View as Tabell Lista

Artiklar 101-142 av 142

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Min kattunge : Så tar du hand om ditt husdjur
  Min kattunge : Så tar du hand om ditt husdjur
  Beskrivning
  I den här boken får du reda på hur du ska ta hand om din kattunge på bästa sätt - allt för att den ska trivas och må bra. Boken innehåller många fina bilder och praktiska tips för unga kattägare.

  Lär dig hur du:

  * förbereder kattungens hemkomst
  * matar och ser efter ditt husdjur
  * vårdar kattungens päls
  * förstår djurets beteende
  85,00 kr
 2. Min trädgårdsdagbok
  Min trädgårdsdagbok
  Beskrivning
  Hjälpredan i trädgården!Planera din trädgård med hjälp av denna dagbok där du månad för månad kan skriva ned vad som händer i trädgården: vilka plantor du satt, vilka fröer du sått och vad som kommit upp. Du kan skriva in små kom-ihåg-notiser och göra noteringar om väderförhållanden och annat som är som är viktigt för växtligheten.Vackra blomsterfoton och stämningsfulla citat inspirerar till att börja planera och plocka fram trädgårdshandskarna.Anteckningsboken kan med fördel återanvändas från år till år.
  75,00 kr
 3. Montessoripedagogik i förskola och skola
  Montessoripedagogik i förskola och skola
  Beskrivning

  Hur gör man för att behålla barnets naturliga lust att lära? Två erfarna pedagoger berättar här om tankarna bakom montessoripedagogiken och hur den fungerar i praktiken, med tydliga beskrivningar av arbetssätt i förskolan och skolan.

  Barnet är alltid i centrum i montessoripedagogiken. I en noggrant förberedd miljö formar läraren sitt arbete efter barnens individuella förutsättningar. Till grund för pedagogiken ligger en mycket positiv syn på barns förmåga att utvecklas på sin nivå efter egen förmåga.

  Möjligheten att starta föräldrakooperativ och friskolor har lett till att montessoripedagogiken har fått ett uppsving i Sverige och allt fler skolor startas i dag. I den nya utgåvan har texten genomgående reviderats. Bland annat har ett kapitel om montessoriförskola för de yngsta (1 3 år) tillkommit liksom utökad text om tonåringen, datoranvändning i skolan och miljöfrågor.

  I den nya utgåvan har också tillfogats en studieplan som har tagits fram i samarbete med Svenska Montessoriförbundet och Studieförbundet Vuxenskolan. Studieplanen vänder sig främst till föräldrar.

  125,00 kr
 4. Nära fåglar
  Nära fåglar
  Beskrivning
  Rödhakens blick, talgoxarnas pickande på fönsterrutan när maten är slut i fröautomaten, koltrastens sång en kväll i maj.

  Fåglar. Inga andra i den vilda naturen är oss lika nära. Inga andra djur kan få hjärtat att värmas, nyfikenheten att väckas och pulsen att stiga på så många av oss. I Nära fåglar möter du dessa våra närmaste som du aldrig mött dem förut.

  225,00 kr
 5. Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen
  Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen
  Beskrivning
  I boken Nära samspel med hästar får läsaren träffa sexton av de allra främsta svenska mästarna inom de fyra disciplinerna hoppning, dressyr, trav och galopp, däribland Peder Fredricson, Tinne Vilhelmson Silfvén, Stig H Johansson och Per-Anders Gråberg. I spännande samtal delar Sveriges hästelit generöst med sig av sina tankar om och erfarenheter av hur man lyssnar på sin häst, hur man gör sig förstådd och om vikten av att ta hänsyn till varje hästs unika behov. När den finstämda kommunikationen är fulländad upplever mästarna sig som ett med sina hästar.

  En ömsesidig tillit och respekt är en förutsättning för att tävlingskompanjonen med glädje ska vilja utföra det som ryttaren, kusken eller jockeyn ber om. Viktigast av alla resultat är känslan av gemensam stolthet och lycka.

  Amelie Ehrensvärd Cardellär journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och var tidigare reporter på TT, SvD, Sydsvenskan, Land, TV4 med mera. Hon lärde sig rida på Ystad Ridklubb och därifrån köptes ponnyn Pontus. Sedan kom Beauty Boy. Med Cawdor William och Lesley tävlade hon i Ponnyallsvenskan i hoppning. Numera rider hon helst ut i naturen.

  150,00 kr
 6. Nymfkakaduor
  Nymfkakaduor
  Beskrivning
  Nymfkakaduan är en nyfiken liten papegoja med pilsnabb flykt och lugn och vänlig personlighet. Tack vare sin charm har arten vunnit många fågelvänners hjärtan. Därför intar den också andraplatsen (efter undulaten) på sällskapsfåglarnas tio-i-topplista.Nymfkakaduan kan mysa och umgås med sina ägare i timtal, men eftersom de i vilt tillstånd lever i flock bör man helst ha flera stycken. Skötseln är inte särskilt krävande utan ger gott om tid för lek och um¬gänge. Här lär du dig allt om vad dina nya vänner behöver: hur vill de bo? Vad ska de äta? Hur ser jag att de mår bra? Boken ingår i den uppskattade serien Djur hemma.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 7. Ögonblick i vår svenska natur
  Ögonblick i vår svenska natur
  Beskrivning
  Vår svenska natur är en stor tillgång för oss alla, med sin rika variation och sin tillgänglighet. Vi är många som trivs med att vistas i naturen, men mycket av det som händer där missar vi, antingen för att vi inte kommer tillräckligt nära eller för att vi helt enkelt inte upptäcker allt. I den här boken får du dela en naturfotografs fascinerande upplevelser och fina ögonblick i naturen.

  150,00 kr
 8. Orkidéer
  Orkidéer
  Beskrivning
  Det här är orkidéboken som både vänder sig till dig som är nybörjare och köper din första orkidé och till dig som redan är frälst och vill veta mera. Boken ska informera men framförallt inspirera! Trots sitt till synes spröda väsen har orkidéerna lyckats sprida sig över hela jordklotet. De växer överallt, utom runt polerna och i haven. Men de orkidéer som odlas i kruka kommer ursprungligen från tropiska områden, där de har det varmt och gott, utan större temperaturväxlingar. Det är de som trivs bäst på fönsterbrädan och är lättast att sköta. Orkidéer är tuffa, lättskötta växter som vem som helst kan sköta och inte alls några bräckliga väsen. Det är fler orkidéer som dör av att ha älskats ihjäl än som dör av vanvård. De mår snarare bättre om de sköts för litet än för mycket. 167 färgfoton.
  100,00 kr
 9. Oss kattvänner emellan
  Oss kattvänner emellan
  Beskrivning
  När kattexperten Susanne Hellman Holmström och tv-profilen Suzanne Axell träffades första gången uppstod omedelbar vänskap. De upptäckte snabbt att de hade något gemensamt kärleken till våra pälsbeklädda fyrbenta vänner och ganska snart kom idén att skriva en bok tillsammans om den fantastiska relationen mellan människa och katt.

  I Oss kattvänner emellan får läsaren följa Susannes och Suzannes katthistorier. Vi får även bekanta oss med bland andra Camilla Läckbergs och Elsie Johanssons kändiskatter och deras goda liv. Det bjuds också på härliga historier från kattvänner och eldsjälar runtom i Sverige, vackra bilder samt rolig kurrriosa såklart!

  135,00 kr
 10. Prismas stora fågelbok
  Prismas stora fågelbok
  Beskrivning
  Prismas stora fågelbok är en uppslagsbok i stort format med fler än 250 fågelarter som finns i Sverige. Boken är generöst illustrerad med vackra fotografier och teckningar som visar fåglarna i olika fjäderdräkter och situationer. Innehållsrika texter beskriver fåglarna grundligt och tar alla upp artens kännetecken, var man kan träffa på den, om och när den flyttar och återvänder, var och hur den häckar samt vad den äter. Roland Staav och Thord Fransson är två av Sveriges absolut främsta fågelexperter.
  165,00 kr
 11. Så sköter du din fågel
  Så sköter du din fågel
  Beskrivning

  En liten handbok om är till god hjälp för den som nyligen blivit ägare till en fågel - eller för den som kanske står i begrepp att bli det. Här finner du tips och råd om det mesta och bästa för den nya familjemedlemmen.


  Böckerna är överskådliga och alla sidor har fina färgbilder.  65,00 kr
 12. Så sköter du din häst
  Så sköter du din häst
  Beskrivning
  Att ha egen häst att sköta om innebär ett stort ansvar. Det kräver hårt arbete och mycket tid. Men det är också spännande, givande - och väldigt kul! Det är många frågor som en hästskötare dagligen ställer sig. Gör jag rätt? Hur mycket foder ska just min häst ha? Hur ofta måste jag be hovslagaren komma? Här får du kunskap om det du måste tänka på för att både du och din häst ska ha roligt och må bra.

  De många illustrationerna visar hur både enkla och mer krävande sysslor utförs, allt från att rykta och tvätta din häst till att ge den medicin.
  100,00 kr
 13. Skärgårdens växter och djur
  Skärgårdens växter och djur
  Beskrivning
  Faktabok i handboksformat med tydliga, vackra beskrivande foton samt kortfattad artbeskrivning av skärgårdens växter och djur.
  225,00 kr
 14. Skogens konung
  Skogens konung
  Beskrivning
  Älgen är kanske det internationellt mest kändadjuret i Sverige. I vackra, informativa, spännandeoch underbara foton presenteras ÄLGEN i dennabok om Sveriges kanske mesta kändis!Kenneth har under årets alla tider, med kamerani högsta hugg, följt älgen i dess naturliga hemvist.Författare och forskaren Anna Roos berättar påett enkelt och initierat sätt om älgens år; från brunstoch parning till det att kalven föds. Om tiotaggaren,ungkarlsklubbar och jaktperioder. Om matvanor,vintervanor och hotet längs vägarna.Följ med i älgens spår tillsammans med Kennethoch Anna. De har tidigare samarbetat i bokenUtterliv.Svensk upplaga.
  125,00 kr
 15. Smultron
  Smultron
  Beskrivning
  Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

  Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det. Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

  Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund, Tre mästare tre trädgårdar samt inte minst Citron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.

  Sagt om Smultron "It will be a great addition to our library." Elaine Charwat, The Linnean Society of London "Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften." BTJ

  165,00 kr
 16. Solvarv
  Solvarv
  150,00 kr
 17. Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
  Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
  Beskrivning
  Vi kliar oss, viftar och svär åt insekterna och vi för en ojämn kamp mot oönskade växter och kryp på våra tomter. Men bortom löpsedlarna om fästingsommar och mördargetingar finns en hel värld att upptäcka. Möt några av de mest kända och okända djuren och växterna som stör sommarfriden. Med glimten i ögat, en enorm kunskap och stor respekt för djur och natur beskriver Lars-Åke Janzon hur de olika arterna lever och brer ut sig. Hur vi undviker huggormar på tomten och varför fästingen är vårt farligaste djur, men också hur vi skyddar oss på bästa sätt, och när det är dags att ringa giftcentralen eller åka till akuten.

  Perfekt sommarpresent och ett måste i varje sommarstuga!

  Vackra illustrationer av naturskildraren Matsåke Bergström hjälper oss att skilja det farliga från det ofarliga....

  125,00 kr
 18. Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
  Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
  Beskrivning
  Här är boken för dig som redan har ett akvarium men vill utveckla och förbättra det, och för dig som funderar på att skaffa ditt första. Du får en översiktlig och detaljerad information både om ett stort antal tropiska sötvattenfiskar, deras behov och beteenden, och om hur du bäst skapar en miljö som långsiktigt främjar dem och kan bildra till deras fortplantning.
  125,00 kr
 19. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
  Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
  Beskrivning

  Förstå samspelet mellan människa och hund!


  Är du nybliven hundägare, eller sugen på att skaffa valp, är den här heltäckande boken för dig! I den andra utökade utgåvan får du följa hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen och hundpsykologerna Anders Hallgren och Åsa Ahlbom, de främsta inom sitt område, guidar dig genom de olika faserna med van hand. Boken ger en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en harmonisk relation med din fyrbenta vän.
  Lär dig kommunicera med, aktivera och träna din hund. Läs om vanliga problem som skällande, hoppande och utfall mot andra hundar - och givetvis vad du kan göra åt saken!

  Fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet. 

  125,00 kr
 20. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
  Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
  Beskrivning

  Förstå samspelet mellan människa och hund!


  Detta är en heltäckande bok om hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen hund, skriven av hundpsykologerna Åsa Ahlbom och Anders Hallgren, som är de främsta på sitt område.


  Här får du massor av tips och goda råd oavsett om du redan har eller om du tänker skaffa hund. Boken ger också en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en lycklig samvaro med sin fyrbenta vän.


  Det är mycket en blivande hundägare måste tänka på. Åsa och Anders lotsar dig förbi alla farliga fallgropar. Viktigast av allt är att välja rätt ras! Hundens sociala träning börjar redan i valplådan, och därför är det även viktigt med rätt uppfödare. Gör sedan rätt med valpen och du får mycket gratis när du vill att unghunden ska lyda.


  Läs om hundens utveckling från valp till vuxen hund och lär dig hur du kommunicerar med, aktiverar och tränar din hund. Författarna tar upp vanliga problem som hoppande, skällande, aggression mot andra hundar eller varför din hund inte kommer när du ropar på den- och givetvis vad du kan göra åt saken!


  Boken innehåller massor av fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet.

  125,00 kr
 21. Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
  Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
  Beskrivning
  Det perfekta referensverket för alla hundälskare och ägare! Med expertkunskaper och praktiska tips och tricks.
  125,00 kr
 22. Svansföring : förstå din hund
  Svansföring : förstå din hund
  Beskrivning
  Din hund låter öron, ögon, huvud, mun och tänder, rygg, ben och svans arbeta i samspel för att försöka förmedla sitt humör, så varför är det ändå så svårt att förstå vad den vill säga? Svansföring kommer till din räddning! Den här boken är en praktisk guide som lär dig alfabetet i hundarnas kroppsspråk, bokstav för bokstav, och avslutar med en "parlör", som med bilder visar olika hundar som kommunicerar. Bokens alla råd är också godkända av en veterinär. Helt enkelt oumbärlig för varje hundägare!

  SOPHIE COLLINS är skribent och redaktör och specialiserad på hundens beteende. Hon har tidigare utkommit med Hundägarens handbok (Känguru, 2013) och Varför gör min hund så? (Känguru, 2015).

  "Format och layout är fint anpassade till bokens innehåll och gör den lättanvänd. [...] Litteraturförteckning finns men där saknas enligt min åsikt några av den senaste tidens svenska, viktiga verk. Trots dessa synpunkter försvarar boken mycket väl en framskjuten plats i hyllan bland alla hundböcker som kommit ut under de senaste åren."

  95,00 kr
 23. Sveriges öar
  Sveriges öar
  Beskrivning
  Sveriges öar, den mest uttömmande bok som skrivits om landets öar, kommer här i en omarbetad, utökad och aktualiserad utgåva. Här finns alla geografiska fakta som gör den till en praktisk guide, men det är samtidigt en reseskildring fylld med människoöden och miljöbeskrivningar.
  275,00 kr
 24. Tillbaka till naturen : allt du glömt och lite till
  Tillbaka till naturen : allt du glömt och lite till
  Beskrivning
  Det här är boken för dig som vill återupptäcka naturen. Du får lära dig om våra vanligaste fåglar och vilda djur, växter och insekter, svampar och träd. Du får göra fågelutflykter, ta en tur i svampskogen och vintertid upptäcka spår av vilda djur. Lättsamt och lustfyllt inspireras du att ge dig ut på egna upptäcktsfärder! Lotta Skoglund är journalist och författare med flera böcker bakom sig.
  135,00 kr
 25. Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
  Upplev Sveriges natur : en guide till naturupplevelser i hela landet
  Beskrivning
  Programledaren i SVT, Martin Emtenäs och naturfotografen Mikael Gustafsson och bestämde sig för att åka från norr till söder i Sverige för att besöka våra allra mest undersköna naturområden. Och med förenade krafter har de skapat en personlig och faktarik skildring av nästan hundra av våra vackraste naturupplevelser. I den här boken får man ta del av allt Sverige har att erbjuda från de allra mest storslagna landskapsvyerna till naturens särpräglade detaljer. Upplev Sveriges natur som kommit till i ett samarbete med Naturskyddsföreningen det är en suverän naturguide – lika njutbar hemma som användbar på resan.

  Här kan man läsa om och se gråsälarna på Gotska Sandön, följa med in i Trollegaters grottor utanför Rimforsa, ta del av de rödlistade läderbaggarna som bara kan överleva i riktigt gamla ekar – sådana som man kan finna på Hallands väderö eller beskåda de ofantliga fågelsträcken på Falsterbonäset eller de nyfödda fjällrävsungarna på Stekenjokks fjällplatå. Till varje ort finns en faktaruta med uppgifter på hur man tar sig dit, särskilda arter eller djur man ska hålla ögonen på.

  175,00 kr
 26. Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
  Välj rätt hund : en bok om det personliga hundvalet
  Beskrivning
  En praktisk bok för dig som skaffar hund. Ett uppslagsverk över de vanligaste hundraserna. Cirka 190 raser presenteras i text och bild. Schema som gör det enkelt för dig att hitta just din hund. Dessutom avsnitt om hundens utveckling från valp till vuxen, inlärning, miljö- och lydnadsträning, utfodring och skötsel. 192 färgfoton.
  125,00 kr
 27. Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
  Valpboken : grunden för en positiv samvaro med din hund
  Beskrivning
  2004 blev 56 000 svenskar med hund, och trenden håller i sig. Det är lätt att förstå hur förälskad man kan bli i en valp, men för att få en fin och fungerande samvaro med hunden krävs stor kunskap. Git Jering, som har mångårig erfarenhet som instruktör och ett stort antal tävlingsmeriter, ger i Valpboken hjälp och råd inför såväl valpköpet som i vardagslivet med hund
  115,00 kr
 28. Våra fåglar & deras läten
  Våra fåglar & deras läten
  Beskrivning
  Med den här boken och medföljande CD-skiva kan du lära dig att känna igen våra vanligaste fåglar och deras läten. I boken presenteras cirka 100 arter med fotografi och beskrivande text. Vi får reda på var i Sverige arten finns, om den förekommer året runt eller bara gästar oss en del av året. Vi får också information om vad respektive art äter och hur den bygger sina bon. På CD-skivan, vars spår motsvarar fåglarnas numrering i boken, hörs varje arts läte. Lätet kommenteras också i boken, vilket kan bli ett bra stöd för minnet när man väl är ute och hör en fågel som man vill identifiera.
  100,00 kr
 29. Våra vanliga svampar
  Våra vanliga svampar
  Beskrivning
  Kantarell, karljohan, blodriska, fingersvamp och ängschampinjon. Hur många sorter återfinns i din korg efter rundan i skogen? Med hjälp av Våra vanliga svampar kan du våga dig på att plocka fler sorter. Bokens enkla bestämningssystem gör det lättare att säkert identifiera ca 50 vanliga matsvampar och några farliga giftsvampar. Varje art presenteras grundligt med flera instruktiva färgfotografier, växtplats och eventuella förväxlingsmöjligheter. Faktarutor med information om matsvampstraditioner, recept och råd om olika sorters konservering bidrar till att göra boken oumbärlig för alla svampplockare.
  Svampexperten Robert Daun vid Göteborgs universitet har översatt och anpassat boken till svenska förhållanden.

  150,00 kr
 30. Våra vanligaste fåglar
  Våra vanligaste fåglar
  Beskrivning
  Begagnad i bra skick
  125,00 kr
 31. Varför gör katten så
  Varför gör katten så
  Beskrivning
  Vår tamkatt härstammar från den afrikanska vildkatten. Det är därför den lilla kattungen så beredvilligt kliver i kattlådans sand när den ska göra sina behov, sanden är en öken i miniatyr. Och våra katters ursprung är också förklaringen till varför de gärna ligger pressade mot stekheta element; det påminner dem om Afrikas sol. I Varför gör katten så lär du dig förstå din katts alla lustiga och ibland obegripliga beteenden.

  Susanna Rosén är biolog och har under större delen av sitt liv levt med katter. Med sin erfarenhet och yrkeskunskap lär hon oss förstå varför katten gör som den gör och ger insiktsfulla råd om hur relationen mellan människa och katt bäst kan utvecklas. Fotograf Eivor Rasehorn visar med sina unika bilder katten utifrån dess eget perspektiv. De är inte bara gulliga husdjur utan också biologiska varelser som har valt att leva i nära samröre med människan.

  100,00 kr
 32. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
  Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
  Beskrivning
  Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.

  185,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-142 av 142

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå