View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 654

per sida
Fallande ordning
  1. Den religiösa politiken
    Den religiösa politiken
    Beskrivning
    De filosofier som skapade den moderna sekulariseringen ville få till stånd en tydlig gräns mellan politik och religion så att den senare bara blev en privatsak. Den rent religiösa hänförelse som många auktoritära politiska rörelser skapat visar att gränsen inte utplånades utan snarare flyttades. Politiken blev religion. I många delar av världen - inte minst i Mellanöstern - ser vi dessutom den motsatta rörelsen: att religionen övergår till att bli politisk aktivism.
    75,00 kr
  2. Den som har båda fötterna ..
    Den som har båda fötterna ..
    Beskrivning
    Om livet som rör på sig och rör till sig. Vi avviker ständigt från vår kurs i tillvaron. Det är därför viktigt att hålla reda på var vi befinner oss och oavbrutet korrigera våra attityder. Bokens röda tråd talar om tro, optimism och framtidstänkande - även när oddsen känns små och misslyckanden verkar stora. Du kommer att upptäcka att:
    -det finns en väg att gå
    -det finns en lag att lyda
    -det finns en karaktär att få

    65,00 kr
  3. Den stora Julboken : de bästa julidéerna 2010
    Den stora Julboken : de bästa julidéerna 2010
    Beskrivning
    HÄMTA INSPIRATION I DEN STORA JULBOKEN 2010!Den stora Julboken 2010 är fylld med inspirerande förslag till enkla prydnader och godsaker, som gör jultiden extra trivsam. Boken täcker in alla kända julteman och gör det med respekt för traditionen, men samtidigt med en modern udd. Innehållet ger dig garanterat lust att slå dig ned med sax, papper & lim och mysa med levande ljus och julpyssel. Boken innehåller också en rad spännande recept som i hög grad bidrar till att den sköna julstämningen infinner sig. Med boken följer också 3 vackra ark dekorationspapper. På baksidan har vi tryckt ett fågelmotiv, så att du själv kan göra en riktigt tjusig mobil. Pappret kan även användas till omslagspapper, flätade hjärtan, julklappskort m.m.
    100,00 kr
  4. Den stora julboken : de bästa julidéerna 2013
    Den stora julboken : de bästa julidéerna 2013
    Beskrivning
    Den stora julboken 2013 innehåller 108 sidor fullspäckade med inspirerande och roliga idéer på hur du kan göra kalenderljus, paketkalendrar, adventskransar, blomsterdekorationer, julpynt - och en massa annat!

    I år har teamet bakom boken fotograferat och hämtat idéer från fem olika hem och delat in boken i fem kapitel, vart och ett med en helt egen stil.
    100,00 kr
  5. Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Den stora skillnaden : därför vill jag vara kristen
    Beskrivning
    Varför ska jag tro? Whats in it for me vad vinner jag på det? Vad är skillnaden mellan att tro och att inte tro? Kristen tro gör anspråk på just det att göra skillnad för den som tror. En avgörande skillnad. Jag tycker om det ordet, skriver Runar Eldebo, skillnad. Alla dagar är inte likadana. Det är skillnad på dem. Vissa bara passerar som dagarna i november. Andra lyser för alltid i minnet och i konstruerandet av mitt liv. Alla människor är inte likadana det finns skillnader. Några människor har stigit fram i mitt liv. Jag har mött dem. De har rört vid mig. Jag är annorlunda. Runar Eldebos nya bok efter den uppmärksammade Tillbaka till Jesus handlar om skillnaden, om tre skillnader: om hur tron förändrar mitt förhållande till Gud, om hur den förändrar mitt förhållande till mig själv och om hur den förändrar mitt förhållande till andra människor. Med samtalsfrågor för enskild reflektion, studiecirkel eller cellgrupp.
    125,00 kr
  6. Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Den svenska historen i 10 band saknas mer 7
    Beskrivning
    Ett mycket sälsynt paket med 9 böcker om Den Svenska Historien. Band nr 7 saknas. Begagnad i bra skick
    995,00 kr
  7. Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Den tid vi fick : om att älska och förlora en far
    Beskrivning
    Den tid vi fick är en personlig berättelse och reflektion kring vad som händer när man förlorar en förälder en erfarenhet de flesta av oss haft, eller någon gång kommer att ställas inför.

    Runar Eldebo skriver om faderskap och meningen med livet, att hedra och kanske älska sin pappa, att förlora sin pappa, Gud som de faderlösas far och vad det innebär att själv vara pappa och bära faderskapet vidare.

    Runar Eldebo är pastor, föreläsare och författare till flera böcker, bland annat Kristen i landet lagom, Tillbaka till Jesus och Den stora skillnad

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  8. Den tjänande ledaren : konsten att skapa välkomnande företag och platser
    Den tjänande ledaren : konsten att skapa välkomnande företag och platser
    Beskrivning
    I en värld där produkter och platser, företag och länder ser alltmer lika ut tar gästen och medarbetaren sina beslut efter graden av välkomnande. Ett gott värdskap uppstår när vi upplever glädjen i att tjäna andra och bjuder på ett ledarskap som betonar denna strävan. En utmanande bok om medarbetares och hela verksamheters sökande efter mening. Uppföljare till succén Det goda värdskapet.
    75,00 kr
  9. Det är aldrig fel att vara helnykter
    Det är aldrig fel att vara helnykter
    Beskrivning
    Kan alkohol vara en del av den kristna livsstilen?
    Finns det skäl att helt avstå från alkohol?
    Ska församlingen vara en totalt alkoholfri zon?<
    150,00 kr
  10. Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Det är saligt att samla citron : och andra psalmer vi missförstått
    Beskrivning
    Är det saligt att samla citron? De vuxna sjunger ju också:
    "När du går över floden, lämna salt..."
    "Omänskligt hett, ställ dörrn på glänt ..."
    "Guds änglar de vaknar i mörkret och slåss ..."
    "Uppstoppad är Jesus. Hurra! Hurra!"
    "Tryggare kan ingen vara, än Guds lilla barn i Skara ..."

    Det är lätt att göra en lång lista över alla de psalmer och andliga sånger som barn missuppfattat genom tiderna. När Birgitta Rudberg via radio och tidningar efterlyste exempel på barns missförstånd av psalmverser och sångverser fick hon in mer än 1500 svar.
    Här har hon samlat alla missuppfattningar och berättelser, härliga i sin äkta naivitet. Att "lyfta ögat mot himmelen" verkar otäckt, för då måste man ju först ta ut det, eller hur? Och när man sjunger "ställ dörr´n på glänt", då är det väl meningen att man ska göra det också?
    Samtidigt som boken ger oss många glada och igenkännande skratt, får vi även veta mer om hur dessa psalmer och sånger kommit till.

    Register över psalmerna och psalmförfattarna gör det enkelt att hitta.



    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  11. Det blå rummet
    Det blå rummet
    Beskrivning
    Dikter om många års sökande.
    • Köp 3 för 27,00 kr/st
    • Köp 10 för 25,50 kr/st
    • Köp 25 för 24,00 kr/st
  12. Det finns frihet
    Det finns frihet
    Beskrivning
    Svenska: www.omegaskrift.nuÖver 14.000 ex sålda.Engelska: www.thewayout.seÖver 35.000 ex distribuerade på andra språk.Det finns fler fängelser än de som kriminalvården står för. Bakom fina välputsade fasader kan man hitta bundenhet av många slag, t ex fruktan, panikångest, fobier, självmordstankar, bitterhet, ockultism, snedvriden sex och missbruk av olika slag - men det finns frihet! Med humor, många personliga erfarenheter och mer än hundra verifierade vittnesbörd visar författaren på en väg till frihet på område efter område. Den här boken är en hjälp till självhjälp utifrån ett kristet perspektiv.
    100,00 kr
  13. Det goda arvet
    Det goda arvet
    Beskrivning
    Om diakoni och frivilligt socialt arbete.
    75,00 kr
  14. Det goda förändringsarbetet - Om individ och organisation i förändring
    Det goda förändringsarbetet - Om individ och organisation i förändring
    Beskrivning
    Boken ger kunskaper om olika reaktioner som kan förekomma i samband med förändringsprocesser samt anvisar utgångspunkter för ett konstruktivt förändringsarbete. I bokens första del behandlas olika skäl till att anställda antingen gör motstånd mot eller välkomnar förändringar. Författaren beskriver reaktioner som kan uppstå vid påfrestande förändringar.som att arbetsplatser läggs ned, omlokaliseras eller reducerar sin personal. I den andra delen av boken beskrivs ett antal väsentliga faktorer i det goda förändringsarbetet såsom etik, motivation, delaktighet, tilltro, självförtroende, information, organisationskultur, kunskap och trygghet. Bokens andra del avslutas med en konkret beskrivning av hur en konstruktiv förändringsprocess kan struktureras och utvecklas. Boken riktar sig dels till högskolestuderande som i sina framtida yrken kommer att arbeta med organisationsförändringar, dels till verksamma i företag och myndigheter som kommer i kontakt med frågor som rör individ och organisation i förändring.
    100,00 kr
  15. Det goda livet
    Det goda livet
    Beskrivning
    Vi längtar och strävar ständigt efter det goda livet. En tillvaro där vi känner oss nöjda med nära relationer, kärleksliv, arbete och fritid. Ett liv grundat i en känsla av glädje och inre harmoni. Idag inser allt fler att självkännedom och livskunskap är en nödvändig förutsättning för detta. I Fredrik Bengtssons bok Det goda livet — om utmaningar, möjligheter och förändringens fyra rum berättar han om några människor som han mött i sitt psykoterapeutiska arbete. Genom deras livsberättelser, och mot bakgrund av det västerländska samhällets utveckling, kan läsaren spegla sig själv och sitt eget liv. Den 1 december drar Fredrik Bengtssons blogg i gång, där han öppnar upp för dialog med läsarna. Låt Fredrik bidra med tankar och inspiration och dela med sig av såväl sina egna som sina professionella erfarenheter för hur vi kan lära oss att leva väl i den fantastiska tid som vi lever i nu!
    175,00 kr
  16. Det handlar om bön
    Det handlar om bön
    Beskrivning
    Det finns inga gränser för vad en bön kan vara. En vackert utformad städvagn, ett sms, ett inlägg på webben, en dans, en målning eller ett musikstycke. Eller uttalade ord i tystnad och stillhet. Bönen uttrycker våra innersta tankar och kan gestaltas så som vi vill. Den här boken innehåller en samling personliga berättelser och reflektioner om bön. Skribenterna är medarbetare i Svenska kyrkan eller personer med stark anknytning. De delar med sig av sina erfarenheter, arbetssätt och tankar, och de flesta berättelserna utgår ifrån bön tillsammans med andra människor. Boken vill stimulera till att tänka bredare kring bönen, och vänder sig till dig som är frivillig ledare, kyrkomusiker, pedagog, diakon och präst.
    150,00 kr
  17. Det homiletiska rummet : mötet mellan predikant och lyssnare
    Det homiletiska rummet : mötet mellan predikant och lyssnare
    Beskrivning
    Runar Eldebo, själv lärare i predikokonst och flitigt anlitad predikant, presenterar i denna bok ett radikalt nytänkande kring predikan. Här finns övertygelsen om att en god teori är det mest praktiska som finns.

    Med utgångspunkt i det konkreta predikotillfället undersöker Eldebo fenomenet predikan. Det blir en entusiasmerande upptäcktsresa som även ger många nya perspektiv på rollen som förkunnare och lyssnare.

    Eldebo varnar för risken att reducera predikan till fromt tal eller "undervisning". I stället beskriver han den som en sammansatt händelse där de viktigaste komponenterna är muntlighet, bibel och gudstjänst/församling. Bokens olika infallsvinklar poängterar predikans stora betydelse.

    Det homiletiska rummet kan användas i utbildning, i fortbildning och av den allmänt predikointresserade.

    Det homiletiska rummet är en perspektivrik, väl underbyggd och inspirerande handbok i predikokonst, lika nödvändig för den aktiva lyssnaren som för förkunnaren.
    Gustav Björkstrand, professor i praktisk teologi
    125,00 kr
  18. Det stora scoopet
    Det stora scoopet
    Beskrivning
    Ett kopieringsunderlag med tre dramer som passar bra att använda tillsammans med konfirmander, exempelvis inför familj och släkt. Det stora scoopet utspelar sig i himlen, dit tre journalister blivit inbjudna för att göra interv˜juer. De får prata med Paulus, Lukas, Johannes Döparen – men också med Judas! Vad gör den störste av alla förrädare i himlen? Jesus och den stora uppståndelsen handlar om Jesu liv och uppdrag. Dramat är delvis skrivet på vers. Kärlekens väg handlar om hur Gud skapar världen, men får se sin skapelse brytas ner av våld och ondska. Jesus blir vägen – kärlekens väg – till en upprättad värld
    125,00 kr
  19. Det var en norrman, en brandman och Bellman : 666 norgevitsar, bellmanhistorier och annat kul
    Det var en norrman, en brandman och Bellman : 666 norgevitsar, bellmanhistorier och annat kul
    Beskrivning
    – Vet du hur man känner igen en norrman i en biltvätt?

    – Nej.

    – Det är han som sitter på motorcykeln.

    Det är aldrig fel med en rolig historia, särskilt inte om den handlar om våra grannar i väster. I denna samling med 666 vitsar hittar du såväl de bästa dråpligheterna om Runar och Vegard och deras landsmän som vår egen stolle Bellmans mest galna upptåg. Dessutom innehåller boken en rad andra roliga historier – om klantiga brandmän, vimsiga läkare, bångstyriga ungar och mycket annat. Illustrationer av humormästaren Henrik Lange.

    100,00 kr
  20. Ditt bästa för din nästa : om kraften och glädjen i ideellt församlingsarbete
    Ditt bästa för din nästa : om kraften och glädjen i ideellt församlingsarbete
    Beskrivning
    Vad skulle hända om alla i din församling hittar en uppgift och börjar tjäna i enlighet med sina gåvor och begåvningar, fullt ut?<br /> <i>Ditt bästa för din nästa</i> handlar om vad som kan hända i en församling när kristna gemensamt möter de enorma behoven runt omkring oss. I boken får vi del av många människors berättelser, människor som har hittat sin uppgift vilket har varit början på ett äventyr för dem och till välsignelse för andra. Vill du att dina gåvor och begåvningar skall kanaliseras även i din församling. Vill du vara en del i den växande gemenskap av människor som förändrar världen genom församlingen? Vill du vara med och bygga en sådan gemenskap? Då är detta en bok för dig.<br />
    125,00 kr
  21. Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Ditt gudagivna syfte : upptäck det just du skapades att göra
    Beskrivning
    Matthew Barnett, son till pastor Tommy Barnett, upptäckte vilket syfte han var skapad för när han gav upp sina framgångsdrömmar och i stället började lyssna till Guds dröm för sitt liv . att betjäna de fattiga och svaga. Han grundade därför Dream Center i Los Angeles, ett arbete som ger hopp till hemlösa, missbrukare, misshandlade, utnyttjade och många andra som lever trasiga liv.
    150,00 kr
  22. Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Dokument Norrbotten : samhälle människa natur 1810-2010
    Beskrivning
    Dokument Norrbotten är en skildring i ord och bild av samhälle, människa och natur i Norrbotten under de senaste 200 åren. Norrbotten skapades 1810, i omvälvningarna efter Napoleonkrigen, som stöpte om Europas politik och geografi. Tillvaron som multietniskt gränslän under en tid som präglats av industrialisering och djupgående strukturomvandling har skänkt en säregenhet åt den norrbottniska kulturen.
    150,00 kr
  23. Domkyrkans budskap
    Domkyrkans budskap
    Beskrivning
    I morgonljus glöder den. I månljus tycks tornen växa in i evigheten. Hela byggnaden andas kärlek, hopp och tro. Med bilder och bibelord vill jag levandegöra domkyrkans budskap.
    75,00 kr
  24. Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade
    Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade
    Beskrivning
    "Känn inte efter så mycket!" får du kanske höra. Eller: "Du inbillar dig!" Men att vara känslig är inte enbart något hämmande. En sensitiv begåvning är något att ta vara på. Drunkna inte i känslohavet - lär dig att simma!
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  25. Du är inte ensam : En läkebok för själen
    Du är inte ensam : En läkebok för själen
    Beskrivning
    Du är inte ensam är på många läsares begäran en fristående fortsättning på Maria Scherers succébok Sätt dig ner och vänta på din själ.

    Nu i lågprisutgåva!

    125,00 kr
  26. Du är inte ensam : En läkebok för själen
    Du är inte ensam : En läkebok för själen
    Beskrivning
    Maria Scherer tar med sina läsare på en spännande resa i själen och känslornas värld. Hon skriver rakt och direkt om varför våra liv blir som de blir. Hon kommer med både kärleksfulla och utmanande tankar om hur vi kan hoppa av grötlunken, tristessen och gråheten. Vi har inte råd att skjuta upp vare sig lyckan eller drömmarna en minut till!

    Det är en inspirerande läsning - befriande fri från pekpinnar, diagram och patentlösningar.

    Du är inte ensam är - på många läsares begäran - en fristående fortsättning på Maria Scherers succébok Sätt dig ner och vänta på din själ.

    75,00 kr
  27. Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Du är mer än du anar : om konsten att bli vän med sin själ
    Beskrivning
    Av författaren tíll Flodhästen till vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort "Om människan inte har någon kontakt med sin själ, blir livet tomt. Egot strävar då efter att fylla tomrummet, men det tar till fel metoder. Det är bara själen som kan skänka livskänsla, djup fullbordan och mening åt livet." Terapeuten och författaren Tommy Hellsten skriver om den svåra konsten att vänta in sin själ och bli vän med den. Lär vi oss att ha tålamod och invänta själen kan viktiga saker hända: med kärleken, med självkänslan, med arbetet. Tommy Hellsten är finlandssvensk terapeut, teolog och författare till flera böcker, bl a Flodhästen i vardagsrummet och Ju mindre du gör desto mer får du gjort
    125,00 kr
  28. Du kan göra skillnad: vilka mål har du för din privatekonomi?
    Du kan göra skillnad: vilka mål har du för din privatekonomi?
    Beskrivning
    Vilka mål har du för din privatekonomi?Oavsett hur ditt bankkonto ser ut i slutet av månaden vill boken hjälpa dig få fokus i din privatekonomi. Vilka mål har du med dina pengar? Är ditt sätt att hantera din ekonomi i harmoni med vad du tror ditt liv går ut på? Vad kan ett generöst givande betyda? Hur vill du att ditt sparande skall se ut och har du koll på var dina pengar tar vägen under veckorna?Genom konkreta förslag och självupplevda erfarenheter vill författaren hjälpa dig se på dina ekonomiska resurser på ett nytt sätt. Du kan göra skillnad, både för dig själv och för någon annan.
    50,00 kr
  29. E-post från Gud
    E-post från Gud
    Beskrivning
    Du har fått e-post Tänk om du fick e-post från Gud. Att Gud själv kommunicerade med dig. Varje dag. Den här boken är fylld med e-post från Gud, och bifogat till varje e-post finns verser ur Bibeln.
    100,00 kr
  30. Efter Roskilde
    Efter Roskilde
    Beskrivning
    Kalle Gustafsson, 20 år, står i trängseln framför Roskildefestivalens största scen för att lyssna på sitt favoritband, Pearl Jam.
    En timme senare ligger han underst i publikhavet och kan inte få luft. Festivalens höjdpunkt slutar i död för honom och åtta andra unga män.
    Föräldrarna hemma i Tranås vet inte ens om att deras son är i Danmark. Utan någon förvarning får Ebbe och Birgitta och deras dotter beskedet ett dygn senare. En vanlig familjs värld rasar samman i ett slag.

    Det tar år att resa sig. Och detta är berättelsen om en familjs kamp och sorg, om hur döden och alla frågor kväver glädjen och livslusten och om hur bitterheten över händelserna i Roskilde hotar att ta över allt annat.
    Men hoppet blir till slut starkare än förtvivlan. Steg för steg börjar föräldrarna med det som är enkelt och samtidigt mycket svårt: Att gå förlåtelsens väg.


    Ebbe och Birgitta Gustafsson har berättat sin historia för journalisten Jonatan Sverker. Han har tidigare skrivit den uppmärksammade boken om Daniel och Paulina Brolin: 165 dagar -- ett kidnappningsdrama.


    40,00 kr
  31. Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Ekobyboken : frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle
    Beskrivning
    Sverige upplever just nu en andra gröna våg.Trenden att leva hållbart och göra saker från grunden är stark. Intresset för att bygga och bo ekologiskt ökar.

    I Ekobyboken skildras mångfalden och spännvidden i Sveriges ekobyar från de starkt idealistiska till dem som i det mesta liknar helt vanliga villakvarter, från kollektivboende på landsbygden till omvandling av befintliga stadskvarter.Innovativa lösningar samsas med spännande, vacker och nyskapande arkitektur.

    Ofta råder en stark social gemenskap. Samtidigt är det svårt att vara föregångare. Inte sällan tvingas ekonybyggare hantera misstänksamhet och ifrågasättande inte bara från grannar, vänner och familj utan även från myndigheter och banker. Många starka viljor och stora drömmar som ska omvandlas till verklighet kan också föra med sig konflikter mellan byns invånare

    .Boken berättar om glädjen, skönheten och känslan av sammanhang som finns i många ekobyar men väjer inte för de problem som också kan förmörka projektet och visar på lösningar.Ekobyboken har skrivits av sju författare och journalister som på olika sätt är engagerade i en hållbar livsstil, ekologisk odling och kollektivt boende.Under två år har de åkt runt i Sverige och besökt ett dussintal ekobyar. Det har varit en spännande resa som fördjupat och utmanat vår bild av ett hållbart samhälle. De har också pratat med forskare och visionärer.I tolv kapitel med rubriker som Bo tillsammans, Pengar och paragrafer, Efter smekmånaden, Ekobyn i staden och Lärdomar och råd berättar de om ekobyarnas historia och nutid.

    Bilderna är tagna av fotograf Marie Hedberg, själv ekobyinvånare.15 EKOBYAR I BOKENBaskemölla, Baskemölla strax norr om Simrishamn, SkåneGoda Händer, vid sjön Skagern mellan Degerfors och Laxå, NärkeHultabygden, utanför Linköping,

    ÖstergötlandHågaby, i utkanten av Uppsala, UpplandMjölnartorpet, strax utanför Karlstad, VärmlandRydebacke, Ubbhult i Marks kommun, VästergötlandSkogsnäs, nära Ramsele i ÅngermanlandSkärkäll, nära Hamburgsund, BohuslänSolbyn, Dalby, utanför Lund, SkåneSuderbyn, utanför Visby, GotlandTuggelite, strax utanför Karlstad, VärmlandUnderstenshöjden, Björkhagen, närförort till StockholmUtsikten, Orust, BohuslänÅkesta, Västerås, VästmanlandÄnggärdet, utanför Flen, Sörmland

    100,00 kr
  32. En av de tolv
    En av de tolv
    Beskrivning
    Agneta Sjödin är tillbaka med en ny roman. Denna gång om aposteln Jakob. Jakob är fiskare när han möter Jesus. Han och hans bror Johannes dras till den karismatiske mästaren och lämnar sina vanliga liv för att bli Jesu lärjungar. Den impulsive Johannes tvekar inte ens, men Jakob bär på en sorg och är till en början tveksam. Han har mist kvinnan han älskade och förlorat sin tro.
    125,00 kr
  33. En av dessa minsta
    En av dessa minsta
    Beskrivning
    Samvetsfrihet är en fråga som är brännhet i vårt land. Sverige är nämligen ett av ytterst få länder med laglig rätt till abort i Europa som nekar sina medborgare rätten till samvetsfrihet, om man som vårdanställd inte vill medverka vid abort. Detta trots att Sverige är en av de stater som har skrivit under Europakonventionen, där samvetsfrihet beskrivs som en mänsklig rättighet.
    Författaren och frilansjournalisten Göran Jacobson har skrivit reportage­boken En av dessa minsta, som tar sitt avstamp i debatten som har rasat kring det uppmärksammade ”Barnmorskefallet”, där barnmorskan Ellinor Grimmark nekades anställning vid tre sjukhus i Jönköpings län, på grund av att hon, mot bakgrund av sin kristna tro, åberopade den i Europakonventionens nionde artikel stadgade samvets­friheten för att slippa medverka vid abort. En av dessa minsta innehåller intervjuer och reportage på temat samvetsfrihet och syftar till att visa på bredden i begreppet samvetsfrihet. Läsaren får bland annat stifta bekantskap med kvinnan som mot sin egen vilja tvingades till en brutal abort när hon var 15 år gammal. Möt även fängelseprästen som själv satt i fängelse för brottet att ha vägrat värnplikt och som förmodligen är den ende svensk som någonsin har jobbat på en fängelseavdelning för dödsdömda i USA. Boken innehåller även en intervju med den svenske politikern som gjorde helt om och bytte åsikt i abortfrågan. Ellinor Grimmark kommer givetvis till tals om sin situation. Format: Inbunden, 114 sidor Utgiven: 2015 Utgiven av: Sjöbergs Förlag ISBN: 978-91-86935-96-2
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  34. En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    En desertörs bekännelse : historien om en vanlig soldat som fick nog av kriget i Irak
    Beskrivning

    När Joshua Key, en helt vanlig soldat i den amerikanska armén, på sin första permission från kriget i Irak är hemma hos sin familj i USA bestämmer han sig för att desertera. I stället för att återvända till Irak flyr han med sin gravida hustru och de tre sönerna till den relativa tryggheten i Kanada.


    Beslutet att desertera bygger inte på vare sig lättja eller feghet, utan är ett strikt moraliskt ställningstagande – mot ett krig som inletts på felaktiga grunder och lösa antaganden; mot ett krig där den irakiska civilbefolkningen drabbas hårdast av alla och där de verkliga terroristerna visar sig vara de amerikanska soldaterna. Det är också en protest mot hela den amerikanska krigsmakten som med falska löften lurar fattiga unga män och kvinnor att ta värvning.


    En desertörs bekännelse är en skakande berättelse om ett krig som alltjämt pågår med oförminskad intensitet; ett krig där den enda kvarvarande militära stormakten agerar världspolis utan respekt för vedertagna internationella konventioner.

    75,00 kr
  35. En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    En extra plats i hjärtat : att ta hand om någon annans barn
    Beskrivning
    Familjen Ardenfors har varit familjehem, jourhem och kontaktfamilj för ett stort antal barn under mer än 20 års tid. I boken delar Thomas Ardenfors rakt och öppet med sig av sina erfarenheter av hur det är att vara familjehemspappa - vilka glädjeämnen och svårigheter som följer med ett barn som ofta haft en tuff förhistoria. Och hur man hanterar att barnet eventuellt flyttar.

    Viola, Johanna, Lovisa, Kajsa, Tor och Ismael. Några har varit spädbarn, andra tonåringar. Thomas Ardenfors har förväntansfull stått i sitt köksfönster och tittat när de kommit familjens nya medlemmar för all framtid eller för kort tid.

    Avsnittet Familjehemmets A till Ö handlar bland annat om gränssättning, sekretess, lagstiftning och relationerna med det biologiska nätverket. Ardenfors vill inspirera fler att öppna sina hem och sina hjärtan för ett utsatt barn. Författaren riktar sig till alla som vill veta mer om vad ett familjehem egentligen är. Boken kan också vara till nytta för den som arbetar inom socialtjänsten, skolan eller polisen

    Boken är en varm och ärlig verklighetsberättelse om hur det är att leva som familjehem. Vi bjuds här in i författarens och hans familjs liv i både med och motgångar. Många målande beskrivningar gör att man lever sig in i boken och läser den från pärm till pärm.
    Malena Andersson, Ordförande i FaCO (Familjevårdens centralorganisation)Västmanland, ledamot i FaCO centralt.

    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  36. En flygtur till evigheten : en flygplanskrasch, en överlevande, en resa till himlen - och tillbaka
    En flygtur till evigheten : en flygplanskrasch, en överlevande, en resa till himlen - och tillbaka
    Beskrivning
    Finns nu bara med mjuka pärmar. ISBN: 978-91-86935-16-0Flygkapten Dale Black har flugit passa­gerar­flygplan över hela världen, men en flygtur förändrade hans liv för all framtid – en resa till himlen och tillbaka.Han var den ende överlevande i en fruktans­värd flygkrasch och svävade mellan liv och död när han fick vara med om en underbar upplevelse av himlen.Det han såg, hörde och lärde fortsätter att genljuda i hans liv och beröra andra.Mot alla odds återhämtade sig Dale mirakulöst från alla skador och lärde sig att flyga igen. Nu med sitt liv som ett testamente delar han med sig av sin inspirerande och mycket spännande berättelse som förmedlar hopp och uppmuntran. Klicka här och läst första kapitlet. Kapten Dale Black är en pensionerad trafikpilot som har ägnat sitt yrkesliv åt pilotutbildning och flygsäkerhet. Kapten Dale har flugit i mer än fyrtio år och har loggat mer än sjuttontusen flygtimmar. Han har också flugit som missionspilot till mer än 50 länder.Dale och hans hustru Paula är föräldrar till två vuxna barn och bor i södra Kalifornien.
    100,00 kr
  37. En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
    En framtid och ett hopp : 50 år med PMU
    Beskrivning
    PMU, Pingstmissionens utvecklingssamarbete har varit delaktigt i utvecklingsprojekt världen över under 50 år, projekt som har påverkat livet för hundratusentals människor. Med över hundra foton från olika projekt världen över, samt intervjuer, notiser och artiklar, berättar denna jubileumsbok om PMU:s arbete och om de människor som ger och får en framtid och ett hopp.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 202,50 kr/st
    • Köp 10 för 191,25 kr/st
    • Köp 25 för 180,00 kr/st
  38. En given väg
    En given väg
    Beskrivning

    "Att följa en kallelse är att vara trogen sin egen melodi, rensa bort de falska tonerna, bli samstämmig med sig själv, till sin egen och andras glädje. Det handlar om att bli den man är ämnad att vara."

    Varje liv är unikt och varje människa har ett uppdrag, någonting som hon eller han är särskilt lämpad för att göra. Men det kan ta tid och mod att upptäcka vad det är och att sätta det i verket. Psykologen och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl vill i sin nya bok uppmuntra oss att ta ett steg åt sidan och - lyssna inåt- ; att se på vår vardag ur ett annat perspektiv än det vanliga, lägga märke till vad som ger glädje och vad som känns meningsfullt i livet - och att sedan ta konsekvensen av detta. Patricia Tudor-Sandahls stora publika genombrott kom med boken Den tredje åldern (1999) som sålt i över 100000 exemplar, därefter har hon skrivit Tid att vara ensam och Eftertankar.


    100,00 kr
  39. En glimt av änglar
    En glimt av änglar
    Beskrivning
    Tyler Ames är på toppen av sin idrottskarriär som baseball-spelare när en skada hotar att krossa alla hans drömmar och ambitioner. I sin strävan att nå uppåt i karriären offrade han både sin familj och sina vänner.

    När Tyler nu ställs inför sin största utmaning i livet står han helt ensam. Botten är nådd, karriären är över och Tyler är redo att ge upp.

    Små och till synes obetydliga handlingar börjar ske i det fördolda. Ett team av himlens änglar har nämligen tagit på sig ett viktigt uppdrag – att ge Tyler hoppet tillbaka. Kommer deras uppdrag att lyckas? Finns det en upprättelse för Tyler, eller är det försent? Och om det nu gör det, hur ska han kunna försonas med sin familj och sina vänner, och kan han finna sig tillrätta i en ny tillvaro? Änglarnas uppdrag har bara börjat...

    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
  40. En glimt av änglavingar
    En glimt av änglavingar
    Beskrivning
    Mary Catherine är i behov en hjärttransplantation. Trots hennes läkares rekommendationer vill Mary Catherine tillbringa den tid hon har kvar med att hjälpa barn på ett barnhem i Uganda.
    Det enda som verkar kunna störa Mary Catherines planer är baseboll-stjärnan Marcus Dillinger, den man hon aldrig trodde att hon skulle förälska sig i. Varken Marcus eller hennes vänner Tyler Ames och Sami Dawson vet hur allvarligt hennes tillstånd är. Marcus bär på en känsla av att allting inte står rätt till med Mary Catherine, och det leder honom in i ett desperat och farligt uppdrag.

    Teamet av änglar som är på uppdrag möter utmaningar som aldrig förr i en kamp mellan liv och död. En glimt av änglavingar är en gripande berättelse om kärlek, tro – och om hur Guds änglar kan gripa in i människors liv.

    Den tredje och avslutande delen i Änglar ibland oss-serien.

    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  41. En glimt av änglavingar
    En glimt av änglavingar
    Beskrivning
    Mary Catherine är i behov en hjärttransplantation. Trots hennes läkares rekommendationer vill Mary Catherine tillbringa den tid hon har kvar med att hjälpa barn på ett barnhem i Uganda.
    Det enda som verkar kunna störa Mary Catherines planer är baseboll-stjärnan Marcus Dillinger, den man hon aldrig trodde att hon skulle förälska sig i. Varken Marcus eller hennes vänner Tyler Ames och Sami Dawson vet hur allvarligt hennes tillstånd är. Marcus bär på en känsla av att allting inte står rätt till med Mary Catherine, och det leder honom in i ett desperat och farligt uppdrag.

    Teamet av änglar som är på uppdrag möter utmaningar som aldrig förr i en kamp mellan liv och död. En glimt av änglavingar är en gripande berättelse om kärlek, tro – och om hur Guds änglar kan gripa in i människors liv.

    Den tredje och avslutande delen i Änglar ibland oss-serien.

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  42. En glimt av hopp
    En glimt av hopp
    Beskrivning
    Baseball-stjärnan Marcus Dillinger drivs av en längtan efter att få göra en skillnad i ett av de tuffaste kvarteren i Los Angeles. Han har därför startat ett ungdomscenter i området för att rädda barn och ungdom från gängkriminalitet där dödliga uppgörelser hör till vardagen.
    De två rivaliserande gängen i området uppskattar inte utvecklingen, som verkar kunna hindra både deras framfart och rekrytering av nya medlemmar. De bjuder på hårt motstånd och helt plötsligt verkar Marcus liv vara i fara.
    Änglarna ställs nu inför ett svårt uppdrag som kräver hela deras uppmärksamhet och ansträngning. Ska de kunna beskydda Marcus och även ge Lexy, en ung tjej i ett av gängen, en glimt av hopp?

    Samtidigt börjar känslor spira mellan stjärnspelaren Marcus Dillinger och den levnadsglada Mary Catherine. Men deras romans hänger på en skör tråd. Kan änglarna ingripa för att stoppa de faror som hotar runt hörnet? Kommer de förhastade beslut som fattas att omöjliggöra en framtid tillsammans?
    Änglarna är återigen på uppdrag…

    ÄNGLAR IBLAND OSS-SERIEN DEL 2

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  43. En god död
    En god död
    Beskrivning
    Boken handlar om de svåra frågorna vid livets gränser. Medicinsk kunskap gör att många fler liv kan räddas, men resursbrist sätter gränser. Vem fattar då besluten, vem ska vårdas och vilken vård kan erbjudas? Ska det finnas vård när jag behöver den och är jag värd att vårdas? Kanske är drömmen om en god död lika stark som hoppet om ett gott liv. Om de svåra frågorna som inte har några enkla svar handlar boken. Författarna skriver med kunskap och praktik från medicin, juridik, teologisk etik, själavård och med stor livserfarenhet.
    35,00 kr
  44. En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    En gråtande gud och den förvirrade människan : om människosyn, livsåskådning och kristen tro
    Beskrivning
    Boken En gråtande Gud och den förvirrade människan handlar om fundament som människosyn, livsåskådning och kristen tro. En av människans viktigaste frågor är att förstå sig själv.
    Den människosyn vi skapar beror på hur vi förhåller oss till mycket annat i livet. Möt forskare och teologer som bl a Elena Namli, Ted Harris, Carl Reinhold Bråkenhielm, Mattias Martinson, Eskil Franck, Cristina Grenholm, Bengt Kristensson Uggla och Eva-Lotta Grantén.
    Redaktör är Normunds Kamergrauzis
    175,00 kr
    • Köp 3 för 238,50 kr/st
    • Köp 10 för 225,25 kr/st
  45. En lastbil full med bananer
    En lastbil full med bananer
    Beskrivning
    byn San Antonio, i det fattiga höglandet i Guatemala är det synliga beviset på utveckling den lastbil som byn köpt in, till en del med svenskt bistånd. Tack vare den slipper indianbefolkningen fördyrande mellanhänder vid bananhanteringen och kan behålla mer av vinsten själva. Beskrivningar av socio-politiska förhållanden varvas med dialoger, den historiska bakgrunden berörs också
    50,00 kr
  46. En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    En plats för mig : praktik och arbetsträning i församlingsarbetet
    Beskrivning
    En plats för mig - Praktik och arbetsträning i församlingsarbetet.Vad kan kyrkan och diakonin göra för att hjälpa människor till arbetslivet? Församlingar i Västerås stift har under flera år erbjudit arbetsträning i församlingsarbetet inom projektet Aktör för välfärden.

    Journalisten David Qviström och fotograf Johannes Frandsen ger oss porträtt från människors vardag och hur diakoni kan återupprätta en människa

    125,00 kr
    • Köp 3 för 171,00 kr/st
    • Köp 10 för 161,50 kr/st
  47. En rimligare värld
    En rimligare värld
    Beskrivning
    Vi lever i en tid och situation som de flesta människor känner olust inför: stressen i våra liv, våldet och utslagningen runt omkring oss. Illavarslande relationer till dem vi älskar mest. Larmrapporter om en allt sjukare miljö. Krigen, fattigdomen och hopplösheten i tvåtredjedelsvärlden. Lägg därtill det perversa faktum att god vardagsmoral -- hänsyn, omtanke och respekt -- har förvisats till privatlivet. Det största problemet är ändå att ingen tycks veta vad vi ska göra åt det. Var finns alternativen? Det är dags att börja drömma i det offentliga rummet. BrommaDialogen har inbjudit människor för att börja drömma, att ge positiva bilder av något nytt, något vi ännu inte sett. En rimligare värld. Hösten 2002 var En rimligare värld temat för både en konferens och en bok.

    Bland de medverkande finns Sven-Gösta Holst, Tommy Hellsten, K G Hammar, Stefan Edman, Anita Goldman, Ylva Egghorn, Tomas Brytting, JanOlof Nordström, Larsåke W Persson, Tomas Andersson Wij, Martin Lönnebo, Harry Månsus, Susanna Ehdin, Fredrik Lund, Eva-Karin Holst.
    75,00 kr
  48. En slant i muggen : och sedan?
    En slant i muggen : och sedan?
    Beskrivning
    I boken En slant i muggen – och sedan? får vi möta människor och höra röster om hur situationen är både i Sverige men främst Rumänien, och varför. Men också röster om vad som kan göras här och i hemländerna.
    Boken ger oss en fördjupad kunskap om fattigdom, människorna bakom tiggarskålen och en teologisk text om vem som är främling och vän. Dessutom ett par avslutande texter om hopp inför framtiden. Det finns inga enkla svar, men fakta och samtal kan hjälpa oss vidare.
    175,00 kr
    • Köp 3 för 220,50 kr/st
    • Köp 10 för 208,25 kr/st
    • Köp 25 för 196,00 kr/st
  49. En sund församling : steg för steg
    En sund församling : steg för steg
    Beskrivning
    En sund församling är en gemenskap som mer och mer återspeglar Guds karaktär såsom den har uppenbarats i Guds ord – Bibeln.” Så beskriver pastor Mark Dever sin vision för den lokala församlingen, och presenterar därefter nio kännetecken på en sund församling.

    Han gör inga anspråk på att presentera alla kännetecken på en sund församling, men säger samtidigt att om de nio kännetecken som läggs fram här är bibliska, ja då gäller de för alla Kristi församlingar. Så frågan är: Är den här boken trogen Guds Ord? Och i så fall: Vad gör du av det?

    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
  50. Etik och livsfrågor
    Etik och livsfrågor
    Beskrivning
    Boken ger kunskp om etiska riktlinjer, etiska begrepp och värdekonflikter.
    150,00 kr
  51. Etik och livsfrågor i vård och omsorg
    Etik och livsfrågor i vård och omsorg
    Beskrivning
    Vad innebär det att vårda i dagens mångkulturella samhälle? Vilka behov kan vårdtagare med olika religiös bakgrund ha?
    200,00 kr
  52. Ett annat liv
    Ett annat liv
    Beskrivning
    Liksom Strindberg skrev om sitt liv i tredje person, i Tjänstekvinnans son, skriver PO Enquist om sig själv som "honom", den faderlöse lärarinnpajken från Hjoggböle, tidig medlem i nykterhetsorganisationen Hoppets här och lovande höjdhoppare. Han, vars barndoms värld inte sträckte sig längre än till Bureå, skulle komma att resa och leva en stor del av sitt liv utomlands. Men mitt i framgången en framväxande personlig kris. Som författare ett stort internationellt genombrott. Men när allting gick så bra, hur kunde det gå så illa.Ett annat liv är den dramatiska historien om detta. Den är en memoarbok som med humor, värme och nyfikenhet beskriver ett livsöde som format ett av vår tids stora författarskap.
    75,00 kr
  53. Ett brustet halleluja
    Ett brustet halleluja
    Beskrivning
    En höstklar söndagsmorgon sneddar Tomas Sjödin över kanalbron i Haga i Göteborg. Klockorna i Hagakyrkans torn ringer som de gjort i långt mer än hundra år. Trots att Tomas rört sig i detta kvarter i mer 25 år har han aldrig lagt märke till ringningen som han nu gjorde. Det är någonting i rytmen, den dova, tunga klangen som får honom att fundera: vad är det där som kan sägas vara ?klangen av en människa?, det som sjunger i själen?

    Ett brustet halleluja handlar på ett plan om kyrkklockor, på ett annat om sökandet efter en andlighet som inte bara fungerar i miljöer fyllda av psalmsång och bön, om sprickorna i tillvaron och det ljus som letar sig in genom dem. Men också om den välsignade onyttan och om att trivas i sitt eget sällskap.
    125,00 kr
  54. Ett folk på väg
    Ett folk på väg
    Beskrivning
    begagnad
    50,00 kr
  55. Ett fönster mot himlen
    Ett fönster mot himlen
    Beskrivning
    Ett fönster mot himlen är en märklig och uppriktig bok om författarens arbete med cancersjuka barn. Det är också berättelsen om en tvivlares väg till tro, ledd av hennes patienter. ”Guds minsta hjältar.” Det var Anna, som alldeles innan hon dog samlade all sin energi för att sätta sig upp i sjukhussängen och säga: ”Änglarna – de är så vackra! Mamma, ser du dem? Hör du hur de sjunger?” Eller Donny, pojken med Downs syndrom och leukemi, som bjöd sin läkare på en speciell fest strax innan han dog. Alla – speciellt de som arbetar med sjuka barn – eller som utbildar sig för sådant arbete, borde läsa och begrunda.
    50,00 kr
  56. Ett förlorat paradis : landsbygden i framtiden
    Ett förlorat paradis : landsbygden i framtiden
    Beskrivning
    Vi har och ska ha en rikstäckande kyrka. Men är Svenska kyrkans kyrkoordning verkligen skriven för hela kyrkan? Denna bok belyser hur viktigt det är att kyrkans rikstäckande princip även får lokala konsekvenser, och att dessa tas på allvar.

    Det finns ett vemod i många lands- och glesbygdsförsamlingar. Oftast är det fokuserat på gudstjänstsituationen. Det är så få som kommer och det kyrkoordningsstadgade gudstjänstarbetet kräver så mycket resurser. Men även det faktum att förväntningarna på kyrkans närvaro i samhället är så stora, gör att en känsla av att inte mäkta med sänker sig över församlingarnas medarbetare.

    Men det finns hopp: gudstjänster som är hela bygdens angelägenhet och de särskilda kvaliteterna i landsbygdens livsmiljö. Helt enkelt en god jordmån för Gud att skapa ur.

    Boken ger en beskrivning och analys av hur kyrkoordningen förstås och tas emot i Härnösands stifts församlingar. Vidare introduceras teologiska bilder för att ?sprida hopp, uppmuntran och livsvilja i en tid som präglas av avfolkning, misströstan och vemod?. Andra gles- och landsbygder kan med stort igenkännande ta del av materialet och låta sig inspireras till realistiska berättelser och hoppfulla samtal.

    Christin Nygren Sundvisson är komminister i Hackås församling och preses för medarbetarmötet i Härnösands stift 2006.
    100,00 kr
  57. Ett givande liv
    Ett givande liv
    Beskrivning
    Att vi som har så mycket ska dela med oss av vårt överflödär en självklarhet för de flesta. Betyder det då att man är generös? Det är inte säkert, menar Patricia TudorSandahl och lyfter fram skillnader mellan generositet och givmildhet.

    Generositet handlar om mycket mer än pengar och saker.Att ge är en handling, att vara generös är en hållning.En hållning som börjar i relation till dem som finns iens vardag. Det är först när vi vågar vara generösasom vi kan uppleva den äkta glädjen.
    125,00 kr
  58. Ett nytt liv
    Ett nytt liv
    Beskrivning
    Fyra reportage om flykt, om minnen av ett annat land och om hur det är att byta livsvillkor.
    75,00 kr
  59. Ett rum för mig?
    Ett rum för mig?
    Beskrivning
    Den här boken är tänkt som ett hjälpmedel för dem som tillsammans med andra villbekanta sig med sina egna livsrum. De samtal som då uppstår kan föda reflektioner som leder till vägval.
    50,00 kr
  60. Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
    Evangelium för troll : hopp och ansvar i flyktingkrisens tid
    Beskrivning
    Evangelium för troll - Hopp och ansvar i flyktingkrisens tid är en personligt hållen essä om nyttan med medmänsklighet ur ett kristet humanistiskt perspektiv. I skuggan av flyktingkrisen hamnar människovärdet under press. Precis som bergatrollet vaktar sin skatt bakom tjocka bergväggar reser vi murar för att skydda vårt välstånd.

    Röster om Evangelium för troll:

    "Denna gång har han på ett genialiskt sätt låtit ett inre troll möta en inre idealist i en dialog om den verklighet som råder efter flyktinghösten 2015. Det är så skickligt gjort att texten måste avnjutas i korta stycken då den också kräver att läsaren tänker efter: Var står jag?" Ulf B Andersson, Amnesty Press 4/2016

    "en själavårdsbok för idealister", Lisbeth Carlsson

    175,00 kr
    • Köp 3 för 242,25 kr/st
  61. Evert Taube och musiken
    Evert Taube och musiken
    Beskrivning
    Långt efter sin bortgång är Evert Taube fortfarande hyperaktuell. På Liseberg i Göteborg har det underbara museet "Evert Taubes Värld" öppnats, en fantastisk CD-box med alla Everts skivinspelningar har givits ut, TV har visat timslånga program om hans liv. Kring Taubearkivet vid Göteborgs universitet pågår en livlig forskning om hans liv och verk och på scener runtom i landet hålls hans musik levande av artister, allt från Sven-Bertil Taube till Håkan Hellström.Allt det här hittar du i boken:En biografi av Göran Gynne. Lättläst och koncentrerad med "allt" om Evert Taubes spännande liv.Alla Evert Taubes böcker presenteras med bild.Unika bilder som tidigare aldrig publicerats.En sångbok med alla de älskade Taubevisorna.
    125,00 kr
  62. Få visionen att fastna
    Få visionen att fastna
    Beskrivning

    Boken ger dig nycklar du behöver för att driva din organisation framåt.

    35,00 kr
    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
    • Köp 25 för 52,00 kr/st
  63. Fångad av hopp
    Fångad av hopp
    Beskrivning
    Denna biografi över författaren Anita Barker Andersens liv är något utöver det vanliga.Prestigelöst och oförbehållsamt kommer läsaren en kvinna in på livet som bär på en helt orubblig övertygelse. "Det finns inga hopplösa fall". Anita vet. Hennes livsväg är kantad av såväl törnen som rosor. Trots att hon förlorat sin syn, genomgått svårigheter med ekonomi, familj, hälsa och äktenskap är budskapet från denna kvinna att inte ge upp. Det finns hopp, oavsett vilken situation en människa befinner sig i, så finns det en väg igenom svårigheterna. Anita både utmanar och erbjuder oss alla att ta del av detta hopp.
    100,00 kr
  64. Fångad av livet
    Fångad av livet
    Beskrivning
    Reportagebok av Parsmo
    24,99 kr
  65. Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under fem hundra år
    Fantasin till makten! : utopiska idéer i västerlandet under fem hundra år
    Beskrivning
    I Fantasin till makten! redogör Ronny Ambjörnsson kunnigt och ingående för några utopier, allt från hoppet om ett paradis eller himmelrike efter döden, till sökandet efter en ursprunglig, oförstörd kontinent, till kampen för ett rättvist samhälle, utan svält och sjukdomar. Men framför allt berättar han om människorna bakom dem. Han ger oss historien om kvinnan som skrev en roman om Jungfrulandet, ett land där endast kvinnor lever, och alkemisten som drömde om att lära sig tillverka guld så att guldet skulle bli värdelöst och det kapitalistiska samhället störta samman. Ambjörnsson berättar också om det svenska försöket att skapa ett utopistiskt samhälle i Sierra Leone, och naturligtvis om den utopi som fått ge namn åt hela företeelsen Thomas Mores Utopia. Resultatet är en svindlande resa genom tid och rum, där drömmar och drömmare avlöser varandra, och som dessutom illustreras med bilder ur originalverken. En bok för historieintresserade, samhällsförbättrare och nutida utopister.
    75,00 kr
  66. Fantasins underland
    Fantasins underland
    Beskrivning
    Det här är en bok för alla som tycker om litteratur. Framför allt är det en bok för lärare, barn- och ungdomsledare och föräldrar som vill lära sig något om den fantastiska berättelsen för att kunna ge vidare åt andra.
    75,00 kr
  67. Fingerspelsteknik för gitarr
    Fingerspelsteknik för gitarr
    Beskrivning
    Den optimala handboken för alla gitarrentusiaster från nybörjare till erfarna musiker som vill bygga upp sitt fingerspel för att kunna spela en mängd olika musikstilar.

    Boken innehåller en rad olika övningar som bygger på alternerandebasteknik, tumspelsmönster och speciella grepptekniker. Depedagogiska övningarna förbättrar såväl självförtroende somsnabbhet. En medföljande CD underlättar inlärningen.

    Boken innehåller även en genomgång av olika musikgenrer. Denvisar hur till och med en nybörjare kan använda fingerspelsteknikenför att komma åt hemligheterna bakom många unika gitarrsound.

    Övningarna illustreras med både vanlig notskrift och tabulatur.Boken innehåller bilder som förtydligar ytterligare där det behövs.

    Format: 170 x 206 mm

    Fler titlar i samma serie:
    Lär dig att spela gitarr
    Lär dig att spela bas
    115,00 kr
  68. Finns det förlåtelse?
    Finns det förlåtelse?
    Beskrivning
    Boken är en sammanställning av intervjuer med människor som på olika sätt haft anledning att fundera över begrepp som ånger, skuld, upprättelse och förlåtelse, människor som vågat se det onda och tagit itu med det.
    50,00 kr
  69. Flammor 99 artiklar från 33 årgångar
    Flammor 99 artiklar från 33 årgångar
    Beskrivning
    Tidskriften Flammor har under årens lopp nått in i tusentals hem. Cirka 20 000 läsare beräknas ta del av varje utgåva. Många av dessa upplever att Flammor har ett radikalt och utmanande profetiskt budskap till vår tid.

    Det är också ett behov av ett sådant tilltal när många olika budskap avlöser varandra i ett stort mediebrus. Det kan lätt skapa en vilsenhet. I en sådan tid är det av vikt att vi står förankrade på Bibelns fasta grund.

    När nu denna bok ges ut innehåller den 99 artiklar från 33 årgångar av Flammor. I en förhoppning, att vad vi har skrivit under dessa år skall få många nya läsare, ges denna bok ut.

    Redaktör för Flammor är Holger Nilsson. Artiklarna i denna bok är skrivna av honom. Han är också författare till ett 10-tal böcker

    50,00 kr
    • Köp 3 för 126,00 kr/st
    • Köp 10 för 119,00 kr/st
    • Köp 25 för 112,00 kr/st
  70. Flyktingboken
    Flyktingboken
    Beskrivning
    Flyktingboken beskriver hinder och villkor för människor på flykt. Författaren Sanna Vestin förklarar lagparagrafer och EU-regler sakligt och begripligt. Hon presenterar siffror och reder ut begrepp,från definitionen av flyktingstatus till vad som menas med Fort Europa. Det här är en handbok för alla som kommer i kontakt med flyktingar och en avslöjande faktabok för alla andra. Exemplen i boken är verkliga och högst aktuella. Genom omväxlande personliga intervjuer,fallbeskrivningar och avslöjande referat ur myndigheternas handlingar får vi möta en rad människor som har drivits iväg hemifrån av andras övervåld. Tillsammans ger de en inblick i hur människor i påtvingad exil idag bemöts och bedöms - och i värsta fall berövas sin värdighet.
    50,00 kr
  71. Folklig förankring-demokrati i Svenska kyrkan
    Folklig förankring-demokrati i Svenska kyrkan
    Beskrivning
    Här tar åtta författare, välkända för den kyrkliga diskussionen och utbildningen, upp en rad frågor centrala för den kyrkliga demokratin.
    50,00 kr
  72. Förändringstid
    Förändringstid
    Beskrivning
    Denna tid präglades av förändring och förnyelse. Splittringen mellan "Örebrobaptister" och "Stockholmsbaptister" blev ett faktum och boken diskuterar bl a orsakerna till denna schism samt vilka konsekvenser den fick.
    100,00 kr
  73. Föreningshandbok
    Föreningshandbok
    Beskrivning
    En beskrivning av föreningsteknik och funktionärers uppgifter.
    125,00 kr
  74. Förenta Nationerna
    Förenta Nationerna
    Beskrivning
    FN som grundades 1945, arbetar för fred, frihet och jämnlikhet.
    75,00 kr
  75. Förlåtelsens helande kraft
    Förlåtelsens helande kraft
    Beskrivning
    Författaren, som har gedigen erfarenhet inom själavård, tar i denna bok upp förlåtelsens helande kraft. Med värme visar Nunn hur befriande och läkande det kan bli för vår egen del när vi av hjärtat förlåter dem som gjort oss illa.
    Nunn vill hjälpa läsaren in i den frihet som Kristus kom med för att leva i förlåtelsens helande kraft. Ett särskilt kapitel om förlåtelsens olika aspekter i Bibeln avrundar boken
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  76. Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Beskrivning
    Förlorad Förundrad; om vårt sökande efter identitet, andlighet och intimitet
    100,00 kr
  77. Församlingen /pk
    Församlingen /pk
    Beskrivning
    Församlingen är Guds stora hemlighet. Mänskliga projekt och ideologier reser sig och slocknar, men kyrkan står oövervinnerlig i världen. Hon vittnar om Guds eviga plan för världen: att skapa "en ny himmel och en ny jord". I denna skrift skildras visionen av den kristna församlingen. Uppfylld av Helig Ande blir församlingen, i all sin skörhet, en näringsrik mylla där människan kan mogna till att bli den hon är skapad att vara: en bild av Gud.
    40,00 kr
  78. Försoning behövs
    Försoning behövs
    Beskrivning
    Samtalet om försoning måste hållas levande. Det är utgångspunkten för denna bok, som är ett spännande inlägg i det teologiska samtalet. Med avstamp i sina personliga erfarenheter möter Sofia Camnerin och Arne Fritzson de stora teologiska frågeställningarna kring gudsbild, lidande, ondska, död och förlåtelse.

    I denna teologiska fördjupning kring försoning och korset tar Arne Fritzson sin utgångspunkt i den hermeneutiska teologin medan Sofia Camnerin utgår från ett befrielsefeministiskt perspektiv. Boken ger en fördjupande inblick i det viktiga samtalet om en av vår tids stora frågor: försoning.

    Om författarna: Sofia Camnerin och Arne Fritzson är bägge teologie doktorer i systematisk teologi och pastorer i kyrkan Gemensam Framtid, där Sofia Camnerin är biträdande kyrkoledare. De är även verksamma som föreläsare och skribenter och har en ekumenisk bakgrund bl a inom Kyrkornas Världsråd.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 101-200 av 654

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå