View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 605

per sida
Fallande ordning
  1. Leifs mat
    Leifs mat
    125,00 kr
  2. Leilas guldkant på vardagen
    Leilas guldkant på vardagen
    Beskrivning

    Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med...

    150,00 kr
  3. Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
    Lindas nya matbröd : snabba, enkla och nyttiga
    Beskrivning
    Hembakat är godast!

    I sin femte bakbok bjuder Linda Andersson på en mängd härliga matbröd, med det gemensamma att de är väldigt enkla att baka. Vissa går blixtsnabbt att göra medan andra kalljäser i kylen över natten. Här varvas klassiska brödrecept med nyskapande och nyttiga brödrecept som fröfrallor, linsbröd, havregrynslimpa utan vetemjöl och saftiga morotsfrallor.

    Kanske är du sugen på ett proteinrikt energibröd eller ett kolhydratfattigt diabetesbröd? Och för att göra det

    extra enkelt att hitta olika sorters bröd är recepten markerade efter kategorierna: Kalljäst, Snabbt, Fiberrikt

    & nyttigt, Utan vetemjöl och Lite kolhydrater.

    Lindas bakskola är en av Sveriges populäraste bakbloggar där pedagogiska steg-för-steg-bilder gör det enkelt även för nybörjaren att baka. I den här boken har Linda samlat sina senaste (och godaste) matbrödsrecept för alla tillfällen.

    125,00 kr
  4. Lisens soppor
    Lisens soppor
    Beskrivning
    Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! Hummercappuccino, majssoppa med parmachips och hallon-zinfandelsoppa med kanel- och kardemummabiscotti Begrav dina gamla fördomar om soppa som något fantasilöst och alldagligt! För, från att ha blivit styvmoderligt behandlad under flera decennier, har soppan nu upplevt en renässans i Sverige. Liselotte Forslins härliga bok, låter dig återupptäcka soppan inte sällan i en oväntad skepnad. Liselotte delar frikostigt med sig av sina intryck och influenser från sina resor världen runt. Förutom en rad internationella klassiker innehåller boken mängder av spännande recept där hon låtit traditionellt svenska smaker möta mer exotiska aromer i nya, spännande kombinationer. Martin Bogrens frestande bilder ihop med de okomplicerade recepten gör Soppa! till en bok som tigger om att bli använd. Ofta. Bjud på en soppshot som aperitif nästa gång du har gäster, ersätt nattmackan med en gul gazpacho eller laga en mustig gulasch till kvällsmat mitt i veckan! Kort sagt: Lär dig njuta soppa på ett helt nytt sätt!
    125,00 kr
  5. Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
    Livslång hälsa med CSIRO-metoden : succédieten från Australien
    Beskrivning
    Gå ner tio kilo på tolv veckor utan att vara hungrig det låter som en dröm för den som har försökt att bli av med sina extra kilon, men med rätt metod är det fullt möjligt. CSIRO-metoden är forskarnas vapen mot övervikt och harvetenskapligt bevisad effekt.
    CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) i Australien är en av världens mest mångsidiga forskningsorganisationer. Flera års kontrollerade vetenskapliga studier ligger till grund för CSIRO-metoden, ett näringsmässigt balanserat proteinrikt och fettsnålt kostprogram som förändrar din syn på viktminskning för alltid.
    Inga födoämnen utesluts från kosten, du behöver inte räkna kalorier eftersom måltidsförslagen är sammansatta efter metodens principer och recepten kan anpassas så att hela familjen kan följa dem. Du går inte bara ner i vikt upp till ett kilo i veckan utan förbränner också bukfett och minskar midjemåttet med flera centimeter.
    Forskning visar att CSIRO-metoden dessutom ger sänkt blodtryck, lägre blodsockernivå, lägre kolesterolvärde och lägre insulinnivå. Ingen medicin ger samma resultat!
    125,00 kr
  6. Lola's cupcakes
    Lola's cupcakes
    Beskrivning
    LOLA´S är Londons trendigaste bageri. VictoriaJossel och Romy Lewis och deras team av skickligakonditorer och dekoratörer skapar med sitt hantverkde ljuvligaste cupcakes.

    Lättare dekadens Det här kapitletinnehåller recept på lite lättare cupcakes som du kannjuta av med gott samvete (nästan i alla fall). Piggaupp dig med en härligt uppfriskande Mangocupcakemed blandade bär eller ge bort en bedårandeVanilj- och körsbärsblomscupcake till någon dutycker om.

    Ohämmad njutning Frossa i recepteni det här kapitlet om du vågar. Låt LOLA´S frestadig med cupcakes med smak av pekannötspaj, ellervarför inte en Elvis med banan och jordnötssmör! Dehär läckerheterna är en hel rätt i sig, och de passarutmärkt som dessert.

    Ljuva drycker Oavsett vilka sötsaker dutörstar efter hittar du säkert något du gillar i det härkapitlet. Det är nästintill omöjligt att bara ta en endacappuccinocupcake, och varför servera kaffe ochkaka efter maten när du kan få allt i ett med läckraespresso-tiramisucupcakes?

    Alltid lika populära Här hittar du vårabästsäljare; fulländade cupcakes som alltid är likauppskattade. Gör till exempel vår oemotståndligaRed velvet-cupcake, med sin fluffiga, vita glasyr ochkarakteristiska röda smultopping. Eller kanske Morot,Vanilj eller Rocky road - vilken blir din favorit?

    Format: 199 x 242 mm, inbunden med skyddsomslag
    85,00 kr
  7. Lyckas med choklad
    Lyckas med choklad
    Beskrivning
    "Välkommen till min värld av choklad!Det bästa jag vet är att jobba med händerna och jag är stolt att vara konditor och bagarmästare; en riktig hantverkare.Det är mina händer som har fixat desserter till åtta nobelmiddagar och HM Kung Carl Gustafs sextioårsfest. De har vunnit olympiskt guld och segrat i världscupen tillsammans med andra flinka fingrar i det svenska kocklandslaget. Händerna har visat miljoner tv-tittare hur man åstadkommer olika bakverk, de har skapat sockerskulpturer, tonvis med chokladpraliner, hundratusentals semlor och mycket mer. Lyckas med choklad är en bok för alla som vill lära sig av mitt hantverkskunnande. Med pålitliga recept och bilder som förklarar vissa knepiga moment vill jag bjuda in er till min värld."
    135,00 kr
  8. Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery
    Lyxiga cupcakes och läckra kakor : bakverk från berömda Hummingbird Bakery
    Beskrivning
    Oemotståndligt läckra och lyxiga bakverk.Recepten kommer från Hummingbird Bakery i London (Gwyneth Paltrows favorit bageri).

    Här finns recept på stora, saftiga, frestande cupcakes, mjuka kakor, söta pajer, brownies, muffins och småkakor.
    Ta en titt i den här boken så förstår du varför Hummingbird Bakery-fansen köar runt kvarteret för att få köpa sina favoritkakor!

    Ta
    100,00 kr
  9. Maffiga muffins
    Maffiga muffins
    Beskrivning
    Snabbt, lättbakat och gott! Muffins med nya smaker är populärare än någonsin, nybakade till frukost eller som nyttiga mellanmål. Här finns ett 50-tal recept på maffiga muffins med smak av frukt och bär, grönsaker, nötter, choklad och kola. Muffins är godast nybakade och ugnsvarma men passar även att frysas in.

    Boken är rikt illustrerad av Gunilla Modig.

    50,00 kr
  10. Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
    Makroner : läckra, lyxiga och oemotståndliga
    Beskrivning
    Makroner har tagit den kulinariska världen med storm! De här läckra, franska bakverken - gjorda på mald sötmandel, socker och äggvita - är både charmiga och sofistikerade.

    Den spröda marängen, de läckra smakerna och vackra färgerna gör makroner perfekta att bjuda släkt och vänner på, ge bort i present eller njuta av alldeles själv. Det är bara att följa de enkla recepten i boken och baka sina egna små delikatesser.
    75,00 kr
  11. Malt Whisky yearbook 2008
    Malt Whisky yearbook 2008
    Beskrivning
    Malt Whiskey Yearbook 2008: The Facts, the People, the News, the Stories Paperback – December 31, 2007

    This Yearbook is again fully revised and packed with new and up-to-date information on whisky distilleries from all over the world. Once again, distinguished whisky profiles such as Charles MacLean, David Stirk, Gavin Smith and Ian Wisniewski contribute with initiated features penned exclusively for the Yearbook. Malt Whisky Yearbook 2008 lists hundreds of whisky shops, whisky sites and new bottlings.

    85,00 kr
  12. Mannerströms berså
    Mannerströms berså
    Beskrivning
    Finns det något härligare än att se fram emot sommaren och dessutom få följa med Leif Mannerström hem till hans privata underbara sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn? Här får vi sitta tillsammans med Leif längst ut på bryggan med fötterna i vattnet och titta på metet som plötsligt dyker för att till kvällen tillaga fisken på grillen som står i den prunkande trädgården.

    150,00 kr
  13. Massor av choklad
    Massor av choklad
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I Massor av choklad lär du dig att använda choklad på ett nytt sätt. Förutom de klassiska bakverken finns recept på sötsaker, desserter, drycker, glass och maträtter som alla innehåller choklad.

    Över 120 recept illustrerade med läckra färgbilder.
    Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver för att lyckas.
    Fantastisk blandning av chokladklassiker och andra chokladfavoriter.
    Mängder av innovativa recept för chokladfantasten.

    Att arbeta med choklad är enklare än du tror.

    I samma serie finns även:
    Massor av kakor
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av muffins
    100,00 kr
  14. Massor av kakor
    Massor av kakor
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I den här boken hittar du dina kakfavoriter. Här finns recept på utsökta läckerheter till eftermiddagsfikat, nyttiga kakor till lunchlådan eller utflykten, kakor som barn gillar att baka och äta samt mormors och finsmakaren älsklingskakor.

    Förutom de vanligaste småkakorna finns bl.a. recept på biscotti, flarn, kex, mjuka kakor, macroner, maränger och fantasikakor för barnen.Bakar du dina egna kakor vet du precis vad de innehåller och vad du stoppar i dig.
    Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver.

    I samma serie finns även:
    Massor av muffins
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av choklad
    100,00 kr
  15. Massor av muffins
    Massor av muffins
    Beskrivning
    Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.

    I MASSOR AV MUFFINS hittar du de klassiska recepten som blåbärsmuffins, chokladmuffins och vaniljmuffins men också rejälare saker som frukostmuffins och lunchmuffins, t.ex. cajunkryddade majsmuffins eller öl & lökmuffins.

    Innehåller 120 recept, de flesta illustrerade med läckra bilder.

    Allt för muffinsfantasten! Muffins med choklad, med frukt, med nötter och kryddor, matiga muffins, hälsomuffins och glutenfria muffins.

    Att baka muffins är enklare än du tror. Den instruktiva inledningen ger dig alla tips du behöver.

    I samma serie finns även:
    Massor av kakor
    Massor av juicer & smoothies
    Massor av choklad
    85,00 kr
  16. Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
    Mästerkockarnas Bästa Sommarrecept - Grillat
    Beskrivning
    Kokboken är nummer två i Afton¬bladet och Norstedts serie Mästerkockarnas bästa sommarrecept. Låt dig inspireras av några av Sveriges främsta kockar.
    85,00 kr
  17. Mat för liv och lust
    Mat för liv och lust
    Beskrivning
    Den smått klassiska kokboken Mat för liv och lust kommer nu i en ny, helt reviderad upplaga. Dietisterna Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg visar här hur du kan påverka din hälsa i positiv riktning genom att äta god och näringsriktig mat. En stor del av recepten är nya och alla de ljusa, inspirerande bilderna är nytagna. Boken är dessutom försedd med en helt omarbetad och genomillustrerad faktadel om goda livsvanor för den som vill förebygga eller har diabetes, hjärtkärlsjukdom eller övervikt. Receptdelen omfattar allt från lätta grönsaksrätter till festliga kött- och fiskrätter och läckra desserter och bakverk. Samtliga rätter är lättlagade och passar både den som vill leva sunt och den som behöver tänka på exempelvis vikten eller blodfetterna. Med hjälp av den här kokboken blir det enkelt att göra de små, men bestående förändringar som leder till mer hälsosamma vanor och en bättre hälsa.
    175,00 kr
  18. Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
    Mat i blomstertid : 70 recept för vårens och sommarens fester
    Beskrivning

    "Gott, fräscht och fröjdefullt för ögat, men nästan aldrig komplicerat. Och på det sättet får man ju desto mer tid att umgås …" Damernas Värld


    "Mat i blomstertid är som det låter, en kokbok med ofta lätta, vackert upplagda rätter som blir en njutning för ögat." Skaraborgs Läns Allehanda


    "Många av recepten väcker lust att baka och laga omedelbart men det allra bästa med boken är att inget recept känns komplicerat." Kristianstadsbladet

    Påsk, pingst, valborgsmässoafton, skolavslutning, midsommar … Våren och försommaren bjuder på många högtider och tillfällen att fira. Löven spricker ut och blommorna lyser upp trädgårdar och marker. Det är dags att duka upp den första picknicken och ta fram grillen.

    Våren är också den tid då allt ska bli färdigt. Mycket ska hinnas med och avslutas på jobbet och i skolan. Det är lätt att missa de första vitsipporna och gullvivornas korta blomning. Men stanna upp en stund och ta vara på årets finaste månader.

    135,00 kr
  19. Mat i långpanna
    Mat i långpanna
    Beskrivning
    Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Här finns stora Randiga pajen, Richards låda, Honungsglaserade rotsaker, Krabbelåda, Finsk morotslåda ... och dessutom några fyrkantiga bröd som är goda till både mat och fika. Med en långpanna i ugnen är det roligt att vara många!
    65,00 kr
  20. Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
    Mat med lågt GI : över 80 läckra recept som hjälper dig gå ner i vikt
    Beskrivning
    GI-metoden är en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt ? samtidigt!Enkelt uttryckt mäter glykemiskt index hur maten du äter reagerar i din kropp, och en kosthållning med lågt GI innebär att du äter mat som ger positiva effekter. Det mesta vi äter är mat som är rik på kolhydrater, exempelvis vitt bröd, potatis, kakor, bullar och sötsaker. Trots att det smakar gott och är enkelt att stoppa i sig skapar den här typen av mat reaktioner i våra kroppar som försätter hela systemet i obalans. Resultatet av denna obalans är dagliga problem som trötthet, humörsvängningar och sockersug, plus en ökad risk för olika hälsoproblem i framtiden. Om du väljer mat med lågt glykemiskt index får du stopp på denna oordning i din kropp. Istället utvecklar kroppen balans utan att drabbas av biverkningar.

    Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter ? här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse? Recepten kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt

    110,00 kr
  21. Mat och motion för mogna : 60+
    Mat och motion för mogna : 60+
    Beskrivning
    Vad är det för speciellt med 60+? Lyft på rumpan och rör på dig! Då mår du bättre och håller längre. Belöna dig med vinkokta musslor, ugnsbakad fisk eller doftande, långkokt högrev. Proteinrik mat som bygger upp det som åren och åldern bryter ner. För vi förlorar våra muskler, lite för varje år. Enda sättet att bygga nya är att träna inte mindre, utan mer, när du blir äldre. Svettas, bli andfådd, få upp pulsen. Rör på dig, 30 minuter om dan, fem dagar i veckan. Och ät rätt. 60 + Mat & motion för mogna människor innehåller råd och recept som hjälper dig att hålla formen, även upp i åren. Louise Hamilton har tidigare gett ut och sålt slut på följande böcker: Feng shui i din trädgård (B Wahlströms, tillsammans med Gudrun H Bengtsson) Diabeteskokboken (ICA förlaget) och Matresa i Väst (Gullers)
    100,00 kr
  22. Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
    Beskrivning
    Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.

    Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött,...

    165,00 kr
  23. Mat på minuten : matlåda
    Mat på minuten : matlåda
    Beskrivning

    Vettig vardagsmiddag på 30 minuter?

    Något gott att lägga i frysen?

    Nyttigt, gott . och snabbt!

    Nyttiga och goda rätter som bara tar en kvart eller en halvtimme att laga till! Gör stora satser och frys in eller ta med till lunch nästa dag ... Perfekt och varierat för den som har ont om tid, men som inte vill tulla på äkta matglädje i vardagen. Ca 40 recept, enkla och överskådliga instruktioner, kockens bästa tips, tillsammans med inspirerande matbilder.

    100,00 kr
  24. Mat Special
    Mat Special
    100,00 kr
  25. Matbröd
    Matbröd
    125,00 kr
  26. Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Matbröd : från tekakor och långpannebröd till fröknäcke och lingonlimpa
    Beskrivning
    Inget slår hembakat – och det behöver dessutom inte vara krångligt eller svårt. Tvärtom! I Matbröd har Fredrik Nylén samlat sina godaste matbröd för alla tillfällen. Olika goda frallor, scones, knäckebröd, tekakor, gifflar, hönökakor, formbröd, rödbetsbröd, sirapslimpor, långpannebröd, baguetter, nattjästa bröd och mycket mer. Utöver de femtio recepten blir det även en enkel surdegsskola.

    125,00 kr
  27. Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
    Maten runt Medelhavet : en resa för matälskare genom Frankrike, Italien, Marocko och Spanien
    Beskrivning
    Res billigt med maten som biljett. Till värmen, solen, maten, vinet! Till de härliga råvarorna och de ljuvliga rätterna vi minns från resorna. Och de spännande recepten från platser du ännu inte besökt.Mer än 250 recept från trakterna runt Medelhavet - solens riken!Recepten i "Maten runt Medelhavet" sträcker sig från enkel "bondmat" till sofistikerade restaurangrätter som kan lagas hemma. Här finns fransk omelette aux fines herbes, spanska tapas, ligurisk fiskgryta och marockanska mandlar i filodeg, liksom många andra rätter med doft av sina ursprungsländer.
    185,00 kr
  28. Matens historia från A till Ö
    Matens historia från A till Ö
    Beskrivning
    Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella

    Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.

    Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.

    Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.

    JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

    185,00 kr
  29. Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Mathias Pilblads kyckling på fredag
    Beskrivning
    Vi äter mer kyckling och kalkon än någonsin! Inte undra på att fantasin då ibland tryter när vi står där i köket - vad skall jag göra idag? Dags alltså för en inspirerande kokbok som erbjuder en mängd varierande recept på vad man kan åstadkomma med dessa omtyckta råvaror. Mathias Pilblad, med bakgrund i svenska kocklandslaget bjuder här på massor av läckra recept med inspiration från världens alla hörn. Festmat och vardagsmat i härlig blandning. För de aptiteratande matbilderna står Lena Koller.
    75,00 kr
  30. Med smak av kaffe
    Med smak av kaffe
    Beskrivning

    Vi svenskar hör till världens mest kaffedrickande folk. Därför är det kanske inte så konstigt att vi också gärna använder kaffe som smaksättare i desserter, godis, glass, bakverk och drinkar.
    Här bjuder generöst ett 40-tal kända svenska restauranger m.fl. på sina kaffeguldkorn - allt från enkla drinkar till lite mer avancerade desserter ämnade att imponera på gäster med.
    Fresta smaklökarna med exempelvis en kaffesmoothie från Wayne's Coffee, kaffe- och vaniljsufflé från Sjömagasinet, cappuccino-muffins från Muffin Company, mocca- och vaniljmousse från Gondolen, moccaparfait från Lejonet & Björnen eller smaskig chokladkaffekola från Fjällkonfekt.


    Fotograf Pepe Nilsson
    100,00 kr
  31. Med smak av salt och sommar
    Med smak av salt och sommar
    Beskrivning

    I Med smak av salt och sommar delar systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept och ger inspiration till hur man kan förgylla sommarens måltider. Här finns tips på alltifrån aptitretare, läcker buffémat och smaskiga efterrätter till hur man kokar kräftor på bästa sätt, lagar mat med örter eller svänger ihop en enkel torsksufflé.
    God mat behöver inte vara krånglig – det enda som krävs är bra råvaror och uppfinningsrikedom. Och med vacker dukning och fina uppläggningar kan man trolla för gästerna. Bjud in till middag på terrassen, picknick på skäret eller kanske en kaffetår i bersån! Mat smakar så mycket bättre ute, i sällskap med goda vänner och med doften av salt hav i luften.
    Bokens vackra och somriga bilder är tagna av Martin Skredsvik.

    135,00 kr
  32. Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
    Beskrivning
    Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella och lockande söta bakverk från Grekland. Medelhavsområdet är också känt för sina goda bröd och läckra sallader. Soliga recept som är både härliga och hälsosamma och som smakar lika gott som de låter!
    135,00 kr
  33. Mer än bara äppelkaka
    Mer än bara äppelkaka
    Beskrivning
    Äpplen kan man använda i så mycket mer än bara äppelkaka. Härliga äppelkompotter, nougatgratinerade äppelringar, cheesecakemousse med vanilj och äpplen, kanelstekta äpplen med apelsinmascarpone, ugnsbakade äpplen med pecannötsmaräng ... Ja, listan på läckerheter är lång i Claes Karlssons receptbok där äpplen i bakverk och desserter står i fokus.

    De 50 recepten är enkla att följa och passar såväl söndagsbakaren som proffskonditorn. Claes Karlsson ger också förslag på hur man kan variera sina favoritäppelrecept genom att kombinera dem med lämplig glass, kräm eller en god vaniljsås. Att använda färska eller torkade kryddor är också tacksamt i kombination med äpplen, och vi får tips om kryddornas förmåga att lyfta fram de olika äppelsorternas karaktäristiska smak.

    Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. En av hans upgifter där är att utveckla nya desserter och bakverk. Under de tio år han varit verksam som konditor har just äpplen intagit en central plats i hans arbete. Äpplen inbjuder till kreativitet och konstnärlighet i köket, säger han.

    "Mer än bara äppelaka" blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004 av Måltidsakademien i Grythyttan.

    Boken blev också nominerad i till bästa dessertbok vid kokbokstävlingen Gourmand World Cookbook Awards år 2004. Den fick i samma tävling ett hedersomnämnande för Bästa foto. Åtta svenska böcker belönades vid ceremonin i Örebro Konserthus fredagen den 11 februari 2005.

    Fotografen som tagit bilderna i Mer än bara äppelkaka heter Pepe Nilsson och han har nu papper på att han tillhör världens bästa matfotografer. Viktig för bokens utseende är givetvis också den som gör bokens design och i Mer än bara äppelkaka har den förtjänstfullt gjorts av Nicke Ericson. Pepe och Nicke arbetar ofta tillsammans i projekt och har gjort utformning och bilder till flera böcker för B. Wahlströms Bokförlag.

    Mer information om tävlingen finns på www.destinationgrythyttan.se och www.cookbookfair.com!
    135,00 kr
  34. Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffeserien - och många nya
    Mer Långpannans lov : de godaste rutorna ur kyrkkaffeserien - och många nya
    Beskrivning
    Låt oss sjunga om långpannan igen!

    Långpannans lov är en rekordbok -- både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta -- den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...

    Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!

    I samma serie: Långpannans lov * Bästa bullarna * Mat i långpanna * Blixtkakor och annat snabbt och lätt * Nybakat, hembakat * Perfekta pajer * Saliga soppor * Hembakat för alla

    65,00 kr
  35. Mera Halv åtta hos mig
    Mera Halv åtta hos mig
    Beskrivning

    Över 1 miljon svenskar följer teveprogrammet "Halv åtta hos mig". Över 60 000 människor har köpt kokboken med samma namn. Nu är mega-succén tillbaka!

    "Mera halv åtta hos mig" bjuder på 30-talet läckra vinnarmenyer från säsong 5 och 6, bonusmenyer från kända svenskar samt de mest nedladdade rätterna från programmet på matsajten recept.nu. Allt ackompanjerat av inspirerande foton och Helge Skoogs humoristiska kommentarer. För vad kan inte hända när fyra personer som aldrig träffats förut bjuder till middag hemma hos sig .
    Res till Borås, Piteå, Öland och Stockholm. Möt Jonatan, Irina, Greta, Bosse och Birgitta. Lär dig laga norrländska tapas, nässelsoppa, cognacsgravad rådjursfilé och basilikamarinerade jordgubbar med vit chokladmousse. Laga, skratta och njut!

    100,00 kr
  36. Mera vego : mat för hela familjen
    Mera vego : mat för hela familjen
    Beskrivning
    I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök.

    Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.

    185,00 kr
  37. Mickans bak & glädje
    Mickans bak & glädje
    Beskrivning
    Mickans BakGlädje är en livsnjutarbok som inspirerar till både spännande bröd, frallor, limpor, surdagsbröd, hälsobröd, kolbullar, kakor, bullar, pajer, pizzor, piroger – ja allt som kan bakas i ugn, vedspis eller över öppen eld.

    Glädjen, gemenskapen och upplevel­serna är lika viktiga som recepten och genom sina färgfyllda bilder och sitt mustiga språk lyckas Mickan ta med sig läsaren ända in till kökets vedspisvärme och utflyktens sprakande brasa där oemotståndliga dofter av nybakat både förför och berör.

    150,00 kr
  38. Mickans Mat&Glädje
    Mickans Mat&Glädje
    Beskrivning
    Mickans Mat&Glädje är en riktig livsnjutarbok som inspirerar till läckra måltider och mysiga stunder i vedspisvarma lantkök, där glädje och gemenskap är lika viktigt som god mat. Mickan Thor krånglar inte till det. Hon använder ingredienser som man oftast har hemma och som lätt hittas i affärerna. Rätterna är inte heller särskilt omständiga att laga utan är helt enkelt vanlig god mat som lagas från grunden med generösa nypor och matglädje.

    Spännande recept varvas med författarens egna bilder och kåserier om sin livfulla tillvaro på en småländsk småbrukargård där hon lever i symbios med tama och vilda djur. Boken rymmer även en och annan av Mickans uppskattade och underfundiga tänkvärdheter.

    Livsnjutaren Mickan Thor skildrar på ett lustfyllt och lekfullt sätt sin kärlek till mat och det goda livet, sin passion för frimodig matlagning och den gemenskap som uppstår när matglädje virvlar kring spisens grytor och matbordets gäster.

    150,00 kr
  39. Middag hela veckan : Linas mat
    Middag hela veckan : Linas mat
    Beskrivning
    "Vad ska vi äta idag?" är en fråga som ständigt återkommer i de flesta familjer. Middagsplanering, storhandling och slutligen matlagning slukar en stor del av vår tid och tar mycket kraft och energi i vardagen. Med den vetskapen i bakhuvudet startade Carolina "Lina" Gebäck, tillsammans med sin bror Niklas, Linas Matkasse 2008. Ambitionen var tydlig - att ge stressade småbarnsfamiljer en skönare vardag....

    145,00 kr
  40. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    Middag på 15 minuter är helt ägnad åt riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har Jamie Oliver hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar - god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!

    125,00 kr
  41. Middag på 15 minuter
    Middag på 15 minuter
    Beskrivning
    I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!

    Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.

    Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.

    175,00 kr
  42. Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Middag på 15 minuter : gott och vällagat för hela familjen
    Beskrivning
    God mat som gör gott för hela familjen behöver inte ta lång tid att laga. I ”Middag på 15 minuter” tar Maria Zihammou nytt grepp på hur du kan få vällagad och enkel mat på bordet på ingen tid alls. Riktigt bra och enkla recept med mycket smak och bra råvaror är grunden – tillsammans med smarta tidsbesparande knep.

    125,00 kr
  43. Millas kalastårtor
    Millas kalastårtor
    Beskrivning
    Millas kalastårtor har sedan sin första utgåva räddat kalas över hela Sverige. Med sin galna stil har Camilla Tubertini tänjt på gränserna för vad en kalastårta kan vara - från gräddtårta till "bajstårta". Nu är hon tillbaka med elva helt nya tårtor och dessutom har hon bakat om och ändrat de gamla. Snyggt, gott och roligt.Bland nyheterna finns blomtårta, caca-kaka, sista-minuten-tårta, melonbollar, muffelifusktårta och surpuppsrutor.Som bonus är de flesta tårtorna i boken så enkla att barnet kan vara med och baka sin egen födelsedagstårta.
    85,00 kr
  44. Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
    Min mat : Från Rosendals Trädgård till Villa Motowi
    Beskrivning
    Här återkommer Monika Ahlberg med sin efterlängtade stora kokbok, sprängfylld av recept med inspiration från Medelhavsländerna, från vårt svenska kök och med några asiatiska inslag. Recepten ackompanjeras av ett rikt bildflöde av mat, människor och natur. Ewa-Marie Rundquist står för fotot och Nikko Amandonico för formen. Med sitt personliga tilltal vill boken locka fram den sanna matglädjen i våra svenska kök. Förutom det stora antalet recept på kött, fisk, soppor, pasta och desserter finns här mängder av smårätter som kan sättas ihop till rika bufféer. Alla rätter är tillagade och serveradepå det artistiska sätt som är så typiskt för Monika.
    165,00 kr
  45. Min receptsamling
    Min receptsamling
    Beskrivning
    Nu kan man äntligen skapa sin egen receptsamling. Boken är indelad i olika avsnitt fisk & kött, grönsaker & sallader, soppor & såser, desserter & bakning m m. Där kan de egna favoritrecepten förvaras och organiseras. Recepten kan skrivas in på linjerade sidor. Lösa lappar och tidningsurklipp kan förvaras i särskilda fickor.

    100,00 kr
  46. Mina rosa cupcakes
    Mina rosa cupcakes
    Beskrivning
    Presentbox med receptsamling och rosa cupcakesformar.

    Delikata cupcakesrecept med eleganta och roliga dekorationer, perfekt för dig som tycker om att baka!
    Här finns cupcakes för alla tillfällen, prinsesskalas, familjefika eller varför inte en regnig torsdag.

    12 rosa cupcakesformar i silikon, som du kan använda om och om igen, medföljer boxen.
    75,00 kr
  47. Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
    Mitt Italien : pasta och pizza från norr till söder
    Beskrivning
    Här får vi lära känna Italiens 20 regioner och ta del av dess bästa pizzor och pastarätter. Pizzorna presenteras av den italienske världsmästaren i pizzabakning och pastarätterna av kocken Mats Nordström. Hela anrättningen spetsas med glimtar från Glenns fotbollsliv och hans många matminnen från hela karriären, landslaget och bortamatcherna i Serie A - t.ex. mozzarellapizzan och Maradonas bolljonglering i Neapel. Andra som bidrar med sina favoritpizzor och pastor är: Kurre Hamrin, Svennis Eriksson, Tomas Brolin, Kennet Andersson, Stefan Schwarz, Glenn Hysén m.fl.
    135,00 kr
  48. Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
    Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
    Beskrivning
    Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
    Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.

    I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla

    135,00 kr
  49. Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
    Mjuka kakor : brownies, rutor, cheesecake och kladdkaka
    Beskrivning
    Bjud på afternoon tea och samlas kring ett gott te och utsökta bakverk och läckerheter. I Mjuka kakor lockas du av den amerikanska cheesecaken, maffiga brownies, lätta frukt- och bärkakor och nya varianter på den välbekanta kladdkakan. Allt inramat av en vacker vintagekänsla.
    100,00 kr
  50. Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
    Beskrivning

    Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.


    "Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
           I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.


    P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523

    125,00 kr
  51. Morberg grillar
    Morberg grillar
    Beskrivning

    "Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?"

    Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.

    125,00 kr
  52. Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Morberg lagar vilt : jagat, fiskat, plockat
    Beskrivning
    Viltkött, vildfångad fisk och vilda växter. Naturligt, nyttigt och så långt bort från matindustrin man kan komma. Så varför äter vi inte mer vilda råvaror? Vet vi ens hur vi ska tillaga dem? Per Morbergs frys och skafferi är fyllda av allt han jagat, fiskat och plockat i skogen. I sin nya bok berättar han om hur han tillagar älg, hjort, ren, rådjur, vildsvin, hare, vildgås, vildand,...

    175,00 kr
  53. Morotsboken
    Morotsboken
    Beskrivning
    Kan man skriva en bok om morötter? Självklart eftersom moroten är den ultimata matlagningsråvaran! Den kan användas i drinkar, smoothies, sallader, röror, såser, gratänger, soppor, pajer, efterrätter och mycket mer. Den är dessutom god, billig, nyttig och hållbar ur många olika aspekter. Moroten en symbol för något man vill ha. Den är därutöver otroligt vacker! Morotsboken är ingen vanlig kokbok, den innehåller visserligen mer än 75 morotsrecept, men den innehåller också fakta och kuriosa om morötter. Och inte minst innehåller den bilder av morötter och morotsrätter som inte alltid ser ut som sådana man ser i vanliga kokböcker och mattidningar.Den tryckta morotsboken kompletteras av hemsidan www.morotsboken.se. Morotsboken har också en egen Facebooksida.Morotsboken gavs självklart ut på Internationella Morotsdagen, 4 april 2013. Vi som gjort Morotsboken är Jan-Peter Lahall, Mia Jameson och Kaj Olson. Vi har inte bara morötter gemensamt utan även gemensamma rötter från tonårstiden i Örebro. JanPeter Lahall är naturfotografen som antog utmaningen att fotografera morotsmat på sitt eget sätt. Mer info se www.lahall.com. Kaj Olson är bl.a. kock och Mia Jameson är miljökonsult. Kaj och Mia driver tillsammans en verksamhet med mat utan konstigheter på Kopparbergs Gård utanför Närkesberg, se www.jordnara.nu.Vi hoppas att vår bok ska inspirera andra att fortsätta utforska morötternas möjligheter, att laga god mat av en bra råvara som är lätt att få tag på och att se det vackra i det som finns nära!
    175,00 kr
  54. Muffins
    Muffins
    65,00 kr
  55. Muffins
    Muffins
    95,00 kr
  56. Muffins
    Muffins
    75,00 kr
  57. Muffins : små pyntade cupcakes
    Muffins : små pyntade cupcakes
    Beskrivning

    Muffins kan göras i alla möjliga smaker, former och storlekar. Det enda som är säkert är att hur du än gör så är det både enkelt att baka dem och eorhört goda att äta.

    Susannah Blake har samlat nästan 30 recept där hon låtit fantasin flöda och nu erbjuder härliga sötsaker för alla tillfällen, vare sig det är sommarpicknick i solen eller glöggfika i december.

    75,00 kr
  58. Muffins och kakor
    Muffins och kakor
    Beskrivning
    Parragon förlag, kartonnage, 240 s. ISBN: 9781407588285.
    85,00 kr
  59. Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa
    Näringsrik & Naturlig LCHF : 6 veckomenyer för viktminskning och bättre hälsa
    Beskrivning
    Fräscht, naturligt och balanserat. LCHF behöver inte vara svårt och med lite eftertanke går det att skaffa sig en varierad kost. Frukosten kan vara svår för den som vill avstå kolhydrater - men det finns absolut sätt att äta rätt även på morgonen.Allt fler vänder sig till LCHF-dieter för att må bra och gå ner i vikt. Klara Desser tillhör dem som förespråkar mer grönt och mindre kolhydrater. Balansen mellan olika sorters fetter går att nå med enkla medel: kött, fisk, skaldjur, smör, kokosfett, nötter, frön, oliver och avokado.Ersätt stabbig mjölmat med grönsaker och långsamma kolhydrater i form av baljväxter och rotfrukter. Men kom samtidigt ihåg att vi är olika - somliga mår bäst av mindre grönsaker och mer fett i maten, andra mår bättre av det gröna och väljer kanske bort mjölkprodukter.Boken är uppdelad i menyer för sex veckor med lättlagade luncher och middagar anpassade till de olika dagarna. Frukostar för alla typer av morgonhumör, enkla mellanmål och några välsmakande efterrätter gör både vardagen och dig lättare.
    125,00 kr
  60. Naturligt slank -  Kokboken
    Naturligt slank - Kokboken
    Beskrivning
    GI – nyckeln till ett piggare, friskare liv och en slankare kropp Det här är mycket mer än en vanlig kokbok, det är en enkel och inspirerande guide till en hälsosammare livsstil. Genom att välja livsmedel med lågt GI (glykemiskt index) och ha en rätt balanserad kosthållning kan vi undgå många av vår tids välfärdssjukdomar, som diabetes, övervikt, hjärt-kärlsjukdomar m.m. Sluta banta, ät istället gott och mättande enligt den nya GI-metoden – det ger mer varaktig energi och gör dig naturligt slankare. Den här boken innehåller över 100 spännande recept, läckra menyförslag för 4 veckor och förstås – de senaste GI-listorna.
    Naturligt slank –Kokboken är den efterlängtade uppföljaren till Fedon Lindbergs uppmärksammade och storsäljande bok Naturligt slank.
    125,00 kr
  61. Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Choklad : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av CHOKLADEn samling med över 100 läckra receptOrdet "choklad" har en nästen magisk klang, det håller säkert varenda chaakladtokig människa med om. Som tur är finns det ett oändligt antal olika sätt att använda choklad; i matlagning, varma desserter, tårtor, småkakor, kalla desserter och glass. Allt blir extra tilltalande när det innehåller just choklad. Här i boken att försjunka i varje gång du letar efter något sätt att tillfredställaa ditt eget begär efter choklad och samtidigt servera den familj och dina goda vänner något riktigt urläckert.- 112 frestande och utsökt goda recept- korfattade instruktioner till varje kapitel, vart och ett fullt av tips och idéer- tydliga och enkla ingrediensförteckningar och anvisningar som ger perfekta resultat- varje recept illustreras av fotografier som får det att vattnas i munnen
    85,00 kr
  62. Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Desserter : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av DESSERTEREn samling med över 100 läckra receptEn dessert är något man helt enkelt inte kan avstå från, oavsett hr mättande och god huvudrätten är! Den här boken är så full av förföriska recept - varma, tröstande gammaldags puddingar, smaskiga pajer och tårtor, färsk och tillagad frukt, lätta. eleganta kalla desserter, len glass och uppfrikande sorbeter - att det är svårt att veta vilket man ska böfja med. Vi har lösningen; börja från början och arbeta dig igenom boken!- 112 läckra recept- varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- varje recept har en utförlig lista med ingredienser och en inkel beskrivning av hur du går tillväga för att då ett perfekt resultat- varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  63. Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av fisk och skaldjur : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av FISK & SKALDJUREn samling med över 100 läckra receptFisk är mat för den moderna människan och själva motgifter mot många sjukdomar som orsakas av näringsbrist eller en felaktig kost. Fisk och skaldjur innehåller förstklassigt protein, lite salt, samt viktiga vitaminer och mineral. Vitt fiskkött har låg fetthalt medan fetter i färsk fel fisk innehåller omega-3 och viktiga fettsyror som bidrar till att hålla kranskärlen friska och på så vis förhindra hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är utmärkts mat för hjärnan och smakar dessutom fantastiskt. Prova recepten här i boken- du kommer att fastna på kroken!- 112 läckra recept- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recdpt är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  64. Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Grekisk mat : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra recept

    Medelhavskosten har under senare år fått rykte om sig att vara hälsosam. De olika Medelhavsköken är enkla och färggranna och maten är mycket god. Den består huvudsakligen av ett väldigt utbud av frukt och grönsaker tillsammans med färsk fisk och lite kött och ost. Runt Medelhavet använder man rikligt med olivolja, med dess hjärtskyddande egenskaper, och avslutar med ett sätt att äta som främjar ett avundsvärt långt och friskt liv. Låter det för bra för att vara sant? Prova då recepten här i boken och upptäck hur god maten blir!

    - 112 läckra recept
    - Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips
    - Varje recept har en utförlig list på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat
    - Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  65. Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av medelhavets kök : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    En samling med över 100 läckra receptSushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mågsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg, ost och alla möjligaa sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fanstatiskt nyttig mat. Använd bokens inpirerande recept till att lära dig konsten att göra egna sushi. Du komemr aldrig att ångra det!- 112 läckra recpet- Varje kapitel har en kort inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskrivning av hur du går tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept ör illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  66. Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Njut av Wok : en samling med över 100 läckra recept
    Beskrivning
    Njut av WOKEn samling med över 100 läckra receptAtt woka är ett smabbt sätt att laga mat, och dessutom effektivt och mycket hälsosamt eftersom ingredienserna bevarar såväl smak och konsistens som näringshalt. I Ost- och Sydostaien är wokpannan det vikitigaste köksredskapet och utsäkta. smakrika kryddor och såser blandas med kött, fisk eller tofu och grönsaker, som sedan wokas och serveras efter bara några minuter. Om du är en av dem saom alltid har bråttom men ändå vill äta så snyttigt som smöjligt är det god idé att skaffa en wokpanna och lära sig woka.- 112 läcktra recept- Varje kapitel har en krot inledning med massor av bra tips- Varje recept har en utförlig lista på ingredienser och en enkel beskreivning av hur du gåt tillväga för att få ett perfekt resultat- Varje recept är illustrerat med en inspirerande bild som sätter fart på smaklökarna
    85,00 kr
  67. Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
    Njut en liten smula : av tårtorna, kakorna, bröden och desserterna du inte glömmer!
    Beskrivning
    Therese Wikströms öppnade konditoriet En liten smula 2001, redan tre år senare blev det utsett till årets konditori. Med den här boken får alla chansen att njuta av Thereses smultronmoussebakelser, pepparkakskolor och chokladcheesecakes. Eller klassiker som hallongrottor, morotskaka och lemoncurd. Traditionella svenska bakverk blandas friskt med amerikanska influenser och produkter. Boken innehåller genomtänkta recept från de flesta delarna inom det söta området, från kakor, bröd och bitar via tårtor till desserter och konfekt. En blandning som speglar såväl Therese breda intresse för allt inom det söta området, som utbudet på det egna konditoriet.

    Tanken med boken är att den skall vara inspirationskälla både när du sitter i soffan och bara bläddrar eller när du vill baka något riktigt gott.

    Therese Wikström är utbildad kock och konditor. Utöver sitt konditori håller hon också utbildningar för såväl fackfolk som privata sällskap inom det söta området.
    100,00 kr
  68. Njuta : lättlagat för livsnjutare
    Njuta : lättlagat för livsnjutare
    Beskrivning
    En inspirerande kokbok för dig som vill bjuda familj och vänner på goda måltider både till vardag och fest. Recepten är enkla men resultatet blir sagolikt gott!

    Håkan Lönnberg är ICA-handlare med gedigna matkunskaper och ett brinnande intresse för matlagning. Här delar han med sig av sina recept på både klassiska rätter i ny tappning och egna kompositioner. Här finns parmarulle med getost och grön saprris, Chèvre Chaud, taco i ugn med guacamole, laxschnitzel med spenat och fetaost, hemgjord pizza, bouillabaisse, chokladfondant och hallonglasstårta för att nämna några.

    Totalt finns 17 olika menyförslag med tillhörande drycker, dessutom smarta matlagningstips. Allt illustrerat med underbara färgstarka foton av Bruno Ehrs. Njuta är en kokbok för dig som älskar mat och tycker om att laga den.
    100,00 kr
  69. Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Nötter : 100 recept med nyttiga nötter
    Beskrivning
    I länderna kring Medelhavet och i Mellanöstern har man sedan länge använt nötter och mandlar i maten. Men här i Sverige, där det på sina håll finns vilda hasselnötter, har vi inte den traditionen. Oftast blir det lite nötter till jul, och det känns lite orättvist mot hasselnöten och alla de andra fina nötterna och mandlarna. För de är inte bara goda och dekorativa utan också nyttiga med många nödvändiga näringsämnen.
    I Nötter ingår utöver vanliga hasselnötter och sötmandlar även mer exotiska sorter som exempelvis cashewnötter, macadamianötter, pecannötter och pistaschnötter. Ur den rikhaltiga menyn, som omfattar mer än 100 spännande recept, kan några aptitretande exempel ges: pasta med macadamianötter, kycklinggryta med cashewnötter, lammjärpar med pinjenötter, risotto med svamp och valnötter, hasselnötsstrutar, crêpes med hasselnötter och choklad, scones med pecannötter, valnötstårta och pistaschmuffins.
    Nötter är illustrerad med vackra och inbjudande bilder av Gunnar Nydrén.
    100,00 kr
  70. Nya den perfekta maten
    Nya den perfekta maten
    Beskrivning

    Nya den perfekta maten är en reviderad utgåva av första boken i den populära kokboksserien av hälsokocken Oscar de Hoog och näringsfysiologen Fredrik Paulún. Denna bok har en helt ny och fräsch form, ett antal nya recept samt olika förbättringar av övriga. Här finns fördelar för alla, Fredrik och Oscar håller reda på glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet samt ger dig fantastiska smakupplevelser. Dessutom är alla recept näringsberäknade. Helt enkelt mat som både smakar gott i gommen och gör gott i kroppen.


    Oscar de Hoog har vid sidan av kockyrket även arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturlig prägel på hans matlagning. Oscars mat är nyttig, god och kryddad med mångkulturella influenser.


    Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden och träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen.


    Fredrik och Oscar är båda kända från tv-programmet Toppform.

    115,00 kr
  71. Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat
    Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
    Beskrivning
    Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi enligt Livsmedelsverket bör äta två till tre gånger i veckan. Men vilka sorter ska vi välja med tanke på larmen om utrotningshotade arter och hur får vi inspiration till nya goda rätter?I Fisk & skaldjur finns läckra recept som passar både till vardag och fest. Recept som är enkla och i de flesta fall väldigt snabba att laga! Från sill och strömming till laxfiskar och skaldjur. Dessutom ger boken tydlig vägledning gällande handgrepp och tillagningsmetoder samt vissa grunder som exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
    125,00 kr
  72. Nya Stora Vinskolan
    Nya Stora Vinskolan
    Beskrivning
    Vinunderhållning för allaDen tredje utvidgade och omarbetade upplagan av den mest kompletta vinskolan som getts ut i Sverige. En bok för alla som tycker det är kul med vin. Enkel och pedagogisk underhållande och lättläst. Uppdelad i tio lektioner för kurser och självstudier men även uppslagsbok för alla vinälskare.
    135,00 kr
  73. Nybakat hembakat : bröd för alla dagar
    Nybakat hembakat : bröd för alla dagar
    Beskrivning
    Visst kan man baka efter grundreceptet på mjölpåsen, visst kan man höfta, och visst kan man skaffa sig en proffsbok och vårda surdegsburkar med matning och termometer. Men att baka bröd för att det är mat och eftertanke och kreativitet och terapi och glädje i ett och samma ögonblick, det är något särskilt. Oavsett om det är ett tvådagarsbak eller svängs ihop utan jästid. Det är till den sortens totala brödbak som vi har satt ihop Nybakat, hembakat, en brödbok med brödentusiasternas bästa recept. Heléne i Klasentorp skållar ekologiskt mjöl till sitt eget rågbröd, Jesper i Kalmar har gått från påsbröd till närapå fritt skapande med sitt tomat- och fetaostbröd, Sofia är proffs på glutenfritt och bakar långpannebröd utan krångel och smulor, Lajos i Skåre gräddar ungerskt bondbröd -- den opersonliga plastpåsen med färgglatt tryck i affärens brödlager är långt, långt borta. Inte för att det är superavancerat. Inte för att det är superspeciellt. Utan för att det är en levande människa som har använt en bit av sitt liv för att det ska bli. Det doftar nybakat, hembakat!
    65,00 kr
  74. Oemotståndliga cheesecakes
    Oemotståndliga cheesecakes
    Beskrivning
    Nu är den här, boken för alla cheesecakefantaster. Maxine Clarks cheesecakes är lätta att göra och kommer snabbt att bli återkommande favoriter på ditt bord.
    Prova till exempel ugnsgräddad tiramisù-cheesecake eller den oemotståndliga marmorerade chokladcheesecaken. Vi får också recept på kylda cheesecakes, till exempel cheesecake med hallon och choklad, banan- och karamellcheesecake, chokladtryffelcheesecake med mandelbiskvier, lychee- och kokoscheesecake och jordgubbscheesecake med vita marshmallows.
    Toppa gärna med en matchande sås som kronan på bakverket. I slutet av boken ges recept på bland annat varm chokladkolasås, mascarponekräm, jordgubbssås och citronkräm.
    Kan du motstå frestelsen?

    Maxine Clark är matskribent och har undervisat på kända kockskolor i London, Toscana och på Sicilien. Hennes recept publiceras regelbundet i tidskrifter och tidningar, som BBC Good Food och Food and Travel.
    75,00 kr
  75. Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Öl & mat : recept, reportage, mikrobryggerier
    Beskrivning
    En kokbok för alla ölälskare. Här används olika typer av öl som ingredienser i matlagning - som smakbärare och smakhöjare. Förutom ett sextiotal recept på mat med öl eller mat till öl, presenteras även en liten ölskola med sorter, historik, tillverkning och provning.
    125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 301-400 av 605

per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå