View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 226

Page
per sida
Fallande ordning
  1. Laga mat i mikron
    Laga mat i mikron
    Beskrivning
    I mikrovågsugnen kan man laga all slags mat, från att koka gröt till att tillaga sjötungsfilén. Många ugnar har dessutom grill, varmluft, ångkokning, crispfunktion och defrostprogram. Här beskrivs enkelt hur du kan kombinera och utnyttja ugnens funktioner på bästa sätt.

    Det går utmärkt att laga mat i dagens mikrovågsugnar. Tillagningen går fort och den blir skonsam. Boken innehåller inspirerande maträtter som är särskilt lämpliga att laga i mikrovågsugnen och det går alltid snabbt. Särskilt grönsaker och fisk passar bra att laga i mikrovågsugn och har därför fått stort utrymme, men i boken finns också rätter med kött och fågel som blir goda i mikron. Små satser av sylt, marmelad, kola och knäck lagas också enkelt i mikron. Boken inleds med en del praktiska tips och en tabell med koktider för grönsaker. Maträtterna och bilderna är läckra och moderna och präglade av all världens kök. Recepten är utprovade på ICA Provkök.
    85,00 kr
  2. Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
    Lax och kyckling : lättlagat & kalasgott
    Beskrivning

    Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem .

    Den här boken vill inspirera till nya vardagsmiddagar, läcker festmat och plock för alla tillfällen. Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous och de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås. Och missa inte de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.

    Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!


    125,00 kr
  3. Lyxlagat hemma
    Lyxlagat hemma
    Beskrivning
    Läs hur rockgitarristen och mat-bloggaren Frederik Zäll från Eskobar och Allt om mat gör i köket. Du kan dessutom följa Frederik på hans populära matblogg: http://blogg.alltommat.se/lyxlagat/Detta är en livsglädjens kokbok, där du som lagar till maten står i centrum. Överdådigt läckra, om än lättlagade, recept ihop med dryckestips och musikrekommendationer. Läckert, lyxigt och njutningsfullt för kocken och sedan även för gästerna!
    100,00 kr
  4. Mannerströms berså
    Mannerströms berså
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården.

    150,00 kr
  5. Mannerströms stora kokbok
    Mannerströms stora kokbok
    Beskrivning
    "Vad är Bibelns fiskar och bröd mot Leif Mannerströms inlagda sill" undrade Leif G W Persson en gång. Ingenting, är svaret. Här är den äntligen - Leif Mannerströms egen matbibel med hundratals recept från svensk gastronomis största stjärna! I Mannerströms stora kokbok finns den klassiska husmanskosten, de berömda fisk- och skaldjursrätterna, den svenska julmaten, viltet och inlagd sill förstås. Men också de bästa grillrecepten, goda desserter och tillbehör. Allt lagat med kärlek och omsorg på äkta, okomplicerat Mannerströmskt vis. Ett måste i alla matgladas kök!
    135,00 kr
  6. Massor av choklad
    Massor av choklad
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I Massor av choklad lär du dig att använda choklad på ett nytt sätt. Förutom de klassiska bakverken finns recept på sötsaker, desserter, drycker, glass och maträtter som alla innehåller choklad.

    Över 120 recept illustrerade med läckra färgbilder.
    Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver för att lyckas.
    Fantastisk blandning av chokladklassiker och andra chokladfavoriter.
    Mängder av innovativa recept för chokladfantasten.

    Att arbeta med choklad är enklare än du tror.

    I samma serie finns även:
    Massor av kakor
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av muffins
    100,00 kr
  7. Mat i långpanna
    Mat i långpanna
    Beskrivning
    Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
    65,00 kr
  8. Mat och motion för mogna : 60+
    Mat och motion för mogna : 60+
    Beskrivning
    Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
    100,00 kr
  9. Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Beskrivning
    Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

    Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...

    165,00 kr
  10. Matbröd
    Matbröd
    125,00 kr
  11. Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Beskrivning
    Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola.

    125,00 kr
  12. Matens historia från A till Ö
    Matens historia från A till Ö
    Beskrivning
    Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

    Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

    Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

    Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

    JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

    185,00 kr
  13. Med smak av Japan
    Med smak av Japan
    Beskrivning
    Det här är en inbjudan att prova på snabblagade recept med japansk smaksättning som är långt mer varierade än snabbmat brukar vara. Räkna med tjugo minuters tillagningstid för de flesta av recepten beräknat för en hemma-matlagare, men den tiden varierar givetvis. Många av rätterna står stadigt på bara tre ben, för det första fisken eller köttet, för det andra riset eller nudlarna, och för det tredje rättens specialbuljong eller de utvalda grönsakerna. Du hittar också flera vegetariska rätter. Även några rätter som är så vackra att du serverar de till festliga tillfällen. Kanske upptäcker du att det är en glädje att inte bara att se och äta dem utan också göra dem.
    75,00 kr
  14. Mera vego : mat för hela familjen
    Mera vego : mat för hela familjen
    Beskrivning
    I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

    Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

    185,00 kr
  15. Mickans bak & glädje
    Mickans bak & glädje
    Beskrivning
    Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd, frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor, piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.

    Glädjen, gemenskapen och upplevel­serna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.

    150,00 kr
  16. Mickans Mat&Glädje
    Mickans Mat&Glädje
    Beskrivning
    Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor och matglädje.

    Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.

    Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.

    150,00 kr
  17. Middag hela veckan : Linas mat
    Middag hela veckan : Linas mat
    Beskrivning
    "Vad ska vi äta idag?" är en fråga som ständigt återkommer i de flesta familjer. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Med den vetskapen i bakhuvudet startade Carolina "Lina" Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, Linas Matkasse 2008. Ambitionen var tydlig - att ge stressade småbarnsfamiljer en skönare vardag....

    145,00 kr
  18. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!

    Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.

    175,00 kr
  19. Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Beskrivning
    God mat som gör gott för hela familjen behöver inte ta lång tid att laga. I ”Middag på 15 minuter” tar Maria Zihammou nytt grepp på hur du kan få vällagad och enkel mat på bordet på ingen tid alls. Riktigt bra och enkla recept med mycket smak och bra råvaror är grunden – tillsammans med smarta tidsbesparande knep.

    125,00 kr
  20. Millas kalastårtor
    Millas kalastårtor
    Beskrivning
    Millas kalastårtor har sedan sin första utgåva räddat kalas över hela Sverige. Med sin galna stil har Camilla Tubertini tänjt på gränserna för vad en kalastårta kan vara - från gräddtårta till "bajstårta". Nu är hon tillbaka med elva helt nya tårtor och dessutom har hon bakat om och ändrat de gamla. Snyggt, gott och roligt.Bland nyheterna finns blomtårta, caca-kaka, sista-minuten-tårta, melonbollar, muffelifusktårta och surpuppsrutor.Som bonus är de flesta tårtorna i boken så enkla att barnet kan vara med och baka sin egen födelsedagstårta.
    85,00 kr
  21. Min receptsamling
    Min receptsamling
    Beskrivning
    Nu kan man äntligen skapa sin egen receptsamling. Boken är indelad i olika avsnitt fisk & kött, grönsaker & sallader, soppor & såser, desserter & bakning m m. Där kan de egna favoritrecepten förvaras och organiseras. Recepten kan skrivas in på linjerade sidor. Lösa lappar och tidningsurklipp kan förvaras i särskilda fickor.

    100,00 kr
  22. Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Beskrivning

    Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.


    "Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
           I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.


    P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523

    125,00 kr
  23. Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Beskrivning
    Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem? Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand,...

    175,00 kr
  24. Morotsboken
    Morotsboken
    Beskrivning
    Kan man skriva en bok om morötter? Självklart eftersom moroten är den ultimata matlagningsråvaran! Den kan användas i drinkar, smoothies, sallader, röror, såser, gratänger, soppor, pajer, efterrätter och mycket mer. Den är dessutom god, billig, nyttig och hållbar ur många olika aspekter. Moroten en symbol för något man vill ha. Den är därutöver otroligt vacker! Morotsboken är ingen vanlig kokbok, den innehåller visserligen mer än 75 morotsrecept, men den innehåller också fakta och kuriosa om morötter. Och inte minst innehåller den bilder av morötter och morotsrätter som inte alltid ser ut som sådana man ser i vanliga kokböcker och mattidningar.Den tryckta morotsboken kompletteras av hemsidan www.morotsboken.se. Morotsboken har också en egen Facebooksida.Morotsboken gavs självklart ut på Internationella Morotsdagen, 4 april 2013. Vi som gjort Morotsboken är Jan-Peter Lahall, Mia Jameson och Kaj Olson. Vi har inte bara morötter gemensamt utan även gemensamma rötter från tonårstiden i Örebro. JanPeter Lahall är naturfotografen som antog utmaningen att fotografera morotsmat på sitt eget sätt. Mer info se www.lahall.com. Kaj Olson är bl.a. kock och Mia Jameson är miljökonsult. Kaj och Mia driver tillsammans en verksamhet med mat utan konstigheter på Kopparbergs Gård utanför Närkesberg, se www.jordnara.nu.Vi hoppas att vår bok ska inspirera andra att fortsätta utforska morötternas möjligheter, att laga god mat av en bra råvara som är lätt att få tag på och att se det vackra i det som finns nära!
    175,00 kr
  25. Naturligt slank -  Kokboken
    Naturligt slank - Kokboken
    Beskrivning
    GI – nyckeln till ett piggare, friskare liv och en slankare kropp Det här är mycket mer än en vanlig kokbok, det är en enkel och inspirerande guide till en hälsosammare livsstil. Genom att välja livsmedel med lågt GI (glykemiskt index) och ha en rätt balanserad kosthållning kan vi undgå många av vår tids välfärdssjukdomar, som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar m.m. Sluta banta, ät istället gott och mättande enligt den nya GI-metoden – det ger mer varaktig energi och gör dig naturligt slankare. Den här boken innehåller över 100 spännande recept, läckra menyförslag för 4 veckor och förstås – de senaste GI-listorna.
    Naturligt slank –Kokboken är den efterlängtade uppföljaren till Fedon Lindbergs uppmärksammade och storsäljande bok Naturligt slank.
    125,00 kr
  26. Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av CHOKLADEn samling med över 100 läckra receptOrdet "choklad" har en nästen magisk klang, det håller säkert varenda chaakladtokig människa med om. Som tur är finns det ett oändligt antal olika sätt att använda choklad; i matlagning, varma desserter, tårtor, småkakor, kalla desserter och glass. Allt blir extra tilltalande när det innehåller just choklad. Här i boken att försjunka i varje gång du letar efter något sätt att tillfredställaa ditt eget begär efter choklad och samtidigt servera den familj och dina goda vänner något riktigt urläckert.- 112 frestande och utsökt goda recept- korfattade instruktioner till varje kapitel, vart och ett fullt av tips och idéer- tydliga och enkla ingrediensförteckningar och anvisningar som ger perfekta resultat- varje recept illustreras av fotografier som får det att vattnas i munnen
    85,00 kr
  27. Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av DESSERTEREn samling med över 100 läckra receptEn dessert är något man helt enkelt inte kan avstå från, oavsett hr mättande och god huvudrätten är! Den här boken är så full av förföriska recept - varma, tröstande gammaldags puddingar, smaskiga pajer och tårtor, färsk och tillagad frukt, lätta. eleganta kalla desserter, len glass och uppfrikande sorbeter - att det är svårt att veta vilket man ska böfja med. Vi har lösningen; börja från början och arbeta dig igenom boken!- 112 läckra recept- varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- varje recept har en utförlig lista med ingredienser och en inkel beskrivning av hur du går tillväga för att då ett perfekt resultat- varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  28. Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av FISK & SKALDJUREn samling med över 100 läckra receptFisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fetter i färsk fel fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkts mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken- du kommer att fastna på kroken!- 112 läckra recept- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recdpt är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  29. Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra recept

    Medelhavskosten har under senare år fått rykte om sig att vara hälsosam. De olika Medelhavsköken är enkla och färggranna och maten är mycket god. Den består huvudsakligen av ett väldigt utbud av frukt och grönsaker tillsammans med färsk fisk och lite kött och ost. Runt Medelhavet använder man rikligt med olivolja, med dess hjärtskyddande egenskaper, och avslutar med ett sätt att äta som främjar ett avundsvärt långt och friskt liv. Låter det för bra för att vara sant? Prova då recepten här i boken och upptäck hur god maten blir!

    - 112 läckra recept
    - Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips
    - Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat
    - Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  30. Njut av Kyckling : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Kyckling : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av KYCKLINGEn samling med över 100 läckra receptKyckling är en viktig källa atill protein, B-vitaminer och mineral. Fetthalten är naturligt låg, vilket gör den till en drömkost för alla som hbehöver hålla koll på vikten eller kolesterolhalten. Men kyckling handlar absolut inte bara om att äta näringsriktigt - det finns så många fantastiska tillagningssätt att du skulle kunna äta kyckling sju dagar i veckan utan att idéerna tog slut, och Njut av Kyckling innehåller ett apitretande urval från hela världen.- 112 läckra recept- varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- varje recept har en utförlig lista op ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- varje recept är illustrat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  31. Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra receptSushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mågsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg, ost och alla möjligaa sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fanstatiskt nyttig mat. Använd bokens inpirerande recept till att lära dig konsten att göra egna sushi. Du komemr aldrig att ångra det!- 112 läckra recpet- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept ör illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  32. Njut av Tapas : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Tapas : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Potatis är tveklöst en av de mest mångsidiga basvaror som finns. Den är näringsrik och ger värdefulla tillskott av fibrer, mineral som kalium och vitaminerna C och B. Lägg till det att möjligheterna att laga god mat med potatis som bas är praktiskt taget outtömliga, så kan det väl knappast komma som någon överraskning att potatis är en av världens mest omtyckta grönsaker och odlas i praktiskt taget varenda land.
    Njut av Potatis erbjuder ett brett urval av läckra potatisrätter; den klassiska potatisgratängen med varianter och innovativa och spännande recept från till exempel Indien, Frankrike, Spanien och Grekland.

    - 112 näringsriktiga och läckra recept
    - Korta inledningar till varje kapitel med tips
    - Varje recept har en tydlig ingrediensförteckning och enkla ansvisningar
    - Varje recept illustreras med en aptitretande bild
    85,00 kr
  33. Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av WOKEn samling med över 100 läckra receptAtt woka är ett smabbt sätt att laga mat, och dessutom effektivt och mycket hälsosamt eftersom ingredienserna bevarar såväl smak och konsistens som näringshalt. I Ost- och Sydostaien är wokpannan det vikitigaste köksredskapet och utsäkta. smakrika kryddor och såser blandas med kött, fisk eller tofu och grönsaker, som sedan wokas och serveras efter bara några minuter. Om du är en av dem saom alltid har bråttom men ändå vill äta så snyttigt som smöjligt är det god idé att skaffa en wokpanna och lära sig woka.- 112 läcktra recept- Varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskreivning av hur du gåt tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  34. Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Beskrivning
    I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern har man sedan länge använt nötter och mandlar i maten. Men här i Sverige, där det på sina håll finns vilda hasselnötter, har vi inte den traditionen. Oftast blir det lite nötter till jul, och det känns lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra fina nötterna och mandlarna. För de är inte bara goda och dekorativa utan också nyttiga med många nödvändiga näringsämnen.
    I Nötter ingår utöver vanliga hasselnötter och sötmandlar även mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept, kan några aptitretande exempel ges: pasta med macadamianötter, kycklinggryta med cashewnötter, lammjärpar med pinjenötter, risotto med svamp och valnötter, hasselnötsstrutar, crêpes med hasselnötter och choklad, scones med pecannötter, valnötstårta och pistaschmuffins.
    Nötter är illustrerad med vackra och inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.
    100,00 kr
  35. Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat
    Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
    Beskrivning
    Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi enligt Livsmedelsverket bör äta två till tre gånger i veckan. Men vilka sorter ska vi välja med tanke på larmen om utrotningshotade arter och hur får vi inspiration till nya goda rätter?I Fisk & skaldjur finns läckra recept som passar både till vardag och fest. Recept som är enkla och i de flesta fall väldigt snabba att laga! Från sill och strömming till laxfiskar och skaldjur. Dessutom ger boken tydlig vägledning gällande handgrepp och tillagningsmetoder samt vissa grunder som exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
    125,00 kr
  36. Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Paleo : maten och motionen din kropp är byggd för
    Beskrivning
    Idag består vårt energiintag av cirka 70 procent processad mat, vilket leder till att folksjukdomar som fetma, stroke, diabetes, hjärt-kärlsjuk¬domar och vissa cancerformer skjutit i höjden. Enligt paleo är vägen till hälsa att hitta tillbaka till en mer ursprung¬lig livsstil. Det handlar om att äta rena råvaror av god kvalitet, det handlar om korttidsfasta, om att röra sig på ett naturligt sätt och om att sova ordentligt. Erik Wallsten och Thomas Wahlström berättar på ett utför¬ligt och tydligt sätt hur du enkelt lever enligt paleos principer i din vardag. Bokens tvåveckors menyplan gör det enkelt att komma igång och laga paleokost baserad på grönsaker, rotfrukter, bär, frukt, nötter, ägg, fisk, skaldjur och kött. Eftersom bröd och mjölkprodukter inte finns på menyn är maten dessutom gluten- och laktosfri
    185,00 kr
  37. Palt : en svensk klassiker i osedvanligt många varianter
    Palt : en svensk klassiker i osedvanligt många varianter
    Beskrivning
    I trakterna kring Norrbotten och Västerbotten finns det en maträtt som slår allting annat — palten. I den här boken går Karl Fredrik Mattsson på jakt efter paltens spännande historia och egenart. Det är en svår nöt att knäcka ska det visa sig. Men med hjälp av färgstarka norrbottningar och sin högst personliga relation till den oansenliga grå bollen lyckas han nysta upp en hel värld av romantik, mat- och norrlandshistoria.

    Han stannar till på världens enda Paltzeria i Öjebyn strax utanför Piteå, utreder den geografiska paltgränsen och ber en läkare förklara vad den välkända paltkoman eller paltswiimen egentligen beror på. Ju fler personer Karl Fredrik Mattsson stöter på i sitt paltforskande, desto tydligare står det klart: palt är så mycket mer än en maträtt. Palt handlar om identitet. Om vem man är och om varifrån man kommer.

    Självklart rymmer boken även mängder av unika recept på pitepalt, flatpalt, blodpalt och andra typer av palt, insamlade från lokalbefolkningen i vårt lands nordligaste del, som i generationer har lagat till denna kulinariska delikatess.

    140,00 kr
  38. Passion för desserter
    Passion för desserter
    Beskrivning
    "När jag bestämde mig för att göra en ny dessertbok sommaren 2006 så var målet att ta upp en del gammaldags smaker men presentera dem på ett nytt sätt ? som t.ex. att göra en jordgubbskompott i glas och slå på en vaniljsås; baka en smörströssel för sig och dekorera glaset ? och på så vis få en smulpaj uppochner och slippa en massa disk. Att servera desserter i glas är både elegant och tidsbesparande."I Passion för desserter tar vår främste konditor- och bagarmästare Jan Hedh upp gammaldags smaker som han förhöjer med nya idéer som han inspirerats till under sina resor i världen. Recepten är svårighetsgraderade från en prick till tre. Och liksom Jan Hedhs tidigare fem succéböcker är Passion för desserter överdådigt illustrerad av fotografen Klas Andersson.
    135,00 kr
  39. Pastaboken
    Pastaboken
    125,00 kr
  40. Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
    Pizza : äkta italienska pizzor till mingel, middag och dessert
    Beskrivning
    Här hittar du klassiska pizzor, regionala specialiteter, veganska alternativ och söta dessertpizzor att runda av måltiden med. Samantha Santambrogio-Öberg, som till vardags håller kurser i italiensk matlagning, bjuder även på praktiska tips som tar ditt pizzabak till nästa nivå. Lär dig bland annat grunderna till den ultimata degen, och hur du kan grädda den till perfektion i en helt vanlig ugn.

    125,00 kr
  41. Råsmart familj
    Råsmart familj
    Beskrivning

    Näringsrik mat, god sömn och motivation att hålla fast i goda vanor - är det något du och din familj skulle vilja ha, men har svårt att få till? Kostrådgivaren och journalisten Ulrika Hoffer ger redskapen som behövs för att lyckas med en långsiktig hälsoinvestering för hela familjen. Välkommen till ett liv som råsmart!

    Boken tipsar om hur man gömmer grönsaker i barnens favoritmat, bakar sötsaker utan mjölk, socker och vitt mjöl, hur man gör träningen lustfylld och hur man får hela familjen att sova gott, hela nätterna. Ett tioveckorsprogram hjälper dig att grundlägga hållbara vanor som ger familjen förutsättningar att leva ett aktivt liv med god sömn, rörelse och bra mat.

    Boken har en rik receptdel.

    125,00 kr
  42. Saliga soppor
    Saliga soppor
    Beskrivning
    Här är den äntligen, soppboken som det har frågats om i flera år -- med både de bästa recepten från Tillsammansmat och många nya. Här finns de allra billigaste men mättande lunchsopporna från Sveriges församlingskök, en och annan lyxig fisksoppa för mörka vinterkvällar och riktiga festsoppor för bröllop och andra kalas. Martin i Lund bjuder på linssoppa för veganer och mjölkkänsliga, Mirjam i Askersund fixar snabb matig thaisoppa, Peter och Susanne minns en lyckad semester i Mölle, på Berget i Rättvik lagas Manuels majssoppa, Gunlög tycker att hennes recept är världsgott. Och det bästa är förstås att det är ganska enkelt att laga till fler. Egentligen kan förstås ingen soppa vara salig -- men gästerna vid bordet blir det! I samma serie: Blixtkakor -- Mat i långpanna -- Bästa bullarna -- Långpannans lov -- Nybakat, hembakat -- Perfekta pajer
    50,00 kr
  43. Sås och dip med mycket smak
    Sås och dip med mycket smak
    Beskrivning
    En god sås eller dip kan göra underverk med varje måltid. En vanlig köttbit, chipsen till drinken och salladen kan bli riktiga höjdare om de serveras med en god sås. Varje recept är försett med fyra förslag vad såsen eller dippen passar till. Det finns spännande recept från all världens kök. 30 färgfoton, 40 recept.
    85,00 kr
  44. Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
    Såser och dippsåser Inspirerande klassiska och nya recept från hela världen
    Beskrivning
    Såser och DippsåserEn utsökt sås kana utgöra skillnaden mellan en duktig och en mästerlig kock! Det råder inget tvivel om att en vällagad sås som kompletterar en rätt kan förvandla en vanlig måltid till en fest. Den kan sätta sting på anrättningen, göra den gräddigt fyllig, förstärka smaken i huvudingrediensen, balansera konsistenser och ofta ge presentationen en viss elegans.Det finns ingen klar skiljelinje mellana såser och dippsåser. vilket framgår av många recept i den här fanstiska, nya kokaboken. Bland recepten på dippsåser återfinner man alla de där goda tilltuggen och kanapéerna som man kan servera separat med råa grönsaker, pitabröd, tortilla chips och grissini.Perfekt för speciella tillfällen!
    100,00 kr
  45. Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Skotsk single malt whisky : en reseguide till 100 destillerier
    Beskrivning
    Skotsk single malt whisky En reseguide till 100 destillerier är en lät¬tillgänglig och praktisk bok i fickformat för dig som planerar att besö¬ka destillerierna, eller bara vill resa från fåtöljen. Boken inleds med en kortfattad beskrivning av tillverkningsprocessen, men tyngdpunkten är presentationen av de omkring 100 destillerier som producerar single malt whisky i Skottland i dag. De presenteras med vägbeskrivning, historik, besöksfakta och uppgifter om vid vilken ålder destilleriets oli¬ka whisky har buteljerats. En av whiskysorterna från varje destilleri beskrivs mer ingående med färg, doft, smak och omdömen. Boken av¬slutas med omfattande engelsk/svenska och svensk/engelska ordlistor.
    125,00 kr
  46. Smaker från Fjällbacka
    Smaker från Fjällbacka
    Beskrivning

    Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!

    Två saker förenar
    deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Nu har de samarbetet kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.

    I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter.

    Boken är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. Recepten har tagits fram av Christian Hellberg som blev Årets kock 2001. Att han älskar västkusten märks på alla fisk- och skaldjursrecept. Vad sägs exempelvis om Carpaccio på hälleflundra med citrussallad eller Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad?

    Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på middag!

    125,00 kr
  47. Smått och gott på kökshyllan Kyckling
    Smått och gott på kökshyllan Kyckling
    Beskrivning
    Smått och gott på kökshyllan är en kokboksserie i åtta volymer med mat från jordens alla hörn - innehållande ca 120 recept per volym







    I all världens kök tillagar man kycklingrätter - kanske för att variationsmöjligheterna av dessa är oändliga. Här presenteras aptitretande recept från jordens alla hörn - läckra maträtter för alla smaker vare sig man vill äta kalorisnålt, festligt eller bara vill laga till något enkelt.



    85,00 kr
  48. Smörgåsbord, Cordia
    Smörgåsbord, Cordia
    Beskrivning
    Här finns receptpå det klassiska smörgåsbordet. Ursprung och historia behandlas också. Välkommen till bords!
    20,00 kr
  49. Smörgåstårtor
    Smörgåstårtor
    Beskrivning
    Smörgåstårtor är oerhört populära i vårt land. De är idealiska att bjuda på när man ska fira dop, konfirmation, examen, födelsedagar eller något annat speciellt. Smörgåstårtor passar till fest, och är perfekta på buffén. Det är inte svårt att göra en egen saftig smörgåstårta, den kan förberedas i god tid och garneras mycket festligt. Dessutom är den praktisk att bjuda på eftersom det inte behövs några extra tillbehör.

    Förutom de klassiska varianterna med till exempel lax, räkor och majonnäs, finns tårtor med färskost, soltorkade tomater, ruccola och parmaskinka eller ädelost och fikon!

    Den här boken innehåller även smörgåsbakelser som passar att bjuda som förrätt eller ha på ett buffébord. Bakelserna går utmärkt att göra om till tårtor och tårtorna till bakelser om så önskas.
    85,00 kr
  50. Smultrongården : livet och smakerna
    Smultrongården : livet och smakerna
    Beskrivning
    Underbara tapas, baserade på älg, ren, hjort och lax ackompanjerade av såser, marmelader och chutney som är tillagade av skogens skatter. Här finns tapas med räkor, krabba och färsk fisk. Som om inte det vore nog får du också färdiga menyförslag som kan passa vid olika tillfällen: tjejmiddagen, grillfesten, tapas för större sällskap - för att nämna några få. Den här boken representerar det bästa som det svenska köket har att erbjuda på ett spännande sätt. Boken är indelad i avsnitt som behandlar de olika ingredienserna - en för fisk, en för vilt, fågel och lamm, en för tillbehör och så vidare
    195,00 kr
  51. Snabblagat med ViktVäktarna
    Snabblagat med ViktVäktarna
    Beskrivning




    Ibland rusar tiden iväg, och att få ihop en måltid som är både god, nyttig och kalorisnål känns kanske avlägset. Låt ViktVäktarna planera måltiderna åt dig. Här hittar du en mängd goda rätter som tar högst 30 minuter att laga till. Det är rätter som passar både som vardagsmat och till festligare tillfällen.

    Eftersom alla recept anger både antalet kalorier och s.k. "Points" enligt ViktVäktarnas nuvarande kostprogram, blir det lätt att välja ut lämpliga rätter för att få en bra och snabblagad viktminskningsmeny.


    100,00 kr
  52. Sockerbagarens bästa rec.
    Sockerbagarens bästa rec.
    Beskrivning
    Matbröd, pajer, kakor, tårtor,glass och annat gott
    75,00 kr
  53. Sommarmat
    Sommarmat
    85,00 kr
  54. Soppa : och allt det goda till
    Soppa : och allt det goda till
    Beskrivning
    Visst är det härligt att samlas runt matbordet och dela på en rykande varm soppa, nybakat bröd och olika goda tillbehör – oavsett om det är vardagsmiddag eller om du har gäster på besök!

    Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.

    Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök

    150,00 kr
  55. Soppboken
    Soppboken
    85,00 kr
  56. Söta frestelser : dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    Söta frestelser : dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    Beskrivning
    SÖTA FRESTELSER dekorerade tårtor, efterrätter och andra spännande sötsaker
    av Helene S Lundberg

    Du måste inte vara proffs i köket för att kunna göra de mest läckra bakverk och efterrätter. Med rätt ingredienser och lite tålamod kan du uträtta storverk, oavsett om det gäller det stora kalaset där tårtan är ett måste eller den mindre festen där en god och festlig munsbit passar bättre. SÖTA FRESTELSER bjuder även på riktigt lättlagade godsaker enkla att svänga ihop när gästerna kommer på spontanbesök och på några nyttigare och fruktigare varianter för
    den som så önskar. Låt barnen hjälpa till i köket, vem vet: det kanske finns en blivande konditor i familjen? Förgyll de festliga tillfällena med en söt frestelse och låt det väl smaka.
    85,00 kr
  57. Söta saker
    Söta saker
    150,00 kr
  58. Söta saker : Godis
    Söta saker : Godis
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa godisrecept i en bok som ingen godisälskare vill vara utan! Att göra sitt eget godis är förvånansvärt lätt och fantastiskt kul. Och framför allt vansinnigt gott!

    I den här boken hittar du allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!

    Om Therésia Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  59. Söta saker : mjuka kakor
    Söta saker : mjuka kakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har gjort en bok för alla som älskar mjuka kakor!

    I den här boken hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake. Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  60. Söta saker : småkakor
    Söta saker : småkakor
    Beskrivning
    Therésia Franklin från bakbloggen Söta saker har samlat sina allra bästa småkakor i en bok för alla som älskar att fika!

    Här hittar man lättföljda recept och härliga bilder på allt från klassiska kafferepskakor som gammeldags syltkakor och kokostoppar, till amerikanska cookies, italienska biscotti och supersega kolasnitt. Vad sägs till exempel om krispiga lakritsbollar, sötsalta jordnötskakor eller krämiga vaniljhjärtan? Eller varför inte bestämma över sitt eget öde genom att baka sina egna fortune cookies!

    Om Therésia
    Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.

    Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
  61. Sött från förr
    Sött från förr
    Beskrivning

    Skira rosendrömmar, sega jitterbuggare, klappgröt och saffranskaka. Somrig sylt och hemmagjord lemonad. I Sött från förr blandas gamla släktrecept och baktips från mormors och mormors mors tid med klassiska bakverk och efterrätter från det tidiga 1900-talet. Kan man baka en festkaka på kokt potatis? Hur gör man den perfekta chokladglasyren? Och vad är egentligen skillnaden mellan sylt och kompott? Stig in i en värld av snirkliga kaffeserviser, glömda kökshemligheter, vackra tårtor och mängder av söta småkakor. Vissa saker var helt klart bättre förr

    125,00 kr
  62. Sött!
    Sött!
    Beskrivning
    Av alla smaker frestar den söta allra mest: ljuvligast och samtidigt mest förbjuden. I kokboken "Sött!" hittar du alla recepten oavsett vilket kaffebord de ska hamna på: hallongrottor eller hjortronbaklava, crème brûlée eller citruspaj, mazariner eller mandelbiscotti.Allt om Mat bjuder här på 200 av sina allra bästa söta recept, allt från små­kakor och bullar till tårtor, choklad, glass och godis. Snabba, enkla recept samsas med mer avancerade och alla är de illustrerade med vackra och inspirerande fotografier tagna av landets allra bästa matfotografer.200 recept på det allra godaste förpackat i en lyxbox.
    175,00 kr
  63. Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
    Stora vegetariska kokboken : färskt från trädgården
    Beskrivning
    Stora vegetariska kokboken är en spännande samling köttfria recept från hela världen där du får möjlighet att njuta av färska grönsaker året om. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare. Den här spännande boken för traditionella vegetarianer till det tjugoförsta århundradet med recept som hyllar den mångfald som idag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel. Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.

    Stora vegetariska kokboken är en oumbärlig guide till en vegetarisk livsstil.

    Fler titlar i serien:
    Asiatiskt (ISBN 9781445448305)
    Fisk & skaldjur (ISBN 9781445448299)

    Mått: 205x261 mm
    95,00 kr
  64. Stora wok kokboken
    Stora wok kokboken
    Beskrivning
    Stora Wok KokbokenMassor av bra recept för din wok. En introduktion hur du får ut det bästa när du wokar.Vackra bilder till varje recept.Beskrivning av redskap och råvaror.
    125,00 kr
  65. Stora Wok-kokboken
    Stora Wok-kokboken
    Beskrivning
    Stora Wok KokbokenEn praktfullt utformad kokbok som genom utvalda kinesiska och asiatiska rätter ger en både väldoftande och underbart läcker introduktion till Fjärran Österns kokkonst. Här får du alla möjligheter att sätta samman måltider fär varje tänkbart tillfälle, från liet och lättlagat till överdådliga middagar med många rätter. Alla Kinas olika regioner finns representerade, liksom flera andra Asiatiska kök; vi kan lova en högtidsstund av exotiska smaker och aromer.Utförlig och lättillgänglig instruktion i matlagning med wokpanna och presentation av det asiatiska och kinesiska kökets karaktäristiska inslag. Översiktliga recept an anvisningar steg för steg med färgbilder, idealiskt för såväl nybörjare som erfarna kockar. Detaljerad närnignsinformation för den kostmedvetne. För varje recept anges svårigjhetsgrad, förberedelse- och tillagningstid.Dessutom finns gott om tips och variationsmöjligheter.
    150,00 kr
  66. Studentköket Vego
    Studentköket Vego
    Beskrivning
    egetarian och student? Att laga god och nyttig vegetarisk mat från grunden ­behöver inte vara krångligt eller ta lång tid. Här finns inspiration, tips och råd för alla. Innehåller ett 50-tal recept, bl a Zucchinipasta med parmesan, Morotssoppa med ingefära, Vegolasagne­ och Veggieomelett.

    100,00 kr
  67. Sunt, snabbt och smalt med ViktVäktarna
    Sunt, snabbt och smalt med ViktVäktarna
    Beskrivning
    Vill du gå ner i vikt och ändå äta god och mättande mat? Då är det här kokboken för dig. Här finns smala recept på allt från snabblagade luncher och middagar till sofistikerade bjudrätter och frestande desserter.

    Frukt och grönsaker intar allt större utrymme i det moderna köket och så även här. Det är lätt att lägga till mer frukt och grönsaker i menyn. Servera till exempel köttet med en fräsch blandsallad och tillaga näringsrika efterrätter med frukt.

    Du som ännu inte är medlem i ViktVäktarna har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
    100,00 kr
  68. Super tasty thai! : och andra favoritrecept
    Super tasty thai! : och andra favoritrecept
    Beskrivning
    Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna.

    140,00 kr
  69. Surströmming : en handbok
    Surströmming : en handbok
    Beskrivning
    En handbok surströmmingav Fredrik Ringblom & Örjan WesterlundÄntligen en bok om denna syrade nordsvenska specialitet. En välkänd, kontroversiell, men självklar del av vår husman-skost blir här filead in i minsta detalj. Boken tar upp historia, sillzoologi och har även dryckestips, liksom några favoritrecept och visor.
    100,00 kr
  70. Svampkokboken
    Svampkokboken
    Beskrivning
    Pelle och Ingrid Holmberg, välkända svampupplysare, och Dieter Endom, köksmästare och svampkonsulent, har här samlat sina bästa svamp-recept: soppor & stuvningar, för- & smårätter, varmrätter med fisk, fågel och kött, vegetariska varmrätter, bakning, inläggningar och svampmjöl. Boken innehåller ett 70-tal recept, alla grundligt utprovade, och alla rätter är vackert fotograferade av Anders Pedersen.Vi får veta vilka svampar som är kryddsvampar och alltså gärna ska blandas med mildsmakande svampar men inte så gärna med varandra; vilka som är bäst som stekta; vilka som man gör såser, stuvningar och soppor på, vilka som passar till skaldjur, vilka som med fördel kan blandas i köttfärs, läggas i grytor, marineras osv. Vidare får vi råd om plockning, rensning, frysning och torkning.Här finns också tips på hur man tillagar alla odlade svampar som finns att köpa: shiitake, ostronskivling och portabella.Första upplagan av Svampkokboken utkom 2001. I denna andra, reviderade upplaga är ett tiotal recept och foton utbytta mot nya.
    85,00 kr
  71. Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Svensk kaffebok : kaffehistorien - bönans väg till Sverige : rosterierna - Gevalia, Löfbergs lila, J
    Beskrivning
    Svensk Kaffebok - om kaffet i SverigeVi svenskar är näst bäst i världen när det gäller kaffedrickande. Runtom i riket spirar kaféer och baristatävlingar. Här är boken som skildrar såväl detta som hederligt kokkaffe, häftiga kaffedrinkar och annat som rör sig runt en kaffekopp!Svensk Kaffebok är först ut i en ny serie av coffee table-böcker från Grenadine. Boken ger en bred bild av ämnet kaffe och åskådliggör det från många olika spännande synvinklar. Unikt med denna bok är just bredden och den svenska utgångspunkten. Författare är frilansjournalisten Anne Nilsson som själv är en flitig kaffedrickare och kafébesökare. Hennes engagemang i ämnet märks i berättandet. Likaså syns det i valet av ämnen, vinklingar, smaskiga recept och rekommendationer som boken ger.Svensk Kaffebok ger läsaren sammanhangen kring tillverkning och historia. Samtidigt ger den tips till dig som gör din egen latte hemma och även till dig som just ställt dig bakom disken i ett kafé. Boken innehåller också roliga fakta om kaffevanor i andra länder, kemin bakom kaffet, detaljer om såväl rostning och malning som konsumtion i världen och de kända märkena med historik.
    150,00 kr
  72. Svenska ostar & ostmakare
    Svenska ostar & ostmakare
    Beskrivning
    För några decennier sedan var ost för många detsamma som den milda, kylskåpskalla svenska hårdosten på frukostbordet. Idag ystas, lagras, provas, pratas och säljs ost som aldrig förr! Det växer fram gårdsmejerier med egna stolta traditioner på flera platser i landet, ostmakarna blir alltfler och lagringsmästarna är på väg tillbaka.

    I Svenska ostar & ostmakare skildras några av de eldsjälar som förädlar mjölken och de fantastiska ostar, traditionella och nyskapande, som är resultatet. Här finns också fakta om hur du gör egen ost, samt en mängd goda ostrecept, dryckesförslag och tips på hur du gör en ost- och vinprovning av sommelieren och ostkännaren Ia Orre

    195,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 226

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag till Fredag 10.00 - 18.00

Lördag  10.00 - 14.00

Söndag stängt

Växeln öppen vardagar:

8.00 - 18.00

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå

Vardagar 10.00 - 18.00

Lördagar 10.00 - 14.00

Växel öppen 8.00 - 18.00