View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 670

per sida
Fallande ordning
  1. Förlåtelsens helande kraft
    Förlåtelsens helande kraft
    Beskrivning
    Författaren, som har gedigen erfarenhet inom själavård, tar i denna bok upp förlåtelsens helande kraft. Med värme visar Nunn hur befriande och läkande det kan bli för vår egen del när vi av hjärtat förlåter dem som gjort oss illa.
    Nunn vill hjälpa läsaren in i den frihet som Kristus kom med för att leva i förlåtelsens helande kraft. Ett särskilt kapitel om förlåtelsens olika aspekter i Bibeln avrundar boken
    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  2. Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Förlorad förundran, om vårt sökande efter identitet
    Beskrivning
    Förlorad Förundrad; om vårt sökande efter identitet, andlighet och intimitet
    100,00 kr
  3. Församlingen /pk
    Församlingen /pk
    Beskrivning
    Församlingen är Guds stora hemlighet. Mänskliga projekt och ideologier reser sig och slocknar, men kyrkan står oövervinnerlig i världen. Hon vittnar om Guds eviga plan för världen: att skapa "en ny himmel och en ny jord". I denna skrift skildras visionen av den kristna församlingen. Uppfylld av Helig Ande blir församlingen, i all sin skörhet, en näringsrik mylla där människan kan mogna till att bli den hon är skapad att vara: en bild av Gud.
    40,00 kr
  4. Försoning behövs
    Försoning behövs
    Beskrivning
    Samtalet om försoning måste hållas levande. Det är utgångspunkten för denna bok, som är ett spännande inlägg i det teologiska samtalet. Med avstamp i sina personliga erfarenheter möter Sofia Camnerin och Arne Fritzson de stora teologiska frågeställningarna kring gudsbild, lidande, ondska, död och förlåtelse.

    I denna teologiska fördjupning kring försoning och korset tar Arne Fritzson sin utgångspunkt i den hermeneutiska teologin medan Sofia Camnerin utgår från ett befrielsefeministiskt perspektiv. Boken ger en fördjupande inblick i det viktiga samtalet om en av vår tids stora frågor: försoning.

    Om författarna: Sofia Camnerin och Arne Fritzson är bägge teologie doktorer i systematisk teologi och pastorer i kyrkan Gemensam Framtid, där Sofia Camnerin är biträdande kyrkoledare. De är även verksamma som föreläsare och skribenter och har en ekumenisk bakgrund bl a inom Kyrkornas Världsråd.

    125,00 kr
    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  5. Förundran : tankar om vår stund på jorden
    Förundran : tankar om vår stund på jorden
    Beskrivning
    Naturen har blivit en ?gratis-losec? för de stressade, ett nästan heligt rum för dem som söker stillhet, sammanhang och förnyad livskänsla.



    Stefan Edman vill öppna våra sinnen och få oss att stanna upp och häpna. Över skönheten och det skenbart enkla i vardagen runt omkring oss. Men också över att vårt ?människovänliga? universum och vi själva tycks balansera på osannolikt finjusterade decimaler i naturlagarna. Finns det trots allt Någon bakom scenen, bakom Big Bang och evolutionens slumpskott?
    150,00 kr
  6. Förundran och förväntan
    Förundran och förväntan
    Beskrivning
    Jag hör till dem som menar att Gud inte behöver försvaras. Bokens budskap är att det viktigaste inte är att vi är emot något eller några. Den vill i stället betona den grundläggande övertygelsen att Gud är för oss: ”Om Gud är för oss, vem kan då vara emot oss?” (Rom 8:31)

    Nu kommer prästen och forskaren Jesper Svartviks nya bok. Förundran och förväntan vänder sig till dig som ställer frågor om livet, om människan och om denna värld som vi älskar. Författaren ger förslag på hur trons centrala frågor kan tolkas och besvaras, utan att försvara eller dogmatisera. En teologiskt reflekterande bok med djup förankring i kristen tro, där Jesper Svartvik skriver utifrån sin egen erfarenhet som präst och troende. Förundran och förväntan är en personlig och lättillgänglig bok med mycket värme

    175,00 kr
    • Köp 3 för 191,25 kr/st
  7. Fotspår i glastrappan : den svindlande klättringen i Babels torn och vägen tillbaka till jorden
    Fotspår i glastrappan : den svindlande klättringen i Babels torn och vägen tillbaka till jorden
    Beskrivning
    Den svindlande klättringen i Babels torn och vägen tillbaka till jorden. Utan gränder. Utan kropp. Utan samvete. Med dessa riktmärken förenas idag teknologi och andlighet i en utveckling som påverkar oss alla. Boken följer rottrådarna bakåt till den urgamla gnosticismen och dess förgreningar i den nya cybervärlden med dess löften om gränslös kunskap. Bilden av en annan möjlig väg växer sakta fram.
    50,00 kr
  8. Fragment ur två människors liv
    Fragment ur två människors liv
    Beskrivning
    Ett intressant historiskt dokument om två enkla människor, ett arbetarpar i fattigsverige som tillhörde den nya rörelsen. Pingströrelsens historia 1914-1960 speglas genom det de såg och trodde sig se. Hur upplevde de de stora konflikterna Franklin - Petrus, Lidman etc..?.
    30,00 kr
  9. Framgångsstegen
    Framgångsstegen
    Beskrivning
    Alltsedan sin omvändelse 1972 har Csar Castellanos varit övertygad om att de förändringar som skedde i hans liv också skulle påverka Colombia och hela världen. Gud hade kallat honom för ett speciellt syfte: att vinna de förlorade för Jesus Kristus. Tillsammans med sin hustru Claudia har han fått se denna kallelse utvecklas till en andlig tjänst. Med början 1983, med åtta personer, har International Charismatic Mission (MCI) växt till att omfatta mer än 120 000 medlemmar och är en av de största kristna församlingarna i världen. Församlingen har upplevt en ovanligt stor tillväxt under det senaste årtiondet. Vad är hemligheten bakom denna utveckling? Svaret är känslighet för Guds röst och trofasthet mot Honom, precis som det var med Abraham när han hörde Guds röst: "...jag skall göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse" (1 Mos 12:2). Pastor Csar Castellanos, delar sina hemligheter med den enorma församlingstillväxt som han upplevt i MCI i Bogot, Colombia. Församlingsledare och troende överallt kommer att bli djupt tacksamma för den här klara och koncisa undervisningen av G12-visionen. - Pastor Colin Dye, förste pastor i Kensington Temple och ledare av London City Church
    100,00 kr
  10. Från början : upptäck Guds urspungstanke med skapelsen
    Från början : upptäck Guds urspungstanke med skapelsen
    Beskrivning
    Lösningen ligger i ursprungstanken.

    I denna bok behandlar Dan Salomonsson olika frågor som berör alla människor: relationen till Gud, äktenskap, ledarskap, en sund puls i vardagen – för att nämna några.
    Författaren visar att de problem vi möter i livet, har sin lösning i Guds ursprungstanke om hur livet ska levas. I ljuset av detta förmedlas både perspektiv på tillvaron och hopp om det återupprättade paradiset.

    ”När vi orienterar oss i tillvaron behövs det en tydlig referenspunkt att utgå från. Tanken som återkommer frekvent i de heliga texterna är att det är ordningen från skapelsen som utgör orienteringspunkten för de stora frågorna. När Skriften tar ut kompassriktningen för de fundamentala principerna i livet utgår argumentationen från den tanke som fanns från början.”
    Ur författarens förord Om författaren:
    Med erfarenhet från vitt skilda verksamhetsfält är Dan Salomonsson först och främst Ordets tjänare. I den kallelsen har det skapats erfarenhet av offentligt ledarskap.
    Som pastor i Stockholm och Uppsala har han de senaste åren varit initiativtagare till en rad projekt och nätverk Dan har medverkat i och skrivit ett flertal böcker.
    Född och uppvuxen i Karlskoga, pappa till tre barn och gift med Eleonor.

    100,00 kr
  11. Från ett cafébord i Paris : Om vänskap, tristess och samtalets nyanser
    Från ett cafébord i Paris : Om vänskap, tristess och samtalets nyanser
    Beskrivning
    I sin nya bok Från ett cafébord i Paris låter den uppskattade författaren och religionspsykologen Owe Wikström världsmetropolen Paris utgöra kuliss och fond till en djupdykning i tre av livets mest centrala teman: vänskap, livsleda och samtal.

    Vad är vänskap egentligen, och hur förhåller den sig till förälskelse, arbetsrelationer och den stora kärleken?

    Hur hanterar vi de drag av meningslöshet och tristess som tycks inbyggda i livet? Vilka problem uppstår när vi så ofta tar till konsumtion som en flykt mot vår tomhet och leda?

    Och varför fyller samtalet och det poänglösa småpratet ett så avgörande behov i mänskligt samspel?

    Från ett cafébord i Paris är en bok som vill bli till verklig livshjälp för dem som funderar över livets och vardagens mest angelägna frågor. På sitt djupt kloka och samtidigt humoristiskt inspirerande sätt tar Owe Wikström oss med bortom de parisiska hustaken till de allmänmänskliga ämnen som ofta väcks kring ett cafébord. Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret. Dessutom är Owe Wikström en ofta anlitad föreläsare, regelbunden krönikör i dags- och veckopress samt var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.

    • Köp 3 för 67,50 kr/st
    • Köp 10 för 63,75 kr/st
  12. Från tanke till text - En språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Från tanke till text - En språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
    Beskrivning
    .Skriv och skriv om!., .Virka inte ihop din uppsats. Sätt ihop den som en bil!., .Låt varje stycke bäras av en kärnmening!.. Det är några råd som ges i denna språkhandledning för studenter som skriver uppsats på högskolenivå. Boken diskuterar allt från den vetenskapliga prosans språkliga särdrag till hur den enkla meningen bör byggas. Den är en vägledning i konsten att ordna tankarna till text, närmare bestämt vetenskaplig text. Den handlar om hur man kan . eller t o m ska . bygga upp meningar, stycken, avsnitt och kapitel. Den beskriver hur man planerar, strukturerar, formulerar, skriver och skriver om. I denna nya upplaga har hänsyn tagits till att datorn revolutionerat skrivandet de senaste tio åren.
    100,00 kr
  13. Fredsbyggare sökes
    Fredsbyggare sökes
    Beskrivning
    Vår generation kan avskaffa krigen

    Men våldsamma konflikter och krig dominerar fortfarande löpsedlarna. Detta trots att det aldrig tidigare i världens historia har funnits sådana möjligheter som nu att förhindra att konflikter eskalerar till våld och krig. Det finns metoder och redskap. Det finns kunskaper, erfarenheter och insikter.

    Fortfarande utbildas hundratals tusen för att föra krig. Nu behövs det tusentals människor som har utbildning, kompetens och mod att bygga freden. I Sverige och internationellt. Ideellt och professionellt.

    Det håller på att växa fram nya sätt att arbeta, nya utbildningar och nya yrken. Det gäller både inom det civila samhällets organisationer och i statliga och internationella organ.

    Fredsbyggare sökes är till för alla som vill veta mer om möjligheterna till ett spännande och meningsfullt arbete för mänskliga rättigheter, demokrati och en hållbar fred.
    30,00 kr
  14. Frigiven
    Frigiven
    Beskrivning
    Berättelsen om en flicka som träffar en pojke och blir utnyttjad av honom. Polisen hittar heroin i väskan som han gett henne. Hon blir dömd och satt i fängelse.
    24,99 kr
  15. Frihetens lov
    Frihetens lov
    Beskrivning
    Här visas sambandet mellan samhällets kvinnoförtryck och beteendet hos människor som vuxit upp i missbrukarfamiljer eller störda familjer.
    50,00 kr
  16. Fundera tillsammans
    Fundera tillsammans
    Beskrivning

    Barn har frågor som oroar. Barn behöver vuxna som törs möta deras frågor ärligt och anspråklöst, vuxna som vill lyssna och samtala.

    75,00 kr
  17. Fynd och fusk : falsarier och mystifikationer omkring Jesus
    Fynd och fusk : falsarier och mystifikationer omkring Jesus
    Beskrivning
    Då och då går ett rykte över världen: man har funnit en tidigare okänd handskrift med sensationella uppgifter om Jesus. Många oklara punkter i hans liv och kring hans död och uppståndelse får nu sin definitiva förklaring. De nya uppgifterna sägs ofta vara omstörtande. Den nya handskriften visar att Jesus var helt annorlunda än vad de fyra evangelierna berättar i Nya testamentet. Den är en utmaning för hela kristenheten som nu måste revidera hela grunden för sin tro. Den kristna kyrkan har sedan länge förfalskat bilden av Jesus och har försökt dölja sanningen om honom, men nu har den äntligen kommit i dagen.<br /><br />Ganska snart brukar dessa rykten blekna. Det visar sig att den sensationella handskriften inte alls finns till, eller att den är en förfalskning, eller att det står något helt annat i den än vad ryktet ger vid handen. Den försvinner ur det allmänna medvetandet men kan leva vidare inom en liten grupp av anhängare. Det händer också att samma rykte återkommer efter flera årtionden, då man har hunnit glömma bort alla tidigare avslöjanden. Men samtidigt skapas nya rykten med liknande innehåll. Alla dessa sägner är uttryck för en och samma förväntan: att evangeliernas Jesusbild snart kommer att bli vederlagd eller radikalt förändrad.<br /><br />Om denna egendomliga litteraturgenre skriver här Per Beskow. Bland annat redogör han här för en del mystifikationer som har väckt stor uppmärksamhet i medierna under de senaste åren, till exempel <i>Da Vinci-koden</i>.<br />
    95,00 kr
  18. Fyrtio nätter : och så detta eviga
    Fyrtio nätter : och så detta eviga
    Beskrivning
    Han har bestämt sig för att göra rätt för sig. Och inte bara för sig. Han ska göra rätt för sin pappa som dog innan han dog och för sin äldre bröder som drog innan de hann introducera honom i vuxenlivets alla ansvarstaganden och hemligheter. Nu lever han tillsammans med sin mamma och mormor. han är tretton år. Allting är över. Ingenting är gjort. Fyrtio nätter han han på sig... En spännande berättelse om vägen in i vuxenvärlden, som förtryck och frihet och om ett barns längtan efter att bli sedd och bekräftad i skuggan av en ockupationsmakt och en omtalad bror.
    100,00 kr
  19. G K Chesterton
    G K Chesterton
    Beskrivning
    Idag känner inte många till Gilbert Keith Chesterton (1874-1936). Möjligen har man hört talas om honom genom ett eller annat lösryckt citat, eller kanske genom att ha läst hans detektivnoveller om den katolske prästen fader Brown. Ändå var han en av sin tids största mediepersonligheter. Hans enorma produktion omfattar det mesta: religion och politik, historia och litteratur, filosofi och konst, ekonomi och samhällskritik. Men vem var han, mannen vars citat i engelska citatlexikon upptar dubbelt så mycket utrymme som Winston Churchill? Här möter vi texter av och om Chesterton i några av sina många roller. För urvalet och den biografiska delen om Chesterton står Janne Carlsson, som är författare, översättare, kulturskribent och bibliotekarie i Göteborg.
    50,00 kr
  20. Galileen Vandringar i bibliskt landskap
    Galileen Vandringar i bibliskt landskap
    Beskrivning
    Vi vandrar in i de trakter där Jesus levde och verkade.
    30,00 kr
  21. Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Gestalta möjliga världar : predikostrategier för 2000-talet
    Beskrivning
    I fem kapitel resonerar Bo Larsson kring predikans plats i Gudstjänsten. Han inleder med att behandla den goda tystnaden och predikan, trostolkning och predikan samt vilket språk vi använder i predikan. Han tar vidare upp bibeltexterna och olika hermeneutiska modeller för texttolkning och ger som avslutning exempel från sina egna predikningar.

    Gestalta möjliga världar är en homiletisk handbok som riktar sig till präster, pastorer och diakoner i första hand men även till alla som någon gång ska predika i en kyrka eller har ett intresse för homiletik. Boken har en ekumenisk grundton med exempel från såväl katolsk kontext som från de reformerade kyrkorna.

    Bo Larsson är präst, docent i tros- och livsåskådningsvetenskap samt utbildnings- och forskningschef i Svenska kyrkan på nationell nivå.
    125,00 kr
  22. Gianna - aborterad... men ett levande vittne
    Gianna - aborterad... men ett levande vittne
    Beskrivning
    Endast 17 år gammal blev Tina gravid. Hon kände sig både över­given och desperat när hon gick in på en klinik för att göra abort. Men något oväntat hände...något underbart. Istället för att ett växande liv utsläcktes misslyckades proceduren. Och med envishet och mod kom en liten tös till världen. Gianna är den sanna berättelsen om en tjejs fantastiska resa från att ha överlevt abort till att älska och försvara livet.
    125,00 kr
    • Köp 3 för 166,50 kr/st
    • Köp 10 för 157,25 kr/st
    • Köp 25 för 148,00 kr/st
  23. Gitarrsångboken
    Gitarrsångboken
    Beskrivning
    I Gitarrsångboken finns text, ackord och melodi till 67 välkända låtar. Melodierna är skrivna med tabulatur vilket innebär att du inte behöver kunna noter. Men om du vet ungefär hur låten går, kan du enkelt plocka ut melodin med hjälp av tabulaturen. Till varje låt finns ackorddiagram och komptips och till vissa även riff, intron, förslag till solospel m.m.

    150,00 kr
  24. Glastaket
    Glastaket
    Beskrivning
    Berättelsen om kampen mellan det evigt manliga och nya kvinnliga inom den akademiska världen
    50,00 kr
  25. Glimten i ögat
    Glimten i ögat
    Beskrivning
    Att se sig omkring är alltid spännande. Inte minst att se människor och naturen. Boken vill vara en hjälp för alla åldrar att göra iakttagelser om livet.

    Med förtröstan lämnar jag över till er läsare att fundera över vad det är i livets villervalla som hjälper oss att leva i trygghet och glädje. Det skadar inte att byta några ord både med sig själv och med vår Herre om den verkligheten."

    50,00 kr
  26. Goda råd i rättan tid
    Goda råd i rättan tid
    Beskrivning
    Nina Yunkers samlade råd har blivit en räddare i nöden och det mest pålitliga uppslagsverket. Här finns några av de beprövade, klassiska lösningarna blandat med de senaste rönen. Boken ger svar på hur man behandlar fläckar av olika slag, tips om rengöring och klädvård, hur man tar hand om sin trädgård samt sköter sina smycken. Helt nya är kapitlen om segling och husbilssemester
    75,00 kr
  27. Gonatt, lilla farmor!
    Gonatt, lilla farmor!
    Beskrivning

    Kåserier om barn. En bok för alla pappor och mammor, far- och morföräldrar och andra som lever nära barn.

    50,00 kr
  28. Gringo, stick hem! : Karl-Erik Appelfeld - alkoholisten och kåkfararen som blev missionär
    Gringo, stick hem! : Karl-Erik Appelfeld - alkoholisten och kåkfararen som blev missionär
    Beskrivning
    Gringo, stick hem! är berättelsen om alkoholisten och kåkfararen som blev missionär och pionjärarbetare bland Ecuadors indianer. Kalle Appelfeldt trodde att han skulle dö där i indianbyn, dit han kommit med sin fru Inger. Men det fanns en fortsättning...
    100,00 kr
  29. Grisen och tuppen, en bok om farsor
    Grisen och tuppen, en bok om farsor
    Beskrivning
    Till alla som blivit fäder! Till densom far till någon som just blivit pappa! Goda råd är normalt dyra men här får du en enorm samling för en spottstyver.
    50,00 kr
  30. Gud är inte ett främmande namn
    Gud är inte ett främmande namn
    Beskrivning
    Kristian Lundberg har tidigare varit öppen med sitt politiska engagemang. Nu kommer boken där han berättar varför han tar ställning.

    Boken är upplagd som en serie dagboksanteckningar med början under sensommaren förra året, och med slutpunkt under våren 2016. Det är en autentisk tidsperiod som beskriver den dagliga brottningen med framför allt frågan om människovärdet och dess plats i den konkreta politiken.

    - Det blir extra tydligt när man lever nära det som händer, som man gör i Malmö. Det gestaltas på flyktingperrongen, där man ser människor med våld föras ut ur ett tåg för att de inte har rätt papper. Någon släpas av och skickas hem. Makrobesluten verkställs på mikronivå.

    - Vi kan tala om solidaritet och om allas lika värde, att alla ska få äta sig mätta. Men det verkställs inte förrän någon ställer sig och lagar mat.

    Kristian Lundberg är en av Sveriges mest produktiva litterära författare. För ett par år sedan, 2014, kom boken Det här är inte mitt land. Den rör sig kring samma tema, men är mer politisk.

    - Nu vill jag berätta varifrån engagemanget kommer, säger han. Det finns en beröringsskräck med allt som är religiöst. Men jag har haft en tro i hela mitt liv. Nu vill jag redovisa ett "därför att", vad det är som har lett fram till mina ståndpunkter.

    Som aktivist för flyktingars rättigheter har han besökt flyktingboenden och sett hur vänsterpolitiska aktivister förenas med pingstvänner i kampen för de svagaste.

    - Det handlar om en radikalitet där man gör det man tror och tror det man gör. Där man är redo att offra något. I Gud är inte ett främmande namn berättar han också om sin egen väg till tro efter en svår period av missbruk. En berättelse som han inte har gått ut med tidigare. Boken är i någon mån en försvarsskrift för den kristna tron, menar han.

    - Det finns en okunnighet om kristen tro, där tron uppfattas som att man gör det enkelt för sig. Så är det inte. Livet är komplicerat och man är mångfacetterad även som kristen

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
    • Köp 25 för 40,00 kr/st
  31. Gud är närmare än du tror
    Gud är närmare än du tror
    Beskrivning
    Om Gud alltid är med oss -- varför är han så svår att hitta?<br /><br />Om han säger att fåren känner herdens röst -- varför talar han inte till mig?<br /><br />Om Bibeln har rätt i att Gud vill ha en relation med oss -- var finns intimiteten?<br /><br />Vi vill gärna tro att en personlig relation med Gud är mer än bara ord. Vi önskar verkligen lära känna honom. Men det är svårt att ha en relation med någon som aldrig visar sig.<br /> Var är Gud?<br /><br />Närmare än du tror. Mer angelägen att få kontakt med dig än du anar.<br /><br />John Ortberg visar i sin nya bok med humor, berättelseförmåga och genom färgstarka exempel att en levande relation med faktiskt är möjlig. Och han visar på vägar hur den relationen kan bli en praktisk verklighet i våra liv.
    125,00 kr
  32. Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning
    Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning
    Beskrivning

    Gud i Sydafrika, Evangeliets utmaning

    50,00 kr
  33. Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Guds hand : om röda djävlar och glidtacklande helgon
    Beskrivning
    På en vägg i Liverpool hängde en gång en affisch med texten ?Jesus saves?, där en lustigkurre klottrat dit: ?... men Kenny Dalglish slår in returen?.
    Det är bakgrunden till Guds hand ? en bok om fotboll och religion, fans och fanatism, tro och övertro, den heliga Madonnan och den makalöse Maradona.
    Läs om när påvens livvakter drar ut i strid på fotbollsplanen. Om supportern som lät döpa alla sina ungar efter favoritlaget. Om munken som byggde ett kloster runt ett fotbollslag. Om miraklet i regnskogen, Usama bin Ladins hemliga passion och om hur Uri Geller en gång satt på en läktare och försökte böja in frisparkar i krysset med tankekraft.
    När ett fan blir gammal blir han inte nödvändigtvis religiös. Men rätt ofta.
    100,00 kr
  34. Gudskvinnor, res er
    Gudskvinnor, res er
    Beskrivning
    Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara. Den här boken är för kvinnor som vill följa Gud på ett radikalt och modigt sätt.

    Är du en kvinna som har en plats inuti din ande och din själ som ropar efter mål och mening? Är du någon som hör om stora hjältedåd både från det förgångna och i nutid och önskar att du kunde bli känd som någon som följer Gud radikalt och modigt?
    Kanske är du någon som en gång i tiden hade en stark längtan, men livets omständigheter har lämnat dig utmattad och cynisk, och dina drömmar ligger krossade och tillintetgjorda på klippor av lidande och svårigheter.
    Är du någon av dessa kvinnor, då är det här en bok för dig.
    Det finns ett rop ifrån Faderns hjärta till sina döttrar att resa sig upp och bli det som han hela tiden har planerat för dem att vara.

    Sagt om boken
    "Med stor värme, andlig skärpa och självutlämnande närhet, lockar författaren fram den sanna identitet och den hisnande kallelse som Herren har lagt ned i oss var och en."
    – Andréas Andersson
    Pastor, mentor och ledare för ISA60 International

    "Amanda Göransson har skrivit en viktig bok om kraften att som kvinna resa sig upp i sin fulla potential. Hon lyfter fram gudskvinnor i Bibeln, men även andra historiska personligheter i en välskriven bok som motiverar."
    – Camilla Olsson Pastor, Connect Church

    "Den här boken är en stark uppmuntran till dig som kvinna att resa dig upp och inta din plats i den underbara plan Gud har för mänskligheten i enlighet med det som profeteras i Joels andra kapitel i Bibeln."

    – Magnus och Therese Axelsson

    135,00 kr
    • Köp 3 för 162,00 kr/st
    • Köp 10 för 153,00 kr/st
  35. Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
    Gudstjänsten : vägledning i den kristna trons grunder
    Beskrivning
    Över hela jordklotet kommer kristna människor tillsammans för att fira gudstjänst på Herrens dag. Från det att solen går upp i Asiens östra kant, tills den går ner så långt västerut vi kan komma, pågår en global gudstjänst. Några möts i praktfulla katedraler, andra i enkla kapell eller lerkyrkor. Gudstjänstkulturen ser olika ut i olika sammanhang, men alla firar vi gudstjänst! Man kan inte ens tänka sig en kristen församling utan gudstjänstfirande. Ändå reflekterar vi inte så ofta över denna centrala del av vårt kristna liv. I den här lilla skriften försöker vi sätta ord på gudstjänstens djupaste innebörd och beskriva vad Bibeln säger om dess syfte och innehåll.
    40,00 kr
  36. Gudstjänsten och vi själva
    Gudstjänsten och vi själva
    Beskrivning
    Vad är egentligen en gudstjänst? Vad är omistligt och vad kan uttryckas på ett annat sätt? Överensstämmer gudstjänstens budskap med det som församlingen vill förmedla?

    I Lunds stift upptäckte man att det fanns ett behov av att se vad församlingens gudstjänster egentligen uttrycker. Därför tog man fram ett samtalsmaterial som användes i några församlingar för att fördjupa och utveckla gudstjänsten. I Gudstjänsten och vi själva har Nils-Henrik Nilsson sammanfattat gudstjänstprojektets bärande tankar.

    Boken är uppbyggd kring samtalsunderlag och metodövningar och leder fram till ett konkret arbete med att formulera en gudstjänstteologi för den lokala församlingen och en lokal gudstjänstpastoral. Den kan läsas av alla med intresse för gudstjänstlivet i svenska kyrkan.
    125,00 kr
  37. Guidad -
    Guidad -
    75,00 kr
  38. Gunnel Vallquist : texter i urval
    Gunnel Vallquist : texter i urval
    Beskrivning
    Gunnel Vallquist har i mer än ett halvt sekel varit verksam som fri skribent, översättare och författare. Hon har med sin rena och behärskade stil kommenterat och reflekterat över europeiskt kulturliv, kyrkans utveckling och den kristna trons pilgrimskap i essäer och skrifter, artiklar och tankeböcker.

    Urvalet av Gunnel Vallquists texter är från perioden 1949-2007 och har samlats i tre delar som speglar de områden där hon framför allt har rört sig: kulturen, kyrkan och tron. Inledningarna till de olika delarna är skrivna av Ylva Eggehorn, författare och poet, Werner G. Jeanrond, professor i teologi, och Carl Otto Werkelid, Svenska Dagbladets kulturchef. En unik serie artiklar, publicerade i samband med de fem påveskiften som Gunnel Vallquist har upplevt, ingår i bokens andra del, Katolsk horisont.

    Redaktör för boken är Peter Halldorf, pastor och redaktör för tidskriften Pilgrim, verksam på Nya Slottet Bjärka-Säby i Östergötland. Han har även skrivit ett flertal böcker.

    Gunnel Vallquist är professor, teolog, författare, litteraturkritiker och ledamot av Svenska Akademien.
    150,00 kr
  39. Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
    Hajen Hugo och hans alfabetsvänner - Not
    Beskrivning
    Bok inkl. sång-cd.Mt Hajen Hugo och hans 27 alfabetsvänner i en skön mix av sånger och roliga fakta om djuren.
    100,00 kr
  40. Håll kärleken levande
    Håll kärleken levande
    Beskrivning
    Att bli kär är ingen konst. Men att hålla kärleken levande när jobbet eller barnen tar all vår tid och kraft är inte alltid så lätt. Med humorn som vapen och med stor erfarenhet av samlevnadsfrågor i bagaget har psykologen Alf B Svensson skrivit en uppmuntrande bok om konsten att hålla kärleken levande. Här finns praktiska råd och konkreta lösningar på problem som många brottas med. Tid, pengar, sex, gräl, städning, otrohet, sportnytt ... Inspirerande och rolig läsning inte minst tack vara de humoristiska illustrationerna som också kan locka till eftertanke.
    85,00 kr
  41. Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Halleluja oavsett : om att hitta nåden i mörkret
    Beskrivning
    Genom att omfatta och ta till oss nåden ger vi våra egna familjer, våra gemenskaper och vårt samhälle möjligheten att se världen på ett mer ömsint och engagerat sätt. Med både visdom och humor förklarar Lamott vad nåd och barmhärtighet betyder i våra liv och vad som faktiskt händer när vi vågar dela den med varandra.

    Anne Lamott är en mycket uppskattad amerikansk författare och talare, känd och uppskattad för sitt ärliga, insiktsfulla och humoristiska sätt. Flera av hennes böcker har legat som bästsäljare på New York Times boklista. På svenska finns sedan tidigare Hjälp, tack, wow de tre bönerna du behöver och Stygn - Det går att laga livet när allt gått sönder.

    • Köp 3 för 58,50 kr/st
    • Köp 10 för 55,25 kr/st
  42. Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Håller Europa? : en antologi om identiteter, mångkultur och religiositet
    Beskrivning
    Håller Europa? är en tankeväckande bok som lyfter fram existentiella perspektiv kopplade till europafrågorna. Boken får oss att tänka kring Europa från en mänsklig synvinkel.

    Idémässigt håller bilden av Europa på att förändras. Europa framstår alltmer som en smältdegel, ett myller av rörelser och identiteter. Hur skall vi förstå det som sker?

    Bland skribenterna i boken finns Margot Wallström, Anders Wejryd, Ingmar Karlsson, Elisabeth Ohlsson Wallin och Ozan Sunar.

    Boken är den första i en skriftserie från Seglora smedja, en teologisk tankesmedja som verkar i skärningspunkten mellan andlighet, kultur och samhällsfrågor. Bakom Seglora smedja står prästerna Ewa Lindqvist Hotz och Helle Klein.
    125,00 kr
  43. Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
    Hamn för rebeller och änkenåder : Sigtunastiftelsen och författarna
    Beskrivning
    Hamn för rebeller och änkenåder är ett unik och fascinerande stycke svensk 1900-talshistoria. I centrum står Sigtunastiftelsen, författarborgen som den kom att kallas, där generation efter generation av svenska författare vistats kortare eller längre tider i närmare 80 år.

    Boken ger inte bara en inblick i ett rikt persongalleri av författare som Sven Stolpe, Dag Hammarskjöld, Karin Boye, Lars Ahlin, Lars Widding, Agneta Pleijel och Anita Goldman, för att bara nämna några, utan ger också en alldeles speciell vinkling av den svenska litteratur- och idéhistorien under 1900-talet. Boken är rikt illustrerad med unikt fotomaterial och innehåller också en mängd intressanta (delvis tidigare opublicerade) texter och citat.

    Ylva Eggehorn, själv författarstipendiat vid flera tillfällen och en flitigt sedd gäst på Stiftelsen sedan 1970-talet, är författare med ett 40-tal utgivna böcker i olika genrer. Hon har också skrivit pjäser, musikdramatiska verk och mer än 20 psalmer som är representerade i den Svenska psalmboken.

    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
  44. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan
    Beskrivning
    Kyrkans skapelseansvar går hand i hand med vårt gemensamma ansvar för en hållbar livsstil och jordens överlevnad. Handbok i hållbar energianvändning för kyrkan ger handfasta ekonomiska tips på hur man kan effektivisera energianvändningen i kyrkans byggnader. I boken tar bl.a. upp: Ventilation, fjärr- och närvärme, belysning, energideklarationer, vattenförbrukning, solvärme, klimatskal och isolering, transporter, energispartips och biobränsle. Boken ger också råd om uppvärmning och vad som är viktigt att beakta vid ändrad användning av kyrkobyggnaden. Boken vänder sig i första hand till verksamhets- och driftsansvariga i församlingar, samfälligheter och stift, men också till miljösamordnare och antikvarier.
    200,00 kr
  45. Handtag, famntag, klapp eller kyss
    Handtag, famntag, klapp eller kyss
    Beskrivning
    Metodhäfte med exempel på hur man talar med barn på ett positivt sätt och på deras villkor om övergrepp.
    50,00 kr
  46. Här en strand
    Här en strand
    Beskrivning
    Vad upplever människan i liturgin? Är gudstjänsten en källa till hopp eller missmod. Kyrkans gudstjänstliv väcker en rad frågor. Här en strand är skriven för alla intresserade av kyrkans gudstjänst, och av hur den kan bli angelägen för fler människor. Boken vill inspirera till fördjupade samtal om gudstjänsten och är skriven utifrån övertygelsen att gudstjänsten är kyrkans centrum, skatten på kyrkans strand.
    • Köp 3 för 148,75 kr/st
  47. Hasse & Tage och musiken
    Hasse & Tage och musiken
    Beskrivning
    I den här boken berättar Göran Tonström sannsagan om svenskt nöjeslivs mest älskade radarpar Hasse & Tage. Barndomen och uppväxten i Helsingborg och Linköping. Hur de träffades på radions underhållningsavdelning, startade AB Svenska Ord och sedan skapade svensk underhållningshistoria. De legendariska revyerna, de legendariska radioprogrammen, de legendariska filmerna. Böcker, teaterpjäser och underbara melodier. Kända och älskade av alla. Och som vanligt i "och musiken"-serien avslutas boken naturligtvis med mängder av deras melodier med noter, text och ackordanalyser.

    125,00 kr
  48. Hej och välkommen till Allhelgonamässan
    Hej och välkommen till Allhelgonamässan
    Beskrivning
    Att vara kyrka idag är en utmaning. Kyrkbänkarna gapar tomma och medlemstalen sviktar. Men i en liten träkyrka på Södermalm i Stockholm har man lyckats skapa något alldeles unikt. Här samlas hemlösa, musiker, missbrukare, konstnärer, mediafolk, författare ? och alldeles ?vanliga människor? ? och firar mässa tillsammans, vecka efter vecka. Lekmän deltar ofta i liturgin, och erfarna musiker står för gudstjänstens sång och musik. Det är fullsatt, inbjudande, varmt och nytänkande. Men man kan ändå undra varför så många söker sig till just Allhelgonakyrkan?
    175,00 kr
  49. Heliga ögonblick
    Heliga ögonblick
    Beskrivning
    Begagnad i bra skick
    100,00 kr
  50. Hemlös i församlingen?
    Hemlös i församlingen?
    Beskrivning
    Eskil Hofverg skriver: "Jag vill se församlingen som ett hem, men familjen som lever där - Guds familj - består av en brokig skara människor."
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  51. Hemma-från en pappa till en annan
    Hemma-från en pappa till en annan
    Beskrivning
    Hemma-från en pappa till en annan är en bok för riktiga män, och andra typer av män om det finns?
    50,00 kr
  52. Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
    Hilding Fagerberg : förkunnare, äventyrare, humorist
    Beskrivning
    Hilding Fagerberg har ibland kallats "Sveriges roligaste predikant".Sina predikningar kryddade Hilding med rejäla doser humor, och även om en och annan kanske tyckte att den frispråkige predikanten "spelade över" lite ibland, så upplevde de flesta att det var en riktig fest att få vara med på Hildings möten.
    75,00 kr
  53. Himlen finns på riktigt
    Himlen finns på riktigt
    Beskrivning
    En liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen. Nu över sju miljoner exemplar sålda! Colton Burpo överlevde en allvarlig bukhinneinflammation efter en sprucken blindtarm. Månaderna efter tillfrisknandet berättade Colton, som ännu inte hade fyllt fyra, att han lämnade sin kropp under operationen.
    100,00 kr
  54. Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
    Himlen tur/retur : en läkares häpnadsväckande berättelse om döden, himlen, änglarna och återkomsten
    Beskrivning
    Himlen tur/retur är Marys otroliga berättelse om hur hon fördes från livet genom döden och vidare till evigt liv, och sedan tillbaka igen. Genom alla fantastiska detaljer från himlen, där hon kommunicerade med änglar, och beskrivningen av den starka sorg hon kände när hon tvingades inse att hennes tid inte var kommen ännu, får vi här dela Marys extraordinära upplevelse av ett mirakel i vår tid. Mary förändrades i grunden och för alltid. Hon fick en ny förståelse för meningen med livet här på jorden, hennes tro stärktes, och hennes egna andliga resa tog ett stort steg framåt tack vare de personliga erfarenheterna hon fick av himlen. Himlen tur/retur kommer att ge dig hopp, fylla dig med förundran, och stärka dig genom löftet om ett liv efter detta och en kommande tid i himlen.
    125,00 kr
  55. Hits 2016 : årets bästa låtar
    Hits 2016 : årets bästa låtar
    Beskrivning
    Sveriges enda bok med den senaste popmusiken! I HITS 2016 har vi samlat årets bästa låtar, både svenska och internationella. Här finns låtar med artister som Adele, Alan Walker, Justin Bieber, Veronica Maggio, Peg Parnevik, Laleh och många fler. Samtliga 37 låtar presenteras med melodistämmor, texter och ackord. Dessutom finns många artistbilder.
    85,00 kr
  56. Hjälp, vi har fått en tonåring
    Hjälp, vi har fått en tonåring
    Beskrivning
    Kanske vill din tonåring bara se dig som chaufför, tvättinrättning och bankomat, men din tonåring behöver dig på en massa andra sätt. Din tid, din kärlek, dina livserfarenheter, normer och värderingar behövs mer än någonsin tidigare. Du behöver hitta andra sätt att relatera till den växande tonåring som är på god väg att bli vuxen. Bästsäljande författaren och psykologen Alf B Svensson ger uppmuntrande och praktiska råd kring problem som många tonårsföräldrar kan känna igen sig i. Ur innehållet: "Så stärker du självkänslan och självförtroendet." "Du fattar ju typ ingenting" "Hur får man en mussla att börja prata?" "Han sitter jämt framför datorn." "Tuff kärlek -- om att sätta gränser." "Ett rikt och meningsfullt liv - hur får man det?"
    • Köp 3 för 90,00 kr/st
    • Köp 10 för 85,00 kr/st
  57. Hoppets tal
    Hoppets tal
    Beskrivning
    En tjugosex ord lång parad av hopp: den börjar med Gud, slutar med liv och uppmanar oss att göra detsamma. Den är kort nog för att skriva på en servett eller lära sig utantill på en stund, men ändå stadig nog för att stå emot två tusen år av stormar och frågor. Om du inte vet något om Bibeln, börja här. Om du kan allt i Bibeln, återvänd hit. Vi behöver alla den påminnelsen. Kärnan i människans problem är människans hjärta. Och Guds kur ordineras i Johannes 3:16
    100,00 kr
  58. Hoppets tecken
    Hoppets tecken
    Beskrivning
    Vad är utmärkande för vår tid och vad är angeläget att betona just i vår tid? I sitt herdabrev ger Hans-Erik Nordin en bild av religionens och värderingarnas plats i samhället och kyrkans roll i detta. Nordin beskriver Strängnäs stift och identifierar kyrkans och församlingens identitet och roll. Fyra angelägna områden som lyfts fram är gudstjänstens centrala betydelse, fokus på vår tids utsatthet, den nutida människans sökande samt barn och ungas situation.

    Hoppets tecken är korset. Kristus är uppstånden och ingenting är riktigt hopplöst längre. Det är kyrkans budskap från generation till generation och främsta uppdrag att gestalta i nutid.

    Hans-Erik Nordin är biskop i Strängnäs stift.

    125,00 kr
  59. Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
    Hushållshandboken : allt du behöver veta för att sköta ett hem
    Beskrivning
    En perfekt present ... De flesta behöver ha ett exemplar hemma.

    Camino, tidning för smartare livsstil hemma

    Rikt illustrerad i färg

    Din hjälp i vardagen!

    Har du spillt stearin på duken eller har du en fisk som ska filéas? Alla hushåll behöver en lathund. Och här är den boken som ger råd om hushållssysslor i stort och smått. Vardagen består av många hushållsbestyr: ren­sa avlopp, ta hand om krukväxter, sortera so­por, ta hand om bilen, hänga upp en tavla. Det och mycket mer ryms i Hushållshandboken.

    125,00 kr
  60. I eldens lågor
    I eldens lågor
    Beskrivning
    Det finns ingen tvekan om det: vi lever i en farlig värld. Men istället för att motivera kristna i väst att agera verkar dagens rubriker paralysera oss. Vi har aldrig kallats till att leva i fruktan. Även om tiden vi lever i är skrämmande, är vi på rätt kurs utifrån just den plan Gud har för den här världen. Världen håller inte på att falla samman . . . allt faller på plats.

    Kanske är det på tiden att vi lär oss från en ny generation av troende i Mellanöstern som är bergfasta i sin tro på Kristus. De är orubbliga och vägrar att fyllas av fruktan och ta till flykten oavsett hur upphettad ugnen blir. Och den blir varmare. Alla berättelser i boken “I eldens lågor” är sanna, och de flesta av dessa hjältar i tron är före detta muslimer som nu älskar Jesus helhjärtat. Du kommer att möta en före detta IS-terrorist, en kvinna gift med en muslimsk imam, en före detta polisofficer inom den syriska hemliga polisen och andra nya troende som frimodigt lever ut sin tro i världens absolut farligaste region. Deras berättelser kommer att återställa din tillit till Gud och ta din tro till en ny nivå. Så oavsett vad du möter, fatta mod, var orädd, stå fast och fly inte. När allt kommer omkring så står Jesus alldeles bredvid dig – i eldens lågor.

    OM FÖRFATTAREN: Tom Doyle är verksam i Mellanöstern och har tidigare kommit ut med ”Är du kristen ska du dö!” och Syner och drömmar på svenska. Tom och hans fru JoAnn besökte Sverige hösten 2016 och delade med sig av sina erfarenheter och upplevelser från Mellanöstern.

    125,00 kr
  61. I livets tjänst : om Diakonia 40 år
    I livets tjänst : om Diakonia 40 år
    Beskrivning
    Den ekumeniska biståndsorganisationen <i>Diakonia</i> firar 40 årsjubileum 2006. I denna bok skildrar redaktör Rachel Norborg-Jerkeby hur <i>Frikyrkan Hjälper</i> så småningom bytte namn till Diakonia och dess historia under fyra årtionden.
    125,00 kr
  62. I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv
    Beskrivning
    Hur förhåller sig tro och liv till varandra? Hur reflekterar vi på ett kreativt sätt kring frågorna om att vandra med Kristus? Vad leder dessa reflektioner till?
    I ljuset av återkomsten försöker ge svar på dessa frågor. Det är en bok om hur ett kristet liv präglas av vilket perspektiv vi har. I det här fallet har tiden hamnat i fokus. Vad händer om en person lever i förvissningen om att Jesus skall komma tillbaka och vi inte vet när?

    Den huvudsakliga målgruppen är studerande på bibelskolor. Men boken kan läsas av vem som helst som intresserar sig för trons konsekvenser för livet eller hur lika eller olika vi som kristna tänker. Boken har visserligen ett tydligt "pingstperspektiv", men den relaterar tydligt till en allmänkristen tradition och redovisar även andra kristna förhållningssätt.

    Boken är skriven av lärare på olika bibelskolor i Sverige. Texterna har sammanställts och bearbetats av Martin Boström, teolog, pastor och bibellärare och Jan-Åke Alvarsson, religionsantropolog, lärare och författare.

    200,00 kr
    • Köp 3 för 225,00 kr/st
    • Köp 10 för 212,50 kr/st
  63. I min pappas himmel
    I min pappas himmel
    Beskrivning
    Det här är berättelsen om pappa Olles sista år. Han fick beskedet om cancer på förmiddagen en oktoberdag. Drygt ett år senare hade han, som han sa i drömmen till sin dotter Anna, "flyttat hem". Olle Jonsson dog i samma hus som han föddes. Han blev 69 år. De flesta av de åren arbetade han med sitt älskade jordbruk.

    Att leva nära döden kan föra människor närmare varandra, när man låter tårarna och de viktiga samtalen vara med. I min pappas himmel kan ge tröst när livet är svårt.

    Anna Wilén och Olga Magnusson låter texter och bilder vävas in i varandra till en helhet där det ena förstärker det andra.

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  64. I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    I skuggan av Nathan : texter av Helge Söderblom
    Beskrivning
    I Skuggan av Nathan är en spännande och verklighetsbaserad berättelse om Helge Söderblom, son till den kände ärkebiskopen Natahan Söderblom. Helges egna texter, som aldrig förr har publicerats, ger tillsammans med Omi Söderbloms reflektioner en bild av Helges liv och av hans berömde far, sedd ur den äldste sonens perspektiv. Skådespelaren Helge är en främmande fågel i en stålhård hierarkisk värld och hans liv avslutades tragiskt strax innan han skulle fylla 36. Boken är skriven av Omi söderblom som är barnbarnsbarn till Nathan Söderblom.
    225,00 kr
    • Köp 3 för 297,50 kr/st
  65. I Stampskogen
    I Stampskogen
    Beskrivning
    Berättelser av Stig Bergensten. Hans motvilja mot strapatser som bärplockning är ett sympatiskt drag och hans avsky mot keso och andra nyttigheter måste beundras. Han har en förmåga att skriva så man kan känna igen sig i olika vardagshändelser.
    85,00 kr
  66. I tacksamhetens tecken
    I tacksamhetens tecken
    Beskrivning
    Livet lunkar för det mesta på till dess att något händer som vänder upp och ner på allt. Då syns det vanliga i ny belysning. En personlig kris, en storskalig katastrof, ett möte som berör - man kan aldrig veta vad som ska föra oss i kontakt med det väsentliga.

    I Patricia Tudor-Sandahls nya bok sätts tacksamheten i centrum. Vad är tacksamhet, vad är det bra för, vad kostar det och vad ger det? Framförallt: Hur kan vi öva oss i att upptäcka och uppskatta det vi har och inte bara det som saknas i våra liv?

    Tacksamhet hör samman med att leva fullt ut det liv man redan har, det vill säga det verkliga livet och inte det livet som man önskar sig eller tycker att man borde ha. Detta är för somliga en helt naturlig hållning. Andra behöver tid att lära sig att se med tacksamhetens ögon.

    Att växa i tacksamhet är en personlig process som rör sig om mognad, mål och mening. Låt oss lyfta blicken, höja oss över vår jagiskhet och ana hur vi människor hör samman med varandra. För tacksamhet är i grunden en relation - till varandra och till livet.

    Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut, fi l.dr i pedagogik och författare till en rad framgångsrika böcker som Den tredje åldern, Tid att vara ensam och En given väg. Hon är också en välbekant röst för alla som lyssnar på radions "Tankar för dagen".

    75,00 kr
  67. I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
    I tiden Essayer och samtal av Christian Braw
    Beskrivning
    I dena samlingen inriktar sig Braw på att söka förstå vad som är det innersta i vår egen tid. Här finns essayer om historiesyn, evolutionism, förräderi och motstånd.

    Sitt intresse för teater fortsätter Braw att dokumentera också här med essayer av Václav Havel, Kaj Munk och William Shakespeare.

    50,00 kr
  68. I väntan på besked : flyktingar berättar
    I väntan på besked : flyktingar berättar
    Beskrivning
    I det gamla fängelset i Härnösand bor nu 400 asylsökanden. Barn, ungdomar, familjer och ensamstående som har flytt för sina liv, som inte vet om de får stanna. På fångarnas forna rastgård, strax intill den gamla fängelsemuren, leker nu barn. Fönstren har fortfarande galler.

    Författaren Doris Dahlin och fotografen Per-Erik Åström åker i boken I väntan på besked tillbaka till sin gamla hemstad för att berätta om vad som sker i Sverige idag. I Härnösand, men också på många andra liknande platser. Där finns främlings- och förändringsrädsla, men också en stor hjälpsamhet, ett ömsesidigt givande och tagande. Men framför allt vill de förmedla porträtt av de människor som har kommit nya till Sverige, berättelser bortom de fördomar som kan finnas.

    De som finns där inne, de som finns på andra flyktingförläggningar och de som äntligen efter flera års väntan har fått besked att de får stanna, dem vill vi tillägna den här boken. Bakom varje bild, varje berättelse en människa. Som du och jag.

    Bokens namn kommer från att de asylsökande befinner sig just i väntan. I väntan på ett eventuellt uppehållstillstånd, i väntan på en ny tillvaro, ett nytt liv. Men också i väntan på att någon ska prata med henne, i väntan på att deras tvååriga pojke ska le igen, i väntan på att bli hembjuden till en svensk familj, i väntan på att få ett av alla de arbeten han sökt.

    Doris Dahlin är företagskonsult och författare. Hennes senaste roman Himlen bar inga moln gavs ut 2015. På Libris har hon tidigare gett ut boken Drunkna inte i dina känslor tillsammans med Maggan Hägglund. Per-Erik Åström är fotograf och har under många år arbetat för Rädda Barnen. Båda är uppväxta i Härnösand.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  69. Images in science
    Images in science
    Beskrivning
    Fotografibok med vetenskapliga bilder.
    85,00 kr
  70. Inga fler dagar inom parentes : om livet, döden och sorgen
    Inga fler dagar inom parentes : om livet, döden och sorgen
    Beskrivning
    Annika Borg är präst i Svenska kyrkan och doktor i teologi. I sitt yrke är hon van vid att reflektera över de existentiella frågorna och att arbeta med sorg och död, att lyssna och ge tröst. Men när hennes pappa blev sjuk i cancer och sedan dog så stod hon inte, som man skulle kunna tro, rustad och mogen. Förutom den förlamande sorgen växte ett trots fram mot tanken på döden som en naturlig del av livet; en icke-försoning som gav henne styrka och mod att leva vidare. I sin bok funderar Annika Borg över vad som händer, hur vi reagerar och tänker kring det som är svårast i livet; när någon dör eller när vi av andra skäl förlorar något vi hoppas på eller någon vi älskar. Mycket av det vi bygger våra liv och vår självbild kring – att vara duktiga, att klara av, att ha kontroll – får vi släppa i sorgen. Det är ångestskapande att duktigheten inte är till någon hjälp, men det är också befriande. Sorg är ett sökande efter nyanser, efter en balans. En bok som ger djupa tankar men också medmänsklig, handfast hjälp.

    Annika Borg är känd från radions "Tankar för dagen" och "Veckans coach" och har en egen frågespalt i tidningen amelia. Hennes förra bok Det är ingen fara, du är människa fann en stor publik.

    125,00 kr
  71. Ingen av oss lever för sig själv
    Ingen av oss lever för sig själv
    Beskrivning
    På en något sluttande smutsig gräsplätt får ett gäng religiöst förföljda flyktingar asyl. Händelsen är högaktuell men utspelar sig i 1700-talets Tyskland. Där växer den lilla byn Herrnhut fram – en by där invånarna blir pionjärer inom områden som mission, bön, enhet, smågrupper och gemenskap. Nästan av misstag grundas en kyrka som varit med och format mycket av det som vi anser som självklart i dagens kyrka – men som de var beredda att offra sina liv för, vilket många också fick göra. Herrnhutarna befann sig snart över hela världen, drivna av ett kall om att göra alla folk till lärjungar. Så småningom kommer kyrkan även till Sverige. Man lyckas utmana det rådande konventikelplakatet och blir därmed en föregångare till den stora väckelsen som gick fram över Sverige under 1800-talet. Kyrkan blev en Johannes döparen som banade väg för något nytt. Innan du läser den här boken bör du ställa dig två frågor. Hur långt är ett långt bönemöte? Och vem kommer inte vara med i din kyrka i framtiden om inte vi ger dagens flyktingar asyl?
    Detta är den märkliga, mäktiga och missionella berättelsen om vanliga människor som förändrar världen.
    125,00 kr
  72. Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
    Inred lantligt på ditt eget sätt : bohemiskt, industriellt, elegant, shabby chic
    Beskrivning

    De lantligt charmiga vita hemmen får i denna nya inredningsbok inslag av industrikänsla och svärta! Här mixas det ljust romantiska med råa, ruffa, metalliska ytor med robust patina, med färgglada och bohemchica detaljer och med möbler i lantlig herrgårdsstil. Välj ut det som passar och skapa ett personligt hem!

    "Inred lantligt på ditt eget sätt" innehåller hundratals handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt. Bygg enkla ruffa saker av grova brädor, metallrör och industrihjul, lär dig hur man målar svart med patina och hur du själv fixar stora bokstäver. Författaren Anna Örnberg har tidigare haft framgångar med inredningsböckerna "Inred och dekorera ljust & lantligt" och "Inred lantligt inne & ute".

    125,00 kr
  73. Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
    Inred och dekorera ljust och lantligt : shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött
    Beskrivning

    Något vitt, något grått,
    något nytt, något fått,
    något gammalt och slitet,
    något blankt, feminint och slitet ...


    Det är insidan som räknas! Det spelar ingen roll om du bor i en lägenhet mitt i stan eller i en vanlig villa från 70-talet – väl innanför ytterdörren kan ditt hem ändå vara ljust och charmigt lantligt.


    Rustad med pensel och några burkar vit färg kan du själv skapa den lantliga stilen som känns så rätt i tiden – och det utan att vända ut och in på plånboken! För den som vill inreda sitt hem lantligt är loppisar och antikbodar rena guldgruvan. Den som är händig tillverkar själv inredningsdetaljerna med rätta stilen.


    Låt dig inspireras av inredningsspecialisten Anna Örnbergs handfasta tips och kreativa idéer för att själv skapa en ljust romantisk eller robust lantlig stil hemma.



    100,00 kr
  74. Jag tar bussen med de andra
    Jag tar bussen med de andra
    Beskrivning
    Han har utsetts till Årets person av ansedda magasinet Times, frontat omslaget på Rolling Stone Magazine - och otaliga är de artiklar som skrivits om honom under det senaste året. Påve Franciskus väcker hopp och har snabbt blivit en som världen ställer stora förväntningar på I denna bok har ett rikt antal citat samlats i bokstavsordning från Ambition Ödmjukhet. Medmänsklighet och godhet ang
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  75. Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
    Jag tror: Trosbekännelser för kristna och andra sökare
    Beskrivning
    Denna bok är ingen troslära i vanlig bemärkelse. Den innehåller inga dogmatiska "sanningar" eller tvärsäkra påståenden om vad som är rätt tro. Det är en personligt hållen trosbekännelse, präglad av författarens egen brottskamp med den kristna tron. Den som har att tolka och förkunna kristen tro får alltid göra detta ödmjukt inför mysteriet Gud, menar författaren, som med sin bok vänder sig till alla oss, vare sig vi kallar oss kristna eller inte, som har en "sökares" attityd till livet
    40,00 kr
  76. Jesus
    Jesus
    Beskrivning
    Honom ser vi vem den levande, kärleksfulle Guden är. Gud gav oss en avbild av sig själv i Jesus Kristus som är både Gudasonen och Människosonen. Det finns alltid mer att upptäcka hos Jesus. I Honom flödar evigt liv och välsignelse fram. Smaka på Honom och drick dig otörstig av hans kärlek och nåd!

    Genom historien har miljontals människor kommit till levande tro på Jesus. De har sett honom genom Bibelns ord men också genom sina erfarenheter och genom sin kulturs glasögon. Det gör vi också. För att understryka att Jesus har mött människor i så många situationer och tider, har vi i denna bok tagit med konstnärliga illustrationer av Jesus.
    Vi är inte ensamma. Det finns en stor sky av vittnen som har gått före oss. De mötte Jesus och deras liv blev förvandlade. Du kan göra samma livsavgörande upplevelse. Du kan också bli Hans lärjunge.

    150,00 kr
  77. Jesus då och nu
    Jesus då och nu
    Beskrivning
    Begagnad
    85,00 kr
  78. Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
    Jesus för världen : röster från den världsvida kyrkan
    Beskrivning
    Jesus väcker nyfikenhet också i vår tid. Här delar tre andliga ledare från Asien, Afrika och Latinamerika sina tankar om vem Jesus är och vad han åstadkommer. Deras reflektioner för samman Jesustron och kyrkans mission på ett spännande sätt.
    • Köp 3 för 157,49 kr/st
    • Köp 10 för 148,75 kr/st
    • Köp 25 för 140,00 kr/st
  79. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
    Beskrivning
    Kanske har det aldrig varit svårare att vara ung. Kanske har behovet av vägledning in i vuxenlivet aldrig varit större. Och ändå, i en tid då den kristna kyrkan har alla möjligheter att visa vägen för en uppväxande generation verkar de unga i kyrkan bli allt färre. Varför är det så?
    125,00 kr
  80. Jesus kommer
    Jesus kommer
    Beskrivning
    Boken tar upp vad som kommer att ske vid Jesu återkomst.
    75,00 kr
  81. Jesus kommer : trons hemlighet
    Jesus kommer : trons hemlighet
    Beskrivning
    Den första generationen kristna väntade Jesu omedelbara återkomst. Hur ser det ut i dag? Väntar vi fortfarande Kristi synliga återkomst vid tidens slut eller är det kristna hoppet
    40,00 kr
  82. Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
    Jesus Kristus är densamme igår, idag och i evighet
    Beskrivning
    Texter från tjugo århundraden.
    75,00 kr
  83. Jordanien, bibelland och modern arabstat
    Jordanien, bibelland och modern arabstat
    Beskrivning
    Bibelland och modern arabstat.
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 201-300 av 670

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå