Måndag 10-19
Tisdag- Fredag 10-17
För avvikande öppettider se:
Öppettider
Läcker mat för både kropp och själ!
Cathrine Schück är känd för sin härliga och nyttiga mat och kommer här med en samling av sina bästa rätter för såväl vardag som fest. Denna typ av mat med lågt GI (glykemiskt index) gör oss piggare, gladare, friskare och kanske till och med smalare. Den bygger på råvaror som grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsbröd, omättat fett, nötter, magert kött, fet fisk, frukt och frön.
Schücks bästa innehåller några enkla och bra frukostar, en lång rad förrätter och sallader, många varma och kalla huvudrätter samt efterrätter.
Schücks bästa med 100 recept ur de senaste årens Tara omfattar god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen.
Schücks bästa är illustrerad med inbjudande och inspirerande bilder av Martin Cederblad.
Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle mat & vin och Tara. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt, Montignacs svenska kök, Mer naturligt och GI till vardags.
Den här boken är indelad i fyra kapitel, tillsammans tänkta att ge förnyad matinspiration från tidig advent till nyår.
Julbak handlar framför allt om alla de där dofterna som sprider julstämning i hela huset. Om saffran, nejlikor, ingefära, pomerans, kanel och kardemumma. En bra sak med att baka är att man kan göra det när man har tid, inte nödvändigtvis precis innan gästerna ska anlända. Vi har samlat recept som förhoppningsvis ska locka fram baklusten, oavsett om man har en hel eftermiddag på sig eller bara en halvtimme. Hela skalan från vörtbröd och kavring till mandelmusslor och lingon-kola finns med.
Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!
Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Nu har de samarbetet kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.
I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter.
Boken är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg. Recepten har tagits fram av Christian Hellberg som blev Årets kock 2001. Att han älskar västkusten märks på alla fisk- och skaldjursrecept. Vad sägs exempelvis om Carpaccio på hälleflundra med citrussallad eller Örtstekt marulk med rödlöks- och spenatsallad?
Västkustens mat är lika god som dess natur är vacker. Dröm dig bort med hjälp av Niklas Bernstones underbara bilder, låt dig inspireras och bjud in vännerna på middag!
Nära nyskick. Format 22,5 x 20 cm Vikt 440 g. Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med inspirerande fotografier i färg. Ingår som tjugonde delen i Allt om Mats bokserie "Smaker från hela världen". INNEHÅLL: Fisk. Kyckling & lamm. Fläsk- & nötkött. Tillbehör.
Nära nyskick. [7] SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN - del 17. Valda recept ur ALLT OM MAT. Bonnier Tidskrifter, 2009. 124 s. Rikt illustrerad. Laminatband, fotoillustrerade första och sista uppslag. 8:o. 230x200x11 mm. 450 g. [8528, 8816, 9601x2] /---/ Serien Smaker från hela världen utgavs i 20 delar. /---/ Dra fördel av enhetsfrakten och beställ fler böcker i samma leverans. Klicka på säljarens länk nedan (alternativt ovan: "Sökalternativ", skriv "House of Estelle" i fältet för säljare) samt ange sökord (författare, titel, specifikt sökord t ex smaker från hela världen, recept, cooking, matlagning...) i fältet "Sök...". Trunkera (*) del av ord (t ex kokb* för kokbok, kokböcker etc) så blir sökträffarna fler.
Soppa är den enklast tänkbara av alla maträtter och kan varieras i det oändliga. Fyll din soppskål med så mycket nyttigt och gott som möjligt. Du får massor av energi och behöver inte gå hungrig. Soppor kan vara spännande och annorlunda, fyllda med fantastiska ingredienser, smaker och konsistenser. Vara snåla på kalorier, men rika på näring - allt på en och samma gång. Det är verkligen bra mat för både kropp och själ!
Ur innehållet: - Vegetariska, veganska, glutenfria och mejerifria alternativ - 15-minuterssoppor för dig som har bråttom - Söta soppor, kylda soppor och buljonger - Soppor med nyttig supermat - Kalorisnåla tillbehör och frukostförslag
Miljoner människor världen över har upptäckt fördelarna med mat med lågt GI – ökad energi, lång mättnadskänsla och inte minst – viktminskning. Här presenteras ett unikt 14-dagarsprogram med läckra menyer, enkla kaloribrännande övningar och en GI-tabell. Med GI vinner du i hälsa och förlorar i vikt!
14 dagarsprogram med både recept, menyer och övningar för att hitta formen
Boken innehåller även en enkel tabell med GI-klassificering av en mängd livsmedel
Hem från jobbet, hämta barnen, alla är hungriga och middagen ska helst stå på bordet nyss . Dessutom ska förstås maten vara både bra och nyttig för hela familjen.
Många av oss kämpar med samma vardag och samma tidspress. Har du också ont om tid men vill ändå laga och äta nyttigt och gott? Det är en ekvation som faktiskt går att lösa! Snabbmat kan vara både god och bra för hela familjen, det bevisar denna bok. Den innehåller recept på mängder av läcker och varierad mat för alla, inte minst för den som vill tänka på sin vikt och sin hälsa. Hoppa över halvfabrikat och snabbmatskedjor - planera din veckomatsedel med hjälp av boken. Låt gärna hela familjen vara med och planera och sedan slipper du känna dig tidspressad och stressad utan kan vara riktigt nöjd med dina val!
I Sommarens söta bjuder Lisa och Monica på 180 söta recept för soliga dagar på stranden eller regniga dagar inomhus. Här finns allt från småkakor och mjuka kakor till nya och klassiska vetebrödsrecept, och naturligtvis har alla bär en given plats i sommarens pajer och tårtor. Självklart finns det också recept på kalla drycker att dricka till, och med hemlagad sylt, marmelad och saft är det lätt att ta vara på alla sommarminnen. Och vad vore sommaren utan sorbet och glass i stora lass?
I Sommarens söta blandas klassiker med nytt och modernt och enkla recept med lite svårare. Vem kan motstå galet god bananpaj med choklad och hasselnötter, jordgubbstårta med vit chokladkräm, lakritsglass med citronrippel eller lime- och myntadricka?
Sommarens söta är en tydlig uppföljare till Två systrars söta och Vinterns söta, rikt illustrerad med mat- och miljöbilder som sprakar av färg och sommarkänsla!
Sommar är sol, bad och lättjefulla dagar. Det är tid för enkel, lättlagad och läcker mat. Mycket grillat och mat som passar väl för utflykter till stranden, sjön och skogen. Att handla och laga mat under sommaren ska gå undan, men resultatet ska ändå bli härliga måltider för alla tänkbara tillfällen. Vi ska ha tid att njuta av maten, värmen och gemenskapen. I den här boken bjuder jag på lättlagade recept för lediga sommardagar. Fräscha sallader, picknickmat, grillrätter samt goda drinkar, tilltugg och smarriga desserter. Ha en lat, lustfylld och smakrik sommar / Liselotte Forslin (less)
Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.
Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd.
Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
I den här boken hittar du allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!
Om Therésia Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker
I den här boken hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake. Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.
Om Therésia
Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker.
Här hittar man lättföljda recept och härliga bilder på allt från klassiska kafferepskakor som gammeldags syltkakor och kokostoppar, till amerikanska cookies, italienska biscotti och supersega kolasnitt. Vad sägs till exempel om krispiga lakritsbollar, sötsalta jordnötskakor eller krämiga vaniljhjärtan? Eller varför inte bestämma över sitt eget öde genom att baka sina egna fortune cookies!
Om Therésia
Therésia Franklin är bloggare, journalist och kokboksförfattare med förkärlek för bakhistoria och söta saker. Sedan 2009 driver hon kakbloggen www.sotasaker.com.
Therésia har tidigare även skrivit böckerna Söta saker, Sött från förr och Julens söta saker
Skira rosendrömmar, sega jitterbuggare, klappgröt och saffranskaka. Somrig sylt och hemmagjord lemonad. I Sött från förr blandas gamla släktrecept och baktips från mormors och mormors mors tid med klassiska bakverk och efterrätter från det tidiga 1900-talet. Kan man baka en festkaka på kokt potatis? Hur gör man den perfekta chokladglasyren? Och vad är egentligen skillnaden mellan sylt och kompott? Stig in i en värld av snirkliga kaffeserviser, glömda kökshemligheter, vackra tårtor och mängder av söta småkakor. Vissa saker var helt klart bättre förr
Bli av med kolhydratsuget, gå ner i vikt och ät gott med South Beach-dieten . kokboken.
Här finns läckra maträtter med lågt GI som främjar en sund livsstil och långsiktigt välmående. Kött, fisk, grönsaker, ägg och nötter – med South Beach-dieten äter man varierat och välbalanserat. Alla recept är lätta att följa, näringsberäknade och indelade efter de olika faserna i dieten.
Arthur Agatston är en internationellt känd hjärtspecialist som har utvecklat nya metoder för behandling av hjärt-kärlsjukdomar. Hans första bok South Beach-dieten har sålt i mer än tio miljoner exemplar världen över.
GI-metoden introducerades för ett par år sedan och ar fortfarande en av de allra mest populara dieterna just nu. Varfor? Jo, mat med lagt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du ater gott, ar matt langre, mar battre och gar ner i vikt - samtidigt!
I denna samlingsvolym med de tidigare utgivna titlarna Mat med lågt GI och Snabbt i form med lågt GI finns ett detaljerat 14-dagarsprogram med menyer, recept och ovningar for att na din dromvikt samt en enkel oversiktskarta over vilken mat du bor ata for att behalla den. Har finns over 80 recept pa bra mat med lagt GI-varde, att servera till vardags och till fest. Njutbara frukostar, frascha luncher, goda middagar och lackra desserter - varfor inte prova ortkryddad grillad haloumi med bulgur och rodbetssallad, eller kanske flaskfile med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse?
Recepten och träningsprogrammen kompletteras med en oversiktlig genomgang av GI-metodens grundlaggande principer. Det gor det annu enklare att forsta, och folja, en kosthallning som far dig att ma bra bade nu och pa lang sikt.