Måndag - fredag 10 - 17
Lördagar 10-14
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Nu i lågprisutgåva!
Jamies fjärde bok på svenska, baserad på tv-serien Happy days live. Filosofin är densamma som tidigare: att ha kul, äta gott och umgås runt grytorna med vänner och familj.
"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende och att våga experimentera." Allt om Mat & Vin
Här är enkla och påhittiga recept, ihopsamlade på bästa Kyrkkaffe-maner för att alla ska kunna få hembakat. Kardemummarutorna är fria från ägg, Brithes kage innehåller varken gluten eller smör, hallongrottorna är helt veganska, lördagskakorna innehåller minimalt med socker men smakar precis som småkakor ska.
Alla är välkomna!
I samma serie: Långpannans lov * Bästa bullarna * Mat i långpanna * Blixtkakor och annat snabbt och lätt * Nybakat, hembakat * Perfekta pajer * Saliga soppor * Mer långpannans lov
Boken vann nyligen 2015 års stora kokbokstävling i kategorin Vegetarisk måltidslitteratur. Arrangör Måltidsakademien i Grythyttan.
"Fantastisk bok!" Vegokoll
Inspireras till att laga veganmat!
Tycker du att det känns svårt när vänner som är veganer ska komma på middag? Har du ingen aning om hur du ska få ihop en lyckad måltid utan att använda kött och andra animaliska produkter? I så fall: låt dig inspireras och få idéer i denna snygga vegankokbok!
Det här är en kokbok för erfarna veganer, nyblivna veganer, nyfikna icke-veganer och inbitna köttätare. Här presenteras härliga recept på veganmat som gör att du som värd eller värdinna kan glänsa även då veganer kommer på besök. Här finns också generella tips och produkttips som kan vara bra att ha till hands när man väntar vegangäster.
Låt dig till exempel lockas av förrätter som Mangocarpaccio och Spenat- och vattenmelonsallad, njut av Saffransspaghetti de Luxe eller Black pepper tofu till varmrätt, och avsluta med en Avokado- och chokladmousse på mandelflarn eller Ljuvlig frusen bärcheesecake.
Boken innehåller avsnitt med tips på lämpliga veganprodukter och menyförslag.
I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.
I Hjärnkoll på maten beskriver författarna...
Husmanskost, åh så gott.
Laga på ViktVäktarnas vis och upptäck husmanskosten på nytt! I denna bok är husmanskosten förnyad och lättare för att passa även den hälsomedvetna som håller ett öga på vikten. Grunden är klassisk vardagsmat, lagad med omsorg och prisvärda råvaror. Rätter för hela familjen!
Goda grytor och gratänger med kött, kyckling och fisk, även klassiker som ugnspannkaka och nya favoriter som tacogratäng och enchiladas, smårätter och ljuvliga desserter. Snabba, enkla rätter och andra med längre tillagningstid. Medan maten lagar sig själv får du gott om tid att göra annat! Ju längre maten får puttra, desto mer kommer smakerna till sin rätt. Och du kan njuta utan att den sätter sig runt midjan!
I boken varvas recept med personliga berättelser. I det enkla bor det goda är en generös och smaksäker matbok med omkring 80 recept på vällagade middagar. Här finns enkla pastarätter, värmande grytor, matiga sallader, soppor, gratänger och lite sött att avrunda måltiden med. Ängamat, dillkött och renskav samsas med toskanska bönsoppor, långbakad rotselleri, gulasch och rabarbersorbet. Dessutom hittar du mer matnyttiga texter om hur du skapar en trivsam kryddtäppa, och listor på oumbärliga ingredienser att ha i skafferiet.
»De finaste måltidsupplevelserna är ofta de enklaste. Kanske är det den där första fikastunden på farstukvisten i mars när solens strålar äntligen värmer försiktigt och fåglarna skvallrar om våren. Eller en stilla försommarkväll framför en sjö tillsammans med någon du älskar. Myggsurr i luften och en spegelblank vattenyta som krusar sig lätt när det orangevita flötet på fiskespöet åker ned under vattenytan.
Lyckan när du drar upp en abborre och sedan tillagar den över öppen eld. De där stunderna är matögonblick som likt kärlek drabbar mig. Det är finedining i sin renaste form.«
Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie.
I denna nya Tina-bok finns en riklig portion recept från det senaste årets SVT-program. Här ett urval som visar vilken typ av recept den innehåller: Varm getost med färska fikon, foliebakad rödtungsfilé, saltimbocca på kyckling, kronärtskockor med rödbetssmör, lökpaj med oliver och potatis, kokt kalv i dillsås, blåmusselsoppa, panna cotta med limemarinerade bär.
Nu bjuds vi också på en titt bakom studiokulisserna och får veta vad som hänt sedan förra året. Och hur det går till när Tina ordnar fest för sina vänner. Ett kalas som inspirerar. Dessutom berättar Tina om såväl kryddor som fiskar – och visar hur du känner igen en frisk fisk.
Särskilt intressant för matintresserade i allmänhet och Tinas stora beundrarskara i synnerhet.
Läskande och välgörande juicer och smoothies som i smak och näringsinnehåll överträffar allt färdigköpt. Vare sig du längtar efter en törstsläckare eller en flytande energikick hittar du receptet här. Och det bästa av allt:de är lätta att göra själv!
Förbättra din livskvalitet med mer energi.
Antioxidanter och vitaminer stärker ditt immunförsvar.
Ett gott och billigt alternativ till dyra kosttillskott.
Inga tillsatser och konserveringsmedel.
Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.
Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, eller att ge bort. Fint inslaget godis blir jättefina och smarriga julklappar!
Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.
Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!
Bokens alla fina bilder är tagna av fotografen Eva Ankarvall.
"Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!
Här...
Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, komma i balans och få mycket mera ork.
KÄRLEK står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.
OLIVER står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.
TIMJAN som är en av de kryddor vi använt i hundratals år står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. Men det finns också några recept från Sydamerika och många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.
Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om att äta fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept och många läckra desserter.
Kärlek, oliver och timjan med mat från flera världsdelar innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som visar att det inte behöver vara svårt att hitta en bra balans i det man äter och samtidigt kunna laga mat som känns riktigt spännande. De drygt 300 recepten har sitt ursprung i olika världsdelar och illustreras med 240 underbara färgbilder.
Nu i mjukband
Den här boken handlar om att unna och gotta sig, att bjuda sig själv på livets totalt onödiga, men underbaraste goda! Vem blir inte glad av en fantastiskt god jordgubbssallad med balsamico, en himmelsk chokladmoussetårta eller en klassisk kärleksmums?
Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till det söta och sköna i livet. Här blandas recept på ljuvliga småkakor, delikata biskvier och underbart julgodis med klassiska tårtor, härliga pajer och mycket mer! Utöver de fantastiska recepten och fotografierna innehåller boken roliga texter inför varje nytt kapitel.
Här hittar du enkla recept på billiga bra recept, baserade på enkla, billiga och bra råvaror, sådana man köper hem när man lever i vardagen, mitt i veckan. Helt enkelt bra, billig mat som är lätt att göra och där allt finns i en affär att hitta och som barnen gärna kan vara med att laga och tycka om.
Det här är boken för alla barnfamiljer! Kokbok för små och stora kockar är full av spännande, enkla, billiga och roliga recept för alla åldrar!I den här kokboken får föräldrar nya idéer och inspiration till bra mat som deras barn gillar. Helt enkelt en kokbok för både små och stora kockar! Urban Wickman har i många år arbetat som kock både på restaurang, men också på olika förskolor där han skaffat sig mycket erfarenhet om vad barn gillar eller inte, och HUR man kan få dem att gilla det. Han är också själv pappa till sju barn där alla barnen är delaktiga i matlagningen och som älskar att laga mat och äta mat. I den här boken får vi ta del av hans erfarenheter.
Urban Wickman har jobbat som kock i snart 25 år och samlat många erfarenheter längs vägen. Han är även kostrådgivare i sin hemkommun och har arbetat mycket för att hitta nya vägar för barn att lära sig tycka om nya smaker och uppskatta mat. Han är gift och pappa till sju barn. Han tycker det är viktigt att barn får upp ögonen för mat redan som små och lär sig känna igen nya smaker
Kokboken MatGlad utgår ifrån härliga aptitretande matbilder. Recepten är stegvisa och består av en hel måltid där både huvudrätt och tillbehör lagas så att de blir klara samtidigt.
Alla älskar kakor! Och när de är så lättbakade och goda som i den här boken – varför inte göra dem själv?
Läckra småkakor innehåller de enklaste recepten på alla sorters småkakor – krispiga, möra, mjuksega och även några salta. Här finner du klassiska kakor, kakor med choklad, högtidskakor från hela världen, och kryddiga aptitretare – perfekta som tilltugg.
Recept på kakor till både kaffet och drinken.
Njut av kakor utan onödiga tillsatser eller konstiga ämnen.
Hembakat är oslagbart!
Den här boken är en utmärkt guide för dig som vill laga glutenfri mat utan att kompromissa med smak och njutning! Alla recept är enkla att laga och innehåller fräscha råvaror i stället för färdiga mjölmixer. Välj bland läckra pasta- och nudelrätter, matiga pajer, rustika pizzor, krispiga empanadas, läckra burgare med bröd, kinesiska dumplings, indiska pakoras, en mexikansk tacofest och bakade desserter. Oavsett om du är allätare, vegetarian eller vegan finns här recept att inspireras av. Förutom drygt 50 recept innehåller boken listor över glutenfria mjöler och andra produkter samt tips på hur du lyckas med din glutenfria matlagning.
Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson har smak, kvalitet och hållbarhet som ledord i sin matlagning. Det handlar inte bara om att välja ekologiska råvaror och naturliga smaksättare i så stor utsträckning som möjligt, utan även om att utveckla recept som har ett balanserat näringsinnehåll – och som kan lagas om och om igen. Tillsammans har de tidigare skrivit den populära boken Baka glutenfritt från 2015. De fantastiska bilderna är tagna av Eva Hildén Smith.
Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".
Inget kan slå långpannan -- och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
I samma serie: Bästa bullarna, Mat i långpanna, Blixtkakor, Nybakat, hembakat, Perfekta pajer, Saliga soppor
Hembakat är alltid godast, både till vardagsfika och till festligare tillfällen. Och det behöver inte vara svårt eller ta lång tid.
I Lättbakat bjuder Maud Onnermark på allt från enkla, goda honungssnittar till chokladtårta med mandel och ljuvliga bärbakelser med limekräm. Massor av härliga och lättbakade recept på söta skorpor, möra småkakor, bullar och saffransbröd, mjuka kakor och muffins med härliga fyllningar, tårtor, pajer och bakelser.
Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som tv-kock i SVT:s Go’kväll och som matskribent i Allt om mat. Hon har givit ut ett flertal uppskattade kokböcker och tilldelades 2002 Gastronomiska akademiens guldpenna för sitt arbete.
Man ska inte krångla till det i köket! I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på god, lätt och enkel vardagsmat för hela familjen.
Vardagsmaten ska vara enkel och snabb att laga men ändå god och passa för hela familjen - och 20 minuter är faktiskt det enda som krävs för att laga en god vardagsmiddag.
I denna inspirerande bok bjuder Maud Onnermark på 125 snabba och lättlagade recept. Boken innehåller sju kapitel indelade efter doft och smak; citron och örter, rotfrukter, potatis och kål, böner och linser. Här finns även riktigt lättlagade och goda sallader, läckra såser som passar till en stekt köttbit eller grönsaker, och ljuvliga desserter som pricken över i. Vad sägs t ex om rökig bönsallad med burgare, kycklingsoppa med thaismak, räk- och papayasallad, varmrökt lax med melonsallad eller citronyoghurtglass?
En härlig bok med recept för alla årstider som förgyller och förenklar din vardag!
Maud Onnermark är välkänd för sina pålitliga recept, både som TV-kock och från tidningarna Allt om Mat och LagaLätt. Hon har dessutom givit ut ett flertal kokböcker.
Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem .
Den här boken vill inspirera till nya vardagsmiddagar, läcker festmat och plock för alla tillfällen. Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous och de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås. Och missa inte de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.
Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!
LCHF har blivit en mycket populär kostmodell vid övervikt, diabetes och andra välfärdssjukdomar. Nu ökar också intresset för LCHF på Sveriges gym och träningsanläggningar. Både motionärer och elitidrottare upptäcker fördelar i form av färre träningsavbrott (bättre immunförsvar!), bättre kroppssammansättning och en snabbare återhämtning.
Här får du veta vad som sker i kroppen och vilka resultat du kan förvänta dig om du äter lågkolhydratkost och tränar, men också hur du skapar genomtänkta träningsupplägg. Helt enkelt när, hur och varför LCHF fungerar för dig som tränar.
Ur innehållet:
Människans ursprung
Modifiera träningsupplägget
LCHF vid konditionsträning
LCHF vid styrketräning
Fördelar med LCHF vid träning
Nackdelar med LCHF vid träning
Recept och veckomeny
LCHF handlar om att äta kost med naturliga fetter och ett lågt kolhydratintag. När vi drar ner på kolhydraterna och ökar på fettet håller vi oss mätta längre och fettförbränningen ökar.
En bok för dig som tycker att den traditionella LCHF-maten är för tung. Över sjuttio recept på matiga sallader, smörgåsar, fiskrätter och läckra desserter. Skaldjursquiche, fetaostbiffar, lyxiga laxsmörgåsar och hallonfromage är några exempel. Läs om hur man, med hjälp av kosten, kan komma till rätta med kvinnorelaterade problem såsom värk, småätning och trivselkilon. Specialavsnitt om vin, choklad och vägen till en plattare mage. Längst bak i boken hittar du färdiga veckomenyer.LCHF för kvinnor är Anna Halléns andra bok i ämnet. Debuten, LCHF-husmanskost, har redan sålt i över 30 000 exemplar.
Att äta rätt - och samtidigt gott, träna med resultat och därtill verkligen njuta av livet är inte alltid någon lätt ekvation. Men om du följer de färdiga recepten i LCHQ - kokboken kommer du att få detta på köpet. LCHQ står för Low Carb High Quality, det vill säga bra kolhydrater i rätt mängd, hälsosamma fetter och fina mättande proteinkällor. I den här boken får du inte mindre än 50 nya, välsmakande recept. Inget krångel, bara njutning och resultat i form av mer träningsenergi samt snyggare, slankare och friskare kropp. Allt du behöver göra är att följa recepten - och njuta!
* Äggröra med spenat och lax * Lammfärskebab red and white * Kycklingburgare med sting * Falafel med myntatsatsiki * Kokosglass med hallonsås
En frisk, snygg, stark kropp - låter det som en utopi? Inte då. Med LCHQ (Low Carb High Quality) får du rätt mängd av fetter som bränner fett, bygger muskler och minskar inflammationer. Du får också gott om protein, vilket håller dig mätt länge. Kolhydratkällorna är även de noga utvalda - och i lagom mängd. Kvaliteten på råvaror samt smak och nytta står i fokus. LCHQ är sammanställt efter de senaste forskningsrönen och bredare än exempelvis LCHF. Här får du dessutom gott om energi för att träna och få resultat. Ett par kilo mindre på vågen är bara bonus när du ser hur bra du faktiskt kan må. Boken ger dig även cirka 30 välsmakande recept.
"Jag har själv provat olika dieter och följt forskningen noga under 20 års tid. Nu har jag satt samman det som ger mig precis vad jag vill ha - optimal hälsa. Med LCHQ presenterar jag min syn på en sund och hållbar lågkolhydratkost."
Fredrik Paulún