävs för att förmedla hopp, skapa förändring och leva helt och fullt för Kristus. Oförfärad kommer både att inspirera och väcka läsaren att vilja leva i Guds äventyr, och boken visar vägen med andlig vishet och skärpa. ”Oförfärad är fylld av fängslande berättelser och livsförvandlande uppen­­barelse. Den kommer­ att utmana dig att låta ljuset och hoppet från Kristus lysa genom dig, ut i denna världens mörker.” – Joyce Meyer Christine Caine är en efterfrågad talare som inte är främmande för lidan­det. Christine har låtit Guds kärlek ge henne hopp och läkedom i hennes eget liv. Tillsammans med sin man, Nick, har hon grundat The A21 Campaign, en organisation som arbetar mot människo­handel. De och deras två döttrar bor i Sydney, Australien­
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 39. Ögon som ser : glimtar av Gud i mörkret
  Ögon som ser : glimtar av Gud i mörkret
  Beskrivning
  Becky och Tim Keep är ett ungt par som tjänar Gud på missionsfältet. Glädjen är stor när deras tredje barn föds på ett sjukhus i Filippinerna. En liten välskapt pojke som får namnet Jesse.
  Vid en rutinkontroll av babyn i hemlandet USA upptäcker man att Jesse har en tumör i ena ögat. Becky och Tim befinner sig plötsligt i en förälders värsta mardröm när sjukdomen så småningom kostar lille Jesse hans båda ögon.

  Följ denna sanna berättelse om familjen Keeps resa genom hopp och förtvivlan när de försöker anpassa sig till en helt ny tillvaro. En fantastisk skildring av Guds trofasthet som inte lämnar någon läsare oberörd.

  ”När du läser boken kommer du kanske som jag att skratta åt de komiska ögonblicken, eller gråta över den fruktansvärda förlusten av synen hos ett oskyldigt barn. Men viktigare än det – när du läst det sista kapitlet hoppas jag att du också kan säga: ’Vilken trofast, allsmäktig Gud vi tjänar, som tillåter oss att se glimtar av Honom själv och Hans godhet mitt under smärta och lidande.’” Kim Collingsworth, syster till Becky och sångare och musiker i gruppen The Collingsworth Fam

  65,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 40. Ökenliljan
  Ökenliljan
  Beskrivning
  .Innan jag var sju år började Peter göra närmanden mot mig. Jag började vaggas in i en vuxenroll där jag tvingades att agera som min styvfars leksak. I allt detta skulle jag vara mammas lilla flicka men kände mig som hennes konkurrent. Jag kände en stor förvirring i att axla denna börda att vara vuxen och samtidigt barn. Där stod jag alldeles i början av mitt liv, i en värld full av fruktan, hemlighetsmakeri, hot och vanmakt..Ingela Fälths livsberättelse om övergrepp under sin uppväxt och hur hon som ung vuxen ständigt söker kärlek och bekräftelse och sedan hittar tillbaka till sin barndomstro är gripande och berör.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 41. Ökenliljan
  Ökenliljan
  Beskrivning
  Författaren berättar om sina upplevelser av utnyttjande. Sökandet efter befrielse har fört henne till svaret på hennes rop.Hon fann Jesus.
  65,00 kr
 42. Olof Leander Allard Fältjägare och predikant
  Olof Leander Allard Fältjägare och predikant
  Beskrivning
  Olof Leander Allard började sin bana som föräldralös, utan hem och anhöriga. Det är "ett under att pojken överlevde" säger författaren.
  50,00 kr
 43. Om du har Gud har du allt...
  Om du har Gud har du allt...
  Beskrivning
  Denna intressanta livsresa visar hur Gud kan förvandla en människas liv och ge mening och framtidstro. På sitt unika sätt beskriver Ceitci Demirkova sin uppväxt i ett kommunistiskt land och hur hon upplevde sann frihet i mötet med Jesus. Boken är fylld av mäktiga gudsingripanden och vittnesbörd från den dag hon mötte Jesus till senare tid.
  Du kommer att utmanas av Ceitcis hängivenhet och uppmuntras till att sätta din tro till den Gud som kan göra det omöjliga i ditt liv.

  "När du läser om denna unga bulgariska kvinnas trosäventyr, kommer din tro att stärkas så att du kan tro på Gud mitt i dina egna omöjligheter. Låt denna berättelse påverka ditt liv. När Gud höll på att rädda Ceitci, visste han att du en dag skulle hålla hennes berättelse i dina händer. Han talade till henne, och nu talar han till dig." – La Donna C. Osborn

  Ceitci Demirkova växte upp i Bulgarien under kommunismen men fick uppleva Jesus redan som tonåring. Hennes tro förde henne till Amerika där hon nu är bosatt. Ceitci Demirkova predikar och undervisar evangeliet över hela Amerika. Hennes vision är Jesus och hennes passion är att känna honom och att göra honom känd för andra!

  65,00 kr
  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
  • Köp 25 för 76,00 kr/st
 44. OM EN GUD SOM BRYR SIG
  OM EN GUD SOM BRYR SIG
  Beskrivning
  Hur är det möjligt att livet plötsligt kan förändras så drastiskt när allt ser mörkt ut?Ingen kan gå oberörd förbi dessa människoöden där livet har bjudit på fantastiska överraskningar. Hoppet tänds; kanske finns det ändå en Gud som bryr sig?Detta är vardagsdramatik på hög nivå från de mest skiftande livssituationer. Unika och personliga berättelser om ingripanden i hopplösa situationer som väcker förundran.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
  • Köp 25 för 108,00 kr/st
 45. Om sanningen ska fram
  Om sanningen ska fram
  Beskrivning
  Emanuel Minos är en välkänd förkunnare i Sverige och Norden. Han representerar den allra första generationen pingstvänner och är en av de sista överlevande ”furstarna” från rörelsens tidiga dagar. Trots att han närmar sig 90 år håller han fortfarande igång. För ett par år sedan kom han ut med boken ”Tag plats! Dörrarna stängs” som blev en storsäljare både i Sverige och i Norge och har tryckts i många upplagor. Denna biografi ger en gripande skildring av en livslång kallelse­, och är ett viktigt dokument om ett spännande liv, kryddat med huvudpersonens egna tolkningar och reflektioner. Det är mycket personligt och nära, men ger också många glimtar av den nordiska pingströrelsens historia och utveckling. Här får vi historien om hur rörelsen förföljdes i början och Minos berättar även från insidan om dess interna kriser och väckelser. ”Äntligen en bok som för oss närmare inpå mannen och myten­ Emanuel Minos. Han är en av de färgstarkaste personligheterna inom norsk kristenhet, en av pingstväckelsens tydligaste ledare och utan tvivel den nu levande förkunnare i Norden som fört flest människor till tro på Gud.”
  100,00 kr
 46. Operation Pärlan
  Operation Pärlan
  Beskrivning
  Den 18 juni 1981 gled en enorm pråm med en miljon biblar förbi de kommunistiska gränskontrollerna och kastade ankar vid en strand i södra Kina. Operation Pärlan är historien om detta modiga uppdrag som leddes av den före detta amerikanske marinsoldaten Broder David. Tillsammans med 19 besättningsmän riskerade han sitt liv för att föra Guds Ord till de andligt svältfödda kristna i Kina. Tidningen Time beskrev Pärlan som ”ett märkvärdigt uppdrag [...] den största operationen i sitt slag i Kinas historia”. Kristna kineser betraktar det som en central händelse i deras historia. Under månaderna före sin död, och efter 25 år av tystnad, delade Broder David med sig av sin historia med författaren Paul Hattaway.
  75,00 kr
 47. På hugget
  På hugget
  Beskrivning
  Självbiografi
  75,00 kr
 48. På motorcykeln för Sudan
  På motorcykeln för Sudan
  Beskrivning
  En resa från Sverige till Sudan på motorcykel.
  65,00 kr
 49. Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
  Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten
  Beskrivning
  Jag ser så lycklig ut. Permanentat, blonderat hår, studentklänning med axelvaddar, solarium-brun och med ett stort, bländvitt leende. Året är 1989, och jag tar studenten på Nolaskolan i Örnsköldsvik med toppbetyg. "Du kan bli vad som helst!" säger de till mig. Dagen efter studentexamen får Cajsa Tengblad reda på att hennes föräldrar ska skilja sig. Mitt i glädjen kommer chocken -- och Cajsa tar på sig "allt är bra"-masken och fortsätter fira och planera för framtiden som om inget hade hänt. Prestationsprinsessan är samma Cajsas bok, fast med mer än 20 års ytterligare erfarenhet av att vara en glad och energisk person, full av idéer och vilja att hjälpa andra. Det är inte fel i sig, men tillsammans med inre och yttre krav kan det resultera i en omänsklig press. Cajsa har kämpat med ätstörningar och stressymptom och varit nära att duka under av sin egen duktighet. "Vändningen kom när jag blev medveten om mitt egenvärde; ett värde som är oberoende av prestation och lika för varje människa", säger hon. "Prestationsprinsessan är ingen självhjälpsbok. Jag vill inte utlova några mirakellösningar eller genvägar. Däremot finns det kraft att hämta för den som är trött på att försöka fixa livet på egen hand."
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 50. Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
  Rättvisans rebell : Desmond Tutu - en biografi
  Beskrivning
  Desmond Tutu kan med rätta kallas för rättvisans rebell. Känd som apartheidmotståndare och förespråkare för icke-våld för sin kamp mot apartheidsystemet mottog han Nobels fredspris 1984. Tutu,den anglikanska kyrkans förste svarte ärkebiskop i Sydafrika förstod att rättvisa är den enda verkliga grunden för fred. Det var ju därför han ställde till bråk och konfronterade Sydafrikas apartheidregering öga mot öga. Han ställde till bråk när han ledde de fredliga demonstrationer med en rasande polisstyrka tätt intill, och han ställde till bråk inför hela världen när han uppmanade till ekonomiska sanktioner mot sitt eget hemland.
  50,00 kr
 51. Redan nu men ännu inte
  Redan nu men ännu inte
  Beskrivning
  Det började en helt vanlig tisdagsmorgon. När Cissi öppnade ögonen var något definitivt annorlunda. Allt var besynnerligt stilla och rummet uppfyllt av en frid och av ett ljus som av levande guld. Efter denna dag var det som om ett frö planterats i henne. Som om ljuset och friden väckt något i hennes djupaste inre – något hon varken kunde bortförklara eller förklara. I denna bok får du följa en helt vanlig stockholmstjej i hennes sökande efter svar på vad som hände den där morgonen.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 52. Resa sig stark
  Resa sig stark
  Beskrivning
  I Resa sig stark konstaterar Brené Brown att den som vill leva modigt kommer med all säkerhet då och då att snubbla och falla omkull. Brené Brown undersöker vad som händer då vi misslyckats och ska försöka resa oss igen.
  Vilka känslor har vi då vi ligger där med näsan i gräset? Hur gör de som klarar att komma på fötter igen?

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 53. Robert Baden-Powell
  Robert Baden-Powell
  Beskrivning
  Mannen som grundade den internationella scoutrörelsen.
  50,00 kr
 54. Rösten från östern." Ser det stora i det lilla"
  Rösten från östern." Ser det stora i det lilla"
  Beskrivning
  Heimerson sätter sig på motorcykeln och kör upp till de bombade och blödande tamilerna i Sri Lanka.
  50,00 kr
 55. Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
  Sällskap av änglar : sanna berättelser om möten med änglar
  Beskrivning
  Robert Strand, författare till flera bästsäljande böcker, har under mer än 30 år samlat inspirerande, sanna berättelser från människor som upplevt änglabesök.
  I den här nya, fascinerande boken delar författaren mer än 25 änglamöten direkt från verkliga livet. Bibelorden till varje berättelse förklarar syftet med varje änglabesök.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 56. Sånger och sångare
  Sånger och sångare
  Beskrivning
  Denna bok är ett stycke väckelsehistoria med musiken som röd tråd. Stig Hällzon som tidigare kommit ut med flera böcker om väckelsehistoria tecknar elva levande porträtt av våra mest uppskattade sångförfattare och deras verk. Sångförfattarna finns inte längre kvar hos oss men deras sånger lever vidare och sjungs än idag. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket inspirerande bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
  125,00 kr
 57. Sånger och sångare vol.2
  Sånger och sångare vol.2
  Beskrivning
  Detta är fortsättningen på boken ”Sångare och sångare – Från Oscar Ahnfelt till Einar Ekberg”. I denna bok porträtteras ytterligare elva sångförfattare och deras verk som uppskattats genom decennierna­ och fortfarande lever vidare. Detta är väckelsehistoria utifrån sången och musiken. Hur kom sångerna till? Vad var inspirationen bakom sångerna? Hur såg sångförfattarnas liv ut? Hur var deras relation till Jesus? Dessa frågor och många andra besvarar Stig Hällzon i denna mycket intressanta bok. Författaren lägger stor vikt vid att beskriva sångförfattarnas andliga utveckling. Därför blir denna bok något utöver intressanta sångarporträtt – den inspirerar läsaren­ att uppleva mer av samme Jesus som gav tonerna till sångförfattarna som skildras i denna bok
  115,00 kr
 58. Sanningen var mitt enda försvar
  Sanningen var mitt enda försvar
  Beskrivning
  Kardinal Joseph, en av de främsta katolska ledarna i katolska kyrkan i USA, anklagades för sexuella övergrepp mot en av sina tidigare studenter. I denna bok berättar han om de anklagelser han blev utsatt för.
  24,99 kr
 59. Snabbare än blixten : min självbiografi
  Snabbare än blixten : min självbiografi
  Beskrivning
  Usain Bolt är ett globalt fenomen den snabbaste människan någonsin och en ikon och förebild för en hel generation. Han växte upp i en liten avsides by på Jamaica och tog friidrottsvärlden med storm när han som tonåring 2004 slog juniorvärldsrekordet. Sedan dess har hans rivaler fallit som dominobrickor, och han har blivit en superstjärna med sex OS-guld och otroliga världsrekord på 100, 200 och 4 x 100 meter. I Snabbare än blixten som är laddad med samma energi, självsäkerhet och karisma som gjort honom till en legend på löparbanorna avslöjar Usain Bolt historien bakom sina framgångar och de utmaningar han ställts inför genom hela sitt liv. Han berättar bland annat om hur hans karriär höll på att få ett tidigt slut på grund av ett ovanligt ryggproblem, och hur han 2009, då han redan var världens främste idrottsman, var med om en bilolycka som kunde ha blivit hans död. Hans väg har kantats av vansinniga tidningsrubriker och fantastiska äventyr, genererade av hans ohejdbara jakt på guldmedaljer
  100,00 kr
 60. Söder om molnen
  Söder om molnen
  Beskrivning
  Ruth följer med sina föräldrar Karl och Hanna Asp till Kina, till Yunnan - "Söder om molnen" en provins i sydvästra hörnet, mot gränsen till Burma på 1930-talet. Det är ett område med ett myller av intressanta folkgrupper som föräldrarna missionerar ibland.Men kriget kommer och fadern blir dödad av en japansk bomb, så mor och dotter måste fly undan kriget och japanerna.
  125,00 kr
 61. Sökaren
  Sökaren
  Beskrivning
  Här får du bl a träffa Arja som ägnde sig åt zenmeditation och ett par som mötte Gud på en New Age-mässa. Du får dessutom läsa om den störste Sökaren och Finnaren
  24,99 kr
 62. Sökte sanning fann tvivel
  Sökte sanning fann tvivel
  Beskrivning
  Berättelsen om en internationell mormonledares omskakande sökande efter sanningen. Sökte sanning fann tvivel är boken om Hans Mattsson, en betrodd ledare i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Mormonkyrkan, som var förvissad om att tillhöra den enda sanna kyrkan.

  Som ledare för Mormonkyrkan i Europa i början av 2000-talet möttes han av utmanande frågor. Han var övertygad om att kyrkan hade alla svar. När svaren uteblev började han själv att på allvar undersöka fakta. Livet skulle aldrig bli detsamma igen.

  Boken följer Hans från barndomen i 1950-talets Göteborg, via tiden som mormonmissionär i England under 1970-talet, genom åren med en växande mormonfamilj och fram till en ledande internationell position i kyrkan när det nya seklet började. Men när frågorna, de uteblivna svaren och tvivlen hopade sig var det inte bara världsbilden som gungade. Hans tvingades ifrågasätta hela sin identitet, sitt äktenskap och sina relationer, sin Gud, sin självbild och hela sin existens.

  “Sökte sanning – fann tvivel” ger läsaren inblick i Mormonkyrkans lära och livsstil. Mormonkyrkan utger sig för att vara den enda sanna kyrkan på jorden, den enda organisation som har auktoritet att tala för Gud. Den grundades 1830 av Joseph Smith, då verksam i nordöstra USA. Inom kyrkan tror man på Bibeln men också på andra heliga skrifter. Man tror att frälsning är ett resultat såväl av egna prestationer och lydnad som genom Jesus. Joseph Smith lärde att meningen med livet är en evig utveckling till fullkomlighet. Men läsaren får också inblick i den utmaning Mormonkyrkan nu står inför. Besvärande frågor om den tillrättalagda historieskrivningen har blivit allt mer offentliga tack vare nätets okontrollerbara informationsflöden. Genom Hans ögon möter läsaren den stora konflikt ny information innebär för en människa vars hela liv har byggt på en enda sanning – som inte får ifrågasättas. Boken är skriven av Hans Mattsson och Christina Hanke, båda födda 1950. De känner varandra sedan ungdomstiden i Göteborg. Christina blev medlem i Mormonkyrkan som tonåring och lämnade organisationen några år före Hans. Ramen för berättelsen är Hans livsresa, men Christina delar många av de erfarenheter, den kamp och sorg det inneburit att bryta sig loss från en styrd, reglerad livsstil med givna svar till ett nytt autentiskt liv.

  När boken nu publiceras hoppas författarna att erfarenheterna ska vara av värde för dem som studerar religionspsykologi och religionssociologi och för andra intresserade. Förhoppningen är att människor som gör liknande resor ska finna inspiration och igenkännande. Boken kan då vara ett redskap att nå djupare förståelse för denna typ av livskris, vare sig man kommer från Mormonkyrkan och andra liknande organisationer eller om man möter människor i motsvarande situation.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 63. Som genom eld
  Som genom eld
  Beskrivning
  Morgonen den 11 september 2001, befann sig Sujo John på den åttio­första våningen i det norra tornet i World Trade Center. Det var en helt vanlig dag och allt var lugnt. En stund senare kommer en Boeing 767 och kraschar in i byggnaden och förvandlar Manhattan till ett inferno. Som genom eld berättar fängslande om hur Sujo desperat gör allt för att kontakta sin gravida fru i det andra tornet, utan att lyckas nå henne. Förtvivlad tar han sig genom rökfyllda trapphus och ut ur den brinnande byggnaden. I nästa ögonblick börjar allt rasa. "Jag började ropa: ’Åkalla Herrens namn och du ska bli frälst!’ Jag trodde att vi alla skulle dö... Vi grät och skrek när aska började falla ner över oss... och ropade ut Jesu namn." Som genom eld är mycket mer än en gripande berättelse om den hemska dagen. Det är en berättelse om tro på Jesu makt. Vi planerar för ett långt liv, men hur vi gör oss redo för evigheten är ännu viktigare.
  75,00 kr
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
  • Köp 25 för 80,00 kr/st
 64. Söndag : gudstjänst i en ny tid
  Söndag : gudstjänst i en ny tid
  Beskrivning
  När man tänker efter är det ganska märkligt. Att fira gudstjänst. Söndag efter söndag. Jesus uppståndelse på påsksöndagen var så radikal och omvälvande att just denna veckodag fick bli den nya tidens högtidsdag. Söndag, solens dag, den nya tidens och det nya livets dag.

  Detta är en bok om gudstjänsten som reflekterar över historien för att bättre kunna orientera sig mot framtiden. Varifrån kommer vi – och vart är vi på väg?

  Frikyrkligheten är en tradition i förändring. Mycket av sådant som var givet för några decennier sedan har försvunnit i dag: syndakatalog, församlingstukt, strängmusik, bibelstudier, tungotal. Annat ökar eller har tillkommit: lovsångsteam, ett mer regelbundet nattvardsfirande, ljusbärare och på vissa håll ikoner. Frågorna är många: Vad är tillbedjan? Hur skapar man en gudstjänst som tål att upprepas och som lär oss att leva som kristna? Hur skapar man delaktighet i en gudstjänst på riktigt? Och kan man tänka att församlingsarbetarens uppgift är att vara med och forma en gudstjänst som man faktiskt själv vill vara en del av?

  I den här boken vänder och vrider vi på frågorna kring en gudstjänst som både är trogen vårt rika arv och samtidigt vänd mot Guds framtid.

  Här skriver elva svenska pastorer, förkunnare och församlingsföreståndare om gudstjänsten utifrån olika moment och aspekter: ordningen, nattvarden, predikan, musiken, eftermötet, delaktighet och så vidare.

  Författare: Joel Halldorf, Maria Ledstam, Joakim Hagerius, Michael Johnson, Andreaz Hedén, Åsa Molin, Marcus Sönnerbrandt, Eleonore Gustafsson, Jonas Eveborn, Robert Eriksson,

  150,00 kr
 65. Soul surfer
  Soul surfer
  Beskrivning
  Den fantastiska, sanna berättelsen om en trettonårig flicka som förlorade sin arm i en hajattack men aldrig tappade sin tro – och hennes triumferande återvändo till tävlingssurfing.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 66. Starkare än hatet : en sann berättelse
  Starkare än hatet : en sann berättelse
  Beskrivning
  Mamma lämnar honom bunden vid en elstolpe när han är tre år. Pappas nya fru låter honom sova i hundkojan. Pappa själv mosar hans näsa och trasar sönder hans ben. Tim överlever tack vare sin dröm: en dag ska han hämnas. Gång på gång rymmer han från fosterhem och ungdomsfängelser, och i den kriminella världen och i boxningsringen kommer han närmare och närmare sitt mål. Men är hatet starkast av allt? Kan man hata människor som bara ger sin villkorslösa kärlek tillbaka. Tim Guénards självbiografiska berättelse påminner på många sätt om Dave Pelzers "Pojken som kallades det"-serie, men med en viktig skillnad: det är först när Tim upptäcker att ensam inte är stark som hans liv kan förändras. Berättelsen om gatpojken som blev slagskämpe och boxningsstjärna, och om hans möte med de psykiskt handikappade på Jean Vaniers L´Arche och deras tro, har redan fått 300 000 fransmän att köpa boken
  100,00 kr
 67. Stenrikets barn
  Stenrikets barn
  Beskrivning
  Stenrikets barnberättar om hur järnvägsbyggarna började ett nytt liv. Här växte Sverre Larsson upp. Fängslande skildring av hans egen barndom och mötet med Lewi Pethrus
  75,00 kr
 68. Tack rika liv
  Tack rika liv
  Beskrivning
  Bengt Sjöbergs bokom sin far Tage Sjöberg.
  50,00 kr
 69. Tag plats! Dörrarna stängs
  Tag plats! Dörrarna stängs
  Beskrivning
  Det är dags att ta plats! Tiden går mot sin avslutning och väckelseropet ljuder: Vi får inte sova!
  Följ med på en resa in i Emanuel Minos visdom och erfarenhet. Vårt tusenåriga kristna arv är ett stort privilegium, som han ser ännu tydligare än tidigare. Han påminner oss också om vad det arvet har betytt för Norden.
  Med profetisk skärpa tar han tempera­turen på det nuvarande andliga läget, och delar med sig av angelägen undervisning och starka profetiska syner som gäller Skandi­navien i den yttersta tiden. Nu håller dessa profetiska syner på att bli verklighet inför våra ögon! Minos berättar också för första gången i bokform om sina erfarenheter från norska motståndsrörelsen mot nazismen under andra världskriget och drar historiska paralleller till dagens samhälle. ”Vi får aldrig tro att det inte kan hända igen. Kampen för människovärdet måste ständigt utkämpas”, säger­ han. ”Låt oss lära av historien!” I en bok som innehåller en stark upp­maning till medmänsklighet och kärlek till vår nästa kommer Emanuel Minos med ett nödrop till land och människor: Tag plats! Dörrarna stängs!

  Om författaren: Dr. Emanuel Minos föddes 1925 i dåvarande belgiska Kongo. Hans biologiske far var grek och hans mor av egyptisk härkomst. Som liten adopterades han av en norsk missionärsfamilj och kom som ett av de första adoptivbarnen till Norge 1930. Redan från femårsåldern har han varit predikant och fört vidare pingstarvet från T. B. Barratt och Lewi Pethrus, som han kände väl. Få är så välkända över hela kristenheten i Norge och resten av Norden som Emanuel Minos. Minos deltog under andra världskriget i mot stånds rörelsen och studerade senare vid Oxforduniversi tetet i England och tog även en doktorsgrad i teologi i Tennessee i USA. År 1995 mottog Minos Nordstjärnemedaljen av Kung Carl XVI Gustaf för sin kristna, kulturella och sociala insats i det svenska samhället. Emanuel Minos är gift med Aase. Tillsammans har de tre barn och en rad barnbarn.

  125,00 kr
 70. Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
  Taylors gåva : en modig berättelse om att skänka liv och nytt hopp
  Beskrivning
  Det var sista åket i skidbacken för Todd och Tara Storch och deras tre barn. Men när 13-åriga Taylors liv tragiskt tar slut i en skidolycka blir paret Storch utom sig av sorg över att ha förlorat sin dotter. Fortfarande chockade får de en fråga som inga föräldrar tror att de ska behöva höra: Skulle ni kunna tänka er att donera Taylors organ?
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 71. Till Bolivias indianer-" : berättelsen om svensk pingstmission i "Syd-Ameri
  Till Bolivias indianer-" : berättelsen om svensk pingstmission i "Syd-Ameri
  Beskrivning
  För åttio år sedan, redan 1921, startade den svenska missionen i Bolivia. Sedan dess har svenska missionärer oavbrutet arbetat där. I generation efter generation har svenskarna funnits i detta indianland.

  Bolivia är det land i Sydamerika där den svenska missionen haft flest missionärer och de största sociala projekten. Det är här som de legendariska indianmissionärerna Gustaf Flood och Astrid Jansson har arbetat. Det var också hit som de uppmärksammade Boliviafararna emigrerade på femtiotalet.

  Varför reste de? Vad var det som drev dem? Vad trodde de om landet långt där borta? Hur tog de sig dit? Vad skrev de om i breven hem? Vilka resultat har de uppnått?

  I den här boken berättas historien om den svenska pingstmissionen i Bolivia. Här får vi följa missionärerna i både helg och vardag, i med- och motgång, på resor och strapatser. Genom rikliga utdrag ur unika texter och många dokumentära bilder får vi svar på frågorna om missionärerna och deras liv.
  30,00 kr
 72. Tillbaka på gatan---men i annat ärende
  Tillbaka på gatan---men i annat ärende
  Beskrivning
  John var tuff på gatan. Han fann vad han sökte och livet förvandlades. Därför vände han tillbaka och ville berätta för dem som var kvar på gatan
  50,00 kr
 73. Trasiga fioler
  Trasiga fioler
  Beskrivning
  Ibland kan det vara så i det verkliga livet att ett misslyckande eller ett handikapp mot alla odds kan vändas till något positivt. Författaren berättar om bildskulptören Eva Spångberg som fick polio i högerhanden under sin sjuksköterskeutbildning. Nick Vujicic saknar både armar och ben, men lever trots det ett meningsfullt och spännande liv. Terje Forsberg, Jonas Helgesson, Ängeln på Malmskillnadsgatan och S:ta Clara kyrka beskrivs också som exempel på trasiga fioler som fått vara med om häpnadsväckande saker trots ett hopplöst utgångsläge.

  Författaren har tidigare gett ut pocketboken "Tusen skäl att tro" och småskrifterna "Ateisten som ändrade sig", "Slump eller Intelligent Design?", "Vägen fram till korset", "Tolv scener ur Passionshistorien" och "En dags bekymmer räcker".

  • Köp 3 för 22,50 kr/st
  • Köp 10 för 21,25 kr/st
 74. Tro, pop och kärlek
  Tro, pop och kärlek
  Beskrivning
  "Vi fullständigt bars fram till scenen. I alla fall kändes det så. Trettio villiga händer tog våra gitarrer, trummor och förstärkare, langade dem emellan sig och tryckte sedan sig själva tätt mot väggen så vi kunde komma förbi. Det var säkert tjugo meter från bilen på gatan, genom en smal dörr och en trång gång fram till scenen och det kändes som om jag flög ... Luften dallrade av förväntan. Domarna satt ganska långt ner vid mixerbordet, med sina anteckningsböcker. . Det var bara fyra band kvar i tävlingen nu, och vi, The Sounds, skulle få spela våra låtar sist. Vi var i finalen ...

  Men ett par mil ifrån Regeringsgatan och popbandstävlingen på Nalen hade mina föräldrar just avslutat gudstjänsten i det lilla baptistkapellet Tabernaklet i Hässelby. Där hade de sänt upp flera brinnande böner till vår Herre för sin son, som var så helt uppslukad av popmusiken. "Bevara honom, så att han inte fastnar i synden och världen."

  Artisten och låtskrivaren Ingemar Olsson berättar öppenhjärttigt om sin resa med tron och musiken, ... om sina förhoppningar ... om hur det i själva verket blev ... och hur allt färgat av sig i hans musik.
  135,00 kr
 75. Trygg i guds hand
  Trygg i guds hand
  Beskrivning
  Har du någon gång undrat om Gud har övergivit dig? Var uppriktig. Har du ställts inför tragedier och bitter besvikelse? Kanske du befunnit dig i en hopplös situation? Människorna i den här boken har varit där. De har lidit stort – förlusten av ett barn, skilsmässans hjärtesorg, droger och våldsamhetens mörker. Mer än de flesta har de haft rätt att tvivla på Guds kärlek och omsorg. Du kommer att få en otrolig resa genom smärta och glädje, misslyckanden och helanden, förskräcklig ondska och otrolig förlåtelse. Men genom allt i dessa sanna berättelser får du se att Gud höll dessa människor i sin hand... "Boken borde finnas i varje kristens bokhylla." David Goodnow, journalist på CNN
  75,00 kr
 76. Två grannar berättar
  Två grannar berättar
  Beskrivning
  De var grannar och möttes lite kort på vardagarna när de hämtade och lämnade sina barn på dagis. De utbytte några ord med varandra, men för Simon var Örjan bara en av många andra dagispappor.

  Helt plötsligt en dag möts de i en kyrka. Örjan berättar att han blivit frälst. Simon blir chockad. ”Va, har du?” flämtade han fram. Grannen hade blivit frälst. Det var omöjligt för Simon att tänka sig.
  Örjan fortsatte: ”Simon. Jesus är det bästa som kan hända dig.” Simon skämdes. Där stod grannen och vittnade för Simon om Jesus.
  De bestämde sig för att öppna upp sina hem för bön. Det beslutet ändrade på mycket i deras tillvaro.

  Idag, några år senare, reser de över hela Sverige och till andra länder och pratar om Jesus tillsammans. Och inte bara pratar. De betjänar människor och ser hur Gud griper in på helt fantastiska sätt.
  Åren har varit fyllda med övernaturliga händelser. Deras gemensamma historia förundrar, berör och väcker en längtan efter att gå med Gud på riktigt.

  Boken är som ett dokument över vad Gud gör i Sverige idag och är sprängfylld med starka vittnesbörd.

  125,00 kr
  • Köp 3 för 252,00 kr/st
  • Köp 10 för 238,00 kr/st
 77. Två grannar berättar
  Två grannar berättar
  Beskrivning
  De var grannar och möttes lite kort på vardagarna när de hämtade och lämnade sina barn på dagis. De utbytte några ord med varandra, men för Simon var Örjan bara en av många andra dagispappor.
  Helt plötsligt en dag möts de i en kyrka. Örjan berättar att han blivit frälst. Simon blir chockad. ”Va, har du?” flämtade han fram. Grannen hade blivit frälst. Det var omöjligt för Simon att tänka sig. Örjan fortsatte: ”Simon. Jesus är det bästa som kan hända dig.” Simon skämdes. Där stod grannen och vittnade för Simon om Jesus. De bestämde sig för att öppna upp sina hem för bön. Det beslutet ändrade på mycket i deras tillvaro.

  Idag, några år senare, reser de över hela Sverige och till andra länder och pratar om Jesus tillsammans. Och inte bara pratar. De betjänar människor och ser hur Gud griper in på helt fantastiska sätt. Åren har varit fyllda med övernaturliga händelser. Deras gemensamma historia förundrar, berör och väcker en längtan efter att gå med Gud på riktigt. 2 grannar berättar är som ett dokument över vad Gud gör i Sverige idag och är sprängfylld med starka vittnesbörd.

  Uppläsare: Teodor Lindh
  Format: CD-ljudbok, 11 CD
  Längd: Cirka 12 timmar

  125,00 kr
 78. Två män i en gammal by
  Två män i en gammal by
  Beskrivning
  I denna bok låter Holger Nilsson oss komma med på en fascinerande färd till sin barndomsby, Björkholm. Han återger händelser som har ägt rum där och i bygden omkring.

  Vi får inblickar i byn och dess omgivning genom händelser som utspelats från 1800-talets mitt och framåt. Här har original bott som nu är borta, men vi får några korta glimtar av deras liv.

  Utöver det låter han två fiktiva män träda in på scenen på 2000-talet. Den ene hyr ett hus och blir bekant med den gamle ungkarlen som sitter ensam i sitt hus. Dessa män för ett samtal med både humor och allvar om byn, trender i tiden, men också om livet och den andliga dimensionen i tillvaron.

  Holger Nilsson reser som förkunnare och är redaktör för Flammor – profetisk tidskrift. Han är också författare till ett 10-tal böcker

  75,00 kr
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 79. Uppdrag i Sydamerika
  Uppdrag i Sydamerika
  Beskrivning
  Den här boken handlar om ett facinerande avsnitt av den svenska utlandskyrkans historia.
  40,00 kr
 80. Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
  Uppdrag Insidan : en berättelse om tro, hopp och kärlek
  Beskrivning
  Somliga planerar sitt liv utifrån egna möjligheter att lyckas och få framgång. Göte Edelbring, huvudperson i denna bok, valde att investera i andra människors rätt till ett värdigt liv. Genom ett mångårigt engagemang inom kristen missbrukarvård har han förmedlat tro, hopp och kärlek till människor han mött.

  Tron på Jesus och befrielse genom omvändelse har varit drivkraften i hans arbete – förkunnelse, själavård och medmänsklighet hans verktyg. Goda resultat och lyckliga människor har kantat hans väg, men också sorg och besvikelse när människor vänt sig bort. Allt detta och mycket mer finns med i den här berättelsen om och från insidan.

  75,00 kr
 81. Upphöjd
  Upphöjd
  Beskrivning
  Om vi som kristna vill ta vårt ansvar för familjen, samhället och jorden måste vi sluta oss samman och agera samfällt – både på det andliga planet och på det sociala. Och så fort vi sluter oss samman måste vi organisera oss och så fort vi organiserar oss hamnar vi i det, som är temat för den här boken: ledarskap, auktoritet, makt och ofta maktmissbruk…

  Kyrkohistorien är i skrämmande utsträckning historien om makt och maktmissbruk. Och i dagens Kristen-Sverige har hundratals (tusentals?) dragit sig undan för att de känner sig sårade av de egna församlingsledarna – inte minst i förnyelsekretsar.
  Jesus var fränt aggressiv mot alla som så mycket som önskade sig en upphöjd ställning. Målet för det nya förbundet – det som Jesus dog för – är att det inte ska behövas några lärare alls.
  Samtidigt lyfter Bibeln fram församlingsledarna, och Paulus skriver om hur viktiga apostlarna, profeterna, evangelisterna, herdarna och lärarna är. Så hur är det nu?

  Tomas Dixon går igenom ledarskapsfrågan från Mose via Saul och David till ledarskapet i Nya testamentets församlingar. Han beskriver ”Moseförsamlingar” och ”kungaförsamlingar” och ställer dem mot Nya testamentets väldigt annorlunda bild. Han säger att vi står inför en dubbel utmaning.
  Å ena sidan måste vi öppet tillstå och be om förlåtelse för det katastrofala maktmissbruket i historia och nutid, i stort och i smått, och sluta blunda för att ledarskapsstrukturerna i gamla som nya kyrkor inte har något stöd i Bibeln.
  Å andra sidan måste vi göra upp med den ”galopperande individualismen” i dagens samhälle och kyrka och ta till oss att kristen är ett annat ord för lärjunge – en person som ser sig själv som lärling och satsar tid och kraft och pengar på att lära av andra.
  Om ledarrollen i Nya testamentet (de äldste) skriver Tomas Dixon: ”Jag vet faktiskt inte hur deras roll skulle skilja sig från föräldrarollen?”

  Öppen Bibel-serien vill bidra till att öppna texterna – på områden där vi kört fast, och på områden där vi riskerar att ge upp och börja simma med strömmen.

  Öppen Bibel-serien 2

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 82. Uppväcka döda - hjärtläkaren som började tro på under
  Uppväcka döda - hjärtläkaren som började tro på under
  Beskrivning
  Chauncey Crandall är hjärtspecialisten som fått se döda uppväckas som svar på bön. Men hur kom det sig att en hjärtspecialist som studerat vid Yale och som har en mottagning i Palm Beach, dit flera av de mäktigaste och rikaste människorna i det amerikanska samhället kommer, började tro på övernaturligt helande?
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 83. Våga drömma
  Våga drömma
  Beskrivning
  Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
  85,00 kr
 84. Välkommen in i min garderob
  Välkommen in i min garderob
  Beskrivning
  Välkommen in i min garderob. Jag har gjort det så hemtrevligt som möjligt. Precis som andra gaykristna har jag försökt att skapa ett rum som inte ska kännas alltför trångt, som har lite ljusinsläpp, färg på väggarna. Hoppas du ska trivas här. Det är inte stort, men det finns hjärterum. Ditt besök gör mig gladare än du rimligtvis förstår. Det blir så ensamt efter ett tag. Du stannar väl en stund? Hur hittade du hit, förresten? De flesta lägger inte märke till mig, och ändå står du här. Du är så välkommen att stiga in. Slå dig ner. Känn dig som hemma.
  Ur boken

  Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras.

  Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns?

  Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den.

  Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

  • Köp 3 för 99,00 kr/st
  • Köp 10 för 93,50 kr/st
 85. Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
  Var Guds händer och fötter : hur du lever ut Guds kärlek till alla hans barn
  Beskrivning
  Det finns inget mer spännande eller mer tillfredställande i livet än att presentera Jesus för människor som aldrig har träffat honom. Nick Vujicic, bästsäljande författare och världsberömd talare, är känd över hela världen som mannen utan armar och ben som personifierar en ”ingenting är omöjligt”-attityd.

  I den här boken förklarar han mer ingående hur Jesus Kristus är en person som motiverar honom att resa och tala – eftersom evangeliets goda nyheter är för bra för att vara tyst om! Trots att världen har så många problem är ingen utmaning för svår för Gud, som har lovat att förflytta berg.

  Utifrån historier från sitt eget liv delar Nick hjärtat av sitt budskap, motivationen för allt han gör och något som han tror att världen behöver mer än någonsin: en tro på Jesus Kristus som får oss att agera och göra världen till en bättre plats.

  Om Nick Vujicic Nick Vujicic är en New York Times-bästsäljande författare, evangelist, talare och direktor för ”Life without limbs”, en organisation som sprider budskapet om hoppet i Kristus till hela jordgloben.
  Över hela världen ses Nick av människor och media som en inspiration för sin positiva attityd gentemot att övervinna svårigheter och uppfylla drömmar. Nick härstammar från Australien, men bor nu i Kalifornien med sin fru Kanae och deras fyra barn

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 86. Varje människa- en medmänniska
  Varje människa- en medmänniska
  Beskrivning
  Om Toyohiko Kagawa - de fattigas vän.(Japan)
  50,00 kr
 87. Varje poäng räknas
  Varje poäng räknas
  Beskrivning
  Författaren till boken Att vrida världen rätt är tillbaka med en humoristisk och insiktsfull skildring av livets spelregler ur en tennisspelares perspektiv. Råden och tipsen hämtar han från instruktionsboken framför andra – Bibeln. Boken är upplagd som en serie kärnfulla tennislektioner, vilket gör den till en utmärkt handbok att bära med sig i sport­bagen, resväskan eller portföljen. Inbunden, 126 sidor helt i färg!
  65,00 kr
 88. Världens bästa story
  Världens bästa story
  Beskrivning
  "Jag har arbetat med journalistik i sammanlagt 35 år. Från insidan har jag sett maktens korridorer i Vita huset och Kreml, jag har bevittnat Berlinmurens fall och direktrapporterat inifrån det belägrade Sarajevo. Jag har intervjuat förtvivlade människor i överfulla flyktingläger och sett misären i det ockuperade Gaza. Jag har mött skräcken för självmordsbombare i Israel och på plats blivit censurerad av ayatollornas brutala diktatur ni Iran. Jag har skildrat amerikanska presidentval och effekterna av terrorattentaten den 11 september 2001. Det har hela tiden varit ett stort privilegium - jag har haft ett drömjobb som för mig till de mest skiftande platser och miljöer. I Världens bästa story vill jag visa journalistikens möjligheter men också dess tillkortakommanden. Jag vill ventilera frågor om mediernas makt, självuppfattning och sätt att beskriva verkligheten. Jag anser att det inom journalistkåren under lång tid funnits förutfattade meningar och fördomar som i kombination med ren okunskap format uppfattningarna om kyrkan. Utifrån mina egna erfarenheter vill jag berätta om de journalistiska förhållningssätt och mekanismer som styr i mediernas nyhetsvärdering. Jag skriver om mig själv som journalist, men delvis också som privatperson. Inte för att jag är märkvärdig, utan därför att jag varit med om märkvärdiga händelser och mött märkvärdiga personer. Världens bästa story är en rapport efter yrkeslivets och karriärens Q3 - min personliga berättelse om TV, nyheter och journalistik." Lars Adaktusson Libris i samarbete med Ekerlids förlag
  100,00 kr
 89. Världens sista kväll : och andra texter
  Världens sista kväll : och andra texter
  Beskrivning
  C S Lewis skrev inte bara böcker han var också en mästare i det mindre formatet.

  Librisförläggaren och Lewisbeundraren Peter Eriksson har tillsammans med sin norske kollega Arne Christian Konradsen gått igenom C S Lewis efterlämnade essäer och andra kortare texter.

  Världens sista kväll innehåller Peter Erikssons favoriter, de flesta nu tillgängliga på svenska för första gången. Förutom titeltexten finns här Tankar från en redskapsbod, Härlighetens tyngd (The Weight of Glory) och Människans avskaffande och ytterligare elva texter

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 90. Vem kan laga en trasig själ?
  Vem kan laga en trasig själ?
  Beskrivning
  Kaos var inskrivet i Peter Ahlmans DNA. Han föddes in i ett trasigt hem. Mamman var hippie och levde ett gränslöst liv med sex, droger och rock ’n’ roll. Pappan var en oberäknelig och våldsam återfallsförbrytare. Uppväxten präglades av ett rop på kärlek och bekräftelse. Peter upptäckte våld, droger och kriminalitet. Hans liv är en smärtsam och gripande resa som går djupt ner i mörker och hopplöshet. Plågsamt djupt.

  Efter några år i den tungt kriminella världen tonade den starka berusning han först känt ut. Dessutom kom insikten att han var beroende och satt fast i drogerna och kriminaliteten. Hans sinne var kapat. Hjärtat belägrat. Samvetet bedövat. Han hade känt sig som en kung. Nu insåg han att han var en slav.
  Men kaoset eskalerade. Våldet blev grövre. Drogerna tyngre. Ångesten svartare. Psykoserna sjukare. Till slut var alla broar brända. Han hade knarkat ner sig till samhällets botten och var hemlös och hopplös. En dag bad han en enkel bön på sitt tillfälliga rum på ett härbärge. ”Gud … kom!” Som en ljusblixt på en mörk natthimmel kom ett starkt ljus. Han fick vara med om ett påtagligt Gudsmöte som förändrade allt.

  Peter togs med på en resa bort från knarket, misären och hopplösheten till ett nytt liv och en ny vardag som präglades av det han alltid sökt: kärlek, frid och bekräftelse. Inom honom brann en längtan att få ge vidare det han själv fått uppleva. En längtan som fört honom ut på gator och torg. Och det som händer är makalöst. Mirakler sker och människors liv blir förvandlade i stad efter stad, land efter land.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 91. Verkliga händelser, verkliga mirakler
  Verkliga händelser, verkliga mirakler
  Beskrivning

  Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser.

  Varje gripande berättelse uppmuntrar och inspirerar, stärker tron och ger hopp. Få en inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

  Oavsett om du själv har upplevt ett gudsingripande – eller om du inte ens är säker på om du kan tro på dem – kommer du säkert att förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

  "De här berättelserna om människors mirakulösa upplevelser visar på att Gud fortfarande är väldigt aktiv i vår värld."

  Dr. Jim Garlow är pastor i Skyline Church i San Diego. Keith Wall är en erfaren journalist inom förlagsvärlden. De har tillsammans även skrivit boken Himlen och livet efter detta (Semnos)

  160,00 kr
 92. Vid Guds hjärta
  Vid Guds hjärta
  Beskrivning
  En rikt illustrerad biografi som presenterar människan Carl Olof Rosenius, hans bakgrund, uppväxt och familj. Vi får följa hans brottningar med Gud och hur han blev en man efter Guds hjärta. Rosenius är en som känner sin svaghet och synd, men som förtröstar på den levande Guden, som förmår allt. I boken beskrivs hans predikoreso, författarskap, själavårdande verksamhet och hans utveckling till andlig ledare. De många originalcitaten ur hans rika brevsamling ger biografin en särskild närhet och äkthet. Man får även en god inblick i Rosenius teologi. Redan som tonåring kunde Rosenius tala härligt om Jesu kärlek till syndare. Rosenius kärlek till Guds Ord genomsyrar hans predikningar och Kristus försoningsverk på korset är alltid central i hans förkunnelse. Carl Olof Rosenius fick vara ett utvalt redskap för den omfattande folkväckelse som drabbade Sverige och spreds i hela Norden i mitten och slutet av 1800-talet.
  100,00 kr
  • Köp 3 för 148,50 kr/st
  • Köp 10 för 140,25 kr/st
  • Köp 25 för 132,00 kr/st
 93. Vidare med Erikshjälpen
  Vidare med Erikshjälpen
  Beskrivning
  Vi får följa Roland Nelssons väg till Erikshjälpen och dess utveckling. Han berättar om kontakter med presidenter och andra toppfigurer.
  50,00 kr
 94. Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
  Vingbruten : den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet
  Beskrivning
  Övergiven av sin mor, berövad sin barndom genom känslomässiga och sexuella övergrepp av sin far… Den sanna berättelsen om en kvinnas väg till fysisk och andlig frihet.
  75,00 kr
 95. Visst finns det hopp
  Visst finns det hopp
  Beskrivning
  En bok om Erik Edin och LP-stiftelsen
  24,99 kr
 96. Vittnet som vägrade tiga
  Vittnet som vägrade tiga
  Beskrivning
  Berättelsen om den svenske baptistmissionären E.V. Sjöblom och hans djärva kamp för att stoppa kung Leopold II:s människoslakt i Kongo.

  ”Under många år var det endast en Kongomissionär, en enda, som vågade med sin själ i brand av passionerad vrede över de fruktansvärda ting, som hans egna ögon skådat, att ställa till ansvar kung Leopolds agenter i Afrika och kung Leopold själv i Europa. Han var svensk. Hans namn var Sjöblom.

  ” I dag skapar girighetens krafter kaos i östra Kongo-Kinshasa. I kampen om landets naturrikedomar, främst coltan och andra värdefulla mineraler, har våldtäkter blivit ett vapen som krossar familjer och lokalsamhällen och därmed gör kontroll över fyndrika landområden möjlig. För över hundra år sedan gällde kampen i dåvarande Kongostaten framför allt gummi. Det ut vanns med hjälp av tvångsarbete, tortyr och hot om dödsstraff för den som inte levererade begärd kvot. Invånarna flydde, hyddorna brändes ner. Under sina resor i det inre av Kongo fick E.V. Sjöblom (1862–1903) makabra” kvitton” på människoslakten: stympade och sargade kroppar i floderna, nedbrända byar, fasansfulla övergrepp. Med risk för eget liv berättade missionären om vad han såg. Han gjorde det i privata brev till USA, England och Sverige, och även i artiklar i Wecko-Posten som kom att citeras i svensk och internationell press. Han var en av dem som öppnade omvärldens ögon, så att man kunde genomskåda Leopold II:s bluff. Vad den belgiske kungen ”sålt in” som ett kristet, humanistiskt civilisationsprojekt var i själva verket ett av den mänskliga historiens värsta rövartåg.
  Vittnet som vägrade tiga är ett läsvärt och viktigt dokument om en missionsbragd.

  175,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 201

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå