Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla
Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.
"Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.
I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.
P.S. Skådespeleriet är ett yrke. Jag är Per. Tack ändå för att ni trott att jag är den jag spelar. Bättre betyg är svårt att få."523
"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?"
Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Om tillfälle ges helgrillar han spädgris, men han sätter lika villigt grillgaffeln i sparris, entrecôte, fläskkarré, kyckling och lax. Här bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör och mycket glöd.
"Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna från varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?
P.S. Jag har lagt till några recept sedan grillboken kom ut första gången."
Vänligen Per Morberg
Muffins kan göras i alla möjliga smaker, former och storlekar. Det enda som är säkert är att hur du än gör så är det både enkelt att baka dem och eorhört goda att äta.
Susannah Blake har samlat nästan 30 recept där hon låtit fantasin flöda och nu erbjuder härliga sötsaker för alla tillfällen, vare sig det är sommarpicknick i solen eller glöggfika i december.
Nya den perfekta maten är en reviderad utgåva av första boken i den populära kokboksserien av hälsokocken Oscar de Hoog och näringsfysiologen Fredrik Paulún. Denna bok har en helt ny och fräsch form, ett antal nya recept samt olika förbättringar av övriga. Här finns fördelar för alla, Fredrik och Oscar håller reda på glykemiskt index, fettsyror och proteinkvalitet samt ger dig fantastiska smakupplevelser. Dessutom är alla recept näringsberäknade. Helt enkelt mat som både smakar gott i gommen och gör gott i kroppen.
Oscar de Hoog har vid sidan av kockyrket även arbetat som personlig tränare och kostrådgivare vilket har satt en naturlig prägel på hans matlagning. Oscars mat är nyttig, god och kryddad med mångkulturella influenser.
Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden och träning, näringslära och hälsa, och skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen.
Fredrik och Oscar är båda kända från tv-programmet Toppform.
Här finns recept för veckans alla måltider: Goda frukostar med nyttiga pannkakor, granolor och gröter; snabba mellanmål, perfekta att ta med och mättande luncher som sallader och omeletter. Och naturligtvis ordentliga middagar för hela familjen. Alla rätterna är snabblagade och näringsberäknade så att du vet exakt vad du stoppar i dig. Här finns även tips på hur du med små medel får rätterna att passa för hela familjen.
Dessutom finns bra fakta om näringsämnen, kalorier och allt du behöver veta om cravings och sötsug, hur mycket just du ska äta, varför du inte ska banta och hur du bäst planerar dina mål efter din träning. Boken innehåller också matstrategier som fungerar oavsett vilka frestelser som lockar – du lär dig hur du ska tänka kring kosten på ett sunt och hållbart sätt.
Olga Rönnberg är en av de största inom hälsobranschen. Genom sitt företag Mamma Fitness har hon coachat kvinnor i flera år med både kost och träning vilka har gett fantastiska resultat. Hon känner till kvinnornas kostbeteenden som ingen annan. Olga har tidigare gett ut flera böcker inom träning och nu kommer den efterlängtade kokboken!
Alla älskar pasta! Suverän till vardags och oslagbar vid festliga tillfällen.
Att bjuda på pasta och ett glas vin i all enkelhet känns trevligt och opretentiöst. Pasta smaksatt med olivolja, fräscha färska örter, grönsaker, rotfrukter och frukt är både nyttigt och fantastiskt gott! Många av Lena Söderströms recept är vegetariska och går utmärkt att kombinera med kött, fågel eller fisk.
Dessutom pastarecept från 10 av Sveriges bästa kockar. De som vunnit den mest prestigefyllda kocktävlingen Årets kock och fått Mejerimedalj: Markus Aujulay, Mikael Björklund, Stefan Eriksson, Fredrik Eriksson, Andreas Hedlund, Stefan Karlsson, Gert Klötzke, Christer Lingström, Roland Persson och Peter Skogström.
Innehåller effektivt fettförbränningsprogram!
En effektiv fettförbränning är inte bara bra för din vikt utan ger även bättre uthållighet och hälsa. Den gör att du kan minska risken att drabbas av sjukdomar som diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar. I denna bearbetade och uppdaterade version av Allt om fettförbränning 1 och 2 redogör Fredrik Paulún bland annat för de olika näringsämnenas betydelse för fettförbränningen och vilken mat som kan underlätta eller försvåra den. Du får även ett två veckor långt fettförbränningsprogram. Paulúns fettförbränning är kort och gott den kompletta guiden till en bättre hälsa för både vardagsmotionären och elitidrottaren.
Fredrik Paulún är en av Sveriges mest kända författare inom näringslära. Hans böcker har hittills sålt i över 700 000 exemplar och många av dem har översatts till flera olika språk. Fredrik föreläser i hela Norden om träning, näringslära och hälsa, och han skriver regelbundet för ett flertal tidningar, däribland Expressen. Han är även känd som näringsexperten från tv-programmet Toppform. På hans välbesökta hemsida www.paulun.se kan du läsa mer om hans verksamhet.
Låt dig inspireras av Fredrik och Karoliina Paulúns egna favoritfrukostar och få en härlig start på dagen.
Yoghurt med granatäpple och valnötter Äggröra med grillade kvisttomater och baconlindad svamp Krispig granola med äpple och kanel Rårisgröt med varm äppelkompott Frisk päronjuice med mynta Fullkornbagels med philadelphiaost och rökt laxI Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat sina godaste och nyttigaste recept där varje råvara gör gott för kroppen. Här finns kompletta, smakrika måltider som ger dig all den energi du behöver. Det är allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när du ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra. Dessutom ger Fredrik personliga kommentarer till alla recept och berättar vilket GI maten har.
"I Paulúns GI-mat får du sköna tips om hur du äter riktigt gott och riktigt smart." (Sportguiden)
"Paulúns GI-mat är en bra bok för dig som vill ha smarta tips på GI-mat som funkar till vardags ... Ett stort plus för att de flesta av recepten är laktos- och glutenfria." (Vår bästa mat)
Såld i 30 000 exemplar!
I Paulúns GI-mat har Fredrik och Karoliina Paulún samlat massor av god och nyttig mat, tillagad av hälsosamma råvaror som skapar kompletta, smakrika måltider och ger dig all den energi du behöver. Här finns allt ifrån läckra soppor till mustiga höstgrytor och nyttiga efterrätter; främst lättlagad vardagsmat men även rätter som passar när man ska bjuda vänner. Och eftersom de flesta recepten är laktos- och glutenfria passar kokboken i stort sett alla som vill äta bra.
"Måttfullhet har ju liksom aldrig varit min grej. Den som sa lagom är bäst har aldrig varit hemma hos familjen Wahlgren på julafton. Jag ser den här boken som en hyllning till julen! Och så vill jag slå ett slag för att det faktiskt är tillåtet att fira jul på sitt eget sätt. Det finns inga måsten. Morfars senap gör man för att man gillar den, och har man tröttnat på julköttbullar med kryddpeppar kan man hitta på nya med feta och soltorkad tomat i."
Född som hon är på julafton är Pernilla Wahlgren en riktig julälskare. Det ska vara mycket av allt: pynt och glitter, familj och glada vänner - och stans största gran. Självklart ska borden digna av den läckraste julmaten, de ljuvligaste kakorna och det smarrigaste julgodiset.
Här bjuder Pernilla in oss till en riktig familjejul i sitt härliga hus och delar generöst med sig av både gamla klassiska familjerecept, egna favoriter, hemlagade julklappstips, enkelt pyssel och glimtar från barndomens jular. Dessutom bästa glöggtilltuggen, en riktigt lyxig nyårsmiddag, lata brunchrecept att njuta av på årets första dag och foton ur Pernillas privata fotoalbum med bilder från barndomens jular.
Pernillas jul är en gedigen och inspirerande kokbok med över 70 juliga recept och mängder av stämningsfyllda bilder.
Sallader, bröd, kycklingspett, pajer, drycker och oemotståndliga sötsaker – här finns alla recept du behöver för en härlig picknick. Goda råd och tips om matinköp, förvaring och tillbehör får du på köpet. Så packa korgen och njut av maten där den smakar som allra bäst – ute i det fria!
Njut av god och lättlagad mat i det gröna
35 recept på både mat och dryck
Tips på hur du gör picknicken extra mysig
Har trivselvikten ökat efter år av dåliga vanor, stress och utebliven träning? Är du trött och orkeslös? Svårt att somna eller komma upp på morgonen? Ger inte träningen resultat? Dags för en förändring – som märks? Pigg, smal och glad – 5 veckor till ett sundare liv hjälper dig att hitta formen och känna glädjen i en smalare midja, ökad energi och en mer lustfylld vardag. Med handfasta råd och enkla övningar får du vägledning att ändra dina vanor – för resten av ditt liv.
Ät smalare – Hur ska du äta för att gå ner i vikt – och behålla vikten?
Drick smartare – Hur reagerar kroppen när du dricker öl, vin och sprit? Vad ska du tänka på när det gäller till exempel kaffe och alkohol?
Bli gladare – Vad är det som styr din upplevelse av glädje och lycka? Vad händer i hjärnan när vi är glada eller ledsna? Träna på att tänka positivt och få en ökad livskvalitet på köpet!
Sov bättre – Hur kan du förbättra din sömnkvalitet och känna dig mer utvilad? Vad händer i kroppen när du sover? Och fungerar en ’power nap’?
Träna effektivare – Hur bränner du fett och bygger muskler? Lär dig att träna mer effektivt – utifrån dina förutsättningar. Och glöm inte den viktiga vardagsmotionen.