View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 214

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrf
    Hund och människa emellan : fakta, erfarenhet, samspel och kärlek - fördjupa relationen med din fyrf
    Beskrivning
    I Hund och människa emellan guidas vi i hundars egenskaper och beteenden på ett vetenskapligt men också mycket personligt sätt. Författarens egna erfarenheter, både i egenskap av hundägare och expert på beteenden och samspel mellan människa och hund, lyser igenom och gripande berättelser varvas med praktiska råd.

    Här får vi bland annat lära oss om: hundars förmågor och känslor, betydelsen av hundträning och hur det har förändrats över tid, antrozoologisk forskning och vad som egentligen utmärker en hund, läkande relationer och hundens betydelse bland annat i livets slutskede, hundledarskap och synen på det genom tiderna liksom frihet i vardagen och frågor som kan vi låta hunden vara en fri individ?

    Boken vänder sig till alla hundägare, oavsett ras och hur länge man haft hund.

    Om författaren: antrozoolog med fokus på hund och katt Therese Lilliesköld är föreläsare, författare konsult och antrozoolog specialiserad på beteenden hos framför allt hund och katt. Sedan 2014 har hon författat läro-medel i antrozoologi och hösten 2019 släpptes hennes faktabok Katt och människa emellan (Pug Förlag) som fått många fina recensioner. 2020 kom hon även med den självbiografiska boken När elefanter drömmer (Pug Förlag).

    SAGT OM BOKEN: "Therese ger råd, kastar ut frågeställningar och delar med sig av forskningskunskap. Det är en frikostig bok och den läckra layouten bjuder till läsning. () Grattis alla ni som har hela boken framför er."/ Tidningen Hundskyddet, utdrag ur recension Nr 4 2021

    "En finstämd och personlig beskrivning av det viktiga relationella samspelet mellan våra hundar och oss människor. Glad att det kommer en bok som inte handlar om prestation utan tanke på vad hunden kanske uppskattar och inte uppskattar i det."/Lena Andersson, VD Hundens hus Sundsvall

    125,00 kr
  2. Hundar
    Hundar
    Beskrivning
    HUNDAR
    av Bruce Fogle

    Hunden har genom årtusendena varit vår mest trofasta kamrat och följeslagare. I denna fullmatade och rikligt illustrerade handbok får du lära dig mer om våra fyrfota vänner. Ta del av hundens historia och dess utveckling från jagande varg till modernt sällskapsdjur. I en omfattande uppslagsdel presenteras hundratals raser i både text och bild, grupperade i kategorierna små, mellanstora och stora hundar. Hundens hälsa behandlas i ett särskilt kapitel, där du bland annat får experttips om skötsel, kost, skador och förebyggande hälsovård. Bokens författare, Bruce Fogel, är internationellt erkänd hundexpert och författare till över trettio böcker i ämnet.


    115,00 kr
  3. Hundar : bilder, historia, fakta
    Hundar : bilder, historia, fakta
    Beskrivning
    HUNDAR Bilder, Historia, Fakta- En pocketguide om hundarnas värld.- Massor av underbara färgbilder.- Beskrivningar av ett stort antal vanliga och några ovanliga raser med bilder, faktarutor och informativ text.- Innehåller även information om hundens historia, domesticering och beteende.
    100,00 kr
  4. Hundars hälsa och sjukdomar
    Hundars hälsa och sjukdomar
    Beskrivning
    Hur ofta måste man vaccinera hundar? Kan man ha både hund och katt i ett hushåll? Måste man verkligen ha byxor på sin tik när hon löper? Är det sant att hundar kan få träningsvärk i svansen av att simma? Ingen fråga är för stor eller för liten för att platsa i Hundars hälsa och sjukdomar. Här finns ett urval av intressanta frågor från hussar och mattar, insamlade under åratal av veterinärarbete.

    Ungefär hälften av materialet handlar om vanliga sjukdomar och krämpor. Den andra hälften behandlar olika aspekter på den friska hunden. För att känna igen det onormala måste man vara väl bekant med det normala, och en observant hundägare är hundens bästa vän och kan vara en viktig medhjälpare åt veterinären.Hör du till dem som drömmer om att ta en kull valpar efter din tik? Det finns många regler att ta hänsyn till innan man parar den, och det är mycket som kan gå på tok. Här får du hjälp och råd om parning, förlossning och mycket mer.

    100,00 kr
  5. Hunden som familjemedlem
    Hunden som familjemedlem
    Beskrivning

    Precis som det behövs en hel by för att fostra ett barn, så behövs det en hel familj som samverkar för att skapa en välfungerande flock, säger Cesar.

    I sin tredje bok ger Cesar råd om hur man ska integrera en hund i sitt vardagsliv och i familjen. Du får veta vad som krävs för att bli en bra hundägare. Han svarar på frågorna: Vilken ras passar bäst i vår familj? Hur håller man fast vid reglerna i...

    125,00 kr
  6. Hundens 50 favoritlekar
    Hundens 50 favoritlekar
    Beskrivning
    Hundar älskar att leka och fysisk och mental träning är viktigt för att de ska må bra. Hitta tillbaka till glädjen i leken med hjälp av den här boken, med massor av kul aktiviteter som lockar även den slöaste hund. I Hundens 50 favoritlekar hittar du inspirerande förslag på hur du aktiverar din hund på ett säkert och hälsosamt sätt:

    * Så gör du din egen hundträningsutrustning
    * Upptäck nya sätt att använda hundleksaker
    * Hitta variation på hämt- och doftlekar
    * Positiva steg-för-steg-instruktioner till träningen

    Det spelar ingen roll hur gammal eller hur stor din hund är. Din bästa vän kommer att älska de här lekarna!
    85,00 kr
  7. Hundens språk och tankar
    Hundens språk och tankar
    Beskrivning

    "En svindlande läsupplevelse."
    Göran Greider, Aftonbladet


    Det är svårt att tänka sig ett mänskligt liv utan hundar! Sedan vi levde som jägare och samlare har hunden följt oss människor. Per Jensen, professor i etologi, har skrivit en bok om hundens beteende, språk och tankeförmåga och beskriver pedagogiskt hur kunskapsläget är idag. Ny fakta blir här tillgänglig för en intresserad allmänhet.

    Boken...

    135,00 kr
  8. Hundfostran : en lydig hund är en lycklig hund
    Hundfostran : en lydig hund är en lycklig hund
    Beskrivning
    Hunden sägs vara människans bästa vän. Hur bra denna vänskap mellan människa och hund ska bli är upp till varje hundägare. I Hundfostran lär du dig hur du kan bygga upp ett gott och förtroligt förhållande till din hund. En nyttig läsning för både husse och matte.
    Boken inleds med arvet från vargen för att vi ska förstå hunden och dess beteende bättre. Den fortsätter med valpens grundläggande fostran, hundens mentalitet och skillnader mellan raser samt olika krav som ställs på vår hund utifrån vad vi ska ha den till, jakt- eller sällskapshund. De senaste rönen inom hundavel avslutar boken, som är en helt reviderad utgåva av en klassiker bland hundböcker med nya fotografier i färg.

    125,00 kr
  9. Hundlekar : stimulerande träning för smarta hundar
    Hundlekar : stimulerande träning för smarta hundar
    Beskrivning
    Hundar behöver stimulans och lek för att må bra och inte bli uttråkade. Här får du hjälp att hitta roliga övningar som lockar fram din hunds naturliga förmågor och som samtidigt förbättrar kommunikationen mellan er.

    Träna din hund att:

    ·gå baklänges mellan dina ben
    ·göra en piruett på bakbenen
    ·putta en fotboll
    ·lägga skräp i papperskorgen

    och göra många andra stimulerande trick och konster.
    135,00 kr
  10. Hundraser i Sverige
    Hundraser i Sverige
    Beskrivning
    Har du funderingar på att skaffa hund eller vill du veta mer om de olika hundraser som finns i Sverige? Eller vill du helt enkelt bara bläddra i en bok med fantastiskt vackra hundbilder? Då är detta boken för dig!Hundraser i Sverige är en heltäckande guide över alla de raser som är registrerade i Sverige. På ett personligt och lättsamt sätt presenterar författarna beskrivningar av varje ras. Vi får veta lite om rasernas historik, ursprungsland, vad de avlades till för arbete från början, hur de fungerar idag, vad de har för temperament och hur deras päls ska skötas.Varje presentation avslutas med fakta om:HemlandVilken rasgrupp de tillhörFärgStorlek på hane respektive tikAntal i SverigeSpecialklubbarRaserna presenteras i bokstavsordning så det ska vara lätt att hitta den hund man söker och ett register längst bak underlättar sökandet. Det rika bildmaterialet gör dessutom denna rasguide till en ren njutning att bara bläddra i.
    135,00 kr
  11. Hundskolan
    Hundskolan
    Beskrivning
    Hundskolan beskriver hur du skapar en harmonisk samvaro med din hund med kontakt och kommunikation som nyckelord. En relation där hunden vill samarbeta, går fint i koppel och på det hela taget är en fröjd att vara tillsammans med. När den lilla valpen hämtas hem och blir en ny familjemedlem drömmer de flesta om att få en sådan relation till sin hund. Denna känsla av förståelse och samhörighet, av trygghet och ömsesidig glädje är möjlig att uppnå om du känner till och förstår hundens behov och är villig att göra en insats för att skapa ett bra liv åt hunden.Christina Ingerslev är hundtränare och redaktör för tidskriften Hund och träning.
    115,00 kr
  12. Hur tänker din hund?
    Hur tänker din hund?
    Beskrivning
    "Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig! Spännande och lättförståelig kunskap som alla kan ta till sig och inspireras av."

    (Tidningen Brukshunden nr 4/2017)

    "...jag kan inte annat än hoppas att var och en av dessa hundar har en ägare som läser Söderströms bok. Det positiva intrycket förhöjs av härliga foton av hundar i aktion och riktigt fina teckningar." (Katrine Hamori, BTJ nr 15, 2017) Blir hundar mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse? Hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Finns det hundar som är högertassade eller vänstertassade? Hur gör jag för att ensamträna min hund? Och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?

    I Hur tänker din hund får du svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag.

    Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.

    165,00 kr
  13. Hur tänker din hund?
    Hur tänker din hund?
    Beskrivning
    "Det här är en bok som är svår att lägga ifrån sig! Spännande och lättförståelig kunskap som alla kan ta till sig och inspireras av."

    (Tidningen Brukshunden nr 4/2017)

    "...jag kan inte annat än hoppas att var och en av dessa hundar har en ägare som läser Söderströms bok. Det positiva intrycket förhöjs av härliga foton av hundar i aktion och riktigt fina teckningar." (Katrine Hamori, BTJ nr 15, 2017)

    Blir hundar mer negativa mot människor som inte beter sig schyst mot matte eller husse? Hur mycket av vargens och hundens beteenden är medfödda och hur mycket är ett resultat av uppväxtmiljön? Finns det hundar som är högertassade eller vänstertassade? Hur gör jag för att ensamträna min hund? Och stämmer det verkligen att en mops har sämre luktsinne än en schäfer?

    I Hur tänker din hund får du svar på dessa frågor och många därtill. Forskningen om hundens beteende har formligen exploderat under 2000-talet, och ny kunskap tillkommer varje dag.

    Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström har järnkoll på forskningsläget, och här presenterar han de mest intressanta forskningsresultaten på ett lättbegripligt sätt. Läs om samspelet mellan människa och hund, lär dig att förstå hundens signaler, fördjupa dig i den viktiga första valptiden och ta del av fascinerande fakta om människans bästa vän.

    135,00 kr
  14. Hur tänker din katt?
    Hur tänker din katt?
    Beskrivning
    När blev vildkatten tam? Var vill din katt bli klappad för att må extra bra? Hur ska du undvika att din älskling krafsar på finmöbeln? I denna bok får du svar på dessa frågor och många därtill. Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende.
    135,00 kr
  15. Hur tänker din katt?
    Hur tänker din katt?
    Beskrivning
    När blev vildkatten tam? Var vill din katt bli klappad för att må extra bra? Hur ska du undvika att din älskling krafsar på finmöbeln? I denna bok får du svar på dessa frågor och många därtill. Trots att det under de senaste åren skett häpnadsväckande forskning om katter når dessa spännande resultat sällan utanför universitetens snäva krets. I denna bok tolkar forskaren och biologen Bo Söderström de allra mest intressanta resultaten från forskningsfältet på ett populärt sett. Trots mer än 30 år med katter fick författaren aha-upplevelser och lärde sig nya saker om katters beteende när han skrev vart och ett av kapitlen. Med den här boken kommer du att fascineras än mer över katter och deras beteende.
    150,00 kr
  16. Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer
    Inkallning : från ståndskall, drev och andra svåra situationer
    Beskrivning
    När du kallar på hunden hemma i köket, helt utan störande moment, lyder hunden direkt. Hunden gör precis det du vill. Ibland fungerar det lika enkelt i trädgården också, och på några ställen till. Det har dessutom hänt att hunden faktiskt lyssnat, vänt och kommit hela vägen in till dig i en ganska svår situation full av störningar och lockelser.

    Men i andra sammanhang, när något lockar hunden, så fungerar inte inkallningen alls. Hunden verkar inte höra, den bryr sig helt enkelt inte om dig.

    Jakthundar är bra exempel på just det. I vissa lägen gör hunden inget annat än att vara följsam tillsammans med dig. I andra lägen slår jaktlusten till och då, ja då fungerar ingenting av allt det ni tränat på så många gånger.

    För mig betyder den ekvationen att inkallning och inkallning är två helt olika saker i olika situationer. Det är därför jag tror att vi vinner på att bygga om allt som har med inkallningen att göra från grunden.

    Och det är faktiskt enkelt. Bli ett naturligt centrum i hundens liv. Lär dig att belöna hunden med det hunden verkligen vill göra eller ha i rätt läge, vilket sällan betyder att belöningen är en matbit. Bli den som tar initiativ. Bli intressant för hunden. Prata med hunden så att den direkt och självklart förstår vad du vill. Smyg in allt fler svårigheter, allt fler störningar i allt mer komplicerade situationer, men gör det i en takt då du har kontroll, då du litar på det du kan nämligen att styra din egen hund.

    Peter Ekeströms tidigare titlar Jakthundskolan & Hundskolan är mycket omtyckta, och denna bok går i samma stil uppskattade stil.

    Peter Ekeström har under mer än 25 år byggt upp en verksamhet med massor av kunskap i ämnet Hund. Han är en populär föredragshållare och arangerar kurser och hjälper hundägare runt om i landet. Peter Ekeström är även programledare tillsammans med Evelina Åslund Bäck i SVTs programserie Jaktliv.

    195,00 kr
  17. Islandshästar : skötsel - hälsa - gångarter
    Islandshästar : skötsel - hälsa - gångarter
    Beskrivning

    Islandshästar handlar om praktisk hästhållning för islandshästar. Tyngdpunkten ligger på utfodring och skötsel, förebyggande hälsovård och gångartsridning. Här finns detaljerade råd för en hästvänlig hagmiljö. Även stallets miljö och hästens värmebalans beskrivs.

    Dessutom redogörs för hur man förebygger och behandlar sommareksem, benspatt och andra sjukdomar. Visitation, smittskydd och...

    195,00 kr
  18. Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen
    Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen
    Beskrivning
    Äntligen kommer uppföljaren till fjolårets succé i husdjurs- och humorhyllan, "Förlåt att jag väckte dig, jag var bara uttråkad", som hyllats och älskats av kattälskare Sverige över! 62 kattdikter och lika många urgulliga bilder som garanterat får kattälskare på fall.
    I vart tredje svenskt hushåll finns ett sällskapsdjur. Och med över 1,2 miljoner registrerade katter är missen det populäraste husdjuret av alla. Med tanke på detta är det kanske inte så konstigt att så många också tycks gilla kattlitteratur!
    I boken Jag älskar att bara vara så länge jag är i vägen har det ordlekande författarparet Jennifer Bark och Stellan Löfving fortsatt gräva ner sig i den egensinniga kattens liv och presumtiva funderingar. Med humor och livlig fantasi sätter de ord på ytterligare 62 underbara katters tankar, i situationer som varenda kattägare alldeles garanterat känner igen sig i.
    125,00 kr
  19. Kattens 50 favoritlekar
    Kattens 50 favoritlekar
    Beskrivning
    En aktiv katt är en nöjd katt och den här boken är fullmatad med skoj som kommer att locka den lataste katt upp ur soffan. Lär dig lekarna som katten vill leka och som stimulerar den mentalt och håller den i form. Här finns många bra idéer om hur man får sin katt engagerad på ett säkert och hälsosamt sätt:

    * Så gör du egna leksaker och tillbehör
    * Förslag på hur du kan använda gamla leksaker på ett nytt sätt
    * Lekar som tilltalar kattens naturliga instinkter och beteende
    * Så engagerar du en blyg och försiktig katt utan tvång

    Oavsett om du har en underbar liten kattunge, en egensinnig vuxenkatt eller en fyllig senior kommer de här lekarna att roa din spinnande kompis.
    100,00 kr
  20. Kattens språk : förstå din katt
    Kattens språk : förstå din katt
    Beskrivning
    Spinna, fräsa, skjuta rygg kattens beteende är mångfasetterat. Att lära sig kattens språk är inte alls svårt. Här får du veta vad din katt försöker säga dig, hur den visar vad den vill och hur du kommunicerar med den i vardagslag. Vill den leka, bli klappad eller bara vara i fred? Boken tar också upp hur katter kommunicerar sinsemellan
    65,00 kr
  21. Katter : bilder, historia, fakta
    Katter : bilder, historia, fakta
    Beskrivning
    KATTER - BILDER, HISTORIA, FAKTA- En komplett guide till kattdjurens värld.- Illustrerad med helt fantastiska färgbilder- Presenterar de vanligaste raskatterna med en bild, faktaruta och informativ text om varje ras.- Innehåller också information om hur man tar hand om sin katt.
    95,00 kr
  22. Kattsjälens mysterier
    Kattsjälens mysterier
    Beskrivning
    I den här boken utforskar psykoanalytikern och författaren Jeffrey Moussaieff Masson mysterierna kring kattens psyke och känsloliv. I centrum står de observationer han gör av sina egna fem katter. Deras nyfikenhet, högdragenhet och ständigt pågående känslomässiga spel utgör grunden för en upptäcktsresa i nio kapitel om lika många av kattens känslor: narcissism, kärlek, belåtenhet, beroende, svartsjuka, rädsla, ilska, nyfikenhet och lekfullhet. Samtidigt belyses kattens utveckling från ensamlevande djungeldjur till människans följeslagare. Kattsjälens mysterier fångar och överraskar läsaren med en mängd oväntade insikter och ger ett nytt perspektiv på de starka banden mellan människa och katt.

    100,00 kr
  23. Krukväxter
    Krukväxter
    Beskrivning
    I dag finns det krukväxter för alla och envar. Här kan du botanisera bland mer än 500 olika växter! Du får hjälp med att välja rätt växter för ditt hem och din livsstil. Tips om hur du får dina fönster att skifta färg och karaktär med årstider och högtider. I registret finns förtecknat 1096 latinska namn och 547 svenska! Ett riktigt prakt- och uppslagsverk för alla med gröna fingrar! 500 färgfoton.
    150,00 kr
  24. Krukväxter : ursprung, skötsel & förökning
    Krukväxter : ursprung, skötsel & förökning
    Beskrivning
    Vad vore hemmet utan krukväxter? De gör inte bara miljön vackrare skönheten bidrar också till vårt välbefinnande.

    Den här boken inleds med ett avsnitt med inredningsinspiration, jord, inomhusklimat med mera. Därefter presenteras omkring 200 arter med bild. För varje växt finns uppgifter om svenskt namn, vetenskapligt namn, ursprung, odling, vattning, vanliga problem med ohyra och eventuell giftighet. Tips om förökning finns också med.

    Katarina Stenman och Anders Wennström är biologer med sammanlagt över 40 års erfarenhet av botanik. Lucia Röed har arbetat som fotograf i över 15 år. Efter att ha verkat inom reklam, mode, tidningar och film har hon specialiserat sig på blommor.
    135,00 kr
  25. Kust & Skärgårdsflora
    Kust & Skärgårdsflora
    Beskrivning
    Flora för Piteå och Bottenviken
    100,00 kr
  26. Kvinnornas Sverige : en underbar resa
    Kvinnornas Sverige : en underbar resa
    Beskrivning
    Under sommaren 2008 anordnades i Göteborg och Mölndal en trädgårdsutställning av internationell klass: Under tre härliga månader, 28 juni 28 september, anordnades en av Europas största trädgårdsutställningar som överraskades och inspirerade såväl gammal som ung. Utställningen var unik i sitt slag där fyra av Nordens främsta trädgårdsanläggningar stod för innehållet: Trädgårdsföreningen, Göteborgs Botaniska Trädgård, Liseberg samt Gunnebo Slott och Trädgårdar
    150,00 kr
  27. Lär dig rida
    Lär dig rida
    Beskrivning
    Det är både spännande och roligt att lära sig rida! Som nybörjare har du säkert en hel del funderingar kring hästar och ridning. Vilken utrustning behöver jag? Hur går det till på en ridskola? Hur sadlar man en häst? Vad är longering?

    Det är mycket att tänka på i början, men här får du veta det mesta om ridningens grunder. De detaljerade bilderna visar steg för steg hur du sadlar och tränsar, hur du sitter upp och ger hästen olika kommandon. Du får också veta vilka ridkläder och utrustning som behövs, och hur det går till på en ridskola.

    Lär dig rida är till för dig som vill börja rida och är nyfiken på hur det går till.
    125,00 kr
  28. Lär känna din katt : allt du behöver veta om kattens psykologi och beteende
    Lär känna din katt : allt du behöver veta om kattens psykologi och beteende
    Beskrivning
    Lika lätt som det är att charmas av kattens självständiga och egensinniga väsen, lika svårt kan det ibland vara att begripa sig på varför den beter sig som den gör. I denna informativa och samtidigt underhållande bok får du lära känna katten på dess egna villkor. På det analyserande och varmt humoristiska sätt som blivit hennes kännetecken beskriver Claire Bessant hur katten har utvecklats genom historien till att bli det sällskapsdjur vi känner idag. Trots att den levt sida vid sida med oss människor i flera tusen år har den fortfarande kvar sitt naturliga beteende, och i denna bok förmedlas de ­nycklar som krävs för att vi ska kunna nå en verklig förståelse för dess behov. Samspelet mellan katt och människa är ett centralt tema och behandlas ur en rad olika aspekter. Du får bland annat lära dig att avläsa kattens kroppsspråk, tolka dess läten och förstå vad den behöver i olika situationer. Vår moderna tillvaro kan många gånger vara stressande för katten, och boken tar upp en rad vanliga beteendestörningar och hälsoproblem och ger råd om hur de kan lösas. Den ger även tips i frågor som rör skötsel och säkerhet, och hur du skapar en miljö som känns trygg och harmonisk för din katt. Ju bättre du förstår din katt, desto mer tillfredsställande kan relationen mellan er båda bli. Lär dig att ta fram dina bästa sidor som kattägare och ge din katt den respekt och förståelse som den förtjänar.Claire Bessant är en av Storbrittanniens ledande kattexperter och har skrivit ett flertal böcker om katter, bland annat Katt: allt du behöver veta och Lär dig förstå och tala med din katt.
    125,00 kr
  29. Lär känna hunden
    Lär känna hunden
    Beskrivning
    Förstå din hund bättre!
    Trygghet, förståelse och ärlighet är A och O i människans relation till hunden. Hunden är värd respekt och bör betraktas och hanteras som en hund. Det räcker inte att man älskar sin hund: utan kunskap riskerar kärleken att bli missriktad. Ju bättre kunskaper hundägaren har om hundens behov och psyke, desto bättre mår hunden och desto bättre kommer den att trivas med sin husse eller matte. 10 färgfoton.
    100,00 kr
  30. Läskiga kryp
    Läskiga kryp
    Beskrivning
    "Vilken fluga har en mustasch till hjälp när den fångar sina byten? Vilken mask kan slingra sig in i antennerna på en stackars snäcka? Vilket läskigt kryp lägger ägg i andra kryp?
    • Fullproppad med fräcka fakta
    • Fantastiska foton tar dig nära underliga bestar
    • Pyssel - klipp och klistra"
    65,00 kr
  31. Lätt och säker svampplockning
    Lätt och säker svampplockning
    Beskrivning
    En välfylld svampkorg ger en härlig lyckokänsla! I boken guidas du med text och bild, för att lära dig att känna igen de läckraste svamparna. De är alla vanliga och lätta att artbestämma. Metoden är helt säker. Allt du behöver göra är att följa de enkla råden. Även vana svampplockare känner ofta stor osäkerhet men följer du bokens anvisningar kan du plocka och äta läckra svampar utan oro och tvivel.

    Tips finns också om hur man förvarar och tillagar svamp på olika sätt, till exempel genom att torka eller frysa in svampen.

    På bokpärmens insida finns ett fältkort som du kan ha med ut i svamp­skogen för att plocka de ätliga och utsökta svamparna.

    175,00 kr
  32. Ledarskap med Cesar
    Ledarskap med Cesar
    Beskrivning

    Mannen som talar med hundar är tillbaka med uppföljaren till succén Cesar och hans hundar, som sålts i nära 50 000 exemplar bara i Sverige.


    I Ledarskap med Cesar sätter Cesar Millan fokus på hundägaren och berättar hur man gör för att bli den flockledare som hunden behöver för att få ett balanserat liv. Cesar hjälper dig att förstå och bedöma både din egen och hundens energi så att du kan få en...

    125,00 kr
  33. Leva med hund
    Leva med hund
    Beskrivning
    Som hundägare får man mycket motion, frisk luft, sällskap, kärlek, trygghet och många nya vänner. Man mår bättre, både fysiskt och mentalt. Att ha hund är med andra ord ett bra sätt att leva.

    Leva med hund är en bok som behandlar allt man behöver veta om hundägandet, från utfodring, daglig skötsel, friskvård och sjukdomar till vad det innebär att föda upp en kull valpar. Hundsporten ges ett eget avsnitt, ett annat kapitel tar upp vad man gör med hunden på semestern.

    Boken som är rikt färgillustrerad avslutas med en genomgång av de lagar och bestämmelser som gäller för hundägare i Sverige.

    150,00 kr
  34. Lugn och fokuserad hund
    Lugn och fokuserad hund
    Beskrivning
    Åsa Jakobsson är hundinstruktör och har stor erfarenhet av problem som kan uppstå i hundträningen. De metoder som hon presenterar i sin bok bygger på belöningsbaserad träning och träning med klicker. Använder man dem lär man sin hund att känna sig trygg och fokusera på träningen. Genom att presentera fyra typer av hundar den ointresserade hunden, arbetsnarkomanen, den reaktiva hunden och hu
    125,00 kr
  35. Luleälven : möten i norr
    Luleälven : möten i norr
    Beskrivning
    Luleälven är kontrasternas älv. Följ med på en resa från istid till Facebook, längs kontrasternas älv. Här skapade vattenkraftutbyggnaden förutsättningar för Sveriges industrialisering under 1900-talet. Idag bidrar älven med ungefär 10 procent av landets produktion av elkraft. Detta sker mitt i världsarvsområdet Laponia, som innehåller några av våra mest spektakulära nationalparker.

    Luleälven hämtar sitt vatten från Sarek och Muddus men även från Norges högfjäll och glaciärer. Via odlingslandskapet närmar sig sedan älven havet, och på denna färd passeras militärstaden Boden och residensstaden Luleå, med universitet och energikrävande industrier. Till slut rinner älven ut i ett unikt skärgårdslandskap, som präglats av älvens tillskott av sandmaterial och en landhöjning som pågått ända sedan den senaste istiden.

    När Luleälven, via odlingslandskapet, närmar sig havet passeras militärstaden Boden och residensstaden Luleå, med universitet och energikrävande industrier. Industrialiseringen av älven började med timmerflottningen, gruvnäringen, järnvägen och stålindustrin. Idag är Facebook en stor användare av Luleälvens förnybara energi. Denna utveckling har skett mitt i världsarvsområdet Laponia, som innehåller några av våra mest spektakulära nationalparker. Området är också samernas och rennäringens rike.

    I Luleälven möten i norr vill författarna och fotograf ge sin bild av Luleälven och dess avrinningsområde. Utgångspunkten är personliga intryck från möten med människor, kultur och natur under resor och vandringar i området, men de har också med sig erfarenheter från sina yrkesliv

    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
  36. Lyckliga lydiga hundar
    Lyckliga lydiga hundar
    Beskrivning
    Hur ska man göra för att få sin hund både lydig och lycklig? Den här boken presenterar en träningsform som bygger på förståelse, kärlek, lagom krav och kontakt. Med rätt typ av träning och rätt aktivering till vardags, får du en hund som fungerar överallt i samhället. En glad och förtroendefull hund som passar in i familjens liv och som klarar av att umgås med andra människor och hundar. En hund som blir följsam i såväl stadsmiljö som på landet. En lycklig hund som gillar att vara lydig. Här får du alla råd av den välkände och erfarne hundpsykologen Anders Hallgren, som har hållit på att hjälpa hundar och hundägare i över trettio år. 55 sv/v foton.
    100,00 kr
  37. Med sikte på 10:an : belöningsträning för lydnadsklass I-elit
    Med sikte på 10:an : belöningsträning för lydnadsklass I-elit
    Beskrivning
    Den här boken handlar om tävlingslydnad med hund. Du kan läsa om hur man med hjälp av belöningar får hunden aktiv, initiativrik och positiv under såväl träning som tävling. Fokus ligger på hundens inlärningsförmåga och hur man använder den för att träna detaljer som snabba apporteringsgripanden och snygga ställanden i inkallningen. Här beskrivs också hur du lyckas med konsten att få med färdigheterna från träningen in på tävlingsplanen.
    125,00 kr
  38. Min kattunge : Så tar du hand om ditt husdjur
    Min kattunge : Så tar du hand om ditt husdjur
    Beskrivning
    I den här boken får du reda på hur du ska ta hand om din kattunge på bästa sätt - allt för att den ska trivas och må bra. Boken innehåller många fina bilder och praktiska tips för unga kattägare.

    Lär dig hur du:

    * förbereder kattungens hemkomst
    * matar och ser efter ditt husdjur
    * vårdar kattungens päls
    * förstår djurets beteende
    85,00 kr
  39. Min trädgårdsdagbok
    Min trädgårdsdagbok
    Beskrivning
    Hjälpredan i trädgården!Planera din trädgård med hjälp av denna dagbok där du månad för månad kan skriva ned vad som händer i trädgården: vilka plantor du satt, vilka fröer du sått och vad som kommit upp. Du kan skriva in små kom-ihåg-notiser och göra noteringar om väderförhållanden och annat som är som är viktigt för växtligheten.Vackra blomsterfoton och stämningsfulla citat inspirerar till att börja planera och plocka fram trädgårdshandskarna.Anteckningsboken kan med fördel återanvändas från år till år.
    75,00 kr
  40. Montessoripedagogik i förskola och skola
    Montessoripedagogik i förskola och skola
    Beskrivning

    Hur gör man för att behålla barnets naturliga lust att lära? Två erfarna pedagoger berättar här om tankarna bakom montessoripedagogiken och hur den fungerar i praktiken, med tydliga beskrivningar av arbetssätt i förskolan och skolan.

    Barnet är alltid i centrum i montessoripedagogiken. I en noggrant förberedd miljö formar läraren sitt arbete efter barnens individuella förutsättningar. Till grund för pedagogiken ligger en mycket positiv syn på barns förmåga att utvecklas på sin nivå efter egen förmåga.

    Möjligheten att starta föräldrakooperativ och friskolor har lett till att montessoripedagogiken har fått ett uppsving i Sverige och allt fler skolor startas i dag. I den nya utgåvan har texten genomgående reviderats. Bland annat har ett kapitel om montessoriförskola för de yngsta (1 3 år) tillkommit liksom utökad text om tonåringen, datoranvändning i skolan och miljöfrågor.

    I den nya utgåvan har också tillfogats en studieplan som har tagits fram i samarbete med Svenska Montessoriförbundet och Studieförbundet Vuxenskolan. Studieplanen vänder sig främst till föräldrar.

    125,00 kr
  41. Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen
    Nära samspel med hästar - Den finstämda kommunikationen
    Beskrivning
    I boken Nära samspel med hästar får läsaren träffa sexton av de allra främsta svenska mästarna inom de fyra disciplinerna hoppning, dressyr, trav och galopp, däribland Peder Fredricson, Tinne Vilhelmson Silfvén, Stig H Johansson och Per-Anders Gråberg. I spännande samtal delar Sveriges hästelit generöst med sig av sina tankar om och erfarenheter av hur man lyssnar på sin häst, hur man gör sig förstådd och om vikten av att ta hänsyn till varje hästs unika behov. När den finstämda kommunikationen är fulländad upplever mästarna sig som ett med sina hästar.

    En ömsesidig tillit och respekt är en förutsättning för att tävlingskompanjonen med glädje ska vilja utföra det som ryttaren, kusken eller jockeyn ber om. Viktigast av alla resultat är känslan av gemensam stolthet och lycka.

    Amelie Ehrensvärd Cardellär journalist och författare, utbildad vid Journalisthögskolan, frilansar nu och var tidigare reporter på TT, SvD, Sydsvenskan, Land, TV4 med mera. Hon lärde sig rida på Ystad Ridklubb och därifrån köptes ponnyn Pontus. Sedan kom Beauty Boy. Med Cawdor William och Lesley tävlade hon i Ponnyallsvenskan i hoppning. Numera rider hon helst ut i naturen.

    150,00 kr
  42. Naturguiden : en praktisk vägvisare till vårt lands växter och djur
    Naturguiden : en praktisk vägvisare till vårt lands växter och djur
    Beskrivning

    En praktisk vägvisare till vårt lands växter och djur. Nu behöver du inte skaffa dig hyllmeter med specialböcker för att hitta de uppgifter du är nyfiken på om Sveriges många växter och djur! Med Naturguiden blir du själv snart något av en expert och får en bok som innehåller: fåglar, fiskar, växter, svampar, däggdjur, insekter, kräldjur.

    135,00 kr
  43. Nordens fåglar
    Nordens fåglar
    Beskrivning
    Nordens fåglar är standardverket för alla fågelintresserade som vill ha en fälthandbok men sam-tidigt veta mer om de enskilda arternas biologi.I denna reviderade upplaga presenteras de drygt 300 arter som vi har en reell möjlighet attstöta på i Sverige och våra grannländer.Alla planscher är nya, många av fotografierna har bytts ut och utbredningskartorna har uppda-terats. I boken har även ny information om arternas uppträdande liksom nya rön om flyttning ochhäckningsbiologi tillkommit.
    215,00 kr
  44. Nordens Flora i 10 band
    Nordens Flora i 10 band
    Beskrivning
    Detta är mycket sällsynt alla delar i bra skick
    950,00 kr
  45. Nymfkakaduor
    Nymfkakaduor
    Beskrivning
    Nymfkakaduan är en nyfiken liten papegoja med pilsnabb flykt och lugn och vänlig personlighet. Tack vare sin charm har arten vunnit många fågelvänners hjärtan. Därför intar den också andraplatsen (efter undulaten) på sällskapsfåglarnas tio-i-topplista.Nymfkakaduan kan mysa och umgås med sina ägare i timtal, men eftersom de i vilt tillstånd lever i flock bör man helst ha flera stycken. Skötseln är inte särskilt krävande utan ger gott om tid för lek och um¬gänge. Här lär du dig allt om vad dina nya vänner behöver: hur vill de bo? Vad ska de äta? Hur ser jag att de mår bra? Boken ingår i den uppskattade serien Djur hemma.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  46. Ögonblick i vår svenska natur
    Ögonblick i vår svenska natur
    Beskrivning
    Vår svenska natur är en stor tillgång för oss alla, med sin rika variation och sin tillgänglighet. Vi är många som trivs med att vistas i naturen, men mycket av det som händer där missar vi, antingen för att vi inte kommer tillräckligt nära eller för att vi helt enkelt inte upptäcker allt. I den här boken får du dela en naturfotografs fascinerande upplevelser och fina ögonblick i naturen.

    150,00 kr
  47. Om fåglar i Sverige : deras liv och leverne
    Om fåglar i Sverige : deras liv och leverne
    Beskrivning
    Om fåglar i Sverige - deras liv och leverne presenterar våra vanligaste fågelarter i text och bild. Vi möter 113 arter som vi kan träffa på i våra trädgårdar och parker eller i vår närmaste omgivning, vare sig den är lantlig eller ej. Några finner man kanske under en båttur i skärgården. Andra träffar man på i skogen. De allra flesta av arterna finns i södra Sverige men några är vanliga även längst upp i Norrland. Dessutom får vi bekanta oss med ett litet antal karismatiska fåglar, som är sällsynta i vårt land men som förtjänar vår uppmärksamhet eftersom de är vackra, säregna eller har en intressant historia.

    Lars-Åke Janzon beskriver var fåglarna påträffas, hur de lever och vilka särdrag de har när det gäller beteenden, boplats eller förekomst i folktro. Vi får lära oss om gröngölingens enstöringsliv, tornseglarens jaktstrategi och hur koltrasten värmer fötterna om vintern.

    Samtliga arter illustreras med vackra akvareller av Staffan Ullström.

    Boken är en förkortad och omarbetad version av praktverket Om fåglar i Sverige (2015).

    150,00 kr
  48. Orkidéer
    Orkidéer
    Beskrivning
    Det här är orkidéboken som både vänder sig till dig som är nybörjare och köper din första orkidé och till dig som redan är frälst och vill veta mera. Boken ska informera men framförallt inspirera! Trots sitt till synes spröda väsen har orkidéerna lyckats sprida sig över hela jordklotet. De växer överallt, utom runt polerna och i haven. Men de orkidéer som odlas i kruka kommer ursprungligen från tropiska områden, där de har det varmt och gott, utan större temperaturväxlingar. Det är de som trivs bäst på fönsterbrädan och är lättast att sköta. Orkidéer är tuffa, lättskötta växter som vem som helst kan sköta och inte alls några bräckliga väsen. Det är fler orkidéer som dör av att ha älskats ihjäl än som dör av vanvård. De mår snarare bättre om de sköts för litet än för mycket. 167 färgfoton.
    100,00 kr
  49. Oss kattvänner emellan
    Oss kattvänner emellan
    Beskrivning
    När kattexperten Susanne Hellman Holmström och tv-profilen Suzanne Axell träffades första gången uppstod omedelbar vänskap. De upptäckte snabbt att de hade något gemensamt kärleken till våra pälsbeklädda fyrbenta vänner och ganska snart kom idén att skriva en bok tillsammans om den fantastiska relationen mellan människa och katt.

    I Oss kattvänner emellan får läsaren följa Susannes och Suzannes katthistorier. Vi får även bekanta oss med bland andra Camilla Läckbergs och Elsie Johanssons kändiskatter och deras goda liv. Det bjuds också på härliga historier från kattvänner och eldsjälar runtom i Sverige, vackra bilder samt rolig kurrriosa såklart!

    135,00 kr
  50. Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recept, tips och råd
    Pelle Holmbergs svampbok : svampguide med recept, tips och råd
    Beskrivning
    Pelle Holmbergs nya svampbok är en lika lättanvänd som oumbärlig följeslagare i skogen, fylld med fakta och goda råd inför och under svamputflykten. Här finns alla våra vanligaste svampar, tips på hur man hittar dem, de bästa nybörjarsvamparna, en svampalmanacka som visar när de olika svamparna är i säsong – och inte minst får vi veta vilka svampar som är goda att tillreda på vilket sätt. Smörstekta kantareller i all ära, men skogen är full av delikatesser!

    Pelle Holmberg, svampexperten framför alla andra, delar här generöst med sig av sin stora erfarenhet av svampar. Hans hustru Ingrid Holmberg inspirerar till att laga nya, spännande och välsmakande rätter med svamp. Mängder av instruktiva och detaljerade färgbilder! Ny, utökad och uppdaterad utgåva, nu med recept!

    125,00 kr
  51. Så sköter du din fågel
    Så sköter du din fågel
    Beskrivning

    En liten handbok om är till god hjälp för den som nyligen blivit ägare till en fågel - eller för den som kanske står i begrepp att bli det. Här finner du tips och råd om det mesta och bästa för den nya familjemedlemmen.


    Böckerna är överskådliga och alla sidor har fina färgbilder.



    65,00 kr
  52. Så sköter du din häst
    Så sköter du din häst
    Beskrivning
    Att ha egen häst att sköta om innebär ett stort ansvar. Det kräver hårt arbete och mycket tid. Men det är också spännande, givande - och väldigt kul! Det är många frågor som en hästskötare dagligen ställer sig. Gör jag rätt? Hur mycket foder ska just min häst ha? Hur ofta måste jag be hovslagaren komma? Här får du kunskap om det du måste tänka på för att både du och din häst ska ha roligt och må bra.

    De många illustrationerna visar hur både enkla och mer krävande sysslor utförs, allt från att rykta och tvätta din häst till att ge den medicin.
    100,00 kr
  53. Sällskapshunden
    Sällskapshunden
    Beskrivning
    Äntligen! Det här är hundboken du inte kan vara utan, skriven av Fredrik Steen, känd som hela Sveriges hundcoach. Boken vänder sig till dig som funderar på att skaffa en vän för livet, men också till dig som redan har en hund. För även rutinerade hundägare ställs ibland inför frågor kring sina fyrbenta vänner, och här hittar du alla svar du behöver
    135,00 kr
  54. Skaffa hund : hundägarens första handbok
    Skaffa hund : hundägarens första handbok
    Beskrivning
    Skaffa hund är boken för dig som väljer hunden som husdjur. Här får du bland annat lära dig att välja ras, göra valpen rumsren, lära den komma på inkallning, göra dig till flockledare samt träna hundens skottfasthet. Du får också veta en hel del om hundutställningar och agility och som guldkant på hundägandet hur du får din hund att leta efter kantareller.

    Boken som utkom i sin första upplaga år 1999 fick då fina recensioner och har tryckts om flera gånger. Denna utgåva har uppdaterats och tryckts i ett större format för att göra text och nya foton rättvisa.

    Ulla Barvefjord är journalist. Hon har utgivit flera praktiska handböcker om hundar och katter och är ägare till en rottweiler.
    115,00 kr
  55. Skärgårdens växter och djur
    Skärgårdens växter och djur
    Beskrivning
    Faktabok i handboksformat med tydliga, vackra beskrivande foton samt kortfattad artbeskrivning av skärgårdens växter och djur.
    225,00 kr
  56. Skogens konung
    Skogens konung
    Beskrivning
    Älgen är kanske det internationellt mest kändadjuret i Sverige. I vackra, informativa, spännandeoch underbara foton presenteras ÄLGEN i dennabok om Sveriges kanske mesta kändis!Kenneth har under årets alla tider, med kamerani högsta hugg, följt älgen i dess naturliga hemvist.Författare och forskaren Anna Roos berättar påett enkelt och initierat sätt om älgens år; från brunstoch parning till det att kalven föds. Om tiotaggaren,ungkarlsklubbar och jaktperioder. Om matvanor,vintervanor och hotet längs vägarna.Följ med i älgens spår tillsammans med Kennethoch Anna. De har tidigare samarbetat i bokenUtterliv.Svensk upplaga.
    125,00 kr
  57. Smultron
    Smultron
    Beskrivning
    Säg smultron och du får ett leende till svar. Men hur mycket vet vi om smultron mer än att de är doftande röda och smakar sommarlov, fågelsång och solsken?

    Mångfaldigt prisbelönta Lotte Möller har färdats längs smultronets revor i tid och rum och gjort en mängd märkliga upptäckter. Till exempel att bäret som i dag står för barndom och oskuld en gång i tiden symboliserade falskhet och förräderi. Och att det inte var tillrådligt att äta eftersom paddor kunde ha förgiftat det. Fast Linné åt ändå smultron, upp till två och en liter om dagen, utan att må illa. Tvärtom blev han tack vare dem av med sin svåra gikt. Smultron har också haft en erotisk innebörd. Plocka smultron under snön var en populär pantlek på 1800-talet som gick ut på att den som förlorat fick låta sig kyssas under ett utspänt lakan. Allt man kan vilja veta om smultron i trädgården, i formgivningen, i botaniken, i sylt, desserter och brännvin, i Amerika, i dikten, i måleriet och i Shakespeares Othello avhandlas i denna spännande och vackert illustrerade bok som också bjuder på författarens godaste smultrondesserter.

    Lotte Möller är kulturjournalist och författare, känd för en stor trädgårdsintresserad läsekrets med nyskapande böcker som Trädgårdens natur, Maryhill en trädgård i Lund, Tre mästare tre trädgårdar samt inte minst Citron, den Augustnominerade boken om citronens historia och betydelse för europeisk kultur.

    Sagt om Smultron "It will be a great addition to our library." Elaine Charwat, The Linnean Society of London "Lotte Möller återupprepar sitt vinnande koncept från sin bok om citroner och förmedlar kunskap om det lilla röda väldoftande smultronet så att man nästan kan känna smaken och doften." BTJ

    165,00 kr
  58. Solvarv
    Solvarv
    150,00 kr
  59. Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
    Sommarplågor : djuren & växterna som bits, sticks & irriterar
    Beskrivning
    Vi kliar oss, viftar och svär åt insekterna och vi för en ojämn kamp mot oönskade växter och kryp på våra tomter. Men bortom löpsedlarna om fästingsommar och mördargetingar finns en hel värld att upptäcka. Möt några av de mest kända och okända djuren och växterna som stör sommarfriden. Med glimten i ögat, en enorm kunskap och stor respekt för djur och natur beskriver Lars-Åke Janzon hur de olika arterna lever och brer ut sig. Hur vi undviker huggormar på tomten och varför fästingen är vårt farligaste djur, men också hur vi skyddar oss på bästa sätt, och när det är dags att ringa giftcentralen eller åka till akuten.

    Perfekt sommarpresent och ett måste i varje sommarstuga!

    Vackra illustrationer av naturskildraren Matsåke Bergström hjälper oss att skilja det farliga från det ofarliga....

    125,00 kr
  60. Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
    Stora Akvarieguiden : tropiska sötvattenfiskar
    Beskrivning
    Här är boken för dig som redan har ett akvarium men vill utveckla och förbättra det, och för dig som funderar på att skaffa ditt första. Du får en översiktlig och detaljerad information både om ett stort antal tropiska sötvattenfiskar, deras behov och beteenden, och om hur du bäst skapar en miljö som långsiktigt främjar dem och kan bildra till deras fortplantning.
    135,00 kr
  61. Stora boken om att måla i akvarell
    Stora boken om att måla i akvarell
    Beskrivning
    Äntligen! Här är boken som innehåller det bästa och viktigaste ur konstnären och författaren Maria Ginzburgs tidigare fem böcker om akvarellmåleri, kompletterad med nya teman och bilder – bland annat hur man målar modell. Boken omfattar allt du vill måla - landskap, porträtt, blommor, stilleben och stadsmotiv.


    Teoretiska kunskaper och praktiska tips växlas med övningar som målas steg för steg. Komposition, perspektiv, färglära, goda råd om penslar och akvarellpapper – en komplett bok om att måla i akvarell!

    125,00 kr
  62. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Beskrivning

    Förstå samspelet mellan människa och hund!


    Är du nybliven hundägare, eller sugen på att skaffa valp, är den här heltäckande boken för dig! I den andra utökade utgåvan får du följa hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen och hundpsykologerna Anders Hallgren och Åsa Ahlbom, de främsta inom sitt område, guidar dig genom de olika faserna med van hand. Boken ger en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en harmonisk relation med din fyrbenta vän.
    Lär dig kommunicera med, aktivera och träna din hund. Läs om vanliga problem som skällande, hoppande och utfall mot andra hundar - och givetvis vad du kan göra åt saken!

    Fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet. 

    125,00 kr
  63. Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Stora boken om att skaffa och leva med hund : modern träning, beteende och psykologi
    Beskrivning

    Förstå samspelet mellan människa och hund!


    Detta är en heltäckande bok om hundens utveckling från nyfödd valp till vuxen hund, skriven av hundpsykologerna Åsa Ahlbom och Anders Hallgren, som är de främsta på sitt område.


    Här får du massor av tips och goda råd oavsett om du redan har eller om du tänker skaffa hund. Boken ger också en bättre förståelse för samspelet mellan människa och hund, vilket gör det lättare att få en lycklig samvaro med sin fyrbenta vän.


    Det är mycket en blivande hundägare måste tänka på. Åsa och Anders lotsar dig förbi alla farliga fallgropar. Viktigast av allt är att välja rätt ras! Hundens sociala träning börjar redan i valplådan, och därför är det även viktigt med rätt uppfödare. Gör sedan rätt med valpen och du får mycket gratis när du vill att unghunden ska lyda.


    Läs om hundens utveckling från valp till vuxen hund och lär dig hur du kommunicerar med, aktiverar och tränar din hund. Författarna tar upp vanliga problem som hoppande, skällande, aggression mot andra hundar eller varför din hund inte kommer när du ropar på den- och givetvis vad du kan göra åt saken!


    Boken innehåller massor av fina fotografier tagna av Eivor Rasehorn, en av de bästa hundfotograferna i landet.

    125,00 kr
  64. Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
    Stora boken om hundar : uppfödning, träning, vård, föda, första hjälpen
    Beskrivning
    Det perfekta referensverket för alla hundälskare och ägare! Med expertkunskaper och praktiska tips och tricks.
    125,00 kr
  65. Sveriges öar
    Sveriges öar
    Beskrivning
    Sveriges öar, den mest uttömmande bok som skrivits om landets öar, kommer här i en omarbetad, utökad och aktualiserad utgåva. Här finns alla geografiska fakta som gör den till en praktisk guide, men det är samtidigt en reseskildring fylld med människoöden och miljöbeskrivningar.
    275,00 kr
  66. Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Undulater : hur du förstår och tar hand om ditt husdjur
    Beskrivning
    UndulaterDen här guiden hjälper dig att bättre förstå dig på dina keldjur.Riktig vård och skötsel medför bättre hälsa och ett lyckligare liv.Boken innehåller expertråd hur du skall sköta om ditt keldjur.Du får mångsidig information om bland annat hur undulaten:-finner sig till rätta i hemmet och bygger bo.-skall matas och vilka näringsämnen den behöver.-håller sig frisk.-uppför sig.-blev ett keldjur; dess ursprung och förhistoria.
    85,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 214

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå