View as Tabell Lista

Artiklar 501-597 av 597

Page
per sida
Fallande ordning
 1. Superskojiga dassboken
  Superskojiga dassboken
  Beskrivning
  Lås dörren, slå dig ner och koppla av. I hemlighuset får du äntligen vara dig själv (och kan byta om till ditt heroiska alter ego). Släpp väder och hämningar samtidigt - dasset är ditt, dasset är fritt!

  Vad kan väl vara bättre än att få en stund i fred och ett riktigt gott skratt? Glöm all skit och ha skitroligt i stället!

  Uppsök närmaste toalett nu - Superskojiga dassboken är din maskerade räddare i nöden!

  Innehåller:
  Coola citat
  Dumma dödsfall
  Enorma elakheter
  Maskerade människor
  Sanslösa stämningar
  Supersvår sudoku

  Superskojiga dassboken utkommer här i efterlängtad nyutgåva med lite ny skit.

  60,00 kr
 2. Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
  Sursum Corda : en bok av och om Ingvar Hector
  Beskrivning
  Ingvar Hector var en av de unga präster som för 70 år sedan påbörjade ett gedigt och troget arbete att förnya den Svenska Kyrkan. Han var med om att bygga upp Hjelmserydsstiftelsen, vilken har fått betyda så mycket för så många.I boken Sursum Corda finns en inledande artikel om Ingvar Hector av Christian Braw. C Braw är redaktör för boken. Den innehåller sedan ett antal artiklar av I Hector, bl a några opublicerade teologiska verk. Den är illustrerad med svart-vita fotografier och en bibliografi.
  100,00 kr
 3. Svälten på Afrikas horn
  Svälten på Afrikas horn
  Beskrivning
  Alla minns vi svälten på Afrikas horn, särskilt i Etiopien-- ännu är den inte över. Men vi glömmer lätt behovet av hjälp. Ta dig tid att läsa denna bok som sätter in svältkatastrofen i dess rätta sammanhang.
  • Köp 3 för 36,00 kr/st
  • Köp 10 för 34,00 kr/st
 4. Svenska dassboken
  Svenska dassboken
  Beskrivning
  Du gamla, du fria

  Ja, det är självklart dasset det handlar om. Var kan man annars vara sig själv och släppa både väder och hämningar?

  Svenska dassboken blandar våra värsta och bästa bedrifter med citat om fosterlandet, svenska snuskigheter, skandinaviska stolligheter och mycket,mycket mer.Äntligen är det patriotiskt att gå på toaletten!

  Svenska dassboken utkommer här i efterlängtad nyutgåva med lite ny skit.

  75,00 kr
 5. Svenska kyrkan i profil
  Svenska kyrkan i profil
  Beskrivning
  Det karaktäristiska i Svenska kyrkans profil, sedd genom tusen år tillsammans med sina systerkyrkor i Norden och på de brittiska öarna, är temat i denna bok. Detta har blivit särskilt aktuellt, när de nordiska nationalkyrkorna, den anglikanska kyrkan och de lutherska kyrkorna i de baltiska länderna nu ingår ett förbund för fördjupad inbördes samverkan. Vägen dit och bakgrunden i dessa kyrkors historia genom tiderna tecknas med breda penseldrag. Författaren belyser samhällsutvecklingen och förändringarna inom teologi och kyrkoliv, och vi får blicka in i ett rikt galleri av färgstarka personligheter.
  50,00 kr
 6. Svenska kyrkans medlemmar
  Svenska kyrkans medlemmar
  Beskrivning
  "Svenska kyrkan är på många sätt en unik organisation, inte minst för att man följer människor genom livets olika och många gånger omvälvande skeenden. Men när samhället förändras måste också kyrkans företrädare fundera över vilken roll kyrkan ska ha i framtiden. Den reflektionen kan ske på många sätt, men en viktig utgångspunkt borde vara att lyssna till vad medlemmarna har att säga. I den här boken har jag försökt att vara kyrkomedlemmarnas röst." Varje medlem i Svenska kyrkan har sin egen berättelse om kyrkan. En berättelse kyrkan kanske alltför sällan frågar efter. Den här boken ger en röst till Svenska kyrkans medlemmar. Utifrån en omfattande enkätstudie beskrivs kyrkans roll och ställning i dagens Sverige. Här ger ett slumpmässigt urval av Svenska kyrkans medlemmar sin syn på kyrkans uppgift och berättar samtidigt om sin egen relation till kyrkan. Det visar sig att ett nyckelord är relevans. Inte minst eftersom ganska få upplever kyrkan som just relevant. Men också för att man menar att kyrkan bör vara relevant i en samtid där det fortfarande finns stora sociala problem och en längtan att finna en mening med livet.
  175,00 kr
 7. Svenska kyrkans sociala arbete-för vem och varför
  Svenska kyrkans sociala arbete-för vem och varför
  Beskrivning
  En religionssociologisk studie av ett diakonalt dilemma.
  75,00 kr
 8. Svenskarna och Bibeln
  Svenskarna och Bibeln
  Beskrivning
  Hur har översättningen av NT tagits emot? Svenska Bibelsällskapet genomför en stor undersökning NT 81, där flera forskare medverkar. Här sammanfattas resultaten för dem som vill veta mera om t ex bibelns plats i människors liv, begreppen bibelsyn och fundamenalism och vad sekulariseringen innebär i kyrkor och samfund.
  24,99 kr
 9. Syns jag? Hörs jag? : konsten att nå fram med det du vill ha sagt
  Syns jag? Hörs jag? : konsten att nå fram med det du vill ha sagt
  Beskrivning
  Humoristiskt skriven bok i ämnet retorik. Illustrerad av Anders Parsmo med 16 bilder, en per kapitel. Boken behandlar ämnet retorik på ett folkligt plan. Den vänder sig till den som har skäl att höja sin stämma emellanåt. Den är lättillgänglig och skriven med humor. I kyrkliga sammanhang är det vanligt att man får tillfälle att tala offentligt. Boken vänder sig därför till en bred allmän grupp - inom och utanför kyrkan. En särskild målgrupp är predikanter och andra som arbetar i församling och saknar utbildning inom området. I boken finns exempel från föreläsningar, middagstal, födelsedagstal, invigningstal -- men också ett mycket bra avsnitt om hur man introducerar en talare.
  75,00 kr
 10. Ta emot så du kan ge
  Ta emot så du kan ge
  Beskrivning
  Ta emot så kan du ge Ställ en fråga om denna produkt -------------------------------------------------------------------------------- I denna bok utforskar Max Lucado det han kallar "det glömda första steget för relationer". Hemligheten till att älska är att leva älskad, säger han. Kärleken för att rädda ett äktenskap finns inte inom oss. Vi kan inte finna hängivenhet i våra hjärtan för att behålla en vänskapsrelation. Vi behöver hjälp från en utomstående källa. En transfusion. Har du tomt i tanken för kärlek? Nere på din sista dos förlåtelse? Skrapar du på botten i tålamodstunnan? Du kanske försöker att ge det du aldrig fått. Och det kanske är just denna bok som du behöver för att du ska få påfyllning.
  100,00 kr
 11. Tålamod med Gud
  Tålamod med Gud
  Beskrivning
  Frågan om tro eller icke-tro debatteras i dagens samhälle och båda sidor tenderar till att vilja placera den andra sidan i ett bestämt fack. Tomá Halík, tjeckisk katolsk präst och tidigare rådgivare till Vaclav Havel, manar oss i den här boken till uthållighet med vårt tvivel, att orka bära det i våra hjärtan och på så sätt låta det leda oss till mognad. För Halík är just tålamod den stora skillnaden mellan tro och ateism. Tro, hopp och kärlek utgör tre sidor av uthållighet vid mötet med Guds tystnad, ibland beskriven av ateister som Guds död och inte heller tagen på tillräckligt allvar av fundamentalister.

  Halík låter Jesu möte med Saikaios vara en bild av människor som väljer att ställa sig vid sidlinjen, nyfikna men inte beredda att ge sig hän. Jesus drogs mot de fattiga och marginaliserade och det finns en speciell plats i hans hjärta för sökare som befinner sig i utkanten av tron. Det är är en bok om den mogna kristna tron som vill vara ett svar på både ytlig ateism och på ytlig kristendom. Den svenska utgåvan har ett förord av biskop Anders Arborelius. Tomá Halík arbetade som psykoterapeut under kommunistregimen i Tjeckoslovakien och var samtidigt i hemlighet ordinerad som katolsk präst och aktiv i den underjordiska kyrkan. Efter regimens fall fungerade han som generalsekreterare till det tjeckiska katolska biskopsämbetet och var rådgivare till Vaclav Havel. Han har föreläst vid många universitet världen över och är för närvarande professor i filosofi och sociologi vid Charles University i Prag. Hans böcker, som är bästsäljare i hans eget land, har översatts till flera språk och han har vunnit flera litterära priser, bland annat Templeton-priset 2014. Han har så här långt utkommit med tre böcker Patience with God, Night of the Confessor samt I want you to be on the God of love.

  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 12. Talande tystnad : om kyrkans symbolspråk
  Talande tystnad : om kyrkans symbolspråk
  Beskrivning
  Kyrkans symbolspråk är ett dött språk för många. Som alla andra språk måste det läras för att kunna förstås och bli levande. På en punkt skiljer det sig från andra språk. Det är tyst, det läses men talas inte, det tas inte emot med öronen utan med ögonen. För att höra det måste man kunna lyssna med ögonen, iaktta och ta till sig. Men det är inte ett stumt språk. Det talar genom tystnaden.

  Talande tystnad är en ny, bearbetad och utvidgad upplaga av Den talande tystnaden, som kom ut 1987. Det är en lärobok i det liturgiska symbolspråkets formlära och syntax. I fyra kapitel om Det tysta talet, Det tysta templet, De tysta tingen och De tysta tecknen presenteras de kyrkliga symbolerna med deras nyanser och övertoner för att öppna en ny dimension och låta känseln och känslan berika gudstjänstupplevelsen

  100,00 kr
 13. Talang är bara början
  Talang är bara början
  Beskrivning
  Bestsellerförfattaren John C. Maxwell har ett budskap till dig - och till alla i affärslivet och samhällslivet i övrigt - som tror att framgång och välgång står och faller med talang: TALANG ÄR BARA BÖRJAN.

  Verkligheten ger honom rätt. Läs tidningarna, se på TV-nyheterna eller gå ut på stan och se dig omkring: överallt finns begåvade människor som når hur långt som helst - och andra, lika mycket eller ännu mer begåvade, som kör fast totalt och misslyckas med både karriären och privatlivet. Varför är det så?

  Maxwell - som undervisar om ledarskp på högsta nivå och världen över säger att det inte räcker med medfödd talang. Vi måste också välja att utvecklas som männikor på en rad olika punkter, som...

  • Självförtroende • Fokusering • Förberedelse • Övning • Uthållighet • Karaktär

  Det är dessa plus-val - det som du satsar på utöver din begåvning - som avgör om det ska bli något av din talang. De som lyckas har aldrig "bara talang", säger Maxwell: de är talang-plus-personer.

  85,00 kr
 14. Tändstickstrix : testa din hjärnkapacitet med dessa tricks och klurigheter
  Tändstickstrix : testa din hjärnkapacitet med dessa tricks och klurigheter
  Beskrivning
  Klurigheterna i den här boken är en ypperlig samling tidlösa klassiker, indelade efter svårighetsgrad. De passa utmärkt för både nybörjare och mer försigkomna problemlösare. Här hittar du tricks som får din familj och dina vänner att bara gapa av häpnad och förundran. Testa din hjärnkapacitet och se om du klarar att lösa dessa knepiga klurigheter.

  85,00 kr
 15. Tänk om!
  Tänk om!
  Beskrivning
  Om det någonsin har funnits behov av sunda, relevanta och dynamiska församlingar, så är det just nu!
  Hur kan en kristen församling hålla sig modern och nå ut i ett samhälle som hela tiden förändras? Vad behövs för att just din församling ska vara effektiv och spela en avgörande roll när det gäller att sprida evangeliet på 2000-talet? Svaret är förändring.
  Mark Conner visar i denna bok på sju strategiska skiften som varje församling måste göra för att fungera kraftfullt och effektivt i vår tid: från jaget till Gud från inåtriktat till utåtriktat arbete från aktiviteter till relationer från pastor till mentor från konsument till medarbetare från kyrkomentalitet till gudsrikesmentalitet från de äldre till de yngre. Mark Conner är pastor i CityLife Church, en stor och växande församling i Melbourne, Australien. Förutom att leda arbetet i församlingen talar Mark regelbundet vid ledarkonferenser och seminarier över sådana ämnen som ledarskap, personlig motivation och församlingstillväxt. Nya tider kräver nya metod
  75,00 kr
 16. Tankvärt och tänkvärt : klurigt och roligt om ett och annat
  Tankvärt och tänkvärt : klurigt och roligt om ett och annat
  Beskrivning
  Aforismer, citat, vitser, berättelser, illustrationer. "Här bjuder jag på tankvärdigheter och tänkvärdigheter som handlar om ett och annat, men det är mest och .... jag har nämligen plockat ut sådant som på något sätt rör livets om relation. För vad är livet utan relationer?
  135,00 kr
 17. Tidernas kyrka
  Tidernas kyrka
  Beskrivning
  Skapade av människohänder, ägnade till Guds ära. Byggnad, konstverk och helig plats. Men kyrkorna är också levande källor till historien och tummelplatser fär århundradenas symbolspråk i harmoni eller kanske konflikt med varandra.
  50,00 kr
 18. Till en ny jord
  Till en ny jord
  Beskrivning
  Bonniers (Svalans lyrikklubb), 1977. 75 s. Förlagets dekorerade pappband.
  50,00 kr
 19. Tillbaka till det okända
  Tillbaka till det okända
  Beskrivning
  Vad betyder det för var och en av oss att ha atomdödens hot hängande över mänskligheten som ett gemensamt öde? Döden som individuellt öde kan vi inte göra mycket åt, men mänsklighetens kollektiva atomdöd är inte oundviklig på samma sätt.
  30,00 kr
 20. Tillbaka till församlingen
  Tillbaka till församlingen
  Beskrivning
  När den kristna församlingen är som bäst är den en unik miljö där Gud förvandlar människors liv. Men där finns också utmaningar. Författaren Runar Eldebo pekar på några av de utmaningar som församlingens ledare ställs inför - hur man möter människor, hur man förkunnar och hur man leder en brokig samling troende till en växande och fördjupad gemenskap. Tillbaka till församlingen vill samtidigt inspirera till att återupptäcka den nytestamentliga församlingens möjligheter idag – en församling där Gud möter människor och förvandlar dem.

  Runar Eldebo är författare, förkunnare och pastor i Värnamo Missionskyrka. Han har skrivit en rad böcker på Libris, bland annat Kristen i landet lagom, Salt och senast sorgeboken Den tid vi fick

  50,00 kr
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 21. Tillsammans i gudstjänst
  Tillsammans i gudstjänst
  Beskrivning
  Det finns mycket kreativt i församlingarna och en vilja att finna nya vägar för gudstjänsten. Detta har växt fram ur ett behov hos dem som har kyrkan som sitt andliga hem. Men det finns också en önskan att möta dem som känner sig främmande i gudstjänsten. Den viktigaste impulsen till förnyelse blev familjegudstjänsten. Utgångspunkten i boken är familjegudstjänsten men berör varje gudstjänstform.
  100,00 kr
 22. Time-out
  Time-out
  Beskrivning
  21 unika intervjuer med olika tränare och idrottare om hur de ser på livssyn och människosyn.
  50,00 kr
 23. Tio växande kyrkor i Sovjet
  Tio växande kyrkor i Sovjet
  Beskrivning
  Författarna redogör för olika kyrkors verksamhet i Sovjetunionen.
  30,00 kr
 24. Trasiga helgon : att finna Gud i oväntade människor
  Trasiga helgon : att finna Gud i oväntade människor
  Beskrivning
  Vi möter ofta nåden där vi minst av allt väntar oss det. Det är den bästsäljande amerikanska författaren och prästen Nadia Bolz Webers budskap. Med hjälp av en mängd personliga berättelser pekar hon på hur Gud envist fortsätter att visa sig för henne i de mest oväntade människorna en kyrkälskande agnostiker, en drag queen, en kriminell biskop och en vapenflörtande medlem i NRA.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 25. Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
  Träsnitt och tvärsnitt ur Bibeln
  Beskrivning
  Boken innehåller 79 bilder som har blivit tolkningar och uttryck för viktiga teman som löper genom Bibelns böcker.
  75,00 kr
 26. Tro en politisk kraft
  Tro en politisk kraft
  Beskrivning
  Tro - en politisk kraft tar upp några av samhällsdebattens hetaste frågor men är också en uppmuntran att se bortom det svartvita och ifrågasätta det invanda. I boken samlas några av Sveriges bästa skribenter för att lite mer personligt skriva om tro som politisk kraft. Några av samhällsdebattens viktigaste och svåraste frågor tas upp – vem och vad som ska tolereras, kyrkans förnyelse, troende med politiska uppdrag, mångfaldens betydelse, hur de religiösa berättelserna kan hjälpa oss att se, förstå och utveckla det samhälle vi lever i och vad frihet till och från religion borde betyda. Skribenterna är Sofia Camnerin, Marie Demker, Erik Helmerson, Antje Jackelén, Katrine Kielos, Anders Mellbourn, Stina Oscarson, Peter Weiderud reflekterar personligt över tron som politisk kraft. Alla är ledande personligheter inom kyrka, media, akademi och kultur. Bokens initiativtagare och redaktörer är Andreas Linderyd och Carl Henric Svanell. Bokens kapitelindelning: Andreas Linderyd & Carl Henric Svanell - Bortom det svartvita. Maria Demker - Aldrig bara personligt. Peter Weiderud - Det nya samhällskontraktet. Antje Jackelén - Religionsfobins fara. Erik Helmerson - Morgonmöte på ledarredaktionen. Stina Oscarson - Demokratin kräver berättelser. Sofia Camnerin - Tro i ett mellanrum. Katrine Kielos - Prata om Satan. Anders Mellbourn - Att tro när Gud inte finns
  125,00 kr
  • Köp 3 för 212,50 kr/st
 27. Tro i den medeltida världen
  Tro i den medeltida världen
  Beskrivning
  Moderna människor uppfattar gärna sin värld och sin tillvaro i ett globalt perspektiv. Det gjorde man redan under medeltiden. En lättläst översikt tecknar här bilden av den fascinerande och mångsidiga utveckling av den kristna tron som ännu idag utgör grunden för kultur, språk och samhällsliv i västvärlden.

  G. R. Evans berättar medryckande om centrala teologiska begrepp och historiska händelser och nyckelpersoner under ett turbulent millennium från romarrikets fall fram till reformationen.

  Ett måste för den som vill förstå den moderna världen utifrån dess djupa rötter i den kristna kyrkans tro och liv.
  125,00 kr
 28. Tro trend eller tragedi
  Tro trend eller tragedi
  Beskrivning
  Antalet religiösa rörelser i samhället ökar.Vad står olika rörelser för?
  50,00 kr
 29. Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
  Trotsa vildmarken : om att finna tillhörighet och mod i en polariserad värld
  Beskrivning
  I den uppskattade sociologen Brené Browns fjärde bok på svenska, Trotsa vildmarken, tar hon sig an det aktuella och viktiga ämnet kring tillhörighet och vår tids ökade polarisering. Hon menar att sann tillhörighet kräver att vi är så trygga och säkra i oss själva att vi vågar vara en del av någonting större, men också stå ensam när det behövs.

  Alla vet att det är enklast att vara tyst, gömma oss i våra ideologiska bunkrar och försöka passa in, snarare än att vara oss själva och trotsa osäkerhetens och kritikens vildmark. Att trotsa vildmarken kan vara att protestera under ett möte på jobbet när någon säger något kränkande, att närma sig sina åsiktsmotståndare i stället för att kasta skit på avstånd eller att visa sig sårbar i sin kärleksrelation istället för att ge tillbaka.
  Trotsa vildmarken handlar om hur man navigerar genom den här röriga och polariserade världen av olika sidor och fiender och terrorism och hat, genom att förbli passionerat sann mot sig själv och sin övertygelse och hålla fast vid kärlek och medkänsla och empati; att leva ett liv som är sant, modigt, och viktigast ditt.

  Alla Brené Browns böcker kännetecknas av hennes egen forskning på området varvat med vardagliga och ofta humoristiska berättelser från sitt eget och andras liv. Det är den blandningen som gör hennes böcker så uppskattade och lästa. Trotsa vildmarken är inget undantag.

  Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Hennes föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har visats över 20 miljoner gånger och översatts till ungefär 40 språk. Det hör därmed till ett av de mest sedda TED-föredragen. På Libris har Brené Brown tidigare gett ut Mod att vara sårbar, Våga vara operfekt och Resa sig stark. Hennes böcker har legat på förstaplatsen på New York Times Bestseller-lista och hennes arbete har i USA uppmärksammats i stora kanaler som CNN och Oprah.

  • Köp 3 för 85,50 kr/st
  • Köp 10 för 80,75 kr/st
 30. Två dagar att dö
  Två dagar att dö
  Beskrivning
  Fristående del i trilogin Generationer som visr på Guds omsorg genom en familjs öden och äventyr.ett dödligt virus sprids genom en djurrättsaktivist.
  100,00 kr
 31. Två folk och ett stycke jord
  Två folk och ett stycke jord
  Beskrivning
  Hur ser framtiden ut för de två folk som trängs med varandra på ett litet stycke jord? Israel och Palestina är invävda i varandra. Båda folken behöver jorden, vattnet och vägarna. Ska fredsprocessen nå fram till en samexistens i fred, frihet och ömsesidig respekt?

  Fredsprocessen i Mellanöstern, som har pågått länge, misslyckats många gånger och avbrutits av krigshandlingar med gränslöst mänskligt lidande, tilldrar sig omvärldens intresse. Nyhetsmedia följer detalj efter detalj, stater och internationella organisationer engagerar sig för den fredsdröm som ständigt gäckas.

  Evert Svensson, under många år riksdagsman och ledamot av utrikesutskottet och utrikesnämnden, svensk representant i Europarådet och FN-delegat, har engagerat följt fredssträvandena i Mellanöstern och ger ett personligt perspektiv på utvecklingen.

  Genom många resor och ett stort kontaktnät blir hans skildring både saklig och personlig. Berättelsen om Camp David-dygnen och de hemliga mötena bland norska fjordar och fjäll ger närhet och mänsklighet åt en process som oftast syns komplicerad och svårgenomtränglig.

  "Målet måste vara ett mångreligiöst samhälle där judar, kristna och muslimer -- alla är Abrahams söner och döttrar -- samsas på detta stycke jord. Det är helig mark för alla tre. Religionsfrihet är ett livsvillkor. Fredsprocessen måste fortsätta. Allt annat är en katastrof."
  75,00 kr
 32. Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
  Tvivel växer på oväntade ställen : men det gör tron också
  Beskrivning
  Jag har ägnat livet åt att studera och tänka på och läsa och undervisa om Gud. Jag växte upp i kyrkan. Jag gick på ett kristet college och sedan på ett teologiskt seminarium. Jag har vandrat den smala vägen. Och jag tvivlar. När jag dör, om allt då visar sig vara sant om änglarna sjunger, döden är besegrad, vi kallas att inställa oss i himlen och jag står där då kommer en del av mig att bli förvånad. Där ser man! Det var sant alltihop ändå. Jag hade mina tvivel. Går det för sig att vi ställer frågor och prövar invändningar och undrar med hög röst? Går det för sig att vi inte låtsas att alla delas in i två läger: de som tvivlar och de som inte gör det? Är det möjligt kanske till och med förnuftigt att tro mitt i tvivlet? För jag tror också. Jag har satsat allt. Och tron växer i likhet med tvivlet på oväntade ställen. Vad gör tvivlet med oss som människor? John Ortberg skriver utmanande, tröstande och inspirerande om hur uppriktighet inför livets svåraste frågor kan vidga vår förståelse och kunskap och leda oss in i en mer tillitsfull och ärligare relation med Gud.
  100,00 kr
 33. Tystad
  Tystad
  Beskrivning
  Halva mänskligheten har inte kunnat bidra som Gud vill och miljontals människor har fått en negativ bild av kyrkan och kyrkans Herre . på grund av den kvinnosyn hon stått för. Och till en del fortfarande står för. Är det Guds vilja att mannen ska bossa över kvinnan? Har Gud skapat kvinnan som assistent åt mannen? Det är inte många som uttrycker sig så krasst numera. Men samtidigt hävdar det .bibeltrogna. lägret att texterna om underordning och om mannen som kvinnans huvud ska tolkas hierarkiskt.
  • Köp 3 för 90,00 kr/st
  • Köp 10 för 85,00 kr/st
 34. Undren bakom rubrikerna
  Undren bakom rubrikerna
  Beskrivning
  Elva pärmar med tidningsurklipp från bland annat ortstidningar och veckotidningar från Roger Larssons möten blev inspirationskällan och startpunkten till denna unika bok. Få evangelister i Sverige har attra­herat mediasveriges journalister och fotografer som Roger Larsson.
  Vad ligger bakom alla dessa rubriker? Denna bok presenterar ett urval av alla de konkreta under som skett och gudomliga tilltal som getts i Roger Larssons möten.

  Du möter människor bakom rubrikerna som fått sina liv förvandlade av Guds kärlek och kraft. Du möter redskapet eller tjänaren bakom rubrikerna: evangelisten Roger Larsson. Och du möter förstås mannen bakom rubrikerna: Jesus Kristus, han som ska ha all ära för alla under som skett och sker.
  Låt dig inspireras av dessa berättelser som visar att Gud verkar i Sverige idag.

  75,00 kr
 35. Ung på 50-talet : om förälskelser, mode och boende i en brytningstid
  Ung på 50-talet : om förälskelser, mode och boende i en brytningstid
  Beskrivning
  1950-talet var en tid då alla ännu inte hade fått del av välfärden och det moderna livet. Denna brytningstid mellan gammalt och nytt diskuterar etnologen Kerstin Gunnemark. Hon grundar sina resonemang på många livfulla berättelser av pensionärer, som på 50-talet också upplevde en brytningstid mellan ungdomsliv och vuxenvärld.
  150,00 kr
 36. Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
  Uppdrag ärkebiskop : samtal med Anders Wejryd
  Beskrivning
  Anders Wejryd är Svenska kyrkans ärkebiskop sedan 2006. I den här intervjuboken visar sig teologen Anders Wejryd, i den form för teologi där ärkebiskopen trivs som bäst: samtalet. Under 2009 möttes han och journalisten David Berjlund ett stort antal gånger och förde ett enda långt samtal med många teman, som här presenteras i tio kapitel: 1. Ett fritt rum 2. Långvägare 3. Klimatet - förtvivlan och hopp 4. Gudstjänsten - drama eller nummerrevy? 5. Hur ska man leva? 6.Vad ska man tro? 7. Makten i Svenska kyrkan 8. Vem får plats i kyrkan? 9. Vi kan väl prata om det 10. Främst bland jämlikar David Berjlund är journalist och författare.
  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
  • Köp 25 för 120,00 kr/st
 37. Upptäck din tonårings kärleksspråk
  Upptäck din tonårings kärleksspråk
  Beskrivning
  Dagens tonåringar utsätts för mycket stress och press från omvärlden. De påverkas av vänner, internet, musik och filmer. Men trots allt detta är det ändå du som förälder som har störst möjlighet att påverka din tonåring.

  Upptäck din tonårings kärleksspråk är en bok som utrustar dig som förälder. Den ger dig en förståelse för den värld din tonåring lever i och förklarar tonåringens olika utvecklingsfaser. Boken ger dig verktyg som hjälper dig att upptäcka och på ett effektivt sätt tala din tonårings kärleksspråk.

  Dr Gary Chapman skriver: Roten till varför tonåringar missköter sig är till stor del en tom kärlekstank. Jag försöker inte att säga att föräldrar inte älskar sina tonåringar. Det jag menar är att tusentals tonåringar inte känner av den kärleken. För de flesta föräldrar handlar det inte om uppriktighet utan snarare om en brist på kunskap om hur man effektivt kommunicerar kärlek på en känslomässig nivå.

  Få praktiska råd och tips för hur du kan visa din tonåring kärlek, och upptäck avgörande faktorer i din tonårings liv, som till exempel ilska och självständighet. Lär dig även hur du sätter gränser som är kopplade till konsekvenser, och få hjälp med den svåra uppgiften att visa kärlek även när din tonåring misslyckas.

  Den här boken visar dig hur principerna om de fem kärleksspråken kan fungera hos din tonåring och i din familj. Har du tonårsbarn i din familj eller släkt – eller arbetar du bland tonåringar – så missa inte den här viktiga boken.

  150,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
 38. Upptäck kärlekens olika språk
  Upptäck kärlekens olika språk
  Beskrivning
  Talar du och din partner samma kärleksspråk? Att leva tillsammans handlar om kärlek, eller hur? Men verkar det som att du och din partner talar olika språk? Kärleken behöver inte försvinna i en relation, men för att hålla den vid liv måste de flesta lära sig sin partners kärleksspråk. Det håller inte att uttrycka den kärlek vi känner på vårt eget kärleksspråk om vår partner talar ett annat kärleksspråk. Äktenskapsrådgivaren och den bästsäljande författaren Gary Chapman menar att det finns fem kärleksspråk:
  Tid tillsammans • Bekräftande ord • Gåvor • Tjänster • Fysisk beröring Kapitlen är indelade utifrån de fem kärleksspråken för att göra det enkelt för läsaren att hitta. Varje kapitel avslutas med konkreta råd för hur man uttrycker kärlek på sin partners kärleksspråk och leder sitt förhållande i en positiv riktning.

  Denna nya och reviderade svenska upplaga av The 5 Love Languages™­ innehåller även ett nyfram­taget kärleksspråkstest som hjälper läsaren att upptäcka sitt kärleksspråk.

  The 5 Love Languages™ har sålts i över sju miljoner exemplar, legat otaliga veckor på New York Times bestsellerlista och getts ut på ett fyrtiotal språk.

  Format: CD-ljudbok, 6 CD
  Längd: Cirka 6 timmar

  • Köp 3 för 135,00 kr/st
  • Köp 10 för 127,50 kr/st
 39. Utblickar
  Utblickar
  Beskrivning
  Erik Rudén (1906 - 1987) stod länge i spetsen för Svenska Baptistfsamfundets arbete, först som sekreterare för samfundets inre mission, sedan i två perioder som missionsföreståndare.
  24,99 kr
 40. Uteliv med barn
  Uteliv med barn
  Beskrivning
  Ta med barnen ut! Friluftsliv med barn är något alldeles speciellt. För ett barn är allt spännande och inget är för litet för att lägga märke till. De ser saker och får intryck som vuxna lätt missar i sin jakt på att komma fram och på att prestera. När ett barn är med på turen blir vägen och upplevelserna under tiden själva målet. Naturen är en perfekt plats att vara på för ett kunskapshungrigt barn. Den erbjuder utmaningar och en variation som ingen typgodkänd lekplats kan ge. För äldre barn som försöker skapa en egen identitet kan naturen vara en källa för kunskap, självförtroende och inte minst trygghet. Uteliv med barn är en bok som inspirerar till att ta ut barnen i naturen, allt från en skogspromenad hemmavid till en veckolång tur i fjällen. Boken innehåller tips om aktiviteter för både barmarkssäsong och vinter och hur du gör för att få en njutbar tur, både för dig själv och barnen. Det finns även fördjupningsavsnitt som tar upp aktuell information för de olika turerna, till exempel paddelteknik. Författaren Anders Villumsen har tillbringat mycket tid i naturen med sina barn och ger tips och råd om bra och inspirerande friluftsaktiviteter. Förlag: Vildmarksbiblioteket Ur innehållet: * Att fotografera barn* Iskunskap och vallaskola* Utrustning för en vandringstur* Hur du motiverar barnen* Att tänka på inför cykelsemestern* Enkel och god picknickmat* Kanoter och kajaker för barnfamiljer* Bygg skridskomedar till pulkan* Riskminimering vid paddeltur* Vinterhajk med tonåringar
  100,00 kr
 41. Uthålligt ledarskap
  Uthålligt ledarskap
  Beskrivning
  En bok om etik och miljöansvar vid ledning av företag.
  50,00 kr
 42. Utvandrarna
  Utvandrarna
  125,00 kr
 43. Väck upp lejoninnan : upptäck vem du är och förändra din värld
  Väck upp lejoninnan : upptäck vem du är och förändra din värld
  Beskrivning
  I boken Väck upp lejoninnan beskriver författaren Lisa Bevere bilden av en lejoninnas liv som ett kraftfullt och ädelt exempel för kvinnor.
  Genom att studera de många överraskande egenskaperna hos denna fantastiska varelse, utmanar hon alla kvinnor att upptäcka en ny passion och skicklighet, samt att vandra i ett djupare syfte.

  • Köp 3 för 121,50 kr/st
  • Köp 10 för 114,75 kr/st
  • Köp 25 för 108,00 kr/st
 44. Vackra flickors lott
  Vackra flickors lott
  Beskrivning

  Mma Ramotswe är bekymrad. Allt står inte rätt till med hennes fästman J L B Matekoni. På sista tiden har han inte varit sig själv utan suttit hemma och grubblat. Mma Ramotswe måste ta till hela sin detektivskicklighet för att finna orsaken till hans problem.Under tiden tar den effektiva Mma Makutsi sig an ett eget fall. Hon ska undersöka vem av fyra kandidater som är mest lämplig att bli Miss Botswana. På grund av tidigare skandaler behöver man finna en värdig skönhetsdrottning med egenskaper ingen kan klandra. Mma Makutsi förstår raskt att vackra kvinnors lott varierar och löser uppdraget med bravur...

  125,00 kr
 45. Vad är då en människa i media?
  Vad är då en människa i media?
  Beskrivning
  Vad händer med vår bild av andra människor och världen om all jounalistik bygger på svart-vita skildringar av en verklighet som inte är så enkel som den tycks vara vid första anblicken?
  24,99 kr
 46. Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
  Vad är en nyhet och 100 andra jätteviktiga frågor
  Beskrivning
  Nyheter är känsla, konvention och förväntan, menar Erik Fichtelius, författare till ”Vad är en nyhet”. Någon mer allmänt accepterad definition av begreppet finns inte, men den erfarne journalisten vet ändå precis vad som kittlar och vad som inte gör det. Med humor, finurlighet och stor insikt i mediesamhället förr och idag skildras här nyhetsbegreppets viktigaste komponenter.07 Grunden för dagens nyheter, får vi veta, är människans instinktiva behov av att få information om vad som händer utanför individen.

  Erik Fichtelius är en av Sveriges mest erfarna nyhetsjournalister, med närmare 50 år som reporter, chef, författare och journalistiklärare. Fichtelius har fått många priser för sitt arbete, bland annat Stora Journalistpriset två gånger

  85,00 kr
 47. Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret
  Vad hände på vägen till Damaskus? : på spaning efter den verklige Jesus från Nasaret
  Beskrivning
  "Det jag har fascinerats av är verkligheten bakom texten, den historiska personen bakom berättelserna och de religiösa föreställningarna. Länge har jag frapperats av vissa omständigheter som gör just Jesus berättelse, eller snarare sökandet av den historiska sanningen bakom berättelsen, så oerhört lockande. Ändå har jag aldrig satt det på pränt. Ändå inkluderade jag inte berättelsen om Jesus från Nasaret i TV-serien Ur det förflutnas dunkel. Varför? Därför att det kändes som ett tabu."Lena Einhorn gör inte anspråk på att konkurrera med de många teologer och historiker som sedan nu mer än två sekel ägnat sig åt att bakom de bibliska berättelserna hitta personen Jesus. Hennes avsikt har heller inte varit att konfrontera utan att utforska. "Det är med religiösa gestalter som med innovationer: man är så inne i ett rotat tänkande, att man, trots att man tror att man tänker fritt, ibland ändå inte vågar tänka tanken ut. Den är för revolutionerande. Den bryter för mycket mot det vi alltid lärt oss."
  125,00 kr
 48. Vad händer på slottet?
  Vad händer på slottet?
  Beskrivning
  Följ med in i slottet och möt de människor som har som uppgift att få allt att fungera
  24,99 kr
 49. Vad heter din längtan?
  Vad heter din längtan?
  Beskrivning
  Om sårbarhet och styrka, ärlighet och mod Det här är en bok om sårbarhet och styrka, ärlighet och mod. Laila Dahl, sångerska, samtalsterapeut och trebarnsmamma låter oss genom dessa angelägna små texter, glimtvis möta vår egen spegelbild. "Vi utmanas alla, hela tiden, i att vara modiga och ärliga nog att tillåta vår sårbarhet och stå för vår styrka." Tillsammans med sin bror, fotografen Per Dahl som illustrerar boken, har Laila skrivit en bok för både ögat och själen att läsas långsamt med tid till eftertanke.Laila Dahl är sedan många år en efterfrågad sångerska och föreläsare. Hon har spelat in ett flertal CD och har skrivit det mesta av sitt låtmaterial själv. Hon är nu diplomerad samtalsterapeut och är ofta ute och har föreläsningar.
  75,00 kr
 50. Väder, vind & livets allvar : en brevväxling
  Väder, vind & livets allvar : en brevväxling
  Beskrivning
  Det hela började med ett fotografi som i åtta år hängt ovanför skrivbordet i Tomas Sjödins arbetsrum i Säve. Bilden föreställer Martin Lönnebo och hans son Jonas. Med utgångspunkt från denna bild skriver Tomas sitt första brev till Martin med frågan om han skulle vilja sätta ord till den tysta berättelsen som i bilden avtecknar hundradelen av en sekund, men som också är en lång historia av både glädje och sorg, mörker och ljus.

  Martins brevsvar blir inledningen till ett halvårslångt samtal mellan två goda vänner. De möts i erfarenheten av att leva med funktionshindrade barn ? ett öde som blivit deras gemensamma lott. Men som alla goda samtal för tankarna om livets villkor och gränser vidare till andra ämnen: den egna livshistorien, arbetet, vänskapen och tron. Genom hela brevväxlingen lyser det vardagliga och humoristiska igenom med iakttagelser av naturens växlingar, notiser om vad som hänt i deras liv sen sist, anekdoter och berättelser. Resultatet har blivit en bok som på samma gång är djupt personlig och ändå mycket allmängiltig då de frågor författarna samtalar om berör oss alla.

  Tomas Sjödin är författare, skribent och krönikör i ett flertal tidningar och en uppskattad föredragshållare.

  Martin Lönnebo är biskop emeritus i Linköpingsstift och författare till ett flertal böcker.
  135,00 kr
 51. Våga drömma
  Våga drömma
  Beskrivning
  Hur din tillvaro än ser ut - visst rymmer den en dröm? När Lena Maria Klingvall föddes, utan armar och med bara ett "vanligt" ben, var det inte OS, föredrag inför världens teknikelit och kungligheter eller en artistkarriär läkarna talade om. Men just detta har blivit Lena Marias liv: hon arbetar som sångerska, fotmålande konstnär och föredragshållare, och hela Sverige upptäckte henne i samband med hennes första handikapp-OS som simmare. Sedan dess har hon tagit examen på musikhögskolan, turnerat i stora delar av världen och fått se sin självbiografi översättas till 15 språk. Lena Maria Klingvall vet vad visioner, mål och fantasi kan göra med ett liv. Här berättar hon i ord och massor av bilder om sin vardag, om sin musik, om sitt målande, om sin familj och sina vänner och om att ingenting egentligen är omöjligt. "Hon gick rätt genom rutan! ... snacka om en människa som "gick rätt genom rutan", som berörde, som fick tårarna att spruta i tv-sofforna ... Alla människor har en historia att berätta. Den här gången hade SVT lyckats hitta en av de allra häftigaste." Aftonbladet om Lena Maria Klingvalls medverkan i Här är ditt liv
  85,00 kr
 52. Våga ge av dig själv
  Våga ge av dig själv
  Beskrivning
  "Det finns inte och har aldrig funnits någon som du. Inte heller i framtiden kommer det att födas en människa med samma personlighet, egenskaper och begåvning som du har. Din uppsättning av anlag, gener och kromosomer är helt unik. Vi har fått olika gåvor, vi är alla begåvade men på olika sätt. Vi har alla en livsuppgift och vi kan alla göra skillnad. Men ska vi få ett rikt liv räcker det inte att vi upptäcker våra gåvor. Vi måste också använda dem på ett meningsfullt sätt. Många självhjälpsböcker försöker få oss att tro att vi blir lyckliga genom att stå framför spegeln och intala oss hur fantastiska vi är. Ska vi bli lyckliga ska vi inte sträva efter att bli lyckliga. Vi ska i stället med de gåvor vi har försöka göra vår värld lite bättre. Jag hoppas att du ska upptäcka dina unika gåvor och få lust och mod att gå din egen livsväg. Om du av olika skäl grävt ned och inte använder dina gåvor hoppas jag kunna hjälpa dig att gräva upp dem. Du kommer också få konkreta råd som hjälper dig att göra goda livsval och satsa dina gåvor, din tid och dina pengar på rätt saker. "Alf B Svensson i boken
  40,00 kr
  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
 53. Våga vara förälder
  Våga vara förälder
  Beskrivning
  Att ägna sig åt något så kreativt som att ta hand och fostra barn är väl något av det finaste och mest utvecklande man kan göra. Men att vara förälder är samtidigt svårt det vet alla som har prövat. I den här boken ger psykologen Alf B Svensson, författare till populära Håll kärleken levande, konkreta och tänkvärda råd på vägen till både nyblivna och rutinerade föräldrar. Ur innehållet: Barn rikedom eller belastning Hur får vi barn som vill skapa en bättre värld? Hur skall vi få tid? Älska mig för den jag är Pappa kom hem Så ger du dina barn ett bra självförtroende Skall barn behöva hjälpa till? Så hjälper du dina barn att lyckas i skolan Sätta gränser men hur? Illustrationerna av David Gunnarsson lockar till skratt och eftertanke och till vidare läsning
  75,00 kr
 54. Våga vara förälder
  Våga vara förälder
  Beskrivning
  Att ägna sig åt något så kreativt som att ta hand och fostra barn är väl något av det finaste och mest utvecklande man kan göra. Men att vara förälder är samtidigt svårt - det vet alla som har prövat. I den här boken ger psykologen Alf B Svensson, författare till populära "Håll kärleken levande", konkreta och tänkvärda råd på vägen till både nyblivna och rutinerade föräldrar. Ur innehållet: Barn - rikedom eller belastning Hur får vi barn som vill skapa en bättre värld? Hur skall vi få tid? Älska mig för den jag är Pappa kom hem Så ger du dina barn ett bra självförtroende Skall barn behöva hjälpa till? Så hjälper du dina barn att lyckas i skolan Sätta gränser - men hur? De sv/v illustrationer av David Gunnarsson lockar till skratt och eftertanke - och till vidare läsning.
  75,00 kr
 55. Vägen till kontemplation
  Vägen till kontemplation
  Beskrivning
  Varje ögonblick och varje händelse i varje människa liv på jorden sår någonting i hennes själ. För alldeles som vinden bär med sig tusenden av osynliga och synliga bevingade frön, så för tiden ström med sig frön till andligt liv som oförmärkt kommer till vila i människors sinnen och viljor.
  Ur boken

  Vägen till kontemplation är en andlig klassiker. Det är en vägledning i bön där Merton på ett lättfattligt och samtidigt fördjupande sätt ger oss ett koncentrat av mystikernas erfarenhet och tradition. Han tar oss med i den kontemplativa bönen olika skikt och ger vägledning. Den är även en livgivare för den som längtar efter andligt liv och en erfarenhet av den verklighet som går utöver den krassa och materialistiska värld vi lever i. Den här boken tar oss med till de djupa källor som är omistliga för att leva ett sant mänskligt liv.

  Boken har varit utgiven tidigare men har nu utökats och nyöversatts utifrån Mertons bok New Seeds of contemplation. Vägen till kontemplation är en naturlig start på den klassikerserie inom andlig vägledning och spiritualitet som Libris börjar publicera hösten 2016.

  Thomas Merton, var trappistmunk och räknas till en av vår tids ledande teologer. Han dog tragiskt 1968. Han har publicerat ett 50-tal böcker i olika ämnen och finns översatt till många språk. På Libris har tidigare utkommit Resa i den inre verkligheten och Liv och helighet

  150,00 kr
  • Köp 3 för 220,50 kr/st
  • Köp 10 för 208,25 kr/st
 56. Välkommen dyrbara skatt
  Välkommen dyrbara skatt
  Beskrivning
  Välkommen dyrbara skatt – kärleksförklaringar till våra älskade barn Denna bok beskriver livets största mirakel, och det finaste vi kan få vara med om, nämligen att ta emot en ny liten människa som ser dagens ljus för första gången. Det är en upplevelse svår att beskriva då vi får känslor vi inte visste att vi hade. Alla har vi vår egen upplevelse att berätta. Att hålla sin nyfödda tätt intill sig, vyssja, vagga och viska kärleksfulla ord i örat är en mycket bra start på livet för bebisen. Det ger ett lugn och välbefinnande samt trygghet och tillit för barnet.

  Sångerna i denna bok är just så. Det är kärleksfulla, innerliga texter som talar om hur välkommet och älskat vårt lilla barn är. När våra små nyfödda från början får höra kärleksförklaringar från vuxna i sin närhet växer de både emotionellt och intellektuellt. Det uppstår då en värdefull kontakt mellan barn och vuxen.

  Författaren till dessa sånger heter Elisabeth Andersson och är förutom mamma, mormor och farmor också musikterapeut. Hon har under lång tid arbetat med musik, med både barn och vuxna, där åldrarna varierat från 0-100 år.

  • Köp 3 för 67,50 kr/st
  • Köp 10 för 63,75 kr/st
  • Köp 25 för 60,00 kr/st
  • Köp 50 för 56,25 kr/st
 57. Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
  Välkomna varandra : bejakande perspektiv på homosexualitet i frikyrkan
  Beskrivning
  Samkönade relationer är en av frikyrkans mest stigmatiserade frågeställningar. I dag tvingas frikyrkliga personer som vill uttrycka samkönad kärlek ofta till församlingsexil och ensamhet. Samtidigt är många frikyrkoförsamlingar splittrade i både synsätt och praktik.
  Vad säger egentligen Bibeln om samkönade relationer och hur ska vi göra för att på allvar kunna välkomna varandra till kristen gemenskap?

  Välkomna varandra! innehåller fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar, och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet - mot ett tydligt ja till samkönade relationer. Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

  Välkomna varandra! fungerar både för personlig teologisk fördjupning och som underlag för samtal i församlingar. Boken innehåller också samtalsfrågor och fördjupningstips.

  Medverkande:Lisa Arlbrandt, Emma Audas, Anna Berndes, Anders Camenius, Björn Cedersjö, Erik, Robert Eriksson, Thomas Erlandsen, Lena Frisell, Patrik Hagman, André Jakobsson, Esther Kazen, Mirjam Olsson, Johanna Wikberg och Niclas Öjebrandt.

  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
 58. Vänd mot Guds framtid
  Vänd mot Guds framtid
  Beskrivning
  Skriven för ekumeniskt föramlingsbyggande.
  75,00 kr
 59. Vänner med ord : 66 författarporträtt
  Vänner med ord : 66 författarporträtt
  Beskrivning
  Författaren säger mer än han själv vet. Det hör samman med att inspirationen är den avgörande punkten i allt verkligt författarskap." Det skriver prästen och kulturarbetaren Christian Braw i Vänner med ord, en samling porträtt av skrivande människor som han mött och vars böcker han återvänder till. Mötena har ägt rum i Sverige men också i Danmark, Finland, Estland och England. "Tanken med dessa författarporträtt är att gestalta diktare och forskare som jag har ett personligt intryck av", skriver han. "I några fall är de mina personliga vänner, i andra fall har det endast rört sig om enstaka möten, men det har ändå varit sammanträffanden som gett förblivande intryck och kunnat belysa deras litterära verk." Bland de porträtterade finns Ylva Eggehorn, Georg Henrik von Wright, Jaan Kross, Olov Hartman, Jaan Kaplinski, Ellen Niit, Inga-Lina Lindqvist, Andres Küng, Bo Setterlind och Sven Stolpe. Ord och tro ligger nära varandra. Inte minst för troende författare. Christian Braw, präst och även han skönlitterär författare, presenterar i sin bok Vänner med ord ett stort antal personer som han själv har mött och som har påverkat honom genom det de skrivit. Christian Braws arbete med boken Vänner med ord började med att han fick i uppdrag att skriva en serie författarporträtt i tidningen Dagen för omkring tio år sedan. -- Jag märkte att jag hade mer att säga än vad som rymdes i en tidningsartikel. Jag upptäckte också att jag hade fler författarvänner än jag först hade tänkt på. Ända sedan barndomen har Christian Braw haft författare omkring sig, både i föräldrarnas och i hans egna umgängeskretsar. Alla de 66 personer som han porträtterar i boken är sådana som han har träffat -- några bara vid ett enstaka tillfälle, men andra har varit goda och nära vänner. Alla, både kända och okända, hade någonting att säga. Särskilt spännande var det med lyrikerna. Och spännande var det också att upptäcka att det första intrycket inte alltid gav en hel bild av författaren. -- Jag träffade Bo Setterlind en gång på en 70-årsfest. Han utstrålade en magnetism som inte gick att ta fel på, och människor stod runt omkring honom. Men det var inte hela sanningen. I lyriken upptäckte Christian Braw en Bo Setterlind som kände sig utanför. Ylva Eggehorn, som också porträtteras i boken, är "en mycket varmhjärtad person", men hennes lyrik har en skarp samhälls- och kulturkritik. -- Vad kan det bero på, att hon kunnat säga allt detta skarpa? Kanske för att lyriken är oemotsäglig. En artikel eller essä kan man debattera emot, men det går inte att debattera emot lyrik. Det finns inget uttalat tema i urvalet av de författare som presenteras, utöver mötet med Christan Braw själv. Han placerar in porträtten kronologiskt i sin egen historia. I den ordningen kommer också författare från Danmark, Finland, England och Estland in, där Christian Braw har varit verksam eller har haft regelbundna kontakter. Men det går trots allt också att se att det i urvalet finns ett tema av en motkultur. -- Den författarkrets jag skildrar står för en annan kultur än den som finns på DN:s kultursida eller i litterära tidskrifter. Det är genomgående sådana människor som tänker självständigt och inte frågar efter om de är i tiden. På så sätt kan man kalla dem en sanningens international. Alla författare som porträtteras i boken är inte kristna, men hos alla finns en vilja till sanning. -- På något sätt beskriver alla godhetens spröda villkor. Det kan finnas en Gudsnärvaro som författaren själv inte är uppmärksam på -- också hos en skeptiker till tron kan godhet och sanning lysa igenom, menar Christian Braw. -- Och så finns det där mystiska begreppet "inspiration", att diktaren säger mer än han själv vet. :
  75,00 kr
 60. Var är min stjärna?
  Var är min stjärna?
  Beskrivning
  Berättelsen om Jacob som var autistisk och dog av leukemi, 14 år gammal. Hurreagerara man som förälder när man får ett barn med handikapp?
  50,00 kr
 61. Var dag nog : en inbjudan till oss som längtar efter att hinna leva
  Var dag nog : en inbjudan till oss som längtar efter att hinna leva
  Beskrivning
  Var dag nog är en inbjudan till oss som längtar efter att hinna leva. När Shauna Niequist för några år sedan insåg att hon blivit sjuk i både kropp och själ av sitt stressiga och pressande liv, insåg hon att något måste förändras.

  I Var dag nog får vi följa med henne på den resa som förändrade hennes liv. Varmt, öppet och ärligt delar hon med sig av sina erfarenheter och lärdomar. Genom boken vill hon ta dig med på samma resa för att hitta ditt äkta jag, den du skapades till att vara innan du började tro att du måste bevisa och förtjäna ditt värde. Så att du kan vara närvarande, mitt i den vardagliga röran och vanligheten.

  Om du längtar efter nära relationer, lek, vila, nåd, kärlek, mening och djup, men istället fastnar i press, perfektion och prestation då är det här en bok för dig.

  Shauna Niequist är författare till flera storsäljande böcker, Var dag nog är den första på svenska. Hon är gift med den berömda musikern Aaron Niequist och är dotter till den kända pastorn Bill Hybels.

  Sagt om boken:
  Jag grät av lättnad när jag tog in Var dag nog. Jag grät för att jag helt hade glömt att jag inte behöver förtjäna mitt värde, armbågas för att bli älskad, eller kämpa för att få tillhöra. Shaunas ord - lika delar eleganta som angelägna - inbjöd mig till att komma ihåg att mitt värde, tillhörighet och rätt till kärlek är medfödda. Jag kan inte tänka mig en viktigare och mer desperat behövd inbjudan. Glennon Doyle Melton, författare till Love Warrior

  Jag har redan läst den här boken sju gånger. Den handlar om att sträva efter närvaro framför perfektion - men den är trots det nära nog perfekt, en nära nog perfekt bok. Shauna skriver exakt om min situation.
  Lauren Winner, författare, präst och docent, som bland annat har skrivit Frånvarande närvaro.

  75,00 kr
 62. Våra 100 år med radio och TV
  Våra 100 år med radio och TV
  Beskrivning
  De båda veteranerna Arne Weise och Lasse Boberg med vardera femtio års erfarenhet från mediebranschen berättar om hur det var att arbeta på Dumburken och Ångradion innan Sverige fick kommersiell radio och tv.
  Vem minns inte program som Hylands hörna, Nöjesmaskinen och Nygammalt samt färgstarka personligheter som Lennart Hyland, Sven Jerring, Jakob Dahlin, Lasse Holmqvist, Ingela Agardh, Stina Dabrowski Listan kan göras lång. Det publiken aldrig fick se och höra var emellertid det som hände före och efter sändningarna.
  Här får vi veta mer om maktspelet, de interna skämten och tabbarna. Författarna delar med sig av personliga minnen från en svunnen tid.
  125,00 kr
 63. Våra älskade psalmer
  Våra älskade psalmer
  Beskrivning
  "Den blomstertid nu kommer", "Må din väg gå dig till mötes", "O, store Gud", "Jag vill ge dig, o Herre, min lovsång" ... Sverige har en alldeles egen skatt av kristna sånger och psalmer, en blandning av ursvenskt och internationellt, traditionsvarmt och alldeles nytt. Och vi svenskar älskar att sjunga: i kyrkan på första advent, i kör, på veckomässan, i tv-soffan. Varje sång är skriven av minst en person, och varje sång har sin egen berättelse. I "Våra älskade psalmer" har Per Harling samlat ett trettiotal av pärlorna. Han berättar om hur de kom till, om deras upphovsmän och -kvinnor, om troskamp och små mirakel, om hur sångerna togs emot och om hur de sjungs nu. Han tar sin läsare med upp i ett höghus i Moskva, på en cykeltur i Småland och till en ö vid Skottlands kust. Kristen kulturhistoria för alla musikälskare - med noter till samtliga sånger och psalmer. Porträtt av Anders Frostenson, Dietrich Bonhoeffer, Lina Sandell, Christer Hultgren, Fred Kaan, Ylva Eggehorn m fl.
  • Köp 3 för 45,00 kr/st
  • Köp 10 för 42,50 kr/st
  • Köp 25 för 40,00 kr/st
 64. Varför ser ni mot himlen? : utmaningar från den kontextella teologin
  Varför ser ni mot himlen? : utmaningar från den kontextella teologin
  Beskrivning
  På vilket sätt kan teologin utgöra en konstruktiv kraft i kampen för rättvisa, demokrati och en ekologiskt hållbar framtid?
  Denna bok pekar på behovet av en förnyad kontextuell teologi ? en teologi som utgår från historiska sammanhang och som medvetet tar ställning mot förtryck. Nordens ledande forskare presenterar ämnen som mångkulturalism i Norden, reformarbete i Tanzania, postkolonial bibeltolkning i Indien, feministisk liturgi och ekologisk spiritualitet.

  Varför ser ni mot himlen? är en utmaning till alla som intresserar sig för hur en socialt relevant teologi kan bidra till befrielse från förtryckande strukturer i vår tid.
  150,00 kr
 65. Varför växer gräset? : och 57 andra inspirerande berättelser att tänka till
  Varför växer gräset? : och 57 andra inspirerande berättelser att tänka till
  Beskrivning

  En samling mycket tänkvärda berättelser, som kan användas i många sammanhang: möten, "dagens reflektion" vid fikabordet, att ge bort, avtacka någon med, till personal, medarbetare, kunder, eller helt enkelt njuta av själv!

  85,00 kr
 66. Varning! Dödligt kyrkvirus!
  Varning! Dödligt kyrkvirus!
  Beskrivning
  Kristenheten befinner sig utan tvekan i en svår sjukdomskris. Sekulariseringen har gått långt och kyrkor avfolkas. Världsligheten har smugit sig in i församlingar och accepteras mer och mer. Vad är det som har hänt? Författaren skriver:

  Förklaringen till att vi idag möter en lamslagen och kraftlös kristenhet ser jag i att Kristi kropp har angripits av ett dödligt virus. Kristenheten visar klara sjukdomssymptom, som bekymrar oss alla. Det är onaturligt och absolut inte meningen att en församling som säger sig tro på Gud, Hans Ord och löften, upplever nederlag, passivitet, brist på initiativ och kraftlöshet. För mig står det klart att den så kallade sekulariseringen har försvagat och i många fall slagit ut den kristna församlingens liv.

  Författaren beskriver virusets skadlighet och konsekvenser och även botemedlet och hur vi kan skydda oss från virusattacker i framtiden.

  65,00 kr
 67. Vårt klimat : ekonomi, politik, energi
  Vårt klimat : ekonomi, politik, energi
  Beskrivning
  Klimatförändringarna är ett faktum. I samband med en ökad medeltemperatur kommer den stora delen av jordens befolkning att få uppleva ökad förekomst av extremt väder och försämrade livsbetingelser. Ingen kommer undgå att påverkas! Vårt klimat är en debattbok om hur ekonomiska modeller och styrmedel kan användas för att hantera dagens och framtidens klimatförändringar. Klas Eklund analyserar klimatförändringarnas konsekvenser och visar vilka styrmedel som kan fungera. Det är en central bok för alla som vill nå en ökad förståelse för de frågor vi nu ställs inför och vill kunna vara med i debatten om vad som är lämpligast att göra nu och på längre sikt. Det angår oss alla! Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
  200,00 kr
 68. Vårvintersång
  Vårvintersång
  Beskrivning
  Det är något så ovanligt som en fullständig psalmbok med 420 psalmer och sånger. De täcker in många områden inom kristenlivet, som tidigare inte skildrats i psalmens form. Speciellt intressanta är de många bibliska balladerna, ett i Sverige nytt redskap till inlevelse i Bibeln.
  75,00 kr
 69. Väven
  Väven
  150,00 kr
 70. Växa - inte lyda
  Växa - inte lyda
  Beskrivning
  "Växa - inte lyda" handlar om barnets rätt att vara en egen individ och hur vi som föräldrar kan lära oss förstå, uppmuntra och stötta barnet. Genom konkreta exempel visar den kända barnläkaren Lars H Gustafsson vad som händer med barn, oss som föräldrar och anknytningen mellan barn och föräldrar beroende på vilken sorts föräldrar vi väljer att vara. Han refererar till modern forskning om barn och kombinerar det med tankar från sitt eget föräldraskap och sina över fyrtio år som barnläkare."Växa - inte lyda" är nytänkande och sprängfylld av reflektioner och idéer till dagens föräldrar.
  175,00 kr
 71. Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
  Vem är du? : en muslim och en kristen samtalar
  Beskrivning
  Poeten och kulturskribenten Mohamed Omar mejlar med prästen och teologen Mikael Mogren. Den ene är muslim, den andre kristen. Utbytet bygger på en vänskap som fördjupas under skrivandets gång. Det gör att ingen av dem väjer för svåra frågor: terrorism, kvinnosyn och islamofobi är några av de ämnen som tas upp.
  • Köp 3 för 112,50 kr/st
  • Köp 10 för 106,25 kr/st
  • Köp 25 för 100,00 kr/st
 72. Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
  Vidgade perspektiv : bibelns roll i kristen etik
  Beskrivning
  Vidgade perspektiv är en utmaning för den som vill tänka igenom grunderna för kristen etik och hur Bibeln kan tolkas i ljuset av nutida etiska frågor. Hur ska Bibelns insikter relateras till andra moraliska insikter?
  125,00 kr
 73. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
  Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen
  Beskrivning
  Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.

  185,00 kr
 74. Vilse i damdjungeln- en debattbok om pojkar i barnomsorgen
  Vilse i damdjungeln- en debattbok om pojkar i barnomsorgen
  Beskrivning
  En bok om de problem som frånvaron av manliga förebilder ger pojkarna och flickorna inom förskola och fritidsverksamhet.
  50,00 kr
 75. Vinst
  Vinst
  Beskrivning
  Får man tjäna pengar på sjuka, fattiga, hungriga och misshandlade människor? Vad är skälig vinst? Frågan om vinstens betydelse, om dess risker och möjligheter, om värderingar och prislappar sysselsätter oss dagligen. I den här antologin resonerar sju författare olika synsätt på vinst, några texter är politiska, andra mer akademiska och tar sin utgångspunkt i ekonomi, etik, psykologi och teologi. Vinsten beskrivs från att vara en god, nödvändig och kreativ drivkraft till en i värsta fall moraliskt nedbrytande och farligt beroendeframkallande drog.  Boken är den första i ett projekt om tre böcker i ämnena Vinst, Makt och Tvång.
  125,00 kr
 76. Vinst för vem?
  Vinst för vem?
  Beskrivning
  Bok om alternativ och rättvis handel och om TRAIDCRAFT. Ett uppmuntrande exempel på hur u-landshandel kan bli en god affär - för alla parter.
  50,00 kr
 77. VIPS-boken - FOU 48
  VIPS-boken - FOU 48
  Beskrivning
  . I DEN FÖRSTA FoU-RAPPORTEN (Ehnfors och Thorell-Ekstrand 1992) uttryckte vi en önskan om fortsatt dialog med svenska sjuksköterskor. Denna önskan har uppfyllts över förväntan. Boken .Omvårdnad i patientjournalen. blev en storsäljare. Många sjuksköterskor inom olika vårdspecialiteter har på ett kunnigt och intresserat sätt engagerat sig i att använda modellen i praktiskt omvårdnadsarbete, utbildning och forskning. Vi har med glädje och häpnad sett den nära nog explosionsartade utveckling som har skett när det gäller intresset för omvårdnadsdokumentation. Vi tror att VIPS-modellen på ett betydelsefullt sätt har bidragit till denna utveckling, säger för fattarna i förordet till denna bok. VIPS-modellen (Välbefinnande-Integritet-Prevention-Säkerhet) bygger bland annat på erfarenheter från praktisk prövning. Författarna har tagit till sig synpunkter från erfarna användare av VIPS . av forskarna kallade key informants. Medvetenheten om kvalitetsfrågor i vården har utvecklats i takt med att den nya sjuksköterskeutbildningen kräver högre akademisk kompetens. Samtidigt har kompetensen inom det kliniska arbetet utvecklats bland annat med hjälp av ett enhetligt språk för omvårdnad i en forskningsbaserad praktik, något som VIPS-modellen starkt bidrar till. I boken återfinns exempel på den goda omvårdnaden och en säker och tillgänglig patientjournal. Vårdförbundet har tagit initiativ till att successivt publicera FoU-rapporter av sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker som är olika långt på väg i sina forsknings- och utvecklingsprojekt.
  50,00 kr
 78. Vision om mission
  Vision om mission
  Beskrivning
  Handlar om Sjöbergs arbete i Pakistan. Inspiration till ökat missionsengagemang
  50,00 kr
 79. Visklek
  Visklek
  Beskrivning
  Författaren Lotta Lundberg skriver i denna essäsamling om skapande och skrivande, om verklighet och fiktion, om tro och tvivel och om de samtal som pågår inom författaren själv. Hela tiden återkommer hon till de gåtfulla gliporna och kraften i mellanrummen, om sprickan mellan texten och den som läser. Barndomens visklek, där några ord viskades i ett öra och många viskningar senare blev ett helt annat budskap, har fått ge namn åt boken. "Det finns en plats dit man kan gå om man vill ha en uppgift. Det är ett mellanrum innan det okända. På den platsen blir 28 futtiga bokstäver i olika formationer världar som lever egna liv och samtidigt speglar en skärva av mitt. På den platsen blir jag jag och min växt gör en skillnad. För mig är det en helig plats. Och ibland tror jag att om Gud bor någonstans - så är det där."
  125,00 kr
 80. Vispop 14
  Vispop 14
  Beskrivning
  VISPOP 14En efterlängtad nyhet i den populära Vispop-serien. Innehåller ett 70-tal välkända klassiker, gamla och nya. Melodi, text och ackord.Ur innehållet: Farfars valsDoes Your Mother KnowKärleken är evigOh boyBesame muchoGe mej en dagGreat Balls Of FireNu har jag fått den jag vill haSwing it magisternTillägnanAtt älska digBedårande sommarvalsDen sista jäntanDet är inte lätt att va ödmjukGabriellas sångHåll om migLive TomorrowVärsta grymma tjejenPurple Rain och många fler!
  100,00 kr
  • Köp 3 för 175,50 kr/st
  • Köp 10 för 165,75 kr/st
  • Köp 25 för 156,00 kr/st
 81. Vispop 15
  Vispop 15
  Beskrivning
  VISPOP 15PÅ BEGÄRAN! Ännu en bok i Sveriges i särklass populäraste sångboksserie medöver 800 000 sålda exemplar.Även Vispop 15 innehåller ett sjuttiotal lättsjungna och odödliga sånger i en som vanligt skön blandning av Visor och Pop.Ur innehållet:Det är inte regn som fallerFields of goldFör att du finnsI can helpHon kommer över ängarnaMoondanceRötterSylvias motherStockholm i nattBed of rosesHela världen för migFulla för kärlekens skullEmpty room7milaklivPärlor åt svinRosanna m.fl.totalt ett 70-tal välkända och populära sånger.
  100,00 kr
 82. Vittnena berättar
  Vittnena berättar
  Beskrivning
  En antologi med texter som behandlar på ett klart och djupgående sätt människans tankar kring trons mysterium. Inb. med skyddsomslag
  85,00 kr
 83. When the Games Stands Tall -DVD
  When the Games Stands Tall -DVD
  Beskrivning
  Jim Caviezel spelar fotbollscoachen som slits mellan familjen och att hålla sitt framgångsrika lag vid liv i denna film inspirerad av verkliga händelser.

  Mitt i en säsong präglad av kriser och tragiska händelser riskerar han att förlora allt men blir påmind av en speciell och ung spelare om att lagandan är viktigare än både personlig ära och berömmelse, vi ser även Michael Chiklis och Laura Dern i övriga roller.

  125,00 kr
View as Tabell Lista

Artiklar 501-597 av 597

Page
per sida
Fallande ordning

Måndag - fredag 10 - 17

Lördagar  10-14


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

För avvikande öppettider se:
Öppettider

Öppettider i Piteå