View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 597

per sida
Fallande ordning
 1. Gianna - aborterad... men ett levande vittne
  Gianna - aborterad... men ett levande vittne
  Beskrivning
  Endast 17 år gammal blev Tina gravid. Hon kände sig både över­given och desperat när hon gick in på en klinik för att göra abort. Men något oväntat hände...något underbart. Istället för att ett växande liv utsläcktes misslyckades proceduren. Och med envishet och mod kom en liten tös till världen. Gianna är den sanna berättelsen om en tjejs fantastiska resa från att ha överlevt abort till att älska och försvara livet.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 166,50 kr/st
  • Köp 10 för 157,25 kr/st
  • Köp 25 för 148,00 kr/st
 2. Gitarrsångboken
  Gitarrsångboken
  Beskrivning
  I Gitarrsångboken finns text, ackord och melodi till 67 välkända låtar. Melodierna är skrivna med tabulatur vilket innebär att du inte behöver kunna noter. Men om du vet ungefär hur låten går, kan du enkelt plocka ut melodin med hjälp av tabulaturen. Till varje låt finns ackorddiagram och komptips och till vissa även riff, intron, förslag till solospel m.m.

  150,00 kr
 3. Glastaket
  Glastaket
  Beskrivning
  Berättelsen om kampen mellan det evigt manliga och nya kvinnliga inom den akademiska världen
  50,00 kr
 4. Glimten i ögat
  Glimten i ögat
  Beskrivning
  Att se sig omkring är alltid spännande. Inte minst att se människor och naturen. Boken vill vara en hjälp för alla åldrar att göra iakttagelser om livet.

  Med förtröstan lämnar jag över till er läsare att fundera över vad det är i livets villervalla som hjälper oss att leva i trygghet och glädje. Det skadar inte att byta några ord både med sig själv och med vår Herre om den verkligheten."

  50,00 kr
 5. Goda råd i rättan tid
  Goda råd i rättan tid
  Beskrivning
  Nina Yunkers samlade råd har blivit en räddare i nöden och det mest pålitliga uppslagsverket. Här finns några av de beprövade, klassiska lösningarna blandat med de senaste rönen. Boken ger svar på hur man behandlar fläckar av olika slag, tips om rengöring och klädvård, hur man tar hand om sin trädgård samt sköter sina smycken. Helt nya är kapitlen om segling och husbilssemester
  75,00 kr
 6. Gonatt, lilla farmor!
  Gonatt, lilla farmor!
  Beskrivning

  Kåserier om barn. En bok för alla pappor och mammor, far- och morföräldrar och andra som lever nära barn.

  50,00 kr
 7. Grisen och tuppen, en bok om farsor
  Grisen och tuppen, en bok om farsor
  Beskrivning
  Till alla som blivit fäder! Till densom far till någon som just blivit pappa! Goda råd är normalt dyra men här får du en enorm samling för en spottstyver.
  50,00 kr
 8. Gud är inte ett främmande namn
  Gud är inte ett främmande namn
  Beskrivning
  Kristian Lundberg har tidigare varit öppen med sitt politiska engagemang. Nu kommer boken där han berättar varför han tar ställning.

  Boken är upplagd som en serie dagboksanteckningar med början under sensommaren förra året, och med slutpunkt under våren 2016. Det är en autentisk tidsperiod som beskriver den dagliga brottningen med framför allt frågan om människovärdet och dess plats i den konkreta politiken.

  - Det blir extra tydligt när man lever nära det som händer, som man gör i Malmö. Det gestaltas på flyktingperrongen, där man ser människor med våld föras ut ur ett tåg för att de inte har rätt papper. Någon släpas av och skickas hem. Makrobesluten verkställs på mikronivå.

  - Vi kan tala om solidaritet och om allas lika värde, att alla ska få äta sig mätta. Men det verkställs inte förrän någon ställer sig och lagar mat.

  Kristian Lundberg är en av Sveriges mest produktiva litterära författare. För ett par år sedan, 2014, kom boken Det här är inte mitt land. Den rör sig kring samma tema, men är mer politisk.

  - Nu vill jag berätta varifrån engagemanget kommer, säger han. Det finns en beröringsskräck med allt som är religiöst. Men jag har haft en tro i hela mitt liv. Nu vill jag redovisa ett "därför att", vad det är som har lett fram till mina ståndpunkter.

  Som aktivist för flyktingars rättigheter har han besökt flyktingboenden och sett hur vänsterpolitiska aktivister förenas med pingstvänner i kampen för de svagaste.

  - Det handlar om en radikalitet där man gör det man tror och tror det man gör. Där man är redo att offra något. I Gud är inte ett främmande namn berättar han också om sin egen väg till tro efter en svår period av missbruk. En berättelse som han inte har gått ut med tidigare. Boken är i någon mån en försvarsskrift för den kristna tron, menar han.

  - Det finns en okunnighet om kristen tro, där tron uppfattas som att man gör det enkelt för sig. Så är det inte. Livet är komplicerat och man är mångfacetterad även som kristen

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 9. Gud är närmare än du tror
  Gud är närmare än du tror
  Beskrivning
  Om Gud alltid är med oss -- varför är han så svår att hitta?<br /><br />Om han säger att fåren känner herdens röst -- varför talar han inte till mig?<br /><br />Om Bibeln har rätt i att Gud vill ha en relation med oss -- var finns intimiteten?<br /><br />Vi vill gärna tro att en personlig relation med Gud är mer än bara ord. Vi önskar verkligen lära känna honom. Men det är svårt att ha en relation med någon som aldrig visar sig.<br /> Var är Gud?<br /><br />Närmare än du tror. Mer angelägen att få kontakt med dig än du anar.<br /><br />John Ortberg visar i sin nya bok med humor, berättelseförmåga och genom färgstarka exempel att en levande relation med faktiskt är möjlig. Och han visar på vägar hur den relationen kan bli en praktisk verklighet i våra liv.
  125,00 kr
 10. Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning
  Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning
  Beskrivning

  Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning

  50,00 kr
 11. Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
  Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
  Beskrivning
  På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten ?Jesus saves?, där en lustigkurre klottrat dit: ?... men Kenny Dalglish slår in returen?.
  Det är bakgrunden till Guds hand ? en bok om fotboll och religion, fans och fanatism, tro och övertro, den heliga Madonnan och den makalöse Maradona.
  Läs om när påvens livvakter drar ut i strid på fotbollsplanen. Om supportern som lät döpa alla sina ungar efter favoritlaget. Om munken som byggde ett kloster runt ett fotbollslag. Om miraklet i regnskogen, Usama bin Ladins hemliga passion och om hur Uri Geller en gång satt på en läktare och försökte böja in frisparkar i krysset med tankekraft.
  När ett fan blir gammal blir han inte nödvändigtvis religiös. Men rätt ofta.
  100,00 kr
 12. Gudskvinnor, res er
  Gudskvinnor, res er
  Beskrivning
  Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara. Den här boken är för kvinnor som vill följa Gud på ett radikalt och modigt sätt.

  Är du en kvinna som har en plats inuti din ande och din själ som ropar efter mål och mening? Är du någon som hör om stora hjältedåd både från det förgångna och i nutid och önskar att du kunde bli känd som någon som följer Gud radikalt och modigt?
  Kanske är du någon som en gång i tiden hade en stark längtan, men livets omständigheter har lämnat dig utmattad och cynisk, och dina drömmar ligger krossade och tillintetgjorda på klippor av lidande och svårigheter.
  Är du någon av dessa kvinnor, då är det här en bok för dig.
  Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara.

  Sagt om boken
  "Med stor värme, andlig skärpa och självutlämnande närhet, lockar författaren fram den sanna identitet och den hisnande kallelse som Herren har lagt ned i oss var och en."
  – Andréas Andersson
  Pastor, mentor och ledare för ISA60 International

  "Amanda Göransson har skrivit en viktig bok om kraften att som kvinna resa sig upp i sin fulla potential. Hon lyfter fram gudskvinnor i Bibeln, men även andra historiska personligheter i en välskriven bok som motiverar."
  – Camilla Olsson Pastor, Connect Church

  "Den här boken är en stark uppmuntran till dig som kvinna att resa dig upp och inta din plats i den underbara plan Gud har för mänskligheten i enlighet med det som profeteras i Joels andra kapitel i Bibeln."

  – Magnus och Therese Axelsson

  135,00 kr
  • Köp 3 för 162,00 kr/st
  • Köp 10 för 153,00 kr/st
 13. Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
  Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
  Beskrivning
  Över hela jordklotet kommer kristna människor tillsammans för att fira gudstjänst på Herrens dag. Från det att solen går upp i Asiens östra kant, tills den går ner så långt västerut vi kan komma, pågår en global gudstjänst. Några möts i praktfulla katedraler, andra i enkla kapell eller lerkyrkor. Gudstjänstkulturen ser olika ut i olika sammanhang, men alla firar vi gudstjänst! Man kan inte ens tänka sig en kristen församling utan gudstjänstfirande. Ändå reflekterar vi inte så ofta över denna centrala del av vårt kristna liv. I den här lilla skriften försöker vi sätta ord på gudstjänstens djupaste innebörd och beskriva vad Bibeln säger om dess syfte och innehåll.
  40,00 kr
 14. Gudstjänsten och vi själva
  Gudstjänsten och vi själva
  Beskrivning
  Vad är egentligen en gudstjänst? Vad är omistligt och vad kan uttryckas på ett annat sätt? Överensstämmer gudstjänstens budskap med det som församlingen vill förmedla?

  I Lunds stift upptäckte man att det fanns ett behov av att se vad församlingens gudstjänster egentligen uttrycker. Därför tog man fram ett samtalsmaterial som användes i några församlingar för att fördjupa och utveckla gudstjänsten. I Gudstjänsten och vi själva har Nils-Henrik Nilsson sammanfattat gudstjänstprojektets bärande tankar.

  Boken är uppbyggd kring samtalsunderlag och metodövningar och leder fram till ett konkret arbete med att formulera en gudstjänstteologi för den lokala församlingen och en lokal gudstjänstpastoral. Den kan läsas av alla med intresse för gudstjänstlivet i svenska kyrkan.
  125,00 kr
 15. Guidad -
  Guidad -
  75,00 kr
 16. Gunnel Vallquist : texter i urval
  Gunnel Vallquist : texter i urval
  Beskrivning
  Gunnel Vallquist har i mer än ett halvt sekel varit verksam som fri skribent, översättare och författare. Hon har med sin rena och behärskade stil kommenterat och reflekterat över europeiskt kulturliv, kyrkans utveckling och den kristna trons pilgrimskap i essäer och skrifter, artiklar och tankeböcker.

  Urvalet av Gunnel Vallquists texter är från perioden 1949-2007 och har samlats i tre delar som speglar de områden där hon framför allt har rört sig: kulturen, kyrkan och tron. Inledningarna till de olika delarna är skrivna av Ylva Eggehorn, författare och poet, Werner G. Jeanrond, professor i teologi, och Carl Otto Werkelid, Svenska Dagbladets kulturchef. En unik serie artiklar, publicerade i samband med de fem påveskiften som Gunnel Vallquist har upplevt, ingår i bokens andra del, Katolsk horisont.

  Redaktör för boken är Peter Halldorf, pastor och redaktör för tidskriften Pilgrim, verksam på Nya Slottet Bjärka-Säby i Östergötland. Han har även skrivit ett flertal böcker.

  Gunnel Vallquist är professor, teolog, författare, litteraturkritiker och ledamot av Svenska Akademien.
  150,00 kr
 17. Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
  Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
  Beskrivning
  Bok inkl. sång-cd.Mt Hajen Hugo och hans 27 alfabetsvänner i en skön mix av sånger och roliga fakta om djuren.
  100,00 kr
 18. Håll kärleken levande
  Håll kärleken levande
  Beskrivning
  Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande när jobbet - eller barnen - tar all vår tid och kraft är inte alltid så lätt. Med humorn som vapen och med stor erfarenhet av samlevnadsfrågor i bagaget har psykologen Alf B Svensson skrivit en uppmuntrande bok om konsten att hålla kärleken levande. Här finns praktiska råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med. Tid, pengar, sex, gräl, städning, otrohet, sportnytt ... Inspirerande och rolig läsning - inte minst tack vara de humoristiska illustrationerna - som också kan locka till eftertanke.
  50,00 kr
 19. Håll kärleken levande
  Håll kärleken levande
  Beskrivning
  Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande när jobbet eller barnen tar all vår tid och kraft är inte alltid så lätt. Med humorn som vapen och med stor erfarenhet av samlevnadsfrågor i bagaget har psykologen Alf B Svensson skrivit en uppmuntrande bok om konsten att hålla kärleken levande. Här finns praktiska råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med. Tid, pengar, sex, gräl, städning, otrohet, sportnytt ... Inspirerande och rolig läsning inte minst tack vara de humoristiska illustrationerna som också kan locka till eftertanke.
  85,00 kr
 20. Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
  Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
  Beskrivning
  Genom att omfatta och ta till oss nåden ger vi våra egna familjer, våra gemenskaper och vårt samhälle möjligheten att se världen på ett mer ömsint och engagerat sätt. Med både visdom och humor förklarar Lamott vad nåd och barmhärtighet betyder i våra liv och vad som faktiskt händer när vi vågar dela den med varandra.

  Anne Lamott är en mycket uppskattad amerikansk författare och talare, känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt. Flera av hennes böcker har legat som bästsäljare på New York Times boklista. På svenska finns sedan tidigare Hjälp, tack, wow de tre bönerna du behöver och Stygn - Det går att laga livet när allt gått sönder.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 21. Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
  Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
  Beskrivning
  Håller Europa? är en tankeväckande bok som lyfter fram existentiella perspektiv kopplade till europafrågorna. Boken får oss att tänka kring Europa från en mänsklig synvinkel.

  Idémässigt håller bilden av Europa på att förändras. Europa framstår alltmer som en smältdegel, ett myller av rörelser och identiteter. Hur skall vi förstå det som sker?

  Bland skribenterna i boken finns Margot Wallström, Anders Wejryd, Ingmar Karlsson, Elisabeth Ohlsson Wallin och Ozan Sunar.

  Boken är den första i en skriftserie från Seglora smedja, en teologisk tankesmedja som verkar i skärningspunkten mellan andlighet, kultur och samhällsfrågor. Bakom Seglora smedja står prästerna Ewa Lindqvist Hotz och Helle Klein.
  125,00 kr
 22. Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
  Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
  Beskrivning
  Hamn för rebeller och änkenåder är ett unik och fascinerande stycke svensk 1900-talshistoria. I centrum står Sigtunastiftelsen, författarborgen som den kom att kallas, där generation efter generation av svenska författare vistats kortare eller längre tider i närmare 80 år.

  Boken ger inte bara en inblick i ett rikt persongalleri av författare som Sven Stolpe, Dag Hammarskjöld, Karin Boye, Lars Ahlin, Lars Widding, Agneta Pleijel och Anita Goldman, för att bara nämna några, utan ger också en alldeles speciell vinkling av den svenska litteratur- och idéhistorien under 1900-talet. Boken är rikt illustrerad med unikt fotomaterial och innehåller också en mängd intressanta (delvis tidigare opublicerade) texter och citat.

  Ylva Eggehorn, själv författarstipendiat vid flera tillfällen och en flitigt sedd gäst på Stiftelsen sedan 1970-talet, är författare med ett 40-tal utgivna böcker i olika genrer. Hon har också skrivit pjäser, musikdramatiska verk och mer än 20 psalmer som är representerade i den Svenska psalmboken.

  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
 23. Handbok i arbetsmiljö för Svenska kyrkan
  Handbok i arbetsmiljö för Svenska kyrkan
  Beskrivning
  Handbok i arbetsmiljö för Svenska kyrkan hjälper församlingar och samfälligheter att skapa en god arbetsmiljö. Boken vänder sig till såväl arbetsgivare som skyddsombud och arbetstagare. Anledningen till brister i arbetsmiljön bottnar ofta i otillräckliga kunskaper om hur arbetsmiljöarbete skall organiseras och bedrivas, därför är det här en viktig bok för kyrkan. Handbok i arbetsmiljö består av två huvuddelar. Del ett innehåller kommentarer till arbetsmiljölagen och Arbetsmiljöverkets föreskrifter och fungerar som en handbok. Del två ger en modell för det praktiska arbetet och beskriver steg för steg hur arbetsmiljöarbetet kan komma igång. Den avslutas med några praktiska råd samt exempel på arbetsmiljödokumentation och arbetsmiljöpolicy. I en bilaga finns lagtext, föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete samt hänvisning till litteratur och rättspraxis. István Kertész är stiftsjurist i Strängnäs stift. Han har tidigare arbetat som distriktsjurist vid Yrkesinspektionen i Härnösand.
  200,00 kr
 24. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
  Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
  Beskrivning
  Kyrkans skapelseansvar går hand i hand med vårt gemensamma ansvar för en hållbar livsstil och jordens överlevnad. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan ger handfasta ekonomiska tips på hur man kan effektivisera energianvändningen i kyrkans byggnader. I boken tar bl.a. upp: Ventilation, fjärr- och närvärme, belysning, energideklarationer, vattenförbrukning, solvärme, klimatskal och isolering, transporter, energispartips och biobränsle. Boken ger också råd om uppvärmning och vad som är viktigt att beakta vid ändrad användning av kyrkobyggnaden. Boken vänder sig i första hand till verksamhets- och driftsansvariga i församlingar, samfälligheter och stift, men också till miljösamordnare och antikvarier.
  200,00 kr
 25. Handtag, famntag, klapp eller kyss
  Handtag, famntag, klapp eller kyss
  Beskrivning
  Metodhäfte med exempel på hur man talar med barn på ett positivt sätt och på deras villkor om övergrepp.
  50,00 kr
 26. Här en strand
  Här en strand
  Beskrivning
  Vad upplever människan i liturgin? Är gudstjänsten en källa till hopp eller missmod. Kyrkans gudstjänstliv väcker en rad frågor. Här en strand är skriven för alla intresserade av kyrkans gudstjänst, och av hur den kan bli angelägen för fler människor. Boken vill inspirera till fördjupade samtal om gudstjänsten och är skriven utifrån övertygelsen att gudstjänsten är kyrkans centrum, skatten på kyrkans strand.
  • Köp 3 för 148,75 kr/st
 27. Hasse & Tage och musiken
  Hasse & Tage och musiken
  Beskrivning
  I den här boken berättar Göran Tonström sannsagan om svenskt nöjeslivs mest älskade radarpar Hasse & Tage. Barndomen och uppväxten i Helsingborg och Linköping. Hur de träffades på radions underhållningsavdelning, startade AB Svenska Ord och sedan skapade svensk underhållningshistoria. De legendariska revyerna, de legendariska radioprogrammen, de legendariska filmerna. Böcker, teaterpjäser och underbara melodier. Kända och älskade av alla. Och som vanligt i "och musiken"-serien avslutas boken naturligtvis med mängder av deras melodier med noter, text och ackordanalyser.

  125,00 kr
 28. Hej och välkommen till Allhelgonamässan
  Hej och välkommen till Allhelgonamässan
  Beskrivning
  Att vara kyrka idag är en utmaning. Kyrkbänkarna gapar tomma och medlemstalen sviktar. Men i en liten träkyrka på Södermalm i Stockholm har man lyckats skapa något alldeles unikt. Här samlas hemlösa, musiker, missbrukare, konstnärer, mediafolk, författare ? och alldeles ?vanliga människor? ? och firar mässa tillsammans, vecka efter vecka. Lekmän deltar ofta i liturgin, och erfarna musiker står för gudstjänstens sång och musik. Det är fullsatt, inbjudande, varmt och nytänkande. Men man kan ändå undra varför så många söker sig till just Allhelgonakyrkan?
  175,00 kr
 29. Heliga ögonblick
  Heliga ögonblick
  Beskrivning
  Begagnad i bra skick
  100,00 kr
 30. Hemlös i församlingen?
  Hemlös i församlingen?
  Beskrivning
  Eskil Hofverg skriver: "Jag vill se församlingen som ett hem, men familjen som lever där - Guds familj - består av en brokig skara människor."
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 31. Hemma-från en pappa till en annan
  Hemma-från en pappa till en annan
  Beskrivning
  Hemma-från en pappa till en annan är en bok för riktiga män, och andra typer av män om det finns?
  50,00 kr
 32. Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
  Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
  Beskrivning
  Hilding Fagerberg har ibland kallats "Sveriges roligaste predikant".Sina predikningar kryddade Hilding med rejäla doser humor, och även om en och annan kanske tyckte att den frispråkige predikanten "spelade över" lite ibland, så upplevde de flesta att det var en riktig fest att få vara med på Hildings möten.
  75,00 kr
 33. Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
  Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
  Beskrivning
  Himlen tur/retur är Marys otroliga berättelse om hur hon fördes från livet genom döden och vidare till evigt liv, och sedan tillbaka igen. Genom alla fantastiska detaljer från himlen, där hon kommunicerade med änglar, och beskrivningen av den starka sorg hon kände när hon tvingades inse att hennes tid inte var kommen ännu, får vi här dela Marys extraordinära upplevelse av ett mirakel i vår tid. Mary förändrades i grunden och för alltid. Hon fick en ny förståelse för meningen med livet här på jorden, hennes tro stärktes, och hennes egna andliga resa tog ett stort steg framåt tack vare de personliga erfarenheterna hon fick av himlen. Himlen tur/retur kommer att ge dig hopp, fylla dig med förundran, och stärka dig genom löftet om ett liv efter detta och en kommande tid i himlen.
  125,00 kr
 34. Hits 2016 : årets bästa låtar
  Hits 2016 : årets bästa låtar
  Beskrivning
  Sveriges enda bok med den senaste popmusiken! I HITS 2016 har vi samlat årets bästa låtar, både svenska och internationella. Här finns låtar med artister som Adele, Alan Walker, Justin Bieber, Veronica Maggio, Peg Parnevik, Laleh och många fler. Samtliga 37 låtar presenteras med melodistämmor, texter och ackord. Dessutom finns många artistbilder.
  85,00 kr
 35. Hjälp, vi har fått en tonåring
  Hjälp, vi har fått en tonåring
  Beskrivning
  Kanske vill din tonåring bara se dig som chaufför, tvättinrättning och bankomat, men din tonåring behöver dig på en massa andra sätt. Din tid, din kärlek, dina livserfarenheter, normer och värderingar behövs mer än någonsin tidigare. Du behöver hitta andra sätt att relatera till den växande tonåring som är på god väg att bli vuxen. Bästsäljande författaren och psykologen Alf B Svensson ger uppmuntrande och praktiska råd kring problem som många tonårsföräldrar kan känna igen sig i. Ur innehållet: "Så stärker du självkänslan och självförtroendet." "Du fattar ju typ ingenting" "Hur får man en mussla att börja prata?" "Han sitter jämt framför datorn." "Tuff kärlek -- om att sätta gränser." "Ett rikt och meningsfullt liv - hur får man det?"
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 36. Hjärtats nycklar
  Hjärtats nycklar
  Beskrivning
  Martin Lönnebo firar med Hjärtats nycklar sin åttioårsdag i sällskap av alla dem han genom åren umgåtts med som författare och läsare, som vän, själavårdare och förkunnare. I Storkågeträsk bjuder han på ett storstilat bondkalas med västerbottniska delikatesser som palt, syltefläsk och kaku.

  Men inte bara mat och dryck. Här bjuds också på tolv nycklar till framtiden och ett gott liv. Från den första omedelbara nyckeln, leendet, bejakandets dygd, till den sista, den lockande gryningen, unio mystica, bjuds läsaren in till en värld där varken tid, rum eller tanke sätter några gränser för samtalet.

  I vimlet i Anderssons kök syns Abba Theodoros från Egyptens öken, festkokerskan Karin Granholm från Västerbotten, Albert Schweitzer, Simone Weil och den kinesiske 400-talsfilosofen Lao Zi.

  Hjärtats nycklar sammanfattar ett långvarigt och omfattande författarskap, men är framför allt en vägvisare för fortsatt färd. Med slutord som omfamnar ett rikt liv: Jag är ingenting. Men i det Stora hela är det allt.
  195,00 kr
 37. Hoppets tal
  Hoppets tal
  Beskrivning
  En tjugosex ord lång parad av hopp: den börjar med Gud, slutar med liv och uppmanar oss att göra detsamma. Den är kort nog för att skriva på en servett eller lära sig utantill på en stund, men ändå stadig nog för att stå emot två tusen år av stormar och frågor. Om du inte vet något om Bibeln, börja här. Om du kan allt i Bibeln, återvänd hit. Vi behöver alla den påminnelsen. Kärnan i människans problem är människans hjärta. Och Guds kur ordineras i Johannes 3:16
  100,00 kr
 38. Hoppets tecken
  Hoppets tecken
  Beskrivning
  Vad är utmärkande för vår tid och vad är angeläget att betona just i vår tid? I sitt herdabrev ger Hans-Erik Nordin en bild av religionens och värderingarnas plats i samhället och kyrkans roll i detta. Nordin beskriver Strängnäs stift och identifierar kyrkans och församlingens identitet och roll. Fyra angelägna områden som lyfts fram är gudstjänstens centrala betydelse, fokus på vår tids utsatthet, den nutida människans sökande samt barn och ungas situation.

  Hoppets tecken är korset. Kristus är uppstånden och ingenting är riktigt hopplöst längre. Det är kyrkans budskap från generation till generation och främsta uppdrag att gestalta i nutid.

  Hans-Erik Nordin är biskop i Strängnäs stift.

  125,00 kr
 39. Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
  Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
  Beskrivning
  En perfekt present ... De flesta behöver ha ett exemplar hemma.

  Camino, tidning för smartare livsstil hemma

  Rikt illustrerad i färg

  Din hjälp i vardagen!

  Har du spillt stearin på duken eller har du en fisk som ska filéas? Alla hushåll behöver en lathund. Och här är den boken som ger råd om hushållssysslor i stort och smått. Vardagen består av många hushållsbestyr: ren­sa avlopp, ta hand om krukväxter, sortera so­por, ta hand om bilen, hänga upp en tavla. Det och mycket mer ryms i Hushållshandboken.

  125,00 kr
 40. I eldens lågor
  I eldens lågor
  Beskrivning
  Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen. Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

  Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat. Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region. Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

  OM FÖRFATTAREN: Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

  125,00 kr
 41. I konungens fruktträdgård
  I konungens fruktträdgård
  Beskrivning
  Författaren vandrar genom frukter och kryddor i Höga visan och Galaterbrevet 5.Boken är en fortsättning på"Såsom hindens fötter"
  75,00 kr
 42. I livets tjänst : om Diakonia 40 år
  I livets tjänst : om Diakonia 40 år
  Beskrivning
  Den ekumeniska biståndsorganisationen <i>Diakonia</i> firar 40 årsjubileum 2006. I denna bok skildrar redaktör Rachel Norborg-Jerkeby hur <i>Frikyrkan Hjälper</i> så småningom bytte namn till Diakonia och dess historia under fyra årtionden.
  125,00 kr
 43. I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
  I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
  Beskrivning
  Hur förhåller sig tro och liv till varandra? Hur reflekterar vi på ett kreativt sätt kring frågorna om att vandra med Kristus? Vad leder dessa reflektioner till?
  I ljuset av återkomsten försöker ge svar på dessa frågor. Det är en bok om hur ett kristet liv präglas av vilket perspektiv vi har. I det här fallet har tiden hamnat i fokus. Vad händer om en person lever i förvissningen om att Jesus skall komma tillbaka och vi inte vet när?

  Den huvudsakliga målgruppen är studerande på bibelskolor. Men boken kan läsas av vem som helst som intresserar sig för trons konsekvenser för livet eller hur lika eller olika vi som kristna tänker. Boken har visserligen ett tydligt "pingstperspektiv", men den relaterar tydligt till en allmänkristen tradition och redovisar även andra kristna förhållningssätt.

  Boken är skriven av lärare på olika bibelskolor i Sverige. Texterna har sammanställts och bearbetats av Martin Boström, teolog, pastor och bibellärare och Jan-Åke Alvarsson, religionsantropolog, lärare och författare.

  200,00 kr
  • Köp 3 för 225,00 kr/st
  • Köp 10 för 212,50 kr/st
 44. I Luthers fotspår : en resebiografi
  I Luthers fotspår : en resebiografi
  Beskrivning
  I Luthers fotspår är en bok för dig som vill förbereda en resa i Lutherland och som behöver en vägledning att läsa ur på plats. Men boken kan också bli en god färdkamrat för dig som reser i tanken - i studiegruppen eller fåtöljen hemma - inte minst genom de många bilderna.
  150,00 kr
  • Köp 3 för 301,75 kr/st
 45. I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
  I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
  Beskrivning
  I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helge är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hans liv avslutades tragiskt strax innan han skulle fylla 36. Boken är skriven av Omi söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan Söderblom.
  225,00 kr
  • Köp 3 för 297,50 kr/st
 46. I Stampskogen
  I Stampskogen
  Beskrivning
  Berättelser av Stig Bergensten. Hans motvilja mot strapatser som bärplockning är ett sympatiskt drag och hans avsky mot keso och andra nyttigheter måste beundras. Han har en förmåga att skriva så man kan känna igen sig i olika vardagshändelser.
  85,00 kr
 47. I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
  I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
  Beskrivning
  I dena samlingen inriktar sig Braw på att söka förstå vad som är det innersta i vår egen tid. Här finns essayer om historiesyn, evolutionism, förräderi och motstånd.

  Sitt intresse för teater fortsätter Braw att dokumentera också här med essayer av Václav Havel, Kaj Munk och William Shakespeare.

  50,00 kr
 48. I väntan på besked : flyktingar berättar
  I väntan på besked : flyktingar berättar
  Beskrivning
  I det gamla fängelset i Härnösand bor nu 400 asylsökanden. Barn, ungdomar, familjer och ensamstående som har flytt för sina liv, som inte vet om de får stanna. På fångarnas forna rastgård, strax intill den gamla fängelsemuren, leker nu barn. Fönstren har fortfarande galler.

  Författaren Doris Dahlin och fotografen Per-Erik Åström åker i boken I väntan på besked tillbaka till sin gamla hemstad för att berätta om vad som sker i Sverige idag. I Härnösand, men också på många andra liknande platser. Där finns främlings- och förändringsrädsla, men också en stor hjälpsamhet, ett ömsesidigt givande och tagande. Men framför allt vill de förmedla porträtt av de människor som har kommit nya till Sverige, berättelser bortom de fördomar som kan finnas.

  De som finns där inne, de som finns på andra flyktingförläggningar och de som äntligen efter flera års väntan har fått besked att de får stanna, dem vill vi tillägna den här boken. Bakom varje bild, varje berättelse en människa. Som du och jag.

  Bokens namn kommer från att de asylsökande befinner sig just i väntan. I väntan på ett eventuellt uppehållstillstånd, i väntan på en ny tillvaro, ett nytt liv. Men också i väntan på att någon ska prata med henne, i väntan på att deras tvååriga pojke ska le igen, i väntan på att bli hembjuden till en svensk familj, i väntan på att få ett av alla de arbeten han sökt.

  Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. På Libris har hon tidigare gett ut boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund. Per-Erik Åström är fotograf och har under många år arbetat för Rädda Barnen. Båda är uppväxta i Härnösand.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 49. Images in science
  Images in science
  Beskrivning
  Fotografibok med vetenskapliga bilder.
  85,00 kr
 50. Ingen av oss lever för sig själv
  Ingen av oss lever för sig själv
  Beskrivning
  På en något sluttande smutsig gräsplätt får ett gäng religiöst förföljda flyktingar asyl. Händelsen är högaktuell men utspelar sig i 1700-talets Tyskland. Där växer den lilla byn Herrnhut fram – en by där invånarna blir pionjärer inom områden som mission, bön, enhet, smågrupper och gemenskap. Nästan av misstag grundas en kyrka som varit med och format mycket av det som vi anser som självklart i dagens kyrka – men som de var beredda att offra sina liv för, vilket många också fick göra. Herrnhutarna befann sig snart över hela världen, drivna av ett kall om att göra alla folk till lärjungar. Så småningom kommer kyrkan även till Sverige. Man lyckas utmana det rådande konventikelplakatet och blir därmed en föregångare till den stora väckelsen som gick fram över Sverige under 1800-talet. Kyrkan blev en Johannes döparen som banade väg för något nytt. Innan du läser den här boken bör du ställa dig två frågor. Hur långt är ett långt bönemöte? Och vem kommer inte vara med i din kyrka i framtiden om inte vi ger dagens flyktingar asyl?
  Detta är den märkliga, mäktiga och missionella berättelsen om vanliga människor som förändrar världen.
  125,00 kr
 51. Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
  Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
  Beskrivning

  De lantligt charmiga vita hemmen får i denna nya inredningsbok inslag av industrikänsla och svärta! Här mixas det ljust romantiska med råa, ruffa, metalliska ytor med robust patina, med färgglada och bohemchica detaljer och med möbler i lantlig herrgårdsstil. Välj ut det som passar och skapa ett personligt hem!

  "Inred lantligt på ditt eget sätt" innehåller hundratals handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt. Bygg enkla ruffa saker av grova brädor, metallrör och industrihjul, lär dig hur man målar svart med patina och hur du själv fixar stora bokstäver. Författaren Anna Örnberg har tidigare haft framgångar med inredningsböckerna "Inred och dekorera ljust & lantligt" och "Inred lantligt inne & ute".

  125,00 kr
 52. Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
  Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
  Beskrivning

  Något vitt, något grått,
  något nytt, något fått,
  något gammalt och slitet,
  något blankt, feminint och slitet ...


  Det är insidan som räknas! Det spelar ingen roll om du bor i en lägenhet mitt i stan eller i en vanlig villa från 70-talet – väl innanför ytterdörren kan ditt hem ändå vara ljust och charmigt lantligt.


  Rustad med pensel och några burkar vit färg kan du själv skapa den lantliga stilen som känns så rätt i tiden – och det utan att vända ut och in på plånboken! För den som vill inreda sitt hem lantligt är loppisar och antikbodar rena guldgruvan. Den som är händig tillverkar själv inredningsdetaljerna med rätta stilen.


  Låt dig inspireras av inredningsspecialisten Anna Örnbergs handfasta tips och kreativa idéer för att själv skapa en ljust romantisk eller robust lantlig stil hemma.  100,00 kr
 53. Jag tar bussen med de andra
  Jag tar bussen med de andra
  Beskrivning
  Han har utsetts till Årets person av ansedda magasinet Times, frontat omslaget på Rolling Stone Magazine - och otaliga är de artiklar som skrivits om honom under det senaste året. Påve Franciskus väcker hopp och har snabbt blivit en som världen ställer stora förväntningar på I denna bok har ett rikt antal citat samlats i bokstavsordning från Ambition Ödmjukhet. Medmänsklighet och godhet ang
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 54. Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
  Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
  Beskrivning
  Denna bok är ingen troslära i vanlig bemärkelse. Den innehåller inga dogmatiska "sanningar" eller tvärsäkra påståenden om vad som är rätt tro. Det är en personligt hållen trosbekännelse, präglad av författarens egen brottskamp med den kristna tron. Den som har att tolka och förkunna kristen tro får alltid göra detta ödmjukt inför mysteriet Gud, menar författaren, som med sin bok vänder sig till alla oss, vare sig vi kallar oss kristna eller inte, som har en "sökares" attityd till livet
  40,00 kr
 55. Jesus
  Jesus
  Beskrivning
  Honom ser vi vem den levande, kärleksfulle Guden är. Gud gav oss en avbild av sig själv i Jesus Kristus som är både Gudasonen och Människosonen. Det finns alltid mer att upptäcka hos Jesus. I Honom flödar evigt liv och välsignelse fram. Smaka på Honom och drick dig otörstig av hans kärlek och nåd!

  Genom historien har miljontals människor kommit till levande tro på Jesus. De har sett honom genom Bibelns ord men också genom sina erfarenheter och genom sin kulturs glasögon. Det gör vi också. För att understryka att Jesus har mött människor i så många situationer och tider, har vi i denna bok tagit med konstnärliga illustrationer av Jesus.
  Vi är inte ensamma. Det finns en stor sky av vittnen som har gått före oss. De mötte Jesus och deras liv blev förvandlade. Du kan göra samma livsavgörande upplevelse. Du kan också bli Hans lärjunge.

  150,00 kr
 56. Jesus då och nu
  Jesus då och nu
  Beskrivning
  Begagnad
  85,00 kr
 57. Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
  Beskrivning
  Jesus väcker nyfikenhet också i vår tid. Här delar tre andliga ledare från Asien, Afrika och Latinamerika sina tankar om vem Jesus är och vad han åstadkommer. Deras reflektioner för samman Jesustron och kyrkans mission på ett spännande sätt.
  • Köp 3 för 157,49 kr/st
  • Köp 10 för 148,75 kr/st
  • Köp 25 för 140,00 kr/st
 58. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
  Beskrivning
  Kanske har det aldrig varit svårare att vara ung. Kanske har behovet av vägledning in i vuxenlivet aldrig varit större. Och ändå, i en tid då den kristna kyrkan har alla möjligheter att visa vägen för en uppväxande generation verkar de unga i kyrkan bli allt färre. Varför är det så?
  125,00 kr
 59. Jesus kommer
  Jesus kommer
  Beskrivning
  Boken tar upp vad som kommer att ske vid Jesu återkomst.
  75,00 kr
 60. Jesus kommer : trons hemlighet
  Jesus kommer : trons hemlighet
  Beskrivning
  Den första generationen kristna väntade Jesu omedelbara återkomst. Hur ser det ut i dag? Väntar vi fortfarande Kristi synliga återkomst vid tidens slut eller är det kristna hoppet
  40,00 kr
 61. Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
  Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
  Beskrivning
  Texter från tjugo århundraden.
  75,00 kr
 62. Jordanien, bibelland och modern arabstat
  Jordanien, bibelland och modern arabstat
  Beskrivning
  Bibelland och modern arabstat.
  75,00 kr
 63. Jordens och själens överlevnad : en brevväxling från 2018
  Jordens och själens överlevnad : en brevväxling från 2018
  Beskrivning
  ?Vartenda barn vet att Moder Jord svettas i feber. Tror du vi kan bota henne?? Så avslutar Stefan Edman sitt första brev till Martin Lönnebo i denna ?science-fictionbrevväxling? skriven med fokus tio år framåt i tiden ? år 2018. Med utgångspunkt från de vetenskapliga fakta och prognoser som finns till hands skriver Stefan Edman och Martin Lönnebo till varandra om sådant de hoppas på och sådant som förskräcker.
  Här blandas fantasi med fakta och biologi med teologi. Allt kretsande kring frågan: Hur skapar vi en hållbar utveckling för både jordens och själens landskap. Men mitt under brevväxlingen inträffar det som många varnat för - en naturkatastrof av gigantiska dimensioner som tycks slå allt i spillror?
  125,00 kr
 64. Josua : ett liv som satte spår, ett ledarskap som visade vägen
  Josua : ett liv som satte spår, ett ledarskap som visade vägen
  Beskrivning
  Alla som vill styra sitt eget liv behöver insikter i ledarskapsprinciper. Den första en ledare måste leda är sig själv. Därför är Josua intressant att studera utifrån mänskliga och ledarskapsmässiga kriterier.
  I alla människors inre finns något som sträcker sig mot en bättre framtid. Men allt eftersom livet går kan den positiva lågan kvävas i takt med att besvikelserna förbrukar livsluften. Erfarenheten av att det inte blev som vi drömde känner alla igen. I bibelboken Josua finns levnadsvisdom som hjälper oss att hantera livsdrömmen - men också hur vi ska handskas med besvikelserna. När berättelsen om Josua rullas ut och historia skrivs ser vi hur en livsdröm förverkligas samtidigt som utmaningarna är många. Denna bok har skrivits med förhoppningen att du ska få hjälp att hålla livsdrömmen levande.

  Med erfarenhet från vitt skilda verksamhetsfält är Dan Salomonsson först och främst Ordets tjänare. I den kallelsen har det skapats erfarenhet av offentligt ledarskap

  100,00 kr
 65. Julens Sånger : Melodi, text och ackord till våra populäraste julsånger
  Julens Sånger : Melodi, text och ackord till våra populäraste julsånger
  Beskrivning
  Sång och musik skapar julstämning!Julens sånger är den perfekta boken att ha till hands när familjen och vännerna samlas kring jul. Här finns närmare femtio av de mest välkända julsångerna de som alla känner igen och kan sjunga med i. Sångerna presenteras med melodi, text och ackord.
  125,00 kr
 66. Kakel, klinker & mosaik
  Kakel, klinker & mosaik
  Beskrivning
  Utvecklingen av byggkeramiska produkter i kombination med god design har gjort att användningen av kakel, klinker och mosaik har ökat kraftigt. Det har i sin tur medfört att allt fler utför arbetet själva. Och det är inte särskilt svårt, bara man är noggrann och påläst. Kakel, klinker & mosaik är en handbok i ordets rätta bemärkelse men också en inspirationskälla för den som ska renovera badrummet, köket, tvättstugan eller exempelvis hallen. Steg för steg lotsas man genom arbetsgången vid arbete med byggkeramik - från planering till fogning. De tydliga bilderna och den informativa texten underlättar förståelsen även av de svåraste momenten. Boken bygger på de senaste reglerna för våtrum som tagits fram av Byggkeramiska rådet, som också har granskat boken.

  125,00 kr
 67. Kalla vapen och läppglans
  Kalla vapen och läppglans
  Beskrivning
  Om könsroller i populärkulturen.
  50,00 kr
 68. Kallad
  Kallad
  Beskrivning
  Berättelsen om Curt Johansson och Trosgnistans mission Det höll på att sluta riktigt illa då Curt Johansson som 15-åring rymde hemifrån och gav sig ut på sin första långresa med destination Främlingslegionen. Han ville lyfta, ville iväg. Med tiden skulle hans målsättning bli en annan och livet utveckla sig till en enda lång resa – utomlands och inombords. En resa ut på äventyr han aldrig kunnat drömma om. I ett ljussken framträdde Afrikas karta, han såg sig själv stå inför ett hav av svarta människor och predika. Den eld Gud tände i hans hjärta blev drivkraften mot visionens förverkligande. Visionen om Trosgnistans Mission. Vägen mot de fantastiska framgångarna har varit kantad av utmaningar, strapatser och svårigheter. Men har man väl börjat sin färd finns ingen återvändo. Inte för den som är kallad.
  100,00 kr
 69. Kär : en bok om vår längtan efter närhet
  Kär : en bok om vår längtan efter närhet
  Beskrivning
  En bok om vår längtan efter närhet
  Vem är jag? Hur förbereder jag mig för "den rätta"? Är snygg bäst? Vad är sunda gränser? Sambo, äktenskap eller singelliv? Vad är otukt? Hur ska vi se på onani?

  Relationer, kärlek och sex är ord som väcker nyfikenhet och längtan - men också frågor och frustation. Författaren ger vägledning kring några av de viktigaste områdena i en ung människas liv. En kristen livssyn med personliga erfarenheter ligger till grund för boken.

  50,00 kr
 70. Kärlekens fem språk
  Kärlekens fem språk
  Beskrivning
  Kärlekens fem språk...om hur man uttrycker sin kärlek till den man älskar.
  125,00 kr
 71. Kärlekens revolution
  Kärlekens revolution
  Beskrivning
  Den här boken är farlig - det är en manual i revolution. Men den är inte bara en uppmaning till aktion, den kallar dig också till att vara…att vara den person som hjälper en vän i nöd.
  En person som aggressivt och kraftfullt utgör goda gärningar.

  Joyce Meyer visar i boken att om vi lever bara för oss själva, kommer vi aldrig att bli tillfredsställda.
  Bibeln lär oss att det är när vi "ger bort" oss själva, och bara då, som vi får tillbaks inte bara det vi gett, utan också bonus och välsignelse.
  125,00 kr
 72. Kärleksfulla ord från Jesus : för par
  Kärleksfulla ord från Jesus : för par
  Beskrivning
  Att leva i en nära och kärleksfull relation med en annan människa är bland det mest tillfredsställande och stärkande vi någonsin kommer att få uppleva. Ingen förstår kärlek bättre än Jesus och han finns alltid där för att lyssna, uppmuntra och erbjuda lösningar. Han är den ultimata kärleksterapeuten.Meddelandena från Jesus i den här boken kommer att ge dig en inblick i hur din partner tänker, tips på hur du kan förbättra din relation med din älskade, samt ett himmelskt perspektiv på det allra viktigaste när det gäller förhållanden och äktenskap.Länge leve kärleken!
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
  • Köp 25 för 32,00 kr/st
 73. Klosterliv i Sverige
  Klosterliv i Sverige
  Beskrivning
  Klosterliv i Sverige innehåller hemma-hos reportage från tio kloster och retreatgårdar där journalisten Lars Hillås intervjuat munkar, nunnor och återkommande gäster. Genom att också berätta om sina egna upplevelser som klostergäst förmedlar han varje klosters särskilda doft och smak.

  Boken innehåller generösa reportage och fantastiska personporträtt. Dessutom finns här fakta om klosterlivet och dess historia, ordlista, noggranna vägbeskrivningar, karta och adresser till samtliga kloster med gästhem i Sverige. Klosterliv i Sverige innehåller också goda råd för en givande klostervistelse.

  Lars Hillås är född 1959 och arbetar som journalist på Kyrkans Tidning, dessförinnan på Svenska Dagbladet Kultur. Lars Hillås medverkar regelbundet i Tankar för dagen i P1 Morgon i Sveriges Radio.
  150,00 kr
 74. KONSTBÖRSEN 22
  KONSTBÖRSEN 22
  Beskrivning
  BOKEN TALAR OM HUR MYCKET KONSTVERKEN ÄR VÄRDA OCH FUNGERAR ÄVEN SOM KONSTLEXIKON! DEN INNEHÅLLER ALL KONST SOM SÅLTS PÅ DE SVENSKA KVALITETSAUKTIONERNA - NU ÄVEN MED INFORMATION OM ALLA MÅLARE!
  75,00 kr
 75. Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
  Konsten att ta hand om ett dödsbo : spara, sälja, slänga, gråta
  Beskrivning
  Att ta hand om ett dödsbo handlar så mycket om livet. Hemmet som nu har blivit ett dödsbo, rymmer minnen efter en människas hela liv. Många saker du kommer att plocka med tillhör också delar av ditt liv, minnen som rör upp tankar och känslor du kanske glömt. Att ta hand om ett dödsbo kan ibland kännas som en resa, ofta med helt oväntade hållplatser men också med ett slutmål som faktiskt kan vara början på något nytt.
  Ur boken

  Arvsskifte - orka fast man sörjer - auktionsfirmor - flyttstädning - komma ihåg att avsluta sociala medier - värdering av hemmets olika föremål - deklaration - komma överens om man är fler arvingar - hemligheter? - vad gör vi av farfars gamla vapen?

  Att ta hand om ett dödsbo innebär en rad praktiska göromål. Susanne Lj Westergren har samlat det mesta man kan behöva fundera kring i den här boken. Tillsammans med en rad experter ger hon här råd och tips om vad man kan behöva tänka på.

  Susanne Lj Westergren är frilansande medicinjournalist och webbredaktör på Göteborgs universitet. Hon har också själv avyttrat två större dödsbon.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 76. Konsten att vara snäll
  Konsten att vara snäll
  Beskrivning

  Begreppet "snäll" kopplas inte sällan till egenskaper som dum, omogen och mesig. I sin bok Konsten att vara snäll lägger Stefan Einhorn en helt annan innebörd i ordet: "För mig är en snäll människa en individ som lever med etiken i sitt hjärta. En snäll människa bär i sitt medvetande ständigt med sig omtanken om sin medmänniska."Stefan Einhorn menar att snällhet är den viktigaste enskilda framgångsfaktorn i våra liv. Om vi strävar efter att vara snälla mot andra så kan vi helt enkelt inte undvika att också göra gott för oss själva.
  I Konsten att vara snäll kan vi läsa om vad äkta snällhet innebär, få exempel på vetenskapliga studier som visar att snällhet lönar sig och slutligen tillägna oss en rad handfasta råd om hur vi kan använda snällhet för att bli framgångsrika i våra liv. Vem vill inte vara god? Vem vill inte vara framgångsrik? Vi kan bli både och, om vi väljer att vara snälla.

  125,00 kr
 77. Konsten att visa en kyrka
  Konsten att visa en kyrka
  Beskrivning
  Konsten att visa en kyrka är en praktisk handbok för dig som ställs inför uppgiften att berätta om kyrkorummet för andra.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 78. Kontakt-men med vad?
  Kontakt-men med vad?
  Beskrivning
  Vem var det hon fått kontakt med? Kunde hon lita på budskapen? Det här är ingen science fiction utan författarens egen sanna berättelse.
  40,00 kr
 79. Kränkta människor samarbetar inte
  Kränkta människor samarbetar inte
  Beskrivning
  Alla känner igen situationen: Ni är några få som är på plats i god till sammanträdet. Plötsligt tittar någon från ledningen in i rummet och säger högt: "Jaså, ingen har kommit ännu!"

  Att inte bli sedd är en av många kränkningar som drabbar människor i arbetslivet, i skolan och ute i samhället. Andra typer av kränkande beteenden som vi kan utsättas för är att mötas med tystnad, bli härmade, ständigt möta misstro, utsättas för omvärldens tolkningar, alltid bli avbrutna … Listan kan göras lång.

  Lena Nevander Friströms tes i denna bok är att kränkande beteenden, på ett mycket djupare sätt än vad vi är vana att se, stör och skadar människor både på det personliga planet och i umgänget med andra. Kränkande mönster har också en negativ inverkan på arbetsorganisationens sätt att fungera – och i förlängningen även på samhället i stort.

  I boken får vi en rad belysande exempel på kränkande beteenden, både från den personliga sfären och från arbetslivet. Författaren diskuterar också hur kränkningar påverkar samhället, utan att vi egentligen tänker på det. Vi får en teoretisk diskussion av vad kränkningen betyder på det psykologiska planet – både för den kränkte och den som kränker. Som avslutning diskuteras vad vi kan göra för att själva vara uppmärksamma på våra kränkande mönster och hur vi kan bryta dessa beteenden.

  Kränkta människor samarbetar inte har samma direkta tilltal och lättsamma anslag som den tidigare utgivna Fångad av arbete – trots det djupa allvaret i ämnet. Även denna bok har försetts med illustrationer av Helena Davidsson Neppelberg.

  Boken riktar sig till alla som är intresserade av populärt hållen psykologi samt ledarskap och managementfrågor.


  Lena Nevander Friström (1954–2008) var socionom och leg. psykoterapeut. Hon arbetade med ledarutveckling inom näringslivet, både i Sverige och internationellt, och var en ofta anlitad föreläsare. Hon var också verksam som privatpraktiserande psykoterapeut. Natur & Kultur har givit ut flera av hennes böcker: Fångad av arbete (1999), Kränkta människor samarbetar inte (2003), Om livet före döden (2004) samt ljudboken Men hallå! Vad väntar du på – livet är bara nu! (2006).

  Christina Zaar (f 1946) är journalist på DN och skriver huvudsakligen om arbetslivs-, utbildnings- och samhällsfrågor. Hon har bl a utgivit Broar till Östeuropa (Bokförlaget DN, 1994), Kvinnligt ledarskap, tillsammans med Gunilla Arhén (Ekerlid, 1997) samt Att komma till tals (SLL, 1998). Hon är även verksam som översättare.

  125,00 kr
 80. Kreativitetsboken
  Kreativitetsboken
  Beskrivning
  Med hjälp av bokens tio stora test kan du avgöra i vilken mån du bestitter de egenskaper som utmärker den kreativa människan
  50,00 kr
 81. Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi
  Kristaller : den moderna guiden till stenarnas magi
  Beskrivning
  Allt fler strävar efter att hitta balansen mellan det yttre och inre. När selfcare blivit det "nya svarta" har även kristallerna tagit en allt större plats i våra flöden, i inredning och inom modevärlden. Stenar och mineraler har också blivit trendkänsliga kändisars favoriter, alla från Kim Kardashian till Victoria Beckham och Adele sägs använda dem mot scenskräck.

  Den här boken är en guide för den som är nybörjare på området, en genomgång av 50 stenar och kristaller och vad de kan göra för oss. Från agaten som ger skydd, mod, styrka och håller oss grundade till turkosens egenskaper, en känsla av helhet, skydd och integritet.

  Här får man veta hur man väljer sina egna kristaller och hur man sköter dem, renar och laddar dem med ny energi. Vilka som är bra på jobbet, i fickan och på resan, eller vilka du bör ge i present till en vän som lider av kärlekssorg eller till en nybliven mamma.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 82. Kristna ateister : vi som tror på Gud men lever som att han inte finns
  Kristna ateister : vi som tror på Gud men lever som att han inte finns
  Beskrivning
  Efter över ett decennium i framgångsrik tjänst kom Craig Groeschel fram till en smärtsam insikt: Trots att han trodde på Gud, levde han sitt liv och ledde sin kyrka som om Gud inte fanns. Han insåg att han var en kristen ateist. "Ju mer jag tittade, desto fler kristna ateister såg jag överallt," berättar Craig Groeschel.

  I denna bok öppnar han dörrarna till sitt eget hjärta på vid gavel när han självutlämnande delar med sig av sina misstag och svagheter under sin resa på väg mot ett mer autentiskt liv i Jesu efterföljd.
  Med stor ödmjukhet, värme och en hel del humor utmanar Craig Groeschel sina läsare med ett antal ämnen som har relevans för våra liv idag. Bland annat: • När du tror på Gud men inte på bön• När du tror på Gud men inte vill förlåta• När du tror på Gud men inte på att du kan förändras• När du tror på Gud men jagar efter lycka till varje pris• När du tror på Gud men tiger om din tro• När du tror på Gud men inte på kyrkan

  Groeschels personliga resa till en mer Gudscentrerad och genuin tro berör på djupet. Troende och kristna ateister kommer att känna igen sig och utmanas av budskapet i denna bok när de ställer sig frågan: Sätter jag min fulla tro till Gud men lever som om allt hänger på mig?

  135,00 kr
 83. Kristuslegender
  Kristuslegender
  Beskrivning
  Selma Lagerlöfs omtycka noveller om ödmjukhet, kärlek och medkänsla kommer nu i nytryck. Det har gått mer än 100 år sedan Kristuslegender skrevs. Ändå fortsätter den att ständigt tryckas om i hela världen, senast i Danmark, Ryssland och Lettland. Nu kommer den också åter på svenska, efter mer än 30 års frånvaro.

  Boken är illustrerad med flera samtida skolplanscher. Novellerna är hämtade ur ursprungsutgåvan och har kompletterats med några ur boken Legender

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 597

per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå