View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 670

per sida
Fallande ordning
  1. Med lust och bävan
    Med lust och bävan
    Beskrivning

    Vägen till biskopsstolen inom Svenska Kyrkan uner 1900-talet.

    100,00 kr
  2. Medmänniskor
    Medmänniskor
    Beskrivning

    En ny bok av författaren till Konsten att vara snäll

    Stefan Einhorns förra bokblev en stor succé hos kritikerna och den har hittills sålt i över 150000 exemplar. Även hans nya bok Medmänniskor handlar om vad det innebär att vara människa. Han har valt att skildra den goda handlingens kraft i form av korta, fristående berättelser.

    De skönlitterära texterna, som var och en tar upp en särskild aspekt av medmänsklighet, varvas med författarens egna resonemang kring ämnet. Här finns samma sorts kloka och tankeväckande iakttagelser som i Konsten att vara snäll. Författaren skriver om olika relationer mellan människor, till exempel far och son, lärare och elev, läkare och patient, eller två väninnor. Han visar hur ett möte, ofta av en slump, kan bli livsavgörande för människor och förändra allt.

    Att läsa Stefan Einhorns texter är att få syn på sitt eget förhållningssätt till andra människor – anhöriga, vänner eller främlingar. Och kanske själv bli en bättre medmänniska …

    Stefan Einhorn är professor och ordförande i etiska rådet vid Karolinska Institutet, samt överläkare vid Radiumhemmet i Stockholm. Han har tidigare skrivit En dold gud (1998), Den sjunde dagen (2003) och Konsten att vara snäll (2005).


    125,00 kr
  3. Medmänsklighet att hyra
    Medmänsklighet att hyra
    Beskrivning
    Vad betyder det arbete som utförs i föreningsliv och folkrörelser? Är ideellt arbete ett instrument för den medmänsklighet som vårt samhälle tycks lida sådan brist på? Kan den hyras in?

    Mitt i den stora omprövning som vårt samhälle är ingripet i fokuseras dessa frågor av några ledande samhällsforskare. Boken ger ny och värdefull kunskap om den ideella verksamhetens historia och nuläge.
    100,00 kr
  4. Mellan dröm och verklighet
    Mellan dröm och verklighet
    Beskrivning
    Det är svårt att vara människa. denna bok handlar om att våga möta verkligheten med öppna ögon och att upptäcka vilka slags drömmar och värderingar som styr oss. Men också om att försonas med livet sådant det är, och inte som vi önskar att det vore.
    75,00 kr
  5. Mellan himmel och jord : Svenska kyrkans kulturarv
    Mellan himmel och jord : Svenska kyrkans kulturarv
    Beskrivning
    Boken Mellan himmel och jord, Svenska kyrkans kulturarv beskriver människors uttryck för tro och liv som under århundraden hittat olika former. Texter, berättelser, musik, byggnader, konstverk och böcker är alla uttryck för ett kulturarv. Ett arv som tillhör alla.
    Denna bok är del i en pågående reflektion i Svenska kyrkan om hur detta kulturarv är ett levande arv, där nya tolkningar och förståelser är i dialog med den mångtusenåriga historien
    150,00 kr
  6. Men jag överlevde
    Men jag överlevde
    Beskrivning
    "De dödade mig, mig och hela min familj, i Rwanda i april 1994. Jag var femton år. Jag dog inte."<br /><br />Ett årtionde efter folkmordet börjar Révérien Rurangwa berätta om vad det var som hände i Rwanda den vår när hela världen stod som lamslagen, när två folk som levt sida vid sida plötsligt förvandlades till mördare och offer. Han berättar om sin hemby och dess historia som plötsligt blev våldsam, om hur grannarna dödade hela hans släkt och om hur en person som han kände väl gav sig på hans familj och utplånade den -- egentligen honom själv också.<br /><br />Det var bara det att Révérien inte dog. Han överlevde, och sedan den där dagen i april 1994 är varje dag en dag som han måste överleva. Ondskan får inte vinna.<br />
    65,00 kr
  7. Mera evangelium enligt Snobben
    Mera evangelium enligt Snobben
    Beskrivning
    Mera evangelium enligt Snobben kan läsas på två sätt -- dels som en teologisk handbok, dels som ett seriehäfte med några av de bästa avsnitten ur Snobben - serien genom åren.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  8. Mesqelblommans land
    Mesqelblommans land
    Beskrivning
    Mesqelblommans land : en bok om svältens och hoppets Etiopien
    50,00 kr
  9. Mina dagar - Lust & fägring : planera, fyll i & kom ihåg
    Mina dagar - Lust & fägring : planera, fyll i & kom ihåg
    Beskrivning
    I den här ovanliga kalendern ryms 52 uppslag för årets alla veckor, men också vackra mönstersidor. Några av dem är färdiga konstverk att inspireras av, andra innehåller fyll i-bilder som du själv får utveckla, genom att färglägga mönstren eller använda dem som bakgrund till dina anteckningar. Dessutom hittar du oväntade korta fakta ur blomvärlden bland Anna Handells vackra illustrationer. Resultatet är en kombinerad kalender, anteckningsbok och målarbok, som uppmanar dig att fatta pennan. Du kan påbörja skrivandet när som helst under året och boken kan både hjälpa dig att skapa struktur i tillvaron och att hitta kreativa pauser i vardagen.

    • Köp 3 för 85,50 kr/st
    • Köp 10 för 80,75 kr/st
  10. Mina förebilder och berättelser
    Mina förebilder och berättelser
    Beskrivning
    Varför händer det så lite? Jag har alltid förundrats över varför människor som ser och berörs av sin omvärld, ofta tappar kraften när det kommer till handling. Det känns som om de har jazzen i blodet men inte får ner den i fingrarna. Likt en simhoppare som känner på svikten, hoppar rakt upp men aldrig tar språnget mot vattnet. Under de trettio år som Fryshuset funnits har jag föreläst för socialtjänstemän, politiker, företagare, föräldrar, föreningsmänniskor och inte minst ungdomar. Jag har säkert pratat inför 150 000 människor. Jag har berättat om den växande klyftan mellan generationerna och att pengar till ungdomars fritidsintressen har skurits ner med upp emot 70 procent under den tid som Fryshuset funnits. Jag har berättat om papporna som försvunnit och männen som saknas i de flesta sammanhang där ungdomar uppfostras. Jag har också berättat att 20 procent av Sveriges unga lever med en mamma eller pappa som missbrukar alkohol eller droger och att inte ens en på hundra får någon hjälp. Åhörarna suckar. De känner verkligen för frågan, men få reser sig upp, ser varandra i ögonen och säger, nu får det vara nog, låt och hjälpas åt. Men att bara tycka och göra utredningar men inte mobilisera till samhällsförändringar är som att ro med en åra. Man snurrar bara runt, runt.Alla verksamheter och projekt på Fryshuset drivs både av idéer och praktiskt arbete. Jag hoppas att den här boken, fylld av mina förebilder och berättelser, ska inspirera dig att göra detsamma.Anders Carlberg
    75,00 kr
  11. Mirakler -  DVD
    Mirakler - DVD
    Beskrivning

    I dessa inspirerande och innehållsrika DVD-skivor berättar Oral Roberts och Benny Hinn om sina respektive tjänster på ett nära och personligt sätt. Dessa två evangelister har kanske de största helandetjänsterna under detta århundrade. Ta del av deras kunskap när de talar om Guds helandekraft, gemenskapen med Jesus, den helige Andes smörjelse och mycket mer. Se mirakler från kampanjer och journalfilm från 1950-talets tältkampanjer. Denna spännande dokumentär om Guds mirakelgörande kraft från generation till generation, kommer att styrka din tro och din kristna vandring. Två DVD-skivor textade till svenska - totaltid 3 timmar

    100,00 kr
  12. Miraklet
    Miraklet
    Beskrivning
    "Det är min övertygelse att vad vi ser i dessa dagar är början till slutet för Sydafrikas apartheidsystem. Regeringen befinner sig i en återvändsgränd. När murarna väl börjar falla kan det gå fort." Så skrev Hans Engdahl 1986. År 1994 hölls det första demokratiska valet i Sydafrika.
    75,00 kr
  13. Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
    Mission i vår tid : här och nu är allting möjligt
    Beskrivning
    Mission i vår tid handlar om Svenska kyrkans identitet och självbild som ständigt utmanas av förändringar i omvärlden. Kyrkan måste våga släppa taget och ersätta kontroll med tillit. I boken ger Ann Aldén en bakgrund till begreppet mission och tankar om vad mission kan vara i dag
    175,00 kr
    • Köp 3 för 263,49 kr/st
  14. Mission som förvandlar världen : berättelsen om liv och tro
    Mission som förvandlar världen : berättelsen om liv och tro
    Beskrivning
    Equmeniakyrkans vision är att vara en kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen. I boken möter vi och utmanas av unga och äldre, kvinnor och män, pastorer och lekmän, kyrkoledare och medlemmar i Equmeniakyrkans omfattande nätverk av kyrkor i hela världen. I boken hittar du många exempel på hur människor har tänt ett ljus i mörkret. Tänk på Equmeniakyrkans insamlingskampanj för internationellt arbete: TÄND ETT LJUS. Boken är subventionerad av Votum Förlag och Equmeniakyrkan för att sprida information om Equmeniakyrkans internationella arbete. Köp gärna ett flertal böcker och/eller stöd insamlingskampanjen för Equmeniakyrkans internationella arbete TÄND ETT LJUS. Pg 90-0328-6
    100,00 kr
  15. Mitt första år med Pelle Kanin
    Mitt första år med Pelle Kanin
    Beskrivning
    Minns för alltid det lilla barnets första, händelserika år, genom att samla noteringar, fotografier och minnessaker i "Mitt första år med Pelle Kanin". En praktisk samlarficka på pärmens insida och vackert knytband i siden gör minnesboken unik!
    125,00 kr
  16. Mitt i allt Elev
    Mitt i allt Elev
    Beskrivning
    Elevbok till konfimandmaterialet "Mitt i allt". Din konfirmandtid kan vara en resa full av utmaningar. Välkommen på upptäcksfärd.
    100,00 kr
  17. Mitt i allt handledning
    Mitt i allt handledning
    Beskrivning
    Handledningtill konfirmandboken "Mitt i allt". Boken är en inspirationskälla för dig som arbetar med konfirmander.Utgiven i Finland.
    150,00 kr
  18. Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
    Mitt liv i dina händer : en bok om överlåtelse
    Beskrivning
    Vad innebär det att finna Guds vilja?
    Och hur kan man vara säker på att den är att lita på?
    Och hur blir man ett Guds redskap?

    Vår tids psykologi har lärt oss att acceptera det ofrånkomliga. Men enbart accepterande kan många gånger snudda vid gränsen till resignation. Om det är ödet eller slumpen som styr våra liv, och om de inte har något mål eller mening, vad kan vi då göra annat än resignera?
    Den kristna trons svar på resignationen är överlåtelse. Den föds i tilliten: någon omsluter allt -- också det till synes meningslösa -- med sin kärleksfulla omsorg. Av alla de hållningar som normalt hör till den kristna tron -- förlåtelse, enkelhet, bön, godhet -- överlåtelsen kanske är den mest allomfattande.
    Wilfrid Stinissen visar i denna bok att man inte når fram till en fullständig överlåtelse i en handvändning. Överlåtelsen sker gradvis: Först lär vi oss att välkomna Guds vilja i livets alla omständigheter. Nästa steg är att medverka till att Guds vilja fullbordas. Till slut når vi den fullständiga överlåtelsen då vi inte längre handlar av egen kraft. Gud handlar i och genom oss.
    Mitt liv i dina händer är en av Wilfrid Stinissen mest grundläggande och centrala böcker. Här visar han på tillitens och överlåtelsens kraft och möjligheter och på hur människan i allt som sker både får och kan lita på den Gud som kan förvandla allt till något meningsfullt.
    125,00 kr
  19. Mittpunkt i livet
    Mittpunkt i livet
    Beskrivning
    Författaren beskriver de problem en ensamstående mamma kan möta. Bokens huvudperson Sara har nyss mist sin man och försöker uppfostra sina barn på den rätta vägen
    24,99 kr
  20. Möjliga familjen : livets pussel är inte alldeles hopplöst...
    Möjliga familjen : livets pussel är inte alldeles hopplöst...
    Beskrivning
    Det är inte bara det att man ska hinna med att handla mat, ta sig till jobbet i tid, tvätta kläder och städa. Det finns en familj också -- och den består av människor med olika behov och drömmar. Rob Parsons, en av världens mest efterfrågade familjerådgivare, tror inte att läget är alldeles omöjligt trots allt. Han delar med sig av egna erfarenheter, checklistor, andras berättelser, tips och uppmuntran för en fungerande vardag. Alla familjer är unika, men det mesta har vi ändå gemensamt. En överlevnadsbok för alla mammor och pappor!
    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  21. Mot dessa våra minsta
    Mot dessa våra minsta
    Beskrivning
    Om sexuella övergrepp mot barn. Riktar sig mot poliser, åklagare, barnomsorgspersonal m.fl
    50,00 kr
  22. Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Mötas i ögonhöjd : samtalet om tro och liv
    Beskrivning
    Mötas i ögonhöjd handlar om vikten av en friare samtalskultur och dialog i Svenska kyrkan. Hur finner vi modet att våga dela våra personliga erfarenheter av tro? Och vilka är våra grundläggande berättelser, de som bär våra liv?

    Biskop Hans-Erik Nordin delar med sig av personliga erfarenheter av samtalets betydelse i den egna uppväxten, men också dess betydelse i tjänsten som biskop i Strängnäs stift, som församlingspräst samt erfarenheter från folkbildning och forskning.

    • Köp 3 för 72,00 kr/st
    • Köp 10 för 68,00 kr/st
  23. Möte med barnteatern
    Möte med barnteatern
    Beskrivning
    Lämplig som grundbo vid studiecirkel inom barnkultur.
    50,00 kr
  24. Möten med änglar
    Möten med änglar
    Beskrivning
    Inger Waern fick i slutet av 70-talet vara med om ett änglabesök i det egna hemmet. Händelsen satte igång en rad frågor och en process i hennes eget liv, men väckte också en vilja att ta reda på mer och höra om även andra varit med om något liknande. Hon började därför att samla in berättelser om vanliga svenskars möten med änglar. Inte minst efter annonsering i veckotidningar, radio och TV - har ett stort antal personer hört av sig till henne för att berätta sin historia - inte sällan har det varit första gången de berättat för någon, av rädsla för att inte bli trodda på, bli missförstådda eller kanske förlöjligade. Kanske är det författarinnans egna upplevelse, tillsammans med det på senare tid ökade intresset för andliga frågor - inte minst änglar och andra övernaturliga fenomen - som ligger bakom det stora gensvar hennes annonser mött. I boken finns ett urval av dessa berättelser, presenterade i den form som de givits - dvs enkelt, kort och samtidigt mycket märkligt och härligt. Boken inleds av ett förord av Antoon Geels, biträdande professor vid teologiska institutionen på Lunds universitet. Detta följs sedan av författarinnans egen historia och därefter kommer de olika berättelserna.
    65,00 kr
  25. Mötesplatser för trons och livets frågor
    Mötesplatser för trons och livets frågor
    Beskrivning
    I boken Mötesplatser för trons och livets frågor beskriver 13 olika församlingars arbete med metoden "tidsresor" i konfirmandarbetet. Metoden tidsresor, som Kalmar läns museum har utvecklat, handlar om möten med gårdagens människor för att hämta inspiration för framtiden. Med hjälp av tidsresor kan man undervisa på ett nytt sätt
    175,00 kr
    • Köp 3 för 225,25 kr/st
  26. Munterheter & motigheter : till eftertanke, leenden och kanske lite irritation
    Munterheter & motigheter : till eftertanke, leenden och kanske lite irritation
    Beskrivning
    "Jag har försökt att spegla det som jag anser är mitt liv. Alltifrån eviga frågor om religion till vardagliga trivialiteter som att bära ut soporna. Boken spänner vitt, precis som människan. Jag hoppas att boken skall uppfattas relevant och ärlig, även hos den som sällan besöker kyrkan, och att den också kan bidra likt en hävstång på livets balanslina." Tommy Dahlman
    75,00 kr
  27. Musik i kristen tradition
    Musik i kristen tradition
    Beskrivning
    Ett praktverk i fyrfärg som spänner över hela fältet från musiken i gammaltestamentlig tid och urkyrkans musik till dagens kyrkomusik i all dess uttrycksrikedom.
    415,00 kr
  28. Musiken i Svenska kyrkans församlingar
    Musiken i Svenska kyrkans församlingar
    Beskrivning
    Om Svenska Kyrkans musikliv: instrument organisation, verksamhet. Ur innehållet: Musik i gudstjänsten, körverksamhet, orgel - vård och underhåll, renovering, nyanskaffning, Kyrkomusikerutbildning, Kyrkomusikens identitet, Kyrkomusikerns anställningshistoria m.m.
    75,00 kr
  29. Mycket med det jordiska
    Mycket med det jordiska
    Beskrivning
    En bok om etik, politik och kristen tro
    75,00 kr
  30. Mystik- en kärlekshistoria
    Mystik- en kärlekshistoria
    Beskrivning
    Vad finns allra ytterst i tillvaron? Eller: innerst, djupast, högst - vad finns bortom} Det är svårt att formulera frågan, vi tvekar om riktningen och belägenheten. Vi stammar. Vad gör vi med vår hemkänsla denna värld, är den i vägen, för vad? Och vad gör vi med vår brist på hemmahörighet, förnimmelsen om att det också finns något annat? Den metafysiska hungern gnager i människan där hon går sitt lilla jordeliv, vankar under stjärnhimlen och tycker allt egentligen är obegripligt. Vad är det yttersta? Mystiker säger att de varit där. Om de är kristna, brukar de meddela att det i grunden för tillvaron finns kärlek. De engelska medeltidsmystikerna Richard Rolle, Valter Hilton, julian av Norwich och Margery Kempe var förvissade om just det. Klentrogna kan invända att den kartan hade de från början. Man finner det man söker, och vilka svar man får beror av frågorna man ställer. ast deras rapporter innehåller mera än vad mystikerna visste förut. Så skall äkta mystik vara. Och dessutom skall mystikern själv ha förvandlats i sin person, annars handlar det om övergående stämningar, skenbar mystik, möjligen förorsakad av droger. Det där talet om kärlek som kristna mystiker excellerar i, vad menar de med det egentligen? Mystiker, de som vi känner från berättelser och visionslitteratur, ter sig ofta egendomliga. I stället för god och trevlig lycka i gemenskap prisar de lidande och ensamhet. De påStår att de älskar alla människor, samtidigt som de drar sig undan dem och på utmanande sätt Terkar strunta i vad andra människor faktiskt anser. De är ytterliga och talar lidelsefiillt om sådant som är osynligt. - Här är mycket paradoxer och orimlighet. Det kan man finna upplivande, rentav oroande intressant! Vad missar a]la"andra människor, som inte är mystiker? Mystiker visar stark helighetsinstinkt. Om helighetens doft kan anas vagt runt om i verkligheten, är den i mystikers skrivna texter hopsamlad som i parfymflaskor. Kan man hos dem sniffa på heligheten och sedan lättare märka den på fler håll?
    50,00 kr
  31. Nåd i realtid
    Nåd i realtid
    Beskrivning
    Boken Nåd i realtid behandlar ämnet nåd. Vad är nåd i vår tid? Vad är nåd i vanliga människors liv? Kan nåden finnas utanför kyrkan? Vad händer med en människa som möter nåd? Hur är det i samhället i stort, som i arbetslivet – ska det finnas nåd där? Och vad innebär det att tro på en nådig Gud?
    Detta är några av de frågor som sysselsatt en författargrupp, bestående av Else Blomgren, Pekka Mellergård, Cecilia Nahnfeldt och Håkan Stenow
    • Köp 3 för 170,00 kr/st
  32. När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss
    När du ler stannar tiden : dagbok till min dotter som föddes med en svår hjärnskada och som lärt oss
    Beskrivning
    Jag måste få berätta hur vi, din pappa och jag, gått från djupaste sorg till stor klarhet när tanke efter tanke formulerats. Hur du hjälpt oss att orka vidare. När den fjärde och sista sprutan är klar tar du ett djupt andetag, suckar och slår upp ögonen. De där stora och vackra med de långa välvda ögonfransarna som du så ofta får beröm för. Kroppen är alldeles stilla, bara ögonen avslöjar att du är vaken. Jag tar av dig masken som sitter över näsan och munnen och stänger av andningsmaskinen. Säger god morgon. Du ler ditt allra finaste leende.
    Ur boken

    När Agnes föds har hon svårt med andningen. Ganska snart visar det sig att det inte har med stämbandsproblem att göra, som läkarna först trott. Men innan dess har redan Anna Pella av en sköterska på barnintensiven fått rådet att skriva dagbok för att längre fram kunna berätta för Agnes om hennes första tid. Så kommer det inte att bli. Det visar sig att Agnes har en svår flerfunktionsnedsättning.

    När du ler stannar tiden är dagboksanteckningar, skrivna till Agnes som nu fyllt 13 år. Det är en berättelse om en vardag full av praktiska uppgifter för att göra Agnes liv så gott som möjligt. Dagar fyllda med matning, mediciner, sjukgymnastövningar, remisser, assistentanställningar, kontakt med myndigheter, sjukhusbesök. Dagar av oro och stor trötthet, men också av stor kärlek, samhörighet och glädje.

    Dagboken till Agnes är en berättelse om omkullkastade drömmar, om att omvärdera vad som är viktigt och om att hitta sig själv igen. En hoppfull berättelse som påminner om vad som gör en människa till det hon är. Vad som är viktigt. Egentligen.

    Anna Pella arbetar som journalist och fotograf med inriktning mot familjeliv och funktionsnedsättning. Anna reser till vardags runt i landet och gör reportage om livet för barn, unga

    och vuxna med olika diagnoser och deras anhöriga. I sitt arbete träffar hon även forskare och professionella inom vård, omsorg och skola.

    75,00 kr
  33. När världen kom till stan - En unik inblick i flyktingars desperata vardag
    När världen kom till stan - En unik inblick i flyktingars desperata vardag
    Beskrivning
    Bengt Sjöbergs ögon har bevittnat självmordsförsök, apatiska barn, polismisshandel, diskriminerande läkare och inte minst kyliga tjänstemän på Migrationsverket. Dessa har gömt sig bakom statens lagar, tolkningar och praxis, som kväver de mänskliga rättigheterna och rättfärdiggör denna omänsklighet.
    I drygt sjutton år har Bengt Sjöberg kämpat en intensiv kamp för att hjälpa utsatta flyktingar. Det har inneburit konfrontationer, diskussioner och debatter med tjänstemän, politiker och ministrar; bland annat förra migrationsministern Barbro Holmberg och förre statsministern Göran Persson. Det har också inneburit ett pris. Nazister har uppmärksammat hans engagemang och framfört olika hot. När Uppdrag Granskning besökte Filipstad tidigare i år för att göra ett reportage, uppmanade en av reportrarna Bengt Sjöberg att skriva en bok.
    Det är den du nu håller i din hand. Det är en ovanlig bok som tar läsaren bakom rubrikerna, rakt in i flyktingars ofta desperata vardag. Där får vi ta del av många fängslande människoöden. Här blandas glädje och sorg, hopplöshet och hopp och till och med kamp mellan liv och död."Med alldeles vanliga ord och utan stora åthävor ger Bengt Sjöberg sin version av många av de människoöden vi andra snuddat vid i nyhetsbruset, medan han helhjärtat engagerat sig med en intensitet som väckt både undran och beundran genom åren."
    – Lena Richardson, chefredaktör på Filipstads Tidning
    75,00 kr
  34. Nära plattan
    Nära plattan
    Beskrivning
    Livet i s:ta Clara kyrka. Prästen berättar om de senaste årens utveckling och liv för en stadsförsamling som var på väg att dö ut.
    75,00 kr
  35. Närhet och distans
    Närhet och distans
    Beskrivning
    Kreativa metoder i samhällsvetenskap
    50,00 kr
  36. Nätverk och mötesplats
    Nätverk och mötesplats
    Beskrivning
    "Syns man inte - så finns man inte." Det säger en representant för kyrkan som har lämnat sitt bidrag till denna bok om IT. Det är också en idébok med tips och råd om hur man med hjälp av IT kan bli bättre på att kommunicera med sin omgivning.
    75,00 kr
  37. Ner på jorden
    Ner på jorden
    Beskrivning
    Boken riktar sig till alla som arbetar i kyrkan. Författaren vill vidga synfälten, öka vår förmåga att leva oss in i andras villkor och utifrån detta göra en insats.
    50,00 kr
  38. Nu ska vi sjunga
    Nu ska vi sjunga
    Beskrivning
    Den välkända sångboken med illustrationer av Elsa Beskow. Här finner man bl.a. Alice Tegnérs och Felix Körlings mest kända och älskade visor.
    100,00 kr
  39. Nya Barnpsalmboken
    Nya Barnpsalmboken
    Beskrivning
    Här finns alla de klassiska psalmpärlorna liksom moderna sånger och visor som passar en uppväxande generation, totalt c:a 250 psalmer och visor. Med bönbok och psalmvalslista. Inbunden, kartonnage, c:a 380 sid.
    150,00 kr
  40. Nya livet : om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25
    Nya livet : om att leva till 100, arbeta till 75, börja om vid 50 och komma igång vid 25
    Beskrivning
    Vad händer när vi revolterar mot hur det var tänkt att vi skulle leva våra liv?
    Idag lever vi nya liv, med en annan syn på jobb, livsfaser och åldrande. Vi är unga längre, vi går tillbaka till skolbänken samtidigt som barnen tar studenten - och vi avslutar livet med 25 års pigg pensionärstillvaro.
    Men har vårt samhälle hängt med i förändringen? I våra nya liv finns nya möjligheter, men också en risk att människor tappas bort och hamnar utanför. Med en tro på människan, en vilja att se möjligheter för alla och en insikt om att livet faktiskt kan börja flera gånger spanar Fredrik Reinfeldt in en ny global trend. Med tankar kring möjligheter - och ett och annat förslag till lösning på de utmaningar som väntar bakom hörnet.

    Efter succén med boken Halvvägs är före detta statsministern och partiledaren Fredrik Reinfeldt tillbaka, nu med ett helt nytt ämne.

    100,00 kr
  41. Nya nät
    Nya nät
    Beskrivning
    Bo Lenells tror på församlingen men har sett skillnaden mellan vad församlingen är och vad den borde vara
    50,00 kr
  42. Nycklar till kunskap
    Nycklar till kunskap
    Beskrivning
    Vad utmärker vuxnas lärande? Hur kan man väcka de studerandes lust att lära? Vilken betydelse har förståelsen för lärandet, och hur underlättas användningen av nya kunskaper? I denna bok tar författarna sin utgångspunkt i forskning som visar att lärandet stimuleras av en problemorienterad uppläggning där de studerande ges stort eget ansvar. De presenterar en enkel pedagogisk modell som bygger på fyra viktiga nycklar till kunskap: vilja, förstå, kunna och handla. Författarna menar att en grundläggande förståelse för dessa nyckelfaktorer hjälper lärare att utveckla effektiva metoder för vuxenundervisning. I boken ges en mängd exempel på hur man kan arbeta med olika typer av problemorienterat lärande. Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    100,00 kr
  43. Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser
    Och Gud skapade människan : noveller inspirerade av bibelns berättelser
    Beskrivning
    Genom historien har Bibelns berättelser fascinerat, inspirerat och utmanat människor. De är ofta korthugget berättade, och de bjuder läsaren att själv kliva in i berättelsen för att tolka och fylla ut mellanrummen.

    Här har tolv författare gått i närkamp med berättelser och personer i Bibeln för att sedan i varsin en novell tolka och utveckla vad de läst. Frågorna om skuld, försoning, svek, ansva

    • Köp 3 för 45,00 kr/st
    • Köp 10 för 42,50 kr/st
  44. Ögonen i Gaza
    Ögonen i Gaza
    Beskrivning
    De norska läkarna Erik Fosse och Mads Gilbert var några av de få från väst som fanns på plats i Gaza under Israels offensiv mot den innestängda befolkningen på Gazaremsan kring årsskiftet 20082009.

    I två veckor arbetade Gilbert och Fosse i princip dygnet runt på Al Shifa-sjukhuset tillsammans med sina pakistanska kollegor, och fick där uppleva de grymma och katastrofala följderna av Israels invasion på nära håll. Vi känner väl igen dem som de enda ögonvittnena från väst då de ofta förekom i Al Jazeera och tidningar.

    Ögonen i Gaza är deras gripande och omskakande skildring av sina upplevelser. Boken ger oss en nära inblick i en av vår tids mest komplicerade och infekterade konflikter. Fosse och Gilbert berättar känsloladdat om sina patienter och deras öden och om sammanhållningen bland kollegorna på sjukhuset. Vi dras också in i de konkreta, praktiska upplevelserna: det krävande arbetet på en akutmottagning på ett sjukhus under ett krig, där arbetet pågår även medan bomberna faller och där det ständigt råder brist på utrustning och mediciner. Ögonen i Gaza är illustrerad i färg med författarnas egna foton.

    75,00 kr
  45. Olssons greatest hits. Vol. 1
    Olssons greatest hits. Vol. 1
    Beskrivning
    51 kåserier av Expressens krönikör
    75,00 kr
  46. Om bland tusen stjärnor
    Om bland tusen stjärnor
    Beskrivning
    Aldrig kan livet vara så dynamiskt och vibrerande som i dödens närhet. Utifrån denna erfarenhet möter vi här Astrid Lindgren, Ingmar Bergman, Ted Gärdestad, Chalmersprofessorn Lars Kristiansson och Sighsten Herrgård. Följ med på den dramatiska resan till Brasilien med Sveriges farligaste dynamitard Tore Kratz, BarnSamaritens grundare. Här berättas också historien om den märklige prästen i Kemin och mycket mer.

    Per Ragnar har skrivit 24 böcker, bland annat de kritikerrosade Hitler Hans folk, Luther död eller levande och Därför är jag vegetarian. Som skådespelare är han känd för sin medverkan i den över hela världen prisade filmen Låt den rätte komma in, samt svenska TV-klassiker som Röda Rummet och Någonstans i Sverige.

    Efter 50 framgångsrika år som skådespelare, regissör, TV-programledare och författare, debuterar han nu som textförfattare i tonsättningar av Sulo.

    Innehåller CD-skiva.

    75,00 kr
  47. Om det bara var jag
    Om det bara var jag
    Beskrivning
    Om det bara var mig det handlade om. Jag klarar det. Jag fixar att vara sjuk. Jag kan leva och tänka på döden. Jag står ut med lite ont, att bli matad och torkad i rumpan, ha assistans och bli lyft i lyft. Men det är ju alla andra också. Mannen och barnen, föräldrarna, syskon, syskonbarn, fastrar, kusiner, vänner, grannar, bekanta och obekanta. Tina Jansson har varit sjuk i ALS sedan sommaren 2006. Hon kan inte längre fika med sina vänner, krama om sina barn, stryka sin man över kinden. Men tankarna och iakttagelserna är lika skarpa som alltid. Mitt i all sorg och oro finns humorn och värmen, och hon har en befriande distans till både sig själv och sjukdomen. Bokens texter är hämtade från hennes välbesökta och uppskattade blogg, harpasione.blogg.se, där hon berättar om sitt liv. Sommaren 2010 blev hon framröstad till Lyssnarnas sommarvärd. Hennes sommarprogram sändes i P1 den 21 juli 2010. Tina Jansson är född 1964, utbildad NO-lärare och hobbysaxofonist. Hon bor i Örebro med man och tre barn.
    150,00 kr
    • Köp 3 för 208,25 kr/st
  48. Om det så skulle kosta mig livet
    Om det så skulle kosta mig livet
    Beskrivning
    "Du är under mina fötter!"

    Margaretha Sturesson var en välutbildad fyrabarnsmamma med mycket ork och energi när hon och hennes familj gick med i Kristet Center Syd, en ny och visionär församling i Höör.

    14 år senare låg hon med rött vak på psykiatrisk klinik efter upprepade självmordsförsök. Där kom hon att stanna i ett och ett halvt år.

    Vad var det som gick snett när Guds rike skulle byggas i Skåne? En berättelse inifrån om maktmissbruk för heliga syften, om livsfarlig lojalitet, om att vara förövare och offer i samma person - och om att till slut lyckas ta sig ur ett medberoende.

    125,00 kr
  49. Om Gud
    Om Gud
    125,00 kr
  50. Om Jesus
    Om Jesus
    Beskrivning
    De flesta skelett man funnit från tiden som Jesus levde visar brist på järn och protein, kranier av fyrtioåriga människor har ofta få eller inga tänder kvar. Livet var hårt och man dog ung. Endast en minoritet fick uppleva sin tjugofemårsdag. Vi vill gärna se Jesus som en relativt ung man, men när han började sin verksamhet vid cirka trettio års ålder var han snarare en som levt längre än de flesta.Vi tänker oss gärna Jesus milda, kärleksfulla leende.Lägg nu alltså till att leendet troligen var tandlöst så får vi förmodligen en smula rättvisare bild.Kan vi tänka oss Jesus tandlös? Kan vi tänka honom obildad? Mycket litet av våra föreställningar om Jesus Kristus stämmer överens med Josua från Nasaret.En Jesus Kristus stiger fram för oss som den från himlen återkommande kungen för att döma levande och döda. Och i perifirin ser vi en annan gestalt fly undan i skuggorna, en kort och satt, mörkhyad man som åldrats i förtid av fattigdom och kringflackande. En enkel hantverkare från den galileeiska landsbygden som makten lät avrätta i förebyggande syfte. En man som spred budskapet om Guds rike.Spännande? Det här är bara början! Följ med Jonas Gardell på en omskakande spaning efter Jesus.
    150,00 kr
  51. Om konsten att samtala : En bok för människor i kontaktyrken
    Om konsten att samtala : En bok för människor i kontaktyrken
    Beskrivning
    Författaren riktar sig till dem som i sitt arbete vill få kunskaper och inspiration att genomföra samtal som leder till utveckling för individer utan att därför komma in på det djuppsykologiska området. Inom sjukvård och företagshälsovård och vid rådgivning t ex på arbetsförmedlingar och inom SYO-verksamhet har boken rönt stor uppskattning. Det beror till stor del på att författaren talar med ett enkelt och självklart språk om det som är allt annat än enkelt och självklart. Boken används också vid högskolor, inom socialtjänsten, i studiecirklar och vid arbetsledarutbildningar.
    125,00 kr
  52. Om lusten att läsa och konsten att förstå
    Om lusten att läsa och konsten att förstå
    Beskrivning
    ...handlar om hur du ska kunna läsa effektivare och förstå mer av vad du läser
    30,00 kr
  53. Om skönhet
    Om skönhet
    Beskrivning
    Vad är skönhet? Vad är konst? Vad är smak och mode?
    Följ med på en inspirerande och lärorik resa genom skönhetens historia! Umberto Eco guidar oss genom århundradena, från klassisk tid fram till våra dagar. Han visar genom många spännande exempel hur idealen för det vackra och det sköna har växlat genom tiderna. Han fördjupar sig i olika föreställningar om kärlek, om den oåtkomliga kvinnan och om fulheten och grymheten som alltid funnits i både konsten och litteraturen.

    Om skönhet är en bok som kan förändra vårt sätt att betrakta ett konstverk. Det är också en bok att njuta av för de många vackra bildernas skull.
    135,00 kr
  54. Om undran inför livet
    Om undran inför livet
    Beskrivning
    Den här boken vänder sig till alla som arbetar med barn. Den handlar om människors – barns såväl som vuxnas – existentiella frågor i dagens multikulturella samhälle. Några av de frågor som ställs i boken är: Vilka konsekvenser får det sekulariserade samhällets "avförtrollade" livsform för barns själsliga utveckling? Vilken roll spelar livsfrågorna i barns liv? Förmedlar vi vuxna en tro på att vetenskap och teknologi kan lösa alla väsentliga problem? Finns det en risk för att vi lär barnen att inte fråga, att sluta förundras över livet? Ett genomgående tema i boken är sagornas, myternas, fantasins och det muntliga berättandets betydelse för bearbetningen av livsfrågor. Författaren förmedlar fakta och tankegångar från en rad skilda områden, och hans förhoppning är att denna sammanställning ska stimulera läsaren till egna reflektioner, till att granska sina egna grundantaganden och se på dem med nya ögon.
    Läs mer om boken på studentlitteratur.se
    75,00 kr
  55. Ömsint liv i en våldsam värld
    Ömsint liv i en våldsam värld
    Beskrivning
    Hur ska kristna leva i en våldsam och sårad värld?

    I många år har teologen Stanley Hauerwas reflekterat över den teologiska innebörden av funktionshinder. I Ömsint liv samarbetar han nu med Jean Vanier som är grundare av L?Arche, ett internationellt nätverk av kommuniteter med människor med och utan intellektuella funktionshinder, där alla ger och tar emot.

    Tomas Sjödin, senast aktuell med Ett brustet halleluja, har skrivit förordet till boken.
    125,00 kr
  56. Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
    Ond kemi : berättelser om människor, mord och molekyler
    Beskrivning
    Kemi är inte en ond vetenskap. Tvärtom, livet självt består av en rad kemiska processer. Men som så många andra vetenskaper har kemin också en mörkare sida. Här hittar vi droger, gifter, sprängämnen och ond bråd död.Ond kemi är inte någon receptsamling för giftmördare och mordbrännare. I stället har de mörka aspekterna fått bilda utgångspunkt för en diskussion om vardagens kemi, ofta med ett uns kulturhistoria och inte sällan med en kärleksfull glimt i ögat. Varför luktar helvetet svavel? Varför ska man inte dricka sauvignon blanc-viner på tigersafari? Hur kan det komma sig att ett ämne som lockar flugor till lik också finns i vissa parfymer? Hur kommer det sig att en rad kända målningar faktiskt är bestrukna med pulvriserad mumie? Kan man dö av att dricka för mycket vatten? Följ med på en spännande vandring till kemins mörka sida. Resan börjar i helvetet och slutar i himlen.
    75,00 kr
  57. Öppen famn : en bok om föräldraskap
    Öppen famn : en bok om föräldraskap
    Beskrivning
    Det här är en annorlunda föräldrabok. Jag utgår nämligen från den kanske mest kända berättelsen om barn i hela världshistorien, när Jesus välsignar barnen. Den ger värdefulla insikter – ja, överraskande många – om vad det innebär att vara förälder. Den ger en unik syn på barnen och vägledning i kristen fostran. I en och samma berättelse finns också alla fem kärleksspråken...

    Boken riktar sig till föräldrar, men den utgör även en inspirationskälla för alla som på något sätt arbetar med barn eller möter barn i sina uppgifter i kyrkan.

    ”Jag känner inte till någon bok som med en sådan bredd och ett sådant djup tar upp hur vi ska se på och bemöta barn i familj och församling.” Alf B Svensson, leg.psykolog och föreläsare

    Boris Salo är präst i lutherska kyrkan i Finland. Hans litterära produktion behandlar bibelteologi, relationer och spiritualitet.

    • Köp 3 för 144,00 kr/st
    • Köp 10 för 136,00 kr/st
  58. Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Ordet är dig nära - Om andlig bibelläsning
    Beskrivning
    Bibeln är först och främst boken om livet med Gud i glädje, lek och lust. Det menar karmelitbrodern och den mycket uppskattade författaren Wilfrid Stinissen. Ordet är dig nära är en bok för alla som vill få en levande Bibel och den är närmast ett måste för den som ska läsa teologi och riskerar att möta Bibeln bara som lärobok. "Att umgås med Bibeln är glädje, spänning, lekfullhet.

    Jag får som ett fritt Guds barn leka i Bibelns paradis. Jag får göra den gamla texten till en ny sång som svarar mot min personliga erfarenhet, mitt aktuella behov. Jag kan vara säker på att Gud gillar detta sätt att leka med texten." Ur boken Libris förlag påbörjade hösten 2017 en satsning på en nyutgivning av flera uppskattade och efterfrågade böcker av Wilfrid Stinissen, alla formgivna av Moa Schulman.

    Wilfrid Stinissen (1927 2013) var fil dr, katolsk präst, karmelitbroder och författare. På Libris har han gett ut ett tjugotal böcker, bland annat Mitt liv i dina händer, I dag är Guds dag och Längre in i bönens land. Han är en av vårt lands mest lästa och uppskattade andliga vägledare.

    • Köp 3 för 135,00 kr/st
    • Köp 10 för 127,50 kr/st
  59. På rutinens brant
    På rutinens brant
    Beskrivning
    Om församlingen och den kyrklösa tron. - UR BAKSIDESTEXTEN - - - Jag är kristen, men på mitt eget sätt. - - - Vi är ju faktiskt uppfostrade enligt kristna normer; du ska inte dräpa, du ska inte stjäla och hela den där baletten. - - - Sedan har man ju också tagit en del från andra religioner. - - - Men trots allt tycker jag att vi ska ha kristendomen i botten i vårt samhälle. - - - ?Mina förväntningar är att församlingen inte ska försvinna. Men då måste den förändras, annars kommer de yngre inte med. Jag är trött på alla släta predikningar, man måste inte vara så himla snäll i kyrkan. Om man får höra något i kyrkan som skakar om, så blir man nyfiken och kommer tillbaks en annan söndag. Som det är nu, tycker nog folk, att i kyrkan är det likadant jämt.? - - - Två röster ur boken som pekar på klyftan mellan församlingen och den kyrklösa tron. - - - Fler och fler säger att de är kristna, men på sitt eget sätt, medan färre och färre känner sig hemma i kyrkan. Ändå fortsätter många församlingar som om ingenting hade hänt, eller. . . * - - - Ger vi oss tid att stanna upp, ställa frågor och lyssna? - - - Vad har människor utanför kyrkmurarna för tankar om livet, kyrkan och Gud? - - - Varför finns egentligen församlingen och vad är målet med gudstjänsterna och verksamheten? - - - Vart är kyrkan på väg och hur kan vi hitta en hållbar församlingsstrategi till 2000-talet? - - - Detta är några av de frågor PÅ RUTINENS BRANT aktualiserar. Boken är ett resultat av ett utvecklingsprojekt i Bollebygds församling. - - - Utgångspunkten är en vanlig församling och därför är boken användbar för utveckling och förnyelse i de flesta församlingar.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  60. På tal om livet-antologi
    På tal om livet-antologi
    Beskrivning
    På tal om livet innehåller ett urval skönlitterära texer av svenska författare. De är samlade under fyra teman: Barndom och ungdom, Arbetsliv, Livets högtider och Årstiderna.
    50,00 kr
  61. På upptäcktsfärd i sångens värld
    På upptäcktsfärd i sångens värld
    Beskrivning
    Den här boken vill informera, inspirera och beröra! Den ger dig storyn bakom 100 av våra mest älskade andliga sånger och psalmer. Upplev att sången du sjungit med i så många gånger blir som ny! Roberth Johansson är kanske mest förknippad med samlandet av "Humor i helgade hyddor".
    • Köp 3 för 112,50 kr/st
    • Köp 10 för 106,25 kr/st
    • Köp 25 för 100,00 kr/st
  62. På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
    På väg till himlen - Don Piper & Cecil Murphey
    Beskrivning
    Don Piper kom 2004 ut med boken "90 minuter i himlen". I denna bok fortsätter han att tala om himlen. Fokus ligger på hur vi lever för himlen här på jorden.Alla kapitel avslutas med frågor eller uppmaningar till praktisk tillämpning
    125,00 kr
    • Köp 3 för 175,50 kr/st
    • Köp 10 för 165,75 kr/st
    • Köp 25 för 156,00 kr/st
  63. På väg. En samtalsguide
    På väg. En samtalsguide
    Beskrivning
    Samtalsguide till Esbjörns Hagbergs herdabrev "Leva i försoning"
    30,00 kr
  64. På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
    På vidsträckta fält : Svenska kyrkans syföreningar 1844-2004
    Beskrivning
    I mitten av 1900-talet utgjorde syföreningarna tillsammans den största kvinnoorganisationen i Sverige, men deras betydelse i samhället har sällan lyfts fram, trots att syföreningarna spelat en viktig roll på många områden:
    ? De stod tidigare än de flesta andra grupper för ett internationellt engagemang genom ett omfattande understöd till missionen.
    ? De har betytt mycket för bevarandet av svenskt konsthantverk och för folkbildning genom studiecirklar.
    ? De har gjort viktiga insatser för lokalsamhället, till exempel sytt ihop till gatubelysning eller inredning av församlingshem.

    I ett stort forskningsprojekt som genomförs av Kvinnor i Svenska kyrkan lyfts nu syföreningarnas betydelse fram. I boken På ett vidsträckt fält belyser olika författare historiken, kulturhistorien, genusperspektivet, samhällsinsatserna med mera. Här finns också reportage från olika syföreningar och intervjuer med enskilda medlemmar. En rad äldre och nytagna bilder kompletterar texten.
    95,00 kr
  65. Passionärerna
    Passionärerna
    Beskrivning
    Äntligen! Men vad ska hända nu? För en del är pensioneringen efterlängtad -- men motsvarar inte riktigt förväntningarna. Andra är redan i förväg rädda för att bli överflödiga. Vem behöver en människa vars bäst före-datum har passerat?

    Journalisten Birger Thureson har letat upp passionärerna. De har hittat nya sätt att förverkliga drömmar och idéer. Som mentorer, som medmänniskor, i uppgifter där deras erfarenheter är värdefulla -- eller i sammanhang där de får utveckla talanger som inte riktigt kom till användning i yrkeslivet. Passionärer är pensionärer med passion för livet. Som fortfarande är fullt av möjligheter! Bengt Göransson, Kjerstin Dellert, Elver Jonson, Marianne Henriksson-Holmström, Thage G Peterson, Birgit Karlsson, Elsie Lindqvist, Lars-Erik och Gun-Britt Holgersson, Lennart Nyholm, Marianne Johansson, Martin Lönnebo och DU!

    • Köp 3 för 76,50 kr/st
    • Köp 10 för 72,25 kr/st
    • Köp 25 för 68,00 kr/st
  66. Patti Smith : Horses
    Patti Smith : Horses
    Beskrivning
    Författaren Philip Shaw berättar i boken Horses om musik och händelser i Patti Smiths barndom, om inspirationskällorna Rimbaud, Blake, Little Richard, Puccini, Eliot, Brian Jones, Jimi Hendrix, Jim Morrison ... Horses utmanar gränserna mellan manligt / kvinnligt, homo / hetro, levande och döda, mellan poesi och rock´n´roll. Patti Smith´s idé är att förlora kontrollen, känna lust, upphetsning, extas, vrede, förtvivlan, passion, frihet ... Ursprunget till debutvinylen Horses fanns fyra år innan skivsläppet, på en poesiscen på nedre Manhattan där Patti Smith var förband och kompades av vännen Lenny Kaye på hans råa elgitarr. I publiken satt många av dåtidens kändisar. Den klassiska ikonbilden på Patti Smith på skivan tog sedan Robert Mapplethorpe i en lägenhet i Greenwich Village på Manhattan. Om det berättar också författaren Philip Shaw. På Patti Smitt´s debutalbum Horses får hennes texter sin kraft ur kriminalitet, synd, frälsning, ur erotiken i våldsam död. Hennes uttryck har kallats Rock´n´Rimbaud , en kombination av rock´n´roll och poesins makt. Hon ger orden kropp, de blir ljud, besatthet. Patti Smith river gränserna mellan fin- och fulkonst. my sins my own they belong to me. Me , ett par av raderna i öppningslåten "gloria".
    85,00 kr
  67. Pelagius : Tankar från Långvården
    Pelagius : Tankar från Långvården
    Beskrivning
    Efter egna sjukhusvistelser har författaren skrivit en bok i positiv anda om sjuk- och åldringsvård.
    50,00 kr
  68. Personligt om tro
    Personligt om tro
    Beskrivning
    Lars Åke Lundberg för ett samtal om tro med Fader vår och den apostoliska trosbekännelsen. En bok om längtan, tro, förtvivlan och om hur motparter kan leva tillsammans.
    75,00 kr
  69. Pilgrimsträdgård flyttar in
    Pilgrimsträdgård flyttar in
    Beskrivning
    Det handlar inte om trender och stilar, det handlar om att inreda ett hem där vi mår bra. Ett hem där naturen med sin läkande kraft får flytta in i kök, sovrum och vardagsrum. Med enkla idéer och gör-det-själv-tips vill vi inspirera till ett grönare liv inomhus. Dessutom tar vi de sju pilgrimsorden till hjälp för att hemmet verkligen ska bli den plats där vi kan hämta kraft i vardagen. Pilgrimsträdgård flyttar in är en bok för alla som älskar naturnära inredning. Det är också en bok för dig som längtar efter växt och mognad i ditt hjärtas trädgård.
    135,00 kr
    • Köp 3 för 211,50 kr/st
    • Köp 10 för 199,75 kr/st
    • Köp 25 för 188,00 kr/st
  70. Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
    Pionjärmission : en bok om mission på Afrikas horn
    Beskrivning
    Den kände näringslivsprofilen, Per-Olof Eurell, har under flera år varit engagerad i ett evangelisations- och församlingsplanteringsprojekt på en av världens mörkaste platser. Med gripande människoöden och intressant forskning utmanar han nu Sveriges kristna att ta missionsbefallningen på allvar.
    65,00 kr
  71. Poker : Texas Hold´em och andra spel
    Poker : Texas Hold´em och andra spel
    Beskrivning

    Poker har aldrig varit så populärt som det är nu; Sverige har drabbats av total pokerhysteri. Vi kan se pokerspelpå TV, spela poker på nätet och över hela landet samlas spelare i alla åldrar för pokerkvällar.


    - Boken vänder sig till såväl inbitna pokerspelare som till nyfikna nybörjare


    - En guide i hur man spelar poker, och framför allt hur man vinner


    - Regler för olika pokerspel, som Texas Hold´em och Omaha, tydligt och enkelt förklarade


    - Passar lika bra för traditionell poker som för spel på nätet

    85,00 kr
  72. Povel Ramel och musiken
    Povel Ramel och musiken
    Beskrivning
    I den här boken berättar Johanna Broman Åkesson om Povels barndom, ungdom och hur karriären tog fart. Om melodierna, grammofonskivorna, radioprogrammen, revyerna, filmerna... ja, allt som denne unike underhållare drabbat svenska folket med. Man får också en inblick i Povels stil och livsfilosofi. Och som vanligt i "och musiken"-serien naturligtvis mängder av hans underbara melodier med noter, text och ackordanalyser.

    125,00 kr
  73. Prismas stora inredningsbok : Mer än 1000 inredningsidéer för hemmet
    Prismas stora inredningsbok : Mer än 1000 inredningsidéer för hemmet
    Beskrivning
    . Mer än 1 000 inredningsidéer för hemmets alla rum. Över 1 000 vackra färgfotografier. Inspirerande förslag på en mängd olika inredningsstilar. Praktiska tips och anvisningar för att lyckas.Prismas stora inredningsbok innehåller allt man behöver veta för att skapa ett vackert, genomtänkt och funktionellt hem. Oavsett vilken inredningsstil man föredrar - elegant klassisk, avspänd country, avskalad minimalism eller mjukt naturlig - finns här mängder av inspiration och praktiska lösningar. Boken är indelad i fyra huvudavdelningar: Inredingsstilar: här visas hur valet av färger, stilar, mönster, möbler och föremål påverkar ett rums atmosfär och vad man ska tänka på för att skapa en fungerande helhet. Inreda med textilier: hur man skapar den rätta känslan med hjälp av kuddar, gardiner, dukar eller sydda överdrag på stolar och soffor. Inreda med färg och tapeter: hur man förnyar sitt hem med hjälp av olika målningstekniker för väggar och golv, med dekorationsmålning av möbler, genom att använda kakel och mosaik på olika sätt samt hur val av golvmaterial påverkar helheten. Flera tips och idéer: i den avslutande delen ges en mängd tips och förslag på hur man löser belysnings- och förvaringsfrågor. Du får också hjälp att inreda barnens rum samt förslag på hur man på bästa sätt lyckas med det där lilla extra som resulterar i ett vackert, personligt hem: arrangemang av tavlor, blommor och olika dekorativa samlingar.
    175,00 kr
  74. Psalmerna i livet
    Psalmerna i livet
    Beskrivning
    I den här boken följer vi den svenska psalmboken genom tiderna och dess roll i människors liv. Några människor berättar personligt om en psalm. Boken passar både som fördjupningsbok coh som utgångspunkt för andakter.
    • Köp 3 för 36,00 kr/st
    • Köp 10 för 34,00 kr/st
  75. Queens of Pop
    Queens of Pop
    Beskrivning
    Queens Of Pop är en snygg bok, helt i fyrfärg med 28 världsstjärnor och 37 av deras hits, presenterade med melodi, text och ackord. Låt dig inspireras! Här finns artister som Madonna, Lady Gaga, Christina Aguilera, Kelly Clarkson, Leona Lewis, Robyn, Adele, Pink, Beyoncé, Katy Perry, Rihanna och Alicia Keys representerade. Förutom noterna finns många artistbilder.

    100,00 kr
  76. Rädda kärleken
    Rädda kärleken
    Beskrivning
    Vi drömmer om livslång kärlek, trohet livet ut. Samtidigt håller separationer på att bli ett av våra större hälsoproblem. Detta är en bok som värnar om kärleken -- och vill uppmuntra dig att göra den befriande upptäckten att du och den du lever tillsammans med inte är ensamma om era äktenskapliga erfarenheter. De problem ni brottas med delas av fler -- och lösningar finns! Rob Parsons skriver för alla er som vill fortsätta ha ett gott äktenskap, för er vars äktenskap är i kris eller verkar torrt och livlöst, men också för er som funderar på att gifta er. Rob Parsons är tillsammans med sin fru Dianne uppskattad föredragshållare i samlivsfrågor. De bor i England och har två tonåringar. Rädda kärleken är en av de bästa böcker jag läst om kärlekens konst. Den ger praktiska och konkreta råd och tips tillsammans med inspiration och en tro på äktenskapet. Författaren bjuder på sig själv på ett ovanligt öppet och ärligt sätt. Man ler igenkännande och skrattar högt, för det han skriver träffar mitt i prick. Du som fått boken i din hand är att gratulera. Bli inte förvånade om ni kommer att bli mer förälskade i varandra än ni varit tidigare. Ur Alf B Svenssons förord
    100,00 kr
  77. Rätt person på rätt plats med rätt motiv
    Rätt person på rätt plats med rätt motiv
    Beskrivning
    Tänk dig en församling som leds av andliga ledare, undervisas av personer med lärargåva, uppmuntras av dem som har gåvan att uppmuntra och låter alla andra gåvor vara genomtänkt integrerade i församlingslivet. Att tjäna utifrån sin andliga gåva föder glädje, leder till kreativitet och bygger verkliga relationer. Det låter enkelt och självklart, men när vi inleder processen ser vi snart att det krävs mycket mer dynamik och upptäckarvilja än vi någonsin anat tidigare. Många församlingar som tillämpar dessa bibliska principer har sett en explosion av kreativitet och tjänst. Den här boken ger konkreta redskap och hjälp att äntligen hitta rätt.
    75,00 kr
  78. Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
    Rätt vist : hur i hela världen ska man leva?
    Beskrivning
    Hur relaterar kristen tro till frågor om rättvis handel, flyktingar och jämställdhet? Hur påverkas miljön ? Guds skapelse ? av min livsstil? Var hittar jag den schyssta t-shirten?

    Karin Cedersjö skriver om globala frågor som konsumtions- och produktionsmönster, om klimatförändringar och milenniemål och om de, till synes små, konkreta vardagsvalen.
    125,00 kr
  79. Rejeena
    Rejeena
    Beskrivning
    Lon Roberts tar upp konflikten mellan judar och araber. Danny och Rejeena vill planera för en gemensam framtid, men är detta möjligt?
    30,00 kr
  80. Relationsakuten
    Relationsakuten
    Beskrivning
    Relationsakuten är en omvälvande bok. Den hjälper dig att komma tillbaka på rätt spår med den person som du en gång kallade ditt livs kärlek - du kommer också känna att du är på rätt spår med dig själv.Du behöver inte bli ännu ett offer för den galopperande epidemin av brustna hjärtan. Men eftersom oddsen är emot dig måste du lyfta fram sanningen om dig själv och om det liv du och din partner har skapat tillsammans.McGraw krossart tio av de mest populära myterna om hur ett lyckligt förhållande förväntas vara och pekar på de destruktiva beteenden som vi, ofta omedvetet, förstör vår relation med. Genom en rad fascinerande övningar får vi hjälp att ställa en korrekt diagnos på oss själva och på vår relation och lära oss hur vi steg för steg kan återknyta kontakten med vår partner.
    85,00 kr
  81. Religion i skolan, men hur?
    Religion i skolan, men hur?
    Beskrivning
    Syftet med boken är att ge lärare och blivande lärare i grundskolan en utgångspunkt för sin undervisning.
    50,00 kr
  82. Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Religionsfilosofisk introduktion : existens och samhälle
    Beskrivning
    Frågan om det goda livet och en undran inför livet är klassiska frågor inom religionsfilosofin, men under senare tid har religionsfilosofin tagit allt större plats i den offentliga och politiska debatten. Det handlar till exempel om religionsfrihet, religionspluralism och religionsmöten. Den här grundboken presenterar den bredd och de många infallsvinklar som idag finns inom ämnet religionsfilosofi.

    Religionsfilosofi innebär att filosofera över begreppet religion och allt som ingår däri, t.ex. gudsföreställningar, kropp-ande, gudsbevis, förnuftets gränser, det goda och det onda,sanning och mening. Boken visar hur dessa problem har behandlats i historien, och hur de behandlas idag.

    225,00 kr
    • Köp 3 för 344,25 kr/st
  83. Religionsfrihet
    Religionsfrihet
    Beskrivning
    Om jämlikheten i ett mångkulturellt samhälle
    35,00 kr
  84. Resa till enhet
    Resa till enhet
    Beskrivning
    I boken Resa till enhet berättar Equmeniakyrkans tre kyrkoledare om vad de ser som den nya kyrkans största utmaningar och möjligheter – lokalt, regionalt och nationellt – och hur det avspeglar sig i kyrkans verksamhet.

    Equmeniakyrkans vision En kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen har format kyrkans teologi där gemenskap är den röda tråden: Gemenskap med Jesus Kristus själv, med varandra och med hela den världsvida kyrkan. Resan till enhet fortsätter.

    Olle Alkholm, Sofia Camnerin och Lasse Svensson i samtal med Christina Larsson.

    150,00 kr
    • Köp 3 för 174,25 kr/st
  85. Resan satte sina spår
    Resan satte sina spår
    Beskrivning
    Boken låter dig följa Marie och hennes hjälpare Karisme på en etapp av livets resa
    50,00 kr
  86. Resfeber
    Resfeber
    Beskrivning
    Välkända bildkonstnären och poeten Kid Kumlins nya diktsamling, rikt illusterad med foton och bilder från hennes ateljé i fyrfärg och med berättelser från hennes liv. "En höstkväll gjorde himmelens Gud besök på Kumlingården… någonting nytt hade kommit och nu är tiden inne att berätta om mitt liv."
    75,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 401-500 av 670

per sida
Fallande ordning

Måndag 10-19

Tisdag- Fredag 10-17


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå