Måndag - fredag 10 - 17
Lördagar 10-14
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med...
I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.
Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det
extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt
& nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.
Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.
Boken är rikt illustrerad av Gunilla Modig.
This Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world. Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, David Stirk, Gavin Smith and Ian Wisniewski contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook. Malt Whisky Yearbook 2008 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings.
"Gott, fräscht och fröjdefullt för ögat, men nästan aldrig komplicerat. Och på det sättet får man ju desto mer tid att umgås …" Damernas Värld
"Mat i blomstertid är som det låter, en kokbok med ofta lätta, vackert upplagda rätter som blir en njutning för ögat." Skaraborgs Läns Allehanda
"Många av recepten väcker lust att baka och laga omedelbart men det allra bästa med boken är att inget recept känns komplicerat." Kristianstadsbladet
Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar … Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.
Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader.
Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter ? här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt
Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...
Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?
Något gott att lägga i frysen?
Nyttigt, gott . och snabbt!
Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
Långpannans lov är en rekordbok -- både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta -- den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...
Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!
I samma serie: Långpannans lov * Bästa bullarna * Mat i långpanna * Blixtkakor och annat snabbt och lätt * Nybakat, hembakat * Perfekta pajer * Saliga soppor * Hembakat för alla
Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig". Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!
"Mera halv åtta hos mig" bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig .
Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!
Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Glädjen, gemenskapen och upplevelserna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.
Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.
Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.
Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.
Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla
Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.
"Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?"
Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.
Muffins kan göras i alla möjliga smaker, former och storlekar. Det enda som är säkert är att hur du än gör så är det både enkelt att baka dem och eorhört goda att äta.
Susannah Blake har samlat nästan 30 recept där hon låtit fantasin flöda och nu erbjuder härliga sötsaker för alla tillfällen, vare sig det är sommarpicknick i solen eller glöggfika i december.
Nya den perfekta maten är en reviderad utgåva av första boken i den populära kokboksserien av hälsokocken Oscar de Hoog och näringsfysiologen Fredrik Paulún. Denna bok har en helt ny och fräsch form, ett antal nya recept samt olika förbättringar av övriga. Här finns fördelar för alla, Fredrik och Oscar håller reda på glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet samt ger dig fantastiska smakupplevelser. Dessutom är alla recept näringsberäknade. Helt enkelt mat som både smakar gott i gommen och gör gott i kroppen.
Oscar de Hoog har vid sidan av kockyrket även arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturlig prägel på hans matlagning. Oscars mat är nyttig, god och kryddad med mångkulturella influenser.
Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden och träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen.
Fredrik och Oscar är båda kända från tv-programmet Toppform.