View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 596

per sida
Fallande ordning
 1. Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser
  Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser
  Beskrivning
  Genom historien har Bibelns berättelser fascinerat, inspirerat och utmanat människor. De är ofta korthugget berättade, och de bjuder läsaren att själv kliva in i berättelsen för att tolka och fylla ut mellanrummen.

  Här har tolv författare gått i närkamp med berättelser och personer i Bibeln för att sedan i varsin en novell tolka och utveckla vad de läst. Frågorna om skuld, försoning, svek, ansva

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
 2. Olssons greatest hits. Vol. 1
  Olssons greatest hits. Vol. 1
  Beskrivning
  51 kåserier av Expressens krönikör
  40,00 kr
 3. Om bland tusen stjärnor
  Om bland tusen stjärnor
  Beskrivning
  Aldrig kan livet vara så dynamiskt och vibrerande som i dödens närhet. Utifrån denna erfarenhet möter vi här Astrid Lindgren, Ingmar Bergman, Ted Gärdestad, Chalmersprofessorn Lars Kristiansson och Sighsten Herrgård. Följ med på den dramatiska resan till Brasilien med Sveriges farligaste dynamitard Tore Kratz, BarnSamaritens grundare. Här berättas också historien om den märklige prästen i Kemin och mycket mer.

  Per Ragnar har skrivit 24 böcker, bland annat de kritikerrosade Hitler Hans folk, Luther död eller levande och Därför är jag vegetarian. Som skådespelare är han känd för sin medverkan i den över hela världen prisade filmen Låt den rätte komma in, samt svenska TV-klassiker som Röda Rummet och Någonstans i Sverige.

  Efter 50 framgångsrika år som skådespelare, regissör, TV-programledare och författare, debuterar han nu som textförfattare i tonsättningar av Sulo.

  Innehåller CD-skiva.

  100,00 kr
 4. Om det bara var jag
  Om det bara var jag
  Beskrivning
  Om det bara var mig det handlade om. Jag klarar det. Jag fixar att vara sjuk. Jag kan leva och tänka på döden. Jag står ut med lite ont, att bli matad och torkad i rumpan, ha assistans och bli lyft i lyft. Men det är ju alla andra också. Mannen och barnen, föräldrarna, syskon, syskonbarn, fastrar, kusiner, vänner, grannar, bekanta och obekanta. Tina Jansson har varit sjuk i ALS sedan sommaren 2006. Hon kan inte längre fika med sina vänner, krama om sina barn, stryka sin man över kinden. Men tankarna och iakttagelserna är lika skarpa som alltid. Mitt i all sorg och oro finns humorn och värmen, och hon har en befriande distans till både sig själv och sjukdomen. Bokens texter är hämtade från hennes välbesökta och uppskattade blogg, harpasione.blogg.se, där hon berättar om sitt liv. Sommaren 2010 blev hon framröstad till Lyssnarnas sommarvärd. Hennes sommarprogram sändes i P1 den 21 juli 2010. Tina Jansson är född 1964, utbildad NO-lärare och hobbysaxofonist. Hon bor i Örebro med man och tre barn.
  150,00 kr
  • Köp 3 för 208,25 kr/st
 5. Om det så skulle kosta mig livet
  Om det så skulle kosta mig livet
  Beskrivning
  "Du är under mina fötter!"

  Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

  14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år.

  Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.

  125,00 kr
 6. Om Gud
  Om Gud
  125,00 kr
 7. Om Jesus
  Om Jesus
  Beskrivning
  De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.En Jesus Kristus stiger fram för oss som den från himlen återkommande kungen för att döma levande och döda. Och i perifirin ser vi en annan gestalt fly undan i skuggorna, en kort och satt, mörkhyad man som åldrats i förtid av fattigdom och kringflackande. En enkel hantverkare från den galileeiska landsbygden som makten lät avrätta i förebyggande syfte. En man som spred budskapet om Guds rike.Spännande? Det här är bara början! Följ med Jonas Gardell på en omskakande spaning efter Jesus.
  150,00 kr
 8. Om konsten att samtala : En bok för människor i kontaktyrken
  Om konsten att samtala : En bok för människor i kontaktyrken
  Beskrivning
  Författaren riktar sig till dem som i sitt arbete vill få kunskaper och inspiration att genomföra samtal som leder till utveckling för individer utan att därför komma in på det djuppsykologiska området. Inom sjukvård och företagshälsovård och vid rådgivning t ex på arbetsförmedlingar och inom SYO-verksamhet har boken rönt stor uppskattning. Det beror till stor del på att författaren talar med ett enkelt och självklart språk om det som är allt annat än enkelt och självklart. Boken används också vid högskolor, inom socialtjänsten, i studiecirklar och vid arbetsledarutbildningar.
  125,00 kr
 9. Om lusten att läsa och konsten att förstå
  Om lusten att läsa och konsten att förstå
  Beskrivning
  ...handlar om hur du ska kunna läsa effektivare och förstå mer av vad du läser
  30,00 kr
 10. Om skönhet
  Om skönhet
  Beskrivning
  Vad är skönhet? Vad är konst? Vad är smak och mode?
  Följ med på en inspirerande och lärorik resa genom skönhetens historia! Umberto Eco guidar oss genom århundradena, från klassisk tid fram till våra dagar. Han visar genom många spännande exempel hur idealen för det vackra och det sköna har växlat genom tiderna. Han fördjupar sig i olika föreställningar om kärlek, om den oåtkomliga kvinnan och om fulheten och grymheten som alltid funnits i både konsten och litteraturen.

  Om skönhet är en bok som kan förändra vårt sätt att betrakta ett konstverk. Det är också en bok att njuta av för de många vackra bildernas skull.
  135,00 kr
 11. Om undran inför livet
  Om undran inför livet
  Beskrivning
  Den här boken vänder sig till alla som arbetar med barn. Den handlar om människors – barns såväl som vuxnas – existentiella frågor i dagens multikulturella samhälle. Några av de frågor som ställs i boken är: Vilka konsekvenser får det sekulariserade samhällets "avförtrollade" livsform för barns själsliga utveckling? Vilken roll spelar livsfrågorna i barns liv? Förmedlar vi vuxna en tro på att vetenskap och teknologi kan lösa alla väsentliga problem? Finns det en risk för att vi lär barnen att inte fråga, att sluta förundras över livet? Ett genomgående tema i boken är sagornas, myternas, fantasins och det muntliga berättandets betydelse för bearbetningen av livsfrågor. Författaren förmedlar fakta och tankegångar från en rad skilda områden, och hans förhoppning är att denna sammanställning ska stimulera läsaren till egna reflektioner, till att granska sina egna grundantaganden och se på dem med nya ögon.
  Läs mer om boken på studentlitteratur.se
  75,00 kr
 12. Ömsint liv i en våldsam värld
  Ömsint liv i en våldsam värld
  Beskrivning
  Hur ska kristna leva i en våldsam och sårad värld?

  I många år har teologen Stanley Hauerwas reflekterat över den teologiska innebörden av funktionshinder. I Ömsint liv samarbetar han nu med Jean Vanier som är grundare av L?Arche, ett internationellt nätverk av kommuniteter med människor med och utan intellektuella funktionshinder, där alla ger och tar emot.

  Tomas Sjödin, senast aktuell med Ett brustet halleluja, har skrivit förordet till boken.
  125,00 kr
 13. Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
  Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
  Beskrivning
  Kemi är inte en ond vetenskap. Tvärtom, livet självt består av en rad kemiska processer. Men som så många andra vetenskaper har kemin också en mörkare sida. Här hittar vi droger, gifter, sprängämnen och ond bråd död.Ond kemi är inte någon receptsamling för giftmördare och mordbrännare. I stället har de mörka aspekterna fått bilda utgångspunkt för en diskussion om vardagens kemi, ofta med ett uns kulturhistoria och inte sällan med en kärleksfull glimt i ögat. Varför luktar helvetet svavel? Varför ska man inte dricka sauvignon blanc-viner på tigersafari? Hur kan det komma sig att ett ämne som lockar flugor till lik också finns i vissa parfymer? Hur kommer det sig att en rad kända målningar faktiskt är bestrukna med pulvriserad mumie? Kan man dö av att dricka för mycket vatten? Följ med på en spännande vandring till kemins mörka sida. Resan börjar i helvetet och slutar i himlen.
  50,00 kr
 14. Öppen famn : en bok om föräldraskap
  Öppen famn : en bok om föräldraskap
  Beskrivning
  Det här är en annorlunda föräldrabok. Jag utgår nämligen från den kanske mest kända berättelsen om barn i hela världshistorien, när Jesus välsignar barnen. Den ger värdefulla insikter – ja, överraskande många – om vad det innebär att vara förälder. Den ger en unik syn på barnen och vägledning i kristen fostran. I en och samma berättelse finns också alla fem kärleksspråken...

  Boken riktar sig till föräldrar, men den utgör även en inspirationskälla för alla som på något sätt arbetar med barn eller möter barn i sina uppgifter i kyrkan.

  ”Jag känner inte till någon bok som med en sådan bredd och ett sådant djup tar upp hur vi ska se på och bemöta barn i familj och församling.” Alf B Svensson, leg.psykolog och föreläsare

  Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet.

  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 15. Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
  Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
  Beskrivning
  Bibeln är först och främst boken om livet med Gud i glädje, lek och lust. Det menar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen. Ordet är dig nära är en bok för alla som vill få en levande Bibel och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok. "Att umgås med Bibeln är glädje, spänning, lekfullhet.

  Jag får som ett fritt Guds barn leka i Bibelns paradis. Jag får göra den gamla texten till en ny sång som svarar mot min personliga erfarenhet, mitt aktuella behov. Jag kan vara säker på att Gud gillar detta sätt att leka med texten." Ur boken Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

  Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 16. På rutinens brant
  På rutinens brant
  Beskrivning
  Om församlingen och den kyrklösa tron. - UR BAKSIDESTEXTEN - - - Jag är kristen, men på mitt eget sätt. - - - Vi är ju faktiskt uppfostrade enligt kristna normer; du ska inte dräpa, du ska inte stjäla och hela den där baletten. - - - Sedan har man ju också tagit en del från andra religioner. - - - Men trots allt tycker jag att vi ska ha kristendomen i botten i vårt samhälle. - - - ?Mina förväntningar är att församlingen inte ska försvinna. Men då måste den förändras, annars kommer de yngre inte med. Jag är trött på alla släta predikningar, man måste inte vara så himla snäll i kyrkan. Om man får höra något i kyrkan som skakar om, så blir man nyfiken och kommer tillbaks en annan söndag. Som det är nu, tycker nog folk, att i kyrkan är det likadant jämt.? - - - Två röster ur boken som pekar på klyftan mellan församlingen och den kyrklösa tron. - - - Fler och fler säger att de är kristna, men på sitt eget sätt, medan färre och färre känner sig hemma i kyrkan. Ändå fortsätter många församlingar som om ingenting hade hänt, eller. . . * - - - Ger vi oss tid att stanna upp, ställa frågor och lyssna? - - - Vad har människor utanför kyrkmurarna för tankar om livet, kyrkan och Gud? - - - Varför finns egentligen församlingen och vad är målet med gudstjänsterna och verksamheten? - - - Vart är kyrkan på väg och hur kan vi hitta en hållbar församlingsstrategi till 2000-talet? - - - Detta är några av de frågor PÅ RUTINENS BRANT aktualiserar. Boken är ett resultat av ett utvecklingsprojekt i Bollebygds församling. - - - Utgångspunkten är en vanlig församling och därför är boken användbar för utveckling och förnyelse i de flesta församlingar.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 17. På tal om livet-antologi
  På tal om livet-antologi
  Beskrivning
  På tal om livet innehåller ett urval skönlitterära texer av svenska författare. De är samlade under fyra teman: Barndom och ungdom, Arbetsliv, Livets högtider och Årstiderna.
  50,00 kr
 18. På upptäcktsfärd i sångens värld
  På upptäcktsfärd i sångens värld
  Beskrivning
  Den här boken vill informera, inspirera och beröra! Den ger dig storyn bakom 100 av våra mest älskade andliga sånger och psalmer. Upplev att sången du sjungit med i så många gånger blir som ny! Roberth Johansson är kanske mest förknippad med samlandet av "Humor i helgade hyddor".
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 19. På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
  På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
  Beskrivning
  Don Piper kom 2004 ut med boken "90 minuter i himlen". I denna bok fortsätter han att tala om himlen. Fokus ligger på hur vi lever för himlen här på jorden.Alla kapitel avslutas med frågor eller uppmaningar till praktisk tillämpning
  125,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 20. På väg. En samtalsguide
  På väg. En samtalsguide
  Beskrivning
  Samtalsguide till Esbjörns Hagbergs herdabrev "Leva i försoning"
  30,00 kr
 21. På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
  På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
  Beskrivning
  I mitten av 1900-talet utgjorde syföreningarna tillsammans den största kvinnoorganisationen i Sverige, men deras betydelse i samhället har sällan lyfts fram, trots att syföreningarna spelat en viktig roll på många områden:
  ? De stod tidigare än de flesta andra grupper för ett internationellt engagemang genom ett omfattande understöd till missionen.
  ? De har betytt mycket för bevarandet av svenskt konsthantverk och för folkbildning genom studiecirklar.
  ? De har gjort viktiga insatser för lokalsamhället, till exempel sytt ihop till gatubelysning eller inredning av församlingshem.

  I ett stort forskningsprojekt som genomförs av Kvinnor i Svenska kyrkan lyfts nu syföreningarnas betydelse fram. I boken På ett vidsträckt fält belyser olika författare historiken, kulturhistorien, genusperspektivet, samhällsinsatserna med mera. Här finns också reportage från olika syföreningar och intervjuer med enskilda medlemmar. En rad äldre och nytagna bilder kompletterar texten.
  95,00 kr
 22. Påskkort - Jag är uppståndelsen o livet
  Påskkort - Jag är uppståndelsen o livet
  Beskrivning
  Vykort med vit blomma och texten: Jag är uppståndelsen och livet. Joh 11:25

  • Köp 3 för 5,40 kr/st
  • Köp 10 för 5,10 kr/st
  • Köp 25 för 4,80 kr/st
 23. Passionärerna
  Passionärerna
  Beskrivning
  Äntligen! Men vad ska hända nu? För en del är pensioneringen efterlängtad -- men motsvarar inte riktigt förväntningarna. Andra är redan i förväg rädda för att bli överflödiga. Vem behöver en människa vars bäst före-datum har passerat?

  Journalisten Birger Thureson har letat upp passionärerna. De har hittat nya sätt att förverkliga drömmar och idéer. Som mentorer, som medmänniskor, i uppgifter där deras erfarenheter är värdefulla -- eller i sammanhang där de får utveckla talanger som inte riktigt kom till användning i yrkeslivet. Passionärer är pensionärer med passion för livet. Som fortfarande är fullt av möjligheter! Bengt Göransson, Kjerstin Dellert, Elver Jonson, Marianne Henriksson-Holmström, Thage G Peterson, Birgit Karlsson, Elsie Lindqvist, Lars-Erik och Gun-Britt Holgersson, Lennart Nyholm, Marianne Johansson, Martin Lönnebo och DU!

  • Köp 3 för 76,50 kr/st
  • Köp 10 för 72,25 kr/st
  • Köp 25 för 68,00 kr/st
 24. Patti Smith : Horses
  Patti Smith : Horses
  Beskrivning
  Författaren Philip Shaw berättar i boken Horses om musik och händelser i Patti Smiths barndom, om inspirationskällorna Rimbaud, Blake, Little Richard, Puccini, Eliot, Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison ... Horses utmanar gränserna mellan manligt / kvinnligt, homo / hetro, levande och döda, mellan poesi och rock´n´roll. Patti Smith´s idé är att förlora kontrollen, känna lust, upphetsning, extas, vrede, förtvivlan, passion, frihet ... Ursprunget till debutvinylen Horses fanns fyra år innan skivsläppet, på en poesiscen på nedre Manhattan där Patti Smith var förband och kompades av vännen Lenny Kaye på hans råa elgitarr. I publiken satt många av dåtidens kändisar. Den klassiska ikonbilden på Patti Smith på skivan tog sedan Robert Mapplethorpe i en lägenhet i Greenwich Village på Manhattan. Om det berättar också författaren Philip Shaw. På Patti Smitt´s debutalbum Horses får hennes texter sin kraft ur kriminalitet, synd, frälsning, ur erotiken i våldsam död. Hennes uttryck har kallats Rock´n´Rimbaud , en kombination av rock´n´roll och poesins makt. Hon ger orden kropp, de blir ljud, besatthet. Patti Smith river gränserna mellan fin- och fulkonst. my sins my own they belong to me. Me , ett par av raderna i öppningslåten "gloria".
  85,00 kr
 25. Pelagius : Tankar från Långvården
  Pelagius : Tankar från Långvården
  Beskrivning
  Efter egna sjukhusvistelser har författaren skrivit en bok i positiv anda om sjuk- och åldringsvård.
  50,00 kr
 26. Personligt om tro
  Personligt om tro
  Beskrivning
  Lars Åke Lundberg för ett samtal om tro med Fader vår och den apostoliska trosbekännelsen. En bok om längtan, tro, förtvivlan och om hur motparter kan leva tillsammans.
  75,00 kr
 27. Pilgrimsträdgård flyttar in
  Pilgrimsträdgård flyttar in
  Beskrivning
  Det handlar inte om trender och stilar, det handlar om att inreda ett hem där vi mår bra. Ett hem där naturen med sin läkande kraft får flytta in i kök, sovrum och vardagsrum. Med enkla idéer och gör-det-själv-tips vill vi inspirera till ett grönare liv inomhus. Dessutom tar vi de sju pilgrimsorden till hjälp för att hemmet verkligen ska bli den plats där vi kan hämta kraft i vardagen. Pilgrimsträdgård flyttar in är en bok för alla som älskar naturnära inredning. Det är också en bok för dig som längtar efter växt och mognad i ditt hjärtas trädgård.
  125,00 kr
  • Köp 3 för 211,50 kr/st
  • Köp 10 för 199,75 kr/st
  • Köp 25 för 188,00 kr/st
 28. Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
  Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
  Beskrivning
  Den kände näringslivsprofilen, Per-Olof Eurell, har under flera år varit engagerad i ett evangelisations- och församlingsplanteringsprojekt på en av världens mörkaste platser. Med gripande människoöden och intressant forskning utmanar han nu Sveriges kristna att ta missionsbefallningen på allvar.
  65,00 kr
 29. Povel Ramel och musiken
  Povel Ramel och musiken
  Beskrivning
  I den här boken berättar Johanna Broman Åkesson om Povels barndom, ungdom och hur karriären tog fart. Om melodierna, grammofonskivorna, radioprogrammen, revyerna, filmerna... ja, allt som denne unike underhållare drabbat svenska folket med. Man får också en inblick i Povels stil och livsfilosofi. Och som vanligt i "och musiken"-serien naturligtvis mängder av hans underbara melodier med noter, text och ackordanalyser.

  125,00 kr
 30. Prata om livet med en penna
  Prata om livet med en penna
  Beskrivning
  Prata om livet med en penna är skriven i övertygelse om att vi behöver samtala om livet för att inte bli tokiga. Vi behöver verktyg och vi behöver en ventil för att vara sanna i oss själva och bli tydligare för varandra.

  Boken visar hur vi kan använda skrivandet som en sådan ventil i en grupp. Dess metoder är enkla och vikten ligger på att finna inspiration. Du behöver inte vara skribent eller låtskrivare för att prata om livet med en penna. Gruppen du leder kan bestå av alla åldrar och höra hemma i kyrka, skola, förening, bibliotek, fängelse – eller kanske inte höra hemma någonstans

  • Köp 3 för 148,75 kr/st
 31. Prismas stora inredningsbok : Mer än 1000 inredningsidéer för hemmet
  Prismas stora inredningsbok : Mer än 1000 inredningsidéer för hemmet
  Beskrivning
  . Mer än 1 000 inredningsidéer för hemmets alla rum. Över 1 000 vackra färgfotografier. Inspirerande förslag på en mängd olika inredningsstilar. Praktiska tips och anvisningar för att lyckas.Prismas stora inredningsbok innehåller allt man behöver veta för att skapa ett vackert, genomtänkt och funktionellt hem. Oavsett vilken inredningsstil man föredrar - elegant klassisk, avspänd country, avskalad minimalism eller mjukt naturlig - finns här mängder av inspiration och praktiska lösningar. Boken är indelad i fyra huvudavdelningar: Inredingsstilar: här visas hur valet av färger, stilar, mönster, möbler och föremål påverkar ett rums atmosfär och vad man ska tänka på för att skapa en fungerande helhet. Inreda med textilier: hur man skapar den rätta känslan med hjälp av kuddar, gardiner, dukar eller sydda överdrag på stolar och soffor. Inreda med färg och tapeter: hur man förnyar sitt hem med hjälp av olika målningstekniker för väggar och golv, med dekorationsmålning av möbler, genom att använda kakel och mosaik på olika sätt samt hur val av golvmaterial påverkar helheten. Flera tips och idéer: i den avslutande delen ges en mängd tips och förslag på hur man löser belysnings- och förvaringsfrågor. Du får också hjälp att inreda barnens rum samt förslag på hur man på bästa sätt lyckas med det där lilla extra som resulterar i ett vackert, personligt hem: arrangemang av tavlor, blommor och olika dekorativa samlingar.
  175,00 kr
 32. Psalmerna i livet
  Psalmerna i livet
  Beskrivning
  I den här boken följer vi den svenska psalmboken genom tiderna och dess roll i människors liv. Några människor berättar personligt om en psalm. Boken passar både som fördjupningsbok coh som utgångspunkt för andakter.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 33. Queens of Pop
  Queens of Pop
  Beskrivning
  Queens Of Pop är en snygg bok, helt i fyrfärg med 28 världsstjärnor och 37 av deras hits, presenterade med melodi, text och ackord. Låt dig inspireras! Här finns artister som Madonna, Lady Gaga, Christina Aguilera, Kelly Clarkson, Leona Lewis, Robyn, Adele, Pink, Beyoncé, Katy Perry, Rihanna och Alicia Keys representerade. Förutom noterna finns många artistbilder.

  100,00 kr
 34. Rädda kärleken
  Rädda kärleken
  Beskrivning
  Vi drömmer om livslång kärlek, trohet livet ut. Samtidigt håller separationer på att bli ett av våra större hälsoproblem. Detta är en bok som värnar om kärleken -- och vill uppmuntra dig att göra den befriande upptäckten att du och den du lever tillsammans med inte är ensamma om era äktenskapliga erfarenheter. De problem ni brottas med delas av fler -- och lösningar finns! Rob Parsons skriver för alla er som vill fortsätta ha ett gott äktenskap, för er vars äktenskap är i kris eller verkar torrt och livlöst, men också för er som funderar på att gifta er. Rob Parsons är tillsammans med sin fru Dianne uppskattad föredragshållare i samlivsfrågor. De bor i England och har två tonåringar. Rädda kärleken är en av de bästa böcker jag läst om kärlekens konst. Den ger praktiska och konkreta råd och tips tillsammans med inspiration och en tro på äktenskapet. Författaren bjuder på sig själv på ett ovanligt öppet och ärligt sätt. Man ler igenkännande och skrattar högt, för det han skriver träffar mitt i prick. Du som fått boken i din hand är att gratulera. Bli inte förvånade om ni kommer att bli mer förälskade i varandra än ni varit tidigare. Ur Alf B Svenssons förord
  100,00 kr
 35. Rätt person på rätt plats med rätt motiv
  Rätt person på rätt plats med rätt motiv
  Beskrivning
  Tänk dig en församling som leds av andliga ledare, undervisas av personer med lärargåva, uppmuntras av dem som har gåvan att uppmuntra och låter alla andra gåvor vara genomtänkt integrerade i församlingslivet. Att tjäna utifrån sin andliga gåva föder glädje, leder till kreativitet och bygger verkliga relationer. Det låter enkelt och självklart, men när vi inleder processen ser vi snart att det krävs mycket mer dynamik och upptäckarvilja än vi någonsin anat tidigare. Många församlingar som tillämpar dessa bibliska principer har sett en explosion av kreativitet och tjänst. Den här boken ger konkreta redskap och hjälp att äntligen hitta rätt.
  75,00 kr
 36. Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
  Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
  Beskrivning
  Hur relaterar kristen tro till frågor om rättvis handel, flyktingar och jämställdhet? Hur påverkas miljön ? Guds skapelse ? av min livsstil? Var hittar jag den schyssta t-shirten?

  Karin Cedersjö skriver om globala frågor som konsumtions- och produktionsmönster, om klimatförändringar och milenniemål och om de, till synes små, konkreta vardagsvalen.
  125,00 kr
 37. Rejeena
  Rejeena
  Beskrivning
  Lon Roberts tar upp konflikten mellan judar och araber. Danny och Rejeena vill planera för en gemensam framtid, men är detta möjligt?
  30,00 kr
 38. Relationsakuten
  Relationsakuten
  Beskrivning
  Relationsakuten är en omvälvande bok. Den hjälper dig att komma tillbaka på rätt spår med den person som du en gång kallade ditt livs kärlek - du kommer också känna att du är på rätt spår med dig själv.Du behöver inte bli ännu ett offer för den galopperande epidemin av brustna hjärtan. Men eftersom oddsen är emot dig måste du lyfta fram sanningen om dig själv och om det liv du och din partner har skapat tillsammans.McGraw krossart tio av de mest populära myterna om hur ett lyckligt förhållande förväntas vara och pekar på de destruktiva beteenden som vi, ofta omedvetet, förstör vår relation med. Genom en rad fascinerande övningar får vi hjälp att ställa en korrekt diagnos på oss själva och på vår relation och lära oss hur vi steg för steg kan återknyta kontakten med vår partner.
  85,00 kr
 39. Religion i skolan, men hur?
  Religion i skolan, men hur?
  Beskrivning
  Syftet med boken är att ge lärare och blivande lärare i grundskolan en utgångspunkt för sin undervisning.
  50,00 kr
 40. Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
  Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
  Beskrivning
  Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassiska frågor inom religionsfilosofin, men under senare tid har religionsfilosofin tagit allt större plats i den offentliga och politiska debatten. Det handlar till exempel om religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten. Den här grundboken presenterar den bredd och de många infallsvinklar som idag finns inom ämnet religionsfilosofi.

  Religionsfilosofi innebär att filosofera över begreppet religion och allt som ingår däri, t.ex. gudsföreställningar, kropp-ande, gudsbevis, förnuftets gränser, det goda och det onda,sanning och mening. Boken visar hur dessa problem har behandlats i historien, och hur de behandlas idag.

  225,00 kr
  • Köp 3 för 344,25 kr/st
 41. Religionsfrihet
  Religionsfrihet
  Beskrivning
  Om jämlikheten i ett mångkulturellt samhälle
  35,00 kr
 42. Resa till enhet
  Resa till enhet
  Beskrivning
  I boken Resa till enhet berättar Equmeniakyrkans tre kyrkoledare om vad de ser som den nya kyrkans största utmaningar och möjligheter – lokalt, regionalt och nationellt – och hur det avspeglar sig i kyrkans verksamhet.

  Equmeniakyrkans vision En kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen har format kyrkans teologi där gemenskap är den röda tråden: Gemenskap med Jesus Kristus själv, med varandra och med hela den världsvida kyrkan. Resan till enhet fortsätter.

  Olle Alkholm, Sofia Camnerin och Lasse Svensson i samtal med Christina Larsson.

  150,00 kr
  • Köp 3 för 174,25 kr/st
 43. Resan satte sina spår
  Resan satte sina spår
  Beskrivning
  Boken låter dig följa Marie och hennes hjälpare Karisme på en etapp av livets resa
  50,00 kr
 44. Resfeber
  Resfeber
  Beskrivning
  Välkända bildkonstnären och poeten Kid Kumlins nya diktsamling, rikt illusterad med foton och bilder från hennes ateljé i fyrfärg och med berättelser från hennes liv. "En höstkväll gjorde himmelens Gud besök på Kumlingården… någonting nytt hade kommit och nu är tiden inne att berätta om mitt liv."
  75,00 kr
 45. Resten av världen
  Resten av världen
  Beskrivning

  I var sitt brev tar fyrtio svenskar till orda om vår solidaritet med de fattigaste.

  50,00 kr
 46. Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Ro utan åror : En bok om livet och döden
  Beskrivning
  Ro utan åror. En bok om livet och dödenUlla-Carin LindquistUlla-Carin Lindquist fick sin diagnos på sin femtioårsdag: ALS, den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Ro utan åror är skriven under den korta sjukdomstiden från beskedet och fram till den dagen då hon inte längre kan röra ett finger. Här berättar Ulla-Carin Lindquist om sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.Ulla-Carin Lindquist, f 1953, kom till Rapport 1988 och var studioreporter i Sveriges största nyhetsprogram under 90-talet. Sakprosa Omslag Elsa Wohlfahrt Larsson Utkommen 233 s 91-1-301332-7
  125,00 kr
 47. Röda Korset
  Röda Korset
  Beskrivning
  I den omtyckta serien De gjorde världen bättre presenteras fakta om några av världens mest respekterade humanitära organisationer. Röda korset är rikt illustrerad och behandlar såväl historiska fakta som information om Röda korsets verksamhet idag. Förord av Christina Magnusson
  75,00 kr
 48. Röda spöket
  Röda spöket
  Beskrivning
  Skildring från en epok i svensk väckelshistoria.
  50,00 kr
 49. Rör inte Guds homo
  Rör inte Guds homo
  Beskrivning
  Utan rötter vissnar vi. Den insikten sprider sig alltmer. Kändisar söker sina rötter på TV. Miljoner köar till Mamma mia, ABBA-musikalen om flickan som söker sin förlorade abba, pappa.
  En annan insikt har svårare att bli accepterad: att vi har de rötter vi har – att man inte kan välja bort sina rötter. Det politiskt korrekta i dag är att vi inte behöver våra biologiska rötter, som ju för alla består av mor plus far. Och vår Gudsrot får inte finnas.

  Resultatet kommenterar Bengt Pleijel så här, i sitt förord: "Vi har blivit rotlösa. Kraften har sinat." Tomas & Herti Dixon beskriver allas vårt rotsystem – och hur vi kan skydda våra rötter, så att de inte torkar eller slits av. Utgångspunkten är dels adoptivbarns starka erfarenheter av rotlöshet, dels Skaparen. Gudslivet är manligt och kvinnligt – inte minst därför är det fulla föräldraskapet så livsavgörande.
  Boken tar upp en lång rad varför-frågor: varför är det livslånga, trogna äktenskapet mellan man och kvinna så centralt, inte bara för individen utan också för samhället – varför är synden synd – varför gör oss gränslös frihet ofria – varför stämmer inte evolutionsteorin med verkligheten – varför behövs manlighet och kvinnlighet, moderskap och faderskap i samspel för att vi ska ha störst chans att bli oss själva fullt ut?

  "Tomas & Herti för dig in på en spännande vandring genom bibeln och vår tid. Läs deras bok långsamt. Tanka, tänk…", uppmanar Bengt Pleijel.

  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
 50. Röstlust! : sång, tal och tanke
  Röstlust! : sång, tal och tanke
  Beskrivning
  Röstlust! är en inspirationskälla för alla som är intresserade av rösten, i tal eller sång. Författarna delar i boken med sig av sina långa erfarenheter som sångpedagoger. De presenterar övningar och ger tips på sånger som är till hjälp bland annat för att utveckla artikulation och tonsäkerhet. I boken finns även avsnitt om vad som påverkar rösten, andningens betydelse,språkljud och mycket mer.
  125,00 kr
 51. Rus och rit
  Rus och rit
  Beskrivning
  Rus & Ritär en introduktion till ett ständigt aktuellt tema och ger en mångfacetterad bild av sambandet mellan droger och religion. Boken ger exempel både på hur droganvändning påbjuds eller förbjuds med religiösa motiveringar och på hur droger brukas för att nå djupare kontakt med det gudomliga.
  75,00 kr
 52. Så ock på jorden
  Så ock på jorden
  Beskrivning

  Om kyrkans ansvar för miljöfrågor handlar denna bok.

  50,00 kr
 53. Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
  Salig singel : en bok för dig som aldrig tänkt bli kristen singeltjej, men... tja
  Beskrivning
  "Och när ska du gifta dig?" Camerin Courtney, journalist och kristen singeltjej, skriver för alla andra kristna singeltjejer som får jobbiga frågor ibland, älskar att leva, tvivlar då och då och känner på sig att livet inte bara kan gå ut på att "träffa någon". Den viktigaste personen är redan på plats -- och han älskar oss oavsett om vi har ring eller ej.
  • Köp 3 för 35,10 kr/st
  • Köp 10 för 33,15 kr/st
 54. Salt
  Salt
  Beskrivning
  Runar Eldebo resonerar kring saltet som symbol i Bibeln. Salt i lagom mängd är bra för hälsan. Salt konserverar och hindrar förruttnelse. Salt ger karaktär och smak åt helheten. Salt skapar törst. Salt smälter is ...

  "Ni är jordens salt" säger Jesus i bergspredikan. Eldebo belyser och utforskar vad som döljer sig bakom bibelns många salt-texter och resonerar kring hur vi kan "vara salt" för vår omgivning i dag.

  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
  • Köp 50 för 37,50 kr/st
  • Köp 100 för 35,00 kr/st
 55. Samma gamla nya jag : om att upptäcka Gud och bli den jag är
  Samma gamla nya jag : om att upptäcka Gud och bli den jag är
  Beskrivning
  Varför väljer så många människor bort relationen med Gud till förmån för yta och varför är jag själv en av de människorna? Varför tror vi att vi kan få trygghet och kontroll på det viset? Hur kan vi i stället upptäcka livet med Gud och leva det ögonblick för ögonblick och dag för dag?
  Robert Eriksson ställer frågorna och reflekterar över möjliga svar med hjälp av Bibeln, personliga bekännelser
  • Köp 3 för 31,50 kr/st
  • Köp 10 för 29,75 kr/st
 56. Samspelet i Gudstjänsten, studiehäfte
  Samspelet i Gudstjänsten, studiehäfte
  Beskrivning
  Studiehäfte kring gudstjänstplanering och psalmval
  30,00 kr
 57. Samtiden
  Samtiden
  Beskrivning
  Misstron mot det gamla ser ut att öka. Relationer och livsstilar blir alltmer provisoriska. Allt går så snabbt. Fler och fler vittnar om att de hamnat i en omgivning de inte kan påverka. Mot vår vilja ockuperas tänkandet och våra liv av mediernas ord och normer. Någon annan väljer åt oss. De politiska och ekonomiska teorierna har nått vägs ände. Och kristen tro har gjorts hemlös. Med detta som utgångspunkt skriver Horace Engdahl, Bodil Jönsson, Kjell-Olof Feldt, Harry Schein m fl essäer om vår tids värden och värderingar. Redaktör är Per-Arne Axelsson, som också leder TV-samtalen med samma namn som boken.
  24,99 kr
 58. Sånger på Helig Mark : till bön, lovprisning och tillbedjan
  Sånger på Helig Mark : till bön, lovprisning och tillbedjan
  Beskrivning
  187 sånger samlade och arrangerade av Peter Sandwall.Många nya sånger från bl.a. Norge, Finland, England och USA.Ex. på sångförfattare: Matt Redman, Tore W Aas, Tomas Boström, Bengt Johansson och Erik Tilling. Även sånger från Hillsong, Taize och Iona.4-stämmiga arrangemang. För solister, körer, orkester, komp. eller organist. Med ackordanalys.
  • Köp 3 för 180,00 kr/st
  • Köp 10 för 170,00 kr/st
 59. Sann människa : en bok om skapelse och helighet
  Sann människa : en bok om skapelse och helighet
  150,00 kr
  • Köp 3 för 202,50 kr/st
  • Köp 10 för 191,25 kr/st
 60. Såsom en signetring
  Såsom en signetring
  Beskrivning
  Boken ställer frågor som angår oss alla: Vad är kärlekens innersta väsen? Finns det samband mellan oss som inte går att förklara? Slutar kärleken vid döden eller finns det en fortsättning? Intensivt och naket berättas en kärlekshistoria med ovanliga dimensioner och många bottnar.
  50,00 kr
 61. Schyssta bananer : den krokiga vägen till Rättvisemärkt
  Schyssta bananer : den krokiga vägen till Rättvisemärkt
  Beskrivning
  Går det att förändra världen till det bättre? Harriet Lamb svarar ja och gör det så konkret som med bananer, t-shirts, kaffe och choklad. En bok om Rättvisemärkt i praktiken.
  50,00 kr
 62. Sedd men osedd : om folkkyrkans paradoxala närvaro inför 2020-talet
  Sedd men osedd : om folkkyrkans paradoxala närvaro inför 2020-talet
  Beskrivning
  Svenska kyrkan, precis som alla andra kyrkor påverkas av den motstridiga tendensen att religion både blir allt mer privat och allt mer offentlig på samma gång. Genom ökade kommunikationer och migrationer har religion blivit allt mer synlig i det svenska samhället.

  Skribenter som Björn Wiman, Wanja Lundby-Wedin, Cristina Grenholm, Lisa Lindström, Amanda Carlshamre och Mats Svegfors skriver i antologin Sedd men osedd om hur pågående sociala och religiösa omvandlingar påverkar en folkkyrka som både är öppen mot samhället i dess helhet och samtidigt söker sin teologiskt motiverade identitet

  • Köp 3 för 170,00 kr/st
 63. Shalom jord!
  Shalom jord!
  Beskrivning
  Harry Månsus är bibelteolog och sedan 1973 lärare vid Betelseminariet i Stockholm. Han arbetar dessutom med församlingens förnyelse samt freds- och miljöfrågor.
  40,00 kr
 64. Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
  Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur
  Beskrivning

  Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik – och i slutändan förlorar vi vår livslust.
  Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
  Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.

  125,00 kr
 65. Sju principer för att uppnå framgång
  Sju principer för att uppnå framgång
  Beskrivning
  De flesta böcker somhandlar om försäljning är tråkiga. För att få ut något av litteraturen måsta man jobba hårt. Denna bok ställer dig inför en annan utmaning...
  50,00 kr
 66. Sjukvård
  Sjukvård
  Beskrivning
  Fördjupade kunskaper om omvårdnad och behandling av svårt sjuka eller akut skadade personer.
  100,00 kr
 67. Sjung till Herrens ära : församlingssånger
  Sjung till Herrens ära : församlingssånger
  Beskrivning
  220 lovsånger, psalmer och andliga visor som både "lovsångsmänniskor och psalmsångsmänniskor" kan mötas kring. Förutom lovsånger och moderna psalmer med ett klassiskt innehåll finns här nytt nordiskt material, doppsalmer som inte förutsätter vuxendop, nyöversatta påskpsalmer m.m. Ett ämnesregister underlättar sångvalet.
  • Köp 3 för 63,75 kr/st
 68. Skaparens hemlighet
  Skaparens hemlighet
  Beskrivning
  I Skaparens hemlighet, (The Mind of the Maker) ger oss den slagfärdiga och humoristiska deckarförfattarinnan och kulturkritikern Dorothy Sayers en ny inblick i skapande.

  Sayers menar att det finns tydliga paralleller mellan Guds skapande och den kreativa processen hos människan. Som Guds avbilder och kreativa varelser är människan därmed lika Gud och något av hans hemlighet kan bli uppenbart i vårt eget skapande. Hon utforskar här Gud, treenigheten och den fria viljan på ett nytt sätt.

  Dorothy Sayers var nära vän med C S Lewis och J R R Tolkien, och det känner man när man läser denna klassiska bok.

  "Dorothy L. Sayers kom att utveckla deckargenren långt utöver själva deckargåtan med målande miljöbeskrivningar, psykologiska studier, diskussioner om moral, och inte minst till invecklade kärleksromaner."

  Aina Gustafsson, Ersboda bibliotek Dorothy Sayers (1893-1957) var en engelsk kulturpersonlighet som kanske mest är känd som skapare av den engelska detektiven Lord Peter Wimsey. Men hon var även kulturkritiker, dramaförfattare och, som den här boken visar, teolog

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 69. Skulden
  Skulden
  Beskrivning
  En man i toppen av näringslivet säger plötsligt upp sig. Ett tyskt gift par hittas mördat i vattnen kring den lilla norska byn Innvaer. Samma by som fem unga män blev avrättade i under Andra världskriget.
  Skulden är en roman som handlar om att göra upp med sitt liv och med sitt - och även andras - förflutna. Den handlar om att välja vad som är viktigt i livet och sedan leva efter det. Den handlar om att se bakom det onda som människan gör sig skyldig till. Men mest av allt handlar boken om att våga ta i sin skuld och sedan förlåta. Både sig själv och andra.
  Skulden är en viktig bok. Den visar på människans goda och onda sida. Och om man vågar se dessa så leder det alltid till befrielse. Även för de värsta tänkbara brott. Skulden är också ett viktigt inlägg idag när nynazistiska grupper återuppstår. En viktig fråga är om vi verkligen lär av historien. Svenskarnas historia. Kanske har vi också en skuld från Andra världskriget?
  125,00 kr
 70. Snälla flickor förändrar inte världen
  Snälla flickor förändrar inte världen
  Beskrivning
  I denna visa och kärleksfulla bok berättar Lynne Hybels om sin kamp i att sluta leva någon annans liv och att återta de unika gåvor, styrkor och passioner som Gud har gett till henne. Hon visar hur det slutligen blev möjligt för henne att vila i Guds förblivande kärlek genom att vända om från den falska bild hon hade av Gud som en sträng och krävande uppdragsgivare. Som hon förklarar, är det aldrig försent att upptäcka att det är just ditt sanna jag som Gud gläder sig över och världen behöver.
  75,00 kr
 71. Social Omsorg
  Social Omsorg
  Beskrivning
  Fördjupade kunskaper i social omsorg, etiska frågor, bemötande av personer med utvecklingsstörning m.m
  150,00 kr
 72. Socialt arbete : en grundbok
  Socialt arbete : en grundbok
  Beskrivning
  Vad är egentligen socialt arbete? Är det att likna vid en konst där socialarbetaren med fantasi och uppfinningsrikedom skapar relationer till människor som har problem och hjälper dem att hjälpa sig själva? Eller är socialt arbete en profession som baseras på forskning, kunskap och beprövad erfarenhet?

  Det har länge saknats en grundbok som lyfter fram förhållanden som är specifika för socialt arbete inom den skandinaviska välfärdsmodellen - en bok som man kan återkomma till under hela utbildningen i socialt arbete. Nu finns den! Detta är inte en metodbok som ger anvisningar om hur socialt arbete bäst skall utföras, utan författarna har försökt visa på mångfalden och komplexiteten, samtidigt som begrepp och termer förklaras.

  Boken är indelad i tre delar. I den första behandlar författarna det sociala arbetets framväxt, organisering och yttre ramar. Olika organisationer och nätverk för socialarbetare lyfts fram, liksom olika arbetsmetoder. Även förhållandet till psykologin, socialpolitiken och juridiken tas upp. I bokens andra del uppmärksammas frågor om makt och etik. Här diskuteras klyftan mellan klienternas ofta negativa upplevelser av socialtjänsten å ena sidan och socialtjänstlagens budskap om jämlikhet, delaktighet och respekt å den andra. Förhållandet mellan teori och praktik behandlas i bokens tredje del, och författarna redogör för den sociala forskningens framväxt och olika riktningar. Frågan om etik och moral i forskningen avhandlas också.

  Boken riktar sig till studerande inom ämnet socialt arbete och social omsorg. Även yrkesverksamma socialarbetare kommer att ha glädje av denna bok. Förhoppningsvis kan den bidra till att man ser arbetet i ett nytt sammanhang, får inspiration och blir stimulerad till eftertanke och debatt.

  Motivet på bokens omslag är en målning av den danske konstnären Storm P. från 1938 med titeln Indenfor og udenfor. Den anknyter till ständigt aktuella diskussioner inom socialt arbete om utstötningsmekanismer och integration, "vi och dom", om grannar och främlingar.


  Anna Meeuwisse är fil dr i socialt arbete och lektor vid Malmö högskola inom området hälsa och samhälle. Sune Sunesson är professor i socialt arbete vid Socialhögskolan i Lund, där även Hans Swärd, docent och universitetslektor i socialt arbete, är verksam.

  Bokens övriga författare representerar så gott som alla socialhögskolor i Sverige. Kapitelförfattarna (totalt 24) är forskare i socialt arbete, och många har aktivt bidragit till utvecklingen av området som akademiskt ämne: Gunvor Andersson, Anders Bergmark, Åke Bergmark, Erik Blennberger, Staffan Blomberg, Bengt Börjeson, Peter Dellgran, Rosmari Eliasson-Lappalainen, Margareta Hallberg, Sven Hessle, Anna Hollander, Staffan Höjer, Leif R Jönsson, Stig Larsson, Claes Levin, Tommy Lundström, Sven-Axel Månsson, Lennart Nygren, Lars Oscarsson, Bengt Starrin och Jan Petersson.

  100,00 kr
 73. Söka och finna Gud i allt : en ignatiansk vägledning till det verkliga livet
  Söka och finna Gud i allt : en ignatiansk vägledning till det verkliga livet
  Beskrivning
  Ignatius av Loyola som grundade jesuitorden är känd för sin praktiska andlighet han ägnade mycket energi åt att förklara hur en människa kan finna och följa Gud i allt i livet.
  Fader James Martin går 500 år senare i hans fotspår. Vägen leder in i en tillvaro där Gud är med i varje ögonblick och påverkar alla vardagens beslut, attityder, planer och reaktioner.
  150,00 kr
 74. Sonjas godhet : medkänsla i en självupptagen tid
  Sonjas godhet : medkänsla i en självupptagen tid
  Beskrivning

  Nutiden överöser oss med slagord: Du kan bli framgångsrik, Du måste förverkliga dig själv!, Du har bara ett liv, unna dig storslagna upplevelser!, Tänk positivt!

  Men alla vet vi, innerst inne, att tillvaron är oberäknelig. Hur mycket man än försöker så styr man inte sitt liv. Vi är, utan att vara särskilt medvetna om det, ständigt beroende av andras omsorger.

  I Sonjas godhet frågar sig Owe Wikström vart medkänslan, omsorgen och samtalen om de goda handlingarna tagit vägen. Har osjälviskhet blivit omodernt? Vad sker i ett samhälle där individualism och upplevelsehets står i centrum? Är det omodernt att föra samtal om individens personliga ansvar för andra än sig själv? Förstärks självcentreringen av populärpsykologins tro-på-dig-själv-budskap och en upplevelseorienterad andlighet?

  Utgående från en dramatisk personlig upplevelse diskuterar författaren hur det är att vara föremål för andras omsorg, utelämnad i den svages position. När tillvaron är som bräckligast minns han Sonja den goda kvinnan i Dostojevskijs roman Brott och straff. Hon blir en sinnebild för det goda i människan. Samtidigt ger hon oss en föreställning om en typ av förebild som tidigare sågs som självklar. Att det är en litterär gestalt som på detta sätt väcker tankar om ömhetens betydelse leder över till en diskussion om böckers existentiella betydelse och deras roll som motkrafter. Frågor om ansvar och godhet diskuteras utifrån flera författarskap, främst Fjodor Dostojevskij men även Torgny Lindgren och J. M. Coetzee

  Avslutningsvis ger författaren oss rådet att skapa ett eget husapotek av böcker och delar generöst med sig av sina egna favoritmediciner.

  Sonjas godhet utgör en fristående fortsättning på författarnas tidigare böcker: Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren, som tar upp vårt förhållande till tiden, Ikonen i fickan om inre och yttre resor, som diskuterar platsens och resans betydelse i våra liv, och slutligen Sonjas godhet, som behandlar vårt förhållningssätt till våra handlingar.

  125,00 kr
 75. Spänt läge : utmaningarna varje smågrupp möter
  Spänt läge : utmaningarna varje smågrupp möter
  Beskrivning
  Att dela livet tillsammans i en liten grupp är stort. Varje grupp har sina särdrag, personligheter och livserfarenheter. Att mötas är som att balansera på en uppspänd lina. Spänt läge ger förståelse för hur människor fungerar i grupp. Boken är ett utmärkt verktyg för ledare, präster och pastorer och för dem som vill få en nystart i sin smågrupp.
  • Köp 3 för 58,50 kr/st
  • Köp 10 för 55,25 kr/st
  • Köp 25 för 52,00 kr/st
 76. Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
  Spår av dina egna : föräldrar som nyckel till självinsikt
  Beskrivning
  Föräldrarna påverkar oss vare sig vi vill eller inte. Många av oss upptäcker långt upp i vuxen ålder att spåren av föräldrarna fortfarande lever kvar. Kanske bär du på sår efter övergrepp eller lider av följderna av att aldrig ha blivit bekräftad som barn. Eller så inser du hur bra och tydliga föräldrar haft stor betydelse för hur du som vuxen klarat livets motgångar.

  Oavsett om föräldrarna påverkat dig positivt eller negativt, kan insikten om deras roll i ditt liv hjälpa dig att utveckla egna starka sidor. Reflektionen kring föräldraarvet kan ge lösningar till problem som du står i idag. Var och en av oss får leva med att vara den som föräldrarna har gjort oss till - men vi kan lära oss att ta ansvar för den som vi faktiskt vill vara.

  Den erfarne norske psykiatern Hans Olav Tungesvik låter oss ta del av vanliga människors berättelser och reflekterar enkelt, varmt och klokt om föräldrar som nyckel till självinsikt. Tungesvik har tidigare skrivit flera böcker, bland annat den uppskattade Mod att leva (Libris 2002).

  Efterord av barnläkaren Lars H Gustafsson.  85,00 kr
 77. Stålblänk, kåserier
  Stålblänk, kåserier
  Beskrivning
  Kåserier.
  15,00 kr
 78. Ständigt växande tro
  Ständigt växande tro
  Beskrivning
  I denna nyöversättning av Ständigt växande tro finns arton av Wigglesworths trosstärkande budskap nedskrivna.

  Smith Wigglesworth (1859–1947) är känd över hela världen som en trons apostel. För honom var livet ett ständigt äventyr. Han litade på Gud, även i helt hopplösa situationer.
  Han satsade allt på kraften som finns i Kristus. Följ med denne troshjälte på äventyret som kallas ”tro”, där mirakler är en del av vardagen.
  Ta del av vittnesbörden om befrielse från diabetes, tuberkulos, demoner och till och med fysisk död. Och bli inte förvånad om trons frön planteras och växer i ditt hjärta. Se hur Gud verkar och möter människor med sin helande och befriande kraft och hur mirakler sker som ett resultat av trons kraft.

  125,00 kr
  • Köp 3 för 144,00 kr/st
  • Köp 10 för 136,00 kr/st
 79. Starkare än döden
  Starkare än döden
  Beskrivning
  Mycket har skrivits om döden, men vad är egentligen döden? Författaren visar på dödens ofrånkomlighet men framför allt på kärleken som övervinner allt.
  40,00 kr
 80. Statens och kyrkornas ansvar för samhället som värdegemenskap
  Statens och kyrkornas ansvar för samhället som värdegemenskap
  Beskrivning
  Samtalet om det Svenska samhällets grundläggande värderingar är viktiga. Vilka är de och vilka bör de vara? Vilket ansvar har stat och kyrka för sådana värderingar och för den framtida utvecklingen? Det är huvudtemat för denna skrift.
  50,00 kr
 81. Statistik matematik och läkemedlsräkning
  Statistik matematik och läkemedlsräkning
  Beskrivning
  Boken är avsedd att användas inom vårdhögskolan vid såväl SJÄLVSTUDIER som lärarledd undervisning.
  100,00 kr
 82. Steg på vägen
  Steg på vägen
  Beskrivning
  "Vi lever i ett spänningsfält: å ena sidan det rationella, bevisbara, förnuftiga, å andra sidan det irrationella, obevisbara, intuitiva. Spänningsfältet är verkligheten ingendera av polerna kan upphävas, bortresoneras eller förnekas. Ur boken

  Så inleder Gunnel Vallquist sin tanke och reflektions bok Steg på vägen. Det är en bok som kännetecknas av den andliga iakttagelseförmåga och det speciella seende med vilket Gunnel Vallquist betraktade tron och livet. Hunger och törst efter Gud var den enda religion jag kände säger hon i ett sammanhang.

  Gunnel Vallquist som var katolik sedan unga år gick bort i januari 2016 och det är därför av flera skäl naturligt att denna bok kommer i en nyutgåva och är del i den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Gunnel Vallquist (19 juni 191811 januari 2016) var en svensk författare, översättare och kritiker. Hon var ledamot av Svenska Akademien sedan 1982 på stol 13. Hon gjorde också en heroisk insats genom sin översättning av Marcel Prousts På spaningen efter den tid som flytt för vilken hon 1981 tilldelades professors grad

  • Köp 3 för 139,50 kr/st
  • Köp 10 för 131,75 kr/st
 83. Steg på vägen / Finsk upplaga
  Steg på vägen / Finsk upplaga
  Beskrivning
  Steg på vägen handlar i tur och ordning om det givna men sårbara livet, Jesus, påsken och dopet, Bibeln, bönen, nattvarden och tjänsten, kallelsen och nådegåvorna och slutligen himmelen. Steg på vägen är en katekes. Ordet syftar på den muntligen förmedlade dopundervisningen i syfte att skapa medvetna kristna och myndiga församlingar. Undervisning kan ske på olika sätt. Ett är att i församlingen träffas i mindre grupper för att lyssna, reflektera och samtala om det centrala i kristen tro. Kanske dela en enkel måltid och fira andakt tillsammans. Steg på vägen är framtagen av Göteborgs stift. För ett drygt år sedan lanserades den svenska versionen. Efterfrågan har varit stor, över 10.000 sålda böcker.
  75,00 kr
 84. Studieteknikhandboken
  Studieteknikhandboken
  Beskrivning
  Plugga mindre- lyckas bättre!
  75,00 kr
 85. Sunda ledare tål ett nålstick : uppblåsta spricker!
  Sunda ledare tål ett nålstick : uppblåsta spricker!
  Beskrivning
  Tommy Dahlman har under många år varit en uppskattad predikant och motivationstalare. Hans positiva och humoristiska inslag har gjort honom till en gärna hörd talare i både företagsmiljöer och kyrkorum. Denna bok om ledarskap är hans nioende bok.
  100,00 kr
 86. Superskojiga dassboken
  Superskojiga dassboken
  Beskrivning
  Lås dörren, slå dig ner och koppla av. I hemlighuset får du äntligen vara dig själv (och kan byta om till ditt heroiska alter ego). Släpp väder och hämningar samtidigt - dasset är ditt, dasset är fritt!

  Vad kan väl vara bättre än att få en stund i fred och ett riktigt gott skratt? Glöm all skit och ha skitroligt i stället!

  Uppsök närmaste toalett nu - Superskojiga dassboken är din maskerade räddare i nöden!

  Innehåller:
  Coola citat
  Dumma dödsfall
  Enorma elakheter
  Maskerade människor
  Sanslösa stämningar
  Supersvår sudoku

  Superskojiga dassboken utkommer här i efterlängtad nyutgåva med lite ny skit.

  60,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 596

per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå